Pirmdien, 2003, g. 17. martā

Sveicināti, Žagariņa kungs!

Paldies par daudziem interesantiem rakstiem un daudznozīmīgiem konceptiem, kas ir valdzinājuši prātus kā latviešos tā cittautiešos simtiem un pat tūkstošiem gadus. Daudzi ir centušies atrast pareizo sadzīves formu, kur būtu miers pārticība, brīvība un prieks dzīvot.

No līdz šim lasītās literatūras un personīgiem piedzīvojumiem esmu novērojis, ka visas man zināmās sadzīves formas, pēdējo 2000+/- gados ir bazētas uz Bībeles teokrātiju.

Te atļaujos, manā vienkāršā valodā aizsūtīt manas domas un novērojumus. Lūdzu sakiet un rakstiet, kas ir nepareizi vai citādi.

Lielajā grāmatā [Bībelē], Ābrāma bērniem ir rakstīts: ‘Un ja jūs atzīsiet patiesību, tad patiesība darīs jūs brīvus’. [Jāņa.8.32,33]

Vairums latviešu, tāpat amerikāņu un kanādiešu sevi uzskata par Ābrāma bērniem, kaut arī patiesie Ābrāma bērni to neatzīst. Tādēļ gadu tūkstošiem ir bijušas asiņainas cīņas.

Arī senlatvieši atzina runāt patiesību, tas ir nemelot, un dainās raksta:

Ej, bāliņi, taismu ceļu, runā taisnu valodiņu,
Tad ij Dievs palīdzēs taisnu ceļu nostaigāt.[34199]

Re: Demokratija: Saruna Sveiks kopā 2/25/03 – 2/26/03 (KJL 287.numurs sestā lapa).

Te ir paceltas demokrātiskās idejas cilvēku sadzīvē par kurām ir vērts runāt un domāt jo praktiska rotaļāšanās ar šīm idejām 57 gadu laikā [1945-2003] ir novedušas lielās demokratijas lielā globālā naidā.

Tas naids ir tik liels, ka pat ved modernos ieročus, lielos kvantumos un draud tos tūlīt lietot.

Šīs kristīgās demokrātijas demonstrē , ka viņi ir saražojuši tik daudz un tik drausmīgus ieročus kā nekad. Bumbas ir tik spēcīgas ka kilometra radiusā visa dzīvība tiek iznīcināta, pat mušas un kukaiņi. Pārejos 2-3 kilometri cilvēkiem tiek izrautas acis un plaušas. Visa pārējā pasaule jūtas apdraudēta un tagad steidzās būvēt ieročus. Visi runā, ka to dara sava miera un savas valsts drošības labad. Kas runā taisnību un kas melo ir grūti izškirt. Izklausās, ka visvarenākā demokrātiskā republika Amerika ir atteikusies piedalīties miera sarunās un liekas, ka nobumbos akmens laikmetā tādu sīkvalsti Irāku. Tad, kā Palestīnā, būvēs demokrātiskos setlmentus. Runā, ka pēc tam pievāks arī pārējas sīkvalstis savā demokratiskā varā. Visus musulmaņus, kas vēl paliksdzīvi saliks daudzās mazās reservācijās jeb nometnēs un apbūvēs lielus mūrus, lai pilnīgi izolētu no pārējiem musulmāņiem. Līdzīgi kā tas tiek darīts Palestīnā un kā tas tika izdarīts ar indiāņiem, vietējiem Amerikas iedzīvotājiem.

Es domāju, ka tas būtu ātrākais veids ievest Amerikas stila demokrātiju Vidējos austrumos un nākamie iedzīvotāji varēs ekonomiski labāk dzīvot. Tas ari būtu saskaņā ar Bībeles mācību.

Jautājums ir - vai amerikāņi vieni paši to varēs izdarīt, jo vairums eiropiešu domā ka musulmaņi ir jāatstaj mierā un viņu kultūrā un viņu zemēs nevadzētu maisīties, bet lai tie pamazām mūs kopē un savu dzīvi uzlabo.

Arī jārēķinās, ka citi musulmaņi, kas ir turpat pie miljarda cilvēku var, kādu desmit gadu laikā, arī iegādāties lielos, nāvīgos ieročus un tad pāris nedēļu laikā Ameriku un viņas sabiedrotos pārvērtīs par līķu kaudzēm. To cietīs mūsu bērni vai bērnu bērni un tāda demokrātiska Amerikas impērija vairs neeksistēs. Tā bus musulmaņu kolonija.

Korejā un Vietnamā, ko amerikāņi sadalīja, neizskatās, ka tur būtu kāda draudzība uz kuru var paļauties. Tāpat Ķīna var kādu dienu izdomāt, bet neteikt, ka internacionālās drošības dēļ likvidēs Ameriku.

Ar varu [Amerikas stila demokrātiju] nedrīkst uzspiest, tas novedīs Ameriku postā.

