Re: Aizstāvēsim Juri Silovu!

From: inguunak@navigator.lv
Date: 6/5/02 1:37
    President of the Republic of Lithuania
Mailing address:
    Simono Daukanto sq. 3
    LT-2008 Vilnius
    Lithuania
        Tel +370 2 664154
        Fax : +370 2 664145
    E-mail: adamkus@president.lt; info@president.lt
        --- --- ---
    Lietuvas Republika, vestnieciba
    Rupniecibas iela 24, LV-1010, Riga, Latvija
        Talrunis: (371) 732 15 19
        Fakss: (371) 732 15 89
        --- --- ---
    Lietuvas Republika, konsulats
    Teatra iela 8, LV-5401, Daugavpils, Latvija
        Talrunis: (371) 54 228 04
        Fakss: (371) 54 228 04
    E-pasts: kons.daugpilis@urm.lt

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 6/5/02 3:50
Sveiki, sveiki

Par Silovu. Es nezinu cik šeit cilvēki zin to gadījumu par Latvijas riteņbraucēju, kurš iebāzts Lietuvas stingrā režīma (!!!!!!) cietumā. Patiesībā iebāzts elles priekškambarī. Stingrā režīma cietums exPSRS valstīs, kāda ir Lietuva, ir kaut kas neapraxtāmi briesmīgs.

Stāsts ir par to, ka riteņbraucējs Juris Silovs no Kuldīgas notiesāts uz 5 gadiem stingrā režīma cietumā par naudas kontrabandu Lietuvā.

Silovs vedis mājās Eiropā profesionāla sporta komandā savu (!!!) nopelnīto naudu, apmēram 40 000 LVL skaidrā naudā. Uz Polijas/Lietuvas robežas Lietuvas pusē nav to deklarējis. Par to apcietināts un notiesāts. Zinot reālo situāciju uz Lietuvas robežas, droši varu apgalvot - nav gribējis maksāt kukuli. (Pieņemu, ka arī bijis neiecietīgs pret glumajiem leišu robežsargiem/muitniekiem)

Lietuvas likumi ļauj bez deklarēšanas valstī skaidra naudā ievest ne vairāk kā apmēram 1600 LVL.

Lielāka, nedeklarēta summa skaitās kontrabanda.

Silovs formāli pārkāpis Lietuvas likumus par ko arī notiesāts.

Protams slidens ir jautājums kāpēc vinš ir vedis naudu mājās skaidrā naudā un nav izmantojis banku pakalpojumus. Iespējams - vēlējies izvairīties no nodokļu maxāšanas Latvijā. Bet tas ir tikai pieņēmums. Iespējams, ka saskaņā ar starpvalstu vienošanos, nodokļi iekasēti jau Belgijā.

Tomēr ir pierādīts fakts, ka vinš šo naudu legāli un godīgi pats nopelnījis.

Vēl viena piebilde - Silovs pirms kāda laika bija dabūjis ļoti smagu galvas traumu. Pēc kuras tikai ar lielu gribasspēku vispār varējis atgriezties sportā. Bet sekas uzvedībā palikušas.

Ņemot vērā visu augstākminēto - izskatās, ka brāļi leiši ir pamatīgi pazaudējuši mēra sajūtu. Ņemot vērā visus objektīvos un subjektīvos faktus - ielikt cilvēku (smagu galvas traumu pārcietušu) cietumā uz 5 gadiem stingrā režīma cietumā par savas naudas nedeklarētu ievešanu, ir vienkāršs ārprāts. Maigi izsakoties.

Esmu pārliecināts, ka šī ir tā reize, kad VVF nevajdzētu pažēlot naudu vienai tālsarunai, piezvanīt Lietuvas prezidentam un vienkārši pateikt - "Sorry, vecīt, es visu saprotu, bet ...." Te nu ir īstā reize, lai izmantotu savas psichiatra zināšanas, gan aizstāvot savas valsts pilsoni, gan vienkārši cilvēku, kurš īsti vesels ar galvu nebūdams sēž šausmīgā cietumā. Tas būtu humānisma jautājums, ja VVF ar Lietuvas prezidentu šo jautājumu atrisinātu, kā latvieši saka, - ASAP.

Ja šī lieta neatrisināsies, tad varu solīt, ka Latvijas - Lietuvas attiecības tīri cilvēciskā ziņā vairs nekad nebūs tādas kāds mēs varētu vēlēties.

Man jau agrāk bija pamatots iemesls raukt degunu par "broļukiem". Šoreiz vadzis ir pilns. Es tāds nēsmu vienīgais. Sekas būs redzamas pavisam drīz - jebkuršs lietuvietis Latvijā par mazāko pārkāpumu cietīs maximāli.

