Re: VVF izvēlējusies jauno premjeru

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 2/20/04 8:11

Sveiki, sveiki

VVF nosauksi jauno premjera kandidātu – ZZS pārstāvis Indulis Emsis.

Jons Plunts domā, ka Latvija var tik pie premjera “Krištopāns II ar Andra Bērziņa manierēm”.

Tie kas daudz ēd biezpienu un tādēļ apveltīti ar labu atmiņu zin, ka ZZS ir viena partija, kura "brīnumainā" kārtā knapi ietika Saeimā pēc pēkšņas masīvas reklāmas kampaņas, kurā kā lokomotīves dižojās Vilis Krištopāns un Ūdre.

Pavisam nesen izrādījās, ka šīs partijas finansu avoti ir ar visai baltiem diegiem šūti.

Dažs labs sazinkādēļ piesauca kādu Aivaru L., kurš no labiem draugiem mantojumā saņemis miljonus. Spriežot pēc oficiālās ienākumu deklarācijas.

Kā zināms "baltie diegi" der ne tikai šūšanai, bet arī lelļu diegu raustīšanai.

Paldies viedai Vairai par viedo izvēli!

ads, Jons Plunts

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/20/04 8:50

Sveiki!

Saki ko gribi, Indulis Emsis ir goda vīrs bez repsjiskām ilūzijām. Es apsveicu viedo Vairu, ka viņa nepieļāva Repsjes kunga koronāciju.

Vēlēties vēl daudz ko varētu. Vēlēties varētu, ka viedā Vaira palīdzētu sakārtot Vēlēšanu likumu atbilstoši Satversmei tā, lai turpmāk arī Latvijas tautai būtu teikšana polītisko partiju internajās darīšanās. Varētu vēlēties, lai pats Pluntujons, nemaz nerunājot par pārējiem sveikotājiem, paprovētu bišķi padomāt, priekš kam tā demokrātija vispār vajadzīga.

Juris

 

 

From: janis1207@netscape.net
Date: 2/20/04 11:09

Carthago delenda est!
(c) Marcus Cato
:))
JJ

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/20/04 11:27

To viņš pateica tikai vienu reizi tad, kad beidzot bija panācis savu. Pirms tam viņš katru savu runu noslēdza ar vārdiem "Censeo Carthaginem esse delendam".

Juris, Homeland Bruņoto Spēku Apaksjkomandants

PS Tā nelaime ar to Carthago bija tāda, ka tās populus savā tumsonībā nevīžāja nostiprināt tai pienākošo demokrātiju.

PPS Difficile est satiram non scribere.

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/20/04 11:32

Acim redzot ari Katons bija parliecinats, ka dažās situacijās sterili demokratisks ceļs vien nedod vajadzigos rezultatus. Beigu beigās vēlāk romieši saprata, ka Katonam bija taisniba, un tieši ta ari izdarīja.

Harijs

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/20/04 11:42

Sveiki!

Atvainojos, bet par demokrātijas sterilitāti te nav runas, bet par to, ka tie baigie numidieši tīšām izprovocēja nabaga kartagiešus pārkāpt smiltīs ievilkto robežu pret romiešiem. Runa te ir par sterīlu necilvēcību nevis sterīlu demokrātiju! Būtu ļaudis piekopuši demokrātiju un cilvēcīgu pašcieņu un būtu viņiem bijuši tādi darba rīki kādi mums par mīļajā Latvijā ir pieejami, viss būtu izbeidzies citādi.

Juris

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/20/04 11:58

Juris Zagarins rakstija: < To viņš pateica tikai vienu reizi tad, kad beidzot bija panācis savu. Pirms tam viņš katru savu runu noslēdza ar vārdiem "Censeo Carthaginem esse delendam".>

Kartaga tika sagrauta Treša Puniešu kara beigas 146.g. BC. Katons vecakais tad jau gadus trīs bija miris (149.g. BC).

< Runa te ir par sterīlu necilvēcību nevis sterīlu demokrātiju!>

Ka, un es visu laiku domaju, ka runa bija par pamatotu Romas demokratijas preventivu akciju pret Kartagu ka terorisma perēkli, draudu Romas demokratijai, kaitigas agresīvas religijas izplatītāju un ekonomisku juku avotu Afrikas kontinenta, senaja romiešu likumigo (no romiešu viedokļa) interešu sfērā. :-) Bet demokratiju gan, tiesa kas tiesa, romieši Kartaga vairs nesaka organizēt. Nolidzinaja lidz ar zemi un uzbēra sāli virsu, lai pat neaug nekas vairs.

