Re: Repše atkāpjas

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 2/5/04 5:05

Sveiki, sveiki

tāds skumjš un tai pašā laikā ļoti trāpīgs šī brīža raxturojums. Ja godīgi, tad Latvijas premjers ar pārliekas pieticību un paškritiku nesūdzas.

Diemžēl jāatzīst, ka Tarvids aizrāda pamatoti. Skumji....

*****************

http://www.apollo.lv/portal/articles/12589

Aivars Tarvids: Marsiešu hronikas
Ceturtdiena, 5. februāris (2004) 00:01

Latvija briesmās. Brīvvalsti apdraud gan iekšējais, gan ārējais ienaidnieks. Piektās kolonnas zābaki nesodīti bradā kangaru nospļaudīto dievzemīti.

Jaunajos laikos pierādījies, ka valsts patiesībā ir sile, kurā ar kāju cenšas iekāpt oranžās cūkas. Nodevēju nažu dūrieni mugurā traucē valdībai nopietni strādāt. Korumpanti liedz blondai meitenei palīdzēt pārlauzt korupcijas astoņkājim sprandu. Policijas ģenerālis iztirgo noslēpumus bandītiem. Nopirktās tiesas taisa idiotiskus spriedumus un uzliek par pienākumu valdībai maksāt kompensācijas no amata patriektiem bezgožiem. Noskaidrojies, ka vieglāk bijis piedalīties asiņainas diktatūras sagraušanā tālā zemē nekā iznīdēt prettautiska režīma paliekas pašu mājās.

Savukārt oligarhu trijotne izmanto Mēnesi kā burvju lukturi, lai vilinātu lētticīgos tautiešus ar ļaunām maldugunīm. Maskava draud paturēt sauli Zilupes pretējā pusē, ja nebūsim padevīgi, atteiksimies kapitulēt un neļausim iejaukties savās iekšējās lietās. Muļķa gājputni no austrumiem uz spārniem solās atnest sliktas slimības baciļus. Briseles komisāri nemitīgi knābā valsti kā maitu lijas, un neliekas manām latviešu vēsturisko sāpi.

Tikmēr skauģi un tautas ienaidnieki aizgūtnēm skaita Viņa naudu, rēķina banku procentus un mēra īpašumu hektārus. Gatavi notriept melu piķī un izvārtīt negoda spalvās. Aizvakar Viņu piešmauca blēdīgs baņķieris, bet vakar pievīla paša biedrs kabinetā. Vecās čomu būšanas rūdītie blēži badīgām roķelēm mēģina apturēt jaunā laikrāža rādītājus. Sabotieri liedz uzcelt gaismas un ledus pilis. Sīkie kaitnieki ņirdz kaktos, piegāna tautas dvēseles un gatavi saindēt akas.

Viņš pierādījis sevi kā tālas nākotnes cilvēku, kura dižumu pratīs novērtēt citas paaudzes. Laikabiedri vien iespēj uzstādīt neglītas diagnozes Viņa nemirstīgajam garam. Tāpēc vientulība ir viņa lāsts un nešļava, kad viss Latvijas smagums un sāpe uz kamiešiem, bet krustā sitējiem naglas un āmuri nadzīgi sarūpēti. Pat VVF nesaprot Viņa sāpi un sirdsšķīstos nodomus, un nav gatava palīgā iet. Neļauj, aprobežotā, ne ārkārtas tautas sapulci rīkot, ne zemes likumus Dieva likuma normām piemērot.

Viņam ir grūti un smagi. Pārāk mazs viņa līdzgaitnieku pulks, kuri maisā gatavi atnest jaunus laikus un svaigu gaisu. Bet tauta Viņu atbalsta gan Vidzemē, gan Zemgalē, gan Kurzemē. Vien atbalsts varētu būt dāsnāks. Neklājas santīmus un sirds siltumu taupīt, ja Latvija nocietusies ziedojumu artavas gaidās. Kāda sīkstulība, kāda knauzerība, ja valsts nomokās krīzē.

Viņš pelnījis atbalstu darbos. Sen, ļoti sen Latvijā nav bijusi īsta atmoda. Šis laiks paģēr simts tūkstošu atbalsta manifestācijas, dziesmas un karogus. Lai Viņš redz, ka tauta nestundā kopā ar Viņu. Lai stiprinās, lai pieņem nācijas parādi, lai dod komandas. Pienācis laiks likt lietā garaspēka stratēģisko ieroci. Brīvība atkal jāmeklē uz barikādēm. Kaujas uzdevumu un ordeņu pietiks visiem patriotiem.

Viņš pārliecināsies, ka tautas atbalsts nav tukši solījumi, šī mīla nav baudkāra un apliecinātā ticība tiecas uz bezgalību. Viņš redzēs, jutīs un rīkosies. Vēl valstiskāk, vēl drosmīgāk. Nudien pazemojoši, ja krietnajam ministram jāstaigā gluži vai bruņuvestē, bet ministrijas ēka jāpārvērš neieņemamā cietoksnī, ko apdraud ieskurbušu, impēriski apmātu lielkrievu šmurguļu ordas. Mums nav kur atkāpties savās brīvības cīņās. Ja neesam gļēvuļi, jāatņem krievu agresoriem kirilica, vodka, lamuvārdi, kopošanās un vēlēšanu tiesības. Neapmierinātos vienmēr var deportēt, māmuļā Krievzemē viņiem pietiks vietas. Savukārt visi šie «štābisti», nelietīgie musinātāji un kūdītāji, jāapcietina par acīmredzamu graujošo pretvalstisko darbību, bet viņu politiskajam «jumtam» jāatņem Augstā nama kļūmīgi garantētā deputātu imunitāte.

Tad pasludināt ārpus likuma partijas, kuras netīras naudas rēķiniem saistītas ar oligarhiem. Vēl likvidēt to apmaksātus un uzturētus prostituēto mēdiju ruporus. Pašus oligarhus beidzot nosaukt vārdos — gan avīzēs, gan tiesas spriedumos. Latviešu virsuzdevums esot sekmīgi vairoties, un blēžiem konfiscētajās villās varēs ierīkot modernus bērnudārzus.

Latvietis dzīvojot saskaņā ar dabu un kosmosa likumību. Viņa būtības kods esot ieprogrammēts cauri gadsimtiem plūstošajā Lielvārdes jostā. Kazi, atrastos redzīgi lasītpratēji, skaidri manītu rakstos likto vēstījumu — kurp ej, Latvija, kurp ej… Tautiešiem ar vājāku nervu sistēmu var rasties kārdinājums šo jostu kā nomierinošu valgu apmest ap kaklu.

