Re: Rietumnieki ir uzticami tipi

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 5/28/04 7:28

Sveiki, sveiki

Ar šo Tautas Partija ir izteikusi atklātu neuzticību Rietumvalstīm un tās pilsoņiem:

http://www.apollo.lv/portal/articles/21207

TP vēlas piespiest Kariņu atteikties no ASV pilsonības

LETA

Piektdiena, 28. maijs (2004) 12:26

Tautas partijas (TP) deputāti ir sagatavojuši iesniegšanai Saeimā likumprojektu, kas amatus valsts pārvaldē liegs ieņemt cilvēkiem ar dubultpilsonību.

TP deputāte Anta Rugāte uzskata, ka likums ir nepieciešams, lai nodrošinātu valsts interesēm atbilstošas valsts pārvaldes īstenošanu un novērstu "jebkādus šķēršļus, kas rodas divām valstīm piederošai personai pildīt augstākos valsts amatus Latvijā".

Grozījumi paredz, ka no nākamā gada 1. jūlija dubultpilsoņi vairs nevarēs būt Saeimas deputāti, premjers, ministri, deputāti, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors un viņa vietnieks, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks un viņa vietnieks, prokurori, tiesneši, vēstnieki, Nacionālās radio un televīzijas padomes, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes locekļi - kopā 23 iestāžu vadītāji.

Grozījumu projekts paredz, ka personām, kurām tagad ir dubultā pilsonība un kuras ieņem valsts augstākos amatus, līdz likuma spēkā stāšanās brīdim būtu jāatsakās no dubultpilsonības. Savukārt personām, kas tiek ieceltas amatos, no dubultpilsonības būs jāatsakās mēneša laikā.

Rugāte uzskata: ja cilvēkam ir divu valstu pilsonība, rodas jautājums, kuras valsts intereses viņš aizstāv.

JL satraucas par TP likumprojektu

Satraukumu par TP sagatavoto likumprojektu pauž partija "Jaunais laiks" (JL), kuras deputāts Edgars Jaunups aģentūrai sacīja, ka TP ir sagatavojusi likumprojektu, "lai caur sētas durvīm noņemtu no amata SAB vadītāju Jāni Kažociņu un ieliktu sev tīkamu personu".

Jaunups solīja: ja likums tiks pieņemts, partija vērsīšoties Satversmes tiesā, jo TP trūkstot tiesiskās izpratnes.

Savukārt Rugāte pauda izbrīnu, vai Kažociņš joprojām ir dubultpilsonis, jo tādā gadījumā viņš neesot pildījis savu pirms gada doto solījumu atteikties no dubultpilsonības.

Ja likums tiks pieņemts, no dubultpilsonības būs jāatsakās, piemēram, Saeimas deputātiem Krišjānim Kariņam (JL), Uldim Mārtiņam Klausam (JL) un Lienei Liepiņai (JL).

Rugāte atgādināja, ka vēl salīdzinoši nesenā pagātnē "divi dubultpilsoņi, nespēdami samierināties ar neveiksmēm politiskajā karjerā, atstāja Latviju": Andris Jerumanis, nekļuvis par Valsts prezidentu, devās uz ASV, bet bijušais ministrs Jānis Ritenis - uz Austrāliju.

Kariņš uzskata, ka TP vēlas izbaudīt varas garšu

Kariņš pauda viedokli, ka grozījumi sagatavoti tikai tāpēc, ka valdošās partijas ir sajutušas varas garšu un tagad cenšas to izmantot, lai nomainītu SAB direktoru. Vaicāts, vai Kariņš ir gatavs atteikties no ASV pilsonības, viņš sacīja, ka pagaidām nespējot šo jautājumu komentēt.

Pašlaik Satversmē jau ir noteikts, ka par Valsts prezidentu nevar ievēlēt pilsoni ar dubultpilsonību.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Īsumā:

Tautas partijas (TP) deputāti ir sagatavojuši iesniegšanai Saeimā likumprojektu, kas amatus valsts pārvaldē liegs ieņemt cilvēkiem ar dubultpilsonību.

TP deputāte Anta Rugāte uzskata, ka likums ir nepieciešams, lai nodrošinātu valsts interesēm atbilstošas valsts pārvaldes īstenošanu un novērstu «jebkādus šķēršļus, kas rodas divām valstīm piederošai personai pildīt augstākos valsts amatus Latvijā».

