Re: 1997. gadā nobrauktas divas policistes un humanitārais hameleonisms

 

From: berzins.ugis@telia.com
Date: 2/12/03 3:15

Informācijai: no šodienas zviedru vakara avīzes Aftonbladet

Tulkojums:

Latvija: Zviedram draud ilgs sods

Latvija internacionāli meklē kādu 48 gadus vecu zviedru. Viņš pirms sešiem gadiem esot nobraucis divas policistes, saka latviešu iestādes. Viņam draud ieslodzījums līdz 15 gadiem. Zviedrijas iestādes uzskata, ka pierādījumi nav pietiekoši lai celtu apsūdzību, raksta avīze "Svenska Dagladet". Apsūdzība tika celta 1997. gada augustā, kad vīrietis bijai aizbraucis uz mājām,dienu pēc atlaišanas.

Uģis G. Bērziņš, ar skatu uz ostu, rakstīdams mājās ziņojumu

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 2/12/03 3:31

Reka zviedri savējos sargā. Pat slepkavnieks, tomēr savs.

Pirmāk gan dzirdēju, ka Zviedrijas iestādes atbildējušas, ka viņas uzskata, ka nodarījums nav tik būtisks, lai varētu būt runa par vainīgā tiesāšanu, sodīšanu, vai izdošanu Latvijai.

Kas tur ko pierādīt, pie rokas pieķēra.

Vēl zviedru puse izplatīja tolaik info, ka zviedra nobrauktās personas nemaz nav bijušas formā. Tas likās būtiski šajā slepkavības lietā Zviedrijas tiesu sistēmas pārstāvjiem.

Es jau esmu pamanījis arī citkārt zviedru augstprātīgo izturēšanos. Tā gan zūd,kad nonāk Latvijā kādā konfliktsituācijā, dad augstprātība vējā, un mūk :)

Pūks

 

 

 

From: Asnate.Dimza@dati.lv
Date: 2/12/03 3:32

Principā neredzu lielu starpību starp spriedumu Miglava lietā un zviedru attieksmi.

Asnate

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/12/03 4:20

Sveiki, sveiki

vispār zviedru valdībai ir daudz nopietnāk jāpiedomā par savas valsts paskata.

Tagad latviešu kopējā stereotipu atmiņā glabājas trīs fakti par Zviedriju & zviedriem.

1. Legionāru izdošana. Nekomentēšu.

2. Zviedrijas valsts finansētā holandera "dokumentālā" filma, kurā vinš bezmaz katru otro Latvijas sievieti nosauc par pērkamu mauku. Nekomentēšu.

3. Fakts, ka divu Latvijas sieviešu nāvējoša sabraukšana no zviedru puses atzīts par maznozīmīgu atgadījumu. Nekomentēšu.

Protams katram no šiem faktiem ir savas iebildes, komentāri, utt. Tomēr tie ir neizdzēšana nogūluši vidējā Latvijas iedzīvotāja "cietajā atmiņas diskā".

Bēdīgi.

P.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/12/03 5:21

Bravo Purapele par kopsavilkumu! Ugi, vai nevarētu nosūtīt zviedru avīzei?

Btw kā ir ar Latvijas formālām izdošanas pieprasījuma procedūrām?

aija

 

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 2/12/03 5:44

Purapele: < Tagad latviešu kopējā stereotipu atmiņā glabājas trīs fakti par Zviedriju & zviedriem. >

Nav jau atkal tik traki.

1. latvieši atceras, ka zviedri protestēja par leģonāru izdošanu, bija pat konflikti ar policiju. Tāpat arī Zviedrijas karalis atvainojās par kļūdu.

2. Holandera filmu reti kurš redzējis, jo pie mums tas ir liegts. Bet pazīstami cilvēki, kuri to redzējuši stāstīja, ka būtībā tur bija visai skarbi parādīta mūsu valsts realitātes, kas savukārt nepatika Latvijas valdošajam rezjīmam. Un kā jau tas komunistu valstīs bija pieņemts, visi nosodīja rakstu un mākslas darbus, kurus tiem nebija lemts skatīt/lasīt.

3. Šis gan ir bez komentāriem. Sodam gan nav nozīmes, bet nav nekādas garantijas, ka vainīgais tāpat nenobrauc arī kādu zviedru, jo dzīvo pārliecība, ka var izdgrozīties.

Tā kā nekas pārāk bēdīgs jau nav. Bet tā atieksme pret Latviju ir kā senos laikos, kad mūs par bauriem uzskatīja.

Pūks

 

 

 

From: rumpis@nodzeesshodrazupudele.com
Date: 2/12/03 5:50

Arī sagrieztā kuģa lieta, kaut formāli Latvijas puse ir tiesās zaudējusi, tomēr paliek atmiņā kā zviedru blēdība.

Rumpis :)

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/12/03 6:38

Es jau neteicu, ka ir pārāk traki. Tomēr šie trīs spilgtie fakti vienmēr nobālēs uz iebildēm un komentāriem šai sakarā. Tautas atmiņā tie paliks kā nejauki ķiegelīši.

Jebkurā gadījumā tā ir lielāka problēma skandināviem nekā latviešiem.

P.

P.S. A' Holanderam vajadzētu iedod pa galvu. Tas nebūtu solidi, bet no sirds. Es redzēju to filmas fragmentu (visu man bija garlaicīgi un riebīgi skatīties - totāls murgs). To apgalvojumu par latviešu sievietēm jau nu varēja tulkot visādi. Kopumā tas izklausījās diezgan viennozīmigi - naudas viņām nav, tādēļ netaisa lielu problēmu merkantīlu apsvērumu dēļ atdoties.

 

 

 

From: uldis.matiss@rogers.com
Date: 2/12/03 7:51

Kā tad sauksim latviešu rīcību sagrieztā kuģa lietā? Nolaupīšanu? Stulbību?

Uldis Matīss

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/12/03 8:00

Daudz svarīgāk nekā meklēt ar kādiem vārdiem sevi šaustīt būtu skatu vērst uz ko var par to darīt tagad un Purapelei bija ļoti labs ieteikums nosūtīt zviedriem pieklajīgu norādi ko inteliģentā zviedru publika arī pieņems kā tas domāts - pareizi.

aija

 

 

 

From: rumpis@nodzeesshodrazupudele.com
Date: 2/12/03 8:00

Uldis : < Kā tad sauksim latviešu rīcību sagrieztā kuģa lietā? >

Pilnīgu stulbību :-(

 

 

 

From: baiba2000@hotmail.com
Date: 2/12/03 2:40

- Aijai

Rīga, 12.febr., LETA. Rīgas rajona tiesā iesniegta prasība pret zviedru Bū Johansonu par uzturlīdzekļu un atlīdzības piedziņu, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas (TM) preses sekretārs Leonards Pāvils.
Prasību tiesā iesniegusi vienas bojā gājušās sievietes - Aigas Drāznieces aizbildne Regīna Frišfelde.

Par iesniegto civilprasību šodien informējis tieslietu ministrs Aivars Aksenoks, tiekoties ar Zviedrijas Tieslietu ministrijas valsts sekretāru Danu Eliasonu (Dan Eliasson). Aksenoks nodevis Eliasonam vēstuli, kas adresēta Zviedrijas tieslietu ministram un kurā sniegta informācija par šo tiesas procesu.
Tieslietu ministrs tikšanās laikā uzsvēris, ka šīs lietas risināšanā būs nepieciešama procesuālā sadarbība ar Zviedriju.

