Re: Kaut vai pastalās, ka tik brīvā Latvijā

From: edgars.s@sympatico.ca
Date: 1/29/04 9:22

Iz šorīta PBLA ziņām:

KAUT VAI PASTALĀS, KA TIK BRĪVĀ LATVIJĀ…

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju uzskata par pieļaujamu nelielu politisko brīvību ierobežošanu, lai panāktu iedzīvotāju ekonomiskā stāvokļa uzlabošanu, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS decembrī veiktā aptauja. Pērn decembrī politisko brīvību ierobežošanu par pieļaujamu uzskatīja 45% aptaujāto, bet gadu iepriekš ar to samierināties bija gatavi 41,2% aptaujāto. Politisko brīvību ierobežošanu par labu ekonomiskā stāvokļa uzlabošanai neatbalsta 35% respondentu, savukārt gandrīz piektajai daļai - 19% aptaujāto - šajā jautājumā nebija konkrēta viedokļa. Politisko brīvību ierobežošanai biežāk piekrituši vīrieši un aptaujas dalībnieki, kas vecāki par 55 gadiem, nestrādājošie un respondenti, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz 42 latus. Šajā jautājumā būtiski neatšķiras Latvijas pilsoņu un nepilsoņu viedokļi.(BNS)

Edgars

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/29/04 10:01

Bēdīgi, taču nepārsteidz. Mazliet pārsteidz, ka vīrieši (pieņemu iepretīm sievietēm) bija drīzāk gatavi uzdot brīvību iepretīm ekonomiskai labklajībai. Un sievietes tiek attēlotas kā tikai materiālā cienītājas!

aija

 

 

From: 2g@pudele.com
Date: 1/29/04 10:51

Man jau sen bija aizdomas, ka politiskās tiesības vajadzētu sasaistīt ar izglītību, nodarbinātību un labklājību ;)

2G

P.S. Tad arī atrastos dīvaiņi, kuri tik ļoti gribētu balsot vēlēšanās, ka beidzot sāktu maksāt nodokļus no ieņēmumiem ;)

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/29/04 11:01

Sveiki!

Divigā pierakstīja savas senās aizdomas:

< Man jau sen bija aizdomas, ka politiskās tiesības vajadzētu sasaistīt ar izglītību, nodarbinātību un labklājību ;)>

Aha. Kaut kāds komunists, ja?

Juris

 

 

From: 2g@pudele.com
Date: 1/29/04 11:45

Hmm, ideja politiskās tiesības saistīt ar, piemēram, īpašuma esamību ir veca konservatīva ideja, radusies afaik vēlīnajā feodālismā, un tādēļ stipri vecāka par komunismu. Ideja saistīt tās ar izglītību gan ir jauna, taču tai atkal nav nekāda sakara ar komunismu ;)

Turklāt jāpiezīmē, ka, cik man zināms, demokrātijas citadelē ASV, kuru tik gauži mīļo Prof. Possiblais Spams, vēlēšanu tiesību atkarība no īpašuma esamības saglabājās relatīvi ļoti ilgi ;>

2G

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/29/04 12:10

Tiesa, tanī ziņā padomju komunisms neatšķīrās no seno grieķu demokrātijas, ka PSRS ar likumu lemšanu nodarboties drīkstēja tikai īpašumiem apveltītā elite.

< Ideja saistīt tās ar izglītību gan ir jauna, taču tai atkal nav nekāda sakara ar komunismu ;)>

Tad nu gan oriģināla ideja - cepuri nost! Pats neesi ne grāmatās lasījis kāda tā komunistiskā politologa izglītība bija?

< Turklāt jāpiezīmē, ka, cik man zināms, demokrātijas citadelē ASV, kuru tik gauži mīļo Prof. Possiblais Spams, vēlēšanu tiesību atkarība no īpašuma esamības saglabājās relatīvi ļoti ilgi ;>

Tiesa! ASV Satversmē bija ierakstīts, ka verga īpašniekam no katra sava verga pienācās trīs piektās daļas no vienas balss. Pats Tomass Džeferesons, būdams dienvidnieks šo likumu stingri aizstāvēja kā pretsvaru ziemeļnieku industriālajam demogrāfiskam pārsvaram.

