From: Jon.Plunt@gmx.li
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/14/00 10:20
Subject: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

Sveiki, sveiki

Daffy Duck esot bijis Tallinnā uz Tinas Terneres koncertu. Šoreiz nav tik daudz runas par koncertu, kā par pašu pasākumu & organizāciju & latviešiem Igaunijā. Par koncertu, ja kāds vēlas var uzzināt http://www.delfi.lv/news/entertainment/music/article.php?id=448274

Katrs piektais koncerta apmeklētājs, ja tic skaitļiem, bija no Latvijas. Kopsummā šo koncertu it kā esot apmeklējuši 10 000 personas no Latvijas. 5 000 personas no Lietuvas. Iespējams bija arī kada čupa no Somijas, jo tur bijuši 2 absolūti izpārdoti koncerti un daudzi Tīnu redzētgribētāji palikuši bez biļetēm.

Ko tas nozīmē ciparu & ekonomiskā nozīmē - katrs latvietis Igaunijā atstāja vismaz 30 Ls - 20 Ls biļetes + 10 Ls pārtikai un niekiem. - tas ir tikai iztikas minimums. Tātad vienā nedēļas nogalē Igauņu bāleliņi no Latvijas apgrozības izvilka vismaz 300 000 Ls jeb kādus pusMiljonu USD.

Patiesībā man ir aizdomas, ka stipri vairāk, jo otrajā dienā pēc koncerta Tallinnā, tās veikalos & krogos bija pilns ar latviešiem. Un kāpēc gan lai viņi tur nebūtu - taupīgākie mierīgi varēja izvēlēties labas preces, kas Tallinā vidēji maxā 10 - 30 % lētāk nekā Latvijā. ( Jauns CD ar to pašu Tinu Tērneri Latvijā 11,92 Ls, Igaunijā - 9,01 Ls, Viena un tā pati desa Igaunijā 1,60 Ls, Latvijā 2,00 Ls, laba ādas soma Latvijā 100 Ls, Igaunijā - 60 Ls). Tie tādi garamejoši novērojumi salīdzinot cenas vienas klases produktiem, vienas klases veikalos. Izvēlīgākie varēja izdarīt pirkumus ar daudz lielālāku izvēli - Tallinas lielveikalā Stockman, pēc paviršiem vērojumiem, preču izvēle bija 2 līdz 3 reizes lielāka nekā Latvijas analogā - Rimi Mols/Rimi Centrs. Protams cenas šaja exclusivajā lielveikalā nebija augstākas kā Latvijā. Pārējos veikalos aina esot līdzīga.

Tādēļ nebiju īpaši pārsteigts redzot latviešus uz katra stūra Tallinnā. Ņemot vērā visu augstākminēto un vēl aprēkinus par izdevumiem viesnīcām, apdrošināšanām utt, pieņemu, ka Igaunijā varēja tikt atstāts gandrīz 1 milj USD vai pat 1 milj Ls.

Novērojumi uz ceļa. Braucot uz koncertu bija jāstāv nepilnas divas stundas uz robežas. Jauzteic igauņu robežsargi, kuris strādāja ļoti operatīvi un varēja redzēt, ka bija nopietni gatavojušies "latviešu okupācijai" - papildus cilvēki, papildus computer, konvejera darba organizācija utt. Par latviešiem grūti spriest, jo atgriezos Latvijā vēlu, kad visas rindas bija garām. Bet tik un tā - robežkontrole ilga tikai kādas 3-4 min. Atgriežoties pie turpceļa. Posmā no Rīgas līdz Igaunijas roebžai Ainažos nebija neviena policista. Brīnums, ņemot vērā lielo plūsmu šajā virzienā, šajā dienā. No Igaunijas robežas līdz Tallinnai (170 km) bija vismaz 5 -6 eesti polistei patruļas. Pie katras no tās bija vairākas apturētas mašīnas. Īpatnēji, ka aizturēto proporcija izskatījās - 3 latviešu :2 igauņu mašīnas.

Nezinu ko domāt par latviešu autovadītāju mentalitāti. Jo latvieši vietās kur atļautais ātrums bija 90 km/h parasti brauca ar ātrumu 85 km/h - 82 km/h (mazliet par lēnu) vai 115 km/h - 125 km/h (Igauņai nopietni par daudz). Reti kurš izvēlējās igauņu policistiem pieņemamu ātrumu 95 - 100 km/h. Tas ir it kā par ātru, bet tai pašā laikā nav īpaši noziedzīgi un igauņu policisti reti piekasās pie šī ātruma.

Vienādo vai otrādi - liekot kopā visus novērojumus (pats koncerts, serviss utt arī bija organizēts gandrīz perfekti), jātzīst, ka igauņi tomēr māk strādāt, domāt un pelnīt. Pretēji geogrāfiskajai logikai Igaunija spējusi kļūt par kulturālu, ekonomisku un tūrisma centru visai Baltijai. Visu cieņu igauņiem un jācer, ka pienāx tā diena, kad latvieši pārstās stāstīt anektdotes par igauņiem un sāks mācītiem no viņiem.

ads

Daffy Duck

 

 

From: silinsp@wabash.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/14/00 12:52
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

Daffy un Jon.Plunt!

Paldies par to, ka dalijaties savos Igaunijas piedzivojumos ar mums, citiem sveikotajiem. Mums, seviski te ASV, tas ir loti interesanti. Domaju, ka varbut butu labi biezak lasit par dzivi Latvija vai kaiminzemes un ne tikai garas (gandriz bezgaligas) debates par daziem mazak interesantiem jautajumiem...

Peteris Silins

ASV

 

From: Zagarins@stcc.mass.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/14/00 2:47
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

Sveiki!

Pēteris Siliņš priecājas par Daffy Duck/Jon Plunt ziņojumiem/prātojumiem:
> Domaju, ka varbut butu labi biezak lasit par dzivi Latvija vai
> kaiminzemes un ne tikai garas (gandriz bezgaligas) debates par
> daziem mazak interesantiem jautajumiem...

Piekrītu. Un tautiešiem Latvijā varētu interesēt palasīt par tautiešu dzīvi ārzemēs tāpat - ja tikai viņiem gadās pareizie burtu kodi. Tomēr nenogursim savās debatēs. Tās nekādā ziņā nav nesvarīgas vai neizsmeļamas. Ja vieni no mums domā, ka Latvijā viss ir okei jo tur "netrūkst ēdēji un dzērēji" un otri no mums domā, ka Latvijā ir stagnācijas purvs jo tur biznesmeņi dzīvo uz tautas rēķina, tad tas ir tikai tāpēc, ka tiem vieniem un tiem otriem ir gadījies redzēt Latviju no atšķirīgiem redzes viedokļiem. Liecību nesakritībai nekādi citādi netiksim pāri kā ar nopietnām un ilgstošām debatēm.

Par Somiju un Igauniju jau pirms dažiem gadiem mēs Bostonā dabūjām dzirdēt no Annas Žigures, toreizējās Latvijas sūtnes Somijā. Viņa mums stāstīja, ka vienīgi Somija, no visiem Baltijas valstu kaimiņiem un tuviem un tāliem draugiem, spēj pareizi saprast Baltijas valstu īpatnējo vēstures lāstu un tagadnes problēmas. Katrā ziņā daudz labāk, nekā ASV to spēj. Latvijas nelaime ir tā, ka Latvija paļāvās uz saldo ilūziju, ka visu, ko Latvijai vajadzēja, lai paliktu tik pat bagāta, kā ASV, ir brīvība un piedāvāšanos bigbiznesam. Tagad Latvijai jāpierod pie diezgan pazemojošās realitātes, ka vienīgais ceļš uz augšupeju ir paļauties uz igauņiem, kas par to laiku iemācījušies no somiem kā pelnīt naudiņu.

Juris Žagariņš

 

From: kingga@plu.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/14/00 8:53
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievaac no letinjiem Miljonu!

Ir jauki kadreiz Jurim piekrist!

Gundars

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/15/00 8:50
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievaac no letinjiem Miljonu!

Sveiki, sveiki

Žagariņu Juris aicina:

>Tomēr nenogursim
>savās debatēs. Tās nekādā ziņā nav nesvarīgas vai neizsmeļamas.
>(.......) Liecību nesakritībai nekādi
>citādi netiksim pāri kā ar nopietnām un ilgstošām debatēm.

Daffy domā:

Ir jau labi cerēt, ka nenogursim. Bet ko darīsim, ja tomēr nogursim? Daļai "sveika" lasītāju nav pārāk daudz laika pašiem raxtīt un brīžam nav pat laika lāga izlasīt pārāk garus apcerējumus. Varbūt jau pie labas gribēšanas tas laix atrastos, bet brīzahm debates paliek ļoti akadēmiskas - tiek izmantotas dažādas, šauram speciālistu lokam zināmas teorijas, piesaukti kādi zinātnieki, kuru vārdi ir zināmi šaurākam lokam, utt. Vēl lietojot specifisku terminus un izteiksmes veidus - doma paliek saprotama aizvien mazākam lasītāju lokam. No vienas puses, tas varbūt pat ir labi - šādā veidā no "sveika" tiek atsijāti dažādi "garāmgājēji" un "vienmērunvisurkomentētāji", bet no otras puses - debatēs sāk piedalīties ļoti, ļoti šaurs speciālistu loks un līdz ar to zūd tieši šī pati viedokļu dažādība. Pat Daffy, atceroties savu izglītību - 4 pamatskolas klases (3 gadā sēdēts divas reizes) un deju kursi, šad un tad zaudē savu bezkaunību un vēlmi līst pa vidu lielo gudro vīru debatēm. Man šobrīd ir diezgan grūti pamatot augstākraxtīto, jo pirms kāda laika konstatējot ļoti akademisku apcerējumus, sāku daudz retāk lasīt "sveiku" un piedalīties debatēs. Ir bauda lasīt gudras domas & idejas, bet vienmēr gribas sagaidīt, ka raxtītāji ievēros vienu žurnālistikas principu, kas saucas "Hi, Fredy". Tas ir - raxta valodā, kas pēc domas & izteiksmes ir saprotama gan jaunam vidusskolas absolventam Tīnūžos un gan intelekta virsotnei Pēterim Bankovskim no "Dienas".

