Subject:     Re: Karogu bizness turpinas
Date:         Sun, 03 Dec 2000 17:29:14 +0200
From:        Harry Bush hbush@apollo.lv

At 19:45 00.11.11. -0500, Arturs Rubenis rakstija:

> >Nuja, ar varu to karogu nemīlēs.

Protams. Kā saka, tas pat ezītim skaidrs. Tieši otrādi, iedzen aizvien lielāku nepatiku un pretestības sajūtu, sevišķi ņemot vērā, ka to karogvelkamo dienu mums ir milzīgi daudz. Nelaimigā kārtā daži joprojām ir citās domās - sak, piespiedīsim mīlēt un viss. Tālāk par savu degungalu neredz, elementāri redzamas tālākās sekas neprognozē, viss kā parasti... Policija joprojām var attīstīt aktivitātes tādā jomā, kā tā spēj - jo ar īstu noziedznieku ķeršanu, kā vienmēr, iet pašvaki. Nu bet neuzvilkts karogs - ļoti vienkārši, viegli atklājams un viegli sodams "noziegums". Uzlabo statistiku, tā sakot. Daudz vieglāk, nekā ķert mobilo telefonu un auto zagļus, sodīt nelegālos kontrabandas tirgotājus, savaldīt dauzoņas un huļigānus, izsekot un iesēdināt krāpniekus. Ak ko nu, tas viss pārāk sarežgīti.

Nu un naudiņa protams arī... Kā bija teikts kādā vecā skumjā anekdotē par Dostojevska aprakstīto Raskoļņikovu: "nesakiet vis, piecas večiņas - rublis!"

Harijs

Šodien par neizkārtiem Latvijas valsts karogiem iekasēti Ls 140

Rīga, 3.dec., LETA. Šodien līdz plkst.16 par neizkārtiem Latvijas valsts karogiem sēru noformējumā iekasēti Ls 140, aģentūru LETA informēja Rīgas pilsētas pašvaldības policijas pārvaldes preses sekretāres pienākumu izpildītāja Kristīne Brauna.

Par neizkārtiem valsts karogiem sastādīti 8 administratīvo pārkāpumu protokoli un 72 apskates akti.

Kā ziņots, šodien, pret latviešu tautu vērstā totalitārā komunistiskā režīma genocīda upuru piemiņas dienā, pie visu iestāžu, uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību un organizāciju ēkām, kā arī dzīvojamām mājām jāpaceļ Latvijas valsts karogs sēru noformējumā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā, Latvijas valsts karogam sēru noformējumā jābūt izkārtam no plkst.8 līdz 18.

1998.gada 17.jūnijā Saeima pieņēma lēmumu, ka katru gadu decembra pirmā svētdiena ir atzīmējama kā pret latviešu tautu vērstā totalitārā komunistiskā režīma genocīda upuru piemiņas diena.


Subject:      Re: Karogu bizness turpinas
Date:         Sun, 3 Dec 2000 11:07:29 -0800 (PST)
From:         Atis Zakatistovs aija_atis@yahoo.com 

Paklau Buš,
Tu ar tiem karogiem jau esi galīgi sagājis sviestā.

Der atcerēties pāris lietas, kad runā par karogiem. Karogs ir simbols. Vēlreiz atkārtošu -- simbols. Tas ir simbols ne tikai valstij vien, bet arī atsevišķiem cilvēkiem un ģimenēm. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka cilvēki redzot karogu piemin tās ciešanas, kuŗām cauri gājuši viņi paši un viņu tuvinieki. Un tur ir ko pieminēt. Es nezinu, vai līdz Tevim šī doma kādreiz ir tiešām nonākusi -- latvieši, gandrīz katras ģimenes locekļi, ir tikuši izsūtīti, un citādi vajāti. Lūk, pieminot šīs nepelnītās mokas cilvēki skatās uz karogu un lepojas par to.

Amerikā vai vēl kur citur, karoga jautājums varbūt ir izvēles lieta. Pasaulei ir dažādas sejas. Viens var izkārt varavīksnes karogu, cits Bulgārijas vai Teksasas. Man par to ne silts ne auksts. Tu apgalvo, ka tas ir pareizi. Nu, draudziņ, tur ir liela skaidrošanās. Kas ir pareizi Bušam, tas varbūt nav pareizi Goram. Kas ir pareizi Amerikā, varbūt nav pareizi Latvijā.