Ir pēdējais laiks kaut ko steidzīgi darīt abu valstu prezidentiem. Šoreiz sekundārs varētu palikt formālais likuma burts. Ir arī tāds jēdziens kā - likuma gars un būtība.

ads
Jons Plunts

P.S. Arī man leišu policisti netālu no robežas mēgīnāja brutāli izspiest kukuli. Tiku ar viņiem galā ņemot pālīgā nekaunību un tiesību zināšanas. Tas gan man prasīja pusotru stundu laika. Iespaids palika briesmīgs. Līdzīgas situācijas esmu vairākkart piedzīvojis škērsojot Latvijas/Lietuvas robežu Grenctālē. Ir gadījies tur vienkārši sēdēt rindā apmēram 2 stundas, tāpēc ka uz robežas valdījas vienkārši neorganizēts haoss.

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 6/5/02 4:21

No manis izspieda, arī knapi aiz robežas- izmetās no krūmiem piecus metrus priekšā autiņam, nebūtu ABS, neko nebūtu varējis izdarīt. Laikam dikti ēst gribējās... Tad minūtes 10 meklēja pie kā piesieties, līdz izdomāja, ka es neesot bijis piesprādzējies (dabīgi, ka pēc izkāpšanas no autiņa vairs nebiju), un par to Lietuvā sods esot vai nu nošaušana uz vietas, vai kas līdzīgs. (Krieviski vai kā citādi viņi nerunāja, es savukārt leišu valodu nezinu tik labi, lai varētu tajā iesaistīties dziļās juridiskās diskusijās). Mīļā miera labad samaxāju šiem (apmēram) prasītos 10 lašus, bet nu iespaidu par brāļu tautu un garastāvokli šie man sabojāja krietni. Pēc tam novēroju, ka viņi šādus suicīdiskus gājienus izpilda tuvojoties katram autiņam ar Latvijas numuriem...

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis, vispār daudz leišu draugus havo

 

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 6/5/02 4:43

Liek aizdomāties par dažiem tautā klaiņojošiem aizspriedumiem par leišu kretīnismu. Bet faktiski tā ir padomiskas mentalitātes izpausme. 12 gadi pagājuši kops viņu deklarācijas, pec laikam brāļukām tā lēnāk pielec.

Juris K

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 6/5/02 5:26

Man iepriekš nebija nekādu aizspriedumu pret leišiem. Tie parādījās pēc vairākiem konkrētiem, riebīgiem gadījumiem. Pēdējais - Silova ir vienkārši briesmīgs.

Atrunāšanas par postsovjetu mentalitāti neder nekam. Patiesībā man viens pīpis kāda viņiem mentaliāte. Galvenais, lai mūsu pašu mentalitāte kļūtu daudz solidārāka, ciešāka un vienotāka, ja runā par pašu tautiešiem. Tas ir principa jautājums. Dzelžaina. Jo nākošreiz cietumā par kādu leišu likuma pārkāpumu var nonākt jebkurš no mums. Neviens nekad nevar zināt visus leišu likumus. Dažs labs var izrādīties tāds, ka par Latvijā legālu un pašsaprotamu, bet Lietuvā krimināli sodāmu lietu mēs varam nonākt cietumā.

Ja nu pēkšņi izrādās, ka Lietuvā nedrīkst ievest stikla pudeles ar bleķa korķiem vai kaut kas tamlīdzīgs? Uz 5 gadiem cietumā varbūt neieliks, bet kādus 3 mēnešu var mierīgi piespriest. Tu gribētu pasēdēt viņu cietumā par to, ka no galvas nēsmi iemācījies visas viņu likumu normas? Atgādināšu, ka uz leišu robežas nekāda brīdināšana nenotiek.

Juri K, nedomāju, ka šeit ir vieta un laiks miermīlīgai filosofijai par leišu mentalitāti.

Šeit drīzāk ir jautājums par totālu leišu biznesa, produktu boikotu Latvijā. Principā. Nedrīxt pieļaut ņirgāšanos par tautiešiem. Viņiem ir jāsaprot, ka var dabūt pa zobiem pretī.

ads
JP

 

 

From: signis@kssc.lv
Date: 6/5/02 7:14

Ceļu policisti (CP) vispār ir atsevišķa saruna gan Lietuvā, gan Latvijā, gan Igaunijā, gan arī daudzās citās valstīs. Ir gan nācies satikt arī jaukus eksemplārus, bet vidēji statistiskais sastaptais CP ir maita un izspiedējs :-(, un domāju, ka tam nav nekāda sakara ar viņa tautību.

Vispār jau 40,000 LVL ievešana skaidrā naudā skaitītos skarbs pārkāpums jebkurā valstī, bet jāpiekrīt, ka 5 gadi stingrā režīma ir stipri pārspīlēts sods par savas naudas ievešanu.

