Re: 11.novembris

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 11/10/03 10:47

Sveikotāji

Ievēroju cik daudz diskusijas griezās ap  politiku pēdejā laikā. Pārmaiņas dēļ šeit tīkls par mūsū zaldātiem Irakā  un  citas piemērotas ziņas Aizsardzības Ministrijas mājas lapā.

http://www.mod.gov.lv/index.php?pid=03328 

Viegli acerēties Lačplēš dienu jo kopā ar teva dzimšansdienu. Dzima 1898 un biezi stāstija par piedzīvojumiem kā robezas sargs.

Zigrida

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 11/11/03 7:53

Zigrida, paldies par inormāciju. Apskatījos mājas lapā. Pievienojos, latvijai un latviesiem ir jāpiedalās ANO un citās aktivitātēs.

Biju tikai nepatīkami pārsteigts, ka mūsu ministru pieņēm tikai vietējā komandiera vietnieks!!!!!!!

Personīgi uzskatu to kā apvainojumu Latvijai, Latvijas tautai un it sevisķi pasam ministram, ka sabiedrotie (?) uzskata apmeklējumu tik mazsvarīgu un nenozīmīgu!

Iemesli tam var būt vairāki, minēšu trīs:

1. vizīte nebija pienācīgi sagatavota!
2. imperijas uztverē Latvijas ministrs ir nenozīmīga personība
3. Latvijas valdibai un Latvijas ministriem nav lielāku prasību!?

Ugis G. Berzins, noskumis.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/11/03 8:16

Sveiki!

Labi vismaz, ka neviens vēl nav beigts, tikai apslimuši. Interesanti padomāt, vai Mīļajai Dzelzs Lēdijai pašai nebūtu pienācis laiks doties uz turieni, stroķi rokā nofotogrāfēties pie saviem puišiem.

(Varbūt vajadzēja piedāvāt vairāk puišus?)

Juris

 

 

From: liepag@idirect.com
Date: 11/11/03 10:48

Sveiks, Juri!

Es cienu Tavu gatavibu cinities par mazo un apspiesto tiesibam pasaule. Atceries, ka Latvija ari ir maza. Latvijai ir iespejas sabiedroties ar Maskavu, Briseli vai Wašingtonu. Irakas karam sakoties Latvija vel nebija ES pienemta, tapec turet Vacijas/Francijas nostaju nebija reali. ASV atkartoti draudeja nesargat nevienu, kas to neatbalstis Irakas kara. V.V.F. izveda Latviju caur sim grutajam posmam ar minimaliem zaudejumiem. Pat savas runas vienmer uzsverot kara sausmas. Vai Tu dotaja situacija butu varejis izdarit labak? Skatoties atpakal, viss ir daudz skaidraks, bet skatoties uz prieksu ne tik skaidrs.

Ja Tev uznak dusmas, ej ara un skaldi malku. Nesper kakim! Nelama V.V.F. tikai tapec, ka vina ir prezidente!

Anita

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 11/11/03 10:56

Juris: < ... vai Mīļajai Dzelzs Lēdijai pašai nebūtu pienācis laiks doties uz turieni, stroķi rokā nofotogrāfēties pie saviem puišiem.>

FUI

Pat manas draudzenes papagailis neatkārto vien un to pašu tik biezi kā tu.

Lūdzu beidz sev pazeminēt. Paliek zēl.

Zigrida

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 11/11/03 1:51

Labvakar, kautgan vēstule rakstīta Jurim, "niez nagi" diskusijā piedalīties.

Dalai Latvijas valdības cilvēku ir nepamatotā pārliecība, ka Latvijas nakone ir sadarbībā ar ASV.

Tieši mazām valstīm ir jābūt ļoti pieardzīgām savu sabiedroto izvēlē. Nav jāpadodās tukšiem drudiem par nākotnes eventuālu sadarbību!

ASV pagājušos 30 gador ir de facto "uzdevusi - pametusi" savus ilggadīgos sabiedrotos, nav turējusi dotus solījumus, atteikusies daudzkārt no globāliem risinājumiem utt. utt.

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis G. Berzins, parlieciba, ka Latvijas nakotne ir Eiropa un nekur citur.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/11/03 2:22

Sveiki!

Anita ciena manu gatavību: < Es cienu Tavu gatavibu cinities par mazo un apspiesto tiesibam pasaule.>

Paldies, Anita. Es Tevi arī cienu.

< Atceries, ka Latvija ari ir maza.>

Zinu. Latvija maza maza, Latgale līla līla. Lasu "Laikā", ka Latvija esot mazāka par jebkuru ASV štātu.

< Latvijai ir iespejas sabiedroties ar Maskavu, Briseli vai Wašingtonu.>

Latvia is a free country. Tas nenozīmē, ka Latvijai jābūt gribīgai piedalīties visādos vājprātīgos Maskavas, Briseles vai Vašingtonas karagājienos.

< Irakas karam sakoties Latvija vel nebija ES pienemta, tapec turet Vacijas/Francijas nostaju nebija reali.>

Excusez moi?

< ASV atkartoti draudeja nesargat nevienu, kas to neatbalstis Irakas kara. V.V.F. izveda Latviju caur sim grutajam posmam ar minimaliem zaudejumiem.>

Mīļajai Dzelzs Lēdijai nekā cita nebija kā latviešu tautas gods ko piedāvāt nedz arī viņai nekā nebija ko zaudēt. Viņa ASV prezidentam Bušam piedāvāja Latvijas tautas gribīgumu Irāku okupēt pati labi zinādama, la Latvijas tauta nebija šai lietā itin nemaz gribīga. Ar to viņa ieguva gan savu "Dzelzs Lēdijas" slavu Amerikā, bet manuprāt viņa zaudēja savu morālo īpatsvaru attiecībā pret savu tautu un savu ticamību kā Latvijas tautas gribas paudēja. Vai Tu domā, Anita, ka tagad, kad Latvija ir laimīgi iestājusies Eiropas Savienībā, Latvija varēs turpmāk atļauties neievērot ASV draudus "nesargāt nevienu, kas to neatbalstīs Irākas karā"?

< Pat savas runas vienmer uzsverot kara sausmas.>

Vienā runā kuru es dabūju noklausīties viņa uzsvēra, ka Latvijas tauta, atšķirībā no pārējām Eiropas tautām saprotot gan ko nozīmē totalitārisms un tāpēc Latvijas tauta esot gribīga piedalīties Irākas invāzijā.

< Vai Tu dotaja situacija butu varejis izdarit labak?>

Te nav runa par to ko es būtu darījis vai par to, ko kāds cits būtu darījis. Kā es esmu atkārtoti teicis, Latvijai cits nekas nav ko pasaulei piedāvāt kā latviešu tautas dziņa pēc brīvības un tās talants un saprāts un savs morālais īpatsvars un priekšzīme, ka nacionalisms var arī būt radošs spēks šai pasaulē. Līšana un laipošana un iztapšana vienai vai otrai vai trešai lielvarai to visvisādīgos karagājienos ir vienmēr veduši Latviju uz traģēdiju un postu. Viens, ko es Tev varu pateikt - tie meli ko ASV prezidents pasaulei pauda lai attaisnotu savu Irākas invāziju bija pietiekoši caurspīdīgi, ka pat Vairai Vīķei Freibergai bija jāsaprot, ka viņa sevi neatgriezeniski nosmērēja tiem piešķirdama Latvijas tautas noticēšanu.

