Re: Nedaudz skumjas pārdomas

 

From: "Ivars KRAFTS (DHL LV)" Ivars.Krafts@dhl.com
Date: 9/19/03 5:35

Vakar sanāca brīdis pārcilāt galvā dažādas lietas par ES un nonācu pie interesantiem secinājumiem. Bet par visu no sākuma...

Pirmo reizi Zviedrijā es pabiju 1995. gada decembrī (kopumā 4 reizes). Tad 1999.gada jūnijā/ jūlijā. Tad 2001. gada martā. Un pēdējo reizi 2002. gada decembrī. Pa šiem laikiem daudz kas mainījies. Bet acīs krītošā lieta bija pārtika. Proti, ja 1995. gadā veikalos dominēja zviedru ražojumi, tad ar katru gadu šī dominance samazinājās arvien vairāk. Līdz pagājušā gada decembrim man vairs neizdevās nevienā veikalā redzēt zviedru ražojuma maizi (ja neskaita uz vietas veikalā izcepto). Gandrīz viss bija vācu. Ne tikai maize, arī gaļas izstrādājumi un piena produkti. Zviedrijā es pabiju tādā sakarā, ka devos cauri visai Zviedrijai uz Dāniju uz ES galotņu tikšanos (precīzāk, uz Eirokritisko organizāciju sammitu). Dānijā līdz tam nebiju bijis, tāpēc gribēju labprāt paskatīties kā tad tur dzīvo - pēc IKP uz vienu iedzīvotāju viņiem ir labāki rādītāji kā Zviedrijā, Vācijā un Somijā, kurās es līdz tam biju bijis. Nezinu, kā tur ar to IKP, bet dzīvo gluži tāpat. Taču kas visvairāk dūrās acīs, tad veikalu plauktos bija vērojama tā pati aina, kas 2002. gadā Zviedrijā. Slaveno dāņu gaļu un desu es neredzēju, tikai vācu. Maize - vācu. Siers, jogurti- fraņču. Dārzeņi- holandiešu un spāņu.

Jāsaka, ka jutos visai neomulīgi, kad padomāju, ka mūsu letiņu "Jā" dēl, es varētu palikt bez ierastā latvju maizes klaipiņa, bez Limbažos ražotā "Krievijas siera", bez Rīgas piensaimnieka "Zilonīša" un "Kāruma", bez Cesvaines sviesta un Lazdonas paniņām (kas īpaši sāpīgi, jo tā ir mana dzimtā - Madonas - puse).

No ekonomiskā viedokļa jau viss atbilst labākajām normām - lietas ir jāražo tur, kur tas ir ekonomiski visizdevīgāk (un diemžēl Latvijas klimats nav gluži tas jaukākais). Bet cilvēks ir ne tikai bioloģiska būtne, kam barība vajadzīga dzīvības funkciju nodrošināšanai. Cilvēks ir arī emocionāla būtne, velns lai parauj! Nu negribu es tos friču, varžēdāju un kastāngrauzēju produktus...

Ivars Krafts

P.S. Atvainojos, ja kādu manas personīgās pārdomas galīgi neinteresē...

 

 

From: Karlis Cerans Karlis.Cerans@mī.lu.lv
Date: 9/19/03 6:46

Sveicināti!

Kādā sarunā nesen tiku dzirdējis sakām: Eiropas Savienība tuvojas. Skiet, ka tā ir geopolitiskā realitāte, kurā dzīvojam. Referenduma "jā" nozīmēs mūsu klātbūtni globālajos procesos, par kuriem īpasas ilūzijas laikam gan neviens nevarētu lolot. Diemzēl referenduma "nē" nebūs labāks, jo nav jau bāzes, lai pienemot so "nē" kā simbolu, varētu uzplaukt nacionālā pasapziņa līdz ar vēlmi un spēju sakārtot savu valsti, lai tā tiesām kalpotu tautas patiesajām interesēm.

Referenduma "nē" pavērtu ceļu lielām politiskām spekulācijām un intrigām attiecībā uz mūsu valstisko un kultūras identitāti kopējo pasaules geopolitisko procesu kontekstā. Mēs neapturēsim globalizāciju, bet, pasi it kā censoties nostāties malā, radīsim nelabvēlīgu kontekstu arī savas valsts un pilsoņu labklājības attistībai.