Redz, nu tagad esam atgriezušies pie vērtēšanas. Tev rūp tās krieviņu soda naudas. Nu, tad uzraksti Rīgas domei, ka Tu tādu netaisnību nepieņemi, un apņemies segt no savas jeņķa pensijas visus sodus par karogu neizlikšanu. Kas tad Tev -- $300 dolāru reizi 3 mēnešos. Bet tad tie krieviņi redzēs, kā viņus mīl.

Un Latvijā atkal būs saskaņa. Tieši tāda, kādu Tu to gribi saredzēt.

Ja man jāsaliek uz svaru kausa divas lietas -- Latvijas karogs kā simbols latviešu ciešanām no vienas puses, un Latvijas karogs kā simbols Latvijas valsts tiranijai pāris desmit krieviņu acīs no otras puses, tad man nav ilgi jādomā. 50 gadīgas vecenes nepārmācīs ne vienādi ne otrādi. Bet tie jaunie krieviņi lai iemācās cienīt gan karogu, gan mūsu tautas pagātni.

Karogu Latvijā paceļ cieņas dēļ pret saviem tuviniekiem. Un tie, kam tuvinieki nav cietuši paceļ karogu savu kaimiņu un draugu tuvinieku piemiņai. Redzi, gudriniek, tas nav izvēles jautājums. Tas ir cieņas jautājums.

Bet nu tad Tev atkal ir dota iespēja parādīt cik dumi radījumi skraida gar Daugavas krastiem Atlantijas otrā pusē, vai ne?

Ar siltiem vēlējumiem, Atis

 

Subject:          Re: Karogu bizness turpinas
Date:            Sun, 03 Dec 2000 21:59:30 +0200
From:            Harry Bush hbush@apollo.lv 

>Paklau Buš,
[...]
> Redz, nu tagad esam atgriezušies pie vērtēšanas.
> Tev rūp tās krieviņu soda naudas.

Paklau Zakatistov, tagad lūdzu NEKAVĒJOŠI likt galdā pierādījumus par sodīto personu nacionālo sastāvu. Prati apvainot - proti vismaz post factum noskaidrot, ko īsti pats esi sarakstījis.

> >Nu, tad uzraksti Rīgas Domei, ka Tu tādu netaisnību nepieņem, un
> >apņemies segt no savas jeņķa pensijas visus sodus par karogu
> >neizlikšanu.

Vai Tu man nodrošināsi "jeņķa pensiju"? Man nekas nav pretī, sāc tik darboties. Pagaidām pelnu algu tepat Latvijā un esmu to darījis jau kopš 1970.gada, tā ka paša spēkiem man ASV pensiju nedabūt. Gaidu paziņojumu no Tevis, kurp man doties pēc tās "jeņķa pensijas".

Jau vismaz kopš vasaras esi listē un neesi pat apjēdzis, ka adreses ar domenu .lv tomēr pamatā ir no Latvijas? :) Nu, viss pārējais arī tajā pat stilā.

> >Karogu Latvijā paceļ cieņas dēļ pret saviem
> >tuviniekiem. Un tie, kam tuvinieki nav cietuši paceļ
> >karogu savu kaimiņu un draugu tuvinieku piemiņai.

Un tādēļ obligāti ir jāpanāk, lai atceres un svētku dienas, tāpat arī visādu cienījamu un mazāk cienījamu viesu neskaitāmās vizītes kļūst par sodu iekasēšanas dienām, vai ne? Grūti iznīdējama tā totalitārā domāšana, diemžēl. Esmu jau redzējis vienu otru tādu, kurš no liesmaina komunista pārtapis par liesmainu nacionālistu, un turpina domāt tieši tajās pašās sarkani brūnajās kategorijās - visu darīt tikai caur spēka pozīcijām, draudiem un piespiešanu. Tādi diemžēl ir bīstami, jo ļoti viegli var pārtapt atkal atpakaļ par sarkaniem vai brūniem. Komunistu ieskalotā totalitārisma rūsa kā invariants saglabājusies smadzenēs visu laiku. Privātīpašuma, demokrātijas un brīvās gribas jēdzieni tur diemžēl iekšā nelien...

