From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 12/11/00 2:27
Subject: Masoni Latvijā?

Sveiki, sveiki

Vai Latvijā ir masonu loža? Vakar TV raidījums “Nedēļa” atkal nāca klajā ar kādu sensāciju, kurā tiek apgalvots, ka Latvijā darbojas vismaz kaut kas līdzīgs masonu ložai. Tālāk varat mazliet palasīties fragmentus no vakardienas TV materiāla par Latvijas “brālību”. Tālāk citāti no TV sižeta teksta:

“Latvijas šā brīža situācija. Politiķu aprindās daudz ir baumots par kādu slepenu politiķu, baņķieru un amatpersonu apvienību. Līdz šim par šādas organizācijas esamību varēja tikai baumot, jo nekādu tiešu pierādījumu nebija. Šobrīd par to var jau runāt, jo raidījuma “Nedēļa” rīcībā ir pierādījumi, kas apliecina šādas grupas esamību. Šī grupa, kurā ir apvienojušies dažādu partiju politiķi, baņķieri, uzņēmēji, kā arī amatpersonas no dažādām valsts struktūrām, pastāv jau aptuveni astoņus gadus. Sanāksmē šī cilvēku grupa sevi dēvē par brālību. Tikšanās ir regulāras un notiek lielā slepenībā, parasti Rīgas tuvumā. Prasības tikšanās vietai ir vienkāršas – vieta, kur neuzkrītoši var novietot lielu skaitu automašīnu, pietiekami lielas telpas. Vismaz vienreiz tikšanās ir notikusi arī Jaunmoku pilī. Neviens, protams, nevar aizliegt cilvēkiem tikties, sarunāties un dēvēt sevi par vienalga ko, taču mūsu rīcībā esošie sanāksmju ieraksti liecina, ka šīs nav vienkārši tikšanās. Šajos saietos neliela nelegālu cilvēku grupa pretendē uz valsts likteņa izlemšanu, cenšas savus cilvēkus iebīdīt visās nozīmīgajās struktūrās un panākt pilnīgu kontroli gan likumdevējos, gan izpildvarā, gan tiesu varā. Un ir bijis laiks, kad šī grupa vispār vadīja valsti.

Citāti no ieraksta (TV raidījums “Nedēļa” kaut kur dabūjis slepenu ieraxtu no kādās “brālības” sanāksmes): “Tas bija tas moments, kad mēs bijām visspēcīgākie, lai arī citi domā, ka bijām visspēcīgi. Tad no 95. gada beigām sākās kaut kāda eiforija...”

Report.: Tālāk ļoti sliktas kvalitātes ierakstā tiek runāts par pēceiforijas krīzi, brālības pārstrukturizēšanas problēmām, par nepieciešamību piesaistīt jaunus cilvēkus, jo izgaismojušos cilvēku izmantošana sarežģī mērķu sasniegšanu. Kā piemērs advokātam Grūtupam ļoti līdzīgā balss un kādas trīsarpus miljonu lietas izskatīšana.

Citāti no ieraksta: “Bija iecerēts tā ļoti ātri, kā pa sviestu izbraukt cauri attiecīgajām tiesu institūcijām, bet tad, kad uzzināja, ka viņi ir bijuši pie manis, es esmu piekritis pārstāvēt, pirmās atskaņas varēja dzirdēt. Un galarezultātā darījums nokļuvis uzmanības centrā un kā caur sviestu nekas nav sanācis. Grūti iedomāties, ka tādi lieli projekti var pastāvēt paši par sevi un ka viens, divi, trīs vai četri cilvēki varētu viņus aizstāvēt. Nu nevar. Un zaudējam mēs visi. Es negribu uzskaitīt, kādas sekas katram ir, bet, cik es dzirdu, nevienam sevišķi labi neiet. Kaut kā mēs esam palikuši vājāki.”

