Re: Guernica

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/5/03 1:24

Sveiki!

Kā jau sveikotāji zina, šodien Kolins Pauels mēģinās pārliecināt ANO par kara nepieciešamību. Šodienas Ņujorktaimzā pateikts, ka tas notikšot ANO Drošības Padomes telpās, kur pie ieejas karājaoties gobelins ko dāvinājis Rokefelers: Picasso slavenās gleznas "Guernica" atdarinājums. Varbūt sveikotāji zina arī, ka "Guernica" grafiski rāda kara postu - sprādzienus, brēcošas sievas, lopus un bērnus sarautus gabalos pa gaisu lidojam. Šo gobelinu Pauelam par godu šodien pārklāja ar zilu brezentu, lai nerastos divdomīgas bildes medijos. Re kā.

Juris Pīsņiks

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/5/03 3:15

Opredjeļisj, batjeņka, pīsņiks vai humanitārais bumbotājs ? :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 2/5/03 7:14

Juris: < Šo gobelinu Pauelam par godu šodien pārkāja ar zilu brezentu >

Nu un!! Tas nav darīts pirmoreiz.

Zigrida

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 2/5/03 9:17

Juri, ja nu Tu piemini Guernicu, tad nu gan Tev vajadzēja skaidrības dēļ arī pateikt ka postāžu nodarīja Hitlera bumbvedēji palīdzot Franko fašistiem, spāņu pilsoņu kara laikā. Diemžēl Sadams Huseins nāca pie varas Irakā, ar militāru puču nevis kā civilā kara , vai tautas vēlēšanas rezultātā un paliek pie varas tikai ar opozīcijas asiņainas apspiešanas palīdzību. Sadamam vēl šodien ir iespēja atdot varas grožus Irakā labprātīgi un savai tautai postu nesagādāt.

Zigis.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/5/03 10:30

Sveiki!

Zigis man pateica tā:

< Juri, ja nu Tu piemini Guernicu, tad nu gan Tev vajadzēja skaidrības dēļ arī pateikt ka postāžu nodarīja Hitlera bumbvedēji palīdzot Franko fašistiem, spāņu pilsoņu kara laikā. >

Ko? Skaidrības dēļ nemaz nerunāsim par komunistu lomu Spānijas pilsoņkarā? Skaidrības labad, ar vārdu sakot, nemaz nerunāsim par tādām lietām un apklāsim to lupatu ar zilu brezentu, vai ne?

< Diemžēl Sadams Huseins nāca pie varas Irakā, ar militāru puču nevis kā civilā kara , vai tautas vēlēšanas rezultātā un paliek pie varas tikai ar opozīcijas asiņainas apspiešanas palīdzību. >

Ak tā. Ja viņš būtu nācis pie varas pilsoņkarā tad viss būtu bijis okei? Vai Tu domā, ka ASV CIA absolūti nevainīga bija toreizējā Irākas puča norisē? Faktiski, tas jau nemaz nav nekāds noslēpums. ASV to vesturi nemaz nav mēģinājusi noslēpt. Atiliek tikai piespiest dažas podziņas uz pogdēlīša.

< Sadamam vēl šodien ir iespēja atdot varas grožus Irakā labprātīgi un savai tautai postu nesagādāt. >

Saddams bija staļinists jau tad, kad mans mīļākais prezidents Ronnijs Reagans viņu atbalstīja. Ja Tev (un citiem Amerikas "draugiem" kanādiešiem) būtu kaut minilimāla zinātkāre, jūs pabrauzētu pa google un iepazītos bišķi ar to absolūti ellišķīgo cinismu ar kādu ASV atbalstīja gan Saddamu gan Khomeiniju par to laiku, kamēr plosījās karš starp Irānu un Irāku. Nemaz nav jābūt nopietnam kristietim lai saprastu ka tas nebija sevišķi cilvēcīgi no ASV abas puses kūdīt un atbalstīt gan ar ieročiem gan ar naudu kamēr viņi viens otru slaktēja nost gan ar sprāgstvielām gan ar indēm. Miļoniem upuru bija abās pusēs. Un ne jau visi viņi bija briesmīgi slikti cilvēki, tie kas bojā gāja. Tas gadījums par kuru šodien Amerikas draugi Kanadā tik ļoti uztraucās, gadījums kad Saddams noindēja dažus tūkstošus savu interno ienadnieku, to starpā pārsvarā pavisam nevainīgu cilvēku, bērnu, sivu un vecu vīru Halabdžā, jau sen bija zināms ne tikai ASV prezidentam Ronnijam Reaganam bet arī ne tikai visai Amerikas tautai bet arī visai Kanadas tautai pat par to laiku, kamēr ASV ar ieročiem un ar naudu atbalstīja Saddamu kā savu sabiedroto cīņā par ASV nacionālo drošību un par Vidējo Austrumu reģionālo stabilitāti.

JA Tu domā, Zigi, ka ar to ir pierādīta Saddama vaina, ka viņš mierīgi nenoliek savas varas grožus redzēdams kādu asinspirti viņa tautai gatavo ASV prezidents G.W. Bušs, tad Tu droši vien ar mierīgu sirdi arī noskatīsies kā Amerikas jaunie puiši un jaunās meitas apslaktēs visus tos Irākas jaunos puišus un jaunās meitas, kurus Saddams paspēs pagrūst šiem tēmekļu priekšā. Jo Saddams un viņa atbalstītāji domā tieši tāpat kā Tu, tikai atgriezeniski, ka viss jau būtu labi, ja tikai ASV prezidents G.W.Bušs izmantotu savu iespēju vienā mierā atdot viņam savus varas grožus.

Juris

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/6/03 12:20

Starp citu, gadījumā ja kādam nav pazīstama Picasso glezna "Guernica" te tā ir:

http://faculty.stcc.edu/zagarins/sveiks/bildes/guernica.jpg

Juris

 

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 2/6/03 1:38

Nu paldies bet labāk redzēt īstenībā. Vairāk kā desmit gadus atpakaļ redzējam Pikaso izrādi MOMA Nuyorkā. Pat mazā meita ieraudzija nepabeigto gleznu, nevar acerēties kā to sauc.

