Re: Ne mūsu vārdā

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/3/03 8:10

Sveiki!

Šitas ir no Jāņa Elsberga . . .

NE MŪSU VĀRDĀ

Prezidents Bušs ir deklarējis: "Jūs esat vai nu ar mums, vai pret mums."
Atbildam: "Ne mūsu vārdā."

Sirdsapziņas apliecinājums

Lai netiktu sacīts, ka Savienoto Valstu tauta neiebilda, kad tās valdība pasludināja neierobežotu karu un ķērās pie jauniem, bargiem apspiešanas pasākumiem.

Šī paziņojuma parakstītāji aicina Savienoto Valstu tautu pretoties tai politikai un vispārējai politiskai virzībai, kas ir sākusies pec 2001. gada 11. septembra un kas rada nopietnus draudus visai cilvēcei. Mēs ticam, ka tautām un valstīm ir tiesības noteikt pašam savu likteni brīvi no lielvaru militārās iejaukšanās. Mēs ticam, ka visām personām, kuras aiztur vai apsūdz Savienoto Valstu varas iestādes, jābūt vienādām tiesībām uz pienācīgu tiesvedības procesu. Mēs ticam, ka apšaubīšana, kritika un nevienprātība jāuztver kā aizsargājamas vērtības. Mēs saprotam, ka šādas tiesības un vērtības vienmēr tiek apstrīdētas un ka par tām jācīnas. Mēs ticam, ka cilvēkiem ar sirdsapziņu jāuzņemas atbildība par to, ko dara viņu valdība, - mums visupirms ir jāpretojas tai netaisnībai, kas tiek darīta mūsu pašu vārdā. Tāpēc mēs aicinam visus amerikāņus PRETOTIES karam un represijām, ko pasaulē nes Buša administrācija - netaisni, amorāli un nelikumīgi. Mēs izvēlamies solidarizēties ar pasaules tautām. Arī mēs šokēti vērojām 2001. gada 11. septembra drausmīgos notikumus. Arī mēs sērojām par nevainīgi mirušajiem tūkstošiem un šūpojām galvu, redzot šaušalīgās posta ainas, - kaut arī atcerējāmies līdzīgas ainas Bagdadē, Panamā un, pirms vienas paaudzes, Vjetnamā. Arī mēs pievienojamies amerikāņu miljonu izmisīgajiem jautājumiem - kā kaut kas tāds vispār varēja notikt? Taču sēras bija tikko sākušās, kad valsts augstākie vadītāji atļāva plosīties atriebības demonam. Viņi nāca ar vienkāršotu skaidrojumu: "labais pret ļauno," - kuru pārņēma pakļāvīgi un iebiedēti masu mediji. Viņi mums teica, ka uzdot jautājumus par šo drausmīgo notikumu cēloņiem ir gandrīz tas pats, kas nodevība. Nekādas diskusijas nedrīkstēja būt. Tie skaitījās politiski un morāli nepieņemami jautājumi. Vienīgā iespējamā atbilde bija karš ārzemēs un represijas pašu mājās.

Mūsu vārdā Buša administrācija, ar gandrīz vienprātīgu Kongresa atbalstu, ne tikai uzbruka Afganistānai, bet arī nepamatoti piedēvēja sev un saviem sabiedrotajiem tiesības jebkurā vietā un jebkurā laikā lietot militāru spēku. Kā atbalsis varmācīgi satricinājumi bija jūtami no Filipīnām līdz Palestīnai, kur Izraēlas tanki atstāja aiz sevis baisu nāves un posta sliedi. Tagad valdība gatavojas sākt totālu karu pret Irāku - valsti, kurai nav nekāda sakara ar 11. septembra šausmām. Par ko kļūs šī pasaule, ja ASV valdībai tiks dotas neierobežotas tiesības iesūtīt savus desantniekus un slepkavas un mest bumbas, kur vien tai iegribēsies?

