Re: Papagailis

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: Sat, Sep 11, 2004 4:24

Aizvien aktuālāks kļūst jautājums kur tā slavinētais un "ekonomiski nepieciešamais" globālisms mūs Eiropā novedīs? Impērijā jau arī problēma kluvusi aktuāla!

Varenais automašīnu ražotājs GM Eiropā slēgs vienu no abām ražotnes vietā:

Russelšeima Vācijā vai Tollhattenā Zviedrijā!

Ja slēgs Zviedrijā, tad tā būs katastrofa visam Rietumkrastamm, jo pazudīs kādas 30 tūkstoši darba vietas, bezdarbs pieaugs utt.

Kā globaliusti domā risināt šāda veida problēmas? Iedzīvotājiem jāpārceļā uzz tipi, iglu vai pirtiņu? Nekad neesmu sapratis - neesmu arī saņēmis risinājumu - problēmai kas tad Eiropā pirks ar lēto austrumu darbaspēku ražotos bīļus? Ne jau tie 30 tūkstoši jauno bezdarbnieku ......

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta.

Ugis G. Berzins, dosies arā nokrāsot darba rīkku šķūnīti .....

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: Sat, Sep 11, 2004 5:35

Ugis Berzins rakstija:

< Ja slēgs Zviedrijā, tad tā būs katastrofa visam Rietumkrastamm, jo pazudīs kādas 30 tūkstoši darba vietas, bezdarbs pieaugs utt.>

Zini, kopš es pāris reižu ta pamatīgi iestrēgu ceļā SAS darbinieku streika deļ, izvairos lidot ar šis firmas lidmašinam. Viņiem ir likumīgas tiesības streikot un prasit vēl augstākas algas. Bet man ir likumīgas tiesibas izveleties citas lidsabiedrības, kuru darbinieki nepataisa pasažierus par savu streiku ķīlniekiem. Tāpat domā laikam pietiekoši daudz pasažieru, jo SAS-am pedejos gados vairs neiet diez cik labi, kamer vairākas citas Eiropas lidsabiedribas attistas. Protams, paši viņi droši vien veļ visu vainu uz 9/11 un tamlidzigi, bet patiesībā vismaz viens no cēloņiem bija pārcenšanās cīņā par sociālajiem labumiem, aizmirstot pašu galveno - ka visi tie labumi nāk no pasažieriem, un ja nebūs pasažieru, tad vispār darba nebūs. SAS darbinieki varbut sasniedza savu īslaicīgo un tuvredzigo mērķi, bet nolika pa sitienam visu savu kompaniju tagadeja sīvajā konkurences cīņā. Vai kaut kas līdzīgs nav noticis ari auto rupniecībā?

< Kā globaliusti domā risināt šāda veida problēmas? Iedzīvotājiem jāpārceļā uzz tipi, iglu vai pirtiņu?>

Ja Zviedrijas iedzīvotāji un valdība nebūtu aizbiedējusi enerģiskus biznesa cilvēkus prom uz citām valstīm ar savu skaudību par lielākiem ienākumiem un ar superaugstiem nodokļiem, tad droši vien kada likvidēta biznesa vietā rastos cits. Bet tā kā tagad - laikam aizvien mazāk paliek tadu biznesu organizet spejigu cilveku, kuri gribetu stradat un maksat nodokļus Zviedrija, ja tepat Eiropas Savieniba ir citas, biznesam daudz pievilcigakas vietas.

Vai tas bija patiess stasts jeb tikai avīžu pīle, ka slavenajai rakstniecei Astrīdai Lindgrēnai (Astrid Lindgren) Zviedrijas nodokļu iestādes kādu laiku esot pieprasījušas augstākus nodokļus, nekā vispar bijuši viņas ienākumi? Nezinu, vai tā patiešām bija, bet cilvekiem atmiņā tas ir cieši palicis kā Zviedrijas nodokļu sistēmas raksturojums. Tie, kuri ir spejigi nopelnīt un organizēt biznesu, uz šādiem noteikumiem neizies.

Tad nu sociāli superaktīvie lielnodokļu gribētāji tagad var parādīt paši savas spējas biznesa organizēšanā. Viņi taču tik lieliski vienmēr prot pamācīt ļaunos kapitālistus, kā īsti būtu jārīkojas.

< Nekad neesmu sapratis - neesmu arī saņēmis risinājumu - problēmai kas tad Eiropā pirks ar lēto austrumu darbaspēku ražotos bīļus?>

Visi pirks... Ari tie, kuri bus izrādījušies čaklāki par zviedriem un strādās no Zviedrijas aizgājušos biznesos. Piemeram, strādās uz citu vietu pārceltajā auto rupniecībā, saņems algas un pirks visu ko.

< Ne jau tie 30 tūkstoši jauno bezdarbnieku ......>

Normalos apstākļos starp tiem 30 000 atrastos vismaz daži desmiti jaunu biznesu uzsācēju, kurus dzītu (protams!) ne vien pašapziņa un vēlme pierādīt savus spēkus, bet (galvenokārt) vēlme daudz labāk nopelnīt.

Bet ja uzreiz jau skaidri zināms, ka daudz pelnošajiem jāmaksā tik lieli nodokļi, ka visa interese zūd, tad kadeļ vispar sākt? Tie daži desmiti aizbrauks uz citām valstīm un strādās tur. Pārējie sēdēs uz vietas, saņems pabalstus un gaidīs, ka no debesīm turpinās krist sociālie labumi mierīgai dzīvei bez strādāšanas. Tikai cik ilgi tas tā var iet...

< Ugis G. Berzins, dosies arā nokrāsot darba rīkku šķūnīti .....>

Re, un nevis gaidīsi, kamer valdība to nokrāsos ;-) Visu cieņu, Tev tomer saglabājusies saprātīga pieeja problēmām!

Harijs

 

 

 

From: Pormals@aol.com
Date: Sat, Sep 11, 2004 5:59

So zviedru socialismu, uznemumu darbibā var sajust ieejot Stockmana veikala Riga. Ir interesanti runat ar ridziniekiem, kuri min ka nējot tur ieksa augsto cenu un apkalpotaju ne sevisku patikamu apkalposanas veidu. Man, ka pirmo reizi no USA, spilgti uzkrita sis paraibas Stokmani.

Cikaga.

 

 

 

 

From: aiviskip@nycap.rr.com
Date: Sat, Sep 11, 2004 7:46

Kapec somu veikala juti zviedru socialismu??

Alvis

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: Sat, Sep 11, 2004 11:55

Ta nu ir, Ugi, ka raziba automasinu razosanas nozare aug, un autinu muzs klust garaks. Vai tapec razot vairak un vairak terauda un dargos autinus?

Iespejams, Ugi, ka jaunakie bezdarbnieki ies ar kajam, bet citi brauks ar samera letakam, importetam automasinam. Iespejams ari, ka izveidosies iespejas katrai valstij pasargat savi ar muiam un citiem importa ierobezojumiem. Tad pasargatie darbinieki vares skriet ar skritulslidam vai braukt ar divriteneim, jo labklajibas standards atri nokritis (par to vairak palasi par pasaules pieredzi ar pasizolaciju liel*s Kr*zes laika 1930. gados).

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: Sat, Sep 11, 2004 12:05

Neesmu Rigas Stokmani bijis, bet es esmu daudzkart labi un patikami iepircies Helsinku Stokmani. Velos teikt, ka Stokmana (liekas Somijas zviedru firma) veikali ir sekmigi stradajusi jau ilgu, ilgu laiku. Vai nav iespejams, ka ar savu nelaipnibu un neizdaribu veilali Riga un Peterburga ir iznemumi?

Ja tiesam ir tik traki, es par savu pienakumu uzskatitu mazas parrunas ar veikala vaditajiem!

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: uldis@dmmc.lv
Date: Sat, Sep 11, 2004 5:23

Redzi, ja runa ir par TO rupnicu, kas Trollhatenā, un kuru es pagājšvasaru apciemoju, lai parādītu savam 7 gadus vecajam SĀBam dzimtās vietas, tad jāsaka godīgi - tirgus ir tirgus. Es sobrīd esmu pārgājis uz korejā ražotām automašīnām, jo par to naudu, kas jāmaksā dārgajam zviedru strādniekam par vienā mašīnas uztaisīšanu, korejietis uzražo divas. Pie kam, tikpat labas kvalitātes. Daži fakti, iegūti šopavasar, pērkot auto:

Labi aprīkots SĀB 9-5 (vidēji lielās klases sedans) ar 2.3 litru motoru, adas sedekliem, koka apdares salonu, automatisko atrumkarbu, klimata kontroli, stereo sistemu, vieglmetala diskiem utt salonā Rīgā tādā komplektācijā, kādu es vēlos, izmaksā ap 21 000 latu. Pie kam visumā nozēlojamas razotāja garantijas un aizvien zemāka jaunu mašīnu kvalitāte no rūpnīcas.

Tiesi tādas pasas komplektācijas HYUNDAI Sonata ar 5 (!) gadu vai 150 000 (!!) km noskrējiena garantiju maksā 20 000 EUR.

Uzminiet, ar kādiem auto mana ģimene sobrīd pārvietojas. Jāpiezīmē, ka korejas mašīnām vēl tiek piemērota arī ES ievedmuitas speciālā (paaugstinātā) likme, un ka Koreja ir mazliet tālāk no Latvijas kā Gēteborga...

Uldis
naudas elka pielūdzējs

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: Sun, Sep 12, 2004 8:13

Harij, atbildi jau vienreiz uzrakstīju vakarā vēlu, kad spiedu taustiņu lai nosūtītu, pazuda strāva un mans rakstītais – vismaz sveiku nesasniedza un automātiskā bakupā arī nebija atrodams ..... Tagad būs drisciņ īsāk ... Nebūs tik daudz jālasa ... :-) :-) :-)

< SAS darbinieki varbut sasniedza savu īslaicīgo un tuvredzigo mērķi, bet nolika pa sitienam visu savu kompaniju tagadeja sīvajā konkurences cīņā. Vai kaut kas līdzīgs nav noticis ari auto rupniecībā?>

Harij, Tava analīze nav sevišķi “trāpīga”, jo iziet no totāli brīvas, bezatbildīgas ekonomikas vērtējumiem, kur pēdējos gados vēl nākusi klāt pelņas maximēšana!

SAS un citas aviosabiedrības gāja tik ilgi labi, kamēr nebija sācis darboties varenais “globalisms”, kurjš vairs nedomā un nejūt nekādu atbildību par uzņēmuma vidi un tā darbiniekiem! Kamēr bija sadarbība ar darbiniekiem, kurjus pārstāv arodbiedrības, bija kautcik izlīdzināta uzņēmuma pelņas sadale! Visi bija apmierināti!!!! Arī es kādu laiku nelidoju ar Laufthansu, jo bija “Leithansa” .... :-)

Mums vēl Eiropā nav jācīnās par paša brīvu transporta līdzekļa izvēli .....

Tu būtu juties labāk, ja Tevi lidmašīnā butu apkalpojušas meitenes un sievietes ar 80 stundu darbalaika nedēļā, pie minimālas (100 USD mēnesī)algas utt?

< Ja Zviedrijas iedzīvotāji un valdība nebūtu aizbiedējusi enerģiskus biznesa cilvēkus prom uz citām valstīm ar savu skaudību par lielākiem ienākumiem un ar superaugstiem nodokļiem, tad droši vien kada likvidēta biznesa vietā rastos cits. Bet tā kā tagad - laikam aizvien mazāk paliek tadu biznesu organizet spejigu cilveku, kuri gribetu stradat un maksat nodokļus Zviedrija, ja tepat Eiropas Savieniba ir citas, biznesam daudz pievilcigakas vietas.>

Harij, atceries, esmu jau vairākas reizes rakstījis un norādījis uz to, ka Zviedrijā uzņēmumu nodokļu nasta ir viena no zemākām Eiropā!!! Mēģini beidzot atzīt, ka pēdējos 10 gados izkoptā un skolās mācītā “pareizā ekonomika” ir bankrotējusi, tas ir, ja negribam atkal ieviest viduslaiku vai austrumu sociālās struktūras: AR ĻOTI MAZU, ĻOTI BAGĀTU SLĀNI, drusciņ lielāku vidusšķiru – juristi, mediķi, tečniķi, skrīveri utt. Utt un 95% vergi = nabagi! Kādēļ tad latvieši, neveido varenos jaunos bizznessus Latvijā, bet gan brauc strādāt uz Skandināviju, citām ES valstīm un desmitiem tūkstošu uz Iriju????? Padomā taču arī par to, ka globālie uzņēmumi radikāli mazina savu piegādātāju skaitu, maziem uzņēmumiem un itsevišķi “jauniem” uzņēmumiem tur nac ne kripatiņas iespējas ....

< Vai tas bija patiess stasts jeb tikai avīžu pīle, ka slavenajai rakstniecei Astrīdai Lindgrēnai (Astrid Lindgren) Zviedrijas nodokļu iestādes kādu laiku esot pieprasījušas augstākus nodokļus,nekā vispar bijuši viņas ienākumi? Nezinu, vai tā patiešām bija, bet cilvekiem atmiņā tas ir cieši palicis kā Zviedrijas nodokļu sistēmas raksturojums.>

Tas bija tikai maza daļiņa no VISAS patiesības! Astrīda Lingrēna bija “uzņēmums”, kas nodokļu maksāšanu ar likumīgiem “paņēmieniem” bija stūmusu vairākus gadus “uz priekšu”. Taisnīgā valstī kautkad pienāk tas brīdis, ka nodokļi ir jāsamaksā. Pašas vaina, ja tie jāmaksā gadā, kad tiek atskaitē uzrādīti “mazi” ienākumi ..... Nav jau tā kā Latvijā, kur uzņēmumi gadiem ilgi no darbiniekiem atvelk sociālās uc nodevas, tās napparvedot tūliņ valsts iestādēm! Pēc gadiem uzņēmumam nav ko maksāt, Valsts atlaiž miljoniem latu, darbiniekus nekompensējot, tiem vecumā nebūs nostrādātie gadi, pensiju iemaksas utt. Utt. Fantastiski!

< Visi pirks... Ari tie, kuri bus izrādījušies čaklāki par zviedriem un strādās no Zviedrijas aizgājušos biznesos. Piemeram, strādās uz citu vietu pārceltajā auto rupniecībā, saņems algas un pirks visu ko.>

Harij, pastāsti man lūdzu par kādiem līdzekļiem automašīnas, produktus un mazāk vajadzīgas mantas pirks piemēram visi tie, kas pazaudē darbu LAIMAI un citiem labiem uzņēmumiem atstājot Latviju?

< Bet ja uzreiz jau skaidri zināms, ka daudz pelnošajiem jāmaksā tik lieli nodokļi, ka visa interese zūd, tad kadeļ vispar sākt? Tie daži desmiti aizbrauks uz citām valstīm un strādās tur. Pārējie sēdēs uz vietas, saņems pabalstus un gaidīs, ka no debesīm turpinās krist sociālie labumi mierīgai dzīvei bez strādāšanas. Tikai cik ilgi tas tā var iet... >

Harij, kādēļ pārsvarā tikai jaunie brauz no Latvijas uz citām zemēm strādāt? Patiesšām nedomāju ka tas ir vecāku gadagājumu slinkums, jo pazīstu latviešus kā strādīgu un uzņēmīgu tautu !

<< Ugis G. Berzins, dosies arā nokrāsot darba rīkku šķūnīti .....>>

< Re, un nevis gaidīsi, kamer valdība to nokrāsos ;-) Visu cieņu, Tev tomer saglabājusies saprātīga pieeja problēmām!>

Vismaz viens atzinīgs vārds! :-)

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: Sun, Sep 12, 2004 8:16

Pormals wrote:

< So zviedru socialismu, uznemumu darbibā var sajust ieejot Stockmana veikala Riga.>

Vienā BRĪVĀ EKONOMIKĀ cenas un pārdevēju uzvešanās TIEK PIELAIKOTA vietējai pirkšanas spējai un vietējām prasībām! Ne vairāk, bet arī ne mazāk!! Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis G. Berzins

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: Sun, Sep 12, 2004 8:19

Alvis wrote:

< Kapec somu veikala juti zviedru socialismu??>

Jābūt pacietīgam ar "aizjūrniekiem". Somija taču pieder Skandināvijai??? Man vēl pirms kāda gada Amerikas kontakts vaicāja, kmums esot ar Ziemeļbriežiem un kādēļ par "mums lapiem" tik maz rakstot ....

Ugis

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: Sun, Sep 12, 2004 8:28

Gundar King wrote:

< Ta nu ir, Ugi, ka raziba automasinu razosanas nozare aug, un autinu muzslust garaks. Vai tapec razot vairak un vairak terauda un dargos autinus?>

Nebūt nē, pilnīgi pievienojos, bet elkiem ekonomiem jau pirms gadiem vajadzēja saprast, ka uzņēmumi nevar pārdot gadu pēc gada par 3% līdz 5% vairāk, izbūvēt ražotnes un sapņot, kabūs arī tātds pat tirgus pieaugums!

< Iespejams, Ugi, ka jaunakie bezdarbnieki ies ar kajam, bet citi brauks ar samera letakam, importetam automasinam. Iespejams ari, ka izveidosies iespejas katrai valstij pasargat savi ar muiam un citiem importa ierobezojumiem. Tad pasargatie darbinieki vares skriet ar skritulslidam vai braukt ar divriteneim, jo labklajibas standards atri nokritis (par to vairak palasi par pasaules pieredzi ar pasizolaciju liel*s Kr*zes laika 1930. gados).>

Tādēļ jau arī ASV mēģina visādus, gan ētiski un morāli pieņemamus gan arī nosodošus risinājumus vecas, novecojušas ekonomikās sistēmas pārdzīvošanai!

Nebūtu laiks grāmatai, ar kādiem 10 risinājumiem uzņēmigiem cilvēkiem Latvijā, kā savā dzimtenē celt labklājību un nebraukt uz ārzemēm lai vairotu sabu, bet visvairāk svešas zemes un sveša kapitāla pelņu ????

Ugis, līdz nākamai reizei

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: Sun, Sep 12, 2004 8:39

Uldis Lavrinovics wrote:

< Uzminiet, ar kādiem auto mana ģimene sobrīd pārvietojas. Jāpiezīmē, ka korejas mašīnām vēl tiek piemērota arī ES ievedmuitas speciālā (paaugstinātā) likme, un ka Koreja ir mazliet tālāk no Latvijas kā Gēteborga... Uldis naudas elka pielūdzējs>

Automašīna vairumam nav tikai pārvietošanās līdzeklis bet arī dzīves stila simbols, izrādīšanās, lepošanās, reklāmas ražotais imidžs utt. utt

Garantijas ražotāji ir vienmēr bijuši spiesti pielaikot vietējo braucēju stilam un konkurentu sniegtām garantijām .....

Ugis, kam ģimenē jau kopš gadu desmitiem ir Volvo ražojumi, jo viegli pieejamas rezervju daļas, arī maz lietotas - lētas, ir zinīgs serviss, drošība utt. utt. Man automašīnai jābūt braukšanas kārtībā KATRU DIENU!

PS man ir kolēģi, kas ir nedēļām gaidījuši uz dārgām ārzemju automašīnu rezerves daļām ....

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: Sun, Sep 12, 2004 9:15

UGIS wrote:

< Nebūtu laiks grāmatai, ar kādiem 10 risinājumiem uzņēmigiem cilvēkiem Latvijā, kā savā dzimtenē celt labklājību un nebraukt uz ārzemēm lai vairotu sabu, bet visvairāk svešas zemes un sveša kapitāla pelņu ????>

Diemžēl pārāk daudz pazīmju, tieši kā Uģis saka, cik viegli var atgriezties uz vidus laika kungu - vergu sabiedrību. Vara, informācijas kontrole, ētikas & vērtību noteikšana, atbildība, izglītība, augstākā domāšana - visa kungu rokās.

