Re: Nemeklē iemeslu

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/12/03 11:58

Sveiki!

Viens draugs, afgānis, man atsūtīja rakstu no kāda Anglijas literāta vārdā David Hare. Te es pārtulkoju dažus viņa vārdus:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Es nesaprotu neko vairāk par citiem, es nesaprotu neko vairāk par šo: es redzu, ka G.W.Buša administrācja pati nemaz nezina, kāpēc tā izvēlējusies uzbrukt Irākai. Man liekas, ka viņi paši nemaz vairs neatceras sākumā uzdotos attaisnojumus. Šie attaisnojumi ir mainījušies jau tik daudzas reizes - vismaz publikas priekšā – un līdz šim tie ir bijuši tik neloģiski, ka uznāk kārdinājums

ticēt, kā sazvērastību teoristi vienmēr ticēs vienalga, ka ir kāds slepens attaisnojums, ko mums nav lemts uzzināt. Bet manuprāt vēl baigāka varbūtība ir - ka nav itin nekāda attaisnojuma. Kā tas būtu, ja nemaz nebūtu itin nekāda "casus belli"?

Ja tādas būtu tās lietas, tad būtu vismaz mūsu runas vīru nevarība un mēles tizlums izskaidrojams. Tā liekas, ka kaut kas zīmīgs pasaulē notiek, bet neviens to nemāk aptvert. Kā lai mēs aptveram to, ka Amerika ir klaji deklarējusi, ka vienīgais varas pielietošanas kritērijs turpmāk būs pati vara un viss? Apsteidzošā uzbrukuma (prēmptive strike) doktrīna apstiprināšana ir pasaules vēsturē notikums ar bezgalīgām izrietošām konsekvencēm un svarīgāka nekā viss tas, kas notika 11. sept. Pat valstu robežu vardarbīga pārkāpšana un nevainīgu cilvēku apslaktēšana nav salīdzināma ar to, ko ASV te attaisno: tiesības patvaļīgi iznīcināt valsts režīmu, vienalga cik tas nemaksātu un bez jebkādas tālākas programmas, nevis tāpēc, ka kāds kaut ko aplami izdarījis, bet tāpēc, ka neviens nevarēja pierādīt, ka viņš kaut ko nevarētu kāadreiz padarīt.

G.W.Bušs ir jaundzimušais kristietis, izārstējies alkoholiķis. Es viņā saredzu alkoholiķa nesavaldīgās dusmas, reiz vērstas pret sevi pašu, ik nakti noskalotas viņa asisnsstraumē un ielas notekrenstelē, tagad, traģiski, vērstas, spriežot no viņa pārsteidzoši agresīvās, triumfālās žestu valodas un mīmikas, pret katru nabaga dvēseli, kas parādās viņa redzes laukā.

Lēmums noārdīt ANO un tā sūtību - palīdzēt novērst cilvēku dzīves apdraudošas situācijas - nav nekāds pēdējo laiku ASV polītikas blakus produkts. Tas ir tās pats galvenais nolūks. Bušs izvēlējās Irāku nevis kaut kādas loģikas vadīts, bet tāpēc, ka loģika viņam nav svarīga. Labāka iemesla nevarētu nemaz būt. "Es varu, tāpēc es gribu". Šī attaisnojuma plānums ir šī attaisnojuma būtība. Tāpat ar upura izvēli. Ņemot vērā citu potenciālu upuru savairošanos - Sīrija, Ziemeļkoreja, varbut Burma, kāpēc ne Ķīna? - tikai apstiprina Buša acīs viņa izvēles pievilcību.

Pirms kādas nesenas preses konferences par it kā nopietniem jautājumiem par ienaidnieka kritušajiem un Amerikas vinnestiem, Bušs tika nejauši ierakstīts smīkņājot, jokojot un smiedamies. Bušs publikas priekšā nekautrējas rādīties kā vīrs, kas tīksminājas ar savu privāto muskuļu vingrināšanu. Tas, ko mēs redzam ir apliecinājums viņa tiesībām darīt ko viņš vien grib, bez jebkādas programmas un bez jebkāda attaisnojuma. Vai Buša administrācija tīšuprāt neierakstīja nekādu atbalstu Afganistānai savā šīgada budžetā? Vai - vēl bēdīgak - tā vienkārši to aizmirsa?

Šovakar Jeruzālemē, blakus Getsemānes dārzam, zem kara miglas seguma, kamēr pasaule neskatās, žīdu fundamentālisti okupē dzīvokļu namus zemē, kas pieder palestīniešiem. Baltajā namā kristiešu fundamentālisti sapņo par slepkavībām un slaktiņiem neskaitāmās zemēs un akmeņainajos kalnos Pakistānā un Afganistānā, musulmaņu fundamentālisti sapņo par slepkavībām un slaktiņiem neskaitāmās zemēs. Starptautisko polītiķu ārodbiedrība pielieto arvien staļinistiskāku tvērienu, virzot valstis un armijas uz kariem ko tautas negrib. Vienīgi pašas tautas saka "nē!"

David Hare

 

From: uzsmaidi_man@navigator.lv
Date: 4/13/03 3:51

Pilnīgs sviests, ko tas džeks te raksta...

Sorry, bet tādu liešanu sen nebiju lasijis!

Apmēram TVNET rakstu līmenī ir šis gabals... :(((

Un jātceras, ka nozīme nav taisnībai bet spēkam! Taisnības nav un nebūs, bet pat ja tā ir un to visi zin, neviens tāpat neuzdrīkstēsies uzd... amerikai!

Best regards,

Dace

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/13/03 7:08

Sveiki!

Dacīte rakstīja tā:

< Taisnības nav un nebūs, bet pat ja tā ir un to visi zin, neviens tāpat neuzdrīkstēsies uzd... amerikai! >

Sper tai Amerikai pa kājstarpi, lai vienreiz būtu taisnība!

Juris, kārtīgs amerikānis

 

 

From: uzsmaidi_man@navigator.lv
Date: 4/13/03 8:11

Jautājums drīzāk ir par to, kas ir labs un kas slikts...

Vai karš ir slikti? Vai tas, ka nogalina cilvēkus, vai tas ir slikti?!