Mūsu vārdā valdība ASV ir radījusi divas cilvēku šķiras: tos, kuru pamattiesības ASV tiesu sistēma vismaz sola ievērot, un tos, kuriem tagad, kā izskatās, nav it nekādu tiesību. Varas iestādes aizturēja un nenoteiktu laiku slepeni turēja apcietinājumā vairāk nekā tūkstoti imigrantu. Simtiem ir tikuši deportēti un simtiem citu vēl šodien nīkst cietumā. Tas atgādina nožēlojamās koncentrācijas nometnes, kurās Otrā pasaules kara laikā tika turēti japāņu izcelsmes amerikāņi. Pirmo reizi vairāku gadu desmitu laikā imigrācijas noteikumos tiek izdalītas atsevišķas tautības un pakļautas īpašām pārbaudēm.

Mūsu vārdā valdība ir sapinusi sabiedrību represiju valgos. Prezidenta runasvīrs brīdina cilvēkus, lai tie ir "uzmanīgi savos izteikumos". Disidentisku mākslinieku, intelektuāļu un profesoru viedokļi tiek izkropļoti, apkaroti un apspiesti. Tā sauktais "Patriotisma likums" (Patriot Act) - līdz ar daudziem citiem valsts līmeņa lēmumiem - dod policijai jaunas un plašas kratīšanas un konfiskācijas tiesības, kuras, ja vispār tiek uzraudzītas, tad slepenu tiesu slepenas tiesvedības kārtā.

Mūsu vārdā izpildvara arvien vairāk uzurpē citu valsts varas nozaru lomas un funkcijas. Pēc valdības pavēles ir ieviesti militārie tribunāli ar neskaidrām liecību un pierādījumu normām un bez iespējām pārsūdzēt lēmumus parastajās tiesās. Lai kādu iedzīvotāju grupu pasludinātu par "teroristisku", pietiek ar vienu prezidenta spalvas vilcienu. Mums pavisam nopietni jāuztver augstāko amatpersonu teiktais, kad viņi runā par karu, kas ilgs veselu paaudzes mūžu, un kad viņi runā par jaunu iekšzemes kārtību. Mums ir darīšana ar jaunu, atklāti imperiālistisku politiku attiecībā pret pasauli un ar iekšpolitiku, kas vairo bailes un manipulē ar tām, lai ierobežotu cilvēktiesības. Pēdējo mēnešu notikumos ir redzama līdz nāvei bīstama tendence, kuru jāuztver pavisam nopietni un kurai jāpretojas. Pārāk daudzas reizes vēsturē tauta ir gaidījusi pārāk ilgi, līdz pretoties jau bija par vēlu. Prezidents Bušs ir deklarējis: "Jūs esat vai nu ar mums, vai pret mums." Lūk, mūsu atbilde: mēs atsakamies atļaut jums runāt visas Amerikas tautas vārdā. Mēs neatteiksimies no savām tiesībām uzdot jautājumus. Mēs neatdosim savu sirdsapziņu apmaiņā pret tukšiem drošības solījumiem. Mēs sakam: TAS NENOTIKS MŪSU VĀRDĀ. Mēs atsakamies būt līdzdalīgi šais karos, un mēs noraidām jebkādus secinājumus, ka tie notiek mūsu vārdā vai mūsu labklājības labad. Mēs sniedzam roku tiem cilvēkiem dažādās pasaules malās, kas cieš no šīs politikas; mēs apliecināsim savu solidaritāti gan vārdos, gan darbos.

Mēs, kas parakstam šo paziņojumu, aicinam visus amerikāņus apvienoties, lai nostātos pret so izaicinājumu. Mēs sveicam un atbalstam pašlaik notiekošos protestus, taču saprotam, ka tiem jākļūst daudz, daudz lielākiem, lai tiešām apturētu šo iznīcinošo spēku. Mūsu iedvesmas avots ir izraēliešu rezervisti, kuri par spīti lielam personiskam riskam paziņo, ka vara "NAV visspēcīga", un atsakās dienēt Rietumkrastā un Gazas joslas okupācijas spēkos. Mūs iedvesmo arī daudzi jo daudzi pretestības un sirdsapziņas paraugi Savienoto Valstu pagātnē - no tiem, kas sacēlās pret verdzību, līdz tiem, kas meta izaicinājumu Vjetnamas karam, atteikdamies pildīt pavēles, izvairīdamies no iesaukšanas armijā vai arī solidarizēdamies ar šiem kara pretiniekiem.

