Re: Kriminālais un likumīgais; Apģērbs un personība

 

From: iugleske@ttlc.net
Date: 6/23/02 10:58

Varbūt būtu interesanti padomāt kāda starpība starp "kriminālo" un "likumīgo" naudas iegūšanu.

Piemēram, cukura patēre ASV daudz vairāk skādē veselībai, visumā, nekā visa narkomānika. Un tad no otras puses, ir lielas pharmakoloģijas kompānijas kas pārdod cukurslimības zāles, sirds zāles, kunģa zāles, utt. Laba sistēma.

Tāpat varētu apskatīt taukvielas, tabaku, mākslīgus lauku mēslojumus, hormonu un antibiotiku lietošanu lopu audzināšanā, mākslīgas vielas ēdienu uzturēšanai, utt.

Kā Pogo reiz teica, "Mēs esam satikuši ienaidnieku, un tas esam mēs........"

Visu labu no Induļa, Ņuhampšīrā

 

  

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 6/24/02 4:32

Diemžēl tavai uzskaitei kā pilnīgi legāli sabojāt un iznīcināt cilvēku dzīves jāpiekrīt. Kā lielās farmakoloģijas kompānijas, attaisnojoties ar augstiem R&D izdevumiem, uzsit sirdszāles un citas kas nepieciešamas lai ar īpašām slimībām cilvēks turētos nevien pie dzīvības bet pie darba spējīgas dzīvības. Cik ārkārtīgi augsta var būt viņu peļņa, cik spēcīga lobēja. Vispār medikālās lobejas spēcīgumā nav otrā vietā aiz citām. Tas, ka visbagātākā zemē pasaulē cilvēki nomirst slimnīcu priekšā vai nespēj iegādāt šādas dzīves uzturēšanas zāles, jo nespēj samaksāt apdrošināšanu ir sāpīgi skandalozs jautājums.

Varu tikai piekrist tevis teiktam par pierādami kaitīgo produktu ražošanu un izplatīšanu, īpaši "trešās pasaules" nabadzīgām tautām. Nemaz nerunājot par vides piesārņošanu.

Un beigu beigās tas arī pareizi, ka mēs paši ne visi daram visu iespējamo kur nepieciešams.

Mums kas aizstāvam Jefersonisko demokrātīju, atvērtu sabiedrību un brīvu informācijas izmaiņu ir kritiska pārbaude tieši tagad vai īsā laikā spēsim, vai nespēsim pacelties virs savas ikdienešķīgās necilības uz vienreizēju dzīves izaicinājumu.

Motivācija nav no svara, vai tā aiz indivīda pašcieņas/ izteiksmes/ lepnuma dēļ, vai bērnu un nākamo paaudžu dēļ, sekojot harismātiska vai mīļota cilvēka priekšzīmei, vai aiz piederības sajūtu cilvēcei.

aija

 

  

From: pooh@parks.lv
Date: 6/24/02 5:54

Gribēju tikai piebilst pie atvērtas sabiedrības un brīvas informācijas apmaiņas. Mēs joprojām slēpjam savu miesu aiz drēbju kārtas, pat, ja dēļ karstuma pēc tā nav nepieciešamības. Tāpat ierobezjo pornogrāfiska satura raidījumu rādīšanu TV dienas un vakara laikā, tāpat tiek aizturēti mētelīša virinātāji un mēs savā ielas bērnu klubiņā esam ieveduši tādu praksi, ka par katru lamuvārdu meitenēm desmit reizju jāpietupjas, bet zēniem desmit reizju jāatspiezjas. Un šie represīvie noteikumi strādā, bērni pieskata viens otru un arī fiziskai attīstībai tas nāk par labu. Kur nu vēl tas apstāklis, ka tad kad viņi nonāk pieaugušo kārtā tiem vieglāk integrēties, jo viņi ir apspieduši savas brīvības alkas attiecībā uz lamāšanos un necenzētu vārdu lietošanu vārdu sasaistei:O)

Tāpat arī brīvība, attiecībā pat ar likumu atļautu pārtikas produktu, kā alus lietošanu klubiņā ir represēta. Un apreibinošo vielu lietotāji tiek izraidīti un var atgriesties tikai skaidrā. Nedaudz cita metodika tiek pielietota attiecībā uz nikotīna smēķēšanu. Tā notiek ārpus kluba telpām, bet tiek organizētas nometnes, kur arī šī brīvā vēlms tiek represīvi apspiesta, liedzot piedalīties divās nākamajās nometnēs.

