Re: Nav ko žēlot musulmaņus

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 2/15/03 4:30

Lai gan sevisjķi nepriecājos par gaidāmo uzbrukumu Irakai, kas tieši neapdraud ne ASV nedz Latviju, neskumšu, ja karš izcelsies un tur pa kaklu dabūs kārtējais musulmaņu bars. Un ja jau Buš dēls ir gatavs to midzeni izdauzīt, tad pamats būtu arī Irānu paklapēt, jo tas arī ir musulmaņu mežoņu perēklis; Proti:

Middle East - AP
Iran Hard-Liners: Death to Rušdie, Again
Sat Feb 15, 7:14 AM ET
By ALI AKBAR DAREINI, Associated Press Writer
TEHRAN, Iran - Iran's elite Revolutionary Guards have renewed a call to kill Salman Rušdie, whom Iran condemned to death 14 years ago for allegedly insulting Islam in a prize-winning novel.

Tiešām skaista ticībiņa...

 

 

From: vidbeldavs@aol.com
Date: 2/15/03 4:42

Vel "skaistaka ticibiņa" Kaza kungam kas runa veselu valsti ar 60 miljoniem "paklapet" jo dazi ekstremisti muld ka vajaga Salman Rušdie likvidet. Vismaz sie kungi issaka iemeslu izrekinaties ar vainigo cilveku. Kaza nezelos ne mates ne bernus ne ne sirmus vai slimos vai kulturas piemineklus.

Kurs no siem kungiem ele noklutu pirmais?

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/15/03 6:17

Sveiki!

Vidvuds uzstāda retorisku jautājumu:

< Kurs no siem kungiem ele noklutu pirmais? >

1990. gadā, drīzi pēc tam, kad pirmo reizi Rušdijs izpelnījās nāves sodu par saviem raksta darbiem, viņš par to izteicās tā:

The idea of the sacred is quite simply one of the most conservative notions in any culture, because it sēks to turn other ideas -- uncertainty, progress, čange -- into crimes. /... / Fundamentalism isn't about religion. It's about power.
( Svētuma jēdziens ir gluži vienkārši viens no viskonzervatīvākiem jēdzieniem jebkurā kultūrā, jo tas lūko pārvērst citus jēdzienus – nenoteiktību, progresu, pārmaiņas – par noziegumiem. / ... / Fundamentalismam nav nekāda sakara ar reliģiju. Runa ir par varu. )

Es esmu lasījis divas no Rušdija grāmatām – Midnight’s Children un Satanic Verses. Es ļoti cienu Rušdiju.

Tagadējo gāzelīgo gatavošanos jaunajam pasaules karam mūsu Vadoņi (to skaitā VVF!) atspērušies cenšas raksturot tā: “It is not about Islam!” (Nav runas par islamu!)

Problēma ir tāda, ka a. god. plkv. Blimps, kas, atšķirībā no mūsu Vadoņiem (to skaitā VVF!) var atļauties teikt visu kas uz sirds un citēt no ikdienas ziņām visvisādus pieradījumus par to, ka musulmaņi ir zemcilvēki, varētu, ja paprovētu, tik pat viegli atrast pierādījumus par tādu pašu zemcilvēcību kristiešu Vecajā Derībā. Varētu atrast, ka Sternu kriminālā banda ar vardarbīgu terorismu panāca Izraēlas valsts dibināšanu. Visu ko var pierādīt ar rūpīgi izlasītiem citātiem. Varētu pavisam viegli pat pierādīt, ka Šekspīrs bija katolis.

Musulmaņu tautu ielas demonstrācijas nav nekāds pieradījums, ka musulmaņu vairākums, pat zīmīga minoritāte, atbalsta bin Ladenu vai Sadamu Huseinu vai kāro pēc Salmana Rušdija asinīm. Islama tautas šodien ir apmēram tādā pat stādijā, kādā Eiropa bija, kad Latvijā ieradās kultūrnesēji katoliskie krustneši. Tā ir sadalīta sunni, šīa, sufi, wahabi un visvisādās sadaļās, gluži tāpat kā katoļi un protestanti sadalījās kristietībā, pareizticīgajos, konservatīvajos un reforma žīdos. Un dievturi letiņi ik gadus slaktēja savu Jānīti.