>Par Somiju un Igauniju jau pirms dažiem gadiem mēs Bostonā dabūjām
>dzirdēt no Annas Žigures, toreizējās Latvijas sūtnes Somijā.

Anna Žīgure nu reiz ir viena personība, kuru cienu no visas sirds. neesmu īpašs skaisto vārdu lietotājs, bet atceroties viņu man tieši tādi nāk prāta - Žīgure nu patiesi ir viens Gaišs, skaidras, godīgas dvēsēles cilvēx, kurš apveltīts ar ļoti gaišu un specīgu domāšanu. Man gan ir bijis tas gods ar viņu runāties pirms kādiem kadiem 10, bet esmu daudz dzirdējis par viņu un lasījis viņas publikācijas. Bez liškības varu teikt - viņa varētu sekot VVF, šajā augstajā postenī.

> Viņa mums stāstīja, ka vienīgi Somija, no visiem Baltijas valstu
> kaimiņiem un tuviem un tāliem draugiem, spēj pareizi saprast
> Baltijas valstu īpatnējo vēstures lāstu un tagadnes problēmas.

Viņai ir ļoti plašas zināšanas par somiem & igauņiem. Varētu pat teikt, ka viņa ir šo zemju patriote. Protams runā šajās valodās.

> Katrā ziņā daudz labāk, nekā ASV to spēj.
> Latvijas nelaime ir tā, ka Latvija paļāvās uz saldo ilūziju,
> ka visu, ko Latvijai vajadzēja, lai paliktu tik pat bagāta,
> kā ASV, ir brīvība un piedāvāšanos bigbiznesam.

Es gan nezinu, ka kādreiz Amerikas valdības & padomnieki būtu mācījuši latviešiem gļēvi gulties apakšā visiem kas tik nāk iekšā. (Dažkārt gan latviešu ierēdņi pat nedomā likties apakšā, viņi mēgina paši izvarot BigBiznesa pārstāvjus ar birokrātiju un nekaunīgu kukļizspiešanu) Varbūt tie padomnieki nav bijuši tik godīgi, ka nav paskaidrojuši, kā maximāli iegūt logisku & korektu labumu no šiem bigbiznesa darboņiem. Kaut gan viens izbijis Amerikas letinš, tagad Latvijas iezemietis, kāds Kārlis Str. komentējot McDonalda ienākšanu ciniski citēja - Nu, ja Tevi izvaro un Tu neko nevari padarīt, tad vismaz centies gūt baudu. Kaut kā stulbi izklausās, bet uz patiesību vajag raudzīties ar atvērtām acīm. Jau agrāk raxtīju, ka latviešiem vienreiz ir jāsaprot, ka pret bigbiznesa Latvijas okupāciju ir veltīgi cīnīties. Varbūt pret krievu tankiem 1940.gada vēl kaut ko varēja darīt, tad šobrīd neko lāga nevar padarīt. Tādēļ ir precīzi jāformulē valsts darbība. Ja BigBizness okupē mūs, tad mūsu bērniem jāokupē BigBizness. Tas ir - valstij ir jāliek visa savējā un sveša nauda izglītības investīcijās, japadara mūsu izglītību par labāko pasaulē, mūsu bērnus par gudrākajiem un labākajiem globālajā darba tirgū. Genofonds taču ir atbilstošs. Tad vairs ilgi nebūs jāgaida, kad viņus savervēs BigBiznesa galvu mednieki un drīz viņi sēdēs atslēgu posteņos. Ticu, ka tur viņi neaizmirsīs par saviem tuviniekiem, valsti, tautiešiem.

>Tagad Latvijai jāpierod pie diezgan pazemojošās realitātes,
>ka vienīgais ceļš uz augšupeju ir paļauties uz igauņiem, kas par to laiku
>iemācījušies no somiem kā pelnīt naudiņu.

".... nu, jā vot, Somija viņiem daudz tuvāk nekā mums, nu vot somi viņiem radu tauta, nu vot visus krievu laikus Somija viņiem palīdzēja uzturēt saikni ar rietumniecisko domāšanu, nu jā, vot, somi ir sagrūduši viņiem visu savu brīvo naudiņu .... nu jā vot .... bet mēs visiem tādi nabaga radinieki vien esam ...... "

A'mēs savukārt no krieviem esam iemācījušie čīxtēt kā vecas durvju enģes un vēl šo un to.

hmmmmm .... vajadzētu tā kā šodien arī pastrādāt un nevis izmantot darba devēja computer un darba laiku (FUI, FUI - Daffy)

ads

DD

 

From: zagarins@stcc.mass.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/15/00 9:50
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

Sveiki!

Daffy Duck klāsta savas domas:

> Jau agrāk raxtīju, ka latviešiem vienreiz ir jāsaprot, ka pret
> bigbiznesa Latvijas okupāciju ir veltīgi cīnīties. Varbūt pret
> krievu tankiem 1940.gada vēl kaut ko varēja darīt, tad šobrīd
> neko lāga nevar padarīt.
> Tādēļ ir precīzi jāformulē valsts darbība. Ja BigBizness okupē
> mūs, tad mūsu bērniem jāokupē BigBizness.

Saprotu, ka toreiz, kad es šeit tulkoju Džefrija Sommersa vēstules par Keinsa teorijām Daffy ar savām 4 pamatskolas klasēm neturēja līdzi. Tad nu es tagad pateikšu pavisam vienkārši: bigbizness Latviju nav okupējis un nemaz netaisās okupēt, vienalga vai mēs piedāvājamies vai nepiedāvājamies. Bigbiznesam nav vajadzīgas tādas Latvijas attīstību veicināt, jo bigbiznesam neko vairāk nevajag, kā vietu, kur izgāzt savu pārprodukciju un pretī saņemt ļoti lētu genofondu. Latviešiem (un citiem expsrsiem) jāmācās izdzīvot daudz lielākā nabadzībā, nekā viņi līdz šim bija cerējuši - līdz laikam, kad Eiropas Savienība maina savu lielo polītiku. Par to laiku latviešiem un citiem expsrsiem jāmācās saprast lielo polītiku un cerēt, ka nākošreiz Tina Ternere sadomās koncertēt kaut kur citur, teiksim Rīgā vai Kauņā vai Minskā, lai gan ar to vien nepietiks, lai Latvijas, Lietuvas vai Baltkrievijas ekonomija attīstītos. Kārlim Streipam varbūt sagādā baudu šad tad ieņammāt bigmaku, bet ar to vien nepietiks, lai Latvijas ekonomija attīstītos.

Juris Žagariņš

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/16/00 5:21
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

Sveiki, sveiki

>Saprotu, ka toreiz, kad es šeit tulkoju Džefrija Sommersa vēstules
>par Keinsa teorijām Daffy ar savām 4 pamatskolas klasēm neturēja
>līdzi.

Ne tikai neturēja līdzi, bet pat aizmiga. Pamodās tikai tad, kad ar degunu ietriecās klaviatūras pogā "space" .

>Tad nu es tagad pateikšu pavisam vienkārši: bigbizness
>Latviju nav okupējis un nemaz netaisās okupēt, vienalga vai
>mēs piedāvājamies vai nepiedāvājamies.

Ach so ... tie monstri vārdā McDonalds, Pepsi un kā tur to koncernu vēl sauc, kas kautrīgi slēpjas aiz nosaukuma '"Aldaris" un Vitālija Gavrilova omulīgā smaida, "Cēsu Alus", kas patiesībā ar Igauņu "Al Coque" ar somu kapitālistu naudiņu, "Lattelekom" patiesie īpašnieki, "Rimi Baltija", kas lēnām uzsūc Rīgas & Latvijas tirdzniecību un vēl un vēl ... tie laikam tādi sīkaļas vien ir. Protams, ka viņu atklāti redzamie īpašnieki un klusi oficiālie patiesī īpašnieki ir tikai aisberga redzamās daļiņas, aiz kura stāv BibBiznesa Austrumeiropas nodaļas. Juri, BigBizness šeit jau ir. Un nāx iekšā vēl vairāk. Pepsi, Coca-Cola, McDonalds ir tikai priekšējās divīzijas. Ja tās turas, tad aiz viņiem seko aizvien lielākās un lielākas zivis. Baltijas 7 milj. iedzīvotāji nav pats lielākais pircēju skaits BibBiznesam, bet garām tik un tā tas tos nepalaidīs. Nesen runāju ar vienu izteiktu BigBiznesa pārstāvi un vinš man acīs pateica - nelolo cerības, 2-3 gadi un mēs būsim klāt. Mūsu bugetā ir speciāli iedalīti līdzekļi, lai Tevi & Tavu valsti nopirktu ar visām parpalām. Eiropas Ūnijas izskatā tie puiši būs klāt. Mūsu valsts vīri cenšanās par katru cenu tikti iekšā šai Ūnijā ir tikai lieks pierādījums, ka viss jau ir nolemts & izplānots.

>Bigbiznesam nav
>vajadzīgas tādas Latvijas attīstību veicināt, jo bigbiznesam
>neko vairāk nevajag, kā vietu, kur izgāzt savu pārprodukciju
>un pretī saņemt ļoti lētu genofondu.

Piedod, bet skan mazliet paranojiski. BigBiznesam nepieciešama nauda un to var iegūt tikai no pirktspējīgas sabiedrības. Nabadzīga sabiedrība nevar būt pirktspējīga un nekādu pelņu nenesīs. Tāpat BigBizness saprot, ka šeit nedzīvo absolūtie mulķi un, ka vienā dienā viņi sapratīs, ka tiek nežēligi izmantoti. Tas var novest pie neattaisnotiem zaudejumiem tam pašam BigBiznesam. Domāju, ka BigBiznesam labāk patiktos attīstīta sabiedrība, kura ir normāli prognozējama un spējīga nest normālu pelņu.

