From:     mees_pashi@delfi.lv
To:       sveiks@latnet.lv
Date:     2/9/01 6:01
Subject:  Re: Roku rokā

Žēl, trīs dienas nebiju mājās, tāpēc laikus nevarēju Jūs informēt, no kurienes mana gudrība un kas par to maksā. Starp citu, es kā principiāls brīvā tirgus verdzības kulta pretinieks "saimnieka - suņa" attiecības neatzīstu. Man patiesi žēl, ka Jūs arvien vēl domājat tik zemās kategorijās, bet, ticiet, to vēl var labot, jo mēs taču esam cilvēki, turklāt latvieši.

Par Ziemeļkoreju es daudz nezinu, bet Krievijā, ja Jūs būsiet to pamanījuši, jau 10 gadus neierobežoti valda brīvais tirgus (lai gan Putins pēdējā laikā mēģina to nedaudz iegrožot), tāpēc arī no elementāras loģikas viedokļa Maskavai nebūtu lielas jēgas finansēt manu krusta karu pret brīvā tirgus pesteļiem. Es gan labi saprotu, ka "neredzamās rokas" faniem nekāda loģika nav saistoša, nedz pieņemama.

Ar to varētu izskaidrot arī to, kāpēc daži sveikotāji par katru cenu man cenšas piesiet komunismu, lai gan esmu norādījis uz Ādamu Smitu arī kā uz vienu no marksisma klasiķiem. Kamēr daži tagadējie manis kritizētāji un tirgus kapitālisma celtnieki vēl taisīja karjeru kompartijā un bērnus sūtīja mācīties krievu skolā, es darbojos grupā "Helsinki - 86", bet arī tas, protams, nav nekāds arguments. Ja Jūs būtu vairāk rakuši rakstos, tad varbūt būtu ievērojuši, ka bez komunisma un brīvā tirgus ortodoksijas pastāv arī nacionālās ekonomikas principi, kurus, starp citu, savulaik pārstāvēja tādi izcili cilvēki un savas zemes patrioti kā amerikāņi Aleksandrs Hamiltons, Henry Carey, francūzis Jean Bodin, vācieši Vilhelms Leibnics un Fridrihs Lists, krievs Mendeļejevs, latvietis Kārlis Balodis, Romas pāvests Leo XIII (enciklika Rerum Novarum) u.c. Turpinot uz šīm lietām skatīties tik šauri, Jūs par komunistu un Maskavas aģentu nosauksiet arī Francijas prezidentu De Gollu, kas veica plašu nacionalizāciju un ekonomikas regulēšanu, arī Latvijas prezidentu Kārli Ulmani, bet ar Hitlera finansu ministru Hjalmāru Šahtu Jums, protams, nebūs nekādu domstarpību, jo koncentrācijas nometnes bija ārkārtīgi efektīvi un konkurētspējīgi privātuzņēmumi, un arī Latvijā jau ir līdzīgas ražotnes, piemēram, bijušās "Rīgas apģērba" filiāles.

Izsaku līdzjūtību Ričam. Tā ir kopējā brīvtirdznieku vājība, ka viņi spēj droši rakstīt un runāt vien tad, ja neviens nerunā pretī, ja atšķirīgas domas nepublicē un neraida. 1994. gadā es publiski izaicināju uz ideju dueli visus "Latvijas ceļa" ideologus (tas bija laikrakstā "Neatkarīgā cīņa"), bet viņi pēc pirmā raunda publiski atkāpās. Viņi neko nav mācījušies no brīnišķā Āfrikas putna strausa, kas galvu mēdz paslēpt smiltīs. Bet tāpēc jau pasaule neapstājas. Protams, patīkamāk ir dzert "Aldara" alu, ticot, ka tas patiešām ir Latvijas alus, bet par to citu reizi.

Jānis

----- Original Message -----
From:     Uldis Liepkalns
To:       sveiks@latnet.lv
Sent:     Wednesday, February 07, 2001 3:16 AM
Subject:  Re: Roku rokā

At 01.02.06.$@21:34, ARubenis wrote:
>Diez, kas pa par "mes-pasi-mes-pasi" naciki? No kurienes vina gudriba nak? Vai no Maskavas?

Tālu no patiesības Tu, IMHO, neesi. Šobrīd jau maz finansētāju šo abu ideoloģiju pārstāvjiem palicis :)))

Precīzāk, tikai Ziemeļkoreja un Maskava. Par cik KimXuiSenam IX diezvai tas ir pa kabatai, atliek tikai viens...

Kučinskis jau nekad ar veselo saprātu nav izcēlies- tas ir spilgts piemērs tam, kā ar buldozera intelektu propagandējot jebkuru labu ideju (šai gadījumā nacionālismu), to var absolūti diskreditēt.

Un, droši vien, ka ir kas par to maxā. Tie austrumu kaimiņi gan protams ir maitas, kverpļi etc., bet galīgi stulbi viņi diemžēl nav, zina kur savu interešu dēļ piķi ieguldīt. :(

Have an adequate day :)

Uldis
Tel. 9.484.484
http://home.parks.lv/uldis
===================================
Drošība pret vīrusiem!

Šis E-mails un tā pielikumi ir testēti ar AVP

Kas jauns Latvijā?