Report.: Vēl sapulcē tiek spriests par privatizāciju, par bankām, tiek strostēts kāds Roberts, kas pēkšņi vissvarīgākajā brīdī brālībai esot pateicis “nē”. Tā kā brālības pamatprincips ir brālība pāri visam, Roberts sapulcē netika saudzēts. Īpašo uzdevumu ministrs Roberts Zīle, jautāts, vai šis Roberts gadījumā nav viņš, atbildēja visai izvairīgi.

Roberts Zīle: “Es pieņemu, ka es domāju, ka to, ko jūs man jautājat, es varu atbildēt tikai vienu, kāpēc es vairs neapmeklēju vairs šādus klubus. Man ir sava partija, un es nekad nebiju domājis viņu atstāt un nedomāju arī turpmāk atstāt. Tā ka tas nebija manās interesēs tādā gadījumā to vairs apmeklēt.”

Report.: Brālības kopējo biedru skaitu noteikt ir diezgan pagrūti, jo brālībai ir vismaz divi līmeņi. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, šobrīd brālībā varētu darboties šādi cilvēki: advokāts miljonārs Andris Grūtups, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Staris, privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis, mūsu raidījuma iecienītais varonis Andris Šķēle un viņam pietuvinātie Edmunds Krastiņš un finansu ministrs Gundars Bērziņš, baņķieri Inesis Feifers un Andris Ruselis, “Turības” vadība, Rīgas domnieks Oļegs Batarevskis un citi.

(………..)

Visbeidzot, mēs (TV raidījums “Nedēļa” – mana piez.) neapgalvojam, ka brālība ir kaut kas krimināls vai slikts, lai gan lielā slepenība un brālības biedru nervozās reakcijas šādas bažas varētu radīt. Par brālību nepieciešams runāt kaut vai tāpēc, ka šķiet, ka tieši brālība varētu izskaidrot līdz šim neizskaidrojamus Latvijas fenomenus, kā Grūtupa nemainīgo veiksmi tiesu procesos, Nagļa neaizstājamību, Edmunda Krastiņa mūžīgo krišanu uz kājām, kā arī dažas privatizācijas un finansu lietas.”

Fragmenta un sižeta beigas.

pārkopēja Jons Plunts

 

From: aabele@madona.lv
Date: 12/11/00 3:47
Subject: Re: Masoni Latvijā?

Kam pieder naudas maks, tam arī reālā vara - tā tas bijis pilnīgi visos laikos. Kauties savā starpā šiem nav izdevīgi, tāpēc labāk brāļojas un rīcību saskaņo. Loģiski.

Mēs varam savēlēt deputātos kaut vai pašus eņģeļus, noteicēji tāpat būs viņi. Vienīgais, ko skudras spēj, ir virzīt ziloņa kāju sev vēlamā virzienā. Ar vienprātību, pacietību un neatlaidību. Acīgi jāizvērtē likumi, kas tiek pieņemti, un jāiesaka vēlamie. RĪTDIENAI darba pilnas rokas - kamēr "brālība" tur nav iefiltrējusies. :-)

Ausma

 

From: GKirstei@exchange.telekom.lv
Date: 12/11/00 4:05
Subject: RE: Masoni Latvijā?

Nu ko - visi normāli veči, lai veicas!

Interesanti, kā sauc tās sanāksmes Ventspilī, kur pirms vēlēšanām brauca Adamsons, Grinblats, Panteļējevs utt.? :-))

G inc.

 

From: alnis@lis.lv
Date: 12/11/00 5:46
Subject: Re: Masoni Latvijā?

Domāju, izdevīgāk iefiltrēties viņos, varbūt arī nošņāksim kādu miljoniņu "Rītdienas" vajadzībām.

Alnis

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 12/11/00 4:40
Subject: SV: Masoni Latvijā?

Labvakar,

Nesauksim masonus labāk latviskā vārdā? Tie jau tie paši brīvmūrnieki vien ir. Visu var jau mistificēt! Kas grib vairāk palasīt var paņemt: "K.W.Henderson, Masonic World Guide (1984)" grāmatu. Ir vēl daudzas citas.

