Subject: raksts par biznesa studentiem
Date: Tue, 26 Dec 2000 05:55:03 -0500 (EST)
From: Aija Veldre Beldavs beldavsa@indiana.edu

Jeffrey Sommers ieteica interesantu Doug Henwood rakstu par biznesa studentiem un populāro ekonomiju issue # 94 (May 5, 2000) the Left Business Observer <http://www.panix.com/~dhenwood/LBO_home.html >. Henwood iesāka Yale kā "Jaunais Republikānis" un iznāca kā kaut kas līdzīgs marksistam. Viņam forums pārrunām populārā ekonomijā un viņš uzrakstījis grāmatu "Wall Street".

Sommers arī ieteic īpatnējo kultūras pētniecības grupu University of Chicago kuŗu vada maverick cultural studies kuŗu vada Thomas Frank, The Baffler <www.thebaffler.com>.

Raksts atstāsta kā biznesa studentus lutina, ēdina un čubina bet viņu mācības viela sastāvot no gaviļsaucieniem dēļ bagātiem un vareniem, mācībplānam galvenokārt būdami socializēšanas paņēmieni lai pieradinātu šos ieņemt savu "pelnīto vietu" sistēmas priekšgalā. Ēkas ir pulierētas, spīdīgas un jaunas; studentu mazākās gribas esot lutinātas tai pašā laikā kad pārrunas sastāv galvenokārt kā visiem citiem būtu jāsašaurina jostas. Latvijā tas izrādoties kad jaunie profesionāļi katru vakaru ēdot ēdnīcās kā "minor league contemporaries of their counterparts in Manhattan or London." Ēšanas laika pārrunas esot par kā skolotājiem, ārstiem un citiem nevajadzētu būt tik rijīgiem, protams neminot, ka daudz nauda finansē nāk no īrēm vai neproduktīvām spekulatīvām aktivitātēm. Ironiju nekad neviens neuztverot.

Bet esot arī maiņas. Francijā 800 studenti and 150 profesori izplatīja petīciju un Anglijā studenti sākuši kustību pret ko tie saucot par "staļinizēšanu savā disciplīnā (ar ko domāts neoliberalisms).

co-no

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Fri, 29 Dec 2000 11:36:19 -0500 (EST)
From: George Viksnins viksning@georgetown.edu

Sveiki, sveikotāji!

Es redzu, ka mans vecais oponents Sommers laikam viesojas pie radiem Indianā, un propagandē kreiso literātūru. Man liekas, ka biznesa skolās ASV, tāpat kā ekonomikā, socioloģijā, un noteikti vēsturē, vēl joprojām uzturas krietns skaits marksistu un ļoti kreisi noskaņotu mācības spēku vispār.

Bijušie 1960'to gadu garmatainie hipiji ir tagad dabūjuši siltas vietas akadēmijā, gozējas kapitālisma saulītē (kā Franks Gordons teica), bet nemitīgi uzbrūk esošai sistēmai un normāliem cilvēkiem. Viņi paši neko lāga nepelna, jo ir atraduši vietas trešā un ceturtā līmeņa universitātēs, un viņiem ir liela skaudība uz korporantu sektora ienākumiem. Šos ienākumus kreisie vienmēr uzskata par pilnīgi nepelnītiem maksājumiem, kuri ir pamatoti uz darba spēka "asiņu izsūkšanu" un nabaga patērētāju apkrāpšanu.

Tie, kas daudzmaz saprot moderno ekonomikas zinātni labi zina, ka tikai pokers ir nulles iznākuma spēle ("zero-sum game"), kur tas ko es šovakar pazaudēšu būs kāda cita spēlmaņa kabatā. Tirdzniecība un ražošana pavairo vērtību, un visi spēlētāji (ar maziem un retiem izņēmumiem) no piedalīšanās spēlē kaut ko iegūst ("positive-sum game"). Nupat izdrukāju datus par 1998.g. nodokļu maksātājiem. ASV bija 172,000 nodokļu maksātāji ar $1 miljonu ienākumiem gadā, un viņu caurmēra nodokļu procents bija 27,5% -- par gandrīz 20% vairāk šinī kategorijā nekā iepriekšējā gadā. Lai gan es šinī grupā nebūt netaisos ietikt, tomēr saku -- urrā!!!

