Re: Atkal mājās

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/3/04 12:04|
Subject: Atkal majas I

Sveiki!

Esmu atkal pec dazadiem piedzivojumiem un verojumiem. Centisos pastastit [ar vairakiem verojumiem un piedzivojumiem.

Ieskatoties sveikotaju parrunas septembra otra puse, jasaka, ka tas man likas bezgalogi atkartotas un pat apnicigas. Lai sajas saruņas ievestu sprigtaku garu un lai atspeletos vismaz daziem, ceru aprakstit vairakus verojumus un piedzivojumus raiba virkne. Par lasitaju reakciju, gan pozitivo, gan negativo, vienmer priecasos.

Sakus ar negativo. Tikko saskaitoju valsts, manas apdrosinasanas apvieniba un manus izdevumus par lielo arstesanos pagajusa manesi. Man saubu nav, ka visu to Latvija nebutu pardzivojis, bet Amerikas darga medicina kopa izmaksajusi pameram vienas jaunas automasinas vertibu. Gals vel nav gluzi saredzams, bet es tāgad saprotu, ka pat itin turigi draugi Austrumkrasta man sak stastit par valsts apmaksatas universalas aprupes vajadzibu. Vel varu pieminet, ka parpratuma del biju parak daudz atskidinajis asinis ar specigam zurku zalem, un ta pavadiju divas nepatikamas naktis Dienvidu piekrastes slimnica pie Bostonas. Traki laba sajuta tad, kad mani palaida majas burat ar Marites jaunoi buru laivu!

Visu labako,

Gundars

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/3/04 12:29
Subject: Re: Atkal majas I

Gundars:

< Man saubu nav, ka visu to Latvija nebutu pardzivojis, bet Amerikas darga medicina kopa izmaksajusi pameram vienas jaunas automasinas vertibu. Gals vel nav gluzi saredzams, bet es tāgad saprotu, ka pat itin turigi draugi Austrumkrasta man sak stastit par valsts apmaksatas universalas aprupes vajadzibu.>

Tā ir. Tiem kam nav veselības apdrošināšana jo pat nepeln tik daudz lai samaksātu, ieskaitot daudzus pašalgotus (self-employed) mazturīgos kas nelabvēlīgi iebāzti vienā nodokļu kategorijā ar bagātiem biznesmaņiem, nav citas izejas kā pašdziedināšana. Žēl skatīties kā tieši visnabadzīgākie pieķeras pie nepārbaudītām zālēm kādas var iegādāt bez ārsta paraksta, jo nevar pat atļauties samaksāt par ārsta apmeklējuma. Tā nesaņem preventatīvu palīdzību, tikai kad notiek sabrukums aiziet uz slimnīcu & slimnīcas ne labprāt tādus pieņem, jo nevarēs piedzīt milzīgos parādus.

Manuprāt pamatpreventīvā ārstniecība vajadzētu būt kautkādā veidā pieejama tik vēl bagātā valstī kā Amērikā.

Taču, ja nē, tad vismaz pieeja informācijai kādas ir citas opcijas.

aija,

kas studenta gadus naudu pelnot kā pašalgota iztika bez apdrošināšanas, jo pat studentu apdrošināšana šinī universitātē bija par dārgu iepretīm ko tā solījās segt (katastrofisko)

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/3/04 1:18

Subject: Re: Atkal majas I

Aija: < Manuprāt pamatpreventīvā ārstniecība vajadzētu būt kautkādā veidā pieejama tik vēl bagātā valstī kā Amērikā.>

Vistrūcīgākos valsts, t.i. mēs, apmaksā pilnīgi. Visbagātākie un apdrošinātie ari saņem visu vajadzīgo, Nekur nav tik efektīgas ārstniecības kā ASV, kas tāpēc ir ari visdārgākā. Kas uzdrīkstēsies kautkādi lētāk ārstēt savu slimnieku, dzirdēs no viņa advokāta. Pagājušā gada, (piem.) rentgena aparāts nav lietojams, ja jaunais jau ir uz tirgus, ari par to advokāts rūpēsies. Nav tā ka varetu braukt ar pērno automobili. Tas viss izmaksā vairāk nekā jebkur citur pasaulē, jo ir jāpērk JAUNS Rolls-Royce VISAS šīs nebūšanas varētu atvieglināt, ja 1.tiesā zaudētājam būtu jāsamaksā vinnētāja izdevumi un 2.advokātiem maksātu par padarītā darba laiku, nevis dalību šinī loterijā Daudz vairāk ārstu būtu atkal darbā par mazākiem honorāriem, slimnīcas būtu lētākas par viesnīcām, utt.

Mums ir 6% no pasaules iedzīvnieku, bet 95% no pasaukes advokātiem. Starp citu, 43.5% no visas statistikas neder ne velnam, jo x% no likumdevējiem ir advokāti

Gunars

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/3/04 1:21
Subject: Re: Atkal majas I

Aija: < Manuprāt pamatpreventīvā ārstniecība vajadzētu būt kautkādā veidā pieejama tik vēl bagātā valstī kā Amērikā.>

Aija, te isteniba ir divi jauatajumi:

1. Kada arstesanas ir iespejam plasa, pasaules meroga? Man ir skaidrs, ka "Merck" specialo razotas un par brivu dalitas acu zales Afrika vien pasauli nenotures redzigu visas lietas. Loti liberalais Oregonas stats brivu, universalu un pilnigu arstesanos apzin*t ierobezo. Tāja pasa laika darga arstesanas ved uz labaku praksi un citiem uzlabojumiem arstnieciba (j*, ari manam zurku zalem).

2. Kas var par visu samaksat? Ka kadreiz dziedaja Vacij*, "Wer kann das bezahlen, wer has soviel Geld?" Pagajusa gadsimt* pat loti bagatajam Rokfeleram neizdevas nodzivot karotos 100 gadus (mira 97 gadu vecuma). Nav nozimes runat par bagatiem biznesmeniem (labak riuna part vieniem, vai otriem!). Pat pardalot visu turigo lauzu mantu, vispirms atradisim, ka pat mantas tirgus vertibam nemainoties, Amerika vai Latvija (nemaz nerunajot par pasauli), ar to nevaretu nodrosinat visiem labako arstniecibu. Tacu tulit pec tam ieverosim, ka utopiska vienadosana satriec materialo vertibu strukturu, un iecereta mantas dalisana neienes neko pietiekamu (padoma, cik verti ir Bila Geitsa ipasumi un akcijas, ja vins nevar neka nopelnit).

No praktiskas puses, kopigas arstesanas izmaksas aug atrak par tautas ienakumiem, bet augstaki tautas ienakumi nav gaidami. Amerika tautas (veletaju) vairums pasreiz nevelas nodoklus pacelt.

Visu labako,

Gundars

 

 

 

From: aiviskip@nycap.rr.com
Date: 10/3/04 1:30
Subject: Re: Atkal majas I

Gundars: < Ka kadreiz dziedaja Vacijā, "Wer kann das bezahlen, wer has soviel Geld?" >

Wer soll das bezahlen, wer hat soviel Geld?
Wer hat soviel Pinke, Pinke, wer hat soviel Geld?

kādam jābūt kumadīna līmenim asinis lai tiktu ievietots slimnīcā?

Alvis, arī uzmanīgi indējās ar žurku zālēm

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/3/04 1:37

Alvis Šķipsna: < kādam jābūt kumadīna līmenim asinis lai tiktu ievietots slimnīcā?>

Ja sāk kautkur asiņot, vai ja zilumi uz ādas metas pec minimālas provokācijas. PTT paildzināšana krietni pāri laboratorijas kontrolei. Pastāsti ārstam kādas vēl zāles Tu ēd, dažas paaugstina PTT. Slimnicā jau to

nobalansēs. Uzmanies. Gunars

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/3/04 3:17

Paldies, Alvi, par labojumu vacu zingei.

Man pasreiz vel viss nav skaidrs par velamo asins skidinajuma limeni. Tacu realo limeni var mainit vairaki faktori. Netaisos dot padomus arstnieciba, bet sagaidu, ka Kumadina deva man bus starp 5 mg. un 2,5 mg. diena. Lidzsvarosana, ka to saka dakteris Gunars, ir jasaskano ar visam zalem. To izdarit liekas samera viegli. Mana interesentaka problema ir ta, ka janoskaidro, kur isti asinosana sakas. Tas laikam bus oktobra projekts!

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/3/04 5:33
Subject: Re: Atkal majas I

Gundars: < Mana interesentaka problema ir ta, ka janoskaidro, kur isti asinosana sakas. >

Vājākā ķēdes loceklī - jēlums, ievainojums (piem. bārdu dzenot) vai tml. Kumadins asiņošanu tikai turpina un vieglāk atļauj tai sākties. Ja Tu esi slimnicā, jādomā, ka kādam ir aizdomas par asiņošanu kautkur. Vai neviens nekā nav teicis? Vai Tev ir kas redzams zem ādas, piem. zili-melni plankumi? Vai izkārnījums melns? Hemoglobina krišanās kādreiz ir viss kas cel aizdomas. Piles veida TV kameras tagad var ceļot no zobiem lidz hemorroidiem un rādīt bildes rengenologam. Lai nu Tev labi veicas. Gunars

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/3/04 5:34
Subject: Atkal majas, II

Sveiki!