>Latviešiem (un citiem expsrsiem)
>jāmācās izdzīvot daudz lielākā nabadzībā, nekā viņi līdz
>šim bija cerējuši - līdz laikam, kad Eiropas Savienība maina
>savu lielo polītiku.

Sorruuuu, mums nav jāmācās dzīvot nabadzībā, mēs to jau esam darījuši vismaz 50-it gadus. Un ja kāds turpinās uzspiest nabadzību, tad mūsu bērni lēni pamazām sāks spiesties iekšā tai pašā Vakareiropā un Ziemeļamerikā. Uz tās pašas BigBiznesa sabiedrības nodokļu rēkina. Nezinu kā viņiem tas patiksies. Baltieši kopā ar ķīniešiem, turkiem, serbiem, albāņiem kravas konteineros gāzīsies pie taukainajiem rietumniekiem un neļaus viņiem mierīgi lūrēt "Big Brother" TV kastē.

>Par to laiku latviešiem un citiem expsrsiem jāmācās
>saprast lielo polītiku un cerēt, ka nākošreiz Tina Ternere sadomās
>koncertēt kaut kur citur, teiksim Rīgā vai Kauņā vai Minskā, lai
>gan ar to vien nepietiks, lai Latvijas, Lietuvas vai Baltkrievijas
>ekonomija attīstītos.

Tina Ternere ir tikai simptoms, ka tiekam uzņemti normālas sabiedrības apritē (Diemžēl caur Igauniju). Baltiešiem pietika tās pašas naudiņas, lai samaxātu viņas ārprātīgo honorāru. Tā nebija nekāda humānā palīdzība no Tinas puses. Tas bija normāls bizness. Labi noplenīja arī tie paši igauņu organizatori (runā, ka pats boss apmēram 200 000 Ls). Tāpat PAPILDUS labi noplenīja un darbu dabūja vairāki simti & tūkstoši vienkāršie igauņu strādnieki. Līdz ar to viņu dzīves līmenis atkal pacēlās par kādiem procentiem. Tici man, šodien vienkāršā igauņa dzīves līmeni pavisam nevar nosaukt par nabadzīgu. Igaunijā šodien ir visstraujāk augošā tūrisma industrija Eiropā. Liela pelņas daļa paliek Igaunijā un vidējais igaunis nekad vairs nesapratīs, kādēļ viņam kaut kāda tur Džefrija Somersa dēļ jāmācās dzīvot nabadzībā.

Un vēl Juri, .... nemēgini nekad igauni salīdzināt ar baltkrievu un atgādināt, ka vinš ir exPSRSieties. Lenarts Meri kanādiešiem par šādu domu gājienu jau pateica visu ko domā un daudz netrūka, ka būtu viņus pasūtījis uz poda. Vidējais igaunis nevēlas vairs čīxtēt, ka ir komunistu upuris, vinš vēlas strādāt un pelnīt kā viens riktīgs eiropietis.

>Kārlim Streipam varbūt sagādā baudu šad tad
>ieņammāt bigmaku, bet ar to vien nepietiks, lai Latvijas
>ekonomija attīstītos.

.... izskatās, ka vinš ir pavisam rijīgs. Rīgā ir jau kādi 4 McDonaldi un visi viņi ir pilni ar kārļiem streipiem (nedēļas nogalē pat rindās stāv). Kur vinš viens pats dabon tik daudz naudas, lai nestu pelņu šiem McDonalds "restorāniem"? Laikam jau Džefrijs no Amerikas sūta nabaga latviešu genofondam to naudiņu, lai apēstu to bulciņā iespiesto "kotleti".

ads

Daffy Duck, kapitālistu roklaiža, estofils

 

From: rumpis@usa.net
To: Sveiks sveiks@latnet.lv
Date: 8/16/00 5:46
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

Jon.Plunt@gmx.li wrote:

> Sveiki, sveiki
>
> >Bigbiznesam nav
> >vajadzīgas tādas Latvijas attīstību veicināt, jo bigbiznesam neko
> >vairāk nevajag, kā vietu, kur izgāzt savu pārprodukciju un pretī
> >saņemt ļoti lētu genofondu.
>
> Piedod, bet skan mazliet paranojiski. BigBiznesam nepieciešama nauda un
> to var iegūt tikai no pirktspējīgas sabiedrības. Nabadzīga sabiedrība
> nevar būt pirktspējīga un nekādu pelņu nenesīs.
> Tāpat BigBizness saprot, ka šeit nedzīvo absolūtie mulķi un, ka
> vienā dienā viņi sapratīs, ka tiek nežēligi izmantoti. Tas var novest pie
> neattaisnotiem zaudejumiem tam pašam BigBiznesam.
> Domāju, ka BigBiznesam labāk patiktos attīstīta sabiedrība, kura ir
> normāli prognozējama un spējīga nest normālu pelņu.

Šamo domu papildinot:
Alkohola ražotājam nau izdevīgs ne pilnīgs atturībnieks, ne arī žūpa, kas pārdzeras un nomirst pēc mēneša. Viņam ir vajadzīgs patērētājs, kas grib dzert un spēj par to maksāt gadiem ilgi ;-)

Rumpis :)

 

From: zagarins@stcc.mass.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/16/00 8:36
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

Sveiki!

Daffy Duck, kapitalistu roklaizis un estofils paceļ degunu no klaviatūras:
> Ach so ... tie monstri vārdā McDonalds, Pepsi un kā tur to koncernu
> vēl sauc, kas kautrīgi slēpjas aiz nosaukuma '"Aldaris" un Vitālija
> Gavrilova omulīgā smaida, "Cēsu Alus", kas patiesībā ar Igauņu "Al
> Coque" ar somu kapitālistu naudiņu, "Lattelekom" patiesie īpašnieki,
> "Rimi Baltija", kas lēnām uzsūc Rīgas & Latvijas tirdzniecību un vēl
> un vēl ... tie laikam tādi sīkaļas vien ir.

Nē. Sīkaļas viņi nav, bet viņiem jau arī neko daudz no Latvijas nevajag - lai ieēd kādu bigmaku, lai iedzeru kādu smalku aliņu, lai parunājas pa telefonu. Viņiem daudz nerūp, ka latvieši nevar samaksāt saviem skolotājiem algas. Viņiem daudz nerūp, ka latviešu zemnieki pat nevar bigmaku atļauties un ne Aldari ne Cēsu alu nodzerties ne mobiļņiku nopirkt. Viņiem daudz nerūp, ka pēc bigmaka iekošanas, Aldarīša iedzeršanas un telefonsarunas caurmēra latvietim nav naudiņas par ko noīrēt kārtīgu dzīvokli. Vēl vienu lielu zviedzienu man Latvijā sagādāja Makdonalda jaunākais piedāvājums: Makzemnieks.

> Juri, BigBizness šeit jau ir. /.../

Jā. Un Meksikā arī viņš ir. Un Burkina Faso arī viņš ir. Un visur.

> Baltijas 7 milj. iedzīvotāji nav pats lielākais pircēju skaits
> BibBiznesam, bet garām tik un tā tas tos nepalaidīs. /.../

Bigbizness nevienu garām nepalaidīs. Bet arī nevienam negarantēs iespēju attīstīties par līdzspēlētāju.

> Piedod, bet skan mazliet paranojiski. BigBiznesam nepieciešama
> nauda un to var iegūt tikai no pirktspējīgas sabiedrības. /.../

Pacel degunu vēl bišķi augstāk un paskaties uz pasauli. Tā sadalās divās daļās - tie kas dzīvo ļoti labi un tie kas knapi izvelk dzīvību. Tā tas ir vienmēr bijis bet tā tas ir arī arvien vairāk. Tā to ir iekārtojis pats bigbizness, ka tālu no pašu bigbiznesmeņu mājām dzīvo tie ļaudis, kuriem nav citas izvēles, kā gādāt bizbiznesam ļoti lētu genofondu un priecāties par saviem bigmakiem, saviem Aldariem un saviem Lattelekomiem. Pirkspējīgi viņi ir gan, bet nevis spējīgi attīstīties par līdzspēlētājiem.

> Nabadzīga sabiedrība nevar būt pirktspējīga un nekādu pelņu nenesīs.

Nu redzi, ka tomēr ir pietiekoši pirktspējīga tā pati nabadzīgā Latvija.

> Tāpat BigBizness saprot, ka šeit nedzīvo absolūtie mulķi un, ka
> vienā dienā viņi sapratīs, ka tiek nežēligi izmantoti.
> Tas var novest pie neattaisnotiem zaudejumiem tam pašam BigBiznesam.
> Domāju, ka BigBiznesam labāk patiktos attīstīta sabiedrība, kura ir
> normāli prognozējama un spējīga nest normālu pelņu.

Kaut nu tā būtu. Bet līdz šim tas tā nav bijis citur, kā bigbiznesa paša māju zemēs. Tautas attīstība bigbiznesam nerūp citur kā paša zemē. Lētais genofonds ārpusē tai tomēr ir tikpat nepieciešams, kā lētā nafta. Ja visur būtu tik pat attīstīta sabiedrība, kā bigbiznesa mājas zemēs, tad taču tas būtu zociķisms un kur tad būtu pelņa? Normālu pelņu dabūs tikai tie, kas eksportēs savu genofondu uz bigbiznesa zemēm.

> Sorruuuu, mums nav jāmācās dzīvot nabadzībā, mēs to jau esam
> darījuši vismaz 50-it gadus. Un ja kāds turpinās uzspiest nabadzību,
> tad mūsu bērni lēni pamazām sāks spiesties iekšā tai pašā Vakareiropā
> un Ziemeļamerikā.

Tieši tā.

> Uz tās pašas BigBiznesa sabiedrības nodokļu rēkina.

Nē. Uz tās pašas mīļās Latvijas rēķina.

> Nezinu kā viņiem tas patiksies. Baltieši kopā ar ķīniešiem, turkiem,
> serbiem, albāņiem kravas konteineros gāzīsies pie taukainajiem
> rietumniekiem un neļaus viņiem mierīgi lūrēt "Big Brother" TV kastē.

