Speciālista viedoklis
Ieva Dmitričenko, Apollo portāla vadītāja

 

«Latvijā par portāliem tiek dēvētas gandrīz jebkuras interneta lapas, kas nav firmas vai organizācijas mājas lapas. Tas ir mazliet pārspīlēti, jo portāla pamatuzdevums ir interneta informācijas resursu sakārtošana, proti, tie ir «vārti» uz internetu. Paralēli šiem «vārtiem» pastāv arī daudzveidīgi specializētie informācijas resursi, ko pasaulē dēvē par vertikālajiem portāliem jeb vortāliem.»

Andrejs Siliņš, SIA Ecom prezidents

 

«Patlaban Latvijā portālu attīstība ir ļoti aktīva — rodas jauni un esošie uzlabojas, tādējādi jau drīzumā cīņa būs asa un neiztiks arī bez kritušajiem.»

Juris Mendziņš, Delfi mārketinga direktors

 

«Reālā situācija portālu tirgū nebūt nav tik drūma, kā varētu likties. Interneta attīstības jaunākās tendences liecina, ka portāli pelnīt sāk ne tikai no reklāmas pārdošanas un arvien nozīmīgāku ienākumu daļu veido komisijas maksas par pakalpojumiem internetā un sadarbība ar elektroniskās komercijas projektiem. Kā liecina pētījumi, jau pēc pusotra gada pasaulē tikai pusi no portālu ienākumiem dos reklāma.»

Ivars Bauls, Tvnet projekta attīstības vadītājs

 

«Ieguldījumi portāla attīstībā ir sevi attaisnojuši. Protams, mēs neceram uz ātru peļņu. Jau drīzumā piedāvāsim vēl daudzus jaunus pašmāju portālu tirgū nebijušus pakalpojumus.»

Kas jauns Latvijā?