Ja jā, tad kāpēc?

To visu nosaka tikai sabiedrība...

Dace.

 

 

From: berzins.ugis@telia.com
Date: 4/13/03 8:45

Dace Paulika : < Un jātceras, ka nozīme nav taisnībai bet spēkam! Taisnības nav un nebūs, bet pat ja tā ir un to visi zin, neviens tāpat neuzdrīkstēsies uzd... amerikai! >

Fantastiski ar šādu nostāju!

Privāts jautājums: "cik nazi, dunci un saujamie, bez brunotas automasinas" ir vienmer lidzi?

Taisniba nebalstas speka bet gan sabiedribas etika un morale .....

Ieteicu palasīt Latvijas un internacionalo presi, nenodarboties tikai ar letu amerikanu serialu skatisanos - tad atklasies, ka vairums Eiropas un ANO valstis tiri atklati bija pret karu!

< Vai karš ir slikti? Vai tas, ka nogalina cilvēkus, vai tas ir slikti?! Ja jā, tad kāpēc? To visu nosaka tikai sabiedrība... >

Nesaprotu, ka var but tada nezinasana, paralleli ar pieeju interneta informacijai .... :-) :-) ;-) ;-)

Ja vel nav skaidriba par to, vai tas ir slikti, ka nogalina cilveku, tad ieteicu mainit vidi - attalinaties no kriminālas vides kur pec vestules spriezot, cilveka nogainasana izliekas esam "biznesa darijums" ...

Uģis G. Bērziņš, cerēdams, ka rakstītāja nav skolotāja vai vispār māte un audzinātāja .....

PS: ja vēstule būtu tīra provokācija, tad arī tā ir ļoti apšaubāmā līmeni .....

 

 

From: uzsmaidi_man@navigator.lv
Date: 4/13/03 12:22

Mes, Latviesi, esam nekam nederīga slinķu tauta!

Dace

 

 

From: pooh@mail.delfi.lv
Date: 4/13/03 1:03

Par nederīgumu, der ieskatīties un pasmadzeņot par šo:

http://mako.delfi.lv/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=26

Slinkums ir dabīgs jebkuras būtnes stāvoklis. Tikai cilvēks nepārtraukti savās smadzenēs projicē problēmas, un pēcāk tās risina. To dēvē par darbīgumu.

Un te atkal der ieskatīties še:

http://mako.delfi.lv/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=28

Par taisnību jāsaka, ka to ir mazākais 5 miļardi. Tas tad, ja katram indivīdam būtu tikai viena, viņa taisnība. Bet realitātē indivīds taisnību projicē atkarībā no pastākļiem atsaucoties uz savu id, un reti ņemot vērā superego ietekmi. Bet par taisnību atkal var labi skatīt še:

http://mako.delfi.lv/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=30

Un kad tās lietiņas nonāk līdz apziņai un tad lēni burbuļojot ietek zemapziņā un izplūst pa bezapziņu, tad pasauli var skatīt tādu kāda tā ir, savā subjektīvā skatījumā pielikot visam epitetu, un skaidri redzot, ka objektīvi nekam nav jēgas, nekas nav nedz balts, nedz zaļš, nedz silts, nedz auksts, un ka vaisa mērinstruments, kas visam mūsu izpratnē piedod jēgu, garšu, krāsu, siltumu, prieku, esam vien mēs paši. Un tad nu viss būs tāds kādu to mēs nokrustīsim. Katrs par sevi, un ja spēsim sarunāt, visi kopā :)

Pūks

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 4/13/03 4:18

Dace Paulika : < Mes, Latviesi, esam nekam nederīga slinķu tauta! >

Grēksūdze klusā nedēļā?

Lūdzu tuvāku informāciju, kur šī tauta meklējama, atrodama! Ta latviešu tauta kurai es piederu, ir čakla, izglītota, ar vienu vārdu - fantastiska!

Uģis G. Bērziņš, apzina, ka iemesla, celona meklesana izveidoja musdienu kulturu!

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 4/11/03 3:43

Varat baudit pirmos demokratijas auglus Irakā... Pilniga anarhija, banditisms, izlaupišana utt. Tada ir un domaju ari bus demokratija Irakā, protams, ja neparadisies stingrā rokā...

Kas tad aerikaniem, jo vairak Iraku nopostis, jo vairak un letak vares aizpumpet no turienes naftu...

Amerikanu iebrukums Irakā ir un paliek naftas magnātu diktets un atbalstits un nav ko muldet par demokratiju un cilvektiesibām... Vienigi žēl to, konkreto, cilveku kas gaja bojā. Vini domaja, ka noliek savas galvas uz demokratijas altāra, bet īstenībā tās nolika uz ''Zelta tela'' , kas stav naftas upē, altāra, pazemojoši un nožēlojami .... Tapēc beigsim liekulot...

Osvalds

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/11/03 5:25

Kādai demokrātijai Osvalds dod priekšroku - franču, vācu, krievu vai latviešu stilā? Vai varbūt ir vēl kāds demokrātijas stils, kas labāks par šiem visiem?

Vents

 

From: rumpis@pudele.com
Date: 4/11/03 6:01

Ir labi un pareizi saukt lietas īstajos vārdos. Tikai vai mēs vienmēr zinām šos īstos vārdus? Tāpat ir labi un pareizi pret visiem notikumiem un lietām attiekties ar vienotiem principiem, bet vai mēs to vienmēr darām? Jā, karš nav laba lieta, bet vai miers par katru cenu ir vienmēr labs? Ja laulātie nevar vairs viens otru paciest, vai vērts ir turpināt dzīvot kopā nebeidzamos strīdos vai tomēr labāk ir šķirties? Ja terapija vairs nepalīdz slimību pārvarēt, varbūt ir vērts operāciju taisīt? Jā, tā varbūt sāpīga un pat bīstama, bet varbūt pēc tās veselība uzlabosies? Un ja par amerikāņiem runājam un karu Irakā nosodām, vai ar tādu pašu dedzību mēs nosodām Krievijas karu Čečenijā? Arī par to ir dzirdēts, ka tas notiek naftas dēļ. Tie tikai divi piemēri kur lielais sit mazo. Bet karu un konfliktu pasaulē pietiek arī bez lielajiem. Un vai tie mūs neinteresē? Un kura puse būs pareizā un nepareizā, ja Pakistāna ar Indiju sāks karot?

