Re: Partiju izvēle

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/6/02 3:59

Sveiki!

Tauta savu gribu ir izteikusi un tautas balss esot Dieva balss. Cerams, ka arī Juris savu nievāšanu uz kādu laiku izbeigs un pieņems spriedumu. Politiskie pretinieki pēc rezultāta paziņošanas parasti apsveic vinnētāju. Juris taču publiski paziņoja par kuriem nebalsos un apvainojoši izteicās par Alņa izvēli. Vai tad nu īsti nepratīsies?

Z.

 

 

From: alnis@lis.lv
Date: 10/6/02 4:52

Jā, Alnis, kalpojot godam Repšem un partijai JL, izdarīja tā, ka Siguldā par JL nobalsoja 38%, pie kam, ja nebūtu tūristi no Rīgas, kuri galvenokārt balsoja par 2. un 8. , būtu vēl labāk. Žēl tikai, ka Repše nepieņēma manu piedāvājumu strādāt birojā, veidot sakarus ar sab. org. ar zemessardzi uc., neielika programmā vēlēšanu likuma maiņu, viņa tuvākie izstūma mani no darba vēlēšanu kampaņas organizēšanā, kura varēja būt stipri vien labāka, un arī rezultāti būtu labāki. Lecīgi, nepareizā tonī tautā tika paziņots par 51 vietu Saeimā, ko vajadzēja skaidrot ar nepieciešamību. Nepārliecinoša bija tautas aicināšana kopīgā darbā, jo ar saukli vien nepietiek. Būtu, piem., aprunājušies ar Z/s par kopīgu kontrabandas likvidēšanu vai spirtiņa un narkotiku pārdošanu, utt. Redziet, cik vēl balsu aizgāja mums garām, tai skaitā arī Jura.

To, ka Juris apsveiks mani un Repši ar uzvaru, zinu bez teikšanas, jo viņš nav nemaz tik "briesmīgs" kā izskatās.

Lai Dievs dotu, ka arī turpmāk būtu tikai uzvaras.

Alnis.

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 10/6/02 5:17

Ar to uzvaru gan tā pasvakāk. Kā jau varēja plānot iepriekš uzvarētāju šajās vēlēšanās nebūs. Tas, ka JL ir visai lecīga un ambicioza komanda, kas līdzinās arī jau iepriekš pieredzēto zocpartijās redzētās arī bija un ir manāms ar neapbruņotu aci.

Tas, ka netika veidotas normālas sadarbības nedz ar NVO, nedz zemessardzi, norāda, ka JL nav nekāda interese Latvijas labā ko darīt, tā ir kārtējā kabatas partija ar visiem no tā izrietošām sekām. Nedaudz savādāk ir ar TP, tā ir tendēta uz ilglaicīku darbību un vadīšanu īsteno kā jau komersantiem pieklājas, neaizmirstot sabiedrisko aktivitāšu un dazju tautas vajadzību atbalstu. Neredzu iespēju JL un TP ilgstošai savienībai, pat, ja tāda radīsies. Katrā gadījumā nākamā nedēļa politiskaja ziņā būs jautra. Un neņemiet dikti pie sirds neparastas hameleonu spēles kādas varēsim vērot :)

Pūks

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/6/02 8:44

Nez no kāda viedokļa Pūks uzvaru vērtē. Patīk vai ne, saņemot vairāk balsis par citām partijām tomēr ir uzvara.

< Tas, ka JL ir visai lecīga un ambicioza komanda, kas līdzinās arī jau iepriekš pieredzēto zocpartijās redzētās arī bija un ir manāms ar neapbruņotu aci. >

Ja kandidātu izvēle būtu notikusi pa apgabaliem, kā Juris nepārtraukti kladzināja, tad arī komandas sastāvs būtu citādāks. Tas tomēr, pie patreizējās izvēles sistēmas nenotika bet par to nevar vainot JL.

< Tas, ka netika veidotas normālas sadarbības nedz ar NVO, nedz zemessardzi, norāda, ka JL nav nekāda interese Latvijas labā ko darīt, tā ir kārtējā kabatas partija ar visiem no tā izrietošām sekām. >

Cik ilgi kopš JL partiju dibināja un tomēr bez sadarbības ar interešu grupām spēja iegūt balsu vairākumu? Vai nu JL būs labāka vai sliktāka par patreiz valdošām partijām, tauta deva tai iespēju parādīt ko var.

< Un neņemiet dikti pie sirds neparastas hameleonu spēles kādas varēsim vērot :) >

Kas tur ko ņemt pie sirds. Ir gan jāsmejās ka 3 milionu tauta uzstāda 20 kandidātu listes. Tā tomēr ir demokrātija un tautai ir dota izvēle. Cik sen ka bija tikai viena liste un 99.9% no tautas par to nobalsoja.

Z.

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 10/6/02 10:16

Sveiki!

Zigis par Dieva balsi izteicās tā:

< Cerams, ka arī Juris savu nievāšanu uz kādu laiku izbeigs un pieņems spriedumu. >

Tas nav priekš manis tautas spriedumu ne pieņemt ne noraidīt. Bet kāpēc gan lai es tagad pēkšņi apstāju nievāt tos iekšlatviešus, kas paši par sevi visas pasaules priekšā regulāri stāsta, ka viņiem pietrūkstot patriotiskas audzināšanas?

< Juris taču publiski paziņoja par kuriem nebalsos un apvainojoši izteicās par Alņa izvēli. Vai tad nu īsti nepratīsies?>

Es neizteicos apvainojoši. Es izteicos tā: Alnis kalpo Repšes kungam, nevis Latvijai.

Juris, kam gods kalpot Latvijai

 

 

From: alnis@lis.lv
Date: 10/7/02 2:57

Pūks: <Tas, ka JL ir visai lecīga un abbicioza komanda, kas līdzinās arī jau iepriekš pieredzēto zocpartijās redzētās arī bija un ir manāms ar neapbruņotu aci. >

Varetu jau piekrist, ja nebūtu tik kategoriskā tonī. Pastāv taču iespēja, ka Pūks kļūdas un jaunie laiki arī kļūst ilglaicīgi, izstrādā jaunu vēlēšanu likumu, palīdz ielu bērniem, palielina pensijas un sadarbojas ar ZS. Dzīvosim, redzēsim!

Zigis: < Cik ilgi kopš JL partiju dibināja un tomēr bez sadarbības ar interešu grupām spēja iegūt balsu vairākumu. >

Nav jau tā, ka galīgi nebūtu bijusi. Bija satikšanās ar inteligenci, mediķiem, māksliniekiem, invalīdiem un pensionāru pārstāvjiem, taču stipri par maz un šaurā lokā, nepanākot savstarpēju uzticēšanos un pilnīgu sapratni.

Juris: < Es neizteicos apvainojoši. Es izteicos tā: Alnis kalpo Repšes kungam, nevis Latvijai. >

Es domāju, ka tas ir viens un tas pats, bet Juris domā, ka nē!

Alnis, kuram arī ir gods kalpot Latvijai.

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 10/7/02 3:10

Nu es uzvaru vērtēju apmēram tā. Strēlnieki 11. novembrī uzvarēja Bermontu. Bet tas, ka strēlniekiem būtu krituši 200 cilvēku, bet Bermontam 240 cilvēku vēl nenorādītu,ka strēlnieki ir uzvarējuši. Uzvarai svarīgi kā rokās būs Rīga un Latvija. Pagaidām JL rokās tikai šampanieša glāze. Tā kā uzvara vēl ir jāizcīna :O)

Pūks

 

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 10/7/02 3:40

Apakškomandanta problēma ir, ka vēlēšanās nebija viņam pieņemama demokrātiski etatiska (tā tulkotu "statist") alternatīva, teiksim, kāds Latvijas Lula (kreisais kandidāts Brazīlijas vēlēšanās, kas guva 47%). Nezinu kādi viņam bija programātiski iebildumi pret abiem sociku variantiem.

Uzsveru, ka ar 5 rajoni, 5 saraksti, lai reāli īstenotu Apakškomandanta ekonomisko politku, vien nepietiks. Ir jārada kreisi ekonomiska kustība, kas padarītu Latviju par stingri valsts regulētu ekonomiku. Kā tur iederās de Soto neformālā īpašuma legalizācija man nav aptverams, bet to Apakškomandants arī neskaidro. Cita starpā Brazīlijas aizejošais prezidents Cardoso (?) bija sācis de Soto parauga legalizāciju, taču viņš nav kreisais, nedz arī viņa partijas kandidāts (Cardoso bija nokalpojis konstitūcija paredzētos 8 gadus).

Juris K

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 10/7/02 3:50

Alnis: < Pastāv taču iespēja, ka Pūks kļūdas un jaunie laiki arī kļūst ilglaicīgi, izstrādā jaunu vēlēšanu likumu, palīdz ielu bērniem, palielina pensijas un sadarbojas ar ZS. Dzīvosim, redzēsim! >

Labs ir. Pieņemsim, ka nebija laika izrādīt interesi par Latvijai un latviešiem svarīgām lietām un visi spēki nedalīti tika veltīti tikai vēlēšanu kampaņai. Un tāpat pieņemsim, ka pirmais iespaids ir bijis mānīgs, JL tiešām tagad kļūs par godīgu veidojumu, konsekventi sekos iepriekš teiktajam.

Juris: << Es neizteicos apvainojoši. Es izteicos tā: Alnis kalpo Repšes kungam, nevis Latvijai. >>

Alnis: < Es domāju, ka tas ir viens un tas pats, bet Juris domā, ka nē! >

Man atkal nepatīk kalpot, tāpat arī vergot:O) Man gala beigās gribas, lai būtu medus podiņš, nevis uzslava, vai godaraksts :O)

Pūks

 

 

From: Pormals@aol.com
Date: 10/7/02 6:39

Pūks: < Strēlnieki 11. novembrī uzvarēja Bermontu. >

Cik atceros, tad pie tiltiem pret Bermontu cīnījās Latvijas jaunā atbrīvošanas armija. Strēlnieki tanī reizē vēl bija sarkano pusē.

Pormals

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 10/7/02 6:47

Sveiki!

A. god. pulkvedis Blimps rakstīja tā:

< Apakškomandanta problēma ir, ka vēlēšanās nebija viņam pieņemama demokrātiski etatiska (tā tulkotu "statist") alternatīva.. . >

Pulkveža Blimpa problēma ir, ka vēlēšanās nebija viņam pieņemama republikāniski amerikāniska (tā tulkotu "American") alternatīva. . .

Apakškomandants

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/7/02 7:00

Pūks: < Man atkal nepatīk kalpot, tāpat arī vergot:O) Man gala beigās gribas, lai būtu medus podiņš, neviss uzslava, vai godaraksts :O) >

A medus podiņš ir pašam jānopelna, pie jebkuras valdības un laba valdība ir tā, kura tev to ļauj, par velti var dabūt tikai godaraxtus.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/7/02 7:08

Medus jānopelna gan. Turklāt ja bites kopj tad vēl simbioze. Bet ja tikai mežā no viņām zog kā to dara lāči kārumnieki, tad taču ekspluatācīja.

aija

 

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 10/7/02 8:30

Šinīs vēlēšanās mazākais ļaunums un, protams, nepārbaudīta komanda bija Repše. Kopumā uzvarēja labēji liberāla eknomiskā polītika. Gan jābažās, kur Repše iegūs līdzekļus izsludinātai valsts apmaksātai veselības apdrošināšanai un dažām citām lietām.