< Būtu ļaudis piekopuši demokrātiju un cilvēcīgu pašcieņu un būtu viņiem bijuši tādi darba rīki kādi mums par mīļajā Latvijā ir pieejami, viss būtu izbeidzies citādi.>

Nuja, ja šiem butu kaut vai tadi darba rīki ka AK-47 un trinitrotoluols, tad vesture vareja aiziet ari pa alternatīvu ceļu... Patiesiba mes nemaz lāga nezinām - iespejams, ka mes _tagad_ esam uz alternatīvā ceļa, bet istais butu bijis sabalanseta multipolāra senas pasaules attistiba ar Kartagu ka vienu no pretsvariem Romas imperijai.

Harijs

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/20/04 12:48

Sveiki!

Tik daudz no patiesības mēs zinām gan, ka kopš Romas impērijas laikiem ne tikai nāves rīki ir savairojušies savā postītspējā bet arī ražotnes rīki ir savairojušies savā radītspējā. To arī mēs zinām, ka pašnāvību izdarīt cilvēcei nekad senatnē nav bijis tik viegli kā tagad. To arī mēs zinām, ka, lai mūsējie izdzīvotu, nepietiek periodiski bubuļus, sumpurņus un agresīvu reliģiju izplatītājus apslaktēt, jo to arī mēs zinām, ka visi cilvēki ir tikai cilvēki un par plēsīgiem zvēriem jeb teroristiem viņus var padarīt tikai un vienīgi ar necilvēcīgu apiešanos. Par attīstības sabalansētību var gādāt tikai un vienīgi Tevis apņirgātā "sterīlā" demokrātija.

Juris

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/20/04 1:14

Harijs wrote: < Ka, un es visu laiku domaju, ka runa bija par pamatotu Romas demokratijas preventivu akciju pret Kartagu ka terorisma perēkli, draudu Romas demokratijai, kaitigas agresīvas religijas izplatītāju un ekonomisku juku avotu Afrikas kontinenta, senaja romiešu likumigo (no romiešu viedokļa) interešu sfērā. :-)>

Kādu tur preventīvu akciju, ja Hannibāls ar saviem teroristiskajiem zīloņiem kādus 3 vai 5 gadus terorizēeja Sāniju un bij pat līdz Itālijai atvilcies :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 2/20/04 1:16

Harijs Buss wrote: < Acim redzot ari Katons bija parliecinats, ka dažās situacijās sterili demokratisks ceļs vien nedod vajadzigos rezultatus. Beigu beigās vēlāk romieši saprata, ka Katonam bija taisniba, un tieši ta ari izdarīja.>

Ja Katons būtu par to pārliecināts, viņš klusētu vai organizetu valsts apvērsumu.

Katona rīcība turpretī absolūti demokrātiska - pacietīgi gadu pēc gada censties pārliecināt sabiedrību par sava viedokļa pareizību.

Katona neatlaidība liecina par nesatricināmu ticību demokrātiskajam ceļam.

Mahris

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/20/04 1:20

Juris wrote: < To arī mēs zinām, ka, lai mūsējie izdzīvotu, nepietiek periodiski bubuļus, sumpurņus un agresīvu reliģiju izplatītājus apslaktēt, jo to arī mēs zinām, ka visi cilvēki ir tikai cilvēki un par plēsīgiem zvēriem jeb teroristiem viņus var padarīt tikai un vienīgi ar necilvēcīgu apiešanos. Par attīstības sabalansētību var gādāt tikai un vienīgi Tevis apņirgātā "sterīlā" demokrātija.>

Un vēl Tu aizmirsi piebilst- no Ēdenes zemes virsū mūs sķir reģionālā reprezentācija un zobu plombju aizliegšana... :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/20/04 1:20

Mahris wrote: < Katona rīcība turpretī absolūti demokrātiska - pacietīgi gadu pēc gada censties pārliecināt sabiedrību par sava viedokļa pareizību. Katona neatlaidība liecina par nesatricināmu ticību demokrātiskajam ceļam.>

Āa, ta re ku tas Zjagariņš atsities :)))

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/20/04 1:26

Uldis Liepkalns rakstija: < Kādu tur preventīvu akciju, ja Hannibāls ar saviem teroristiskajiem zīloņiem kādus 3 vai 5 gadus terorizēeja Sāniju un bij pat līdz Itālijai atvilcies :)>

Ja, un ja ta turpinatu, šis tak varētu tikt pat lidz miglainajai Albionai, kuru jau tik sen bija iekaroj... tfu, atbrīvojuši no reakcionaro druīdu režīma demokrātiskie romieši. Nemaz jau nerunajot par citam romiešu atbrīvotajam Eiropas valstim. Skaidrs, ka nedrīkstēja pieļaut apkartejo vidi piesārņojošo, Eiropai morāli un ideoloģiski nepieņemamo ziloņu iejaukšanos trauslajās Eiropas ekosistēmās.