< Skatoties atpakal, viss ir daudz skaidraks, bet skatoties uz prieksu ne tik skaidrs.>

Kad karš ir reiz sācies, tad atpakaļceļa vairs nav. Tad vairs nav jāmelo. Tad pietiek teikt, ka jāaizstāv mūsu puiši un tautas gods.

< Ja Tev uznak dusmas, ej ara un skaldi malku. Nesper kakim! Nelama V.V.F. tikai tapec, ka vina ir prezidente!>

Nupat sagrābu lapas. Savu kaķi Cocopuff es nemūžam nespertu. Miļo Dzelzs Lēdiju es vēl nemaz neesmu lamājis, bet kamēr viņa darīs kaunu Latvijai tikmēr es viņu bez aplinkiem kritizēšu. Free country.

Un Mīļajai Zigrīdai manis žēl:

< FUI Pat manas draudzenes papagailis neatkārto vien un to pašu tik biezi kā tu.>

Labs papagailis Tavai draudzenei, ja viņš zina atkārtot, ka vajag uzrakstīt vēstulīti kādai latviešu avīzei par to, ka Vēlēšanu likums būtu jāizlabo, lai nepieļautu partiju lokomotīvēm apiet Satversmes prasību par Saeimas deputātu ievēlēšanu no atsevišķiem apgabaliem.

< Lūdzu beidz sev pazeminēt. Paliek zēl.>

Nekad vēl Tevis priekšā neesmu sevi pazeminājis. Savu žēlumu pataupi Mīļās Dzelzs Lēdijas Lāčplēšiem.

Juris

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 11/11/03 4:49

Juris: < Interesanti padomāt, vai Mīļajai Dzelzs Lēdijai pašai nebūtu pienācis laiks doties uz turieni, stroķi rokā nofotogrāfēties pie saviem puišiem.>

Nezegojies, Jurit. Pats velies nofotografeties ar Vairu. Atzisties. Pat tavs Kokopaps velas, lai samo pakutina Vaira.

Uģis: < Dalai Latvijas valdības cilvēku ir nepamatotā pārliecība, ka Latvijas nakone ir sadarbībā ar ASV.>

No tiem noladetiem sprancuziem butu vel mazaks labums: atdeva latvijas sutniecibu krieviem. Vai vel nav samaksajusi par so paradu. No krieviem, ja tev ir tikai pussmadzene, negaidi ne cika. Ar tiem vaciesiem ari nekada gaisa nav. Vacu mates neraud, kad mirst latviesu puikas.

No visam iespejam vislabaka sabiedroties ar pasu stiprako un dot pa purnu visiem vekskiem un nodevejiem, kamer tie vel pie rokas.

Tapec, katram sis valodas lietotajam, ja ir tikai grams smadzenu, nevekskiet pa sunu modei. Atlieciet taisnu muguru. Un staviet par savas tautas taisno lietu.

Lacplesa diena, krausim pa purnu kangariem, pasu vai citu!

Juris: < Lasu "Laikā", ka Latvija esot mazāka par jebkuru ASV štātu.>

Punki, tev klumejas! Latvija ir lielaka par Mazocusu: 24938 (bez Abrenes)pret 7838; kas savkart ir ari mazaka par Izraelu (8019 kvadratjudzes.)

Vot, biedri, tev bus ziepe, pasa gadata.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/12/03 8:04

Sveiki!

Mīļais Rooben, vai visiem veciem ļaudīm tā ir, ka, ja nezvetē ar bomi pa pieri tad nepielec?

< Tapec, katram sis valodas lietotajam, ja ir tikai grams smadzenu, nevekskiet pa sunu modei. Atlieciet taisnu muguru. Un staviet par savas tautas taisno lietu. Lacplesa diena, krausim pa purnu kangariem, pasu vai citu!>

Un ko darīt, ja sagadās vairāk par gramu?

Juris

 

 

From: liepag@idirect.com
Date: 11/12/03 10:02

Juris: < Te nav runa par to ko es būtu darījis... >

Tiesi par to ir runa. Skaistus vardus var atkartot ad infinitum. To jus abi ar V.V.F. labi protat. Vieniga starpiba, ka no Tavas runasanas nav nekadas konsekvences, bet no vinas runasanas varetu but konsekvences visai Latvijai. Tapec vina ta balanse starp ASV un Franciju.

< Dzelzs Lēdiju es vēl nemaz neesmu lamājis, bet kamēr viņa darīs kaunu Latvijai tikmēr es viņu bez aplinkiem kritizēšu.>

Senie latviesi teica ta: "Kauns nav nekads gods un gods nav nekads paediens. Kam nav kauna, aped visu. " Varbut, ka Tev ne, bet daudziem cilvekiem esana butu augstaka prioritate par kaunu un godu. Latvijas prezidentei tas janem vera. ASV gan ir savadak.

Anita

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/12/03 11:26

Sveiki!

Anita: < Tiesi par to ir runa. Skaistus vardus var atkartot ad infinitum. To jus abiar V.V.F. labi protat. Vieniga starpiba, ka no Tavas runasanas nav nekadas konsekvences, bet no vinas runasanas varetu but konsekvences visai Latvijai. Tapec vina ta balanse starp ASV un Franciju.>

Labi. Es būtu pateicis ASV prezidentam G.W.Bušam, ka Latvijas tauta ļoti mīl Ameriku un ļoti ciena viņu personīgi kā Amerikas vadoni bet tomēr uzskata, ka Amerikai pienāktos savu vēstrisko vainu prźt Irāku nokārtot citādīgāki nekā ar Irākas invāziju un okupāciju. Es būtu pateicis viņam, ka Latvijas NAcionālie Bruņotie Spēki ir allaž gatavi iet palīgā jebkuros valsts celtniecības darbos jebkurā vietā pasaulē, un Latvija būtu ar mieru pat piedāvāt ASV bruņotajiem spēkiem apmācības šādā jomā, bet diemžēl Latvija nav ar mieru palīdzēt ASV prezidentam G.W. Bušam veikt Irākas invāziju un okupāciju ja to nav iepriekš apstiprinājusi ANO.

< Senie latviesi teica ta: "Kauns nav nekads gods un gods nav nekads paediens. Kam nav kauna, aped visu." Varbut, ka Tev ne, bet daudziem cilvekiem esana butu augstaka prioritate par kaunu un godu.>

Vai Tu domā, ka ASV būtu uzlikusi Latvijai ekonomisko embargo, tāpat kā tā darīja Irākai starp Pirmo un Pēdējo uzbrukumu? Atminos, ka Mīļā Dzelzs Lēdija kaut ko saviem tautiešiem stastīja, ka pēc savas gribīguma deklarācijas Vašingtonā ASV prezidents G.W.Bušs esot viņai apsolījis aprunāties ar V.Pūtjinu par to Ventspils naftas problēmu, varbūt pat arī no savas puses apdomāties par tiem tarīfiem pret Liepājas Metalurgu...

Taču, kā jau Mīļais Fantastiskais Tautietis mums aizrādīja, LR kara ministram Kristovska kungam ASV Prezidents G.W.Bušs pat nenoformēja nofotogrāfēšanos pie Bremera kunga.

Juris

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 11/12/03 2:56

Anita: < Senie latviesi teica ta: "Kauns nav nekads gods un gods nav nekads paediens. Kam nav kauna, aped visu. " Varbut, ka Tev ne, bet daudziem cilvekiem esana butu augstaka prioritate par kaunu un godu. Latvijas prezidentei tas janem vera.>

Labi būtu ja Juris arī to saprastu. Te mēs esam brīvi izteikties kā vien vēlamies. Būt diplomātiskiem nav svarīgi. Vēlāk jau var atvainoties.

