Re: Iebrukums Irākā ir nelikumīgs!

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 9/16/04 7:26

Iraq war illegal, says Annan

The United Nations Secretary-General Kofi Annan has told the BBC the US-led invasion of Iraq was an illegal act that contravened the UN charter.

He said the decision to take action in Iraq should have been made by the Security Council, not unilaterally.

The UK government responded by saying the attorney-general made the "legal basis... clear at the time".

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3661134.stm

Tā un nu gribetos atkal izdzirdet "gribigo" balsis... to ka vesture teiks šos vardus ar Annana muti skaidrs nebija, bet ka tas skanees bija. Isak sakot, Latvija ir atbalstijusi imperialistiskas lielvaras centienus tiranijas parvalditā zemē, palidzejusi lielvarai izlaupīt un izpostīt plaukstošu zemi.

Ar cieņu ..

 

 

 

 

From: iugleske@ttlc.net
Date: 9/16/04 10:35

Stulbais!

Likums kalpo tam, kam vara!

< Isak sakot, Latvija ir atbalstijusi imperialistiskas lielvaras centienus tiranijas parvalditā zemē, palidzejusi lielvarai izlaupīt un izpostīt plaukstošu zemi.>

Jā, vienīgais sliktums ka aizskāra to plaukstošo zemi.

Ar cieņu,
Indulis Gleske

 

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 9/16/04 11:23

Iraka bij plaukstoša zeme?

Amērika ir bijis dzelonis Annana sānos jau no '98 gada un nespēj atzīt cik nespēcīga ANO īstenība ir.

Kad beidzot Sadams bij gūsta gavilēja kad tagad ir laiks ņemt šo izdevību un iesākt ļoti svarīgi palīdzēt Irakai ņemt kontrooli par savu likteni.

Un ko ANO darīja?

Irakas ārlietu ministers Zebari stingri atgādināja ka ANO vairs nedrīkst pamest Irakas tautu.

Un ko ANO darīja?

A war averted - United Nations Secretary-General Kofi Annan's negotiations with Iraqi President Saddam Hussein

UN Chronicle, Spring, 1998 by Salim Lone

http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m1309/is_1_35/ai_54259211

Tuesday, 16 December, 2003

Mr Annan described the capture of Saddam Hussein as "an opportunity for a new beginning in the vital task of helping Iraqis to take control of their destiny".

Iraqi Foreign Minister Hošyar Zebari told the session that Saddam Hussein had to be made to answer to the Iraqi people, so that they could begin what he called the long-overdue process of reconciliation.

Mr Zebari said he wanted to sē an expanded role for the UN in Iraq that could not be delivered from outside the country.

"The United Nations must not fail the Iraqi people again," he warned.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3325251.stm

Ar cienu lūdzu izņemt galvu no smiltīm.

Zigrida

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 9/17/04 2:33

< Iraka bij plaukstoša zeme?>

Plaukstošāka nekā pašlaik jau nu pilnigi noteikti. Pat tādi tehnikas brīnumi ka elektrība un ūdensvads strādāja. Milzigs daudzums cilveku vel nebija gajuši boja kara darbībā un savu lidzpilsoņu organizētos spradzienos. Daudzas galvas vel nebija nogrieztas TV kameru priekšā. Lai nu kā, Sadams prata paturet religiskos fanātiķus kaut kādos rāmjos. Tagad ir labi redzams, ka ari amerikaņiem un citiem "gribīgajiem" nākas pielietot praktiski tas pašas metodes, ko Sadamam, ieskaitot pat masveida spīdzināšanas cietumos, un vienalga viņi nespēj nodrošināt okupētajā valstī mieru un kārtību.

< ļoti svarīgi palīdzēt Irakai ņemt kontrooli par savu likteni.>

ASV pašlaik nevar aiziet no Irakas tieši tadeļ, lai neļautu irakiešiem ieviest tādu varu, ka viņi grib. Jo tāda vara un tādi talakie risinajumi butu ļoti nepatikami gan amerikaņiem, gan mums visiem.

Nevajadzēja tur līst iekšā. Tas, ka Irakas kara gaitā neglābjami izveidosies šāda situacija, bija pilnigi skaidrs jau pirms kara sākuma. Par to rakstija to demokratisko valstu prese, kura drīksteja ari izteikt valdibam nepatikamus viedokļus. Iespejamās notikumu gaitas un varianti bija sīki iztirzāti gan presē, gan tīklos u.t.t.

Sāk tā kā pamazām pec Nirnbergas smaržot. Diez vai lidz analogiskam starptautiskam tribunalam pašlaik nonāks, kamer ASV ir vēl stipra, bet lietas būtību tas tomer nemaina.

Harijs

PS

http://politics.guardian.co.uk/iraq/story/0,12956,1306642,00.html

The war was illegal

Friday September 17, 2004

The Guardian

The declaration of the United Nations secretary-general, Kofi Annan, on the Iraq war was shocking in its simplicity. He described it for the first time as "illegal". No caveats. No equivocation. None of the ambiguity loved by diplomats, especially at UN headquarters. The shock is in part because Annan is an inherently cautious individual. He has long professed that his role is basically that of a civil servant carrying out the decisions of the UN security council. But he has finally made his stand, angered by the damage the war has done to Iraq, to the international community and to the UN.

[...]

UN charter is perfectly clear in permitting force in only two circumstances: the first in self-defence and the second when the security council authorises action to counter a threat, usually one regarded as imminent. Neither was the case in Iraq.

[...]

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 9/17/04 2:53

Sveiki, sveiki

Tas Pats par Irāku:

< Latvija ir atbalstijusi imperialistiskas lielvaras centienus tiranijas parvalditā zemē, palidzejusi lielvarai izlaupīt un izpostīt plaukstošu zemi.>

JP: Tu aizmirsi pierakstīt – Lai dzīvo Sadamas Huseins, dižēnākais irākiešu spīdzinātājs, kurdu indētājs, musulmaņu mocītājs, vismaz divu karu izraisītājs, Palestīniešu teroristu sponsors, lielākās XXI gs Stalina fans!!!!!!!!

Klau, vai vari pastāstīt ko Tavs Kofi Anans ir reālu darījis, lai Huseins izbeigtu noziegumus pret savu un apkārtējām tautām, lai kara noziedznieks un miljonu slepkava tiktu saukts tiesas priekšā?

Neviens nav šaubas, ka Huseins ir masu slepkava un globāls noziedznieks. Ja Kofi Anans pārmet ASV & Co nelikumīgu darbību, tad viņam būtu jāsaņemās godaprāts un jātzīst sava vaina NOZIEDZĪGĀ BEZDARBĪBĀ, KURAS REZULTĀTĀ GADIEM ILGI GĀJA BOJĀ SIMTIEM TŪKSTOŠI MIERĪGO CIVILIEDZĪVOTĀJU.

ANO bezdarbības un nespējas dēļ, Huseins gadiem ilgi pakļāva masu slepkavībām daudzas Irākas tautas un religijas. Šajos gados Huseina noziedzīgā režīma dēļ ir gājuši bojā 100 reizes vairāk civīlistu nekā ASV iebrukuma & okupācijas laikā. Skatīsimies nu faktiem reāli acīs.

Ir viegli nozākāt Bušu, bet atzīt pašiem savu neizdarību un vienaldzību pret citu ciešanām ir daudz grūtāk.

ads
JP

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 9/17/04 3:28

JP kaismīgi aģitē, ka tikai ar spēku var apkarot spēku...

< Tu aizmirsi pierakstīt - Lai dzīvo Sadamas Huseins, dižēnākais irākiešu spīdzinātājs, kurdu indētājs, musulmaņu mocītājs, vismaz divu karu izraisītājs, Palestīniešu teroristu sponsors, lielākās XXI gs Stalina fans!!!!!!!!>

ļoti jauki vārdi. bet pec 5-10 gadiem sadams bus irakiešu tautas varonis - moceklis, kurš gaja bojā neticīgo un nodeveju gūstā....

< ANO bezdarbības un nespējas dēļ, Huseins gadiem ilgi pakļāva masu slepkavībām daudzas Irākas tautas un religijas. Šajos gados Huseina noziedzīgā režīma dēļ ir gājuši bojā 100 reizes vairāk civīlistu nekā ASV iebrukuma & okupācijas laikā. Skatīsimies nu faktiem reāli acīs.>

labs ir. skatāmies faktiem acīs.

< Ir viegli nozākāt Bušu, bet atzīt pašiem savu neizdarību un vienaldzību pret citu ciešanām ir daudz grūtāk.>

ir viegli zākāt vienu, aizmirstot, ka katrai nujai ir 2 gali.

v.

 

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 9/17/04 3:32

Sveiki, sveiki

JP piezīmes par HB piezīmēm:

HB: < Plaukstošāka nekā pašlaik jau nu pilnigi noteikti. Pat tādi tehnikas brīnumi ka elektrība un ūdensvads strādāja.>

JP: Arī tagad strādātu, ja proHuseina zelļi tos regulāri nesabojātu. Visādi citādi Irākas ekonomika atplaukst. Protams, ka vietējie teroristi dara visu, lai tas tā nenotiktu un visai pasaulē liktu noticēt, ka ASV režīms grauj ekonomiku. Izskatās, ka HB sliecas tam ticēt. Kaut gan no vestures grāmatām ir zināms, ka tādas agrāk no ASV okupētās valstis kā Japāna, D-Koreja, R-Vācija un citas, šobrīd ir piesakitāmas pie globālajiem gigantiem un starptautiskajā arēnā spēj veixmīgi konkurēt ar to pašu ASV un polītiskajos jautājumos uzturet neatkrīgu viedokli. Protams, HB sagaidīja, ka Irāka šādu līmeni izdosies sasniegt 3 gadu laiku. Un kad tas nav sasniegts vinš kopā ar “tas pats” ir gatavs izvirzīt apsūdzību ASV & Co.