Gan taukainie rietumi zinās, kā arī viņus nodarbināt.

> /.../ Tici man, šodien vienkāršā igauņa dzīves līmeni pavisam nevar
> nosaukt par nabadzīgu.

Ja arī Igaunija paliktu par Somijas sastāvdaļu, paietu ilgs laiks kamēr igauņu dzīves līmenis būtu salīdiznāms ar, teiksim, caurmēra Amerikas sarkanā profesora dzīves līmeni.

Nu jāskrien. Ceru, ka Daffy deguns vēl turas stāvus.

Juris Žagariņš

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/16/00 11:47
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

Terve, terve, tere paevast!

Sveiki, sveiki!

Daffy šodien iekarsis.

>Nē. Sīkaļas viņi nav, bet viņiem jau arī neko daudz no Latvijas nevajag -
>lai ieēd kādu bigmaku, lai iedzeru kādu smalku aliņu, lai parunājas pa
>telefonu.

Nu bet protams, viņi šeit ir ieradušies lai taisīt aliņu & bigmaku un dabūtu naudu nevis, lai lāpītu pasauli. Katram savs. Tomēr, viņi logiski grib, lai cilvēki vairāk runā pa telefonu un vairāk ēd tos pašus bigmakus. Naudiņa taču vairāk ripos. Bet, ja cilvēki paliks nabadzīgāki, tad taču viņi vienkārši vienā brīdi nespēs ēst to bigmaku. EmSiDonaldam būs vien jāvācas projām, atstājot šeit ieguldīto un pircējus, kas principā varēja ēst vairāk un vairāk. Neticu, ka viņu politika ir tik tuvredzīga, lai nosmeltu ātru pelņu un laistos projām.

>Viņiem daudz nerūp, ka latvieši nevar samaksāt saviem skolotājiem
>algas. Viņiem daudz nerūp, ka latviešu zemnieki pat nevar bigmaku
>atļauties un ne Aldari ne Cēsu alu nodzerties ne mobiļņiku nopirkt.

Piedod, bet maksāt naudiņu skolotājiem un atrast pareizo nodarbošanos zemniekiem vajadzētu Latvijas valdībai, nevis viņiem. Viņi maksā nodokļus un dod darbu vietējiem, par kuriem arī solidi tiek maksāti sociālie nodokļi. Kā šie nodokļi tiek ievākti, pēc tam tiek pārdalīti, tā jau ir mūsu pašu darīšana. Un kā tie nodokļi tiek pārdalīti mēs labi redzam - aplam glauni limuzīni, pirtis, prēmijas mūsu pašu ievēlētiem varas vīriem & sievām. Jā, ir aizdomas, ka daļu no šeit iegūtās pelņas BigBiznesa pārstāvji dažādiem smalkiem veidiem (tīši samazināta pelņa & sadomāti rēkini mātes uzņēmumiem, utt) aizpludina projām. Bet kurš ir pie tā vainīgs? Domā, ka tikai viņi? Nē, arī tie, kam gari nagi, lai pievērtu acis un šādiem gājieniem. Kaut gan, cik esmu dzirdējis, tieši BigBiznesa pārstāvji absolūti izvairās no kukuļdošanas. Vienreiz un tā riktīgi - varbūt. Bet ne vairāk. Es zinu pāris BigBiznesa pārstāvjus, kuri cietuši zaudējumus tikai tādēļ, ka nav vēlējušies ieklausīties mājienos ar sētas mietu par kukuļiem. Principa pēc.

>Viņiem daudz
>nerūp, ka pēc bigmaka iekošanas, Aldarīša iedzeršanas un telefonsarunas
>caurmēra latvietim nav naudiņas par ko noīrēt kārtīgu dzīvokli.

hei, hei ... nav jau tie latvieši vēl tikai stulbi, lai īres rēkinu vietā sāktu ēst bigmakus & dzert aldari. Nu nav, Juri, tik traki vēl.

>Vēl vienu
>lielu zviedzienu man Latvijā sagādāja Makdonalda jaunākais
>piedāvājums: Makzemnieks.

Vai zviedzi arī par to, ka Gēģerim & Co izdevās Latvijas lauksaimniecību novest tik tāļu, ka latvieši nespēj piegādāt normālu gaļu EmSīDonaldam? Redz' poļi varēja savest savu lauksaimniecību tādā stāvoklī, ka EmSīDonalds var pirkt no viņiem gaļu. Man smiekli nenāk, ka Gēģeris & Co faktiski tiek sveikā par saviem nodarījumiem un vēl daži no viņa līdzgaitniekiem dibina partijas, kas sēž valdībā. Tie paši zemnieki vien balsoja, par Balto Tēvu, kurš kopā ar Gēģeri & Co šiverēja pa Zemkopības ministriju. Vinš sakās neko neesot zinājis par Gēģera gājieniem. Varbūt tikai kādreiz mājās spilvenā paraudājis. Tad ar lielām sāpēm pametis ministriju un privitazējis lielāko daļu Lauksaimniecības pārstrādes uzņēmumus. Tad šiem uzņēmumiem šekureku pārādījas zaudējumi un tiek pārdoti tam pašam BigBiznesam. Ne jau BigBizness ļāva šiverēt ar mūsu nodokļu naudiņu Gēģerim & Baltajam Tēvam. Mēs paši vien. Pēc tam bariem vien balsojām par Tautas partiju. Tai skaitā arī kā simpātiska kundze no vienas BigBiznesa impērijas šai saraxtā sēdēja un ar slapjām acīm aicināja balsot par Balto Tēvu. Pateicībā viņai vēlāk tiek piesolīta Latvijas Pirmā ierēdņa vieta. Tikai ierēdņa vietas vietā viņa dabūju riktīgi bezmaksas izrādi par polītisko tirgu.

>Jā. Un Meksikā arī viņš ir. Un Burkina Faso arī viņš ir. Un visur.

Ahā ... un Čehijā, Slovākijā, Polijā, Ungārijā arī ir. BigBizness ir varens, bet ne tik varens, lai ietekmētu tautas mentalitāti un tradīcijas. Ja bagātajās Pievolgas zemēs ir bijis katru gadsimtu bads, tad vinš tur arī būs un BiGBizness nevar tur neko mainīt. Ja Burikina Faso līderi mīl vizināties privātās lidmašīnās un ļaut saviem tautiešiem ēst vienam otru, tad tā tas arī būs. Lasīju par kādu nabadzīgu Āfrikas valstiņu, kurai kāda BigBiznesa valsts bija slimnīcai atsūtījuši skābekļa balonus. Otrā dienā tie bija tukši. Kāpēc? Viņu tradīcijas ir ļaut cilvēkiem mirt, ja viņi taisās mirt. Un ko BigBizness tur var padarīt? Neko? Viņiem atliek tikai uzbuvēt dzeļostiepļu žogu apkārt naftas atradnēm, kuras dabūjuši par lieliem kukuļiem, izpumpēt naftu un laisties projām. Viņi jau varbūt gribēt tur uzcelt kādu McDonaldu un nopelnīt arī tā, bet neviens no manageriem nevēlas dabūt cirvi starp acīm vai taisīt bulcijas ar nosaukumu McKanibāls. Es zinu kādus BigBiznesa pārstāvjus, kuri nevar dabūt nevienu savu darbinieku uz Indiju. Kāpēc? Tāpēc, ka tur pat mušas nelido, kamēr nav dabūjušas kukuli. Un BigBizness var izstiepties vai sarauties par LittlBizness un viņam nekas nesanāx.

Ko es ar to gribēju teikt, tikai to, ka latviešiem pašiem arī jāmāk pielāgoties BigBiznesam un mēgināt rast kopsaucējus. Un jāizmēž no apziņas žēlabaina čīxtēšana, ka viņi mūs grib prasti aplaupīt. Sēdēt uz krāsns, lasīt Džefriju Somersu un lamāat BigBiznesu ir visvienkāršākais. Labāk būtu vienreiz aizejot pie vēlēšanu urnām, kritiski izvērtēt personas, kam atdod savas balsis. Ja šīs personas ir laizījušas pakaļas BigBiznesām un spiedušas ārā kukuļus sev un nevis tautas labklājībai, tad šiem cilvēki nevar uzticēt savas balsis. Latviešu mentalitāte ir sēdēt uz krāsnas vaidēt par komunisma ciešanām un vēlēšanu diena aiziet pie urnām un teikt, nu ko lai dara .... nav jau neviens labāx, balsošu vien par "nogurušām acīm", kas vismaz kaut ko dara. Bet ko tieši dara, par to neviens pat nepadomā!

>Bigbizness nevienu garām nepalaidīs. Bet arī nevienam negarantēs iespēju
>attīstīties par līdzspēlētāju.

Jā, protams, pie siles tiek tikai stiprākās cūkas. Tā tas ir bijis un būs. Tādēļ mūsu sivēni skolās ir laicīgi jāsāk barot un trenēt spēka paņēmieniem cīņa par vietu pie siles. A' ko es te visu laiku raxtu! Latvijas valdībai beidzot ir jainvestē līdzekļi skolu reformai un jāpadara mūsu "genofonds" tik stiprs, ka spēj izkarot mums visiem to sasodīto vietu pie siles. Ir daži žurnāli, kas apgalvo, ka siles labākās vietas esot aizņēmuši žīdi un nevienu tur klāt laist nevēlas. Es tam nevēlos ticēt. Pie siles ir savākušās gudras un stipras galvas un ticu, ka mums tādu būs pietiekami. Protams, ka neviens negarantēs iespēju attīstīties par līdzspēlētājiem, ja mūsu izglītības sistēmai netiks dotas iespējas radīt konkurētspējīgus spēlētājus. Vai kādreiz Latvijā atradīsies kāds valsts vīrs vai sieva, kura spēs pateikt premjera kandidātam sekojošo "Labi, es Tevi nominēšu premjera postenim, bet ja Tu nespēsi garantēt sen apsolītās viskardinālākās izmaiņas izglītībā, tad es Tevi & Tavus drauģelus no Tavas partijas pataisīhu par polītiskiem līķiem".