Gaidot nopietnu sniega vētru Vašingtonā, ar laimīga un veselīga Jaunā Gada vēlējumiem, Roņu salas ideoloģiskais poļitruks, Juronkulis

George J Viksnins
viksning@georgetown.edu

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Fri, 29 Dec 2000 20:42:40 -0500 (EST)
From: Aija Veldre Beldavs beldavsa@indiana.edu

Juronkul,

Taču "vecais oponents" Jeffrey Sommers nav tik vecs - varētu būt vidējos 30 gados, mati īsi, nekāds garmatains hipijs siltā vietā - vēl uzturas Latvijā strādājot ekonomikas politikas institūtā, iemācījies kaut cik latviski runāt un nesen piedzima jauns puisēns. Un ētikas apziņa viņam netrūkst, kur rakstā par Kambridžas studentiem minēts ētiku vairs nemāca, tāpat rūpes par latviešu nākotni kad nu tam latviete sieva.

Aija

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Sat, 30 Dec 2000 12:35:26 -0500
From: "Juris Zagarins" zagarins@stcc.mass.edu

Sveiki!

Juronkulis grūti pūš:

> Bijušie 1960'to gadu garmatainie hipiji ir tagad dabūjuši
> siltas vietas akadēmijā, gozējas kapitālisma saulītē (kā
> Franks Gordons teica), bet nemitīgi uzbrūk esošai
> sistēmai un normāliem cilvēkiem. Viņi paši neko lāga
> nepelna, jo ir atraduši vietas trešā un ceturtā līmeņa
> universitātēs, un viņiem ir liela skaudība uz korporantu
> sektora ienākumiem.

Tad, kad, laiku pa laikam un šur un tur notiek tautu sacelšanās pret SVF un PB, Juronkulis grūtu pūš, ka vairums demonstrantu nāk no viselitārākām pirmā līmeņa universitātēm. Vai tikai Juronkulis pats nav viens no tiem skaudības pilniem trešā un ceturtā līmeņa korporantu sektora korpulentiem, kas gozās kapitālisma saulītē par valsts propagandas ražošanu zem akadēmiska aizsega?

Roņsalas pirmā līmeņa elitārists Juris Žagariņš

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Sat, 30 Dec 2000 21:48:38 +0200
From: Gints Kirsteins Gints.Kirsteins@lattelekom.lv

> Bijušie 1960'to gadu garmatainie hipiji ir tagad dabūjuši
> siltas vietas akadēmijā, gozējas kapitālisma saulītē
> (kā Franks Gordons teica), bet nemitīgi uzbrūk esošai
> sistēmai un normāliem cilvēkiem.

Cool!
Nu precīzi par Žagariņu, kaut gan šaubos vai viņš ir bijis hipijs!
:-)))))
G inc.

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Sat, 30 Dec 00 15:52:55 -0500
From: Arturs Rubenis arubenis@ix.netcom.com

>Taču "vecais oponents" Jeffrey Sommers nav tik vecs - varētu būt
>vidējos 30 gados, mati īsi, nekāds garmatains hipijs siltā vietā -
>vēl uzturas Latvijā strādājot ekonomikas politikas institūtā,
>iemācījies kaut cik latviski runāt un nesen piedzima jauns puisēns. Un
>ētikas apziņa viņam netrūkst, kur rakstā par Kambridžas
>studentiem minēts ētiku vairs nemāca, tāpat rūpes par latviešu
>nākotni kad nu tam latviete sieva.
>Aija

Nu, bez šī Jefiņa (Jeffrey) vēl ir citi letiņu puikas, ar marksistisku skolu un pļāpāšanas prieku, prot latviski (šad-tad ar īpatnībām) un katrā ziņā pārspēj J. "savā gudrībā"!

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Sat, 30 Dec 2000 23:43:10 +0200
From: Harry Bush hbush@apollo.lv

Arturs Rubenis rakstīja:

> > Nu, bez šī Jefiņa (Jeffrey) vēl ir citi letiņu puikas,
> > ar marksistisku skolu un pļāpāšanas prieku

Marksisms jau pēc dabas ir internacionāls ;-) ASV marksistiem un komunistiem (dažādu tautību) ir tā nelaime (vai laime?), ka viņi nav izbaudījuši praksē, cik asiņains, totalitārs un pretīgs iznāk dzīvē ieviests marksisms. Tādēļ viņi joprojām ir daudz pārliecinātāki par "savu taisnību" un savu ideālu piemērotību visai pasaulei, nekā jau "pretkomunisma poti" saņēmušie austrumeiropieši. Cerēsim, ka ASV sarkanajiem un brūnajiem nekad neizdosies savā valstī "tikt pie varas kloķiem", jo tad - neizbēgami - nāksies ar asinīm un ciešanām nomazgāt komunistiskās ilūzijas.

