Re: Sāpīga tēma

 

From: RSpuris@aol.com
Date: 3/16/03 11:02

< Vēsturiskā apziņa, integrācija un muzejs. Valters Nollendorfs.
Deform
ēta vēsturiskā domāšana ir viena no okupācijas sekām, ko var labot tikai ar pacietīgu izglītošanu.>

Ļoti gribētos dzirdēt Latvijas sveikotāju komentārus par augšminēto rakstu 15.marta DIENĀ. Saprotu ka tā ir sāpīga tēma, taču grūti apstrīdēt Nollendorfa uzsvērto domu par 50 gadu okupācijas seku pārvarēšanu. Citiem vārdiem - vēstures īstenu izzināšanu veselīgākas nākotnes labā.

Ričs.

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 3/16/03 5:01

Rič, tā deformētā domāšana kā okupācijas sekas droši vien ir medusmaize aizrobežu letiņiem. Sak, ja liktenis nebija lēmis pus gadsimtu dzīvot dzimtenē, vismaz domāšana tagad ir pareizākā. Bet es ar tādām pašām tiesībām varu teikt, ka tieši trimdā dzīvojošo letiņu domāšana ir deformēta. Jo mēs uz savas ādas izjutām, kas bija okupācija, citiem tā ir tikai teorija un nojausma, izkropļots atspulgs. Interesanti, ko var te pacietīgi izglītot gudrīši no Rietumiem. Bez tam cienījamais Nollendorfa kungs tikai ir mēģinājis sadalīt Latvijas latviešus "sadzīvojušajos" un "cietušajos", taču nekādus metus pareizajai vēsturiskajai apziņai, kādā virzienā mums jāizglītojas, nav norādījis.

Piekrītu, ka ir jāapzina cilvēki, kas izrādījuši protestu okupācijas varai. Diemžēl, uzskatīt, ka šie varoņi radīja trešo atmodu, var tikai gudrinieki, kas nepazina pašu okupāciju. Nu pamēģiniet Latvijā saorganizēt tādas pašas demonstrācijas cīņai pret Huseinu, nekas nesanāks. Nav stimula. Bet atbrīvoties no Krievijas žņaugiem bija stimuls, tā dēļ latvieši bija ar mieru stāties pretī krievu tankiem.

Vēsturisko kopsaucēju nebūs iespējams atrast ar kādas vienas taisnības uzspiešanu jeb "pacietīgu izglītošanu", par "deformētiem" nodēvējot cilvēkus, kas paši bija tanī vēsturē iekšā. Vienoties iespējams tikai uz līdztiesības pamatiem. Rietumu latvieši ar savu intelektu un analītisko prātu var daudz līdzēt mūsu valsts vēstures izpratnē. Tomēr tas varēs notikt vienīgi tad, kad viņi būs brīvi no stereotipiem par "pareizo" un "nepareizo" domāšanu.

Starp citu, arī tagad top vēsture. Un nestāstiet man, ka tā "īstā" skatāma tikai caur ofisa logu, automašīnas stiklu vai televizora ekrānu. Vēsture top caur katru cilvēku - gan to, kas sēž ofisā un automašīnā, gan to, kas nezina, kāda viņa ģimenei pienāks rītdiena, tas kopsaucējs nebūs no viena vai diviem, bet daudziem skatu punktiem.

Ausma

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 3/17/03 9:00

Sveiki!

Ausma rakstīja tā: < Nu pamēģiniet Latvijā saorganizēt tādas pašas demonstrācijas cīņai pret Huseinu, nekas nesanāks. Nav stimula. Bet atbrīvoties no Krievijas žņaugiem bija stimuls, tā dēļ latvieši bija ar mieru stāties pretī krievu tankiem. >

BRAVO, Ausma! Nost ar rietumos smadzenes atmiekšķējušajiem pasaules kara kūdītājiem! Nost ar G.W.Buša klēpī līdēju Bleķa Lēdiju Vairu Vīķi-Freibergu! Ausmu Ābeli par prezidenti!

