Par valdības krīzi

Nevaru stāvēt malā un klusēt, jo 20.sept. naktī jau saņēmu daudzus uztraukto zvanus ar jautājumiem un pat steidzīgiem priekšlikumiem barikādes celt. Tas parāda, ka tauta ir likusi ļoti lielas cerības uz šo valdību un personīgi Eināru Repši, neskatoties uz visiem reitingiem, tomēr tic, ka Repše dara savu darbu godīgi- tautas labā, lai arī ne vienmēr gudri un pareizi.

Valdības krīzes iemesls faktiski ir Strīķes neievēlēšana un viss, kas notika ap to. Un te ir jāatzīst, ka liela vaina ir jāuzņemas pašam Repšem, kurš ar savu neapdomīgo, varbūt kaismīgo rīcību ir devis ieganstus tieši tam, ka šodien to izmanto un tā arī netiksim skaidrībā- kas ir kas. Politiķis, vēl jo vairāk valsts vadītājs nedrīkst tādas kļūdas pielaist.

Un konkrēti- tas ir priekšlaicīgais paziņojums Strīķes atbalstam, un jāpiebilst, ka šis nebūt nav vienīgais. Otrkārt- vai var izdarīt vēl kaut ko dumjāku, ka pieļaut, ka uz Saeimas apstiprināšanu Strīki “atved” Dans Titavs, kuru nupat attiecīgi noraksturoja masu mediji, aptaujājot politiķus – labāk redzam ejam kā nākot. Pie kam tas nekaunīgā kārtā parādīja- kas te ir kungs un saimnieks. Un pēc tā lai koalīcijas partneri tic, ka kandidāts ir neatkarīgs, neietekmējams un politiski neitrāls!

Par Titava darbošanās stilu, diemžēl, nāk ziņas no daudziem avotiem, kas sakrīt arī ar maniem personīgiem vērojumiem. Neesmu dzirdējis no viņa Valdes un Kodola sēdēs nevienu gudru padomu, izņemot glumos – nogaidīsim, atturēsimies patreiz un tamlīdzīgus. Arī LPP vadītāja paziņojumā tieši to varēja saklausīt, ka, ja Repše būtu pieņemas un vēl varētu sastrādāt, tad ar Titavu tas ir neiespējami.

Tādēļ man ir lūgums, kuram, ceru, piebiedrosies JL biedri, koalīcijas partneri, atbalstītāji:

" Dan Titav, glāb Latviju, esi tik labs un pats ar godu atstāj Valdības māju, atzīsti, ka arī šeit Tu esi caurkritis.

Nejauksim personīgo draudzību ar Latvijas interesēm.

 

A.Freibergs- Siguldas atbalsta grupas vadītājs.

Un ļoti ceram, ka arī E. Repše, pieņemot lēmumu šajā jautājumā tomēr stādīs augstāk pienākumu un tautas liktās cerības.

Kas jauns Latvijā?