Latvijas Republikas Satversmē nekas tāds nav ierakstīts un es neieteiktu pa komunistu modei pārcensties ar brīvības ierobežojumiem lai panāktu ekonomikas augšupeju!

Juris

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 1/29/04 12:10

Jā, pienāk laiks šoka terāpijai tiem, kas lemj par cilvēku likteņiem mūsu valstī. Paskatiet tikai, cik neapzinīga sabiedrība, pati vēlas sev ierobežot politiskās brīvības!

Bet ko tad gaidījāt ar savu šoka terāpiju Latvijas tautai? Cik lasīju tepat sveikā, to šoka terāpiju ieteikuši rietumnieku speciālisti. Ir jau viegli manipulēt ar cilvēkiem, pašiem atrodoties pārticībā un relatīvā drošībā. Domāju, katrs zina to pasaku par divām vardēm krējuma kubulā. Tā viena necīnījās un nogrima, bet otra tikmēr kūlas, kamēr krējums sagāja sviestā, bija kur atsperties un tikt no kubula laukā. Taču Latvijas iedzīvotājus iegrūda ne jau krējuma, bet ūdens kubulā. Viena daļa sabiedrības to var kult, cik gribas, neko vairāk par putām nesakulsi. Un to putu virspusē ik pa brīdim uzpeld politiķi - viens cienā ar banāniem, otrs brīnās, kā var nesolīt...

Ārēji apstākļi kā kara laika bēgļiem, tā postsociālisma valstu iedzīvotājiem līdzīgi - kā vieniem, tā otriem inteliģentiem nācās maizīti pelnīt ar lupatu un liekšķeri rokā. Taču ja Rietumos ar to varēja nopelnīt iztiku ģimenei un vēl izskolot bērnus, tad šeit ar minimālo algu knapi var izvilkt dzīvību. Redzu, ar kādām mokām mūsu pastniece skolo meitu ģimnāzisti. Un laimīga, ka ir darbs. Kad Aiviekstē no darba aiziet apkopēja, uz viņas vietu pretendē vismaz 10 cilvēku. Dažs labs gudrais no Rietumiem vīpsnā, ka vecumā pliki un nabagi ir tikai pļēguri. Bet arī tiem, kas Rietumos savu mantību noplenderējuši, ir pienācīgs sociālais atbalsts, lai cilvēks varētu dzīvot. Šeit vecie ļaudis zaudēja gan ietaupījumus, gan pensijas kapitālu, un lielā nabadzībā nonācis ne viens vien. Naudas Latvijā apgrozās lielas, bija laiks, kad ar vagoniem laukā veda. Taču pat progresīvo nodokli neievieš, nerunājot nemaz par to, ka ar ienākuma nodokli nevajadzētu aplikt kaut vai līdz iztikas minimumam. Un par to, lai ārpus Rīgas uzņēmējiem būtu nodokļu atlaides, arī ne.

Redzot, kā tie rukši augšā plēšas pie siles, loģiski, ka cilvēki labāk sāk vēlēties lielu vepri, diktatoru, cerot, ka vismaz vieglāk būs tā viena apetīti apmierināt. Protams, cerības ir naivas, bet vai tad smadzenes darbojas, diendienā cīnoties par savu kailo dzīvību.

Kamēr vieniem būs brīvība negausīgai naudas grābšanai, neatvēlot citiem pat priekš pastalām, šoks būs kā vieniem, tā otriem.

Ausma

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/29/04 12:15

Sveiki!