HB: < Milzigs daudzums cilveku vel nebija gajuši boja kara darbībā un savu lidzpilsoņu organizētos spradzienos. Daudzas galvas vel nebija nogrieztas TV kameru priekšā.>

JP: Vai skaitīji un esi gatavs apgalvot, ka tikpat ja ne vairāk irākiešu nebūtu šajā laikā gājuši bojā paranoīdā Huseina iekšpolītisko represiju laikā? Cik cilvēku galvas un vēl sazin kas būtu nogrieztas KGB speciālistu izskoloto Huseina specdienestu pagrabos.

HB: < Lai nu kā, Sadams prata paturet religiskos fanātiķus kaut kādos rāmjos.>

JP: Ja HB apskatītos polītiskajā kartē, tad vinš tajā paša regionā redzētu lielu skaitu līdzīgu valstu, kur valdības šos jautājumus risina daudz cilvilizētāk un saprātīgāk. Tas ir mīts, ka Irākā dzīvo kaut kādi specifiski mežoņi, kurus var savaldīt tikai ar mežonīgu represiju palīdzību. Tas pats Huseins savas karjeras sākuma posmā to spēja izdarīt daudz liberālākā un civilizētākā veidā.

HB: < Tagad ir labi redzams, ka ari amerikaņiem un citiem "gribīgajiem" nākas pielietot praktiski tas pašas metodes, ko Sadamam, ieskaitot pat masveida spīdzināšanas cietumos, un vienalga viņi nespēj nodrošināt okupētajā valstī mieru un kārtību.>

JP: Diemžēl Huseins bija izkultivējis veselu sociālo slāni, kurš kādu laiku par katru cenu mēginās destabilizēt stāvokli valstī. Diemžēl ar tādiem exemplāriem nav tik vienkārši tikt galā ar eiropiešiem pieņemamām metodēm. Nav nekāds attaisnojums tam, kā atseviški amerikāņi rīkojās tai cietumā. Tai paša laikā jākonstatē fakts, ka tas viss nāca gaismā un šobrīd viņi stāv tiesas priekšā. Ir mazliet pārsteidzoši, ka šis notikums pasaulei liekas daudz briesmīgāks nekā tas, ka tai paša laikā Irākās “brīvības cīnītāji” sadedzina dzīvus amerikāņus un pēc tam viņu līķus vazā pa ielām un apgāna.

HB: < Nevajadzēja tur līst iekšā. Tas, ka Irakas kara gaitā neglābjami izveidosies šāda situacija, bija pilnigi skaidrs jau pirms kara sākuma.>

JP: Nu, bet protams. Stāvēt malā un noskatīties. Skatīties kā viens režīms spārda ar kājām savu tautu un sevi mierināt ar domu “ar tādiem mežoņiem jau savādāk jau nevar”.

Te atkal gribētu citēt Irinu Hakamadu. Viņa teica aptuveni tā – Ja XX gs 20-tajos gados, ANO, NATO, ASV & koalīcija vienalga kāda starptautiska organizācija būtu saņēmusi dūšu un apņēmīgi likvidējusi komūnistu varu Krievijā, tad tā pati Krievija nebūtu piedzīvojusi desmitu miljonu (!!!!!!) genocīdu pret savu tautu, miljonu bada nāves Ukrainā, asiņainu teroru pret apkārtējām valstiņām, atblastu nacistu Vācijas atdzimšanai un Ī Pasaules kara izauklēšanā, utt.

Protams, ka arī toreiz Starptautiskā koalīcija būtu sastapusies ar mežonīgām komūnistu bandām, kas sevi saukt par atbrīvošanas cīnītājiem un grieztu galvas, protams, ka arī toreiz būtu pilna pasaules ar visādiem intelektuāļiem, kuri apgalvotu, ka koalīcija grib tikai izplaupīt Krieviju un ka ar tos mežoņus var savaldīt tikai ar Stalina & Lenina metodēm, utt.

Tomēr laiks visu saliktu pa vietām – Krievija būtu izveidojusies par tikpat plaukstošu valsti, kā tas izdevās jau augstāk minētajām okupētajām – Japānai, D-Korejai, R-Vācijai.

Būtu novērsti Ī pasaules kara iedīgļi, Sibīrijas Gulaga šausmas, bads & kolektiviziācija , apkārtējo valstu okupācijas, utt.

ads
JP

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 9/17/04 3:43

Sveiki, sveiki

Viesturs par JP:

< JP kaismīgi aģitē, ka tikai ar spēku var apkarot spēku...>

Jā, Tu zini, ja jāizvēlās starp diviem tādiem vēsturskiem varoņiem kā Čemberlens un Čērčils, tad viena tizla lietusarga vietā izvēlos stipru cigāru.

ads
JP

P.S. Kur var iesniegt ASV valdībai čeku par advokāta pakalpojumiem :)

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 9/17/04 4:05

< P.S. Kur var iesniegt ASV valdībai čeku par advokāta pakalpojumiem :)>

Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Raiņa bulvāris 7, Rīga, LV-1510 7036200
(informacija pec www.117.lv datiem)

JP: < Arī tagad strādātu, ja proHuseina zelļi tos regulāri nesabojātu. Visādi citādi Irākas ekonomika atplaukst. Protams, ka vietējie teroristi dara visu, lai tas tā nenotiktu un visai pasaulē liktu noticēt, ka ASV režīms grauj ekonomiku. Izskatās, ka HB sliecas tam ticēt. Kaut gan no vestures grāmatām ir zināms, ka tādas agrāk no ASV okupētās valstis kā Japāna, D-Koreja, R-Vācija un citas, šobrīd ir piesakitāmas pie globālajiem gigantiem un starptautiskajā arēnā spēj veixmīgi konkurēt ar to pašu ASV un polītiskajos jautājumos uzturet neatkrīgu viedokli. Protams, HB sagaidīja, ka Irāka šādu līmeni izdosies sasniegt 3 gadu laiku. Un kad tas nav sasniegts vinš kopā ar "tas pats" ir gatavs izvirzīt apsūdzību ASV & Co.>

2 momenti:

- neviena no pieminetajām valstīm nav islāmiska.
- Japana un R-Vacija tika okupētas pasaules kara rezultātā.

protams, neviens nav tads gaišregis lai paredzetu, kas ar Irāku notiks tuvakajos 50 gados.

JP: < Diemžēl Huseins bija izkultivējis veselu sociālo slāni, kurš kādu laiku par katru cenu mēginās destabilizēt stāvokli valstī. Diemžēl ar tādiem exemplāriem nav tik vienkārši tikt galā ar eiropiešiem pieņemamām metodēm.>

manuprāt tieši tas ir mīts, ka huseins "izkultivejis veselu socialo slani". tads pats mīts, kā "mašadovs ar basajevu ir izkultivejuši veselu socialu slani".

< Ir mazliet pārsteidzoši, ka šis notikums pasaulei liekas daudz briesmīgāks nekā tas, ka tai paša laikā Irākās "brīvības cīnītāji" sadedzina dzīvus amerikāņus un pēc tam viņu līķus vazā pa ielām un apgāna.>

nu tas, ka amerikas militarpersonas neapgāna līķus - ir labi. bet karš ir karš. visi karotāji parasti ir dzīvi, pirms viņus nogalina.

< Te atkal gribētu citēt Irinu Hakamadu. Viņa teica aptuveni tā - Ja XX gs 20-tajos gados, ANO, NATO, ASV & koalīcija vienalga kāda starptautiska organizācija būtu saņēmusi dūšu un apņēmīgi likvidējusi komūnistu varu Krievijā, tad tā pati Krievija nebūtu piedzīvojusi desmitu miljonu (!!!!!!) genocīdu pret savu tautu, miljonu bada nāves Ukrainā, asiņainu teroru pret apkārtējām valstiņām, atblastu nacistu Vācijas atdzimšanai un Ī Pasaules kara izauklēšanā, utt.>

palasies vēsturi. diemžel visa atbalsta cariskajām armijām bija par maz, lai likvidetu komunistu varu krievijā. (kolčaks, deņikins, citi cara ģeneraļi ar lielām armijām un lielu arzemju atbalstu. visi gāja zudībā. daļeji tapec, ka viņiem nebij skaidrības ko darīt ar saviem spēkiem.)

bet par nacistu nakšanu pie varas un ī pasaules karu tu komunistus nevaino. tur musu draugi briti ar co ir īstie.

< Protams, ka arī toreiz Starptautiskā koalīcija būtu sastapusies ar mežonīgām komūnistu bandām, kas sevi saukt par atbrīvošanas cīnītājiem un grieztu galvas, protams, ka arī toreiz būtu pilna pasaules ar visādiem intelektuāļiem, kuri apgalvotu, ka koalīcija grib tikai izplaupīt Krieviju un ka ar tos mežoņus var savaldīt tikai ar Stalina & Lenina metodēm, utt.>

starptautiskā koalīcija (antante bij tās vārds) bij tikpatlaba galvugriezēja un laupītāja. diemžēl.

< Tomēr laiks visu saliktu pa vietām - Krievija būtu izveidojusies par tikpat plaukstošu valsti, kā tas izdevās jau augstāk minētajām okupētajām - Japānai, D-Korejai, R-Vācijai.>

būtu? iespejams, ka būtu. bet tikpat iespejams ka ar nebūtu.

v.

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 9/17/04 5:15

Sveiki, sveiki

Īsumā Viesturam par šo:

< neviena no pieminetajām valstīm nav islāmiska.
- Japana un R-Vacija tika okupētas pasaules kara rezultātā.>

JP: Visās pieminētajās valstīs ideoligija un religijas bija tāpat savienotas bīstamā fanātiskā kokteilī ar autoritāriem režīmiem. Irākās gadījumā gaidītu okupāciju Trešā pasaules kara rezultāatā būtu pārāk sapīgi. Ņemot vērā kodolieroču (un citu MĪ ) cenu kritumu, piējamības pieaugumu un pagatvošanas vienkāršošanos, 3 pasaules karšs būtu pārāk sāpīga cena planētai Zeme.