Harijs

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/20/04 1:27

Maris Janis Vasilevskis rakstija: < Ja Katons būtu par to pārliecināts, viņš klusētu vai organizetu valsts apvērsumu.>

Kartāgā? Runa bija nevis par Katona ricibu savas valsts politiskaja struktura, bet gan par attieksmi pret citu valsti.

Harijs

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/20/04 1:30

Sveiki!

Mahris tā: < Katona neatlaidība liecina par nesatricināmu ticību demokrātiskajam ceļam.>

Tik pat labi mēs varētu teikt, ka ASV prezidenta G.W.Buša melošana par Saddama Huseina masu iznīcināšanas ieroču esamību liecina par viņa nesatricināmu ticību demokrātiskajam ceļam. Ar vārdu sakot, nez vai!

Pat senās Romas Vadoņi bez demagoģiski uzkūdītas tautas u.c. gribīgo koalīcijas Kartagu un visus tās iedzīvotājus nebūtu paspējuši nosolaucīt no zemes virsas un Hanibalu piespiest galu galā izdarīt pašnāvību!

Juris

 

 

From: ag@e-sargs.lv
Date: 2/20/04 4:19

Sveiki, sveiki

< VVF nosauksi jauno premjera kandidātu – ZZS pārstāvis Indulis Emsis.>

Mazakais ļaunums no vairakiem :>. Butu par premjeru teiksim LPP sportistus un macitajus ielikuši naktos emigrēt pie Jums uz US,CA,AU :)

AG

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 2/20/04 4:47

Nominēšana vēl nav iecelšana...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis, kravā somas <ggg>

 

 

From: uliss@ibna.org.lv
Date: 2/21/04 1:55

Tai vecenei ir pārāk sakāpis galvā. Viņai nevajadzēja latviešus nosaukt par pūli. Gan tas atkodīsies.

Ilmārs

 

 

From: ag@e-sargs.lv
Date: 2/21/04 3:03

Juris Zagarins: < Saki ko gribi, Indulis Emsis ir goda vīrs bez repsjiskām ilūzijām. Es apsveicu viedo Vairu, ka viņa nepieļāva Repsjes kunga koronāciju.>

Baidos ka ar godu te maz sakara. Varbut esu parak jauns un neko nesaprotu, bet ka var likt par premjeru tadas partijas cilveku, kuriem pašiem nav nekadas stingras nostajas. Staiga paši nesaprotot ko grib, te pie vieniem pieslienas, te pie otriem. Šada situacija kāda ir Latvijas valsts vajag stingru vadibu ar stingriem mertjiem. Ka var vadit valsti, ja paši savas partijas ietvaros nesaprot ko vajag/grib/var darit ...

AG

 

 

From: rumpis@nodzēsšodrazupudele.com
Date: 2/21/04 3:49

Tas, ka mēs nesaskatām loģiku un stingru nostāju kaut kur, vēl nenozīmē, ka loģikas un stingras nostājas tur nav ;-) Ja viņiem ir mērķis būt valdībā par katru cenu, tad viņu darbības ir pat ļoti loģiskas un saprotamas.

Rumpis :)

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/21/04 3:55

Ilmars Andersons rakstija: < Viņai nevajadzēja latviešus nosaukt par pūli. Gan tas atkodīsies.>

Skaidribas labad, skat. citatus

http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=7519451

Harijs

 

 

From: rumpis@nodzēsšodrazupudele.com
Date: 2/21/04 3:59

Andris Gailītis: < Butu par premjeru teiksim LPP sportistus un macitajus ielikuši naktos emigrēt pie Jums uz US,CA,AU>

LPP vēl esmu dzirdējis saucam par kristīgajiem karatistiem ;-)

Rumpis :)

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/21/04 6:40

Ilmārs: < Tai vecenei ir pārāk sakāpis galvā. Viņai nevajadzēja latviešus nosaukt par pūli. Gan tas atkodīsies.>

Atiecīgais citāts:

"Te varētu saskatīt mēģinājumu veidot pūļa diktatūru, kas vēlas uzlikt spiedienu uz prezidentu un viņa tiesībām pieņēmt lēmumus. Man tas sķiet bīstami un mūsu demokrātiskās struktūras apdraudošai."

Kur latvieši apzīmēti par pūli?

Prezidentam ir likumā paredzētas tiesības pieņemt lēmumus neievērojot ārkārtas spiedienus no ārpuses. To par sakāpšanu galvā raksturot?

Precedentu (šādiem spiedieniem neievērojot paredzamu veidu kā izteikt savu viedokli) iesāka krievu skolnieku sarīkojumi. Ja alternatīvi procesi atvieto paredzēto, paredzētais likumīgais process protams vairs nav vajadzīgs.