Diskusija par karogiem bija sākusies jau diezgan sen, - varbūt pārlasi SVEIKS arhīvu, lai uzzinātu par ko ir runa, un dalībnieku argumentus.

> >Bet nu tad Tev atkal ir dota iespēja parādīt cik dumi
> >radījumi skraida gar Daugavas krastiem Atlantijas otrā
> >pusē, vai ne?

Diemžēl - šajā krastā. Tu to teici, ne es.

Harijs

Subject:      Re: Karogu bizness turpinas
Date:         Sun, 3 Dec 2000 13:35:33 -0800 (PST)
From:         Atis Zakatistovs aija_atis@yahoo.com 

Nu labi, Buš,

Neesi Tu no Amerikas. Nav Tev tās jeņķu pensijas. Tad maksā sodus no savas Latvijas naudas. Tāpat karoga izkāršana ir un paliek cieņas un goda jautājums, nevis izvēles jautājums. Ja kādi latvieši arī neizkar karogus sēru dienās, tad tas nedara viņiem godu.

Par to totalitāro domāšanu tāda čīkstēšana Tev vien sanāk. Tev liekas, ka cilvēka tiesībām izvēlēties ir vienmēr jādod virsroka. Bet to nu nevar izdarīt, pat gribot. Cilvēki grib zināt, kas ir pareizi un kas ir aplami. Cilvēki grib zināt, kas ir godīgi, un kas nav. Ja katram ir tiesības izvēlēties, tad mēs nekad nenonāksim pie kopējām vērtībām. Bez kopējām vērtībām nevar pastāvēt ne valsts, ne sabiedrība, ne draugu pulciņš.

Tas, ka viens piedzēries skots vientulībā uzrakstīja "1984" nenozīmē, ka tā ir pēdējā patiesība. Nenovelc vienlīdzības zīmi starp kopējām vērtībām un
totalitārismu.

Nu, vai tad tos sodus esi maksājis, ka tas tik dikti ķeras pie sirds?

Sirds bijībā, Atis

 

Subject:          Re: Karogu bizness turpinas
Date:             Mon, 04 Dec 2000 00:55:15 +0200
From:             Harry Bush hbush@apollo.lv 

> >Nu labi, Buš,
> >Neesi Tu no Amerikas. Nav Tev tās jeņķu pensijas.

Nu labi, Zakatistov. Kā, vai tad vairs nesagādāsi man to jeņķu pensiju? Vai Tava Kanadas pieredze nepalīdzēs?

> >Ja kādi latvieši arī neizkar karogus sēru dienās,
> >tad tas nedara viņiem godu.

Tas ir diskutējams jautājums, bet nekādā ziņā ne ar soda naudām risināms. Katrā tādā reizē, kad ar administratīviem sodiem mēģina risināt ideoloģiskus jautājumus, ir izgāšanās. Ideoloģiska caurkrišana, propagandas nabadzības apliecība un nekompetences diploms. Karoga kā valsts simbola lietošana ir ideoloģisks jautājums, nevis citu drošību apdraudoša lieta kā satiksmes noteikumu pārkāpums. Ar sodiem (par kuriem katru reizi ar tādu lepnumu ziņu dienestiem plātās policija) nevar aizsegt trūkumus un caurumus iedzīvotāju motivācijā. Ar sodiem neaizsegsi faktu, ka oficiālie valsts pasākumi kļūst aizvien vienaldzīgāki milzīgam daudzumam cilvēku, ka aug bīstamais bezdibenis starp varu un tautu. Par to visu es esmu jau daudzkārt izteicies, neatkārtošos, tas ir SVEIKA arhivos.