V: < manuprāt tieši tas ir mīts, ka huseins "izkultivejis veselu socialo slani". tads pats mīts, kā "mašadovs ar basajevu ir izkultivejuši veselu socialu slani".>

JP: Diemžēl nelielais sajukuma periods pēc Aukstā kara beigām paspēja palaist no kontroles divīzijas ar totāli “atsaldētajiem”. Kādreiz lielvaras viņus izmantoja viena pret otru tādos konfliktos, kur pašas rokas atklāti negribēja smērēt – Afganistāna, Āfrika, Tuvie Austrumi. Tagad šie neprognozējamie mainījuši saimniekus vai norāvušies no ķēdes.

V: < starptautiskā koalīcija (antante bij tās vārds...>

JP: Jā, ja es zinu, ka toreiz bija tāds veidojums kā Antante. Tomēr es runāju mazliet abstrakti. Domājot – starptautisku, efektīvu organizāciju.

ads
JP

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 9/17/04 5:37

http://english.www.gov.tw/index.jsp?action=cna&cnaid=2490

TODAY IN HISTORY

2004/09/17

[...]

1991: The United Nations General Assembly admits North and South Korea, Micronesia, the Maršall Islands, Estonia, Latvia and Lithuania as U.N. members.

[...]

To var izlasīt Taivanas ziņu lapā, bet ne vārda par šo gadadienu man neizdevas atrast Latvijas ziņu avotos. Nujā, nupat jau ANO (U.N.) ģeneralsekretārs tieši un skaidri izteicies par Irakas karu, kura ari Latvija piedalās...

Harijs

 

 

 

From: signis@kssc.lv
Date: 9/17/04 5:49

JP: < Kaut gan no vestures grāmatām ir zināms, ka tādas agrāk no ASV okupētās valstis kā Japāna, D-Koreja, R-Vācija un citas, šobrīd ir piesakitāmas pie globālajiem gigantiem un starptautiskajā arēnā spēj veixmīgi konkurēt ar to pašu ASV un polītiskajos jautājumos uzturet neatkrīgu viedokli.>

Vispār jau salīdzinājums nav korekts. Japāna un Vācija, atšķirībā no Irākas, arī pirms ASV okupācijas bija pieskaitāmas pie globāliem gigantiem, veiksmīgi konkurēja un uzturēja politiski pat ļoti neatkarīgu viedokli.

Signis

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 9/17/04 5:59

JP: < Jā, ja es zinu, ka toreiz bija tāds veidojums kā Antante. Tomēr es runāju mazliet abstrakti. Domājot - starptautisku, efektīvu organizāciju.>

skaidrs skaidrs.

kontrole, starptautiska, efektiva organizacija. vispasaules ordnungs. glabjam planētu zeme. GDI vs NOD.

v.

 

 

 

 

From: Jon.Plunt@gmx.li
Date: 9/17/04 6:36

Sveiki, sveiki

Viesturs ironizē par JP:

< skaidrs skaidrs. kontrole, starptautiska, efektiva organizacija. vispasaules ordnungs.>

JP: Skaidrs – diemžēl tā nu tas uz šīs zemītes ir, ka bez policistiem gluži iztikt nevar. Komunisti kādreiz spaņoja par iekārtu bez komunistiem, finālā sanāca vispolicejiskākā valsts pasaulē.

Uz pasaules ir tāda valstiņa kā Vācija – šobrīd tā ir viena no brīvakajām, demokrātiskākajām valstīm pasaulē. Bet tur nopietna policija ar efektīvu organizāciju un solids ordnungs.

Tas tikai pierāda, ka Tavi augstāk piesauktie “briesmīgie” vārdi ir savienojami ar cilvēku cienošu un sargājošos valsts iekārtu.

Signis:

< Vispār jau salīdzinājums nav korekts. Japāna un Vācija, atšķirībā no Irākas, arī pirms ASV okupācijas bija pieskaitāmas pie globāliem gigantiem>

Piekrītu, ka nevar šīs valsts salīdzināt 1:1 ar Irāku. Tai paša laikā aizmirsi pieminēt daudzu okupāciju nomocīto un skarbu pilsoņu karu pārdzīvojošo D-Koreju. Tā šodien arī ir pasaules ekonomisko gigantu pirmajās rindās. Pie tam kopā ar tādu agrāk totāli nabadzīgu un nomocītu valstiņu kā Taivāna.

Un Irāka, pirms Huseins nebija sācis nebeidzamos karus ar kaimiņiem, kasīšanos ar visiem pēc kārtas (!!!) apkārtējiem arābiem, ebrejiem un iekšpolītiski, bija ļoti cerīgā situācijā. Ja Huseins būtu atturējies no kārdinājuma karot ar Irānu (kā savulaik Franko pietika prāts neatbalsīt savu tuvo draugu Hitleru) un turpinājies veiksmīgi iesāktas sociālās reformas, tad šodien Irāka būtu ļoti cienījama regiona valsts. Patiesi – Huseina ēras sākumā tā bija salīdzinoši veiksmīga laicīga arābu valsts ar augstu izglitības un sociālās aizsargātības līmeni.

Signi – mazliet jau var salīdzināt ar augstākpieminētajām valstīm. Cita starpā – zinātnieki ir izpētījuši, ka globālā nabadzība būtu daudz mazāka, ja daudzās valstīs būtu pietiekami stipras demokrātiskās tradīcijas (polītiskā konkurence) un tirgus ekonomika (ekonomiskā konkurence). Kā zināms – veselīga konkurence ir attīstības dzinējspēks.

ads
JP

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 9/17/04 6:47

Jon Plunt wrote:

< Tu aizmirsi pierakstīt Lai dzīvo Sadamas Huseins, dižēnākais irākiešu spīdzinātājs, kurdu indētājs, musulmaņu mocītājs, vismaz divu karu izraisītājs, Palestīniešu teroristu sponsors, lielākās XXI gs Stalina fans!!!!!!!!>

Huseins bja irakietis (vietejais), un lai viņu iznicinatu nevajadzeja iebrukt un pakļaut haosam vesalu valsti - kura laika laupām Irakas naftu. Par iznicinatajiem cilviliedzivotajiem visiem nospļauties - es neesmu pamanijis nevienu protestetaju pret Huseina, Iranas, pakistanas, Saudu arabijas cilvektiesibu parkapumiem. pedeja turklat vispar no demokratijas nav ne smakas, un tur ir audzis bin landens - cip izaudzinatais terorists. Vienkarši rezīms ir izdevigs ASV - par parejo nospļauties. Huseins bija neizdevigs un viņam gadijas miseklis ar kuveitu. Turklat Bušam pedaejam vajadzeja pazimeties amerikā kā brivibas karevim - velns parauj to public relation specialistu, kas viņam to ieteica! Par fanošanu nevienu nevar nosodīt, jo piem JP fano par nacistisko militarismu, kas ar nebija nekads humanais!

Ps. sadamam hudeina lidz pat šim bridim nekas slikts tā rī nav noticis :) Bet valstī rulle pilsoņu karš, kur vienu pusi uztur okupacijas vara.

< Ja Kofi Anans pārmet ASV & Co nelikumīgu darbību, tad viņam būtu jāsaņemās godaprāts un jātzīst sava vaina NOZIEDZĪGĀ BEZDARBĪBĀ, KURAS REZULTĀTĀ GADIEM ILGI GĀJA BOJĀ SIMTIEM TŪKSTOŠI MIERĪGO CIVILIEDZĪVOTĀJU.>

civiliedzivotaji pat mierigaja latvija iet bojā, nosalst, noindejas, izbeidz savas dzivibas vajpratigi vadot spekratus! Tas ir valsts iekšejais jautajum, ko jarisina ar valsts iekšejiem spekiem nevis areju iebrukumu - nevienu personu vai valsti areji iegansti nevar ilgstoši padarīt labu! Anana kungs ir birokrats, un ANo rezulucijas Irakas jautajuma bija, bet nebija nevienas, kas ļautu atņemt šai valstij viņas suverenās tiesibas uz neatkarību! TAS IR NOZIEGUMS!

Ar cieņu ...

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/17/04 6:50

Sveiki!

Mīļie, te nav runa par to vai Sadams bija labs vadonis vai slikts vadonis. Jo Sadams bija Amerikas balsts līdz pat īsi pirms brīdim, kad ASV prezidenta G.W.Buša kunga papiņš GHW Buša kungs sadomāja pasauli salāpīt ar Irākas sabumbošanu un tās tautas sistemātisku mērdēšanu.

Pluntujon Melnais, ja plāties ar vēstures zināšanām, tad nepietiek vien norādīt, ka Amerika kā uzvarētāja pret Eiropas un Japānas tumsonību tomēr atļāva Eiropai un Japānai atplaukt pēc to sakāves lai pierādītu, ka Amerika Irākā iebrūkot rīkojās prātīgi, (nemaz nerunājot par "likumīgi"). Amerikas nespēju panākt Irākas "plaukšanu" ne pirms ne pēc ASV Prezidenta Gribīgo koalīcijas iebrukuma izskaidrot nepietiek ne ar "Sadama rokas puišu rokas darbu" pieminēšanu ne ar reliģisku fanātiķu rokas darbu pieminēšanu!

Un Harij Bezpartejiskais, nemēģini lūdzu mums iestāstīt, ka Irākas tautu nekad nav bijis iespējams citādi savaldīt kā ar Staļina metodēm!