Tas, ko mēs varam darīt, un par ko mēs kā latviesi esam atbildīgi, ir pozitīvas un arī citus atzīstosas mūsu identitātes veidosana, kas balstās mūsu labākajās kultūras tradīcijās un ir jēgpilna un dzīvotspējīga arī sodienas pasaulē.

Es 20.septembrī balsosu "par", nevis tāpēc, ka gaidītu kādu debesu mannu no Eiropas, bet gan tāpēc, ka tas dos iespēju mums visiem veidot labāku savu valsti, veidot labāku Eiropu un veidot labāku pasauli. Protams, tā būs tikai iespēja, kas uzliek arī atbildību, bet situācija, kurā iespēja ir, ir labāka par to, kurā nav pat tās.

Ar patiesu cieņu,

Kārlis

 

 

From:  Zagarins@stcc.edu
Date: 9/19/03 6:51

Sveiki!

Ivars Krafts: < Nu negribu es tos friču, varžēdāju un kastāngrauzēju produktus...>

Ja tā vienīgā Tava nelaime, tad - kas par bēdu? Vai friči, varžēdāji un kastāņgrauzēji Tev liegs lēkāt pa kokiem, pārtikt no mušmirēm, krūmos velnu dzīt un nekādu kultūru, protams, nepazīt?

< P.S. Atvainojos, ja kādu manas personīgās pārdomas galīgi neinteresē...>

Interesē, interesē. Sūti vēl.

Juris Žagariņš

 

 

From: "Ivars KRAFTS (DHL LV)" Ivars.Krafts@dhl.com
Date: 9/19/03 9:35

Kārlis Čerāns: <...veidot labāku savu valsti, veidot labāku Eiropu un veidot labāku pasauli...>

Bet kāds tam sakars ar Eiropas Savienību? To visu taču tikpat labi var darīt arī tāpat... nedod Briseles birokrātiem kontroli pār procesiem šeit... Lai gan tā tāda neauglīga saruna mums sanāks - tomēr dažādas nometnes pārstāvam un pārāk maz laika, lai kāds krasi mainītu savus uzskatus. Pat ja būsim ES, tad es vienalga palikšu kopā ar TEAM Europe (www.teameurope.info).

Es rīt balsošu pret. Un, atklāti sakot, personīgi nepazīstu nevienu, kas ir gatavs balsot par. Kas attiecas uz vakardien "Latvijas faktu" publicēto aptauju rezultātiem... "Latvijas faktu" šefs pats studentiem lekcijās stāsta, ka šādu aptauju rezultāti ir viens no veidiem, ka formēt sabiedrisko domu - cilvēkam rada diskomfortu sajūtā, ka viņš ir minoritātē. Tā kā šāda tipa objektivitāte ir "kaķim zem astes"...

ar cieņu, Ivars

P.S. Asprāša kungam Jurim Žagariņam. Diemžēl biezi vien šādi uzskati (par lēkāšanu pa kokiem un mušmiru ēšanu) ir skarba realitāte - tādus latviešus viena liela daļa eiropiešu arī pazīst. Un diemžēl, situācija nemainīsies vēl ilgi (ja mainīsies vispār, ņemot vērā, ka mēs esam tikai 1.5 milj. ar tendenci ciparam samazināties), neatkarīgi no tā esam, vai neesam ES. Bez tam, kulturāli cilvēki, kādi tomer Latvijā ir lielākā daļa, nepazīstamus cilvēkus uzrunā uz "Jūs".

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/19/03 9:55

Kārlis Čerāna kungs ieteica Eiropas Savienības ietvaros darīt tā:

<"...veidot labāku savu valsti, veidot labāku Eiropu un veidot labāku pasauli...">

Ivars Krafta kungs, būdams kulturāls cilvēks, Kārlim Čerāna kungam vaicāja tā:

< Bet kāds tam sakars ar Eiropas Savienību? To visu taču tikpat labi var darīt arī tāpat... >

Kur Jūs bijāt un kur bija visi Jūsu paziņas pa visiem pēdejiem 13 gadiem kamēr Latvijas valdība mērķtiecīgi Latviju vadīja virzienā uz iestāšanos Eiropas Savienībā? Vai Jūs tāpat kā Jūsu paziņas no valdības prasījāt kaut kādu demokrātisku atskaiti par šo darbību jeb vai Jūs tāpat kā visi Jūsu paziņas lēkājāt pa kokiem, ēdāt mušmires, velnu krūmos dzināt un, protam, nekādu kultūru nepazināt?