Ausmas Tante uzrakstīja garu penteri un pašās beigās tā:

< Kamēr vieniem būs brīvība negausīgai naudas grābšanai, neatvēlot citiem pat priekš pastalām, šoks būs kā vieniem, tā otriem.>

Kamēr Tu pati kopā ar tādiem sveikotājiem kā Adekvāto un Divigā ķiķināsies par demokrātijas pamatnostādnēm, tikmēr būs Tev pašai kopā ar Adekvāto un Divigā dzīvot pastāvīgā šoka stāvoklī.

Juris

 

 

From: 2g@pudele.com
Date: 1/29/04 12:38

< Tiesa, tanī ziņā padomju komunisms neatšķīrās no seno grieķu demokrātijas, ka PSRS ar likumu lemšanu nodarboties drīkstēja tikai īpašumiem apveltītā elite.>

Būtiskā atšķirība ir tā, ka tajā laikposmā īpašums garantēja piederību pie elites, savukārt komunismā - otrādi.

Turklāt jāpiebilst, ka reālajā dzīvē "likumus lemj" arī tikai īpašumiem apveltīta elite. Ja netici, pameklē infu, cik izmaksā, piemēram, ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa ;>

2G

P.S. Savā ziņā man ir prieks, ka manu pa jokam izmesto repliku kāds ir uztvēris tik nopietni ;) Cerams, ka arī atbildes ir rakstītas līdzīgā stilā ;]

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/29/04 1:24

Par ticību vai neticību te nav runas bet par Tavu (u.c.!) tizlumu uzņemties pienākumu aizstāvēt savas Satversmē pamatotās tiesības uz demokrātiju.

Juris

 

 

From: 2g@pudele.com
Date: 1/29/04 1:39

Tu atkal maldies. Es neuzņemos pienākumu aizstāvēt tavu, visticamāk, maldīgo priekšstatu par to, kā Satversmē ir pamatotas manas tiesības uz demokrātiju ;]

Imho proporcionālajai vēlēšanu sistēmai, kas ierakstīta Satversmē, vairāk atbilstu vēlēšanu apgabalu likvidēšana.

2G

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/29/04 2:03

Sveiki!

Divigā:

< Imho proporcionālajai vēlēšanu sistēmai, kas ierakstīta Satversmē, vairāk atbilstu vēlēšanu apgabalu likvidēšana.>

Ar vēlēšanu apagabalu likvidēšanu pie pastāvošās vēlēšanu apgabalu apiešanas (ne)kārtības, protams, nekāda praktiska lejupeja netiktu pastrādāta. Bet tas nenozīmē, kas tas būtu pareizi darīts, jo Satversmes noteikums par reģionālām vēlēšanām NAV nekādā pretrunā ar proporcionalitātes principu un tas ir un paliek pamatnoteikums demokrātiski atbildīgam tautas deputātu namam vienalga, vai vēlēšanas būtu pēc mažoritārā vai proporcionālā principa. Tāpēc jau šis princips tiek ievērots gandrīz visās valstīs, kuru polītiskās sistēmas var nopietni raksturot kā demokrātiskas! Un ne Izraēlas ne Nīderlandes iekārtas es personīgi gan neraksturotu kā stipri demokrātiskas jo to vienu raksturo etniskas tīrīšanas polītika un to otru raksturo tāda pati bezprincipu "polītisko partiju" lokomotīvju koalīcijas valdība kā Latvijā.

Juris

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 1/29/04 4:34

Vispirms LIELS paldies Ausmai par realu devienu diskusijā!

Mani personīgi pārsteidza vispirms tas, ka PBLA aptaujai piecerš tik lielu ievērību! Kas, kādi bija iemesli?

Loģiskais slēdziens, pazīstot marketinga paņēmienus (kas ir NEATKARĪGI no politiskās sistēmas, jo "uzrunā" tieši indivīdu - ir tikai viens:

MUMS LATVIJĀ ĻOTI DRĪZĀ LAIKĀ BŪS STIPRAIS VĪRS (diktators) ar piešķirtām tālu ejošām tiesībām!

