From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/11/01 10:10
    Uzbrukumam Trade Center ir simboliska nozīme. Apparent act of terrorism, full alert - visi tilti & subveja tuneļi slēgti, pilsētas ceļi slēgti, Twin Towers abi iedragāti katra ar vienu lidmašīnu & evakuēti, laikam stāvi vienam iebrukuši. Pentagonā bija kaut kāds ugunsgrēks.
aija

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/11/01 10:28
    aizsardzības pasākumi:
    - FAA all domestic flights grounded (iespējami cita civīlā lidmašīna hijacked)
    - Baltā Nama evakuācija (mašīnbumba eksplozija Vašingtonā) ziņas min iespējamus Bin Lādinu/ islāmistus - koordinētus uzbrukumus no kuŗiem tikai T.C. & Pentagonā sekmējas 50,000 cilvēki strādāja World Ctr. - nezin cik dzīvības zaudētas. augšējie stāvi no viena torņa nogāzies ielā. (katram stāvam bija pašam sava zip code!)
aija

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/11/01 11:12
    CNN: "No one can terrorize a nation unless everyone is an accomplice." Atiecīgā Ņujorkas daļā daudzi, daudzi cilvēku upuri... Šī ir Camp David Accord gadadiena (anniversary) kad it kā noslēdza mieru starp palestīniešiem & izraēliešiem.
Ziņo itkā Camp David bija nolaupītas lidmašīnas uzbrukums.
Tā tad kopā 4 nolaupītas lidmašīnas - un visi pasažieri protams beigti.
Terorisms nav teorētisks....
aija

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/11/01 10:33
    Dazhas minuutes atpakalj Trade Ctr. sagruva, vairs nav.
    Abi tornji...
Aija

From: viksning@georgetown.edu
Date: 9/11/01 11:18
    Sausmigas zinas! Seit Vasingtona Pentagons degot, Metro pieture tur slegta, bumbas Kapitolija un Arlietu ministrija, valdibas ierednus aizsutija majas, une ir iespejams, ka universitate ari atcels klases,
Juronkulis

From: imants.jukumsons@dkurzeme.vzd.gov.lv
Date: 9/11/01 11:24
    Internets stipri bremzē. Jo seviški uz rietumu pusi. Krievijas ziņu lapas vieglāk veras.
    Lai Dievs dod tagad valdībām nepārsteigties ar neapdomīgām rīcībām.
Imants

From: jg@gaze.lv
Date: 9/11/01 11:31
    Zinojiet, kas notiek Nujorka un Vasingtona!

From: ervie@mail.lv
Date: 9/11/01 11:34
    kuras krievu saites strada??? ntv nestrada, lenta.ru ari nē.
rv

From: imants.jukumsons@dkurzeme.vzd.gov.lv
Date: 9/11/01 11:42
    www.dni.ru
    http://lenta.ru    strādā, tikai ar lielu bremzi
    http://usa-crash.sptech.lv/

Delfi komentāros viens otrs iemet kādu strādājošu norādi.
Imants

From: hbush@apollo.lv
Date: 9/11/01 11:49
    Visdzilaka lidzjutiba visiem, kuri gajusi boja vai cietuši no teroristu uzbrukumiem. Si diena visas pasaules godigiem cilvekiem ir tragedija. Mes skatamies un sirdis esam kopa ar visiem Jums tur Amerika un citas civilizetas valstis.
    Varbut ASV valdiba beidzot saks saprast, ko civilizacijai uz visas šis planetas nozime vahabiti, un izbeigs aukleties ar Taleban un parejo islama teroristu varzu. Dod Dievs varas cilvekiem neparsteigties un saprast, KURI ir istie vainigie.
    Man ir nacies lidot ar dazam to pasu reisu lidmasinam, kuras tagad izmantotas par uzbrukuma ieročiem - ar visiem nevainigajiem cilvekiem iekša. Varu iedomaties, ka jutas cilveki tajas, savas pedejas dzives sekundes redzot, kā tiek izmantota viņu kermenu masa. Tas ir sliktak neka vienkarši nomirt.
    Ienistu teroristus un domaju, ka cina ar viniem nekadam parprastam humanismam nav vietas. Tie nav cilveki, kas dara tadas terora lietas, tie ir mežonigi vājprātīgi zvēri un ar tiem jāpietas atbilstoši.
Harijs

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/11/01 12:22
    "America has forever been changed."
    Demokrātu & republikāņu vadība izdeva kopīgu pabalsta deklarācīju, ka izmantos visas ASV resursus atrast & sodīt pārkāpējus.
    Galvenās valsts iestādes Wašingtonā & Ņujorkā evakuētas un pat nomalēs, piem. Indianā National Guard ir full alert stand-by.
    "Quiet rage" vairāk nekā panīka šejienes publikā.
    Šo uzskata par vēl vienu dienu kas dzīvos neslavā, vēl vienu Pearl Harbor.
aija

From: jg@gaze.lv
Date: 9/11/01 12:25
    Krievu Defi priecajas un spele karinu.
    Latviesu Delfi uztraucas un izsaka lidzjutibu.

From: Maris_Darbonis@swh-t.lv
Date: 9/11/01 12:31
Harijs:
<Tie nav cilveki, kas dara tadas terora lietas, tie ir mežonigi vājprātīgi zvēri un ar tiem jāpietas atbilstoši.>
    Tie ir cilvēki. Arī tie ir cilvēki. Arī tādus var cilvēkus iztaisīt.
Maris

From: pistole@ebtech.net
Date: 9/11/01 12:56
    Tilts un tunelis starp Detroit USA un Windsor Canada, sl@gti. T@ pat pie manis tilts uz USA ir sl@gts. Visas lidostas it sl@gtas (ar@ Kan@d@, pat maz@s) neviena satiksmes lidma@@na nav gais@. Visa priv@to lidma@@nu satiksme starp USA un Kan@du ir sl@gta.
Zigis.

From: pistole@ebtech.net
Date: 9/11/01 1:33
    Viet@jais r@dio zi@o ka robe@a starp ASV un Kan@du ir sl@gta visiem, ar@ k@jniekiem.
Satiksmes lidma@@nas kas ir ce@@ no Eiropas uz ASV un Kan@du, tiek atgrieztas atpak@@, vai t@m ir j@nolai@@s tuv@kajos Kan@das lidlaukos, kur t@s aiztura. Sevi@@i Newfoundland@, Gander, un cit@s gar kontinenta austrumu malu, k@ ar@ Toronto un Montreal. Nav Canada, kam ir atbild@ba par visu avi@cijas satiksmi, pazi@oja ka neviens nedr@kst b@t gais@, vien@gi policijas un ambulances apar@ti.
Zigis.

From: snar@junik.lv
Date: 9/11/01 1:49
Harry wrote:
<Visdzilaka lidzjutiba visiem, kuri gajusi boja vai cietuši no teroristu uzbrukumiem.>
    Un arī tiem, kuri priekšlaicīhi nomira nepietiekamas vai nekvalitatīvas barības dēļ, tiem, kuri laikā nesaņema elementāro med.palīdzību visā pasaulē, pret kuru ASV vadībā jau sen notiek ekonomiskais karš.
Erik

From: alnis@lis.lv
Date: 9/11/01 2:26
Maris:
<Tie ir cilvēki. Arī tie ir cilvēki. Arī tādus var cilvēkus iztaisīt. >
    Manuprāt Māris pārteicies: arī TADUS var cilvēks uztaisīt.
Alnis.