Visu labu, Harijs

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Sat, 30 Dec 2000 17:07:38 -0500 (EST)
From: Aija Veldre Beldavs beldavsa@indiana.edu

Mana pieeja ir simpātiski neitrāla iepretī Jeffrey Sommers rakstiem. Tas tāpēc, ka pati lietpratēja šajā laukā neesmu bet pazīstu Sommers kā labu domājošu cilvēku, kā arī labprāt uzklausos un mācos no visa iespējamā. Marksiste arī neesmu, lai gan nereti ir kreisas simpātijas, jo folkloristiem rūp tie kas nav dominantās klasēs. Kā folkloriste mēģinu būt atvērta uz visdažādākiem uzskatiem un virzieniem un cenšos arī nebūt tiesājoša (judgemental) par cilvēku uzskatiem un rīcībām (ja nav neapšaubāmi krimināli). Tas nav tikai mans raksturs, bet arī mans lauks, kas savādos veidos cīnās ar iesaistību sabiedrībā no vienas puses un atteikšanās daudzās lietās nosodīt no otras puses.

aija

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Sat, 30 Dec 2000 17:53:42 -0500
From: "Juris Zagarins" zagarins@stcc.mass.edu

Sveiki!

Harijs uz brīdi aizmirsis vahabisma briesmas:

> ASV marksistiem un komunistiem (dažādu tautību)
> ir tā nelaime (vai laime?), ka viņi nav izbaudījuši
> praksē, cik asiņains, totalitārs un pretīgs iznāk dzīvē
> ieviests marksisms. Tādēļ viņi joprojām ir daudz
> pārliecinātāki par "savu taisnību" un savu ideālu
> piemērotību visai pasaulei, nekā jau "pretkomunisma
> poti" saņēmušie austrumeiropieši. Cerēsim, ka ASV
> sarkanajiem un brūnajiem nekad neizdosies savā
> valstī "tikt pie varas kloķiem", jo tad - neizbēgami -
> nāksies ar asinīm un ciešanām nomazgāt
> komunistiskās ilūzijas

ASV dižzociķisms, ne sarkans ne brūns bet sārti-balt-zils, jau tūlīt pēc Otrā pasaules kara tik rūmīgi iekārtojās uz amerikāņu tautas (un "prtetkomunisma poti" saņēmušo Austrumeiropas tautu) lētticības pamata, ka visi citi pasaules vēsturiskie lielbubuļi, to skaitā Staļins, Hitlers, Maotsetungs, un Jānis Jurkāns salīdzinājumā izskatās pēc atkritumos izmestām lupatlellēm. Kas gan ir zociķisms, ja ne valsts mobilizācija karam pret kaut ko nebūt, vienalga ko? Un lūdzu, Harij! Beidzi nu iedomāties ka Tu atrodies Pasaules Nabā un ka ārpus tās neviens nevar iedomāties tās briesmas, kas Tev visapkārt draud!

Juris Žagariņš

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Sun, 31 Dec 2000 05:38:18 +0200
From: Harry Bush hbush@apollo.lv

Juris Žagariņš rakstīja:

> >Harijs uz brīdi aizmirsis vahabisma briesmas:

Nē.

> >Un lūdzu, Harij! Beidzi nu iedomāties ka Tu atrodies
> >Pasaules Nabā un ka ārpus tās neviens nevar iedomāties
> >tās briesmas, kas Tev draud!

Priekš manis, saprotams, Latvija ir pati svarīgākā vieta pasaulē un es tiešām viņā atrodos. Ja Tu Latviju gribi saukt par "pasaules nabu" pa Lieldienu salas iezemiešu modei, man nekas nav iebilstams ;) Pats es gan neatceros lietojis šādu terminoloģiju. Diemžēl, nav jau tā, ka mums te nedraudētu nekādas briesmas, un vislabāk tās manuprāt var redzēt tieši no iekšpuses, atrodoties šeit nevis kaut kur tālumā. Tomēr par to īstenībā manā vēstulē šoreiz nemaz nebija runa.