Nelaimīga esot tauta, kurai vajadzīgi varoņi. Latviešiem vajadzīgs Viņš, kurš saka — «Mīļie draugi!»…

Aivars Tarvids

**********

Pārkopēja - JP

 

 

From: janis1207@netscape.net
Date: 2/5/04 6:17

Kad redzu svētā sašutumā par ER nepaveikto, nenolemto, nepaspēto utt.utt. problēmām drebošās Kalvīša, Bērziņa un dažu citu oranžistu sejas, nudien sķiet, ka pēc barikādēm prasās.

Grūti neredzēt, ka to putru, kas te ievārīta, ar demokrātiskām metodēm var 100 gadus nākties strēbt. Tas, protams, netraucē kabineta demokrātiem, iemalkojot labu Hennesy, pārliecinoši runāt par putras derīgumu un nemaz ne tik slikto garšu...

JJ

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 2/5/04 9:27

Mīļais draugs, ne tikai pēc barikādēm, bet pēc KZ nometnēm, un giļotīnām arī! Pēdējais laiks uz turieni visus aizdomīgos “kabineta demokrātus”, oranžās cūkas un to līdzskrējējus!

Atļausiet ziņot arī starp “sveikotājiem” daži tādi ir. Ja pareizi atceros, tad tāda Ausmas tante te par Škēli atzinīgi izteikties atļāvās!

Varbūt tad Eināram beidzot kaut kas izdosies! Savādāk vinš iepriekšējos vairāk nekā desmit garus gadus, kā Centrālās bankas vadītājs un viens no atjaunotās republikas aktīvākajiem restauratoriem tikai spilvenā vien varēja paraudāt. Dažkārt šo desmit garu gadu garumā izmantoja savas likumīgas tiesības piedalīties valdības sēdes, aizgāja līdz tām, pēc tam mājās no sirds izraudājās. Tik ļoti saraudāja actiņas, ka nepamanīja, ka starp Sašas “Banku Baltiju” un Krisberga Valda “Auseklīti” vienīgā būtiskā atškirība bija tikai mērogs.

Visā pasaulē neviena banka neatļaujas solīt par depozītnoguldījumiem vairāk kā 6-10 % gadā, bet Latvijā pēkšņi fizikas un logikas likumi nedarbojās. Šeit Centrālai Bankai normāli liekas atseviškām komercbankām visi 80 – 120 %.

Bet kā Einārs to varēja zināt! Vinš jau ārpus Latvijas nekur netika laists. Pat vairāk – vinš nespēja pamanīt, ka dažas citas Latvijas bankas tai paša laikā arī nevienam nesolīja vairāk kā 10 % gadā. Piemēram tāda banka kā “Parex”.

Einārs laikam domāja, ka Kargins un Krasovickis atškirībā no Laventa Sašas neko nejēdz no finansēm. Gluži tāpat kā citi attīstīto pasaules valstu finansisti.

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/5/04 12:06

http://www.apollo.lv/portal/articles/12686  

Repše atkāpjas
BNS-LETA
Ceturtdiena, 5. februāris (2004) 18:57

Pēc nepilnu 15 mēnešu darba Eināra Repšes vadītā valdība ceturtdien paziņoja par atkāpšanos.

Repše vairs neredzot iespēju turpināt strādāt, kad Saeimā viņa vadītajai valdībai ir mazākuma atbalsts un tiek pieņemtas likuma normas, kas grauj valsts budžetu.

 

 

 

From: viksning@georgetown.edu
Date: 2/5/04 2:20

Sveiks sveikotāji!

Tas nu gan ir nepatīkams pārsteigums. Paldies Harijam par ziņu -- vai viņam pašam ir redzams kāds atrisinājums šini situācijā?

Bēdīgs Juronkulis

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/5/04 2:50

Neesmu iekša aktivaja politika - tapat ka visi, uzzinaju jaunumu no TV un Interneta. Liekas tomer, ka bez JL pašlaik nav iespejams sastadit stabilu valdibu. Valsts prezidente šodien intervija TV prognozeja, ka jauna valdiba diez vai bus ļoti atri, bet ka dažu nedeļu laika tai tomer butu jabut apstiprinatai. Redzesim, ka ar to ies. Pagaidam turpina darbu pašreizeja valdiba, kamer Saeima apstiprinas jaunu.

Harijs

 

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 2/5/04 3:32

"Zinātāji" jau pirms divām nedēļām teica, ka būšot jaunas vēlēšanas, jo tad Repse drosi vien dabūtu vairāk balsis - vietas. Tātad stratēgisks gājiens.

Cetras partijas nevienā zemē uz ilgāku laiku nav varējušas uzturēt koalīciju ....

Būus interesantas nedēļas ....

Ugis G. Berzins

 

 

 

From: ajaunb@latnet.lv
Date: 2/5/04 4:50

Kārtējo valdības ķezu gaismā: nez vai Latvijā nevajadzētu dibināt monarhistu partiju. (Igauņiem jau bija, bet nez kur pačibēja.) Mērķis - demokrātiskā ceļā caur uzvaru vēlēšanās ieviest absolūto monarhiju.

Monarhijā ir daudz kas jauks - dinastijas, piemēram. Mēs varētu sākt ar Vīķu-Freibergu dinastiju - tas būtu tā dabiski. Nekādus parlamentus - monarhs pats ir likumdevējs un visa kā garants, viņam ir ministri ar kancelejām un galms, sūtņi ārzemēs skaistos tautas tērpos, kariete, kronis, scepteris un viss, kā jābūt. Monarham derētu gan būt apgaismotam, - ko tad pa tumsu šis grābstīsies...

Nekādu vēlēšanu, kas īstenībā ir tautas aptaurēšana un balsu pirkšana (tāpēc jau tā jezga ap vēlēšanu tēriņiem). Toties - monarhs zina, ka var tikt arī gāzts. Gribētos domāt, ka esam visumā lādzīgi attieksmē pret indivīdu, kam galvā skaists tautisks kronis ar latviskajām saulītēm, tāpēc monarhus gāzīsim reti, nopietnu iemeslu dēļ (sāpīgākais punkts!) un bez asins izliešanas, Eiropa to nemaz neļautu. Kad būs nogāzts, gudrosim, kā sākt nākošo dinastiju, - drusku juku laikus pa vidu arī vajag, lai saspringumi noklārējas. Tagad taču jukas mums ir vienā laidā, un nekas - dzīvojam!

Monarha virsuzdevums - audzināt, kopt un uzturēt eliti (aristokrātiju!) valsts pārvaldes vajadzībām. Pūlis nespēj sevi pārvaldīt, un tas viņam arī nav jādara. Ir nepieciešami sagatavoti cilvēki, kas attiecīgajā vidē uzauguši, apgrozās galmā, kuri zina, kas ir goda kodekss, un savu godu spēj aizstāvēt divkaujā. Tā ietu vaļā citāda mūzika nekā tagad, kad valsti pārvalda basketbolisti, puķu audzētāji un oficianti. Lūdzu nepiekasieties - man pret šiem cilvēkiem nekāda naida nav, pats arī esmu padomju laikā drusku mēginājis puķes tirgot, vissekmīgāk gāja ar gladiolu sīpoliem, bet tā taču ir galīgi cita eksistences telpa, un apzinos, ka esmu valsts pārvaldei nesagatavots plebejs, tāpat kā augšminētie, kuri to laikam neapzinās.