 

 

 

From: uldis.matiss@rogers.com
Date: 2/12/03 7:27

Aija: < Daudz svarīgāk nekā meklēt ar kādiem vārdiem sevi šaustīt būtu skatu vērst uz ko var par to darīt...>

Es nešaustīju sevi (ne ari latviešus). Mēģināju tikai saglabāt kaut drusciņ objektivitātes, kad Rumpis nosauca zviedru rīcību kuģa lieta par blēdību.

Diezvai internacioanālā tiesa būtu piespriedusi Latvijai maksāt 3+ miljonus Zviedrijai, ja Latvijas rīcība būtu bijusi nevainojama.

Uldis Matīss

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/12/03 7:53

Te, Latvijā, viss mazliet savādāk notiekas. Ja tas nebūtu zviedru, bet mans kuģis, Latvijas Valsts no manis vēl piedzītu maksu par parkošanos par cik tur gadiem un palaistu pliku pasaulē.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis,

ko līdzīgu zviedriem piedzīvojis, tik ne ar kuģi, bet māju. Un ne pamestu, bet paša firmas izremontētu, apsaimniekotu, uzturētu un apdzīvotu, ar īres līgumu uz 50 gadiem, bet no Veselības aizsardzības ministrijas bilances pēkšņi BEZPEĻŅAS (sic!) SIA "Rīgas nami" pārziņā nodotu (pēc manis izdzīšanas caur neadekvātas īras maxas uzlikšanu, vēl gadus trīs bija kolosāla bomzju naktsmītne ar Eiroremontu, ne par visiem bomzjiem Rīgas dome tā rūpējas, tagad jau nojaukta, smuki zālīte aug tai vietā Martas ielā, tāda sētas māja bij). Un _NEKAD VAIRS_ neieguldīs ne santimu neiekškā nekustama Latvijā, kas

ar nebūtu pie varas, labāk izlaidīs visu naudu caur pimpi(tas lai Andra apraudāto izteicienu zudušo latviskumu atbalstītu).

 

 

 

From: norandris@rcn.com
Date: 2/12/03 9:13

Es lasīju to kuģa spriedumu un balstoties tikai uz tur teikto, nodomāju, ka šķīrējtiesneši tomēr centās ievērot Latvijas intereses un ka Latvija tika neticami lēti cauri. Un ko var sagaidīt, ja mēs visu procesu vienkārši ignorējām? No otras puses, varbūt tas bija pareizi, citādi Latvijas puse izgāztos vēl vairāk.

AP, mondaymorningarbitrers

 

 

 

From: signis@kssc.lv
Date: 2/12/03 10:40

Latvijas Valsts šmauc savus pilsoņus, kur vien var :-(

Kādus gadus atpakaļ bija gadījums, kad kāds advokāts iesūdzēja valsti tiesā par nepareizu nodokļu aprēķina šēmas piemērošanu, uzvarēja un saņēma atpakaļ savu naudiņu. Manuprāt, normāla prakse būtu, ja visiem, kas pārmaksāja nodokļus pēc šīs šēmas, šo naudu aprēķinātu un atgrieztu. Bet nekā, pēc tam avīzē bija komentārs, ka katrs, kas vēlas saņemt atpakaļ pārmaksāto naudu, arī var sūdzēt valsti tiesā :-0

Signis,

dusmīgs un nekad nesaņēmis atpakaļ toreiz vairākus desmitus pārmaksātos latus

 

 

 

From: rumpis@nodzeesshodrazupudele.com
Date: 2/13/03 1:20

Uldis Matīss: < Diezvai internacioanālā tiesa būtu piespriedusi Latvijai maksāt 3+ miljonus Zviedrijai, ja Latvijas rīcība būtu bijusi nevainojama.>

Latvijas puses rīcība nekādā gadījumā nebija nevainojama. Kā es to lietu saskatu, tad tā iekrita uz blēdību, un neizdarības un stulbuma pēc atbildes soļi nebija juridiski pareizi noformēti. Bet tiesu es šajā gadījumā nevainoju, jo tā tikai darīja savu darbu, balstoties uz tiem dokumentiem, kas bija tās rīcībā. Un ja Latvijai nebija sarūpēti labāki dokumenti, tā jau bija Latvijas bēda :(

Rumpis :)

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/13/03 3:48

Sveiki,

protams karstumā nevajag aizmirst par objektivitāti. Gan kuģa lietā, gan pārējās ir ļoti daudz subjektīvu un objektīvu apstākļu.

Tomēr runājot par manis iepriekš piesauktajiem notikumiem ir jātceras ļoti nozīmīgi faktori par kuriem zviedru sabiedrībai būtu ārkārtīgi nopietni jāpadomā.

Kuģa strīds vai skandāls tomēr bija saimniecisks strīds. Tādi bija/ir/būs.

Tai pašā laikā nav samērojams ar morāliem špļāvieniem visai tautai kopumā par kādiem pamatoti var uzskatīt i legionāru izbarošanu baltajiem lāčiem, i holandera apvainojošā un rupjā filma, i latviešu sabraukšana ar auto un atzīšana to par maznozīmīgu faktu.

Skaidrs, ka visiem augstākminētajiem faktiem ir daudz objektīvu skaidrojumu. Tomēr jārēkinā ar tādu parādību kā - tautas kolektīvā atmiņa. Tajā visdrīzākais nogulsies apvainojums, dusmas. Tur nepaliks daudz objektīvu skaidrojumu.

Un tā IR LIELA problēma Latvijas & Skandināvijas attiecībās. Es zviedru vietā nopietni padomātu.

ads

P.

 

 

 

From: gailitis@istar.ca
Date: 2/13/03 4:27

Signis čortojas.....

< Latvijas Valsts šmauc savus pilsoņus, kur vien var :-( >

Varbut es ko nesaprotu par Latvijas jurisprudenci, bet vai neviens nav dzirdejis par <class action suit"> ? Vajag tikai pratigus juristus kas šo lietu sastada un visi varetu saņmet to kas tiem pienakas. Citadi tiesa izklausas tikai tos kas piesakas un manuprat to nevaretu vainot uz valsti.

Nu tā es tikai domaju, bet varbut ir ziniši kas šo var apskaidrot......

Vilis G. <')))><

Ps. Šini puse diķim tadas lietas notiek diezgan bieži!

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/13/03 4:36

Sveiki!

Ar Latvijas jurisprudenci ir tā, kā ir, bet Latvijas latvieši paši ir tādi, kas nevīžā ne savus tuklos dibenus pacilāt, lai kaut ko mainītu, jo, lūk, nekas nemainīšoties iekams paši Latvijas latvieši nebūs papriekšu pārmainījušies.

Juris Prudence

 

 

 

From: aivis.b@delfi.lv
Date: 2/13/03 8:19

OK! Nosauksim to par abu pušu mahinācijām. Taču vai godātais Matīsa kungs nepamanīja arī vienu apstākli - tika izmantota Kopenhāgenas sķīrējtiesa, un cik man zināms, dāņi ar zviedriem labi sadzīvo.....

AB

 

 

 

From: signis@kssc.lv
Date: 2/13/03 10:40

Vilis B. Gailitis: < vai neviens nav dzirdejis par <class action suit"> ? >

Manuprāt, šo gadījumu var gan vainot uz valsti. Ja tiesā tika pierādīts, ka pati nodokļu aprēķināšanas šēma, ko valsts piemērojusi un attiecinājusi uz daudziem pilsoņiem, ir bijusi nelikumīga, tad, manuprāt, tas bija valsts pārvaldes uzdevums šo nelikumību labot, nevis gaidīt, kad visi nu valsti sūdzēs tiesā.