Skatos uzkrato pastu un atrodu savu tiesu humora.

Amerika ar 1.oktobri s*kusies Ziemas (svetku) tirdzniec*bas sezonas. Katalogi, sludinajumi un citadi pied*vajumi nak maj*s pa logiem un durvim.

Vispirms apskatos "Neiman Marcus" Ziemassvetku katalogu (slaveno "Christmas book"). To mums piesuta jau no tiem senajiem laikiem, kad dzivojam Peblb*ca "trucigo" rajon* un pa reiziei iepirkamies "N-M" filiale Montereja. Jau pirmaja lapaspuse redzu "Vinai" pied*vatos sikos grabulus, cen* no 150 l*dz 900, k* ar* "Faberge" olu kopijas par 2 500 dolariem. "Vinam" pilnu brunu kompletu viduslaiku mode par 20 000, "Maserati Quattroporte"par 125 000, bet cepelinu no Vacijas par 10 miljoniem dolaru. Valda no si kataloga smelsies idejas svteku susanas darbiem un kadiem niekiem svetku galdam.

Apskatos ari Sanfrancisko Juras karaspeka kluba ("SF Marines") zurnalu. Ziemassvetku sezonai klubs piedava ekskursijas uz senam kauju vietam Klusa okeana salas, agraka arlietu ministra Dzordza Sulca vard* nosaukto lekciju seriju (pirmais runatajs bus juras karaspeka generalis, kurs atgriezies runas par s*kum* un pasreizej*m vina vaditam kaujam Iraka). Kluba telpas un pakalpojumi pedejos gados loti uzlaboti, un te varetu atrast itin lepnu vietu ari Harijam Busam vina vizitem Sanfrancisko.

Oregonas Universitati beiguso zurnals piedava lielu klastu sporta drebju par tiri normal*m cenam. K* t*? Letakiem piedavajumiem ir pieticigi norad*ts, ka tie ir importi; darg*kie razoti Amerik*. Ar importa-eksporta diskusijam Oregonas U. pasreiz jauzman*s, jo viens noi liel*kiem ziedot*jiuem ir Fils Naits, "Nike" firmas l*dzdibin*tajs, bet vairums macibspeku un studentu tur ir noskanoti pret "globalizacijas" postu.

Priecigus svetkus savlaicigi novel Ziemassvetku vecitis

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/3/04 5:41
Subject: Re: Atkal majas I

Dakteri Gunar,

South Shore Hospital eksperti tiesam likas loti zinigi, un izmantoja visus iespejamos parbaudes, aparaturas un citus lidzeklus, ari CATSCAN, diagnozem. Vini par tam raksta manam internistam. Vinu satiksu pirmdien, bet sirds elektriki ceturtdien. Ka redzi, viss kustas uz prieksu. Jutos loti labi.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/3/04 5:48
Subject: Re: Atkal majas I

Sveiki!

Dakteris Alvis dziedāja aplami:

< Wer soll das bezahlen, wer hat soviel Geld? Wer hat soviel Pinke, Pinke, wer hat soviel Geld?>

Pareizi būtu bijis tā:

"Wer soll das bezahlen, wer hat das bestellt, wer hat soviel Pinke-Pinke, wer hat soviel Geld?"

Juris Pasniedzējs

 

 

 

 

From: aiviskip@nycap.rr.com
Date: 10/3/04 6:50
Subject: Re: Atkal majas I

Juris Pasniedzējs: < "Wer soll das bezahlen, wer hat das bestellt, wer hat soviel Pinke-Pinke, wer hat soviel Geld?">

Tā viš ir! Tagad pasniegta pareizā versija

Alvis

Juri, vai tev tā dziesmiņa ir? ja nav un gribi, varu aizsūtīt

 

 

 

 

From: gailitis@ca.inter.net
Date: 10/3/04 11:59
Subject: RE: Atkal majas I

Sveiki,

Japiekrit Gundara kritikai par pedeja laika Sveika saturu, kur ar dažiem izņemumiem tiešam apnika parskatit tas sarunas, kur nu vel kadai atsaukties.

Japiekrit ari par medicinas apkalpi un tas dardzibu bagataja ASV. Nodarbojoties abas robežas puses šini nozare, noveroju cik daudz uzmanigaka un labaka ir ASV medicinas apkalpe salidzinot ar musejo universali pieejamo. Tomer, ņemot visu vera, liekas labak visiem (nabagiem un bagatiem) saņemt to palidzibu kad ta ir nepieciešama neka palikt pavisam bez tas, ja nespej samaksat. Protams, mums dažreiz jagaida gadu lidz saņemam iespeju NMR parbaudei un pat menešus Catscanam ja dzive nav apdraudeta. Cik atri to saņem ari atkarajas no cilveka slavenibas, kas diemžel spele lomu, kaut to noliedz.

Mes vairs neuzdrošinamies apmeklet ASV bez papildus apdrošinašanas jo kadus 10 gadus atpakaļ, sievu vajadzeja ar atro palidzibu aizvest uz vienu Atlantas slimnicu un tur viņu ļoti atri un kartigi parbaudija kadu pus dienu pirms atlaida. Kad saņemam reiķinu (kur bija katrs niecinš ierakstits) sanaca kadi $7000. ASV! Tas butu bijis dargs ceļojums bez tas apdrošinašanas. :o(

Protams ta iespeja advokatiem pelnit un arstus ar slimnicu iesudzet tiesa par kadu patiesu vai iedomato pielaisto kļudu dara šadu apkalpi ne tikai izsmelošu bet to ari sadardzina. Itsevišķi ta nebeidzama dzišanas pec jaunakiem diagnoses aparatiem un citiem ertibas pavairotajiem šausmigi sadardzina šo agrak vai velak visiem nepieciešamo palidzibu. Kur un ka atrast to merenibas stavokli, un vai tas pat ir iespejams, pagaidam paliek liels jautajums.

Vel maza kritika par arstniecibas veidiem abas robežas puses kur notiek par daudz zaļu parakstišana arstešanas vajadzibam itsevišķi tiem kam ir kads apdrošinašanas veids. Šeit pensionariem zales parasti ir brivas, un bieži tie tiek 'parzālēti' jo ņem tik daudz un dažadu tablešu savam kaitem, aizmirstot to draudošo kumulativo efektu.

Novelu Gundaram labas atsauksmes no analizes un pilnigu izveseļošanos.

Vilis G. <')))><

 

 

 

From: signis@gmail.com
Date: 10/4/04 4:43
Subject: Re: Atkal majas I

Jābrauc ārstēties uz Taizemi :-)

Bangkokas labākajās slimnīcās ārstēšana un aparatūra ir ļoti augstā līmenī, ārsti izglītojušies ārzemēs, bet cenas vairākas reizes zemākas kā Amerikā un arī Eiropā. Cenu līmenis tajās gan ir pārmērīgs šejieniešu vidusslānim, bet šīs slimnīcas īstenībā orientējas uz ārzemniekiem un vietējo naudīgo slāni. Ir pat daudzas firmas, kas ārzemniekiem organizē braucienus, kuros var savienot ārstēšanos un operācijas ar ekskursijām - tā teikt, ietaupīto ārstēšanās naudu varat iztērēt kā tūristi. Līdzīga situācija arī Malaizijā.

Signis

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/4/04 10:41
Subject: Re: Atkal majas I

Signi, doma par arstesanas vietas izveli ir laba, bet prakse ierobezota. Jau sen perku dazas no savam zalem Riga, kur tas ir letakas. Dazam slimibam man pazistamie Latvijas arsti ari nav nevaligi savos paskaidrojumos un ir neapsaubami kompetenti savas specialitates. Izvele sasaurinas tad, ja vajadzigs izvertet dazadu zalu sortimentus (visas sis zales nav Riga pazistamas), ja vajadzigas jaunakas datorizetas medicinas informacijas sistemas un aparatura, un ja arstesanas prasa ilgu apsekosanu vairak ka vienai slimibai viena reize. So apsverumu del es jau vairakus gadus atpakal atgriezos uz pastavigu dzive Amerika, un uz Latviju braucu ciemoties.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/4/04 10:51
Subject: Re: Atkal majas I

< Wer soll das bezahlen, wer hat soviel Geld? Wer hat soviel Pinke, Pinke, wer hat soviel Geld?>

Cerams, ka busim tikusi pie vienas muzikas un vieniem vardiem. Kad saksies dziedasana?

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/4/04 11:04
Subject: Atkal majas, III

Sveiki,

Mana atputas celojuma laika ir atnakusi zina, kas satrauc vienu no maniem Amerikas problemu un uzvedibas verotajiem. Mes abi jau sen esam norupejusies par Latvijas pasas liktenu lemeju patrtiotismu un uzticamibu. Mus satrauc so viru un sievu perkamiba un censanas izpatikt gan Austrumiem, gan Rietumiem.