Juris

 

 

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 3/17/03 10:34

Bravo, Ausma - labi teikts, to saprotu un tam piekrītu!

Indulis

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 3/17/03 12:16

Juris raksta: <<Nost ar G.W.Buša klēpī līdēju Bleķa Lēdiju Vairu Vīķi-Freibergu! Ausmu Ābeli par prezidenti!>>

Es būšu apsaukātāju prezidente. :-)

Ausma

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 3/17/03 1:38

Juris: < BRAVO, Ausma! Nost ar rietumos smadzenes atmiekšķējušajiem pasaules kara kūdītājiem! Nost ar G.W.Buša klēpī līdēju Bleķa Lēdiju Vairu Vīķi-Freibergu! Ausmu Ābeli par prezidenti! >

Rokas nost no Sadama Huseina!!!!!! Mēs mīlam Sadamu Huseinu!!!!! Masveida civilistu slepkavības nav nekas, iepretim Sadama Huseina mieram!!!!!!

Tas ir tas ko tagad pozēdami ar humānismu patiesībā saka Juris un Ausma.

Juri, man jāsaka, ka tieši tādu "miermīļu" kā tu labad ASV pēc WW2 pasaules kara beigām pat neiedomājas sniegt kaut kādu atbalstu Baltijas mežabrāļiem.

Ja līdz Buša ausīm nonāks Jūsu izmisīgi lūgumi pēc miera, tad Sadams vēl ilgi turpinās to ko iesācis un drīz vien varēs diktēt savu noteikumus slēpdamies ar globālu kodoldraudu vairoga.

P.

 

 

 

From: berzins.ugis@telia.com
Date: 3/17/03 2:52

Ausma: < Rič, tā deformētā domāšana kā okupācijas sekas droši vien ir medusmaize aizrobežu letiņiem. Sak, ja liktenis nebija lēmis pus gadsimtu dzīvot dzimtenē, vismaz domāšana tagad ir pareizākā. Bet es ar tādām pašām tiesībām varu teikt, ka tieši trimdā dzīvojošo letiņu domāšana ir deformēta. >

Ausma, Tev pilnīgi pareizi, tas ir vienmēr vērtētāja subjektīvā nostāja un vērtētāja vardu izvēle! Tev ir tikpat lielas tiesības dēvēt kā Tu saki "aizrobežas letiņus" kā Tu gribi, arī apgalvot, ka tiem ir "deformēta domāšana"!

Tev pilnīgi pareizi, "aizrobežu letiņi" 50 gadu cīnījās par Latvijas brīvību, demonstrēja, ziedoja līdzekļus, vēl šodien atbalsta un palīdz simtiem un tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju kuriem bez šī atbalsta dzīve būtu vel neciešamāka!

Tev pilnīgi pareizi, "aizrobežu letiņu" domāšana ir deformēta, jo nav konforma ar Latvijas valdības praksi, ka pietiek ar 42 latiem pensionāriem, 72 lati minimālā alga ir pietiekama lai uzturētu ģimeni, par korupcijas apkarošanu ir stundām jārunā, bet ko darīt "nav vērts", svarīgākas ir pašu kabatas nekā tautas, iedzīvotāju vispārēja labklājība. Tev pilnīgi pareizi šāda domāšana ir deformēta izejot no 50 gadu komunisma terora un varas!

< Jo mēs uz savas ādas izjutām, kas bija okupācija, citiem tā ir tikai teorija un nojausma, izkropļots atspulgs. Interesanti, ko var te pacietīgi izglītot gudrīši no Rietumiem. Bez tam cienījamais Nollendorfa kungs tikai ir mēģinājis sadalīt Latvijas latviešus "sadzīvojušajos" un "cietušajos", taču nekādus metus pareizajai vēsturiskajai apziņai, kādā virzienā mums jāizglītojas, nav norādījis. >

Ausma, Tu jau atkal esi vecā argumentācijā, tie "aizrobežas letiņi" neko nezin, nav cietuši, ir dzīvojuši kā Leiputrijā utt. utt.