Protams var būt, ka no brīvības un brīvas informācijas plūsmas viedokļa būtu labāk, ja pagrabiņā bērni varētu gūt savstarpēju seksuālu pieredzi, lietot ar likumu atļautos apreibinātājus un brīvi izteikties mātes vārdiem (matjeršina). Bet mēs te Latvijā esam tādi iesīkstējuši un ne Jefersoniski (Džefersoniski) :O)

Pūks

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 6/24/02 7:25

Sveiki!

Pūks teica tā:

< Bet mēs te Latvijā esam tādi iesīkstējuši un ne Jefersoniski (Džefersoniski) :O) >

Vinnij, jūs tur Latvijā nekur neesat iesīkstējušies, ja nu vienīgi zināms skaits domājat, ka latvieši ir par slinkiem, lai dzīvotu demokrātiskā iekārtā un pārāk labprāt brīvā tirgus ietvaros reklamējat Gavrilova "alu" kā veselības eliksiru. Jeffersons, starp citu, principā stāvēja par demokrātiju bet praksē viņš laiku pa laikam skaldīja savā īpašumā esošās vergu ģimenes, lai pelnītos tās pārdodot brīvajā tirgū. Nemaz nerunājot par ārpuslaulības attiecībām ar savā īpašumā esošiem vergiem.

Juris

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 6/24/02 9:34

Demokrātiska iekārta ir visur, kur vien kādam par tādu to nav slinkums nosaukt. Arī vergturu iekārtā bija demokrātija:O)

Par dzjefersonu gan maz zinu, bet par cik Aija to lika priekšā kā brīvības nesēju, tad es nolēmu, ka man ar dzjefersonisku brīvību var kas neklapēt. Un tagad pēc Tevis raksytītā par to pārliecinos arvien vairāk :O)

Pūks

 

 

From: liepag@idirect.com
Date: 6/24/02 11:36

Sveiks, Pūk!

Atkal nošāvi garām. Jeffersoniska demokrātija un informācijas plūsma nav tas pats, kas piedzerties, lamāties vai mīlēties. Informācijas apmaiņa notiek prātā, diskusiju līmenī. Latvijā ir daudzi, kas šo starpību saprot. Padomā, varbūt Tu arī sapratīsi.

Vecais Jeffersons dzīvoja pirms 200 gadiem. Viņa laikā noteikti nebija tik brīva informācijas plūsma, kāda ir šodien. Ar viņu Tev, Pūk būtu bijusi labāka saprašanās neka ar mūsdienu liberāliem.

Anita

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 6/24/02 1:51

Sveiki!

Vinnijs rakstīja tā:

< Demokrātiska iekārta ir visur, kur vien kādam par tādu to nav slinkums nosaukt. Arī vergturu iekārtā bija demokrātija:O) >

Senie grieķi izgudroja demokrātiju un sievietēm tur nebija teikšanas un vīri visi bija pederasti, bet tas tomēr vēl nenozīmē, ka Vinnijs ir pārāks par Sokrātu/Platonu un tas nenozīmē, ka demokrātijas ideja ir zemē metama.

Džefersons bija idealists tāds pats kā Tu, kas dzīvo tādā pasaulē kāda viņa ir nevis kaut kādā ideālā pasaulē. Idealistam pilnīgi bez liekulības nav iespējams dzīvot, bet ir diva veida liekuļu. Vieni ir gatavi iespēju robežās censties pēc brīvības/demokrātijas, otri ir tādi katoļi kā Tu, kas noliedz brīvības/demokrātijas iespēju vispār. Pamatdoma Džefersonam bija pareiza - tauta, tāpat kā bērns, mācās rīkoties atbildīgi tikai tad, kad tautai, tāpat kā bērnam, atļauj uzņemties atbildību. Džefersons bijās no pārāk šauri institucionalizētas demokrātijas. Viņaprāt, katrai paaudzei pienāktos izcīnīt savu revolūciju. Nezinu, kas tas bija, kāds slavens pedagogs (nevis pederasts), varbūt Gēte (Goethe) kas reiz teica apmēram tā: Tas ir rupjš pārpratums domāt, ka bērns vēlas brīvību. Bērns visaugstāk vērtē nevis brīvību bet kārtību. Tomēr audzināšana nav nekāda audzināšana ja tā bērnam nedod brīvību.

Juris

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 6/25/02 4:45

Sveiks!

Es gan centos norādīt, ka demokrātija un brīvība i subjektīvi jēdzieni, kas mainās atkarīgi no sistēmām un laika gaitā. Un apgalvot, ka tur bija nepareiza, bet še pareiza demokrātija ir liekulība pati par sevi.