VVF nav tādas iespējas, jānosver katrs vārds un pat jāsēž daziem klēpi, lai pat uznāk slikta dūša. Es jau Širakam sen jau būt ieduvusi par mici.

Zigrida

 

 

From: liepag@idirect.com
Date: 11/13/03 8:32

Juris: < Es būtu pateicis ASV prezidentam G.W.Bušam, ka Latvijas tauta ļoti mīl Ameriku un ļoti ciena viņu personīgi kā Amerikas vadoni bet... >

Es ticu, ka Tu ta butu teicis. Es gan neticu, ka G.W.Bušs butu tapec savu Irakas politiku mainijis. Es domaju, ka latviesi Iraka nonaca pec tam kad G.W.B. bija deklarejis, ka kars ir uzvarets. Man ari liekas, ka latviesi Iraka ir mediki un sapieri. Sapieri nodarbojas ar minu un citu spragstvielu neitralizesanu, un apmacisanu, ka to dara. Vai tas nebutu pieskaitams valsts celtniecibai?

Bez tam V.V.F. viena pati neveido Latvijas arpolitiku. To veido ieveleta Saeima un valdiba. Vinai ir lidzdaliba, kados vardos to ieterpt, bet izskirosais lemums, sutit vai nesutit latviesus uz Iraku gan nebija vinas.

Iraka patreiz ir loti mezoniga un čaotiska zeme. ANO un pat Sarkanais krusts no turienes iet ara, jo viniem uzbruk. Tur nespele pec mums pierastiem speles noteikumiem, un asins pirts ir paredzama ar vai bez ASV okupacijas.

< Vai Tu domā, ka ASV būtu uzlikusi Latvijai ekonomisko embargo...>

Vai Tu doma, ka Buša labveliba Latvijai kaiteja? Pec pedijam zinam Exxon parnem Krievijas naftas rupniecibu.

Beidzot par pasu V.V.F. Klut par premjerministru, prezidentu, vai pavestu cilvekam uzspiez ta amata ierobezojumus, atskel no citiem cilvekiem un padara loti vientulu. V.V.F. pirmas prezidenturas sakuma kads zurnalists vinai jautaja, vai vina sajut kadu tuvibu ar Anglijas Dzelzs Lediju, un vina noradija uz daudzam atskiribam. Es no ta seciņaju, ka M.T. nebija vinas ideals. Savam liktenim laikam nevar izbegt.

Anita

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 11/13/03 8:49

Juris: < Un ko darīt, ja sagadās vairāk par gramu?>

Ko tu edi, drigenes vai? Un ko tu dzeri? Sac jau nesakarigi runat gaisa dienas laika. Jebsu piesitusies trakuma serga???? Nudie, nav vairs labi ar to Zagarinu....

< Vai visiem veciem ļaudīm tā ir, ka, ja nezvetē ar bomi pa pieri tad nepielec?>

Tev pielec tikai mulkibas?

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/13/03 9:26

Sveiki!

Anita domā tā: < Es domaju, ka latviesi Iraka nonaca pec tam kad G.W.B. bija deklarejis, ka kars ir uzvarets.>

Runa nav par to bet par Latvijas tautas gribīgumu piedalīties Irākas invāzijā un okupācijā kā to deklarēja Mīļā Dzelzs Lēdija pirms invāzija bija sākusies.

< Man ari liekas, ka latviesi Iraka ir mediki un sapieri. Sapieri nodarbojas ar minu un citu spragstvielu neitralizesanu, un apmacisanu, ka to dara. Vai tas nebutu pieskaitams valsts celtniecibai?>

Nē. Miļās Dzelzs Lēdijas puiši Irākā atbalsta ASV okupācijas varu, nevis piedalās Irākas valsts celtniecībā.

< Bez tam V.V.F. viena pati neveido Latvijas arpolitiku.>

Nu redzi nu. Es jau arī viens pats neveidoju Latvijas ārpolitiku, tomēr atļaujos nelaipot.

< . . . izskirosais lemums, sutit vai nesutit latviesus uz Iraku gan nebija vinas.>

Izšķirišais lēmums pasaules priekšā iesēsties ASV prezidenta G.W.Buša klēpī bija tikai un vienīgi viņas.

< Iraka patreiz ir loti mezoniga un haotiska zeme. >

VArmācīgai uzkundzēšanās ir tāds blakus efekts, ka tā padara cilvēkus par mežoņiem.

< Vai Tu doma, ka Buša labveliba Latvijai kaiteja? Pec pedijam zinam Exxon parnem Krievijas naftas rupniecibu.>

Es domāju, ka Buša labvēlība ir ļoti bīstama dāvana.

< Klut par premjerministru, prezidentu, vai pavestu cilvekam uzspiez ta amata ierobezojumus, atskel no citiem cilvekiem un padara loti vientulu.>

Randy Newman--Lonely At the Top

I've been around the world had my pick of any girl
You'd think I'd be happy but I'm not
Ev'rybody knows my name
But it's just a crazy game oh, it's lonely at the top
Listen to the band, they're playing just for me
Listen to the people paying just for me
All the applause, all the parades
And all the money I have made oh, it's lonely at the top
Listen all you fools out there
Go on and love me, I don't care
Oh, it's lonely at the top
Oh, it's lonely at the top

< V.V.F. pirmas prezidenturas sakuma kads zurnalists vinai jautaja, vai vina sajut kadu tuvibu ar Anglijas Dzelzs Lediju, un vina noradija uz daudzam atskiribam. Es no ta seciņaju, ka M.T. nebija vinas ideals. Savam liktenim laikam nevar izbegt.>

Ne jau es viņu pirmais nosaucu par Dzelzs Lēdiju. To slavu viņa ASV presē nopelnīja kad viņa iesēdās ASV prezidenta G.W.Buša klēpī.

Juris

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/13/03 9:41

Juris atbild Anitai:

<< Es domaju, ka latviesi Iraka nonaca pec tam kad G.W.B. bija deklarejis, ka kars ir uzvarets.>>

< Runa nav par to bet par Latvijas tautas gribīgumu piedalīties Irākas invāzijā un okupācijā kā to deklarēja Mīļā Dzelzs Lēdija.>

Tā tu saki. Kurjš dialogā nosaka par ko ir runa? Manuprāt Anita uzrakstīja labu vēstuli ar pamatotiem punktiem.

< Miļās Dzelzs Lēdijas puiši Irākā atbalsta ASV okupācijas varu, nevis piedalās Irākas valsts celtniecībā.>

Man liekas tas, ka latvieši tur nebija kā ieņēmēji cīnītāji, bet parādijās vēlāk ar centību izlīdzināt karja postu kā sapieri ir ar LIELU nozīmi simboliski & aktuāli.

<< Iraka patreiz ir loti mezoniga un čaotiska zeme. >>

< VArmācīgai uzkundzēšanās ir tāds blakus efekts, ka tā padara cilvēkus par mežoņiem.>

Tomēr, Anitai taisnība, kādi ir viena daļa irakiešu - nežēlīgi & gatavi lietot itin visus līdzekļus kādus viens otrs cits ateiksies darīt. Drīzāk tad vainot amerikāņus viņu agrākā nežēlīgās Sadāma iekārtas atbalstīšanas līdzīgi kā to Amērika vēl dara šodien Centrāl & LatīņAmērikā. (Nesen klausījos par Guatemalu kurju apspiež diktatori & lai gan 60% ir iezemieši indiāņi, tie dzīvo terorā kurjā var jebkāda iemesla dēļ pazust cilvēki & par to vai nuneko nedara, vai pat atbalsta pasaules lielvaras.)