Prezidente arī teica:

"Es šajās aktivitātēs saskatu neveselīgu tendenci novērst uzmanību no tā, kas Latvijai šobrīd ir ļoti svarīgs - virzības uz Eiropas Savienību - un šajā sakarībā vēl nepadarītajiem darbiem."

Šo teikto var pamatot arī ar citiem mēģinājumiem vēl pēdējā brīdī kavēt ieeju ES.

aija

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 2/21/04 6:52

Ilmārs Andersons: < Tai vecenei ir pārāk sakāpis galvā.>

Vai tas apzīmējums nepaklausīgajai pieder pie Karaļa galma etiķetes?

Ausma

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/21/04 6:57

Andris Gailitis: < ka var likt par premjeru tadas partijas cilveku, kuriem pašiem nav nekadas stingras nostajas. Staiga paši nesaprotot ko grib, te pie vieniem pieslienas, te pie otriem. Šada situacija kāda ir Latvijas valsts vajag stingru vadibu ar stingriem mertjiem. Ka var vadit valsti, ja paši savas partijas ietvaros nesaprot ko vajag/grib/var darit ... >

Liekas šajos laikos lai pastāvētu & attīstītos Latvijai tieši vajadzīgs /attiecībā ar Latvijas plašo politisko diapazonu & ar vajadzību sadarboties efektīvi ar ES valstīm/ sadarbības veicinātājs kas uzklausa visus un ir atvērts dažādām pieredzēm bet pats ir ar stingrām saknēm tautas/valsts identitātē, interesēs. Latviešiem sava daba ir visdziļākais resurs. Latviešu vēsturiskās tradīcijas un vērtības izauga no tās dabas/zemes.

Šim mērķim nav obligāti jābūt prima dona krāšņai personībai. Lasot Emša apzīmējumu kā iepretīm Repšem "pelēku" iedomājos ir arī pareizā loma cilvēkam kurjš pirmā vietā neizceļ savu personu.

aija

 

 

From: uliss@ibna.org.lv
Date: 2/21/04 7:26

Harijs: < Skaidribas labad, skat. citatus http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=7519451 >

Es nespēju izlasīt tik daudz komentārus, bet ir skaidrs ka latvieši nav pūlis, šķiet atšķirībā no kanādiešiem, kur viņa šādu attieksmi iemācījusies. Lai paskaita paqniņu: es esmu jaun, es esmu skaista, es biju gudra u.t.t.

Ilmārs

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/21/04 7:52

Aija Veldre Beldavs rakstija: < Kur latvieši apzīmēti par pūli?>

Iespejams, ka vestules parakstija ari pa kadam nelatvietim, tomer parsvara tie droši vien bija latvieši. Tatad spontana (JL noteikti neorganizeja to centralizeti) vestulu rakstišana savas valsts prezidentei un/vai parakstu vakšana ar lugumu nozimet vienu konkretu kandidaturu premjera amatam tika visai nervoza toni (TV intervija ar to pašu tekstu) defineta ka "meginajums veidot pūļa diktatūru".

< Prezidentam ir likumā paredzētas tiesības pieņemt lēmumus neievērojot ārkārtas spiedienus no ārpuses.>

Ja. Bet vai savas valsts tauta ir "no ārpuses"? Interesants viedoklis.

Nejaucoties prezidentes riciba un motivos, tomer jasaka - riciba pedejo dienu laika manuprat nesusi lielu, iespejams neatgriezenisku kaitejumu prezidentes tēlam. Iespejams, ka ari vispar Saeimas veleta prezidenta institucijai ka tadai. Tas nav parspilejums. Sava laika viena neuzmanigi pa TV pateikta frāze par "mazo cilveku, renģu ēdāju" pielika neatgriezenisku punktu Birkava kunga politiskajai karjerai, vel pirms Latvijas Ceļa norieta. Pie tam isteniba reņģes est nav nekas slikts, piemeram man tās žaveta veida itin labi garšo :-) Vaina bija ne tik daudz vārdos, ka attieksmē un intonacijā.

< Precedentu (šādiem spiedieniem neievērojot paredzamu veidu kā izteikt savu viedokli) iesāka krievu skolnieku sarīkojumi.>

Tas ari... Attieksme pret skolu masu demonstracijam (AKA "tikšanas ar deputatiem") no prezidentes puses bija uzkrītoši, arkartigi maiga, salidzinajuma ar rupjo "uzbraucienu" par tiem parakstiem Jekabpili.

