From: Girts.Zegners@t-online.de
To: vēstkopa SVEIKS sveiks@latnet.lv
Date: 2/26/01 11:46
Subject: par sazvērestībām un provokatoriem

Sveiki !

J.Kučinskis visur redz tikai un vienīgi sazvērestības un provokatorus - tipiska padomju impērijas sairšanas procesa parādība Latvijā un visā PSRS, ar ko tajos gados varēja viegli operēt un arī manipulēt. To toreiz Latvijā darīja gandrīz visi: piekarināja attiecīgo "birku", un polītiskais pretinieks bija apzīmogots un nomelnots. To J.K. darīja un acīmredzot joprojām vēl dara ar citiem - un citi (piem. Gints) ar viņu. Pārējiem, t.i. mums "sveikotājiem" atliek tikai klausīties un ticēt vai neticēt vienam vairāk un otram mazāk...

Jānis Kučinskis rakstīja:

> Par ārzemju (un arī mūsu) korespondentiem
> viss ir skaidrs. Es ceru, ka Jums vairs nav
> jāskaidro par "preses brīvību","objektivitāti"
> un citiem sludinātiem pekstiņiem, kas domāti
> kaķiem un lētticīgiem latviešiem.
> Rietumu korespondenti jau vairākus gadus
> Latvijā veic atbildīgu uzdevumu: veido pasūtītu
> Latvijas tēlu. Atcerēsimies visas tās "Life"
> un citas publikācijas, kas ieskaitāmas melnās
> žurnālistikas žanrā.
> Kāpēc tas nepieciešams? Kad Latvija būs pilnīgi
> pārņemta un sadalīta, Eiropas savienībai beidzot
> būs jāpasaka, kāpēc tā tādu valsti nevar uzņemt
> savā savienībā. Un viņi, balstoties uz
> žurnālistu veidoto fonu, pateiks: "Latvija
> ir necivilizēta, mežonīga, sašķelta, dezintegrēta,
> nabadzīga, sociāli bezatbildīga, korumpēta,
> bandītiska, krimināla, amorāla, fašistiska,
> nacistiska, antisemītiska, ksenofobiska,
> aziātiska, pedofiliska, vampīriska, pērkama,
> nolaupīta u.tml. narkotirgoņu, kontrabandistu,
> prostitūtu un dzērāju valsts, kādu diemžēl
> civilizētu valstu savienībā uzņemt nevar, un arī
> NATO korumpantu, bandītu un pedofilu dēļ savas
> asinis nelies."
> Protams, korespondenti krietni pārcenšas un
> Latviju visādi demonizē, bet tādi ir melnās
> propagandas un psiholoģiskā kara paņēmieni.
> Turklāt, mēs pat nevarēsim iebilst, ka tas viss
> ir izzīsts no pirksta, jo diemžēl daļēji tas
> atbilst patiesībai. Un neviens mūs arī īpaši
> neklausīsies. Un tad mēs varēsim labākā vietā
> turpināt diskusijas, kas ir labējā spārna partijas
> un kas ir mūsu pašu izaudzēti bandīti un nodevēji.

> Jānis Kučinskis

Man par >ārzemju (un arī mūsu) korespondentiem< pa J.K. gaumei viss tomēr NAV >skaidrs< . Arī nedomāju, ka nevienam >vairs nav jāskaidro par "preses brīvību", "objektivitāti" un citiem sludinātiem pekstiņiem, kas domāti kaķiem un lētticīgiem latviešiem< . Apzināti dzīvoju jau turpat 40 gadus Rietumos un esmu baudījis un joprojām baudu šīs sistēmas priekšrocības un labumus. Savā laikā, t.i. ap pēdējo Atmodu, arī Latvijas un Vācijas politikā biju mazliet aktīvs un arī dabūju pa cepuri no visādām pusēm. Bet vismaz Rietumos tā nebija un nav sistēmas vaina. Protams avīzēs raksta tik objektīvi vai subjektīvi, cik to īpašnieki to pieļauj, kaut vai caur aprakstāmo tematu izvēli. Bet galvenais ir labi vai slikti žurnālisti, polītiķi, amatnieki, ārsti, skolotāji, t.i. tādi, kas ņem savu profesiju un sirdsapziņu nopietni. Ir protams dzeltenās preses žurnālisti, kas meklē tikai sensācijas. Bet tādi ir tikai daļa. Kopš 60-to gadu beigām esmu sekojis galvenokārt vācu preses rakstiem par Baltiju un varu apgalvot, ka tur bija labi un slikti, godīgi un negodīgi raksti , murgi , bet arī baigi objektīvi apraksti. Velti tur vienmēr un visur meklēt sazvērestības. Tas ir kaut kas līdzīgs paranojai, ar ko Latvijā diemžēl daudzi slimo kā padomju sistēmas sekas.