Ja likums tiks pieņemts, no dubultpilsonības būs jāatsakās, piemēram, Saeimas deputātiem Krišjānim Kariņam (JL), Uldim Mārtiņam Klausam (JL) un Lienei Liepiņai (JL).

Diplomātiski šī ir riktīgā dziļubumba, jo smagākais akemens mests Satversmes Aizsardzības biroja vadītājam un Lielbritānijas pavalstniekam Kažociņam. Tāds Latvijas valdošās partijas polītisks uzbrukums Latvijas slepenā dienesta prorietumnieciskajam vadītājam, noteikti nepaliks nepamanīts pie viņa rietumu kolēģiem. Un pavisam noteikti tiks atzīmēts ar atzīmi "laiks izvērtēt nopietni".

Tēlaini izsakoties Rugāte ir publiski uzšpļāvusi arī uz Britu karalienes kurpēm.

Īpaši pikanti tas ir brīdi, ka Tautas Partija vāļājās vienā koalicijas gultā ar partiju, kuras rindās gozējas atvaļinātā augsta ranga Krievijas militārpersona. Es domāju, LPP Saeimas frakcijas tovarisč Dainis Turlais.

Nobeigumā – “sveikotāji” ar neLatvijas pasēm, pēc TP logikas, Jūs neesiet pārāk uzticami Latvijai. Un ja Jums ir divas pilsonības, tad Jūs tāpat neesiet īsti uzticami.

ads
Jons Plunts

PS. Roņu salā pilsonībā ir katra privāta lieta, bet TP biedra karte – iemesls dabūt ar sūdainu koku pa skaustu.

 

 

 

From: 2g_listes@inbox.lv
Date: 5/28/04 7:36

Plunts: < Īpaši pikanti tas ir brīdi, ka Tautas Partija vāļājās vienā...>

Īpaši pikanti ir tas, ka dubultpilsonība Latvijā ir aizliegta jau gandrīz kopš Latvijas valsts atjaunošanas.

2G

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 5/28/04 8:14

Plunc wrote: < Tēlaini izsakoties Rugāte ir publiski uzšpļāvusi arī uz Britu karalienes kurpēm.>

He, he, vecs anec:

Stāv krievs Londonā uz Towerbridge un spļauj Temzā.
Pienāk policists: Ser, ko jūs darāt? Jūs šādi apvainojat Londonu!
- "jebal es jūsu londonu!"
Ser, ko Jūs darāt! Jūs apvainojat Angliju!"
- "jebal es jūsu angliju!"
Ser, ko jūs darāt! Jūs apvainojat Lielbritāniju!"
- "jebal es jūsu lielbritāniju!"
Ser, ko Jūs darāt! Jūs apvainojāt Anglijas Karalieni!"
- "jebal es jūsu karalieni!"
Piedodiet, Ser, atvainojiet, Ser..."

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 5/28/04 8:27

2 Gā šitā: < Īpaši pikanti ir tas, ka dubultpilsonība Latvijā ir aizliegta jau gandrīz kopš Latvijas valsts atjaunošanas.>

JP: “Gandrīz” avīzēs neraxta. Kādu laiku tā bija atļauta. Pēc tam, kad tikai azliegta dubultpilsonībā, šī normā netika piemērota ar atakaļejošu datumu.

Būtībā tā tika vērstā uz ārzemju latviešiem, kuriem sociālu un privātu iemeslu dēļ bija nepieciešama arī mītnes zemes pilsonība.

Šobrīdējais TP gājiens ir nepāprotams uzbrukums šiem pašiem ārzemju latviešiem. Un pie reizes arī morals špļāviens rietumvalstīm.

Vai šāda attieksme atbilst Latvijas interesēm? Būtībā jau ir runa par formalitātēm, bet publiski & polītiski izskan nievas par Rietumvalstīm no L-jas polītiskās “elites”.

ads
JP

 

 

 

From: 2g_listes@inbox.lv
Date: 5/28/04 8:35

JP: < "Gandrīz" avīzēs neraxta. Kādu laiku tā bija atļauta. Pēc tam, kad tikai azliegta dubultpilsonībā, šī normā netika piemērota ar atakaļejošu datumu.>

Nu Kažociņš noteikti nekvalificējas kā "ar atpakaļejošu datumu", jo dubultpilsonība tika aizliegta pietiekami sen.

Nezinu, kāda jēga ir TP ierosinājumam (visticamāk, sagādāt problēmas tam pašam Kariņam uc JL deputātiem), taču teksti kā "Rugāte ir publiski uzšpļāvusi arī uz Britu karalienes kurpēm" imho ir klaji neadekvāti, lai neteiktu, histēriski. Īpaši tādēļ, ka pilsonība tradicionāli tiek uzskatīts par vienu no formālajiem lojalitātes kritērijiem.