Nepieļausim to izmisumu, kuru pasaulē vairo mūsu klusēšana un nespēja rīkoties! darīsim pasaulei zināmu savu apņemšanos: mēs pretosimies kara un apspiešanas mašinērijai un aicināsim arī citus darīt visu iespējamo, lai to apturētu.

Paziņojumu parakstījuši vairak nekā 40 000 amerikāņu.

Teksts citās valodās, parakstītāju saraksts u.c. atrodams internetā: < http://www.nion.us >.

 

LAI MIRST?...

Ārkārtīgi viegli ir ļauties iekšējai nepatikai vai pat naidam pret kārtējo lielvaru, kas tiecas uzkundzēties visai pasaulei. Viegli ir uztvert Ameriku ka trulu hamburgerēdāju valsti, kuru vada kareivīgs prezidents... Šis paziņojums ir atgādinājums, ka Amerikā joprojām ir aktīvi dzīva tā sabiedrības daļa, kas mīl savu valsti tās pamatos likto demokrātijas un cilvēktiesību ideālu, nevis treknas labklājības un liela spēka dēļ. Šeit redzam, ka parakstītāju vidū ir daudzi no izcilākajiem amerikāņu dzejniekiem, rakstniekiem, māksliniekiem, mūziķiem, zinātniekiem, aktieriem, sabiedriskiem darbiniekiem - tie, kuri no Amerikas sūta plašajā pasaulē nevis karakuģus un bumbvedējus, bet savu sirdsapziņu, savas domas un talantu un, galu galā, ĪSTO amerikāņu kultūru.

Paziņojums Not In Our Name - "Ne mūsu vārdā" - pirmoreiz publicēts britu avīzē The Guardian, 2002. gada 14. jūnijā. Kopš tā laika no nelielas rīcības komitejas ir izaugusi plaša ASV sabiedrības kustība, paziņojuma parakstītāju skaits aug ar katru dienu, manifests iespiests jau četrdesmit vienā preses izdevumā, tas publicēts arī vairākās ārvalstīs, tulkots arabu, farsi, fraņču, holandiešu, igauņu, itāļu, portugāļu un spāņu valodā.

Gribētos, lai Latvijas valsts pārstāvji apzinātos, ka brīvā un demokrātiskā pasaulē viņiem ir tiesības uz savu viedokli. Lai atcerētos, ka NATO ir savstarpējas drošības, nevis agresijas organizācija. Lai pievienotos tām Eiropas valstīm, kuru vadītāji strādā mieram un stabilitātei pasaulē, nevis tām, kuru līderi rēķina uz pirkstiem, ka izdevīgāk tomēr pieslieties ASV nostājai. Neticu, ka Latvijas sabiedrība ir cieši pārliecināta par karu kā labu un derīgu risinājumu Irākas,Afganistānas vai Ziemeļkorejas izraisītām problēmām. Taču kara pretinieki ir dīvaini klusi. Vai mēs vispār ticam, ka "cilvēkiem ar sirdsapziņu jāuzņemas atbildība par to, ko dara viņu valdība"?

Laikam jau ne pārāk. Tāpēc politiķi var, kā parasti, bīdīt savu izdomāto ģeopolitisko spēlīšu kauliņus, nerēķinoties, ka dzīvo cilvēku domas var būt spēks, ar kuru jārēķinas. Visi mūsu rēķini ir globāli, visas valodas un kultūras un, pats galvenais, tautas un cilvēki ir dzīvi un nemitīgi mijiedarbīgi. Ja politiķis māk rēķināt tikai ar arabu cipariem, tad tas ir stulbs politikis. Kā lai neapjūk pasaules sarežģītība? Nāk prātā kāda budistu līdzība.

Gudrais novēlēja: lai nomirst tavs tēvs, lai mirsti tu pats un tavs dēls lai mirst. Cilvēks, kuram to novēlēja, šaušalīgi apvainojās, - līdz tam brīdim, kad saprata: sāls bija secībā. Viņam tika novēlēts, lai viss dzīvē notiek dabiski un mierīgi un lai nekāds posts un traģēdijas neizjauc viņa ģimenes, zemes un pasaules kārtību. Šis cilvēks tapa mierīgs un laimīgs - novēlēsim to arī prezidentam Bušam un katrs pats sev.