Es uzskatu, ka labēja valdība ir labākais variants, taču tās darbam jāseko ar pienācīgu skepsi un kritisku aci. Taču man joprojam interesē kā funkcionētu t.s. demokrātiski nacionālā ekonomika? Ko tā būtu darījusi savādāk, un kā tā varētu rīkoties savādāk nākotnē, pretmetāa Repšes ekonomikai? Kuras ekonomikas nozares, un cik stingri, kādiem mērķiem un ar kādiem līdzekļiem vadītu valsts? Tā ka atlikuši četri gadi, varbūt varam sākt izglītot tautu nevis par 5 novadi, 5 saraksti, (tā ir svarīga, bet pati par sevi bez politiska satura reforma), bet par to, kā iekustināt pāreju no atvērtas liberālas tirgus ekonomikas uz valsts vadītu nacionālo ekonomiku?

Juris K

P.S. un kā saderas etatiska ekonomika ar de Soto plāniem legalizēt pelēko īpašumu? Kādēļ jāpgrūtina valsts ar tirgus dalībnieku paplašināšanu? Vai tad kapitālam nav pamatos jāpakļaujas valsts prioritatātem, nevis tirgus spēkiem?

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 10/7/02 8:50

Aija: < Medus jānopelna gan. Turklāt ja bites kopj tad vēl simbioze. Bet ja tikai mežā no viņām zog kā to dara lāči kārumnieki, tad taču ekspluatācīja.>

Zagšana nav ekspluatācija. Medus dabā rodas un aug tāpat kā zemenes. Bet kad zemenēm zogam tās augķus, to nezin kāpēc par zagšanu nesauc. Protams, ka jebkad ir jāpieliek darbs, jānopin groziņš, jāuztaisa podiņš, jāpakāpjas, jānoliecas, lai traukā ko ieliktu. Bet kad noliecas un pakāpjas, lai noplūktu ogu, vai nolaustu kadu bišu kāri, mūsu civilizācijā mēdz atrast jauku metāla zvārgulīti, vai paldiesu, par, kuru sakās kaķi sprāgstot. Ja katrs dara savu, un viens no otra paņem, tad arī ir simbioze. Bet kalpošana ir cilvēku izgudrota šmaukšanas, lai vieni varētu citus izkalpināt.

Juris K: < Tā ka atlikuši četri gadi, varbūt varam sākt izglītot tautu nevis par 5 novadi, 5 saraksti, (tā ir svarīga, bet pati par sevi bez politiska satura reforma), bet par to, kā iekustināt pāreju no atvērtas liberālas tirgus ekonomikas uz valsts vadītu nacionālo ekonomiku? >

Kāda nacionālā valsts vadīta ekanomika, ja visi, tā sauktie labējie tiecas atdoties ES? Un, kas tas par nacionālo spēku tad būs pēc 4 gadiem, kurš atjaunos Latvijas valstiskumu un nacionālo ekanomiku? Interesanti, ka tā sauktie labējie atdod Latvijas tautas suverēnās/demokrātiskās tiesības un arī visu ekanomiku ES dazjādo struktūru rīcībā. Manuprāt labējās partijas ievēro nacionālās intereses un veido ekanomiku, kura izdevīga valsts tautai. Ja sakās aizstāvam latviešu intereses tātad latviešiem. Nevis suverēnās tiesības un iespēju attīstīt savu ekanomiku atdāvina citiem, pretī saņemot solījumus par iespējamu maizes donītes piešķīrumu. Tā kā redzu Latvijas politiskajā spektrā tikai liberālās partijas un kreisi konservatīvo apvienību. Runas par labējo partiju uzvaru ir vairāk kā pārspīlētas :O)

Pūks

 

 

From: peteris@louisville.edu
Date: 10/7/02 9:10

Juris Kaža: < Tā ka atlikuši četri gadi, varbūt varam sākt izglītot tautu . . . >

Sveicieni! Mani sajūsmina elegance, ar kādu Jurkānam izdevies panākt, ka viņa rēķinus apmaksai piestāda Bojāriem (senjoram un junioram) un parējiem SD (sociāldemokrātiem, nevis Sicherheits Dienst).

Tagad, drošības labad vajadzētu pamodelēt, kas notiks Latvijas ekonomikā, ja Vovočka sāks rotaļāties ar krāniem caurules viņā galā (griezīs ciet, tad atkal pataisīs vaļā, atkal pagriezīs ciet un tā joprojām). Kopumā šķiet, ka tas varētu būt nākošais pārliecinošais arguments jurkānistu popularitātes vairošanai, līdz beidzot Ilzes Auzeres vīrs baltā zirgā cilvēktiesību dzimtenes sarkanās saulītes staru apspīdēts varētu iejāt Latvijas varas Olimpā.

Peteris Romanovskis

 

 

From: charles@microlink.lv
Date: 10/7/02 9:19

Pūks: < Kāda nacionālā valsts vadīta ekanomika, ja visi, tā sauktie labējie tiecas atdoties ES? >

Ekonomiskā laukā, cik zinu, labējās partijas ir tās, kas neatbalsta valsts lomas palielināšanu ekonomikas vadībā, bet kreisās ir tās, kas to atbalsta. Tāpēc JL un TP ir tipiskas labējās partijas.

Par to, vai pievienošanās ES ir izdevīga tautai, bez Tavējā ir arī cits viedoklis. Nedomāju, ka var šo izdevīgumu izskaitlot un, tādējādi, viegli pierādīt savu taisnību. Domāju, ka labākais ir vērot ES darbībā un analizēt citu valstu pieredzi iestājoties tajā vai nē.

Kārlis

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/7/02 9:28

Pūks: < Man atkal nepatīk kalpot, tāpat arī vergot:O) Man gala beigās gribas, lai būtu medus podiņš, nevis uzslava, vai godaraksts :O) >

Pūk, vai nu mums patika vai ne, sauc to par kalpošanu vai vergošanu, lielākai daļai no mums ārlatviešiem bija jāstrādā algots darbs citam un medus poda maksa bija pašu nopelnīta un ietaupīta. Spriežot no neauglīgā laika veltīšanas Taviem garajiem Sveika rakstiem, Tava auglīgā darba diena ir visai īsa. Nodarbojoties ar ielas bērnu audzināšanu Tu vari sagaidīt tikai medāli, ne medus podu, vecuma dienās. Tā tad, ja gribi medus podu, ieteicu Tev mainīt profesiju.

Z.

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 10/7/02 10:10

Kārlis Gobleja: < Ekonomiskā laukā, cik zinu, labējās partijas ir tās, kas neatbalsta valsts lomas palielināšanu ekonomikas vadībā, bet kreisās ir tās, kas to atbalsta. Tāpēc JL un TP ir tipiskas labējās partijas.>

Varbūt. Bet īpatni ir tas, ka eiropas labējās partijas cenšas norobezjot savas valstis no ES struktūru ekonomiskās patvaļas. Kreisie no labējiem atšķiras ar to, ka labejie vairāk pieļauj ekonomisko oņektu nonākšanu privātajās rokās, kreisie vairāk, to nonākšanu valsts pakļautībā. Bet attiecībā uz iekļaušanos citu valstu sastāvā vai savienībās labējie ir parasti atturīgi. Latvijas gadījumā pat tika pārkāpti likuma panti, kas bez tautas gribas tiešas izpausmes liedz valdībai uzsakt pat priekšdarbus, lai iekļautos svešu valstu un to apvienībās. Visvairāk šādas virzības atbalsta liberāļi. Izņēmumi varētu būt tādi, ka piemēram labējie Austrijā gribētu tautu apvienošanās dēļ pievienot Austriju Vācijai. Vai arī kreisie vēlētos, sociālo uzlabojumu sasniegt iekļaujot valsti kādā tās tautai izdevīgā struktūrā. Pagaidām gan tādu variantu neatceros.

< Par to, vai pievienošanās ES ir izdevīga tautai, bez Tavējā ir arī cits viedoklis. >

Vai ES tautai tīk vai nē, tāpat NATO varēja viegli uzzināt referendumā, pirms šādas virzības uzsākt. Vēl jo vairāk, ja par to runāts satversmē un arī krimināllikumā, kurš gan tagad, jau pēc nelikumīgu līgumu slēgšanas par virzību iekļauties tautu saimē, ir mīkstināts, bet tautas griba tomēr ir vajadzīga, lai ko tādu paveiktu. Nu un tad varētu noskaidrot, kura viedoklis ir vairākumā.

<. . . lielākai daļai no mums ārlatviešiem bija jāstrādā algots darbs citam un medus poda maksa bija pašu nopelnīta un ietaupīta. >

Strādāšana tomēr atšķiras no kalpošanas un vergošanas. strādāšana ir tāda savstarpēja līguma slēgšana par to, ka es kāpšu, piemēram. Tavā kokā, bet medu vēlāk sadalīsim. Kalpošana un vergošana atkal ir, ja mani tur striķītī un liek kāpt kokā, solot, ka man arī kas atkritīs. Un atkrīt arī, ja saimnieks jau piēedies. Strādajot var tikt arī pie medus podiņa, bet kalpojot tikai pie tā kas kādam paliek pāri.

< Spriežot no neauglīgā laika veltīšanas Taviem garajiem Sveika rakstiem, Tava auglīgā darba diena ir visai īsa. >

To cik auglīga man tāda laika veltīšana ir zināms tikai man. Bet par auglīgio daļu Tev taisnība. Nenodarbojos ar medus ievākšanu, kad var nosvērt. Ielas bērnu lauciņā darbu var izvērtēt veicot statistiskos pētījumus un nodarbojoties ar ielas bērnu problēmu plašāk nekā to spēj dazji centri un klubiņi. Šim darbam jābūt kompleksam, kas skar ekanomikas visdazjādākās jomas. Nabadzības novēršanu, bērnu nodarbinātību un pienācīgu pedagoģisko aprūpi skolās, korupcijas izskaušanu, tai skaitā skolās, tas palīdzētu arī narkomānijas izplatības ierobezjošanā...u.t.t. Bet mana darba diena sākas 7 no rīta un beidzas pēc deviņiem vakarā. Un brīzjam man tikvien kā jāsēzj un jāpieskata telpas, kurās notiek rosība. Tā ka esam izvietojuši kameras un signalizāciju, tad man nav jāšaudās kā atspolei, un es varu arī paklikšināt sveikā.:)

< Tā tad, ja gribi medus podu, ieteicu Tev mainīt profesiju.>

Te nu tu smagi kļūdies. Mans medus podiņš vecuma dienās atkarīgs vai būs tajā laikā pietiekams skaits darba spējīgu jaunu cilvēku, kuri tad liks manā medus podiņā medu. Un tieši pie šā jautājuma tad es arī strādāju. Varbūt, ka to vajadzēja sākt vēl 1992 gadā ne 1997. gadā kā mēs. Bet tad sākotnēji bija liela cerība uz labējiem un nacionālajiem spēkiem/partijām, kuras līdz ar pieaugušo nabadzību, bērnu skaita samazināšanos gandrīz par 25% un bērnu noziedzības, alkoholisma un narkomānijas pieaugumu, izplēnēja. Bet kā rāda vēlēšanas, vell lielākā daļa latvijas iedzīvotaju nav aptvērušas, ka pie viņu sociālajām nelaimēm nav vainīgs kaut kāds nemateriāls rēgs, kā korupcija, nabadzība, bezdarbs, bet pie vainas ir tās partijas un spēki, kuri bija pie varas un minētajos rēgos dzīvību dvesa. Tagad tika nobalsots atkal par viltvārzjiem, kuri brēc par nacionālajām interesēm, salīduši mainītās kulītēs. Komandas, valsts, kura strādā kādam mistiskam cilvēkam, gods kalpot, un vēl citas aplamības skandētas, atkal pievīla. tas nozīmē, ka bērnu skaits samazināsies vēl pa5r kādiem 6 līdz 8 procentiem, un pēc iestāšanās ES še sāks mājot svešinieki, un tādu mazākais būs 150 tūkstoši, lia kaut nedaudz spētu nodrošināt valsts infrastruktūras darbību.