Zviedrija 1991 gadā bija apmēram 18000 "biedri". Zviedrijas Kārlis Gustavs XVI ir ordeņa "aizsargs" un Pricis Bertils bija ordeņa "Lielmeistars". Par Brīvmūrnieku sākumu uzskata 1717. gadu kad Londonā apvienojas 4 ložas un izveidoja "Grand Lodge". Pēc baumām Latvijā brīvmūrnieku darbība, sadarbība nekad neesot izbeigusies ......

Mēs latvieši esam viena fantastiska tauta.

Uģis G. Bērziņš, Zviedrijā, ar skatu uz ostu

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 12/11/00 6:03
Subject: Re: Masoni Latvijā?

>Šajos saietos neliela nelegālu cilvēku grupa pretendē
>uz valsts likteņa izlemšanu

Kāpēc "nelegāla"? Katrs jefiņš var taisīt biedrību, braukt kopā un plānot savus projektus. Vai Latvijas likumos aizliegts pulcēties, biedroties un pļāpāt? Kas gan Pluntam liedz dzejot paladziņus? Tad jau šī Plunta vēstule arī ir 1000% nelegāla.

 

From: aivarszarins@mail.lv
Date: 12/12/00 2:03
Subject: Re: Masoni Latvijā?

Pievērš uzmanību: "nelegālu cilvēku grupa".
Apgalvojums jau sākotnēji ir demagoģisks.

Ka cilvēki viņi ir ietekmīgi un ka grupa nevis pretendē uz kāda likteņa izlemšanu, bet satiekas, lai saskaņotu savus viedokļus svarīgos jautājumos. Tas novērš nevajadzīgu plūkšanos saeimas zālē, par ko mēs maksājam. Savukārt viņu tikšanās netiek valstiski apmaksātas. Manuprāt, šāda nevalstiska organizācija padara Latviju kulturāli bagātāku, jo valsts bez elites ir tukšāka neka valsts ar to. Ja valsti vada darba kolektīvs, kas jūt tikai formālu atbildību pūļa (tautas) priekšā, tad klubs, kur atbildība ir daudz personiskāka, ir vismaz dabisks kontrapunkts oficiālajam pārvaldes aparātam.

Par politiku es neizteikšos - nejutos tik spēcīgs šajā joma. Varbūt tikai to, ka iespējamam okupantam ar šādu klubu būtu grūtāk tikt galā, nekā ar Saeimu, kurai tikai jāpārtrauc maksāt algu, lai tā būtu bezspēcīga.

Aivars

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 12/12/00 2:29
Subject: Re: Masoni Latvijā?

Sveiki, sveiki

Rubenis rubina ierastā stilā - rubināšanas pēc, pat neizlasot rūpīgi raxtīto:

>Vai Latvijas likumos aizliegts pulcēties, biedroties un
>pļāpāt? Kas gan Pluntam liedz dzejot paladziņus?
>Tad jau šī Plunta vēstule arī ir 1000% nelegāla.

Jons Plunts norāda:

Vajadzēja jau nu gan ievērot, ka es neko nedzejoju un neapgalvoju. "Sveikā" vienkārši pārkopēju daļu no TV raidījuma "Nedēļa" sižeta teksta. Ne ar pušplēstu vārdiņu nenorādu savu ticību vai neticību apgalvojumam, ka Latvijā pastāv masoniem līdzīga brālība un ka tā mēģinātu kontrolēt situāciju Latvijā.

Bet ja Rubenis grib dzirdēt manu viedokli, tad tas ir sekojošs:

Man domāt, ka TV "Nedēļa" mazliet demagoģiski mēģina piešūt "brālības" vai "masonu" birku visiem pazīstamajam Šķēles, Grūtupa & Co ekonomiskajam grupējumam. Ādamsons šo pašu grupējumu savulaik nosauca par "pumpainajiem". Šķēles pretinieks Inkēns, TV raidījuma "Nedēļa" idejiskais tēvs, mēģinot dēvēt viņus par masoniem mazliet glaimo Šķēles brālībai un tai pašā laikā mēģina nobiedēt vienkāršo tautu.