Jānis Elsbergs

  

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 2/4/03 8:17

Paziņojumu parakstījuši: Lorija Andersone, Dzons Asberijs, Rasels Benkss, Noams Comskis, Eindzela Deivisa, Diana di Prima, Dzims Dzarmuss,Fredriks Dzeimsons, Dzesijs Dzeksons, Calmerss Dzonsons, Lorenss Ferlingeti, Dzeina Fonda, Braiens Ino, Martins Luters Kings ĪI, Ramzejs Klarks, Roberts Krilijs, Tonijs Kusners, Fils Less, V. S. Mervins, Vigo Mortensens, Kless Oldenburgs, Joko Ono, Greisa Peilija, Bonija Raita, Emija Reja, Adrienna Rica, Edvards Saids, Viļams Stairons, Dzeks Steinbergers, Olivers Stouns, Marks Strands, Stadss Terkls, Gors Vidals, C. K. Viļamss, Kurts Vonneguts, Alise Volkere..

Interesanta zirgu zagļu banda.

Tikpat aprobežota ka Elberģis. Viņš nav pārāk gaišs. Tupēt kautkur Latvijas nostūrī un spriest par pasauli arī nemaz nav gudri.

Un sarkanie nepakāra pie pirmās priedes... ????

 

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 2/4/03 9:12

Klau Rubeni , ... Vai tikai tev nav apdzisušas smadzeņu sveces..? Ko, karot sagribējās? Nu tad aizbrauc uz Irāku un izturi vienu amīšu humanitāro bumbošanu... Varbūt pats pakārsies.... Tāpēc sēdi mājās un nevāvuļo .... Kara taurē pūtējs atradies...sux
--
Velot veiksmi,
=Osvalds

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 2/4/03 10:44

Juris ieteic lai pārlasa Jāņa Elsberga rakstu "Ne mūsu vārdā". Sen jau lasīts un tie kas parakstījās jābūt laimīgiem ja dzīvo Amērikā.

Nemūžam neliktu savu vārdu blakus prusakam kā Jesse Jaksonam. Brrrrrrrrrr.

Juris meklē kautko uz šīs zemes ko nekad neatradīs. Vai tad tu vēl nesaproti ka amērīkā tu var panākt ko tu vēlies. Pat būt bezgala stulbs.

Zigrida

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/4/03 10:57

Sveiki!

Zigrīda Dzene labāk parakstītos kopā ar kara kūdītājiem nekā ar prusakiem: < Nemuzam neliktu savu vārdu blakus prusakam kā Jesse Jaksonam. Brrrrrrrrrr. >
Tad vēl Zigrīda Dzene pateica man tā: < Juris meklē kautko uz šīs zemes ko nekad neatradīs. >

Un tas būtu kas?

< Vai tad tu vēl nesaproti ka amērīkā tu var panākt ko tu vēlies. Pat būt bezgala stulbs. >

Jā, acīmredzot. Vai Tu ar to lepojies?

Juris

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/4/03 11:20

Oskars: < Kara taurē pūtejs atradies...sux >

Bet nu pīsmongerisms atkal ir otra galējība. Es šajā ziņā piekrītu Purapelem [runa ir par Serbijas “humanitāro apbumbošanu”]:

< ... mazliet nesapratu. Ko tad "miera" titulu pieškirējiem vajadzēja darīt? It seviški, ka karot nav labi, bumbot Slobas kara mašīnu ir "kara kurināšana", "pasaules žandarma" tēlošana, utt. Viņi runāja desmit garus gadus, runāja daudz un dažādi diplomāti, tai skaitā zviedru Karls Bilts un citi, kurus par netalantīgiem diplomātiem nevar saukt. Tā nebija tikai ASV "stulbā" ārpolītika vien. Līdzīgas paralēles ar bezgalīgo Rietumu runāšanu mēs varam vilkt pirms Hitlera izraisītā WW 2.>

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/4/03 11:42

Sveiki!

Runāšana rinķos desmitiem gadu starp diplomātiem kuru talants apstiprināts ar reputāblu mācības institūtu diplomiem pats par sevi nav nekāds pretstats karam. Neapšaubāmi cilvēku attiecībās reizēm ļoti svarīgi ir varu pielietot inteliģenti. MAn ļooooti patīk karot ar stulbiem inidivīdiem. Skaļi brēkāt pa visu pasauli par pasaules karu pret visādām ļaunumu asīm un deklarēt, ka katrs, kas nav ar mums ir pret mums ir stulbuma kvintesence zem kuras es paraskstītos tikai pēc nežēlīgas spīdzināšanas. Brrrrrrrr.

