From: viksning@georgetown.edu
Date: 3/20/01 3:24

Sveiks, sveikotāji!

Esmu atgriezies uz jaunu darbu kaudzi šeit universitātē, un mēģināšu šoreiz īsi un kodolīgi.

Zociķu sekmes un luncināšanās ap jurkāniešiem man prieku nedara; grūti iedomāties Īvānu, kuru mazliet pazīstu, pie viena galda ar tautas nodevējiem. Labējās partijas savā valdīšanas laikā sev godu nav nopelnījušas -- tādas lietas, kā ir notikušas ar "Kuģniecību" ir grūti iedomājamas pat Pakistānā. Ceru, ka kādi sveikotāji stāsies sakaros ar "Delna" organizāciju un iestāsies biedros -- es to šoreiz izdarīju.

Visuma, vajag konsekventi samazināt valdības iejaukšanos ekonomiskos lēmumos. Nupat lasīju, ka valdība piespiedīs lielāko daļu medikamentus -- laikam ieskaitot pat aspirīnu -- pārdot tikai ar ārsta parakstītu recepti. Citādi, lietas virzās uz priekšu, lai gan suņi rej un gaudo baigi skaļi...

Ar īpašu sveicienu visiem labējiem spēkiem, kuru balsis kļūst grūti saklausīt, Juronkulis
George J Viksnins

 

From: Zagarins@stcc.mass.edu
Date: 3/20/01 3:43

Juronkulis, grūti saklausāms, rakstīja:

> grūti iedomāties Īvānu, kuru mazliet
> pazīstu, pie viena galda ar tautas nodevējiem.

Radio Erivaņa piekrīt:

Principā, jā. Vēl grūtāk iedomāties Juronkuli pie viena galda ar Īvānu.

 

 

From: alnis@lis.lv
Date: 3/20/01 4:17

> Labējās partijas savā valdīšanas laikā sev
> godu nav nopelnījušas -- tādas lietas, kā
> ir notikušas ar "Kuģniecību" ir grūti iedomājamas
> pat Pakistānā. Ceru, ka kādi sveikotāji
> stāsies sakaros ar "Delna" organizāciju un
> iestāsies biedros --.

Ar laimīgu atgriešanos!

Kas briesmīgs noticis ar "kuģniecību", es it kā presē neko vēl neesmu pamanījis. Ko saka "Delna", kādu palīdzību var sniegt Delnai, tajā iestājoties? Vai varbūt slēgt sadarbības līgumu? Es jau to ierosināju, tikai nesaņēmu nekādu atbildi.

Alnis.

 

From: kingga@plu.edu
Date: 3/20/01 5:15

Desmit gadu laikā kuģniecība ir strādājusi ar vareniem zaudējumiem, apbrīnojami augstām darbības izmaksām un šajā laikā pazaudējusi apmēram pusi no kuģiem. Tas viss sasniegts bez kādas privatizācijas, bet vēl gaidāmi zaudējumi sakarā ar apķīlātiem kuģiem. Nebrīnos, ka ieinteresētie ieguldītāji ir aizbaidīti. Brīnītos, ja tauta izdomātu, ko labu ar kuģiem iesākt.

Gundars

 

From: zagarins@stcc.mass.edu
Date: 3/20/01 5:57

Sveiki!
Kuģniecības izputināšana ir sasniegta ar valdību, kurai Gudrie no Rietumiem nu jau desmit gadus ir sastāstījuši pasaciņas par Ādama Smita "Neredzamo roku", un kas tām noticēja. Ar neredzamām rokām izputināja pusi no kuģiem etcetera. Tagad meklē kādu, kas būtu tik bezkaunīgs pārpalikumu pievākt.

> Nebrīnos, ka ieinteresētie ieguldītāji ir
> aizbaidīti. Brīnītos, ja tauta izdomātu,
> ko labu ar kuģiem iesākt.

Jā. Ir gan ko brīnīties! Kas par štruntu, mūsu tā saucamā tauta!