Tāpēc beigsim liekuļot...

Rumpis :)

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/11/03 6:54

Sveiki! Izvēle attiecībā pret Irāku nebija tik bērnišķīga, kā jūs to priekšā stādaties. Tā nebija bināra, vai nu norobežotos dēļ miera par katru cenu vai vardarbīga okupācija par katru cenu. Pareizais ceļš būtu bijis veidot starptautiskas organizācijas lai tās kontrolētu lielvaras, lai viņas brīvā tirgus ietvaros katram pakalpīgam diktatoram nepārdotu indes un piegādes sistēmas tā, kā to darīja Amerika Irākas diktatoram kamēr tai pašā reizē piegādāja spārnotās raķetes Irānai lai tādā veidā atbalstītu brīvā tirgus ietvaros uzturamo slepeno karu pret Nikaragvas tautu un tā tālāk un tā tālāk. Būtu svarīgi ja šādām starptautiskām organizācijām būtu iespējams savus inspektorus ielikt katras lielvaras valdībā, to skaitā arī amerikāņu, lai piekatītu, ka tādas lietas nenotiek. Tad arī nerastos pakalpīgi diktatori, un arī attīstošo valstu valdībām vairs cita ceļa neatliktu, kā rūpēties par savu valstu saimniecisko attīstību, lai nodrošinātu savu varu un teikšanu ilgā terminā.

Vakar noskatījos Frontline programmu par Koreju. Nudien nobijos. Ja mūsu visu demokrātiskais dižvadonis G.W.Bušs un viņa bīdītāji turpinās tādā baptistu fundamentalisma garā, kā nu iesākuši, tad pasaules karš ir tik pat kā garantēts, un tur vairs nelīdzēs nekādas Gribīgās Dzelzs Lēdijas, nekādi bubulisma apraudātāji, nekāda katoliskā Dieva lūgšana lai ar varas pārsvaru tam pieliktu drīzu punktu.

Juris

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 4/11/03 7:16

Juris: < Vakar noskatījos Frontline programmu par Koreju. Nudien nobijos. >

Ziemelkorejiešiem rokas nenotrīcēs laist darba pret jebkuriem iebrucejiem visu, kas ir sagatavots, ieskaitot kodolieročus (gadijuma ja tādi viņiem tiešam ir). Savas raķetes viņi ari diez vai piekritīs sazaģet, redzot ka izgāja Irakai...

Naivās ceribas, ka "atbrivotie" iedzivotaji tulit saks dziedat slavas dziesmas demokratijai, protams gluži nepiepildas ari Iraka. ASV emigrācija ilgi gatavoto šītu jauno garigo līderi nupat rupji sacirtuši mazos gabaliņos, pie tam šītu svetakaja mošeja. Un tie bija tie "Sadama apspiestie šiīti", uz kuru atbalstu tik ļoti cereja amerikaņu "kabineta izlūki" un politiķi...

http://www.arabnews.com/Article.asp?ID=25048

In contrast to American briefings, which put the incident down to Shiite sectarianism,* Essam told the truth: That Al-Khoei had been butchered - literally cut to pieces with knives and swords - by Iraqis who accused him of being *an American stooge.*

Par situaciju ar religiskajiem līderiem pašlaik skat.:

http://www.time.com/time/world/article/0,8599,442342,00.html

Harijs

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 4/11/03 9:15

Osis: < Amerikanu iebrukums Irakā ir un paliek naftas magnātu diktets un atbalstits un nav ko muldet par demokratiju un cilvektiesibām... >

Nu, tādiem kā Tev, Osvald, kas ir pārliecināti, ka zeme ir plakana, neviens tač neiestāstīs, ka tā tomēr ir apaļa, vai nē?

Indulis

 

From: rumpis@pudele.com
Date: 4/11/03 9:51

Juris: < Izvēle attiecībā pret Irāku nebija tik bērnišķīga, kā jūs to priekšā stādaties. Tā nebija bināra, vai nu norobežotos dēļ miera par katru cenu vai vardarbīga okupācija par katru cenu. Pareizais ceļš būtu bijis veidot starptautiskas organizācijas lai tās kontrolētu lielvaras >

Un tagad lūdzu pastāsti, kā Tu iedomājies starptautisku organizāciju, kas kontrolē lielvaras ;-)

Rumpis :)

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/11/03 10:13

Sveiki!

Rumpis ludza pastāstīt: <Un tagad lūdzu pastāsti, kā Tu iedomājies starptautisku rganizāciju, kas kontrolē lielvaras ;-) >

Tāpat, kā indivīdu kopienas ir spējušas apgūt organizācijas, as kontrolē individuālus diždužus. Galu galā katras Dzelzs ēdijas pirmais pienākums ir palīdzēt pašām lielvarām saprast, ka kārtību negarantē bubuļvalstu ārdīšana bet gan starptautisku institūciju veidošana, kas guarantē tautu pašnoteikšanos.

Juris

 

 

From: rumpis@pudele.com
Date: 4/11/03 10:41

:-) Bla-bla-bla es arī māku uzrakstīt ;-) Bet ja atgriežamies pie jautājuma būtības - kādai būtu jābūt starptautiskai organizācijai, kas kontrolē lielvaras? Nu, ja vēl grūti jautājumu saprast, tad varu papildināt - vai ANO iespējams izmantot, vai pēc reformām izmantot, jeb kāda jauna organizācija būtu jādibina? Un uz kādiem pamatiem? Un ar kādām pilnvarām? Un kādām iespējām pieņemtos lielvaru ierobežojošos lēmumus dzīvē īstenot? ;-)

Rumpis, ciena skaidrību :)

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/11/03 11:26

Sveiki!