Vergiem vienīgais pienākums klausīt & strādāt - atļauta arī reliģija kas māca pieņemt savu neizbēgamo likteni ar labvēlīgu pacietību. Tādu daļēji izbēga galvenokārt Rietumos paplašinot agrāk ļoti mazo vidus šķiru.

Gribētos arī netikai vispārējas teorijas bet konkrētus ieteikumus kā līdzsvarot tautas izkliedēšanu.

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: Sun, Sep 12, 2004 9:40

Sveiki!

Aija Balta Mahte kārtējo reizi iegribējusies kaut ko konkrētu:

< Gribētos arī netikai vispārējas teorijas bet konkrētus ieteikumus kā līdzsvarot tautas izkliedēšanu.>

Kā jau neskaitāmas reizes esmu skaidrojis, pats pirmais konkrētais solis būtu pacelt pašas Aijas Baltā Mahtes balsi, paskaidrot Sovjetu samaitātajiem līdztautiešiem vajadzību sakārtot Vēlēšanu likumu atbilstoši Satversmes noteikumam par tautas deputātu vēlēšanām no atsevišķiem reģioniem, jo tikai pēc tam būs jēgas spriedelēt par vēlētāja lomu valsts polītikas noteikšnāa, nevis tkai cerēt uz lokomotīvju un viņu mecenātu sirdsapziņas šķīstību. Ja ne tā, tad turpinām kā līdz šim nedaudz čortoties un lūgt Dieviņu par Apjomīgo Paketi, Daudz Fantastiskāku Tautu, un Lādzīgu un Saprātīgu Vadoni.

Juris Pasniedzējs

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: Sun, Sep 12, 2004 1:31

Ugi!

Manu piekto gramatu latviesiem, LATVIJA ATDZIMST. SAIMNIECISKI APSVERUMU T*L*KAI IZAUGSMEI uz Ziemassvetkiem cer izdot apgads BIZNESA PARTNERI (Ligita Liepa, Dzirnavu iela 31-40, Riga LV-1010).

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: Sun, Sep 12, 2004 1:53

Uģis wrote:

< Man automašīnai jābūt braukšanas kārtībā KATRU DIENU!>
< PS man ir kolēģi, kas ir nedēļām gaidījuši uz dārgām ārzemju automašīnu rezerves daļām ....>

Vai tas ir aicinājums Latvijā braukt tikai ar RAFiņiem ??? :)

Uldis

 

 

 

From: signis@kssc.lv
Date: Sun, Sep 12, 2004 11:41

Harijs:

< SAS darbinieki varbut sasniedza savu īslaicīgo un tuvredzigo mērķi, bet nolika pa sitienam visu savu kompaniju tagadeja sīvajā konkurences cīņā. Vai kaut kas līdzīgs nav noticis ari auto rupniecībā? >

Interesanti, kā tās augstākās algas ietekmēs viņu biļešu cenas. Es arī gandrīz nekad nelidoju ar SAS. Iemesls vēl vienkāršāks - viņu cenas jau tagad gandrīz vienmēr ir krietni augstākas kā konkurentu. Turklāt neesmu manījis, ka šiem būtu kas labāks, kā citiem.

Signis

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: Tue, Sep 14, 2004 4:45

Subject: Re: Jautajums naudas elka pieludzejiem

Uldis Liepkalns:

< Vai tas ir aicinājums Latvijā braukt tikai ar RAFiņiem ??? :)>

Fantastiski !!!!!!!!!!!!!!!!

Atkal viens kas domā ļoģiski un ekonomiski :-) :-)

Beidzamais laiks ka nomaini savu esošo dampi pret RAFiņu :-)

Bez jokiem, augusta Ventspilī noprku 5 exporta Žigulīti, kas ripojis tikai 53 000 km. Izskatās kā jauns un murrā kā runcis ...., lai būtu neatkarīgs no draugu mašīnām .... (Izturēja tečnisko pārbaudi bez problēmām, bez blatiem un citām lietām .....) Ņemt pašam savu līdzi maksā katru reizi 100 latus .... Mēs latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: Tue, Sep 14, 2004 4:45

Gundars:

< Manu piekto gramatu latviesiem, LATVIJA ATDZIMST. SAIMNIECISKI APSVERUMU T*L*KAI IZAUGSMEI uz Ziemassvetkiem cer izdot apgads BIZNESA PARTNERI (Ligita Liepa, Dzirnavu iela 31-40, Riga LV-1010).>

laba ziņa, būs arī ļoti interesanti lasīt, vai vēl vienmēr pieturies pie 50 gadu, jau pirms 10 gadiem novecojušiem ekonomikas un biznesa mācības "axiomiem", jebšu patiešām rādīsi praktiski iespējamus, ejamus ceļus!

Lūdzu poadod ziņu, kad var nopirkt, man vajadzētu trīs exemplārus.

Sveicieni lietainā rītā, vakar pabeidzu uzdevumu tikai 2 naktī ...

Ugis

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: Tue, Sep 14, 2004 10:39

Ugi, Gramata tev noteikti bus sava tiuesa pasteigumu. Protams, pastav un vel

nak klat jaunas problemas uņ rodas jauni atrisinajumi. Oregonas U. profesors un dekans Viktoris Morriss medza teīt, ka mes vienmer jautajam tos pasus jautajumjus, bet ekonomika mes mainam atbildes. Ieskaties!

Kad gramata bus iznakusi, pazinosu Tev un visiem sveikotajiem.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: viksning@georgetown.edu
Date: Tue, Sep 14, 2004 11:57

Sveiks sveikotāji!

Gribēju Gundaram rakstīt privāti, bet manas atmiņas varētu interesēt arī citiem.

Pirms gadiem pieciem-sešiem man arī bija iespēja pavadīt nedēļu Dartmouth koledžā, skaistā vietā (augustā, varbūt ne janvārī!). Noi turienes aizbraucu sameklēt Bretton Woods, mazu pilsētiņu NH, kur 1944.g. 44 valstis parakstīja vienošanos par IMF un IBRD dibināšanu. John Maynard Keynes arī tur bija, un man bija interesanti aiziet uz to lielo viesnīcu (Hotel Mt. Wašington), kur sis vēsturiskais brīdis bija noticis -- sēžot verandā, iedomājos, ka Keynes pats varbūt tur dzēra šampānieti.

Ja ir iespēja to vietu apskatīt. būtu interesanti! Juronkulis

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: Tue, Sep 14, 2004 5:34

Gundar King wrote:

< Ugi, Gramata tev noteikti bus sava tiuesa pasteigumu.>

Gaidu ar vēl lielāku interesi!

< Protams, pastav un vel nak klat jaunas problemas uņ rodas jauni atrisinajumi.>

Nevinu vai tas apraksta to, kas notiem mūsdienu globalizētā ekonomikā. Vienīgie "risinājumi" līdz šim ir: maximēt uzņēmumu pelņu pārvietot ražotnes uz lēta (vergu) darbaspēka zemēm vairāk un vairāk mazināt savu (uzņēmuma) atbildību pret vidi un līdzstrādniekiem Nav risinājumu augošai bezdarbnieku problēmai! (Ar mūsdienu ideoloģiski un de facto bakrotējušo ekonomisko domāšanu, to arī neatrisinās!)

< Oregonas U. profesors un dekans Viktoris Morriss medza teīt, ka mes vienmer jautajam tos pasus jautajumjus, bet ekonomika mes mainam atbildes.>

Jautājumi pēdējos gadu desmitos ir bijuši tie paši, tas pareizi! Bet kādēļ tas tā ir? Atbilde vienkārša, ekonomika nav devusi atbides, ir nākusi tikai ar izrunām un "post mortem" izskaidrojumiem, "analizēm" kādēļ nonotika tā kā plānots .....!

< Ieskaties!>

Kur ieskatīties?

Ugis, sācis jau gaidīt!

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: Sat, Oct 2, 2004 3:14

Kas par mulkibam, Ugi! Kas tas tadas 1950. gadu aksiomas, ko tu man gribi piesiet?

Isto aksiomu vertiba nemainas. Ir ari vertibas un uzskati, kas mainas.

Man tavi vardu izklausas ka pavisam vienkarss meginajujs uzspiest man tavus uzskatus par maniem! Skaidrs ir tas, ka tu tos nepazisti.

Ugi, man pat prata nenak sisdienas saimnieciskie iekartu raksturot ka globalizetu tada nozime, ka to apraksta Amerika. Kas tev ir globakizacija, un kas tad taja notiek? Vai vergosana ka zviedru zeme, pie vien noi augstakiem labklajibas limeniem pasaule?

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 10/3/04 5:48

Neko nejēdzu jautājuma būtībā. Bet pie vārdiem vienmēr patīkami piekasīties.

Uģis runā par "aksiomām", nevis aksiomām. Ļoti būtiska nianse.

Kas attiecas uz aksiomas vērtību, tad mainās gan. Pat matemātikā.

Piemēram - paralēļu aksioma, indukcijas aksioma.

Mahris

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/3/04 6:56

Gundar King:

< Kas par mulkibam, Ugi! Kas tas tadas 1950. gadu aksiomas, ko tu man gribi piesiet? >

Gundar, negribu Tev piesiet nevienu „bumbu". Rakstot dom&#257;ju par aizritējušo 60 gadu notikumiem „atklājumiem”, „brīnumdarbiem”, „pasaules problēmu risinājumiem” utt Saņēma pat Nobela prēmiju ekonomikā. Trešā pasaule vēl šodien “nav atkopusies” no bezdibeņa kur ekonomi un bankas viņu ieveda!

Kamēr pastāvēs nemodificēts globalisms, “ierastā ekonomiskā pelņas domāšana”, nekas nemainīsies, Agrāk ražīgās valstis kā piemēram ES, Impērija utt ir pa ceļam uz ilgstošu “lejupeju”! Lejupeju kuru mūsdienu wkonomiskā domāšana un rīzība tikai pātrinās!

< Isto aksiomu vertiba nemainas. Ir ari vertibas un uzskati, kas mainas.>

Ļoti labi zinu, kas ir axioms! Tikai redzot ”moderno ekonomiku” drusku garākā laika tecējumā arī iznīcinot pati sevi, neizbēgams salīdzinājums ar axiomām.

Labāk būti bijis runāt par mūsdienas ekonomu ”axiomālo” domāšanu! &#61514;

< Man tavi vardu izklausas ka pavisam vienkarss meginajujs uzspiest man tavus uzskatus par maniem! Skaidrs ir tas, ka tu tos nepazisti.>

Gundar, Patiešām neesmu nekad mēģinājis ne Tev, ne citiem uzspiest manas domas! Gundar, jārunā Tev pretīm &#61514; &#61514; &#61514;, domāju ka gadu tecējumā, sevišķi kopš Latvijas suverenitātes atjaunošanas, esmu ļoti rūpīgi sekojis Taviem ”darbiem un nedarbiem” - ….. Esmu pat ar lielu interesi izlasījis (un pat dažu dāvijājis draugiem) tavas grāmatas un craksstus ….

Ja tie neatspoiguļotu Tavus uzskatus, tad gan jātzīstās – būtu Tevī ļoti maldījies.

Visu labako,
Gundars

Līdz n&#257;kamai reizei, ir jau pāri pusnaktij un man pēc 7

stundām „jābūt uz str&#299;pas”.

Ugis

PS Ka uzskatu, ka Tu pārāk aizst&#257;vi ne tikai novecojušos bet pat jau bankrot&#275;jušu ekonomisko dom&#257;šanu, nebūs nevienam p&#257;rsteigums vai dienas jaun&#257;k&#257; ziņa ....:-)

 

 

 

From: paulis@mii.lu.lv
Date: 10/4/04 2:18

Labdien!

Vai autors, ludzu, nepaskaidrotu, kas domats ar piezīmi:

< Kas attiecas uz aksiomas vērtību, tad mainās gan. Pat matemātikā.>

Paldies,

Negativists Paulitis

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/4/04 10:51

Ugi, lai nu paliek mums katram savi uzskati. Tomer atceries, ka ne 1950. gados, ne pirms, ne pec tiem nav dazadu uzskatu trukuma. Pat Nobela laurus valka loti dazadi saimnieciski domatajai, un viniem savastarpa saskanas nav. Es daudziem piekritu, daudzu domas pardomaju, un daudzos gadijumos galigi nepiekritu dotas situacijas sniegtos ierosinajumus. Tepat sveikotaji bus dzirdejusi Latvijai ermigus uzskatus par keinsiskas politikas piemerotibu. Mes visi nevaram est vienu7 un to pasu no tas pasas blodinas!

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/4/04 2:23

Zinu, uzskatu dažādība nepieciešama sistēmas, cilvēces tālākai izveidošanai. To neapšaubu! Tas ko patiešām ļoti apšaubu, ir dažu cilvēku (kuriem ir savas intereses un savi mērķi), teorijas, kas noved tautas neizsakāmā nabadzībā! Tas ko patiešām ļoti apšaubu ir problēma, ka neviens vai nu neiedrošinās ”runāt pretīm nemaldīgam ..” vai arī ka savādāk domājošus nepielaiž pie vārda ......

Šādas ”nemaldīgas” sistēmas ir visos laikos nevedušas tautas nabadzībā un lielā atkarībā. Minēšu tikai divus, katoļu baznīcas rīcības viduslaikos ..., savienība .... utt.

< Pat Nobela laurus valka loti dazadi saimnieciski domatajai, un viniem savastarpa saskanas nav.>

Tā būtība ir mūsdienu traģēdija, ka Nobela laurus valkā ļoti dažādi saimnieciskie domātāji! Tikai nevienam no viņiem nav izdevies ievadīt mūsdienu bankrotējušās ekonomikas atvietošanu ar kautko laikmetīgu, kautko – kas ”Pelnas maximesanas elku” aizstātu ar humanitāru sistēmu, kurā cilvēks vairs nebūtu ”patērējams, lēti atvietojams” resurs! Traģiski ir arī, ka tiem, kas pieskir Nobela premijas ekonomikas laukā, ir bez pašu loģiskas domāšanas!

< Es daudziem piekritu, daudzu domas pardomaju,un daudzos gadijumos galigi nepiekritu dotas situacijas sniegtos ierosinajumus.>

Gundar, patiešām nav vajadzīgi ”laureāti”, ”nemaldīgi gudrinieki”, kuriem nav spējas saredzēt ikdienas pieaugošās problēmas, jo atrodas kautkur imaginārās sfērās .....

< Tepat sveikotaji bus dzirdejusi Latvijai ermigus uzskatus par keinsiskas politikas piemerotibu. Mes visi nevaram est vienu7 un to pasu no tas pasas blodinas!>

Piekrītu Tev, mēs varētu, bet mēs negribam ēst vienu un to pašu no tās pašas bļodinas. Man ir tikai viena prasība: MĒS NEKAD NEDRĪKSTAM AIZMIRST RESPEKTU UN CILVĒCĪGU UZVEŠANOS – RĪKOŠANOS iepretīm visiem cilvēkiem! Mūsdienu pelņas maximēšanas ekonomikā cilvēkam vairs nav vietas!

Atkārtošu jau daudzreiz uzstādīto autājumu: Kā ES un Impērija atrisinās globalizācijas un pelņas maximēšanas, bezatbildīgās ekonomikas sekas?

"Industrializētā pasaulē slēdz ražotnes (arī tad, ja tās darbojas ar LIELU PELŅU, kas dažu indivīdu acīs ir par mazu .... Ražotnes pamet valstis, kontinentus, atstāj desmitiem tūkstošu cilvēku bezdarbā un ekonomiskā bankrotā! Kas būs pēc 10 gadiem? Scenārija jau ieprogramēta: būs tāpat kā piemēram Indijā un dienvidamerikā – 3% neizsakāmi bagāti, 90% neizsakāmi nabagi un 7% pārticis ”vidus slānis – pavēļu izpildītāji”

Pats labi zini, ja nav ienākumi, tad valstij nav iespēja iekasēt nodokļus un gādāt par valsts – cilvēku labklājību.

Ko Tu iesaki darīt ar visiem šodienas miljonu bezdarbniekiem- cilvēkiem kas vēlas strādāt bet kuriem mūsdienu pelņas maximēta, bankrotējošā ekonomiskā sistēma nav spējiga nopietni solīt, kur nu vēl dot darbu!

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta, pasaule tāda pati – tikai vēl īsu laika posmu – tad būsim sociāli viduslaikos ar vergiem un dzimtscilvēkiem!

Ugis

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/4/04 3:15

Paulis Kikusts wrote:

< Vai autors, ludzu, nepaskaidrotu, kas domats ar piezīmi: << Kas attiecas uz aksiomas vērtību, tad mainās gan. Pat matemātikā.>>>

Es šoreiz lietoju aksioma nozīmi pēc ”vecākās – grieku” interpretācijas, kur aksioma ir pieņemts pamats citu teoriju izteikumu pierādījumam. Parasti tika izvēlētas neapšaubāmas ”patiesības” vai arī kādā teorijā uzskatāmus, negrozāmus faktus.

Nedomāju ne par aksiomētiskām metodēm nedz par aksiomētiskām teorijām

Ugis

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/4/04 6:09

Ugi, esam atkal satuvojusies. Isteniba man tavas rupes noder ari taisni tai gramatas nodalai, ko es pasreiz rakstu. Galvenais,k atceries, ka apsaubamas kvalitates ekonomiska darbiba biezi vien ir parmerigi racionalu, sauri domajosu ekonomistu domu auglis. Sikak varesi par to visu lasit uz Ziemassvetkiem!

Tacu es nevaru attureties piezimety, ka vislielako darbga speku izmantosanu rada asa konkurence valstis, kur nodarbinatiba ir samera vienkarsa un tapec loti pieteicigi atalgota (ne jau nu nu bgluzi lidz macitaja Tomasa Maltusa iedomatam limenim; tapec jau so stradnieku netrukst). Rupigak apskatoties, ieverosi, ka lielie pasaules meroga uznemeji parasti maska algas virs vieteja caurmera un daudz vairak rupejas patr saviem stradniekiem ka vietejie darba devceji. Tas nav gluzi nepratigi, jo ta arzemju uznemeji var nodarbinat vislabakos vietejos gan vienkarsiem (kurpniekus Vietnama), gan smaliem (programmetajus Indija). Atzisu, ka nepatikamakais, ko ir atzimejusi ari Aija, ir uznememji, kas izmanto dabas bagatibas un stradniekus tur, kur viniem to visu par samera leti piedava vietejie varas viri. Es ar interesi veroju sarunu procesus par Ozolsalas kombinata izbuvi. Situaciha ideala korupcijai: varas viriem ir noteiksana par meziem, pircejiem ir izdevigi izpatikt varas viriem, un vietejiem laikam saja lieta bus maz teiksanas.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 10/5/04 4:05

Paulis Kikusts wrote:

< Vai autors, ludzu, nepaskaidrotu, kas domats ar piezīmi: << Kas attiecas uz aksiomas vērtību, tad mainās gan. Pat matemātikā.>

Ar aksiomām bieži saprot ne tikai patvaļīgi izvēlētus sākumpunktus formālā teorijā, bet arī absolūtas reālās pasaules patiesības.

Šāds duālisms ne vien te. Ģeometriju māca skolā ne tādēļ, ka tā satur skaistas loģiskas teorēmu virknītes, bet t'apēc, ka tā samērā precīzi apraksta reālo telpu. Tik precīzi, ka telpu bieži jauc ar tās ģeometrisko modeli.