Teiksiet - monarhija, fui, cik arhaiski! Kā nu to ņem... Kad nogurusī Romas demokrātija sabruka, nāca vietā visādas sīkas enerģiskas monarhijas, tātad monarhija izrādījās modernāka par demokrātiju(?) Vai demokrātija ir mūžīga? Cilvēkiem var arī apriebties pārmēru tiešā naudas vara, bezkaunīga politiska reklāma, nebeidzami sīkmanīgi ķīviņi un nekompetenta pārvalde, un sirdij sagribas ko skaistu - vismaz no tālienes noskatīties, kā aizbrauc karalis ar svītu, un kā abas mazgadīgās princeses ziņkāri nolūkojas pa karietes logu.

Andris J.,

Ikšķilē, ar skatu uz dārzu

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/5/04 5:03

Sveiki!

Andris Jaunbergs: < Mēs varētu sākt ar Vīķu-Freibergu dinastiju - tas būtu tā dabiski.>

Jā, bet paskaties uz to Kārlīti!

Juris

 

  

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 2/6/04 10:46

Sveiki, sveiki

jaunākās ziņas. Vecās partijas kopā ar LPP paraxtījušas sev briesmīgu diagnozi - izcilu polītisku idotismu, jo LPP, TP un ZZS vienojas par kopigu darbu valdiba.

Vecās partijas jau pirms Saeimas vēlēšanām demonstrēja tādu mēra sajūtas zudumu zaglīgumā, melīgumā, iedomībā, kas faktiski aizveda JL un Repši līdz uzvarai Saeimā.

Tagad vecās partijas, nu jau kopā ar LPP, ir atkārtoti uzkāpušas uz grābekļa. Pēc šīs stulbās polītiskās alianses no ārkārtas Saeimas vēlēšanām vairs neizvairīties. Tagad ir skaidrs, ka Repše un JL nāks otro reizi. Ar daudz nopietnākām sekām.

Bet vecās partijas ir pašas sev paraxtījušas spriedumu. Atliek tikai apbrīnot viņu polītisko stulbumu un īsredzību.

Jo šo koalīciju acīmredzami pie valdīšanas īsti vairs nevēlas redzēt ne vēlētāji, ne prezidente, ne sabiedrotie.

Tas nozīmē, ka viņi tikai velti nomuļāsies ar valdības veidošanu. Sasmērēsies ar neveixminieku & "Jaunā laiku" nīdētāju tēlu. Finālā polītiskajā strupceļā vēlētāji vainos tieši viņus.

Pēc ilgstošiem neveixmīgiem mēginājumiem sastādīt jaunu valdību, gribot negribot būs jāizsludina jaunas vēlēšanas. Kurās šobrīd izskatās, ka lielākie ieguvēji būs tieši JL un zaudētāji būs "jaunā koalīcija". Laika posmā līdz nākošajām vēlēšanām ieguvēji būs tikai JL un zaudētāji - jau pieminētie "reālpolitiķi"

ads
JP

 

  

 

From: Rumpis@nodzēsšodrazu.pudele.com
Date: 2/6/04 4:27

A kam tas rūp? ;-)

Rumpis, pilnīgi miegains :)

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/6/04 4:34

Man, piemēram :)

Tāds cirks un pilnīgi par brīvu <ggg>

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

From: Rumpis@nodzēsšodrazu.pudele.com
Date: 2/6/04 4:47

Nu tad tik sēdi pie TV ar pulti rokā ;-)

Rumpis :)

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/6/04 5:03

Nea, es pie kompja, man te kaut kādas zāles cūkām dienas, tpfu, drīzāk nakts kārtībā (pilnīgi nopietni <gggggggggggggggggg>). TV fonā ira gan bet Eirosportā neko par Šleseru vēl nav teikuši :)))

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

 

From: uldis.lavrinovics@dmmc.lv
Date: 2/6/04 6:00

Un kā ar Discovery? ;-)

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/6/04 6:29

Man tieši priekšā ir 21" monitors un tam gar malu es redzu to idiotu lukturi, nu tā kādu grādu 15 leņķī.... Tāpēc nav būtiskas nozīmes, uz kuru kanālu tas ir uzgriezts :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

 

From: JBibelniek@aol.com
Date: 2/6/04 7:23

Draugi, Ko nu????

Repše vairs nav! Aizmuka vai aizdzina?

Janis Bibelnieks

 

 

 

 

From: "Vidvuds Medenis" vidvuds@earthlink.net
Date: 2/7/04 9:35

Zel... Bet man, mediciniski runajot, pedejā laikā noskaidrojās, ka Repse nav psičologiski normals. Vinam ir diezgan smaga forma paranoia. Tas nenozime, ka vins ir dumjs. Paranoiki visu var izplanot loti labi, bet kautkas beigas saiet deli. Es domaju, ka VVF, budama psičologe, to noteikti zina, un tadel ari izsledz vina kandidaturu. Jamekle cita stabilaka personiba. Man patiktos Lagzdins un Abikis, tos personigi pazistu ka gudrus,izglitotus patriotus, kas ari nav ne grasi nozaguši valstij. Redzesim... Cikagas Jekabsons ari lecigs, neiecietigs. Kapec vajadzeja apbedinat tautu pec ES velesanam? Loti netaktiska veidā. To vareja atlikt paris dienas velak un runat diplomatiskaka toni.

Fil! Vidvuds Medenis, fr. liv.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/7/04 10:59

Par atsevišķiem politiķiem mēdzu pārāk neizteikties, jo nepazīstu & nedzīvojot Latvijā arī atliek tikai tas kas aprakstīts, kā arī lasīt kādas platformas katrs aizstāv vai atbalsta.

Amērikā arī ir iespējams racionāli balsot iedziļinājoties cilvēka platformās arī ņemot vērā kontekstu kā kuŗas partijas, kādas aliances. Latvijā viss liekas grūtāk.