Ja valsts varai tiešām interesētu reālais iedzīvotāju noskaņojums, tad vislabākais tests būtu stingri brīvprātīga karogu izlikšana. Objektīva  aptauja ģeneralkopas apmērā. Ja cilvēkam šajā valstī būs labi, ja viņš ar to leposies, tad viņam pašam gribēsies savā privātīpašumā iet svētkos no rīta izlikt to karogu. Tāpat kā ASV iedzīvotājiem, vairums no kuriem paši, bez sodiem izliek savus karogus gan valsts svētkos, gan citos priecīgos gadījumos, jo viņiem pašiem tā gribas, un par to viņus un valsti var apskaust. Mums būtu jātiecas uz to, lai visiem pašiem gribētos un uzskatītu par vajadzīgu izlikt karogus, nevis atzīmētu kalendāra bīstamās "kasieru dienas".

> >Par to totalitāro domāšanu tāda čīkstēšana Tev vien
> >sanāk. Tev liekas, ka cilvēka tiesībam izvēlēties ir
> >vienmēr jādod virsroka.

Jā. Bez jebkādām šaubām. Kamēr tas nepārkāpj citu cilvēku tiesības un drošību, un vēl ļoti nedaudzos stingri ierobežotos gadījumos. Citādi - vienmēr, un visa normālā cilvēce mūsdienās domā tāpat. Vēstures gaitā ir uzkrāta pietiekami bēdiga pieredze, kas notiek visos citos gadījumos, kad cilvēka tiesības un brīvības nepamatoti ierobežo (kaut arī it kā ar vislabākajiem nodomiem, vismaz sākumā). Pietiks jau, nav katru reizi visas kļūdas jāatkārto pašiem, ne nu vēl vairākas reizes.

> > Ja katram ir tiesības izvēlēties, tad mēs nekad
> >nenonāksim pie kopējām vērtībām.

Kopējas vērtības var nākt tikai caur brīvu cilvēku brīvu izvēli, nevis caur piespiešanu.

Protams, ja par "vērtībām" Tu nesauc fašistisku un komunistisku diktatūru smadzeņu skalošanas paņēmienu ceļā izveiktu piespiedu indoktrināciju. (žargonā izsakoties, zombēšanu).

> >Tas, ka viens piedzēries skots vientulībā uzrakstīja
> >"1984" nenozīmē, ka tā ir pēdējā patiesība.

Nu ko, tas jau ir savā ziņā Tavs "ticības apliecinājums". Tur grūti ko piebilst.

"1984" nav pēdējā patiesība, tas ir brīdinājums. Ļoti pamatots brīdinājums toreizējā Lielbritānijas un citu attīstīto rietumvalstu politiskajā situācijā, kad daudzi it ka citkārt saprātigi intelektuāļi sajūsminājās par Staļina režīmu un pastāvēja nopietni sarkanie draudi demokrātijai.

Kā atkal un atkal redzams, "1984" kā brīdinājums ir nepieciešams joprojām. Ja tas būtu no manis atkarīgs, es iekļautu skolu obligātajās programmās gan "Dzīvnieku fermu", gan "1984".

> >Nu, vai tad tos sodus esi maksājis, ka tas tik dikti
> >ķeras pie sirds?

Tas neattiecas uz lietu. Istenībā jā - esmu vienreiz maksājis krievu laikā. Toreiz ari centās ar piespiedu metodēm simulēt tautas vienotību un atbalstu toreizējai varai. Man ir pretīgi, ka tā pati ārējā, neīstā, uzspiestā "spozme" tiek ar tādām pašām metodem (un bieži vien no tiem pašiem cilvēkiem) draudu un sodu ceļā uzstiepta tagad. Man liekas, ka tādā veidā mūsu valsts simboli tiek noķēpāti ar netīrām savtīgām "kasieru" rokām. Tie nedaudzie soda lati var izrādīties par mazu iesākuma solīti totalitārā valsts attīstības virzienā - tādā virzienā, kas laikam atbilst Taviem uzskatiem. Diemžēl tāds virziens jau ir izmēģināts, arī Latvijas vēsturē. Man tas absolūti nav pieņemams, tāpat kā bez izvēles iespējām, piespiedu zombēšanas ceļā smadzenēs ieskalotās "vērtības".