<< Klut par premjerministru, prezidentu, vai pavestu cilvekam uzspiez ta amata ierobezojumus, atskel no citiem cilvekiem un padara loti vientulu.>>

< Randy Newman-- Oh, it's lonely at the top >

Neticu (pretēji būtu man jāpierāda ar daudz cietākiem faktiem nekā te agrāk Sveikā bija), ka VVF ir savā amatā godkārības dēļ. Ticamāk līdzīgi kā citiem kas neasimilējās, arī viņai visu mūžu latviešu tauta bijusi viņas tauta.

< Ne jau es viņu pirmais nosaucu par Dzelzs Lēdiju. To slavu viņa ASV presē nopelnīja kad viņa iesēdās ASV prezidenta G.W.Buša klēpī.>

Tavs nosaukums, ja to nepieņem citi, nav folklora.

aija

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/13/03 11:43

Sveiki!

Anita pateica tā: <<< Es domaju, ka latviesi Iraka nonaca pec tam kad G.W.B. bija deklarejis, ka kars ir uzvarets.>>>

Un es pateicu tā: << Runa nav par to bet par Latvijas tautas gribīgumu piedalīties Irākas invāzijā un okupācijā kā to deklarēja Mīļā Dzelzs Lēdija.>>

Un un Aija pateica tā: < Tā tu saki. Kurjš dialogā nosaka par ko ir runa? Manuprāt Anita uzrakstīja labu vēstuli ar pamatotiem punktiem.>

Jā. Anita uzrakstīja ļoti labu vēstuli. Tas ir tiesa, ka Mīļā Dzelzs Lēdija savus puišus uz Irāku nosūtīja tikai pēc tam, kad ASV prezidents G.W.Bušs bija deklarējis uzvaru. Es to nemaz neapstrīdēju. Es tikai aizrādīju, ka tam faktam nav nekāda sakara ar to, ka Mīļā Dzelzs Lēdija pat pirms ASV prezidenta G.W.Buša uzbrukuma Irākai pasaules priekšā deklarēja LAtvijas tautas gribīgumu tādā pasākumā piedalīties.

< Man liekas tas, ka latvieši tur nebija kā ieņēmēji cīnītāji, bet parādijās vēlāk ar centību izlīdzināt karja postu kā sapieri ir ar LIELU nozīmi simboliski & aktuāli.>

MAn gan liekas, ka tādam pasākumam būtu bijusi daudz lielāka nozīme, ja tas būtu noticis bez Mīļās Dzelzs Lēdijas iepriekšējās deklarācijas par Latvijas tautas gribīgumu piedalīties Irākas invāzijā un okupācijā.

< Anitai taisnība, kādi ir viena daļa irakiešu - nežēlīgi & gatavi lietot itin visus līdzekļus kādus viens otrs cits ateiksies darīt.>

Arī to es neapstrīdu, ka Irākā pēc ASV prezidenta G.W.Buša invāzijas un okupācijas notiek daudz lielākas nekārtības nekā pirms tam.

< Neticu (pretēji būtu man jāpierāda ar daudz cietākiem faktiem nekā te agrāk Sveikā bija), ka VVF ir savā amatā godkārības dēļ.>

Godkārīga Mīļā Dzelzs Lēdija ir visu mūžu bijusi. Ar to es nemaz viņu nekritizēju. Es apbrīnoji viņas lielo godkārību, jo viņa ir visu mūžu ar lielu atdevi strādājusi lai sevi celtu augstā godā. Tāpēc arī es noraidu jebkuru žēlabu par to, cik liela vientulība viņai jāpacieš.

<< Ne jau es viņu pirmais nosaucu par Dzelzs Lēdiju. To slavu viņa ASV presē nopelnīja kad viņa iesēdās ASV prezidenta G.W.Buša klēpī.>>

< Tavs nosaukums, ja to nepieņem citi, nav folklora.>

Kā lūdzu? Vai tad Tu gribētu man teikt, ka Tu neesi nekāda Ms.Aijaa Žoožoo tikai tāpēc, ka tas vēl nav iegājies folklorā?

Juris

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/14/03 6:54

Juris: < Es tikai aizrādīju, ka tam faktam nav nekāda sakara ar to, ka Mīļā Dzelzs Lēdija pat pirms ASV prezidenta G.W.Buša uzbrukuma Irākai pasaules priekšā deklarēja LAtvijas tautas gribīgumu tādā pasākumā piedalīties.>

Jā, to jau mēs visi zinam, bet laikam arī visi saprot cik stulba ir šī pasaulīte. Paliek prātā (negribas meklēt) NYT žurnalista Th. Friedmana piezīme, ka tikai Ed. Said & Noam Chomsky varētu sadzīvot blakus viens otram pašreizējos naidas apstākļos kā tautas konfliktā pārstāvji. Bet Čomsky nav Friedmaņa fans & saka šis atbalstot Izraēlu kā "offšore US military and tečnology base." (Hegemony or Survival: 159)

Bet kā arī Chomsky norāda pat reliģiskā Indija ir ar protofascistiskām tieksmēm iepretīm ārpusniekiem multinationals bet iekšēji lai gan demokrātiska valsts ultranacionālisti nevien gūst vairāk varas bet cenšas kļūt daļa no vadošo varu kliķes.

& tā tālāk. Nav tās ideālās tautas, katrā labums & sliktums.

< MAn gan liekas, ka tādam pasākumam būtu bijusi daudz lielāka nozīme, ja tas būtu noticis bez Mīļās Dzelzs Lēdijas iepriekšējās deklarācijas par Latvijas tautas gribīgumu piedalīties Irākas invāzijā un okupācijā. >

Jā, bet kas darīts darīts bet dzīve iet uz priekšu. Vai tev ir labāks alternatīvs nekā valsti atbalstīt ar lojālu opozīciju kad tās vadītāji nerīkojās pēc tautas gribas? Tavas centības ar vēlēšanas likumu ir apsveicamas, ja tu neatsvešinātu iespējamus atbalstītājus.

< Godkārīga Mīļā Dzelzs Lēdija ir visu mūžu bijusi. Ar to es nemaz viņu nekritizēju. Es apbrīnoji viņas lielo godkārību, jo viņa ir visu mūžu ar lielu atdevi strādājusi lai sevi celtu augstā godā. Tāpēc arī es noraidu jebkuru žēlabu par to, cik liela vientulība viņai jāpacieš.>

Labi. Pārdomāju. Laikam jau visi augstos amatos ir godkārīgi (var paskatīties jebkādā biznesa literatūrā kā "ambition & drive" tiek pacelti kā visvēlamākās īpašības & vērtības bet par tādām lietām kā empātija labākā gadījumā nosmīn kā īpašības kādas ir drīzāk tiem ar zemu intelektu vai vājprātīgiem). Godkārība pati par sevi arī nav ne labi vai slikti, ja uz šo godkārību ir strukturāli ierobežojumi & līdzsvari. A

< Kā lūdzu? Vai tad Tu gribētu man teikt, ka Tu neesi nekāda Ms.Aijaa Žoožoo tikai tāpēc, ka tas nav iegājies folklorā?>

Tā ir. Godkārīga laikam nekad neesmu bijusi. Agresīva jā, bet šī agresīvitāte izlietota ticot dialogā kur dialogs definēts kā nevis otra iespaidošana lai panāktu savu bet kā meklējums pēc "patiesības" kas ietver sevī abpusēju kritiku.