Ausma, Tev tikai jāatceras daudzkārt teiktā patiesība, (kas pierādīta pasaulē pagātnē un daudzkārt apstiprināta zinātniskos pētījumos) ka Latvijai jāizveidojas, jāpārveidojas no iekšienes - ar bailēm, pastāvošās varas atbalstīšanu un domu, ka būt vienreiz mūžā uz barikādēm, pietiks arī bērnu bērniem .....

< Piekrītu, ka ir jāapzina cilvēki, kas izrādījuši protestu okupācijas varai. Diemžēl, uzskatīt, ka šie varoņi radīja trešo atmodu, var tikai gudrinieki, kas nepazina pašu okupāciju. >

Ausma, vai Tu patiešām domā, ka trešā atmoda būtu bijusi iespējama bez pirmās un otrās? Klusie varoņi un darba darītāji ir daudzreiz praksē izdarījuši vairāk, nekā dažs labs no mums šodien godinātiem varoņiem!

< Nu pamēģiniet Latvijā saorganizēt tādas pašas demonstrācijas cīņai pret Huseinu, nekas nesanāks. Nav stimula. Bet atbrīvoties no Krievijas žņaugiem bija stimuls, tā dēļ latvieši bija ar mieru stāties pretī krievu tankiem. >

Ausma, ir Tavs teiktais jāsaprot tā, ka "iekšrobežu latvietim" stimuls ir ļoti reta parādība un domāt, iestāties par cilvēkiem kuri nav tuvākā apkārtnē ir nevajadzīga nodarbība?

< Vēsturisko kopsaucēju nebūs iespējams atrast ar kādas vienas taisnības uzspiešanu jeb "pacietīgu izglītošanu", par "deformētiem" nodēvējot cilvēkus, kas paši bija tanī vēsturē iekšā. Vienoties iespējams tikai uz līdztiesības pamatiem. Rietumu latvieši ar savu intelektu un analītisko prātu var daudz līdzēt mūsu valsts vēstures izpratnē. Tomēr tas varēs notikt vienīgi tad, kad viņi būs brīvi no stereotipiem par "pareizo" un "nepareizo" domāšanu. >

Ausma, īstā Latvijas vēsture laika posmam no 1930. līdz 1990. gadam tiks rakstīta no šodienas ģimnāzistiem. Cik pareiza tā būs, noteiks dokumentu eksistence un pieejamība. Ka dokumenti daļēji pazudīs, par to ir jau gādājuši un gādās paši Latvijas pilsoņi! Latvijas latviešu intelekts un prāts ne par ko nav sliktāks par pasaules labākiem. Problēma ir tikai tā, ka pārāk daudziem Latvijas iedzīvotājiem svarīgāka ir kandidāta frizūra, uzvalks utt, nekā arodnieciskās spējas un griba veidot labāku Latviju!

< Starp citu, arī tagad top vēsture. Un nestāstiet man, ka tā "īstā" skatāma tikai caur ofisa logu, automašīnas stiklu vai televizora ekrānu. Vēsture top caur katru cilvēku - gan to, kas sēž ofisā un automašīnā, gan to, kas nezina, kāda viņa ģimenei pienāks rītdiena, tas kopsaucējs nebūs no viena vai diviem, bet daudziem skatu punktiem.>

Ausma, Tu neesi vientuļa "nelaimes čupiņa" pasaulē, trīs ceturtdaļas no pasaules iedzīvotājiem šodien nezin kāda būs rītdiena!

Ausma, Valters Nollendorfs ir darījis daudz vairāk Latvijas un latviešu labā, nekā sabiedrība to kaut kad apzināsies.

Uģis G. Bērziņš, par to, ka jāizbeidz vispirms skatīties kas ir autors, svarīgāk ir lasīt rakstīto, pārdomāt un pārrunāt - iemīļotā dalīšana "cietušo grupā ar īsto izpratni" un "leiputrijas nezinīgiem" atrisinājumu nedos.

Mēs latvieši patiešām esam viena fantastiska tauta.

 

 

From: Girts.Zegners@t-online.de
Date: 3/17/03 3:30

Labdien, Ausma !

