From: RSpuris@aol.com
Date: 9/7/02 1:25

Alnis rakstīja:

< Dzirdēju tādu deputāta solījuma variantu: Es Latvijas zemei un tautai neesmu izdarījis neko sliktu un arī turpmāk apsolu neko nedarīt. >

Alni, man tāds jautājums: vai Tu nevari vismaz mēģināt panākt, ka Repšes partija APSOLA piestrādāt lai nākotnē mainītu pašreizējo vēlēšanu likumu/kārtību uz Žagariņa pamatoto 1 kandidāts 1 apgabalā?

No savas puses vari piesolīt ka ziņosi tādu solījumu visā pasaulē SVEIKS dalībniekiem, jo esam par to jau ļoti daudz sprieduši.

Ričs.

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 9/7/02 11:23

Sveiki!

Tāds solījums tagad galīgi itin neko nenozīmētu, un uz tādu solījumu būtu muļķīgi cerēt, jo Repšes kungs pats ir nolēmis balotēties visos apgabalos. Tas būtu tik pat muļķīgi kā ja bomzis, acīmredzot kārtīgi iereibis, pa visu ielu bļaustītos un solītu nekad vairs alkoholu nelietot.

Par šo jautājumu neesam ne tuvu vēl pietiekoši daudz sprieduši.

Juris

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 9/8/02 2:46

Vai tā ir spriešana? Tikai čivināšana!

 

From: alnis@lis.lv
Date: 9/8/02 5:00

Kam reizēm pievienojas arī rubināšana, ha, ha.

Juris: < Tāds solījums tagad galīgi itin neko nenozīmētu. . .>

Jurim 100p taisnība. Man liekas, jau rakstīju:

Viena kodola sēde tika ziedota spriešanai par Saeimas vēlēšanu likumu un tautas vēlētu prezidentu, kurā ierosinātājs un ziņotājs biju es. Jāsaka, ka tad pirmoreiz arī redzēju, ka mums nebūt nav tik "tīra" tā komanda, ka tur ir līdēji un pielīdēji, "gudri runātāji" un citi eksemplāri. Dzirdēju daudz muļķību, jo daudz vai maz, tas šoreiz būtu nosacīti, tomēr esam par šo jautājumu runājuši, zināmas zināšanas mums ir. Rezumējums bija, ka jautājums ir ļoti interesants, arī diskusija bija spraiga, taču šobrīd nav vērts tam ziedot laiku. Jā, līdz nākošajām vēlēšanām pie šī jautājuma noteikti tiks strādāts. Un viens no Repšes iebildumiem bija tāds, ka viņam, kurš jau bija bijis daudzās tikšanās, jautājums par S. vēlēšanu likumu netika uzdots nevienu reizi - tad kāpēc lieki pašiem izsaukt tādus? Un viņam bija/ir taisnība, jo es ļoti sekoju līdzi visām diskusijām, un neesmu vēl nevienā dzirdējis, ka šādu jautājumu uzdotu. Mūsu komunikāciju grupa izveda aptauju par problēmām, kas uztrauc tautu: 1. vietā veselības aizsardzība utt utt, taču visā garajā sarakstā vēlēšanu likums nebija. Jā, arī mani tas izbrīnīja, jo tas taču ir daudzu partiju programmās, Berklava mēģinājums, mūsu raksti... Atliek jautājums - ko darīt. Repše solīja... arī Bleirs solīja Anglijā, bet nepildīja, jo nebija vairs viņam izdevīgi. KO DARĪT?!

Alnis.

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 9/8/02 6:25

Sveiki!

Alnis man pilnībā piekrīt, ka katram vēlēšanu apgabalam vajadzētu atsevišķu kandidātu sarakstu, BET:

< . . . viens no Repšes iebildumiem bija tāds, ka viņam, kurš jau bija bijis daudzās tikšanās, jautājums par S. vēlēšanu likumu netika uzdots nevienu reizi. . . >

Ar vārdu sakot, Repšes kungs pats ar savu galvu nemāk domāt un vadīt arī nemāk. Demokrātija viņam ir tikai līdzeklis, lai tiktu pie Latvijas elites barības siles.