Protams, ka mana darbošanās stāvokli nespēj mainīt, jo tādu ir ne pārāk daudz. Un kamēr par narkomānu, noziedznieku nekļūs kāda paša bērns, vai cita bērns nekļūs par slepkavu un zagli, vispārējam tautas kopumam grūti saredzēt likumsakarību, starp bērniem, kuri tusojas kāpņutelpās un diedelē santīmus spēļu automātiem un arvien pieaugušo nabadzību.

Tā kā viss ir likumsakarīgi.

Var jau būt, ka sveikojot Sveikā, būšu nācis pie atziņas, ka ar vienkāršu pārliecināšanu še nekas nekustēsies. Jo nepieciešamas taustāmākas lietas. Un kaut kādi procenti nēsošu bērnu, bērnu narkomānu, noziedznieku, prostitūtu, slepkavu ir vājš arguments tiem, kuri pieradušu ietekmēties vien no personīgas pieredzes vai labas reklāmas.

Un šī atziņa man liks pārtraukt kniskšināt šīs vēstules, kuras tešām liekas jau bezjēdzīgas.

Pūks

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/7/02 10:14

Pūks: < Zagšana nav ekspluatācija. Medus dabā rodas un aug tāpat kā zemenes. Bet kad zemenēm zogam tās augķus, to nezin kāpēc par zagšanu nesauc. >

Medus dabā gan nerodas, dabā puķu ziedos rodas nektārs.Bites to savāc un savā ķermenī pārvērš par medu. Bez bites nektārs ielikts šūniņā nepārvērtīsies par medu. Tā tad dabā cilvēki izmanto bites, pretī neko nedodot. Es saku dabā, nevis biškopībā.

< Ja katrs dara savu, un viens no otra paņem, tad arī ir simbioze. >

Tikai ja abiem ir kāds labums.

< Bet kalpošana ir cilvēku izgudrota šmaukšanas, lai vieni varētu citus izkalpināt. >

Pastāsti mums, kā bija ar to šmaukšanu padomju laikā, kad vienkāršo tautu (kadrus) izmantoja partijai piederīgo labā? Tā tad viena grupa ieguva labumus izmantojot otru ar terora palīdzību. Cik streiki bija lai ražojošā strādnieka dzīvi uzlabotu?

< Mans medus podiņš vecuma dienās atkarīgs vai būs tajā laikā pietiekams skaits darba spējīgu jaunu cilvēku, kuri tad liks manā medus podiņā medu. Un tieši pie šā jautājuma tad es arī strādāju. >

Viss atkarājas no tā ko Tu saproti ar apzīmējumu "medus pods". Ja materiāla vērtība, tad tā nekad nebūs. Ja pietiks ar pašapziņu ka esi labu darījis, tad noteikti būs, bet tā būs tikai veikalā neapmaināma pašapziņas medaļa. Tikai nedomā ka es Tavu darba izvēli kritizēju, tikai atgādinu ka "Nepateicība ir pasaules alga". šeit patreiz ir vairākas tiesas prāvas, kurās patversmēs audzinātie apsūdz audzunātājus par brutālu izturēšanos un un citām nelietībām un pieprasa financiālu atlīdzību. Tie bija citi laiki, par nepaklausību bērnus pēra, tagad par to pērāju liek cietumā. Kāds tam sakars ar subjektu "Partiju izvēle", no valdošam partijām atkarājas tautas sociālā labklājība un kur radīsies līdzekļi lai to veicinātu.

Z.

 

 

From: norandris@rcn.com
Date: 10/7/02 11:53

Zigi, tiesu prāvas neattiecas uz lietu. Tad ielas bērni drīzāk sūdzēs savus vecākus. Pūks tikai aizrāda, ka viņa pensiju maksās pašreizējo ielas bērnu paaudze. Ja tie būs ražīgi strādājošie, UN ja partijas/valsts/Saeima naudu neizšķērdēs, Pūkam ubaga spieķis nedraud.

Tavi darba gadi un nomaksātais sociālais nodoklis Tev tikai dod tiesības pretendēt uz valsts pensiju, ko maksā tie, kas strādā, kad esi pensijā. Ja uz katru strādājošo ir viens pensionārs, tad vari iedomāties, kāds ir caurmēra līmenis, it sevišķi ja liela daļa algas ir zem galda aploksnēs, par kurām sociālo nodokli nemaksā, resp. darba devējs nozog.

AP

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 10/7/02 12:50

Zigis: <Medus dabā gan nerodas, dabā puķu ziedos rodās nektārs.>

Zemenes arī pašas nerodas. Zemenes savāc ūdeni un dazjādas vielas, lai izaudzētu savus pēcnācējus-zemeņu ogās. Pretī mēs dodam savus mēslus, savu ķermeni, ādu. Nu un tad tos labumus ēd putekļu ērces, zjurkas u.t.t.

< Pastāsti mums, kā bija ar to šmaukšanu padomju laikā. . . >

Vai tad Tu to nezini, ka man jāstāsta?

< Viss atkarājās no tā ko Tu saproti ar apzīmējumu "medus pods". >

Runa par medus podiņu bija kā par materiālu labumu. Šī darbošanās man nodrošina kaut kādu minimālu iztikšanu, un nmākotnē, kaut nedaudz uzlabos sītuāciju ar darba spēku, kurš maksās nodokļus man, kad būšu pensionēts.

< Tikai nedomā ka es Tavu darba izvēli kritizēju, tikai atgādinu ka "Nepateicība ir pasaules alga". >

Nepateicība pasaules alga, ir ja skatās tuvi. Tāpat kā piemēram mēs putekļu ērcītes nodrošinām ar barību, bet tās atkal mums dāvā slimības. Bet, ja paskatās visu sistēmu kopumā, noteikti var atrast kāds labums ir arī no minētām ērcītēm.

Tāpēc manis rakstītajam par medus podiņiem un arī ielas bērniem ir sakars ar subjektu Partijas izvēle. par līdzekļiem tautas labklājības veicināšanai šoreiz nerunāšu. Tas ir gana gari, un milzums iespēju.

Pūks

 

 

From: alnis@lis.lv
Date: 10/7/02 4:48

Pūks: < Man atkal nepatīk kalpot, tāpat arī vergot:O) Man gala beigās gribas, lai būtu medus podiņš, neviss uzslava, vai godaraksts :O) >

Medus podiņam ir viena slikta ipašība - bez medus, kurš domāts ēšanai un ātri pazūd, tam vairs nav nekāda liela vērtība - pat naktspodiņam tas neder, jo osītes nav.

< Labs ir. Pieņemsim, ka nebija laika izrādīt interesi par Latvijai un latviešiem svarīgām lietām un visi spēki nedalīti tika veltīti tikai vēlēšanu kampaņai. Un tāpat pieņemsim, ka pirmais iespaids ir bijis mānīgs, JL tiešām tagad kļūs par godīgu veidojumu, konsekventi sekos iepriekš teiktajam. >

- Šodien piedalījos JL atklatajā valdes sēdē. Ko tur sprieda par valdību un tālāko- uzzinajāt un uzzināsiet no preses, tacju vienu momentu šovakar TV izlaida, to, ka tika PIEŅEMTS DOKUMENTS, lai gan teikts jau tika vairākkārt, kurā teikts, ka turpmāk nebūs nekas slepens! Viss būs atklāts, visā varēs piedalīties prese. Nebūs nevienas sarunas vai vienošanās ārpus JL biroja sienām bez preses klātbūtnes, bet ja kāds to meģina darīt, tad tas ir viltvārdis bez pilnvarām. Atklātas būs valdības sēdes, darbība, pasūtījumu konkursi. Ja kāda firma uzskata, ka piedaloties konkursā tā izpauz savus komercnoslepumus- lai nepiedalās.

Tā lūk! tas jau ir milzu solis korupcijas ierobezjošanā un tautas iesaistīsšanā aktīvā valsts parvaldes un veisdošanas darbā. Tauta zinās visu, tiks uzklausīti tās ierosinājumi, tā tiks aicināta palīgā policijai, kontrabandas un citu likumpārkapumu atklāšanā. Tas ir galvenais solis, kurš pierāda Repšes nodomu godīgumu un patiesu darbu Latvijas labā.

Jo atrāk neticīgie noticēs un pievienosies JL, jo labāk tautai un viņiem pašiem!

Alnis.

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/7/02 4:55

Stokholmas Jurim varu teikt, ka par siem jautajumiem jau esam kau esam gan lasijusi, gan komentejusi lidz sveikotaju apnikumam. Galvenie punkti, ko velos atkartot ir tris: (1) Nav nekada pamata domat, ka administratori varetu but labi tirgus aizvietotaji un varetu drosi pateikt, kas isti butu jarazo uz vietas, robezsargu un muitnieku aizsardziba, (2) atrast un izkopt savas spejas sekmigi razot un pardot var uznemejs ar savu saimi, un (3) lielais ES tirgus paver Latvijas uznemejiem iespejas darboties pari maza Latvijas tirgus robezam.

Visu labako,

Gundars

 

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 10/7/02 5:06

Manuprāt ES nosaka standartus un rāmjus, pēc kuriem darbojas kopējais tirgus taču, izņemot lauksaimniecībā, paša tirgus procesos neiejaucas un cenšas to (ES iekšējo tirgu) liberalizēt. Tā tas, piemēra, bijis ar automašīnām. Tagad ES pilsoņi var pirkt jaunas automašīnas no jebkura dīlera jebkur ES. Tas ir tirgum un patērētājiem draudzīgs lēmums.

"Nacionāla" ekonomika darītu tā, kā to darīja Indija, aplika ar augstu muitu jebkuru importa mašīnu un "atbalstīja" Indijas pašmāju autorūpniecību, kuras "zieds" ir kautkāds žigulis India-style.Ja sākam atkāpties no tirgus, tad ir jāizlemj kādi mehānismi ārpus patērētāju izvēles nosacīs t.s. nacionālās intereses. Brīvā tirgus apstākļos nacionālā īpatnība izpaužas ar to, ka latvieši Jāņos pērk sieru un alu, nevis japāņu suši. "Nacionāla" ekonomika, prezumējot, ka latviešu tautas interesēs ir vietējā siera un alus patēriņš, apliktu suši ar sodam līdzīgiem muitas tarifiem, uzliktu īpašu licencēšanas režimu suši restorāniem un sodītu un ķerstītu suši kontrabandistus, kā arī nogrābtu pludmales, kur krastā izskalotas jūras zāles (suši sastāvdaļa). Tādēļ provocēju Apakškomandantu un citus izskaidrot, kā pārvaldes ierēdniecība spēs pieņemt labākus lēmumus kas radīs labāku ekonomisko attīstību nekā patērētaji, kuri atstāti savā vaļā ar plašu rīcības izvēli tirgū. Varbūt arī mūsu ekonomisti var ko piebilst.