Te varam novērot, ka Amerikas demokratiskā republika, pāris mēnešos, pārvērtās par Amerikas demokratisko impēriju.

Es domāju ka par to būtu, te Jūsu avīzitē, jāpārrunā. Jo kāda arī Amerika nebūtu, un kāda arī nav tās ļaunā pagātne, tā ir izveidojusies par vienu brīvu valsti. Te ir miljioniem cienīgu un labu cilvēku un to visu pazudināt būtu ļoti neprātigi. Aizies daudzi gadu simteņi , kamēr kaut kas līdzīgs izveidosies par jaunu.

Esmu atradis Krievijas cara [cēzara] Pētera I Testamentu. Krievijas valdība bija monarhija bazēta uz Bībeles ētikas un mērķiem. Liekas ir ļoti līdzīga Americas demokratijai. Lūdzu lasiet un salīdziniet:

Svētās un nedalamās Trīsvienības vārdā, mēs, Pēteris I, utt.,visiem mūsu pēcnācējiem ,... vadībai:

Diženais Dievs, no kura nāk mūsu dzīve un vara, mūs nepārtraukti svētī ar savu gaismu un visādā veidā sniedz Dieva atbalstu, ļauj man skatīties uz krievu tautu, kā uz aicinātu nākotnē valdīt Eiropā.

ŠĪ doma balstās uz to , ka lielākā daļa Eiropas tautu kļuvušas vecas vai tām iestājies vecuma vājums, tāpēc tās neapšaubāmi jāiekaro no jauna. Tas jādara jaunai tautai, kad pēdējā sasniegs savu spēka un attīstības augstāko pakāpi.

Es uzskatu ziemeļu nākošo invāziju uz Rietumiem un Austrumiem par periodisku kustību svētītu ar uzmanību, kura barbaru invāzijas ceļā uzmodināja romiešu tautu.

Šīs populārās cilšu migrācijas ir kā Nilas straume, kas tai noliktajos laikposmos ar savu sulu mēsloja noliesējušās Ēģiptes zemes.

Man atnākot, Krievija bija kā upīte, es to atstāju kā upi, mani pēcnācēji no tās izveidos lielu jūru, kas apūdeņos noplicināto Eiropu, bet tās viļņi velsies tālāk, nemanīdami nekādus dambjus, kurus nespēs uzcelt tik novājinātās rokas, ja vien mani pēcteči pratīs savaldīt straumi, un tāpēc es viņiem atstāju šīs pamācības, ieteikdams tās pastāvigi uzmanīgi pārlasīt:

I Turēt krievu tautu pastāvīgā kara stāvoklī, neļaut karavīriem artpūsties, atlaist rezervē tikai tad, ja vajag uzlabot valsts financiālo stāvokli, pārformēt armiju un sagatavot izdevīgu brīdi uzbrukumam. Darboties tā, lai miers kalpotu karam, bet karš-mieram, Krievijas robežu paplašināšanai un uzplaukumam.

II Visos iespējamos veidos aicināt izglītotos Eiropas tautu vadoņus kara laikā un zinātniekus miera laikā veicināt to, ka krievu tauta varētu izmantot citu tautu sasniegumus, savus iekarojumus nekādā veidā nezaudējot.

III Rodoties jebkurai, pat vismazākai iespējai, piedalities ..????.. .. īpaši Vācijā. Pēdējā kā jau tuvāk esošā, mūs interesē visvairāk.

IV Sadalīt Poliju, pastāvīgi uzturot tās iekšienē skaudību un nesaskaņu, varenos uzpirkt ar zeltu, ietekmēt seimus un uzpirkt tos , lai varētu, lai varētu ietekmēt karaļa vēlēšanas, visu laiku izvirzīt savu piekritēju kandidātus, pēdējos atbalstīt; ievest tur un turēt Maskavas pulkus un rodotos iespējai, atstāt tos uz visiem laikiem .[[Tas notiek tagad Latvijā un tādas Partijas kā Jurkāna un Rubika ir ietekmētas un uzturētas no demokratiskās Krievijas. Tā kā Amerikā ir tāda Al-Queda grupa ]] Ja varenie kaimiņi pretosies, viņus tūlīt apklusināt, sadalot zemi, līdz radīsies iespēja paņemt to, kas būs dots.

V Paņemt no Zviedrijas visu, kas būs tikai iespējams izprovocēt to uzbrukumam, lai rastos iegansts to pievienot. Izolēt Zviedriju no D, bet Dāniju no Zviedrijas un neatlaidīgi kurināt skaudību starp šīm valstīm.

VI Krievu kņaziem, pastāvīgi izmeklēt sievas no Vācijas princesēm, lai būtu attīstītas ģimenes saites un saites un tuvinātos intereses, bet Vāciju piesaistīt mūsu vajadzībām, stprinot tur mūsu ietekmi.

VII Īpaši censties pēc savienības ar Anglijas tirdzniecības nozarēm kuru jūrnircības varenumam mēs esam vairāk vajadzīgi un kuras var labi pakalpot mūsu varenības attīstībai.