< Mūsu komunikāciju grupa izveda aptauju par problēmām, kas uztrauc tautu: 1. vietā veselības aizsardzība utt utt, taču visā garajā sarakstā vēlēšanu likums nebija. Jā, arī mani tas izbrīnīja, jo tas taču ir daudzu partiju programmās, Berklava mēģinājums, mūsu raksti... >

Tauta, kā mēs redzam arī šeit pat Sveikā no Fantastiskā Tautieša , Vinnija Pūksa, Gurdenā Ideālista Ervija, Īstenajiem Katoļiem Venta Zvaigznes un Jāņa Kučinska, Purapeļu Plunta, Pulkveža Blimpa u.c. izteikumiem, demokrātiju iedomājas kā kaut kādu abstrakciju uz ko varam cerēt tikai nākamajās latviskā garā izaudzinātās paaudzēs. Un Repšes kungs ir tāds pats dižvadonis kā Godmaņa kungs, kā Gaiļa kungs, kā Šķēles kungs, kā Čevera kungs, kā Bērziņa kungs, kā Grīnblata kungs, kā Zīgerista kungs un visi tie citi kungi, kas uz savas ādas izjutuši latviešu tautas vienaldzību attiecībā pret t.s. "demokrātiju".

< Atliek jautājums- ko darīt. . . . KO DARĪT?! >

Runāt, runāt, runāt un vēlreiz runāt un rakstīt, rakstīt , rakstīt un vēlreiz rakstīt par lietu. Atturēties no piedalīšanās Repšes kunga vai kāda cita kunga kundzības reklamēšanā.

Juris

 

From: pooh@parks.lv
Date: 9/9/02 4:31

Jāsaka, ka jauki, ka redzi arvien plašāk, kas ir kas, arī JL. Kā jau minēju, to jau varēja manīt pirmajā reizē. Bet laiks iet un partijas un to sastāvs ir tāds kāds viņš ir. Un katrs kaut ko jau spēj katrā partijā paurbināt.

Par to, ka cilvēki neuzdod jautājumus par vēlēšanu likuma maiņu. Redz, kad domas ir par fizioloģiskajām vajadzībām un drošību, augstākās lietas liekas tālas un svešas, un derīgas tikai filozofēšanai.

Ar vēlēšanu un kāda cita līdzīga likuma, bez tieši saredzamas iedarbības uz vēdera, dzīvokļu un veselības problēmām, maiņu nekādu tūlītēju popularitāti iegūt nevar. Šeit popularitāti var nākotnē iegūt vēstures kontekstā.

Ja ir vēlēšanās un sapratne ko šajā lietā darīt, būs tik jāurbinās pēc vēlēšanām.

Juris: < Runāt, runāt, runāt un vēlreiz runāt un rakstīt, rakstīt , rakstīt un vēlreiz rakstīt par lietu. Atturēties no piedalīšanās Repšes kunga vai kāda cita kunga kundzības reklamēšanā.>

Es gan vairāk sliecos uz domu par tautai saprotamu argumentāciju, ne par runas un rakstu plūdu lietderību. Jo šī metode, runāt, runāt..., rakstīt, rakstīt...., tad arī ir noveduši pie tautas vienaldzības uz demokrātiju un politiku, vai to pieminēšanu ar nelāgiem vārdiem.

Pūks

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 9/9/02 8:24

Sveiki!

Vinnijs Pūkss: < Es gan vairāk sliecos uz domu par tautai saprotamu argumentāciju, ne par runas un rakstu plūdu lietderību. >

Ak tad tāpēc Tu te Sveikā tik bieži uzstājies ar savu "tautai saprotamu argumentāciju", ka demokrātija Latvijā nemaz nav vajadzīga? Tātad Tava argumentācija nav ieskaitāmi nelietderīgu runu un rakstu plūdu kategorijā?

< Jo šī metode, runāt, runāt..., rakstīt, rakstīt...., tad arī ir noveduši pie tautas vienaldzības uz demokrātiju un politiku, vai to pieminēšanu ar nelāgiem vārdiem. >

Tautai ir jāzina, ka pretdemokrātiska "argumentācija" ir apkarojama ar izsmieklu un zākām gluži tāpat, kā pretamerikānisks terorisms ir apkarojams ar humanitāriem uzlidojumiem. Tautai ir jāsaprot, ka augsti godājamo dižbagātnieku kungu īpašumā nonākusī Latvijas valdība darbotos efektīgāk, ja tā būtu demokrātiskāka - ja tā ar likumu pielāgotos Satversmē paredzētajam reģionālās reprezentācijas principam.