Pūks

P.S. Joprojām nesaprotu kāpēc Tu esi izdomājis, ka esmu katolis ?

 

  

From: zagarins@stcc.edu
Date: 6/25/02 5:23

Sveiki!

Vinnijs centās:

< Es gan centos norādīt, ka demokrātija un brīvība i subjektīvi jēdzieni, kas mainās atkarīgi no sistēmām un laika gaitā. Un apgalvot, ka tur bija nepareiza, bet še pareiza demokrātija ir liekulība pati par sevi. >

Tevis iecienītais austrumnieciskais fatalisms ir totalitāras represijas seka. Apgalvot, kā Kiršteina kungs un nu acīmredzot arī Tu to dari, ka latviešu tautai citāda demokrātija nemaz nepienākās kā tāda, kur polītiķi rēķinās tikai ar naudu, nevis ar tautu - tā ir vēl lielāka liekulība pati par sevi nekā manējā.

< P.S. Joprojām nesaprotu kāpēc Tu esi izdomājis, ka esmu katolis ? >

Tu noliedzi brīvību kā objektīvu jēdzienu un Tu andelē ar dogmām katoliskāk nekā katolis.

Juris

 

  

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 6/24/02 8:10

Pūks:

<. . . mēs savā ielas bērnu klubiņā esam ieveduši tādu praksi, ka par katru lamuvārdu meitenēm desmit reižu jāpietupjas, bet zēniem desmit reizju jāatspiezjas. Un šie represīvie noteikumi strādā, bērni pieskata viens otru. >

Izklausās, ka ar pietupšanos ir ko te sauc par "deep knee bends" un "atspiešanās" kā "push-ups"? Bet kapēc atšķirīgi? Meitenes var izdarīt "push-ups" (bieži jāsāk ar pus-pušups uz ceļiem, nevis ar visu svaru uz rokām bet ar laiku var pāriet uz tādām pašām kā zēniem). Ņemot vērā, ka ir mazāk dabīga atšķirība lejas ķermeņa (kāju) spēkā starp vīrieškārtas un sievieškārtas nekā virsķermeņa, liekas meitenēm tieši derētu vingrināt nevis kājas bet rokas. Tā tad drīzāk "sodi" varētu būt otrādi.

aija

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 6/25/02 4:12

Jā, bet vēl viena nianse, meitenes ģērbjas gaišākās drēbēs un arī svārciņos. Viņas takš nenāk uz klubu atspiesties:O)

Pūks

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 6/25/02 6:41

Starp ielas bērniem meitenes svārciņos?!

Baigā starpība jau no mazotnes kas neveicina aktīvu dzīves kustības meitenēm. Ja kājās bikses, gaŗās vai šortas, nav ierobežojumu fiziskās kustībās, kā sēdēt, ko darīt. Var kāpt, locīties, skriet, atpūsties nepiegriezot vērību kas notiek ar drēbēm. Brunči der tikai lai uzpucēties, citādi diskriminējoši paši par sevi.

aija

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 6/25/02 7:10

Sveiki!

Aija zināja pastāstīt:

< Brunči der tikai lai uzpucēties, citādi diskriminējoši paši par sevi. >

Tāpēc jau priesteri brunčus valkā tikai pie altāra, nekad uz ielas.

Juris

 

 

From: liepag@idirect.com
Date: 6/25/02 11:18

Interesanti par apģērbu. Tradicionāliem nepatīk meitenes biksēs. Grib lai meitenes valkā svārciņus/bruņčus. Voltērs (Voltaire, 18.g.s.) rakstīja, ka tas tāpēc, lai tos vieglāk varētu pacelt kāds riebīgs vīrietis. Viss atkārtojas.

Anita

 

  

From: pooh@parks.lv
Date: 6/25/02 5:08

Aija:

< Starp ielas bērniem meitenes svārciņos?! >

Jā gan. Pēc Latvijas Asociācijas Ielas bērniem formulējuma, kuram tad arī pieturamies, ielas bērni nav bezpajumtnieki, bet bērni, līdz 18 gadu vecumam, kuri lielāko laika daļu, kad neapmeklē mācības iestādes un nakti kad dodas mājup gulēt uzturas uz ielas.

< Brunči der tikai lai uzpucēties, citādi diskriminējoši paši par sevi.>

Mūsu meitenes tā nedomā, viņas vēlās būt nevis fiziski attīstītas bet pievilcīgas un skaistas. Pie mums to sauc nevis par diskrimināciju, bet par brīvu sava tēla veidošanu.