Rumpis: < Bet ja atgriežamies pie jautājuma būtības - kādai būtu jābūt starptautiskai organizācijai, kas kontrolē lielvaras? >

Jā. Kaut vai to pašu ANO varam izmantot. Un jau tagad ANO ir nenoliedzami vērā nejemama starptautiska institūcija. BEt tā nepārtaps par neko vairāk kā morālu balsi tuksnesī kamēr visādas mazo valstu Gribīgās Dzelzs Lēdijas ļausies sēdināt sevis Amerikas imperātora klēpī tā vietā, lai prasītu lielāku teikšanu ANO. Piemēram, mūsējā Dzelzs Lēdija būtu varējusi prasīt G.W.Bušam un viņa bīdītājiem lai viņi laiž iekšā Vašingtonā latviešu tautības ANO inspektorus ar uzdevumu pieskatīt, lai ASV valdība nenodarbotos ar nelikuimīgām vardarbībām pret citām valstīm un lai nodarbotos vairāk ar palīdzību ASV iznīcināto valstu rekonstrukcijā un tā tālāk lai brīvā tirgus ietvaros nepārdotu indes un piegādes sistēmas un spārnotas raķetes un tā tālāk pakalpīgiem diktatoriem citās zemēs un tā tālāk. Viņi varbūt teiktu "nē" bet tas nekas - vismaz viņi nevarētu dižoties ar kaut kādu Gribbīgo Lēdiju Koalīciju.

Tas labi, ka Tu cieni skaidrību! Ar tādu cilvēku kā Tevi var runāt!

Juris

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 4/12/03 11:41

Indulis: < Nu, tādiem kā Tev, Osvald, kas ir pārliecināti, ka zeme ir plakana, neviens tač neiestāstīs, ka tā tomēr ir apaļa, vai nē? >

Induli, jautajums personigi TEV , vai tiešam Tu tici , ka amerikani iegaja Iraka , lai gaztu Sadamu tikai tāpēc , ka vinš apspiež Irākas tautu??? Tikai atbildi godigi , ja Tu tam tici!!! Es personigi nekad tam nenoticešu , parak dargi tas viniem izmaksaja.

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/12/03 12:16

Sveiki!

Tas nav svarīgi, ko Indulis tic un ko Indulis netic. Svarīgi ir zināt, ka ASV oficiālais iemesls izpostīt Irāku bija, lai pasargātu ASV pilsoņus no Irākas slepenajiem masu iznīcināšanas ieročiem. Sekundārais iemesls, protams, bija, lai noskaidrotu: "Kas nav ar mums, tas ir pret mums!"

Juris

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 4/12/03 12:37

Osvald, kāda nozīme man klāstīt kam es ticu, vai neticu – Tevi jau tas n e k a d nepārliecinās - par to jau es iepriekš rakstīju. Redzi, man palaimējās uzaugt ārpus Padomijas un netikt iespaidotam no Amerikas nīšanas.

Indulis

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/12/03 1:44

Domāju, Induli, ka Jūs maldāties. Amerikas nīšana latviešu vidū nav padomju propagandas rezultāts. Padomju laikā tieši uzmācīgās propagandas dēļ pret Ameriku bija daudz lielākas simpātijas nekā šobrīd. Amerikas nīšana kļuvusi izteikta pēdējo gadu laikā - un ne tikai to iemeslu dēļ, ko Sveikā daudz un aktīvi kritizē Juris Žagariņš, brīžam aizmirsdams, ka pats ir tipisks amerikānis. ;) Domāju, ka daudz vairāk naidu pret Ameriku sekmējusi kaimiņzemes Krievijas prasmīgi veiktā propaganda kopš Vladimira Putina nākšanas pie varas.

Šī propaganda balstās uz Amerikas iztēlošanu par bezprincipiālu, galēji izvirtušu un neizmērojami alkatīgu valsti, kas tiecas uzkundzēties visai pasaulei, pilnīgi ieslīgusi materiālajos labumos un kam nav nekādu priekšstatu par garīgumu. Tiek izmantoti visdažādākie aizspriedumi, ieskaitot rasismu un antisemītismu.

Nevarētu gan teikt, ka pašu ASV izturēšanās un politika, kā arī tie ASV masu kultūras ražojumi, ko šeit Latvijā "biezā slānī" saņemam, nedotu gana daudz vielas šāda tēla radīšanai. Tikai viena lieta – ASV "garīgais pretinieks" šajā propagandā pagaidām vēl neparādās, taču tiek arvien skaidrāk iezīmēts. Kā noprotams, tas atrodas austrumos un pārstāv īpašas laimes un harmonijas mācības, kam ar materiālo pasauli maz sakara. Cilvēki pamazām tam sāk ticēt, aizmirstot, ka visas tās nebūšanas, ko šodien varam pārmest Amerikai, ir tīrās pupu mizas salīdzinājumā ar to, kas notiek (un turpina veidoties) mūsu lielajā kaimiņvalstī.

"Dāvinu Tev šo vīna pudeli. Tā pirkta Austrumos, kur cilvēki dzer vīnu, domā labas domas un nedomā par karu." (C) Aivars Borovkovs (Mārča Bendika fotoizstādes atklāšanā, citēts pēc atmiņas)

Vents

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 4/12/03 5:18

Paldies, Vent, saprotu un piekrītu! Tomēr grūti ir saprast visu to žulti, ko daļa Latvijas ļaužu uzgaž ASV. Vai tad austrumu kaimiņa iespaids ir tik liels, ka tiem tur tic, bet rietumu viedoklim nē?

Indulis

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/12/03 9:33

Sveiki!

Vents tipiskajam Ņujorkas amerikānim Indulim paskaidroja tādu lietu:

< Domāju, Induli, ka Jūs maldāties. /.../ Amerikas nīšana kļuvusi izteikta pēdējo gadu laikā - un ne tikai to iemeslu dēļ, ko Sveikā daudz un aktīvi kritizē Juris Žagariņš, brīžam aizmirsdams, ka pats ir tipisks amerikānis. ;) Domāju, ka daudz vairāk naidu pret Ameriku sekmējusi kaimiņzemes Krievijas prasmīgi veiktā propaganda kopš Vladimira Putina nākšanas pie varas. >

Bleķis.

Vispirms, es Ameriku mīlu pat vairāk nekā Juronkulis viņu mīl. Pat vairāk nekā Harijs.