From: alnis@lis.lv
Date: 9/11/01 2:26
    Arī izsaku visdziļāko līzdjūtību, pievienojos visam Harija teiktajam. Kur vainīgi bērni, sievietes, sirmgalvji, kuri nevainīgi gāja bojā. Un neizsakāmās sāpes palicējiem par zaudējumu! Tas vispār nav vārdos izsakāms. Trakus zvērus iznīcina!!!!!! Tā arī paziņojiet Amerikā.
Alnis.

From: zagarins@stcc.mass.edu
Date: 9/11/01 2:43
Sveiki!
    Arī mani aiztrieca mājās jau pirms pusdienu laika. Gubernātors pavēlējis visas valsts iestādes slēgt ciet.
Tādi kā Harijs, un vēl jo vairāk tādi kā Harijs, kam ir teikšana ASV, mani biedē. Jā:

< Varbut ASV valdiba beidzot saks saprast, ko civilizacijai uz visas šis planetas nozime vahabiti, un izbeigs aukleties ar Taleban un parejo islama teroristu varzu. Dod Dievs varas cilvekiem neparsteigties un saprast, KURI ir istie vainigie.>

    Lieta skaidra. Vislielākais vahabitu cietoksnis ir Saudu Arābija. Vot! Bumbosim Rijādu! Un tad mēs varēsim būt droši, ka kaut kas tāds nekad vairs neatkārtosies. Jeb kā mūsu dižprezidents pats teica: "Meik nou misteik." Oops. Rijāda ir ASV sabiedrotā. Nu nekas, varbūt tad kādu musulmaņu madrasu kaut kur Sudānā, tur, kur nesen ASV nobumboja to farmaceitikas rūpnīcu? Meik nou misteik! Varbūt, drošs paliek drošs, uzlaidīsim kādu kodolieroci Kandahārai, kur tie lupatgalvas sēž, kas dod patvērumu Arābu vahabistiem? Varbūt sagadīsies, ka pašam bubulim trāpīsies? Pēdējo reizi ar krūzmisiļu uzlidojumu $75,000,000 vērtībā nepietika. Tika nogalināti kaut kādi salašņas. Šoreiz sūtīsim tā, lai visa Afganistāna paliktu neapdzīvojama! Meik nou misteik!
    Nupat pāris stundas nosēdēju pie tīvī, un pirmais iespaids ir tāds, ka teroristi ir panākuši savu. Ne tikai nogalinājuši desmitiem tūkstošu cilvēku, ne tikai pārputekļojuši globalizācijas vispasaules nervu centru, ne tikai izkoduši lielu robu pašās ASV militārās varas smadzenēs, bet panākuši, ka lieli vīri skaļi deklarē karu, pirms pat sajēguši pret ko! Pret vispasaules vahabistiem? Meik nou misteik!
Juris

From: baiba2000@hotmail.com
Date: 9/11/01 2:43
    Trūkst vārdu. Var tikai izteikt vispatiesāko un dziļāko līdzjūtību ne tikai barbariskā terora upuriem, bet visiem, kuriem pašlaik jādzīvo šajā šausmu pilnajā atmosfērā. Grūti iedomāties, ka kaut kas tāds var notikt 21. gadsimtā...
Baiba

From: jg@gaze.lv
Date: 9/11/01 3:16
    Traģēdija ir notikusi.
    Tā nav ASV traģēdija, tā ir vienlīdz visas cilvēces traģēdija. Cilvēce ir radījusi apstākļus, kad jebkurš cilvēks spēj nogalināt jebkuru un daudzus. Un tam nav nepieciešamas cilvēcīgās īpašības. Mēs nēsam izturējuši šo pārbaudījumu. Ir notikusi garīgā zemestrīce, garīgā smilšu vētra. Un nesusi postījumus.
    Bet šī traģēdija var kļūt arī par cilvēces vienotāju, radīt apstākļus savas attīstības apzinātai sargāšanai. Ja mēs to spēsim un izcelsim mīlu un cilvēcību virspusē, tad un tikai tad mēs būsim uzvarējuši terorismu. Un ne tikai.
    Aicinu novākt šīs "zemestrīces" gruvešus un sakopt savu Zemi. Un lai mēs topam kurli pret tiem, kas runā par gaidāmo ASV spēka demonstrēšanu, atriebību un nez kā bumbošanu. Mēs uzvarēsim ārprātu!
    Esiet stipri bojāgājušo piederīgie, esiet stipri sakropļotie!
    Aicinu arī vēstkopā Sveiks uz 40 stundām izsludināt sēras un bez ārkārtējas nepieciešamības nepieskarties jautājumiem, kuri nav saistīti ar notikušo traģēdiju.
Jānis

From: hbush@apollo.lv
Date: 9/11/01 3:22
Juris Zagarins rakstija:

<Tādi kā Harijs, un vēl jo vairāk tādi kā Harijs, kam ir teikšana ASV, mani biedē. >

    Tevi biedeju es - nevis teroristi un ta vahabitu-islamistu smadzeņu izvarošanas sistema, kura no biologiskiem humanoidiem lauj izaudzet desmittukstoskartigus slepkavas?!
    Vareja sagaidit, ka Žagarins ka parasti aizstaves arabus, bet ne sodien taču. Vari mīlinaties ar saviem arabu draugeliem un priecaties par viņu sekmem, bet vismaz dari to klusiba. Vel deg cilveku kermeni sagrautajas ekas, vel ne visi tuvinieki zina ka viņu mīļie izseti pa atomiem un nebus pat ko apbedit.
    Varetu gadities, profesor, ka mes izrādāmies dažadas puses frontei civilizetas cilveces ciņa pret islama mēri. Vari nešaubities, man roka nenodrebes.
    Atvainojos parejiem par varbut parak specigam emocijam.
    Varbut ASV valdiba beidzot saks saprast, ko civilizacijai uz visas šis planetas nozime vahabiti, un izbeigs aukleties ar Taleban un parejo islama teroristu varzu. Dod Dievs varas cilvekiem neparsteigties un saprast, KURI ir istie vainigie. Pievers uzmanibu tam, ko es rakstiju. Vari nedemagoget vismaz šoreiz par salašņu bumbošanu. Tieši tadel jau ASV dabuja šodienas triecienu, ka parak virspuseji un nenopietni, es pat teiktu - vieglpratigi piegaja terorisma problemai. ISTIE VAINIGIE ir jātrod un jaiznicina kopa ar visu to smadzeņu skalošanas sistemu, kura produce tadus monstrus.
    Mums - mums ka civilizacijai - nav citas izveles. Vai nu mes (plasa nozime, musdienu attistita pasaule) viņus vai viņi mūs. Filozofet abstrakti humanistiska gara, protams, var, tikai vienalga nāksies kadreiz uzmosties no roza sapņiem. Ja vel pagusi, kad pie Tevis atnaks "islama brivibas cinitaji". Vēža šunas ari ir pec iespejas atrak jaizopere un jaiznicina, lai ko kads cits vēzis kliegtu par šūnu tiesibam.
Harijs

From: Artpor@aol.com
Date: 9/11/01 3:52
    Tie begli, kas bijam Berline, kara beidzama posma, esam sadu postazu un civilistu tragediju piedzivojusi savam acim. Starpiba tikai ta, ka mums neviens nebija kas pasniedz glazi udens. Si tragedija liks ASV atvert acis, ka pret sadiem terroristiem nevar cinities tikai ar runasanu un baltiem cimdiem. ASV butu jacensas izkartot Palestinas un Izraelas domstarpibas, jo tas ir, ka augonis vesela miesa, kas audze naidu un terrorismu.
Porietis.