Man te ieteica noskatīties filmu K-pax par kādu citplanētieti kurja vienīgā vieta pasaulē ir vājprātīgo namā. Kā visu, arī šo pieņemu kritiskai vērtēšanai.

aija

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/14/03 7:10

Sveiki!

Mīļā Ms Žoožoo nožoožojās: < Jā, to jau mēs visi zinam, bet laikam arī visi saprot cik stulba ir šī pasaulīte.>

Pasaulītes stulbums neattaisno indivīda stulbumu.

< Jā, bet kas darīts darīts bet dzīve iet uz priekšu.>

Aha.

< Tavas centības ar vēlēšanas likumu ir apsveicamas, ja tu neatsvešinātu iespējamus atbalstītājus.>

Nav runa par atbalstu manai personai bet par katra viena (hehe) indivīda atbildību Latvijas demokrātijai.

Juris

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 11/14/03 7:21

kamēr pat jura persona nespej demonstret demokratijas izpausmes savā personā, nav jega runāt par kautkadu individa atbildibu pret (jebkuru) demokratiju.

citiem vardiem, demokratijas nav, nebija un diezvai būs kautkur kautkad.

v.

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/14/03 7:25

Juris: < Pasaulītes stulbums neattaisno indivīda stulbumu.>

So? tavu? manu? jebkāda sveikotāja? kas ar to pateikts ko visi nezin? ko konkrēti gribi panākt?

< Nav runa par atbalstu manai personai bet par katra viena (hehe) indivīda atbildību Latvijas demokrātijai.>

ok... Var strādāt tīri individuāli, rakstot vēstules, grāmatas. Tas parasti beidzās ar kulta statusu & kultisti iznēsā mācītāja - skolotāja domas visādi gluži atšķirīgi nekā šis bija domājis...

Parasti nozīmīgas maiņas veic visai mazas vienības. Lai veicinātu kopēju mērķi & izmantotu kopēju spēkus, jābūt vadībai kas prot maksimāli izmantot dalībnieku dažādos talantus, likt viņiem justies, ka pazemināt savu individualismu pietiekoši lai veicinātu kopīgu mērķi ir veids kā katram sasniegt savu potenci vienlaicīgā simbiozē.

Tas nozīmē, ka vajag nevien tas labais plāns vai sčēma bet tas kas to iedzīvina citiem saprotamā veidā.

Viesturs: < kamēr pat jura persona nespej demonstret demokratijas izpausmes savā personā, nav jega runāt par kautkadu individa atbildibu pret (jebkuru) demokratiju. citiem vardiem, demokratijas nav, nebija un diezvai būs kautkur kautkad.>

Pirmkārt, tas, ka nav bijis nenozīmē, ka nevar būt. Otrkārt var būt iedīgļi kas vēl nav attīstījušies.

Esi kas esi => esi kas gribi būt.

Tā ir mūsu izvēle, nevis noteiktība kas noteic:

"It is Not our Abilities Which Make Us Who We are, It is our Choices."
(Dumbledore, Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry)

"Dabīgās" demokrātijas mazās vienībās arvienu bijušas. Tajās protams izceļas vadītāji, bet tik mazās vienībās (sevišķi, ja nav kriminālas) neviens nespēj otru nekvalificēti piespiest ko darīt. & pat mazās kriminālvienībās vadītājs ir atkarīgs no viņa leģitimātes atzīšanas.

(Nāk prātā 2003. g. filma -Better Luck Tomorrow- (Parry Šen, Jason Tobin) par āzijas tautības pusaudžu kriminālbandu kurja pēc nonākšanas pie narkotikas dīlēšanas ar slepkavību sasniedz savu absurditātes līmeni & pat čarismātiskais vadītājs ar visām atbildēm vairs nespēj saturēt bandu kopā.)

Tās pasaules daļās kur visilgāk uzturējās mazas vienības, to starpā ziemeļos kur dzīves apstākļi vēl ilgi lika cilvēkiem dzīvot nevis ciltīs bet mazākās vienībās piespieda šādas primitīvas demokrātijas vērtības izkopšanu.

Diemžēl civilizācijas šūpuļos kur jau bija liels skaits cilvēku no visagrākiem laikiem, kur attīstijās pirmās pilsētas arī attīstijās pirmās absolūtās monarčijas uc totalitāra veida dzīvošana. Protams tagad cilvēki dzīvo sablīvēti pa visu pasauli.

Manuprāt nevar uzdot paliekot fatālistiskā pagātnē bet jāmeklē organizēšanas sčēmas kas pēc iespējas arī ir demokrātiskas.

Lieki teikt, no brīvprātīgas asocijas nākošais ir parakstīt visiem līgumu kautvai uz laiku ar sodiem par pārkāpšanu bet ar iespējamu & cerētu ieguvumu...

aija

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 11/14/03 7:58

Aija: < Lieki teikt, no brīvprātīgas asocijas nākošais ir parakstīt visiem līgumu kautvai uz laiku ar sodiem par pārkāpšanu bet ar iespējamu & cerētu ieguvumu...>

tas tikai pierāda hipotezi, ka demokratija ir iespejama TIKAI mazās vienībās, kā arī valdītāju starpā..

v.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/14/03 8:10

Sveiki!

Ms. Aijaa Žoožoo apjukusi:

<< Pasaulītes stulbums neattaisno indivīda stulbumu.>>
< So? tavu? manu? jebkāda sveikotāja?kas ar to pateikts ko visi nezin? ko konkrēti gribi panākt?>

Runa bija par Mīļās Dzelzs Lēdijas gribīgumu preemptīvi uzbrukt Irākai.

< ok... Var strādāt tīri individuāli, rakstot vēstules, grāmatas. Tas parasti beidzās ar kulta statusu & kultisti iznēsā mācītāja - skolotāja domas visādi gluži atšķirīgi nekā šis bija domājis...>

Ej nu! Kulta statusu? Tiešām?

Miļais Grūtsirdīgais Viesturs:

<< kamēr pat jura persona nespej demonstret demokratijas izpausmes savā personā, nav jega runāt par kautkadu individa atbildibu pret (jebkuru) demokratiju.>>

Man patīk. "Pat Jura persona." Nu redzi nu, nabaga cilvēks vīlies Jura personā un attiecīgi arīdzan vīlies demokrātijā.

<< citiem vardiem, demokratijas nav, nebija un diezvai būs kautkur kautkad.>>

Loģika jau tur laikam ir gan kaut kāda, bet...

Ms. Aijaa Žoožoo šo pērli komentēja sekojošiem vārdiem un vēl veselu gūzmu nesakarības pēc tam:

< Pirmkārt, tas, ka nav bijis nenozīmē, ka nevar būt. Otrkārt var būt iedīgļi kas vēl nav attīstījušies. Esi kas esi => esi kas gribi būt.>

Demokrātija, Mīļā Ms. Žoožoo, nav nekāda zobu laumiņa. Demokrātiju Eiropas tautas ir izcīnījušas paaudžu paaudzēs Eiropas Apgaismības laikmeta cīņās. Demokrātija ir valsts vadības iekārta kas pamatota dokumentālā šīs Apgaismības mantojumā - Satversmē un mūsu pienākums ir relatīvi vienkāršs - mums ir jāprot šo mantojumu cienīt, kopt un sargāt.