Līdz 19. gadsimtam Eiklida ģeometriju uzskatīja par telpas precīzu aprakstu un paralēļu aksiomu (Piekto postulātu) par dabas patiesību, ne tikai formālu apgalvojumu, no kura loģiski izriet citi formāli apgalvojumi.

Nēiklida ģeometriju parādīšanos daudzi uztvēra ne kā formālu prāta rotaļu, bet kā uzbrukumu absolūtajai patiesībai.

Matemātiķis nav tik nekaitīgs kā varētu likties. Vienas vai otras aksiomas viņš iekļauj vai izmet ne dēļ skaistas prāta rotaļas, bet meklēdams pamatu realitātē.

Ja 19. gadsimta nēiklida ģeometrijas tagad vispāratzītas relatīvistiskās fizikas dēļ, tad tādi 20. gs. jaunievedumi kā matemātika bez trešā izslēgtā aksiomas (parasti saukta par intuicionismu) vai bez indukcijas aksiomas (parasti saukta par ultraintuicionismu) vēl aizvien bieži sastop emocionālus pretkarotājus matemātiķu sabiedrībā.

Neraugoties uz to, ka daudzas intuicionistu teorēmas jau sen pirms intuicionisma faktiski pastāvēja skaitļošanas metodēs.

Un problēma par smilšu graudiņiem un kaudzi satrauca jau senos grieķus. Formāli tā atrisināma tikai matemātikā bez indukcijas.

Mahris

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/5/04 6:00

1931. gadā Kurt Goedel pierādīja, ka jebkurā aksiomātiskā sistēmā ir iespējams formulēt teicienus kuru patiesību vai nepatiesību nav iespējams pierādīt tās sistēmas robežās.

Juris

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 10/5/04 6:16

Juris Zagarins wrote:

< 1931. gadā Kurt Goedel pierādīja, ka jebkurā aksiomātiskā sistēmā ir iespējams formulēt teicienus kuru patiesību vai nepatiesību nav iespējams pierādīt tās sistēmas robežās.>

Precīzāk - jebkuŗā, kas satur aritmētiku.

Mahris

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/5/04 6:54

Goedel teorēmu citi ir apzīmējuši par metamatemātikas aritmetizāciju.

Juris

 

 

 

From: paulis@mii.lu.lv
Date: 10/6/04 4:52

Paldies par skaidrojumu -- bija ko ar draugu apspriest drusku.

Varbut Jus vina piezime interesetu:

< Par to indukcijas ne-absolūto patiesīgumu Mahrim, protams, ir taisnība. Atskiriba no geometrijas ir tikai tā, ka kaut cik skaistu "ne-eiklīda" (ne-arhimeda?) aritmētiku nevienam uzbūvēt vēl nav izdevies.>

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 10/7/04 1:40

Es "skaistu" aizstātu ar "derīgu" vai "plaši lietotu".

Nezinu, cik pazīstamas publikā bija nēiklida ģeometrijas to pastāvēšanas pirmajā pusgadsimtā. Domāju, ka ne pārāk.

Pirmā relativistiskā fizika (Lorencs) palika godīgā Eiklida ģeometrijā. Bet tad Einšteinam ienāca prātā, ka nēiklidos viss izskatās daudz vienkāršāk.

Par matemātiku bez trešā izslēgtā publika laikam šo to dzirdējusi - atskaņas no dažām skandalozām diskusijām. Par matemātiku bez indukcijas visdrīzāk neko.

Tuvinātās metodes reāli dzīvo intuicionistu idejās, bet ļoti labi iztiek bez viņu aksiomātikas.

Ieejot internetbankā, saduramies ar kodēšanu, kas balstīta uz atšķirību starp lieliem skaitļiem (pilnā pārlase) un ne tik lieliem. Bet kodētāji ļoti labi iztiek bez ultraintuicionistiskās matemātikas, kur šāda atšķirība aksiomatizēta.

Mahris

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/7/04 8:53

Ugis & laikam tikai Ugis spurojas pretīm Gundaram:

< Tas ko patiešām ļoti apšaubu, ir dažu cilvēku (kuriem ir savas intereses un savi mērķi), teorijas, kas noved tautas neizsakāmā nabadzībā!>

Jā, tādas teorijas neder tās zemes vietējiem apstākļiem bet ir vēl viens piemērs kā no konkrētiem citu apstākļu atbilstošiem apstākļiem vispārina & tad nedomājoši uzspiež apstākļiem neatbilstošiem citiem konkrētiem apstākļiem.

Impērijas var izmantot & izlaupīt resursus parasti ar vietējo kungu kolaborācīju drīzāk nekā kaili militāri piespiest.

Vietējiem kungiem liekas tauta mazāk interesē nekā paša maki, konti, villas... Kliedzošā kontrastā iepretīm Pirmai Atmodai kad jaunizglītotie identificējās ar tautu & savu spēku & inteliģenci nodeva uzlabot tautas labklajību.

< Tas ko patiešām ļoti apšaubu ir problēma, ka neviens vai nu neiedrošinās ”runāt pretīm nemaldīgam ..” vai arī ka savādāk domājošus nepielaiž pie vārda ......>

Drīzāk, ja ir šādi oriģinālas domas oponenti, tie nav pacēluši savas balsis plašatziņās. Kapēc Sveikā galvenokārt tikai Juris kas nav pat šajā laukā formāli izglītojies speciālists?

< Šādas ”nemaldīgas” sistēmas ir visos laikos nevedušas tautas nabadzībā un lielā atkarībā. Minēšu tikai divus, katoļu baznīcas rīcības viduslaikos ..., savienība .... utt.>

Tomēr Baltijas valstīs katoļu baznīcai uc iestādēm nav tas spēks likt turēt muti. Tā tad pašizveidota kūtrība & cenzūra.

< Tā būtība ir mūsdienu traģēdija, ka Nobela laurus valkā ļoti dažādi saimnieciskie domātāji! Tikai nevienam no viņiem nav izdevies ievadīt mūsdienu bankrotējušās ekonomikas atvietošanu ar kautko laikmetīgu, kautko – kas ”Pelnas maximesanas elku” aizstātu ar humanitāru sistēmu, kurā cilvēks vairs nebūtu ”patērējams, lēti atvietojams” resurs! Traģiski ir arī, ka tiem, kas pieskir Nobela premijas ekonomikas laukā, ir bez pašu loģiskas domāšanas!>

Vai ta Amritya Sen neieguva Nobelu par ekonomiju?

Tomēr arī man tas atkārtoti nāk prātā kapēc ekonomija pašā saknē neuzskata sevi kā kalpojam cilvēcei ilgtermiņā, tikai varām? Kapēc vairāk neattistās tajā virzienā kā E.F. Sčumačer (-Small is Beautiful-) kas piedāvā vairāk cerību nekā tie uzskati kas iesāk ar neizplēšamiem resursiem & primitīvu sacensības sabiedrisko darvinismu.

< Piekrītu Tev, mēs varētu, bet mēs negribam ēst vienu un to pašu no tās pašas bļodinas. Man ir tikai viena prasība: MĒS NEKAD NEDRĪKSTAM AIZMIRST RESPEKTU UN CILVĒCĪGU UZVEŠANOS – RĪKOŠANOS iepretīm visiem cilvēkiem! Mūsdienu pelņas maximēšanas ekonomikā cilvēkam vairs nav vietas!>

Ievēroju vēl neviens nav nopietni konfrontējis & atbildējis konkrēti šīs tavās rindās izteikto, izņemot Gundars solot nākamā grāmatā.

< Atkārtošu jau daudzreiz uzstādīto jautājumu: Kā ES un Impērija atrisinās globalizācijas un pelņas maximēšanas, bezatbildīgās ekonomikas sekas?>

Ja negribam Putina tēvišķīgi stingro roku & Pribaltiju, kādi ir ekonomiskie alternatīvi? Ko lai dara Ventspils?

aija

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/7/04 12:43

Aija, paldies par komentariem. Ja nu daudzas idejas ir savu laiku pardzivojusas, tad jajauta kapec dāzadas tautas izrikojas dazadi, un maz maina savu principus. Lidz sim esmui nomainas ieverojhis tikai tad, ja fundamentali mainas socialas un saimnieciskas attiec*bas, piemeram pec postosa kara,

Es pienemu, ka izlasiju Juronkula komentaru mazturigajiem. Ari es ieveroju gluzi bezkaunigus prasibas no ta sauktiem begliem no Krievijas un Ukrainas, kurindzivo loti labi bez formaliem ienakumiem. Redzu ari, ka veikalos labklajibas pabalstiem domatie partikas kuponus mazturigie izmanto loti dasnai dzivei. Manuprat, tie ir iemesli, kapec eds neatbalstitu programmas, kas vieniem dotu vairak naudas tiesi roka.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/8/04 8:23

Gundar King:

< Ugi, esam atkal satuvojusies. Isteniba man tavas rupes noder ari taisni tai gramatas nodalai, ko es pasreiz rakstu. Galvenais,k atceries, ka apsaubamas kvalitates ekonomiska darbiba biezi vien ir parmerigi racionalu, sauri domajosu ekonomistu domu auglis. Sikak varesi par to visu lasit uz Ziemassvetkiem!>

Gundar,

Kā jau teicu, ar lielu interesi gaidu gr&#257;matu! Tava min&#275;t&#257; „apsaubamas kvalitates ekonomiska darb&#299;ba", izplat&#257;s pa visu rietumu pasauli zibeņa &#257;trum&#257;. Tas notiek gan uz&#326;&#275;mumos, gan valsts un pašvald&#299;bu iestādess.

Uz&#326;&#275;mumos, šodien parasti ir kontu plāni, ar savu budžetu. Novirzes (seviš&#311;i uz augšu) nav at&#316;autas – ja tomēr – ekonomikas direktors tūliņ sauc pie atbild&#299;bas! Cilv&#275;kiem taču ir fant&#257;zija – lietu citu kont&#275;jumu, kur ir vēl l&#299;dzek&#316;i pieejami .....

Kā Tu domā, cik pareizu p&#257;rskatu par aktu&#257;lo uz&#326;&#275;muma darb&#299;bu gūst uz&#326;&#275;mumu vad&#299;ba ??????

Pašvald&#299;b&#257;s situ&#257;cija ļoti l&#299;dz&#299;ga, tur daudzk&#257;rt kontrol&#275;t&#257;ji ir politi&#311;i, kas no ekonomikas saprot tikpat daudz, kā zirgs no šaha sp&#275;les (pielaikots arābu sak&#257;mv&#257;rds)!

Kā uzņērmumos, tā pašvald&#299;b&#257;s pirms gr&#257;matu sl&#275;gšanas atskaitei, kad vēl uz kontiem ir nauda, tā tiek nekav&#275;joties izt&#275;r&#275;ta – ja to nedar&#299;s, tad n&#257;kam&#257; periodā pieš&#311;irs daudz mazāk ..... Šāda nekvalific&#275;ta pieeja kont&#275;šanas sist&#275;m&#257;m ir iemelsis, kādēļ zemais un vid&#275;jais menedžments pārāk lielu rūpi netur par „taup&#299;bu” !!!!!! Var&#275;tu gandr&#299;z vai uzrakst&#299;t gr&#257;matu par visiem „br&#299;numiem” ...

< Tacu es nevaru attureties piezimety, ka vislielako darbga speku izmantosanu rada asa konkurence valstis, kur nodarbinatiba ir samera vienkarsa un trapec loti pieteicigi atalgota (ne jau nu nu bgluzi lidz macitaja Tomasa Maltusa iedomatam limenim; tapec jau so stradnieku netrukst).>

Kā jau savā iepriekš&#275;j&#257; v&#275;stul&#275; min&#275;ju, tāda pat situ&#257;cija būs arī pēc k&#257;diem 5 līdz 10 gadiem ES un Imp&#275;rij&#257; .... Bezdarb&#257; izmet simtiem t&#363;kstošu katru gadu – kur izmesto liel&#257;kam vair&#257;kumam nav ne šances dabūt darbu, seviš&#311;i ne, ja ir vezāks par 45 vai 50 gadiem un nav izgl&#299;tojies tālāk!

< Rupigak apskatoties, ieverosi, ka lielie pasaules meroga uznemeji parasti maska algas virs vieteja caurmera un daudz vairak rupejas patr saviem stradniekiem ka vietejie darba devceji. Tas nav gluzi nepratigi, jo ta arzemju uznemeji var nodarbinat vislabakos vietejos gan vienkarsiem (kurpniekus >Vietnama), gan smaliem (programmetajus Indija).>

Gundar, kad tad beidzot sāks rasties vareno ekonomu sol&#299;tie „kvalific&#275;tie darbi” ES un Imp&#275;rij&#257; ????

Gundar, pats labi zini, ka liel&#257;k&#257; daļā Azijas kontinentā cilv&#275;ki ir tečniski tikpat augsti izgl&#299;toti kā pie mums. Piem&#275;ram Kina katru gadu „laiž tirgū” 5 miljonus kvilificētu inženieru un zin&#257;tnieku. Arī viņi str&#257;d&#257; par daudz zem&#257;k&#257;m algām nekā „rietumnieki”.

KAD BEIDZOT RIETUMI SĀKS RISINĀT PROBLĒMU, beigas mulķot iedz&#299;vot&#257;jus, tautas un izveidos jaunu ekonomiku, (esoš&#257;s – novecojuš&#257;s un bakrotējušās vietā), kas būs sp&#275;j&#299;ga risin&#257;t m&#363;sdienu probl&#275;mas!?

< Atzisu, ka nepatikamakais, ko ir atzimejusi ari Aija, ir uznememji, kas izmanto dabas bagatibas un stradniekus tur, kur viniem to visu par samera leti piedava vietejie varas viri. Es ar interesi veroju sarunu procesus par Ozolsalas kombinata izbuvi. Situaciha ideala korupcijai: varas viriem ir noteiksana par meziem, pircejiem ir izdevigi izpatikt varas viriem, un vietejiem laikam saja lieta bus maz teiksanas.>

Tu varb&#363;t var&#275;tu iedom&#257;ties nov&#275;roš anu papildin&#257;t ar skaidru protestu, pret Ozoolsalas &#257;rpr&#257;tu?

Tagad jāiziet „zemes darbos” ap māju, bet ceru, ka vakarā rakst&#299;šu n&#257;kamo ...

Ugis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/8/04 8:37

Sveiki!

Uģis Fantastiskais sarunā ar Profesoru Dakteri Gundaru pauda nepacietību:

< KAD BEIDZOT RIETUMI SĀKS RISINĀT PROBLĒMU, beigas mulķot iedz&#299;vot&#257;jus, tautas un izveidos jaunu ekonomiku, (esoš&#257;s * novecojuš&#257;s un bakrotējušās vietā), kas būs sp&#275;j&#299;ga risin&#257;t m&#363;sdienu probl&#275;mas!?>

TAD, KAD UĢIS FANTASTISKAIS IZBEIGS BŪT MUĻĶIS UN SĀKS SAPRAST, KA RIETUMU MUĻĶĪBA IR VIŅA PAŠA MUĻĶĪBA NESAREDZOT LATVIJAS REPUBLIKAS DEMOKRĀTIJAS PAMATLIKUMĀ NEKO CITU KĀ IEMESLU BĪTIES VĒL LĪDZ ŠIM NEPIEDZĪVOTU HAOSU VISAS EIROPAS MĒROGĀ.

Juris M&#363;sdienu Probl&#275;mu Risin&#257;t&#257;js

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 10/8/04 9:16

Juris Zagarins wrote:

< TAD, KAD UĢIS FANTASTISKAIS IZBEIGS BŪT MUĻĶIS UN SĀKS SAPRAST, KA RIETUMU MUĻĶĪBA IR VIŅA PAŠA MUĻĶĪBA NESAREDZOT LATVIJAS REPUBLIKAS DEMOKRĀTIJAS PAMATLIKUMĀ NEKO CITU KĀ IEMESLU BĪTIES VĒL LĪDZ ŠIM NEPIEDZĪVOTU HAOSU VISAS EIROPAS MĒROGĀ.>

http://newsru.com/russia/08oct2004/tarakany.html

Šeit bij ļoti jauks pirmais teikums, saskanīgi ar žagariņa augstakredzamajām raudām: "ASV ilgi ticēja, ka vairums planētas normalo cilveku dabīgā kārtā vēlas demokrātiju". (raksts esot tulkojums no wsj.com, bet kautkā man neveras tas vaļā...)

V.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/8/04 9:58

Sveiki!

Viesturs Grūtsirdīgais grūtsirdīgi nopūtās:

< "ASV ilgi ticēja, ka vairums planētas normalo cilveku dabīgā kārtā vēlas demokrātiju".>

Nevis tikai ASV bet Eiropa pati pirmā (par cik ASV ir Eiropas imigrantu veidota valsts) "ilgi ticēja, ka vairums planētas normalo cilveku dabīgā kārtā vēlas demokrātiju". Diemžēl sovjetu samaitātā Latvijas tauta tā vairs nedomā, nedz arī ne Uģis Fantastiskais nedz arī ne daudzi t.s. "amerikāņi" (to skaitā piem. Profesors Dakteris Juronkulis, kas atbalsta Latvijas Republikas Dzelzs Lēdijas centienus uzspiest Irākas tautai "demokrātiju" ar varu) tā vairs nedomā.

Juris Normālais

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 10/8/04 10:36

Nu, gluži gan tā nebij...

Drizak - uz ameriku muka tie, kuri velejās lai eiropa ar tās valdībām viņus liek mierā un ļauj dzīvot kā viņiem pašiem gribās - bez apgaismības teorijām utt.

Tadejadi, Juris par normālu uzskata vienkārši gānīties, nevis lidot atpakaļ uz savu tēvuzemi, lai rādītu kā pareizi tās lietas jādara.

V.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/8/04 10:59

ar Neatkarības karju & Konstitūcijas parakstīšanu (kas iesākās "mēs tautas cilvēki" - we the people) Amērikā izveidojās demokrātijas principi Apgaismotības garā.

mežonīgie rietumi pastāvēja tik ilgi cik bija zeme kur izplēsties(protams uz iedzimto & dabas rēķina).

< Tadejadi, Juris par normālu uzskata vienkārši gānīties, nevis lidot atpakaļ uz savu tēvuzemi, lai rādītu kā pareizi tās lietas jādara.>

piekrītu tas varētu palīdzēt netieši - parādīt viss vajadzīgais ir ikvienā sevī pašā

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/8/04 11:21

Sveiki!

Viesturs Grūtsirdīgais grūtsirdīgi nopūtās:

<< Juris par normālu uzskata vienkārši gānīties, nevis lidot atpakaļ uz savu tēvuzemi, lai rādītu kā pareizi tās lietas jādara.>>

Kā jau es Tev neskaitāmas reizes esmu pateicis, Viestur Grūtsirdīgais, neceri uz manu drīzu lidošanu pie Tevis, ne lai Tev savu piķi parādītu ne lai Tev "parādītu kā pareizi tās lietas jādara".

Un Aija Baltā Mahte nožoožojās tā:

< piekrītu tas varētu palīdzēt netieši - parādīt viss vajadzīgais ir ikvienā sevī pašā>

Arī Tu varētu parādīt to vajadzīgo kas Tevī pašā, savā kojā Bloomingtonā sēdēdama palīdzēt Viesturam Grūtsirdīgajam saprast, ka demokrātija nav tik vien kā cieņas parādīšana pret kuru katru sovjetu samaitāto idiotu.