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/11/01 4:14
    CNN: "This must be a horror movie. It is not a movie."
    aculiecinieki par cilvēkiem kas leca pat no 80. stāva...viens pāris izlecis turot rokas gandrīz kā kataklizmu filmās (Titanic). bet vēl šausmīgāk iedomāties par bērniem mācību klasēs uc kas tika aprakti degošās drupās.
    ugunsdzēsēji un citi palīgpersonāli kas vairs dzīvi neiznāca no ēkām kad tās sabruka...
    arī ļaunumā cilvēka labais....cilvēki kas pat šeit Indianā iet asini ziedot tiem kas slimnīcās citā pavalstī...
    uz ziņām tagad vairākkārt teikts, ka nevar automātiski vainot bin Lādinu. mana Sudānas kaimiņiene (viņa noteikti ir komunikācijas tīklos ar islāmiešu vienībām) domā, ka neviens terorists nespētu koordinēt tik perfekti, viņa pastāv jābūt kāda palīdzība no dziļas iekšienes. nezinu, nezinu, varbūt drīz uzzināsim kas notika...
    ja nekas cits jauns nenotiks, rīt pat varbūt atkal atvērs ēkas un lidos lidmašīnas...ekonomijai iespaids būs noteikti.
    bet no ASV drīzā laikā smagu reakciju var droši gaidīt.
    katrā gadījumā nozīmīgs, varbūt izšķirīgs pārbaudījums par daudz ko esam teorētiski te runājuši....tik daudz par ko domāt...
aija

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 9/11/01 4:16
<Krievu Defi priecajas un spele karinu. Latviesu Delfi uztraucas un izsaka lidzjutibu.>
    Par ko tie krievini priecajas? Upuru vidu ir ari citi krievini.

From: wanamassazoo@aol.com
Date: 9/11/01 4:19
    Visiem Sveikotājiem. Dzīvoju tikai 30 jūdzes no Nujorkas. Sēzu seit pie biblotekas datoora jo mans vēl ir slims. Nespēju jums izskaidrot kā mēs visi seit jūtamies. Mums katram seit ir kāds pazīzstams kas strāda sos debesskrāpos. Vīrs sēzs pie tv kā pienaglots, es vienkārsi vairs nespeju klausīties un meklēju glābinu mierīgā biblotekā. Domāju par tiem nabaga cilvēkiem kas bija uz tām 4 lidmasinām kuras ar tīisu prātu iebrauca debeskrāpos, pentāgoonā un lidlaukā ār tiem nabaga cilvēkiem kas ir sausmīgās sāpēs un varbūt kroplīsi uz visu mūzu. Es ceru ka Amērika atmodīsies un atkal iesāks stingrāku dezūri lidlaukos. Pēdejos gados ir loti aizmāršīgi ar dokumentu parbaudi, piemēram foto id./salīdzinot ar biļetēm utt. Zigrida

From: zagarins@stcc.mass.edu
Date: 9/11/01 4:24
    Harij, Tu esi slims sunītis! Tu runā tā, kā tikai terorists var runāt. Ieklausies pats sevī! Nudien, es varu saderēt, ka tie humanoidi, kas nedrebošām rokām šo briesmu darbu novadīja, tie ĪSTIE VAINĪGIE, tāpat kā Tu, bija gatavi mirt ar smaidu par to, lai izputētu tā smadzeņu skalošanas sistēma, kas bija sagandējusi viņu dzīves. Man tikai interesē zināt no kurienes Tu smelies savā naidā? Vai Tev kāds draugs cieta Afgānistānas kampaņā? Varbūt Čečnijā ņēma sliktu galu?
Juris

From: uldis@parks.lv
Date: 9/11/01 4:38
At 19:50 2001.09.11., Harijs wrote:

<Visdzilaka lidzjutiba visiem, kuri gajusi boja vai cietuši no teroristu uzbrukumiem. Si diena visas pasaules godigiem cilvekiem ir tragedija. Mes skatamies un sirdis esam kopa ar visiem Jums tur Amerika un citas civilizetas valstis.>

Pilnīgi pievienojos, bet vairāk neko nevaru uzrakstīt... asaras birst uz klavieres...
Uldis

From: hbush@apollo.lv
Date: 9/11/01 4:48
Juris Zagarins rakstija:

<Vai Tev kāds draugs cieta Afgānistānas kampaņā? Varbūt Čečnijā ņēma sliktu galu?>

Ne.
Harijs

From: pistole@ebtech.net
Date: 9/11/01 4:59
    Juri, @oreiz Tu nu gan p@ti nepareiz@ taur@. Nezinu gan nevienu citu reli@iju k@ musulma@us, kuri apzin@ti ies n@v@, pa@emot sev l@dzi citus nevain@gus un kuru "mullas" tos par tos godin@s ar "martyrdom" un parad@zi, nevis nosod@s par slepkav@bu un piesol@s elli.
    Sagand@ta dz@ve nav attaisnojums slepkav@bai. Manu un daudzu citu m@su dz@vi sagand@ja krievi, tad jau p@c Tavas dom@@anas b@tu attaisnojums, ja es nogalin@tu k@dus nevain@gus krievus Latvij@, vai kaut kur citur pasaul@.
Zigis.

From: Girts.Zegners@t-online.de
Date: 9/11/01 5:21
Sveiks , "Harij Bush" !
    Atvaino, ka nepiekritu un oponeju, ar to riskejot, ka ari mani t.s. civilizacijas vardā ieskaitisi "iznicinamo" sarakstā ! Tavi vardi un uzsaukumi tikai izraisis jaunus terora aktus un to eskalaciju. Demokratijai jaiemacas reaget ar sapratu un gudribu, nevis ar emocijām un draudiem, kas tikai noved pie vel drausmigakiem terora aktiem.

< Vareja sagaidit, ka Žagarins ka parasti aizstaves arabus, bet ne sodientaču. Vari mīlinaties ar saviem arabu draugeliem un priecaties par viņu sekmem, bet vismaz dari to klusiba. Vel deg cilveku kermeni sagrautajas ekas, vel ne visi tuvinieki zina ka viņu mīļie izseti pa atomiem un nebus pat ko apbedit.>

    J.Z. vardos neatrodu neko tadu, kas aizstavetu sodienas terora aktus.

< Varetu gadities, profesor, ka mes izrādāmies dažadas puses frontei civilizetas cilveces ciņa pret islama mēri. Vari nešaubities, man roka nenodrebes. Atvainojos parejiem par varbut parak specigam emocijam.>

    Sadas emocijas neko nepalidz, tās izraisa tikai pretejas puses vel lielakas emocijas. Nevajaga visparinat un uzstadit kolektivas vainas slazdus kā piem. pret "islamas meri". Ne visi krievi ir okupanti, ne visi arabi ir teroristi, ne visi amerikani vai eiropiesi ir civilizacijas paraugi.