Juris Pīsmongeris

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 2/4/03 12:58

Juris: < Zigrīda Dzene labāk parakstītos kopā ar kara kūdītājiem nekā ar prusakiem? >

Esmu brīvdomātāja, nav jāseko nevienam.

< Tad vēl Zigrīda Dzene pateica man tā: >
<< Juris meklē kautko uz šīs zemes ko nekad neatradīs. >>
< Un tas būtu kas? >

Pasaule bez naida, bada un cilvēka vājībām.

<< Vai tad tu vēl nesaproti ka amērīkā tu var panākt ko tu vēlies. Pat būt bezgala stulbs. >>
< Jā, acīmredzot. Vai Tu ar to lepojies? >

Nu šo teikumu varētu ņemt divveidīgi. Tomēr dazreiz pēc dazām diskusijām šeit, var palikt stulbs pēc izlasīšanas. Labi ka šodien tāda dranķa diena, citādi nebūt laiks tev pielikt vērību. Asprātību atstāšu tavā stūrī.

Zigrida

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/4/03 1:38

Sveiki!

Zigrīda Dzene priecājās par draņķīgo dienu un pierakstīja tās lietas, kuras es uz šīs zemes meklējot:

< Pasaule bez naida, bada un cilvēka vājībām. >

Wrongggggg! To es zinu ka es dabūšu kad es būšu beigts. Uz šīs zemes viss ko vēlos ir tīra sirdsapziņa un bišķi funs.

Juris

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 2/4/03 1:56

Juris: < Wrongggggg! To es zinu ka es dabūšu kad es būšu beigts. Uz šīs zemes viss ko vēlos ir tīra sirdsapziņa un bišķi funs. >

Kā tu zin ko tu dabūs ka esi beigts kā tikai cietu zemi un tārpus? Hey, girls like to have fun too, bet kā tu iegūsi tīru sirdsapziņu ja pūtīs tikdaudz blēņas?

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/4/03 4:15

Sveiki!

Zigrīda Dzene man vaicāja tā: < . . . kā tu iegūsi tīru sirdsapziņu ja pūtīs tikdaudz blēņas? >

Blēņas? Blēņas?? Manas kristīgā ētikā un latviskā dzīves ziņā un amerikāniskā bezbailīgā stiprā indivīda tradīcijā pamatotās dziļi erudītās domu izpausmes Tev ir blēņas???

Juris Neblēņotājs

 

 

From: gailitis@istar.ca
Date: 2/4/03 6:27

Sveiki,

Dzirdot par šo rakstu iepriekš, beidzot izkulos tam cauri un kaunos ka Žagariņam ka profesoram (kam butu japarzin faktus) ir velme pavairot tadas faktualas muļķibas liste.

Only in America, you say? ..... Tikai Amerika, šie pīsniķi var baudit visus tas tautas labumus un "kost roka kuŗa tos baro, uztur un pasarga"!!

Butu tie idealsiti dzivojuši un šadi muti platijuši, piemeram tani Huseina paradize, jau sen butu savus kaulus balinajuši kada tuksnesi. Iepretim briva ASV kur tie netikai bauda visu ko laba dzive tiem ir devusi bet ari spej šadi pļapat un maldinat parejos. Ka redzams tani bara netrukst ari lidzigi domajušo letiņu, ka jau to 60 gadus atpakaļ piedzivoju pašu valsti kad krievus labprat ieacinaja pasargat tautu no "agresoriem" un "tautas nodevejiem".

Tikai apbrinoju to ka atrodas letiņi kuŗi baudijuši padlaiku režimu uz savas adas, vel var aizstavet tadas un lidzigas ideologijas un pat pretojas tiem kas meiģina neželiga diktatora valsts apspiestiem palidzet. Ka jau zinam, nekas daudz nemainas un nakošas pāudzes baudis uz savas adas atkartoti pielaistas kļudas. Labi ka musu mužs ir ierobežots jo apniek redzet to pašu ainavu (scenario) atkartotu nezcik reizes!! :o(

Vilis G. <')))>< kam apakša rakstitais, noteikti "nav mana varda" un bezizejas situacija, neredz nekadu problemu parejiem pamacit pasaules "palaidniekus".