Vai Jūs un visi Jūsu paziņas tagad, gadījumā, ja Jūsu balsis sanāks vairākumā, apņematies pēc referenduma iesākt veidot labāku savu valsti, demokrātiskāku, vairāk atbilstošu Latvijas Satversmes jēgai, un tādā viedā arī rādīt priekšzīmi visai Eiropai kā veidot labāku, nu labi, teiksim neamerikānisku, pasauli? Jeb vai Jūs tāpat kā līdz šim turpināsit kokos lēkāt, pārtikt no mušmirēm, velnu krūmos dzīt, un, protams, nekādu kultūru nepazīt?

Juris Žagariņa kungs

 

 

From: "Ivars KRAFTS (DHL LV)" Ivars.Krafts@dhl.com
Date: 9/19/03 10:35

Jūs gadījumā neesat Džima Kerija radinieks? Katrā ziņā, humora izjūta nav slikta.

Neamerikānisku... Eiropas Savieniba kā reizē arī ir neamerikāniska. Jo tikai neamerikāniskā valstī var būt tik muļķīga politika uzņēmējdarbības jomā. Tagad, kad lielākajās ES valstu ekonomikās ir sākusies krīze, beidzot ir sākusi domāt ko darīt. Tagad ES sākusi domāt, ko lai dara, lai panāktu ASV. Diemžēl, kamēr pie ES varas būs zociķi, nekas nesanāks. Un es to uzskatu par lielu muļķību līst iekšā savienībā, kur ir sākusies ekonomiska krīze. Pierādiet, ka Vācija un Francija paliks par donorvalstīm, ja pašiem ekonomikā turpināsies kritums.

Kas attiecas uz jautājumu par to, kur es biju... Tepat jau vien biju, taču es neesmu nevienam lūdzis stūrēt manu Dzimteni uz kārtējo savienību. Katrās vēlēšanās es balsoju par cilvēkiem, kas ir pret ES. Un ja visi, kas patiesi ir pret ES, būtu darījuši tāpat jau 7. Saeimas vēlēšanās, tad mēs dzīvotu krietni labāk un nemestu kārus skatus uz ES dārziņu, kur gurķi taisnāki, cūkas liesākas un kukurūza labāk modificēta.

Ja runājam par dzīvi pēc 20/ 09/ 03, kad vairums nobalsos pret ES, tad nekādas izmaiņas neparedzu. Jo:

1) tikai vienam ministram šai valdībā ir sirdsapziņa un viņš ir paziņojis, ka demisionēs (paldies, Lujāna kungs par godīgumu!),

2) normālā valstī šādā gadījumā no amata atkāptos gan prezidents, gan premjers, gan ministru kabinets, gan Saeima, bet es uz to neceru - pārāk jau mūsu tautieši ir pieķērušies saviem augstajiem krēsliem, kas, to nevar noliegt, dzīvi padara tik saldu uz kopējā fona,

3) visas spekulācijas par to, ka būs dramatiskas pārmaiņas uz slikto pusi, ir vienkārši spekulācijas un nekas vairāk.

Taču, ja manis pieminētās personas tiešām atkāpsies no amatiem, tad ir cerība, ka beidzot būs viena Saeima, kura tiešām domās par latviešiem neatskatoties pār plecu uz lielajiem brāļiem (Krieviju un ES).

Diemžēl vairāk nevaru turpināt. Es šai valstij audzinu trīs jaunus nodokļu maksātājus, kuru samaksātie nodokļi nākotnē uzturēs arī tos, kas rīt balsos par.

ar cienu, Ivars

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/19/03 11:30

Paldies par komplimentu, neesmu Džima Kerija radinieks. Esmu Valda Artava fans:

Mūsu zemes vēsture
Jāstāsta bez jokiem.
Mēs vēl nesen Latvijā
Lēkājām pa kokiem.

Pārtikām no mušmirēm,
Krūmos velnu dzinām
Un nekādu kultūru,
Protams, nepazinām.

