From: Juris Zagarins
To: ALZISISIMS@aol.com
Date: 9/16/00 10:24
Subject: Re: Par LaRas Lapas apvienošanos ar Trejiem Vārtiem

Augsti godājamais Zalinska kungs!

Inese Račevska man atsūtīja Jūsu vēstuli - zināšanai. Lūdzu atļaujiet man to publicēt tīmeklī LaRA's mājas lapā!

Juris Žagariņš

 

From: AlzisIsims@aol.com
To: zagarins@stcc.mass.edu
Date: 9/16/00 1:08
Subject: Re: Par LaRas Lapas apvienošanos ar Trejiem Vārtiem

Žagariņa kungs,

Manas vēstules publicēšanai piekrītu. Kāds ir "e-mail", ja es nākamreiz sūtītu savu "zibsni" tieši mūsu tīmeklim?

Ar labdienām
auseklis z.

 

From: Juris Zagarins
To: AlzisIsims@aol.com
Date: 9/16/00 11:14
Subject: Re: Par LaRas Lapas apvienosanos ar Trejiem Vartiem

Labvakar, Zalinska kungs!

Paldies par atļauju! Nupat ieliku Jūsu vēstuli mājas lapā. Pagaidām es pats esmu LaRA's mājas lapas redaktors. Ja vēlaties ielikt kaut ko mājas lapā, tad lūdzu rakstiet man: zagarins@stcc.mass.edu. Inese Račevska man uzdevusi mājas lapā ielikt itin visu, ko jebkurš LaRA biedrs vēlētos.

Juris

 

From: AlzisIsims@aol.com
To: zagarins@stcc.mass.edu
Date: 9/18/00 3:35
Subject: Par mūsu tīmekli un LaRa darbošanos

Sveicināts, Juri!

Ceru, ka šāda uzruna Jūs neapvainos, jo savu zibsni bijāt parakstījis kā "Juris". Man šausmīgi nepatīk "kungošanās", īpaši LaRA biedru starpā. Tādēļ šī nekonvenciālā uzruna. Apskatījos mūsu tīmeklī, un man radās tāda sajūta, ka skatās uz pulksteni, kad tas apstājies. Protams bija lieliska doma, jau priekšlaikus ziņot par LaRA saietu Dziesmu svētku laikā Toronto "Sheraton" hotelī ar visu iespējamo darba seku, lai svētku apmeklētāji būtu informēti par to. Bet nu tīmekļa apmeklētāji (tie kuriem nebija tā laime saietā būt) gaidīt gaida kādas kripatas (Headlines?) par tā norisi, lēmumiem, ierosinājumiem, utt. Dažs labs darba sekas punkts ir jo interesants. Piemēram par jaunajiem biedriem. Vai tad tīmeklis nebūtu istā vieta, kur apsveikt viņu pievienošanos mūsu organizācijai? Vai Jums jaunie biedri zinami, jeb varbūt tas pagaidām "valsts noslēpums"? Man ļoti gribētos uzzināt, kas tie tādi. Pie kā man būtu jāgriežas, lai to uzzinātu? Jeb varbūt Jums jau materiāli gatavi, lai par viņiem ievietotu ziņu tīmeklī? Pagaidām ziņa par saietu, kas kādreiz bija aktuāla, nu tā ir novecojusies, ka tīmekļa lasītājam tā varētu likties kā dinozaurs, kas rēgojas no aizlaikiem, bez turpinājuma tagadnē. Lūdzu neņemiet ļaunā manu izrunāšanos. Tā nekādā ziņā nav kritika par Jūsu darbu, kas veltīts tīmeklim. LaRAs lappuse tīmeklī ir laika garam piemerots atrisinājums saziņai mūsu biedru starpā, un mēs varam tikai slavēt gan šo ideju, gan Jūs kā LaRAs ievedēju tīmeklī.

Lai dzīvo!

auseklis

 

From: Juris Zagarins
To: AlzisIsims@aol.com
Date: 9/18/00 4:07
Subject: Re: Par mūsu tīmekli un LaRA darbošanos

Sveiks, Ausekli!

Sirsnīgs paldies par vēstuli!

Es par simts procentēm visos punktos Jūsu teiktajam piekrītu!

Viena nelaime ir tāda, ka tauta nav vēl pieradusi pie šīs tehnoloģijas. Otra nelaime ir tāda, ka tauta mani nav akceptējusi kā uzticamu redaktoru.

Piemēram, Maija Meirāne Šlesere, man personīgi labi pazīstama (ar viņu kopā Bostonas Latviešu skolā strādājis esmu) man nedod nopublicēšanai LaRA Lapas #50 rakstus šai mājas lapā tīmeklī. Solīt sola man savus faiļus piespēlēt, bet nedara.

Priekšniece Inese Račevska man atrakstīja, ka viņa gatavojot kārtējo priekšnieces apkārtrakstu. (Jādomā, ka tur būs arī jauno biedru vārdi un cita informācija). Tad jau to ielikšu arī mājas lapā tīmeklī.

Nevienam vēl nav ienācis prātā, ka LaRAs lapā varētu publicēt dzeju, stāstus, u.t.t. Paldies Sarmai Liepiņai, Jurim Sileniekam, un Jurjānim Purviņam par viņu rakstiem, bet tiešām biju sagaidījis plašāku atsaucību.

Man liekas, ka nevis pulkstens apstājies, bet LaRAs biedru vairums vēl arvien citādi nemāk rakstīt, kā ar zoss spalvu uz bērza tāsis.

Saprotu, ka daži LaRAs biedri uzskata rakstīšanu par tādu kā sakramentu, un neko nepublicē, ja uzticāms redaktors nav papriekšu izlabojis valodu. Man neuzticas, jo pats tāds esmu, kas tik vien māk, kā rakstīt sarunu līmenī. Ko lai daru? Vai rakstīt atsevišķiem LaRAs biedriem ielūgumus?

Tīšām atstāju tos pagājušo notikumu paziņojumus mājas lapā, jo tā vismaz paliek kaut kas - ja ne literatūra, tad vismaz biedrības hronika. Citādi gandrīz nekā tur nebūtu.

Man nekas nebūtu pretī šo pašu mūsu izmaiņu nopublicēt LaRA mājas lapā. Vai piekrītat?

Juris

 

From: AlzisIsims@aol.com
To: Zagarins@stcc.mass.edu
Date: 9/19/00 11:25
Subject:
Re: Par mūsu tīmekli un LaRA darbošanos

Sveiks,Juri! Ar sajūsmu piekrītu!!! Visu labu- auseklis

[atpakaļ]