Juris

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/14/03 8:17

Viesturs: < tas tikai pierāda hipotezi, ka demokratija ir iespejama TIKAI mazās vienībās, kā arī valdītāju starpā..>

man tas pierāda - atpakaļ pie dīzaigna galda. paskatīties atkal uz cilvēku organizācijām & to saistītām vērtībām.

demokrātija visvairāk raksturīga mazās vienībās. tur arī saglabājies pieredze & tradīcijas kas vērtē šādu demokrātiju. šādas vienības ir pat saglabājušās šodien, bet jau šajā gadsimtenī ticami tiks iznīcinātas.

civilizācījas šūpuļos ar sablīvētu cilvēku skaitu ir pieredze par dzīvi kāda tā ir tagad ar ļot daudz cilvēkiem.

ir labāki & sliktāki modeļi pa visu pasauli. Amērikas dienvidu pirmo tautu ciltis ir visai nesena attīstība uz lielākas kopienas pēc iespējas demokrātiskāku organizācīju.

neredzu kā tas kas notiek tur kur lielvaras pašlaik plēšās ir par vēlamiem modeļiem. jātic, ka beigsies ar savu iznīcību tieši kā pareģoja Dostojevskis -Noziegums & Sods- kur Rašholnikov pareģo tričīna izplatīsies visos tā, ka šie savā paštaisnībā viens otru iznīcinās & sērga tikai izbeigsies pašizkārtošanas ceļā vardarbīgiem viens otru iznīcinot & cilvēcei atjaunojoties no palicējiem kas kļuvuši imūni pret šo tričīnu.

kautkā jāsaliek kopā lai sablīvēti & dažādu kultūras cilvēki tomēr var dzīvot ar vērtībām kādas atzina cilvēku simbiozi (indivīds ar kopienu) nevis kā institūcionalizēti vergi & kungi bet kā brīvāka brīvprātīgāka cilvēku kopiena. kopiena ir pēc iespējas vairāk cilvēku labā, nevis dažu, kas nozīmē ir nemitīgs inputs vadībai, nevis vadība ir ieslēgta savā "gudrībā" atšķirta no pārējo dzīves jēgas.

aija

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 11/14/03 8:24

Juris: < Demokrātija, Mīļā Ms. Žoožoo, nav nekāda zobu laumiņa. Demokrātiju Eiropas tautas ir izcīnījušas paaudžu paaudzēs Eiropas Apgaismības laikmeta cīņās. Demokrātija ir valsts vadības iekārta kas pamatota dokumentālā šīs Apgaismības mantojumā - Satversmē un mūsu pienākums ir relatīvi vienkāršs - mums ir jāprot šo mantojumu cienīt, kopt un sargāt.>

kā zināms, ar Eiropas demokratiju amerikai nav ipaši liela sakara. Tikai tas, ka amerikas nāciju veido ļautiņi un to pecteči, kas nevelejas/nevareja dzivot pie eiropas kartibas.

v.

p.s. un mantojuma cienišana, kopšana un sargašana - lai ar to darbojas arhivari un kapu kopēji.

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/14/03 8:34

Juris: < Runa bija par Mīļās Dzelzs Lēdijas gribīgumu preemptīvi uzbrukt Irākai.>

vai nenoskaidrosi terminoloģiju: vai preemptīvs, vai preventīvs gribīgums pēc Chomsky uzskatiem, kad esi Chomsky fans.

Chomsky atšķīra prēmptīvu no preventatīvu. pirmais esot kad bumbotāji sāk ceļot uz mērķa kādu aizstāvi, kapēc esi attaisnots nošaut bumbotājus pirms tie sasniedz tevi kā mērķi, varbūt pat iznīcināt pašu bāzi. preventatīvu karju Chomsky uzskata par karja noziedzību (war crime) & viņš saka piemērs bija Japānas uzbrukums Pearl Harbor pēc Japāņu vadības uzskata veids kā iznīcināt amerikāņu militārās iespējas pirms tās var uzbrukt Japānai. Chomsky arī pielīdzina amerikāņu uzbrukumu Irakai šim Pearl Harbor uzbrukumam kā preventatīvu karju.

< Demokrātija, Mīļā Ms. Žoožoo, nav nekāda zobu laumiņa.>

He he, zobu laumiņas mīts māca bērniem būt antreprenieriem. Bērns pārdod zobu kas nav viņam vairs vajadzīgs & saņem labu naudu! & kā gan atdalīsi kapitālismu no demokrātijas?:)

< Demokrātiju Eiropas tautas ir izcīnījušas paaudžu paaudzēs Eiropas Apgaismības laikmeta cīņās. Demokrātija ir valsts vadības iekārta kas pamatota dokumentālā šīs Apgaismības mantojumā - Satversmē un mūsu pienākums ir relatīvi vienkāršs - mums ir jāprot šo mantojumu cienīt, kopt un sargāt.>

Nelaime, šī apgaismotība liek mums mācīt demokrātīju pārējai pasaulei ar preventīviem uzlidojumiem...

aija

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/14/03 8:37

Sveiki!

Mīļais Grūtsirdīgais Viesturs nodemonstrēja savas zināšanas:

< kā zināms, ar Eiropas demokratiju amerikai nav ipaši liela sakara.>

un no vēstures dialektikas secināja tā:

< un mantojuma cienišana, kopšana un sargašana - lai ar to darbojas arhivari un kapu kopēji.>

Zini, Mīļais, Tev un Mīļajam Čistajam Komunistam kopā sanāk kaut kāda mutual admiration society, vai ne?

Mīļā Ms. Žoožoo! Man rādās, ka tu esi vēl lielāka Chomsky fane nekā es. Vai Tu nevarētu uzdot vēres šim teikumam:

< Chomsky arī pielīdzina amerikāņu uzbrukumu Irakai šim Pearl Harbor uzbrukumam kā preventatīvu karju.>

Bet pats no savas galvas es Tev atgādinu, ka tā loģika ko piesauca Mīļā Dzelzs Lēdija ASV prezidenta G.W.Buša klēpī sēdēdama bija par preemptīvu uzbrukumu, jo, lūk, Mīļajai Dzelzs Lēdijai, atšķirībā no mums pārējiem, esot bijusi pieejama informācija, ka Saddams Husseins esot bijis gatavs kurā katrā brīdī (45 minūšu laikā!!)izraisīt pasaules holokaustu ar saviem slepenajiem masu iznīcināšanas ieročiem.

< Nelaime, šī apgaismotība liek mums mācīt demokrātīju pārējai pasaulei ar preventīviem uzlidojumiem... >

Nē. Eiropas Apgaismības tradīcija neko tādu neliek mums mācīt. Nejauci tumsonību ar apgaismību.

Juris

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/14/03 8:56

Viesturs: < kā zināms, ar Eiropas demokratiju amerikai nav ipaši liela sakara.tikai tas, ka amerikas nāciju veido ļautiņi un to pecteči, kas nevelejas/nevareja dzivot pie eiropas kartibas.>

tas visai krasi hegēlisks tvēriens, maoistiski nebeidzamās revolūcijas versijā...