Līdzīgi Uģim uzskatu, ka Valters Nollendorfs dara ļoti svētīgu darbu un nebūt nemēģina argumentēt sekli. Arī Tavi komentāri parasti ir interesanti un vienmēr vedina uz pārdomām, kaut gan arī šad tad tiem nepiekrītu, it īpaši attiecībā uz trimdas latviešiem.

Tamdēļ atļāvos Tavu komentāru aizsūtīt pašam V.Nollendorfam, no kura šodien saņēmu šādu atbildi.

Ģirts no R-Eiropas balkona

 

----- Original Message -----

From: <valtersn@lanet.lv>
To: <Girts.Zegners@t-online.de> ; <RSpuris@aol.com>
Cc: <omf@latnet.lv>
Sent: Monday, March 17, 2003 4:41 PM
Subject: Re: Fw: Sāpīga tēma.

Rič, Ģirt, paldies par šo. Ar "sveikošanu" nu jau sen vairs nav iznācis nodarboties, tāpēc interesanti lasīt tautas balsi. No Ausmas Ābeles skan aizvainojums, bet varbūt viņai būtu vēlreiz jāpārlasa un jāpārdomā mans raksts, lai mēs varētu nonākt diskusijā par šiem grūtajiem jautājumiem. Viņa noteikti atrastu, ka es nebūt neesmu izslēdzis trimdas cilvēkus no deformētās vēsturiskās domāšanas. Viņiem šī vēsture vairāk vai mazāk apstājās 1944./45. gadā -- tas ir pieminēts. Un, nudien, es nevienu cilvēku neesmu nosaucis par deformētu, tikai mūsu tautas ienaidnieku uzspiesto un propagandēto vēsturisko domāšanu, kas tomēr ir atstājusi pēdas. Noteikti arī manā, lai gan es cenšos visam vēlreiz kritiski kulties cauri. Nezinu, kāpēc Ausma Ābele vienā vietā min ka es "nekādus metus pareizajai vēsturiskajai apziņai, kādā virzienā mums jāizglītojas, nav norādījis", bet turpat tālāk runā par Rietumu latviešu stereotipiem par "pareizu" un "nepareizu" domāšanu, kas vismaz manā uztverē ir pretruna. Žēl, ka Ausma Ābele nav atgriezusies pie manas iesākuma tēzes, ka pamatā nepieciešama patiesības atklāšana, ko tikai tagad esam iesākuši darīt. Taisnību un paštaisnību ir daudz, patiesība tikai viena, un tā nereti ir ļoti grūti pieņemama un sāpīga. Tam, ko mācām, jābūt balstītam šajā patiesības atklāšanā. Arī Ābeles kundzes teiktajam ir vieta šajā sāpīgajā procesā.
Ar -- --
Valters

Valters Nollendorfs, Mores iela 12-2, Riga, LV-1034, Latvija.
Tel. +371-7 393 086.
If Lanet bounces back your mail, try <valtersn@yahoo.com> .

 

 

From: baiba2000@hotmail.com
Date: 3/17/03 3:37

Viens no fantastiskās tautas - Uģis G. Bērziņš: "svarīgāk ir lasīt rakstīto, pārdomāt un pārrunāt - iemīļotā dalīšana "cietušo grupā ar īsto izpratni" un "leiputrijas nezinīgiem" atrisinājumu nedos."

Cik nopietni Jūs uztvertu Ausmiņas vai kāda cita "cietušo grupas" (Jūsu terminoloģijā)padomus "leiputrijas nezinīgiem", kā vērtēt tos vai citus procesus, kas pēdējos 60 gados notikuši latviešu diasporā Jūsu  mītnes zemē? Laikam pasmīnētu ūsās. Lūk, arī mēs varam atļauties šādu smaidiņu :-), un to nebūt nevajag ņemt ļaunā: ne allaž, no malas skatoties, ir labāk redzams. Jo neba mums  vieniem savulaik piemita jaukā tendence  sajūsmināties par to, kāda ir "kandidāta frizūra, uzvalks utt, nekā arodnieciskās spējas un griba veidot labāku Latviju!" . Ja nemaldos, atmodas gados bija kāds PBLA priekšsēdis, kurš visu ārlatviešu vārdā tāpat izteica savas simpātijas "frizūrai un uzvalkam", cerot uz Valsts prezidenta krēslu. Tāpēc nemetīsim akmentiņus cits cita dārziņā - katram no mums ir sava pieredze, kuras nav otram. Un visaugstais vēl nav izvērtējis, kura no tām būtiskāka. Jo, lai cik dīvaini arī tas nebūtu, ja nebūtu "cietušo grupas", nebūtu Latvijas. Un tad jau nebūtu arī, par ko šodien matus skaldīt....  :-)              Baiba