Elle ir priekš idiotiem.

Juris

 

 

 

From: gailitis@istar.ca
Date: 2/15/03 9:21

Juris apgalvoja tā... < Elle ir priekš idiotiem.>

Butu gan interesanti uzzinat vai tads noradijums ir pamatots uz kadas jaunakas Jura Žagariņa Rakstu versijas? ;o)) Tadu priekšlikumu nevaru atrast neviena luteraņu Bibele.

Vilis G. <')))>< Kurš nevelas ne vienam (pat ne idiotiem) baudit mužibu elle.

 

 

 

From: berzins.ugis@telia.com
Date: 2/16/03 5:38

Paldies Dieviņam, ka Juris (Kaza) un kara prezidents nebija sabiedrotie "aukstā kara gados", jo tad būtu bijusi iespēja, ka lielvalsts bumbotu Latviju, jo latvieši Latvijā, atklātība, pasaules presē nebija pret Maskavas vadoņiem, tatad "atbalstīja" visu ko šī vara darīja .....

Mes latvieši esam viena fantastiska tauta

Ugis G. Berzins, kam nav jānodrošina ceļš uz topošo impēriju.

 

 

 

From: vidbeldavs@aol.com
Date: 2/16/03 9:28

Visi rakstnieki mekle kritiku jo kritika biezi vien pardod gramatas - it seviski ja ta sacel dedzigas parrunas tauta. Cik daudz vairak Rušdija gramatas tika pardotas jo bija naves lasts? Pec vairaku gada klusuma Rušdijam nesen iznaca jauna gramata. Komercializeta pasaule var iedomaties pat naves lasta tirgu lai gan nav dzirdets ka kadam citam rakstniekam sads naves lasts ir pieskirts. Vidvuds

 

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 2/16/03 10:36

Sveiki!

Juris Kaža rakstīja: < Lai gan sevisjķi nepriecājos par gaidāmo uzbrukumu Irakai, kas tieši neapdraud ne ASV nedz Latviju, neskumšu, ja karš izcelsies un tur pa kaklu dabūs kārtējais musulmaņu bars. >

Man gan šķiet, ka Irāka ir sekulāra valsts, kurā pastāv ticības brīvība (kas, starp citu, ļoti nepatīk islama fundamentālistiem). Piemēram, vicepremjers Tariks Azizs pieder kristīgajai Irākas Haldiešu baznīcai, kas ir vienībā ar Romas katoļu baznīcu.

Man šķiet, ka Kažas kungs savā šovinismā pret "musulmaņu mežoņiem" neko daudz vis pats no mežoņa neatšķiras.

Vents

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/16/03 5:27

Sveiki!

Vidvuds rakstīja tā: < Visi rakstnieki mekle kritiku jo kritika biezi vien pardod gramatas - it seviski ja ta sacel dedzigas parrunas tauta. Cik daudz vairak Rušdija gramatas tika pardotas jo bija naves lasts? >

Rušdijs, protams, nemaz nekautrējās atzīt, ka viņš būtu laimīgāks, ja viņam nebūtu jādzīvo zem nāves lāsta. Viņa grāmatas ir varenas, un ja kāds tās ir pircis tikai tāpēc, ka viņam pieteikts nāves lāsts, tad šaubos, vai tādu ir milzīgi daudz un tādi arī viņa grāmatas droši vien nesaprastu. Paši mullahi nekādā gadījumā nebūs ne pirkuši ne lasījuši Rušdija grāmatas. Bet viņi saprot pareizi, ka Rušdijam piemīt spēja satricināt viņu autoritātes pamatus. Šaubos arī vai a. god. plkv. Blimps ir kādreiz nopircis un izlasījis kādu no Rušdija grāmatām. Tāpat kā mulāhiem, viss, kas viņam interesē ir varas attieksme, nevis varas pamati.