Juris K

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 10/7/02 5:28

Sveiki!

A. god pulkvedis Blimps rasktīja tā:

< Tādēļ provocēju Apakškomandantu . . . >

A. god pulkvedis B. iedomājas mani noprovocējis ?!?!?!?!

Ziniet, pulkveža kungs, sushi is shit. Jā! Dzirdēji pareizi. SHIT! Lipīgas rīsu klimpas ar gļotainām jūras nezālēm - viss. Pfui! Yuck! Sashimi is where it’s at. Sashimi, saproties? Svaigas tunces klucīts, zobenzivs klucītis, juras asara klucītis, tintes zivs klucītis, jēls gliemezītis un austerītis ar labi stipriem zaļiem mārutkiem ar ingveru. Jeb vai Bantustānā provincē tādas lietas vēl nav redzētas? Un bez karsta rīsa vīna pat nedomā man tuvoties!

Apakškomandants, līdz nacionalai baltkvēlei noprovocēts

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 10/7/02 5:30

Juris Kaža: <Tagad ES pilsoņi var pirkt jaunas automašīnas no jebkura dīlera jebkur ES. >

Jā nu ir tā vai katram 300 iedzīvotājam ir pašmāju jauns zjigulie un katram ir darbs, maize un pajumte, vai arī katram 10000 ir jauns rietumu auto un katram 60 ir darbs, pajumte un maize iesskumā, kā atskaites punkts. Ir vērts padomāt, ja runa ir par demokrātiju.

< Ja sākam atkāpties no tirgus, tad ir jāizlemj kādi mehānismi ārpus patērētāju izvēles nosacīs t.s. nacionālās intereses. >

Neiedziļināšos sīkumos, bet pirmskara laiku Latvijas nacionālā ekonomika ir tas modelis, kuru der iegaumēt, ja vēlas brīvu un neatkarīgu valsti. Pretējā gadījumā dziesmošana ir vējā, tik pat labi varēja tupēt padomijā. Izņēmums var būt desmit procentu Latvijas iedzīvotāju, kuriem ir iespēja nopirkt jaunu rietumu auto un svētdienās iekost suši.

Alnis: < Medus podiņam ir viena slikta ipašība- bez medus, kurs domāts ešanai un atri pazūd, tam vairs nav nekāda liela vērtība- pat naktspodiņam tas neder, jo osītes nav. >

Kā ta, tie der tikai dāvanai ēzelīšiem. Tāpēc jāskata, lai podiņš pilns. Domā, ka JL vismaz medus podiņam osīti pieriktēs, ja ne ēst sanāks tad vismaz...

Vispār man divas rokas un bez osītes arī iztiktu, ka tik medus.

Gundars: < Galvenie punkti, ko velos atkartot ir tris: (1) Nav nekada pamata domat, ka administratori varetu but labi tirgus aizvietotaji un varetu drosi pateikt, kas isti butu jarazo uz vietas, robezsargu un muitnieku aizsardziba, (2) atrast un izkopt savas spejas sekmigi razot un pardot var uznemejs ar savu saimi, un (3) lielais ES tirgus paver Latvijas uznemejiem iespejas darboties pari maza Latvijas tirgus robezam.>

Nu ja tas labi Latvijas interesēs darbojās pirms 1100 gada. Bet tagad gan šis tas mainījies. Mēs esam pateicoties rietumu un austrumu līgumam par nabagiem pārvērsti. Tā kā līdzvērtīga konkurence ir tīrais izsmiekls un Latvijas verdzība, nekas vairāk.

Alnis: < Jo atrāk neticīgie noticēs un pievienosies JL, jo labāk tautai un viņiem pašiem! >

Neesmu ticīgais un nekad, domajams nebūšu. Ja JL būs spējīgs īstenot to ko sapļāpājis pirms un pēc vēlēšanām, godīguma sakarā, tad varēs arī ie palīgā. Līdzšinējā pieredze gan rāda, ka visa tā JL pļāpāšana ir tikai papīra vērtībā. Cerams, ka kas mainīsies. un nevajadzēs tik ar ticību iztikt.

Pūks

 

 

From: aivis.b@delfi.lv
Date: 10/7/02 5:50

Alnis: < Jo ātrāk neticīgie noticēs un pievienosies JL, jo labāk tautai un viņiem pašiem! >

Neticīgie?

Hm.....

Un kāda tad ir šī ticība?

Ko šī sola - paradīzi zemes virsū?

AB

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/7/02 6:02

Pūks: < Neiedziļināšos sīkumos, bet pirmskara laiku Latvijas nacionālā ekonomika ir tas modelis, kuru der iegaumēt >

Jusmotajiem par priekskara Latvijas saimniecisko dzivi es loti ieteicu apskatities valsts izdotos statistiskos parskatus un gada gramatas. Tur lasitajs pats atri ieveros straujo atkopsanos pec Pirma pasaules kara, ka ari sava veida stabilitati ar zemu razibas un labklajibas limeni pirms Otra pasaules kara. Ja nav grutibas ar vienreizvienu, lasitajs var to aprekinot ar sasniegumiem uz galvinas.

Alnis: < Jo ātrāk neticīgie noticēs un pievienosies JL, jo labāk tautai un viņiem pašiem! >

Pirmaispazinojums ir tiesam daudzsoloss. Tagad gaidism pirmos darbus, kaut vai pirma konkursa gadijuma (vai tas bus jauno ministru autiniem?).

Visu labako!

Gundars

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/7/02 10:51

Andris Priedītis: < Zigi, tiesu prāvas neattiecas uz lietu. Tad ielas bērni drīzāk sūdzēs savus vecākus. >

Andri, es visu to ļoti labi saprotu. Pensijas maksā nākošā, strādājošā, paaudze. Lai tāda būtu, ir jābūt vairāk bērniem no stabilām ģimenēm, nevis bezvecāku ielas bērni. Latviešiem lielās ģimenes pazuda jau

pirms 1939 gada, kad izglītotie atstāja laukus un pārgāja dzīvot pilsētās. Kuriem pilsētās bija lielās ģimenes? Pa lielāko daļu tiem kam vismazākie ienākumi. Bērnu palaist pasaulē nav liela gudrība. šodien bērnu uzaudzināt un izskolot vecākiem maksā daudz naudas, kuri būs tie kas maksās par ielas bērniem?

Z.

 

 

From: norandris@rcn.com
Date: 10/7/02 11:46

Interesanti, Zigi -- ko tad Tu ieteic darīt ar ielas bērniem? Tādi ir, vienalga vai mēs viņus ignorējam vai ne. Vai nav labāk ja pašvaldība vai/un nevalstiskas organizācijas interesējas un kaut mazliet par viņiem gādā, ja jau vecāki nevar vai negrib? Vismaz tikpat minimāli, kā Amerikā tomēr gādā par bezpajumtniekiem? Bērniem jābūt iespējai un interesei ar laiku kļūt par sabiedrībai derīgiem un produktīviem nodokļu maksātājiem. Latvija katru gadu zaudē iedzīvotājus vienas mērenas mazpilsētas apmērā. Nevaram atļauties nevienu bērnu zaudēt.

Zviedrijā, ja vecāki nevīžo par bērniem pienācīgi gādāt, tos var atņemt un nodot audžu vecākiem, kas saņem papildus pabalstu.

AP

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 10/8/02 12:51

Hm, pašlaik gan JL ne ar ko neatšķiras no pārējām pie varas tikušajām partijām - dala sev portfeļus uz nebēdu. Pirms vēlēšanām E.R. runāja par profesionalitāti. Tagad gribētos dzirdēt pamatojumus - ar ko šie izvirzītie ministru kandidāti ir visprofesionālākie.

Ausma

 

 

From: Gints.Kirsteins@lattelekom.lv
Date: 10/8/02 2:09

Turpmāk, tikai mana versija:

Tā kā PCTVL jau publiski pazinnoja, ka atbalstīs jebkuru valdību, kurā nebūs TB/LNNK, tad varam uzskatīt, ka JL var nennemt nevienu palīgā, tāpēc arī tas teātris, kur itkā notiek sarunas, bet JL jau visu ir sagrābis, uz tādu sadarbību varētu būt gatvi tikai tādi, kas pasi sevi neciena, kautgan viltus mācītājiem tas derētu, jo naftas terminālu uzbūvēt ta vajag. Krupnnikovs ar Jurkānu gan jau, ka sen ir vienojies. Problēmas parādīsies pēc tam, kad jaunā valdība nevarēs piennemt lēmumus, lidzīgi kā tas jau bija Krisstopānam. Ceru, ka kllūdos, bet to parādīs jau pirmais balsojums.

G inc.

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 10/8/02 4:08

Ausma: < E.R. runāja par profesionalitāti. Tagad gribētos dzirdēt pamatojumus - ar ko šie izvirzītie ministru kandidāti ir visprofesionālākie. >

Īpatni gan. Vēl nav izveidojuši vairākuma koalīciju saeimā, kas būtu tas svarīgākais šobrīd, bet dala jau amatus. Var jau vēl gadīties, ka paliek opozīcijā tā dalot >(

Gints Kiršteins: < Problēmas parādīsies pēc tam, kad jaunā valdība nevarēs piennemt lēmumus, lidzīgi kā tas jau bija Krisstopānam. Ceru, ka kllūdos, bet to parādīs jau pirmais balsojums.>

Iespējams, ka nekļūdies. Bet, lai gan atklāti visi noraida sadarbību un koalīciju veidošanu ar PCTVL, taču realitātē viss notiek. PCTLV ir visai pieticīgs veidojums, kurš gatavs darboties arī bez koalīcijas līguma. Tā gan JL, gan TP pielipinot sev ZZ, kuri mierā sadarboties ar jebkuriem, iedodot dazjus amatus PCTVL, spēs izveidot valdību. Ja JL un TP saiet kopā vienā koalīcijā, tad šiem medaļniekiem nāksies, katram, vairāk zaudēt, nekā neveidojot šādu savienību. Unpat, ja arī viņi saiet kopā koalīcijā, drīz vien saplēsīsies par sīkumiem, dēļ savām ambīcijām. Tā kā iespējams Rīgas domes variants, kad gluzji stabīlu pozīciju veido bez koalīcijas līguma.

Pūks

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 10/8/02 4:24

Kad vēlēšanu naktī TV bija runa par TP, E.R. sacīja, ka respektēs vēlētāju viedokli. Šobrīd izskatās, ka TP atkal būs jāpaliek opozīcijā. 7.Saeimā savēlēja ļoti interesantu prezidiju un komisiju vadoņus, bet Krištopanam arī tas nepalīdzēja, jo PCTVL ar` nav nekādi muļķi.

Repše jau jūtas, it kā būtu saņēmis prezidentes uzaicinājumu veidot valdību. Burvju vārdiņi "lūdzu" un "kādas ir jūsu domas" pagaidām gan būtu vairāk vietā nekā klaja savas varas demonstrēšana.

Ausma

 

 

From: pooh@parks.lv
Date: 10/8/02 5:28

E.R. sevi jau iedomājas ministru prezidentu un Krupņikovu ārlietu minīstru :) Kādi te lūdzu, vai iztaujājumi par citu domām. Teorētiski gan ir iespējams, ka koalīcija veidojas arī bez PCTVL un TP līdzdalības. Jautājums, vai visas partijas spēs strādāt diktatūras rezjīmā :)

Pūks

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 10/8/02 6:10

Ausma: < Šobrīd izskatās, ka TP atkal būs jāpaliek opozīcijā . . . >

Un šis būs labs brīdis, kad valsts ekonomika varēs izbāzt galvu virs ūdens un ievilkt svaigu gaisu.

