Par referendumu Siguldā

Strādāju Siguldas 2.vēlēšanu iecirknī, bet sekoju līdz arī vēl diviem, un, jāsaka, ka rezultātu attiecības bija stipri līdzīgas. Pavisam Siguldā nobalsoja ap 6800, bet ir ap 7500 vēlētāju. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka nelielu daļu sastādīja atpūtnieki, lai gan ne tik lielu kā citās reizēs. Par nobalsoja 80%.

Ar šo gribu izteikt mūsu vadoņiem to lielo “FUJ” par apkaunojošo likumu, kurā pieņēma, ka referendums būs likumīgs, ja būs nobalsojuši 50% no Saeima vēlēšanās vēlētāju skaita. Tas tikai parāda attieksmi pret tautu, uzticību un savstarpējās attiecības.

Otrs svarīgākais, ko ievēroju es, ko saka arī citi, tai skaitā Ausma par Aivieksti, ka ļoti aktīvi bija krievvalodīgie, kuri balsoja pret. Un, esmu pārliecināts, ka tā nebija pretreakcija par dažiem neglaimojošiem paziņojumiem par krieviem, bet gan aktīvas organizācijas darba rezultāts, jo es redzēju tādus Siguldas krieviņus balsojam, kuri neko citu neskatās kā tikai alkohola glāzē vai spēļu automāta bildītēs. Bija īsta “krievu mafiozu parāde”, kurā neiztrūka neviens Siguldā zināmais un viņu izturēšanās bija izteikti bravūrīga un nievājoša.

Un šeit gribu griezt uzmanību uz kādu atzinumu, kurš izskanēja “Kas notiek Latvijā” pēdējā raidījumā un bija gan domāts kā plus arguments latviešiem- ka latviešos parādās stipras pašsaglabāšanās darbības apstākļos, kad tautas identitāte jūtās apdraudēta. Bet varbūt nopietni padomāsim, ko šobrīd varam sagaidīt tieši no krievvalodīgo auditorijas šajā sakarā. Jo skaidrs, ka nezvērs ir nāvīgi ievainots, taču tieši agonijā parasti tiek izdarīti visbriesmīgākie nedarbi! Atceramies 1991.

Lai Dievs svētī Latviju un palīdz tai, lai gan es vairāk ceru uz vadītāju gudru un apdomīgu darbību.

Alnis Freibergs

JL Siguldas atbalsta grupas vadītājs.

Kas jauns Latvijā?