< ISTIE VAINIGIE ir jātrod un jaiznicina kopa ar visu to smadzeņu skalošanas sistemu, kura produce tadus monstrus.>

    No sadas attieksmes man ir bailes. Kurs nodefines, kas pieder sai "smadzenu skalosanas sistemai" un vai tie visi ari ir jaiznicina ?! Varbut Harijs Buš tagad gribes ari mani iznicinat ?

< Mums - mums ka civilizacijai - nav citas izveles. Vai nu mes (plasa nozime, musdienu attistita pasaule) viņus vai viņi mūs. Filozofet abstrakti humanistiska gara, protams, var, tikai vienalga nāksies kadreiz uzmosties no roza sapņiem. Ja vel pagusi, kad pie Tevis atnaks "islama brivibas cinitaji".>

    Jau Alnim atbildeju, ka sadus terora aktus var tikai aizkavet profilaktiski ar netaisnibas likvidesanu pasaulē, kurā joprojām katru dienu desmitiem tukstosi cilveku ( !!! ) mirst no bada, lielakā pasaules valsts Kina ir brutala diktatura, katru dienu izmirst kada tauta resp. valoda un simtām lielakas un mazaks tautas dzivo apspiestibā un nebrivibā !!!

< Vēža šunas ari ir pec iespejas atrak jaizopere un jaiznicina, lai ko kads cits vēzis kliegtu par šūnu tiesibam.>

    Lai Harijs nenem launā, bet no veza arstesanas vins nesaprot itin neko ! Es ikdienas darbā esmu onkologs un protams katru dienu meginu arstēt vezi ar stariem , kimiju utt. Bet ar to talak netikt !!!! Atrisinajums jātrod citur, t.i. veza suninas izcelsanas izpetisanā, un meginot vezi aizkavet ar profilaksi, veseligu dzives veidu, cilveku harmoniju ar sevi un apkartni, neizpostit dabu, ko daram katru dienu !!! Tas pats arī darams ar cilvekiem un tautām ! Ja to nesapratisim, radisies jauni demagogi un vel lielaki teroristi.
    Drausmigas dienas noslegumā
Girts

From: Girts.Zegners@t-online.de
Date: 9/11/01 5:22

< Trakus zvērus iznīcina!!!!!! Tā arī paziņojiet Amerikā.
Alnis.>

Milo Alni !
    Nenemi launā, bet sada dikcija nevar but pareiza un sapratiga atbilde uz siem sodienas drausmigiem terora aktiem ! "Zveru iznicinasana" izraisis jaunas pretreakcijas. Vai nav zimigi, ka cekists Putins Maskavā un Sarkanā Kina ka pirmie paspejusi piedavat palidzibu sadu "zveru iznicinasanā"... Izraela jau kops menesiem katru dienu reagē uz arabu terora aktiem ar pretteroru. Kas ar to ir panakts: vienas puses terors tikai izraisa otras puses pretteroru, un SEKAS TAM REDZEJĀM SODIEN !
    Sadi naida vaditi teroristi radusies galvenokart tamdel, ka palestiniesu tautai kops vairak neka 50 gadiem liegta tiesibas uz savu valsti , miļoniem arabu spiesti dzivot nabadzibas un okupacijas apstaklos, arabu jauniesi uzaugusi bezceribas apstaklos un viegli paklaujami naida sejejiem !!!!! Tiesi mums latviesiem vajadzetu saprast, ko nozime tik ilga okupacija un kā tā var sabojat cilveku un pat veselas tautas psiči !
    (Cita lidziga problema pastav ar kurdiem, kuru ir vairak neka 20 miļoni !!!! , kuri dzivo daleji drausmigos apstaklos Turcijā, Iranā, Irakā u.c. Ari viniem nav savas valsts. Labi pazistu kadu kurdu arstu seit Vacijā, kurs seit jau dzivo 20 gadus trimdā un kurs man atzinies, ka ir gatavs ar ierociem iet cinities par savu tautu un valsti ka partizans Kurdistanā. Ja Rietumi ar ASV prieksgalā nesapratis, ka siem 20 miļoniem kurdu ir tadas pasas tiesibas uz savu valsti kā piem. mums latviesiem, ari tur radisies tadi pasi teroristi ka to redzejam drausmigos skatos no Nujorkas !
    Jasaprot un jaiemacas, ka seit nepalidz nekada "zveru iznicinasana", bet profilakse, t.i. nepielaist jaunas netaisnibas un apspiesanu pasaulē un megināt sakarigi un pratigi risinat pasaulē joprojam pastavoso netaisnibu !!!
    Draudzibā !
Girts

From: gtomsons@mb.sympatico.ca
Date: 9/11/01 5:50
    Mes seit vel nezinam kas ir tie vainigie.
Gunars Tomsons Ph.D.

From: martins@rasa.latnet.lv
Date: 9/11/01 6:09
    Mīļie latvieši, nav ne cik vēl pagājis kā jūs sākat viens otru lamāt. Es ienācu sveikā paskatīties, ko raksta par tiessām šausmīgajiem notikumiem mūsējie no Amerikas. Un redzu, ka lai arī nekas tā īsti vēl nav skaidrs (kas vainīgs, cik nogalināto) mūsējie jau plūcas. Nu ko te lai piebilst?
    Man tiešām lloti lloti smagi ap sirdi visu to kas notika (un notiek) šodien Ņujorkā un Vašingtonā un citur Amerikā skatīties. Pagaidiet mazliet pirms klupt viens otram matos. To jau vēl paspēs.
Martins

From: hbush@apollo.lv
Date: 9/11/01 6:14

Girts Zegners rakstija:

<Demokratijai jaiemacas reaget ar sapratu un gudribu, nevis ar emocijām un draudiem, kas tikai noved pie vel drausmigakiem terora aktiem.>

Ja. Ar sapratu un gudribu, ne ar draudiem, bet ar loti konkretu un loti neatlaidigu, ledaini mierigu, sistematisku, energisku un ilglaicigu ricibu. Vismulkigakais manuprat butu (ka jau tas ir bijis) izgāzt lēveni raķešu pār Afganistanas kalniem, kamer teroristi atrodas drošiba un smejas par "neticigajiem suņiem". (Tas suns, par ko mani nosauca Žagariņš, ir no klasiskas islamistu terminologijas. Ta sakot, Freudian slip. Var jau but, ka gadijuma sakrišana, bet šaubos.).
Harijs

P.S. Daudz tadu humanistu ka Tu sadega vacu koncentracijas nometņu krematoriju krāsnīs, ta ari nesapratuši ka fašisms un nacionalsocialistu darbibas bija neželigi jāpkaro kamer to vel sākuma vareja izdarit. Ari ar komunistiem rietumi mīlinājās parak ilgi. No kludam ir jamacas, citadi viena diena atmodisies atsviests atpakal viduslaikos, no muedzina bļāviena uz rīta lūgšanu, un vienigais ko drikstesi - arabiski slavet Allahu un viņa vardā "brivpratigi" iet nāvē, paņemot lidzi pec iespejas vairak "neticigo suņu" dzīvību. <ludzu neapvainoties>. Ari tas jau ir bijis, vari apmeklet Vīnē kadu bijušo mošeju vai Budapešta paskatities muzeja īstu turku armijas komandiera telti. Tikai Eiropas tautu kopigiem spekiem, ar milzigam pūlēm izdevas atbrivoties no musulmanizacijas. "Kurš aizmirst vestures macibu stundas, tam bus jaiziet tās no jauna" - apmeram ta, precizu citatu un autoru tagad neatceros.