Vent, Tu jau atkal lieku reizi pierādi, ka Tu esi bijis lielisks skolnieks toreiz, kad Tev Padomju orgāni smadzenes mazgāja. Tu vēl arvien tici, ka Krievijas propaganda trumpē Amerikas propagandu.

Es esmu daudz vairāk nekā tipisks amerikānis. Es esmu domājošs amerikānis. ASV Vadonību un Latvijas Gribīgo Dzelzs Lēdiju kritizēt nav tas pats, kas Ameriku kritizēt. Punkts.

Juris, domājošs amerikānis

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 4/12/03 9:38

No pieredzes esmu parliecinats, ka nav ko nosist laiku parliecinot kadu, kam aprobezots skats uz so "miermilibu". Viens mans svainis plapa ne tapec ka ta butu vina parlieciba, bet gan tapec, lai "argumentetu" un pieraditu savas logikas "patiesibu". Ej nu un tere savu laiku uz to klausidamies!

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/12/03 9:54

Sper tam svainim pa kājstarpi, lai vienreiz būtu miers!

Juris, kārtīgs miermīlis

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/13/03 8:52

Juris: < Vispirms, es Ameriku mīlu pat vairāk nekā Juronkulis viņu mīl. Pat vairāk nekā Harijs. >

Juri, Tavu Amerikas mīlestību es nekad ne vismazākā mērā neesmu apšaubījis. Gluži otrādi - es apgalvoju, ka Tu esi tipisks amerikānis, kauls no Amerikas kaula un miesa no Amerikas miesas. Ar visām labajām un sliktajām iezīmēm, kas raksturīgas tipiskiem amerikāņiem. Dažkārt pat pārspīlētā formā.

< Vent, Tu jau atkal lieku reizi pierādi, ka Tu esi bijis lielisks skolnieks toreiz, kad Tev Padomju orgāni smadzenes mazgāja. Tu vēl arvien tici, ka Krievijas propaganda trumpē Amerikas propagandu.>

Es tam nevis ticu, bet gan to skaidri redzu, turklāt Latvijā pagaidām ir visi priekšnosacījumi, lai Krievijas propaganda arī turpmāk varētu mierīgi trumpot ASV propagandu. Krievija ir tepat kaimiņos, vismaz 80% Latvijas iedzīvotāju pārvalda krievu valodu, šeit ir brīvi skatāmas Krievijas TV programmas un nopērkami Krievijas preses izdevumi. Ik gadus no Krievijas šeit ierodas dažādi skolotāji un sludinātāji, kas klāsta savus uzskatus visplašākajām tautas masām. Salīdzinājumā ar to ASV atrodas daudz neizdevīgākā stāvoklī. Mazāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju spēj runāt un saprast angļu valodu tādā līmenī, lai brīvi varētu lasīt un skatīties ASV presi un TV (kaut vai New York Times un CNN). Latviešu prese un TV nav tik jaudīgas, lai spētu nodrošināt ASV propagandas sekmīgu izplatību. Ja Tu domā, ka ar A. Ozoliņa proamerikāniskajiem rakstiem "Dienā" pietiek, tad ļoti maldies. Skolotāji un sludinātāji no ASV pārsvarā darbojas valsts pārvaldes un izglītības iestāžu, sabiedrības augšslāņa līmenī, no pārējiem iedzīvotājiem viņus šķir valodas barjera.

< Es esmu daudz vairāk nekā tipisks amerikānis. Es esmu domājošs amerikānis. ASV Vadonību un Latvijas Gribīgo Dzelzs Lēdiju kritizēt nav tas pats, kas Ameriku kritizēt. Punkts. >

Nomierinies, Juri, vēlreiz atkārtoju, ka nekad neesmu apšaubījis ne Tavu lojalitāti Amerikai, ne Tavas tipiska amerikāņa rakstura īpašības.

Vents

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 4/13/03 9:36

Vents Zvaigzne : < no Krievijas šeit ierodas dažādi skolotāji un sludinātāji, kas klāsta savus uzskatus visplašākajām tautas masām. >

No Štatiem gan arī. Vienu laiku bija mormoņi uzklīduši, pat uz ielas sējās klat. No manis viens atstājās tikai, kad pateicu ka man ir nopietnas problemas pieņemt Bensona tēzi par pravietojumu pārskatīšanu (to es neilgi pirms tam biju lasījis :)

Harijs

 

From: jg@sveiks.lv
Date: 4/13/03 10:56

Indulis Lācis : < ... Tomēr grūti ir saprast visu to žulti, ko daļa Latvijas ļaužu uzgaž ASV. Vai tad austrumu kaimiņa iespaids ir tik liels, ka tiem tur tic, bet rietumu viedoklim nē? >

12. aprila Diena ir bijusa ASV aizsardzibas ministra paliga Ricarda Perla parbublicets raksts, kura citu ASV slavinajumu starpa ir ari sads teikums: "Padomju imperija tika sagrauta, un Austrumeiropa atbrivota, tacu to neizdarija ANO, bet gan visu koaliciju mate NATO."

Tad luk - demagogiju es ienistu, it seviski, ja ta nak no militari stiprakas valsts pasaule, it seviski ja ta sevi cel Visu Labumu Labuma karta. Kara saksanu pret suverenu valsti ari varjadzetu pieminet ka zults iemeslu.

Janis

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 4/13/03 12:06

Juris: <Tas nav svarīgi, ko Indulis tic un ko Indulis netic. Svarīgi ir zināt, ka ASV oficiālais iemesls izpostīt Irāku bija, lai pasargātu ASV pilsoņus no Irākas slepenajiem masu iznīcināšanas ieročiem.>

Tikai diemžel to ieroču tur nav , vinus neatrada , ne ANO inspektori , ne ari paši Amerikani , tadat atliek vienigi Nafta . Un tikai nafta .

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/13/03 11:17

Sveiki!

Vents šorīt gavarīja tā: < Juri, Tavu Amerikas mīlestību es nekad ne vismazākā mērā neesmu apšaubījis. >

Ak tā. Tas bija kāds cits kas mums stāstīja, ka Žagariņam laiku pa laikam aizmirstoties, ka viņš ir amerikānis?