Ausma, pirmsvēlēšanu pēdējās "Milžu cīņās" Škēle apgalvoja, ka 1999.gadā neviens nerunāja par milzīgu kontrabandu un šēmām, kas iznīcinā L-jas tirgu un zemniekus.

Varu apliecināt ar faktiem, ka Škēle apzināti meloja. 1999.-tā gada sākumā visas lielākās avīzes publicēja lielus pētījumus, kuri pierādīja, ka valstīs ir milzīgi kontrabandas apjomi un neuzskaitīta tirdzniecība. Un iniciatīva šai informācijai nekādi nenāca un nebija saistīta ar TP vai kādu nebūt Drošības, Ekonomikas vai vēl kādu tur policiju.

To atklāti ignorēja un centās apšaubīt ar TP saistītais Lauksaimniecības ministrijas valsts sekretārs.

Jebšu Škēle nelasīja avīzes .... ? Ar pārtikas rūpniecību cieši saistītais Škēle izrādijās "nezinītis"? Škēle, kurš pirms tam bija vairāku valdību Ministru prezidents?

Ir pagājuši trīs gadi un lielākie rezultāti ir ... nošauts augsta ranga muitnieks, atklātas pāris nelegālas noliktavas par kurām informācija nāca ... no Vācijas.

Maigākais vārds ko varu veltīt "varas partijai" ir bezdarbība. Par Škēli varu teikt tikai to, ka ir nožēlojami redzēt, kā melo augsta ranga politikis. Pie tam publiski un atklāti. Domburs to zināja un vien atteica Škēlem - "tā nu nebija gan, ka toreiz nerunāja". Vinš tikai nepiebilda "kāds varbūt negribēja dzirdēt".

Varbūt kādam ir kāda laba doma, kādēļ JL un LPP spītīgi vairās veidot koalīciju ar TP?

Vai iemesls ir tikai tas, ka viņiem īsti nepatīk oranža krāsa?

P.

 

 

From: Asnate.Dimza@aniteps.com
Date: 10/8/02 6:18

Iz tautas garamantām:

Kā var zināt ka Skēle melo?

........Ja kustas lūpas....

Asnate

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/8/02 6:57

Pūks: < Vispār man divas rokas un bez osītes arī iztiktu, ka tik medus.>

Jā, jā, vismaz Pūx ir konsekvenc, tik neatbild uz jautājumu, no kurienes tas medus, AFAIK, tās viņa mīļotās bites, ne sēj, ne pļauj, ne medu razjo :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Ausma raudāja: <Šobrīd izskatās, ka TP atkal būs jāpaliek opozīcijā. >

Cerams.

BTW, ļautiņi LETĀ neoficiāli ir aprēķinājuši, ka Sķēle reklāmām ir iztērējis 6-8 miljonus, nevis vienu, kā uzrādījis. Tas arī varētu izskaidrot Andrīša sejas izteixmi TV, pēkšņi saprotot, ka pie putras katla nespīd...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 10/8/02 7:20

Njāa ... un uz kā rēkina Andrīc šo "investīciju" cerēja atgūt. Nedomāju, ka vinš mērkēja tikai uz "ausmu" nodokļiem vien.

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 10/8/02 7:55

Purapele: < Vai iemesls ir tikai tas, ka viņiem īsti nepatīk oranža krāsa?>

JL un LPP grib būt "mēs paši", iztikt bez vecajiem bukiem. Ir daļa ļautiņu, kas necieš sev blakus gudrākus par pašiem. :-) Faktiski jau arī LPP ir vecie buki, bet laikam nejūtas pārliecinoši. Katrā ziņā TP nesastāv no viena paša Šķēles, sen apnikusi šī gānīšanās.

Uldis: < Ausma raudāja. . . >

Nea, kas tur ko raudāt! Kārtīga opozīcija tam bērnudārzam ir vajadzīga. Man tikai žēl, ka nebūs Kristianas, kas parauj Vili aiz rokas, kad šis sāks ziepes vārīt.

Gluži otrādi - no sirds priecāšos, ja topošās varas partijas no bērnišķīgām ambīcijām pāries pie lieliem darbiem.

Ausma

 

 

From: Gints.Kirsteins@lattelekom.lv
Date: 10/8/02 7:57

Uldis: < BTW, ļautiņi LETĀ neoficiāli ir aprēķinājuši, ka Sķēle reklāmām ir iztērējis 6-8 miljonus >

Tādi cipari tikai disneja multenēs griezzās, interesanti kādās reklāmās to var iztērēt. Tas jau savā mullkkībā ir līdzīgs apgalvojums, kā, ka caur Latviju iet 800k tonnas galas kontrabandas gadā. Udre(c)

Jūs varētu konkurēt ar Rubīnu, vinnss arī piecās minūtēs spēj atrast budzetā liekus 700miljonus latu. :-)

G inc.

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/8/02 8:10

Ausma: < Katrā ziņā TP nesastāv no viena paša Šķēles, sen apnikusi šī gānīšanās. >

Jā, jā, visi citi zirgāboli tajā TP ir tīri un balti :)))

Gints: <Jūs varētu konkurēt ar Rubīnu, vinnss arī piecās minūtēs spēj atrast budzetā liekus 700miljonus latu. >

Tas nav noslēpums, LETĀ par to runā atklāti, un, domāju, ka reklāmas izmaksas cilvji tajā kantorī rubī. Es pats neko rēķinājis neesmu.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: AstridaJ@aol.com
Date: 10/8/02 8:16

Aandris Priedītis: < Zviedrijā, ja vecāki nevīžo par bērniem pienācīgi gādāt, tos var atņemt un nodot audžu vecākiem, kas saņem papildus pabalstu. >

Es domaju, ka tadiem vecakiem bernus atnem ari Latvija. Mazakais tads iespaids man radas, kad dzirdeju Bernu fonda priekssedi A Berzinu vina pagajusa gada brauciena pa Amerikas pilsetam.

Astrida

 

 

From: Gints.Kirsteins@lattelekom.lv
Date: 10/8/02 8:20

Uldis: < Tas nav noslēpums, LETĀ par to runā atklāti, un, domāju, ka reklāmas izmaksas cilvji tajā kantorī rubī. Es pats neko rēķinājis neesmu.>

Sskkēlem būtu jūsu aprakstītie plāni, vienkārssāk būtu kā pelēkajam kardinālam nodibināt kristāltīro tipa Latvijas Otro Partiju un ar nieka pusmiljonu uztaisīt labu reklāmu, darbojoties pagrīdē saistības būtu gruti sazīmēt, bet regulēt samērā viegli. Katrā zinnā price/performance attiecība stipri labāka. TP taccu skatās uz pirkstiem un Sskkēle ir viens no visvairāk pārbaudītajām personām valstī.

G inc.

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 10/8/02 8:41

Gints: < Tādi cipari tikai disneja multenēs griezzās, interesanti kādās reklāmās to var iztērēt. Tas jau savā mullkkībā ir līdzīgs apgalvojums, kā, ka caur Latviju iet 800k tonnas galas kontrabandas gadā. Udre(c) >

hmm par kādiem 800k tonnām tu runā?

Vai tev pašam maz ir kāda sajēga par to kāds ir kopējais gaļas patērinšs tonnās gadā vai vismaz mēnesī?

Vai tev ir kaut mazākā sajēga par to cik kg uzskaitītas gaļas apēd viens Latvijas iedzīvotājs gadā?

G inc, pirms ver muti vaļā, izstāsti, pie kuras tiesas saukts tas policists, kuram tēvs kurpnieks būdams uzcēlis automazgātavu par nieka 250 000 USD? Tas policists kaut kā nejauši izmeklēja lietas, kuras bija saistītas ar gaļas kontrabandu.

Varu vienīgi piekrist, ka arī Ūdre lāga nejēdz par ko runā. Tai pašā laikā Škēle nu gan labi zin par kādām summām ir runa. Latgales muitnieku pilis neuzauga no sēņu lietus.

Varbūt exiekšlietu mīnistrs Seglinš to nezin. Tas gan var būt.

P.

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 10/8/02 9:30

Uldis: <Jā, jā, vismaz Pūx ir konsekvenc, tik neatbild uz jautājumu, no kurienes tas medus, AFAIK, tās viņa mīļotās bites, ne sēj, ne pļauj, ne medu razjo :) >

Medus vienkārši ir. Kamēr ir bites būs arī medus. Tāpat kā piemēram vista un ola.

Pūks:)

 

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 10/8/02 9:40

Apakškomandants: < Ziniet, pulkveža kungs, sushi is shit. Jā! Dzirdēji pareizi. SHIT! Lipīgas rīsu klimpas ar gļotainām jūras nezālēm - viss. Pfui! >

Labi, zinam tagad Apakškomandanta ēšanas gaumi. Kā tad būs ar ekonomisko politiku? Kura ministrija, kādi birokrāti kurā līmenī nosacīs vai vispār un par kādu cenu varēs pirkt suši vai sašimi? Vai to ietekmēs ar muitas nodevām, vai ari nodokļu atlaidēm sašimi, vai licencēšanu, vai valsts subsidijām un lētiem kredītiem? Un kādeļ kādai pažobeles sašimi būdai būtu jaizsniedz ieraksts zemes grāmatā, kā to vēlas de Soto? Vai to nevar pasludināt par Tautas sašimi kooperatīva locekli un kapitālresursus izdalīt no valsts plāna?

Juris K
(kas parīt lido uz Bostonu)

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/8/02 9:43

Pūks: < Medus vienkārši ir. Kamēr ir bites būs arī medus. Tāpat kā piemēram vista un ola. >

Aha, sapratu, gara acīm jau redzu strīpainu Jurkānu sēzjam uz spainīša un razjojam medu. (Ja pareizi atceros, tāds tas process bija) :)))

Gints: < TP taccu skatās uz pirkstiem un Sskkēle ir viens no visvairāk pārbaudītajām personām valstī.>

Kā ta, Sončiks un Segliņš jau gadiem naktis neguļ, pārbaudot Sķēli :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/8/02 11:07

Sveiki!

A. god. pulkvedis Blimps grib zināt:

< Kā tad būs ar ekonomisko politiku? >

Kā būs, to redzēsim no Repšes kunga izpildītajiem solījumiem. Un ja kāda pažobeles sašimi būda sāktu piedāvāt sliktas kvalitātes zivis, cerēsim, ka Repšes kunga ministrs būs pietiekoši izdarīgs lai to būdu slēgtu ciet. Ar to, ka katrai būdai jābūt ieraksts zemes grāmatā man liekas Desoto nebija domājis likt šķērsli uzņēmējdarbībai bet gan veicināt to - tā, lai katras būdas īpašniekam būtu tādas pašas tiesības darīties un tirgoties ar savu būdu kādas Indriksona kungam tiesības darīties un tirgoties ar saviem sporta kompleksiem.