Kā ziņojums (patiess vai nepatiess nav nozīmīgi) pastātsta tautai ir pienācis laiks ierobežot politiskās tiesības - jo JUSS MĪĻIE PILSOŅI tā vēlaties - pievienojaties arī jūs un nākotne būs "labāka" ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Mes latviesi esam pa celam pārspēt mūs pašus un klūt vēl fantastiskāki!!!!!!

Ugis G. Berzins, nobazijies par Latvija Republika nākotni.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/29/04 4:57

Sveiki!

Fantastiskais Tautietis pateicās Ausmas Tantei par reālo devienu:

< Vispirms LIELS paldies Ausmai par realu devienu diskusijā!>

Vai tad tas bija tas reālais deviens, konstatēt, ka...

< MUMS LATVIJĀ ĻOTI DRĪZĀ LAIKĀ BŪS STIPRAIS VĪRS>

??

Jeb vai vai reālais deviens bija šis retoriskais jautājiens:

< ...bet vai tad smadzenes darbojas, diendienā cīnoties par savu kailo dzīvību.>

??

PAšķirstīsiet grāmatas, redzēsit, ka mūsu senči, kuriem arīdzan diendienā bija jācīnas par savu kailo dzīvību, ne prātā nenāca ilgoties pēc kaut kāda STIPRĀ VĪRA! Pēc STIPRĀ VĪRA ilgojas parasti tikai pats STIPRAIS VĪRS un viņa pakalpiņi ar savu šoka terapijas mācību! Mūsu senčiem smadzenes darbojās labāk - viņi ilgojās pēc demokrātijas un pēc pašatbildības un pašnoteikšanās!

Juris

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 1/29/04 5:05

Uģis wrote:

< MUMS LATVIJĀ ĻOTI DRĪZĀ LAIKĀ BŪS STIPRAIS VĪRS (diktators) ar piešķirtām tālu ejošām tiesībām !>

Bet Uģi, pankūka, es šobrīd ar visām četrām balsotu par Saeimas ārkārtas vēlēšanām (jo vairāk tāpēc, ka mācītāju partijai, kuriem ar mācītājiem tikpat liels sakars, kā Ūdrei ar godīgām acīm un slaucējām, un zaļajiem, ko pārstāv pēdējā, tur iekļūt šobrīd cerību būtu tuvu 0). Taču VVF šodien teica, ka neredz Nekādu Pamatu Ārkārtas Vēlēšanām.

Godīgi sakot, neredzu risinājumu, vai nu Saeimas Ārkārtas vēlēšanas, vai arī es balsoju par Pinoč, tfu, Repši, nu tā uz gadiem 5.

Jo ko tad vēl- uzticēt Latviju Šleseram (Ok, OK, bagāts un glumš, ja jau ar pamatskolu un deju kurs.., atkal ķūdījos, sorry, Krīstīgo Akadēmiju, tādu piķi havo) vai Jākobsonam (kura godaprāts, IMHO, nekam Kristīgam nekad blakus nav stāvējis, laikam puisis vienkārši nebija mājās, kad dalīja))???

Kas vēl atliek- āa, nu Kurmju Sitējs (nu, bija jau) un Jurkāns...

Izvēle- teiksim cenzēti- nu tāda un tāda...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."

/Sam Levenson/

 

From: uldis@parks.lv
Date: 1/29/04 5:07

Juris wrote:

<<snip>Mūsu senčiem smadzenes darbojās labāk - viņi ilgojās pēc demokrātijas un pēc pašatbildības un pašnoteikšanās!>

A kur ta čukčukbānīši un vēlēšanu apgabali????

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis, apmulsis

"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."

/Sam Levenson/

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 1/29/04 5:23

Juris Zagarins:

< Pašķirstīsiet grāmatas, redzēsit. . . >

Ja par senčiem, ko tikai gra'mata's atrodam, tad taja's pat gra'mata's vin'i ilgojas ari' p'ec Laba' Kunga.

