Sapulces protokols Nr.8

17.01.2001. Rīgā Audēju ielā 7/9 VAK telpās ir sapulcējušies VAK nodaļa "Rītdienai";

17.01. sēde tiek pārtraukta un turpināta 18.01.01.satiekoties ar katru no dalībniekiem un sazinoties pa telefonu vai e-pastu:

        Alnis Freibergs
        Kārlis Putriņš
        Ivars Silārs
        Arvīds Ulme
        Viesturs Ragže
        Juris Putriņš
        Vilhelms Kozlovskis
        Māris Darbonis

Darba kārtība:

Informācija par paveikto

Situācijas novērtēšana un tālākā darbība sakarā ar LSDSP paziņojumiem vēlēšanu likumu sakarā.

Konkurss Sorosa fondā.

Debates.

A.Freibergs ziņo par publikāciju Lauku Avīzes un Rīgas apriņķa avīzē par diskusiju avīzēs.

Tika nodots vēl viens raksts.

I. Silārs informē par tikšanos ar J. Dinēviču un E. Balzēnu, kuri bija stipri atturīgi sakarā ar Bojāra paziņojumu, un iesaka tuvākajā laikā uz LSDSP likmi nelikt, bet turpināt darbu patstāvīgi.

Taču tiek nolemts, ka satikties ar Juri Bojāru vajag un A.Freibergam tiek uzdots organizēt satikšanos.

Juris Putriņš informē, ka ir ārzemju latvieši, kuri ir nemierā ar Pilsonības likuma izmaiņu, kā dēļ no 1995. Gada ārzemēs dzīvojošie latvieši vairs nevar iegūt dubultpilsonību. I. Silārs šajā jautājumā bija kategorisks- laika bija pietiekoši. Taču A. Freibergs uzstādīja jautājumu- vai ir varianti, kad dubultpilsonības iegūšana atsauktos slikti uz Latviju, vai iespējami varianti, kad to varētu izmantot savtīgi?- uz ko I.Silāram argumentējoša atbilde nebija. Nolēma šo jautājumu izzināt. Tādēļ lūdzu izteikt visiem savu vērtējumu.

Tālāk J.Putriņš pastāsta, ka atradis Sorosa fonda mājas lapā konkursu, kurš varētu mums būt pa spēkam, un atbilst mūsu centieniem.

Visi, iepazinušies ar konkursa materiāliem, atzina, ka tā saturs ir ar stipri augstu grūtības pakāpi, tādēļ nolēma sanāksmi pārtraukt, iepazīties, apsvērt un satikties 18.01.,sazvanoties un precizējot laiku.

18.01.01. A. Freibergs tikās ar V. Kozlovski, kuru iepazīstināja ar statūtu saturu un ieliktām izmaiņām, kuru V. Kozlovskis atzina par labu un parakstīja kā viens no "Rītdienas" dibinātājiem.

14.3o VAK telpās satiekas Juris un Kārlis Putriņi un A.Freibergs. J.Putriņš ierosina, ka konkursam iesniegumu būtu labāk iesniegt no "Čakstes dem. fonda, jo tik nopietnā projektā tāda jauna organizācija kā "Rītdienai" var uzņemt kā nenopietnu. Taču ar "Rītdienu" tiks noslēgts sadarbības līgums, kurš dos tai līdzvērtīgu partnerību. Tādā veidā arī iesniegums būs nopietnāks. J.Putriņš arī solīja, ka viņa cilvēks strādās pie projekta uzrakstīšanas, bet "Rītdienas" speciālisti palīdzēs.

Pazvanot un konsultējoties ar Viesturu Ragži un Māri Darboni, kuri abi ir augstas klases speciālisti datoru un informātikas jomā, un viņi piekrīt šādam variantam, izsakot gatavību jau šovakar sazināties ar J. Putriņu, un, vajadzības gadījumā, pat satikties.

Vēl M. Darbonis tika iepazīstināts ar statūtiem, kurus arī parakstīja.

Protokolēja: Alnis Freibergs.