2G

 

 

 

From: asnate.dimza@dati.lv
Date: 5/28/04 8:48

Par nožēlošanu, tiešām formālajiem - vai tiešām Kažociņš ir mazāk lojāls nekā Loskutovs?

Nemaz nerunājot par Buzajevu vai Giļmanu, kuri vēl joprojām ir pret Latvijas neatkarību.

Principā tas tikai apstiprina senās runas par to, ka Šķēlem ir ciešas saites ar krievu mafiju (spirta bizness).

Asnate

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 5/28/04 8:59

Asnate: < ... vai tiešām Kažociņš ir mazāk lojāls nekā Loskutovs? Nemaz nerunājot par Buzajevu vai Giļmanu, kuri vēl joprojām ir pret Latvijas neatkarību.>

manuprat attieksmei jabut butu vienadai gan pret "rietumniekiem" gan pret "austrumniekiem", neatkarigi no viņu ieņemtiem amatiem un stavokļa. citadi sanāk ka Kariņš ir augstakas kategorijas pilsonis kā teiksim Turlais..... un krievu bizness ir kas nievājamāks kā rietumu naftas koncernu bizness.

v.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 5/28/04 9:12

TP gājiens ir aprēķina politisks, drīzāk nekā ar pēkšņu dziļāku cilvēktiesību motivācīju. Kas no šī gājiena iegūs & kādas būs Latvijai sekas iepretīm Krievijas interesēm?

aija

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 5/28/04 9:45

Sveiki, sveiki

Te V raxtīja: <citadi sanāk ka Kariņš ir augstakas kategorijas pilsonis kā teiksim Turlais..... un krievu bizness ir kas nievājamāks kā rietumu naftas koncernu bizness.>

JP. Interesants salīdzinājums sanācis. Karinšs augsti izglītots latviešu valodas pētnieks, trimdas latviešu jaunā pāudze, kurš neapšaubāmi ērtāko dzīvi mītnes zemē iemainīja pret ne tik vieglo, bet dzīvi senču zemē. Acīmredzamu un skaidri ideālistisku motīvu vadīts. Iepriekš nav bijis saistīts ne ar vienu polītisko spēku, tas ir nav piedalījies valsts mantas “prihvatizācijā”, kurā nepašaubāmi piedalījās pie varas atgriezusies pašreizējā varas “elite”. Viens no solīdākajiem ar godprātīgu intelektu apveltīts Saeimas deputāts. Nesen “Rīgas Laikā” lasīju interviju ar viņu. Bija prieks lasīt. Vinš bija paveicis milzīgu darbu latviešu valodas izpētē un attīstībā. Reālu, grūtu, pamatīgu darbu, nevis vien populistiski klaigājis par “Nacionāli noskaņotām interesēm”, kā to darīja pirms vēlēšanām Rugātes pārstāvētā Tautas Partija.

Tagad aplūkosim Daini Turlo. Karjeras militārists Padomju armijā. Tai skaitā piedalījies PSRS ināvzijā Afganistānā. Šodien mēdz atcerēties, ka vadījis karaspēka izvešanas operāciju. Ko pirms tam darījis? Palīdzējis barot izsalkušos afgāņu bērneļus .... jeb spraudis kartē karodziņus, kuru afgāņu ciematu atkal nolīdzināt gar zemi.

Atgriezies Latvijā, nomainījias piecas vai septiņas partijas, bet vienmēr turējies “elites” tuvumā. Kādreizējās partijas biedrs Jurkāns pat ieteicis mērīt nodevību “turlajos”.

Echhh ... nezinu vai te runa par kategorijām.

A’ starpība starp krievu un rietumu biznesu ir katra paša brīvas izvēles jautājums. Patiesībā tas ir pavisam vienkāršs jautājums – lielais bizness nosaka politiku, politika nosaka dzīves līmeni un standartus. Tagad tikai Latvijas atliek precīzi izvēlēties – austrumu vai rietumu standarti.

Jebšu Viestur, esi aizmirsis tos “standartus” kas te valdīja vēl pirms gadiem 15 ..?