>Pacel degunu vēl bišķi augstāk un paskaties uz pasauli. Tā sadalās divās
>daļās - tie kas dzīvo ļoti labi un tie kas knapi izvelk dzīvību. Tā tas ir
>vienmēr bijis bet tā tas ir arī arvien vairāk.

Jā pasaule tiešām dalās divās daļās. Un tā daļa, kas knapi velk dzīvību parasti ir arī tā daļa, kas risina savas iekšējās problēmas ar savu tautiešu apzagšanu vai apslaktēšanu. Neviens BigBizness nevar piespiest tautas pieciest vietējos kangarus un slepkavniekus. Zinu, ka tagad Tev uz mēles ir piemērs ar BigBiznesa balstīto Irānas Schachu. Bet vinš un viņa kliķe bija paši irāņi. Amerikāņi tikai meklēja mazāko no ļaunumiem. Nu atrada lielāko ļaunumu, kurš visu sapurgāja, griežot degunus saviem pašiem tautiešiem un pērkot izškērīgi dārgus limuzīnus, utt. Apmēram tas pats ar onkel Sadam. Līdzīga situācija ar to pašu Serbiju. Nu kāpēc gan viņi nevar tikt galā ar to savu trako Miloševicu? Nu kas viņiem liek robežproblēmas risināt apšaujot tūkstošiem civīlistu un izvarojot tūkstošiem sieviešu? Jā, BigBiznesa problēma ir tā, ka viņi nespēj ar arābiem sadalīt naftas kontroli, bet viņi neliek nevienam griezt rīkles saviem tautiešiem & kaimiņiem. Nevienam latvietim vai leitim i prātā nenāk griezt rīkles strīdā par naftas ieguvēm Baltijas jūrā.

>Tā to ir iekārtojis pats bigbizness,
>ka tālu no pašu bigbiznesmeņu mājām dzīvo tie ļaudis, kuriem nav citas
>izvēles, kā gādāt bizbiznesam ļoti lētu genofondu un priecāties par
>saviem bigmakiem, saviem Aldariem un saviem Lattelekomiem.

BigBiznesmeņi jau sen ievērojuši, ka aiz loga ir 21 gs un pie viņu mājām vienā mirklī var parādīties kāds aplam nikns lētais "genofonds" ar stingeru nevis snickeru rokās. Atkārtoju, ka viņiem sen naudas pietiek un sāk meklēt kaut ko vairāk par bagātību. Un tas ir miers & sakārtota vide. Viņiem nevajag globālu haosu, kurā valda ar bigmaku aizrijies un "Lattelekom" pinekļos sapinies lētais "genofonds".

>Nu redzi, ka tomēr ir pietiekoši pirktspējīga tā pati nabadzīgā Latvija.
"pirktspējīga .... nabadzīgā Latvija"?
>Tautas attīstība bigbiznesam nerūp citur kā paša zemē.

Domāju, ka
1. BigBiznesam nav paša zemes.
2. BigBizness nav mulķis un saprot, ka attīstīta tauta ir pelņu nesoša tauta

>Lētais genofonds ārpusē tai tomēr ir tikpat nepieciešams, kā lētā
>nafta.

Aptaujātie latviešu IT programmētāji, kuri varētu it kā būt pirmā "lētā genofonda" prece, esot atbildējuši, ka viņiem esot labi tepat. Tāpat liela daļa Rietumu gaisu & izglītību guvusī "genofonda" daļa, vismaz par 85 % atgriežās tepat mājās.

>Ja visur būtu tik pat attīstīta sabiedrība, kā bigbiznesa mājas
>zemēs, tad taču tas būtu zociķisms un kur tad būtu pelņa?

Laikam sen neesi bijis Skandināvijā. Tur kaut kādā veidā ir gan zociķisms un tā pati pelņa. Somijā lētais "genofonds" no ārzemēm pārsvarā nodarbojas ar lēto cigarešu & alkočola kontrabandu. Jā, liela pelņas daļa nāk no exporta operācijām, tādās nabadzīgās valstīs kā Rietumeiropa (Nokia telefoni, riepas, papīrs), ASV (mega kruīzkuģi, Nokia telefoni).

>Normālu
>pelņu dabūs tikai tie, kas eksportēs savu genofondu uz bigbiznesa zemēm.

hmmmmm .... mana apkārtēja vide, nabadzīgajā, pirktspējīgajā Latvijā laikam sastāv no nekam nederīga "genofonda". Lielākā daļa no "genofonda" nevēlas "exportēties". Toties pazīstu lielisku "genofondu" no Ziemeļamerikas, kurš importējies uz Latviju uz palikšanu. Vienīgais trūkums viņu "genofondā" ir tas, ka nostalgijas lēkmēs mēdz aizčāpot uz EmSīDonaldu. Bon Apetit!

>> Uz tās pašas BigBiznesa sabiedrības nodokļu rēkina.

>Nē. Uz tās pašas mīļās Latvijas rēķina.

Bumernags vienmēr lido atpakaļ, ja nav trāpījis, to zināja jau Austrālijas "genofonds".

>Ja arī Igaunija paliktu par Somijas sastāvdaļu, paietu ilgs laiks kamēr
>igauņu dzīves līmenis būtu salīdiznāms ar, teiksim, caurmēra
>Amerikas sarkanā profesora dzīves līmeni.

ha-ha-ha, vārds vietā, Igaunija tiešām gandrīz jau ir Somijas ekonomiskā sastāvdaļa. Un pavisam drīz Igaunijas "genofonda" sociālās garantijas un dzīves līmenis būs tāds pats kā Somijas "genofondam". Un patiesībā kāda kādam daļa, kas kam pieder, jo skaidrs tāpat, ka visa nauda & vara pieder žīdiem. Tai pašā laikā igauņu nācija ir labi paēdusi, bērni iet labās skolās, kulturālā dzīve iet uz augšu (Latviešu mūziki mēdz palikt zaļi aiz skaudības uzzinot Igaunijas dotācijas kultūrai) vienvārdsakot - tauta attīstās.

>Nu jāskrien. Ceru, ka Daffy deguns vēl turas stāvus.

Nē, Daffy grasās okupēt Igaunijas Roņu salu un uzreiz padoties gūstā Igaunijas bruņotajiem spēkiem.

ads

Daffy Duck

P.S. McZemniex patiesībā ir garšīgs.

 

From: zagarins@stcc.mass.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/16/00 3:47
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

Sveiki!

Joheidi! Nu gan būs palagu kari. Daffy vārdus nodrukāt prasīja veselas 5 lapaspuses : o \

> Daffy šodien iekarsis.

Vispirms, Daffy raksta, ka bigbizness Latvijā ieradies lai pārdotu smalkus alus un bigmakus, nevis lai lāpītu pasauli. Tai pašā rindkopā, Daffy aizrāda, ka bigbiznesa interesēs ir pārdot pēc iespējas daudz smalkā alus un bigmaku un tas nozīmē, ka bigbizness sirsnīgi novēl Latvijai tādu turību, lai tā varētu atļauties nopirkt daudz smalkos alus un bigmakus:

> Neticu, ka viņu politika ir tik tuvredzīga, lai nosmeltu ātru
> pelņu un laistos projām.

Pēc Daffy domām, pasaules lāpīšana esot Latvijas valdības darbs:

> Piedod, bet maksāt naudiņu skolotājiem un atrast pareizo
> nodarbošanos zemniekiem vajadzētu Latvijas valdībai,
> nevis viņiem.

Un pēc tam Daffy ilgi un dikti čortojas par to pašu Latvijas valdību un tās neizdarību. Un tad vēl šitā:

> Ko es ar to gribēju teikt, tikai to, ka latviešiem pašiem arī
> jāmāk pielāgoties BigBiznesam un mēgināt rast
> kopsaucējus. Un jāizmēž no apziņas žēlabaina
> čīxtēšana, ka viņi mūs grib prasti aplaupīt.
> Sēdēt uz krāsns, lasīt Džefriju Somersu un lamāat
> BigBiznesu ir visvienkāršākais. Labāk būtu vienreiz
> aizejot pie vēlēšanu urnām, kritiski izvērtēt personas,
> kam atdod savas balsis.
> Viņi maksā nodokļus un dod darbu vietējiem, par kuriem
> arī solidi tiek maksāti sociālie nodokļi. Kā šie nodokļi
> tiek ievākti, pēc tam tiek pārdalīti, tā jau ir mūsu pašu
> darīšana.

Jā, bet lasīt Džefriju Sommersu acīmredzot Tev nemaz nebija tik vienkārši, ja Tev knābis uz četriem mēnešiem pēc tam palika iestrēdzis podziņdēlī. Tas būtu bišķi pārspīlēti teikt (Hi, Freddy!) ka viņš tikai vedina "lamāt bigbiznesu".

Un par tām urnām man liekas šeit jau ļoti kodolīgi izteicās Valdis jūrmalnieks (7. aug.):

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Padomāju, padomāju un tomēr nenoturējos - atkārtošu atkal savu saucamo - vēlēšanu sarakstiem ir jābūt maināmiem!!! To esmu jau ne reizi vien teicis un ne tikai Sveikā, varbūt kādam esmu jau apnicis. Un tomēr, vēlreiz - VĒLĒŠANU SARAKSTIEM IR JĀBŪT MAINĀMIEM!

/.../ - nav jāievieš jauna balsošanas kārtība, tikai jāatjauno vecā - tā, pēc kuras Latvijā Saeimu vēlēja, pirms Ulmanis Pirmais par neērtu atrada jebkādu vēlēšanu kārtību. Tādam solim mūsu šodienas vadoņiem kājas par vieglu, tad nu viņi vienkārši tā - ar šķērītēm pa likumu. Nevajadzētu to pieļaut. Un viss nostātos savās vietās - vēlētājiem būtu patiesi brīva izvēle un partijām būtu sava nenoliedzamā ietekme /.../ Tad tiešām varētu teikt, ka tautai ir tāda valdība, kādu tā pelnījusi, jo pati to ievēlējusi. Un tam nemaz nevajag daudz - vienkārši vēlēšanu sarakstiem ir jābūt maināmiem.