Juris Ikvienīgais

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/8/04 1:28

Gundar King writes:

< mežonīgie rietumi pastāvēja tik ilgi cik bija zeme kur izplēsties (protams uz iedzimto & dabas rēķina).>

Kad un kur tad tās mežonības izbeidzās? Kalifornijā taču ne. Gunars

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/8/04 4:51

Hei, es jau nebiju tas, kas rakstija par mezonigiem rietumiem. Tomer, tu jau busi ieverojis, ka mezonigo Rietumu sakums ir atrodams tev tuvak, Ilinoj* un Indiana. Tur ari vareja ieverot, ka nepatikamka nevienlidziba atrodama trucigo vidu.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/9/04 9:25

Neesmu droša kam Sveikā adresēts, tomēr ņemot vērā, ka biju viena kas runāja par mežonīgiem rietumiem, jāpiekrīt, ka vismaz Indianā arī tādas tieksmes vērojamas. Ja vēl ne cittur, cik ilgi?

Pretēji dažu iekšletiņu apgalvojumiem, alternatīvā prese pieejama, kā arī tādas grāmatas kā Ričard Heinberg -The Party's Over: Oil, War and the Fate of Industrial Societies- & -Power Down.-

Heinberg norāda industrializācija izveidojās & pamatojās uz neatjaunojamas degvielas, kā ģeopolitika veidojas ar to sakarā & kā ļoti drīzā laikā gaidams pilnīgs čaos cīņā par nepieciešamiem resursiem kāds jau notiek Vidus Austrumos, Vidus Āzijā & pat Dienvidamērikā.

Viņš norāda Amērikai kā vissmagākā naftas patērētājai būtu jāpalīdz izveidot globālu resursu glabāšanas & tiesīgas dalīšanas politiku.

Kā redzams, nākotne neliekas spoža, jo lielākā daļa pasaule nejūtās Amērika ir šādu vadību pieņēmusi, īpaši neparakstot Kyoto līgumu, nemaz nerunājot par "atrisinājumu" Irakā kur izrādās Husseins roku rokā sadarbojās ar vairākām Amērikas naftas interesēm "Nafta pret Ēdiena" izmaiņas programmā.:((((

Viena alternatīvā vietnē pavisam drausmīgs raksturojums sakarā ar teikto -Power Down.-

http://www.newsgateway.ca/powerdown.htm

Tuvākās nākotnes krīzi izsauks cilvēku pārprodukciju spiediens, resursu izlietošana & dzīvojamās vides piesārņošana & iznīcināšana.

Paskatījos arī recenzijas kādas ir populārās vietnees par šo grāmatu & visumā tās norāda, lai gan ir pareizi daudzi pamatfakti, noklusē sarežģījumus & pārāk pravietiski pareģo kurjā laikā notiks, nav piem. atsvērts ar to, ka nelieto tikai vienu vienīgu enerģiju bet savieno dažādīgi.

aija

 

 

 

From: gailitis@ca.inter.net
Date: 10/12/04 12:27

Sveiki,

Aija uztraukusies komente kadus gudriniekus par nakamajam pasaules problemam..... Pieminot - Power Down - kur cilvēces edienu krajums paries 3 vai 4 megakorporativa kontrole.

Diemžel tie gudrie ir attapušies mazliet par velu, jo tas viss jau bija pareģots kadus 2000 gadu iepriekš. Un tas ir tikai pirmsakums, no tā kas vel notiks visas citas cilveces dzives sferas. Varam ticet vai nē, bet viss pamazam ripo uz to ko Dievs ir atklajis cilvecei par musu nakotni kas ir jau izveidojusies un joprojam izveidosies musu laiktelpa.

Un vel par to Kyoto saligumu ieteiktu daudz neuztraukties, jo tas tikai pavairos citas problemas un galvenais nemaz neatrisinas to, kam tas bija domats.

Pielieku dažus pantiņus no Jaņa Atklasmes aprakstot turpinajumu Aijas minetai problemai.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

14 Tas pieviļ zemes iedzīvotājus ar brīnuma zīmēm, kas viņam bija dots darīt zvēra priekšā; tas aicina zemes iedzīvotājus celt tēlu zvēram, kam ir zobena brūce un kas tomēr palicis dzīvs.

15 Tam bija dotas spējas iedot dzīvības garu zvēra tēlam, lai zvēra tēls varētu runāt un panāktu to, ka visi, kas nepielūgtu zvēra tēlu, tiktu nokauti.

16 Un viņš dara, ka visi, lielie un mazie, bagātie un nabagie, brīvie un vergi, uzspiež zīmi uz savas labās rokas vai uz pieres,

17 lai neviens nevarētu ne pirkt, ne pārdot, kam nav šīs zīmes - zvēra vārda vai viņa vārda skaitļa.

18 Šeit slēpjas gudrība. Kam ir saprašana, lai izdibina zvēra skaitli, jo tas ir cilvēka skaitlis; un viņa skaitlis ir seši simti sešdesmit seši.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vilis G. <')))><

" Dažas lietas Bibele ir gruti saprast, ir ari dažas kurjas mes šķietami saprotam, bet ir daudzas lietas Bibele kurjas nav iespejams parprast! "

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 10/12/04 12:37

V.B.Gailitis C.E.T. wrote:

< 16 Un viņš dara, ka visi, lielie un mazie, bagātie un nabagie, brīvie un vergi, uzspiež zīmi uz savas labās rokas vai uz pieres, 17 lai neviens nevarētu ne pirkt, ne pārdot, kam nav šīs zīmes - zvēra vārda vai viņa vārda skaitļa.>

Akurāt pec identifikacijas implantiem izskatās... Miami vienā elitara klubā jau tagad katram biedram implante mikročipu, kas kalpo biedra kartes vietā.

Harijs

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/12/04 8:13

Tattoo barcode uz pieres? Gunars

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 10/12/04 8:16

Ne, rokā, ievada zem ādas mazītiņu mikročipu, kurš prot pareizi atsaukties uz nolasošo radiosignālu. Vieteja avize bija aprakstits (viesnica tas avizes piegadaja pie katra nummura).

Harijs

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/12/04 8:21

< Tattoo barcode uz pieres? Gunars>

ne zem paduses?

< Ne, rokā, ievada zem ādas mazītiņu mikročipu, kurš prot pareizi atsaukties uz nolasošo radiosignālu. Vieteja avize bija aprakstits (viesnica tas avizes piegadaja pie katra nummura).>

veidosies industrija ar spēju izmainīt vai sabotāžēt mikročipa informācīju?

aija

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 10/12/04 8:48

< veidosies industrija ar spēju izmainīt vai sabotāžēt mikročipa informācīju?>

Protams, par to nav ne mazāko šaubu.

Harijs

 

 

 

From: berzins.ugis@telia.com
Date: 10/14/04 4:06

Aija Veldre Beldavs wrote:

< mežonīgie rietumi pastāvēja tik ilgi cik bija zeme kur izplēsties (protams uz iedzimto & dabas rēķina).>

Tas par to mukšanu un demokrātiju bija pirms gadu simtiem .... Arī Impērija iesāka Eiropas stilā .... Atcerēsimies tikai pilsoņu karu un cik ilgs laiks pagāja kamēr izveidojās mūsdienu sistēma, kurā visiem štatiem ir lielas tiesības!

Pēc otrā pasaules kara "verenā demokrātija" ņēma pretīm principā vai nu labi izglītotus vai arī fiziski stiprus cilvēkus, kamēr Eiropas valstis ņēma pretīm arī slimus un vārgus ...

Impērijas tečniskie panākumi pa lielai daļai balstās uz visās pasaules valstīs izmeklētiem skolotiem cilvēkiem ....

Ar ekonomiskās un militārās vara pieaigšanu, "aizmirsās" patiesas demokrātijas pielietošana ..... uzsākās mācīšana kā visām tautām jādzīvo un jādara .....

Ar labiem likumiem un to eventuālu mainīšanu lietas lielākā mērogā nemainās - ja iedzīvotājos nav gribas un vēlēšanās tie sekot ....

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/14/04 5:59

Sveiki!

Uģis Fantastiskais par nolādētām impērijām žēli nopūtās tā:

< Ar ekonomiskās un militārās vara pieaigšanu, "aizmirsās" patiesas demokrātijas pielietošana ..... uzsākās mācīšana kā visām tautām jādzīvo un jādara .....>

Šīs mācīšanas rezultātā Uģis Fantastiskais iemācījies noraukt asariņu, saliekt muguriņu un žēli nopūsties tā:

< Ar labiem likumiem un to eventuālu mainīšanu lietas lielākā mērogā nemainās - ja iedzīvotājos nav gribas un vēlēšanās tie sekot ....>

Kā jau Tev neskaitāmas reizes ir ticis aizrādīts, Uģi Fantastiskais, Latvijas Republikas Vēlēšanu likums Latvijas Republikā tiek rūpīgi jo rūpīgi piemērots un ievērots. Latvijas Republikas iedzīvotājos netrūkst ne gribas ne disciplīnas sekot Vēlēšanu likumam. Centrālā Vēlēšanu komisija ir viena no vienīgām Latvijas Republikas iestādēm kurai Latvijas tauta bez ierunām uzticas.

Daudz lielāka problēma nekā Uģa Fantastiskā iedomātā Latvijas tautas negribība likumu ievērot ir Uģa Fantastiskā negribība vai nespēja saprast, ka demokrātija nebalstās ne uz nekādas Uģa Fantastiskā vēlmju domāšanas ne uz neviena Uģa Fantastiskā iecerētā vadoņa labiem nodomiem bet uz likuma, kas nosaka vēlēšanu kārtību. Tas, ko Uģis Fantastiskais samācījies no nolādētajamām impērijām ir vainot pašu tautu savā personīgajā neredzībā un neizdarībā laiku pa laikam mums rakstot vēstulītes par to, ka Latvijas Republikas Vēlēšanu likumu sakārtot atbilstoši Satversmes noteikumam par Saeimas deputātu ievēlēšanām no atsevišķiem vēlēšanu apgabaliem "Latvijā izraisītu Eiropā vēl līdz šim nepiedzīvotu haosu".

< Mes latviesi esam viena fantastiska tauta>

Uģis Fantastiskais ir viens fantatisks tautietis.

Juris

 

 

 

From: aija.veldrebeldavs@gmail.com
Date: 10/14/04 7:24

Ugis:

< Tas par to mukšanu un demokrātiju bija pirms gadu simtiem .... Arī Impērija iesāka Eiropas stilā .... Atcerēsimies tikai pilsoņu karu un cik ilgs laiks pagāja kamēr izveidojās mūsdienu sistēma, kurā visiem štatiem ir lielas tiesības!>

Jā, daudzkas iesākas ar labiem nodomiem & pagriežas, pārvēršas par murgu. Tāpat kā Dižā Mācītāja mācības sekojot burtiski, nevis cenšoties sevī izveidot kautko līdzīgi, tiek izķēmotas. Jo Mācītāja pilnīguma konkrētais saistīts ar tā brīdi, bet apstākļi mainās. Paliekošais vērtīgais ir vispārēja universāla mācība kas tomēr jākonkretizē citādi citos apstākļos.

< Pēc otrā pasaules kara "verenā demokrātija" ņēma pretīm principā vai nu labi izglītotus vai arī fiziski stiprus cilvēkus, kamēr Eiropas valstis ņēma pretīm arī slimus un vārgus ...>

Tiesa, tomēr bez sirdsapziņas, kas ir cilvēks?

< Impērijas tečniskie panākumi pa lielai daļai balstās uz visās pasaules valstīs izmeklētiem skolotiem cilvēkiem ....>

Viena daļa šie izmeklētie skolotie cilvēki arī saprot Amērikai jāmainās. Tapēc vēl nedrīkst izstrīpot Amēriku. Vakar radio dzirdēju atkal gudru cilvēku runājam kā jātgriežas atpakaļ kur Amērikas valdība sāk kalpot VIENKĀRŠAM cilvēkam kas ir tautas pamats, NE TIKAI KORPORATĪVĀM interesēm.

< Ar ekonomiskās un militārās vara pieaugšanu, "aizmirsās" patiesas demokrātijas pielietošana ..... uzsākās mācīšana kā visām tautām jādzīvo un jādara .....>

Tā domā republikāņi kas no senākiem Konstitūcijas rakstīšanas laikiem ņēma kā savējo identitāti patriotismu saistītu ar labāku dzīvi Amērikas tautai kādu var panākt tikai ar ekonomisku labklajību & veicinot pasaulē kārtību kas to atbalsta. Diemžēl vienkāršā līmens patiesība tikusi laika gaitā izkropļota tā, ka vienīgais kas ar nozīmi ir NAUDAS ELKS & tie kam nauda (=korporatīvā vara kas pat neatskās rīkoties skaidri krimināli). Demokrātiem atstāta "vienkāršā tauta," minoritātes & liels sajukums ar nespēju sastrādāt pie vienotiem mērķiem tapēc, ka koalīcijas raibumā katrs velk uz savu liberālo vai konservatīvo & īpatnējo pusi, bet beigās tos visus izmanto tās pašas korporatīvās intereses.

Kad iebrauca baltiešu bēgļi visumā balsoja par republikāņiem, jo starp tiem drīzāk nevis demokrātiem bija kas nostājās pret komūnismu & neatzina likumīgu Padomijas Baltijas valšķu vardarbīgo piesavināšanu (lai gan apklusēja ko dara Dienvidamērikā). Daudzkas mainījies kopš tiem laikiem.

< Ar labiem likumiem un to eventuālu mainīšanu lietas lielākā mērogā nemainās - ja iedzīvotājos nav gribas un vēlēšanās tie sekot ....>

Piekrītu tavam raksturojumam (pdf failei atbildot Gundaram), grāmatvedības & budžeta politika pati par sevi vecina izšķērdēšanu & nelietīgu resursu izmantošanu. Tomēr ir iespējams to mainīt granta izdales pakāpē. Ja ir kritiska masa vadītāju kas saprot cik nopietns stāvoklis draud Amēriku, Amērikai ir tomēr tas labais palicis no demokrātijas, ka ir spējīga mainīties. Ļoti baidos tām kultūrām kurjām nekad nav iegājusi demokrātija trūkst kulturāls kapitāls lai šādas krīzes radoši pārciestu & iznāktu no tās mainītas & stiprākas.

Attiecoties uz Baltijas valstīm, viņām ir vēsturiski bijis šāds kultūras kapitāls & arī, ja katru paaudzi tiek novājinātas zaudējot lielāko daļu savu inteliģenci tai aizbēgot, tai vajadzētu sarauties. Tā var izlietot to inteliģenci kas pienākusi nesen no ārzemem & grib sastrādāt lai sargātu, izveidotu, attīstītu reģionāli oriģinālu, pašatbildīgu sistēmu kurjā ir paši savi noteicēji & saimnieki, nevis citu interešu kalpi.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/14/04 8:05

Sveiki!

Aija Baltā Mahte piežoožoja pilnu paladziņu, starp citu izsacīdamās arī tā:

< Ļoti baidos tām kultūrām kurjām nekad nav iegājusi demokrātija trūkst kulturāls kapitāls lai šādas krīzes radoši pārciestu & iznāktu no tās mainītas & stiprākas.>

Ja Tu ļoti baidies, ka demokrātija var "ieieties" tikai tādās tautās kurām piemīt kaut kāds speciāls "kulturālais kapitāls" tad Tu, Aija Balto maht, neesi ne par mata tiesu mazāk fantastiska tautiete par pašu Uģi Fantastisko! Palasies labāk bišķi vēsturi un neziedo visu savu brīvo laiku nemitīgai nesakarīgai žoožošanai. Pasaules vēsturē viskulturālākās tautas ir bijušas tieši tās, kuras iztikušas bez nekādas demokrātijas. Tieši visnekulturālākās ir tās, kuras apliecinājušas demokrāitju un bez savu dizciltīgo kulturālo aristokrātu palīdzības ilgstošas cīņas ceļā izveidojušas demokrātisko likumību.

Tas "kulturālais kapitāls" par kura trūkumu Tu ļoti baidies, Aija Balto Maht, ir tas, kas izriet no demokrātijas. Tas nav nekāds priekšnoteikums demokrātijai.

< Attiecoties uz Baltijas valstīm, viņām ir vēsturiski bijis šāds kultūras kapitāls & arī, ja katru paaudzi tiek novājinātas zaudējot lielāko daļu savu inteliģenci tai aizbēgot, tai vajadzētu sarauties. Tā var izlietot to inteliģenci kas pienākusi nesen no ārzemem & grib sastrādāt lai sargātu, izveidotu, attīstītu reģionāli oriģinālu, pašatbildīgu sistēmu kurjā ir paši savi noteicēji & saimnieki, nevis citu interešu kalpi.>

Attiecoties uz Baltijas valstīm, viņām ir savas ilgtošu cīņu ceļā izcīnītās demokrātiskās satversmes vēsturiskā mantojumā un viņām ir arī vēsturiska pieredze par to, kas notiek brīvprātīgi atmetot savas vēsturiskās satversmes. Diemžēl viņām ir arī savas ārzemēs rezidējošās aizbēgušās "inteliģences" kas tā vietā, ka sastrādātu, sargātu, izveidotu, attīstītu oriģinālu, pašatbildīgu likumību atbilstošu savu valstu satversmēm, regulāri raksta nesakarīgus žoožojumus Sveiks kopā un no konkrētas darbības atrunājas sacīdami, ka viņi jau netaisīšoties vis ziedot savu brīvo laiku tādām lietām jo, lūk, tas esot par maz darīts. (Vai arī, Uģa Fantastiskā gadījumā, tādas lietas neizraisīšot neko jēdīzgāku par bezprecedenta haosu.)

Juris

 

 

 

From: aija.veldrebeldavs@gmail.com
Date: 10/14/04 9:22

Juris pašapzīmējot sevi kā Nekulturālais:

< Ja Tu ļoti baidies, ka demokrātija var "ieieties" tikai tādās tautās kurām piemīt kaut kāds speciāls "kulturālais kapitāls" tad>

[šņaks par žoošošanu & velszinkāducitu putošanu pa lūpām]

< Pasaules vēsturē viskulturālākās tautas ir bijušas tieši tās, kuras iztikušas bez nekādas demokrātijas. Tieši visnekulturālākās ir tās, kuras apliecinājušas demokrāitju un bez savu dizciltīgo kulturālo aristokrātu palīdzības ilgstošas cīņas ceļā izveidojušas demokrātisko likumību.>

Kapitāls par ko runāju pareizāk būtu mijiedarbība starp kultūru (ziemeļdabas) i kulturālo iespaidu (Apgaismotības). Ir daudzas tautas ar tikpat sīvu darba & cīkstoņa garu bet tām nav laimējies kā baltiešiem. Viens iemesls ir Apgaismotības laimīgais vēstures iespaids.

Konkrēti domāju par Krieviju, kā arī paši krievi kā kritiķi norāda krievu tauta īsti nav pieņēmusi Apgaismotību, ja patiešām kritiska masa neuzskata sev par būtisku.

< Tas "kulturālais kapitāls" par kura trūkumu Tu ļoti baidies, Aija Balto Maht, ir tas, kas izriet no demokrātijas. Tas nav nekāds priekšnoteikums demokrātijai.>

Atkal domāju par Krieviju & Postpadomju zemēm & kā Krievija vēsturē staļiniski iztulkoja Marksu. Vienalga, ja Staļins nebija etnisks krievs, kādi apstākļi noveda krievu tautu tieši pie viņa uc briesmoņu pieņemšanas?

