From: "Alnis Freibergs" alnis@lis.lv
Date: 1/4/01 12:49
Subject: Fw: "Rītdiena"

Vakar, 3.01. notika šā gada pirmā "Rītdienai" sanāksme, kurā atkal bija viens jauns biedrs- Juris Putriņs, grāmatas "Zem šo debesu smaguma" autors, beidzis LUkā fiziķis-matematiķis, apmeklējis arī Tartū un mākslas akadēmiju, kādu laiku dzīvojis Igaunijā, tādēļ zina valodu un Atmodas vēsturi. Par J.Čakstes pieminekļa apmeklēšanu izslēgts no LU, bet beidzis neklātienē. Šobrīd strādā pie vides problēmām, vada "Agenda21",ir J.Čakstes fonda pārstāvis, strādā arī Rīgas domē. Tās ļoti īsas, varbūt neprecīzas ziņas, ko paspēju iegūt, ieskatoties viņa grāmatā.

Domāju, ka sapulces norisi variet izlasīt protokolā, kuru nosūtīšu Žagariņam, domāju, rīt būs mājas lapā, bet, ja kāds vēlas, varu nosūtīt personīgi, jo sveiks vordu neņem pretī.

Viesturam(rv)- sakontaktējies ar minēto JP, jo viņš arī palīdzēs līdzekļu iegūšanā: tel:7012996- darba, 9416667-mob. ,e-pasts:juris.agenda21@rcc.lv

Protokolā minētās Ilzes Ostrovskas(politoloģe) raksts ir šodienas Lauku avīzē.

Kādu palīdzību gaidām no sveikotājiem-līdzjūtējiem un atbalstītājiem:

1. Varbūt kāds labi pazīst un var palīdzēt iesaistīt "Rītdienā" pastāvīgai, vai diskusijā : Pauli Kļaviņu, Egīlu Levitu, Ojāru Kalniņu, Maiju Kūli, Ilzi Ostrovsku, Jāni Peniķi, Pēteri Laķi.

2.Dot idejas par materiālās palīdzības iegūšanas iespējām, vai varbūt ir iespējas dabūt mantā, kaut lietotu, bet lietojamu: kopējamo, diktafonu, datoru- būtu ļoti labi ja varētu portatīvo, ar kuru varētu arī" aiziet ciemos" un uzrakstīt vai atvērt un parādīt vajadzīgo dokumentu.

Kāds no sveikotājiem (Aija?)minēja, vai ir lietderīgi iegādāties šīs mantas, varbūt lētāk nomāt, tad gribu atgādināt, ka mēs izmantojam telpas, siltumu, gaismu, telefonu sakarus un datoru uz šodienu neko nemaksājot, tādēļ arī izvēlamies mantas, kuras nav arī VAKam, vajadzīgas arī mums, lai varētu kooperēties un kopā iznāktu lētāk. Pati šī manta, protams, piederēs "Rītdienai", ja tā būs nodota vai nopirkta.

Pārējo, lūdzu, protokolā, vai, ja ir jautājumi, lūdzu.

Alnis

P.S. Vēl tikai gribu piebilst, ka sajūta un pārliecība par mūsu mērķa sasniegšanu arvien pieaug.