< Ja alternatīvi procesi atvieto paredzēto, paredzētais likumīgais process protams vairs nav vajadzīgs.>

Uz to pusi iet. Bet diez vai bija nepieciešams tik krasi un nepārprotami nostadit sevi preti tautai ka "pūlim", manuprat lieki pātrinot, pat tīši provocejot "alternativos procesus".

Protams, viss rakstitais šaja un citas manas vestules "Sveika" ir manis ka privatpersonas neoficials viedoklis, uzrakstits brīvdiena un nosutits ar man piederoša datora palidzibu caur manu privati apmaksatu interneta pieslegumu.

Harijs

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 2/21/04 9:19

Harijs: < Ja. Bet vai savas valsts tauta ir "no ārpuses"? Interesants viedoklis.>

Šeit biju domājusi "ārpus paredzētā likuma kārtības". Nebija runa par tautas tautību.

< Nejaucoties prezidentes riciba un motivos, tomer jasaka - riciba pedejo dienu laika manuprat nesusi lielu, iespejams neatgriezenisku kaitejumu prezidentes tēlam. Iespejams, ka ari vispar Saeimas veleta prezidenta institucijai ka tadai.>

Iznākumu izlems attiecības & apstākļi. Dažiem nepiedod neko, citiem visu ko.

Ja mērķtiecīgi meklē pie kā piesieties, arī varēs atrast pie kā piesieties. Neviens nav spējīgs vienmēr, visur perfekti izteikties. Sarunvalodas pieļauj zinamu diapazonu saprašanās "kā domāts." Kad naidīga attieksme, visu uztvers negatīvi. Labās attiecībās atkal uztver konstruktīvi.

Ekstrēmā iemīlējies vai saniknots cilvēks ir akls.

"Objektīvi" izvēretējoš abejādi/dažādīgi var tika atkāpjoties & nejusties tik iesaistīts.

< Tas ari... Attieksme pret skolu masu demonstracijam (AKA "tikšanas ar deputatiem") no prezidentes puses bija uzkrītoši, arkartigi maiga, salidzinajuma ar rupjo "uzbraucienu" par tiem parakstiem Jekabpili.>

Ar "savējiem" taču vajadzētu būt iespējams runāt nesaudzīgāk.:)(Praksē tik bieži parādās, vai tiešam tā vajadzēja.)

< Uz to pusi iet. Bet diez vai bija nepieciešams tik krasi un nepārprotami nostadit sevi preti tautai ka "pūlim", manuprat lieki pātrinot, pat tīši provocejot "alternativos procesus". >

Vēlreiz, viņa tautu kā pūli nekādi nenosauca kā to var redzēt tevis paša ieteiktā rakstā.

< Protams, viss rakstitais šaja un citas manas vestules "Sveika" ir manis ka privatpersonas neoficials viedoklis, uzrakstits brīvdiena un nosutits ar man piederoša datora palidzibu caur manu privati apmaksatu interneta pieslegumu.>

Tas ko rakstu ir tikai manis rakstīts & lai gan rakstu no sava datora kas ir pieslēgts universitātes serveram, mūsu universitātē tas ir pieļaujams, ka var piedalīties interneta sarunās kādas veicina izglītības attīstību.

aija

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/21/04 9:35

Sveiki!

Ilmāram ir skaidrs ka tie kam gods kalpot Repsjes kungam neesot vis nekāds pūlis...

< ...atšķirībā no kanādiešiem, kur viņa [viedā Vaira] šādu attieksmi iemācījusies. Lai paskaita paqniņu: es esmu jaun, es esmu skaista, es biju gudra u.t.t.>

Jā bet viedā Vaira, atšķirībā no Repsjes kunga kuram Tev tas gods kalpot, nemūžam nav prasījusi no tautas nekādu miljonu latu honorāru pirms doties Latviju glābt un nemūžam nav ne mēģinājusi padarīt savai personai padotu ne valsts likumlēmēju namu ne t.s. Latvijas valsts "knābi".

Tautietis Āgā (Andris Gailītis?) kuram arī ir tas gods kalpot Repsjes kungam savukārt uzrakstīja tādu savu dziļdomību:

< Šada situacija kāda ir Latvijas valsts vajag stingru vadibu ar stingriem mertjiem. Ka var vadit valsti, ja paši savas partijas ietvaros nesaprot ko vajag/grib/var darit ...>

Ne Tu ne Ilmārs ne Alnis Prieksjnieks ne Harijs Bezpartejiskais ne kāds cits, kam gods kalpot Repsjes kungam nedabūs nekādu stingru vadību ar stingriem mērķiem Latvijas valstij bez pareizi pamatotas demokrātijas un bez pilnas pilsoniskās atdeves no sevis paša tieši demokrātijai kā tādai, nevis tikai Repsjes kunga personai! Tev pašam jāsaprot ko vajag/grib/var darīt! Labākā gadījumā dabūsit tādu kā Indulis Emsis, kuram tomēr pirmā vietā ir kalpot valstij, nevis savu turību un savu autoritāti nodrošināt uz Latvijas valsts rēķina.