Juris

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 9/17/04 6:51

Tas Pats:

< un ANo rezulucijas Irakas jautajuma bija, bet nebija nevienas, kas ļautu atņemt šai valstij viņas suverenās tiesibas uz neatkarību! TAS IR NOZIEGUMS!>

Tu kaut ko putro. Neviens nav atņēmis un netaisās atņemt Irākai ne neatkarību, ne tiesības uz to.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"There's a fine line between fishing and standing on the shore like an idiot."

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/17/04 6:53

Sveiki!

Viesturs Grūtsirdīgais grūtsirdīgi nopūtās:

< par nacistu nakšanu pie varas un ii pasaules karu tu komunistus nevaino. tur musu draugi briti ar co ir īstie.>

Tur itin visas Eiropas tautas ir vainīgas, to skaitā arī Latvijas tauta. Noticēja saviem Vadoņiem, ka demokrātija esot štrunts.

Juris

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 9/17/04 6:58

JP: < Piekrītu, ka nevar šīs valsts salīdzināt 1:1 ar Irāku. Tai paša laikā aizmirsi pieminēt daudzu okupāciju nomocīto un skarbu pilsoņu karu pārdzīvojošo D-Koreju. Tā šodien arī ir pasaules ekonomisko gigantu pirmajās rindās. Pie tam kopā ar tādu agrāk totāli nabadzīgu un nomocītu valstiņu kā Taivāna.>

Taivāna. nav "nomocīta valstiņa", bet vieta uz kurieni nācās bēgt Ķīnas likumigajai valdibai, kad kontinentā pie varas naca komunisti.

Dkoreja. "prasmīgi izvelieties okupantus un tad nākotne ir nodrošināta".

tu iesaki to pašu visiem parejiem?

< Ja Huseins būtu atturējies no kārdinājuma karot ar Irānu (kā savulaik Franko pietika prāts neatbalsīt savu tuvo draugu Hitleru) un turpinājies veiksmīgi iesāktas sociālās reformas, tad šodien Irāka būtu ļoti cienījama regiona valsts.>

tagad jautajums: kamdeļ tad isti huseins uzbruka irānai? vai tik ne tapec lai kadai lielvarai tas butu izdevīgi.

< Cita starpā - zinātnieki ir izpētījuši, ka globālā nabadzība būtu daudz mazāka, ja daudzās valstīs būtu pietiekami stipras demokrātiskās tradīcijas (polītiskā konkurence) un tirgus ekonomika (ekonomiskā konkurence).>

interesanti. par kurām valstīm tad runajam? un kuri tad ir tie zinatnieki?

< Kā zināms - veselīga konkurence ir attīstības dzinējspēks.>

kur mēs tavā ideajā veseligajā konkurencē liekam zaudētājus? un kurus mes izvelamies par arbitriem/policistiem.

japiekrīt žagariņam par labā valdnieka apjomīgās paketes gaidītājiem....

v.

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 9/17/04 6:59

Juris Zagarins wrote:

< Mīļie, te nav runa par to vai Sadams bija labs vadonis vai slikts vadonis.>

Tieši tā. Runa ir par ASV vadītā iebrukuma Irakā (ne)likumību.

< Un Harij Bezpartejiskais, nemēģini lūdzu mums iestāstīt, ka Irākas tautu nekad nav bijis iespējams citādi savaldīt kā ar Staļina metodēm!>

Par Staļina metodem Iraka far tikai stipri hipotētiski filozofēt, un tāds vards ka "nekad" vesture vispar nav lietojams. Tas bija Sadama, nevis Stalina metodes.

Runa bija pavisam konkreti par salidzinajumu starp Sadama režimu, kurš tomer bija laicīga vara, un tagadejo koalicijas radīto ilgstošo haosu ar tendenci strauji veidoties par ekstrēmālu religisku diktatūru, bīstamu visai pasaulei. Par Irakas karu pret Iranu - vai tad tā kara galvenie pasūtītāji nebija ASV?

Harijs

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/17/04 7:00

Greetings!

Uldis Adekvātais, like an idiot, quoted some other idiot:

<"There's a fine line between fishing and standing on the shore like an idiot.">

There is a fine line betwēn invading a country in order to institute regime change and liberating it in order to institute democracy.

George

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/17/04 7:04

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais aizrādīja, ka runa bija tāda:

< Runa bija pavisam konkreti par salidzinajumu starp Sadama režimu, kurš tomer bija laicīga vara, un tagadejo koalicijas radīto ilgstošo haosu ar tendenci strauji veidoties par ekstrēmālu religisku diktatūru, bīstamu visai pasaulei. Par Irakas karu pret Iranu - vai tad tā kara galvenie pasūtītāji nebija ASV?>

Tad jau sanāk tā, ka ASV ir bīstama visai pasaulei, vai ne?

Juris

 

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 9/17/04 7:13

Juris Zagarins wrote:

< There is a fine line between invading a country in order to institute regime change and liberating it in order to institute democracy.>

Tu saki? ((C) Paulīne)

Manuprat, demokratiju var nodibinat tikai attiecigas valsts iedzivotaji, un citiem tur nevar būt nekāda teikšana. Jebkurš meginajums "eksportet demokrātiju" ar militāru spēku ir, tieši tā, "invading a country in order to institute regime change". Bez jebkādām "fine line".

No ārpuses var (un dažkārt vajag) veikt pārdomātu un mērķtiecigu propagandu, var ietekmet režīmu ekonomiski, veicināt augstāku dzīves līmeni un labāku izglītību. Bet skaidri jāpzinās, ka politiskā sistēma parasti atspoguļo iedzīvotaju dzīves, paradumu, zināšanu, domāšanas u.t.t. līmeni. Nav iespejams mākslīgi "pielīmēt" formāli demokrātisku virsbūvi pie ideoloģiski primitīvi monstroza, nabadzīga un nikna dinozaura muguras. Vispirms jāmaina bāzes struktūra un viss pārējais, kas tieši jau bija novedis pie agrākās "sliktās" sistemas, un tikai tad jadoma par demokrātiskām mežģīnītēm.

Demokrātiju nevar atvest ar tankiem un bumbvedējiem, kuriem gadiem ilgi aizvien niknāk pretojas visa "demokratizējamā" tauta.

Harijs

 

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 9/17/04 7:16

Uldis Liepkalns wrote:

< Tu kaut ko putro. Neviens nav atņēmis un netaisās atņemt Irākai ne neatkarību, ne tiesības uz to.>

Hmzs, kas tad notika.. valsts nav okupeta un visar pasaule viss ir drausmi jauki?? Terors, geonocids nav jau ikdienisķa paradiba nedz irakā, nedz čečenija, nedz palestīna?? Ir tikai lietoto mašinu cenu celšanas?? Nu jā es kaut ko putroju! It seviķi ja skatas no tikai uz to ko var ar roku sataustīt! Bet Irāka civilistiem nav tiesibu braukt pa asfaltetiem cieļiem, jo pa tiem rulē tikai militarais transports, tas ir neatkarigas valsts simbols? Ekonomika iet augšā pec tam kad vesali bagdades kvartali ir noslauci lidz ar zemi, un šis process lidz sšai baltai dienai turpinass, kad valstī ir militara cenzura, ko drikst rakstīt un ko nē! Es protams kaut ko putroju... :(

Ar cieņu ..

Ps. nepietiek ka man vakar kads jauks cilveks meģina iestastīt ka de iure komunistiskā rezima nav bijis, jo visu laiku ir bijusi latvijas republika de iure (ar savu simbolu latvijas vestniecību ASV), man vēl šodien nakas atzit, ka es putroju Irakas šodienas stavoklī!

Noskumis, bet neveloties apvainoties un kadu aizvainot ..

Pss vai tiešam tik gruti atminet jauko saukli: beter make love, not war!

 

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 9/17/04 7:22

Juris Zagarins wrote:

< Tad jau sanāk tā, ka ASV ir bīstama visai pasaulei, vai ne?>

Katra spēcīga, moderniem ieročiem apbruņota valsts var kļūt bīstama visai pasaulei. Viss atkarīgs no vadības darbības mehanisma un starptautisko likumu ievērošanas. Tieši tadeļ par pretlikumigam darbibam noteikti butu janes personiska atbildība lēmumu pieņemejiem, lai cik stipras valsts vadībā tie nebūtu. Ja savulaik par nopietnu noziegumu uzskatija Klintona un Levinskas seksualu izklaidēšanos (bez vardarbības, ar abpuseju piekrišanu!), tad simtiem tūkstošu cilveku nogalināšana un milzīgu materialo zaudejumu nodarīšana manuprat gan ir daudz nopietnāk izskatāma lieta.

Harijs

 

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 9/17/04 7:27

Juris Zagarins wrote:

< Tad jau sanāk tā, ka ASV ir bīstama visai pasaulei, vai ne?>

Pavisam nenopietni runajot es pedejas dienas dzirdeju interesantu teicienu: Kad Dievs grib sodīt ameriku viņš tai uzsuta viesulvertas, taifunus un zemestrices, bet kad dievs grib sodit kadu citu valsti, viņš tai uzsuta amerikaņus! :)

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/17/04 8:12

Viesturs:

<< par nacistu nakšanu pie varas un ī pasaules karu tu komunistus nevaino. tur musu draugi briti ar co ir īstie.>>

Juris:

< Tur itin visas Eiropas tautas ir vainīgas, to skaitā arī Latvijas tauta. Noticēja saviem Vadoņiem, ka demokrātija ir štrunts.>

Vainīgi ir vai visi, tomēr dažiem vairāk & paliekošāks iespaids nekā citiem. Vistraģiskāk kad tik bieži varas spējas (gan neizmantotās, gan tās kurjas nevajadzēja lietot) & atbildība ir apgrieztā kārtībā. (Arī tik daudz atkarīgs no pareizā momenta & vietas.)

aija

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/17/04 8:28

HB: << Plaukstošāka nekā pašlaik jau nu pilnigi noteikti. Pat tādi tehnikas brīnumi ka elektrība un ūdensvads strādāja.>>

JP: < Arī tagad strādātu, ja proHuseina zelļi tos regulāri nesabojātu. Visādi citādi Irākas ekonomika atplaukst. Protams, ka vietējie teroristi dara visu, lai tas tā nenotiktu un visai pasaulē liktu noticēt, ka ASV režīms grauj ekonomiku.>

Jon, diemžēl ne tikai proHuseina zelļi & to līdzskrējēji & simpatizētāji vainojami. Lieta vēl dziļāka.