SIgnis

 

 

 

From: signis@kssc.lv
Date: 2/13/03 10:50

Pilnīgi noteikti būtu zaudējis vairāk laika, nervu un naudas, mēģinot šādu lietu kustināt, nekā būtu atguvis atpakaļ, ja vispār būtu atguvis atpakaļ.

Bet par tiem tuklajiem dibeniem tu velti uztraucies - amīšiem tie ir daudz tuklāki gan tiešā, gan pārnestā nozīmē :-)

Signis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/13/03 10:59

Sveiki!

Signis pūš: < Pilnīgi noteikti būtu zaudējis vairāk laika, nervu un naudas, mēģinot šādu lietu kustināt, nekā būtu atguvis atpakaļ, ja vispār būtu atguvis atpakaļ.>

Zinu, jau zinu. Latvieši ir viena fantastiska tauta.

Signis prasās : < Bet par tiem tuklajiem dibeniem tu velti uztraucies - amīšiem tie ir daudz tuklāki gan tiešā, gan pārnestā nozīmē :-) >

Aha. Toties mums amīšiem ir tā vara un teikšana un ja jūs tur neturēsiet muti, dabūsit humanitāro uzlidojumu.

Juris, Homeland Security Apakškomandants

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/13/03 11:18

Subject: Mullah Gulbuddin Wahab bin Bush

Sveiki!

Šis Amerikas mullahs (skat!) šodien Al Džazira kanālī apsmēja ANO, teikdams, ka ja ANO nepalīdzēs Turcijai apvienot kurdu tautu tad tā būs tikai pierādījusi, ka tā nav nekas cits kā tukla pakaļa. (fakts)

 

Juris

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/14/03 5:38

Juris, Homeland Security Apakškomandants: < Aha. Toties mums amīšiem ir tā vara un teikšana un ja jūs tur neturēsiet muti, dabūsit humanitāro uzlidojumu. >

Sveiks,

vai vari minēt cik daudz humanitāros uzlidojumus amiši veikuši par mutes neturēšanu?

Es atceros uzlidojumus par nojauktiem debsskrāpjiem New York, virkni uzspridzinātu vēstniecību un nogāztiem lidaparātiem. Ač so - onkel Slobu humanitāri sabumboja par to, ka šis desmit gadus solījās būt "miera vīrs", bet nevarēja iztikt bez masveida rīkļu griezšanas.

Protams, dažu labu reizi ASV rīcība ir balansējusi uz apšaubāmiem pamatiem. Tomēr tam pamatā vairāk bija visdažādāko apstākļu sakritība, tobrīdējā globālā koņunktūra un cilvēcīgas kļūdas.

Pasaules polītiskā koņunktūra, it seviški vecās Eiropas "hamaleonisma" un nostalgijas pēc zaudētās varenības dēļ, brīžam ir tik sarežgīta, ka kļūdīties ir itin vienkārši.

Nav gluži tik melni kā tu mālē.

P.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/14/03 6:59

Sveiki!

Melnais žīds fon Purapele par briestošo pasaules karu rakstīja tā: < Nav gluži tik melni kā tu mālē. >

Tādus kā Tevi nu gan nemaz nav melnus jāmālē.

Ja ASV prezidents G.W.Bush ar savu intelektuāļu (to skaitā VVF) palīdzību ir izdomājis, ka viņš pasauli var savest kārtībā ar spārnotām raķetēm, sprāgstvielām, un apbruņotu amerikāņu puišu un meitu ordām, tad tas automātiski nenozīmē, ka visi kas nepiekrīt nodarbojas ar "hameleonismu". Es nemaz nešaubos, ka ASV prezidents G.W.Bušs ar savu intelektuāļu (to skaitā VVF) palīdzību varēs aiztriekt Saddamu Husseinu ellē, bet pa ceļam ASV prezidents G.W.Bušs ar savu intelektuāļu (to skaitā VVF) turpat palīdzēs tam pašam Saddamam Huseinam aiztriekt ellē tūkstošiem irākiešu puišu un meitu, nemaz nerunājot par "nevainīgām" sievām, bērniem un veciem cilvēkiem. Varbūt pat, kā reiz Papa Buša kara laikā sanāca, simtiem tūkstošiem. Tu, Purapele, acīmredzot domā, kopā ar ASV prezidentu G.W.Bušu un viņa intelektuāļiem (to skaitā VVF), ka ar to labo darbiņu pietiks un pēc tam viss būs kārtībā, jo G.W.Bušs un viņa intelektuāļi (to skaitā VVF) nemaz nav mitējuši mums stāstīt, ka pārējais viss ir ANO atbildība un pašu irākiešu (savā starpā karojošu kurdu, šiitu, un velns lai sazina kādu citu vēl cilšu karakungu) atbildība, jo ASV tautas vēlēšanās ASV prezidentam G.W.Bušam un viņa intelektuāļiem (to skaitā VVF) nodotajā mandātā neesot atļaujas nodarboties ar svešu valstu celtniecību.

Saproties - tā ir, maigi izsakoties, bīstama ilūzija. Viss, kas pēc ASV prezidenta G.W.Busha un viņa intelektuāļu (to skaitā VVF) vadītās invāzijas Irākā notiks būs ASV valsts (un Latvijas) vaina, un tur vairs nelīdzēs itin nekāda ASV-stila smadzeņu mazgāšana, PR propaganda un paškritika. Teroristi, Al Qaeda un visi citi, savās slēptuvēs aizturējuši elpu rīvē rokas jo ASV prezidents G.W.Bush un viņa intelektuāļi (to skaitā VVF) dara tieši to darbiņu, kas citādi viņiem pašiem būtu jādara. Atejiskam Vahabitam Harijam ir taisnība - Sadams nav ne vienīgais ne pat galvenais ASV ienaidnieks un teroristiem neko vairāk nevajag kā ASV ienaidnieku vairošanos - un ASV prezidenta G.W.Busha un viņa intelektuāļu (to skaitā VVF) pret lupatgalvju tautām raidītās spārnotas raķetes, sprāgsvielas un bruņotu amerikāņu puišu un meitu ordas ir tieši tas līdzeklis, ar ko viņi ir izplānojuši kuplināt savas ierindas.

Juris Humanitārais

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/14/03 7:13

Juri, tavā datorā ieviesies viruss <to skaitā VVF>. Mandomāt, ja ar to patiešām varētu G.B. Buša smadzeņasinsvadus ietekmēt, šajā vīrusā (sievusā?) varētu arī būt vēl neapzinātas ne tik viennozīmīgas īpašības raksturīgas mazu tautu pieredzē.

(nervozi kā te saka "sēž uz krēsla malas" un skaita countdown dienas)

aija

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 2/14/03 7:20

countdowns esot īss. te kautkur lasiju ka karš sakšoties piektdien – ta ari nesapratu vai šodien vai nakampiektdien..

bet par vīrusiem, no probz.

kā šodie te pļāpājām, amerika ir normala valsts, kurā bizness nosaka - karot vai nē. latvijā ir citādi - te izskiršanos izdara valdība, un biznesiem jāklausa...

v.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/14/03 8:42

Šodien Buša administrācīja gatavo rezolūcīju kopā ar Britāniju ko sniegt AN Security Council-am, ka Saddam Hussein esot palaidis garjām pēdējo iespēju atbrīvoties no ieročiem un tagad viņam būs nenoteiktas sekas. Pašu militāro uzbrukumu, ja notiks, var gaidīt drīz, tikai Buš vēl gaida uz pašdefinēto "mugurkaula" atbildi no AN.