Apakškomandants, kas parīt nelidos uz Bostonu

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/8/02 12:18

Andris: < Interesanti, Zigi -- ko tad Tu ieteic darīt ar ielas bērniem? >

Andri, man šķiet ka ir radies pārpratums šinī diskusijā. Protams ka šos bērnus nevar pamest, ja vecāki to nedara, sabiedrībai ir jādara. Tikai ir jautājums, cik ilgi un kā to darīt un kas par to maksās. šodienas pasaulē bez pamata izglītības, vismaz ar visus skolas absolventa apliecību, nekur netiek. Kā to panāksim ar ielas bērniem un ko ar to vārdu "ielas bērni" saprotam? Vai tie ir bāreņi, bērni bez zināmiem vecākiem vai tikai tādi kam faktiski ir mājas, bet izvēlās klejot pa ielām? Diskusija sākās ar Pūka pensiju vai medaļu un kas par to gādās. Tad ir jāprasa cik tāda pensija sabiedrībai maksā. Kanādā pensijas vecums ir 65 gadi un caurmēra mūža garums 71. Tā tad pensiju saņem apmēram 6 gadus bet strādājot ir iemaksājis sociālajā apdrošināšanā vismaz 40 gadus, tāpēc es to neuzskatu par žēlastības maizi bet ietaupījuma atmaksājumu. Latvijā gan daudzi strādnieki grasās iet penzijā jau 55 gadu vecumā, līdz ar to

totālā izmaksa būs lielāka un ja strādājošie saņem atalgojumu aploksnē, kut pensiju nauda lai rodās?.

Z.

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 10/8/02 1:56

Zigis: < Latvijā gan daudzi strādnieki grasās iet penzijā jau 55 gadu vecumā, līdz ar to totālā izmaksa būs lielāka >

Te gan ir aizmirsts, ka sliktaku dzives apstakļu, katastrofali sliktas medicinas un citu iemeslu del Latvija dzives ilgums diemžel ir daudz mazaks.

UN Human Development Report 2002 (dabujams pdf faila veida) http://www.undp.org/hdr2002/

Latvija: Life expectancy at birth 70.4 years (Zviedrija tas ir 79.7%) Probaility at birth not surviving to age 60 23.7% (Zviedrija 8%)

Ja nemtu pec dzimumiem, tad viriešu videjie skaitli ir vel mazaki. Butiba daudzi jau tagad Latvija vai nu nemaz nenodzivo lidz pensijas vecumam, vai pavisam nedaudz pārvelk tam pari. Nemot vera ieprieksejo post-PSRS valdibu laika pilnigi sagrauto profilaktisko medicinisko parbaužu sistemu Latvija un voluntari uzspiesto, darbibas nespejigo, nekompetento gimenes arstu sistemu, visu laiku pieaug smago, ielaisto lidz pat nearstejamam stadijam slimibu skaits. Tadel tuvakajos gados diemžel gaidama talaka dzives ilguma saisinašanas. To veicina ari krasi negativs psihologiskais klimats sabiedriba, masveida depresijas, alkoholisms, narkotiku faktiski netrauceta izplatišanas musu valsti un citi bēdīgi faktori.

Šados apstaklos runat par it ka parak agru iešanu pensija Latvija nozime garanteti izraisit krasi negativu reakciju no šeit dzivojošiem cilvekiem.

Harijs

 

 

From: Gints.Kirsteins@lattelekom.lv
Date: 10/8/02 2:44

Purapele: < hmm par kādiem 800k tonnām tu runā?>

800k tonnas minēja Ūdre pēdējā Milzzu cīnnā, tātad parēkkinot, ka kg vidēji maksā 2Ls, sanāk 1 600 000 000 Ls. Vesels Latvijas budzets. :-) Nekādu īpassu sajēgu ssajā aprēkkinā nevajag.

G inc.

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/8/02 2:52

Mans kalkulators gan rāda tikai 1 miljonu 600 tūkstošus. Var jau būt, ka tas Citizen nekur neder...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: johnyx@parks.lv
Date: 10/8/02 2:53

Nu Ūdrei jau patīk lieli skaitļi. Nesen viņa teica, ka iestajoties ES, Latvijā apmeram 400 000 zemnieku palikšot bez darba. Varbut viņa domaja visus zaļos+naftas+zemniekus kopā, bet arī tad pa visam trim sferām diez vai tik daudz nodarbinato salasitos

xav

 

 

From: Gints.Kirsteins@lattelekom.lv
Date: 10/8/02 3:04

Ar kalkulātoru viss kārtībā pogu spaidītājam jābūt uzmanīgākam. 800k tonnu ir 8 ar 5 nullēm, tonnā ir 1k kg tātad vēl 3 nulles klāt, tad nomainam 8 ar 16 un iegūstam 16 ar 8 nullēm. ;-)

G inc.

 

 

From: alnis@lis.lv
Date: 10/8/02 4:41

Ausma: < Repše jau jūtas, it kā būtu saņēmis prezidentes uzaicinājumu veidot valdību. Burvju vārdiņi "lūdzu" un "kādas ir jūsu domas" pagaidām gan būtu vairāk vietā nekā klaja savas varas demonstrēšana. >

Ausma, bet kā Tu rīkotos? Laiks iet, un visi gaida rezultātus. Paies tikai dazjas nedēļas, tās pašas 100 dienas ātri pienāks, tadēļ uzskatu, ka ER rikojas pareizi- nav ko cjammaties. Tagad jau notiek tās pašas partiju konsultācijas, tikai agrāk tirgojās mums neredzot un nedzirdot, tagad viss ir atklāti- tāpēc nepierasti un domā, ka tadēļ tās jāsauc citādi.

Nosauktās ministrijas tika izvēlētas lai varētu pildīt savus solījumus, bet izveletos ministru kandidātus zinu labi- tie tik tiešām ir zinoši savās nozarēs, jo bijuši darbu grupu vadītāji attiecīgajā nozarē un arī strādā. Pie tam tiem ir nevainojama reputācija. Veselības un pašvaldību ministrus šobrīd nenosauca tikai tadēļ, ka izvirzītajiem kandidātiem ir tomēr dazji traipiņi. Kā jau rakstīju, šodien manas domas par ER godīgiem nolūkiēm nav mainījušās!

Alnis.

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/8/02 4:50

Ausma : < Repše jau jūtas, it kā būtu saņēmis prezidentes uzaicinājumu veidot valdību. >

Viņš to saņems. Un Dievs dod, lai viņam izdotos. Jebkurš cits variants mums nozīmēs vēl 4 gadu saules apdziedāšanu, sēzjot dūņās un noskatoties, kā dazji vienlīdzīgākie dzīvnieki rauš un rauš...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 10/8/02 5:50

Apakškomandants: < Desoto nebija domājis likt šķērsli uzņēmējdarbībai bet gan veicināt to >

Protams, ka de Soto negrib traucēt uzņēmējdarbībai. De Soto ir kapitālisma piekritējs. De Soto cer, ka legalizētie piparbodnieki varēs piedallities netieši vai tieši globālajos kapitāla tirgos, savas piparbūdas hipotēkai (mortgage) kļūstot par daļu no starptautiski un brīvi trigota vērtspapīra.

Apakškomandanta mīklainā "nacionāla ekonomika" man izsaka stingri valsts vadītu ekominiku (AK nav teicis ar kāda, svirā, komandekonmiskām, nodokļu, subsidiju, monetāro, kapitāltirgus regulējošu) kur nav arī skaidra īpašumtiesību un privāto uzņēmumu valsts pieļautās attistības robežas Vai ar veiksmi un savu klientu atbalstu augušu uzņēmumu pie zināma lieluma pakļaus valstus vadībai, daļējai nacionalizācija> Kur ir robeža? Kas to noteiks? Nacionāldemokrātiska ekonomika skan pēc tā paša sociālisma atsķaidītā un mazāk politiski represīva varianta/

Juris K

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 10/8/02 7:49

Sveiki!

A. god. pulkvedis Blimps par katru cenu grib man piekarināt kaut kādu tautas ienaidnieka birku:

< Nacionāldemokrātiska ekonomika skan pēc tā paša sociālisma atsķaidītā un mazāk politiski represīva varianta >

Ziniet, pulkveža kungs, velti mēģināts! Tas, ka Jums tāda lieta kā nacionāldemokrātiska ekonomika skan šā vai tā itin nemaz nenozīmē, ka es esmu šāds vai tāds. Bet ja Jums patīk ar mani sarakstīties, varbūt Jūs man varētu paskaidrot kur Jūs mācījāties, ka valsts, kuras centrālā banka ir bez ierunām paklausīga kādas citas valsts Vadonim labāk garantē savas valsts brīvo tirgu nekā tāda, kas apzinās pati savas tautas radošo gara kapitālu un iegulda tās attīstībā pirms pārdodas svešu tautu finansu spekulantiem?

Apakškomandants

 

 

From: signis@kssc.lv
Date: 10/8/02 10:40

Zigis: < Latvijā gan daudzi strādnieki grasās iet penzijā jau 55 gadu vecumā . . . >

No kurienes minētie 55 gadi. Cik man zināms, dotajā brīdī Latvijā pensijas vecums ir 59 gadi sievietēm, 61.5 gadi vīriešiem, un tas pakāpeniski katru gadu tiek palielināts. Vīriešiem tas būs 62 gadi jau no 2003.gada, bet sievietes šis pats pensijas vecums tiek pakāpeniski palielināts līdz sasniegs 62 gadus līdz 2008.gadam. Turklāt pēc Harija minētajiem cipariem var secināt, ka rezultātā pensijas saņems procentuāli 2x mazāk cilvēku nekā tajā pašā Zviedrijā. Starp citu, pēc Labklājības ministrijas datiem vidējais paredzamais vīriešu dzīves ilgums Latvijā ir 65 gadi (sievietēm 76 gadi), tātad vīrieši visu mūžu maksā nodokļus ar vidējo iespēju, ka valsts par tiem rūpēsies 3 gadus.

Varētu jau pieminēt arī to, ka lielākā daļa šejienes pensionāru turpina strādāt, jo savādāk no šejienes pensijām būtu jākar zobus vadzī :-(

Signis

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 10/8/02 11:56

Alnis: < Ausma, bet kā Tu rīkotos? Laiks iet, un visi gaida rezultātus. >

Alni, es taču kritizeju vienīgi Repšes stilu, nevis nolūkus, citādi noteikti būtu pieminējusi ieteikto lauksaimniecības ministru.

Attiecībā uz nolūkiem centīšos sagaidīt tās 100 dienas un tad izteikt pārmetumus, jo ne jau vienmēr uzreiz var saprast, kas ar ko ir gribēts panākt. Es, tāpat kā vairums Latvijas iedzīvotāaju, vēlos, lai jaunajai valdībai izdotos labas pārmaiņas. Tāpēc negribētos, ka tā iekrīt uz tādiem sīkumiem kā diplomātijas trūkums vai rosība tikai rosības pēc. Ja būs ne tikai atklātība, bet arī dialogs gan ar tautu, gan kolēģiem ārpus koalīcijas, var izdoties pat smagas un sarežģītas lietas. Manuprāt, TP kļūda bija tā, ka viņi pietiekami neizskaidroja sabiedrībai, kāpēc dara vienu vai otru lietu. No vienas puses neizpratne, no otras nepārtraukta klupināšana un uzbrukumi - kur ir garantija, ka tas neatkārtosies. Neveiksmes gadījumā politiķis zaudē varu, bet valsts un tās iedzīvotāji - gadus, tāpēc nepaturu savas pārdomas pie sevis, vienalga, ir tās pareizas vai kļūdainas.

Acīm redzot attiecībā uz LC jau labu laiku vajadzēja brēkt skaļāk - nevar būt vienā partijā diametrāli pretējas taisnības, ievediet savās rindās kārtību. Iespējams, tad nebūtu noticis tas, kas notika.

