Re: Kas atbalsta zaldātus?

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 3/10/03 12:55

Tūkstošiem zēnu un meiteņu sēž un gaida tuksnesī. Ar katru dienu karstie vēji saceļās, smiltis iet acīs, mutē un visur citur. Par to laiku šurp turp diskusijas griezās vai karu drīkst vispār iesākt. Abas puses ir tā iestigušas savās pozīcijās ka nekā neredz kā tikai paši savu ego. Domāju ka šī ir lielāka traģēdija nekā draudošais karš ar Irāku.

Zigrīda

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 3/10/03 1:03

Sveiki!

Vai Tu nopietni vai pa jokam? Vai Tu saki, ka karot ir pieklājīgāk nekā nekarot?

Juris

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 3/10/03 2:18

Zigrīda: < Domāju ka šī ir lielāka traģēdija nekā draudošais karš ar Iraku.>

Grūti saprast teikto!

Vidējos Austrumos, Ziemelāfrikā un daudzās citās līdzīgas vidēs cilvēki - tautas - dzīvo un pārdzīvojušas gadu simteņiem ...

Labāk būtu vaicāt, kādēļ bagāta lielvalsts, ar kara prezidentu priekšgalā, nav un arī nedomā darīt caurmēra iedzīvotāju labā - iedzīvotāju labā kuri katru minūti, katru stundu, visu savu dzīvi cīnās pret neviesmīlīgo dabu!

Uģis G. Bērziņš, tikko dzirdēja ziņās, ka būšot VETO pret jaunu rezolūciju.

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 3/10/03 2:20

Juris: <Vai Tu nopietni vai pa jokam? >

Dot par galvu bez iemesla, tas ir nepieklājīgi.

Kur bij tie gudrinieki pēdējos 12 gadus. Sadāms vilks gumiju cik vien ilgi var. Dzīvoju ar ikdienišķiem cilvēkiem kas negrib karu, bet nespēj domāt, ka varēs dzīvot nedrošībā ja atjļaus Sadamam vēl 12 gadus ņirgāties.

Neatbildēji jautājumu, tikai uzbruki.

Bez jokiem, Ziga.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 3/11/03 7:54

Sveiki!

Ziga bez jokiem: < Neatbildēji jautājumu, tikai uzbruki. >

Es vai? Tev es pagaidām neesmu uzbrucis. Lūdzu atkārto jautājumu.

Juris

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 3/11/03 8:19

Sveiks, Uģi.

Negribēju jau atkal iesākt lejerkasti par šo tēmatu. Tikai ienāca prātā mūsu zaldāti kuri sēž un gaida kamēr lielie vīri laužās pēc savām gribām abās pusēs.

Vēl viens jautājums: ja Amerika nebūtu tā BAGĀTĀ LIELVALSTS, vai tad pārējās BAGĀTĀS LIELVALSTIS būtu tik pretdomīgas?

Neesmu nekādā pozīcijā prasīt mūsu kara prezidentam jautājumus, neskriešu apkārt bļaustīdamās par vienu pozīciju vai otro. Tikai esmu apmulsusi, ka caur visām gudrām runām nekas nav vēl atrisināts. Katrs izracis savu bedri, ar to tagad ir jārēķinājās kamēr Sadams smīn savās usās.

Zigrīda

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 3/11/03 10:37

Uģis: < tikko dzirdēja ziņās, ka būšot VETO pret jaunu rezolūciju. >

Man liekas, ka Tu pāprati ziņas drusku. Tās zemes kas nepiekrīt var balsot "NĒ". Pašlaik vēl ir 6 zemes kas vēl nav balsojušas. Tikai kad visi ir balsojuši, un ja Francijai un Krievijai nav pa prātam, viņi var izmantot savu VETO spēku.

Z

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 3/11/03 12:01

Juris: < Es vai? Tev es pagaidām nēsmu uzbrucis. Lūdzu atkārto jautājumu. >

Okey Dokey, varbūt pārsteidzos ar to uzbrukšanu bet nevaru gan teikt ka biju domājusi ka karot ir pieklājīgi. No kādas cepures tu to izvilki?

Tikai prasu vai kāds var iedomāties kā tie zaldāti jūtas kamēr lielie valdības vīri nekā neredz kā tikai panākt savu gribu.

Bušs grib cik vien ātri panākt rezultātu vai ar karu vai bez. Pārējie kā Širāks grib izvilcināt līdz pēdējam, jo pats nevēlas uzņemties atbildību par neko.

Vakar noklausījos kā viena kīno aktrise tik žēlīgi runāja, ka negrib lai neviens zaldāts pazaudē savu dzīvību un grib visus vest atpakaļ mājās. Žēl, ka neviens viņai neteica, lai uzceļ augstu sētu apkārt Amērikai - tad varēs mierīgi dzīvot savā sētiņā bez bailēm.

Zigrīda

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 3/11/03 12:33

Sveiki!

Zigrīda atrakstīja tā: < Tikai prasu vai kāds var iedomāties kā tie zaldāti jūtas kamēr lielie valdības vīri nekā neredz kā tikai panākt savu gribu. >

Tie zaldāti iestājās dienestā no brīvas gribas. Ja viņiem vējš pūš smiltis acīs tas nav tik bēdīgi, kā ja viņiem kāds plānprātiņš pavēlētu cilvēkus slaktēt.