Z

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 2/6/03 2:09

Juri, ak tad nu pēc Tava prāta, Amerikāņu armijas četru zvaigžņu 'generālis Collin Powell ir ticis kara kūdītāja lomā? Cilvēks kas bija vismiermīlīgākais baltais balodis (Dowe) Prezidenta Buša administācijā, pēkšņi kļuva par asinskāru plēsīgu vanagu (Hawk). Viņš taču bija tas kas kā "Čairman of The Joint Chiefs of Staff) atrunāja veco Bušu lai uz Bagdadu necilpo kad vārti bijā vaļā. Redzi Juri, vismiermīlīgāko cilvēku var āzēt tikai vienu laiku, pirms tas pasaka ka nu pietiek un dod pa purnu. Zigis.

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 2/6/03 10:31

Vai ta Guernica nebija ta vieta kur sarkanie pasi nobumboja savu pilsetu un tad blaustijas ka Hitlers tos bumbojis? Tiem zirgu zagliem vienmer citi vainigi. Polu un latviesu virsniekus apsava un vainoja citus. Nav jau vioenigas reizes.

Aizstavet maskalus var tikai gara vaji cilveki, kuriem no latvietibas nav ne smakas. Ka piemeram, Alksnim.

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 2/6/03 10:31

Juris: < JA Tu domā, Zigi, ka ar to ir pierādīta Saddama vaina, ka viņš mierīgi nenoliek savas varas grožus redzēdams kādu asinspirti viņa tautai gatavo ASV prezidents G.W. Bušs, tad Tu droši vien ar mierīgu sirdi arī noskatīsies kā Amerikas jaunie puiši un jaunās meitas apslaktēs visus tos Irākas jaunos puišus un jaunās meitas, kurus Saddams paspēs pagrūst šiem tēmekļu priekšā. >

Varbut piebremze savas gudribas pludus, Jurit? Gudrs jau esi, bet ne tik gudrs pats par savu adu.

 

 

 

From: Pormals@aol.com
Date: 2/7/03 7:14

Sveika bija minets, ka Guernica glezna UN telpas esot bijusi apsegta, kad runajis ASV arlietu ministris Powels. Vai ta ir taisniba jeb tikai kada liberala fantazija? Par to ka lielvalstu propagandas karā, daudzreiz, pirma cietusa ir "taisniba", mes daudzi kas izgajusi "raibos" dzives celus labi zinam. Piemeram gramata "Karakalps" ir minets notikums no aculiecinieka par bada mirusiem atbrivojot Dačavas koncentracijas nometni Vacijā 1945. gada. Uz TV skrina ASV , loti biezi redzam Afganu terroristu nometnes treninus. Nekad gan netiek pieminets, ka tas veidoja ASV "Special Forces" trenetie arzemju dalibnieki. "Brinumu" un "parsteigumu " virkne ir plasa un tiesam nebeidz parsteigt. Apklususi ir "kliedzieni" prese par darbiem un nedarbiem Cečenija. Jaunakais liekas bus etniskas izcesanas atradumi. ASV bijusa arlietu ministre pec ievelesanas amata ASV peksni uzzinaja , ka vinas vecamate esot bijusi Čečslovakijas ebrejiete. Nupat viens no nakosiem ASV prezidenta kandidatiem, senators Kehrijs ari peksni atradis, ka vina vectevs bijis ebrejs. Brinumiem, nepatiesibai un meliem tiesam nav robezas. Varbut ka Latvijas prezidente sava ASV apmeklejuma, kur Buša propogandas merka ietvaros, runas Balta nama, ari varetu nakt ar kadu parsteigumu. Tas aizrautu Zurofam un Zirinovskim "bazunes". Par to, ka kurdu tauta ir bijusi un ir apspiesata no vairakam valstim, seviski Turcijas, netiek runats. Varam but diezgan drosi, ka atbrivojot Iraku no Sadama, kurdi pacels savu karogu, ka briva tauta un bus pluksanas un stridi ar Iraku, Siriju un Iranu uz nebeda. Tas ka turki nokava 1.5 miļoni armenus ir sen aizmirsts un piedots noziegums, nemaz nerunajot par Stalina upuriem un mazo Padparadizes tautinu slepkavosanu. Ja kads no lasitajiem grib tagad iet un mazgat rokas un muti - ludzu.

Viens kuram nav nekadu specialu parsteigumu ko pazinot.

Cikaga.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/7/03 8:24

Sveiki!

Arturs Pormals rakstīja tā:

< Sveika bija minets, ka Guernica glezna UN telpas esot bijusi apsegta, kad runajis ASV arlietu ministris Powels. Vai ta ir taisniba jeb tikai kada liberala fantazija? >

Ja Ņujorktaimzā tā bija rakstīts tad taču varam ticēt. Es domāju, ka Zigrīdas Dzenes izskaidrojums bija pareizais: Kolins Pauels negribēja visai pasaulei rādīt, ka viņam izauguši ragi.

< Par to ka lielvalstu propagandas karā, daudzreiz, pirma cietusa ir "taisniba", mes daudzi kas izgajusi "raibos" dzives celus labi zinam. >

Tas teikums būtu skaidrāks, ja nebūtu tās pēdiņas ap vārdu "taisnība".

< Varbut ka Latvijas prezidente sava ASV apmeklejuma, kur Buša propogandas merka ietvaros, runas Balta nama, ari varetu nakt ar kadu parsteigumu. >

Stipri šaubos. Viņai nav tāds pulveris.

Arturs Rubenis savukārt rakstīja tā:

< Vai ta Guernica nebija ta vieta kur sarkanie pasi nobumboja savu pilsetu un tad blaustijas ka Hitlers tos bumbojis? >

1937. gada 26. aprīlī vācu lidmašīnas iznīcināja Guernicu ar fosfora bumbām. 1946. gadā pats Hermanns Goerings atzinās, ka Spāņu pilsoņkara laikā Vācija bija izmantojusi šo uzlidojumu "kā treniņu". Pats Pablo Picasso bija šī uzlidojuma aculiecinieks.

Ja varat ticēt Ņujortaimzam, tad palasiet:

http://www.tamu.edu/mocl/picasso/news/nytimes5128.html

Juris

 

 

 

From: edgars.s@sympatico.ca
Date: 2/7/03 8:51

Apsegsana notikas, skat:

http://slate.msn.com/id/2078242/

"The spot is where diplomats and others make statements to the press, and ostensibly officials thought it would be inappropriate for Colin Powell to speak about war in Iraq with the 20th century's most iconic protest against the inhumanity of war as his backdrop."