From: Pormals@aol.com
Date: 9/11/01 6:45
hbush@apollo.lv writes:
    Notikums ASV liekas ir vairak, ka tikai mazas grupas terroristu darbs. Izskan doma, ka katra lidmasina, kura tikusi nolaupita, ir bijis kads terrorists, kurs prot lietot lidmasinu 767, jeb ir uz to drusku trenets. Ja ta izradisies taisniba, tad tads trenins un apmaciba nevareja notikt bez ASV izlukosanas dienesta zinasanas, jeb ari nolaidibas.
Cikaga.

From: zagarins@stcc.mass.edu
Date: 9/11/01 7:47
Harijs:

< Tas suns, par ko mani nosauca Žagariņš, ir no klasiskas islamistu terminologijas. Ta sakot, Freudian slip. Var jau but, ka gadijuma sakrišana, bet šaubos.).>

Harij, Tu esi idiots.
Juris

From: pistole@ebtech.net
Date: 9/11/01 9:07
    Juri,Tu laikam esi m@c@jies latvie@u valodu no @ rika Snarska, jeb vai ir otr@di?
Zigis.

From: RSpuris@aol.com
Date: 9/11/01 10:21
    Girts.Zegners@t-online.de writes:

<< Atrisinajums jātrod citur, t.i. veza suninas izcelsanas izpetisanā, un meginot vezi aizkavet ar profilaksi, veseligu dzives veidu, cilveku harmoniju ar sevi un apkartni, neizpostit dabu, ko daram katru dienu !!! Tas pats arī darams ar cilvekiem un tautām ! Ja to nesapratisim, radisies jauni demagogi un vel lielaki teroristi.
    Drausmigas dienas noslegumā
    Girts >>

B e t : vai ir bijis gadijums kur kadreiz šadi cilveki ir "izārstēti" ? Vai tiešām Tu būtu ar mieru šodienas terora organizetajus pāraudzināt par normāliem cilvēkiem? Piekritu ka cilvekiem jabut idealistiem, taču atceros arī dzives macitu gudribu: visam ir robežas! Arī to ka ekstremisms vienmēr ir bīstams un tas attiecas kā uz teroristiem, tā ari uz labestību! Vai gana nav pieradijumu ka apzelojot nelabojamu noziedznieku tiek pielauti jauni noziegumi? Un vai tad nav tā ka cilvēks kurš ir šo noziedznieku aizstāvējis, nav pielavis vina iznicinašanu. ir līdzvainīgs jaunajos noziegumos? Rics.

From: snar@junik.lv
Date: 9/11/01 11:07
    Harry wrote:

< P.S. Daudz tadu humanistu ka Tu sadega vacu koncentracijas nometņu krematoriju krāsnīs, ta ari nesapratuši ka fašisms un nacionalsocialistu darbibas bija neželigi jāpkaro kamer to vel sākuma vareja izdarit.>

    Nu, un kur pašlaik dzīvo "īstie ariji"? Vai ne Ņu-Jorkā un ASV? Kura ir pirma nācija pasaulē? Atkārtoju, kungs nevēlas redzēt ekonomiskā kara upurus, bet to ir ļoti daudz. Arī Latvijā nepiedzimuši bērni ir tās upuri.
Erik

From: snar@junik.lv
Date: 9/11/01 11:07
    RSpuris wrote:

< B e t : vai ir bijis gadijums kur kadreiz šadi cilveki ir "izārstēti" ? Vai tiešām Tu būtu ar mieru šodienas terora organizetajus pāraudzināt par normāliem cilvēkiem? Piekritu ka cilvekiem jabut idealistiem, taču atceros arī dzives macitu gudribu: visam ir robežas!>

Cilvēki, kuriem ir iespēja normāli dzīvot (ir ko est, ir savs jumts virs galvas,...) nekļust par kamikadze.
Erik

From: mahris@myself.com
Date: 9/11/01 11:14
    Šīs vēža šūniņas, protams, jāoperē. Nepārvērst šos teroristus normālos sabiedrības locekļos.
    Bet tas būs mazs un nenozīmīgs darbs. Nu, apmierināsim atriebes dziņu, ko jūt visas pasaules cilvēki un amerikāņi īpaši. Bet vai tas ko līdzēs pret nākamajiem terora aktiem? Neko, pat ja maigo nāvessodu vietā atgriezīsimies pie moku rata.
    Radīsies jaunas vēža šūnas un turpinās rasties, kamēr nebūs mainījušies apstākļi, kas tās dzemdina. Nevarēs cilvēce atviegloti uzelpot, ieraudzījusi Bin Ladena līķi. Šai ziņā pilnīgi piekrītu Zegneram. Daudzviet - arī Žagariņam, lai gan viņš pauž savas domas šim brīdim absolūti nepieņemamā stilā.
Mahris

From: johnyx@parks.lv
Date: 9/12/01 1:29
< Cilvēki, kuriem ir iespēja normāli dzīvot (ir ko est, ir savs jumts virs galvas,...) nekļust par kamikadze.>

    Baidos, ka par kamikadzi neviens nav kļuvis, par tādiem ir dzimuši. Šeit veidojas apburtais loks, jo brašajiem kalnu un tuksneša dēliem, vai nu tīri genētiski vienkārši nav vajadzības pēc sava jumta uz galvas, vai arī jumta uz galvas viņiem nav, un tāpēc viņi ir nolēmuši cīnīties pret visiem, kuriem tāds ir, nevaru saprast, kas ir primārs. Klejotāju ciltis ir un paliek klejotāju ciltis, pied#$%rš vienā vietā, uzkāpj uz kamieļa un pāriet uz nākamo. Kaut kāda būve blakus varbūt nedaudz ierobežo, bet ne tādu lietu, piemēram, kā kamieļa turēšanu pilsētas centrā. Katrā ziņā noteikti pametamās vietas stūrī ir jāatstāj kaka. Visas šamo apmešanās vietas jeb pilsētas ir līdzīgas viena otrai kā divas ūdens piles, jurta dzīvošanai, blakus kleķa kupols, zem kura dauzīt pieri pret zemi, ik pa gabaliņam minarets, kurā mulla uztraušas un auro, lievenītis, uz kura tupēt un sūkt kaļānu, un mēgināt garāmgājējiem iesmērēt kaut kādu dranki, kas ir pa rokai. Nav liela bēda no tā škirties, uzsvempties kamēļa vai ēzeļa mugurā, lai tas aiznes uz citu vietu, kizjaku, no kā sakleķēt nākamo jurtu, jau atradīs.

From: johnyx@parks.lv
Date: 9/12/01 1:39

< Meik nou misteik! Varbūt, drošs paliek drošs, uzlaidīsim kādu kodolieroci Kandahārai, kur tie lupatgalvas sēž, kas dod patvērumu Arābu vahabistiem? Varbūt sagadīsies, ka pašam bubulim trāpīsies? Pēdējo reizi ar krūzmisiļu uzlidojumu $75,000,000 vērtībā nepietika. Tika nogalināti kaut kādi salašņas. Šoreiz sūtīsim tā, lai visa Afganistāna paliktu neapdzīvojama! Meik nou misteik!>

    Jā, nepietika gan un tie lupatgalvas pat bez kruiz misiļiem, bet ar pāris sivilian airkraftiem tikpat lielā vērtībā pataisīja vēl lielāku postu. ZEI meid nou misteik.