Reāli, laikam VVF-ai, vienalga kā viņa par to jūtas, nebūs vairāk ko teikt nekā citām no Padomijas nesen atbrīvotām zemes pārstāvjiem.

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/14/03 8:48

Sveiki!

Aija aizstāv VVF: < Reāli, laikam VVF-ai, vienalga kā viņa par to jūtas, nebūs vairāk ko teikt nekā citām no Padomijas nesen atbrīvotām zemes pārstāvjiem. >

Žēl, ka VVF-ai trūkst pat tik mugurkaula, lai muti turētu ciet:

BNS 02/14/03 Vīķe-Freiberga piektdien konferencē "NATO un 21.gadsimta drošības problēmas" sacīja, ka arī viņa labi atceras karu un "savas bēgļu gaitas". "Es atceros, kā es pati sēdēju pagrabā un katru dienu redzēju nāvi apkārt. Es arī esmu piedzīvojusi badu un bēgļu gaitas",viņa sacīja, norādot, ka karam "ir smaga cena, bet neizlēmībai cena bieži vien ir vēl lielāka". /.../

Prezidente konferencē skaidroja Latvijas nostāju Irākas atbruņošanas jautājumā un sacīja, ka valsts, paužot atbalstu ASV plānotajām akcijām, rīkojusies ātri un izlēmīgi, bet nekādā gadījumā neapsteidzot notikumus. /.../

Savukārt trīs ceturtdaļas - 74,4% - Latvijas iedzīvotāju neatbalsta ASV militārā spēka lietošanu Irākā, liecina "Latvijas faktu" aptauja. Atbildot uz jautājumu par Sadama Huseina režīma gāšanu Irākā ar ASV militāro spēku līdzdalību, 48,8% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju to "nekādā ziņā neatbalstītu", bet 25,4% aptaujāto ASV iebrukumu Irākā drīzāk neatbalstītu.

Juris

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/14/03 8:58

Ok, izlasīju & mainu savu uzskatu, piekrītot Jurim un Viesturam, ka VFF-ai vajadzēja labāk atspoguļot savas tautas uzskatus, īpaši, ja 3/4 ir pret. Tas, ka Amērikā ir gandrīz pretēja % jāņem vērā, bet NAV pašai kā tautas pārstāvei jāatspoguļo. Jācenšas atspoguļot demokrātiju - tautas balsi pat ietvarā "pats zin labāk."

aija

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/14/03 10:47

Sveiki, sveiki

atzīšos, ka ļauni nepriecājos par VVF pieļautajām kļūdām un kritiku kuru viņa pamatoti saņem.

Šajā gadījumā VVF saņēma ļoti bargu kritiku par saviem izteikumiem pat Saeimas kanceles. Kaut vai tādēļ, ka viņai vienpersonīgi nebija likumīga mandāta oficiāli visas valsts vārdā atbalstīt/neatbalstīt ASV pozīciju Irākas jautājumā.

Acīmredzami viņa nav ievērojusi ne likuma normas, ne iespējamo tautas viedokli kara & miera jautājumā.

Jau agrāk norādīju, ka VVF ir zināmas problēmas ar personīgo paštaisnumu un komandu. Man kritika, iespējams, skanēja žultaini un agresīvi. Par ko mani daudzi kritizēja (tai skaitā Žagariņu Juris) Bet tai pašā laikā tā bija skaidra norāde uz problēmām darba organizācijā un situācijas izpratnē. Patiesībā es sūtīju skaidru signālu, ka neievērojot konkrēto kritiku nākotnē varētu būt lielākas nepatikšanas.

Nu, tās ir sagaidītas. Manī nav ļauni paštaisna prieka, ka - "nu, ko es teicu". Manī ir žēlums, ka VVF kancele bija kurla. Manī ir žēlums, ka saškobītās autoritātes dēļ var tikt mazināta viņas ietekme uz patiesi derīgiem un labiem darbiem valsts nākotnē un attīstībā.

Joprojām ceru, ka viņa spēs no saviem prezidentes augstumiem izprast kritikas būtību un spēju kaut ko mainīt savā darba organizācijā, attieksmē. Un varbūt atradīs savā komandā kādu cilvēku, kuram ir mugurkauls un kurš spēj pateikt "Prezidentes kundze, ziniet tas ir aboslūti aplam JO - Jūs saskaņā ar likumu nedrīxtat bez tautas mandāta izteikt atbalstu karam/mieram. Pat ja ir runa par ASV vēlmēm".

Tas ir tikai viens piemērs. Jau agrāk ir bijušas sīkākas kļūdas, kurām neviens negribēja pievērst uzmanību tikai tādēļ, ka runa bija par augsti cienījamo VVF.

P.

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/14/03 11:04

Purapele politikoja: < Acīmredzami viņa nav ievērojusi ne likuma normas, ne iespējamo tautas viedokli kara & miera jautājumā. >

Bah, nu kāda tam nozīme, būsim pragmatiķi, Latvijai ASV atbalsts ir vitāli svarīgs, savukārt tam, vai Latvija, azj ar visām pārējām kanditātvalstīm un Itāliju un Franciju piedevām, atbalsta ASV Irākā vai nē, ir infinitesimāla nozīme priexh ASV. Tādēļ kādēļ neatbalstīt? Anuwau, neesmu dzirdējis, ka Buš būtu prasījis vai interesējies par Latvijas tautas viedokli šajā jautājumā.

A ja galīgi nav ko darīt, davai, vāksim parakstus pret ziemu!

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 2/14/03 11:21

Hmm, bet kāda nozīme ir atbalstīt ziemas iestāšanos Irakā. Vēl jo vairāk, kad šie atbalstītāji tiks ieskaitīti "ļaunuma impērijas" sastāvā, pret kuriem jāvērš Allaha dusmas:/

Vai gan šķiet, ka ja tas būtu gluzji nevainīgi, tad par nebūtu arī visas prātīgi domājošās Eiropas valstu valdīšanas?

Pūks

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/14/03 11:22

Uldis: < Bah, nu kāda tam nozīme, būsim pragmatiķi, Latvijai ASV atbalsts ir vitāli svarīgs, >

Uldi, ja būsim īsti pragmatiķi, tad darīsim tā kā igaunīši darīja. Pragmatiski nekas cits neatliek kā pīxtēt līdzi ASV. BET ir liela atškirība KĀ to darīt. Vai skaļi un demonstratīvi vai tā klusi un pīxtīgi, kā to darīja igauņi.

VVF vienkārši mazliet pārsteidzās. Nevietā un nelaikā.

Protams būtu ideāli, ja tautas domas arī būtu prasītas. Ir skaidri redzama atškirība starp mugurkaulu un "realpolitik". VVF vajadzēja smalki trāpīt pa vidu.

Šeit atceros, kā manis dziļi cienītais Lenarts Meri uzškaudīja realpolitik un pateica visu ko domā par lielo valsti Kanādu.Tādēļ, ka šamā bija atļāvusies uzškaudīt kaut kādiem tur igaunīšiem:):) Lenartam bija spalvas gaisā un vinš uztaisīja riktīgu diplomātisku trobeli:):)

Tas gan nebija īsti par tēmu, bet gan par mugurkaulu un prioritātēm.