< Attiecoties uz Baltijas valstīm, viņām ir savas ilgtošu cīņu ceļā izcīnītās demokrātiskās satversmes vēsturiskā mantojumā un viņām ir arī vēsturiska pieredze par to, kas notiek brīvprātīgi atmetot savas vēsturiskās satversmes. Diemžēl viņām ir arī savas ārzemēs rezidējošās aizbēgušās "inteliģences" kas tā vietā, lai sastrādātu, sargātu, izveidotu, attīstītu oriģinālu, pašatbildīgu likumību atbilstošu savu valstu satversmēm, regulāri raksta nesakarīgus žoožojumus Sveiks kopā un no konkrētas darbības atrunājas>

[šņaks vēl vairāk lūpas putošana]

Jā, jā lūpas putošana labu laiku ieilgusi par Ugi, Rumpi, mani vai jebkādu sveikotāju kurjš vēl palicis & kam gadās rakstīt (kur īsteni tev vienalga vai ārzemes vai iekšzemes letiņš - visi sāk sajukt vienam atvietojot otru.

Ans Oras ( 5. - 8 lpp. 1967. g. -Estonian Literature in Exile-) gan raksta par igauņu trimdniekiem citādā garā:

"Sekojošās lapas cenšas raksturot vienas mazas pārvietotas daļas no cilvēces literatūru - tikai 70,000 cilvēku radītu, kas pēdējā karja sekās izkaisīti pa visu pasauli, tomēr spītīgi aktīvi intelektuāli raksta, izdod, pērk, lasa grāmatas & rakstus - dzeju, kritiku, daiļliteratūru, beletristiku - SAVĀ VALODĀ lai gan atrauti no savas zemes kas pazaudējusi savu brīvību tomēr aizstāv garīgo brīvību tajos pasaules stūrjos kur vēl iespējams. Padzīti, zaudējuši mantojumu, tomēr tautas nacionālās kultūras sargātāji trimdā."

"Kad kļuva skaidrs Rietumi neglābs (Baltijas valstis no Padomju ieņēmšanas) un Padomju spēki jau gāzās Igaunijā, visi tie kas saredzēja iespēju izlauzties no sava ieslēgtā cietuma, riskēja: Exodus - masveida izceļošana, viena desmitā daļa no tautas. Daudzi krustoja rudenīgo Baltijas jūrju uz Zviedriju; citi, kurjiem pieeja uz jūrju bija aizsprostota bēga dienvidrietumos uz Vāciju, cerot sastapt uz priekšu virzējošos Sabiedroto spēkus. Tūkstošiem aizgāja bojā izmisušā bēgšanā un tūkstošus panāca Padomju spēki.

Apmēram puse no profecionālās un intelektuālās tautas daļa atstāja zemi mazliet virs viena mēneša laikā bet 9/10 no visiem ZVEJNIEKIEM arī izvēlējās Rietumus.

Apmēram 7% (no 10% mēģinātājiem) sekmējās sasniegt brīvo pasauli un tur noturēties. Šie bēgļi bija vienīgie no tautas kurji bija apstākļos kur bija iespējams brīvi domāt un brīvi izteikties. Šī viņu trimdnieku literatūra (ir grāmatas temats)."

aija,
pārtulkojusi latviski no angliskā

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/14/04 11:28

Sveiki!

No kurienes Tu domā radās Apgaismotības laimīgais vēstures iespaids ja ne no atsevišķiem tautiešiem, kas uzklausīja tautu un ne tikai saprata bet arī paskaidroja saviem līdztautiešiem, ka vienīgi pareiza likumdošana var garantēt tautai brīvību un pašatblidību, nevis neviena vadoņa labie nodomi un nevis nekāda vadonībā pamatota kultūras bagāža?

< Konkrēti domāju par Krieviju, kā arī paši krievi kā kritiķi norāda krievu tauta īsti nav pieņēmusi Apgaismotību, ja patiešām kritiska masa neuzskata sev par būtisku.>

Lielkrievija vēl šodien tāpat kā arī Padomijas laikos ir tautu kapsēta, nevis tauta. Diemžēl ir arī vēl arvien sastopami atsevišķi Latvijas tautieši kas, pārdzīvojuši Latvijas vēstures posmu Lielkrievijas sastāvā, šodien gluži tāpat kā pārējās Lielkrievijas tautas tāpat kā līdz šim mēdz neuzskatīt Apgaismību sev par par būtisku.

< Vienalga, ja Staļins nebija etnisks krievs, kādi apstākļi noveda krievu tautu tieši pie viņa uc briesmoņu pieņemšanas?>

Ne jau kultūras trūkums ir tas, kas noved jebkuru tautu padoties vadonībai. Arī priekšzīmīgi kulturālā vācu tauta auroja kā ībermenši savam fīreram par slavu.

< Jā, jā lūpas putošana labu laiku ieilgusi par Ugi, Rumpi, mani vai jebkādu sveikotāju kurjš vēl palicis & kam gadās rakstīt (kur īsteni tev vienalga vai ārzemes vai iekšzemes letiņš - visi sāk sajukt vienam atvietojot otru.>

Nosaukt Uģi Fantastisko un Rumpi Bezpalīdzīgo savos īstos vārdos nav nekāda "lūpas putošana". Katru, kas noliedz Latvijas demokrātijā pamatotu likumību un man mēģina iestāstīt, ka demokrātija Latvijā nebūs sasniedzama iekams Latvijas tauta nebūs pārtapusi par daudz labāku tautu es bez nekādas "lūpas putošanas" nosaukšu īstā vārdā, un man nemaz nebūs žēl, ja attiecīgais indivīds, vienalga vai iekšlatvietis vai ārlatvietis, apvainosies un izvēlēsies nepalikt sveikotājos.

Juris Nekulturālais

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/14/04 11:59

Uģis : < Pievienu PDF faiku >

Sveiki! Mazliet par kontroli un gramatvedibu: abas noder, abas var mulkigi pielietot.

Uga jautajums par kontroli ir tiesam interesants. Ciesa kontrole ir vivairak vajadziga tajos uznemumos, kur faktiski nevar atlauties atkapes no planotas izmaksu samazinasanas vai naudas plusmu dinamikas. Tada varetu but vajadziga kada papira vai celulozes fabrika, kur maz der izskaidrojumi vai jauni priekslikumi. Tur, kur ir problemas ar abam lietam, izmaksam un plusmam, esmu redzejis drausmigas mulkibas. Tadas parasti nak ar rikojumiem no augsas, kur operatibas problemas maz pazist, vai ari ar tam nerekinas.

Modernakas firmas, kas nav tik intensivas tradicionala kapitla pielietojumos, vairak palaujos ir darbinieku inteligenci un sadarbibu, ipasi vinu spejam atrast jaunus un labakus atrisinajumus. Isteniba sis noverojums attiecas uz visam firmam. Mana pieredze, vadot so skolu vairak ka 25 gadus, un inspicejot desmitiem citas skolas, atradu, ka skolu budzeti parasti is stipri nemainigi jau ar skolas gada sakumu. Atrodot iespejas mainit ienakumu un izmaksu limeni operativi (ar savu kolegu un darbinieku palidzibu), mes atradam tris vietas diezgan brivai izricibai, par so brivibu vienojamies (labukus dalot!) ar rektoru, un talak dzivojam cepures kuldami, rupejoties par tikai cetriem (tiesam noiderigiem) kontroles raditajiem, samazinot skolas izmaksas, palielinot vajadzigakus izdevumus, un uzlabojot skolas un universitates izmaksas. Starp citu, par sadu brivibu valsts universitates nevaretu pat sapnot!

Visu labako,
Gundars

PS. Tiem, kas nonak disputos ar finansu kontroli, labs jautajums ir par to, ka si organizacija izverte kopig*s kontroles izmaksas, un atsevisko kontroles

postenu vertibu.

 

 

 

From: aija.veldrebeldavs@gmail.com
Date: 10/15/04 8:31

Runājot par portāļu rakstiem, Klāva Olšteina raksts, "Kas attīstīs Latviju?" prasa labus jautājumus, kā arī piebildes kvalitātīvākas.

http://www.delfi.lv/news/comment/comment/article.php?id=9311261 

Lai gan Olšteins norāda:

<Latvijā 2004. gadā ir visstraujākā ekonomikas palielināšanās Eiropā (7,7% no iekšzemes kopprodukta),>

Īsti nozīmīgais ir par katastrofālo stāvokli latviešu zinātnē & pārmetumi valdībai (īpaši Emsim) par šo stāvokli. Sliktas ziņas Ričam par letoloģijas izredzēm, ja nebūs dramātiskas maiņas.

<Bet "sasieto roku" valdības rīcības plānā, kas publicēts šī gada 30. jūnijā teikts – veicināsim zināšanu ekonomikas attīstību. Valdības deklarācijā pieminēts šis zinātnes pieaugums, turklāt vēl aprīlī apstiprinot Nacionālo programmu zinātniskās infrastruktūras modernizēšanai paši atzīst, ka "zinātnisko iestāžu konkurētspēju mazina ļoti zemais zinātnes finansējums". >

<Latvijā no 30 tūkstošiem zinātnē nodarbināto 1989. gadā to skaits ir katastrofāli samazinājies līdz 5,4 tūkstošiem 2002. gadā. Latvijā pētniecības infrastruktūra ir veidota 70. gados, un tā nav atjaunota. Ir pilnīgi skaidrs, ka notiek dramatiska smadzeņu noplūde, jo pat, ja latviešu zinātnieks ir patriots – samierinās ar apkaunojošo atalgojumu, tad Latvijā nav aparatūras uz kā vairs strādāt. It kā apstiprinātā Nacionālā stratēģija paredz jau 2005. gadā 0,5% no IKP, taču I. Emsis iebilst pat pret mazumiņu...>

Prioritātes (vērts izlasīt visu rakstu par uzskaitītiem arī "citiem augstākajiem sasniegumiem"):

<1) Letonika jeb ar Latviju saistītie vēstures, kultūras, valodas un citi pētījumi; 2) pielietojamā pētniecība, kura saistīta ar biotehnoloģijām, nanotehnoloģijām, magnētisko hidrodinamiku un citiem augstākajiem sasniegumiem.>

Piebildes starp citu norāda Īrija bija 70. gados ieguldījusi lielu naudu izglītības attīstībā & nu ir darba devēja, arī valsti nevar vadīt & apsaimniekot, ja nav izglītotie, tomēr Latvijā, ja nemainās struktūras & mečanismi, nauda pat kas izdalīta var būt ūdens izliets smiltīs.

aija

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/15/04 11:22

Paldies, Aija, par daziem svarigiem noverojumiem attistibas lietas.

Tas, ko Olsteins raksta ir nenozimigs ieskats kada nesanas vestures acumirkli.

Daudz nopietnak ir nemams katastrofali zemais Latvijas konkuretspeju kritiens pagajusa gada, laika, kad Igaunijai un Lietuvais tas ir celies. Sie nopietni vertejumi, ko velak parrunas Davosa, norada, ka Latvijas attistibu visvairak kave nesakartoat unņucekliga valdiba, korupcīja un neveiksimga nodoklu politikas administracija. Sajos apstaklos uznemeji, pateretaji un pat arzemju labveli vieni pasi (bez valdibas atbalsta) neka daudz nevar paveikt attistibas lietas.

Starp citu, es vakar nobeidzu manuskriptu gramatai par Latvijas saimniecisko un tautas attistibu. Tas tagad ir izdevejas rokas, bet es vel so to laboju, pielapu un papildinu. No oiecam gramatam par saimnieciskiem jautajumiem Latvij*, si man ir grut*k*, jo latviesi ir tik loti saskalditi sava domasana un attieksmes uz sabiedriskam attiecibam.

Visiu labako,
Gundars

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 10/15/04 4:16

Jaut*jums "Kas att*st*s Latviju?" ir labs, bet vi*a iespejam* atbilde - letoniku peto*ie zinatnieki, vai ar* organisko **miju petosie zin*tnieki nav diezin ko laba, jo t* b*tu tendence uz tehnokr*tiju. Protams, tehnokr*tiem ar gribas naudi*u, un man jau neb*tu nekas pret*m, ja vi*us nostradin*tu n*cijas lab* . Bet m*sdien*s diez vai tas ir iesp*jams, jo lai liktu vi*iem "rakt", vajag zin*t kur (k*d* virzien*!). Protams, ir daudzi zin*tnisko p*tijumu virzieni, kas var*tu dot ekonomisku labumu jau *oti tuv* laik*, piem*ram, biodegviela. No otras puses, jo maz*k politiz*tas **s lietas tiek, jo mier*gak tur var str*d*t. Diem**l par vairumu no petniecibas lieti**aj*s zinatnes, j*saka, ka t*s ir zin*tne -zin*tnes p*c. Tie p*tijumi, kas sekm*gi ir izdz*voju*i str*d* par *rzemju grantu naudu, un protams, ka mekl*s savu lieti**o rezult*tu iepirc*jus turpat. K* tiek m*c*ts ekonomik* nu jau 3 klas* - piepras*jums veicina pied*v*jumu. Pieras*jums viet*j* tirg* nav, nevar gaid*t ar* pied*v*ums. Ja vald*ba izdal*s naudu, protams izveidosies tehnobirokratu sl*nis, kas no *is naudas p*rtiks - it sevi**i ja naudu izdal*s p*c tik form*la krit*rija k* IKP.

Pieprasijums protams var*tu b*t industrija. Jo pirms spriest par palielin*tu pievienot*s v*rt*bas lielumu, vajag pamatv*rt*bu, ko eksport*t. Pec maniem nespeci*lista nov*rojumiem, ta ra*o*ana, kas izdzivoja 1990-2005 periodu nu ir nostabiliz*jusi savus ienakumus un s*k att*st*t apjomus. Ar no*elo*anu jasaka, ka so uz**mumu ir pamaz, bet t*di ir. L*dz ar to zin*ma cer*ba ir. Es person*gi neko nezinu par jaun*m ra*otn*m, kam Latvij* piepras*jums b*tu radies *ais kr*zes laikmet* - pam*t* esmu redz*jis padomju laika saglab*to rupniec*bas strukt*ru piel*go*anu jaunajiem tirgus apst*k*iem (*oti bie*i ar m**on*g* metod*m - nodarbinot cilv*kus neidom*jamos apst*k*os un daudzum*).

Protams, ir jau ar* vair*ki "jaunu invest*ciju projekti", bet cik nu man zin*ms, *ie visi uz**mumi str*d* tikai uz Lavijas tirgu vai ekspot* koksni. Ar "jauniem invest*ciju projektiem" es saucu t*dus investiciju projektus, kas neizmantoja padomju ekonomikas paliekas, bet atnesa tiem**m ko jaunu - tehnolo*ijas, *kas un apm*cija darbiniekus.

Koment*jot, *o rakstu es paman*ju t*ri personisku nepatiku pret Em*a kungu. Tas nav zol*di. Em*a kungs, protams, ir tikai cilv*ks, bet nav diez ko demokr*tiski z*k*t personu, nevis vi*a darbus. Valsts vad*t*js DR*KST b*t p*dejais lempis un haosa iemiesojums, bet vi*am nedr*kst piedot pie*aut*s prognoz*t*s k**das! T*p*c visi demokr*tiski dom*jo*ie ir aicin*ti izteikt savas prognezes un ieteikumus, ko vajag dar*t, lai Latvij* k**tu lab*k.

Ar cie*u .......

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 10/15/04 5:12

tas_pats wrote:

< Es person*gi neko nezinu par jaun*m ra*otn*m, kam Latvij* piepras*jums b*tu radies *ais kr*zes laikmet*>

Ir tādas. Ta uzreiz nak prata MikroTik, bet ta nebut nav vieniga tāda firma.

http://www.routerboard.com

(Hardweru ražo Latvija. Protams, detaļas ieved, bet citādi - pat

iespiesta plate ir Made in Latvia :)

http://www.routerboard.com/about.html  

http://www.mikrotik.com/ 

Harijs

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/15/04 5:12

Sveiki!

Taspats Sīkuma Loms uzrakstīja tā:

< T?p?c visi demokr?tiski dom?jo?ie ir aicin?ti izteikt savas prognezes un ieteikumus, ko vajag dar?t, lai Latvij? k??tu lab?k.>

Katram vienam no mums vajag katru vienu citu no mums pārliecināt, ka demokrātijas pamatlikumi Latvijā ir jāstiprina, nevis jānonicina ar atrunām par tādas lietas "sīkuma lomu" valsts celtniecībā, jo tikai tad katrs viens no mums varēs būt puslīdz drošs, ka katra viena mūsu personīgie darbi nesīs Latvijai labumu. Nekādas runas par to, ka mums katram vienam pienākas būt labākiem cilvēkiem nav vajadzīgas, tikai to gan - katram vienam no mums jāsaprot, ka demokrātija ir tas mehanisms kar atļauj katram vienam darīt tieši to, ko vajag, lai Latvijā kļūtu labāk. Tas nekas, ka cilvēki zākā atsevišķus Vadoņus. Tāda lieta nav pretrunā ne ar demokrātiju ne ar darbiem, lai Latvijā kļūtu labāk! Pavisam slikti ir, ja katrs viens no mums sāktu zākāt demokrātiju un aizstāvēt jebkura Vadoņa neaizskaramību.

Juris Nekulturālais

 

 

 

From: aija.veldrebeldavs@gmail.com
Date: 10/16/04 8:17

Labklajība (paplašinot vidus šķiru & izglītību) varbūt nav tieši saistītas ar demokrātiju (tautas piedalīšanās vēlēšanās &/vai civīlās tiesības). Aiz Rietumu vēstures - Ķīna vai islāmu sabiedrības - var vērtēt labklajību, nepieprasot tautas demokrātisko piedalīšanos politiska procesā & ar to saistītās civīlās tiesības. Nevērtē līdzīgi kā Rietumu pieredzē.

Baltiešu pieredze Atmodas laikā tomēr pievienojās Rietumu pieredzei, uzskatot plašāku tautas labklajību kā saistītu ar paplašinātu tautas atbildību, piedalīšanos politiskā procesā, pieprasot civīlās tiesības arī dzimtsļaudīm/ zemniekiem/ zemākām šķirām = tautai iepretīm tikai kungu šķirai.

Skatoties Eiropas kartē kas pievienota Harija uzdotā vietnē, var redzēt kā Baltijas josla dabīgi savieno Skandināvijas telpu ar Rietumeiropu apkārt Baltijas jūrjai. Pat iepretīm Krievijai šī Eiropa jau ir nozīmīgs izplatījums kurju respektēs nevis nicinās.

Dialogs notiek kad sarunbiedri respektē viens otru, nevis viens nicina & otrs cenšas izpatikt, vai atspēlēt.

aija

 

 

 

From: gailitis@ca.inter.net
Date: 10/16/04 7:14

Harijs:

< Akurāt pec identifikacijas implantiem izskatās... Miami vienā elitara klubā jau tagad katram biedram implante mikročipu, kas kalpo biedra kartes vietā.>

Tikai pirmsakums šij lietiņai......

Harij, tas ,Tev minetais, vel bija tikai viens mazs klubinš, bet padoma kada meroga tas pieaugs tagad kad FDA atļava amišiem likt mikročipu zem adas kur bus ta cilveka i.d. numurs kas bus sakarigs ar ta cilveka medikalo informaciju kartoteka un pieejams visam sakarigam organizacijam. Nakošais solis bus arvien vairak informacijas uzlikšana uz ta čipa, lidzkam nevajadzes nekadus "papirus" vai "plastiku" nesat lidzi, jo viss bus zinams kam ta informacija bus vajadziga par to cilveku.

Nakošais solis bus vel iebazt GPF iekša un tagad zinas katru sperto soli un kur vienu atrast! GPF lielas kravu mašinas lieto šeit jau sen, un kompanija zin kur vinš atrodas un ko tas vaditajs dara ikmomentu. Protams viss bus vel vairak minituarizets zem adas ielikšanai. Virziens ir skaidrs, un spiediens no dažadiem avotiem kur "big brother is watčing you" ir tuvak neka mes iedomajamies.