Domaju ka sini gadijuma tiesi vajadzeja vinu atstat redzamu ka atgadinajumu par ko lieta galu gala grozas.

Sis man atgadinaja amerikas Attorney General John Ashcroft lietu:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/1788845.stm

Vina ministrijas ekas zale bija slavena "Spirit of Justice" skulptura. Ashcroft's atteicies preses konferences tur rikot lidz kamer vina nav pienacigi apsegta (viena kruts radijas), tagad vinai ir $8000 aizskars ko aizvelk vina konferences laika.

Edgars Smits
Niderlande

 

 

 

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 2/7/03 10:30

Debatēs par varbūtējo karu pret Iraku frontes līņa faktiski ved tādā kā aplī no ekstrēma kreisa lupatgalvisma apologētisma līdz dazbrīd karojoša intervencionisma. Ko tas nozīmē? No vienas puses pirmsnotikuma smilkstēšana par to, ka tiks, varbūt, pagrabināti irakiešu būdu jumti gāžot viņu pašu lielāko nelaimi, vienalga, kas varbūt pielika, varbūt nepielika roku viņa iecelšanā. Pasaule būs labāka bez Sadama Huseina. Bet ja notiek citur nesmukumi, piemēram, Ruandā, tad tiek rakstītas grāmatas kā "A Problem from Hell" (ja nemaldos) kas asi uzbrūk ASV, cita starpā par to, ka tā neesot rīkojusies 1994. afrikāņu cilšu savstarpējā slaktiņā. Un ko tas būtu nozīmējis? Blackhawk Down pārvietots pāris simtu kilometru uz dienvidiem?

Vabūt vajadzētu izsķirties, ko tad īsti grib? Jo ja pieļauj unakceptē, ka zināmos gadījumos var nosūtīt Juras kājniekus (Send the Marines), tad jau strīds ir tikai par to, kas viņu ierašanos visvairāk pelnījis, un vai noticis tīrs un pieņemams lemšanas process par viņu sūtīšanu. Intervencionisms ir tā kā grūtniecība, nekad nevar būt tikai mazliet intervencionists.

Cits viedoklis ir ne-intervencionistiem, vai, kā tos negatīvi sauc, isolacionistiem. Ne-intervencionisms konsekventi balstās uz katras valsts tiesībām atvairīt uzbrukumu pret savu teritoriju un pilsoņiem. Protams, visas valstis nav radušās vienādas, un tām ir dažādas iespējas atvairīt un (bet tikai kā atbildi uz uzbrukumu) arī preventīvi sadauzīt uzbrucēju tā, ka ta atgriešanās izredzes ir minimālas. Ja stumdīsi ciema kukažiņu, saņemsi pļauku, bet ja aiztiksi 'vīru-bulli", norausies tā, ka vairs necelsies. Turklāt šāds process attīra cilvēces rindas no agresīviem stulbeņiem un ir tā darbojies no mūzseniem laikiem. Galvas uz pīķiem pie dažu primitīvu cilšu ciematiem par kaut ko liecina...

Valstis, kas ievēro neuzbrukšanu un pašaizstāvēšanos var veidot mierīgus tirdzniecības sakarus, neiejaucoties viena otras iekšējās lietās. Katras valsts iedzīvotājiem, kas nevēlas, lai viņu valsts -- sevišķi ja tā ir liela un ekonomiski spēcīga -- noasiņo nebeidzamos ārzemju karos , ir jākceptē dažādas cūcības ka dabas parādība. Dažās valstīs ir vulkāni, zemes trīces, rodas lielas ciešanas. Citas valstis ir apsēdušas slimīgas reliģijas vai ideologijas. Nu tā gadās. Tas var pat, TV laikmetā, izskatīties ļoti briesmīgi, bet tur valstij/valstīm nav ko darīt. Nevienam nav liegts veidot brīvprātīgo kaujinieku vienības lai dotos palīgā kādām atbrīvošanas kustībām vai tamlīdzīgi. Bet tikai ne par citu, tas ir, par savas valsts naudu un ne ar šīs valsts jaunekļu dzīvībām.

Isolacionisms ir vienīgais loģiski sakarīgais opozīcijas viedoklis pret karu ar Iraku. Viss cits ir tikai strīds dažādu pakāpju intervencionistu starpā..

Juris K

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/7/03 11:50

Arturs Pormals: < Sveika bija minets, ka Guernica glezna UN telpas esot bijusi apsegta, kad runajis ASV arlietu ministris Powels. Vai ta ir taisniba jeb tikai kada liberala fantazija? >

Diemžel taisniba. Par to rakstija daudzi. Skat. piem.

http://www.thestar.com/NASApp/cs/ContentServer?pagename=thestar/Layout/Article_Type1&c=Article&cid=1035777504261&call_pageid=968867495754&col=969483191630  

Feb. 6, 2003. 07:45 AM

Anti-war art doesn't fly at U.N.

PETER GODDARD
VISUAL ARTS CRITIC

If there is a war with Iraq, there's already bēn the first casualty - art.

A tapestry reproduction of "Guernica," Pablo Picasso's powerful anti-war painting, was concealed behind a blue cloth and a row of flags yesterday at the U.N. Security Council offices as White House envoy Colin Powell was making the United States' case for war.

The mural's tormented images of writhing, twisted shapes reflects the Spanish painter's outraged reaction to the April 27, 1937, bombing of the Basque town of Guernica by German warplanes sent by Hitler to aid the fascist side in the Spanish civil war.

The bombing mission on behalf of the right-wing Spanish nationalists was an indication of the world war - and many other wars - to come. Guernica had no military significance. It was only bombing practice for Nazi pilots.

U.N. spokespeople yesterday claimed it was the needs of the media, notcensorship, that prompted the cover-up.

[...]

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/7/03 1:03

Sveiki!