Par to loti, loti ieteicu lasit RAND vertejumu par iespejamiem Amerikas un Krievijas konfliktiem un Latvijas problemam saja sakariba. Iespejams, ka pieminetas rupes ir aktualas, jo pedeja laika jutu politisku nervozitati un nenoteiktibu Latvija.

RAND vertejumu, kas sagatavots Amerikas brunoto speku vadibai, var lasit:

www.rand.org/pubs/monographs/2004/RAND_MG112pdf:

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 10/4/04 12:15
Subject: Re: Atkal majas, III

Bijušie trimdinieki pārāk baidās no Krievijas. Protams, krievi līdz pēdējam cerēja, ka Latvija nebūs ES, tāpēc tagad sper zemes kārtu ārā, aiz dusmām par zaudēto ietekmi. Jā, Baltijas krievi piebalso Putinam, lai Latvijā saglabātu vecās privilēģijas un vēl iegūtu jaunas. Smiekli nāk kaut vai par tiem pašiem nepilsoņiem - pašā Krievijā ir vairāk nepilsoņu nekā visās Baltijas valstīs iedzīvotāju kopā. Viņi pie tam uzdod samazinātus skaitļus, jo "nevarot saskaitīt". Taču tiklīdz Baltijas krieviem būtu jāizšķiras - vai nu ES vai Krievijas Federācijā, viņi nešauboties balsotu par ES, jo Krievijas režīmā atrasties nevēlas neparko.

Ausma

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/4/04 6:23
Subject: Atkal majas, IV

Sveiki!

Sodien sekoju tukstosiem turistu, kas apsedusi St. Helensa [kada anglu austmana vards] kalnu, un jauka oktobra saulite gaida uzspragstam so lielo ugunsvemeju. Ka jau cīitur saja krasta, vulkanu darbiba ir saistita ir eksplozijam, un tas ir tiesam iespaidigas. Ta sim, reiz skaistajam St.Helensam 1980. gada eksplozija noarda visu virsotni apmeram pusstundu pec tam, kad Valda tam bija pabraukusi garam. Boja toreiz aigaja ap 60, kur bija atteikusies laika evakueties. Velak braucam pa pelnos klatiem celiem majas no Sanfrancisko, ieprieks automasinai sapirkusi gaisa filtrus.

Cik viegli pierast pie citur maz manitam katastrofam! Ar Valdu esam vairak ka 50 gadus pie musu pasu, vel vienmer silta Renira kalna un piedzivojusi vairakas ieverojamas zemes trices. Esam parliecinati, ka uz musu maju nekadas izjususu klinsu un pelnu straumes nenaks, un ta seit vairak redzam dabas skaistumu un bagatibu.

Tikko novacam pedejos tomatus, aplejam krasnas pukes darza un kartigi iepirkamies saknes un citus daqrzajus pie vietejiem lauciniekiem. Tas kopa mani uzmundrinaja drusku domat par dazadam vertibam un sasniegumiem. Bet par tam citreiz.

Visu labako

 

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/5/04 4:14
Subject: Atkal majas, V

Sveiki!

Degunu skaitisana turpinas, un man ta nupat ir apnikusi. Busam 51, Kerijam 46, un sie vertejumi vel drusku svarstisties. Neka noteiktaka par lielu nenoteiktibnu nebus. Irakas kara lietas nekas daudz nevar manities, bet jaunakas ziunas par ekoniomisko situaciju ari neko nemainis.

Manuprat, kludas Irakas okupacija ir pietiekamas, lai Busam truktu tautas uzticamibas. Ekonomiska labklajiba Amerik* pasreiz ir loti augsta limeni, bet ir tiesam jasaubas par to, vai ta ir noturama. Ja ta ir noturama, tad ir ariu skaidrs, ka tie, kas sagaida un prasa lielus realo algu pielikumus vai dasnus ienakumus no ieguldijumiem, tos nekosos gados nesagaidis. Ari tas samazina ticamibu Busam. Es nedomaju, ka sie apstakli vairo ticamibu necilajiem valstsvira Kerija sasniegumiem.

Neesmu redzejis pedejos datus par uzskatiem izskirosajos statos, bet Busam jabaidas, par to, ka vina religiozie atbalstitaji, vinu uzticibai samazinoties, var tiesam palikt velesanu diena palikt majas. Kerijam vel daudzi japarliecina, ka Amerikai pasreiz iet slikti vai ka vins varetu tiesam dot ko vairak.

Ta ka velesanu rezultati bus gandriz neizskirti visados veidos, varam gaidit ierosinajumus mainit velesanu likumus, vismaz elektoru sadales principos.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/5/04 4:21
Subject: Possible Spam: Re: Atkal majas, V

Gundars wrote:

< Ta ka velesanu rezultati bus gandriz neizskirti visados veidos, varam gaidit ierosinajumus mainit velesanu likumus, vismaz elektoru sadales principos.>

Jā, vot Zjagariņš varētu uzrakstīt vēstulīti kādai angliski iznākošai Masačūsetsas avīzjelei <ggg>

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

"There's a fine line between fishing and standing on the shore like an idiot."

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/5/04 5:37
Subject: Re: Atkal majas, V

Sveiki!

Profesors Dakteris Gundars no vienas puses teica tā:

< Manuprat, kludas Irakas okupacija ir pietiekamas, lai Busam truktu tautas uzticamibas. Ekonomiska labklajiba Amerik? pasreiz ir loti augsta limeni, bet ir tiesam jasaubas par to, vai ta ir noturama. Ja ta ir noturama, tad ir ariu skaidrs, ka tie, kas sagaida un prasa lielus realo algu pielikumus vai dasnus ienakumus no ieguldijumiem, tos nekosos gados nesagaidis. Ari tas samazina ticamibu Busam.>

Bet no otras puses tai pašā rindkopā viņš pateica tā:

< Es nedomaju, ka sie apstakli vairo ticamibu necilajiem valstsvira Kerija sasniegumiem.>

"There's a fine line between fishing and standing on the shore like an idiot."
/Uldis Adekvātais/

Juris a.k.a. George

 

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/6/04 10:38
Subject: Re: Atkal majas, V

Sveiki!

Nemaz nebrinos, ka Juris Neonkulis velas sutit Keriju projam no Masacusetas stata. Cik es tur maniju, vins nebut nav vienigais. Es no savas puses varu piedavat divus citus demokratus. Viens ir gubernators, kas aiziet no amata, un otra par tadu veletos tikt.

Lai Juri iedrosinatu, nekavejos padot zinu, ka berni, perkot maskas lielajai maskeradei oktobra beigas, vairuma izvelas Busa, nevis Kerija maska. Saka, ka sis raditajs vairakas pedejo gadu velesanas bijis labakais raditajs prognozem.

Vel klat nak vakardienas pelnu un puteklu putieni no musu skaista St.Helensa vulkana un velakam debatem. Ja velies, Juri, gaidi nakosos blikskus!

Visu labako,
Gundars

 

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/6/04 11:42
Subject: Re: Atkal majas, V

Gundar, vai Tu gribi apgalvot ka bērni ir politiski domātāji, jeb vai maskas pērk vecāki priekš bērniem un ar tām rāda savu atbalstu? Mana pieredze gan ir ka vairums šodienas bērni valkā tikai to kas pašiem patīk jeb vai lai parādītu "pier" grupas piederību. Vai tas attriecās un Hallowēn maskām, nezinu. Vai nav, ka jo atbaidīgāka jo labāk?

Zigis.

 

 

 

 

From: aiviskip@nycap.rr.com
Date: 10/6/04 11:58
Subject: Re: Atkal majas, V

Gundars: < Lai Juri iedrosinatu, nekavejos padot zinu, ka berni, perkot maskas lielajai maskeradei oktobra beigas, vairuma izvelas Busa, nevis Kerija maska. Saka, ka sis raditajs vairakas pedejo gadu velesanas bijis labakais raditajs prognozem.>

otra iespeja ir, ka ar Buša viepli bernus var vairak sabaidit...

Alvis

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/6/04 12:16
Subject: Re: Atkal majas, V

Kautkur paliek prātā pēc Wattergate skandāla kad Nixons bija kļuvis viens no visienīstākamiem Amērikā, Halovīnu maskām blakus raganu, velnu, spoku uc mošķu maskām parādijās Nixona.

aija

 

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/6/04 1:32
Subject: Re: Atkal majas, V

Pistole wrote: < Gundar, vai Tu gribi apgalvot ka b*rni ir politiski dom*t*ji, jeb vai maskas p*rk vec*ki priek* b*rniem un ar t*m r*da savu atbalstu?>

Milie sveikot*ji, paldies par komentariem!

Kur lai nemu labu inform*ciju? Juris Neonkulis te piespeleja nep*rbaudito zinu no veikl* Rifkina, ka Amerika samazin*s vidusskira. J*, t* ir gan. L*dz sim t* gan nenoslid gauz* nabadzib*, bet palielina tur*go proporciju.

Man nav ne mazakas jegas par Busa un Kerija masku pircejiem, Es tomer pienemu, ka berni ar savu maz*k samaitato dom*sanu varb*t ir lab*kie n*kotnes paregi. Un man nemaz nav saubu, ka velesan*s kandide daudz mosku un raganu. Lai nu katram tiek savejais!