Juris

 

From: ervie@mail.lv
Date: 9/9/02 8:50

tātad, ja es pareizi sapratu, žagariņš ir gan par zākām, gan arī par humanitāro bumbošanu. (pirms tam man likās, ka viņš joko, bet tagad saprotu ka tā ir viņa pārliecība tiešām.)

bet otrs izteikums ir vēl paradoksālāks: ka dižbagātnieku īpašumā nonākusī Latvijas valdība darbosies efektīvāk, ja ...

hmm, žagariņ, tu takš neesi dižbagātnieks? ko tad lien ne savā kabatā?

rv

 

From: pooh@parks.lv
Date: 9/9/02 8:51

Demokrātija ir visai daudzveidīga un pastāv jau labi sen un dažādās iekārtās. Neesmu apgalvojis, ka demokrātija nav vajadzīga. Tā nu atkal ir Tava, manu argumentu brīva interpretācija.

Es ar savām pļāpām necenšos panākt LR brīnumainu atdzimšanu, bet vairāk cenšos norādīt uz reālajām lietām. To, ka cilvēkiem maza interese par vēlēšanas likumu, un tie nesaista šo, viņuprāt abstrakciju ar savām sociālajām problēmām. Arī to, ka pietiekams skaits jauku cilvēku apzinās, ka patriotiskās audzināšanas trūkums ir Latvijas problēma.

Bet mana argumentācija un runas plūdi sakarā ar vēlēšanas likumu, ir centieni panākt pietiekami tautai saprotamu šī likuma maiņas nepieciešamības argumentāciju no šīs idejas iesācējiem.

Tautai ir jāsaprot..., bet tā nesaprot, jo tā neredz saistības starp savām sociālajām problēmām un kāda demokrātiskām zākām, vai to kā viņu problēmas var risināt humāni uzlidojumi.

Pūks

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/9/02 9:35

Sveiki!

Neviens te Sveikā ar savām pļāpām necenšas panāk LR brīnumainu atdzimšanu, bet vairāk cenšas norādīt uz reālajām lietām.

Latvijas Satversme ir reāla lieta. Arī Latvijas vēlēšanu likums ir reāla lieta. Latvijas Saeima ir reāla lieta un Latvijas neuzticība Saeimai ir reāla lieta. Tas, ka cilvēkiem maza interese par vēlēšanu likumu norāda uz nepieciešamību par šo vēlēšanu likumu runāt, runāt, runāt un rakstīt, rakstīt, rakstīt. Mēs katrs esam latviešu tautai piederīgs indivīds, un atsaukties uz latviešu tautu, ka tai neinteresē viena vai otra lieta nenozīmē, ka nevajag runāt, runāt, runāt un rakstīt, rakstīt, rakstīt par tieši tām lietām kas mums katram, latviešu tautai piederīgam indivīdam, šķiet svarīgas.

< Tautai ir jāsaprot..., bet tā nesaprot, jo tā neredz saistības starp savām sociālajām problēmām un kāda demokrātiskām zākām. . . >

Te bija runa nevis par demokrātiskām zākām bet zākām pret domu, ka demokrātijai nav sakarība ar tautas sociālām problēmām. Jo vaimanāt vienā vaimanāšanā par tautas sociālām problēmām nav nekāda cenšanās norādīt uz reālajām lietām.

Man personīgi ir liela problēma ar Repšes kunga un Pūksa kungu nostāju, ka nav vērts pacensties pielāgoties Satversmē paredzētajam reģionālas reprezentācijas principam tikai tāpēc, ka tauta to neprasa bet prasa gan patriotisku audzināšanu, amerikānisku augšupeju un bezkompromisa nostāju pret korupciju un vēl dažas smukas reālas lietas.

Ervijs man vaicāja:

< hmm, žagariņ, tu takš neesi dižbagātnieks? ko tad lien ne savā kabatā? >

Es uzstājos kā augsti godājamo dižbagātnieku kungu īstenais draugs, nevis lienu ne savā kabatā!

Juris

 

From: ervie@mail.lv
Date: 9/9/02 9:49

ā...

tad skaidrs... man šķiet, ka tādā gadījumā tu raksti uz nepareizo adresi...

    andris.skele@avelat.lv
    einars.repse@jl.lv
    aivars.lembergs@ventspils.lv
    ainars.lakucs@latvija.lv

un tamlīdzīgi....

rv

p.s. atvaino, repše - tas ir no cita saraksta. viņš nav dižbagātnieks. pagaidām.

  

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/9/02 9:56

Sveiki!

Ervijs domā, ka viņam uzaususi apskaidrotība.