No vienas puses Jūs rakstījāt tā:

< Tagad ES sākusi domāt, ko lai dara, lai panāktu ASV. Diemžēl, kamēr pie ES varas būs zociķi, nekas nesanāks. >

Un no otras puses Jūs rakstījāt tā:

< Katrās vēlēšanās es balsoju par cilvēkiem, kas ir pret ES.>

Interesanti. Vai tikai tie nebija tie paši zociķi/rubikieši?

Starp citu, ja Jūs domājat, ka Amerikas saimniecība ir vairāk apskaužāma nekā Eiropas saimniecība, tad Jūs droši vien arī domājat, ka Amerika pareizi dara mērķtiecīga dzenoties bezprecedenta deficītos un mērķtiecīgi apkarodama savus bijušos sabiedrotos pasaules naftas avotu sargus. Bet no savas puses es Jums aizrādīšu, ka tā var domāt tikai tādi, kas pa kokiem lēkā, partiek no mušmirēm, krūmos velnu dzīt mēdz, un no kultūras, protams, neko nesajēdz.

< Ja runajam par dzivi pec 20/ 09/ 03, kad vairums nobalsos pret ES, tad nekadas izmainas neparedzu. Jo: 1) /.../ 2) /.../ 3) visas spekulacijas par to, ka bus dramatiskas parmainas uz slikto pusi, ir vienkarsi spekulacijas un nekas vairak.>

Protams, nekas neies uz nekādu slikto pusi ja Jūs tāpat kā līdz šim pa kokiem lēkāsit, no mušmirēm pārtiksit, velnu krūmos dzīsit un kultūru nekādu, protams, nepazīsit. Jo valdība tāpat kā līdz šim no vienas puses darīs biznesu ar Veco Eiropu un no otras puses līdīs Amerikas klēpī.

< Tacu, ja manis pieminetas personas tiesam atkapsies no amatiem, tad ir ceriba, ka beidzot bus viena Saeima, kura tiesam domas par latviesiem neatskatoties par plecu uz lielajiem braliem (Krieviju un ES).>

No kurienes Jums radīsies šī sapņu Saeima ja Jūs līdz šim neesat prasījis Vēlēšanu likuma maiņu, kas liktu kleptokrātu atbalsta komandām, t.s. "partijām" ievērot Satversmes prasību pēc vēlēšanām pa apgabaliem un liegtu viņiem balotēt savas "lokomotīves" pa visiem apgabaliem?

< Diemzel vairak nevaru turpinat. Es sai valstij audzinu tris jaunus nodoklu maksatajus, kuru samaksatie nodokli nakotne uztures ari tos, kas rit balsos par.>

Pārcelieties uz Ameriku! Te Jūs ar saviem nodokļiem varēsit palīdzēt celt Jauno Pasaules Kārtību pēc ASV prezidenta G.W.Buša plāna un grafika.

Juris

 

 

From: Jānis Grigals jg@sveiks.lv
Date: 9/19/03 10:01

21. septembrī es atceļu savas dzimšanas dienas svinības, jo tā, visticamāk, būs sēru diena - solis pretī nācijas bojāejai.

Protams, es joprojām centīšos panāk, ka valstiski tiek atzīts, ka Satversmes grozījumi kas tajā ieviesa Eiropas Savienības jēdzienu, nav spēkā stājušies, jo tie izmaina 77. panta jēgu un, lai tādi grozījumi stātos spēkā, nepieciešama tautas nobalsošana.

Es joprojām cīnīšos par savas valsts neatkarību un pierādīšu, ka Eiropas Savienība ir pretrunā ar Latvijas neatkarību (1. pants), rebulikas iekārtu (1. pants) un Latvijas pilsoņu varu pārvaldīt savu valsti (2. pants).

Lai mums, latviešiem, veicas!

Jānis Grigals

 

 

From: "Aivars Borovkovs" borovkovs@parks.lv
Date: 9/19/03 12:41

Juris Žagariņš: < Vai Jūs un visi Jūsu paziņas tagad, gadījumā, ja Jūsu balsis sanāks vairākumā, apņematies pēc referenduma iesākt veidot labāku savu valsti, demokrātiskāku, vairāk atbilstošu Latvijas Satversmes jēgai, un tādā viedā arī rādīt priekšzīmi visai Eiropai kā veidot labāku, nu labi, teiksim neamerikānisku, pasauli? Jeb vai Jūs tāpat kā līdz šim turpināsit kokos lēkāt, pārtikt no mušmirēm, velnu krūmos dzīt, un, protams, nekādu kultūru nepazīt?>

Hmmm....