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/6/04 3:56
Subject: Re: Atkal majas, V

Gundars: <Juris Neonkulis te piespeleja nep*rbaudito zinu no veikl* Rifkina, ka Amerika samazin*s vidusskira. J*, t* ir gan. L*dz sim t* gan nenoslid gauz* nabadzib*, bet palielina tur*go proporciju.>

No kura laika mēs vidusšķiru aprēķinam dolaros? Manuprāt vidusšķira ir tā, kas kļūst dumjāka, bērnišklībai paildzinoties līdz koledžai un pēc tam. Kas pat TV skata Batmani un Mickey Mousi un liek tos sev par piemēriem. Pat ziņas vini neskatās, izņemot satiksmes nelaimes un prezidentu debates. Nav motivācijas. Vēlētāja balss katram ir viena, nekatoties uz balsotāju (silts ķermenis). Rifkins pūš pīlītes. Gunars

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/6/04 5:38
Subject: Re: Atkal majas, V

Sveiki!

Profesors Dakteris Gundars sniedza komentāru par Džeremija Rifkina rakstu (skat. <Kas jauns Latvijā?>):

< Juris Neonkulis te piespeleja nep?rbaudito zinu no veikl? Rifkina, ka Amerika samazin?s vidusskira. J?, t? ir gan. L?dz sim t? gan nenoslid gauz? nabadzib?, bet palielina tur?go proporciju.>

Diemžēl, ja arī tas nenozīmē vispārējas turības pazemināšanos, tad ilgā termiņā tas nenozīmē nekādu veselīgu sabiedrību. Tas nozīmē atgriešanos uz 1920'o gadu "Gilded Society" un eventuēlu sabrukumu un karu. Fakti ir tādi: Trūcīgāko 10% amerikāņu ģimeņu dzīves standarts šodien ir ievērojami trūcīgāks nekā tas bija pirms vienas paaudzes. Vidējo ienākumu ģimenes ir tikai nedaudz turīgākas pēc naudas ienākumu mērauklas. Vienīgi naudīgāko 20% amerikāņu ģimenes turpina baudīt tādu turības augsmi kādu gandrīz itin visi amerikāņi baudīja laika posmā pēc Otrā Pasaules kara līdz agrīnajiem 70'iem gadiem (respektīvi, līdz t.s. polītiskā neokonservatīvisma un ekonomiskā neoliberālisma dzimšanas dienai Ričards Nixona adminstrācijas laikā, t.i. pēc Amerikas kapitulācijas Vietnamā.) Protams, lielie bagātnieki šodien dzīvo galīgā Leiputrijā - vissbagātākie 1% amerikāņi ir vienas paaudzes laikā ir dubultojuši savu bagātību.

Galvenā nelaime ir pat trūcīgo amerikāņu cilvēcīgā tendence noticēt saviem kareivīgas kristietības aurā gozējošiemies Vadoņiem un bučot viņiem rokas par tiem dažiem dolārīšiem, kas viņiem atlec par nodokļu samazināšanu. Vēl lielāka nelaime, protams, ir tie pirmā ranga profesori kuri pūš ideoloģiskas pasaciņas un izvairās no zinātniskas paškritikas.

Juris Neonkulis

 

 

 

From: viksning@georgetown.edu
Date: 10/7/04 10:42
Subject: Re: Atkal majas, V

Sveiks sveikotāji!

Tie "pirmā ranga profesori" ir visi lielāko tiesu tādi paši zociķi kā Žāvaskungs. No visiem sociālo zinātņu profesoriem elitārās universitātēs mazāk nekā 10% būs republikāņi, un apmēram tāda paša ainava ir arī mēdiju zvaigzņu aprindās -- ar bēdīgi slaveno Dan Rather pašā priekšgalā.

Ja rrupīgi ieskatās ienākumu sadales datos, visliēlākasi iespaids uz lejasgala 10% ir imigrācija, itsevišķi nelegālā, kā arī tas fakts, ka strādnieku stundas algas ir bijušas samērā stabīlas, kamēr ļoti strauji ir pieauguši visvisādi blakus maksājumi -- veselības apdrošināšana, pensiju fondi, apmaksāta izglītība, utt. Tas jau ir pilnīgi loģiski -- jo par tādiem labumiem, ienākuma nodoklis nav jāmaksā. Var arī pieminēt, ka tanī nabadzigākaja 10% daudz "ienākumu vienības" (households) šobrīd vairs nesastāv no parastām ģimenēm -- vīrs, sieva un bērni -- bet gan cilvēkiem, kas dzīvo kopā, bet par nākotni un bērniem daudz nedomā.

Lai gan es neesmu augstākajā 1% ne no īpašuma nedz no ienākumu ziņas, es esmu ļoti priecīgs, ka viniem iet labi, jo viņi taču samaksā 33% no ienakuma nodokliem, kas citādi varbūt būtu jāsedz mums.

Ar sirnīgu sveicienu patiesibas meklētājiem, Juronkulis

George J Viksnins

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/7/04 12:16
Subject: Re: Atkal majas, V

Sveiki!

Profesors Dakteris Juronkulis aicina rūpīgi ieskatīties:

< Ja rrupīgi ieskatās ienākumu sadales datos, visliēlākasi iespaids uz lejasgala 10% ir imigrācija, itsevišķi nelegālā, kā arī tas fakts, ka strādnieku stundas algas ir bijušas samērā stabīlas, kamēr ļoti strauji ir pieauguši visvisādi blakus maksājumi -- veselības apdrošināšana, pensiju fondi, apmaksāta izglītība, utt. Tas jau ir pilnīgi loģiski -- jo par tādiem labumiem, ienākuma nodoklis nav jāmaksā.>

Bez šaubām. Legālo imigrantu no Meksikas vien minētajā laika posmā ir bijuši savi 2 miljoni. Nelegālo ir krietni vairāk. Ne jau tāpēc viņi uz šejieni dzenās, ka te būtu sliktāki dzīves apstākļi nekā dzimtenē. Ne jau par to ir runa. Runa ir par to, ka no šīs trūcīgo kategorijas izķepuroties ir palicis daudz grūtāk nekā tas bija laika posmā no 1940'iem līdz 1970'iem gadiem. Tātad Amerikāņu Sapnis izsapņots.

< Var arī pieminēt, ka tanī nabadzigākaja 10% daudz "ienākumu vienības" (households) šobrīd vairs nesastāv no parastām ģimenēm -- vīrs, sieva un bērni -- bet gan cilvēkiem, kas dzīvo kopā, bet par nākotni un bērniem daudz nedomā.>

Kā tad. Kaut kāds lumpenproletariāts kuriem būtu biežāk jāiet baznīcā un viss.

< Lai gan es neesmu augstākajā 1% ne no īpašuma nedz no ienākumu ziņas, es esmu ļoti priecīgs, ka viniem iet labi, jo viņi taču samaksā 33% no ienakuma nodokliem, kas citādi varbūt būtu jāsedz mums.>

Tu varētu priecāties vēl vairāk ja Tev gadītos pagrimt vistrūcīgāko 10% kategorijā...

Juris Patiesības Meklētājs

 

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/10/04 2:43
Subject: Atkal majas, VI

Sveiki!

Nupat aligi apnicies klausities maz apvalditos brecienus velesanu kampanas, un pat svetdienas laikraksta neatrodu neka jauna un jedzigi.

Laimiga karta atveras 9.-15, oktobra The Economist ar tiesam plasu, neitralo un visai pratigo apskatu par politisko situaciju Amerika. Loti ieteicu to izlasit vismaz tiem, kas dzivo Anerika. The Economist internta zinojumus var meklet:

www.economist.com/uselection2004

Visu labako,
Gundars

 

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 10/10/04 3:28
Subject: Re: Atkal majas, VI

Gundar King rakstija:
< The Economist internta zinojumus var meklet: www.economist.com/uselection2004 >

Tur diemžel realu naudu prasa par lasišanu, tadel nekas nesanāks. Kā simetrizejošu tekstu varu piedavat pilnigi par velti

http://www.whatreallyhappened.com/angryyet  

ARE YOU ANGRY YET?

Harijs

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/22/04 12:37
Subject: Re: Atkal majas, VII

Sveiki!

Si vestule par manu arstesanos ir visvairak domata Juronkulim, ka ari daziem sveikotajiem, kas par to interesejas. Parejie sis zinas var drosi nelasit.

Juronkuli!