 


From: aabele@sveiks.lv
Date: 3/18/03 1:19

Sveiks, fantastiskais tautieti!

Ja jau sākam pāriet pie konkrētām darbībām vai bezdarbībām, tad nebūs korekti uzskatīt, ka aizrobežu letiņi tik vien darīja kā demonstrēja, ziedoja, cīnījās par Latvijas brīvību, kamēr iekšrobežu latvieši sadarbojās ar okupācijas iestādēm un arī tagad tālāk par savu degungalu neskatās.

Ne visus trimdiniekus dzīves vilnis uznesa virspusē, ne visus. Cik no viņiem neizdarīja pašnāvības, nenodzērās, nenomira veco ļaužu mītnēs dvēseles diskomfortā un vientulībā. Arī tā ir daļa no mūsu tautas zara, un arī tas ir mūsu tautas neatgriezenisks zaudējums. Nerunājot nemaz par tiem bērniem, kas būtu varējuši piedzimt Latvijā, ja mūsu tautas vīrieši nebūtu gan iznīcināti, gan izkaisīti pa visu pasauli.

Mēs Latvijā esam izturējuši ne tikai komunisma celšanas eksperimentu. Tagad mēs joprojām izturam jaunu eksperimentu - tā saucamo šoka terapiju visnekaunīgākajā veidā. Cik saprotu, ne jau vietējie latvieši ir šīs šoka terapijas autori, gudrā ideja ir nākusi no Rietumiem, ar Bruno Rubesi priekšgalā. Cita lieta, ka nu arī tiem iekšletiņiem, kas pie naudas un varas tikuši, šī šoka terapija ir tā iepatikusies, ka viņi mūžam no tās negribēs atteikties. Un tad ir tā, kā Uģis raksta - pensijas un minimālā alga zem iztikas minimuma, no kā maza iespēja iegādāties saražoto preci, līdz ar to palēnināta vietējā tirgus attīstība un ražošana.

Kad cilvēkam ikdienā jācīnās par savu kailo dzīvību, viņam nav laika domāt par naftas kaujām citā zemeslodes pusē. Un arī savā valstī ar viņu var manipulēt kā vien grib, jo viņš ir spiests ķerties pie jebkura salmiņa savas dzīves uzlabošanai, no tā arī aklā uzticēšanās vēlēšanās tiem vilkiem, kas nāk apsegušies ar aunu ādām.

Nekur citur šī šoka terapija nav bijusi tik izteikta. Ne Lietuvā, ne Igaunijā nav simtiem tūkstošu zaudējuši pajumti, kā tas ir Latvijā. Man nav nekas pretī pret pašu Nollendorfu, bet kad manus dubļos iemītos tautiešus vēl grib barot ar kaut kādu "pareizu" ideoloģiju, esmu pret.

Ausma

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 3/18/03 1:21

Sveiks!

Pārlasīju Valtera Nollendorfa rakstīto. Un atkal jāsecina, ka tiek pielaistas ierastās kļūdas, kuras tad arī noved pie aizvainojumiem.

Taisnība katram sava. Tā ir viscaur subjektīva, un nav iespējams ko objektīvi pierādīt. Pat mērinstrumenti un to rādījumi, kuri paši par sevi ir objektīvi, tiek interpretēti subjektīvi. Tāpēc jebkurš mēģinājums oponēt tādejādi, ka - redz, katram sava taisnība, bet viņš (kāds nebūt viņš) cenšas atklāt patiesību, kura tad citiem ir sāpīga. Nē! Viņš cenšas atklāt savu taisnību un to izdot par patiesību. Savdabīgs mēģinājums notēlot Dievu.