Tikai vel viens mazs iemesls, kapec esu parliecinats ka 2000 gadus atpakaļ kads vienkaršs cilveks nevaretu to tik butiski pateikt neiedvesmots no augstakas butibas. Un tas ir tikai viens no nezskaitamiem pareģojumiem kuru liela daļa jau ir piepildijusies.

Jauku nedeļas nogali velot visiem,
Vilis G. <')))><

" Dažas lietas Bibele ir gruti saprast, ir ari dažas kurjas mes šķietami saprotam, bet ir daudzas lietas Bibele kurjas nav iespejams parprast! "

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 10/17/04 3:46

Juris Zagarins wrote:

< Pasaules vēsturē viskulturālākās tautas ir bijušas tieši tās, kuras iztikušas bez nekādas demokrātijas. Tieši visnekulturālākās ir tās, kuras apliecinājušas demokrāitju un bez savu dizciltīgo kulturālo aristokrātu palīdzības ilgstošas cīņas ceļā izveidojušas demokrātisko likumību.>

Interesanta doma.

Protams, var spekulēt uz jēdzienu "kultūra" un "demokrātija" neskaidrību.

Tomēr labprāt dzirdētu dažus piemērus.

Sākot ar Atēnām, uz kurām abi minētie termini gandrīz vienmēr tiek attiecināti.

Mahris

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 10/17/04 8:59

Katrā ziņā, Juri - šis ir labs piemērs kur nepieciešami piemēri, citādi Tavam apgalvojumam ir tikai un vienīgi apgalvojuma svars. Un manuprāt - vismaz divus piemērus, jo tika lietoti izteikti daudzskaitļi. Ričs.

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/17/04 9:02

Mūsu (ASV) kultūru valda miegainība (neizglītošanās, slinkums, bērnišķība), šad un tad pārtraucot to ar masu histēriju (McCarthy komunistu ķeršana, Piektā Kolonna, Sputniku konstruktori, teroristi, flu šotu trūkums), kas vispārībā nivelējas uz leju. Prese satracina tautu maigi dumputies par sīkumiem, kas tiek izsludināti par demokrātijas manifestāciju. Kā to Vinstons Čerčils ir definējis - braucam ar plostu, kas negrimst, bet mums kājas vienmēr paliek slapjas. Tādi nu mēs esam, tur nekā darīt nevaram (VVF). Varbūt nekas nav jādara, varēsim drīz atkal snaust (pēc vēlēšanām). Gunars

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/17/04 9:14

Atēnās demokrātija bija tikai dižciltīgo starpā.

Divus piemērus? Amerika un Latvija.

Juris

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 10/17/04 11:37

Juris Zagarins wrote:

< Atēnās demokrātija bija tikai dižciltīgo starpā.>

Nu rāmāk, rāmāk. Kādi Atēnās dižciltīgie?

< Divus piemērus? Amerika un Latvija.>

Gribētu lūgt precizējumu.

Vai minētās valstis uzskatāmas par kulturālām, bet nedemokrātiskām, vai tieši otrādi?

Vai varbūt - viena kulturāla, otra demokrātiska?

Mahris

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/17/04 5:42

Sveiki!

Okei okei. Dižciltīgie sadomaju nāvīgi gudru veidu kā dabūt labi motivētus karakalpus saviem karagājieniem. Es tiešām nemaz negribēju apstrīdēt, ka Atēnas bija dziļi kuturāla pilsēta senos laikos. Taču, ne jau tās kultūra nebija pats galvenais priekšnosacījums Atēnas demokrātijai!

<< Divus piemērus? Amerika un Latvija.>>

< Vai minētās valstis uzskatāmas par kulturālām, bet nedemokrātiskām, vai tieši otrādi? Vai varbūt - viena kulturāla, otra demokrātiska?>

Gan Amerika gan Latvija abas divas bija ļoti prasti nekulturālas tautas pirms tās ar lielu tautas uzupurēšanos izcīnīja ne tikai neatkarību, bet arī demokrātijas pamatlikumu pierakstītu no Eiropas visnabadzīgākās tautas - skotu tautas - iemantotās Apgaismības. Tikai pēc tam gan Amerika gan Latvija pamazām sāka veidot savas valstiskās kultūras, smeļoties, protams, ļoti daudz no klasiskās kultūras, it īpaši no grieķiem. (Paprasi kaut vai Uldim Adekvātajam!) Amerikas demokrātija izturēja daudz ilgāk nekā Latvijas nevis tāpēc, ka Amerikāņi ir daudz kulturālāki cilvēki nekā latvieši bet tāpēc, ka Amerikāņiem paveicās Vēlēšanu likums, kas bija vairāk atbilstošs tās demokrātiskajai satversmei nekā Latvijai tas paveicās. Kā Džeremijs Rifkins rakstā "Eiropas sapnis" rakstīja, Amerikas sapnis ir izsapņots tikai nesen, pēc vairāk nekā 200 gadiem, kurpretī Latvijas sapnis tika izsapņots tikai kādus 14 gadus pēc tam, kad Satversmes sapulce pieņēma Latvijas demokrātisko satversmi.

Un nestāsti man lūdzu par latviešu dainu dziļo kultūru un es Tev nestāstīšu par Džordža Vašingtona dziļo kultūru.

Juris Nekulturālais

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 10/18/04 1:41

Juris Zagarins wrote:

< Un nestāsti man lūdzu par latviešu dainu dziļo kultūru un es Tev nestāstīšu par Džordža Vašingtona dziļo kultūru.>

Netaisos neko stāstīt, zinu, ka Tev neko nevar iestāstīt. Vienkārši iepriekšējā 3 vārdu atbilde pieļāva tik dažādus skaidrojumus, ka lūdzu precizēt, kas domāts. Precizējumu esmu saņēmis.

Paldies.
Mahris

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/18/04 7:17

Sveiki!

Vienu Tu man iestāstīt nevarēsi vis: ka Latvijas Satversmes noteikums par reģionālām vēlēšanām lasāms kā atļauja tādu lietu apiet ar lokomotīvju mehanismu.

Juris

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 10/18/04 8:29

< Vienu Tu man iestāstīt nevarēsi vis: ka Latvijas Satversmes noteikums par reģionālām vēlēšanām lasāms kā atļauja tādu lietu apiet ar lokomotīvju mehanismu.>

Zinam, zinam. Esi smagi nojudzies ar regionalajam velesanām un lokomotivem, bet neko nesaproti par satversmem un likumiem, nedz Mazacusa, ne usa, ne taja mazaja Latvija (a mož Dizlatvija, ko? Vaira tak teica, ka esam vareni un diži! Ja bija un izbija Vislatvija, kapec nevar but Dizlatvija?) Varbut ka bus tev jaiet pie Jankeļa Kona parmacities par valdibam, Harvarda pagalma, Kembridza?

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/19/04 8:13

Ieteicu visiem šodienas "Diena" izlasīt rakstu: "Vai drikstam prasit lompensaciju?"

Jāraksta vēstules ......

Mes latciesi esam viena fantastiska tauta

Ugis G. Berzins

PS Tie kas negrib "iet ar grupu", var taču rakstīt individuāli un pēc nosūtīšana ielikt Sveika, droši vien kādi citi pārņems ....

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/19/04 8:36

Savukārt es ieteicu visiem uzrakstīt vēstulīti Uģim Fantastiskajam, lai aizrādītu viņam, ka demokrātijas pamatlikumu apstipināt Latvijā neizraisītu vis Eiropas mērogā vēl līdz šim nepieredzētu haosu.

Juris Elementārais Matemātiķis

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/19/04 8:49

Pats nevari uzrakstīt?

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/19/04 11:10

Sveiki!

Es visiem sveikotājiem, to skaitā arī Uldim Adekvātajam ieteicu darīt tā:

<< Savukārt es ieteicu visiem uzrakstīt vēstulīti Uģim Fantastiskajam, lai aizrādītu viņam, ka demokrātijas pamatlikumu apstipināt Latvijā neizraisītu vis Eiropas mērogā vēl līdz šim nepieredzētu haosu.>>

Bet Uldis Adekvātais norauca asariņu, salieca muguriņu un žēli nopūtās, "Ko tad nu mēs":

< Pats nevari uzrakstīt?>

Ja būtu kau minimālu vērību piegriezis Sveiks kopas diskusijām, būtu manījis, ka par šo lietu es viens pats vienīgais no visiem sveikotājiem Uģim Fantastiskajam esmu rakstījis nesaskaitāmas vēstulītes jau gadiem ilgi.

Juris Paklikotājs

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 10/19/04 11:33

< Ieteicu visiem šodienas "Diena" izlasīt rakstu: "Vai drikstam prasit lompensaciju?">

Ugi, mes noteikti drikstam prasit kompensaciju. Lidz ar to javienojas par atbildem uz siem jautajumiem:

1. Ko mes isti ar so prasibu ceram sasniegt?
2. Ka aprekinat zaudejumus?
3. Ko un ka iesaistit sis prasibas atbalstam?

Visu labako,
Gundars

 

 

From: berzins.ugis@telia.com
Date: 10/19/04 4:55

Juris Zagarins wrote:

< Šīs mācīšanas rezultātā Uģis Fantastiskais iemācījies noraukt asariņu, saliekt muguriņu un žēli nopūsties tā:>

Asariņu dažreiz gan nobirdinu ... :-)

Ar muguras salielšanu un nopūšanos gan laikam nebūs ....

< Kā jau Tev neskaitāmas reizes ir ticis aizrādīts, Uģi Fantastiskais, Latvijas Republikas Vēlēšanu likums Latvijas Republikā tiek rūpīgi jo rūpīgi piemērots un ievērots. Latvijas Republikas iedzīvotājos netrūkst ne gribas ne disciplīnas sekot Vēlēšanu likumam. Centrālā Vēlēšanu komisija ir viena no vienīgām Latvijas Republikas iestādēm kurai Latvijas tauta bez ierunām uzticas. >

Tad kau viss labākā kārtībā! Kādeļ gribi mainīt likumu? :-) ;-)

< Daudz lielāka problēma nekā Uģa Fantastiskā iedomātā Latvijas tautas negribība likumu ievērot ir Uģa Fantastiskā negribība vai nespēja saprast, ka demokrātija nebalstās ne uz nekādas Uģa Fantastiskā vēlmju domāšanas ne uz neviena Uģa Fantastiskā iecerētā vadoņa labiem nodomiem bet uz likuma, kas nosaka vēlēšanu kārtību.>

Vairumam cilvēku labi zināms, ka pārmaiņām jānāk "no iekšienes", lai tās būtu ilglaicīgas! Ja atliek laiks, palasi un paskaties kas notiek Vācijā! Neviens "pasaules vadībā" nebija vai nu spējīgs vai arī nebija pietiekoši drosmīgs, lai laicīgi pārveidotu jau sen nobankrotējušu ekonomisko sistēmu ....

Tagad tauta (strādnieki) pras no uzņēmumiem atbildību pret saviem darbiniekiem, pasaka skaļi, ka uzņēmu "nemaldīgiem ekonomiem" un tikpat nemaldīgiem "mededžeriem", ir jānes atbildība par nepareiziem lēmumiem un vieglprātībām rīcībām .......

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis, tic latviešu tautas labākai nākotnei.

 

 

From: berzins.ugis@telia.com
Date: 10/19/04 5:12

Aija Veldre Beldavs wrote:

< Ja ir kritiska masa vadītāju kas saprot cik nopietns stāvoklis draud Amēriku, Amērikai ir tomēr tas labais palicis no demokrātijas, ka ir spējīga mainīties. Ļoti baidos tām kultūrām kurjām nekad nav iegājusi demokrātija trūkst kulturāls kapitāls lai šādas krīzes radoši pārciestu & iznāktu no tās mainītas & stiprākas. Attiecoties uz Baltijas valstīm, viņām ir vēsturiski bijis šāds kultūras kapitāls & arī, ja katru paaudzi tiek novājinātas zaudējot lielāko daļu savu inteliģenci tai aizbēgot, tai vajadzētu sarauties. Tā var izlietot to inteliģenci kas pienākusi nesen no ārzemem & grib sastrādāt lai sargātu, izveidotu, attīstītu reģionāli oriģinālu, pašatbildīgu sistēmu kurjā ir paši savi noteicēji & saimnieki, nevis citu interešu kalpi.>

Aija, man daudz nairāk bailes ir no tiem, kas ar lielu dedzību atbalstīja un aizstāvēja Impērijas nelikumīgo un nevajadzīgo uzbrukumu Irakai. Sevišķi no tiem cilvēkiem, kas paši uz savas vai savas ģimenes "ādas" ir piedzīvojuši "stipro vīru" radītās nelaimes!

Vini noliedza - neatcerēdamies, apsūdzēja Franciju un Vāciju "nesekošanā utt" kādēļ šinīs zemēs tauta un valdības nav ar mieru piedalīties "problēmu risināšanā" ar asins izliešanu un neplānotās akcijās ir "svaigās" atmiņas no notikumism 60 un 90 gadus atpakaļ ....

Ugis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/19/04 5:29

Sveiki!

Es Uģim Fantastiskajam pastāstīju, ka CVK gādā par Vēlēšanu likuma ievērošanu un nu Uģis fantastiskais man atrakstīja tā:

< Tad kau viss labākā kārtībā! Kādeļ gribi mainīt likumu? :-) ;-)>

Tāpēc, Uģi Fantastiskais, ka Vēlēšanu likums nav atbilstošs ne Satversmes burtam ne Satversmes jēgai ne Satversmes garam. Cik man reizes tas būs Tev jāpaskaidro? Tu man gribēji iestāstīt, ka neesot nozīmē šmurgāties ar nekādiem likumiem jo latviešu tauta tā vai tā nekādus likumus neprotot ievērot, un bez tam, Tu man vēl arī mēģināji iestāstīt ka likuma maiņa vedinātu tautu uz tādu haosu kāds Eiropā vēl līdz šim nav pieredzēts. Es pavisam rāmi un loģiski mēģinu ar Tevi runāt, kā smejies, elementārās matemātikas formulām, bet Tu, lūk, raksti visu laiku kā tāds riktīgs Baltais Tehvs ar smagām nopūtām par fantastisko tautu un tā tālāk un tā tālāk.

< Vairumam cilvēku labi zināms, ka pārmaiņām jānāk "no iekšienes", lai tās būtu ilglaicīgas!>

VAirums sveikotāju to gan zina, ka Tu esi tāds pat katolis kā Vents Apjomīgais ar savu Katoliskā Dieva pielūgšanu par latviešu tautas pārtapšanu par iekšēji vēl fantastiskāku tautu.

< Ja atliek laiks, palasi un paskaties kas notiek Vācijā!>

Paldies par aizrādījumu. Vācieši tiešām ir viena fantastiska tauta, vai ne?

< Ugis, tic latviešu tautas labākai nākotnei.>

Uģi, turpini vien mierīgi ticēt savam Katoliskajam Dievam, bet es nedomāju, ka tas ir realistiski ticēt, ka Dievs paklausīs Tavu lūgšanu par tautas iekšēju uzlabošanos. Savukārt es lūgšu Dievu par iekšēju pārmaiņu Tevī pašā kas atļautu Tev saprast demokrātijas būtību cilvēka raksturā tādā, kāds viņš patiešām ir nevis tādā kādam viņam jābūt pēc Tava personīgā prāta un saprašanas jo manuprāt tas būtu daudz nopietnāks panākums nekā Tevis iecerētā visas latviešu tautas iekšājā pārmaiņa par tik pat fantastisku kā Tu.

Juris Nefantastiskais

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/20/04 8:44

Ugis:

< Vini noliedza - neatcerēdamies, apsūdzēja Franciju un Vāciju "nesekošanā utt" kādēļ šinīs zemēs tauta un valdības nav ar mieru piedalīties "problēmu risināšanā" ar asins izliešanu un neplānotās akcijās ir "svaigās" atmiņas no notikumism 60 un 90 gadus atpakaļ .... >

Ar aizdomām vērtējami iemesli nosodījumos par morāles trūkumu, ja nedara kā kāds grib, neklausa, neseko.

Nav gluži tā, ka nemācās no vēstures. Mācās, mācās, ne jau vienmēr to ko skolotāji grib lai mācās no vārdiem, bet mācās no savas pieredzes.

Pasaules karji & kolonialisms ir atstājuši dziļu iespaidu netikai uz Eiropu bet arī uz citiem kas kautko (jaunu) iemācījušies. & tie negrib pa vecam visu atkārtot vēl šausmīgākās versijās, tiem nepietiek nav adekvāta filozofija viss ir "kā bijis & būs & jābūt." Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/20/04 9:11

Sveiki!

Aija Baltā Mahte Uģim Fantastiskajam žoožoja tā:

< Pasaules karji & kolonialisms ir atstājuši dziļu iespaidu netikai uz Eiropu bet arī uz citiem kas kautko (jaunu) iemācījušies. & tie negrib pa vecam visu atkārtot vēl šausmīgākās versijās, tiem nepietiek nav adekvāta filozofija viss ir "kā bijis & būs & jābūt." Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams. >

Vai te būtu runa par Iekšlatvijas un Ārlatvijas cilvēkiem kas ik rītus asariņas norauc, muguriņas saliec un žēli pūš "Ko tad nu mēs!", resp. t.s. Baltiem Tehviem un Baltām Mahtēm?

Juris Cilvēks

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/21/04 9:55

Kur tad nu cilvéks? Vair*k péc papagai'la, nep*rtraukti vienu un to pa'su vien atk*rto.

Z.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/22/04 5:45

Sveiki!

Zigis Nolūzušais par manu vēstulīti Aijai Baltai Mahtei pateica tā:

< Kur tad nu cilvéks? Vair?k péc papagai'la, nep?rtraukti vienu un to pa'su vien atk?rto.>

Pastāsti mums labāk cik reizes dienā Tu asariņas norauci, muguriņu salieci un žēli nopūties, ka tik maznozīmīgu lietu izdarīt kā demokrātiju dzimtenē aizstāvēt Tev, Nolūzušam Baltam Tehvam, nav pa spēkam?

Juris Papagailis

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/22/04 3:53

Papagaili, k* tad nu Tu t*? Es ta* u ar véja dzirnav*m nec*nos, nedz ar* parasti ar t*m str*dos. Past*sti mums lab*k par lielo demokr*tiju am*'su zemé, kur* lokomot*ves neesot pie varas. Vai Halliburton vad*t*js Čeney, nav un nebija lokomot*ve?. Vai tauta ievél Prezidentu un Vice Prezidentu tie'si? Tautas balss esot Dieva balss, tikai ne am*'su izpratné. Past*sti nezin*t*jiem, k*péc Electoral College izvél*s Prezigentu un tas pa reizei neatbilst tautas gribai, bet ne tie'si? L*dz ar to, ne vis*m bals*m ir viens svars. Vot tad demokr*tija! Par Gore ta*u kopsumm* tika nodotas vair*k balsis nek* par Tavu "Draugu " G.W.B. K* b*s 'sito reizi? Jau priek'svélé'san*s esot vis*das problémas ar balsu tabul*ciju. Ohio 'stat* vél 'sodien lietojot t*s pa'sas meh*nisk*s ma's*nas kuras Florid* izmeta *r*. Atceries hanging "Čads"?

Zigis.

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 10/22/04 4:16

< Kur tad nu cilv*©ks? Vair*°k p *©c papagai'la,>

..un zeli kerc: nuf verts, nauf vērtc...

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/22/04 4:34

Sveiki!