Ausma

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 10/9/02 3:18

Alnis: < Nosauktās ministrijas tika izvēlētas lai varētu pildīt savus solījumus, bet izveletos ministru kandidātus zinu labi- tie tik tiesjām ir zinosji savās nozarēs, jo bijusji darbu grupu vadītāji attiecīgajā nozarē un arī strādā. Pie tam tiem ir nevainojama reputācija. >

Laba reputacija ir visiem , kuri nav bijuši valdiba , tiko tur noklust reputacija izzūd ka nebijusi , jo est taču visiem gribas, bet musu partiju finansetaji mak smalki , jo smalki iebarot... Principa man citu valdibu nevajaga , šita pati bija laba, veinigi tas Berzinš tads lenais .... Parak daudz teatra , tai Repšes izdaribās, ja tik daudz spele teatri nav laika stradat...

Atgadina padomju laikus , kad vadošie tikai speleja teatri un viss gaja uz grunti.

Teatris teatri, bet darba darbs!

Uldis: < . . . vēl 4 gadu saules apdziedāšanu, sēzjot dūņās un noskatoties, kā dazji vienlīdzīgākie dzīvnieki rauš un rauš... >

Kas Tev Uldi liedz raust , iekšas par planām????

Velot veiksmi,

=Osvalds

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 10/9/02 4:58

Osvalds: < Kas Tev Uldi liedz raust , iekšas par planām???? >

Jā, Uldi, kas Tev liedz zagt, iekšas par plānām? Latviskaja respublika iedzīvotāji joprojām domā, ka zagšanas/nezagašanas jautājums ir par tik cik stipras vai vājas iekšas. Sirdsapziņa šeit, tāpat kā Ādolfa H. Vācijā, tiek uzskatīta par kaitīgu himēru. Tragikomiski bija klausīties, kā cilvēki attaisnoja Andra Šk. nētisko dienesta stāvokļa izmantošanu nozogot valstij AVE LAt grupas uzņēmumus. Man vienmēr jautāja - "vai tu nebūtu darījis tāpat?" Atbildēju "Nē, man māte ir mācījusi nezagt ne milzīgas, ne mazas summas. Vienkārši nezagt, jo zaglis paliek zaglis."

Cilvēki vienmēr brīnījās dzirdot šādu atbildi. Neviens nespēj aizdomāties līdz tam, ka apkrāpjot valsti par miljoniem, patiesībā tiek konkrēti apzagti sociāli neaizsargātākie slāņi - pensionāri, skolotāji (L-jā skolotāji par tādu slāni pataisīti), daudzbērnu ģimenes, utt. Tie ir konkrēti cilvēki. Cik daudzi reāli nomirst slimnīcās, nesaņemot pienācīgu aprūpi. Bieži summa, kas pietrūkisi ir par tāda pati kāda ir starpība par viena biezā lepnāku auto.

Absolūts cinisms, jebkuršs humānisms dziļi pie pakaļas.

Gints: < 800k tonnas minēja Ūdre pēdējā Milzzu cīnnā, tātad parēkkinot, ka kg vidēji maksā 2Ls, sanāk 1 600 000 000 Ls. Vesels Latvijas budzets. :-) Nekādu īpassu sajēgu ssajā aprēkkinā nevajag. >

Ko nu skaldi matus, tas, ka Ūdre ar matemātiku nedraudzējas, nav nekās labais attaisnojms Škēlem & Co.

Nelegālās gaļas īpatsvars L-jā svārstās no 35-25 % no kopējā gaļas tirgus. (vismaz 1,5 mļ mēnesī, jeb sākot ar 18 mļ Ls gadā. Neskaitot pieaugumu uz pievienoto vērtību, kad gaļā sapumpē ūdeni un pievieno sāli, garšvielas, iznākumu nosaucot par desu, tad vēl nemaksājot pelņas, sociālos un citus nodokļus, varam valsts zaudējumus rēkināt vēl divas reizes lielākus)

Šīs nelegālais tirgus samazinājās no 45 % uz 35-25 % pēc tam kad notika sfēru pārdale (sk. Margeviča & Co izstumšanu no aprites - pajautā Škēlem, vinš uz to Saeimas komisijas sēdi atskrēja kā sadedzis, ne saukts, ne aicināts). Tur ir maz sakara ar IeM reālo darbu.

Toties ir skaidri redzams VID & muitas jaukais darbs, to Latgales Liscovu pasūtīja pupās, pēc nedēļas puisis atšauts. Oooooppsss ... tā gadās.

Pēc papīriem caur L-ju uz Krieviju izbrauc n-tās 100-tās tonnas (tikai atklātie dati), Krievijā iebrauc tukšas mašīnas.Zini, kā G inc, tas saucās - līdzekļu ekonomija. Jo, Krievijas pusei arī par dokumentu falsificēšanu jāmaksā. Lētāk ir nemaxāt un vajadzības gadījumā kādu mutes bajāru atšaut, kā tas arī notika ar Liscovu.

Ja, G inc, pats barojies no šīs siles, tad labāk būtu paklusējis, jo tā ir aptraipīta ar cilvēku asinīm. Mazliet logiskāku un drošāku cilvēku nekā Tu, kurš mēgina apmānīt ne tikai pats sevi, bet arī pārējos.Kaut kādi rezultāti pagaidām būs, jo Latvijā "ausmas" pagaidām netrūxt.

Bet zini kā ir ar tiem pilnajiem vadžiem.

Gints: < TP taccu skatās uz pirkstiem un Sskkēle ir viens no visvairāk pārbaudītajām personām valstī. >

Ej pastāsti Ausmai to. Viņa tev noteikti noticēs. Zinām, zinām, kā agrāk viņu pārbaudīja Genprokuratūra. Skarstinš ar Šabanski ņēmās melnām mutēm. Pat dažus personīgos kontus Vācijā nepaspēja ievērot.

Pēc tam pie darba ķērās ar Mareka S. iekšlietu orgāni un vēl daži "brāļi":):)

Sončix tiešām nosvīdis ņēmās ar nodokļu lietām. Visi lielākie finansu speciālisti viņu apbrīno un apskauž par apbrīnojamo centību.

P.

 

 

From: Gints.Kirsteins@lattelekom.lv
Date: 10/9/02 5:53

Purapele: < Ja, G inc, pats barojies no šīs siles, tad labāk būtu paklusējis, jo tā ir aptraipīta ar cilvēku asinīm. >

Nu gan jūs man te piesējāt ssausmu lietas. Iesaku noskatīties filmu Brīnisskkais Prāts, tur arī vecītim viskas likās. Par kontrabandas esību vai nēsību taccu vispār nerakstīju un nekādus attaisnojumus nevienam neesmu meklējis. Tas, ka nepūssu visādu pusjukussu pellu, kuru piennēmumi balstās uz aizdomām, intuīciju un halucinācijām, stabulēs taccu nenozīmē, ka automātiski esmu kontrabandists, slepkava, nelietis utt.. :-)

G inc.

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 10/9/02 7:30

Pareizi, Gint! Tā pele tiešām sevi nekontrolē, tikai klabina zobus.

Ausma

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/9/02 7:34

purapele: < Latviskaja respublika iedzīvotāji joprojām domā, ka zagšanas/nezagašanas jautājums ir par tik cik stipras vai vājas iekšas. Sirdsapziņa šeit, tāpat kā Ādolfa H. Vācijā, tiek uzskatīta par kaitīgu himēru. >

vai ta pac neesi LR iedzīvotājs, un ja izņēmums teiktā, tad būs arī citi. & vispār vai starp sveikotājiem kas ir LR iedzīvotāji kuŗi būtu uzskatami kā bez sirdsapziņas? tā tad turpinot šo tēzi...kuŗi ir šīs zaglīgās bezdvēseliskās būtnes?

aija

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/9/02 7:56

Aija: < tā tad turpinot šo tēzi...kuŗi ir šīs zaglīgās bezdvēseliskās būtnes? >

Spriezjot pēc viņa paša tekstiem, Osvalds K., kurš mani automātiski, tāpēc, ka neesmu neko dizju sazadzies, klasificē kā bezmugurkaulnieku...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/9/02 8:12

vaū....vai tas būtu Phylum Chordata vai Sub-phylum Vertebrata līmenī? tikvaitā, ko var daudz zināt, ja kāc nav pat ar šīm biedru kartēm, tādi tārpi un kukaiņi un kastovēlzin jūras dibenā...

aija

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 10/9/02 8:24

Uldis: < Spriezjot pēc viņa paša tekstiem, Osvalds K., kurš mani automātiski, tāpēc, ka neesmu neko dizju sazadzies, klasificē kā bezmugurkaulnieku... >

Nu , ko nav slikti.

Tatad pastav uzskats , ka Latvijas iedzivotaji dalas divas grupas zagligie un godigie.

Godigie ir tie ,kas skali runā, kam caurmera nekas nepieder, kam galvenie ienaidnieki ir Skele un Lembergs ...

Vieni vienkarši krit izmisuma uzzinot , ka Skelem ir vekselis par 26000000 Ls , lai gan nav to redzejuši un ari vispariba par to neuztrauktos , ja Andris negribetu tikt pie valdibas stures. Tatad , kas uztrauc vairak , vai 26 milj. vai tas , ka Skele grib tikt pie sprices? Bet , var but Skelem ir divi vekseli 26 000 000 Ls , ko tad ? Bet es zinu vienu , otru , kas 90. gados ar naftas kontrabandu nopelnija vel vairak.... , ko darit?

Vien sAmerikanis reiz teica, ka aiz katra liela kapitala stav kads noziegums...

Vai ka anegdote , kad vecajam Haimam mazberni jauta:
- Ka Tu nopelniji savus miljonus ?
- Ziniet berni , varu Jums izstastit par katru no saviem miljoniem, bet par pirmo gan neteikšu...

Tatad nav ko kidat pagatni , zagligie un godigie , gan saksies darbs Saeima un ari par godigajiem bus ko teikt...

Pie tam Repšes kungs ar vesu pratu atlava Laventam un CO apzagt visus Latvijas iedzivotajus par 160 000 000 Ls, un neka. Finala tikai atvainošanās.... mol ta sanaca Sorry Pl.

Tatad lai mestu akmenus pašam vajaga padomat , vai esi bez vainas un tik svets.... Tiesibas tiesat ir tikai tam tur augša , cilvekam tadas neviens nav devis , katram jatiek pašam ar sevi galā. Tapec ari es atbildu par saviem darbiem un tomer vairak uzticos Skelem neka Repšem un CO.

Velot veiksmi,

=Osvalds

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 10/9/02 8:42

Sveiki, sveiki

re, Osvalds pats spilgti nodemnstrēja Latvijā tik izplatīto duālo domāšanu. Tikai palasaities viņa tekstos - "nav ko kidāt pagātni, gan sāksies darbs Saeimā".Godīgie redz esot tikai tie kam nekas nepieder. Acīmredzot pārējie tomēr kaut ko ir sazagušies. Vidējam Škēles atbalstītājam, par kādu varētu pieņemt Osvaldu, acīmredzami nav žēl cita bagātība. Tiktāl - normāli un pieņemami. Tomēr stipra morāla problēma sākās tur, ka viņam nav īpašas vēlmes saprast no kā šī bagātība radusies. Un ja viņam ir aptuvena nojauta, tad vinš to mierīgi attaisno - nav svarīga "pirmā" miljona izcelsme. Šie vidējie prāti pat nespēj atcerēties pašu cienītās, viedās Vairas VF ne bez ironijas teikto, ka Ginesa grāmatas cienīgs ir tas vīrs, kurš puķu kapitālu kādu desmit gadu laikā spējis pārvērst 28 mļ tā saucamajā vexelī. Protams, ka neviens to nav redzējis un vēl daži to uzskata tikai par papīra gabaliņu.