Bet šādu kļūdu tīši vai netīši pieļauj bieži. Bieži, un daudziem tas ķeras pie dūšas, - redz viņu taisnība iepretim kāda patiesībai.

Arī šis rakstītais protams ir tikai mana taisnība, mana problēmas interpretācija. Problēmas, kura radīta neprasmīgi spēlējoties ar terminiem.

Vienmēr esmu centies, un droši arī turpmāk centīšos panākt to, lai cilvēki un indivīdi spētu uzņemties atbildību par saviem vārdiem, neslēpjoties, nedz aiz Dieva, Jēzus, vai patiesības. Bet, lai izmantotu sevi kā instrumentu, un arī uzņemtos atbildību par sevis paustajām taisnībām. Jo vairāk tā tas notiks, jo, es domāju, līdzvērtīgākas un interesantākas diskusijas varēs notikt.

Pūks

 

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 3/18/03 4:02

Sveiki, sveiki

Kaut kācs ārprācs!

Atkal notiek sīkmanīgā matu dalīšana - "re kādi tie ārletiņi un re kādi mēs iekšletiņi" un otrādi.

Mana dziļākā pārliecība, ka deguna urbināšanai ir vairāk jēgas nekā šai bezjēdzigajai diskusijai. Domāju, ka tā ir pat kaitīga. Jo atšķirību meklēšana ir virzīta uz skaldīšanu nevis vienošanu. Nu, neesam mēs tik daudz, lai tērētu laiku utu meklēšanā viens otra kažokā. Katrs mēs esam savādāks un nekādi vispārinājumi neder ne visiem ārletiņiem, ne visiem iekšletiņiem. Man ir pilna kabata ar dažādiem piemēriem jo gana pazīstu abas grupas un tādus, kuri ir ... pa vidu. Tas ir pārcēlušies no ārzemēm uz šejieni un tādu kuri no šejienes pārcēlušies uz ārzemēm.

P.

P.S. Paldies Ausma par iejūtīgo atgādinājumu :"Cik no viņiem neizdarīja pašnāvības, nenodzērās, nenomira veco ļaužu mītnēs dvēseles diskomfortā un vientulībā. "Ierauj kādu šļuku viņu piemiņai un palasies jaunāko "Privāto Dzīvi" par savu elku - Balto Tēvu Andri Šk. Radio reklāmas vēstīja, ka tev būs ko palasīties.

 

 

 

From: signis@kssc.lv
Date: 3/18/03 4:40

Kā nesen izlasītajā Duglasa Adamsa grāmatiņā no Hitchhiker sērijas, kur uz kādas planētas dzīvo cilvēki un ķirzakas, bet pie valdīšanas ir ķirzakas, kas cilvēkus nemitīgi apspiež. Tomēr stāstītājs uzsver, ka tā ir īsta demokrātija, jo cilvēki paši ir tie, kas vienmēr brīvās vēlēšanās nobalso par ķirzakām. Minētā motivācija arī kaut kur dzirdētā, ja nebalsosim par šīm ķirzakām, tad būs citas vēl sliktākas :-)

Tomēr, visumā Ausmai piekrītu, ka iekšlatviešiem pietiek savu problēmu. Kā jau iekšletinš - pēc dažu draugu domām gan vairs tikai pa pusei iekšletinš...Tipiski cilvēki par tālām citu tautu problēmām sāk domāt tikai tad, kad savas primārās vajadzības ir apmierinātas.

Pie reizes pievienojos arī Pūkam - tā vienīgā patiesība, kura nu visiem būtu jāatklāj, bija pirmais, kas arī man iegriezās acīs, kad lasīju Valtera Nollendorfa vēstuli.