Ja Šķēle & Grūtups patiesībā ir masoni, tad patiesībā masoni nav nekādi masoni, bet kaut kādi bizoni...

Atklāti runājot - jau agrāk biju šo un to dzirdējis par masonu ložas pārstāvjiem Latvijā. Protams, gan tikai baumu līmenī. Latvijā it kā esot kādi 5 vai 6 patiesie masonu ložas biedri vai to kandidāti. Precīzi neatceros viņu visu vārdus, bet liekas tie nebija cieši saistīti ar Šķēles, Grūtupa kompāniju. Vismaz viens, kura uzvārdu atceros, ir ļoti, ļoti gudrs vīrs, kurš atklāti vai slēpti nespēlē nekādu redzamo lomu Latvijas ekonomikā vai polītikā. Viņš it kā mazliet stāv tam visam pār. Bet tās nu ir tikai baumas. Kā teica tajā pašā raidījumā "Nedēļa" kāds runātājs par masoniem - "Neviens no īstajiem masoniem nekad atklāti nerunās, bet tie kas ir ārpusē neko nesaprot un nezin."

Jebkurā gadījumā, ja Šķēles, Grūtupa & Co grupējums būtu patiesi masoni, tad neviens TV radījums nekad neko uzostu, nesaprastu un nespētu pateikt.

ads
Jons Plunts

P.S. Vispār svētdien skatoties Tv raidījumu "Nedēļa" likās, ka tā ir mazliet šizofrēniska pārraide. Visiem zināms, ka tas ir deputāta Inkēna raidījums. "Žurnālista" Inkēna raidījumā tika intervēts .... deputāts Inkēns par Eiropas savienības jautājumiem. Bija tāda sajūta, ka pilnā nopietnībā Inkēns sarunājas pats ar sevi. Tas izskatījās vismaz pēc ... "savādi gan", bet ja ņem vērā Inkēna nopietno sejas izteiksmi, tad tas jau bija mazliet slimīgi - vērot kā pieaudzis cilvēx pilnā nopietnībā runājas pats ar sevi. Formāli intervētājs gan bija cits, bet sajūta tāda nepazuda.

 

From: mdarboni@exchange.telekom.lv
Date: 12/12/00 6:13
Subject: RE: Masoni Latvijā?

Sveiki!

Aivars Zarins rakstīja:

>Pievers uzmanibu: "nelegalu cilveku grupa".
>Apgalvojums jau sakotneji ir demagogisks.

Jā, protams, diemžēl informācijas par šo grupu ir pārāk maz lai varētu spriest kā ( un vai vispār ) tur īstenībā ir. Bet vispār tomēr interesanti, kam varētu būt izdevīgi šobrīd izplatīt informāciju par šādu klubu.

>Ka cilvēki viņi ir ietekmīgi un ka grupa nevis pretendē uz
>kāda likteņa izlemsanu, bet satiekas, lai saskanotu savus
>viedoklus svarigos jautajumos. Tas novers nevajadzigu
>pluksanos saeimas zale, par ko mes maksajam.
>Savukart vinu tiksanas netiek valstiski apmaksatas.

Platons reiz esot teicis tā: "Ja bērns baidās no tumsas, tad to var piedot, taču tā ir traģēdija ja vīri baidās no gaismas." Es tomēr gribu lai viņi plūcas Saeimas zālē, tā lai visi dzird, esmu ar mieru par to maksāt savu daļu, domāju ka tas atmaksātos.

>Manuprat, sada nevalstiska organizacija padara Latviju
>kulturali bagataku, jo valsts bez elites ir tuksaka neka valsts ar to.

Tāpat kā Sicīliešu mafija padara kulturāli bagātāku Itāliju?