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/7/04 11:38

No "platformām" Tu arī Amerikas polītiķus neiepazīsi! Platformas Amerikā veido partijas, nevis paši polītiķi. Politiķi partijas platforum pielāgo savu vēlētāju vajadzībām. (Amerika šai ziņā ir stipri atšķirīga no Latvijas, jo Latvijā polītiskās partijas ir individuālu dižvīru atbalsta komandas un platformas uz valdošajām koalīcijām nemaz neattiecas, kurpretī Amerikā polītiķi pakļaujas polītiskās partijas platformai un cenšas personīgi iepatikt vēlētājiem.) Taču, ne jau katram amerikānim būs tā laime savu kongresmeni personīgi iepazīt! Nemaz nerunājot par pašu imperātoru - prezidentu! Tā jau ir tā nelaime, ka ar lētiem trikiem kā bezkaunīgu melošanu, kara kūdīšanu un histērijas uzpumpēšanu katrs Amerikas politiķis var palēkdamies par paris simts miljoniem dolāru sev uztaisīt jūsmīgu sekotāju baru un vispasaules Gribīgo Dzelzs Lēdiju koalīciju! Demokrātijā ir tā - bez brīvas prese un bez tautas, kas to vīžā lasīt un pētīt un pārrunāt nebus nekādas demokrātijas. Ja Tev rūp Latvija, ieteicu Tev vismaz regulāri izlasīt <Kas jauns Latvijā?> !

Juris

 

 

 

 

From: Pormals@aol.com
Date: 2/7/04 3:20

Par E.Jekabsonu. Vins ir manas draudzes bijusais macitajs, kurs nostradaja Cikaga, St.Petera draudze 5. gadus. Vins ir iebraucis ASV beidzamos juku laikos, bija seit gimene tris deli, bet izskiras, kad brauca atpakal uz Latviju . Vinam ir loti labas runas

davanas, laba poza. Vins ir noturejis dievkalpojumus Garezera un vel dazos latviesu centros. Vins nav tiesam nepazistams latviesu sabiedribai. Vina vienigais negativais punkts varetu but, par daudz liela draudziba un pazisanas ar Sleseru.

Pormals

ps Vins varetu but viens no kandidatiem Repses amatam, ja partijas nevares vienoties par posteniem.

 

 

 

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 2/7/04 5:15

Man liekas, ka nebus daudz tādu Latvijā, kas piekritīs tādam Pormala ieteikumam. Puslīdz atceroties Jekabsona izdaribas un vina "lielo draudzību" ar Sleseru, Žirinovska cienitaju, tiešām jāiesaucas - pratiņ nāc majā!

Indulis

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/7/04 5:36

IMHO, Jekabsona divkosība ir nodarījusi arī lielu ļaunumu Kristietībai Latvijā. Sākot ar viņa izgājienu pēcreferenduma naktī un visu, kas tam ir sekojis. Kāds Delfu komentāros smuki komentēja Jēkabsona aicinājumu domāt valstiski un blah, blah :"Un kur tad bija paša cienījamā mācītāja "valstiskā domāšana" divas dienas atpakal?"

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

From: Pormals@aol.com
Date: 2/7/04 5:45

Gribetu drusku atbildet Indula teiktam: Es nekad un nekur neesmu teicis, ka veletos E.Jekabsonu Repses vieta, bet ceru, ka Indulis un ari parejie sveikotaji ir palasijusi un painteresejusies, ka notika Repses izmeklesanas komisijas sastadisana. Berzins pavisam no citas partijas pirmais naca ar Jekabsonu, ka prieksnieku un Jekabsons dabuja uzreiz balsu vairakumu. Ir jarekinas ar to, ka partijas negrib jaunas velesanas un partijas nekada veida negrib atkal: Repsi, Skeli, Godmani etc. Notiks kompromiss, izbidis to, kas ir vismazak kaitigs lidz nakosam velesanam un ko varbut pienemtu ari Valsts prezidente VVF.

Lieliski verot, ka rodas pozitivas parrunas. Uldim ir taisniba. Par to jau nevar nemaz saubities, ka Slesers mums daudziem butu nepienemams, bet vai tad Jurkans butu labaks?

Te liekas atkal notiks "kartiga" tirgosanas par amatiem un seviski par galveno. Ja Jurkana un Skeles partija dabus, kadu portfeli, tad nebrinaties, ka atradisies, ka izvirzis Jekabsonu lielakam darbam.

Pormals

 

 

 

 

From: uliss@ibna.org.lv
Date: 2/8/04 6:40

Tas liecin, ka viņš bez visa ir arī intrigants.

Ilmārs

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 2/8/04 8:59

Dārgie sveikotāji! Ejot pret straumi, jūtu, ka iegūstu tikai Jūsu naidu un dusmas. Tāpat man bija, kad ļaudis jūsmoja par Zīgeristu. Atšķirība tikai tā, ka šobrīd man reāli blakus esošie izprot situāciju un nebūtu internetā balsojuši par Repši, kā tas būtu bijis savulaik par Zīgeristu. Taču viņa vieta nepaliek tukša, joprojām ir cilvēki, kam patīk runas, un kas nemaz darbus neprasa.

Un tā:

1.Tēvzemiešu Domes sēdē norādīja uz daudziem nepieņemtajiem likumiem, kas jāsaskaņo ar ES direktīvām. Šie nepaveiktie "mājasdarbi" pēc iestāšanās ES Latvijai varētu draudēt ar nopietnām finanšu sankcijām un pat tiesas darbiem.

Sakiet, vai man ir iemesls jūsmot par pašreizējo valdību?

2. Uz korespondentes jautājumu, kurus masu saziņas līdzekļus un kuras ir tās partijas, kas ieguldījušas to lielo naudu, lai kaitētu Repšem, MP atbild:

- Ziniet, tās partijas ir. Ziniet, bet es tomēr labāk, lai šodien vēl nedabūtu uz kakla bezgalīgus tiesāšanās procesus, nesaukšu nevienu vārdā un arī nevienu avīzi un televīzijas kanālu vārdā.

Sakiet, vai tā drīkst runāt valsts Pirmā persona? Tā varam mēs aprunāties sveikā, apsaukājot cits citu kā nu tik ienāk prātā.

3. Repše savā atvadu runā saka:

- Esam darījuši to labāko, ko varējām. Ar 26 balsīm no 100 nekas vairāk šajā situācijā nav paveicams.

Sakiet, kas Repšem būs vajadzīgs nākamreiz, lai viņš varētu izpildīt savus solījumus? Vispirms vajadzēja miljonu, tagad 51 balsi. Ne miljons sanāca, ne arī 51 balss viņu gaida, esiet taču reālisti. Un tad viņš pateiks - paši vien esat vainīgi, es aizeju. Pārējiem būs jāizstrebj tā putra.

4. Paši sveikā šķendējāties, ka skolotājiem algas tiks paaugstinātas simboliski. Tagad ar 15 latu paaugstinājumu ikkatram ir vairāk cerību piesaistīt cilvēkus šai profesijai, bet Jūs brēcat - opozīcija paralizē Repšes darbu.

Nīstiet mani, lamājiet, man nav vajadzīga tukša muca, kas tālu skan, tāpat kā savulaik Zīgerists. Man daudz kas nav paticis līdzšinējo valdību darbā, bet tādu haosu es skatu pirmo reizi.