Valdis, jūrmalnieks.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

> Un kā tie nodokļi tiek pārdalīti mēs labi redzam - aplam
> glauni limuzīni, pirtis, prēmijas mūsu pašu ievēlētiem
> varas vīriem & sievām.

Ja Tu sareizināsi mūsu pašu ievēlēto vīru un sievu lielās algas un dārgo limuzīnu u.t.t. cenas ar mūsu pašu ievēlēto vīru un sievu skaitu, tad Tev nesanāks tik daudz naudiņas, lai varētu visiem Latvijas skolotājiem, zemniekiem un pensionāriem izmaksāt vienu kasti Aldara Zelta. Piekrītu, ka simbolika ir svarīga, bet te ir runa tikai par simboliku. Piekrītu Tev, ka arī mūsu ļoti cienītā Valsts Prezidente jau ar pirmiem soļiem savā amatā izrādīja šīs simbolikas neizpratni. Kā arī Gundars Ķeniņš Kings rakstīja šī

mēneša "Ziemeļkalifornijas Apskatā":
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
"Uzņēmumu un iestāžu vadības lepnās automašīnas un izcili labiekartoties biroji tikai atgādina ciemiņam, ka Latvijā spēja parādīt varu un labus polītiskos kontaktu ir svarīgāka par saimnieciskiem aprēķiniem. Šie trūkumi un izšķērdība nepārsteidz valstī, kur saimnieciskos lēmumus noteic lēmēja iegūtā vara šaurās, daudzpakāpju vertikāli organizētās sitēmās. Vadība lemj kā padomju sistēmā ar apmēram tikpat neveiksmīgiem rezultātiem."
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

> /.../ tieši BigBiznesa pārstāvji absolūti izvairās no
> kukuļdošanas. Vienreiz un tā riktīgi - varbūt. Bet ne
> vairāk.

Vienreiz riktīgi un ja vispār tad riktīgi. Katrā ziņā paklausīgi un zolīdi polītiķi bigbiznesam ir vajadzīgi vēl vairāk nekā tautas labklājība. Ne jau bigbizness ies tur "ieklausīties mājienos ar sētas mietu par kukuļiem." Un par princīpiem te nav runa bet par varas attieksmēm.

> hei, hei ... nav jau tie latvieši vēl tikai stulbi, lai īres rēkinu
> vietā sāktu ēst bigmakus & dzert aldari. Nu nav, Juri, tik
> traki vēl.

Ir gan, un Tu pats to labi zini. Savu smieklīgi zemo īres rēķinu jau samaksās gan, ar lielām grūtībām, bet nedod Dievs, ka nama īpašnieks iedomātos meklēt līdzekļus nama remontam ar tādu paņēmienu, kā pacelt renti. Tie mazie ļaudis (atšķirībā no bigbiznesmeņiem un prihvatizācijas bajāriem), kas dzīvo labos apartmentos Latvijā tā dzīvoja jau Brežņeva laikā. Lielais vairums latviešu dzīvo viens otra kabatās. Un neesmu Latvijā sastapis daudzus uzņēmīgus un izdarīgus jauniešus, kas paspējuši savas ģimenes izmitināt paši savos dzīvokļos. Varbūt Kārlim Streipam, izņēmuma kārtā, ir laimējies.

> Jā pasaule tiešām dalās divās daļās. Un tā daļa,
> kas knapi velk dzīvību parasti ir arī tā daļa, kas risina
> savas iekšējās problēmas ar savu tautiešu apzagšanu
> vai apslaktēšanu. Neviens BigBizness nevar piespiest
> tautas pieciest vietējos kangarus un slepkavniekus.

Var gan.

> /.../ BigBiznesmeņi jau sen ievērojuši, ka aiz loga ir 21 gs
> un pie viņu mājām vienā mirklī var parādīties kāds
> aplam nikns lētais "genofonds" ar stingeru nevis snickeru
> rokās.

Ej nu. Daži labi tēmēti krūzmisiļi un - no problem!

> Atkārtoju, ka viņiem sen naudas pietiek un sāk meklēt
> kaut ko vairāk par bagātību. Un tas ir miers & sakārtota
> vide.

Tas ir miers un stabilitāte uz paredzāmo termiņu, nevis uz ilgo termiņu. Tās spriedzes, kas briest pasaulē ir tikai ar krūzmisiļu uzlidojumiem ārstējamas. Par sakārtotām vidēm var runāt vienīgi bigbiznesmeņu pašmājās.

> Domāju, ka
> 1. BigBiznesam nav paša zemes.
> 2. BigBizness nav mulķis un saprot, ka attīstīta tauta ir
> pelņu nesoša tauta

Bigbiznesam nav paša zemes bet bigbiznesmeņiem ir gan. Kas, Tu domā, valda Amerikā? Tauta? Nē. Bigbizness. Bet tauta ir apmierināta. Kāpēc? Tāpēc, ka, atšķirībā no tām zemēm kurās bigbiznesmeņi nedzīvo, Amerikā tiek gādāts par to, lai tauta būtu labi apkopta. Tas ir svarīgi ne tikai no filantropiskā viedokļa. Tas ir svarīgi arī tāpēc, lai tauta būtu ar mieru uzturēt pietiekoši ietekmīgu militāru spēku, kas varētu, ja vajadzība rodas, ar krūzmisiļiem stāties pretī pasaules tendencēm uz haosu.

Tev un Gundaram Ķeniņam Kingam ir vienāda doma. Kinga kungs tajā pašā Ziemeļkalifornijas apskatā rakstīja tā:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
"Amerikā valsts varai ir samērā maza loma. /.../ Latvijā jau no seniem laikiem ierasta un pierasta, pat sagaidīta, ir liela valsts loma. Tikai tā var izskaidrot vienlaicīgas rūpes paturēt enerģijas resursu saimniecību valdības kompetencē un tajā pat laikā sūkstīties par valdības kompetences trūkumu."
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Amerikā valsts varai ir samērā maza loma ja to salīdzina ar bigbiznesa lomu, kas noteic tās vadoņus un visu, ko Amerikas valdība dara. Bet tā gluži nav, ka Amerika ir švaka valsts. Latviju arī valda bigbizness bet no otra gala (vienreiz tā riktīgi!) un bez nopietnas motivācijas kaut ko tur paliekošu tautas dēļ labiekārtot.

> Aptaujātie latviešu IT programmētāji, kuri varētu it kā
> būt pirmā "lētā genofonda" prece, esot atbildējuši, ka
> viņiem esot labi tepat.

Priecājos dzirdēt.

> Tāpat liela daļa Rietumu gaisu & izglītību guvusī
> "genofonda" daļa, vismaz par 85 % atgriežās tepat
> mājās.

No sirds priecājos dzirdēt. Es biju kaut kur salasījies (laikam Ojāra Celles?) ka tik spīdoši gluži tomēr nav vis.

> P.S. McZemniex patiesībā ir garšīgs.

Bet ne gluži tik garšīgs kā silķīte ar krējumu pie Ķirsona.

Juris Žagariņš

 

From: mario@piens.apollo.lv
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/16/00 4:53
Subject: Re: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

> Lielais vairums latviešu dzīvo viens otra
> kabatās. Un neesmu Latvijā sastapis daudzus uzņēmīgus
> un izdarīgus jauniešus, kas paspējuši savas ģimenes
> izmitināt paši savos dzīvokļos. Varbūt Kārlim Streipam,
> izņēmuma kārtā, ir laimējies.

Nejaukšos dižrakstnieku sarakstē :) , bet tikai klusītiņām pakomentēšu par dzīvokļiem, ka visiem jauniešiem, protams, tādi nav, bet nu zinu tomēr pietiekoši daudzus, kuri ir pamanījušies tikt pie saviem dzīvokļiem un ne jau uz vecāku maciņa rēķina. Par privatmājām ir cits stāsts.

MARIO ne ar "bieziem" paziņām

 

From: RSpuris@aol.com
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/16/00 9:19
Subject: Fwd: Tina Ternere & eesti pois pievāc no letiņiem Miljonu!

In a message dated 8/16/00 10:44:51 AM Central Daylight Time,

Jon.Plunt@gmx.li writes:

<< Ko es ar to gribēju teikt, tikai to, ka latviešiem pašiem arī jāmāk pielāgoties BigBiznesam un mēgināt rast kopsaucējus. Un jāizmēž no apziņas žēlabaina čīxtēšana, ka viņi mūs grib prasti aplaupīt. Sēdēt uz krāsns, lasīt Džefriju Somersu un lamāat BigBiznesu ir visvienkāršākais. Labāk būtu vienreiz aizejot pie vēlēšanu urnām, kritiski izvērtēt personas, kam atdod savas balsis. >>

Pareizais virziens ! Tacu ar tik vien nekas nopietns nav panakams. Juris tacu jau mineja parbauditu celu: ir jaizveido nepolitiska, sabiedriska (nevalstiska) veletaju apvieniba, kura darbojas ka pilsonu "sardzes suns" vienmer sekojot politiku gaitam, derigos atbalstot, kaitigos "noliekot pie vietas". Kad latviesi kersies pie sī neatliekama darba, tad beidzot saksies atkopsanās cels. Te butu reize ka Latvijas tautiesi aicinatu pasaule izklidusos paliga so darbu veikt. Vini tacu ir trenejusies visu muzu bezalgas sabiedriskos darbus darit .

Rics.