>Ja valsti vada darba kolektivs, kas jut tikai formalu atbildibu
>pula (tautas) prieksa, tad klubs, kur atbildiba ir daudz
>personiskaka, ir vismaz dabisks kontrapunkts oficialajam
>parvaldes aparatam.

Ir vajadzīgi vismaz divi, konkurējoši klubi, lai neiestātos stagnācija; un mūsdienu demokrātiskajās sabiedrībās šādus klubus sauc par partijām.

Maris

 

From: ervie@mail.lv
Date: 12/12/00 6:28
Subject: Re: Masoni Latvijā?

From: "Maris Darbonis"

> Jā, protams, diemžēl informācijas par šo grupu ir pārāk maz lai
> varētu spriest kā ( un vai vispār ) tur īstenībā ir. Bet vispār tomēr
> interesanti, kam varētu but izdevigi sobrid izplatit informaciju
> par sadu klubu.

Tas protams ir interesanti, ka eksistē tāda "brāļu" grupa, kas it kā ir pārņēmusi varu Latvijā. tikai nosaukums imho ir izvēlēts nepareizi - parasti tādus sauc par "mafiju", nevis masoniem.....

Laikam tas ir labi, ka tagad arī latviešiem pašiem savs noziedzīgais sindikāts - būs kas konkurē ar krievu grupējumiem. tikai vienkāršiem pilsoņiem no tā nekas nemainās.

rv

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 12/12/00 6:53
Subject: Re: Masoni Latvijā?

Sveiki, sveiki

Manuprāt Māris Darbonis ir precīzi apgāzis Šķēles pulciņa jeb brālības pulcēšanās brīvības aizstāvju argumentus:

> Es tomēr gribu lai viņi plūcas Saeimas zālē, tā lai visi dzird,esmu
>ar mieru par to maksāt savu daļu, domāju ka tas atmaksātos.
..............
> Ir vajadzīgi vismaz divi, konkurējoši klubi, lai neiestātos
>stagnācija; un mūsdienu demokrātiskajās sabiedrībās šādus klubus
>sauc par partijām.

Jons Plunts principā piekrīt Mārim. Nav nekas nosodāms, ja atsevišķi pulcējās domubiedri. To patiesībā garantē pulcēšanās un vārda brīvība. Bīstami paliek, ja šādu pulcēšanās laikā slepeni tiek izlemti valstiski svarīgi un saistoši jautājumi, kuri pēc tam tiešā veidā ietekmē sabiedrības un valsts dzīvi visos tās līmeņos. Šim pulciņam neviens nav deleģējis šādas tiesības un pilnvaras. Šī pulciņa jeb brālības sanāksme nenodrošina caurspīdīgumu un atklātumu.

Šādu jautājumu lemšanai ir paredzēta tāda tautas vēlēta sapulce kā parlaments jeb Saeima. Parlamenta nonāk tautas ievēlēti tautas priekšstāvji no domubiedru pulciņiem, kurus sauc par partijām. Partijas atklāti ir deklarējušas tautai jeb vēlētājiem savus nodomus, mērķus un līdzekļus to īstenošanai. Ja tie sakrīt ar zināmu sabiedrības daļas viedokli, tad viņiem tiek uzticētas balsis un pilnvaras pildīt savus solījumus.

Es, piemēram, nekad un nekādos apstākļos neesmu deleģējis advokātu Andri Grūtupu piedalīties mana, kā šīs valsts pilsoņa, likteņa lemšanai. Saliekot kopā, analizējot visus faktus un informāciju par Šķēles, Grūtupa & Co brālības darbību, atliek secināt, ka kaut kas šai valstī tomēr ir lemts, nolemts un realizēts pilsoņiem aiz muguras, tādejādi liekot kaut kādas atsevišķas grupas intereses augstāk pār visas sabiedrības interesēm.

Tas jau mazliet smird pēc ētikas, demokrātijas gara un likuma pārkāpumiem.