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/12/01 1:56
    Ne visi ir spējīgi vienalga kādi viņiem apstākļi iznīcināt nevainīgus cilvēkus, sevišķi mazus bērnus. Senāk droši vien bija daudz vairāk sabiedrību kur tādas lietas nekautrējas darīt, jo uzskatīja atriebību augstā cieņā un arī bija izlase uz nežēlīgākiem cilvēkiem - dzīve vispār bija nežēlīga. Bet kamikaze mentalitāte pieder dažādiem tipiem, ne tikai tiem kas nonākuši bezcerībā vai izmisumā (ne visi tādi izteiksies ar naidu), bet arī piemēram pārliecinātiem fanātiķiem vai vadības piemuļķotiem iedomāta pienākuma dēļ, utt.
    Piekrītu Girtam Zegneram, ka būtu jāsaprot visi faktori un izoperēt vēžu šūnas pašas par sevi nav vēža turpmāko izcelšanos apstāt. Īpaši nozīmīgs signāls par sabiedrības neveselību kad par teroristiem ir gatavi būt augsts sabiedrības procents. Nāves sods pats par sevi īsti pārliecinātu teroristu neatturēs. Terorists taču ir ar mieru ziedot savu un citu dzīvības lai panāktu ko grib. Arvienu būs jābūt modriem, jāiemācās kā likt šķēršļus terorismam, jo arvienu būs jauni teroristi.
    Simbolisks efekts, piem. nolaupot lidmašīnas no divām pirmām vadošām lidmašīnas kompānijām, uzbrūkt dominanta simbolu iestādēm - un to darot acīmredzams ar kastes griežamiem nažiem (pēc liecībām no nolemtiem pašažieriem kas paspēja ziņot ar mobīliem telefoniem).
aija

From: leitis@mail.lv
Date: 9/12/01 3:05
    Sveiki,
    Varu tekt ka Latvijā visi pazīstamie ar dziļu līdzjūtību un neizpratni uztvēra ziņas par terora vilni ASV. Tiem kas izdarīja sjīs lietas nav attaisnojuma.
    Tomēr runājot par tuvajiem austrumiem. Palestīniesju vidū ir daudz kristiesju un konflikts tikai dalēji ir religijā balstīts. Izraēla jaunā premjera vadībā ir vienozīmīgi nostājusies uz valstiska terorisma ceļa. ASV izdara būtisku kļūdu, nekritiski aizstāvot Izraēlu. Pēc Dienvidāfrikas kad tiesji ASV un nevis pati Izraēla visasāk iebilda pret gala deklarācijā iekļauto Izraēlas nosodījumu, ASV vairs nebija Izraēlas advokāts bet līdzdalībnieks lielas arābu daļas acīs.
    Gribas uzteikt Latvijas televīziju par operatīvo reaģēsjanu. LNT gan mierīgi turpināja dragāt seriālus it kā nekas nebūtu noticis.
JR

From: jg@gaze.lv
Date: 9/12/01 3:05
    Tas, ka vainīgie ir jāmeklē un jātiesā, ir skaidrs, bet, pat ja jau rit izdotos visus iesaistītos cilvēkus apcietināt, tas nebūtu atrisinājums.
    ASV valdībai uz šī briesmu darba izgaismojuma ir jālaiž asni jaunai starptautiskai apvienībai, kura nodarbotos ar cilvēcisko vērtību sargāšanu. Ir jāsastāda paziņojums, kurā pausts nosodījums notikušajam un aicinājums sūtīt savus pārstāvjus apvienībai, kura nodarbosies ar vainīgo meklēšanu un necilvēcību turpmāku novēršanu. Jādod parakstīt šo paziņojumu visas pasaules valstu un garīgajiem vadītājiem. Kad būs atrisināts šis jautājums par cilvēces spēka neatbilstību izturībai, kļūs redzami citi cilvēces attīstības vājie punkti.
    Iespējams, ka nāks labāki priekšlikumi, kā tagad rīkoties, bet pagaidām šo piedāvāju kā labāko.
Jānis

From: ervie@mail.lv
Date: 9/12/01 3:05
    < Gribas uzteikt Latvijas televīziju par operatīvo reaģēsjanu. LNT gan mierīgi turpināja dragāt seriālus it kā nekas nebūtu noticis. JR>

tik traki nebija. - vakarā pamišus skatijos LNT un LTV1 ziņas. toties tv3 gan turpinaja laist ziepenes.
rv

From: mario@piens.apollo.lv
Date: 9/12/01 3:18
< uz ziņām tagad vairākkārt teikts, ka nevar automātiski vainot bin Lādinu. mana Sudānas kaimiņiene (viņa noteikti ir komunikācijas tīklos ar islāmiešu vienībām) domā, ka neviens terorists nespētu koordinēt tik perfekti, viņa pastāv jābūt kāda palīdzība no dziļas iekšienes. nezinu, nezinu, varbūt drīz uzzināsim kas notika...>

    Domāju, ka neviens tā arī neuzzinās īsti, kas notika...Tāpat kā ar uzspridzinātajām ēkām Maskavā.
    Piekrītu teiktaja, ka diez vai tikai arābu teroristi varētu noorganizēt šādu grandiozu pasākumu un nebūtu nekādas informācijas noplūdes un Amerikas specdienesti par šādu plānojamo operāciju neuzzinātu. Arābi kā izpildītāji jā, kā operācijas vadītāji jā, kā nākošais līmenis jā, bet kā stratēģiskās smadzenes? Tam jābūt kāda specdienesta līmenim. Un kādi specdienesti pasaulē skaitās labākie - ASV, Izraēla, Krievija...
    Šeit varētu uz brīdi atlikt cilvēciskās emocijas un ar vēsu aprēķinu paskatīties kam šāda aktivitāte varētu būt izdevīga. Izraēlai (un arī ASV) automātiski tiek atraisītas rokas pret palestīniešiem (BTW, bija ļoti uzkrītoši, ka visos TV kanālos tika popularizēta palestīniešu līksmība kādā tur ciematiņā).
    Krievijas cīņa ar Čečeniju tagad viennozīmīgi tiks uztverta kā cīņa ar teroristiem,vairs neieklausoties citos argumentos, ASV būs spiesta draudzēties ar Krieviju, ASV aizmirst par pretraķešu projektu, kurš ļoti nepatika Krievijai, jo tiek pierādīts, ka nepatikšanas var sarīkot tāpat, naftas cenas pasaulē kāpj, kas arī nāk tikai par labu Krievijas ekonomikai, laigan dolāra svārstības Krievijas ekonomikai arī par labu nenāk..
    Vispār, panika biržās un dolāra krišanās kādam, kas zināja par šāu iespēju iepriekš var ienest summas, kas rakstāmas ar DAUDZ nullēm. Uz doto brīdi reālos zaudētājos ir palikusi ASV ar daudzajiem cilvēku upuriem (materiālie zaudējumi ir sīkums), triecienu dolāram, un starptautisko pazemojumu... Jācer, ka atbildes soļi nebūs tikai pliku emociju vadīti...
MARIO

P.S. Tiem, kas lasa krieviski iesaku paskatīt ww.dni.ru - operatīva informācija, atlasīti fakti.