Runājot par tēmu - Irākas jautājumā Igaunijai bija īsti "lenartiska" attieksme. Ilgi meklēja kartē kur tāda Irāka vispār ir un tad tā negribīgi atņurdēja - nūūū, labi, labi. Viņi vienkārši apzinās savu vietu un dzīvo pēc principa "skudras labprāt nelien elefantu kautiņos". Un ja viens "elefants" sit kāju pie zemes, tad mīļa miera labad atšujas ar formālu piekrišanu.

P.

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/14/03 11:25

Puux : < Hmm, bet kāda nozīme ir atbalstīt ziemas iestāšanos Irakā. >

Tāpēc, ka viņi jau sen to ir pelnījuši :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/14/03 11:32

Sveiki!

Adekvātais Uldis rakstīja tā: < Bah, nu kāda tam nozīme, būsim pragmatiķi, Latvijai ASV atbalsts ir vitāli svarīgs, savukārt tam, vai Latvija, azj ar visām pārējām kanditātvalstīm un Itāliju un Franciju piedevām, atbalsta ASV Irākā vai nē, ir infinitesimāla nozīme priexh ASV. Tādēļ kādēļ neatbalstīt? >

Tādēļ, ka tagad aicinājums Latvijai (u.c.) piedalīties Eiropas samitā atcelts. Eiropa sākusi saprast, ka Latvija (u.c.) nav vis nekāda Eiropas daļa bet gan ASV daļa. Latvijas (u.c.) valdības nereprezentē savas tautas bet gan ASV prezidenta G.W.Buša un viņa intelektuāļu (to skaitā VVF) globālās ambīcijas. Eiropa sākusi saprast, ka Latvija (u.c.) ir pelnījuši savu pragmātisko ziemu.

Juris

 

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 2/14/03 11:53

Lieta jau tā, ka laiku pa laikam ziema tā vai citādi iestājas, tāpēc balsot pret tās iestāšanos ir tik pat gudri/muļķīgi, kā par tās iestāšanos.

Nedomāju, ka jebkurš dzīvojot savā zemē būtu pelnījis kāda svešinieka uzbriukumu.

Mēs(balti še domāti) jau arī vairākas reizes esam šādu piedzīvojuši, un vai mums no tā vieglāk, ka uzbrucēji un to atbalstītāji domāja, ka esam to pelnījuši:/

Pūks

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/14/03 11:59

Juris: < Tādēļ, ka tagad aicinājums Latvijai (u.c.) piedalīties Eiropas samitā atcelts. Eiropa sākusi saprast, ka Latvija (u.c.) nav vis nekāda Eiropas daļa bet gan ASV daļa. >

Ehhhhhhhhh, Juri, Juri

ir laiks saprast, ka mēs vairs nebūsim nekāda tur daļa no Eiropas. Mēs jau mazliet esam un drīz būsim teritorija, kurā visu noteiks pasaules megakoncerni un Latvijas valdībai būs atvēlēta formālas pašvaldībiņas loma. Tik daudz lai nodrošinātu sociālo un citu kārtību konkrētajā vietā, teritorijā, kuru kādreiz dēvēja par Latvijas valsti. Protams mums paliks tādi nacionālas identitātes fetiši kā karogs, himna un vēl šis un tas. Tādi ir tie nākotnes rati, kuros mēs jau sen kratāmies. Tuvredzīgie vēl kaut ko runā par valsti, tautu, tās lomu un vārdu pasaulē. Viņi neredz kā īstie karogi jau sen saucas par "brendiem". Viņi neredz, ka sen visu nosaka nauda & ietekme. Tā visa atlikulikām ir milzīgajām megakompānijām. Mums ir tikai ilūzijas & iedomas.

Nav jābūt nekādam lielam futurologam, lai redzētu, ka, piemēram, sporta spēlēs sportisti sen pārstāv savus sponsorus, firmas, "brandname". Valstiskā identitāte ir tālu pākarota un tiek izmantota, lai piesaistītu "brandname" pēc iespējas lielāku patriotiski noskaņotu "mērķa auditoriju".:):)

Cilvēktiesības, sociālā labklājība, utt, patiesībā sen ir instrumenti, kuri domāti sabiedrības (pircēju, patērētāju) stabilitātei un investīciju aizsardzībai.

To megakoncernu "jumtu" sauc par Eiropas Savienību. Un tajā sen milzīgu lomu spēlē multinacionālās kompānijas, kuru mītnes zemes ir gan Eiropā, gan Amerikā, gan Āzijā.

Tā kā nav īsti ko raudāt par dalību/nedalību kaut kādos tur samitos. Lielie kapitālisti sen šeit ir sainvestējuši kaudzi naudas un viņi neļaus mums izsprukt no savām organizatoriskajām šēmām.

Varbūt Gundars Keninš-Kings vai Vīxniņu Juris ir izpētījuši, ka vairāk kā 70 % no vietējās ražošanas ir ārezmju kompāniju rokās, dinamisks pieaugums tirdzniecības sektorā, finansēs. Šo reālo ekonomikas īpašinieku centrālie ofisi atrodas Helsinkos, New York, Stockholmā, Tokijā, utt. Baltijā finansu intereses pārstāv visu pasaules daļu megaresnie. Tas pats ir pārēja Eiropā. Tā kā kaut kāda tur ES, NATO ir tikai organizatoriskas struktūrvienības, kurām maz sakara ar geogrāfiju vai "Eiropu & ASV".

Šeit, protams, kāds Osis piebildīs, ka visa nauda pieder ... paši ziniet kam. Tas tā - joks. Tik traki nav.

Apkopojot visu augstākminēto - kaut kādi tur VVF vai Repšes globāli paziņojumi izklausās mazliet pēc jaukas operetes.

P.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/14/03 12:03

Purapele: < Protams būtu ideāli, ja tautas domas arī būtu prasītas. Ir skaidri redzama atškirība starp mugurkaulu un "realpolitik". VVF vajadzēja smalki trāpīt pa vidu. >

Latvija uc austrumos nav "pelnījuši" nekādu ziemu kā Juris izteicas, lai arī diplomātijas niancēs austrumu bloks bieži rīkojas slapji aiz ausīm. Katrs šāds gadījums jābūt mācība nākošam izšķiršanas gadījumam. (Īsti neticu, ka pasaule beigsies kopā ar atbildību un nākamiem izvēles jautājumiem.)

Mans ieteikums Purapelei kad agrāk kritizēja VVF bija lai piestrādā kā piedāvāt valdībai kritisku palīdzību (atgriezenisku informācīju no tautas). Vadītājam vaig palīgi ar mugurkaulu, nevis lišķi.

Cerams tāds pilsoņgars arī atīstīsies Latvijā ar pieredzēm, izmantojot modeli kādu Purapele labi atīsta (skat pilnu vēstuli). Kopsavilkums Purapeles vārdos, ka vaig smalki trāpīt starp mugurkaulu un realpolitiku.

aija

 

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 2/14/03 12:12

Purapele: < . . . kaut kādi tur VVF vai Repšes globāli paziņojumi izklausās mazliet pēc jaukas operetes.>

Labi labi, bet, ja jau valstis ir pašvaldībiņas, lielā struktūrvienības, tad kāpēc šīs viena veseluma daļiņas spurojas pretī? Es te domāju daudzas Eiropas valstis. Būtu jauki, ja Pasaules kopainai pieliktu arī vēl šo.