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/17/00 11:43
Subject: bij. Tina Ternere tagad latviešu dzīvesstils

Sveiki, sveiki

Daffy turpina ar Žagariņu debatēt, kurš nupat ar aritmētiku nodarbojies:

>Ja Tu sareizināsi mūsu pašu ievēlēto vīru un sievu
>lielās algas un dārgo limuzīnu u.t.t. cenas ar mūsu pašu
>ievēlēto vīru un sievu skaitu, tad Tev nesanāks tik daudz
>naudiņas, lai varētu visiem Latvijas skolotājiem, zemniekiem
>un pensionāriem izmaksāt vienu kasti Aldara Zelta.

Daffy atzīst. Tā jau ir, ka nekāda īpašā ekonomija nesanāx. Es pat piekrītu, ka deputātiem & ministriem varētu būt vēl lielākas algas. Jo pats lieliski zinu, ka daudzām gudrām & gaišām galvām sēdēt valdībā vai Saeimā vienkārši nerentējas. Atskaitot gadījumus, ja viņi papildus zog, ņem kukuļus utt. Jo katram jau tas paša krekls tuvāx, normāli katrs grib nodrošīnāt pēc iespējas labāku dzīves standartu savai ģimenei, bērniem. Un ja viņam pēkšņi jāiet sēdēt Saeimā vai valdībā par 3 reizes mazāku atalgojumu un perspektīvu saņemt visādas šmuces uz galvas, tad vinš ilgi domās. Protams visu nevar mērīt naudas izteixmē, bet diemžēl ar naudu ir mērojamas izglītības iespējas bērniem, palīdzība vecākiem utt. Atbildīgas amatpersonas tautai ir jāspēj atbildīgi & proporcionāli atalgot.Tais pašās BigBiznesa firmās, atbildīgām amatpersonām ir tādas algas & sociālās garantijas, ka viņiem vienkārši nerentējas ņemt kukuļus, šmaukties, zagt utt. BigBiznesa firmas vienkārši spēj izrēkināt cik maxā dārgs & godīgs darbiniex un cik maxā lēts un negodīgs darbiniex. Pēdējais vienmēr izmaxā daudz dārgāk. Latvijas tautai ņemot darbā ierēdņus vajadzētu ievērot tos pašus principus.

Par tām pirtīm & limuzīniem. Jā, jā, proporcionāli tas varbūt neiznāk tik dārgi. Bet, bet, bet .... tas vienkārši liecina par zināmu nekaunību un vedina domāt par nekaunību & izškērdību arī mazāk redzamās vai pavisam neredzamās lietās. Tā nav simbolika, tas ir simptoms. Jā kādam regulāri trīc rokas, tad vienmēr būs pamats par kādu nopietnu kaiti.

>Piekrītu,
>ka simbolika ir svarīga, bet te ir runa tikai par simboliku.
>Piekrītu Tev, ka arī mūsu ļoti cienītā Valsts Prezidente jau
>ar pirmiem soļiem savā amatā izrādīja šīs simbolikas
>neizpratni.

Par laimi, izskatās, ka VVF & komanda spēj mācīties paši no savām kļūdām un nekas tamlīdzīgs vairs nav novērots. Kaut gan, nespēju iedomāties, ka VVF pamanītos pa kluso uzbūvēt pils pagrabā atpūtas komplexu un pēc tam stāstīt visai pasaulei, ka neko nav zinājusi un nožēlojami zemiski novelt vainu uz saviem administrācijas darbiniekiem. VVF var kļūdīties ar limuzīnu izvēli, bet nekad nevarētu apzināti iedzīvoties uz valsts labumiem.

Žagarinš citē Ķeniņu - Kingu

>_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
>"................. . Šie trūkumi un
>izšķērdība nepārsteidz valstī, kur saimnieciskos lēmumus
>noteic lēmēja iegūtā vara šaurās, daudzpakāpju
>vertikāli organizētās sitēmās. Vadība lemj kā padomju
>sistēmā ar apmēram tikpat neveiksmīgiem rezultātiem."
>_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Tieši tā, tieši tā. Tā jau ir apslēpta valsts slimība ar kuru mūsu ekonomika, atškirībā no Igaunijas, slimo un neviens nevēlas to atzīt un kaut ko mainīt. Kaut gan šo te norādīju "sveikā" jau apmēram divus gadus iepriekš, komentējot Rīgas biržas stagnāciju iepretīm Tallinnas biržai. Diemžēl joprojām nevaram lepoties ar kaut kādām acīmredzamām izmaiņām. Ekonomikā toni nosaka šauri grupējumi un nevis normālas tirgus ekonomikas attiecības. Šeit būtu jautājums dažiem prominentiem "sveika" dalībniekiem, ko viņi ir darījuši, lai ietekmētu sev labi pazīstamus Latvijas ekonomikas "ēnu kardinālus"? Jebšu es maldos un šauro ekonomikas grupējumu iespaids ir sadomāts? Vai arī maldās tās daudzās starptautiskās statistikas, kas noliek mūs kaut kur vienā līmenī ar pēdējās škiras neattīstības valstiņām? Briesmīga ziņa bija, ka valsts attīstības dinamikā Krievija ir paspējusi mūs apsteigt .... Viena statistika var melot, bet nupat jau daudzas uz to norāda.

>Ir gan, un Tu pats to labi zini. Savu smieklīgi zemo īres rēķinu
>jau samaksās gan, ar lielām grūtībām, bet nedod Dievs,
>ka nama īpašnieks iedomātos meklēt līdzekļus nama
>remontam ar tādu paņēmienu, kā pacelt renti.

Nnnnnnēēēēejāāā, vienādi vai otrādi. Sāxim ar to, ka smieklīgi zemi tie īres rēkini nemaz nav. Ja tie kopā ar komunālajiem maxājumiem sasniedz 1/3 daļu vai 1/4 daļu no ģimenes mēneša ienākumiem, tad par smieklīgiem tos nesaukšu. Ir bēdīgāki gadījumi, kad komunālie maxājumi pārsniedz pat 3/4 no mēneša ienākumiem. Patiesībā tās jau ir attiecības starp namu īpašniekiem un īrniekiem. Abām pusēm jāspēj normāli vienoties rēkinoties ar reālo tirgus situāciju. Bēdīgākā situācija ir ar pašvaldību dzīvokļiem, kad īrnieki pašvaldībai maxā daudz vairāk, nekā pašvaldībā mēdz dot pretī. Nemaz nerunāšu par gadījumiem, kad namu īpašnieki, visvairāk pašvaldības, mēdz sodīt visus mājas īpašniekus tikai par viena īrnieka nesamaxātajiem rēkiniem. Piemēram atslēdzot ziemā siltumu visai mājai, tikai tādēļ, ka viens nav laikā samaxājis rēkinus.

>Un neesmu Latvijā sastapis daudzus uzņēmīgus
>un izdarīgus jauniešus, kas paspējuši savas ģimenes
>izmitināt paši savos dzīvokļos.

Daudz viņu nav, bet varu iepazīstināt. Par laimi viņu skaits turpina lēnām pieaugt. Diemžēl šī dinamika nav pārāk strauja, jo valsts ekonomika neļauj bankām turēt zemus procentus. Ja banka prasa pirmo iemaxau par jaunu dzīvokli sākot no 20 līdz 30 %, tad varām sākt rēkināt. Pieticīgs dzīvoklis maxā apmēram 10 000 USD, tātad apmēram 2000 USD līdz 3000 USD, tad vēl dokumentu formēešana klāt par kādiem 500 - 1000 USD. Tātad jau kādi 3000 - 4000 USD. Tālāk jau seko ikmēneša maxājumi. Parēkiniet vēl klāt izdevumus par dzīvokļa remontu, mēbeļu iegādi utt. Pa sīkumam vien, pa sīkumam vien savāxies vismaz 8000 USD sākumam vien. Nav daudz jaunu ģimeņu kur šāda summa stāv brīva vai ienākumi ļauj ātri sakrāt.

>>Neviens BigBizness nevar piespiest
>> tautas pieciest vietējos kangarus un slepkavniekus.
>Var gan.

Nezinu, nezinu gan .... attīstītā sabiedrībā ilgi nevar gan. .... Juri, Juri .... es vienmēr esmu turējis par piemēru vienu tautu ar divām iekārtām. BigBiznesa kontrolētā Dienvidkoreja un Hren viņ Zjiun Kā Sauc kontrolētā Ziemeļkoreja. Tas pats bija ar AustrumVāciju & RietumVāciju. Vienā valdīja "tautas griba", otrā "BigBizness". Kaut gan ...... Nikita Hrusčevs ir teicis, ka ar pliku dibenu uz eža var apsēsties. Vislābāk gan to nedarīt ar savu dibenu. Nikita gan laikam nav pats tipiskākais BigBiznesa pārstāvis, kaut gan Loyd's apavu ražotāji joprojām nav atklājuši cik viņi samaxāja Nikitam par apavu reklāmu kādā ANO sanāxme.

>> /*/ BigBiznesmeņi jau sen ievērojuši, ka aiz loga ir 21 gs
>> un pie viņu mājām vienā mirklī var parādīties kāds
>> aplam nikns lētais "genofonds" ar stingeru nevis snickeru
>> rokās.
>Ej nu. Daži labi tēmēti krūzmisiļi un - no problem!

Ja uzspertu gaisā manus tautiešus kopā ar diviem lieliem debesskrāpjiem, tad es ne tikai krūzmisiļu sūtītu. Es tanti Mašu no kaimiņu podjezda (krievu val. - trepju rūme) ar slapju lupatu arī aizsūtītu!

>>Bigbiznesam nav paša zemes bet bigbiznesmeņiem ir gan.
>Kas, Tu domā, valda Amerikā? Tauta? Nē. Bigbizness. Bet
>tauta ir apmierināta. Kāpēc? Tāpēc, ka, atšķirībā no
>tām zemēm kurās bigbiznesmeņi nedzīvo, Amerikā tiek
>gādāts par to, lai tauta būtu labi apkopta. Tas ir svarīgi ne
>tikai no filantropiskā viedokļa. Tas ir svarīgi arī tāpēc, lai
>tauta būtu ar mieru uzturēt pietiekoši ietekmīgu militāru
>spēku, kas varētu, ja vajadzība rodas, ar krūzmisiļiem
>stāties pretī pasaules tendencēm uz haosu.