> p.s. un mantojuma cienišana, kopšana un sargašana - lai ar to darbojas arhivari un kapu kopēji.

ui, Halovīns jau pagājis, taču gotiskais dzīvo tālāk! raganas, vampīri, vilkači...:)

Juris: < Man rādās, ka tu esi vēl lielāka Chomsky fane nekā es. Vai Tu nevarētu uzdot vēres šim teikumam: << Čomsky arī pielīdzina amerikāņu uzbrukumu Irakai šim Pearl Harbor uzbrukumam kā preventatīvu karju.>> >

Diemžēl specialiste neesmu - mana interese politikas neizbēgamo saikli ar visu kultūrā radusies galvenokārt pēdējos gados pēc 9/11. Chomsky agrāk lasīju, jo viņš bija viens no pasaules vadošiem valodas teoretiķiem. Noklausījos personīgi kad apmeklēja IU, šoreiz jau par politiku & apbrīnoju kā viņš tiek klāt pie dokumentiem kādi citiem grūti tikt klāt. Arī apbrīnoju viņa nekompromiza patiesības meklējumu (ar ko nesaku, ka esmu šā fane, tikai atzīstu viņa meklējumus zinātniski skaidrā patiesībā pārliecinošiem). Vakar atkal biju grāmatveikalā & viņa Hegemony & Survival bija redzami izlikta, kādēļ izšķirstīju & norakstīju arī pāris norādes, tikai tas par Pearl Harbor nav pierakstīts. Ja iznāks aiziešu uz grāmatu veikalu & paskatīšos bet varbūt kādam grāmata pie rokas.

<< Nelaime, šī apgaismotība liek mums mācīt demokrātīju pārējai pasaulei ar preventīviem uzlidojumiem... >>
< Nē. Eiropas Apgaismības tradīcija neko tādu neliek mums mācīt. Nejauci tumsonību ar apgaismību.>

Diemžēl nav tik viegli atšķirt teoriju no prakses kad tā notiek atkārtoti. Agrāk arī jutos reizēm visai vientuļa kad no vienas puses aizstāvēju mazo tautu nacionālismu bet no otras puses piekritu, ka Amērikas rīcība ar saviem dienvidu kaimiņiem ir bieži neaizstāvama jo visumā bija sadalījušās divas esentialistiski viena pret otru noskaņotas vienības.

Tajā ziņā nez vai kas mainījies. Maisies pa vidu & tevi nošaus abas naidīgās puses krustugunīs.

aija

 

 

From: liepag@idirect.com
Date: 11/14/03 10:01

Sveiki!

Te sorit vairaki runa par klepi sedesanu. Vai Vaira fiziski iesedas Bušam klepi? Ja ta, tad vina tiesam ir geniala! Vai var but labaks veids ka kompromitet svetuligo Bušu?

Randy Newman dziesma ir "dead on". Vai citadi lielas naudas pelnitajas zvaigznes klutu par alkoholikiem un narkotikiem? No ASV prezidentiem var minet Jimmy Carter, kas savas prezidenturas laika novecoja par 100 gadiem. Tagad gan ir atkal atkopies.

Juris: < Arī to es neapstrīdu, ka Irākā pēc ASV prezidenta G.W.Buša invāzijas un okupācijas Irākā notiek daudz lielākas nekārtības nekā pirms tam.>

Uz ielas pie Sadama Huseina bija nevainojama kartiba. Tagad katru ritu zinas izstasta, cik cilveki gajusi boja. Skaitliski liekas mazak, neka tie simti un tukstosi, ko Huseins viena klusiba saguldija bedres, un ko tikai tagad rok vala.

< Godkārīga Mīļā Dzelzs Lēdija ir visu mūžu bijusi.>

Par visu jamaksa. Par godkari maksa ar vientulibu. Bet rezultata, Latvijai ir prezidente, ko pasaule ievero galvenam kartam vinas sakarigas runasanas del.

Anita

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/14/03 3:23

Sveiki!

Anita rakstīja tā: < Uz ielas pie Sadama Huseina bija nevainojama kartiba. Tagad katru ritu zinas izstasta, cik cilveki gajusi boja.>

Es jau saprotu, ka nopietnam sirdscilvēkam tādas lietas nav no svara, ka vēl nav jauna paaudze pieaugusi Irākā un Irānā kopš tur bija karš kurā sistemātiski tika apslaktēti miļoniem, nevis simtiem tūkstošiem jaunu cilvēku kamēr ASV abas puses kūdīja un atbalstīja vienu pret otru. Es saprotu arī, ka nopietnam sirdscilvēkam tas varētu būt bez īpašas nozīmes, ka laikā, kad Irākas diktators apstrādāja pats savus tautiešus ar indīgām gāzēm, tas pats Mīļais Donalds Rumsfelds BAgdadā viņam uzdzēra veselības kā ASV ģeopolītikas pīlāram mūsu svētajā cīņā pret bezdievīgo komunismu. Es saprotu arī, ka tas jau nav nekas, ka ASV prezidenta G.W.Buša fāters, savā laikā būdams pats ASV prezidents, kūdīja Irākas tautu dumpoties pret savu diktatoru, un tad, kad tā patiešām arī sacēlās pret savu diktatoru, tad viņš to pameta savam liktenim un pēc tam vēl uzlika embargo, lai palīdzētu viņiem atkratīties no tā briesmoņa. Saprotu, ka nopientam sirdscilvēkam varētu likties, ka vienīgais veids kā ASV varētu palīdzēt Irākas tautai tagad ir ar invāziju un okupāciju, bet es personīgi pats gan tā nedomāju. LAikam neesmu nekāds sirdscilvēks.

Neesmu nekāds Saddama Husseina apjūsmotājs, bet varu saderēt, ka tā šmuce kurā tur iekāpa Miļā Dzelzs Lēdija viņai tālākā nākotnē nekādu lielu godu nenesīs.

< Latvijai ir prezidente, ko pasaule ievero galvenam kartam vinas sakarigas runasanas del.>

Žēl tikai, ka viņa citādi nevar parunāt kā skatoties uz lielajiem brāļiem pēc sakāmā.

Juris

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 11/14/03 4:21

Mīļais Bezpalīdzīgais Tālavas Papagailis wrotēja:

< tas pats Mīļais Donalds Rumsfelds BAgdadā viņam uzdzēra veselības kā ASV ģeopolītikas pīlāram mūsu svētajā cīņā pret bezdievīgo komunismu.>

Hmmm.... Ja ar to Tu gribim teikt, ka komunisms bija dikti dievīgs, tad manas domas šajā jautājumā laikam stipri atšķirsies no Tavām...

< Saprotu, ka nopientam sirdscilvēkam varētu likties, ka vienīgais veids kā ASV varētu palīdzēt Irākas tautai tagad ir ar invāziju un okupāciju, bet es personīgi pats gan tā nedomāju. LAikam neesmu nekāds sirdscilvēks.>

Nea, protams, invāzija un okupācija pilnīji garām, humāno palīdzību Sadamam vajadzēja, tad šis, skatoties uz no debesīm nokritušajiem rīsa maisiem, neapšaubāmi, būtu nācis pie prāta, notrausis asariņu, zelta kalašņikovus Londonas birzjā iemainījis pret medikamentiem savai daudzcietušajai tautai, vārdu sakot, uiss būtu bijis smuki un mīļi, ne tā kā tagad....

< ... varu saderēt, ka tā šmuce kurā tur iekāpa Miļā Dzelzs Lēdija viņai tālākā nākotnē nekādu lielu godu nenesīs.>

Kaut kā neesmu pamanījis, ka Dzelzs Lēdija būtu kaut kur iekāpusi.

< Žēl tikai, ka viņa citādi nevar parunāt kā skatoties uz lielajiem brāļiem pēc sakāmā.>

Tu varētu pasniegt viņai Latvijas lielvalstiskuma- Čuč-He-Isma kursus, pats saproti, ko var gribēt no sievietes, kurai aiz muguras kā padomdevējs nestāv viens no Masačūstetsas mūsdienu gudrākajiem prātiem , <ggg>

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

== A woman is an occasional pleasure but a cigar is always a smoke ==

Groucho Marx

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/14/03 5:02

Sveiki!