Nekas Tev nav skaidrs, Ervij! Man nav jāraksta vēstules dižbagātnieku kungiem, lai viņiem palīdzētu, bet man jāmēģina viņiem palīdzēt rakstot vēstules Tev un Vinnijam un repšistam Alnim un Purapeļu Pluntam un Pulkvedim Blimpam un Īstenajiem Katoļiem Ventam Zvaigznem un Jānim Kučinskim un tā tālāk, ar vārdu sakot visai visai Sveiks saimei! Tikai tā es varu augsti godājamajiem dižbagātnieku kungiem palīdzēt veidot demokrātiskāku valdību Latvijā!

Juris

 

From: ervie@mail.lv
Date: 9/9/02 10:03

man gan liekas ka tu vēlies gāzt tos dižbagātnieku kungus no viņu krēsliem, tikai tev pietrūkst iekšu lai to pateiktu atklāti.

rv

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/9/02 10:11

Sveiki!

Ervijs apšauba manu vīrišķību.

Nē, goda vārds, Ervij, man netrūkst iekšas augsti godājamiem dižbagātnieku kungiem pateikt, ko es domāju, bet es tiešām nemaz nedomāju, ka viņus ne es ne Tu ne visa Sveiks kopa ne visa latviešu tauta vairs nenogāzīs no viņu krēsliem. Tāpēc vienīgā reālā izeja ir viņiem palīdzēt Latviju labāk vadīt, nekā viņi to ir darījuši līdz šim.

Juris

 

From: ervie@mail.lv
Date: 9/9/02 10:23

nu diez vai viņi noticēs tādam žagariņam kas kaut ko saka "with tongue in

the cheek"....

rv

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/9/02 11:12

Sveiki!

Ervijs šaubīgs.

Ej nu! Es taču neiešu rakstīt vēstulītes a. god. dižbagātnieku kungiem! Man pie vienas vietas, vai viņi man noticētu vai nenoticētu. Es rakstu Sveiks kopai, jo Sveiks kopa mani pietiekoši labi pazīst, lai zinātu, ka es nemēdzu melot. Ja nu vienīgi šad tad padzenu velnu ar Vinniju Pūksu . . .

Juris

 

From: ervie@mail.lv
Date: 9/9/02 11:16

oi, tad jau vēl sliktāk - žagariņš savas spēlītes pie dižbagātniekiem vēlas spēlēt ar sveikotāju rokām...

rv

 

From: signis@kssc.lv
Date: 9/9/02 11:10

Juris: < Man personīgi ir liela problēma ar Repšes kunga un Pūksa kungu nostāju, ka nav vērts pacensties pielāgoties Satversmē paredzētajam reģionālas reprezentācijas principam . . . >

Repšes kunga nostāja ir viegli saprotama. Ja viņš startēs tikai vienā reģionā, tad kurš tad pavilks partiju visos pārējos. "Jaunajam laikam" šis reģionālas reprezentācijas princips var kļūt līdzvērtīgs nāves spriedumam...

Signis

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 9/9/02 11:29

Tad Tu esi tik pat sliktās domās par latviešu tautu kā Repšes kungs, Pūksa kungs un Fantastiskais Tautietis u.d.c. Ar vārdu sakot, latviešu tautu citādi nepiedabūt pie vēlēšanām, kā ar solījumiem par pāraudzināšanu patriotiskā garā un banāniem par brīvu velti. Visiem citiem pasākumiem sanāk nāves spriedums, jo tauta bez lokomotīvēm nekur uz priekšu netiek.

Juris

 

From: pooh@parks.lv
Date: 9/9/02 11:59

Runāšana runāšanas pēc, tautai piegriezusies. Viņa ieklausās tikai tad, kad tai argumentēti, un saprotamā valodā paskaidro to vai citu demokrātisku pārvērtību nepieciešamību.

Patriotisms ir dainās. Bet tā vairs nav tautas valoda, tā ir tikai folkloristu valoda. Viss tas par Tēvu zemes turēšanu, būtu nepieciešams, lai katrs varētu atbildēt, priekš kam man tas vajadzīgs. kamēr atkal to skaidri neparādīs, nekas īpaši demokrātisks arī nenotiks.

Bet pļāpas par banāniem, lokomotīvēm jau arī vairs neaizķeras apziņā, jo kā jēdzieni nodrāzti līdz bezgalībai. Tā kā vai nu skaidri argumentē, tā, lai saprastu gan profesors, gan sētnieks, gan ministrs, gan lopkautuves strādnieks, kāpēc vajadzīgas izmaiņas demokrātiskajā vēlēšanu sistēmā un ko tās spēs dot. Vai protams vari šajā pašā garlaicīgajā stilā turpināt tērgāt par solījumiem pāraudzināt, banāniem un citām populistiskām lietiņām.