Latvijā jau kādu laiciņu iestājusies gada pēdējā diena, noskaņojums vairāk uz mierīgām atcerēm par šogad piedzīvoto un izdarīto, uz nākošā gada sagaidīšanu - šoreiz bez blēžu un mass-media uzkurinātās histēriskās Y2K panikas nespeciālistu vidū un bez IT speciālistu ārkārtas dežūrām darba vietās. Tagad mūsu kārta mierīgi nosvinēt. Negribas man ar Juri plūkties, un domāju ka īstenībā viņam arī diez vai ;-) Tam pietiks laika nākošajā gadu tūkstotī, cik nu mums no tā būs atvēlēts piedzīvot.

Visu labu, Harijs

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Sun, 31 Dec 00 18:22:57 -0500
From: Arturs Rubenis arubenis@ix.netcom.com

>Cool!
>Nu precīzi par Žagariņu, kaut gan šaubos vai viņš ir bijis hipijs!
>:-)))))
>
>G inc.

Vai te nebija labāk sacīt: "hipīts"? Bet nopietni, tas Žagariņš ir pavisam cienīgs kungs, labākajos gados. Kāpēc lai viņš būtu bijis "hipijs". Kas tad ir "G inc'a" jipija definišens?

Žagariņjuris raksta:
>ASV dižzociķisms, ne sarkans ne brūns bet
>sārti-balt-zils, jau tūlīt pēc Otrā pasaules
>kara tik rūmīgi iekārtojās uz amerikāņu
>tautas (un "prtetkomunisma poti" saņēmušo
>Austrumeiropas tautu)lētticības pamata,
>ka visi citi pasaules vēsturiskie lielbubuļi,
>to skaitā Staļins, Hitlers, Maotsetungs, un
>Jānis Jurkāns salīdzinājumā izskatās pēc
>atkritumos izmestām lupatlellēm. Kas gan ir
>zociķisms,ja ne valsts mobilizācija karam pret
>kaut ko nebūt, vienalga ko? Un lūdzu, Harij!
>Beidzi nu iedomāties ka Tu atrodies Pasaules
>Nabā un ka ārpus tās neviens nevar iedomāties
>tās briesmas, kas Tev draud!

Es gan domāju ka tas amīšu "zociķisms" tikai tāda nacisma pašķira. Ar to jau mēs paši esam slimojuši, sākot ar Raini "študierēdami" marksismu. Redz kas par ziepi sanāca! Bet acīm redzot šitā "vēja baka" vēl nav izslimota! Pat Jurītim nevilšus reiz pa reizei pasprūk šīs slimības simptomi. Nezinu, vai tas ar nolūku citus onkuļus kaitināt, vai aiz tīras ēverģēlības. Sak, fans fana pēc. Uz to joku, laimīgu jauno gadu visiem Juriem un citiem sveikotājiem!

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Tue, 02 Jan 2001 11:11:22 -0500
From: viksning viksning@georgetown.edu

> Noprecizēsim dažus faktus Žagariņa kungam, kurš grib pārliecināt sveikotājus, ka visa ASV labklājība ir pamatota uz diža militār-sociālisma, kas gatavojas karam pret iedomātu ienaidnieku. Šī gada budžets militārām vajadzībām ir $291,2 miljardi, kas ir 3,1% no ASV IKP (iekšzemes kopprodukta, angliski, "Gross Domestic Product"). Garām ejot, gribu pieminēt, ka pēc Prezident Reagan'a valdīšanas, 1989.g. aizsardzības budžets bija 5,5% no IKP. Tā, lūk! Laikam mūsu labklājības saknes būs tomēr jārok kaut kur citur -- to pašu ienīsto miljonāru un korporatīvā sektora uzņēmēju pūliņos....

Ar dāsniem sveicieniem visiem matemātikas lietpratējiem, "Roņu Salas korporants" avīzes redaktora v.i., Juronkulis

 

Subject: Re: raksts par biznesa studentiem
Date: Tue, 02 Jan 2001 16:28:51 -0500
From: "Juris Zagarins" zagarins@stcc.mass.edu

Sveiki!