Ar seņčiem, kas vēl dzīvajos, lieta skaidrāka. Neilgojās pēc demokrātijas, ilgojās pēc sviesta. Tāpēc joprojām jūsmo par ulmaņlaikiem, kas iekrita saimnieciskā uzplaukumā. Ne par demokrātiju, kuras laikā tie labumi tika sarūpēti.

Mahris

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 1/29/04 5:32

Uldi, situācijas apraksts precīzs, bet tas laikam ir latviešu mūžīgais liktenis - mēs esam lieli indivīdi .... :-)

Šeit vieta būtu RITDIENAI, bet vienošanās nebija iespējama ...... žēl!

Uldi, man būtu dudzi citi priekšlikumi, bet problēma ir ar to "isto dabu"! Pārāk daudzi no "godīgiem solītājiem" Latvijas politikā un vēl vairāk tās aizkulisēs, vienmēr ir domājuši par savu privato ekonomiku un nevis par iedzīvotāju labklājību:

JZ vēstulē minētie "musu seči", bija gatavi veidot savu nākotni, savas tautas nākotni bez iepriekšējas samaksas ......

Ugis, tic analogijam ....

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 1/29/04 5:32

Juris Zagarins:

< Fantastiskais Tautietis pateicās Ausmas Tantei par reālo devienu:

<<Vispirms LIELS paldies Ausmai par realu devienu diskusijā!>>

< Vai tad tas bija tas reālais deviens, konstatēt, ka... MUMS LATVIJĀ ĻOTI DRĪZĀ LAIKĀ BŪS STIPRAIS VĪRS>

< Jeb vai vai reālais deviens bija šis retoriskais jautājiens: >

Tas nav nekāds retorisks jautājums bet gan ļoti vienkaršs loģisks secinājums - analoģijā skatoties kā patērētājam pastāsta kas viņa vajadzīgs un bez kā vinš / viņa "nevar dzīvot :-)

<< ...bet vai tad smadzenes darbojas, diendienā cīnoties par savu kailo dzīvību.??>>

Smadzenes darbiojas normālos apstākļos vienmēr .....

Jautājums ir tikai ar ko viņas tiek nodarbinātas ....

< PAšķirstīsiet grāmatas, redzēsit, ka mūsu senči, kuriem arīdzan diendienā bija jācīnas par savu kailo dzīvību, ne prātā nenāca ilgoties pēc kaut kāda STIPRĀ VĪRA! Pēc STIPRĀ VĪRA ilgojas parasti tikai pats STIPRAIS VĪRS un viņa pakalpiņi ar savu šoka terapijas mācību! Mūsu senčiem smadzenes darbojās labāk - viņi ilgojās pēc demokrātijas un pēc pašatbildības un pašnoteikšanās! >

Pārāk daudzi vēl šodien Latvijā tic "stiprā vīra" risinājumam ....... Juri, atkal parastā pretruna argumentācijā - Latvijā ir demokrātiski vēlēta valdība, ievēlētie vairākumā "istie" latvieši kuri zin "kā pie mums ir" un tomēr vēlētāji nav apmierināti.

Ugis, dziļās pārdomās par šo paradoxu ... ;-)

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/29/04 6:09

Sveiki!

Fantastiskais Tautietis, dziļās pārdomās:

< Juri, atkal parastā pretruna argumentācijā - Latvijā ir demokrātiski vēlēta valdība, ievēlētie vairākumā "istie" latvieši kuri zin "kā pie mums ir" un tomēr vēlētāji nav apmierināti. Ugis, dziļās pārdomās par šo paradoxu ... ;-)>

Tas nav nekāds paradokss, jo Tu pats neesi gatavs aizstāvēt nekādu demokrātiju! Tu pats neredzi nekādu jēgu taisīt lieku brēku par to, ka vēlēšanas no atsevišķiem apgabaliem partijas drīkst pārvērst par tingeltangeli ar savām lokomotīvēm! Paradokss būtu, ja tauta (un TU!) prasītu demokrātiju un tā vietā tā (un TU!) dabūtu STIPRO VĪRU. Ja tauta (un TU!) samierinās ar STIPRO VĪRU un tā (un TU!) dabū STIPRO VĪRU, tad tas nav nekāds paradokss!