< Komercializeta pasaule var iedomaties pat naves lasta tirgu... >

Izpelnīties nāves lāstu par rakstniecību prasa vislielāko talantu. Pat lielāku nekā izpelnīties Nobela prēmiju. Tādu lietu nekādi nevar komercializēt.

Juris Nenolādētais

 

 

 

From: j_kaza@yahoo.com
Date: 2/17/03 6:20

Tas, cik var islamā saskaitīt dažādu sektu un cik var veikt salīdzinājumu ar Eiropu pirms 500 vai pat vairāk gadiem, nemaina būtību ka vairums arābu un citu musulmaņu valstu ir atpalikušas, represīvas, bez nekādām cerībām uz tālākattistību. Daudzas mulsumanisma atbalstītas mežonības piekopj tieši tautas, nevis valsts līmeni, kā, piemēram, sieviešu sadedzināšanu un apliešanu ar skābi Pakistānā, "goda slepkavības" (kāda pat notika Zviedrijā, kur kurdu/musulmaņu tēvs noslepkavoja savu meitu) u.tml. Arī slaktiņš Nigerijā sakarā ar Miss World, kura piedalījās plašas iedzīvotāju aprindas (pamēģini vienatnē, dienas laikā, nokurināt baznīcu vai sist kādu neajauši garāmejošu ne-musulmani) nebija kādas valsts elites izraisīts, bet nāca "iz tautas" un ielas pūļa.

Juris K

 

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 2/17/03 6:47

Kažas kungs rakstīja: < Daudzas mulsumanisma atbalstītas mežonības piekopj tieši tautas, nevis valsts līmeni ...>

Vai Kažas kungs piedāvā bumbošanu ar raķetēm kā līdzekli nosaukto problēmu novēršanai?

Vents

 

 

 

From: rumpis@nodzeesshodrazupudele.com
Date: 2/17/03 7:30

Vents: < Vai Kažas kungs piedāvā bumbošanu ar raķetēm kā līdzekli nosaukto problēmu novēršanai? >

Ar precīziem trāpījumiem mazāko sektu skaitu varētu nedaudz samazināt uz kādu brīdi ;-)

Rumpis :)

 

 

 

From: vidbeldavs@aol.com
Date: 2/17/03 8:04

Kristalnakts un ebreju, ciganu un citu grupu bendesana Vacija ari "nebija kādas valsts elites izraisīts, bet nāca "iz tautas" un ielas pūļaj." Laikam tadus vajaga "paklapet?" Cilvekus ar sadiem uzskatiem var attrast jeb kada pasaules lielpilseta. Kad rodas apstakli vini rikojas. ASV vini ik svetdienas gaja baznica un pulli pakara bez vainas savus melnos kaiminus. Seit Indianas stata viena pilseta tris melnie jauniesi tika pakarti 1950 gada - ne tikai Missisippi. Racisms ir vel dzivs lai gan Trent Lotta gadijums rada uz dzilam parmainam ASV politika. Jo vairak sacels naidu pasaule un "klapes" jo vairak sadi gadijumi notiks un ne tikai Nigerija ka tas bija redzets pavisam nesen bijusa Dienvidslavija. Es personigi pazistu vairakus nigeriesus. Godigi un godpratigi cilveku. No Yoruba tautas pat izceles Nobela laureats Wole Soyinka. Rasisms un kategoriska sterotipiska domasana par cilveku grupam parvers individualu cilveku par nistamu lietu un izraisa nesaprotamu naidu vai tas notiek Oslo vai Lagos ir tas pats.

Vidvuds

 

 

 

From: ezergail@ithaca.edu
Date: 2/17/03 8:32

Šeit Vidvuds mums pasniedz Nacistu versiju par Kristalnacht un Holokaustu.