Pūks

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/14/03 12:21

Purapele: < ir laiks saprast, ka mēs vairs nebūsim nekāda tur daļa no Eiropas. > Nupat kā nosūtīju Purapeles vienai vēstulei piekrītošu, te jāraksta pretēji.

Nav vis laiks saprast bla bla bla. Tas ir, neapstrīdu faktus ko saki un izteiktais arī spēcīgi izteikts. Bet ATIECĪBA ir gluži absurda.

THE ATTITUDE SUCKS BIGTIME!!!

Tu nupat minēji Helsinkus par vienu globālu spēku bet Somija nav nekāda lielvalsts. Un tu nepazemināsi Izraēlas iespaidu pasaulē lai gan tā arī nav lielvalsts. Var minēt citas - Islandi piemēram kas atradušas savu NIŠI lai saglabātu kautko no savas īpatnējās kultūras, valodas un tradīcijām.

Ok, Latvijai nav tie resursi kas ir minētām. Tas nenozīmē, ka nevar radīt vai atrast.

Nevis uzmest rokas gaisā (vai pat ņirgāties) kur ir plāns kā Latvija, līdzīgi Igaunijai, aukstasinīgi apsvertu kas viņai ir ar ko strādāt, ko viņa grib panākt un vienkārši izdarīt "neiespējamo" – saglabājot savu identitāti/ dzīvību.

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/14/03 12:37

Sveiki!

Melnais žīds fon Purapele nosēcās tā: < Ehhhhhhhhh, Juri, Juri ir laiks saprast, ka mēs vairs nebūsim nekāda tur daļa no Eiropas. >

Globaloney! (Šo terminu "globaloney" klajā laida Claire Booth Luce, lai apzīmētu tukšu vāvuļošanu par geopolītiku, bet mēs to varam attiecināt tik pat labi uz purapelisku vāvuļošanu par globālo ekonomiku.)

Globalisma ideologi savā sajusmā aizmirsuši pat viselementārākos ekonomikas principus - ierobežotos zemes resursus ar iekarošanu nepadarīsim lētākus un ražojumu pārprodukcija neizbēgami vedīs uz to vērtību krišanu (kā jau to skaidri redzam, piemēram, attiecībā uz "informāciju"). Tā ir bīstama ideoloģija ko Tu sludini, ka globilizācija atbrīvo cilvēkus no atbildības pret sabiedrību. Tas ir tik tipiski dzirdēt tādus kā Tevi (u.c. to skaitā a. god. pulkvedi Blimpu) ka valstu valdībām nav loma mūsu pasaulē, un visas ačgārnības ir novēršamas ar pasīvu pretestību pret pastāvošajām valsts valdībām. Piemēram, visi mēģinājumi ieviest vai noturēt kaut kādu pārvaldību pār vidi un zemes resursiem galu galā esot aplami, jo tie mazinot tautas iespējas "konkurēt" pret citām tautām. Tādas runas vedina uz fatālismu un bezatbildību – ar vārdu sakot, uz karu un postu.

Bēdīgi. Tā vietā, ka mēģinam saprast, ka paša valsts pašiem jāsaved kārtībā, mēs raustam plecus un sakam, ka valsts nav nekas vairāk kā štrunts un mums pašiem jāmainās un jātmet illūzijas & iedomas par atbildību pret savu tautu bet jāpartop par globalā biznesa padevīgu mērķa auditoriju?

Zini, Tu pats izklausies kā kāds nožēlojams klauns kādā jaukā operetē.

Juris

 

 

 

From: maikls@latnet.lv
Date: 2/14/03 1:08

Subject: Latvia says East's history means Bush right on Iraq

http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/L1348781

RIGA, Feb 14 (Reuters) - Eastern Europe has offered the United States strong backing for its tough line against Iraq because history has taught ex-Soviet states the peril of not tackling tyranny, Latvia's president said on Friday.

Vaira Vike-Freiberga, who meets U.S. President George W. Bush in Washington on Monday, said Latvia, on the verge of joining NATO and the European Union, was backing the United States on Iraq even if this caused friction with EU powers like France and Germany.

"They will be voting on our accession treaties with both the EU and NATO. So if there is a confrontation between the U.S. and the EU it could not have happened at a worse time for us," she said in an interview.

"But what are we going to do? Cut ourselves in two and give one half to the United States and the other to Europe?"

Vike-Freiberga said Latvia was likely to support any fresh U.N. resolution sanctioning military action against Iraq for not disarming, partly due to history -- although a recent poll showed three quarters of Latvians opposed to a U.S. war on Iraq.

She said Latvia and its Baltic neighbours regained independence from Moscow in 1991 after 50 years of oppressive rule, and like other East European states forced into the communist bloc, had learnt the value of freedom the hard way.

"These countries, and especially the Baltic states, know what tyranny means and what the consequences of tolerating tyrants can be -- we felt it, lived it, suffered it," she said.

Ex-communist NATO members Poland, Hungary and the Czech Republic lined up with pro-American EU states like Britain and Spain two weeks ago to openly support Washington, opening a deep divide in Europe over the merits of using force against Iraq.

The seven east European states already invited to join NATO and three alliance candidates later added their support, grateful for Washington's backing for their membership bids and for their struggle to throw off Soviet domination.

Some analysts have voiced concern that the east Europeans were damaging their relationship with EU heavyweights France and Germany just a year before they join the wealthy bloc.

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/14/03 1:25

Jāsaka VVFas labā, ka mazākais viņa publiski izteica 3/4 latviešu tautas ir pret karja, ka atbalsts varētu būt ar smagām sekām atiecībā ar Eiropu, ka Latvija (Austrumu bloks) ir nelabā starpstāvoklī un no tā tiek ielikta zinamā upurlomā.

Ja kļūdījusies, tad tomēr ar talantu un ne viennozīmību.

Tas, ka viņa tiek citēta Reuters ziņās vismaz nepārprotami nostāda lietas kā viņas reālpolitiski ir un tam nevarēs paiet gaŗām žurnālistu un politiķu pasaule.

aija

 

 

 

From: viksning@georgetown.edu
Date: 2/14/03 1:32

Purapele: < ... ir laiks saprast, ka mēs vairs nebūsim nekāda tur daļa no Eiropas. >

Sveiks sveikotaji!

Man liekas, ka Tu, milais draugs, loti parspile globalizacijas draudus -- itseviski Baltijas valstis. ASV ieguldijumi Latvija ir bijusi loti minimali. Kelogs meginaja razot cipsus Adazos, un aizsledza to busanu ciet. Kad es meginaju ieintereset kadus manus bijusos studentus par bankas filiali Riga, tie uz mani skatijas ka mazliet vajpratigu cilveku. Lietuva amerikanu naftas firma Williams nesen pardeva savu interesi vienam Krievijas gigantam (Lukoil?).