Harijs


Subject:          Re: Karogu bizness turpinas
Date:             Mon, 04 Dec 2000 01:32:55 +0200
From:            Resnis privat@latnet.lv 

Sveiki! Ciena pret karogu ir audzinasanas jautajums. Un ne vienas dienas. Un tas ir attieksmes jautajums pret valsti. Zviedrijā izlikt karogu pie savas majas (pat ja ta ir 2X2 m koka budinašeras ) ir goda lieta. Man patika kads zens vasaras kempinga, kurs atbraucār velosipedu, uzvilka "ziemelu karalistes" karogu un saka tirgot maizi. Kadizpardeva, nolaida karogu, ar cienu salocija un devas talakas gaitas. Sarkanbaltsarkanais karogs savulaik tika proklamets gan par valsts, gan parnacionalo karogu. Un man bija tiesibas to uzvilkt pie savas majas savadzimsanas, kazu, u.c. personigo svetku dienas. Tacu, ja tas klust tikai parvalsts simbolu un daudziem nepatik tas kas valsti notiek, un karogs javelk vaikatru dienu( gan jau atkal kads bus atbraucis), tad nav jabrinas par to, kadevalvejoties parejam moralam vertibam devalvejas ari si attieksme.Un man nemaz nepatik, ka tas "nabaga krievins" pie savas pusmiļonu vertassavrupmajas Rigas Jurmala uzvelk karogu, kuru pirms tam komjauniesu sapulces irzakajis. Esmu ar mieru deret, ka visi, kam izrakstits sods par karoga neuzvilksanunemaz nav "krieviski runajosie".
Un bravo Harijam par veiksmigo citatu atbildot Atim Zakatistovam:

A.Z. > > > Bet nu tad Tev atkal ir dota iespeja paradit cik dumi radijumi skraida
        > > > gar Daugavas krastiem......, vai ne?
> Tu to teici, ne es.
>> >> Harijs

Rrrrrrrrrrrrr Resnis.
     /////////
      /// @-@
         ( > )
       \\\\\\\\

Subject:          Re: Karogu bizness turpinas
Date:             Sun, 3 Dec 2000 16:38:27 -0800 (PST)
From:            Atis Zakatistovs aija_atis@yahoo.com 

Atkal veca dziesma, Harij,

Seit nu nak jocigas lietas. Es vienkarsi apgalvoju, ka Latvijas karoga izliksana ir goda un cienas jautajums. Neko vairak, neko mazak. Tu, draudzin, mani tadel nosauc par komunistu, un fasistu. Vai man vienigajam tas liekas acgarni?

Un ko Tu tur vari bubinat par ideologijam un vel nez kadiem mistiskiem spekiem. Ikdiena paiet starp cilvekiem -- Taviem kaiminiem, darbabiedriem, draugiem un ienaidniekiem. No kuras elles Tu izgrab kaut kadu ideologiju? Zini, sitas komunisma un brivibas sadursmes kaut kados ideju laukos jau ir skaista pasacina. Un ir cilveki, kas tam tic. Un pat veselibu sabeidz, uztraucoties par cilvektiesibam. Man vairak rup nevis uzpuderetas idelogiju kaujas, bet gan cilveki. Te nu mes esam. Latvija ir simtiem un tukstosiem cilveku, kas karoga izliksanu uzskata par goda lietu. Tu viniem megini pateikt, ka ta ir vini briva izvele. Te nu, vecit, ir parbaude Tavai lielajai tolerancei. Es domaju citadi. Vai tapec es esmu komunists?

Godiba pret zalo, zilo un sarkanbruno krasu,
Atis

Subject:          Re: Karogu bizness turpinas
Date:             Sun, 3 Dec 2000 19:42:14 -0500 (EST)
From:            Aija Veldre Beldavs beldavsa@indiana.edu 

Harijs atbild:

> > Ja katram ir tiesibas izveleties, tad mes nekad nenonaksim
> > pie kopejam vertibam.

> Kopejas vertibas var nakt _tikai_ caur brīvu cilvēku brivu
> izvēli, nevis caur piespiešanu.

Bieži jauc likuma un vērtību jēdzienus. Piespiestais nemaz nav kopējas vērtības. Kopējas vērtības izveidojas sabiedrībā pašorganizējoši dialogu formā un tās arī nemanami mainas un pielāgojas apstākļiem un kontekstam mainoties un dalībniekiem izmainoties. Vērtības var arī pielīdzināt valodas dialektiem kur nemanami pārslīd no vienas grupas sabiezējumu uz otru. Cits tas ir ar likumiem, kas negrozami, līdzko jauni likumi ielikti to vietā vai likums modificēts.