From: leitis@mail.lv
Date: 9/12/01 3:21
    Sveiki,
    Varu tekt ka Latvijā visi pazīstamie ar dziļu līdzjūtību un neizpratni uztvēra ziņas par terora vilni ASV. Tiem kas izdarīja sjīs lietas nav attaisnojuma.
    Tomēr runājot par tuvajiem austrumiem. Palestīniesju vidū ir daudz kristiesju un konflikts tikai dalēji ir religijā balstīts. Izraēla jaunā premjera vadībā ir vienozīmīgi nostājusies uz valstiska terorisma ceļa. ASV izdara būtisku kļūdu, nekritiski aizstāvot Izraēlu. Pēc Dienvidāfrikas kad tiesji ASV un nevis pati Izraēla visasāk iebilda pret gala deklarācijā iekļauto Izraēlas nosodījumu, ASV vairs nebija Izraēlas advokāts bet līdzdalībnieks lielas arābu daļas acīs.
    Gribas uzteikt Latvijas televīziju par operatīvo reaģēsjanu. LNT gan mierīgi turpināja dragāt seriālus it kā nekas nebūtu noticis.
JR

From: Atvars_Karro@swh-t.lv
Date: 9/12/01 5:12
    es neatbalstu terorismu nevienā no tā izpausmēm, tomēr, pirms rīkot linča tiesu visiem arābiem derētu noskaidrot
1) vai tiešām bija arābi pie vainas (cik šorīt CNN paklausījos/paskatījos, tad laikam ir gan)
2) vai tiešām _visi_ arābi bija salīduši lidmašīnās vai izplānojusi šo briesmu darbu?
    ar to es gribu teikt, ka kaudze maitas gabalu kādā tautā nepadara visu tautu par noziedzniekiem. Pretējs uzskats, manuprāt, ir raksturīgs visai aprobežotiem tipiem. rekur pat tumšākie cilvēciņi uzskata visus latviešus par fašistiem, jo bija Arājs, Kalējs un citi tāda veida vīri. es labi saprotu, ka šoks, bailes un naids ir ņēmis virsroku. vainīgie ir jātrod un jāsoda, nenoliedzami, bet tāpēc nevajag iznīcināt arī nevainīgus cilvēkus. WTC, lidmašīnās un citur mirušos tas pie dzīvības vairs neatgriezīs. es tiešām ceru, ka pasaule sāks meklēt cēloņus tādiem briesmu darbiem, nevis tikai ar ieročiem rokās cīnīsies ar sekām
atvars

p.s. līdzjūtības visiem tiem, kas ir cietuši no šī briesmu darba, tieši vai netieši. tie cilvēki to nebija pelnījuši

p.p.s. starp citu, par vēža šūnām varot kļūt jebkura cilvēka šūna. lūgsimies, lai paši nekļūtu par tādām ļaunu nesošām vēža šūnām

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 9/12/01 6:30
    Sveiki, sveiki
    nezinu vai var vilkt paralēles Siemens kompānijai ar katastrofu NY. Bet ... Siemenes mobila telefona S40 reklāmas bukletā, kas atrodams gandrīz katrā mob.tel. tirdzniecības vietā, redzami
    abi NY Tirdzniecības centra torņi liels uzraxts pāri tiem "Pasaule pieder Tev" pats Siemens S40 telefons ar uzraxtu "Bet ne Tev vien". Un pašā buklete apkašā "Sajūsmas vērts".
    Diezgan melna sajūsma uz vakardienas notikumu fona. Siemens reklāmisti paši negribot ir trāpījuši ļoti melnā centrā.
ads
Jons Plunts

From: Maris_Darbonis@swh-t.lv
Date: 9/12/01 6:53
    Sveiki,
    Vēlreiz līdzjūtības visiem kuriem nācies saskarties ar terorismu Ņujorkā un Vašingtonā. Palīdzēt diemžēl nekā nevaru :(
    Varu pastāstīt savus iespaidus. Ļoti stulbi ir sanācis. Tagad ir grūti izdarīt kaut ko pareizi, tāpēc nevajadzētu iepriecināt šo uzbrukumu plānotājus ar sasteigtiem vienkāršu risinājumu mēģinājumiem; šķiet ka pagaidām tas nav darīts, tas ir labi.
    Viena lieta ko ir svarīgi noskaidrot, ir saprast kas, kā, kāpēc ir noticis. Kas un no kurienes ir šie cilvēki (ja vēlaties, cilvēkveidīgie), kuri bija gatavi mirt, lai varētu iznīcināt Amerikas valstij svarīgas celtnes un cilvēkus? Viņi ir rūpīgi piestrādājuši, to parasti nedara tikai tāpēc ka ir garlaicīgi, acīmredzot viņiem bija taisnība, kas lielāka par dzīvību un veselo saprātu. Tāda kalibra taisnība var rasties tikai no liela konflikta. Šķiet ka jāpiekrīt populārajam viedoklim par saistību ar konfliktu arābi pret izraēliešiem un amerikāņiem.
    Bet, teiksim, Krievijas izlūkdienesta dalībai īsti neticu. Pirmkārt, diezgan liels projekts tika veikts pilnīgā slepenībā, tas būtu grūti izdarāms jau pastāvošai organizācijai kuru noteikti pieskatīja ASV un arī citi dienesti. Otrkārt, naids ar kādu uzbrukums ir veikts izskatās ļoti īsts.
    Pie jau publicētajiem URLiem varu pievienot http://www.stratfor.com/
Maris

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/12/01 8:04
    Ziņās šorīt pastiprināti atriebības saucieni:
    - "God have mercy on your soul, but we won’t." (kāds senators CNN)
    Man tas liek nodrebēt kā varas vīri gatavojas izmantot cilvēku emocijas saviem nolūkiem...
    - "I wish all of you people would just be dead." (viens amerikānis otram amerikānim - islāmietim, CNN)
    Mario teica, varbūt pat nekad neuzinās kas īsti vainīgs, bet arī galu galā vienalga kāda motivācija un kas vainīgs, jo EFEKTS ir tas ar ko mums būs jārēķinās un par ko esam atbildīgi.
    Ļoti, ļoti gribētu, ka līdzjūtība un tuvība un palīdzība ko cilvēki viens otram sērās izrādīja turpinātos un attīstīties. Bet man lielas bailes, ka dominēs sāsinātas attiecības kā tie cilvēki kas kā pieaugušie brēks virsū kādam izlāma bērnam kā tas jau gadiem noticis Ziemeļīrijā.
    "An act of war" ...to atkārto un atkārto
aija

From: Zagarins@stcc.mass.edu
Date: 9/12/01 8:41
    Sveiki!
    Aija rakstīja:
<"An act of war" ...to atkārto un atkārto>

    Jā. Un mūsu prezidents savā "nelokāmā dusmībā" paziņoja, ka par ienaidniekiem uzskatāmi nevien visi tie, kas par šo uzbrukumu ir tiešā veidā atbildīgi, bet arī visi tie, kas atbildīgajiem snieguši patvērumu. Iedomājieties! Padomājiet, cik ilgi ASV varētu būt neapzināti sniegusi patvērumu tiem teroristiem, kas par šo uzbrukumu bija vistiešāk atbildīgi, pirms viņi, sazinoties ar Siemens mobilņikiem, no videokasetēm mācoties vadīt satiksmes džetus un spēku smeldamies no Svētajiem Rakstiem, savu uzbrukumu pilnveidoja?
    Prezidents teica, ka uzbrukums esot bijis pret brīvību. c
Juris