Ausma

 

 

 

 

From: uliss@ibna.org.lv
Date: 2/8/04 10:08

Ausma, pret kādu straumi? Kāds te naids? Man nav naida pat pret Berziņšķelesslaterkavīti. Es neesmu pārliecināts par savu uzvedību, ja es varētu privatizēt budžetu. Varbūt manas vajadzības sakāptu tikpat augstu vai augstāk. Tikai skumji, ka tu neredzi atšķirību starp Repši un Zīgeristu. Tāpēc es un man reāli blakus esošie nekad nav balsojuši par Zīgeristu un tagad ir par Repši, atšķirībā no tevis ar blakusesošajiem.

Ilmārs ar blakusesošajiem

 

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 2/8/04 3:03

Ausma, domāju, ka šoreiz esi pārāk jūtīga, neviens Tevi nenīst, dusmoties dusmojas katris - savu reizi ... :-)

Par to galvu nelauzītu ....

< 1.Tēvzemiešu Domes sēdē norādīja uz daudziem nepieņemtajiem likumiem, kas jāsaskaņo ar ES direktīvām. Šie nepaveiktie "mājasdarbi" pēc iestāšanās ES Latvijai varētu draudēt ar nopietnām finanšu sankcijām un pat tiesas darbiem. Sakiet, vai man ir iemesls jūsmot par pašreizējo valdību?>

Tā runā politiskā profīla tīkotāji - ja būtu "efektīvāk" atbalstījuši Saeimas darbu - tad arī vairāk būtu ticis paveikts .... :-)Pārejas laiks ir vienmēr, demokrātiskā sistēmās - tās ar toatšķirās no diktatūrām un impērijām ...

< 2. Uz korespondentes jautājumu, kurus masu saziņas līdzekļus un kuras ir tās partijas, kas ieguldījušas to lielo naudu, lai kaitētu Repšem, MP atbild: - “Ziniet, tās partijas ir. Ziniet, bet es tomēr labāk, lai šodien vēl nedabūtu uz kakla bezgalīgus tiesāšanās procesus, nesaukšu nevienu vārdā un arī nevienu avīzi un televīzijas kanālu vārdā.” Sakiet, vai tā drīkst runāt valsts Pirmā persona? Tā varam mēs aprunāties sveikā, apsaukājot cits citu kā nu tik ienāk prātā.>

Gribētu tikai jautāt - kādēļ nepielieto to pašu mērauklu pie visiem politiķiem?

< 3. Repše savā atvadu runā saka: - “Esam darījuši to labāko, ko varējām. Ar 26 balsīm no 100 nekas vairāk šajā situācijā nav paveicams.” Sakiet, kas Repšem būs vajadzīgs nākamreiz, lai viņš varētu izpildīt savus solījumus? Vispirms vajadzēja miljonu, tagad 51 balsi. Ne miljons sanāca, ne arī 51 balss viņu gaida, esiet taču reālisti. Un tad viņš pateiks - “paši vien esat vainīgi, es aizeju.” Pārējiem būs jāizstrebj tā putra.>

Repšem logiski secinājumi vienmēr padevušies ..... Neviena koalīcijā ar vairāk kā trīs partijām ilgāk par 4 līdz 18 mēnešiem nemēdz pārdīvot. Ja pareizi atceros, tad Latvijā pagājušo 12 gadu tecējumā ir bijušas 22 valdības ..... fantastiski, varam sacensties ar Italiju un Bananu Republikām! ;-)

< 4. Paši sveikā šķendējāties, ka skolotājiem algas tiks paaugstinātas simboliski. Tagad ar 15 latu paaugstinājumu ikkatram ir vairāk cerību piesaistīt cilvēkus šai profesijai, bet Jūs brēcat - opozīcija paralizē Repšes darbu. Nīstiet mani, lamājiet, man nav vajadzīga tukša muca, kas tālu skan, tāpat kā savulaik Zīgerists. Man daudz kas nav paticis līdzšinējo valdību darbā, bet tādu haosu es skatu pirmo reizi.>

Ausma, es par Repsi nebalsoju, bet man jātzīst, ka vinš skatoties uz saviem 26 mandātiem, sasniedzis pieklājīgi daudz.

Ausma - turies un mūs nepamet ...

Ugis

 

 

 

 

From: uldis.matiss@rogers.com
Date: 2/9/04 4:49

Šodien Apollo portālā var lasīt par jaunu pagriezienu Latvijas politikā. Adrese:

http://www.apollo.lv/portal/articles/12892

Pieci TSP deputāti pāriet uz LPP

BNS-LETA

Pirmdiena, 9. februāris (2004) 10:19

Pieci Jāņa Jurkāna vadītās Tautas saskaņas partijas (TSP) Saeimas deputāti nolēmuši pāriet uz Latvijas Pirmo partiju (LPP). Par savu lēmumu Dainis Turlais, Vjačeslavs Stepaņenko, Pāvels Maksimovs, Anatolijs Mackevičs un Valērijs Karpuškins pirmdien paziņoja LPP valdes sēdē.

Uldis Matīss

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 2/9/04 4:56

Tiks piedots, ja tu nevarēji, bet mūžam ne, ja negribēji. To šajā brīdī pilnībā var attiecināt uz Jauno laiku partiju. Diskusijā radio Kariņš joprojām izklausījās, it kā JL būtu vismaz 51 balss. Viņaprāt, kaut arī pārējās partijas piekāptos gan par KNAB, gan partiju finansēšanu, JL koalīcijā ieietu tikai ar Repši par MP. Mīļo Dieviņ, vai tiešām JL ne tikai vadītājs, bet arī pārējie slimo ar kokainuma sērgu!

Diemžēl, ja netiek darīts viss iespejamais, var uzskatīt, ka JL vienkārši neko negrib darīt, tikai niķojas, meklējot citos vainu tam, ka pašiem neizdodas panākt solīto. Šķēle aizgāja no politikas pavisam, lai Tautas partijai noņemtu nelabvēlīgo imidžu. Repšem tiek lūgts vienīgi nenest to, ko viņš nespēj pacelt - būt par komandas vadītāju. Valsts, diemžēl, nav banka, un Repšes nespēja sadarboties ir vienkārši fenomenāla.

Lai ko sveikotāji par mani domātu, esmu to piecu pārbēdzēju, nodevēju, vienalga, kā sauc, pusē, kuri pārbēguši no Jurkāna partijas uz Latvijas Pirmo partiju. Skaidrs, ka tie četri krievi grib izmantot parlamentāras metodes, nevis bērnus, kā Cilevičs, lai runātu par savām problēmām. Saprātīgu dialogu visnotaļ atbalstu. Bez tam daļēji tiek mazināta valsts krīze, kas iestājas, cimperlējoties Jaunajam laikam, jo koalīcijā arī bez JL tagad iespējamas 54 balsis. Nepiekrītu arī Kariņa definīcijai, ka tā būtu nacionāli labēja koalīcija, jo līdz šim tāpat jebkurā no tā sauktajām latviešu partijām ir krievi.