Liekas pasaules mērogā, lai gan ne visur, tomēr starp nozīmīgu daļu visdažādāko tautu cilvēkiem sasniegta kautkāda kritiskā masa. Šajā kritiskā masā ir inteliģenti atbildīgi, līdzjūtīgi, godīgi cilvēki - gan skaidra prāta praktiķi-stratēģisti, gan nepiekukuļojami sirdsapziņas garīgie, kas saredz līdzšinējās piējās - vara pret varu (pārāk bieži tikai atriebības pacelšana uz augstāka līmeni), ir disfunkcionāla cilvēces slimība kurjai jāmeklē citas zāles lai cilvēce izdzīvotu.

aija

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/17/04 9:02

Viesturs:

< ir viegli zākāt vienu, aizmirstot, ka katrai nujai ir 2 gali.>

Ir iespējams piespiest uz laiku ar ieroču tiesu (right by arms) & to reāli atzina Vidus Laiku pasaule & pat lielais vairums aiz tā sevišķi prātus nelauzīja. Iekārta turās spēkā līdzko nogāž atkal vardarbīgi, visbiežāk ne pārāk ilgi jāgaida. (Bieži nav jāgaida uz ārēju svešu spēku, jo mantojuma strīdi turpinājās iekšienē.)

Ja valdošā vara -pati nepadodās- likumiem kas attiecas uz visiem, tad tai arī nav morāli ilgstošs spēks. Liekulības netaisnību saprot pāri kultūrām. Līgums kurju brīvi paraksta iesaistītie ir ar paliekošākām cerībām, jo izveidojās apziņa par dziļāku taisnīgumu kurjā reizēm jāupurē savas intereses lai visi var dzīvot. Protams jābūt mečānismi kā uzturēt aktuālu & būtisku pret apstākļiem.

Vispārpieņemtam likumam nav tiesības likt dalībvalstij nāvīgi apdraudēt savu dzīvību citu interešu priekšā - katram ir tiesība aizstāvēt savu dzīvību pret uzbrukumiem (kas nenozīmē preventīvs karjš). No otras puses lai līgums darbotos, dalībvalstij šis izņēmums būtu jāpieņem godīgi....

aija

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/17/04 9:22

JP: < Diemžēl nelielais sajukuma periods pēc Aukstā kara beigām paspēja palaist no kontroles divīzijas ar totāli “atsaldētajiem”. Kādreiz lielvaras viņus izmantoja viena pret otru tādos konfliktos, kur pašas rokas atklāti negribēja smērēt – Afganistāna, Āfrika, Tuvie Austrumi. Tagad šie neprognozējamie mainījuši saimniekus vai norāvušies no ķēdes.>

Cilvēkam ir izvēle kādas sugas vai šķirnes uzbrukuma ieročsuņus (vai citus dzīvniekus, robotus, alienus) perināt, audzināt, izplatīt. Nav šaubas ķēde norausies lielāko daļu gadījumos...dieviņi nav bijuši visuvareni, vispareģojoši.

aija

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/17/04 9:40

JP: < Uz pasaules ir tāda valstiņa kā Vācija – šobrīd tā ir viena no brīvakajām, demokrātiskākajām valstīm pasaulē. Bet tur nopietna policija ar efektīvu organizāciju un solids ordnungs.>

Laba analoģija. Ja policisti korumpējami, sastrādā ar kriminālistiem, patvaļīgi izpilda savu darbu, piekukuļojami, vai var piesavināt apcietināto mantu - tad veidojās necieņa pret kārtības uzturēšanas taisnīgumu vai iespēju.

Netaisni & necilvēcīgi apstākļi cietumos kurjā pārsvars nav transkulturāli bīstami predatori, bet politiskie, garīgi slimie, kādas etniskās vai citas pamatidentitātes kopiena, sīkumu pārkāpēji, vai neuniversālu vērtību herētiķi, arī grauj likumu, tiesas sistēmu, taisnīguma reālu pieņemšanu sabiedrībā.

aija

 

 

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 9/17/04 10:22

Harijs:

< Sāk tā kā pamazām pec Nirnbergas smaržot. >

Kautkur citur sveikā atkal piemin nevainīgos upurus, tos atradīsi par isu pasauli. eoriski jau napstrīdu tavas domas tikai skatoties atpakaļ piekrītu Aijas piezīmei:

<< Vainīgi ir vai visi, tomēr dažiem vairāk & paliekošāks iespaids nekā citiem. Vistraģiskāk kad tik bieži varas spējas (gan neizmantotās, gan tās kurjas nevajadzēja lietot) & atbildība ir apgrieztā kārtībā. (Arī tik daudz atkarīgs no pareizā momenta & vietas.)>>

Vai Bušam bij pareizi vai ne vairs nav jautājums. Svarīgāk sargāt tautu no iekšējiem dumpiniekiem. Kamēr robezas nav stingrāk sargātas un vietējiem bailes paziņot kur teroristi atrodās haos vēl apmeklēs katru pilsētu. Kur ir haos un valdība nespēcīga, prese izmanto par to tikai rakstīt.

Vismaz atradu vienu rakstu kas uzņem citu slāni

Iraqi VP Details Peace Talks With Tribes

By BASSEM MROUE

Associated Press Writer

http://hosted.ap.org/dynamic/stories/I/IRAQ_PEACE_TALKS?SITE=DCTMS&SECTION=HOME

Zigrida

 

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 9/17/04 10:35

Harijs:

< Nujā, nupat jau ANO (U.N.) ģeneralsekretārs tieši un skaidri izteicies par Irakas karu, kura ari Latvija piedalās...>

Harij, cik patronas latviešu "bruņotie pēki?" izšāva Irakā?

Zigis.

P.S. Interesanta diskusija, tikai diemžēl nav laiks uz dažām dienām tanī piedalīties.

 

 

 

 

From: zzz@zzz.net
Date: 9/17/04 10:46

Jon Plunt wrote:

< Ja Huseins būtu atturējies no kārdinājuma karot ar Irānu...>

Fascinējoši, cik Pluntujonam īsa atmiņa.

Nu-s, atsvaidzināšanai viena smuka bildīte un tekstinš.

http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB82/

Un tātad Pluntujon Irānas Irākas kara laikā Sadams bija labais čalis, kā to arī parāda Rummijs smaidīgi spiežot viņam roku.

IK

 

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 9/17/04 11:15

Zigis Pistole rakstija:

< Harij, cik patronas latviešu "bruņotie pēki?" izšāva Irakā?>

Nezinu, viņi man par to neziņo. Svarīgs ir nevis izšauto patronu vai apēsto konservu skaits, bet gan (diemžēl) PIEDALĪŠANĀS nelikumīgā karā.

Harijs

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/17/04 11:36

Sveiki!

Zigrīda Kareivīgā zina gan šo to par karu. Karā neesot svarīgs cēlonis, bet gan kārtība:

< Vai Bušam bij pareizi vai ne vairs nav jautājums. Svarīgāk sargāt tautu no iekšējiem dumpiniekiem. Kamēr robezas nav stingrāk sargātas un vietējiem bailes paziņot kur teroristi atrodās haos vēl apmeklēs katru pilsētu.>

Jā, jā. Pavisam nesen tas bija, kad Gribīgo koalīcijas dižvadoņa runas vīri un sievas mūs mierināja, ka mūsu teritorijā kārtību traucējošie "iekšējie dumpinieki" esot saskaitāmi tikai dažos simtos. Viss, kas jāizdara, lai ieviestu mūsu teritorijā kārtību ir viņus pēc iespējas rūpīgi apslaktēt un - miers un āmen. (Un par to laiku dažus aizdomā turamos paspīdzināt, lai uzzinātu kurā vietā tur mūsu teritorijas smiltīs ir galu galā aprakti tie mūsu bijušā sabiedrotā Saddama Huseina saražotie masu iznīcināšanas ieroči, vai ne?)

< Kur ir haos un valdība nespēcīga, prese izmanto par to tikai rakstīt.>

Amerikas prese uz pasaules fona līdz šim ir izcēlusies savā bezatbildībā - atbalstot krimālus idiotus kara kūdītājus un Gribīgo koalīcijas Vadoņa vēlmju domāšanu:

http://www.nybooks.com/articles/17397

Tad vēl Zigrīda Kareivīgā piespēlēja mums tādu Amerikas presē atrodamu prieka vēsti:

<< Ibrahim al-Jaafari ... downplayed that possibility that a trial of former Iraqi President Saddam Hussein might start soon because "the huge number of crimes that Saddam Hussein committed might take time to shed the light on them" ...>>

Don't forget, Zigrīda Kareivīgā, that another factor in this decision could be that it might come to light during such a trial that the United States tacitly acquiesced in most of those crimes during the time those crimes were committed, and supported Saddam Hussein for its own national geopolitical advantage.

George

 

 

 

 

From: baiba2000@hotmail.com
Date: 9/17/04 12:08

Cietos, cietos, nenocietos: biju jau cieši nolēmusi nejaukties Sveika diskusijās, taču.. vai nu

a) piemetusies pārlieku stipra nagu nieze - gribot negribot pret datora taustiņiem jāpakasa, vai
b) radušās aizdomas par krimināliem gēniem, kas nez kā iemājojuši manā organismā.

Un tieši Irākas un Huseina sakarā.