K* solits, es tev dodu mazu atskaiti par manu arstesanos seit in South Shore slimnica pie Bostonas. Liekas, ka lielo izmeklesanu un aplapisanas procesi nak uz beigam. Visi rekini vel nav redzeti, bet es septembri un oktobri kopa esmu valstij izmaksajis ne tikai jaunas automasinas cenu, bet pat loti labas klases masinas cenu. Papildus apdrosinasana ari ir nosegusi paris tukstosus, bet no manas kabatas visvairak ir bijis jamaksa par lieliskam zalem, apmeram tukstoti menesi. Jaunas un vecas zales, ieskaitot zurku indi, turpinasu lietot ari talak. Rieksavam! Tagad mani aprupe vesela dakteru rinda: acu arsts, internists, divi kardiologi un vinu palidzes (viens ir asinsvadu mehanikis, otrs elektrikis); plausu arsts, urologs un zobarsts. Vel ir viens baribas vadu uzmanitajs. Zinot, ka es pie dakteriem biezi nerados, tas ir daudz. Kopa nemot, nebrinos, ka uzturet pie dzivibas tadu vecuku zelastibas gados, varu teikt, ka tas Amerika vel ir iespejams, bet dargs pakalpojums. Divas dienas South Shore bija saistitas ar to, ka biju saedies par daudz zurku zales. Ja ari tur neatrada (nesaki, ka nemekleja; vakar lasiju 27 lpp. zinojumus!) pamatproblemu, visa si pieredze tomer noradija, ka mana vecuma katrs nieks var viegli parversties gluzi nopietna lieta. Ja ari vel mani pabaudis ar kontrastetu CaTscan proceduru, tagad liekas, ka taisniba bus manam urologam. Vins ir stipri parliecinats ka vainigs ir kads iekaisums vina "teritorija". Zurku zales man parakstija atkal, lai mani pasargatu no triekas (viena sanse 20 gadu laika, tikai nezinam kad!), jo mans iregularais piektais sirds piesitiens klustot pavisam neregulars. Gaidisu nakoso masinu!

Vel jasaka, ka Jaunanglija dakteri likas loti maciti, lieli birokrati. Seit vietejie liekas cilvecigaki. Vini vairak palaujas ne tikai uz savam zinasanam, bet ari uz savu lielako pieredzi.

Ta sapravits, begu no emocionalas prieksvelesanu brekas uz meziem Oregonas jurmala. Tur Valda un es staigasim gar pludmali, iesim mezos bekot, edisim visu tikai loti garsigo un klat piedzersim tikai labako (Moet & Chandon Bruit Imperial). Ta, luk, svinesim manu atgriesanos cilvekos saja bedu leja!

Visui labako,
Gundars

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/22/04 1:24
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Gundar, turies!!!

Cieņā- Uldis, novēlot tikai vislabāko Moet & Chandon Bruit Imperial :)

 

 

 

 

From: viksning@georgetown.edu
Date: 10/22/04 4:04
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Sveiks sveikotāji!

Piebiedrojos visa laba vēlētājiem. Gundaram ari aizrakstiju personīgi, jo man liekas, ka visiem citiem par musu vecīšu veselību lielas intereses droši vien nav...

Akciju tirgus laikam ir nobijies no Kerija apsolitas naudas politikas, un dolars ari pedeja laika ir drusku sašūpojies. Man tomēr ir cerības uz Buša uzvaru. Šorīta Post aptauja rādija 61% par W un tikai 45% par kreiso francūzi.

Garam ejot, viena mana bijušā studente kandidē gubernatora postenim Mizurā (tikai žēl, ka vina ir nepareizajā partijā...)

Ar sveicienu no rudenīgās Vašingtonas, Juronkulis

George J Viksnins

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/22/04 4:32
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Sveiki!

No sirds pateicos Gundaram par viņa publisko vēstuli Juronkulim un atļaujos nepiekrist Juronkulim, ka "visiem citiem par musu vecīšu veselību lielas intereses droši vien nav..."

Pievienojos Uldim Adekvātajam novēlot Gundaram vislabāko Moet & Chandon Bruit Imperial : o )

< Man tomēr ir cerības uz Buša uzvaru.>

Uzvarēs G.W. Buša kungs, dabūsi pirmo reizi mūžā padzīvot īstā nomenklatūristu padomismā. Diemžēl man ar Hariju Bezpartejisko uz zināmu laiku būs jālien pagrīdē.

Juris Neonkulis

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/22/04 4:32
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

George J Viksnins wrote:

< Garam ejot, viena mana bijušā studente kandidē gubernatora postenim Mizurā (tikai žēl, ka vina ir nepareizajā partijā...)>

Kas ta, komuniste, vai???

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis, nezin nevienu citu "nepareixo partiju" :)

The nice thing about standards is that there are so many of them to choose from.
Andrew S. Tanenbaum

 

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/22/04 6:13
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Gundar!

Ja apskatos to fotro, kurā mēs abi esam Rados un draugos", nemaz nevar teikt, ka Tu būtu vārgāks par mani, tiesji otrādi. Galvenais -- Tevī jutams liels gara spēks. Tas arī ir galvenais Taviem darbiem , Taviem centieniem pasules un Latvijas labākai nakotnei. Tā dos arī Tev spēka vēl ilgiem gadiem dzīvosjanai arī bez mūsu vēlejumiem. Tacju patīkami jau ir, ja ir labi draugi, ceru, ka arī es esmu viņu starpā, tadēļ arī es Vēlu Tev turēties vēl ilgi, jo dzivojam tikai vienreiz. To,ko vari izdarīt Tu, cits nevarēs.

Alnis.

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 10/22/04 6:38
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Gundar King rakstija:

< Ta sapravits, begu no emocionalas prieksvelesanu brekas uz meziem Oregonas jurmala. Tur Valda un es staigasim gar pludmali, iesim mezos bekot, edisim visu tikai loti garsigo un klat piedzersim tikai labako (Moet & Chandon Bruit Imperial). >

Gundar, lai veicas! Ja pēksņi meža gadas kada Internet kafejnīca, uzraksti kā iet! :-)

Harijs

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/22/04 11:21
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Gundar, arī no manis tev un Valdai atrast kādu skaistu zvirgzdu, gliemežvāku, jūŗā nogludinātu koka veidolu...(kā pati atradu Latvijas jūrmalā ko paņemt līdz)!

"Un smiltīs zīmēju es to - šo jūru sauli savādo. Un putni mani aplido, ar spārnu skaņu savādo. Kapēc, es tiešam nezinu. Kapēc?"
/J. Lūsēns/

aija

 

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/23/04 6:06
Subject: Re: Atkal majas I

Gundar,

labi dzirdēt, ka lietas atrisinājās pozitīvi! Tag "nevaru nociesties teikt: labāk vēlu kā nekad"! Problēmu cilvēks saprot tikai tad, kad "trāpa pašu"! "Atmaskotā" realitāte ir ļoti vecs fenomēns" , ar zobiem un nagiem aizstāvētais "brīvais tirgus" un "līdzjūtība" par Eiropā maksājamiem "pārmērīgi lieliem" nodokļiem un cilvēku "nebrīvvibu"! Impērijā tāda domāšana nebija vajadzīga! Impērijā labāk NY pēc aukstas ziemas nakts izbrauca ielās un "salasīja" naktī nosalušos, vai atkal tā parādība, ka pirmā palīdzība izvēlējās slimnīcu pēc traumētā apdrošināšanas kartiņas .....

Vairums cilvēku ir par kūtru lai domātu un pats galvenais - plānotu - savu un savu bērnu nākotni! Daudzu slavētais "uzņēmēja gars" arī Zviedrijā noveda pie

"valsts iejaukšanās" - piespieda visiem būt slimības un invaliditātes apdrošināšanas sistēma! Agrāk uzņēmēji bieži nenoslēdza nekādu apdrošināšanu, pat nekādu penzijas .... bet kad palika slimi, nelaimes vai pašu nepareizo lēmumu skārti - tad sabiedrībai bija jāsedz visi nepieciešamie izdevumi un dažā labā gadījumā pat sociālām iestādēm bija "jaiemaisās ..."

Ugis, pārliecībā ka totāli brīvais tirgus nevar pastāvēt "cilvēcīgos apstākļos" un ka ir vajadzīga biznesa - valsts mijiedarbība!

 

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/23/04 6:13
Subject: Re: Atkal majas I

Aija Veldre Beldavs wrote:

< Manuprāt pamatpreventīvā ārstniecība vajadzētu būt kautkādā veidā pieejama tik vēl bagātā valstī kā Amērikā.>

Aija, lieta jau "ar garu bārdu" --- palasi tikai jebhuras "vecās" ES valsts sociālo likumdošanu un sociālās - nodokļu sistēmas - tad ļoti ātri redzēsi, kā lietas jau atrisinātas kopša vairāk kā 200 gadiem!

(Šodien arī ES valstīs ir radīta "krizes" situācija, jo pēc novecojušā uzskata, ka katrai iestādei ir jānesās pašai, tuvojamies ASV modelim!) Man piemēram skolas un studenta gados bija pilnīga apdrošināšana līdz 25 gadu vecumam, caur tēvu!

Ugis

 

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/23/04 6:23
Subject: Re: Atkal majas I

Gunars:

< Mums ir 6% no pasaules iedzīvnieku, bet 95% no pasaukes advokātiem. Starp citu, 43.5% no visas statistikas neder ne velnam, jo x% no likumdevējiem ir advokāti>

Izteikti tipisks vietējais skatījums un vērtējums! Pirmais iemesls, kādēl ārstēšanās ir tik dārga, ir ka māsiņām, ārstiem, pirmās pālīdzības personālam, slimnīcām utt ir vajadzīgas dārga apdrošināšanas, lai varētu segt tos izdevumus, kuri rodas advokātu izvirzītos procesos ...