Mainīt mūsu koksni un citu produkciju pret Anglijas zeltu un dibināt starp tās tirgotājiem, jūrniekiem un mums vajadzīgus sakarus, izdevīgus navigācijai un tirdzniecībai ar šo valsti.

VII Bez mitēšanas paplašināt savus īpašumus uz ziemeļiem gar Baltiju. . . .

IX Tuvoties cik iespējams, Konstantinopolei un Indijai. Tas kas tur valdīs, būs pasaules valdnieks, tāpēc vajaga veicināt nebeidzamus karus ar Turciju un Persiju, dibināt kuģu bēvētavas Melnajā jūrā, pamazām sākt pārvaldīt šo jūru, tāpat ari Baltijas jūru, tas ir divkāršs mērķis, obligāts plāna realizacījai; paātrināt Persijas dekadenci, iepiesties līdz Persijas līcim, atjaunot, ja iespējams, attiecību ar Tuvo Austrumu valstīm un sasniegt Indiju – pasaules preču noliktavu. To sasniedzot , būs iepējams iztikt pat bez Anglijas zelta.

X Tiekties pēc aliances ar Austriju, rūpīgi to uzturēt; no ārpuses atbalstīt Austrijas ieceres nākotnē uzkubdzēties Vacijai un slepeni virzīt pret to firstu skaudību. Izplatīt ideju par palidzības sniegšanu no Krievijas puses un tiešām aizstāvēt šo valsti, bet tas sagatavos mūsu nākamo valdīšanu tajā.

XI Ieinteresēt Austrijas galmu padzīt no Eiropas turkus, neitralizējot Austriju Konstantinopoles iekarošnas laikā- izprovocējot Austrijas karu ar vecās Eiropas valstīm. Vai atvēlot tai daļu no iekarojumiem, kurus vēlāk varēs atņemt.

XII Piesaistīt un apvienot ap sevi visus izkliedētos Grieķus un pareizticīgos, kuri izklīduši Ungārijas, Turcijas , Polijas dienvidos , kļus par centra atbalstu viņu teicieniem; valdīt pasaulē , dibinot garīdzniecības un ticīgo .. .. ?? .. ciktāl ikviens cits turēs par pretiniekiem .

XIII Zviedrija sadalīta, persija iekarota, Polija pievienota, Turcija uzvarēta, mūsu armijas apvienotas, Melno un Baltijas jūru apsargās mūsu vasaļi, tobrīd ļoti slepeni vajadzēs apsolīt – vispirms versaļai , vēlāk Vīnes galmam – sadalīt pasaules lielvalsti [Spāniju –red.] Ja viena no divām pusēm piekritīs [bet tas ir neizbēgami],tad, pieaugot tās ambīcijām un patmīlībai , izmantot to , lai sagrautu otrukas saglabāsies , uzsākot ar to nevienādu cīņu, jo Krievija tad jau valdīs visos Austrumos un Eiropas lielākajā daļā.

XIV Ja, kaut arī tas nav iespējams, kāda no šīm valstīm atteiktos no Krievijas priekšlikumiem , vajadzētu panākt cīņu starp tām, lai tās novājina viena otru.

Tad jaizmanto izdevīgais moments un jau agrāk sagatavotie Krievijas pulki jāvirza pret Vāciju. Vienlaikus divas lielas eskadras ar aziātu ordām izbrauktu vien no Azovas jūras, bet otra no Arhangelskas ostas. Tās atbalstītu Melnās un Baltijas jūras flotes.

Pa okeānu un Vidusjūru tās piebrauktu Francijai no vienas puses , tostarp Vācija to izdarītu no otras puses .

Pēc šo divu valstu sagrāves nebūtu grūti paverdzināt atlikušo Eiropu.

Tā var tikt un tā jātop iekarotai Eiropai.

Lietuviski tulkots no : La Pologne historique, litteraire, monumentale et illustre. Redigee a la societe litterature sous la direction de L.Chodzko.-Paris,1839-1845, p.25-27.

Latviski tulkots no ‘SIETINAS’, 1989. 7.nr.

No lietuviešu valodas tulkojusi: S.Kazlovska un Sarmīte Māliņa

Esmu iedevis šo rakstu daudziem latviešu vēsturniekiem un visi to atzīst kā viltojumu un bez komentiem atmet. Manā skatijumā te ir ļoti nozīmīgi vēsturiski notikumi, kas ir veidojušies no ieaudzinātiem reliģiskiem motīviem, kas vēl šodien ir aktuāli. Krievijas valdība un tauta bija teokratiska monarhija un ētika bija veidota ar Veco Derību. Cik zinams Pēteris I knapi mācēja rakstīt, bet tas tika uzrakstīts no kādiem galma baznīcas kungiem vai galma zinīgiem rakstvežiem.

Igors Balodis
Toronto, 2003. g. 17. martā

Kas jauns Latvijā?