< Gluži otrādi - es apgalvoju, ka Tu esi tipisks amerikānis,>

Nē. Tipisks amerikānis es neesmu. Indulis Lācis - tas ir tipisks amerikānis. Mīļais Rubins - tas ir tipisks amerikānis. Es, tupretī esmu domājošs amerikānis.

Un Vent, par to Krievijas propagandu mums ļoti smuku rakstiņu uzrakstīja Tavs draugs Aleksis. Atcelsim tīvī valodas kvotu - gan jau viss būs kārtībā. Gan jau paši letiņi tad sāks ražot pasaules klases amerikāņu propagandu, ko raidīt pāri robežām nabaga tumsoņām vispasaules rusofoniem. Parādīs vispasaules rusofoniem, kā Latvijas Dzelzs Lēdija aptin ASV prezidentu G.W.Bušu ap savu mazo pirkstiņu un pēc tam nekavējoties brauc uz Parīzi, lai Širaks to nobučotu.

Juris, netipisks bet kārtīgs amerikānis

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/14/03 4:09

Sveiki!

Nē, Juri, Tu esi tipisks amerikānis, tipiskāks par Induli Lāci un Rubeņarturu. It nemaz nav svarīgi, kādus uzskatus Tu aizstāvi, - Tu vari sludināt lupatgalvju bumbošanu visur pasaulē, pilnīgu izolacionismu, neierobežoti brīvu tirgu un globalizāciju, skotiski protestantisku apgaismību, sociāli atbildīgu tautsaimniecību, pacifismu vai boļševistisku revolūciju. Tu vari organizēt prezidenta Buša atbalsta kampaņu viņa svētajā karā pret terorismu un Tu vari pieprasīt prezidenta Buša tūlītēju atkāpšanos un viņa tiesāšanu. Tu jebkurā gadījumā paliktu tipisks amerikānis. Uzmini nu, kāpēc! ;))

< Un Vent, par to Krievijas propagandu mums ļoti smuku rakstiņu uzrakstīja Tavs draugs Aleksis. Atcelsim tīvī valodas kvotu - gan jau viss būs kārtībā.>

Ne ar kādām tīvī valodas kvotām šajā gadījumā nebūs līdzēts. Tīvī valodas kvotu atcelšana varbūt var palīdzēt labāk informēt Latvijas krievus par to, kas notiek pašā Latvijā, un arī tikai tad, ja tiek organizēts kārtīgs prolatviskas propagandas kanāls krievu valodā, nevis tā lieta atstāta pašplūsmē. Tīvī valodas kvotu atcelšana maz ko var darīt pret Krievijas propagandu, it īpaši pret tās netiešajiem veidiem - "melno PR" un baumu dienestiem.

Starp citu, mani vairāk uztrauc tas, kā Krievijas propaganda ietekmē mīļos Latvijas latviešus, nevis nabaga rusofonus. Savās pēdējās vēstulēs par šo tēmu es gan teicu "Latvijas iedzīvotāji", bet ar to vairāk domāju latviešus nekā rusofonus. Redzi, kad rusofoni prasīs sociālisma atjaunošanu un tādu vai citādu apvienošanos ar Krieviju, tas nevienam nešķitīs nekas jauns un nopietni ņemams. Bet, kad šajā stabulē tā nopietni sāks pūst daudzi Latvijas latvieši, tas jau būs krietni nepatīkamāk.

Skaidrības labad vēl piebildīšu, ka sociālismu viņi atpakaļ nedabūs, jo, lai nu kādu totalitāru iekārtu sev nākotnē ieplānojusi Krievija, sociālisms tas nav. Toties pašu Krieviju sev uz kakla gan mīļie latvieši var dabūt atpakaļ pēc pilnas programmas.

Vents

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/14/03 6:38

Sveiki!

Vents: < Tu jebkurā gadījumā paliktu tipisks amerikānis. Uzmini nu, kāpēc! ;)) >

Uzminēju! Tas tāpēc, ka tā saka tipisks katolis.

Skaidrības labad parādi man vienu aptauju, kas pamato Tavas bailes, ka mīļie latvieši prasa krieviskā totalitārisma atjaunošanu Latvijā. Un nerādi man lūdzu uz bāra mušu Asnati. No savas puses es Tev pierādīšu, ka nezociķis kristietis Šlesers veicina krieviskā totalitārisma atjaunošanu Latvijā.

Juris

 

From: rumpis@pudele.com
Date: 4/14/03 6:51

Juris: < No savas puses es Tev pierādīšu, ka nezociķis kristietis Šlesers veicina krieviskā totalitārisma atjaunošanu Latvijā. >

Nu ko, pierādi ar! ;-)

Rumpis, nevienu aiz mēles neraustīja :)

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/14/03 7:08

Sveiki!

Rumpi, ja Tu regulāri lasītu <Kas jauns Latvijā?> tad Tev nebūtu jāprasa palidzība:

Shlesers grib atnjemt vieteejiem, lai atdotu krieviem
NRA 03/28/03 Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers (Pirmā partija) vakar sagādāja kārtējo pārsteigumu sabiedrībai, nododot premjeram Einaram Repšem mapi ar papīriem, kuros esot apšaubīta Ventspils naftas privatizācijas likumība.
  
Ekspertu un politiķu viedoklis par A. Šlesera gājienu pārsvarā ir vienots - ņemot vērā A. Šlesera iepriekšējās aktivitātes, bez valdības ziņas Krievijas presei izsakoties par nepieciešamību Ventspils naftas (VN) akcijas pārdot Krievijas kompānijām, izskatās, ka vicepremjers vienkārši turpina iesākto kursu.
  
Spriežot pēc Krievijas vicepremjera Viktora Hristenko pēdējiem izteikumiem presei, ir gandrīz skaidrs, ka Krievija Ventspils naftas termināļa blokādi turpinās arī šajā ceturksnī.

 

From: rumpis@pudele.com
Date: 4/14/03 7:31

Āa, tagad skaidrs, ka domāts ir šis gadījums. Starp citu, baumu līmenī kaut kur pavīdēja ziņa, ka Ventspili gribot sagrābt viens no Krievijas t.s. oligarhiem - Abramovičs.