Ja esi aizmirsis, tad iesaku aizbraukt līdz Maskavai. Izbaudi līdz mielēm, to ko latvieši uzņēmēji ar pieredzi Krievijā sauc par “savādāku izpratni par biznesu”.

ads
JP

PS. 2 G ja Latvijas valdībā esošā partija saka, ka viņiem nav īstas pārliecības par Lielbritānijas pilsoni, britu armijas virsnieku, tad tā ir britu mundiera zaimošana. Nēēēekas cits, nekas cits. A’ britiem par to ir mazliet citāda izpratne, kā te atvaļinātiem PSRS pulkvežiem un viņu koalīcijas draugaļām.

Es gara acīm iedomājos, kā minētie rietumnieki dodas uz savām valsts iestādēm atteikties no mītnes zemes pasēm, paskaidrojot - "manā senču zemē, Jūsu valsts pase ir šaubu iemesls".

 

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 5/28/04 10:00

tieši tā, mr J.P.

vai mūsu zemē bus austrumu demokratija, kur cilvēku skatīs pec tā, no kurienes viņš nācis, vai (žagariņa sludinātā) rietumu apgaismības demokrātija, kurā visiem cilvekiem bus vienādas tiesības, neatkarīgi no viņa uzskatiem, ticības, izcelsmes un partejiskās piederības.

v.

- manuprāt rietumu izpratne biznesā ir tā pati kas austrumos, kad iet runa par LIELU naudu-

 

 

 

From: 2g_listes@inbox.lv
Date: 5/28/04 10:01

JP: < Interesants salīdzinājums sanācis. Karinšs augsti izglītots latviešu valodas pētnieks, trimdas latviešu jaunā pāudze, kurš neapšaubāmi ērtāko dzīvi mītnes zemē iemainīja pret ne tik vieglo, bet dzīvi senču zemē. Acīmredzamu un skaidri ideālistisku motīvu vadīts.>

Baidos, ka tu esi iracionāls fanātiķis, kurš skatās mutē Eināram un ar kuru apmainīties viedokļiem ir bezjēdzīgi.

2G

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 5/28/04 10:02

Atvainot, varbūt naivs & nebūtisks jautājums: vai jebkāds sakars ar čekas maisa attaisīšanu utt?

aija

 

 

 

From: 2g_listes@inbox.lv
Date: 5/28/04 10:07

Asnate: < Par nožēlošanu, tiešām formālajiem - vai tiešām Kažociņš ir mazāk lojāls nekā Loskutovs? Nemaz nerunājot par Buzajevu vai Giļmanu, kuri vēl joprojām ir pret Latvijas neatkarību.>

Pamēģini paņemt bankā kredītu ar motivāciju "es vispār esmu labs un spējīgs cilvēks, grasos cītīgi strādāt, taču šobrīd formālu izziņu par ienākumiem parādīt nevaru" ;) Nē, nu ir bankas, kas varbūt iedos, bet tad JP bļaus, ka ar to tiek pabalstītas visādas apšaubāmas un nerietumnieciskas afēras ;)

Tas tā, par formalitāti. Diemžēl nevienam galvā ielīdīsi, un apgalvot, ka, piemēram, Kažociņš ir lojāls tikai tādēļ, ka ir britu virsnieks (kā tur bija ar Kimu Filbiju un, ja nemaldos, Kembridžas grupu?) vai Kariņš ir ideālists tikai tādēļ, ka labi izskatās un smuki runā, ir neobjektīvi (un naivi).

< Principā tas tikai apstiprina senās runas par to, ka Šķēlem ir ciešas saites ar krievu mafiju (spirta bizness).>

Baidos, ka tas neko neapstiprina.

2G

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 5/28/04 10:31

Apollo http://www.apollo.lv/portal/articles/21207/comm/3/

ir Repšes piebilde attiecīgam rakstam--aija:

--------

ER > tautai 13:38 28.May.

Labdien!

Pastav stipras aizdomas, ka TP un visa valdosa koalicija plano kartejo nelietibu - uzbrukumu visam augstakajam valsts amatpersonam, kuram kadu iemeslu del ir dubultpilsoniba, noluka tas nemotiveti un nepamatoti izslegt no ienemamajiem amatiem.. Lieki teikt, ka tas nav nekada saskana ne ar Satversmi, ne ar visparpienemtajiem tiesiskajiem principiem.

Tomer, nemot vera to kadu tiesisko un etisko nihilismu patlaban demonstre valdosa koalicija, pastav nopietnas bazas, ka sads "likums" var tikt steidzigi un ar brutalu speku iebalsots.