A. god. pulkvedis Blimps mums stāstīja par lupagalvju būdu jumtu grabināšanu, pār āfrikāņu slaktiņiem, par ciema kukažiņas stumdīšanu, par vīriem buļļiem un par noraušanos tā, ka vairs neceļas, par problēmām no elles, par agresīviem stulbeņiem, par galvām uz pīķiem primitīvos ciematos, par mierīgiem tirdzniecības sakariem, par vulkāniem, zemes trīcēm, slimīgām reliģijām, par jaunekļu dzīvībām, un vēl d.c., taču pulkveža pamatdoma ir samērā vienkārša:

< Intervencionisms ir tā kā grūtniecība, nekad nevar būt tikai mazliet intervencionists. . . . Isolacionisms ir vienīgais loģiski sakarīgais opozīcijas viedoklis pret karu ar Iraku. Viss cits ir tikai strīds dažādu pakāpju intervencionistu starpā.. >

A. god. pulkvedis acīmredzot zina šo to par grūtniecību. Ja atceros pareizi, tad viņš bija viens no bijušā ASV prezidenta Ronalda Reagana mācekļiem, kas Padomijas pārkārtošanās laikā mums sludināja, ka pāreja no centralizētas saminiecības uz tirgus saimniecību ir tā kā grūtniecība - vai nu viss vai nekas bet nekāda intervence. Toreiz šoka terapijas ideologs Jefiņš Sačs teica arī tādas lietas, kā - pāri aizai jālec vienā lēcienā, nevar pāri iet maziem solīšīšiem. Neienāca tāda lieta prātā kā tilta būvniecība, jo, lūk aizai pāri lēkšana ir tā kā grūtniecība, vai ne? MAn rādās, ka ar a. god. pulkveža intelektu ir apmēram tā pat kā ar melnā žīda von Purapeles no Aivara Tarvida apgūto neinteliģenci, ka ar palestīniešiem ir tāpat kā ar grūtniecību - vai nu samalt to Arafatu ar viņa komandu zem tanku ķēdēm vai ļaut Arafatam ar viņa komandu vienā mierā apslaktēt nevainīgus melno žīdu bērnelīšus.

Bet ja notpietni, tad, ja a. god. pulveža kungs tiešām domā, ka Amerikai vajadzētu izolēties no pasaules, tad ko viņš dara tur nīkuļodams pa kaut kādu Amerikas impērijas tumšo perifēriju? Vai viņš tur nodarbojas ar "mierīgas tirdzniecības sakariem" vai ar valsts subversiju? LAipni lūdzu informēt.

Juris, Homeland Security Apakškomandants

 

 

 

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 2/7/03 3:10

Valsts, kas ir tādā stāvokli, ka Latvijas Republika, ir vai nu jāignorē kamēr apstākļi mainās, vai arī pasīvi, nepiedaloties, jāgrauj. Politika, kā liecina notiekošais, ir viena vienīga cūcība griez to kā griezdams, vai tas ir kreisais Bojārs, kas Rīgas budžetu noflenderējis, vai arī labējais reformists Repše, kas nesajēdz, kad pienācis laiks padzīt savu negodīgo veselības ministru. Lai dara, ko darīdami, bet ar iespējami maz manas naudas un manu pūļu.

Juris K

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/7/03 3:44

Nu redziet nu, kā rakstīja a. god. plvd. Blimps: < Valsts, kas ir tādā stāvokli, ka Latvijas Republika, ir vai nu jāignorē kamēr apstākļi mainās, vai arī pasīvi, nepiedaloties, jāgrauj. >

Aicinu Jūs, a. god. pulkveža kungs, nekavējoties mājās. Mēs Jūs sagaidīsim ar atplestām rokām un mēs Jums sagādāsim siltu istabiņu kur Jums vairs par itin neko nebūs jārūpējas.

Juris, Homeland Security Apakškomandants

 

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 2/7/03 6:59

Juris: < Ja varat ticēt Ņujortaimzam, tad palasiet: >

Vai tad NYT nerazo pasacinas par zinamiem tematiem? Tu laikam esi kluvis naivs, jurit. Un Pablo tikai tads sarkans nacikis vien bija. Labi gan padevas reklama. Ta vel sodien strada.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/7/03 9:34

JurisK: < Intervencionisms ir tā kā grūtniecība, nekad nevar būt tikai mazliet intervencionists. >

Var, ja atzīst, ka intervencija ir pašas intereses, nevis izlikties, ka taisnīgums vai pasaules tiesas sistēmas izpilde. Ja ir pretenzijas uz taisnīgumu, tad jāizstrādā kautkas internacionālā līmenī. Diemžēl spēcīgās varas nevēlas padoties kur viņu intereses iesaistītas internacionālai organizācijai.

< Turklāt šāds process attīra cilvēces rindas no agresīviem stulbeņiem un ir tā darbojies no mūzseniem laikiem. Galvas uz pīķiem pie dažu primitīvu cilšu ciematiem par kaut ko liecina... >

Tā tad uzdot cerības kādas pacēla sākot ar Racionālisma un Apgaismotības laikmetiem...atgriezties fatālismā. Man nepatīk uzdot.

< Valstis, kas ievēro neuzbrukšanu un pašaizstāvēšanos var veidot mierīgus tirdzniecības sakarus, neiejaucoties viena otras iekšējās lietās. >

Ko darīt kad militāristiem un teroristiem nav liels valšķu robežu respekts, ka bizness liela daļa ir internacionāls.

< Dažās valstīs ir vulkāni, zemes trīces, rodas lielas ciešanas. Citas valstis ir apsēdušas slimīgas reliģijas vai ideologijas. Nu tā gadās. Tas var pat, TV laikmetā, izskatīties ļoti briesmīgi, bet tur valstij/valstīm nav ko darīt. Nevienam nav liegts veidot brīvprātīgo kaujinieku vienības lai dotos palīgā >

Brīvprātīgo kaujnieku vienības nevis regulāro armiju pat varētu būt konkrēti labs priekšlikums, vienīgi diezvai efektīvs lielākos konfliktos.

< Isolacionisms ir vienīgais loģiski sakarīgais opozīcijas viedoklis pret karu ar Iraku. Viss cits ir tikai strīds dažādu pakāpju intervencionistu starpā.. >

Protams ir arī iespēja būt "intervencionistam" ar citiem spiedieniem nekā bungu rībināšanu un bumbošanu.