Juris

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/21/04 9:58

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais izteicās tā: < Bet vai savas valsts tauta ir "no ārpuses"? Interesants viedoklis.>

Ārpus "demokrātijas" var būt arī tauta. Tā tas pierādījās, piemēram, Ulmaņa apvērsuma leģimizācijas procesā. Tā tas pierādījās, piemēram, Padomju "demokrātijā".

Aija: << Ja alternatīvi procesi atvieto paredzēto, paredzētais likumīgais process protams vairs nav vajadzīgs.>>

Harijs: < Uz to pusi iet. Bet diez vai bija nepieciešams tik krasi un nepārprotami nostadit sevi preti tautai ka "pūlim", manuprat lieki pātrinot, pat tīši provocejot "alternativos procesus".>

Būtu labi, ja tā tauta, tās skaitā arī Tu pats, sāktu mēģināt saprast kas ir demokrātija.

Juris

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/21/04 10:18

Juris Zagarins rakstija: < Ārpus "demokrātijas" var būt arī tauta.>

Kam vajadziga tada "demokratija", arpus kuras paliek pati tauta?

Harijs

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/21/04 10:46

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais kam gods kalpot Repsjes kungam vaicāja: < Kam vajadziga tada "demokratija", arpus kuras paliek pati tauta? >

Tieši šito pašu jautājumu vaicāja arī Ādolfs Hitlers un dižojās, ka viņa paša persona, atšķirībā no tām Vecās Eiropas valdībām, ir savējās tautas īstenā demokrātija.

Pūlis nav nekāda tauta.

Juris

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/21/04 12:33

Juris Zagarins rakstija: < Tieši šito pašu jautājumu vaicāja arī Ādolfs Hitlers>

Protams, es nepārzinu Adolfa darbus tik labi ka Tu. Šaubos gan, ka viņš butu ta teicis (vismaz šada konteksta). Ludzu konkretu noradi uz citātu un avotu.

< Pūlis nav nekāda tauta.>

Ka rāda aptauju statistika, tas ko Tu sauc par tautu ir 0.3% (nulle komats trīs procenti) no iedzivotajiem. Tieši tik daudz atbalsta VVF izvirzito kandidaturu:

http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=7548896

Tikai 0,3 % aptaujato Latvijas iedzivotaju premjera amata veletos redzet tiesi Emsi

Nu ko, visi parejie acim redzot ir "pūlis", ar kuru pec Taviem uzskatiem var lieki neceremonēties.

Harijs

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 2/21/04 3:12

Tauta ievēl tos, kam uztic atbildību un rīcību. Prezidenti ievēl tautas vēlēti deputāti, un no viņas gaida atbildību un rezultātu, ne jau no tautiešu svārstīgajām garastāvokļa maiņām. Ne tauta, ne pūlis šajā momentā atbildību nenes, tāpēc viņus var uzklausīt, bet ne akli paklausīt.

Ceturtā daļa Latvijas tautas ir ievēlējusi Saeimā kaprīzu bērnudārza grupiņu, un prezidentei tagad jāizstrebj tā putra. Starp citu, Atmodas laikā Latvijā pirmais sāka plīvot Zaļās partijas karogs, un tikai tad sarkanbaltsarkanais. Tur bija klāt Emsis, un šī partija ir pelnījusi arī Latvijas ministru prezidentu tieši viņa personā. Par viņu mums nebūs kauns - izglītots, zinātņu doktors, aktīvs sabie risks darbinieks ar krietnu pieredzi, prot angļu, vācu un krievu valodu. Un galvenais, ka nosvērts, tāds šajā emociju virpulī visvairāk vajadzīgs. No sirds vēlu viņam veiksmi!

Nebūtu jurkānieši tik agresīvi pret latviešu valodu, nudien, paņemtu viņus, un lai tad tie gaisa jaucēji pasēž maliņā un apdomājas.

Starp citu, pēdējos gados dažu zaļo izdarības man ne vienu reizi vien ir izsaukušas, maigi izsakoties, izbrīnu. Īpaši par sēdēšanu vecos pussatrunējušos kokos, kad daudz citu svarīgu lietu.

Par Emsi internetā balsojusi neesmu, manis nav to 0,3% vidū. Kad vienā vietā gribēju nobalsot, dators uzkārās, vairāk nemēģināju.