Lai gan ASV dzivo apmeram miljons lietuviesu, ASV nav pirma vieta iegulditajvalstu saraksta -- zviedri, tad ASV. Banku ipasnieki Baltija ir galvenam kartam zviedri. Visas parejas Skandinavijas valstis ari seit aktivi darbojas, bet vinu firmas (ar paris iznemumiem, resp., Nokia) nebus visas pasaules lielako 100 kompaniju saraksta. Tev, ka marketinga specialistam, brendas liekas loti svarigas. Lai gan es esmu amerikanis, nekad neesmu edis pie McDonald's un loti reti lietoju Coca-Cola produktus. Man patik tikai dazas amerikanu alus skirnes (Samuel Adams, Anchor Steam, Sierra Nevada)-- ja kads man piedavatu Budweiser, es varbut labak dzertu udeni.Driz atkal busu Riga -- tad varesim parunaties. Ar sveicienu no Vasingtonas, kur atkal gaidam sniegu, Juronkulis

 

 

 

From: gliepins@nc.rr.com
Date: 2/14/03 3:59

Reutera ziņu dienesta atreferējums par VVF teikto, manā lasījumā, nav oficiāla atbalsta izteikšana. Frāze "was likely to support" nekādi oficiāli atbalsta/neatbalsta ASV poziciju, bet tikai izsaka viņas domas.

Purapele, pievelc drusciņ grožus.

Juris: < Eiropa sākusi saprast, ka Latvijai (u.c.) ir pelnījuši savu pragmātisko ziemu.>

Tiešām!?!?!

Vācija un Francija tikai atspoguļo viņu tautas gribu? Cik biljonu $$ zudums būtu Vācijai un Francijai ja ūsainais tiktu izdzīts no Irākas? Līdz šim abu valstu rūpniecības tirgojās ar ūsaino (zem galda) pārdodot šamam tehniku un materiālu kas vienu dienu varētu būt mums visiem liktenīga. Un kādu biznessi abas valstis varētu taisīt pēc tam kad Irākai ir oficiāli atcelta blokāde!

Karolīnas ārpolitikas guru Juris
>>o<<>>o<<>>o<<>>o<<
Georgs Liepiņš, KE4HW
Rādio Amatieris un Profesionāls
Dīkdienis
>>o<<>>o<<>>o<<>>o<<

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/14/03 4:25

Sveiki!

Karolīnas ārpolītikas guru Juris uzrakstīja tādas gudrības:

< Vācija un Francija tikai atspoguļo viņu tautas gribu? Cik biljonu $$ zudums būtu Vācijai un Francijai ja ūsainais tiktu izdzīts no Irākas? >

Skaidrs. Ļaunuma ass plešas plašumā. Būs jāgatavo humanitārais arī Vācijai un Francijai. Nemaz nerunājot par Beļģiju.

Juris, Homeland Security Apakškomandants

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/14/03 5:26

Aija: < Latvija uc austrumos nav "pelnījuši" nekādu ziemu >

Tieši tā, tādēļ jau es piedāvāju sākt vākt pret to parakstus :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Purapele: < ...kaut kādi tur VVF vai Repšes globāli paziņojumi izklausās mazliet pēc jaukas operetes. >

Tieši to jau es gribēju pateikt.

Aija: < Ja [VVF]kļūdījusies, tad tomēr ar talantu un ne viennozīmību. >

Jā, izlasīju VVF. Jāsaka, VVF rulez!

Lai Jums adekvāta diena :)

Juris: < Ja viņa vēl šodien būtru profesore McGill universitātē Monreālā, tad stipri šaubos, vai viņa arī tādā gadījumā būtu ar mieru stāties plecu pie pleca ar ASV prezidentu G.W.Bušu kā kara kūdītāju čērleadere. Droši vien ieņemtu vadītājas lomu Kanadas intelektuāļu visnotāļ nosodošajā nostājā pret ASV prezidenta G.W.Buša kara kūdīšanu. Humanitārā hameleone tāda! >

Kas būtu, ja būtu, nav korekts argumentc, Tev kā exakto zinātņu profesoram to vajadzētu zināt. Kas būtu, ja būtu, mēs nekad neuzzināsim, nav mums kontrolexemplāra.

Uldis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/14/03 5:46

sveiki

adekvatais uldis ir atradis sev domu biedru

Purapele: << kaut kadi tur vvf vai repses globali pazinojumi izklausas mazliet pec jaukas operetes >>
< tiesi to jau es gribeju pateikt. >
  
ludzu orkestri
    uznemt takti
    veca tutankhamena dzesam
    kamer es uzdejosu vienu
  
dejas soli ko iemacijos
  
no vabules egipte un
  
kadu dienu es pastastisu
  
jautru vieglu joku
  
ko dzirdeju no jorika galvas kausa
  
kad tas atbildeja
  
melanholiskajam danim
  
un ari ko hamleta teva velis sacija
  
uz to pasu galvas kausu
  
un neaizmirsisim slieku kas
  
tobrid staipijas uz kapraca
   lapstas un aci pamirkskinaja
  
preti horacijam kamer galvas kauss
  
velis un princis sava starpa
  
sarunajas
  
sacidama
  
vidu starp sliekas magu
  
un nirvanu ir vairak brinumu
  
neka tu paredzeji visa sava
  
filozofija ai horacijo
  
tra diri dirallalla
  
neputisim pilites
  
archy prusaks

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/14/03 5:51

Sveiki!

Racionāli domājošais Adekvātais Uldis izteicās tā:

< Kas būtu, ja būtu, nav korekts argumentc >

Es pazīstu VVF. Es esmu ar viņu privātā runājis. Es ziņu, kas viņa ir un kas viņa nav. Es zinu, ka viņa ir hameleons.

Juris

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/14/03 5:56

Kā tur bija ar tiem diviem Austrumu gudrajiem- šie stāv uz tiltiņa, lūr lejā upītē, un viens saka: Re ku tās zivtiņas priecīgi spēlējas, otrs atbild: Kā tu, nebūdams zivtiņa, vari zināt, vai šīs priecīgi spēlējas vai nē, uz ko pirmais atbild: Kā tu, nebūdams es, vari zināt, ko es varu zināt, un ko ne?

Mums tā diskusija sāk pieņemt augstākminēto nokrāsu :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 2/14/03 6:46

Juris Liepiņš: < Cik biljonu $$ zudums būtu Vācijai un Francijai ja ūsainais tiktu izdzīts no Irākas? >

Tieši tā, Juri! Vācija un Francija baidās, ka viņu tirgošanās ar ķīmiskām vielām tiks atklāta pēc tam, kad Sadāms būs atsēdināts. Liels noslēpums jau tas nav, ka tadas vielas ir tirgotas, bet ir jau ari eļļas kontrakti, kadeļ tās valstis grib "paglābt" Sadamu.

Indulis

 

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 2/17/03 4:29

Purapele: < Šeit, protams, kāds Osis piebildīs, ka visa nauda pieder ... paši ziniet kam. Tas tā - joks. Tik traki nav.

Apkopojot visu augstākminēto - kaut kādi tur VVF vai Repšes globāli paziņojumi izklausās mazliet pēc jaukas operetes. >

Pilnigi piekritu , ka ta tik tiešam ir viena jauka operete un mes paši brivpratigi iebažam galvu cilpā.... Bet visa nauda tik tiešam pieder.... un vini ar tas palidzibu valda par pasauli... Pieradi pretejo , ja vari...-))))

Osis

 

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 2/17/03 4:44

nav japierāda. šitiem te <....> pieder tikai puse naudas labakajā gadijumā.

otra puse pieder arābiem, naftas veidā. ;)

v.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/17/03 5:22

Baigie matemātiķi gadījušies Sveikā...:)

Vai nav vienalga kas ir <....> procentāli, ķīniešiem ir resursi, ka savu procentu no kopējā paredzami paplašinās kur japāņiem mazāk iespējas. Bet ja arābiem patiešām pieder otrā puse, grūti ticēt, ka tie paspēs paplašināt, jo viņu resursi ir par daudz koncentrēti vienā avotā.

aija

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/17/03 5:57

Osis: < Bet visa nauda tik tiešam pieder.... un vini ar tas palidzibu valda par pasauli... Pieradi pretejo , ja vari...-)))) >

Zeme ir kantaina un balstās uz trīs grūsnām kamieļmātēm. Pierādi pretējo, ja vari.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 2/17/03 6:00

Osis: <... mes paši brivpratigi iebažam galvu cilpā....>

Labāk sēdēt kopā ar visiem pie galda, nekā čurnēt aizkrāsnē. Ticu un ceru, ka ES kuģī Latvijas domās vairāk ieklausīsies, nekā atrodoties vientuļā laiviņā, ko vēji pluinī no visām pusēm.