Cik zinu, tad lielais vairums advokātu pieņemot tikai tos gadījumus, kur izredzes "vinnet" esot mazākais 75%!

Nabagi nomirstot slimnīcu gaiteņos gaidot ....

Ugis

 

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/23/04 6:47
Subject: Re: Atkal majas I

Gundar King wrote:

< Kada arstesanas ir iespejam plasa, pasaules meroga? Man ir skaidrs, ka "Merck" specialo razotas un par brivu dalitas acu zales Afrika vien pasauli nenotures redzigu visas lietas. Loti liberalais Oregonas stats brivu, universalu un pilnigu arstesanos apzin*t ierobezo. Tāja pasa laika darga arstesanas ved uz labaku praksi un citiem uzlabojumiem arstnieciba (j*, ari manam zurku zalem).>

Gundar, "Caurmēra" ārstēšanās iespējas ir visā pasaulē tiem, kas par to var samaksāt!

Zāles būtu daudz lētākas, ja farmacijas uzņēmumiem nebūtu katru gadu jālielās ar aizvien lielākām pelņām utt!

Tagad ES ir uzsākusies diskusija par ārstu kukuļošanu, apmaksājot viņiem ar sievu vai mīļāko dārgas konferences ar ļoti apšaubāmu zinātnisko - aroda tālākizglītošanas vērtību.

Tiek arī apšaubīta brīvā zāļu došana ārstiem, kas tās var pārdot - neuzrādot kā ienākumus, saviem privātpacientiem!

Gundar, neviena "dārgā ārstēšana" nevarēs atvietot labi izglītotu un pieredzējušu ārtsu!

< Kas var par visu samaksat? Ka kadreiz dziedaja Vacij*, "Wer kann das bezahlen, wer has soviel Geld?">

Gundar, milfoniem cilvēku un bērnu katru gadu nemirtu badā, ja pelņas maximēšanas sludināšanu atvietotu ar cilvēcīgumu! Ja izbeigtu dezināt labību un iznīcināt produktus "cenas un pelņas uzturēšanas labā" tad daudzi cilvēki, arī Latvijā būtu veselāki!

Tagad arī Latvijā "ārzemju" slimnieki vairs nav "priviliģētā klase", jo kopš 1. jūnija (verbūt pat jūlija), arī ES pisoņi tiek ieklauti vietējā sistēmā. Pirms tam Latvijas ārsti un slimnīcas varēja uz šiem labi nopelnīt, jo bija tļauts norēķināties pēc attiecīgas zemes normām un cenām!

Es pats piemēram neesmu atstājis aktuālo dzīves vietu bez labas apdrošināšanas, kas man piemēram garantē vajadzības gadījumā brīvu ambulances

lidmzšīnas transportu uz vietējo speciālslimnīcu un pirmās palīdzības saņemšanu attiecīgā zemē kā bezrindas privātpacients! (Atvainojos par savu egoistisko domāšanu un rīcību!)

Ugis

PS Gundar Amerikas tauta nevar turpināt būt pasaules lielākais piesārņotājs un braukt ar industrijas valstu lētāko degvielu! Ir šis tas Tevis slavētais "brīvais tirgus" uz vienādiem priekšnotiekumiem kur noteicošais ir atjautība, kvalitāte, efektivitāte utt?

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/23/04 7:05
Subject: Re: Atkal majas, III

Ausma wrote:

< Bijušie trimdinieki pārāk baidās no Krievijas. Protams, krievi līdz pēdējam cerēja, ka Latvija nebūs ES, tāpēc tagad sper zemes kārtu ārā, aiz dusmām par zaudēto ietekmi. Jā, Baltijas krievi piebalso Putinam, lai Latvijā saglabātu vecās privilēģijas un vēl iegūtu jaunas. Smiekli nāk kaut vai par tiem pašiem nepilsoņiem - pašā Krievijā ir vairāk nepilsoņu nekā visās Baltijas valstīs iedzīvotāju kopā. Viņi pie tam uzdod samazinātus skaitļus, jo "nevarot saskaitīt". Taču tiklīdz Baltijas krieviem būtu jāizšķiras - vai nu ES vai Krievijas Federācijā, viņi nešauboties balsotu par ES, jo Krievijas režīmā atrasties nevēlas neparko.>

Ausma, tiek kas savā laikā atstāja Latviju, baidījās no krieva, ļoti pamatoti!

Mūsdienu jaunie trimdinieki - kas Latviju atstāj EKONOMISKU iemesku dēļ, patiešām baidās no Latvijas politiķu negribas lietas uzlabot visai plašai tautai! Kad sāk nopietnāk runāt par šiem desmitiem tūkstošu - kas jau ļoti drīz būs "apskrējuši" "vecos=bijušos" trimdiniekus?

Nepilsoņi nav nekāda problēma - tādu ir visās valstīs, es pats esmu juties un darbojies kā nepilsonis Zviedrijā jau vairāk kā 25 gadus .... Latvija izvēlas nenozīmīgas aktualitātes, kā piemēram arī dubultpilsonību, lai nodarbinātu tautu ...... Patiesās, lielās valsts problēmas nopietni skārt un risināt negribās ....

Ugis

 

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/23/04 8:20
Subject: Re: Atkal majas I

Uģis: < Cik zinu, tad lielais vairums advokātu pieņemot tikai tos gadījumus, kur izredzes "vinnet" esot mazākais 75%!>

75%no cik liela laimesta? $10 000 ir sīkums. Gunars

 

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/23/04 8:23
Subject: Re: Atkal majas I

Aija: < Taču, ja nē, tad vismaz pieeja informācijai kādas ir citas opcijas.>

Kā to veikt 25% analfabētu tauta1? Gunars

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/23/04 9:53
Subject: Re: Atkal majas I

Uģis: < Nabagi nomirstot slimnīcu gaiteņos gaidot ....>

vispār ir parastam cilvēkam problēma nevien ar dažiem agresīviem alpha tipiem kam visa vara, resursi, līdzekļi, kontrole centralizēta savās rokās bet ar dzīves specializēšanos tā, ka ikdienā neatliek nekas nozīmīgs ko darīt pašam.

tā ir problēma, jo parastie ir daudzi, bet elītie & speciālisti salīdzinami maz & viņi dara kā viņiem, nevis pārējiem, labāk.

ne jau viss tas notiek kā ļauna sazvērestība bet gājis dabīgu evolūcionāru vēstures procesu.

nupat kā biju etnomuzikoloģijas lekcijā kā ungāru & rumāņu muziku pēdējos pāris simts gados pārņēma proto-profecionāli čigānu muziķi, tā, ka ungāru & rumāņu muzika ir īsteni čigānu muzika.

bez šaubām čigānu muziķiem bija daudz vairāk talants - esmu lasījusi senči kas atstāja Indiju bija muziķu kaste. čigāni prata spēlēt katra ciema muziku labāk nekā vietējie muziķi & dabīgi pēc viņiem bija liels pieprasījums. visa cieņa talantam, šinī gadījumā čigānu muziķiem kas spēja izcīnīt sev īpašu statusu kā iekšējie svešinieki, piesaistot arī visas romantiskās fantazijas & brīvības ilgas ar čigānu ceļojošo dzīves stilu, neatkarību.

tomēr pēc referāta man uzmācās pretrunīgas domas, par negatīvo efektu, ka vietējie ciema muziķi vairs nespēlēja kāzās uc svinībās, jo nespēja konkurēt, uzdeva muzicēšanu profecionāliem pat savās ciema vienkāršās izpriecēs.

tikai dažos pasaules stūŗos (vismaz nesen) vēl bija nespecializētas kopienas (bandas & ciltis) kuŗā katram bija jāzin kā darīt & atrisināt viss vajadzīgais, kas tik negadijās.

atceros lasīju attiecībā uz telpisko inteliģenci (kuŗā pēc inteliģences pārbaudēm sievietes mēdz būt mazāk attīstītas nekā vīrieši), tieši starp eskimiem, arī sievietēm bija telpiskas inteliģences attīstība nesamērīgi augstāka nekā "civilizētiem." galu galā, ja neizveidojās laba telpiskuma diskriminācīja vienmuļā ledus & sniega apklātā apkārtnē, lielas izredzes izdzīvot nav.

vēstures virziens bijis uz cilvēku specializēšanos. diemžēl nonācis uz to, vairums cilvēku ir nespējīgi darīt & domāt vispusīgi pēc vajadzības, atstājot visu nozīmīgo lēmējtiesību elīto & speciālistu rokās.

a...

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/23/04 10:01
Subject: Re: Atkal majas, III

Ugis:

< Nepilsoņi nav nekāda problēma - tādu ir visās valstīs, es pats esmu juties un darbojies kā nepilsonis Zviedrijā jau vairāk kā 25 gadus ....>

izbēga tūlītēju izdzēšanu šī draza:

(adresi nepārsūtu)

> Desperate? Get a GREENCARD! LIVE IN THE USA!
> Relocate to the USA! Get a Green Card EASILY!
> Re: Can I get a Green Card?
> Re: How Can I Live in the USA?
> LIVE IN THE USA - OFFICIAL GOVEREMENT PROGRAM!
> Work and Live in the USA
> You just won a GreenCard!
> Special Report: USA IS GIVING AWAY 50,000 VISAS
> Do you want a fresh new life in the USA?
> Are you happy with your country?

a...