Rumpis :)

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/14/03 7:34

Juris: < Uzminēju! Tas tāpēc, ka tā saka tipisks katolis.>

Nepareizi - mini vēlreiz!

< Skaidrības labad parādi man vienu aptauju, kas pamato Tavas bailes, ka mīļie latvieši prasa krieviskā totalitārisma atjaunošanu Latvijā.>

Pagaidām tas izpaužas pieaugošā nepatikā un naidā pret ASV un Eiropu, noliedzošā attieksmē pret labvēlīgu Rietumu civilizācijas nākotni, cerībā atrast savu pastāvēšanas modeli, kas nebūtu rietumniecisks. Visas Tavas sarunas par demokrātijas uzlabošanu ar šādiem cilvēkiem ir pilnīgi liekas, jo viņi netic nekādai demokrātijai jau tāpēc vien, ka tā nāk no Amerikas un to sludina viens amerikānis. Tu taču neiestāstīsi, ka, pārstāvēdams zemi, kas noziedzīgā kārtā uzbrukusi Irākas tautai un tās vadonim Sadamam Huseinam (kas, pēc Jāņa Kučinska domām, ir īsts savas zemes patriots un irākiešu tautas pašnoteikšanās tiesību iemiesotājs), Tu vēl drīksti pļāpāt par demokrātijas uzlabošanu Latvijā. Amerikānis tāds! Tas nekas, ka Tu kritizē Bušu un viņa kariņu, tas tikai vairo sašutumu. Iedomājieties tikai - pats kritizē to savu sūnaino valsti un tad vēl bāzīsies mums virsū ar savu sūnaino demokrātiju!

Nu labi, sapuvušais Rietumu modelis mums neder. Bet kāds tad der? Krievija šajā jezgā kautrīgi paliek ēniņā, jo tik spodri balta tās labā slava nav (drīzāk gan netīri iesarkana), lai varētu tūlīt piedāvāt savējo. Pagaidām turpinās smadzeņu apmiglošana ar dažādiem piedāvājumiem veidot savu, "Latvijai īpatnēju" modeli, kā arī ar austrumnieciskām "laimes un harmonijas" mācībām, kas aicina saldi meditēt un par politiku vispār nelikties zinis vai raudzīties uz to no karmiskās pārdzimšanas viedokļa. Lieki teikt, ka šis "Latvijai īpatnējais" modelis ietver sevī ciešas jo ciešas ekonomiskās saites ar Krieviju un mierina uztrauktos, ka Krievijai šeit vajadzīga tikai ekonomiskā ietekme, kas nesīs varenu labumu un pārticību mīļajai latviešu tautai.

Nebūs vis tā. Kad Krievijai šeit viss piederēs, tad nekas to nekavēs ar vieglu roku iebāzt Latviju ar visu mīļo latviešu tautu savā ķešā.

< No savas puses es Tev pierādīšu, ka nezociķis kristietis Šlesers veicina krieviskā totalitārisma atjaunošanu Latvijā. >

Tieši tā, veicina. Pēc viņa intervijām Krievijas ziņu aģentūrām tas ir kļuvis skaidrāks par skaidru. Kaut arī nav apšaubāms, ka raksts "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" par Pirmās partijas saistību ar Krievijas eliti

http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=5207575

tapis pēc šķīstā Ventspils privatizatora Aivara Lemberga pasūtījuma, domāju, ka tas ir visai patiess.

Vents

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/14/03 7:57

Sveiki!

Vents: <Nepareizi - mini vēlreiz!>

Tā saka Paulīne?

< Pagaidām turpinās smadzeņu apmiglošana ar dažādiem piedāvājumiem veidot savu, "Latvijai īpatnēju" modeli, kā arī ar austrumnieciskām "laimes un harmonijas" mācībām, kas aicina saldi meditēt un par politiku vispār nelikties zinis vai raudzīties uz to no karmiskās pārdzimšanas viedokļa. >

Mīļais Vinnijs Pūkss ir tāds pats tipisks katolis kā Tu, Vent, kas sēd uz rokām un gaida, lai Dieviņš piedāvā Apjomīgo Paketi pirms rosītos pēc kaut kādas tur nebūt reģionālās reprezentācijas Saeimas vēlēšanās.

Juris

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/14/03 8:19

Juris: <Tā saka Paulīne? >

Arī nav tiesa. Labi, nemocīšu ilgāk Tevi. Tikai viens īstens amerikānis spēj dzīvot svētā pārliecībā, ka viņam no sava Masačūsetsas sēdekļa viss labāk redzams nekā citiem citur pasaulē un tāpēc ir svētas un neatņemamas tiesības izplatīt gara gaismu vistumšākajos pasaules nostūros, pavirši un virspusēji izprotot situāciju tajos un vieglu roku aizslaukot jebkādus pretargumentus. Galu galā, Tu taču visu par visiem un visu zini vislabāk, vai ne?

<Mīļais Vinnijs Pūkss ir tāds pats tipisks katolis kā Tu, Vent>

Labi, lai tā arī būtu. Šķiet, ka Sveikā visi ir nelabojami katoļi, jo Tev, cik atceros, neizdevās atrast nevienu īsti pārliecinātu sabiedroto šai idejai. Vai tomēr maldos?

Vents

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/14/03 8:53

Sveiki!

Vents man vaicāja tā:

< Tu taču visu par visiem un visu zini vislabāk, vai ne? >

Nebūt ne. Es daudz laiku pavadu lasot visvisādas grāmatas, arī tādas, kuras es pats neesmu sarakstījis, daudz laiku pavadu sarunās ar cilvēkiem gan gudriem gan negudriem, nevis tikai viņiem klāstot savu saprašanu bet arī rūpīgi viņus uzklauot. Jā, es tiešām šo un to ko zinu labāk par Tevi, bet tas nebūt nenozīmē, ka es domāju, ka zinu labāk par visiem.