Ausma

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 2/21/04 3:27

Ausma rakstija: < Par Emsi internetā balsojusi neesmu, manis nav to 0,3% vidū. Kad vienā vietā gribēju nobalsot, dators uzkārās, vairāk nemēģināju.>

Ta nebija interneta balsošana (kura vienmer dod nobīdītu rezultatu), bet gan parasta "Latvijas faktu" aptauja, ka tas skaidri norādīts paša pirmaja raksta rindkopā.

Harijs

 

 

From: Pormals@aol.com
Date: 2/21/04 4:14

Liels Paldies Ausmai par godiga cilveka noradijumu par Emsi. Lasot par Emsa darbibu, gribejas jau domat, ka vins ir kartigs cilveks, bet ja Ausma saka ka ir labs - tad ir klabs.

Ar sveicienu, no Cikagas.

Pormals

 

 

From: ugis.berzins@swipnet.se
Date: 2/21/04 4:34

Ausma, kautcik sekoju līdzšinējām debatemm un izteiktām domām (pārliecībām?)

Domāju, ka tauta ir atmodusies un sāk rīkoties demokrātiski.Prezidente nerīkojās demokrātiski bet gan mums pagaidām nezinamu mērķu vai informāciju iespaidā. Esmu pārliecināts, ka prezidente apzinās, ka izveidotai jaunai koalīcijai nev reālas iespējas pat pusgadu pārdzīvot.

Repse rikojās kā labs stratēgis, apzinoties tautas domas .....

Ja nevar atrast partiju, kurai ir kautcik saskatāmas izredzes vadīt valsti, ir jāizsludina jaunas vēlēšanas.

Paliek jautājums, kādēļ prezidente to nedarīja? No sāniem noskatoties liekas, ka stipri spēki nevēlejās stiprāku Jauno Laiku .....

< Ceturtā daļa Latvijas tautas ir ievēlējusi Saeimā kaprīzu bērnudārza grupiņu, un prezidentei tagad jāizstrebj tā putra.>

Būtu bijis daudz labāk, ja prezidente nebūtu nodarbojusies ar "zupas strēbšanu" bet gan rīkojusies demokrātski ....

< Starp citu, Atmodas laikā Latvijā pirmais sāka plīvot Zaļās partijas karogs,un tikai tad sarkanbaltsarkanais. Tur bija klāt Emsis, un šī partija ir pelnījusi arī Latvijas ministru prezidentu tieši viņa personā. Par viņu mums nebūs kauns - izglītots, zinātņu doktors, aktīvs sabiedrisks darbinieks ar krietnu pieredzi, prot angļu, vācu un krievu valodu. Un galvenais, ka nosvērts, tāds šajā emociju virpulī visvairāk vajadzīgs. No sirds vēlu viņam veiksmi!>

Ausma, nēsā vienmēr rožainas brilles (laikam bija jāraksta acenes ...)?

< Nebūtu jurkānieši tik agresīvi pret latviešu valodu, nudien, paņemtu viņus, un lai tad tie gaisa jaucēji pasēž maliņā un apdomājas.>

Valodas patreizējo problemātiku tacu izraisīja ministrs, neturoties pie veciem nolīgumiem ....

Otrs ministrs piepalīdzēja valdības atkāpšanā ejot "savu ceļu" un aizmirstot Latvijas intereses. Tikai Latvijā tādi, kas gandrīz ikgadus maina partiju un pārliecību (?), var tikt iecelti tika augstos amatos. .......

< Starp citu, pēdējos gados dažu zaļo izdarības man ne vienu reizi vien ir izsaukušas, maigi izsakoties, izbrīnu. Īpaši par sēdēšanu vecos pussatrunējušos kokos, kad daudz citu svarīgu lietu.>

"Zalie", gandrīz visās zemēs ir vidēja labā spārna partija, kurai vidus jautājumi praksē daudz neko nenozīmē ....

Ugis

 

 

From: iugleske@ttlc.net
Date: 2/21/04 10:31

Juris Ž. aizrāda Harijam: < Būtu labi, ja tā tauta, tās skaitā arī Tu pats, sāktu mēģināt saprast kas ir demokrātija.>

Juri, vai Tu varētu mums mulķīšiem vēlreiz paskaidrot kas ir "demokrātija", "anarhija" un "pūļa valdība"? Kādreiz ir grūti atšķirt vienu no otras.

Paldies.

Indulis Gleske no NH

Gaida tās gudrības pērles.....

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/21/04 10:34

Bezpartejiskais Harijs, kam gods kalpot Repsjes kungam, man atzinās tā: < Protams, es nepārzinu Adolfa darbus tik labi ka Tu.>

Daudzas lietas Tu nepārzini tik labi kā es.