Ausma

 

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/17/03 6:41

Karolīnas Juris: < Reutera ziņu dienesta atreferējums par VVF teikto, manā lasījumā, nav oficiāla atbalsta izteikšana. Frāze "was likely to support" nekādi oficiāli atbalsta/neatbalsta ASV poziciju, bet tikai izsaka viņas domas. >

Sveiks,

Latvijā nevienam nav šaubas, ka VVF izteica atbalstu Amerikai pirms jelkādām konsultācijām ar Ārlietu ministriju, Saeimu, utt.

Reuters ir bijis samērā vispārīgs. Pārējās ziņu lentēs VVF atbalsts bija ļoti tiešss un nepārprotams. Kas arī izsauca pamatīgumu īgnumu Saeimā, neveiklību Ārlietu ministrijā, utt. Ne jau satura dēļ, bet gan procedūras dēļ. VVF savu privāto viedokli var paust tik Bušam uz austiņas. Tikko tas nonāk ziņu lentēs tā tas ir Latvijas valsts viedoklis.

P.

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/17/03 7:00

Sveiks, sveiks

Vīxniņu Juris mani provocē uz pamatīgu diskusiju:

< Man liekas, ka Tu, milais draugs, loti parspile globalizacijas draudus -- itseviski Baltijas valstis. ASV ieguldijumi Latvija ir bijusi loti minimali. >

Atzīšos, ka ar globalizāciju nedomāju tikai un vienīgi ASV tiešu iespaidu un investīcijas.

< Kelogs meginaja razot cipsus Adazos, un aizsledza to busanu ciet.>

OK. Nu tad varbūt izstāsti, kam pieder tādi lielākie pārtikas ražotāji kā:

1. Aldaris
2. Cēsu alusdarītava
3. Hanzas Maiznīca
4. Piens "Baltais"
5. Rīgas Miesnieks
6. Laima & Staburadze
7. utt.

Jāsaka, ka tie visi ir dominējošie pārtikas ražotāji Latvijas tirgū. Viņu mātes kompāniju sēdēkļi lielākoties ir Skandināvijā, bet to akcionāri savukārt nāk no vēl citām pasaules malām. Arī no ASV. Katrā ziņā kontrolpaketes sen ir aiz Latvijas robežām.

< Kad es meginaju ieintereset kadus manus bijusos studentus par bankas filiali Riga, tie uz mani skatijas ka mazliet vajpratigu cilveku.>

Tai pašā laikā lielākās bankas Unibanka, Hansabanka, utt. sen tiek kontrolētas no Skandināvijas. Savukārt viņu akcionāri atkal ir meklējami pa visu pasauli. Tai skaitā ASV

< Lietuva amerikanu naftas firma Williams nesen pardeva savu interesi vienam Krievijas gigantam (Lukoil?). >

Īsteni globāls deal's. Lietuvieši tikai kunkstēja un puxtēja. Valdības demisionēja un tauta dusmojās. Bet megakoncenrniem bij' nošpļauties.

< Lai gan ASV dzivo apmeram miljons lietuviesu, ASV nav pirma vieta iegulditajvalstu saraksta -- zviedri, tad ASV. Banku ipasnieki Baltija ir galvenam kartam zviedri. >

Visdrīzākais - mātes kompāniju augstākie manageri.

< Visas parejas Skandinavijas valstis ari seit aktivi darbojas, bet vinu firmas (ar paris iznemumiem, resp., Nokia) nebus visas pasaules lielako 100 kompaniju saraksta. >

A' kas tavuprāt ir Ahold? Protams, ka šeit lielās megakompānijas pārsvarā nedarbojas ar savu uzņēmumu vārdiem. Šeit drīzāk ir pārstāvēti kaut kādi brandname.

Vispār par megakompāniju patiesajiem nosaukumiem, vadītājiem struktūrām vidējie iedzīvotāji zin samēra maz. Jo tās ir pārāk sazarotas un publicitāti veido tikai "brandname". Megakompānijām vidēji pieder pāri par 100 brandname. Katrā regionā vairāk zīmējās tikai daļa no viņiem.

< Tev, ka marketinga specialistam, brendas liekas loti svarigas. Lai gan es esmu amerikanis, nekad neesmu edis pie McDonald's un loti reti lietoju Coca-Cola produktus. >

Nu, jā - tie ir hrestomātiski nosaukumi. Tai pašā laikā ar gardu muti Latvijā dzer dažādus Latvijas alus, kuru "brandname" jau sen nepieder latviešiem. Ēd "Laimas" šokolādi un pat neaizdomājies kam tā pieder. Labprāt iēd "hanzas maiznīcas" rupjmaizi un neiedomājies, ka atkal lieto ārzemnieka piederošu brandname.

< Man patik tikai dazas amerikanu alus skirnes (Samuel Adams, Anchor Steam, Sierra Nevada)-- ja kads man piedavatu Budweiser, es varbut labak dzertu udeni. >

Nemaz nebrīnītos, ja visi šie ali būtu pildīti vienā rūpnīcā pēc dažādu "brandname" turētāju pasūtījuma. Vai arī piederētu vienam lielam "brandname" īpašniekam, kurš būtu izvietojis pasūtījumus dažādās rūpnīcās.

< Driz atkal busu Riga -- tad varesim parunaties. Ar sveicienu no Vasingtonas, kur atkal gaidam sniegu, Juronkulis >

Rīgā samērā auksts, bet sniega kā nav tā nav. Laikam Rīgas Domes noorganizējusi:):):)

ads

P.

 

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 2/17/03 7:10

Aija: < THE ATTITUDE SUCKS BIGTIME!!! >

Sveika, sveika

piekrītu, ka manā ātri uzmestajā analizē bija tikai nepatīkamu faktu konstatācija. Tomēr uz lietām jāskatās kopainā, lai varētu iezīmēt savas tautas veiksmīgu strātēgisku attīstību nākotnē.

(eee ... man šobrīd nav laika, tagad .... )

Tas ko es gribēju teikt ir - mums ir jāsaprot jaunie globālie spēles noteikumi un jāmāk tos pareizi izmantot. Tikai tas dos latviešiem iespēju izdzīvot, saglabāt tautu, valodu, identitāti.

Somija ir labs piemērs. Un zini kādēļ - viņi ir jau sen sapratuši to ko es mēgināju te visiem paskaidrot.

NOKIA ir tikai viens piemērs. Viņiem ir vēl vairākas līdzīgas industrijas par globālu vērienu.

Bet ... NOKIA geniālais manageris bija akcionāru noalgots amerikāņu supermanageris. NOKIA iekšēja darba valoda ir angļu.

Visu laiku mēginu saņemties un uzraxtīt "Roņu salas gudro protokolu" :):)

P.

Kas jauns Latvijā?