Personīgi esmu pret piespiesta karoga izlikšanu. Karogs ir simbols ko cien un mīl. Piespiesta cieņa un mīlestība nav tādi. Bet pretēji, atbalstu likumsodu par karoga tīšu pazemošanu.

aija


Subject:         Re: Karogu bizness turpinas
Date:             Sun, 3 Dec 2000 23:19:43 -0500
From:           "Pistole" pistole@ebtech.net 

> Personīgi esmu pret piespiesta karoga izlikšanu. Karogs ir
> simbols ko cien un mīl. Piespiesta cieņa un mīlestība nav tādi.
> Bet pretēji,atbalstu likumsodu par karoga tīšu pazemošanu.
>
> aija

Sveiki!
Aija, es pilnīgi piekrītu Tavam viedoklim par Latvijas karogu.
Zigis.

Subject:        par karogiem
Date:            Sun, 03 Dec 2000 22:57:44 -0600 (MDT)
From:           sls6k@cc.usu.edu 

Sveiki!
Viss šis strīds par karogiem man šķiet muļķīgs. No tā, kādi kungi pie varas, taču nemainīsies katra paša attieksme pret sarkanbaltsarkano karogu, vismaz mana - ne. Tas ir simbols un IR pats par sevi! Ja karogu izkar tikai pateicībā par labumiem (piem., Harija pieminētie Amerikas priecīgie pilsoņi), tad tas ir tikpat muļķīgi, kā tad, ja to kāds smerdelis (neatkarīgi no tautības) izkar baidoties no soda.
Osis

P.S. Te kaut kas par simboliem.

ZVANI
Olafs Gūtmanis, "Līvi"

Tie norimuši svētku rītus
Un svētvakarus iezvanīt
Zem sūbējuma vaŗš un sidrabs
Pār klusumu un mieru spīd

No skaņām apreibušās mēles
Ne kādu aicina ne sauc
No savu zvanītāju spēlēm
Viss senais mirdzums jānotrauc

Kā pieminekļi gadus skaitot
Skaitļiem pierē zvani rūs
Savus zvanītājus gaidot
Mēmām mutēm izsmej mūs

Vēl kāda nemākuļa roka
No miega modina, lai skan
Un iekliegdamās mēle lokās
Un spalgās trīsās nodreb zvans.

Subject:          Re: Karogu bizness turpinas.
Date:             Mon, 04 Dec 2000 09:01:56 +0200
From:            Resnis privat@latnet.lv 

> Latvija ir simtiem un tukstosiem cilveku, kas
> karoga izliksanu uzskata par goda lietu.
> Tu viniem megini pateikt, ka ta ir vini briva izvele.
> Atis

Vai karogu izliksana VISA Rigas pilsetas par godu citas valsts amatpersonas iebrauksanai Latvija, 3X menesi ari ir goda lieta? Pat tad ja mannepatik ne sis valsts politika ne si amatpersona? :-\ Skiet Ata un Harija domstarpibas nav vis par karogu, bet gan parattieksmi pret bruno krasu. "Die Strase frei fur braunen batalionen" :-).

>Godiba pret zalo, zilo un sarkanbruno krasu,

Nesenā vesturē gan brunā krasa negribeja vienoties ar zilo. Ar visa laba velejumiem

     /////////
      /// @-@
         ( > )
       \\\\\\\\

Subject:          Re: Karogu bizness turpinas
Date:             Mon, 04 Dec 2000 08:53:43 -0800
From:            Gundar King kingga@plu.edu 

Bravo, Harij!

Gundars

Subject:          Re: Karogu bizness turpinas
Date:             Mon, 4 Dec 2000 21:21:36 EST
From:            ANTONSZ@aol.com 

Paldies Atim par skaidrību karoga lietā un salutēsim savus varonnus un nomocītos ar augstu paceltiem Latvijas karogiem brīvajā Latvijā !
Antons Z..