< Ka rāda aptauju statistika, tas ko Tu sauc par tautu ir 0.3% (nulle

komats trīs procenti) no iedzivotajiem.>

Izrādās, ka bezpartejiskie repsjisti, kad sanāk izdevīgi, ir tādi paši "demokrāti" kā Ēriks Snarskis, kas te reiz ļoti dedzīgi uzstājās ar savu reitingu demokrātiju.

Un gandrīz neiedomājamā pagriezienā, ari Fantastiskais Tautietis ir pievienojies bezpartejiskajiem repsjistiem:

< Domāju, ka tauta ir atmodusies un sāk rīkoties demokrātiski.>

Tas nu gan būtu kaut kas fantastisks, ja arī Fantastiskais Tautietis būtu pēkšņi pamodies!!!

< Prezidente nerīkojās demokrātiski bet gan mums pagaidām nezinamu mērķu vai informāciju iespaidā.>

Tik tiešām, prezidente nerīkojās demokrātiski. Viņa rīkojās prezidentiski, lai pasargātu Latvijas republikas satrunējušās demokrātijas institūciju atliekas no bezpartejisko repsjistu uzurpācijas.

< Esmu pārliecināts, ka prezidente apzinās, ka izveidotai jaunai koalīcijai nev reālas iespējas pat pusgadu pārdzīvot.>

Ja bezpartejiskie repsjisti neapmierināsies ar "principiālu" opozīciju, tad varbūt apmierināsies ar apvērsumu, domā?

< Repse rikojās kā labs stratēgis, apzinoties tautas domas .....>

Kā jau sen teicu Prieksjniekam Alnim, ja Repsjes kungs būtu jau no paša sākuma vīžājis pierādīt, ka viņam rūp demokrātija vairāk nekā Vadoņa loma, tad viņš pat manās acīs būtu izcēlies kā labs stratēģis pat ar visu savu miljona latu honorāru un es esmu drošs, ka viņš būtu izpelnījies arī vismaz 51% no tautas balss, ieskaitot arī manu! Taču es neticu, ka viņš ir labs stratēģis. Man viņš rādās kā diezgan sekli domājošs egoists.

< Ja nevar atrast partiju, kurai ir kautcik saskatāmas izredzes vadīt valsti, ir jāizsludina jaunas vēlēšanas.>

Katrs, kas ir pat virspusīigi vērojis Latvijas republikas polītisko dzīvi jau no pašiem perestroikas pirmsākumiem zinās, ka nevis atšķirīgas partijas vada valsti bet valsti vada kungi, kuriem kalpo raibu bet principiāli neatšķiramu labējo partiju koalīcijas.

< Paliek jautājums, kādēļ prezidente to nedarīja? No sāniem noskatoties liekas, ka stipri spēki nevēlejās stiprāku Jauno Laiku .....>

Tev no sāniem noskatoties nekas nav skaidrāks kā vienam caurmēra Rīgas bomzim. Vai Tu, līdzīgi bezpartejiskajam repsjistam Harijam nopietni domā, ka Repsjes kunga reitingi ir stiprāki par stiprajiem spēkiem, kas nevēlās stiprāku Jauno Laiku?

< Būtu bijis daudz labāk, ja prezidente nebūtu nodarbojusies ar "zupas strēbšanu" bet gan rīkojusies demokrātski ....>

Būtu bijis daudz labāk, ja Fantastiskais Tautietis nebūtu nodarbojies ar zupas strēbšanu, bet būtu rīkojies demokrātiski.

< "Zalie", gandrīz visās zemēs ir vidēja labā spārna partija, kurai vidus jautājumi praksē daudz neko nenozīmē ....>

Fantastiskie zociķi gandrīz visās zemēs ir ekstrēmi kreisā spārna partija, kurai sociālie jautājumi praksē daudz ko nenozīmē.

Juris

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 2/21/04 10:41

Sveiki!

Indulis no NH atzinās par par muļķīti: < Juri, vai Tu varētu mums mulķīšiem vēlreiz paskaidrot kas ir "demokrātija", "anarhija" un "pūļa valdība"? Kādreiz ir grūti atšķirt vienu no otras.>

Vispirms lūdzu pastāsti Tu man cik liels Tu muļķītis esi! Negribētos ar Tevi iesākt no jauna tādu pašu sarunu, kāda man jau simtām reižu te bijusi, piemēram, ar Ēriku Snarski vai ar Katolisko Pūxu vai ar Bezpalīdzīgo Rumpi vai ar Grūtsirdīgo Viesturu vai ar Bezpartejisko Hariju vai Mīļo Roobentehvu par šo jautājumu! NEmaz nerunājot par profesoru dakteri Juronkuli.

Juris Neonkulis

 

Kas jauns Latvijā?