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/4/03 8:49

Sveiki!

Jau nez kuro reizi certificētais elektokrontiskais teologs Vilis <')))>< uzstājas Sveikā ar savu satraukumu par amerikāņiem, kas "bauda visus tautas labumus un kož rokā, kas tos baro."

Vili, es savukārt jau nez kuro reizi Tev atgādinu, ka Amerikai godu nedara ne tādi imigranti, kas bučo kaut kādas rokas, kas viņus baro nedz arī tādi kanadieši, kas neko nezina par Ameriku bet uztraucas par amerikāņu dzīves ziņu. Amerikas būtība ir tāda, ka kārtīgs amerikānis pats pelna savu dienišķo maizi, nevis to dabū par sava kunga rokas bučošanu. Bet kā lai Tu to zinātu - Tu taču esi tikai kanadietis, vai ne?

Juris Amerikānis

 

 

 

From: gailitis@istar.ca
Date: 2/4/03 11:27

Jā, Jurit.....

Tu ka jau tipisks amitis, ieracies tani Massačusseta štata doma tik parokiali ka mes šeit ziemeļos neka par jums nezinam. Visa pasaule griežas tikai ap Tevi un good ole USA! Puse manu radu un paziņu dzivo plašaja Amerika, un pats ari dzivoju paris gadu taisni Tava štata, ta ka nesac aprunat un celt aizdomas ka CET neko nesaprot! Kanadieši zin daudz vairak par rietumu pasauli neka amiši, ir tIkai japaklausas ikdienas ziņas kad ceļoju tur, jo gandriz neko nedzird par parejo pasauli, iznņemot kas vinneja skolas futbola un lidzigus vietejos stastus. Neziniši diemžel ir tie kas dzivo dienvidos ne jau šeit! Ja kas neskar amišus, nemaz neko neziņo ziņas. Paņimajiš? OK?

Bet vai pats ka letinš tik talu varesi padomat ka runa nav par nekadu roku bučošanu bet gan par tam lielajam un bagatigam iespejam tada zeme ka Amerika izveleties savu izglitibu, ceļot un stradat ka un kur velies, saistities un sadraudzeties ar organizacijam un individiem ka ari savu politisko nostaju izteikt neierobežoti un pat apsaukat bez gala tos kuŗus neieredzi! Protams daudzmaz lidzigas iespejas ir iespejamas ari citas pasaules puses, bet domaju ka vairums lidz šim izveletos Rietumus iepretim citam, lidzigi taviem vecakiem, kad tiem pienaca iespeja atstat dipišu dzivi Vacija. Un valdiba ir viena no šis zemes ipašibam kas ir šo veidojusi, jo no debesim tas viss nenokrita. Bučot nekadu roku šeit ari nevajag, kaut gan Tu bučotu Huseina duriti ja šadi izteiktos tur. Ta ka ludzu nemaci mani par lietam kuŗas parzinu pietiekoši, un rokas nebučojot varu izveleties un dzivot ka neviena cita zeme. Un kaut varetu pastrideties kura puse tai paralelei butu labak, es ka baudijis dzivi abas puses, ja pienaktu vajadziba atkal, tomer izveletos Kanadu. Vot tā draudziņ!!

Vilis G. <')))>< kartigs kanadietis kas ari rokas nebučo bet ir pateicigs par šeit dotam iespejam.

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/5/03 4:55
Labi rūkts, Vili!
Uldis

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/5/03 1:56

Sveiki!

Vilis <')))>< rakstīja tā: < Neziniši diemžel ir tie kas dzivo dienvidos ne jau šeit! >

Vili! Vai Tu traks? Vai tad Tu esi tomēr pierakstījies amerikāņu nīdējos?

< Labi ka musu mužs ir ierobežots. . . >

Jā. Labi gan! Ja vairāk amerikāņu nīdēji būtu tādi kā Tu, tad arī mums nebūtu tik daudz jānodarbojas ar humanitārajiem uzlidojumiem.

Juris, Homeland Security Apakškomandants

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/5/03 4:56

Nu tad še Tev :)

U.