Taču vienādi, vai otrādi vērā ņemami dabīgie pretspēki kādi ir visās sabiedrībās.

Lasu, ka 50 šiitu no klana kas pārzin Abbas svētvietu nosūtījuši Huseinam parakstus asins pirksta nospiedumos, ka tie šo atbalsta. Pirmais Bush palīdzēja sakūdīt šiitus lai dumpojas bet pameta un 50 dumpinieki tika pakārti. Pēc tam vairāki kleriķi pazuda savādos negadījumos. Huseins acīmredzams aptīrījis opozīciju un iedzinis to pagrīdē laikā kad Amērika nekā nedarīja. Tagad kad Irakas tautai nāktu pa labu, ja Huseins pats padoties savas tautas spiedienam uzdot varu, vai Irakas tautai pašai vairs pat ir pašlabošanas spējas?

aija

 

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 2/7/03 10:21

Juris: << Es domāju, ka Zigrīdas Dzenes izskaidrojums bija pareizais: Kolins Pauels negribēja visai pasaulei rādīt, ka viņam izauguši ragi. >>

Arturs: < Nu nu Jurīt, vai tad tikai tev nav izauguši ragi? >

Juri, ko tu nevari saprast?

Atkārtošu!!

"Gleznas apklāpšnas iemesls arī bij tečnisks. Daudzreiz aizmugures skats jāapslēpj jo novērš aci no tēmata ko grib uzņemt. Nāk prātā foto no manis kur aizmugura bij gladioolas, iskatijas ka man no galvas auga ragi."

Zigrida

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/8/03 4:57

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,5461-569592,00.html  

February 07, 2003

MI6 'intelligence' lifted from lecturer's article

By Elaine Monaghan in Washington and Rosemary Bennett

COLIN POWELL’S much-vaunted case for war against Iraq suffered a setback yesterday when it emerged that chunks of British "intelligence" that he invoked were copied verbatim from an old article by a young academic.

"I was flattered at first, then surprised that they didn’t cite me," said Ibrahim al-Marashi, 29, an Iraqi-American who lectures on the country that his parents fled in 1968. "I’ll be more sceptical of any British intelligence I read in future," he said in a telephone interview. "It was a case of cut and paste. They even left in my mistakes."
[...]
The accusations are not only embarrassing for Tony Blair but also for the White House. "This document is clearly presented to the British public as a product of British intelligence and it is clearly nothing of the kind," Dan Plesch, a senior research fellow at the Royal United Services Institute, said. "This appears to be obsolete academic analysis dressed up and presented as the best MI6 and our international partners can produce on Saddam."
[...]

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A42276-2003Feb7.html

Blair Acknowledges Flaws in Iraq Dossier

Britain Took Some Material That Powell Cited at U.N. From 12-Year-Old Academic Papers

LONDON, Feb. 7 -- Prime Minister Tony Blair's official spokesman today conceded that his office copied material from three academic papers into special intelligence dossier on Iraq that was released to the public this week. The spokesman said the information was used without attribution but insisted it was accurate.
[...]
It used, without credit, excerpts from a 12-year-old paper on the buildup to the 1991 Persian Gulf War written by California graduate student Ibrahim Marashi and published in the Middle East Review of International Affairs. The dossier even repeated the paper's typographical errors.
Other sections were copied from Jane's Intelligence Review, and from an article last fall by Cambridge University lecturer Glen Rangwala in the Middle East Review of International Affairs. Rangwala told the Reuters news agency he calculated that 11 of the dossier's 19 pages were "taken wholesale from academic papers."
[...]
"This is the intelligence equivalent of being caught stealing the spoons," Menzies Campbell, a member of Parliament, told the BBC today. He is foreign affairs spokesman for the Liberal Democrat Party. "The dossier may not amount to much, but this is a considerable embarrassment for a government trying still to make a case for war."

Butu jasmejas, ja nebutu tik skumji... Miljardiem marciņu un dolaru maksajušie "izlukdati" izradas prasts plagiats vāja studenta līmeni, sakompilets no aspirantu darbiem un publikacijam atklatos žurnalos.

Ta pamato karu "nepieciešamibu"...

Harijs

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/8/03 7:44

Protams tik elementāras nekārtības plaģiats pārsteidz, taču paliek jautājums vai vispārējais ko teica Powell par Irakas ieročiem ir pareiza inteliģence vai nē. Irakiešu tautības amerikānis Ibrahim al-Maraši no kuŗa lekcijas tika frāzes nospertas bija strādājis Harvardas univ. projektā klasificējot dokumentus. Bija izlasījis 300,000 no viņiem, tā tad ar dziļāku piēju būtiskam jautājumam nekā varētu spriest no vārdiem par "jauns akadēmiķis" vai "noilgojušas" (outdated) informācijas.

Arī raksts pieņem, ka inteliģencei derīgi ir tikai jau klasificēti slepeni dokumenti, kad protams būtisks var būt daudz plašāks, ieskaitot pat publiski piējamais un publicētais (varbūt neievērots kā svarīgs). Raksta piemērs no nospertā var likties triviāls, ka Sadama inteliģences priekšnieks (acīmredzams pretēji cilšu domāšanai) nav jābūt viņa tuvais radinieks vai pat viņa klanā: ("The head of military intelligence generally did not have to be a relative of Saddams immediate family, nor a Tikriti...") Manuprāt šis teikums liekas milzīgi svarīgs psīčoloģiski, piemēram starp iespējām vai nu, ka Sadams spēj domāt ārpus tradicionāliem rāmjiem, vai arī spiests uzticēties dēļ kādiem varas izlīdzināšanās iemesliem, vai neuzticas tiešai ģimenei vairāk nekā draugiem utt...

aija

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/8/03 8:08

Aija: < Bija izlasījis 300,000 no viņiem, tā tad ar dziļāku pieeju būtiskam jautājumam nekā varētu spriest no vārdiem par "jauns akadēmiķis" vai "noilgojušas" (outdated) informācijas. >

Centigs, no emigrantiem celies aspirants. Sež Harvarda un klasifice dokumentus. Pirms 12 un vairak gadiem. Topošam zinatniekam visnotal atbilstosa nodarbe. Jauki. Bet KUR IR tagadejie izlukdati, uz kuriem tik daudz un labprat atsaucas ASV un UK vadība?