< Bušs grib cik vien ātri panākt rezultātu vai ar karu vai bez. Pārējie kā Širāks grib izvilcināt līdz pēdējam, jo pats nevēlas uzņemties atbildību par neko. >

Bušs līdz šim vēl nav varējis pārliecinoši pateikt, kāpēc vajadzīgs šis uzbrukums. Pārliecinājis viņš ir dažus vienīgi ar lieliem kukuļiem, daudz mazākiem tādiem lētticīgiem kā Latvijas Dzelzs Lēdijai.

< Vakar noklausījos kā viena kīno aktrise tik žēlīgi runāja, ka negrib lai neviens zaldāts pazaudē savu dzīvību un grib visus vest atpakaļ mājās. >

Vakar lasīju tepat Sveikā kā viena tautiete žēlīgi runāja, ka negrib lai nevienam zaldātam vējš pūstu smiltis acīs.

< Žēl, ka neviens viņai neteica, lai uzceļ augstu sētu apkārt Amērikai - tad varēs mierīgi dzīvot savā sētiņā bez bailēm. >

Tas ir tas, ko a. god. plkv. Blimps a.k.a Juris Kaža mums ieteic. Savukārt es ieteicu tādu jaunu pasaules kārtību kur ASV sāk nopietni uzņemties atbildību pār savas impērijas labklājību – tautu pašnoteikšanos, nevis tikai neizlēmīgi svārstīties starp izolacionismu un pasaules karu.

Juris

 

 

From: gailitis@istar.ca
Date: 3/11/03 8:32

Par izpatikšanu miermīļiem es nemaz neuztraucos, jo cilvēkam ir jābūt pārliecinātam un drošsirdīgam par to ko viņš tic un pieņem. Tie kas vāvuļo ir kā tie jūras vilņi kurus vējš bezmērķīgi dzenā šurpu un turpu. Tāpēc es arī respektēju Bušu un VVF.

Vilis G. <')))><

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 3/11/03 4:15

Sveiki!

Vilis G. <')))>< pierakstīja tādus vārdus mums ko izlasīt: < ... respekteju Bušu un VVF. >

Marks Tvens savā laikā par tādiem kā Vilis G. <')))>< rakstīja tā (Letters From the Earth, manā tulkojumā):

Mēs esam spiesti pieļaut, ka sava rakstura stājā Cilvēks nevar ne tuvoties pat viszemākajam no Lopiem. Ir skaidrs, ka Cilvēks pašos pamatas nav spējīgs tuvoties tādai augstienei kā Lopam, ka viņš ir pašos savas konstitūcijas pamatos apsēsts ar kādu Defektu kas liedz viņam jebkad pat tuvoties dvēseles dižumā visprastākam Lopam, un ka šis Defekts ir nemainīgs un permanents, neiznīcināms un neizravējams.

Šis Defekts saucās Morālais Instinkts. Cilvēks ir vienīgais no dzīvniekiem kam tāds piemīt. Tas ir tas, ar ko var izskaidrot viņa ārkārtējo zemiskumu. Tas ir tas, kas dod Cilvēkam iespēju darīt ļaunu. Morālajam instinktam nav itin nekādu citu funkciju. NAv nemaz iedomājami, ka Morālajam Instinktam varētu būt kāda cita funkcija. Bez Morālā Instinkta, cilvēks nebūtu spējīgs darīt ļaunu un viņš būtu vienlīdzīgs visiem Augstākajiem Dzīvniekiem.

Tā kā Morālais Instinkts pastāv tikai šīs vienas funkcijas dēļ, šai vienai kapacitātei - dot cilvēkam spēju darīt ļaunu – tai acīmredzot nav nekāda vērtība cilvēkam. Tā ir tikpat nevērtīga kā jebkura slimība. PAtiesi, tā nav nekas cits kā slimība. Trakumsērga arī ir slikta lieta, bet ne tik slikta kā šī slimība. Trakumsērga dod iespēju cilvēkam darīt kaut ko tādu, ko viņš nevarētu izdarīt veselīgs būdam - nonāvēt līdzcilvēku ar indīgu kodienu. Taču neviens cilvēks netop labāks ar to, ka viņam piemīt trakumsērga. Morālais Instinkts dod iespēju cilvēkam rīkoties ļauni. Tas dod iespēju rīkoties ļauni tūkstošos veidos. Trakumsērga ir nevainīga slimība, salīdzinot ar Morālo Instinktu. Neviens, tātad, nav par neko labāks ar to, ka viņam piemīt Morālais Instinkts. Kas tad varētu būt bijis pats Pamatlāsts, ko Cilvēks radībā saņēma? Skaidrs, ka tas ir tas, kas tas ir bijis jau kopš visa sākuma - Morālais Instinkts - spēja atšķirt ļauno no labā un līdz ar to, spēja tīšuprāt darīt ļaunu, jo citādi nav iespējams darīt ļaunu kā ar paša darītāja tīšu apziņu.

Tā nu mēs esam radīti un vairojušies un deģenerējušies no kāda senča - kāda mikroskopiska atoma kas bezmērķīgi sava prieka dēļ kustas starp ūdens piliena plašajiem apvāršņiem - no kukaiņa uz kukaini, no lopa uz lopu, no reptīļa uz reptīli, pa visu garo bezhumora nevainīgās attīstības lielceļu, līdz kamēr mēs esam sasnieguši pašu zemāko attīstības stādiju, tā saucamo Cilvēka stādīju. Zemāk par mums - nav itin nekas. Tikai francūži.

Marka Tvena vārdus pārtulkoja Juris

 

Kas jauns Latvijā?