< . . . laikam ir latviešu mūžīgais liktenis - mēs esam lieli indivīdi .... :-)>

KAs tie par indivīdiem, kas ilgojās pēc STIPRĀ VĪRA un apmierinās ar viņu?

< Šeit vieta būtu RITDIENAI, bet vienošanās nebija iespējama ...... žēl!>

Žēl gan! Vaina Tava, ka nespēji saskatīt nekādu jēgu prasīt tik glupu lietu kā vēlēšanas pa reģioniem!

Juris

 

 

From: 2g@pudele.com
Date: 1/30/04 1:08

< PAšķirstīsiet grāmatas, redzēsit, ka mūsu senči, kuriem arīdzan diendienā bija jācīnas par savu kailo dzīvību, ne prātā nenāca ilgoties pēc kaut kāda STIPRĀ VĪRA! Pēc STIPRĀ VĪRA ilgojas parasti tikai pats STIPRAIS VĪRS un viņa pakalpiņi ar savu šoka terapijas mācību! Mūsu senčiem smadzenes darbojās labāk - viņi ilgojās pēc demokrātijas un pēc pašatbildības un pašnoteikšanās!>

Ooooooooooooo...... 8->

Un kura tad ir tā grāmatiņa, kurā ir aprakstītas mūsu senču alkas pēc demokrātijas?? Mok Ulmaņa runu krājums?? ;)

2G

 

 

From: uliss@ibna.org.lv
Date: 1/30/04 3:43

LIELS paldies Uldim par realu devienu diskusijā!

Ilmārs

Uldis Liepkalns:

< Izvēle- teiksim cenzēti- nu tāda un tāda...>

 

 

From: uliss@ibna.org.lv
Date: 1/30/04 3:52

ugis berzins wrote:

< Pārāk daudzi vēl šodien Latvijā tic "stiprā vīra" risinājumam ....... Juri, atkal parastā pretruna argumentācijā - Latvijā ir demokrātiski vēlēta valdība, ievēlētie vairākumā "istie" latvieši kuri zin "kā pie mums ir" un tomēr vēlētāji nav apmierināti.>

Pie viena der padomāt, ka tā jezga sākas tad, kad parādās pirmās godīguma pazīmes un pirmie panākumi valdības darbībā. Der padomāt par pārējām personām, kas darbojās gan uz skatuves, gan ēnā un kurām ir apstājusies valsts izmantošanas prakse. Tai pašā laikā sacensties biznesā nav pieredzes. Ir garš saraksts ar komjauniešiem, kam tagad kļuva grūti.

Ilmārs

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/30/04 6:01

2G:

< Ooooooooooooo...... 8->

< Un kura tad ir tā grāmatiņa, kurā ir aprakstītas mūsu senču alkas pēc demokrātijas?? Mok Ulmaņa runu krājums?? ;) >

Nūū.......

12877
N-ieši stipri vīri,
Pieci vienu odu kāva;
Ir tad vēl nenokautu,
Ja pie mieta nepiesietu.

aija

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/30/04 6:14

Sveiki!

Man patīk!!! : o )))

Adekvātais Uldis aizraidīja elegantu kaķa lāstu Sveika debesīs:

<< Izvēle- teiksim cenzēti - nu tāda un tāda...>>

Un Ilmārs parādīja, cik lieliski viņš ir iemācījies pielietot ironiju publiskā diskusijā:

< LIELS paldies Uldim par realu devienu diskusijā!>

Juris

PS Kā tad palika ar to komunistu atšaušanu? Skatos un brīnos: Divigā vēl raustās.