< Šķiet, ka Sveikā visi ir nelabojami katoļi, jo Tev, cik atceros, neizdevās atrast nevienu īsti pārliecinātu sabiedroto šai idejai. Vai tomēr maldos? >

Sveikā ir arī ļaudis, kas man piekrīt, ja sagadās. Un Ričs Spuris, piemēram, nav nekāds katolis, pat ja viņš man nepiekrīt. Arī Harijs Bušs nav nekāds katolis, un re, kā mēs abi ar Hariju pēdējā laikā saprotamies bez nekādas lielas apsaukāšanās!

Juris Nekatolis

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/14/03 9:05

Juris Žagariņš rakstīja: <Jā, es tiešām šo un to zinu labāk par Tevi, bet tas nebūt nenozīmē, ka es domāju, ka zinu labāk par visiem.>

Nu protams, tā Tev pašam šķiet. Tipisks amerikānis. Tajās reizēs, kad sagadās, arī es Tev piekrītu. Nezinu par Riču, bet no Harija nekādu lielu atbalstu Tavām vēlēšanu likuma grozījumu idejām vēl neesmu manījis. Varbūt neuzmanīgi esmu lasījis.

Vents

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/14/03 9:27

Sveiki!

Vents: < . . . no Harija nekādu lielu atbalstu Tavām vēlēšanu likuma grozījumu idejām vēl neesmu manījis. >

Tas nu gan. Kautrīgais repšists, maita, ja arī ne gluži alnists. Bet par ASV piedāvāto alternatīvu iepretī krievu totalitārismamam Harijam, atšķirībā no tipiskiem sveikotājiem katoļiem, nav nekādu lielu ilūziju.

Juris Netipiskais

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/14/03 9:36

Repšists arī es esmu, ja kas. Varbūt ne sevišķi kautrīgs. Par ASV piedāvāto alternatīvu man tāpat nav nekādu lielo ilūziju. Un man galīgi nav ilūziju par krievu totalitārismu - ar to gan laikam atšķiros no Tevis.

Vents

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/14/03 9:43

Sveiki!

Vents atzinās: < Repšists arī es esmu, ja kas. >

Nu redzi nu. Un es esmu TPVCK-ists, ja kas.

< Un man galīgi nav ilūziju par krievu totalitārismu - ar to gan laikam atšķiros no Tevis. >

Dīvaini gan, kā tas Tavs Repšes kungs čupojās ar to Šlesera kungu.

Juris, kārtīgs krievu totalitārists

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/14/03 9:51

Žagariņš rakstīja: <Dīvaini gan, kā tas Tavs Repšes kungs čupojās ar to Šlesera kungu.>

It nemaz nav dīvaini, ja ņemam vērā citus iespējamos čupošanās variantus.

Vents

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/14/03 9:59

Kas Repšes kungam liedz čupoties, teiksim, ar to pašu Abramoviču?

Juris

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/14/03 10:10

Kas tas tāds? 8-/ Čukču autonomā apgabala gubernators? Kāpēc Repšem būtu ar viņu jāčupojas?

Vents

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/14/03 12:01

Sveiki!

Nūu. Vai Tu nemaz neizlasīji Mīļā Rumpja vēstulīti. . .

Juris

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

From: rumpis@pudele.com
Date: 4/14/03 7:31

Āa, tagad skaidrs, ka domāts ir šis gadījums. Starp citu, baumu Līmenī kaut kur pavīdēja ziņa, ka Ventspili gribot sagrābt viens no Krievijas t.s. oligarhiem - Abramovičs.

Rumpis :)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 4/14/03 12:06

Paslīdēja garām. Ja man radīsies pamatota pārliecība, ka Repše taisās čupoties ar šo Abramoviču, noteikti ar Repši vairs nevēlēšos čupoties.

Runājot par Šleseru - ar viņu nekad neesmu gribējis čupoties.

Vents

 

From: viksning@georgetown.edu
Date: 4/15/03 1:48

Juris: < Vispirms, es Ameriku mīlu pat vairāk nekā Juronkulis viņu mīl. Pat vairāk nekā Harijs. >

Sveiks sveikotaji!

Deretu mazliet koriget Jura Z. parakstu -- butu pareizak "kreisi domajoss." Vienmer un visur -- vainosim Ameriku un uzbruksim bagatniekiem. Vienkarsa dzives zina -- nav daudz kas vairak vajadzigs! Nupat biju konference Dallas pilseta, kur gaja runa par Amerikas nakotni. Ir interesanti padomat par to, ko vares piedavat demokratu partijas kandidati, bez tadas visparigas muldesanas par netaisnigo sistemu...Viniem visiem ir japarliecina kreisa sparna parstavji, kuru vienigais vienojosais princips ir milzigs naids pret Prezidentu! Varbut Zagarina kungs, kas tik loti mil Ameriku, varetu mums piespelet kadu pozitivu, konstruktivu ideju....

Ar saulainu sveicienu, Juronkulis

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/15/03 2:07

Sveiki!

Tipiskais amerikānis Juronkulis no Dallasas atrakstīja tādu priekšlikumu: < Varbut Zagarina kungs, kas tik loti mil Ameriku, varetu mums piespelet kadu pozitivu, konstruktivu ideju....>

Šorīt kāds komentētājs uz NPR ieteica tādu lietu - iecelt G.W.Bušu par Sadama atvietotāju. Viņam labi veikšoties ar faith-based initiatives, neesot ne probzu ar alkohola aizliegumu, nāves sods - nekāda probza, klīmats - apmēram tāds pats kā Teksasā. Lai viņš tur ņemās, gan mēs atradīsim šeit Amerikā pienācīgu pēcteci..

Juris Neonkulis, domājošais amerikānis

 

From: Pormals@aol.com
Date: 4/15/03 2:16

Soreiz Zagarina ieteikums nederes, jo lietas, ka jau daudzi mineja pirms konflikta, nerit viss tik gludi, ka Buš un Šarons bija paredzejis. Jau pirmaja sanaksme sorit Bagdade, vietejie laidusi vala dures. Amerikani baidijusies, ka nenosit vinu atvesto pagaidu līderi, ka tas notika musulmanu svetvieta, kur nodura no trimdas atgriezusos mullu.

Cikaga.

Kas jauns Latvijā?