 

 

 

 

From: gliepins@nc.rr.com
Date: 10/23/04 10:28
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Juronkulis: < Man tomēr ir cerības uz Buša uzvaru.>

Nesaprotu kā var tā priecāties par milzīgajien deficītiem ko mums sagādāja "Krūmiņa" kunga polītika. Tam vēl pieskaitot lielo tirdzniecības deficītu, es ar bailēm skatos uz nākotni ko mums sola šī administrācija, nemaz nerunājot par Irāku.

Es ļoti gribētu lasīt cienījamā profesora paskaidrojumu kapēc šādi deficīti un fiskālā polītika ir jāpieļauj vēl uz četriem gadiem. Ar šādu polītiku mēs sistemātiski zaudējam darba vietas ASV, un pazeminam savu dzīves kvalitāti. Es tiešām negribētu noslīdēt līdz Ķīnas līmenim.

Ar cieņu,
Karolīnas Juris

>>O<<<>>>O<<<>>>O<<
Georgs Liepiņš, KE4HW
Profesionāls Dīkdienis un
Radio Amatieris
>>O<<<>>>O<<<>>>O<<

 

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/23/04 10:35
Subject: Re: Atkal majas I

< Ugis, pārliecībā ka totāli brīvais tirgus nevar pastāvēt "cilvēcīgos apstākļos" un ka ir vajadzīga biznesa - valsts mijiedarbība!>

Ugi, planosana ir nepieciesama. Plani pasi nav noturigi asu parmainu apstaklos, un tapec man tie liekas neciesami. Mana pieredze pieteiek ar paris skaidriem nolukiem un talak ieprieks pardomatiem soliem. Par gatavo planu nejedzibu mums daudz maca viss pagajusais, varbut divi pagajusie gadsimti.

No sauraka viedokla skatoties, es jutos valstij labi samaksajis jau agrak par visu to, ko ta man var dot velak.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/23/04 10:40
Subject: Re: Atkal majas I

Aija: < Manuprāt pamatpreventīvā ārstniecība vajadzētu būt kautkādā veidā pieejama tik vēl bagātā valstī kā Amērikā.>

Aija, es sagaidu, ka Amerika bus valsts pabalsti katastrofiskam situacijam, ka ari ierobezojumi (ka Oregon*) arstesanai sabiedribas rekina. Tik daudz no manis. Mana meita Marite no valsts sava nakotne nesagaida neka. Vina pelnas veselibas nozare, kur kvalitativas prasibas un izmaksas aug auguma loti atri.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/23/04 10:49
Subject: Re: Atkal majas I

Uģis: < Gundar, neviena "dārgā ārstēšana" nevarēs atvietot labi izglītotu un pieredzējušu ārtsu!>

Ugi, es te neka nenormali egoistiska nesaskatu. Vienam izdeviga ir viena sistema, otrs velas izveleties sev ko labaku. Daudzi paliek Zvuedrija dzivot, stradat, maksat lielus nodoklus un sanemt sabiedribas sniegtos pakalpojumus. Citi no Zviedrijas pamuk. Vairums no musu skandinavu studentiem seit atgriezas savas zaemes, bet krietna daka velak parcelas surp.

Aija, es labprat gribetu redzet kadus skaitlus par miljoniem, kas nomirusi kadas sabiedribas pelnas del. Ir daudz vieglak iedomaties tos miljonus miruso, kas nevareja izdzivot sabiedriba bez pelnas. Ja vajadzigs, es varu tev dot veselu listi (sakot ar Ziemelkoreju) ar atbaidosiem piemeriem.. Bet vispirms paskaties kadus HDI un Gini indekus!

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/23/04 10:55
Subject: Possible Spam: Re: Atkal majas I

Aija: < šinī pilsētā daudzas ēdnīcas & pārtikas veikali (īpaši lielie) met ārā nepārdoto ēdienu >

Taisni ta, Aija. Laba manta nav jamet mera, ja to var nodot citur. Vertiba deveju parpalikumiem ir maza, paberniem ta ir augsta. Tacu kadam jaziedo savs laiks, lai savienotu deveju ar nemeju! Tapec visu nevar naud* rekinat!

Visu labako,
Gundars

 

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/23/04 11:11
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Harijs: < Gundar, lai veicas! Ja pēksņi meža gadas kada Internet kafejnīca, uzraksti kā iet! :-)>

Harij, busu Sališan Lodge meziem bagata Gleneden Beač Oregona. Ta ir viena no musu jau sen iemilotam vietam gan bekosanai, gan mierigam pastaigam pludmale, gan citiem priekiem. Bet interneta kafejnicu tur nebus tuvak par paris stundam!

Paldies Tev un citiem par sveicieniem! Un atvaino, ka biju nepareizi uzrakstijis sava burbuludens marku. Pareizi ir Moet & Chandon, Brut Imperial. Ja ta nav, lieliem svetkiem var merket ari uz Moet & Chandon White Star, mazliet zemaka plauktina.

Visu labako,
Gundars, kurs reiz macijas un tirgojas ar burbuliem Frankfurtes melnaja tirgu!

 

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/23/04 11:25
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

George Liepins wrote:

< Nesaprotu kā var tā priecāties par milzīgajien deficītiem ko mums sagādāja "Krūmiņa" kunga polītika. Tam vēl pieskaitot lielo tirdzniecības deficītu, es ar bailēm skatos uz nākotni ko mums sola šī administrācija, nemaz nerunājot par Irāku. Es ļoti gribētu lasīt cienījamā profesora paskaidrojumu kapēc šādi deficīti un fiskālā polītika ir jāpieļauj vēl uz četriem gadiem. Ar šādu polītiku mēs sistemātiski zaudējam darba vietas ASV, un pazeminam savu dzīves kvalitāti. Es tiešām negribētu noslīdēt līdz Ķīnas līmenim.>

Sveiks, Karlines Juri!

Es un Juronkulis noetikti ieteicam sabalansetus budzetus un lielu naudas stabilitati.

Deficitus, kas rodas negaiditas un varbut isti neizprotamas katastrofas, ir viegli attaisnot. Liekas, ka tu jauta par deficitiem, kas nak ar politisko partiju kampanam un vairuma prasitiem solijumiem. Cilvecigi laikam ir gribet ko vairak, ipasi tad, ja par to nav jamaksa! Par siem jautajumiem varu sarakstit gramatu (varbut tas tikko izdevas). Ja velies, es atbildesu konkretak uz specifiskiem jautajumiem. Sakuma gan teiksu, ka pat utopijas valdnieku pirmais uzdevums ir ierobezot prasibas un iedomnatas vajadzibas.

Visu labako,
Gundars, pec pusstundas ejot uz pastu un izbarucot uz regonu! Busu atpakal uz 1.novembri!

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/23/04 1:29
Subject: Possible Spam: Re: Atkal majas I

Aija Veldre Beldavs wrote:

< šinī pilsētā daudzas ēdnīcas & pārtikas veikali (īpaši lielie) met ārā nepārdoto ēdienu nevis nosūta nabagu ēdināšanas vietām (community kitchen), vai nepazeminot cenas lai trūcīgie varētu nopirkt. aizbildinās: 1. nemaksimizē peļņu (ja nevar pelnīt, tad neziedot - labāk mest ārā) & 2. baidās no sūdzības (ka no ēdiena kas nav garantēts svaigs varētu saindēties).>

Aija, arī šeit notiek lielos veikalos tā pati nejēdzība! Mazos veikalos izpārdod, dienu pirms laika "iziešanas" par pus vai pat trešdaļu "parastās cenas.

Tas ar to saindēšanos ir lēts arguments arri šeit! Cilvēki biežāk saindējās no saldētiem vai vēsumā turamiem produktiem, kur temperatūras prasības nav piepildītas visos transporta posmos. Ja kas notiek, tad veikalniekam "mugura brīva" .....

Ugis

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/23/04 1:49
Subject: Re: Atkal majas I

Gundar King wrote:

< planosana ir nepieciesama. Plani pasi nav noturigi asu parmainu apstaklos, un tapec man tie liekas neciesami. Mana pieredze pieteiek ar paris skaidriem nolukiem un talak ieprieks pardomatiem soliem. Par gatavo planu nejedzibu mums daudz maca viss pagajusais, varbut divi pagajusie gadsimti.>

Gundar, menedžmentā māca, ka slikts plāns ir vēl vienmēr labāks, nekā nekāds plāns. Mūsdienu problēma ir, ka ne tikai uzņēmumi bet arī valstis un pašvaldības ir tikušas "iemanevrētas" pelņas un pelņas maximēšanā par katru cenu!

Par mūsdienu problēmām atbildība, iemesli meklējami daudzās un dažādās vietās, bet iemesls visur tas pats - pelņas maximēšana, politiķu daudzreiz dotie solījumi (kar bieži ir apzināti meli - vēlētāju maldināšana) un darbības "efektivizēšana" ......