Man Jurim ir pretējs jautājiens - kāpēc mums ir pamats cerēt, ka tie, kas šo valsti ir slikti vadījuši šos 13 gadus, pēkšņi cienīgi sāks pārstāvēt savas valsts un sabiedrības interesēs Briselē.....

Jūs tam ticat?....

AB

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/19/03 2:51

Aivaram Borovkovam ir pretējs jautājums: < Hmmm.... Man ir pretejs jautiens - kapec mums ir pamats ceret, ka tie, kas so valsti ir slikti vadijusi sos 13 gadus, peksni cienigi saks parstavet savas valsts un sabiedribas intereses Brisele..... Jus tam ticat?....>

Demokrātijā ir citādi nekā baznīcā. Demokrātijā ticība nav noteicošā. Demokrātijā arī viena balss vienā referendumā nav noteicošā. Ja gribējāt, lai Jums būtu tādi politikāņi, kas tautas gribai atbilstoši vadītu Jūsu valsti, tad Jums bija jādara krietni vairāk nekā jānogaida uz referendumu lai nodotu savu balsi. Tad Jums jau sen bija jāprasa nopietnāka demokrātija nekā tāda, kur atsevišķo kleptokrātu atbalsta komandas saliek savas lokomotīves visos vēlēšanu apgabalu sarakstos un pēc tam mierīgi tirgojas savā starpā Saeimas koalīcijas padomē bez nekādas vajadzības atskaitīties saviem vēlētājiem. Jums jau sen bija tiesības un brīvība pierunāt tautu sarīkot referendumu par izmaiņu Vēlēšanu likumā, kas liegtu kleptokrātu atbalsta komandām, t.s. "partijām", likt savas lokomotīves visu vēlēšanu apgabalu vēlēšanu sarakstu priekšgalos. Kāpēc Jūs tā nedarījāt un kāpēc Jūs tā vietā sludinājāt kaut kādu ticību, ka tautu glābs kaut kāda tautai draudzīga lokomotīve no Jūsu paziņu aprindām?

Tā nelaime, Borovkova kungs, ir, ka Jums nav ne jēgas par demokrātiju un par savu atbildību pret to.

Juris

 

 

From: "Janis Kucinskis" mees_pashi@delfi.lv
Date: 9/20/03 4:08

Sveiciens šajā liktenīgajā rītā, kas man liek atminēt līdzīgu rītu 1940. gadā!

Ar prieku paziņoju, ka vakar beidzot dzirdēju pirmoo jēdzīgo eirofīļu argumentu, kāpēc jābalso par ES. To raidījumā "Kas noteik Latvijā" pateica manis sen cienīts komponists Mārtiņš Brauns. Precīzi neatceros, bet būtība manā interpretācijā apmēram tāda: latvieši vēl neprot dzīvot paši savā valstī, nespēj novērtēt un izmantot dotās iespējas, tāpēc ir cerība, ka vismaz savienībā (vienalga PSRS vai ES vai kādā turkistānā), zaudējot suverenitāti, viņos beidzot radīsies spīts pret svešinieku kundzību un ar laiku izstrādāsies imunitāte pret svešām ietekmēm. Arī ES nebūs mūžīga (tāpat kā ĪI Reihs), un tad, ja vēl būsim saglabājušies, varēsim atkal visu sākt no jauna, kārtējo reizi no nulles.

Ar filozofisku skatu uz notiekošo farsu un nekaunīgo ļautiņu apmaušanu,

Jānis Kučinskis

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/20/03 2:13

Kučinska kungs skumji raugās visapkārt: < Ar filozofisku skatu uz notiekošo farsu un nekaunīgo ļautiņu apmaušanu...>

Nu, ko? Gaidīsim uz latviešu Kadafi vai sastrādāsim par Satversmei atbilstošu demokrātiju? (Par vēlu nav kamēr Satversme vēl nav atcelta!)

Juris

 

 

From: "Imants Grabovskis" imants@sveiks.lv
Date: 9/21/03 3:27

Negribot kaut kā aizskārt Zagariņu, tomēr gribu pajautāt - ko tad viņs pats tādu labu ir paveicis, ja neskaita pārmetumus citiem par neko nedarīšanu??????