Tas nekavejoties noliktu zem sitiena ne tikai SAB vaditaju Kazocinu, bet ari piemeram K.Karinu u.c. JL Saeimas deputatus. Izskatas, ka tiesi tas arī tiek planots.

Pie tam biezi vien pastav nopietni iemesli, kas minetajam amatpersonam nelauj uzreiz atteikties no citas valsts pilsonibas, ipasi ja tas nav ieprieks planots. Loti iespejams, ka ar to ari rekinas likuma iesniedzeji, lai it ka "likumigi" nonemtu no amata godpratigi stradajosus valsts iestazu darbiniekus un pec tam ieliktu tur savejos.

Iespejams, merktieciga noluka atraisit sev rokas, lai pastiprinatu valsts izzagsanu un citas negodigas un nelikumigas darbibas.

Piedevam, SAB vaditaja nomaina varetu but izdeviga mums nedraudzigu valstu specdienestiem, kuriem patreiz labi stradajoss SAB ir ka dadzis aci.

Tas, nemot vera kreiso speku ietekmi patreizeja koalicija un Emsa valdiba, varetu nozimet ari kreiso speku politiska pasutijuma istenosanu, ar it ka areji nevainiga likumprojekta palidzibu.

Viss tas ir pietiekami sausminosi, lai es uzskatitu par nepieciesamu uz so iniciativu nekavejoties verst plasakas sabiedribas uzmanibu.

Ar sveicieniem,

Einars Repse
-------

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 5/28/04 10:52

V. oponē JP: < vai mūsu zemē bus austrumu demokratija, kur cilvēku skatīs pec tā, no kurienes viņš nācis, vai (žagariņa sludinātā) rietumu apgaismības demokrātija, kurā visiem cilvekiem bus vienādas tiesības, neatkarīgi no viņa uzskatiem, ticības, izcelsmes un partejiskās piederības.>

Es saprotu un tīri teorētiski piekrītu Tavai domai.

Tomēr šai konkrētajā gadījumā, ļoti šaubos, ka TP cīnās par kaut kādu iedomātu vienlīdzību.

Patiesībā tas ārkārtīgi masīvs uzbrukums JL.

Manuprāt, viņi ir pāršāvuši pār strīpu apšaubīdami rietumvalstu & Latvijas dubultpilsoņu lojalitāti. Jo tādējādi ir izrādīts klajš aizdomīgums valstīm ar kurām esam mēginājuši būvēt pēc iespējas ciešākas saites, ārpolītiski mēginādami iegūt viņu atbalstu un aizsardzību.

TP dedzina tiltus, kuri ir ārkārtīgi nepieciešami Latvijai. It īpaši brīdi, kad Krievijas spiediens ir īpaši aktīvs un promaskaviskā elektorāta ietekme uz Saeimu aizvien pieaug un pieaug.

Tam komplektā vēl ir “čekas maisu” lieta. Latvija tiešām ir pārāk maza zeme, lai vēl šādu neviennozīmīgu bumbu izmestu atklātībā. Es skaidri zinu, ka dēļ “čekas maisiem” Latvija tagad un agrāk no polītiskās, sabiedriskās dzīves ir izstrīpojusi ļoti gaišus cilvēkus, kuru ieguldījums valsts atjaunošanā nav pārvērtējams un iespējamais ieguldījums būt vēl nozīmīgāks. Viņi ir nogājuši malā tikai tādēļ, ka savulaik ir piespiesti formāli sadarboties ar čeku. (G. Andrejeva gadījums. Spējīgs intelektuālis. PSRS laikā pēc ārzemju komandējumiem formāli atraxtījas čekai. Tomēr tika klasificēts kā agents un faktiski izdzīts no sabiedriskās dzīves) Tagad atverot maisus, dēļ 10 patiesi vainīgajiem visdrīzākais iedzīsim privātās tragēdijās 100 pēc būtības nevainīgus cilvēkus. TP jau skaidri zin, ka viņu cilvēkus šie maisi formāli neskar. Tādēļ dēļ sīkmanīgas atriebības, liks atvērt maisus un pēc būtībās izraisīs kārtējo cehkas uzvaru. L-jas sabiedrība atkal tiks saškelta un iedzīta savstarpējās aizdomās.

ads
JP

PS. Speciāli 2 G: Ja es tevi nosauktu par zābaku, tad tas būtu apvainojums maniem apaviem. Vari apvainoties cik gribi, jo tāpat neesi spējīgs saprast ko es ar to domāju.

 

 

 

From:       Zagarins@stcc.edu
Date:       5/28/04 11:24

Sveiki!