Kaut gan koalīcijai būtu pārsvars arī bez JL, šī partija ir vajadzīga valdībā, tāpat kā valsts stabilitātes labad visus šos mēnešus valdībā vajadzēja atrasties Tautas partijai. Jebkuru JL gražošanos var uzskatīt tikai par negribēšanu, nevis nevarēšanu. Ja JL nacionālas intereses uzskata par svarīgām, viņiem jāpzinās, ka tikai kopīgā darbā tās var realizēt vislabāk.

Tā domā Ausma,
skatoties no malas

 

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 2/9/04 5:14

nu tad tik atliek skatīties cik ilgi jaunais veidojums noturēsies.

v.

p.s. par parbedzejiem - bez kasķa. tas jau ari bij sagaidāms ka pāris trūkstošos savervet izdosies atri.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/9/04 6:58

noturas tas kas organizēts pirmkārt, apķērīgs otrkārt un kas prot uzaudzēt biezāku ādu treškārt. apbrīnoju dažu sveikotāju drošsirdību & godīgumu & ceru tie izturēs arī kad ir grūtības.

aija

 

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 2/9/04 7:02

Sveiki, sveiki

Nu, ja tagad ar LPP gādību bus iespējams izveidot valdību, kurā bus gan TSP “bastardi”, gan paša Šlesera & Jēkabsona agrāk tik ļoti kritizētā “oligarču kabatas partija" – TP.

Tragikomisks cirks. Neiedomājams polītiskais cinisms.

Tagad ir smags jautājums vai TB/LNNK spēs šo krupi norīt. It seviški pēc tam, kad Saeimā pavisam nesen kārtīgi iznerroja vienu no TB/LNNK augstākajām figūrām - Vaideri.

Šobrīdējā “koalīcija” investējusi savu polītisko nākotni ļoti riskantā projektā. Dažam labam tas varētu nozīmēt polītisko bankrotu.

Katrā ziņā, es kā LPP vēlētājs esmu dziļi vīlies. Maigi izsakoties. It seviški par tās biedru Nilu Muižnieku, kuru agrāk uzskatīju par godīgu un gudru cilvēku.

LPP solījās izskaust no Latvijas polītikas “oligarču" būšanas. Tagad ar viņu gadību pie “siles” var tikt abas tā vai šitādi ar oligarčiem saistītās partijas – ZZS un TP.

Pie tam mantojumā no JL jaunā koalīcija varētu saņemt Repšes izveidoto varas koncetrāciju. Kas tagad var tikt pavērsta arī pret JL.

Jons Plunts

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/9/04 7:19

Sveiki!

Aija: < . . . apbrīnoju dažu sveikotāju drošsirdību & godīgumu & ceru tie izturēs arī kad ir grūtības.>

Es no savas puses ceru, ka daži sveikotāji drīzumā iesāks nopietni padomāt par demokrātijas pamatnostādnēm Satversmē, nevis tikai punktierēs par demokrātijas bezjēdzību koalīcijas veidošanas procesā.

Juris

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 2/9/04 7:40

Jon Plunt: < Katrā ziņā, es kā LPP vēlētājs esmu dziļi vīlies. Maigi izsakoties. It seviški par tās biedru Nilu Muižnieku, kuru agrāk uzskatīju par godīgu un gudru cilvēku.>

neiedziļinoties niansēs, man sčiet, ka viņš uzskatija par iespejamu saglabāt savu godiguma imidžu vienkarši pec savas saprašanas darot viņam uzticeto (neizdaramo) darbu un nejaucoties citu darišanās.

es gan uzskatu ka paulis kļaviņš veļoprojam ir tas pats vecais paulis kļaviņš.

v

 

 

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 2/9/04 7:52

Jons Plunts rakstīja: < Katrā ziņā, es kā LPP vēlētājs esmu dziļi vīlies. Maigi izsakoties. It seviški par tās biedru Nilu Muižnieku, kuru agrāk uzskatīju par godīgu un gudru cilvēku.>

Vai vari pastāstīt sīkāk, kāpēc tāda uzskatu maiņa?

Vents

 

 

 

 

From: RUTENS@aol.com
Date: 2/9/04 8:21

Nekādā gadījumā nevēlos par galīgi neskaidriem notikumiem komentēt. Bet par Muižnieku gan Tu nēsi balsojis 8. Saeimas vēlēšanās. Domāju ka tas ir būtiski pieminēt, ka Nīls Muižnieks tika uzaicināts izveidot jaunu ministra kabinetu 2002. gada rudenī, kamēr pats nebija ar itin neviena partiju saistīts. Viņš arī turpināja būt bezpartējisks ministrs, līdz 2003. gada augsta notikumiem, kad politiskā aizmugura laikam šķita vajadzīga un viņš tikai tad izvēlējās oficiāli iestāties LPP.

Visu labu,

Elizabete

 

 

 

 

From: 2g@pudele.com
Date: 2/9/04 8:33

JonPlunt: < Katrā ziņā, es kā LPP vēlētājs esmu dziļi vīlies. Maigi izsakoties.>

Loģisks secinājums - vajag balsot par zināmu ļaunumu, kurš vairs nekādus pārsteigumus nesagādās, nevis katras vēlēšanas nodarboties ar eksperimentiem ;)

2G

 

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 2/9/04 8:59

Vents: < Vai vari pastāstīt sīkāk, kāpēc tāda uzskatu maiņa?>

Kā jau iepriekš raxtīju: Tagad ar LPP gādību varētu būt iespējams izveidot valdību, kurā bus gan TSP “bastardi”, gan paša Šlesera & Jēkabsona agrāk tik ļoti kritizētā “oligarču kabatas partija" – TP.

LPP solījās izskaust no Latvijas polītikas “oligarču" būšanas. Tagad ar viņu gadību pie “siles” var tikt abas tā vai šitādi ar oligarčiem saistītās partijas – ZZS un TP.

Polītika ir kompromisu māksla, bet LPP demonstrē absolūtu ignorance pret jelkādiem principiem, solījumiem, apgalvojumiem.

Apgalvojums, ka TP vairs nav agrākā “Škēles TP” neiztur kritiku. Tajā joprojām darbojas tie paši vēži – dr.Bērzinš, Kalvītis, Seglinš, utt. Tās pašas marionetes ar kurām savulaik Škēle realizēja savas intereses, kuri kā valsts ministri izpildīja privāto vienošanos starp Škēli un Lembergu “par uzņēmejdarbības vides sakārtošanu”.