Un, gandrīz anekdote - vakar Pie Kongresa nama. Es, aicinātājai uz ES (apmakssātai profesionālei) :

" Es kapitulēšu un tūlīt pat nobalsošu PAR, ja Jūs man tomēr beidzot izskaidrosiet - kas tā ES tāda ir? Ņemot vēra, ka Parlamenta vēlēšanas tikai priekšā, jaunais Ministru kabinets ( komisāri) vēl nav iecelts, kas būs prezidents un premjērs nav zināms. Un pats galvenais - par jaunā veidojuma Konstitūciju (PAMATLIKUMU!!!!!) vēl aizvien notiek strīdiņi, praktiski, starp federālistiem un konfederācijas piekritējiem....."

Viņa, paskatoties uz mani ar izplestām acīm (nu prasa taču kaut kāds Antiņs par visiem zināmām lietām!):

" Nu saprotiet taču, tā ir tāda ORGANIZĀCIJA....."

Nu ko tur, apgaismoja..... NO COMENTS.

Imants

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/21/03 10:24

Imants Grabovska kungs negribēja kaut kādi aizskārt Žagariņu:

<Negribot kaut kā aizskārt Zagariņu, tomēr gribu pajautāt - ko tad viņs pats tādu labu ir paveicis, ja neskaita pārmetumus citiem par neko nedarīšanu??????>

Esmu gadiem ilgi mēģinājis tautiešus pierunāt demokrātiju ņemt pietiekoši nopietni lai mēģinātu Vēlēšanu likumā ierakstīt pantu, kas aizliedz Latvijas t.s. "polītiskām partijām" balotēt savas lokomotīves pa visiem vēlēšanu apgabaliem. Paprasiet Kučinska kungam, viņš to apstiprinās...

< Es, aicinātājai uz ES (apmakssātai profesionālei) : " Es kapitulēšu un tūlīt pat nobalsošu PAR, ja Jūs man tomēr beidzot izskaidrosiet - kas tā ES tāda ir? >

Es Jums, Grabovska kungs, būtu bijis ar mieru kapitulēt un tūlīt pat nobalsot PRET, ja Jūs man tomēr beidzot izskaidrotu - kas Jūsu prātiņā un Jūsu sabiedroto prātiņos tā DEMOKRĀTIJA tāda ir? Vai tā ir tikai tāda izdevība katram indivīdam brīvi kabināties klāt savai ideoloģiskai lokomotīvei, teiksim tādam Rubika kungam vai tādam Repšes kungam vai tādam Borovkova kungam, vai tā ir tāds pienākums gādāt par Vēlēšanu likuma atbilstību Satversmes jēgai, lai tautas deputātiem būtu jāatbild katram sava apgabala vēlētājiem, nevis "visai tautai" kā to iemieso viena vai otra vai trešā lokomotīve?

Kas attiecas uz ES, tā ir topoša savienība, nevis kaut kas gatavs, nemainīgs un mūžu mūžos iegrāmatots. Tāpat kā ar demokrātiju - tur nekas nav ne ērts ne vienkāršs bet no Eiropas Apgaismības mantotā Satversme katram indivīdam un katrai kopienai uzliek pašai atbildību par savu likteni rūpēties pat ja atsevišķa indivīda un atsevišķas kopienas brīvā griba būtu no atbildības izvairīties un noslēpties.

Juris

 

 

From: "Imants Grabovskis" imants@sveiks.lv
Date: 9/21/03 11:02

Lai nu paliek tas par tiem "prātiņiem". Gribu tikai pateikt - ES NEKAD NEVIENAI LOKOMOTĪVEI NEESMU "PIEKABINAJIES" , arī "tai laikā" man bija diezgan nopietnas domstarpības ar "tautas demokrātijas" paudējiem. Pats sliktakais ir tas, ka visi, kas vien vēlas, to demokrātijas jēdzienu staipa pēc savas patikas. Pat galvenajam demokratijas postulātam - visu nosaka vairākums - mūsdienās vairs nav nekādas jēgas. Mūsdienās prezidentus un parlamentus izvēl nevis elektorāts, bet gan finansi - tās summas, kas tiek ieguldītas smadzeņu apstrādei (reklāmai, aģitācijai....). Un, protams, no krēslos iestutētajiem arī prasa pēc tam atdevi. Piedodiet - es esmu iepazinies arī ar tādu interesantu nozari (gan kā amatieris) kā pūļa psihologija. Sākot ar Lebonu, Hosē Ortegu, Kanetti, Moskoviči, Blummeru un beidzot ar Freidu. Viņa pasaulē palaistā psihoanalīze ar to demokrātiju visai VEIKSMĪGI TIEK GALĀ.