Tas, ka ASV par militārām vajadzībām izdod tikai $291,2 miljardus, kas ir tikai 3,1% no ASV IKP nemaz nepierāda, ka ASV nav vissociālistiskākā zeme visā pasaulē. Nedz arī tas to nepierāda, ka Juronkuļa mīļotie miljonāri un korporatīvā sektora darbinieki daudz pūlas, lai gādātu ASV valdībai arvien lielākus nodokļus. Nedz arī tas neko nepierāda, ka šie paši Juronkuļa mīļotie miljonāri un korporatīvā sektora biznesmeņi maksā dāsnas dotācijas viņa elitārajai universitātei, lai viņš tur varētu vienā mierā turpināt ražot ASV valsts propagandu un aizstāvēt ASV valsts ekonomiskās intereses Grūzijā un Latvijā.

Juris

 

From: jeffrey sommers jsommers@latnet.lv
To: zagarins@stcc.mass.edu
Date: 1/3/01 9:59
Subject: V

Sveiks Juri,

A Latvian recently told me Viksnins has been calling me a communist on Sveiks. Viksnins is funny. Right out of Cold War central casting. Whenever he does not like the facts, he resorts to name calling/labeling.

Kulak/communist, just different flavors of the same tactic. My sense is that deep down he feels guilty, or at least defensive, about having helped engineer Latvia's poverty regime based on ultra-low inflation and high real interest rates (monetarism). If so, please pass along from me that this is a most Soviet tactic, akin to calling someone a capitalist when you want to assassinate character and avoid facts. He can let me know if he ever wants debate. He knows where to find me....

I don't want to dragoon you into anything, but if you think his comments warrant it, feel free to post my above remarks. But, please don't if his remarks were not as direct as I have been led to believe.

Hope you enjoyed the holidays!

visu labu,

Jeff

Jeffrey Sommers
World History Center
Boston/Riga
www.whc.neu.edu
"Adam Smith started with a view of the forest but his followers lost themselves in the woods."
--John R. Commons, 1934--

Es, Juris Žagariņš, ļoti priecāšos piepalīdzēt debatē starp Džefriju un Juronkuli, ja viņi to vēlētos. Šeit ir mans Džefrija vēstules tulkojums:

<< Viens latvietis man pateica, ka Vīksniņš mani Sveikā saukājot par marksistu. Vīksniņš ir jocīgs. Taisni no Aukstā Kara repertuāra. Ik reizi, kad fakti viņam nav pa prātam, viņš mētājas ar nievājošiem apzīmējumiem jeb birkām. Kulaks/komunists - tikai piegarša citāda bet taktika tā pati. Manā saprašanā viņš kaut kur savos dziļumos jūtas vainīgs, jeb vismaz jūtas spiests attaisnoties par savu lomu Latvijas nabadzības režīma uzstādīšanā, kas pamatota uz ultra-zemas inflācijas un augstām reālām aizdevuma procentēm (monetārisma). Ja tā tas tiešām ir, tad tā ir īsteni padomiska taktika, līdzīgi kā nosaukt cilvēku par kapitālistu lai iznīcinātu viņa individualitāti un izvairītos no faktiem. Lai viņš man dara zināmu, ja viņš grib ar mani debatēt. Viņš zina, kur viņš mani var atrast . . . . >>

 

From: zagarins@stcc.mass.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 1/2/01 11:01
Subject: Jefiņš Sakss?

Sveiki!

Džefrijs Sakss, Hārvarda universitātes ekonomikas profesors, Starptautiskās attīstības centra direktors, "šoka terapijas"idejas autors, rītdienas Dienā, starp citu, raksta šitā te:

> Daudzi no tiem, kuri piedalījās protesta akcijās SVF, PB un
> PTO saietu laikā, bija slikti informēti par pasaules tirgus
> potenciālajiem labumiem, taču viņiem bija pilnīga taisnība
> jautājumos par globalizācijas politiku. Daudzas valstis no
> globalizācijas negūst peļņu un aizvien vairāk atpaliek,
> iegrimstot galējā nabadzībā. Demonstranti arī labi saprata,
> ka, neraugoties uz atkārtotiem solījumiem sniegt finansiālu
> palīdzību, atlaist parādus un palīdzēt saslimstības
> mazināšanā, gan SVF, gan Pasaules Banka, kuras atrodas
> bagāto valstu kontrolē, ir izdarījušas ļoti maz.
>
> Tāpēc mums ir nepieciešama jauna globalizācijas
> stratēģija, kas garantētu pasaules valstu lielākajai daļai
> peļņu no pasaules tirgus paplašināšanās. Bagātajām
> valstīm jāpalīdz nabadzīgajām pārvarēt ģeogrāfiskā
> stāvokļa radītās grūtības un jāfinansē plaša kampaņa
> pret AIDS, malāriju un citām tropiskajām infekcijas
> slimībām. Bagātās valstis var izdarīt daudz vairāk, lai
> palīdzētu nabadzīgajām iesaistīties informācijas un
> tehnoloģiju revolūcijā. Tāpat tām nabadzīgajās valstīs
> jāatbalsta zinātnieki un universitātes, kuras spēj rast
> tehnoloģiskus risinājumus vissmagākajām problēmām
> cīņā pret infekcijas slimībām, zemo ražīgumu
> lauksaimniecībā un vides degradāciju. Tikai desmit
> dolāri uz vienu cilvēku varētu palielināt ārvalstu
> palīdzību par desmit miļardiem dolāru, izraisīt dziļas
> pārmaiņas dzīves kvalitātē un nodrošināt globalizācijas
> labumus pasaules visnabadzīgākajām tautām.

Interesanti, ko par šito domā Džefrija Saksa lielie draugi Juronkulis un Kondoleezza Raisa? Vai tikai nebūs tomēr jāsāk rūpīgāk lasīt Dž. Dubbya lūpas? Jeb varbūt Džefrijs Sakss ir tas pats Džefrijs Sommerss zem segvārda?

Juris

 

From: viksning@georgetown.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 1/3/01 2:51
Subject: Re: Aicinājums . . .

Sveiks, sveikotāji!

Uz tik laipnu aicinājumu taču nevar pilnīgi neatbildēt. Tomēr, negribu kavēt Jeffrey'am progresu viņa disertācijā, kur viņš rūpīgi pēta attiecības starp Latviju un Krieviju kā arī ASV un Puerto Rico. Laikam esot pilnīgi vienādas kolonijas Pasaules ekonomijas ("International Political Economy") perspektīvā....

Man arī lāga neatliek laika reaģēt pilnīgi uz Sachs'a rakstiņu "Dienā." Cik esmu dzirdējis, IMF nesen piedeva apmēram $30 miljardu parādos pasaules visdziļāk parādos kritušajām valstīm (HIPC -- "Heavily Indebted Poor Countries"). Par to sīkāki dati ir atrodami 16. nov. THE ECONOMIST burtnīcā. ASV no savas puses arī piespēlēja $435 miljonus. Cik atceros, dienu pēc tam, kad tika paziņots, ka Ugandai puse no parāda tiek piedota, tās diktators nopirka personīgo lidmašīnu par $35 miljoniem... Tā, lūk!

Pirmais Jeffrey's man arī ieskatās dziļi jo dziļi dvēselē, un atrod kaut kādu vainas sajūtu par situāciju Latvijā. Lai paskatās pāri Baltkrievijas robežai, lai atrastu dzīvu piemēru, kur varētu novest liberāla rīcība ar naudu un procentu likmēm. Man dvēselīte ir šķīsta kā pirmais sniegs -- lats, paldies Dievam, turas, un mēs lēnām virzāmies uz rietum-Eiropu. Jau minēju Zīles jaunāko grāmatu, kur var pamācīties par šādiem jautājumiem. Man tur arī ir mazs rakstiņš, "Past Realities and Future Visions."

Tiesam nezinu, ko Kondē Rice domā par Sachs'u, bet viņai ar ekonomiku jaunajā valdībā nebūs daudz jāsapinas. Kā Žagariņa kungam tā arī Jeffrey'am varu ieteikt interesantu grāmatu, Myths of Rich &

Poor (Cox & Alm ir autori). Arī derētu iemest aci Dallas Fed 1999.g. gada pārskatā: to var atrast www.dallasfed.org.

Beidzot, man nav pašlaik nekāda sakara ar ASV valdību -- uz Latviju braucu kā Latvijas Bankas konsultants, bet Gruzijā pārstāvēju SVF. Par ASV interesēm abās šinīs valstīs nemācēšu spriest, bet man liekas, ka tās ir minimālas...

Ar sveicieniem visiem post-latviešiem un plāna galdiņa urbējiem, Juronkulis

Kas jauns Latvijā?