Es biju uzrakstījis, starp citu, tādu domu:

<< Es saprotu arī, ka nopietnam sirdscilvēkam tas varētu būt bez īpašas nozīmes, ka laikā, kad Irākas diktators apstrādāja pats savus tautiešus ar indīgām gāzēm, tas pats Mīļais Donalds Rumsfelds BAgdadā viņam uzdzēra veselības kā ASV ģeopolītikas pīlāram mūsu svētajā cīņā pret bezdievīgo komunismu.>>

Un nu Mīļais Adekvātais no saviem sirds dziļumiem uzrakstīja tā:

< Hmmm.... Ja ar to Tu gribim teikt, ka komunisms bija dikti dievīgs, tad manas domas šajā jautājumā laikam stipri atšķirsies no Tavām...>

Nē, es ar to nebiju domājis teikt, ka komunisms bija dikti dievīgs. Kāpēc Tu domāji, ka es ar to biju gribējis teikt, ka komunisms bija dikti dievīgs? Mani tas nemaz nepārsteidz, ka Tavas domas ar mani dalās itin visos jautājumos, bet tas nenozīmē, ka es domāju, ka komunisms bija dikta dievīgs!

< Nea, protams, invāzija un okupācija pilnīji garām, humāno palīdzību Sadamam vajadzēja, tad šis, skatoties uz no debesīm nokritušajiem rīsa maisiem, neapšaubāmi, būtu nācis pie prāta, notrausis asariņu, zelta kalašņikovus Londonas birzjā iemainījis pret medikamentiem savai daudzcietušajai tautai, vārdu sakot, uiss būtu bijis smuki un mīļi, ne tā kā tagad....>

Pastāsti man, vai Rīgā lēti var dabūt pirkt kaņepīti? Amerikā viņš, velns, ir nešpetni dārgs...

< Kaut kā neesmu pamanījis, ka Dzelzs Lēdija būtu kaut kur iekāpusi.>

Ieteicu regulāri lasīt <Kas jauns Latvijā?>.

< Tu varētu pasniegt viņai Latvijas lielvalstiskuma- Čuč-He-Isma kursus, pats saproti, ko var gribēt no sievietes, kurai aiz muguras kā padomdevējs nestāv viens no Masačūstetsas mūsdienu gudrākajiem prātiem , <ggg>>

<ggg><ggg><ggg><ggg><ggg><ggg>

Juris

== Remember men, we're fighting for this woman's honour; which is probably more than she ever did. ==

Groucho Marx

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 11/14/03 5:23

Juris: < Nē, es ar to nebiju domājis teikt, ka komunisms bija dikti dievīgs. Kāpēc Tu domāji, ka es ar to biju gribējis teikt, ka komunisms bija dikti dievīgs? Mani tas nemaz nepārsteidz, ka Tavas domas ar mani dalās itin visos jautājumos, bet tas nenozīmē, ka es domāju, ka komunisms bija dikta dievīgs!>

Uffff... stipri vieglāk ap sirdi palika :) sakot, uiss būtu bijis smuki un mīļi, ne tā kā tagad....

< Pastāsti man, vai Rīgā lēti var dabūt pirkt kaņepīti? Amerikā viņš, velns, ir nešpetni dārgs...>

Par kaņepītām neko nezinu, bet tajā mājā, Pulkvezja Briezja ielā, kur bij kaut kāda bode, kurai pirms kaut kāda laika griesti 5 stāvu kopsummā iebruka, šodien atvēra akal bodi, un tam par godu Metaxu tur 0,3 tirgoja par Ls 2,3. Ar ko sevi, ik, arī apsveicu, ik :)

<< Kaut kā neesmu pamanījis, ka Dzelzs Lēdija būtu kaut kur iekāpusi.>>
< Ieteicu regulāri lasīt <Kas jauns Latvijā?>.>

Lasu it kā... kur ta šamā iekāpa? "Kas Jauns Latvijā" sacerējumos? Ja tā, jūtu līdz....

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

I never forget a face but in your case I'll make an exception.

Groucho Marx

 

 

From: liepag@idirect.com
Date: 11/15/03 1:09

Juris: < LAikam neesmu nekāds sirdscilvēks.>

Milais sirdscilvek!

Es vesturi zinu tik pat labi ka Tu. ASV arpolitika tresas pasauls valstis ir bijusi noziedziga. Ta bija launprataiga, stulba kluda , ka ASV tagad iegaja Iraka. Vajadzeja karu pabeigt 1991.g. Tika melots par masu iznicinasanas ierociem, u.t.t. Bet pec tam, kad tas viss ir noticis, KO TAGAD DARIT TALAK Iraka? Ja ASV peksni izvaktios no Irakas, un atstat lai tur valda pilnigs čaos, tas butu vel viens noziegums. Pat Tavi miluli Bušs un Rumsfelds sak saprast, ka bus javacas ara, jautajums tikai kada veida un cik atri?

Ta ir maksla, uzstadit papira tigeri un tad varonigi to nosaut.

Anita

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/15/03 6:13

Ļoti cienītā Anita!

Mans galvenais iebildums pret Irākas invāziju (un pret Mīļās Dzelzs Lēdijas gribīgumu tajā piedalīties) jau no paša sākuma bija tas, ka no tādas invāzijas, kas pamatota uz caurspīdīgiem meliem un uz lētticīgās Dzelzs Lēdijas gribīguma acīmredzot nebūtu tāds pasākums no kura varētu sagaidīt kaut kādu konsekvenci un noturību.

Ja Tu būtu sekojusi Sveiks kopas sarunām par šo tēmatu, īpaši tām sarunām kas izrietēja no Augsti Godājamā Pulveža Blimpa (also knoun ez Jura Kažas) uzsaukumiem Amerikai izolēties no pašas Amerikas ārpolītikas sekām, tad Tu zinātu, ka es nekad neesmu viņam piekritis un, gluži otrādi, esmu pastāvējis, ka Amerikai pienākas uzņemties pilnu atbildību par savām kļūdām un pazemīgi vadīt pasauli to ķlūdu seku likvidēšanas un ārstēšanās procesos.

Mīļā Dzelzs Lēdija bija tā, kas uzstādīja "papīra tīģeri" un tad varonīgi to "nošāva", nevis es!

Juris

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 11/15/03 11:20

Anita: < Es vesturi zinu tik pat labi ka Tu. ASV arpolitika tresas pasauls valstis ir bijusi noziedziga.>

Nez ko tad amisiem bijis jadara? Jāpdavina pasaule ar neiespejamo un japieludz visadus atkritumus Dieva vieta? Bugi-mugi-rugi, bija-iz-bija!

Es ieteiktu meļotajajiem vairak raizeties par pasu kabatu un pasu pauri, neka bedat ko tetis, delitis un visa ta amisu anstalate nakamo, teiksim, piecu gadu laika daris Dobradora, Atlantida vai aiz Saturna.

Negativa vekskesana taisa troksni, bet neko radosu nedod. To jau pasi redziet ka iet musu taisni tragiski milajam visgudrajam milulitim, afganu varonim, uttt. viszinim, ka tur nu vinu sauc - ???

Kad senak apmiloja papu Josifu, Nikitu un Ļonku, bija slikti, bet kad nu novac vienu otru slepkavu, atkal nav labi. Nezin ko vel vajadzetu? Velesanu apgabalus un putna pienu, ko?

 

Kas jauns Latvijā?