Lūdzu, lūdzu visiem maniem oponentiem, nepieminēt Aivariņa L. & Co pulciņa iespējami līdzīgo darbības veidu. Tas, ka viņi arī tā rīkojas vai nerīkojas nav nekāds attaisnojums Baltā Tēva pulciņa stilam!

ads
Jons Plunts, slepenās kustības "Vabadus Ruhnu" bocmanis, Daffy Duck cīņubiedrs

 

From: Girts.Zegners@t-online.de
Date: 12/12/00 7:03
Subject: Re: Masoni Latvijā?

Sveiki !

Ja privāti & regulāri & slepeni sanāk politiķi & banķieri & advokāti & biznesmeņi, tad tas smird pēc korupcijas ! Sauc to par "masonu ložu" vai "ekonomisko grupējumu" vai "lobiju" ... Ir taču naivi domāt, ka viņi tiekas, lai mūs pasargātu no "nevajadzīgām plukšanām" Saeimā. Viņi to dara, lai saskaņotu savu politisko & ekonomisko rīcību un tā panāktu tādu likumu pieņemšanu, kas viņiem pašiem ir izdevīgi, bet konkurentam neizdevīgi ! Tam ar (sabiedrisko ?) "kultūru" vai pulcēšanās un biedrošanās brīvību nav ne mazākā sakara. Ja grib pulcēties un biedroties, tad lūdzu ! Bet publicējiet savas biedrības statūtus, sapulču protokolus un lēmumus un publiski atbildiet uz sabiedrības jautājumiem!

Lielākais un pamatotākais pārmetums Šķēlem taču bija un ir, ka viņš izmantoja un izmanto savu politisko amatu personīgām "biznesa" lietām. Politika un bizness ir jāšķir , cik vien to var un jāpanāk pēc iespējas pilnīga atklātība ! Tas ir grūti un biezi pat neiespējami, jo viņu izdomība un kriminālā enerģija biezi ir lielāka par sabiedrības pretspēku, bet citas iespējas nav.

Tā kā cilvēka dabā nu reiz ir, ka viņš pārāk biezi (it īpaši tādos postkomunistiskos apstākļos kā Latvijā) savas privātās intereses stāda augstāk par sabiedrības interesēm, tad jābūt maksimālai sabiedriskai kontrolei, parasti no valsts izpildvaras, parlamenta, tiesu un preses puses. Tur kur šis varas sadalījuma princips nedarbojās un amatpersonas no dažādām sabiedriskām varām slepenos saietos savu rīcību saskaņo, tur rodas augstākā mērā korupcija. Tas, ka šis pamatprincips netiesiskajā Latvijā un arī tiesiskajās Rietumu valstīs ne vienmēr nefunkcionē, tā nav sistēmas vaina, bet atsevišķu cilvēku (politiķu, banķieru, advokātu, biznesmeņu - skat. sakumu) egoisma, morāliskā pagrimuma un uzpērkamības vaina. Kamēr Latvijā valdīs sociāls netaisnīgums un cilvēki un pat institūcijas ir uzpērkami, šādi slepeni saieti ir bīstami, jo tie ir pamats noziedzības izcelšanai. Tikai tad, kad varas sadalījums Latvijā sāks funkcionēt, varam sākt pretendēt uz tiesisku valsti !

Girts

 

From: aivarszarins@mail.lv
Date: 12/12/00 7:25
Subject: Re: Masoni Latvijā?

Droši vien, ka es esmu naivs (vismaz politika), taču es darbojos vairākas sabiedriskas organizācijās un neviens man neprasa publicēt statūtus un sapulču protokolus. Ja kāda grupa sapulcējas, tad viņu obligāts pienākums nav to izreklamēt avīzēs un TV. Diezgan nenopietni izskatītos, ja šādi cilvēki, kas uzskaitīti medijos, sapulcētos kroga pie alus kausa. Un kādam noteikti skauž, ka veidojas aristokrātiskas kustības, kuras visi nevar iekļūt (man arī, starp citu). Žēl, ka viņi nav žīdi, tad Inkens dabūtu pa biksēm tā brangāk.