Ezergailis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/17/03 8:34

Sveiki!

Vidvuds starp citu teica tā:

<Trent Lotta gadijums rada uz dzilam parmainam ASV politika. >

Trenta Lotta atvaļināšana nu gan bija tīri sekla, kosmētiska pārmaiņa. ASV prezidents G.W.Bušs, atsaukdamies uz Kristus mācībām kā tās Sveikā sludina Vilis G. <')))>< un piebalsojoties LR prezidentei Vairai Vīķei Freibergai un a. god. plkv. Blimpam turpina sludināt lupatlašu jumtu grabināšanu un Affirmative Action atcelšanu pašā impērijas metrolpolē. Pats būdams tādas "izglītības" sistēmas produkts, kas piešķir diplomus cilvēkiem galīgi bez talanta, intelekta, nopietnības, un godaprāta, vadoties tikai un vienīgi no ģimenes sakariem un naudības. Ja reiz bija gan Amerikā dziļas pārmaiņas, tad tās šodien tiek apsmietas un atmestas. Un lūdzu nerādi uz Condolēzzu Raisu un Kolinu Pauelu un Klārensu Tomasu kā pretpierādījumu!

Juris

 

 

 

From: vidbeldavs@aol.com
Date: 2/17/03 8:51

Andrievs Ezergailis: < Šeit Vidvuds mums pasniedz Nacistu versiju par Kristalnacht un Holokaustu.>

Esmu redzejis filmu un dazas paragrafas lasijis vestures gramata. Par Kristalnačt daudz nezinu. Cik zinu tas neizcelas spontani no pulli. Bet, vai dalibnieki tika piemaniti vai piespiesti? Kautkada veida sadas domas bija gaisotne Vacija un dala no tautas tam sekoja.

Vidvuds

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/17/03 9:55

Sveiks, Vidvud!

Zinu, ka Andrievs Ezergailis zina, ka, lai notiktu Kristalnakts un Holokausts vajadzēja vairāk nekā Hitlera, bet bez Hitlera tas nebūtu varējis notikt.

Juris, kas, nebūdams Andrievs Ezergailis, zina gan ko pats var zināt un ko ne.

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/17/03 11:10

Ej nu sazin kā tur bija. Pūli vienmēr atronas kāds kretīns, kurš nelaiž garām izdevību nesodīti ārdīties un sist neaizsargātos.

Vienādi vai otrādi - solida literatura apgalvo, ka Kristālnakts bija elites organizēts pasākums (daži nacistu vadoņi pārcentība), bet pūlis to atbalstīja visai vāji un negribīgi. Pārsvarā plosījās atseviškas "brūnkreklu" bandas.

Patiesībā lielākā daļa tā laika Vācijas sabiedrības bija vāji informētas par holokaustu, gāzes kamerām, utt. Oficiāli tika deklarēts, ka pret ebrejiem tiek veiktas "atseviškas, ierobežotas" akcijas.

Daudzi nojauta kas aiz tā slēpās, bet centās ticēt, ka nekas pārāk briesmīgs.

Protams, ka nacistu propoganda deva savus augļus, bet vācieši kopumā par nezvēriem nebija palikuši un pret zvērībām, ja zināja, vairumā gadījumu izturējās vismaz rezervēti.

P.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/17/03 11:23

Sveiki!

Melnais žīds fon Purapele rakstīja tā: < Protams, ka nacistu propoganda deva savus augļus, bet vācieši kopumā par nezvēriem nebija palikuši un pret zvērībām, ja zināja, vairumā gadījumu izturējās vismaz rezervēti. >

Par nezvēru neviens kara laikā nepaliek. Tikai ienaidnieks paliek par nezvēru bet mūsējie, tādi kā Vilis G. <')))>< , a. god. plkv. Blimps un LR prezidente Vaira Vīķe Freiberga , izturas vismaz rezervēti.

Juris Nezvērs

Kas jauns Latvijā?