Subject:          Re: Karogu bizness turpinas.
Date:             Tue, 5 Dec 2000 22:51:12 -0800 (PST)
From:            Jester Teredo jesteredo@yahoo.com 

Re kā par karogiem Sveikā villojas. Citur gan izskatās, ka vienprātība lielāka. Necenzēts un neīsināts citāts no www.delfi.lv . ;-)
- - - - -
upuris, 05.12.2000 06:24
Jauki gan mums tie valsts svētki - "Komunistiskā terora upuru piemiņas diena".
- - - - -
piektais krauklis, 05.12.2000 07:33
Es jūs piespiedīšu mīlēt... karogu!
- - - - -
a, 05.12.2000 08:19
par komunistisko teroru ar kapitālistisko teroru
- - - - -
Sakne, 05.12.2000 08:39
Es saprotu, ka mums tiešām bija daudz upuru šī terora sakarā, bet katru mēnesi taisīt piemiņas dienu...
- - - - -
Vilnis, 05.12.2000 08:45
Te ir pirmā vieta, kur izlasīju, kas tie par "svētkiem" svētdien bija. Avīzās un televīzijā par tādiem nekas netika minēts. Tad cik gan gudriem ir jābūt karogu izlicējiem lai to zinātu!
- - - - -
skukis, Vilnim, 05.12.2000 08:51
Televizijā paziņoja "Panorāmā", bet Tev taisnība, nekur citur nebija. Vislabāk man patika manu nabaga vecāku un krustvecāku reakcija: es prasu, kāpēc šodien
karogi jāizkar??? Viņi - "vakar ziņās teica, nesapratu īsti kāpēc, bet vajagot". Tā kā ar tiem draņķa municipāļiem, kas neko citu nedara, kā vien vazājas pa ielām ar sodanaudas kvītīm, mums jau ir bijusi darīšana, reakcija, protams, bija zibenīga. Bet es, kam mājās televizora vispār nav, protams, NEKO
nezinātu!!!!!!!!!
- - - - -
Ico, 05.12.2000 08:58
šī padarīšana ir vislielākā stulbība, kāda vien pasaulē iespējama.
Ja latvijā ir svētki, tas automātiski nozīmē, ka man mājās jāsēzj lai to dumjo karogu izliktu? Tā ir manu cilvēka tiesību ierobezjošana!
- - - - -
Rēķins, ilgvars.vimba@lg.lv , 05.12.2000 09:07
Vai vienreiz valstij nebūtu jāsāk skatīties uz priekšu nākotnē, kurp mēs ejam, nevis nepārtraukti puņķoties par to, kas noticis pagātnē. Atstāsim piemiņas dienas tiem cilvēkiem, kuri tiešām ir personīgi cietuši un katrs lai piemin savus tuvos un mīļos tā kā viņš vēlas.
- - - - -
Bīstamais, 05.12.2000 09:08
Pirmkārt, tie nebija svētki, bet upuru piemiņas diena. Otrkārt, paziņojums bija publicēts arī presē. Treškārt, mūsu politiķiem tomēr vajadzētu konceptuāli vienoties par vienu komunistiskā terora upuru piemiņas dienu, nešķirojot, kad, kur un ko noslepkavoja, visi cieta no komunistiem. Savādāk iznāk, ka katru mēnesi ir kāda sēru diena, nu patiesi kāda sērdienīsu tauta esam, visu laiku sērojam. Ceturtkārt, svētdien bija pirmā advente, tomēr priecīgs notikums, un Dievs tomēr, laikam, ir augstāks par komunistiem.
- - - - -
Nemirstīgais Kaščejs, kaschtschei@inbox.lv , 05.12.2000
09:20
Esmu sajūsmā. Nu cik daudz var taisīt šīs piemiņas dienas? Nu pietiek jau. Jūnijā ir viena, martā otra, tagad treša - decembrī. Ir vēl žīdu šaušanas svētki. Nu cik daudz mums vajaga to svētkus? Varbūt atcerēsimies arī Ziemeļu karu, pirmo pasaules karu, brīvības cīņas 13. gadsimtā, aiz solidaritātes ar citām tautām ievāzāsim pie sevis vēl kaut kādus svētkus?
Zaje...lo...
- - - - -

Kas jauns Latvijā?