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 6/5/02 12:00

Es skatos, ka atkal notiek vispārināšana ar tendenci iepīt tautu, kādā, maigi izsakoties, dīvainā darbību kopumā, no amatpersonām. Šai sakarā, varu minēt citu gadījumu, no mūsu pašu latviešu dzīves. Manai mammai konstatēja kuņģa vēzi, kuru vēl tomēr iespējams operēt. Un saruna ar ārstu, latvieti, nodaļas vadītāju sanāca apmēram tāda. Es apjautājos, kā būtu labāk veikt operāciju un cikšāda operācija izmaksā. Uz ko saņēmu atbildi, ka var taisīt likumīgā kārtā un var taisīt arī apejot. Tad es apjautājos, par kādu summu iet runa. Mūsu letiņu ārsts, droši vien ar pamatīgiem nopelniem, uz to atjautāja - par cik es novērtēju savas mātes dzīvību...labi, ka esmu nedaudz ar dzenu un daoismu ņēmies un tāpēc pa purnu neiekrāvu. Tā kā pēc tā 5 gadi, kurus formalitāšu pēc, dēļ tā ka nevēlējas kukuli dot, nolaupīja no dzīves mūsu riteņbraucējam,liekas gluzji ikdieniešķa neatkarīgo valstu prakse :O/

Pūks

 

 

From: maikls@latnet.lv
Date: 6/5/02 1:57

Palasīju www.delfi.lv  un www.delfi.lt   - komentāros pie rakstiem par Silovu daudzi lietuvieši izsaka atbalstu Silovam un atzīst, ka spriedums ir pārāk bargs. Lietuviešu Delfos ir raksts par it kā gaidāmo Lietuvas preču boikotu Latvijā - uz šādu boikotu šodien aicināja laikraksts "Vakara ziņas". Tā kā šī lieta ir aizgājusi līdz valdībai (premjers Andris Bērziņš paziņoja, ka aizstāvēs Silovu), tad, manuprāt, Silovu tuvākajās dienās atbrīvos.

Rodrigo

 

 

From: inguunak@navigator.lv
Date: 6/5/02 2:07

Tomēr joprojām brāļi lietuvieši (seko komentārs no Delfiem).

dunia, efka@rocketmail.com , 05.06.2002 21:01

I have a proposal: what if the activity in Delfi you could translate into the mailboxes of Lithuanian court's e-mails? They should hear these voices. Spread it in Latvia, send your opinions. Write to our president (adamkus@president.lt) and write to all the courts!!! We could do in Lithuania from our side... Do not hesitate! Make it loud! Remember, you save somebody from foolish sentence! (But no agressive letters). Lietuviai, padekim kaimynams broliams. Courts' e-mails:

vm1a.teismas@tdd.lt  
stasek@freemail.lt
treciast@takas.lt
4teismas@takas.lt
kaunoapylt@takas.lt
narbjani@takas.lt
teismas@splius.lt
teismas@panevezys.com
druskteism@takas.lt
paldb@is.lt
visagino_teismas@dkd.lt
sondra.akmene@is.lt
teismas@alytus.omnitel.net
anykteismas@post.omnitel.net
teismas@birzai.omnitel.net
teismas.ignalina@is.lt
teismas@tiltas.lt
teismasjon@is.lt
jurteis@is.lt
ksdteismas@is.lt
kaunrteism@takas.lt
teismas_kedainiu@is.lt
kelmes_teismas@siauliai.omnitel.net
klai.raj.teismas@takas.lt
kreteismas@is.lt
kupiskioteismas@is.lt
teismaslazdijai@is.lt
mar.teismas@is.lt
mrat@harvista.lt
moletu.teismas@is.lt
prteism@snt.lt
pasteismas@is.lt
plunges_teismas@takas.lt
teismas@prienai.omnitel.net
teismas.radvilis@takas.lt
teismas@raseiniai.omnitel.net
teismas.rok@is.lt
teismas@skuodas.omnitel.net
salc_teismas@is.lt
darius.j@is.lt
siauliurajteismas@splius.lt
silateismas@is.lt
teismas@silute.omnitel.net
sirvintu.teismas@takas.lt
dalia.s@is.lt
laimam@takas.lt
telsr@is.lt
akmena@is.lt
urat@is.lt
teismas.ut@utena.omnitel.net
teismas@varena.omnitel.net
vrateismas@is.lt
vilkaviskio_teismas@post.omnitel.net
chaplikasais@is.lt
vapygarda@vtr.lt
kaunoapygt@takas.lt
klaipedos_apygardos_teismas@omni.lt
temide@snt.lt
pat@post.omnitel.net
apeliacinis@vtr.lt
vilnadmteismas@takas.lt
kaunoadmteism@takas.lt
patareja@hotmail.com
administracinis@splius.lt
apyg.teismas@post.omnitel.net
aat@takas.lt

Kas jauns Latvijā?