Tāpēc jautājums tiem, kuri uzskata, ka ASV, iebrūkot Irākā, rīkojās augstākā humānisma vārdā: kas ir morālāk - nelikumīgi un netikumīgi  likvidēt vienu vai likumīgi un tikumīgi uz aizsauli raidīt tūkstošus? Ja piekrītat variantam Nr. 2, - jautājumu vairs nav. Ja tomēr priekšroka 1. iespējai, paskaidrojiet, lūdzu, kāpēc Bušs nedeva maigu mājienu vai nu savas valsts vai domubiedres (Izraelas) specdienestam nokniebt SH?

Ticiet man, pasaulē šādu metožu ir tik daudz, cik smilšu jūrmalā, un arī meistaru netrūkst. Saceltos  mazs "ak vai!" vilnītis, taču pēc tam - atvaiglojuma nopūta. Tomēr tika izvēlēts gluži cits variants. Mīļie militārie stratēģi, kuri tik kompetenti spriež par politiku, okupāciju un dislokāciju, sakiet, lūdzu, kur te ir loģika? (Protams, ja par loģiskām neuzskata ekonomiskās un politiskās intereses.)

Baiba


 

From: gundars_98@yahoo.com
Date: 9/17/04 12:23

Tas Pats:

< Kad Dievs grib sodīt ameriku viņš tai uzsuta viesulvertas, taifunus un zemestrices, bet kad dievs grib sodit kadu citu valsti, viņš tai uzsuta amerikaņus! :)>

un kad Dievs grib sodīt Latviju, viņam nekas nav jādara - letiņi paši visu nokārto ;)

-- g

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 9/17/04 1:34

Sveiki!

Baibai Baigai piemetusies nagu nieze:

< . . . kāpēc Bušs nedeva maigu mājienu vai nu savas valsts vai domubiedres (Izraelas) specdienestam nokniebt SH?>

Tāpēc, ka SH bija savervējis veselu rindu ūsainu doppelgaengeru kas braukāja pa Bagdadu atvērtos limuzīnos kaisīdami sīknaudu garāmgājējiem un neviens specdienests vairs nevarēja saprast kurš ir tas īstais.

Juris Pasniedzējs

 

 

 

 

From: aiviskip@nycap.rr.com
Date: 9/17/04 2:07

George:

<< Zigrīda Kareivīgā zina gan šo to par karu. Karā nav svarīgs cēlonis, bet kārtība>>

Zigrīda:

< Vai Bušam bij pareizi vai ne vairs nav jautājums. >

Ak, negrib vis bušisti dzirdēt vai Bušam "bij pareizi vai ne" ?

Bail, ka kāds neatceras vēlēšanu dienā....

Alvis

 

 

 

 

From: baiba2000@hotmail.com
Date: 9/17/04 2:13

Juris Pasniedzējs aizrāda -

< savervējis veselu rindu ūsainu doppelgaengeru>

Skaidrs: pieci "ūsaini doppelgaengeri" svaru kausos ir būtiskāki par 500 (vai 5000) bezūsaiņiem.

Secinājums: ūsas (varbūt Pasniedzējs palabos - ūzas?) - pasaules ekonomikas virzītājspēks!

Baiba


 

From: uldis@parks.lv
Date: 9/17/04 3:22

Jā, bija anec:

Sadama miesassardzes priekšnieks sasvāc kopā Sadama dubultniekus un paziņo:

Man ir viena laba ziņa un viena slikta. Labā ir, ka Sadams izdzīvoja vakardienas amerikāņu uzlidojumos.

Sliktā ir, ka viņš pazaudēja vienu roku...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"There's a fine line between fishing and standing on the shore like an idiot."

 

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 9/17/04 4:22

Pistole wrote:

< Harij, cik patronas latviešu "bruņotie pēki?" izšāva Irakā?>

Esmu vienisprātis ar Hariju, ka galvenais ir piedalīšanās.

Bet ne bez šaušanas. Pirmā lapa Apollo meklēšanā: 9. un 26. jūlijā. Tālāk slinkums šķirt.

Mahris

 

 

 

 

From: iugleske@hampshirecontrols.com

Date: 9/17/04 5:00

Jons, mo morālās augstienes:

< ...Neviens nav šaubas, ka Huseins ir masu slepkava un globāls noziedznieks. Ja Kofi Anans pārmet ASV & Co nelikumīgu darbību, tad viņam būtu
jāsaņemās godaprāts un jātzīst sava vaina NOZIEDZĪGĀ BEZDARBĪBĀ, KURAS REZULTĀTĀ GADIEM ILGI GĀJA BOJĀ SIMTIEM TŪKSTOŠI MIERĪGO CIVILIEDZĪVOTĀJU.>

Pasaulē iet bojā vēl joprojām simtiem tūkstoši. Bet vietās kur nav elļa. Un nevajag aizmirst ka S.H. bija viens no "mūsējiem", ASV mierīgi ļāva viņa slepkavības. Ar vārdu sakot, S.H. rīkojās likumīgi.

<...Ir viegli nozākāt Bušu, bet atzīt pašiem savu neizdarību un vienaldzību pret citu ciešanām ir daudz grūtāk.>

Es ievēroju ka pat JP runā par "Buša zākāšanu", ne "ASV zākāšanu". Visi galu galā saprot ka karš bija Buša karš. Un nevajag aizmirst ka karš netika sākts lai likvidētu onkel Huseinu bet lai pasargātu ASV no viņa masas iznīcības ieročiem. Tikai tagad runājam par HS liklvidēšanu (pats to uzskatu par labu lietu) itkā ar to būtu karš attaisnots.

Ar cieņu,
Indulis Gleske

 

 

 

 

From: osis@mailbox.riga.lv
Date: 9/17/04 5:12

Harijs:

< Nevajadzēja tur līst iekšā. Tas, ka Irakas kara gaitā neglābjami izveidosies šāda situacija, bija pilnigi skaidrs jau pirms kara sākuma. Par to rakstija to demokratisko valstu prese, kura drīksteja ari izteikt valdibam nepatikamus viedokļus. Iespejamās notikumu gaitas un varianti bija sīki iztirzāti gan presē, gan tīklos u.t.t.>

Kā teica Turlais : - Nezin kapec teroristi parasti vairojas uz tas zemes,kur apkša ir nafta, kas tur, slikta aura...?

Varu piebilst, ka katru dienu noslikst vairak cilveku nekā iet bojā visos terorisma aktos, bet toties kadas iespejas terorisms paver lielvarām, var sakt karot jebkurā pasaules vieta.... Vai tik Beslana neatgadina Reihstaga dedzinašanu...? Ceru, ka šausmigi kludos...

 

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 9/17/04 5:24

Indulis Gleske:

< Tikai tagad runājam par HS liklvidēšanu (pats to uzskatu par labu lietu) itkā ar to būtu karš attaisnots.>

Laba lieta... Hmmm, un ka butu ar slepkavu likvidešanu bez tiesas turpat ASV? Nu, ja vieteja vara ir parliecināta, ka kāds no blakus ciema ir slepkava, tad vienkārši šaujam viņu nost, tā taču būtu laba lieta. Bija jau tā kadreiz... Pārbaudīta, vēsturiskās tradīcijās balstīta lieta. It īpaši ja īstais (vai iedomātais) vainīgais bija melnais, tad pat slepkavam nevajadzeja būt, pietika mīļāk paskatīties uz balto sievieti. Laba lieta, vai ne? Tomer KKK vismaz, kad nolēma kadu nolinčot, tad ta ari izdarīja, nevis apkāva trīs tuvāko ciematu iedzīvotājus un atstaja vainīgo personu dzīvu...

Harijs,
ieinteresēts par Linča tiesas atjaunošanas iespējām ASV
(ja jau citās valstīs tā esot laba lieta)

 

 

 

 

From: citiem@inbox.lv
Date: 9/17/04 5:39

Pilnigi piekritu - Irakas okupacija , bija pinigi nelikumiga un var novest pie lidziga precedenta , teiksim Latvijas okupacija...Tad nu gribigie vares atkal staties KP, vai biedrus atjaunos pec vecajiem sarakstiem...-)

 

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 9/17/04 5:46

Gundars Kokts wrote:

< un kad Dievs grib sodīt Latviju, viņam nekas nav jādara - letiņi paši visu nokārto ;) >

Jap viņi ielin amerikaņiem D..sā un lieta darita!

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/17/04 5:51

Sveiki!

Osis pauda cerību, ka viņš šausmīgi kļūdās un nocitēja Afganistānas apbumbošanas projektētāju Daini Turlo:

< Kā teica Turlais : - Nezin kapec teroristi parasti vairojas uz tas zemes, kur apkša ir nafta, kas tur, slikta aura...?>

Turlais pats bija terorists, ne jau tāpēc, ka viņa paša zemei apakšā ir nafta bet - vai nu, vai nu, vai nu: 1) aiz ideoloģiskas pārliecības vai 2) tāpēc, ka viņš bija devis savu svinīgo paklausības zvērastu biedrim Brežņevam. vai 3) viņš tādā veidā domāja pelnīt savu dienišķo maizīti.

Juris

 

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 9/17/04 8:34

Man šīs diskusijas par iebrukuma legalitāti šķiet aplam sterilas. Tukšu salmu kulšana. Kautkas par eņģeļiem uz adatas galvas.

Liela valsts uzbrūk mazākai, jo tai tas atmaksājas. Kādam ir labums no šā das izrīcības. Citādi to nedarītu. Likumību ne mēs ne ANO nevaram vainī gajam uzspiest, kā piemēram krievus saukt pie atbildības par viņu grēkiem. Kurā pusē galdam viņi sēdēja Nirnbergas prāvā? Atceraties to pirms debatējiet par likumību.

Daži šos faktus lieto poītiskām priekšrocībām, citi solas Iraku par mērenu cenu pārbūvēt par kūrortu, citi urbs un pārdos naftu, iepriekš visu legalizējot.