Once upon a time in the Kingdom of Heaven, God went missing for six days. Eventually, Michael the arčangel found him, resting on the seventh day. He inquired of God, "Where have you been?"

God sighed a deep sigh of satisfaction and proudly pointed downwards through the clouds, "Look Michael, look what I've made."

Archangel Michael looked puzzled and said, "What is it?"

"It's a planet," replied God, "and I've put LIFE on it. I'm going to call it Earth and it's going to be a great place of balance."

"Balance?" inquired Michael, still confused.

God explained, pointing to different parts of Earth, "For example, Northern Europe will be a place of great opportunity and wealth while Southern Europe is going to be poor; the Middle East over there will be a hot spot. Over there I've placed a continent of white people and over there is a continent of black people," God continued, pointing to different countries. "This one will be extremely hot and arid while this one will be very cold and covered in ice."

The Archangel, impressed by Gods work, then pointed to a large land mass in the top corner and asked, "What's that one?"

"Ah," said God. "That's Canada, the most glorious place on Earth. There are beautiful mountains, lakes, rivers, streams and an exquisite coast-line. The people from Canada are going to be modest, intelligent, and humorous and they're going to be well-liked as they travel the world. They'll be extremely sociable, hard-working and high-achieving, and they will be known throughout the world as diplomats and carriers of peace."

Michael gasped in wonder and admiration but then proclaimed. "What about balance, God? You said there will be BALANCE!"

God replied wisely. "Wait until you see the loud-mouth bastards I'm putting next to them."

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/5/03 6:54

Sveiki!

Adekvātais Uldis rakstīja tā: < God replied wisely. "Wait until you sē the loud-mouth bastards I'm putting next to them." >

Ha! Labais! (Bet pārlasi ko tas pats Vilis <')))>< toreiz rakstīja par homoseksuāļu parādēm Toronto...)

Apgaismotā skotu tauta ir gan Kanadas gan Amerikas vēsturiskais kodols. Abas veidojās kā britu impērijas kolonijas, abām ir viena valoda, kopēja ģeogrāfija, kopēja ekonomija. Bet noteicošais to atšķirīgajos raksturos ir vienas un tās pašas skotu tautas divejādais raksturs. Kanada vēsturiski veidojās kā valstisks pasākums, kur menedžments bija centralizēts, tāds, ko mūsulaikos mēdz apzīmēt par "top-down" modeli. Šī tradicija sākās ar Hudson Bay Company, un metode ar kādu tika paveikta Canadian Pacific dzelzceļa buvniecība to nodrošināja. Kanadas konfederācija 1897. gadā specifiski pierakstīja ierobežotas tiesības atsevišķajām provincēm, paturēdama galveno teikšanu sev, atspoguļojot skotu apgaismības ideoloģijas vienu pusi - britu impērijas pamatideju, ko visskaidrāk izteica skots vārdā Douglas Stewart, ka valdība ir sabiedrības atīstības dzinēja, nevis kavēklis. Amerika turpretim attīstījās uz skotu apgaismības ideoloģijas otru pusi, pamatojoties Adama Smita un Tomasa Reida mācībā, ka galvenais sabiedrības attīstības dzinējs ir indivīda pašinterese, veselīgais saprāts (common sense) un rūpīgi ierobežota centrāalā valdība.

Tagad, protams, Amerika vairs nav gluži tāda, un tas ir žēl. Daudz vairāk žīdiska, iedomādamās sevi par līdzvērtīgu Izraēlai kā otro vienīgo Dieva izredzēto tautu, daudz vairāk impēriska, daudz vairāk bezkritiski atdevusies savai impēriskai centrālai valdībai. Nāk smiekli lasot, ka tādi žīdiski/katoliski jonkeļi kā Vilis <')))>< uztraucās par amerikāņu tieksmi savu maizes devēja rokā kost.

Juris Superamerikānis

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/5/03 11:09

Juris rakstīja: < Apgaismotā skotu tauta ir gan Kanadas gan Amerikas vēsturiskais kodols. >

Viss, pec šitā vari Kvebekas province vairs nerādīties. Frankofoni Tevi nozūmēs kada mokoša veida :-)

Harijs

 

Kas jauns Latvijā?