Juris neonkulis

 

From: kalvins@osi.lv
Date: 3/21/01 4:12

Sveiki! Juri, Tu jau nesaproti - visu vajag pagūt ātri izpārdot, jo citādi var iznākt, ka patreizējā valdība tiek gāzta, deputātus neievēlē - kā tad tiks pie komisijas naudas? Kāda te akadēmiska analīze. Mums jau ir tikai daži cilvēki, kas ir tiesīgi pārstāvēt valsti: nu, piemēram, Eižens Cepurnieks, Māra Gaiļa biznesa partneris, valsti pārstāvēja uzreiz visos trijos lielākajos valsts uzņēmumos uzreiz.

Ivars

 

From: alnis@lis.lv
Date: 3/21/01 4:14

Sveiki!

Tu, Juri, esi labās domās par tiem privatizētājiem! Tā nu nav. Ja viņi tur negūtu labumu- lielu labumu, tad pirkstiņu nepakustinātu. Es arī mēģināju piedalīties vienā privatizācijā godīgi, bet tad tur samudžināja tā, ka visi, ieskaitot manu SIA, palika aiz borta, bet "nožēlojamo, galīgi izputināto un parādos iegrimušo rūpnīcu" prihvatizēja par 1Ls.

Kuģniecībā strādāja man viens paziņa no Siguldas, žēl, nomira, tad uzzinātu vēl kas tur notiek. Viņš tur "loderēja", bet saņēma pāri par 400Ls uz rokas. Latgalis, bijušais Partijas sekretārs, un tad teica: Bože, čto tam tvoritša= Dievs, kas tur darās!!!!!

Laikam Ausmai taisnība- kaut ātrāk visu pievāktu, būtu reiz miers.

Bet, kā mans draugs teica- šodien ņem tikai karstu dzelzi un svaigu sūdu.

Alnis.

 

From: kalvins@osi.lv
Date: 3/21/01 4:30

Gundars rakstīja:

> Desmit gadu laikā kuģniecība ir strādājusi ar vareniem zaudējumiem . . .

Sveiki! Ja tādi tie pilnvarnieki, tad ko tur brīnīties. Bet - ja kāds ierosinās lietu par noziedzīgu valsts mantas izšķērdēšanu, tad izrādīsies, ka viss ir likumīgi un vislabākajā kārtībā. Bet ja neliksies mierā, tad lai uzmanās no Latvijas lapsenēm - ka nenokož.

Ivars

 

From: Gints.Kirsteins@lattelekom.lv
Date: 3/21/01 4:32

Alnis stāstīja:

> . . . bet tad tur samudžināja tā, ka visi, ieskaitot
> manu SIA, palika aiz borta, bet "nožēlojamo, galīgi
> izputināto un parādos iegrimušo rūpnīcu" prihvatizēja
> par 1Ls.

Privatizēja par 1Ls, apņemoties segt 10 miljonu parādu, tātad patiesībā privatizētājam tas izmaksāja 10miļoni +1 lats, cits jautājums ir par to, kā kompānijas tos parādus ir atmaksājušas, kas nevienmēr iet gludi un nevienmēr izdodas arī tās rūpnīcas uzdarbināt, bet labāk, ka tas neizdodas SIA, nevis valsts pumpē naudu tādās idiotiskās ražotnēs kā VEFs, kas ģenerēja 300 000Ls mīnusā katru gadu.

Kas attiecas uz privatizāciju publiskajos piedāvājumos, tad Jelgavas cukurfabrika man ienesa 120% peļņu, Liepājas metalurgs 70%, Stiklas šķiedras rūpnīca 110%, vienīgi Latvijas Gāze nesa zaudējumus, respektīvi par sertifikātiem privatizējot man akcija izmaksāja 6Ls, bet biržā tiku no tām vaļā tikai pa 2 Ls. :-))))) Ja LG būtu laicīgi privatizēta un arī visi lielie uzņēmumi, tad domāju, ka cilvēki, savus sertifikātus būtu smuki atpelnījuši, taču tagad, kad process ir apturēts - kaut ko dabūt par sertifikātiem ir velti cerēts. Sertifikātu vērtībā jau tika ierēķināts arī Latvenergo, ko tagad neprivatizējot vērtība sercim krīt.

G inc.

 

Kas jauns Latvijā?