< Arī raksts pieņem, ka inteliģencei derīgi ir tikai jau klasificēti slepeni dokumenti, kad protams būtisks var būt daudz plašāks, ieskaitot pat publiski piējamais un publicētais (varbūt neievērots kā svarīgs). >

Neviens taču nenoliedz ta saukto atverto avotu (Open Source) nozimigumu izlukdarba. Tomer tikpat labi ir zinams, ka secinajumi no šada veida informacijas ir japarbauda kadam specialistam, velams uz vietas.

< ("The head of military intelligence generally did not have to be a relative of Saddams immediate family, nor a Tikriti...") Manuprāt šis teikums liekas milzīgi svarīgs psīčoloģiski, piemēram starp iespējām vai nu, ka Sadams spēj domāt ārpus tradicionāliem rāmjiem, vai arī spiests uzticēties dēļ kādiem varas izlīdzināšanās iemesliem, vai neuzticas tiešai ģimenei vairāk nekā draugiem utt... >

Varbut. Tomer tas manuprat pilnigi nemaz neder ka kara nepieciešamibas pamatojums. Nu labi, mes tapat visi zinam iespejama kara istos iemeslus... Bet vai tad par to naudu, ko "apēd" visas tas trisburtu agenturas, nevareja kaut vai ticamak safabricet Pauela reportu? :)) Slaisti.

Harijs

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 2/8/03 9:00

Jā, jā, Sadama rokas puiši žurnālistiem jau taisnojās. Redziet, ši ir ta vieta kurā bija ceļamais krāns un raķešu vedamās mašīnas kuru bildes jums rādīja Powell. Kā redziet te nekas neatļauts nav. Tikai eļļas plaukums uz zemes vien bija. Kapēc žurnālisti nepaprasīja, parādiet kur tagad atrodās mobilais krāns un raķešu vedamie?

Zigis.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/8/03 9:08

Sveiki!

Aija rakstīja tā: < Protams tik elementāras nekārtības plaģiats pārsteidz, taču paliek jautājums vai vispārējais ko teica Powell par Irakas ieročiem ir pareiza inteliģence vai nē. >

Pietiek ar veselīgu saprātu un nav vajadzīga nekāda īpaša "inteliģence" lai saprastu, ka tas viss ir viena milzīga cūcība. Ja Pauela kungs mums gribēja iestāstīt, ka Saddams Huseins gatavojas karot pret mums ar terorisma metodēm un tam nolūkam ir uzmeistarējis noslēpjamas mobīlās bioloģisko ieroču ražotnes, tad viņam vajadzēja papriekšu pašam palasīt to, ko arī par tādām lietām raksta eksperti brīvi piejamā akadēmiskā presē. Tādiem nolūkiem arī uz labi ilga termiņa materiāla nevajag nemaz vairāk kā tik, cik var salikt vienā parastā virtuves leduskapītī, nemaz nav vajadzīgas nekādas slepenas mobīlās ražotnes. Es domāju, ka Saddams Huseins ir krietni vien gudrāks nekā Kolins Pauels, Condolēzza Raisa un ASV prezidents G.W.Bušs visi trīs kopā un viņš labāk savu staļinista karjeru nobeigtu atstājot mantojumā jukas un nekārtības kas izcelsies no kara nekā rāmi turpinātu dzīvot asti kuldams kādā Itāļu villā uz ASV nodokļu maksātāju rēķina. ASV rīkojās tieši tā kā Osama bin Ladens gribēja, lai ASV rīkotos kad viņš gāza tos torņus Ņujorkā. Bez inteliģences un bez prāta nododamās teroram.

Juris

 

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 2/9/03 6:24

Labdien,

šodien vietējā avīzē bija vesala lapaspuse ar iespējamām scenārijām kas var notikt.

Ticamākā likās ASV kolonija, jo kurdi jāturpina apspiest - savādāk var izputēt relācijas ar "militāri svarīgo" Turciju. Paši exīla irākieši esot sadalīti gandrīz 100 organizācijās, kuras vienu otru apkaro, kamēr agrāk no Amerikas izraudzītais ģenerālis tiek meklēts par noziegumiem pret cilvēcību. CIA arī gadu tecējumā esot (kā parasti) , ar miļoniem atbalstījuši visādas šodienas skatījumā "nelabvēligas" kustības.

Ugis G. Berzins, ar skatu uz sniegainu ostu.

 

 

 

From: berzins.ugis@telia.com
Date: 2/9/03 6:24

Lasot Eiropas presi, var tikai konstatēt, ka lielais vairums uzskata, ka glezna "nekādi neiederās" Amērikas runās par "humāno karu" !

Nekad nebiju zinājis ka karš, kur cietēja ir , būs pati tauta un nevis diktatoriskie, despotiskie valdnieki! Otreiz neatradu karitatūru, kur Powels skatoties uz gleznu, ar asarām acīs nosoda pasaules necilvēcīgumu un otra bildē, ar aizsegtu gleznu, runā par humāno, nepieciešamu karu .......

Kā jau agrāk minēts, prese savā laikā tautu slepkavību pārkristīja par ētnisko tīrīšanu un Afganistānas kara laikā gandrīz nekad neredzēja ievainotos, invalidizētos, mirušos civilistus utt.

Apbrīnojami ir tikai, kā militāri stiprāka pasaules vara aizvien mazāk seko demokrātijas principem un izmanto lai visādā veidā "pārliecinātu" savādāk - patstāvīgi domājušās Eiropas, Afrikas un Azijas valstis.

Ugis G. Berzins, nelaimīgs par paredzmo karu

 

 

 

From: Pormals@aol.com
Date: 2/9/03 6:41

Nu jau dzirdas, ka ASV uzbrukuma termins nolikts dazas dienas pec 5. marta. Dazadas armijas vienibas meginas no gaisa ar izpletnu lecejiem nodrosinat dalu no Ellas laukiem, bet galvena baze domata Internacionalais lidlauks Bagdade. Tur noleksot 101 divizija, nodrosinot lidlauku un iespejams, ka jau loti isa laika pec tam, nolaidisies lielas transporta lidmasinas ar papildinajumiemka ari ar nepartrauktu materialo apgadi. Nav domats ielaisties ielu cinas Bagdade, bet nodrosinot iebrauksanas un izbrauksanas magistrales, aplenkt pilsetu un bombardet ar propagandu, kas notiks generaliem ja nepadosies. amen

Cikaga.