Latvija šobrīd skaitās viena no nabadzīgākajām jaunajām ES valstīm. Ne jau Repšes un JL 15 mēnešos to par tādu padarīja.

Latvijā pēc subjektīviem un objektīviem pētījumiem skaitījās valsts ar vienu no visaugstākajiem korpucijas līmeņiem. Tika pat apgalvots, ka šeit notikusi “valsts nozagšana”.

Tagad LPP veidojot jauno "koalīciju” ved atpakaļ tos pašus puišus, kuri valsti tik tālu bija noveduši.

Repšem var daudz ko ļoti pamatoti pārmest. Tomēr viņa valdības ministri vairumā tika vērtēti kā labākie atjaunotās valsts vēsturē. Šādu vērtējumu izteica daudzi nozaru speciālisti. Protams, viņi pieļāva daudz iesācēju kļūdas, bet kopumā virziens un darbība izskatījās ar nopietnu nākotni. Katrā ziņā akadēmiskā ziņā viņi bija daudz zinošāki un tālredzīgāki, nekā “kalvīši da bērziņi”.

Ja Repše būtu rīkojies mazliet mazāk kā histēriska vecmeita, tad, iespējams, šī valdība varēja daudz ko paveikt un sakārtot. Tagad dažādu apstākļu dēļ šī valdība ir prom, bet LPP savā aizvainojumā mēgina uzbūvēt kaut kādu "balto diegu partiju" no vecām salašņām.

Izskatās, ka būs grūti tādu izbūvēt, jo TB/LNNK ir solījusies nesadarboties ar TSP ne atklātā, ne slēptā veidā. Uz LPP pārmukušie TSP pieci deputāti izskatās tieši pēc mēginājuma iekļaut TSP valdības koalīcijā slēptā veidā.

ads
JP

 

 

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 2/9/04 9:45

2G wrote: < Loģisks secinājums - vajag balsot par zināmu ļaunumu, kurš vairs nekādus pārsteigumus nesagādās, nevis katras vēlēšanas nodarboties ar eksperimentiem ;)>

Secinājums pamatots un bieži attaisnojas. Nepiekrītu premisai - ka LPP bijis kas nezināms.

Visu cieņu šlosera komerciālajam ģenijam, veiksmīgi pārdodot publikai apnikušu preci jaunā iesaiņojumā.

Bet domājošam balsotājam tomēr pienāktos saprast, ka talārā ietīts tas pats šlosers, ko pagājušajās vēlēšanās iztinām no nošpapīra.

Un vēlreiz - šloseru par premjeru! Ja cilvēks tik labi prot pārdot sevi, tad arī valsti viņs pārdos par labu cenu.

Mahris

 

 

 

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 2/9/04 10:00

Jons Plunts: < Kā jau iepriekš raxtīju: Tagad ar LPP gādību varētu būt iespējams izveidot valdību, kurā bus gan TSP “bastardi”, gan paša Šlesera & Jēkabsona agrāk tik ļoti kritizētā “oligarču kabatas partija" – TP.>

Paldies par viedokli - sapratu.

Tomēr īpaši vēlējos uzzināt, kāpēc esi zaudējis ticību Nilam Muižniekam kā gudram un godīgam cilvēkam. Uz to Tu nēsi atbildējis.

Vents

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/9/04 10:06

Jons Plunts: < Ja Repše būtu rīkojies mazliet mazāk kā histēriska vecmeita, tad, iespējams, šī valdība varēja daudz ko paveikt un sakārtot. Tagad dažādu apstākļu dēļ šī valdība ir prom, bet LPP savā aizvainojumā mēgina uzbūvēt kaut kādu "balto diegu partiju" no vecām salašņām.>

Ir jau vēl daži citi lamu vārdiņi kā sapuvušas bekas, satrūdējuši diegi ne tikai baltie, citos vārdos ne pārāk k00lajie tantuki & onkuļi kas laikā neiet pie malas, vienkārši nenosprāgst. <ggg>

Iepretīm šikiem, jauniem, pilnas sparas vīrišķīgiem, tālredzošiem, daudzprasmīgiem, tiem kuŗu kompānijā drūzmējās visas elegantās dāmas. <ggg>

Par pašu subjektu kas notiek cenšos saprast vispusīgi, izlasīt būtisko & par to arī būs ko teikt, bet vienu tomēr redzu, ka demagoģijā veciem kraķiem nu gan nav monopols.

aija

 

 

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 2/9/04 10:35

Vents: < Tomēr īpaši vēlējos uzzināt, kāpēc esi zaudējis ticību Nilam Muižniekam kā gudram un godīgam cilvēkam. Uz to Tu nēsi atbildējis.>

N.Muižnieks ir LPP biedrs. Šobrīd viens no tiem LPP biedriem, kurš darbojas ļoti tuvi LPP partijas augšgalam.

Nemaz nerunājot par LPP mēginājumu būt valdībās par katru cenu, mani izbrīna tik netālredzīgā rīcība no ilgstošas stratēgijas viedokļa. LPP šobrīd iet taisnā ceļā uz polītisko bankrotu. Kas nopietni iedragās jelkādas tā paša Muižnieka nākotnēs plānus un ieceres tai paša integrācijas jomā.

Apgalvot, ka pie vainas ir tikai Šlesers arī nav īsti labi. Jo tas tikai nozīmētu, ka pārējie LPP cilvēki ir tikai marionetes viņa rokās.

LPP ne bez Repšes palīdzības uztaisīja varas krīzi valstī. Tagad viņi šo strupceļu ir vēl palielinājuši. Kas, protams, lej ūdeni uz JL dzirnavām – novest situāciju ar valdības sastādīšanu tāda bezizejā, ka bez ārkārtas Saeimas vēlēšanām neiztikt.

Jebkurā gadījumā Muižnieks bija viens no tiem kurš kopā ar pārējiem no LPP apsēdās pie viena galda ar TP, lai runātu par jaunu valdību. Valdību, kurā būtu TP - partija, kuras vadītājs regulāri konsultējas ar "no politikas aizgājušo" Škēli. (Vakar TP "līderis" TV intervijā skaidri atzina šo faktu)

ads
JP

 

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 2/9/04 10:43

nemaz nav tik acimredzams kas ir talredzigi un kas nē. tikpatlabi var to iztēlot kā LPP cēlu rīcību - glabjot valsti isi pirms maija, maksājot par to ar savu iznīcību...

v.

p.s. es tā īsti nesaprotu, kas liekas tev vislabākais - jaunas velešanas vai?

 

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 2/9/04 10:46

< Muižnieks bija viens no tiem kurš kopā ar pārējiem no LPP apsēdās pie viena galda ar TP, lai runātu par jaunu valdību. Valdību, kurā būtu TP - partija, kuras vadītājs regulāri ...>

Skaidrs. Manā uztverē uzskaitītie Muižnieka "grēki" ir politiķiem ļoti tipiski, tāpēc diez vai varētu būt par iemeslu, lai es radikāli mainītu savas domas par kādu no viņiem. Bet katram jau ir savas domas.