Melnais Pluntujons Politologam Divigā pateica tā:

< Ja es tevi nosauktu par zābaku, tad tas būtu apvainojums maniem apaviem.>

Šoreiz es tomēr Politologam Divigā piekrītu, kad viņš saka

<<Baidos, ka tu esi iracionāls fanātiķis, kurš skatās mutē Eināram...>>

lai gan es gluži nepiekrītu kad Politologs Divigā saka, ka ar tādu kā Tevi apmainīties viedokļiem ir totāli bezjēdzīgi. Viedokļiem apmainīties ir bezjēdzīgi vienīgi ar Arturu Roobentehvu, Aiju Balto Mahti, Uldi Adekvāto, Rumpi Bezpalīdzīgo, Uģi Fantastisko, Profesoru Dakteri Juronkuli un ‑ atvainojiet, ja kāds man piemirsies.

Piekrītu Politologam Divigā arī kad viņš saka tā:

<<< ... teksti kā "Rugāte ir publiski uzšpļāvusi arī uz Britu karalienes kurpēm" imho ir klaji neadekvāti, lai neteiktu, histēriski. Īpaši tādēļ, ka pilsonība tradicionāli tiek uzskatīts par vienu no formālajiem lojalitātes kritērijiem.>>>

Bez tam, vai tad Tu pats reiz savā laikā tik pat dūšīgi nebalsoji par Sjķēles kungu un par Sjlesera kungu kā tagad par Repsjes kungu? Nemaz nerunāsim šoreiz par to, ka Tu mums visiem reiz atrakstīji, ka Tu, līdzīgi kā Taspats Sīkuma Loms neredzi nekādu lielu jēgu tādai lietai kā demokrātiskai reprezentācijai tautas deputātu namā...

Juris

 

 

 

From:       2g_listes@inbox.lv
Date:       5/28/04 11:32

JP: < Tomēr šai konkrētajā gadījumā, ļoti šaubos, ka TP cīnās par kaut kādu iedomātu vienlīdzību. Patiesībā tas ārkārtīgi masīvs uzbrukums JL.>

Nu, un? Lai tak uzbrūk.

< Manuprāt, viņi ir pāršāvuši pār strīpu apšaubīdami rietumvalstu & Latvijas dubultpilsoņu lojalitāti. Jo tādējādi ir izrādīts klajš aizdomīgums valstīm ar kurām esam mēginājuši būvēt pēc iespējas ciešākas saites, ārpolītiski mēginādami iegūt viņu atbalstu un aizsardzību. TP dedzina tiltus, kuri ir ārkārtīgi nepieciešami Latvijai. It īpaši brīdi, kad Krievijas spiediens ir īpaši aktīvs un promaskaviskā elektorāta ietekme uz Saeimu aizvien pieaug un pieaug.>

Un, protams, tas vien ir iemesls, lai bez mazākās aiztures pieļautu cilvēku nevienlīdzību likuma priekšā. Jo savādāk "valstis, ar kurām esam mēģinājuši būvēt pēc iespējas ciešākas saites", apvainosies kā ģimnāzistes un pametīs mūsu smilšukasti.. Jā, skaaarbi, ko gan mēs, nabaga pastarīši, tagadiņās darīsim..

Kas netraucē pēc tam sašust par to, ka, redziet, Latvijā netiek īstenoti fundamentāli tiesiskas valsts pamatprincipi, ka daži pie mums ir "vienlīdzīgāki" nekā citi, ka valsts pietiekami stipri neaizstāv savas tiesības un intereses attiecībā pret citām valstīm  utt utjp. Mēs, latvieši, tiešām, tik tiešām, esam viena fantastiska tauta :D

< PS. Speciāli 2 G: Ja es tevi nosauktu par zābaku, tad tas būtu apvainojums maniem apaviem. Vari apvainoties cik gribi, jo tāpat neesi spējīgs saprast ko es ar to domāju.>

Tu ļoti maldies, ja domā, ka esmu apvainojies. Es vienkārši trenējos pierast pie tā, ka Einšteinam bija taisnība par dažu lietu bezgalībām :)

2G

P.S. JP, kā tur palika ar to britu virsnieka mundieri kā lojalitātes Latvijai (ufffff?!..) kritēriju un Kimu Filbiju? Mani patiešām interesētu, ko tu uz šo atbildētu, kaut gan arī šo atbildi es nebūšu spējīgs saprast :)

 

  Kas jauns Latvijā?