Anita:

< Voltērs (Voltaire, 18.g.s.) rakstīja, ka tas tāpēc, lai tos vieglāk varētu pacelt kāds riebīgs vīrietis. >

Būs jāpajautā mūsu sievietēm un bērniem jaunkundzītēm, vai arī viņas domā tāpat kā Voltērs :O)

Rāvējslēdzēju laikam izgudroja sievietes, lai zjigli varētu padarīt vīriešus plikiņus un biksēs tos iemontēja, lai tiktu pie vīriešu locekļiem :O)

Jāsaka, ka arī Jura mājas lapā ieliktie latviešu tautas tērpi rāda, ka arī sendienās latvieši staigājuši līdzīgi ģērbušies kā tagad. Ņemot vērā, ka rietumu kultūras šūpulī vīrieši nēsāja svārciņus vai tūnikas, jādomā, ka vīrieši nēsāt bikses, aizguvuši no baltiem.:O)

Pūks

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 6/26/02 2:59

Aija, varbūt matu pīne jeb bize arī ir diskriminējoša? Tu taču esi folkloras speciāliste, zini, cik ļoti latviešu sievietes un vīrieši pat ārēji centās viens no otra atšķirties - gan ar biksēm un brunčiem, kaklautiem un seģenēm, gan audumu, izšuvumu un adījumu rakstiem.

Tās bezdzimuma būtnes ir pelēcīgas un garlaicīgas, lai cik ērti jūtas un var sēdēt jebkurā vietā jebkurā pozā. Pa kādai puikmeitenei allaž gadās, bet reti kura tāda paliek līdz mūža galam.

Esmu par dzīves dažādību, par sievišķīgām sievietēm un vīrišķīgiem vīriešiem gan apģērbā, gan darbos, gan uzvedībā, gan domās. Protams, kā vienām, tā otriem piemīt trūkumi, bet tādēļ jau vajag divas pusītes, kas veidotu vienu, katram otru papildinot. Liekas, ka tieši tur ir tā dzīves burvība. Pietiek jau ar mani kā neatkārtojamu personību, priekš kam man ciest blakus otru gluži tādu pašu kā es? :-)

Ausma

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 6/26/02 4:40

Sveiki!

Šodien aptaujāju dazjas meitenes par Volterea spriedumu :O) Divas no aptaujātajām studentēm teica, ka Volters bija vecs pārgribējies izvirtulis. Svārciņus nēsāt esot jauki. It sevišķi vasarā, kad karsts. Un par atspiešanos teica, ka lai to dara kultūristes. Un vēl teica, ka Merlin biksēs būtu trauku mazgātāja, ne Monro.

Pūks

P.S. Vispār man nav nekas arī pret džinsiem. Tagad tādi interesanti meičām, izskatās it kā uz krāsota benķa būtu sēdējušas. Katram savs stils. Bet feministes jau visur var atrast diskrimināciju:O) Un tas atkal ir viņu stils.

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 6/26/02 5:15

Pūx wrote:

< Bet feministes jau visur var atrast diskrimināciju:O) Un tas atkal ir viņu stils. >

Yup, un to viņas arī dara. Gadus 5 atpakaļ Vācijā bija aktīva feminišu kustība, kura uzstāja uz to, ka vīriešiem jāčurā sēdus- nevienlīdzība, raugi, savādāk. Nezinu gan, vai tagad vēl ir, visdrīzāk jau jā, šīs jau mazuma neiet, tikai trakākas un apsēstākas gadiem ritot paliek... it īpaši, ja nav tēviņu, sīkos un rezultējošu regulāru sexu dabūjušas (pēdējā trūkuma kaitīgās sekas nekad neesmu novērojis pie katoļu priesteriem, bet pie sievietēm gan....)

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 6/26/02 5:42

Bet man nav nekas pretī, ja sievietes valkā bikses un čurā stāvus. Viena daļa feministieņu (fministu būtu diskriminējoši, jo vīriešu dzimtē), nevarēdamas pārdzīvot nepārtraukto diskrimināciju, kura ir saredzama it visur (Diskriminējoš vīriešu apavu lielums, diskriminējoša vīriešu uzturēšanās pludmalēs bez krūšturiem, diskriminējoša bārdu audzēšana u.c.), veido savstarpēji noturīgus pārus, kuri viscaur ievēro vienlīdzību, jo tikai tādejādi var sasniegt ideālu. Tāds savdabīgs XXL stils.