UN LIELS LŪGUMS - TOMĒR CENSTIES SAVUS OPONENTUS NEUZSKATĪT PAR MULĶĪSIEM.

Cik noprotams, Jums politika vairāk pievelk kā tāda stratēģiska spēlīte. Teiksim mani un man līdzīgos tomēr vairāk interesē šādu spēlīšu sekas - parasti tās beidzas visai bēdīgi. Dazreiz izdodas tās sekas mīkstināt.

Es atkārtoju - tas ir tikai tīri subjektīvs viedokli un, ja Jums tas nepatīk, tad tomēr būtu lūgums kaut vai nedaudz cienīt oponentus un nemētāties ar visādiem aizskarošiem epitetiem.

Varat man ticēt, ka es pirmais apsveiktu Jūs, ja Jūsu ciņa par demopkrātiju beigtos ar panākumiem. Personīgi es atzīstos bezspēcībā...

Ar cieņu Imants.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/21/03 11:42

Ja Jūs personīgi atzīstaties bezspēcībā, tad Jūs esat mucā sēdētajs un prasītājs, lai kāds cits Jūs pa spundes caurumu pabaro.

< Cik noprotams, Jums politika vairāk pievelk kā tāda stratēģiska spēlīte. Teiksim mani un man līdzīgos tomēr vairāk interesē šādu spēlīšu sekas - >

Politiķis es pēc temperamenta nekad nevarētu būt, bet demokrātija nav nekāda politiķu spēlīte. Tie, kas nolien malā un atzīstas bezspēcībā var ņaudēt visu nakti pret tukšajām debesīm bet demokrātijas pamats ir Eiropas Apgaismības mantojums - Satversme, kur rakstīts, ka Saeimas vēlēšanām jānotiek pa atsevišķiem vēlēšanu apgabaliem. Vēlēšanu likums, diemžēl, pieļauj šīs prasības jēgas apiešanu. Tas nosprauž gan piecus atsevišķus vēlēšanu apgabalus, bet atļauj "partijām" savas lokomotīves balotēt pa visiem apgabaliem, pārvēršot partiju vēlēšanas pēc proporcionalitātes principa pa apgabaliem par de facto totalitāru vienmandāta tingeltangeli ko valda koalīcijas padome bez nekādas atskaites nekādiem vēlētājiem.

Ja Jūms tiešām rūp Latvijas nākotne, es Jums ieteiktu meģināt šo lietu saprast un tad mēģināt šo lietu arī citiem izskaidrot. Iesākumam, tas būtu ļoti daudz.

Juris

 

 

From: "Imants Grabovskis" imants@sveiks.lv
Date: 9/21/03 3:06

Novēlu sekmes savā lielajā cīņā par to demokrātiju. Un nepārprotiet - es par bezspēcību nebiju donmājis par kaut kādām utopiskām idejām, bet gan par pasreizējo situāciju. Vēlreiz - līdzko izcīnīsiet kaut ko demokrātijas labā tepat mazajā Latvijā, apsolu apsveikt kā pirmais.

Es labāk to akmeni drupinu lēnām un neskrienu ar galvu sienā. Un to darīju arī tad, kad to NEDRĪKSTĒJA. Kā Jūs vispār varat spriest par otru, ja viņu nemaz nepazīstat?????

BET VISPĀR - VEIKSMĪGU UZVARU LIELAJĀ FRONTĒ. Acīmredzot Jūs tomēr nevar pārliecināt nezākāties, tāpec lūdzu turpmāk mani vairs netraucēt.

Ar cieņu - Imants.