Šādas sazvērestības nav arī meklējamas šodienas Eiropas Savienības politikā iepretim Baltijai. Protams ir mums tirgus ekonomika ar Amerikas lielkoncerniem priekšgalā (jo tiem visvairāk naudas), kur diemžēl pārāk daudz ir pakļauts naudai un iecerētai peļņai - kaut vai uz cilvēku un dabas rēķina. Bet saknes ir meklējamas katrā cilvēkā mītošā egoismā, kas diemžēl ir viņa dabā, un nevis kaut kādai tumšai Briseles, Berlīnes, Vašingtonas mafijai, kā to murgaini redz Klubs 415 un vismaz šai jautājumā ar viņiem solidārais J.K.

lētticīgais un naivais Ģirts

 

 From: Zagarins@stcc.mass.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 2/26/01 11:58
Subject: Re: par sazvērestībām un provokatoriem

Sveiki!

Ģirts Zēgners kratīja galvu:

> J.Kučinskis visur redz tikai un vienīgi
> sazvērestības un provokatorus - tipiska
> padomju impērijas sairšanas procesa parādība
> Latvijā un visā PSRS, ar ko tais gados varēja
> viegli operēt un arī manipulēt.

Ja Ģirts domā, ka tā ir ekskluzīvi Latvijas un bijušā PSRS problēma, tad Ģirts ir tipisks miermīlīgo Rietumu mietpilsonis jeb murmulis kas nav pieradis īstenībai skatīties acīs un viņš bezatbildīgi nomelno Latvijas tēlu tā sacīdams.

Juris

 

From: mees_pashi@delfi.lv
To: "sveiks" sveiks@latnet.lv
Date: 2/26/01 2:26
Subject: Re: par sazvērestībām un provokatoriem

Ģirts raksta:

> Man par >ārzemju (un arī mūsu) korespondentiem<
> pa J.K. gaumei viss tomēr NAV >skaidrs< . Arī
> nedomāju, ka nevienam >vairs nav jāskaidro par
> "preses brīvību", "objektivitāti" un citiem sludinātiem
> pekstiņiem, kas domāti kaķiem un lētticīgiem latviešiem< .
> Apzināti dzīvoju jau turpat 40 gadus Rietumos un esmu
> baudījis un joprojām baudu šīs sistēmas priekšrocības
> un labumus.

Es neapvainoju visus Rietumu žurnālistus, bet tikai tos, kas mērķtiecīgi piedalās Latvijas nomelnošanā, un tādu, ja pavērosiet, nav maz, un viņu metodes ir apmēram vienādas. Konspiroloģijas metodes, starp citu, esmu mācījies no Rietumu avotiem, nevis PSRS. Ja Jūs tik ilgi baudījuši Rietumu sistēmas priekšrocības, tad vismaz pārmaiņas pēc varētu atgriezties Latvijā un pabaudīt mūsu priekšrocības. Lielā labvēlība - Jānis

From: Girts.Zegners@t-online.de
To: vēstkopa SVEIKS sveiks@latnet.lv
Date: 2/26/01 4:06
Subject: Re: par sazvērestībām un provokatoriem

Sveiki !

Nu tagad beidzot arī es no Jura neonkuļa dabūju pa mici. Tomēr uzdrošinos viņam vismaz šoreiz nepiekrist. Palieku pie sava uzskata, ka nekad nekur tik daudzus sazvērestības "teorijas" un savu polītisko pretinieku nozākāšanas "faktus" neesmu dzirdējis kā no Latvijas latviešiem. To tieši pierāda pēdējo pāris dienu J.Kučinska un G.Kiršteina dialogi, kas arī "Sveikā" ienesa līdz šim nebijušu "jaunu kvalitāti", ar ko nez vai varam lepoties.