< No sauraka viedokla skatoties, es jutos valstij labi samaksajis jau agrak par visu to, ko ta man var dot velak.>

Tu neesi viens, kas tā jūtās. ASV pirmā lielā vilšanās mūsu draugu un radu starpā bija, kad uzlika nodokli mājām - vairākiem iemīļotā un iekārtotā "vecuma dienu" vieta bija jāpārdod. Cits bija spiests strādāt līdz 80 gadu vecumam, jo LIELAIS un atbildīgais uzņēmums bija "iztirgojis visu penzijas fondu ......! Cik atceros, vainu piesēja kādam grāmatvedim un ne jau vadībai - menedžeriem ... Valstis līdz šim ir bijušas ticamāks atbildības ņemšanā!

Ugis

PS muskuļi stīvi no lapu grābšanas, bet domāju ka jaudāšu pacelt alus kausu uz Tavu veselību.

 

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/23/04 2:06
Subject: Re: Atkal majas I

Gundar King wrote:

< Ugi, es te neka nenormali egoistiska nesaskatu. Vienam izdeviga ir viena sistema, otrs velas izveleties sev ko labaku. Daudzi paliek Zvuedrija dzivot, stradat, maksat lielus nodoklus un sanemt sabiedribas sniegtos pakalpojumus. Citi no Zviedrijas pamuk. Vairums no musu skandinavu studentiem seit atgriezas savas zaemes, bet krietna daka velak parcelas surp.>

Gundar, problēma paliek aizvien lielāka un "dārgāka" labi sakārtotām un sociāli atbildīgi organizētām valstīm. Visumā visās "vecās" ES valstīs. Cilvēki jaunos gados izbrauc pasaulē, pelna daudz naudas, apzināti izvairās no nodokļu un apdrošināšanu maksāšanāam utt. utt.

Vecāki, slimāki paliekot, atgriežās "dzimtenē", kur viņi sagaida UN ARĪ SAŅEM tikpat labu ārstniecību kā tie, kas visu mūžu maksājuši no sava ienākuma ....!!!! Eiropā līdz šim vēl gādā arī par visnabagākiem ......

Taspats ar pīpētājiem, alkoholiķiem un narkomāņiem - viņi nemaksā neko, respektīvi vinu maksātie nodokļi vairumā gadījumu nesedz viņu ārtēšanas izdevumus. Aizvien biežāk paceļas jautājums, vai atbildību par ārstēšanu neuzlikt smēķētājiem, dzērājiem utt, cik "necilvēcīgi" tas arī neizklausītoos!

Tāpat ir sākušās diskusijas par darba vietām ar lielu nelaimes gadījumu frekvensi - nepietiekamas drošības ievērašanas dēļ. Šodien sodi par šādām lietām ir ļoti zemi - uzņēmumiem atmaksājās daudzkārtīgi - un pārāk daudzi nekādu kompensāciju, atlīdzību nesaņem,. Par do gādā uzņēmumu un apdrošināšanas biedrību advokāti, kas lietas izvilcina, daudzreiz pat līdz traumēta aiziešanai "viņasaulē".

Mantinieki mēdz apmierināties ar 5% līdz 10% no "patiesām" summām!

Ugis

 

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/23/04 2:12
Subject: Re: Atkal majas I

Gundar King wrote:

< Taisni ta, Aija. Laba manta nav jamet mera, ja to var nodot citur. Vertiba deveju parpalikumiem ir maza, paberniem ta ir augsta. Tacu kadam jaziedo savs laiks, lai savienotu deveju ar nemeju! Tapec visu nevar naud* rekinat!>

Gundar, organizāciju, kas to jau vakardien varēja praktizēt, ir pietiekoši, tikai nav devēju! Zinu vīetēju organizāciju, kura pati divreiz nedēļā "apciemu" pāris veikalus un saņem pārtiku kur laiks taisā "iztecēt", respektīvu augļus, kas neizskatās svaigi pkūkti - oiemēram banāni, kuriem miza palikusu vienā pusē brūna. Lielais vairums veikalu nav ar mieru sniegt šo mazo pakalpojumu.

Ugis

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/23/04 2:54
Subject: Re: Atkal majas I

mana zināšana sakrīt ar Uģa - lielveikaliem bieži ir noteikumi iznīcināt nepārdoto. īstenais iemesls: sabiedriska labvēlība neiederās šo dzīvesziņas SČĒMĀ, nenostiprina big biznesa kontroli, nemaksimizē šiem peļņu & kontroli pār savu "valsti."

aizbildinājumi dažādi - sūdzības, iekšējās (strādnieku) zadzību veicināšana - visi tikai aizsegs īstiem iemesliem.

aizstāvama paša "ētiskā" sčēma: kas nav spējīgi pirkt veikala preces ir nevērtīgi, nemorāli, slinki, nevīžīgi cilvēki kuŗiem palīdzību nevajag dot. labie ļaudis ir tie ar naudu kas var nopirkt par prasīto naudu.

a...

 

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/24/04 4:49
Subject: Re: Atkal majas I

Šinī sakarā man neatbildēts jautājums no tiem sveikotājiem, kas būtībā teica, izliec cilvēku uz ielas un tad dzims "uzņēmējgars" , tauta zels .....

(Bija sakarībā ar uzņēmumu pārvietošanu uz "ārzemēm".

Pelņas iegūšanā daudzi, pat veselas valstis ir atkāpušās no patiesas cilvēcības unar lielu aizrautību nodarbojās ar "pseudohumanismu"!

Vispirms bumbo, trāpa galvenokārt nevainīgu tautu, tad met no debesīm pārtikas saiņus un brīnās, kāpēc sņēmēji tik nepateicīgi ....

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/24/04 5:27
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Gundar King wrote:

< Es un Juronkulis noetikti ieteicam sabalansetus budzetus un lielu naudas stabilitati.>

Gundar, dalu Karolīnas Jura bažas par Latvijas ekonomiku! Ar IETEIKUMIEM nekad un nekur nav pieticis, sevišķi ne politikā, kad sabalensētais budžets ir pasaciņu grāmata no pamatiem - sastādītājiem apzinoties, ka nespējams pildīt ....

< Deficitus, kas rodas negaiditas un varbut isti neizprotamas katastrofas, ir viegli attaisnot.>

Gundar, tagad Tu patiešām esi kailā teorijā! Lūdzu pastāsti, kad Latvijā beidzamos 12 gados ir bijušas negaidītas un neizprotamas katastrofas!!!????? Viss ir bijis smalki plānots!

< Liekas, ka tu jauta par deficitiem, kas nak ar politisko partiju kampanam un vairuma prasitiem solijumiem. Cilvecigi laikam ir gribet ko vairak, ipasi tad, ja par to nav jamaksa!>

Sevišķi tad, ja politiķi to augsti un svēti sola ... :-) un nevienam nav drosmes to apšaubīt un atspēkot .... ;-)

< Par siem jautajumiem varu sarakstit gramatu (varbut tas tikko izdevas). Ja velies, es atbildesu konkretak uz specifiskiem jautajumiem. Sakuma gan teiksu, ka pat utopijas valdnieku pirmais uzdevums ir ierobezot prasibas un iedomnatas vajadzibas.>

Gundar, sāksim - vienosimies par uzņēmēju prasībām, vajadzībām un dosim "atbildībām" lielāku daļu un nodrošinātu vietu! Latvijas politiķi līdz šim prasības ir palielinājuši, apzinādamies, ka nekas pozitīvs nenotiks - jo paši nedrīkst savu sponsoru dēļ .....

Ugis, kas ļoti cer, ka Impērijas neapdomīgais kara vadonis vēlēšanās zaudēs!

 

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 10/24/04 8:22
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

George J Viksnins wrote:

<< Garam ejot, viena mana bijušā studente kandidē gubernatora postenim Mizurā (tikai žēl, ka vina ir nepareizajā partijā...)>>

< Kas ta, komuniste, vai???>

Ne, No Jankella Kohna paretijas.

 

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 10/24/04 8:22
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Gundars: < Ta sapravits, begu no emocionalas prieksvelesanu brekas uz meziem Oregonas jurmala. Tur Valda un es staigasim gar pludmali, iesim mezos bekot, edisim visu tikai loti garsigo un klat piedzersim tikai labako (Moet & Chandon Bruit Imperial). Ta, luk, svinesim manu atgriesanos cilvekos saja bedu leja!>

Kas par bedu ieleju?! Kas butu dzive bez enas? Nezinatu ka tada eksiste. Bet kad atceramies, ka pat desai ir divi gali, tad ir verts dzivot. Labu veselibu, Gundar. Ta sakot, vel viss nav pagalam...

 

 

 

 

From: viksning@georgetown.edu
Date: 10/24/04 11:28
Subject: Re: Re: Atkal majas, VII

Sveiks sveikotāji!

Paldies Arturam par paskaidrojumu. Es jau tikai tā vien pajokojos, jo nav jau visi demokrāti vienlīdzīgi. Varbut divi trīs domā skaidri un pareizi...Juronkulis gribēdams pelņu maksimizēt, bet...

George J Viksnins

 

Kas jauns Latvijā?