Visu gaišu,
Signis

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 3/18/03 4:56

Purapele, nekādā veidā nejūtos atbildīga par Andra Šk. darbiem un nedarbiem. Ja Tev kaut kas pie viņa nepatīk, runā ar Andri Šk., bet liec reiz man par šo personu mieru!

Vai arī, kad Tev niez, ierauj paša pieminēto šļuku! Man, paldies Dievam, vēl citu prieciņu dzīvē pietiek.

Ausma

 

 

From: purapele@mail.delfi.lv
Date: 3/18/03 10:10

Ku-kūu

< Purapele, nekādā veidā nejūtos atbildīga par Andra Šk. darbiem un nedarbiem. Ja Tev kaut kas pie viņa nepatīk, runā ar Andri Šk., bet liec reiz man par šo personu mieru! >

Pati solījies balsot par viņa "komandu" un tagad kraties vaļā no atbildības. Viņš vēlētājiem solīja profesionālu darbu, utt, ar savu harismu savāca tik daudz balsis un tagad vienkārši nolicis deputāta mandātu un aizgājis atpūsties. Patiesībā jau es par to priecājos, jo bez ironijas domāju, ka viņa pēctecis Slakteru Atis varētu būt goda vecis. Tikai žēl, ka viņš ir tāds "rara avis" tai "komandā".

< Vai arī, kad Tev niez, ierauj paša pieminēto šļuku! Man, paldies Dievam, vēl citu prieciņu dzīvē pietiek. >

Jau darīcs, jau darīcs! Par visiem kategorijās sadalītajiem "iekš-, ārletiņiem", nelaimīgajiem un laimīgajiem.

P.

 

 

 

From: Maras@uq.net.au
Date: 3/18/03 2:45

Sveiki!

Vinnijs Pūks: < Taisnība katram sava. Tā ir viscaur subjektīva, un nav iespējams ko objektīvi pierādīt. >

Un kā pierādīt, ka taisnība katram sava? Un - ka tā ir viscaur subjektīva, un nav iespējams to objektīvi pierādīt?

Marija.

 

 

From: gailitis@istar.ca
Date: 3/18/03 3:14

Sveiki,

Mēs šeit šo tematu pārstrādājam nezcik reizes, un es mēģinu laiku netērēt tam. Vēl laikam neesi sapratusi, ka šo jautājumu neviens nevēlas atbildēt, tikai 'taustās ap maliņām'. Jo tam godīgi atbildot būs jāpieņem pavisam citas mērauklas visos personīgos uzskatos. To nevēlamies darīt, mums (vismaz dažiem) zināmu iemeslu dēļ.

Vilis G. <')))><

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 3/18/03 3:40

Sveiki!

Marija vaicāja: < Un kā pierādīt, ka taisnība katram sava?>

Un Vilis G. <')))>< zināja atbildēt tā: < Vēl laikam neesi sapratusi, ka šo jautājumu neviens nevēlas atbildēt /.../ To nevēlamies darīt, mums (vismaz dažiem) zināmu iemeslu dēļ.>

Jā, kā tad nu tur bija? Vai tāpēc neviens nevēlas atbildēt, ka negrib atzīties, ka ASV prezidentam G.W.Bušam ir tā taisnība, un tikai tie kas ir ar viņu būs tie, kas iekļūs debesu valstībā?

Jeb kā ASV prezidenta G.W.Buša apjūsmotājs Ojārs Celle izteicās šodienas domrakstiņā avīzē "Laiks": ". . . jo tieši ASV amatpersonu noteiktība un neatlaidība bija izšķirošā, lai Baltijas valstis atgūtu neatkarību. /.../ Nu pienācis laiks maksāt lojalitātes meslus, [nostāties] aiz Amerikas platā pleca."

Jeb kā kāds Turcijas valstsvīrs esot izteicies jau Papabuša Pirmajā Līča kara laikā: "Kad pienāks laiks sēsties pie uzvaras mielasta, vai mēs gribam būt godāti viesi vai daļa no mielasta?"

Juris

PS Vai būšu pareizi sapratis, ka tas turks citēja mīļā Jēzus Kristus vārdus?

 

Kas jauns Latvijā?