Vents

 

 

 

 

From: 2g@pudele.com
Date: 2/9/04 10:49

< LPP šobrīd iet taisnā ceļā uz polītisko bankrotu.>

Afair to pašu kādreiz teica par Jauno partiju. Un nekas, uz nākamajām vēlēšanām nomainīja kulīti, pamainīja vēzīšus, pielika dažus klāt, un viss bija čikiniekā.

2G

 

 

 

 

From: Pormals@aol.com
Date: 2/9/04 10:54

LPP tiek asi kritizeta par to, ka tur itka ir Slessers un dazi citi nevelami elementi. Neaizstavot Sleseri, jo maz ir tiesas informacijas, ka vins tika pie tiem miljoniem, bet gribetos uzprasit sveikotajiem vai ari JL partija nav dazi ipatni, ka piemeram sponsors KGB gen. Komogorcevs, Grigorijs Krupnikovs ar savu naudu un Sols Bukingolts.

Vai butu kadi komentari?

Pormals

 

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 2/9/04 11:36

Pagaidām nav tieši un acīmredzami pierādījumi, ka JL pārāk ietekmējās no minētajiem kungiem.

Jā, Repšem un viņa "ēnai" Titavam pirms vēlēšanām bija publikai plašāk nezināmas sarunas ar Komogorcevu. Tomēr šobrīd nevar skaidri pateikt vai pēc sarunām bija kādas konkrētas kosekvences no Repšes valdības puses. Grūti pateikt.

Jā, Kurpņikovs ir JL genseks. Pagaidām. Kaut gan pēc dažu nepierāidītu, bet šaubīgu viņa biznesa darījumu dēļ bija vērojamas tendencies, ka JL īsti vairs negrib viņu redzēt partijas vadībā. Tomēr – tāpat nav acīmredzamu norāžu par kādām kompromitējošām mega blēdībām Krupņikova pagātnē. Jebkurā gadījumā JL iekšienē ir aktuāls jautājums par citu partijas vadītāju.

Savukārt Bukingolts vairāk tiek saistīts ar VVF tuvām aprindām.

Tas, ka ebreju tautības cilvēki procentuāli ir vairāk manāmi JL apkārtnē ir tikai likumsakarīgi. Jo pārējās labējās partijas, maigi izsakoties, ir ļoti atturīgas pret ebrejiem. Jebkurā gadījumā dēļ burtiski dažiem ebreju aktīvistiem JL sāk pūst paranoiskas teorijas par "žīdu ietekmi" būtu mulķīgi.

Protams, minētās personas tieši savu biznesa darījumu dēļ tiek vērtētas neviennozīmīgi. Tas liek arī uzmanīgāk skatīties uz JL.

Pirms vēlēšanām Repše vairākkartīgi konsultējās arī ar Lembergu. Jo bija skaidrs, ka JL neiegūs vairākumu Saeimā un tādēļ tika meklēti pagaidu sabiedrotie iespējamai koalīcijai. Par tādiem tika uzskatīti, Lemberga it kā atbalstītie ZZS.

Daudziem vēlētājiem (tai skaitā - man) redzot šo iespējamo kombināciju JL + Lemberga atbalstītā ZZS, radās vēlme pēc zināma balansa nākošajā valdībā. Tādēļ tika balsots arī par LPP, kura solījās būt aktīva oligarča Lemberga apkarotāja.

Sākotnēji šī kombinācija arī darbojās. JL visiem spēkiem centās mazināt Škēles ietkemes impēriju, bet LPP “raka” Lemberga ietekmi. Tas viss kopā stipri samazināja abu oligarču ietekmi uz procesiem valstī.

Tomēr kaut labi domāti, bet destruktīvi, uz naida balstīti mērķi (JL pret Škēli, LPP – pret Lembergu) mēdz novest pie krīzes.

Filosofiski ņemot – varbūt tāpēc mēs arī esam tur kur esam.

Atgriežoties pie tēmas: Lai arī ko mēs domātu par Repši un JL korportaīvajām saitēm ar vienu vai otru biznesmeni, tas nekādi neattaisno LPP izveidot valdību, kurā atkal lielu lomu spēlētu TP un ZZS.

ads
JP

 

 

 

 

From: 2g@pudele.com
Date: 2/9/04 2:11

< Jā, Repšem un viņa "ēnai" Titavam pirms vēlēšanām bija publikai plašāk nezināmas sarunas ar Komogorcevu. Tomēr šobrīd nevar skaidri pateikt vai pēc sarunām bija kādas konkrētas kosekvences no Repšes valdības puses. Grūti pateikt.>

Un es jau gara acīm redzēju, kā tu apgalvo, ka vēlēšanas rezultātus neietekmēja, jo tie bija KGB sazvērstības iepriekš nolemti ;)

< Daudziem vēlētājiem (tai skaitā - man) redzot šo iespējamo kombināciju JL + Lemberga atbalstītā ZZS, radās vēlme pēc zināma balansa nākošajā valdībā. Tādēļ tika balsots arī par LPP, kura solījās būt aktīva oligarča Lemberga apkarotāja.>

Šaubos, vai LPP (kā arī JL un ZZS) vēlētāji savā izvēlē vadījās no tik racionāliem apsvērumiem. Citādi pirmsvēlēšanu reitingus nebūtu jūtams Stendzenieka veidotās reklāmas kampaņas iespaids. Ja vien tu neapgalvo, ka vēlētāji domāja apmēram šādi: Vai, cik šai partijai aizkustinošas un sirdi plosošas reklāmas! Tas noteikti nozīmē, ka viņi stāsies pretī Lembergam! ;)

2G

 

 

 

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 2/9/04 2:12

Nesaprotu kādēļ vainu vienmēr uzliek partijām, vēlētāji taču ir tie kas dod savu balsi (daži to arī pārdod ...)

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis G. Berzins, cer uz nākamām vēlēšanām ....

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/9/04 2:22

Sveiki!

Fantastiskais Tautietis nevar saprast to vienu lietu: < Nesaprotu kādēļ [Divigā] vainu vienmēr uzliek partijām, vēlētāji taču ir tie kas dod savu balsi (daži to arī pārdod ...)>

Divigā vainu uzliek partijām tāpēc, ka viņš, atšķirībā no tiem pārējiem, ne par tām balsoja ne savu balsi kādam citam pārdeva.

< Mes latviesi esam viena fantastiska tauta Ugis G. Berzins, cer uz nākamām vēlēšanām ....>

Tu un visi citi katoļi arī! ... Taču mīlestība esot stiprāka par cerību un ticību!

Juris

Kas jauns Latvijā?