Kamēr ASV šo karu nezaudē viss ir ciešamā kārtībā

Gunars

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/17/04 8:50

Sveiki!

Gunars Bezdē pauda tā:

< Kamēr ASV šo karu nezaudē viss ir ciešamā kārtībā>

Šķiet, ka šo pašu domu mēs bieži dzirdējām arī Vietnamas kara laikā....

Juris

 

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 9/17/04 8:53

Jā, bet to karu ASV pazaudēja, Gunars

 

 

 

 

From: iugleske@ttlc.net
Date: 9/17/04 11:14

Harijs par SH likvidēšanu:

< Laba lieta... Hmmm, un ka butu ar slepkavu likvidešanu bez tiesas turpat ASV? Nu, ja vieteja vara ir parliecināta, ka kāds no blakus ciema ir slepkava, tad vienkārši šaujam viņu nost, tā taču būtu laba lieta. Bija jau tā kadreiz...>

Harij, es ticu ka HS likvidēšana ir laba lieta. Nenoliedzami, sānu efecti ir ne visai vēlami, un pilnīgi piekrītu ka Irakas nākotne nemaz tik rožaina neliekas kā mums to apsolīja GWB. Es jau neesmu galīgi stulbs.

Un neapsmādē Linčošanu - varbūt reizēm labāk nekā likumīgā ASV sistēma kas tāpat nogalina nevainīgos. Katrā ziņā, nav lielas šaubas par HS vainīgumu.

Ar cieņu,
Indulis Gleske

 

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 9/18/04 8:26

Gunars:

< Jā, bet to karu ASV pazaudēja>

Šo arī. Ir jau sen pazaudejusi, jau taja momenta kad tika pieņemts lemums par iebrukuma sākšanu.

"Oh, when will they ever learn?"

Harijs

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/18/04 8:45

Baiba:

<Cietos, cietos, nenocietos: biju jau cieši nolēmusi nejaukties Sveika diskusijās, taču.. vai nu a) piemetusies pārlieku stipra nagu nieze - gribot negribot pret datora taustiņiem jāpakasa, vai b) radušās aizdomas par krimināliem gēniem, kas nez kā iemājojuši manā organismā. Un tieši Irākas un Huseina sakarā.>

Jautājums vispār kurjam, vai vispār piedalīties Sveikā. Vai latviešiem ir vajadzība šādam forumam? Esmu dzirdējusi, nav nozīmes, nekas interesants netiekot pārspriests & kad tiek, tad jau attiecībā par Latviju, Baltiju, Krieviju & Eiropu iekšletiņi jau daudz labākus avotus ir izlasījuši.

    ---- Izteikties publiski - neesot vajadzīgs & iespējams riskanti. Labāk neizteikties, klusēt.

    ---- & vispār nēesot nozīmes runāt par lielām vai svarīgām lietām, jo tāpat nekā nevar izdarīt. Viss notiekot kā notiek & tāda ir dzīve.

    ---- nekā nopietna nevarot panākt, kā norāda Rītdienas neveiksmes

    ---- bet jokošanās & asprātības pārbaude ātri apnīk & bez tam ir īsti, nopietni darbi kas katram jādara, kapēc arvien mazāk vajadzība vai griba izklaidēties ar tiem pašiem, kurji bez tam apnīk, vai kurjus pāraug.

< Mīļie militārie stratēģi, kuri tik kompetenti spriež par politiku, okupāciju un dislokāciju, sakiet, lūdzu, kur te ir loģika? (Protams, ja par loģiskām neuzskata ekonomiskās un politiskās intereses.)>

Atbilde nav tik nosacīta kā liekās, bet piemērs & izvēle vairāk ekstrēma vai ironiska nekā laimīga. Tas tapēc, ka jautājums formulēts kā tikai divas izvēles - lai gan =ētiski= neviena no šīm izvēlēm nav īsteni attaisnojama.

Nepalīdz arī Jura pusjoka atbilde, nožmiegt Š bija apggrūtināta dopelgangeru dēļ. Jura atbilde nav tieša atbilde bet izvairīšanās - nogrūž jautājumu par ētiku pie malas atvietojot to ar jautājumu par praktiskām grūtībām izpildījumā.

Ja atzīstam kā pieņemamu izkārot problēmas kā to dara bandas & gangsteri ar rīkotām slepkavām, tad kāda nozīme likumam, jo īsteni visu nosaka tikai & vienīgi vara, varbūtības & gadījumi bet jebkāda kārtība, līgums ir ilūzija?

Īsteni tiek pieņemta ielas tiesa par realitāti & ētiku kā tādu pienapuicisku vai sieviešķīgi sentimentālu luksu, jo civilizācīja arī esot liekulīga ilūzija, līdzeklis ar kurju apmāna lētticīgos tie kas zina vienīgo realitāti - varu.

Irakiešiem kas grib amerikāņus ārā no Irakas, piemēram nav nekādas problēmas nogalināt - bieži izteikti publiski & simboliski, tos kas sastrādā ar amerikāņiem. Nav nekādas mīkstas jūtas, ka šiem cilvēkiem mazāk prātā nodevība vai naids pret savu tautu, kā tie ir ļoti nabadzīgi & izmisuši sagādāt sev iztiku. Izmisuši cilvēki pieņem riskus, pat nāvīgus & neracionālus riskus, jo griba ēst stiprāka par ilgtermiņa aprēķiniem.

Otoh, ja gribam nevis rūgtu realitāti, bet ētisku filozofiju & racionālus secinājumus, nevar attaisnot ne linčošanu, ne preventīvas slepkavības. Ārpus likuma terorisms & slepkavības (atenāti) it kā likuma dēļ ir variants no labuma sargāšanu ar ļaunumu, vai mērķis attaisno līdzekļus. Kā var ārpus likuma darbība attaisnot likumīgu?

Ja atzīst likumus drīkst neievērot daži, vai grūtos apstākļos, tad kur izbeidzās uztvere likumu vispār uzskatīt tikai par traucekli ko apiet?

(Tas nav tas pats kā taisnīgam likumam jābūt arī ar mečanismu pielāgoties apstākļiem lai nekļūst absurds & pretējs mērķa nozīmei.)

Pat simboliska likuma izpilde var būt ar savu vērtību pat svarīgāka nekā īslaicīgs "vispraktiskākais" & "vislētākais" atrisinājums. Tiesa & likumi nav lēta vai vienkārša kā lode pakausī & prasīt jautājumus vēlāk. Cena alternatīvam (bezlikums, terors) ir pārāk smaga.

aija

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 9/18/04 8:50

<< Jā, bet to karu ASV pazaudēja,>>

Harijs:

< Šo arī. Ir jau sen pazaudejusi, jau taja momenta kad tika pieņemts lemums par iebrukuma sākšanu.>

Vēl gluži neesam to pazaudējuši, jo vel turpinam gāzt naudu Irakā. Gunars

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/18/04 9:01

Harijs:

< "Oh, when will they ever learn?">

Ciniķim viss pie kājas, puķes aiziet ar karjavīru līķiem. Tas teiks, neņems Amērika, paņems Krievija, Ķīna utt...bet īstie ieguvēji ir kādi tumšā miglā apslēptie aiz visas izrādes... Atliek pieslieties tam kungam kas šobrīd nedraud nogalināt.:(

Nepiekrītu.
aija

ps "Cīņa pret mums turpinājās BEZ LIKUMIEM VISAI PASAULEI TOS NEIEVĒROJOT, tapēc mēs neesam PIESIETI jebkādiem PIENĀKUMIEM ar jebkādu & mēs cīnīsimies tā kā mums labāk."

/Šamil Basayev, kas atzinies Beslanas skolas bērnu slepkavībās,lidmašīnu nogāšanās & Maskavas bumbošanās/

(The fight against us continues WITHOUT ANY RULES with the CONNIVANCE of the ENTIRE WORLD, so we are NOT BOUND by any OBLIGATIONS with anyone and we shall fight the way we find comfortable and beneficial.)

Reāla "patiesība" (kad nav likums visiem, nav likums), kurjai būtiski NEPIEKRĪTU (jo tomēr ir LIKUMS augstāks par jebkurja cilvēka varu & neatkarīgs no to darbības, kurju cilvēki ir spējīgi saprast)!

aija

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/18/04 9:38

Sveiki!

Aija Baltā Mahte konstatēja tādu publikas nostāju pret sveikošanos:

< ----nekā nopietna nevarot panākt, kā norāda Rītdienas neveiksmes.>

un

< ----bet jokošanās & asprātības pārbaude ātri apnīk & bez tam ir īsti, nopietni darbi kas katram jādara, kapēc arvien mazāk vajadzība vai griba izklaidēties ar tiem pašiem, kurji bez tam apnīk, vai kurjus pāraug.>

Vispirms, katru dienu pateicos Dieviņam, ka sveikotāju pulciņā neuzstājas ļaudis kuriem trauki jāmazgā un grāvji jārok un valstis jāvalda. Otrs, par darba grupas "Rītdienai" neveiksmi atļaujos atgādināt, ka Aija Baltā Mahte pati nu jau gadiem ilgi konsekventi atteikusies piepalīdzēt izpildīt darba grupas "Rītdienai" pašu pēdējo lēmumu nodarboties ar līdztautiešu apgaismošanu par nepieciešamību sakārtot Latvijas Republikas Vēlēšanu likumu atbilstoši Latvijas Republikas Satversmes noteikumam par Saeimas deputātu vēlēšanām no atsevišķiem vēlēšanu apgabaliem.