 

 

 

From: Pormals@aol.com
Date: 2/9/03 6:45

Ceru, ka cilveki ir noverojusi, ka tad kad Bush runa par iebrukumu Iraka, neoficiali Putins berze rokas, jo cer, ka ta bus ASV - Vietnama Nr. #2.

Cikaga

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/9/03 7:14

Cerēt viņš var, bet nedomāju... Sadamu pēdējās vēlēšanās ievēlēja par prezidentu absolūti vienbalsīgi, laikam ar kādiem 99 cik tur procentiem, un mēs šeit labi zinām, cik mīlēti tautā ir vienbalsīgi ievēlēti vadoņi. Domāju, ka amerikāņu PR karu izšķirs ne mazāk, kā viņu ieroči, un ceru, ka amerikāņi to ņems vērā. Sadams, protams, mēģinās to iztaisīt par svēto Dzimtenes aizstāvēšanas karu pret ļaunajiem okupantiem, ja viņam tas izdosies, tad gan karš var ieilgt.... dzīvosim, redzēsim. Par Putinu- viņam sava Afganistāna #2 jau ir- Čečenija, tur galu neredz, protams, ka viņam būtu priex, ja arī jeņķiem ietu slikti. Taču, man sķiet, ka amerikāņu tehnoloģijas visu izšķirs ļooooti ātri, ja nu vienīgi Sadamam izdodas organizēt partizānu karu...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/9/03 7:16

Ugis G. Berzins, nelaimīgs par paredzmo karu:

< Kā jau agrāk minēts, prese savā laikā tautu slepkavību pārkristīja par ētnisko tīrīšanu un Afganistānas kara laikā gandrīz nekad neredzēja ievainotos, invalidizētos, mirušos civilistus utt. >

Cik kaŗa atbalstītāji paliek civilizētā valstī kad konfrontēti ar nofilmēto ko kaŗš izdara? Ja var redzēt kā nevainīgi civīlisti cieš, mirst, tiek sakropļoti.

Kopš Vietnamas kaŗa kad žurnālisti arī uzņēma kas notika, šausmu aptīrīšanu uzskata par nepieciešami lai no publikas nebūtu kritiskas masas protesti.

Tai vietā laikam ir realitātes šovi...

Var novērot kā Kanādas sabiedrība sadalīta tās atiecībās pret divu amerikāņu nevīžīgā negadījumā nobumbotiem kanādiešiem Afganistānā kur četri miruši. Taču šādi "draudzīgā uguns" negadījumi notiek, tikai tos protams apslēpj, jo emocijas kādas izraisa atkal noved pie kritiskas masas protestiem.

Bija laiki kad nebija kaŗš jāataisno. Kaŗš bija ko regulāri darīja, pieņemts zagšanas īpaši vardarbīgs veids, bez lielas jautāšanas, daļa no vīrieša dzīves un apšaubīt nozīmēja, ka trūkst vīrišķības (vai sievietēm uzticība).

Tagad arvien vairāk cilvēku kas domā kaŗš vispār ir novecojis veids kā no vienas puses zagt bet ataisnot šo zagšanu ar taisnīgumu. Katra puse protams iedomājas Dievu savā pusē, tikai kā izpratīsi Dievu no malas?

aija

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/9/03 8:01

Pormals: < Nu jau dzirdas, ka ASV uzbrukuma termins nolikts dazas dienas pec 5. marta. /.../ amen >

Kaŗa apstākļos iestājas pamatduāla domāšana. Izšķiras starp darīšanu vai nedarīšanu. Nedarītāji kļūst par nespēlētājiem ar kuŗiem spēlētāji vienkāršāk tiek galā, jo nav jāgaida pretspēle.

Reiz iesaistīts kaŗa aktivitātē, humānistiski humanitāri jautājumi un domāšana atkrīt un pāriet uz spēļveidīgu pragmātisku mērķtiecīgu domāšanu kur būtiska ir tikai stratēģija un taktika. Tie kas piedalās spēlēs vai sportā šādu domāšanu iemācas. nopulierēt. Pagājušo vasaru iemetu sveikā norādi par GTA3 uz:  www.gamefaqs.com 

Acīmredzams atkrīt vidusceļš atiecībā uz kaŗu. Vai piedalās vai nepiedalās un vissekmīgāk no šādas mentalitātes viedokļa ir pabeigt spēli līdz galam, vinnēt.

Vienīgi globālā ziņā kā tas iespējams pabeigt līdz galam? Vai alternatīvi ir mūžīgs kaŗš vai jebkāda no brave new world scenārijām kur cilvēki zaudē to individuālo brīvību kas viņam līdz šim vismaz bijis iedomājams kā iespēja.

aija

 

 

 

From: berzins.ugis@telia.com
Date: 2/11/03 5:03

Tagad Eiropas presē aizvien vairāk paceļās aizdomas, komentār, ka kara prezidenta vien no ekonomiskiem mērķiem ir vājināt un "vajadzības gadījumā pat izputināt" ekonomiski stipro varu ES! Nav ticams, ka šāds mērķis uzjautrina Putinu un Ķīniešus ....

Pasaules lielvaras pārspēj pat mūs fantastiskos latviešus.

Ugis G. Berzins, pa ceļam izslēgt kompi.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/11/03 5:40

Sveiki!

Fantastiskais tautietis pa ceļam izslēgt kompi pierakstīja tādus vārdus:

< Pasaules lielvaras pārspēj pat mūs fantastiskos latviešus. >

Jā. Šovakar ziņās dzirdu, ka Al Džazira pārraidījusi it kā Osama bin Ladena uzsaukumu Irākas tautai nepadoties amerikāņiem. Klupdams krisdams ASV prezidenta G.W.Buša visdižākais intelektuālis Kolins Pauels mikrofonā tikai minūtes vēlāk elso, ka šitas tikai pierādot, ka starp Al Qaeda un Sadamu Huseinu pastāvot "nexus" un ASV prezidentam G.W.Bušam bijusi, lūk, taisnība, kad viņš mums stāstīja, ka kopš 9/11 pasaule vairs nav tāda, kādu mēs pārējie to iedomājamies.