Jāa, jā, jā .... esmu kādreiz redzējis žurnālā "Dadzis" karikatūras ar onkuli Semi, kurš žvadzina ieročus. Amīšu tautai krūzmisļi varētu būt svarīgi ne tikai BigBiznesa interešu dēļ vien. Tie būtu svarīgi arī tādēļ, lai kaimiņu onkels Fidels viņus ar banāniem nenomētā aiz gara laika.

>Latviju arī valda bigbizness bet no otra gala (vienreiz tā
>riktīgi!) un bez nopietnas motivācijas kaut ko tur paliekošu
>tautas dēļ labiekārtot.

Man gan ir vairāk aizdomas, ka Latvijā vairāk valda nevis BigBizness, bet gan BigFenderBizness. Tas gan ir vairāk inspirēts no pašmāju darboņiem. Šāds apgalvojums izklausās pēc onkel Joačim S. stila, bet tāļu no patiesības arī nav.

>> Aptaujātie latviešu IT programmētāji, kuri varētu it kā
>> būt pirmā "lētā genofonda" prece, esot atbildējuši, ka
>> viņiem esot labi tepat.
>Priecājos dzirdēt.

Lasīju to kādā avīzē. Tur bija diezgan logiski pamatots šis apgalvojums gan no IT darba devēju puses, gan no pašiem IT jaunajiem censoņiem. No virspuses skatoties tiešām liekas, ka lielākā daļa IT censoņi to vien gaida, kā aizlaisties uz Rietumiem, kur Geitsu Bils viņus ar burbuļvannām un bigbigmakiem gaida. Tā nu gluži neesot. Tur patiesībā esot milzīga konkurence ar indiešu & ķīniešu IT jaunajiem censoņiem, kuriem ir daudz nopietnāki iemesli laisties lapās no savas dzimtenes.

>> Tāpat liela daļa Rietumu gaisu & izglītību guvusī
>> "genofonda" daļa, vismaz par 85 % atgriežās tepat
>> mājās.
>No sirds priecājos dzirdēt. Es biju kaut kur salasījies (laikam
>Ojāra Celles?) ka tik spīdoši gluži tomēr nav vis.

Grūti spriest. Starp maniem paziņām šī bilance ir pat vairāk kā pozitīva. Atgriežas faktiski 100 % un klāt vēl nāk arī ārzemju latviešu jaunā talantīgā pāudze. Pa vidu ieklīst arī kāds absolūts ārzemniex. Un ne par vienu nevaru teikt, ka viņi būtu sevi Rietumos nerealizējuši cilvēciņi. Tieši otrādi. Protams, ir arī tāda, kas paliek ilgāk un tikai pēc ilgā laika atgriežas. Bet atgriežas .... Izņēmumi ir tie, kas aizprecas. Bet arī tad šad un tad atvelk savas otrās pusītes uz šejieni.

>Bet ne gluži tik garšīgs kā silķīte ar krējumu pie Ķirsona.

Manas simpātijas Ķirsonam atgriezās pēc tam, kad atklāju viņa "Dzirnavās" milzu kartupeļu pankūkas par 10 santīmiem gabalā.

ads

Daffy Duck

 

From: zagarins@stcc.mass.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/17/00 4:01
Subject: Terorisms

Sveiki!

Lai Dievs pasarga Latviju no terorisma bet lai pasargā arī no tāda idiotisma, kādu var aplūkot komentāros Delfi.lv ziņu lapā. Te kā viens "riebīgais krievs" par to izteicās:

Riebigais Krievs, 17.08.2000 18:09
Idioti! Kad es lasiju jusu stulbus komentarus par zemudeni, es
vel nedaudz vareju saprast jus. Jums patik, kad ir problemas
Krievija, un jums ir vienalga, kad tur puisi mirs. Labi vini krievi,
es varu saprast Jusu psihologiju - labs krievs - mirusais krievs.
Bet tagad!!!! Tur reali var but jusu draugi un radinieki! Un Jus
nirgajaties. Jums ne krievi trauce, jums vispar laudi trauce. Nu
man trukst vardi. Tagad es patiesam zinu, kas par naciju dzivi
sai zeme* Vienigais, ko jus varat - pizdetj iz kustov

Un šai sakarībā atgriežos pie Daffy Duck izteicieniem īsi pirms sprādziena Universālveikalā:

>>> /*/ BigBiznesmeņi jau sen ievērojuši, ka aiz loga ir 21 gs
>>> un pie viņu mājām vienā mirklī var parādīties kāds
>>> aplam nikns lētais "genofonds" ar stingeru nevis snickeru
>>> rokās.
>>
>>Ej nu. Daži labi tēmēti krūzmisiļi un - no problem!
>
>Ja uzspertu gaisā manus tautiešus kopā ar diviem lieliem
>debesskrāpjiem, tad es ne tikai krūzmisiļu sūtītu. Es tanti Mašu
>no kaimiņu podjezda (krievu val. - trepju rūme) ar slapju lupatu arī
>aizsūtītu!

Daffy, padomā ko Tu saki. Tātad sūtīsim arī letiņus krieviem palīgā apslaktēt čečeņus vai? Jeb paraustīsim plecus par tiem bantustāniešiem, kas savā reliģijā tic, ka ja cilvēkam pienācis gals, tad tur neiejaukties? Vai arī tādā gadījumā darīsim tā, kā onkulis Sems šajās dienās dara (un kas gan to ir ievērojis?):

Washington Post svētdien ziņoja, ka todien jau divas dienas pēc kārtas britu un amerikāņu lidmašīnas bumbojušas Dienvidirākas pilsētu Samawa, iznīcinādami vilcienu staciju un nonāvēdami vismaz trīs cilvēkus, ievainodami vismaz 19. Iznīcināta arī noliktava, kurā glabājās ēdamvielas, un dažas privātmājas.

Amerikāņu karavadības štābs apgalvo, ka kāds no minētās vietas esot šāvis uz amerikāņu patruļlidmašīnu.

Es jau zinu, zinu. Latviešiem šitie lupatgalvas ir pie vienas vietas. Viņi esot Ņujorkas debesskrāpjus mēģinājuši uzspert gaisā. Un roklaiži letiņi pat piedāvāja amerikāņiem savu mīnu kuģīti ar visu apkalpi, kad amerikāņiem radās vajadzība otro reizi lielā mērogā doties "karā" ar Irāku.

Taču tad, kad Oklahoma City sprādzienā izrādījās, ka vainīgais nebija vis lupatgalva, bet labējā spārna polītikas piekritējs paštautietis, tad gan nekāda sevišķa karadarbība nesekoja. Nez kāpēc? Pietika, šo vienu pašu iebāzt cietumā. Kāpēc gan sodīt visu tautu, ja tā ir pašu tauta?

Juris Žagariņš

 

From: beldavsa@indiana.edu
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/17/00 6:39
Subject: Re: Terorisms

Juris Zagarins:

> Lai Dievs pasarga Latviju no terorisma bet lai pasargā arī no
> tāda idiotisma, kādu var aplūkot komentāros Delfi.lv
> ziņu lapā. Te kā viens "riebīgais krievs" par to izteicās

Delfi acīmredzot dažreiz izmanto kā spēļu laukumu mazgadīgie vai mazprātīgie. Laimīgā kārtā parasti pa vidu ir arī kāds pieaudzis. Laimīgā kārtā "Riebigam Krievam" arī tūliņ vairāki atbildēja, ko RK arī atzina:

"Baltais Tevs, Riebigais Krievs, 17.08.2000 18:09,17.08.2000 18:16
Vecit, palasi uzmanigak atsauksmes, un tu redzesi, ka tikai paris cilveku
atlavas jokot par nopietnam lietm. Ta jau ir, ka pirmam kartam acis krit
stulbi un ciniski izteicieni."

"Reagan, 17.08.2000 18:18
Nesaksim nu vel tagad tautibas dalit! Nelaimei tautibas nav..."

Jācer, ka teroristus uzzinās un noķers. Līdzjūtība visiem cietējiem! aija

 

 

From: hbush@apollo.lv
To: sveiks@latnet.lv
Date: 8/17/00 8:33
Subject: Re: Terorisms

At 17:35 00.08.17.@ -0500, Aija rakstija:
>Delfi acīmredzot dažreiz izmanto kā spēļu laukumu mazgadīgie vai
>mazprātīgie. Laimīgā kārtā parasti pa vidu ir arī kāds pieaudzis.

Ta tiesam ir. Delfi nekada gadijuma nevajadzetu uzskatit par nopietnu un reprezentativu sabiedribas attieksmes vertejuma vietu. Tomer jatceras, ka ir ari tadi cilveki...

>Jācer, ka teroristus uzzinās un noķers.

Ceresim, ka notvers un tiesas. Diemzel pec Latvijas Saeimas neticami mikstsirdigo (pret noziedzniekiem) tautas parstavju lemuma, naves sods musu valsti vairs neeksiste. Lemums tika pienemts pretruna ar nospiedosa tautas vairakuma uzskatiem. Tas nozime, ka - vienalga cik briesmigi noziegumi butu izdariti, un vienalga cik cilveki butu gajusi boja - vainigajiem miera laika par savu dzivibu nebus jauztraucas tik un ta. Patures kadu laicinu aiz restem, un varbut par priekszimigu uzvedibu sodu samazinas. Ciktal man zinams, ari ta sauktais "mūža ieslodzijums" nebut nenozime, ka vainigais savas dzives atlikumu pavadis aiz restem. Man joprojam ir un bus pretigi, ka ari par manu nodoklos samaksato naudu baro, apsilda un apgerbj tadus, ka Gulbenes bernu slepkava vai tagad vel nenokertie teroristi. Turklat Latvijas realajos apstaklos nav butiba nekadas garantijas, ka vini pec laicina atkal netiks ara un neturpinas savu "karjeru".

Visu labu, Harijs

Kas jauns Latvijā?