Zigi Nolūzušais, ja Tu ar šito domrakstiņu cerēji atspēkot manu aicinājumu palīdzēt paskaidrot līdztautiešiem demokrātijas pamatprincipus, tad es tik pat labi Tavu domrasktiņu varētu atspēkot ar citu domrakstiņu par visām man zinamām nešpetnībām Kanadā. Es Tevi neaicinu uz nekādām cīņām pret nekādām vējdzirnavām, bet ja Tu nevīžā pat elementāaru sakarību ielikt savos domrakstiņos, tad, kā sacīt jāsak, sanāk gan tā, ka katrs Tavs domrakstiņš tik vien ir kā viena bezcerīga cīņa pret bezvēju. Un ja tiešām tā ir kā Tu šeitan liec saprast, ka Tev nav ne jēgas kas ir demokrātija, tad kaunies, vecīt!

Juris Papagailis

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/22/04 4:43

Nokaunies, Papagaili,

Ziga vēstule Tev bija daudz argumentēka, nekā visas Tavējās dazju mēnešu garumā kopā sasummējot, Tu neatbildēji ne uz vienu Ziga jaurājumu, bet matemātikas profesora cienīgi, sakomponēji atbildi, klikojot pa savām Excel makrosa rūtiņām.

Varbūt Tev tiešām būtu derīgāk sarakstīt makrosu, kas uz jebkuru Tev atresētu vēstuli automātiski atbildētu "A34; N115; Ķ218; HI14; R56 utt...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

The nice thing about standards is that there are so many of them to čoose from.
Andrew S. Tanenbaum

 

 

From: paulis@mii.lu.lv
Date: 10/22/04 5:03

Manuprat, matematikas profesori, ja arī zina, kas ir Excel, tad pilnīgi noteikti nezinā, kas tās par rutiņam.

Negativists Paulitis

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/22/04 5:38

Sveiki!

Uldis Adekvātais solidarizējas ar Zigi Nolūzušo:

< Ziga vēstule Tev bija daudz argumentēka, nekā visas Tavējās dazju mēnešu garumā kopā sasummējot, Tu neatbildēji ne uz vienu Ziga jaurājumu, bet matemātikas profesora cienīgi, sakomponēji atbildi, klikojot pa savām Excel makrosa rūtiņām.>

Nu labi. Ņemsim ziga Nolūzušā jautājumus pēc kārtas.

< Papagaili, k* tad nu Tu t*?>

Es jau nekā, tikai tāpat.

< Vai Halliburton vad*t*js Čeney, nav un nebija lokomot*ve?.>

Nē. Haliburton vadītājs Čeney nav nekāda lokomotīve, jo Amerikā par kongresmeni viņš tika ievēlēts tikai no sava šāta sava reģiona. Patlaban Haliburton vadītājs Čeney is ASV prezidenta Buša gudrā galva, nevis nekāda lokomotīve.

< Vai tauta ievél Prezidentu un Vice Prezidentu tie'si? >

Nē, tauta neievēl Prezidentu un Vice Prezidentu tieši.

< Tautas balss esot Dieva balss, tikai ne am*'su izpratné.>

Tautas balss nav Dieva balss vienalga, kāda ir amīšu izpratne. Nemaz nerunājot par kanadiešu izpratni.

< Past*sti nezin*t*jiem, k*péc Electoral College izvél*s Prezigentu un tas pa reizei neatbilst tautas gribai, bet ne tie'si?>

Tāpēc, ka vecu vecais likums to tā nosaka, tāpēc. Tas nenozīmē, ka rezultāts neatbilst tautas gribai, jo tautas griba nav nekāds populistiski nosakāms snarksisks mirkļa untums. Ja tauta nopietni gribētu citādi, tauta piestrādātu pie likuma maiņas.

< Atceries hanging "Čads"?>

Atceros. Bet es, atšķirībā no Tevis un Ulda Adekvātā un Profesors Daktera Juronkuļa tāpēc nealkstu nekādu nomenklatūrisku padomismu nedz arī nekāda citāda veidola totalitāru vadonismu.

Juris Papagailis

 

 

 

From: edgars.s@sympatico.ca
Date: 10/23/04 11:06

Uldi, labak nedodi Jurim nekadas makro idejas, laiku ko vins tadus lietojot ietaupis vins notiekti izmantot rakstot vel vairakas vestules sveikam.

Sausmas<G>

EDgars

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/24/04 12:50

Sveiki!

Šmitu Edgars, nabags, Uldim Adekvātajam pauda savu skaudību tā:

< Uldi, labak nedodi Jurim nekadas makro idejas, laiku ko vins tadus lietojot ietaupis vins notiekti izmantot rakstot vel vairakas vestules sveikam. Sausmas<G>>

Jā, Sāka jau pietrūkt sakāmā, ko rakstīt sveikā... Taču, pārdzīvodams nelielu ziņkārību, kas tas Šmitu Edgars tāds, aizgooglēju uz google un tur uzgooglēju sekojošo izziņu. Ak šausmas par Fransuā de Larošfuko un Computer Driving License!!!...

Juris Ko Mēs Mīlas. Šausmas <G>

PS Pasveicini, lūdzu, Tamāru!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

EDGARS ŠMITS

Inženieris, informātikas skolotājs, metodiķis, izglītības projektu realizētājs

.. un mēs esam laimīgi, kad mums pieder tas, ko mēs mīlas, nevis tas, ko citi uzskata par mīlas cienīgu.

/Fransuā de Larošfuko/

Edgars Šmits dzimis 1954.g. 22. aprīlī, "datumā, kurā dzimis pats Ļeņins". Edgaru un viņa dvīņu brāli Ivaru audzinājusi māte viena pati, kura, "agras ganu gaitas piedzīvojusi, augstās skolās negājusi un ar pieticīgu iztikšanu", spējusi dot abiem dēliem augstāko izglītību un vienmēr uzsvērusi tās lielo nozīmi dzīvē, mudinādama lasīt un izglītoties. Šobrīd mammai ir 86 gadi un viņa arī tagad daudz lasa.

Skolas gaitas sāktas Iecavas internātskolā, turpinātas Iecavas vidusskolā. Skolā patikusi matemātika un citi eksaktie priekšmeti. Vidusskolas pēdējā klasē tika izlemts studēt Rīgas Politehniskā institūta Automātikas un skaitļošanas tehnikas fakultātē (pabeidza 1978.gadā). Pirmā darba vieta jaunajam inženierim, automātikas un skaitļošanas tehnikas speciālistam bija toreizējās Lauksaimniecības ministrijas Kolektīvās lietošanas skaitļošanas centrs. ESM - elektronu skaitļojamā mašīna - toreiz aizņēmusi aptuveni divistabu dzīvokļa platību.

1983. gadā E. Šmits sāka strādāt par Iecavas spirta rūpnīcas ražošanas vadītāju, tā gūstot iemaņas un pieredzi administratīvajā un organizatoriskajā darbā, kaut gan tā daļēji bijusi arī specializācijas maiņa.

Uz skolu Edgaru Šmitu aicināja strādāt amatu savienošanas kārtībā jau tad, kad viņš strādāja skaitļošanas centrā. Strādājis gan vakarskolā, gan Iecavas vidusskolā par matemātikas skolotāju, pēc tam vidusskolā par informātikas skolotāju jau no pašiem šī priekšmeta ieviešanas pirmsākumiem 1985. gadā. Tad to mācīja tikai teorētiski, bez datortehnikas.

Pedagoga karjeru "tā pa īstam" skolotājs Šmits sācis 1987. gadā, kad Iecavas vidusskola kļuva par viņa pamatdarba vietu. Lai papildinātu zināšanas, E. Šmits Latvijas Universitātē ieguvis vidusskolas informātikas profilkursa skolotāja kvalifikāciju un tagad ir Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Humanitārā institūta maģistrants.

E. Šmits apmeklējis arī dažādus kursus un ieguvis atbilstošus sertifikātus. Nozīmīgākais no tiem - Eiropas datorprasmes sertifikāts ECDL (European Computer Driving Licence), ko Edgars Šmits saņēmis 2001. gada nogalē, sekmīgi nokārtojot visus septiņus sertifikāta iegūšanai nepieciešamos eksāmenus. Šī licence kalpo kā datorprasmes apliecinošs dokuments jebkurā Eiropas valstī.

Ielūkosimies viņa darba ikdienā:

Darbības laiks - 2002. gada marts, darbības vieta - Iecavas vidusskolas datorklase. Jau astoņos no rīta tiek ieslēgti datori un skolotājs Šmits sāk darbu. Tās ir 8-9 mācību stundas katru dienu, starpbrīži ar zēnu pulciņiem, kam steidzīgi vajadzīga skolotāja palīdzība, pārrunas ar kolēģiem, nereti iegriežas arī bijušie audzēkņi.

E. Šmits pilda direktora vietnieka pienākumus informācijas tehnoloģiju jautājumos, t.i., veic skolas lietvedības programmu ieviešanu un uzturēšanu, sagatavo un iesniedz skolas direktorei nepieciešamo - ar tarifikāciju un mācību plānu saistīto informāciju, rūpējas par jaunu informācijas apstrādes tehnoloģiju ieviešanu skolā un vēl un vēl ... Viņš ir arī Bauskas rajona informātikas skolotāju metodiskās apvienības vadītājs, līdz ar to labi pārzina situāciju informātikas mācīšanas jomā visās Bauskas rajona mācību iestādēs. Reizi nedēļā Edgars Šmits kļūst par skolotāju skolotājiem, vadot datormācības kursus rajona pedagogiem Bauskas rajona reģionālajā datorcentrā.

Edgars Šmits ir iesaistījies arī vairākos projektos. Viņš ir koordinators Eiropas Savienības izglītības projektā "Comenius1". Iecavas vidusskolas sadarbības partneri ir skolas Portugālē (Almada), Austrijā (Leondinga), Somijā (Pirkkala) un Lielbritānijā (Ņūkāsla pie Tūnas). Bez Edgara Šmita līdzdalības skolā nevarētu realizēties arī Virtuālās enciklopēdijas projekts "Latvijas ļaudis uz 21.gs. sliekšņa". Jau otro gadu viņš ir galvenais konsultants un sagatavoto materiālu nosūtītājs pa e-pastu. Jaunākais projekts ir kopā ar organizāciju AIESEC LATVIJA - "Iepazīsti citas kultūras", kura ietvaros skolas apmeklēs jaunieši no citām pasaules valstīm, lai iepazīstinātu ar savu kultūru. Šāda vizīte gaidāma arī Iecavas vidusskolā 2002. gada maijā.

Var vienīgi apbrīnot E. Šmita profesionalitāti moderno saziņas līdzekļu izmantošanas jautājumos un iejūtību, iecietību, atsaucību gluži cilvēciskās lietās. Edgars iemantojis kā skolēnu, tā kolēģu cieņu un mīlestību.

Edgars Šmits saka, ka viņš tik daudz strādā, ka tikpat kā neatliek laika grāmatu lasīšanai un kalnu slēpošanai ziemā. Labprāt dotos kādā ceļojumā ar mašīnu vai kādu citu transporta līdzekli. Patīk darbi, kas saistīti ar būvniecību un koka darbiem. Tāda īsta vīrieša cienīga nodarbošanās. Par savu ģimeni viņš saka: "Mūsu ģimenē mācās visi - arī sieva Tamāra, Iecavas pagasta padomes kancelejas pārzine, apguva otro profesiju Latvijas Universitātē". Meita Elīna beigusi Iecavas vidusskolu, studē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes otrajā kursā, dēls Kristaps mācās 11. klasē.

Bet datoru Edgaram Šmitam izdodas izslēgt tikai vēlā vakara stundā ...

"Līdzsvaru un mieru radošs mūsu tik sievišķīgajā kolektīvā. Labs informātiķis, neaizstājams direktores vietnieks. Vienmēr gatavs pilnveidoties pats un arī rajona skolotājus mudina apgūt informātiku", tā par Edgaru Šmitu saka viņa kolēģes. Tomēr galvenais ir un paliek darbs skolā. "Atraisītus, zinātkārus, brīvi domājošus, ar savu pārliecību spriedumos un tai pašā laikā - visu latvisko cienošus", tādus Edgars Šmits grib redzēt savus audzēkņus.

EDgars

 

 

 

From: edgars.s@sympatico.ca
Date: 10/24/04 9:16

Nu tad man uzradies vardu bralis! Liels paldies par pakalpojumu, bus vinu jauzmekle nakam gadu Latvija.

Pamekleju tev ari vardu brali, diemzel tikai viens Juris Zagarins atradas google. Bija tads otrs, "Juris Zagarins" <anonymous@discussions.microsoft.com>, bet vins kaski mekleja pie MS, laikam bus tas pats musmajas Juritis.

Tu tiesam esi unikals, un par to mes visi priecajamies Edgars, ne nabags, bagats ar jaunu vardu brali

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/24/04 1:58

Subject: Re: Papagailis.

Papagailim ta*u ir ierobe'zots fr*'zu skaits, pats jaunu neko nevar izgudrot.

Bez tam m*su papagailis,Juris 'Zagari'n's, izsakot savus viedok'lus lieto lielu pavir's*bu.

Ja b*tu lietojis viselement*r*ko Sveika inform*cijas avotu, e-mail header, redzétu ka Edgaram 'Smitam ir Sympatico (Kan*das) servera adrese, nevis Latvijas .lv

Zigis.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/24/04 5:26

Sveiki!

Zigis N man pārmeta paviršību un aizrādīja man vot tādu lietu:

< Ja b?tu lietojis viselement?r?ko Sveika inform?cijas avotu, e-mail header, redzétu ka Edgaram 'Smitam ir Sympatico (Kan?das) servera adrese, nevis Latvijas .lv>

Zini Zigi N, es Tev godīgi atzīšos, ka es Edgaru Sympatico jau pazīstu kopš seniem laikiem un pat reālajā dzīvē esmu viņu saticis un viņa roku spiedis. Viņš pat no Ievandas grāmatu bodītes ir pircis grāmatas. Tā, lūk. Very Sympatico gentleman, lai gan galīgi neunikāls.

Juris Papagailis

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/24/04 8:14

Papagaili,

ak tad Tu tagad gribi taisnoties ka gudri spriedi par Ik's'kiles Edgaru 'Smitu un ne par Kad*das? Vai abiem sievas v*rds ir Tam*ra? Ja Tu paz*sti Kan*das Edgaru jau ilgu laiku, k*péc Tu mekléji par Edgara 'Smita radu rakstiem Googl'é un tad tos publicéji sveika las*t*jiem zin*'sanai? Kaut ko atceros ka Tev nepietiek ar sveikot*ju niecin*'sanu, bet 'keries kl*t ar* vi'nu 'gimeném.

Smirda smirda, kas tur smirda?

No t* n*k s*du smaka!

Zigis.

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/24/04 4:58

Uzņēmumam kā tādam, arī tādiem kas darbojas ar labu pelņu, (šoreiz varbūt neturpināsim diskusiju par to, kas ir pietiekama pelņa, kas ir laba pelņa un kas ir neatbildīga pelņas maksimēšana)

GM Väcija unZviedrija fabrikas tiek slēgta galvenokārt viena iemesla dēļ:

Kad uzņēmums pārdeva kara materiālus Polijai, tad bija jāsola tik un tik tūkstoši jaunas darba vietas!

Viegli solīts un realizēts: Polijā uzceļ račotni kur nodarbinās ap 4000(četri tūkstoši) cilvēku.

Tā kā menedžeru neprasmes dēļ lielākai daļai auto-fabrikām ir 10% līdz 25% "pārkapacitāte" un tātad pelņa mazinās, atlaiž labus darbiniekus - lai apslēptu pagātnes neprasmi un koncerna pārdošanas stratēģijas.

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis G. Berzins, kas nesaprot kādēļ ārzemniekiem jāizpārdod Latvijas pelņu nesošie uzņēmumi un zemas bagātības ?

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/24/04 11:06

Sveiki!

Zigis Nolūzušais savā bezcerīgā cīņā pret bezvēju degunu turēdams mani raksturoja tā:

< Smirda smirda, kas tur smirda? No t? n?k s?du smaka!>

Latviski saka nevis smirda bet smirdēja.

Juris Smirda

PS Ļoti atvainojos Uldim Adekvātajam ka reiz sen atpakaļ viņa sievu visas pasaules priekšā nosaucu par Ulda Adekvātā stipro pusi. Arī Tamārai atvainojos par viņas vārda brūķēšanu publiskā

vietā.

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/25/04 10:10

Papagaili,

lai vai k*du kodu lietoju, Tavs dators (Tu?) manu tekstu samait*. Lai las*t*jiem izpatiktu, man* v'estulé lietoju, 8 Bit Western European ISO-8859-1 un Tu atbildi lietojot veco 7Bit US-ASCĪ, kas samait*ja tekstu, pat nelietojot latvie'su diakritisk*s z*mes. Nu labi labi, p*rstellé'su datoru un n*kotné lieto'su atkal UTF-8.

Kas attiec*s uz "Smirda, smirda". T* lab*k skan Tevi aprakstot. Ori'gin*lais ir: Pirda, pirda, kas tur pirda? No t* n*k s*du smaka!

Nu tad jau Tev, visu zin*t*jam, vajadzéja parakst*ties k*: Juris pirdelis, jeb vai smirdelis. Tava izvéle. Tu vél joproj*m gr*bsties pa tumsu, mé'gin*dams attaisnot savus izlécienus.

Zigis.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/24/04 9:48

Sveiki!

Uģis Fantastiskais nedaudz atpūtās no elementārās matemātikas studijām un uzstādīja sveikotājiem tādu jautājumu:

< ... kādēļ ārzemniekiem jāizpārdod Latvijas pelņu nesošie uzņēmumi un zemas bagātības ?>

Tādēļ, ka ārzemē rezidējošais Uģis Fantastiskais kamēr cīnīdamies par dzīves iztiku un "laimi" pa brīvo laiku gatavo domrakstiņu lai pierādītu, ka LR Vēlēšanu likumā aizliegt Latvijas t.s. "polītisko partiju" lokomotīvēm vienā reizē kandidēt vairākos LR vēlēšanu apgabalos Latvijā izraisītu tādu haosu, kāds Visā Eiropā vēl līdz šim nebija pieredzēts.

Juris Papagailis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/25/04 11:25

Sveiki!

Zigis Nolūzušais apsolījās turpmāk man izpatikt tā:

< Nu labi labi, p?rstellé'su datoru un n?kotné lieto'su atkal UTF-8.>

Sirsnīgs paldies! Uzraksti pie viena, lūdzu, arī kādu domrakstiņu līdztautiešiem Iekšlatvijā un Ārlatvijā par to, ka demokrātija pamatojas tautas apstiprinātos likumos nevis vēlmju domāšanā.

Juris Nenolūzušais

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 10/25/04 12:42

Papagailis kaut k* atvainoj*s Ulda sievai un Tam*rai par ievilk'sanu Sveika zaimos. Kaut gan ne Tam*ra, nedz vi'nas v*rs Edgars 'Smits no Ik's'keles Latvij*, nav redzéts piedaloties Sveik*. T* tad atvaino'san*s ir nenoz*m*ga.K* b*tu ja Tu Papagaili publiski atvainotos Kan*das Edgaram 'Smitam, pret vi'nu ta*u Tava person*g* zi'nk*r*ba vérs*s?

Zigis.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/25/04 1:25

Sveiki!

Līdz ar šo es publiski atvainojos itin visiem Edgariem Šmitiem visā pasaulē par viņu katra atsevišķo sievu ievilkšanu Sveika zaimos. Arī Uldim Adekvātajam atvainojos par viņa sievas nosaukšanu par sava vīra kunga stipro pusi.

Juris Zaimotājs

 

 

 

 

From: edgars.s@sympatico.ca
Date: 10/25/04 2:13

Netiku pie sveika lasisanas sorit, tikko paguvu un lasu veselu virkni epastus par mani un manu varda brali un vina sievu. Tik labi nebiju ilga laika izsmejies.