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 2/1/04 11:44

<< Juri, atkal parastā pretruna argumentācijā - Latvijā ir demokrātiski vēlēta valdība, ievēlētie vairākumā "istie" latvieši kuri zin "kā pie mums ir" un tomēr vēlētāji nav apmierināti. Ugis, dziļās pārdomās par šo paradoxu ... ;-)>>

< Tas nav nekāds paradokss, jo Tu pats neesi gatavs aizstāvēt nekādu demokrātiju! Tu pats neredzi nekādu jēgu taisīt lieku brēku par to, ka vēlēšanas no atsevišķiem apgabaliem partijas drīkst pārvērst par tingeltangeli ar savām lokomotīvēm! Paradokss būtu, ja tauta (un TU!) prasītu demokrātiju un tā vietā tā (un TU!) dabūtu STIPRO VĪRU. Ja tauta (un TU!) samierinās ar STIPRO VĪRU un tā (un TU!) dabū STIPRO VĪRU, tad tas nav nekāds paradokss!>

Atkal nepareizs apgalvojums, Esmu vienmēr bijis gatavs aizstāvēt un cīnīties par demokrātiju! Nav vērts taisīt lielu brēku par to, ka vēlētāji neprotestē pat tad nē, kad ievēlētie deputāti nākamā dienā pēc vēlēšanām maina partiju un kalpo citiem mērķiem .... Paskaties latviešu tautas pagātnē par ko tad parasti tauta ir vēlējusi:
ārstiem
profesoriem
mācītājiem
lokomotīvēm
caur televiziju pazīstamiem cilvēkiem utt. utt. Vaina nav demokrātijai!

Ja PBLA un citas organizācijas turpinās publicēt tādas "aptaujas" kas "uzrāda tautas gribu un velmes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", un ilgas pēc stiprā vīra, tāds tad arī tiks pie varas un teiksanas ....

<< . . . laikam ir latviešu mūžīgais liktenis - mēs esam lieli indivīdi .... :-)>>

< KAs tie par indivīdiem, kas ilgojās pēc STIPRĀ VĪRA un apmierinās ar viņu?>

Tie ir tādi, kas tic apšaubāmām aptaujām un publicētiem rezultātiem, kuri nav rezultāti bet vienas mēķtiecīgas kampaņas rezultāti, pielietojot visus masu pičoloģias atzinumus un "pārbaudītas, panākumainas darbības .."

<< Šeit vieta būtu RITDIENAI, bet vienošanās nebija iespējama...... žēl!>>

< Žēl gan! Vaina Tava, ka nespēji saskatīt nekādu jēgu prasīt tik glupu lietu kā vēlēšanas pa reģioniem!>

Tā patiešām ir glupa lieta! (Katrs beidzot nāk pie saprašanas ... :-) :-) :-)) Tādēļ es jau pa to neesmu! :-) :-) :-)>

Ugis pacels glāzīti uz "glupību un glupiem" ... :-)

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/1/04 12:14

Sveiki!

Fantastiskais tautietis:

< Esmu vienmēr bijis gatavs aizstāvēt un cīnīties par demokrātiju!>

Tu, Uģi, esi vienmēr gatavs bijis ņirgāties par savu tautu un glāzīti pacelt par tās fantastisko glupību!

< Tā patiešām ir glupa lieta! (Katrs beidzot nāk pie saprašanas ... :-) :-) :-)) Tādēļ es jau pa to neesmu! :-) :-) :-) >

Ja nu Tev netrūkst kauna publiski atzīt, ka Satversmes noteikums par Saeimas vēlēšanām pa reģioniem Tavuprāt ir glupība, tad es, savukārt, atļaujos Tev aizrādīt, ka Tu no demokrātijas nesaproti ne bū ne bē, un, pieklājīgi izsakoties, es Tavu ņirgāšanos uztveru kā personīgu apvainojumu.

Juris

 

Kas jauns Latvijā?