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 12/13/00 9:20
Subject: Re: Masoni Latvijā?

>Jons Plunts principā piekrīt Mārim.
>Nav nekas nosodāms, ja atseviški pulcējās domubiedri.

Vai tad nu interesentu grupai jāprasa kādam atļauja pulcēties, lemt un īstenot savus lēmumus? Taisni tā ir demokrātijas laime, ka to atļauj.

>Šādu jautājumu lemšanai ir paredzēta tāda tautas vēlēta sapulce
>kā parlaments jeb Saeima.

Saeima ir likumdevēja un tur var izspriest to, kas izgājis visas ierosinājumu fāzes un oficiāli valsts līmeni izbīdīts nolemšanai. Saeima un interešu grupas ir divas dažādas instances. Saeimā var tikt iekšā 100, interešu grupās - visi.

>Es, piemēram, nekad un nekādos apstākļos neesmu
>delegējis advokātuAndri Grūtupu piedalīties mana, kā šīs
>valsts pilsoņa, likteņa lemšanai.

Nu, Grūtups varbūt ir veikls cilvēks un ir pratis tikt Saeimas vīriem klāt. Bet, kāpēc lai kāds prasītu jebkura Janča pilnvaru? Tad jau varētu apgalvot, kas pilnvarojis rakstīt šo paladziņu? Un ar kādām tiesībām? Bet lūk, paladziņš izklāts pasaules priekšā...

>Saliekot kopā, analizējot visus faktus un informāciju par Škēles,
>Grūtupa & Co brālības darbību, atliek secināt, ka kaut kas šai valstī
>tomēr ir lemts, nolemts un realizēts pilsoņiem aiz muguras, tādejādi
>liekot kaut kādas atseviškas grupas intereses augstāk pār visas
>sabiedrības interesēm.

Tas jau taču nekas jauns, ka interešu grupas pulcējas un izlemj. Lai to apkarotu, atkal jāpulcējas, jālemj, janoorganizē iespaids un tad jau Šķēles grupu varēs pasūtīt vēstures... (kā tur to vietu sauc?)

>Tas jau mazliet smird pēc ētikas, demokrātijas gara un likuma
>pārkāpumiem.

Te nekas nav pierādīts, ne par ētiku, demokrātiju vai likumiem! Tā tikai tāda kārtējā paladziņa izklāšana. Vai aiz greizsirdības? Ej, dari ko raženu, ne tikai klāj paladziņus!

>Lūdzu, lūdzu visiem maniem oponentiem, nepieminēt Aivariņa
>L. & Co pulciņa iespējami līdzīgo darbības veidu. Tas, ka viņi arī
>tā rīkojas vai nerīkojas nav nekāds attaisnojums Baltā Tēva
>pulciņa stilam!

Tie ir tukši apgalvojumi par balto papu un pulciņiem! Organizē pats savu pulcinu un priecājies! Ja būsi bijis gudrs un veikls bijis, varbūt ka tiksi pie latiņiem un mantiņām. Nebūsi vairs skaudīgs. Priecāsies par latiņiem. Priecāsies tavs papus un mamma. Un visa pamilija. Labu veiksmi.

 

From: uldis@parks.lv
Date: 12/13/00 6:17
Subject: Re: Masoni Latvijā?

At 16:11 00.12.13. Arubenis wrote:

>Vai tad nu interesentu grupai japrasa kadam atlauja pulceties,
>lemt un istenot savus lemumus? Taisni ta ir demokratijas
>laime, ka to atlauj.

Un kāpēc jums tur Rietumos tā jūsu mafija nepatīk??? Arī interesentu grupa takš... neko sliktāku par savu lēmumu īstenošanu tak viņi ar nedara.

Ar Vislabākajiem Vēlējumiem

Uldis

Kas jauns Latvijā?