Interesanti, ka viņš - ASV prezidenta G.W.Buša visdiženākais intelektuālis Kolins Pauels - nemaz nenogaidīja, ko eksperti teiks par tāda raidījuma autenticitāti! Varbūt ASV prezidentam G.W.Bušam un viņa intelektuāļiem ir labāka inteliģence, nekā mēs iedomājamies? Varbūt viņiem jau no laika gala bija skaidrs, ka Osama bin Ladenu ar humanitāriem uzlidojumiem uzvarēt nemaz nebija iespējams? Hmmm.

Ziniet, man rādās, ka imperātors nav tikai pliks betarī traks. Londonā patlaban iet tāds teatrālais uzvedums ar nosaukumu "The Madness of George W." Tur viens tips vārdā George W. tēlo kādas fantastiskas tautas prezidentu, kam sariebušies turisti un kas deklarējis karu pret turismu. (Nezinātājiem - ASV prezidents G.W.Bušs nespēj pareizi izrunāt vārdu "terrorism". Viņš to izrunā "tourism".

Anglenes pārvaldītājiem - man pastkastītē šodien iekrita šitāda ziņa:

Last winter some dolt posted an on-line petition suggesting that the name "The Lord of the Rings: The Two Towers" was intentionally offensive to the memory of 9/11... There were about 3600 signatures, of which about 2000 are sarcastic... below is the original petition, and just a smattering of some of the replies:

To: Peter Jackson and New Line Cinema Those of us who have seen The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring know what an amazing director Peter Jackson is. When I learned that there apparently was to be a sequel,I was overjoyed. However, Peter Jackson has decided to tastelessly name the sequel "The Two Towers". The title is clearly meant to refer to the attacks on the World Trade Center. In this post-September 11 world, it is unforgiveable that this should beallowed to happen. The idea is both offensive and morally repugnant. Hopefully, when Peter Jackson and New Line Cinema see the number of signatures on this petition, the title will be changed to something a little more sensitive.

Sincerely, The Undersigned

818. C. Hart
I think it would be best, in light of recent events, if the film was simply not shown at all. And by "recent events" I mean "that God-awful first Lord of the Rings film."

1076. Sigmund Wonder
Oh thank you so much for this. Those shameless moneymongers care for nothing but themselves. Could you please start a petition to stop those fascist police from using 911 as their phone number too? That is also something that bothers me.

1102. Paul
they have no sensitivity, i wont even let my twin kids stand next to each other out of respect for 9/11

1183. Lionel Hutz
I myself am a big Elvis fan, and if they name the third film after the book title "Return of the King" I will start my own petition....

1172. Joseph Minkock
How about changing it to: "Frodo's Hilarious Journey"?

1225. Hamm Hurabi
I demand that the number two no longer be used!

1346. burt convy's nipples
Yes, this exploitative Tolkien fellow should develop TV programs for Fox. I say change the next movie to *honor* the event: something like "Frodo, the Littlest Fireman."

1443. olly
I'll sign anything.

1434. William SHatner
I think Jackson's choice of title is shocking and offensive. Two new buildings were recently constructed in my home town, but we managed to have them demolished and the offenders removed from society.

1422. Ajax Cortina
While you're at it, let's ban the number 11. Everytime I see it, I cry.

1405. Pass
I believe Twins should be banned from entering Tower Records stores.

1387. Ashton Kushner
I think it should be renamed "Dude, where's my Precious?"

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/11/03 6:09

Juris: < Jā. Šovakar ziņās dzirdu, ka Al Džazira pārraidījusi it kā Osama bin Ladena uzsaukumu Irākas tautai nepadoties amerikāņiem.>

Viens no atreferejumiem atrodams šeit:

http://www.middle-east-online.com/english/?id=4292  

Iespejams, ka pati svarigaka vieta šaja runa bija ši:

He also issued a fatwa, or Muslim religious decree, in which he said it would  be acceptable for Muslims to fight alongside the "socialist apostates" of Iraq's ruling Baath party "against the Crusaders."
"Under current circumstances, there is nothing wrong in Muslim interests converging with those of the socialists in the battle against the Crusaders, even if we believe and declare that the socialists are apostates."

Un vel:

"This Crusader war concerns all Muslims, whether Saddam remains in power or not," he said, referring to Iraqi President Saddam Hussein.

Tatad vahabiti, ka jau to vareja sagaidit, ir pienemuši lemumu palidzet Irakai (bet nav teikts, ka ari savam senajam nedraugam Sadamam). Citiem vardiem sakot, ekstremisti centisies izmantot iespejamo ASV uzbrukumu, lai pie reizes aizvietotu Sadamu ar savu varu - ka man liekas, nesalidzinami bistamaku priekš ASV un civilizetas pasaules vispar. Mums var nepatikt Sadams, bet tie kas naks viņa vieta faktiski ar ASV atbalstu, bus Bin Ladena cilveki un patiks vel mazak.

Harijs

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/11/03 8:00

Sveiki!

Atejiskais vahabits Harijs secina: < Tatad vahabiti, ka jau to vareja sagaidit, ir pienemuši lemumu palidzet Irakai . . . >

Jā. Vot. Varbūt vajadzētu spert gaisā visu, kas kustās?

Juris Nevahabits

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 2/12/03 8:05

Osama svaigako ierakstu sagadajusi Holivudas jokdari. Kas nu tur par makslu atdarinat izrunu, ar kadu pazistams Ladins? Un ari tečniska apdare esot uzlabojusies. Un kas par lustem, ja pus pasaule so jocinu uznem nopietni. Osams, ka slieka, izkalta drupas, Tora Bora kalnos. Beigts uz visiem laikiem. Bet tas ir labi, ka mulkisi sitam faktam netic. Gaidiet nakamo "Osama" filmas turpinajumu. Tur tiks pastasdtits, ka irakiesiem iet ar ezu "nozmiegsanu". Cerams, ko to dara ar plikiem dibeniem, citadi netiks debesis.

Juris Nevahabits: < Jā. Vot. Varbūt vajadzētu spert gaisā visu, kas kustās? >

Sper tik gaisa. Mazak bus lupatlasu.

 

Kas jauns Latvijā?