Bet Freida psihoanalīze manuprāt te neskādētu :O)

Pūks

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 6/26/02 7:35

Uldis:

< Gadus 5 atpakaļ Vācijā bija aktīva feminišu kustība, kura uzstāja uz to, ka vīriešiem jāčurā sēdus <snip> un apsēstākas gadiem ritot paliek... it īpaši, ja nav tēviņu, sīkos un rezultējošu regulāru sexu dabūjušas . . . >

Jā, jā, protams viņas arī patrulēja vīriešu vannas istabas lai viss būtu vislabākā kārtībā.;) Labs stāsts (urban legend).

Bet izskaidrojums par skābo garšu drīzāk būs, ka te viens otrs nav dabūjis ko gribējis no kādas īsti izskatīgas sievietes, tā tad protams "feministe."

aija

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 6/27/02 2:08

Īsti gan nesapratu par to skābo garšu, bet šeku Latvijā sievietes seksopīlu vērtē ne tikai pēc ārējā izskata. Ja nu vienīgi tie, kuri apmeklē ČakMarijas ielas meitenes. Mums te sievietes ņem vīriešus ar psiholoģiskiem pņēmieniem un tad mums te visas sievietes ir izskatīgas. Ja nu vienīgi feministes, kuras par vīriešiem domā kā par tēviņiem :O) un staigā varen uzpūtušās, kas nereti beidzas ar viendzimuma attiecībām. Tāpēc arī veidojas tāds stereotips un atgrūšanas no sabiedrības puses. Jo tā nelabprāt pieņem bez pamata augstprātīgos.

Pūks

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 6/27/02 10:35

Latvijas meitenēm pucēties ir ļoti svarīgi! Kad to dara cauru diennakti - zēni nav labāki. Vāciešiem jau ir sakāmvārds "Kleider machen Leute" Var jau arī tā, ja nav citas vērtības ...

Vasaras meitene (14 gadi) tagad skaistos blondos matus nogrieza un nokrāsoja sarkanus, krāsojās, (nagus un ādu ...) uzpucējās ejot uz peldi, klinšaino jūrmalu vai zemeņu lasīšanu ar jaunākām drēbēm un skaistākām kurpēm.....

Pagājušā gadā Berlīnē viņa vienu dienu gāja man 10 metrus aiz muguras, jo nebiju "smalks" viņas uztverē - biju gaišās biksēs un baltā kreklā bez šlipses ...

Audzu dēls iet makšķerēt ar jaunākām zandālēm vai tiko nopirktām ādas kurpēm (dejošanai), labām biksēm - kur es eju džīnās un gumijas zābakos

....

Pie mums ir bijušas meitenes un sievietes, kas mazgāšanos mēģināja aizstāt ar deodorantiem un smaržām

.....

Mēs latvieši patiešām esam viena fantastiska tauta.

Uģis G. Bērziņš, ar skatu uz ostu.

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 6/27/02 11:07

Nenāk pa sliktu arī atšķirīgi uzskati.:) Manuprāt veselīgums ir visskaistākais un tāc skaistums arī drīzāk uzglabāsies ilgāk fiziski, mentāli, garīgi.

Analoģijā ir kā saprotu padomju laikā apgājās ar sportistiem, daļēji arī šeit. Viņus ar zālēm/ dopingiem mākslīgi pārgrūda uz nenormāli augstu bet īslaicīgu sasniegumu un pēc tam varēja gadīties, ka jau visai jaunos gados bija bojāta veselība, sirdstriekas, utt. Bez tam, cik saprotu, neviens neprasīja atļauju, sportistiem nemaz nestāstīja ar ko visu tiek iešļircināti.

Māksla ir pavisam laba dabīga izgreznošana - man nav nekas tam pretīm :), bet tā nevar atvietot veselību.

Mūsu šejienes biksēs tērptām - nagus nelakotām - minimālas kosmētikas aktīvām meitenēm nav nekādas problēmas pievilkt gribētu otrā dzimuma ievērību - un nozīmīga daļa šīs attiecības tieši ir ilgstošākas nekā, ja pamatotas uz perfektā skaistuma principa.

Tikai mani uzskati,

aija

 

  

From: liepag@idirect.com
Date: 6/27/02 1:18

Sveiks, Pūk!

< Šodien aptaujāju dažas meitenes par Volterea spriedumu :O) Divas noaptaujātajām studentēm teica, ka Volters bija vecs pārgribējies izvirtulis. >

Jus visi esat intelektuāli augstākā pakāpē!

Anita

 

Kas jauns Latvijā?