 

 

From: "Ivars KRAFTS (DHL LV)" Ivars.Krafts@dhl.com
Date: 9/22/03 2:25

<< Katrās vēlēšanās es balsoju par cilvēkiem, kas ir pret ES.>>

Juris Žagariņš: <...Interesanti. Vai tikai tie nebija tie paši zociķi/rubikieši?...>

Spriežot pēc Jūsu izteikumiem un uzskatiem, Jūs esat Latvijas ceļa, vai tamlīdzīga radījuma fans un tādā gadījumā Jums droši vien nav zināms, ka bez komunistiem (Rubiks, Bojārs, Gorbunovs, Kalniete), ārzemniekiem (Kariņš, Jēkabsons, Vīķe- Freiberga), alkoholiķiem (Pantelejevs, Čepānis, Abiķis) Latvijas politikā ir vēl arī nacionālā bloka politiķi (Visvaldis Lācis, Ilmārs Ancāns, Aivars Gedroics un citi). Pagājušajās Saeimas vēlēšanās arī es biju kandidāts no "Mūsu Zemes", tikai tehnisku iemeslu dēļ (dokumentu parakstīšanas brīdī nebiju Latvijā) nenonācu oficiālajos sarakstos. Bez "Mūsu Zeme" ir vēl arī "Māras Zeme", "Pilsoņu kongress" un "Latviešu partija", kā arī daži, kurus es tomēr neatbalstu - Gardas kopa, Liepājas kopa, Aizsargu kopa. Paplašiniet redzesloku - Latvijas politiskais spektrs ir daudz plašāks, nekā Jūs mēģiniet radīt iespaidu. Pret ES ir ne tikai komunisti, Krievijas un Padomijas fani un tamlīdzīgi sprukstiņi. Pret ES ir arī cilvēki, kam latvieši, kā tauta, ir augstākā vērtība. Un nevajag mēģināt iestāstīt, ka ceļiniekiem, šķēlistiem, jaunlaicēniem, mācītāju - bokseru pārtijai tautas liktenis patiešām rūp...

Lai arī kā būtu - solu, ka īstais "action" tikai vēl sāksies. Šķiet, ka arī Jānis Sils ir sagatavojis kādu karti piedurkne...

Ivars

P.S. Kas attiecas uz ASV, tad šķiet, ka Jūs mani pārāk maz pazīstat. Dažās aprindās esmu labi zināms, kā īsts amerikāņu antifans. Jā, no ASV mēs daudz varam mācīties, bet vidusmēra amerikāņa (un tāds ir arī G.W.B.) stulbums tomer ir neizmērojams...

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/22/03 7:06

Kādus brīnumus nu Jūs te man nestāstat! Māras zeme čupojas ar gardisitiem?

Juris

PS Es labi zinu visu Latvijas "polītisko spektru". Ja neesat iepazinies, man ir tāda mājas lapa <Kas jauns Latvijā?>  kur jau gadiem ilgi iknedēļu sakopoju visas Latvijas interesantās ziņas un sarunas Sveiks kopā, tā ka dažās aprindās es esmu pazīstams kā diezgan labi informēts.

PPS Par to "action" ko Jūs solat - žēl, ka Jums trūkst elementāras pašatbildības uzņemties pilsonisko atbildību par demokrātijas pamatnostādnēm bet tā vietā piedalieties kleptokrātu sarīkotajā tautas izklaidēšanās tingeltangelī.

Juris

 

 

From: "Ivars KRAFTS (DHL LV)" Ivars.Krafts@dhl.com
Date: 9/23/03 2:10

Pats personīgi biju klāt sapulcē, kur jauniešu kopa "Visu Latvijai" bija saaicinājusi visas nacionālās partijas- "Mūsu Zeme", "Māras Zeme", Latviešu partija. Tas bija~ pus gadu pirms 8.Saeimas vēlēšanām. Saaicināšana bija saistīta ar aicinājumu veidot kopīgu sarakstu. Rezultātā Garda un Latviešu partija izveidoja kopīgu sarakstu, taču "Māras Zeme" pēdējā brīdī atteicās. "Mūsu Zeme" pateica konkrētu- Nē!, ja tur ir Garda.

Ivars

P.S. Salaspils mērs ir viens no "Māras Zemes" līderiem. Referendumā Salaspilī bija vislielākais "Pret" balsojums Rīgas reģionā. Varbūt šie fakti nav savstarpēji saistīti, bet tomēr gribētu uz to vērst uzmanību.

 

 

From: walters valters.g@navigator.lv
Date: 9/22/03 8:01

Labi gan, ka Žagariņam par visu ir jēga. Ko gan mēs bez viņa darītu? Mani personīgi pārņem izmisums vien mazliet paskatoties šādas iespējamības virzienā...

V.Grivins

Kas jauns Latvijā?