From: Artpor@aol.com
Date: 9/12/01 8:41
    beldavsa@indiana.edu writes:
    Interesanti, ka viena zinu agentura no arabu valstim, min, ka Izraelas izlukosanas dienests ir diezgan precizi zinajis notikumu jau vairakas dienas iepriek@, analizejot sarunu tiklu arabu terroristu vidu. Liekas, ka ar noluku nav informet USA drosibas iestades, lai entricinatu amerikanu nostaju Durbanas konference, kur tika aizstaveta Izraela. Nemot vera, ka ir nolaupitas vetras lidmasinas un katra bija vajadzigi vismaz cetri teroristi, tad seit ir tiesam darisana ar profesionalu tiklu. Katra nemiernieku grupa ir bijis kads ar labam anglu valodas zinasanam, ka ari kads, kas prata apieties ar 767 etc. lidmasinam. Ka mineja viens pilots. Vadiba ir jabu kada nemiernieka rokas jo nekada gadijuma pilots nesturetu uz debesskrapi. Bez siem cetriem zinamiem noplaupisanas gadijumiem ir noteikti jarekinas ar kadu, kur lidmasinu nenolaupija peksni radusas situacijas del. Ka piemeram. Tikko tika zinams par lidmasinu nolaupisanu, pilotu kabines durvis tika noslegtas, un seit vareja apstaties katrs nolaupisanas meginajums. Izlukosanas darbinieki paslaik interve parejo lidmasinu personalu. Si iemesla del lidmasinu satiksme ir vel vienmer partraukta.
Porietis.

From: gliepins@nc.rr.com
Date: 9/12/01 11:23
    <Gaidīsim tagad pretuzbrukumu! Ka tik netrāpās pašiem.>

    Nu, nu, Juri!
    Es Dubijas izteikumu par "patvēruma sniegušām zemēm" nevaru iztulkot tādā pašā nozīmē kā Tu. Vai Tavs naids pret viņu neiespaido arī Tavu domāšanu?
    Kautgan man arī Dubija nepatīk kā prezidents, es nevarētu viņa teiktam par patvēruma zemēm, "by extension", iedot Tavu pārspīlēto demagoģiju.
Karolīnas Juris Liepiņš

From: vidbeldavs@aol.com
Date: 9/12/01 1:11
    Man aizdomas ka uzbrukums ir pret Tuksnesu Vetras uzvaretajiem - Bush, Colin Powell, utt kas Sadam Husseinu cina pazemoja. Aizdomigi ka atrastas masinas ir Palestiniesu karodzins un Bin Ladena bilde loga, "slepenas" sarunas un citas zimes kas izteikti rada uz Bin Laden. Ja sabumbotu kadus Afganistanas kalnus varbut istais vainigais Baghdada tikai pasmieties. Vidvuds

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 9/12/01 1:21
    Juris rakstīja:
< Harij, Tu esi slims sunītis! Tu runā tā, kā tikai terorists var runāt.>
   Vai Tu, Zagarin, ludzams nevari uz paris dienam but klusu? Tava nirgasanas Tev pasam sagadas tikai postu.

From: snar@junik.lv
Date: 9/12/01 1:47
    Jeune wrote:
    < Baidos, ka par kamikadzi neviens nav kļuvis, par tādiem ir dzimuši. Šeit veidojas apburtais loks, jo brašajiem kalnu un tuksneša dēliem, vai nu tīri genētiski vienkārši nav vajadzības pēc sava jumta uz galvas, vai arī jumta uz galvas viņiem nav, un tāpēc viņi ir nolēmuši cīnīties pret visiem, kuriem tāds ir, nevaru saprast, kas ir primārs.>

Ne pret visiem, bet pret tiem, kuri jau sen ved ekonomisko karu pret cilvēces vairākumu.

< Klejotāju ciltis ir un paliek klejotāju ciltis, pied#$%rš vienā vietā, uzkāpj uz kamieļa un pāriet uz nākamo.>

Rasistiska pļapāšana.
Erik

From: snar@junik.lv
Date: 9/12/01 1:47
    Janis wrote:
<ASV valdībai uz šī briesmu darba izgaismojuma ir jālaiž asni jaunai starptautiskai apvienībai, kura nodarbotos ar cilvēcisko vērtību sargāšanu. Ir jāsastāda paziņojums, kurā pausts nosodījums notikušajam un aicinājums sūtīt savus pārstāvjus apvienībai, kura nodarbosies ar vainīgo meklēšanu un necilvēcību turpmāku novēršanu. Jādod parakstīt šo paziņojumu visas pasaules valstu un garīgajiem vadītājiem.>

Un kurš atteiksies parakstīt - apbumbot! :-)))
Erik  

From: Zagarins@stcc.mass.edu
Date: 9/12/01 3:02
    Sveiki!
    Vidvuds rakstīja:
< Ja sabumbotu kadus Afganistanas kalnus varbut istais vainigais Baghdada tikai pasmieties. >

    Vai nav aizdomīgi, ka Lībijas diktators Muammars Qaddafi esot piedāvājis Amerikai savu palīdzību?
    Un visiem Jums, godājamiem kungiem, īpaši Liepiņu Jurim un Rubeņu Arturam, kas domā, ka es tikai ņirgājos un pielietoju pārspīlētu demagoģiju pret Hariju Bušu un mūsu prezidentu, kad viņi plātās ar atriebības runām, es Jums gribētu pateikt, ka tā nav nekāda ņirgāšanās. Es, goda vārds, esmu dziļi norūpējies par visiem humanoīdiem, kas ņirgājas par humanismu.
    Ja mēs tiešām esam stiprāki nekā tie ļaundari kas mums pāri darījuši, mums nebūtu jāvadās pēc principa "aci pret aci"! Jo ja mēs darīsim aci pret aci, tad mēs slepkavosim nevainīgus cilvēkus gluži tāpat kā mēs darījām Līča karā, kad mēs apslaktējām simtiem tūkstošus apjukušus kurdu tautības un šiitu ticības iesauktos, kurus "īstais vainīgais" Baghdadā lika stāvēt mūsu tanku ceļā. Gluži tāpat, kad mēs uz labu laimi raidījām simtiem miljonu dolāru vērtībā krūzmisiļus Afganistānā un Sudānā pēc ASV vēstniecību sabumbošanas 1998. gadā. Gluži tāpat, kā mēs atbalstām Izraēlas polītiku: pēc katra palestīniešu briesmu darba atriebties ar desmitkārtīgu briesmu darbu.
    Nupat manā skolā bija sapulce, kurā mēs aizlūdzām par bojā gājušajiem. Lūgšanu vadīja katoļu priesteris, kas mūs lūdza nemeklēt gandarījumu atriebībā, bet apliecināt savu humanismu savā unikālajā amerikāniskajā kopienā, kur esam sen jau mācījušies cienīt visas tautas, visas kultūras un visas reliģijas. Es parakstos zem tās viņa lūgšanas.
Juris

 

Kas jauns Latvijā?