Arī atzīstos, ka man bieži patīk Jura neonkuļa epiteti vai "birkas", ieskaitot man piedēvēto "murmuli" (man šis vārds kā tāds pat kaut kur patīk.) Dažam labam sveikotājam abās pusēs ir arī zināms, ka es nebūt neesmu tik miermīlīgs, bet varu būt arī mazliet kašķīgs. Jaunībā protams biju "trakāks", par to arī trimdas presē palikusi daža laba pēda. Par LR polītiku arī šo to zinu. Slavenajā pēdējā Atmodas laikā biju pat uzstādīts par PK delegātu Daugavpilī. (Kamdēļ tieši tur, nekad neuzzināju. Laikam tamdēļ, ka tā vai tā nebija izredzes vinnēt.) Arī LTF sākuma posmā polītiski vēl biju tīri aktīvs, un daudzi no toreizējiem LTF dižvīriem (oficiālajiem un neformālajiem) izgāja cauri manām Bonnas (vēl nesen Vācijas galvaspilsēta) mājām, galvenokārt lai tiktu klāt Vācijas visu virzienu polītiķiem. Par to varētu uzrakstīt arī savas "atmiņas" vai vismaz pāris tīri interesantas epizodes.

"Latvijas tēlam" nudien vairs negribu skādēt, it īpaši kā savā laikā biju uzklupis tās šodienas galvenajam atbildīgajam Ojāram Kalniņam. Vēlāk ar viņu labā saskaņā iedzēru dažu labu kausu Francijas alu, ko šis jau bija paspējis aizmirst...

Bet kā parasti Jura teiktajam ir samērā liels taisnības koeficients un varbūt patiešām esmu arī jau mazliet kļuvis par "tipisku miermīlīgo Rietumu mietpilsoni". Tamdēļ jau no Rietumiem taisos dezertēt un pārcelties uz dzīvi Latvijā ar visu savu "bagātību" un bagāžu, ieskaitot 3 bērnus un 85 g.v. māti... To Latvijas latviešu, kas mani tamdēļ uzskata par "dullu", joprojām ir stiprā vairākumā... Bet neesmu tikai mazliet kašķīgs, bet arī spītīgs, kā to nemitīgi apgalvo mana māte, kas mani dzemdēja auna zīmē...

"murmulis" Ģirts no Rietumeiropas balkona

 

From: Girts.Zegners@t-online.de
To: vēstkopa SVEIKS sveiks@latnet.lv
Date: 2/26/01 4:06
Subject: Re: par sazvērestībām un provokatoriem

Sveiki !

Manis par presi teiktie vārdi galvenokārt attiecās uz "ārzemju korespondentiem" , tātad Rietumu presi. Nebiju izteicies par Latvijas presi, par kuru nejūtos pietiekami kompetents spriest, jo tikai pāris nedēļas gadā uzturos Latvijā. Kas kuram Latvijā patiešām ir "aiz ādas" resp. vai un cik Lembergs "NRA" vai zviedru īpašnieki "Dienas" žurnālistam (un polītiķiem) par ko maksā un cik tas kalpo to maizes devēja polītiskiem pasūtījumiem, par to man ir savas zināšanas, uzskati, informācijas, mazāk protams no tiešiem, vairāk no netiešiem avotiem, paziņām, radiem, draugiem. Un nu neticu arī, ka Latvijā viss visiem ir tik skaidrs... Kādu lomu tur spēlē Domburs, Voika, NIP'i utt., nu arī nezinu. Jo fakti bieži ir tik pretrunīgi, ka man panaīvajam rietumniekam pārāk bieži ir nespēja atrast to pavedienu. Varu tikai šo to nojaust, t.i. beigu beigās ticēt vai neticēt. Tamdēļ par to publiski, piem. "Sveikā", neizsakos, lai neiznāktu tukša muldēšana. Vaina manā nezināšanā tātad droši vien ir meklējama manā nekompetencē, laika trūkumā iedziļināties visos Latvijas sīkumos un man pateiktos un "piespēlētos" faktos, kas ir visu mūsu "ārlatviešu" vispārējā problēma, arī Juronkuļa un Jura Neonkuļa.

Ģirts

 

From: zagarins@stcc.mass.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 2/26/01 6:12
Subject: Re: par sazvērestībām un provokatoriem

Sveiki!

Ģirts Zēgners noskurinājās:

> Nu tagad beidzot arī es no Jura neonkuļa dabūju pa mici.

Varbūt iemesls, kāpēc neesat nekur citur dzirdējis tik daudz sazvērestības teoriju, kā no latviešiem, ir, ka pārāk daudz vērības piegriežat latviešiem!

Vispār, esmu ļoti priecīgs iepazīties, un es atņemu savu "murmuļa" epitetu!

Juris

Kas jauns Latvijā?