Atklāti sakot, man tiešām nav žēl, ka Andrim Šk. ir šī bagātība. Manis pēc viņam varētu būt simts reiz vairāk. Problēma ir tā, ka šīs naudas izcelsmes avots man neļauj viņam uzticēt jelkādu, atkārtoju - jelkādu teikšanu šai valstī.

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 10/9/02 8:49

Sveiki!

Šķēlists Osis rakstīja tā:

< Tatad pastav uzskats , ka Latvijas iedzivotaji dalas divas grupas zagligie un godigie. >

Latvijas iedzīvotāji dalās divās grupās: tie, kuriem ir pietikusi patriotiskā audzināšana un tie kuriem tādas nepietiek. Pēdējie ir Latvijas iedzīvotāju lielais pārsvars un pirmajos ietilpst galvenokārt Šķēles kungs un Lemberga kungs un Repšes kungs un citi kungi kuriem ļoti mīļš ir Latvijas iedzīvotāju lielais pārsvars.

< Tatad lai mestu akmenus pašam vajaga padomat , vai esi bez vainas un tik svets.... >

Īsti svēti un bez vainas un tiesīgi mest akmeņus ir tie latvieši, kas nav Latvijas iedzīvotāji.

< Tiesibas tiesat ir tikai tam tur augša , cilvekam tadas neviens nav devis , katram jatiek pašam ar sevi galā. >

Oh, Christ! Izrādās - Osis ir katolis!

< Tapec ari es atbildu par saviem darbiem un tomer vairak uzticos Skelem neka Repšem un CO. >

Droši vien Šķēlists Osis neredz nekādu nozīmi jaunam vēlēšanu likumam, kas apstiprinātu Satversmē paredzēto reģionālo reprezentācijas principu liedzot Šķēles kungam parlamentārās vēlēšanās balotēties itin visos vēlēšanu apgabalos?

Vai tā būtiskā atšķirība starp Repšes kkungu un Šķēles kungu ir tā, ka Repšes kungam plānas iekšas un Šķēles kungam biezas? Es gan itin nekādu starpību neredzu!

Juris

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 10/9/02 8:54

Purapele: < Problēma ir tā, ka šīs naudas izcelsmes avots man neļauj viņam uzticēt jelkādu, atkārtoju - jelkādu teikšanu šai valstī. >

Kam tad tu uzticesi? Tam , kas mierigi noskatijas kā nozog 160 mļ.? Vai Jurkanam , kas konsultejas Maskavā , nevis Ventspili ka citi? Ari VVF nevar , jo nav pietiekoši morali iztureta? Tad kam , nu pasaki atklati , kuri pec Tavam domam ir cienigi vadit šo valsti? Tikai ta vadit , lai pec 2 gadiem mes nebutu SNG sastavā vai bankrotejuši.

Ar visa labakā velejumiem Osvalds.

P.S. Žel, ka Tev nav veksela.... par 26 milj. , ko tad tu dziedatu?

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 10/9/02 8:56

Gints: < Nu gan jūs man te piesējāt ssausmu lietas. Iesaku noskatīties filmu Brīnisskkais Prāts, tur arī vecītim viskas likās. >

G inc, tu brīniškīgi zini par ko ir runa. Muitnieku pilis Latgalē nav nekādas halucinācijas. Nošauts ierēdnis, kurš precīzi ziņoja par šēmām, kā tiek taisīta nauda šīm pilīm ir reāli beigts cilvēks nevis pieņēmums. Tas, ka Sončiks & policija viņu pasūtīja tālāk pirms nošaušanas, nav pieņēmums, bet gan paša Sončika un policijas apstiprināts fakts.

Tāpat nekāds pieņēmums nav fakts, ka mēgināji tepat "sveikā" apņirgt Zaļo Ūdri par to, ka viņam Škēlem piesējās par vārgo IeM un Finansu ministrijas darbu kontrabandas reālā apkarošānā.

Tu ņirdzi par Ūdri, bet pats pilnīgi neorientējies tai pašā tematā.

Zini, G inc, laiks visu noliks vietās. Man labākais pieņēmums ir tas, ka kādreiz tev būs liels, liels kauns, ka vispār vēri muti vaļā oranžo aizstāvībai.

JP

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 10/9/02 9:01

Juris: < Vai tā būtiskā atšķirība starp Repšes kkungu un Šķēles kungu ir tā, ka Repšes kungam plānas iekšas un Šķēles kungam biezas? Es gan itin nekādu starpību neredzu! >

Redzu gan un domaju , ka sak pienakt laiks 15. Maijam. pedaja laika parak viennozimigi tiek vertets Ulmanis ( ne Gunča) , ir ari daži plusi...

Pat Duče tak zmiedza mafiju....

Velot veiksmi,
=Osvalds

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/9/02 9:49

Osvalds: < Godigie ir tie ,kas skali runā, kam caurmera nekas nepieder, kam galvenie ienaidnieki ir Skele un Lembergs ... >

Redzi, mani ienaidnieki nav tie, kam kaut kas pieder, bet tie, kuri ir, sauksim lietas īstajos vārdos, zagļi. Ja tagad Repše nebūtu izvilcis šo plānu dienas gaismā un kāds atkal būtu noprivatizējis tos Vecrīgas namus par dazjiem sertifikātiemun (kuri, atšķirībā no vekseļa, tiešām ir tikai papīra gabaliņš), vai tā būtu zagšana, vai "apsviedīgu cilvēku normāls biznesa darījums"? Vispār jau es gribu, nevis, lai valstī nebūtu bagāto, bet lai valstī nebūtu nabago. Bet arī lai tie bagātie nebūtu to bagātību nozaguši man un pārējai tautai.

< Tatad , kas uztrauc vairak , vai 26 milj. vai tas , ka Skele grib tikt pie sprices? >

Uztrauc un kaitina, ka zaglis grib tikt pie šprices. Tāpat, kā kaitināja tas, ka viens no iepriekšējiem varasvīriem, kuru tieši tajās dienās, kad mēs bijām barikādēs, krievu muitnieki uz robezjas bija paņēmuši ciet ar dirsā iebāztām zelta ķēdēm, pēc tam man no TV ekrānā mācīja, kā pareizi taisīt biznesu.

< Bet , var but Skelem ir divi vekseli 26 000 000 Ls , ko tad ? Bet es zinu vienu , otru , kas 90. gados ar naftas kontrabandu nopelnija vel vairak.... , ko darit? >

Pats 90 gadu sākumā nodarbojos,visa kā cita starpā, ae degvielas tirdzniecību (ne kontrabandu gan), kaut ko jau arī nopelnīju, tiesa pēc tam atkal pazaudēju, bet tas ir normāli, pats muļķis un nevienu nevainoju.

< Viens Amerikanis reiz teica, ka aiz katra liela kapitala stav kads noziegums... >

Redzi, nu, IMHO, Latvijai 21.gs nevajadzētu vadīties pēc 19. gs. ASV standartiem. Ko es ar to saprotu- es jau te rakstīju- lai nu kā, bet Repše tomēr nenoprivatizēja Latvijas Banku pats sev par sertifikātiem. Un man nav pamata domāt, ka viņam jebkad jebkas būtu pie nagiem pielipis. Atsķirībā no taviem mīluļiem, kuri sakarīgi paskaidrot neko nevar, kā kāds Delfists reiz Delfu diskusijās rakstīja: "un uz jautājumu, kur tas radās, var noklausīties aizraujošu lekciju par vērtspapīru tirgus īpatnībām..." :)

< Pie tam Repšes kungs ar vesu pratu atlava Laventam un CO apzagt visus Latvijas iedzivotajus par 160 000 000 Ls, un neka. Finala tikai atvainošanās.... >

Kā tur bija ar to Arhur Andersen audita pārskatu, pēc kura viss bija vislabākajā kārtībā? Ko Tu būtu darījis Repšes vietā, tādu redzot?

< Tapec ari es atbildu par saviem darbiem un tomer vairak uzticos Skelem neka Repšem un CO. >

Priex dzirdēt, taču teikuma pirmā puse ir diametrālā pretrunā ar otro...

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 10/9/02 9:52

Osvalds: < Žel, ka Tev nav veksela.... par 26 milj. , ko tad tu dziedatu? >

Peles taču uztrauc vienīgi tas, ka Šķēle tiek pie varas. Laikam patiešām viņš pa šiem gadiem nav salauzts, ja peļu bari joprojām nerimstas. Ne jau par godīgumu peles griež zobus, bet gan par savām interesēm.

Ausma

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 10/9/02 10:32

Uldis: < Redzi, mani ienaidnieki nav tie, kam kaut kas pieder, bet tie, kuri ir, sauksim lietas īstajos vārdos, zagļi. >

Labi , Uldi piekritu, nu nav vini to naudinu nopelnijušu godigi , nav ...

Runajot par 19. gadusimta Amerikas standartiem , nepiekritu , jo 10 gadus atpakal pie mums Latvija ietajas 19. gs . Sakas ipašuma pardale ar visam sekam , banditiem ,G24 kreditiem utt.

Tagad ir redzamas sekas LC , jau savu sagrabuši temē uz Briseli, LNNK ar saucienu uz lupam 'ļatvieti nepadodies ''vel megina ko sagrabt sev , bet jau tuvu miskastei... Gailis , jau nu nevares tagad braukt majas , Einars var šo iebazt burī, jo ja jau kas mainisies, var mainities ari skats uz BB lietu. Tad ko darit , taisit atkal revoluciju - visus nošaut un salikt citus ,vai meginat dzivot realaja situacijā . Jo reali jau ir tikai tas , kas ir pat reiz nevis kas butu velams, un jarikojas pat reiz nevis kaut kad , kad pienaks labaki laiki... Domaju, ka tie kas grib un var rikoties uzreiz , izmantojot pašreizejo situaciju, nevis cerot uz kartejo revoluciju un mantas pardali , balsoja par TP. Nu neticu tam sirdsapzinas komandām, parak atgadina partorga iedzivotaju apmeklejumus un citu teatri... Man nevajaga revoluciju , bet prognozejamu stabilitati, lai varetu stradat...

Tapat mantu velreiz nepardalisi un ja centisies , atkal no zemes iznirs Lembergi, Skeles , laventi, LC utt.

Pietiks d....s, japlauj rudzi...!!

Velot veiksmi,
=Osvalds

 

 

From: Asnate.Dimza@aniteps.com
Date: 10/9/02 10:35

Vai tad oranžie vēl rudzus nav nopļāvuši?

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 10/9/02 10:38

Vai tad tos var noplaut vienreiz un galigi, tie tak japlauj katru gadu - )

Velot veiksmi,
=Osvalds

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/9/02 11:14

Ka tik šogad šiem nenākas izlaist...

To arī vēlot <g>

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 10/9/02 11:19

Ko plaut jau nekad netrukst, bu tik tie plaveji..

Velot veiksmi,
=Osvalds

 

 

From: Asnate.Dimza@aniteps.com
Date: 10/9/02 11:23

Pļāvēju jau nu oranžajiem netrūkst, un sējēji (tie laikam esam mēs).

Asnate

 

Kas jauns Latvijā?