< Nepalīdz arī Jura pusjoka atbilde, nožmiegt Š bija apggrūtināta dopelgangeru dēļ. Jura atbilde nav tieša atbilde bet izvairīšanās - nogrūž jautājumu par ētiku pie malas atvietojot to ar jautājumu par praktiskām grūtībām izpildījumā.>

Jura atbilde nav ne pusjoka ne pilna joka. Jura atbilde pilnā nopietnībā norāda uz Amerikas un tās Gribīgo sabiedroto specdienestu galīgu nekompetenci, nemaz nerunājot par to individuālo Vadoņu galīgi kriminālo kretinismu un nemaz nerunājot par to individuālo Balto Tehvu un Balto Mahšu galīgi kriminālo bezatbildību un tieksmi uz galīgi bez-humora nesakarīgu žoožošanu.

Juris

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/18/04 9:52

Juri, ja tev tas svarīgi apsūdzēt mani, vai jebkādu citu par "kriminālu bezatbildību," ko līdz mutes brūķēšana? Kādas ir tavas izvēles?:

    1) iesūdzēt tiesā (vārds "krimināls" nav ar nozīmi bez tiesas), vai,
    2) sarīkot kautko ārpus likuma

Par nesakarību (troksni) vēl vienkāršāk - neļaujies traucēties.

aija

 

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 9/18/04 10:05

Labdien...

Es gribētu vēlreiz pievērst uzmanību Irākas kara sekām. Tās, diemžēl, nav vienkāršs karš, kad vieni šauj un otri krīt. Protams, ir slikti, ka kari vispār ir, bet, ja godīgi, tad diez vai kādam sirds sāp, kaut vai par Darfūru, kur tāpat mirst cilvēki. Irākas kara gadījuma, problēma ir daudz ciešāka. Jo jautājums jau nav par Iraku, bet gan par demokrātiju un viņas spēju tikt galā ar iracionālu tieksmi uz vardarbību. Proti, runa iet par to, ka rietumu kultūras paraugdemokrātijas ir atļāvušās necilvēcisku un nehumānu aktu un demokratiskiem institūti nespēj to novērst. Lidzīga problema piemeklēja demokratiskās valstis pirms II pasaules kara, kad eiropā izveidojas vairāki nedemokrātiski režīmi, ar pietiekami demokrātiskām metodēm. Tas beidzās ar II pasaules karu. II pasaules karš beidzās ar milzigiem upuriem un "auksto karu", kas veicināja cīņu par cilvektiesibām un demokratiju kā vērtībām, ko pretnostatīt "komunisma ideoloģijas" valdzinājumam. "Komunisma prakse" neizturēja konkurenci, nespēja sekmīgi pielāgoties jaunajiem izaicinājumiem un ir pakļauta smagai pārnovērtēšanai. Bet vienlaicigi ar komunisma sabrukšanu, konkurenta pazušanu, ir pazudusi arī Rietumu sabiedribas aktīva izaugsme un modrība demokrātijas un cilvēktiesību vērtību sargāšanā un attīstībā. Irakas karš ir uzvārētāju kliedziens - " We must rule" (*angl. mums ir jāvalda). Tiek izmantoti visi auksta kara atribūti un sasniegumi "propogandas karā", lai attaisnotu šo karu - turklāt nu jau šie sasniegumi tiek vērsti pret pašiem demokratijas īstenotājiem - okupāciju īstenojošo valstu pilsoņiem. Demokrātija pierāda sevi, ka nesaprātīgu un "aklu" ieroci varas nesēju rokās. Mūsdienu sabierības spēja atrast saprātīgu risinājumu "Irakas jautajuma risinašanai" ir eksāmens demokrātijas nākotnes prognozēm. Turklāt vardarbības ekskalācija nav risinājums, jo III pasaules karš nebeigsies ne ar ko.

Aija Veldre Beldavs wrote:

< Juri, ja tev tas svarīgi apsūdzēt mani, vai jebkādu citu par "kriminālu bezatbildību," ko līdz mutes brūķēšana?>

Latvij* šādos gadījumos, kad vel valdija komunisma beztiesiska sistema, medza teikt, ka ar šadiem apvainojumiem megina iesudzet vainīgos sirdsapzinas tiesā :) Citas tiesas šeit neko nevar nedz sodīt, nedz lemt!

Ar cieņu ..

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/18/04 10:12

Sirdsapziņas tiesu šajā saulē var spriest tikai pats.

Kurjš cits spēj ieskatīties otra sirdī, ja pats to neatsedz?

aija

 

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 9/18/04 10:24

Aija:

< Reāla "patiesība" (kad nav likums visiem, nav likums), kurjai būtiski NEPIEKRĪTU (jo tomēr ir LIKUMS augstāks par jebkurja cilvēka varu & neatkarīgs no to darbības, kurju cilvēki ir spējīgi saprast)!>

Arī man daudzi šejienes (ASV) likumi nepatīk. Kāpju tiem pāri kur vien iespējams - braukšanas ātrums, nodokliu maksāšana, publiska vāveru un baložu barošana, utt.

Soda tikai ja vainigo noķer, ne par likuma pārkāpšanu. Gunars

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/18/04 10:25

Sveiki!

Aija Baltā Mahte man proponēja divas izvēles:

<<< 1) iesūdzēt tiesā (vārds "krimināls" nav ar nozīmi bez tiesas), vai, 2) sarīkot kautko ārpus likuma>>>

Nomierinies, Balto Maht! Nav tāda statūta ne Amerikas ne Latvijas likumos kas aizliedz pilsonim jeb pilsonei bezatbildīgi padoties vadonībai. Par "kriminālu bezatbildību" šeit apzīmēju bezatbildību kas noved pie reālpolītiskas gribības piedalīties bezjēdzīgā karā un pēc tam muļļāties nemitīgā nesakarīgā žoožošana.

<<<< Par nesakarību (troksni) vēl vienkāršāk - neļaujies traucēties.>>>

Ja es Tevi uzrunāju, tad tikai tāpēc, ka izvēlos ļauties traucēties.

Taspats Sīkuma Loms nāca Aijai Baltai Mahtei talkā sacīdams tā:

<< Latvij* šādos gadījumos, kad vel valdija komunisma beztiesiska sistema, medza teikt, ka ar šadiem apvainojumiem megina iesudzet vainīgos sirdsapzinas tiesā :) Citas tiesas šeit neko nevar nedz sodīt, nedz lemt!>>

Un Aija Baltā Mahte piebilda tā:

< Sirdsapziņas tiesu šajā saulē var spriest tikai pats. Kurjš cits spēj ieskatīties otra sirdī, ja pats to neatsedz?>

Mēs viens otru pazīstam tikai no vārdiem ko pierakstam. Reti kāds normāls cilvēks pats savu sirdsapziņu apšauba. Runa ir par veselo saprātu.

Juris

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/18/04 10:31

Juris:

< Runa ir par veselo saprātu.>

kas būtu?

Jura šauri definēto pēc tā attiecības ar Jura formulējumu par vēlēšanas likumu?

aija

 

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 9/18/04 10:35

Aija:

< Pat simboliska likuma izpilde var būt ar savu vērtību pat svarīgāka nekā īslaicīgs "vispraktiskākais" & "vislētākais" atrisinājums. Tiesa & likumi nav lēta vai vienkārša kā lode pakausī & prasīt jautājumus vēlāk. Cena alternatīvam (bezlikums, terors) ir pārāk smaga.>

Tulkojot Juri Pasniedzēju- zirga mēsli. Gunars

 

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 9/18/04 10:36

Aija Veldre Beldavs wrote:

< Sirdsapziņas tiesu šajā saulē var spriest tikai pats. Kurjš cits spēj ieskatīties otra sirdī, ja pats to neatsedz?>

Taisni tā, katrs individs pats ir atbildigs par savu darbību, nostaju un viedokli. Par sava viedokļa neprecizitati vai naivumu, nespeju argumentet, vai viņa aizstašanu ar propogandu! Personas autonomija! Cik lielā merā mes varam atbilst šim cilveciskajam standartam arī ir jautajums! Musdienas, kad informacija ir rinķi un apkart, cilveki paliek aizvien paviršaki pret šī principa ievērošanu un viņiem aizvien mazak paliek laika sevis uzlabošanai un trukumu noveršanai, par ko arī visiem apkartejiem ir tiesibas pukoties!

Ar cieņu ...

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/18/04 10:48

Sveiki!

Aija Baltā Mahte kārtējo reizi norauca asariņu, salieca muguriņu un žēli nopūtās, ka nezinot tādu lietu kā veselo sapratu:

< kas būtu? Jura šauri definēto pēc tā attiecības ar Jura formulējumu par vēlēšanas likumu?>

Tieši tā, Balto Maht! Vēlēšanu likums ir demokrātijas pats izejpunkts, tātad pietiekoši svarīga lieta, lai to pamatotu indivīda veselā saprātā kā to darīja paši Eiropas Apgaismības pamatlicēji gan Eiropā gan Amerikā jau astoņpadsmitā gadsimtenī.

Juris Pasniedzējs

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/18/04 10:54

Apsveicu par norindošanos blakus pasaules domu gigantiem kas katrs atrada savu atšķirīgo vienu vienīgo cēloņizskaidrojumu visām izrietošām cilvēkierobežotībām! <g>

aija

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 9/18/04 11:05

Sveiki!

Tevi, savukārt, apsveicu ar sevis norindošanu blakus pasaules domu punduriem, kas iedomājas, ka Eiropas/Amerikas Apgaismības pamatlicēji tik vien panāca kā "katrs atrada savu atšķirīgo vienu vienīgo cēloņizskaidrojumu visām izrietošām cilvēkierobežotībām! <g>"

Juris Pasniedzējs <g>

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 9/18/04 11:20

Pamatlicēji nav nosacīti tas pats kā manis minētie pašapzīmētie domu giganti ar smilšu kājām. Literatūra par laumām (fairies) piedāvā pundura tēlā mērauklu par cilvēka attiecību attieksmi - (laumu gadījumā par neizskaidrojamo vai pārdabīgo).

aija

 

Kas jauns Latvijā?