Pūks

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 9/10/02 3:22

Sveiki!

Juris Žagariņš atbildēja Signim tā:

< Tad Tu esi tik pat sliktās domās par latviešu tautu kā Repšes kungs, Pūksa kungs un Fantastiskais Tautietis. >

Man šķiet, ka Sigņa rakstītais drīzāk bija par labu Jura aizstāvētajam vēlēšanu grozījumam, nevis otrādi. Aizliegums kandidātam startēt vairākos vēlēšanu apgabalos varētu apgrūtināt tikšanu pie varas "stiprā vīra" partijām, kuru popularitāte balstās uz viena harizmātiska līdera personību. Tas varētu nākt demokrātijai par labu. Tiesa, pagaidām es neredzu šķēršļus katrai partijai izvirzīt 5 "lokomotīves" (ņemot par piemēru TP reklāmplakātus: Šķēle - Ārgalis - Segliņš - Dalbiņš - Pauls), tomēr jāatzīst, ka tas ir grūtāk.

Vents

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/10/02 11:58

Sveiki!

Vinnijs Pūkss: < Tā kā vai nu skaidri argumentē, tā, lai saprastu gan profesors, gan sētnieks, gan ministrs, gan lopkautuves strādnieks, kāpēc vajadzīgas izmaiņas demokrātiskajā vēlēšanu sistēmā un ko tās spēs dot. >

Arguments neko nav mainījies un tas ir pietiekoši vienkāršs. Ja partijas iesniegtu katram vēlēšanu apgabalam atsevišķus kandidātus sarakstus, tas mazinātu lokomotīvju īpatsvaru un izceltu reģionālās reprezentācijas īpatsvaru Latvijas demokrātijā. Tas būtu principiālā un arī burtiskā saskaņā ar Satversmē ierakstīto prasību pēc reģionālās reprezentācijas. Partijas nestrādātu tik daudz pie reklāmām, strādātu vairāk pie konkrētām darbības programmām un būtu spiestas savas programmas tautas priekšā nopietni argumentēt. Partijas vervētu plašākus biedru skaitus un tauta sāktu saskatīt jēgu piedalīties partiju darbā.

< Vai protams vari šajā pašā garlaicīgajā stilā turpināt tērgāt par solījumiem pāraudzināt, banāniem un citām populistiskām lietiņām. >

Ar Tevi, mīļais Vinnij, es labprāt turpināšanu šajā pašā garlaicīgā stilā tērgāt par Taviem solījumiem tautu pāraudzināt, barot ar banāniem un citām populistiskām lietiņām.

Juris

  

From: signis@kssc.lv
Date: 9/10/02 11:00

Juris: < Tad Tu esi tik pat sliktās domās par latviešu tautu kā Repšes kungs,

Pūksa kungs un Fantastiskais Tautietis. . . >

Kur tu manā tekstā izrāvi manas domas par latviešu tautu? Es izteicu tikai savas domas, ka Repšem patreizējā situācija ir izdevīga, tāpēc nav viņa interesēs to mainīt.

Signis

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 9/11/02 8:36

Katrs, kas *nopietni* atbalsta jebkuru no Latvijas "polītiskām partijām" ir vai nu vientiesītis vai sliktās domās par latviešu tautu. Ja Repšes kungs būtu bijis augstās domās par latviešu tautu, tad viņš būtu piedāvājis būtisku alternatīvu, un viņš būtu vinnējis tās atbalstu. Teikt, kā Tu saki, ka reģionālās reprezentācijas princips būtu Repšes kungam "līdzvērtīgs nāves spriedumam" ir izteikties nievājoši pret latviešu tautu. Kā jau Vents Zvaigzne mums ir atkārtoti stāstījis, priekšsēži, "lokomotīves" un ministru kandidāti tāpat tiks Saeimā iekšā, vienalga vai viņi balotētos vienā vai visos apgabalos. Repšes kunga augstie reitingi nozīmē, ka viņš tāpat tiktu par premjeru, vienalga vai viņš balotētos vienā vai visos apgabalos un vienalga, vai viņu ieceltu koalīcijas padome vai tauta. Bet tauta būtu pateicīga par nopietnu demokrātisku vadību no Repšes kunga, nevis tikai sacensību ar visiem vecajiem vēžiem zem tiem pašiem vecajiem noteikumiem kas Saeimu padara par svešķermeni latviešu tautā.

Juris

Kas jauns Latvijā?