Paldies tev Zigi ka tu aizstaveji manu godu. Nebija jau vajadzigs, bet nekas. So Jura atvainosanos esmu izdrukajis ar lieliem burtiem, bus jaierame un karsu pie sienas, tadus mes neredzam katru dienu.

Pec visa si bus notiekti otro Edgaru jūzmekle, varbut pat pierunasu vinam pierakstities sveika.

Visu labu, man tagad nu gan ir jaiet asaras noslaucit, tikai ne ar salikusu muguru.

Istais Edgars

 

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 10/25/04 6:39

Juris Papagailis:

< Tādēļ, ka ārzemē rezidējošais Uģis Fantastiskais kamēr cīnīdamies par dzīves iztiku un "laimi" pa brīvo laiku gatavo domrakstiņu lai pierādītu, ka LR Vēlēšanu likumā aizliegt Latvijas t.s. "polītisko partiju" lokomotīvēm vienā reizē kandidēt vairākos LR vēlēšanu apgabalos Latvijā izraisītu tādu haosu, kāds Visā Eiropā vēl līdz šim nebija pieredzēts.>

Tas ir krietni pagars teiciens prieks papagaila. Diez vai neesi mamagailis?

 

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 10/28/04 3:10

Atvainojos jau iepriekš, bet reti interesanta nostaja, it sevisķi

pējā fraze. Pārsutu šo mailu tikai tapec ka slinkums parakstīt ;)

-------- Original Message --------

Subject: Re: Eira
Date: Wed, 27 Oct 2004 14:47:04 +0000 (UTC)
From: harijs@gmail.com (Harijs Buss)
Organization: Latnet Internet News Site
Newsgroups: lv.valoda

< Kas tagad notiksies, kad skolēniem mācību grāmatās būs eira, avīzēs būs eiro, bet ES konstitūcijā rakstīts euro!!!???>

Pats galvenais ir tas, ka uz naudas zīmēm tik un tā būs rakstīts EURO.

Tādēļ nedaudz agrāk vai vēlāk šo naudu latviski sauks tieši tā, neatkarīgi no TK izbļautajām pavēlēm.

Demokrātiskā sabiedrībā nav pieļaujams, ka kādai nelielai, neviena neievēlētai un nevienam neatbildīgai cilvēku grupai ir atļauts uzurpēt tiesības pēc savas gribas komandēt visu tautu. Pašreiz Latvijā nav pat paredzēta pilnīgi nekāda procedūra, kā TK lēmumi var tikt apstrīdēti vai atcelti, kaut arī TK lēmumi pat pašu valodnieku aprindās nebūt netiek uzņemti viennozīmīgi. Nav pilnīgi nevienas augstāk stāvošas instances, kurai TK būtu jāatbild par savu rīcību. TK nav nevienam jāatbild par savu lēmumu finansiālajām, politiskajām un organizatoriskajām sekām, un parasti šīs iespējamās sekas pat netiek prognozētas un novērtētas pirms lēmumu pieņemšanas. TK locekļu darbības laiks nekādi nav ierobežots, arī šo locekļu nozīmēšanas procedūra nav skaidri definēta, neskatoties uz milzīgo varu, kura

manuprāt ļoti nepārdomāti un bez termiņa nodota šiem cilvēkiem.

De facto mūsu demokrātiskajā valstī kā mantojums no senākiem laikiem ir saglabājusies pilnīgi totalitāra, bezatbildīga varas struktūra. Tāds stāvoklis manuprāt vairs nav ciešams. Situācija lietišķas valodniecības jomā un it īpaši terminoloģijā prasās pēc enerģiskas administratīvas rīcības.

Harijs

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 10/28/04 4:17

Valdi'ba kritusi

http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=9411397

Mahris

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 10/28/04 4:30

Maris Janis Vasilevskis wrote:

< Valdi'ba kritusi>
< http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=9411397 >

Man ir tada ceribā, ka vajadzetu tā ka arkartas saeimas velešanas, nav ko te mocities ar šo gal*j*b*s iegrumu*o parlamentu. Es jau izsaku prezindentei atbalstu atlaist parlamentu un ceru, ka tas nopelnis to ar nespeju izveidot valdību!

Ar cieņu ...

 

 

 

 

From: ag@e-sargs.lv
Date: 10/28/04 5:43

< Valdi'ba kritusi>
< http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=9411397 >

Apsveicam!

Priekā!

AG

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/28/04 6:58

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais kaut kur citur izteicās tā:

<< De facto mرsu demokrØ tiskajØ valstØ© kØ mantojums no senØ kiem laikiem ir saglabØ jusies pilnØ©gi totalitØ ra, bezatbildØ©ga varas struktرra. TØ ds stØ voklis manuprØ t vairs nav cie ams. SituØ cija lieti ?as valodniecØ©bas jomØ un it Ø©pa i terminolo?ijØ prasØ s pØ c ener?iskas administratØ©vas rØ©cØ©bas>>

Un Taspats Sīkuma Loms Harija Bezpartejiskajā izteicienu komentēja tā:

< Atvainojos jau iepriekš, bet reti interesanta nostaja, it sevisķi pējā fraze. Pārsutu šo mailu tikai tapec ka slinkums parakstīt ;)>

Nevajadzēja gan nerrot Hariju Bezpartejisko. Viņam jau sen no vienas puses demokrātija neiet, bet no otras puses totalitārisms aizstājams ar enerģisku administratīvu rīcību.

Juris Papagailis

 

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 10/28/04 8:39

Priekā!!!

Lasu Leta ziņas latviski un angliski valodas trukuma dēļ.

Tiešām neredzu par ko priecāties līdz tamlaikam ka valdība pierādīs ka tautas labvēlība ir galvenā intrese ne cik vien ātri spej izdalīt ieņemto naudas krājumu no ES.

Vienīgais labums, lai tomēr Udres kandīdate sagadāja raizes Latvijai, varbūt netiks pie izredzētās algas, ja nemaldos $250,00.00 par gadu. Ja kļudos, varbūt kāds var pareizi paziņot.

http://www.leta.lv/eng/news.asp?NewsID=200410281040490271DFD46B60498C1C   "A government that restores people with questionable reputation in public office, government that is unable to solve vitally-important social problems in the budget, suč as the problem of ceiling on apartment rent, a government that disregards one of the fundamental social values - health, and a government that believes not quality but spēd of distribution of EU funds is an ačievement - does not deserve to continue functioning. The only thing that the government has accomplišed internationally was to embarrass Latvia by nominating the professionally-unsuited Ingrida Udre, who also had questionable reputation, for European Union commissioner ," says the statement.

Ziga

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 10/28/04 8:58

Subject: Re: Stunda situsi

Zin, tas ir ļoti nožēlojami ka kāds vairāk priecājas par to, ka persona X vai Y netiek pie "izredzētās algas" un priecājas par šitentādām letas ziņām. Var tik gaidīt, ka aiz letas ziņas stāv kāds spēks kas tulit reklamēsies kā "able" un noteikti "deserve to continue".

V.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/28/04 9:53

Zigrīda:

< Priekā!!!>

delfi pilna ar šādu gavilēšanu. Emsim pirms Ūdres iecelšanas cik skatījos likās popularitāte mazliet bija pieaugusi, tomēr ne pietiekoši lai atsvērtu kas nepareizi Latvijas politikā.

<Tiešām neredzu par ko priecāties līdz tamlaikam ka valdība pierādīs ka tautas labvēlība ir galvenā intrese ne cik vien ātri spej izdalīt ieņemto naudas krājumu no ES.>

nav ko priecāties līdzko valsts amatā tāds kas ar savu vadību & piedāvātiem plāniem spēj iedvesmot citus uz labvēlīgām maiņām

< Vienīgais labums, lai tomēr Udres kandīdate sagadāja raizes Latvijai, varbūt netiks pie izredzētās algas, ja nemaldos $250,00.00 par gadu. Ja kļudos, varbūt kāds var pareizi paziņot.>

piekrītu šeit Viesturam, vai viņa saņem vai nesaņem ir stipri mazāk nozīmes nekā vai pie vadības & pārstāvības ir vislabākie kas tautai ir.

aija

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 10/28/04 10:11

Sveiki!

Aija Baltā Mahte pauda tādu savu stingru pārliecību:

< nav ko priecāties līdzko valsts amatā tāds kas ar savu vadību & piedāvātiem plāniem spēj iedvesmot citus uz labvēlīgām maiņām>

Manuprāt nav ko priecāties kamēr Aija Baltā Mahte pati nebūs pamēģinājusi saprast, ka demokrātija nav nekāda pilna laika žoožošana & vēlmju domāšana & atrunāšanās no pilsoniskās pašatbildības bet gan Satversmes jēgā & Satversmes burtā pamatota & Aijas Baltās Mahtes pašas personīgi apstiprinātā likumība.

Tad arī Aija Baltā Mahte piekrita Viestura Grūtsirdīgā spriedumam par Ūdres kundzi:

< piekrītu šeit Viesturam, vai viņa saņem vai nesaņem ir stipri mazāk nozīmes nekā vai pie vadības & pārstāvības ir vislabākie kas tautai ir.>

Jā, bet ko darīt, ja tie labākie kas tautai ir ik dienas norauš asariņu, saliec muguriņu & žēli nopūšas, "Ko tad nu mēs!" & iet baznīcā no Dieviņa lūgt Apjomīgo Paketi?

Juris Papagailis

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 10/28/04 10:13

Aija:

< piekrītu šeit Viesturam, vai viņa saņem vai nesaņem ir stipri mazāk nozīmes nekā vai pie vadības & pārstāvības ir vislabākie kas tautai ir.>

Nav ko te piekrist viesturam, jo VISLABĀKIE nekad netiks pie vadības un pārstāvniecības. Jo tiem tāpat pietiek ko darīt un viņiem nav japarliecina citus par sava politiskā krāniņa garumu stājoties partijās un pievienojoties žagariņa iemiljotajām lokomotīvē.

Jebkuram vietejam manuprat ir skaidrs, ka loks no kā izvelas kautkādus kandidātus dajebkam ir ierobežots ar esošajiem darboņiem un tiem, kuri ir izsitušies pa kādu partejisko līniju. Vai ari vienkarši ir ar pietiekošu naudas muķi lai nopirktu vietu. Vai ari pietiekoši bezkaunīgi lai izbļaustītu savu atpazīstamību - tā kā delnisti.

V.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/28/04 10:36

jā, politiskais process neveicina "vislabākā" izvirzīšanu simboliski visaugstākā vadībā, vismaz Amērikā jau ilgu laiku.

mērauklas "vislabākam" nedomāju absolūtā ziņā, bet pēc apstākļiem & sistēmas kādi ir (nestrīdoties pret to pārmainīšanas vēlamību).

ir arī visai daudz vadītāji vai tie ar varu kurji reāli aizstāv savus uzskatus ar resursiem kas viņiem ir, lai gan no ārpuses varētu teikt viņiem varētu būt labāks ko darīt. nespriežot par labo & ļauno, kautvai Soros ar savu naudu, Nader ar savu pretkorporatīvo bezkompromisu, Čomsky ar savu izglītību. arī politiskā sistēmā parasti ir pilnīgi nepieņemamas izvēles starp neskaidrām vai sološām.

aija

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 10/28/04 10:50

< Jā, bet ko darīt, ja tie labākie kas tautai ir ik dienas norauš asariņu, saliec muguriņu & žēli nopūšas, "Ko tad nu mēs!" & iet baznīcā no Dieviņa lūgt Apjomīgo Paketi?>

Pareizi pareizi juri papagaili. vēlmju domāšana par to, ka tava sveika žoožoošana ir labākais, ko tu vari darīt savā un latvijas labā.

V.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/28/04 12:20

Sveiki!

Viesturs Grūtsirdīgais grūtsirdīgi nopūtās tā:

< Pareizi pareizi juri papagaili. vēlmju domāšana par to, ka tava sveika žoožoošana ir labākais, ko tu vari darīt savā un latvijas labā.>

Ak Tu vēl tomēr ceri gan, ka es pie Tevis aizlidošu speciāli Tev parādīt savu piķi, ja? Un tas būtu labāk darīts Latvijas labā nekā Tevi zākāt par Viesturu Grūtsirdīgo no mana skrituļkrēsla Springfieldā?

Juris Papagailis

 

 

 

From: ag@e-sargs.lv
Date: 10/28/04 3:09

Hello zdzenis,

< Tiešām neredzu par ko priecāties līdz tamlaikam ka valdība pierādīs ka tautas labvēlība ir galvenā intrese ne cik vien ātri spej izdalīt ieņemto naudas krājumu no ES.>

Protams skatoties no ta viedokļa ka valdibu maiņas pa labu nenāk, nav te nekada prieka. Bet tik pat dumi ir valdiba, kuru vada-pareizak nevada. Premjers kurš savu priekšteci apvaino visados izgajienos ar personala iecelšanu(Juta Stritje) un pats izdara to pašu (Udre). valdibas vaditajs, kas neprot ne sevi ne valsti prezentet un neprot ne saeimā, ne tv žurnalista priekšā uz normaliem jautajumiem atbildēt ...

Un un un ...

AG

 

 

 

From: ag@e-sargs.lv
Date: 10/28/04 3:10

< Jā, bet ko darīt, ja tie labākie kas tautai ir ik dienas norauš asariņu, saliec muguriņu & žēli nopūšas, "Ko tad nu mēs!" & iet baznīcā no Dieviņa lūgt Apjomīgo Paketi?>

Atbrauc šurp un paradi ka muguru nenoliekt un lietas bīdīt... ka vienmer vairak par vardiem neka nespej ...

AG

 

 

 

From: ervie@hotmail.com
Date: 10/28/04 3:13

Subject: Re: Stunda situsi

zigrida, nav jau problemas izteikt uzskatus vai pacelt balsis. reku - žagariņš to tik vien dara kā izsaka uzskatus.

bet kad nonāk lidz realai darīšanai: tad tie lielie balss paceleji izrādās pār to pašu kārti metami kā tie kurus viņi kritizējuši.

žagariņ:

nevajag man to tavu piķi (puslidz skaidrs ka nav tev viņa, tikai paša apkrāsoti papīrīši).

parcelies uz latviju, pārliecini demokrātiskā veidā latvijas veletajus, ka tu esi kas vairāk kā viena no anonimajām sveika balsīm.

v.

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 10/28/04 3:47

Sveiki!

A. god Āgā kungs mani jau nezkuro reizi jau atkal laipni aicina pie sevis ciemos:

< Atbrauc šurp un paradi ka muguru nenoliekt un lietas bīdīt... ka vienmer vairak par vardiem neka nespej ...>

Nē paldies, a. god. Āgā kungs, nebraukšu ne pie Tevis ne pie Viestura Grūtsirdīgā ciemos lai parādītu kā muguriņu neliekt. Rakstīšu Tev vēstulītes kā dzīvot taisnu muguriņu. Un ja nu galu galā Tu tā vai tā neko citu nevīžāsi kā ik rītiņu un ik vakariņu asariņu noraukt, muguriņu saliekt un žēli nopūsties, "Ko tad nu mēs!" tad Dieva miers ar Tevi bet pie Tevis tomēr nebraukšu ciemos, nē paldies.

Juris Papagailis

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 10/28/04 3:54

Sveiki!

Viesturs Grūtsirdīgais jau nez kuro reizi aicina mani pie sevis ciemos:

< parcelies uz latviju, pārliecini demokrātiskā veidā latvijas veletajus, ka tu esi kas vairāk kā viena no anonimajām sveika balsīm.>

Nē paldies, Viestur Grūtsirdīgais. Nebraukšu pie Tevis ciemos Tevi pārliecināt demokrātiskā veidā ka es esmu vairāk nekā viena no anonīmajām Sveika balsīm. Turpināšu Tevi vienā mierā zākāt par Viesturu Grūtsirdīgo, kas nezina kas ir demokrātija un kas arī negrib zināt kas ir demokrātija jo acīmredzot vieglāk sanāk tomēr ik rītu un ik vakaru noraukt asariņu, saliekt muguriņu un žēl nopūsties ka tas Zjagariņsj tāds maita kas nebrauc ciemos demokrātiskā veidā pierādīt ka viņš nav vis tikai viens no anonīmajām Sveika balsīm.

Juris Papagailis

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/28/04 4:57

Ja sodien ātlaidis pSaeimu un sarikos velesanas, tad iznakumā būs vēl trakāks savarstijums kā ir sjodien. Lai ssjie pasji vēl izladējas un parāda kas viņi ir un ko spēj. Varbūt, ka kaut kas noskaidrosies.

Alnis.

 

 

 

From: gailitis@ca.inter.net
Date: 10/28/04 5:00

Sveiki,

Noželojami jau ir jo iespejams atkal bus jaizdod jaunus miljonus gatavojoties nakamajam velešanam. Un ka Viesturs nopušas, tie kas jau godigi darbojas savas šeftes, nesteigsies meklet tos "labumuņus" kurjus piedavatu deputata postenis.

Vel vairak noželojami, ka Viesturs izteic savejo, daudz citiem lidzigu pesimistisku uzskatu par situaciju un nav vinš vienigais! :o( Parejiem (godigajiem) vel butu japateicas vismaz daļai viņu lidzigiem kas ar visu to "nevelamo kravu" tomer piedalas valsts nodarbiba nemeklejot tos labumiņus pirmkart. Diemžel daži tur ietiekot, paši paliek korumpeti tani sistema, ka V. ieminas.

Bet patiesiba ir tada, ka ļaudim (grass roots) nav lielas uzticibas vairumam valdiba ieveletiem deputatiem, un tagad iespejams jauni atkal tiks pie tas valsts silites un bus viņu laiks atvieglinat savu izdzivi pašu jaunievesta ekonomija un politikas gaisotne.

Vilis G. <')))><

" For evil to succēd, all the good men just nēd to kēp silent!"

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 10/29/04 2:29

V.B. Gailitis C.E.T.:

< Vel vairak noželojami, ka Viesturs izteic savejo, daudz citiem lidzigu pesimistisku uzskatu par situaciju un nav vinš vienigais! :o( Parejiem (godigajiem) vel butu japateicas vismaz daļai viņu lidzigiem kas ar visu to "nevelamo kravu" tomer piedalas valsts nodarbiba nemeklejot tos labumiņus pirmkart. Diemžel daži tur ietiekot, paši paliek korumpeti tani sistema, ka V. ieminas.>

No kurienes Vilis ņem ka eksistē kadi godigie kas piedalās valsts nodarbēs nemeklējot labumiņus sev?

Parādi man kaut vienu, kas neizmantos iespēju, kas rodas esot vajadzīgajā vietā vajadzīgajā laikā.

(varbut tikai tie kuriem PAŠIEM neko nevajag, kuriem jau tāpat VISS IR. Bet parādi tadu kuram latvijā VISS IR)

V.

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/29/04 4:03

Viesturs:

< Parādi man kaut vienu, kas neizmantos iespēju, kas rodas esot vajadzīgajā vietā vajadzīgajā laikā.(varbut tikai tie kuriem PAŠIEM neko nevajag, kuriem jau tāpat VISS IR. Bet parādi tadu kuram latvijā VISS IR)>

Tiesji tā. Man stastija Ainars Latkovskis par sarunu ar prokuroru Maizīti, kurs tiesjām teica sjādus vārdus: Kāds ir tas daudzums, kad VINIEM būs diezgam? Kad reiz pateiks- mums pietiek, tagad stradasim tautai?

Lai gan ir starpība vai zog valsts miljonus vai dara kā Latkovskis: kad bija tiksanās ar tautu, visi teica, ka Latkovskim jāpaliek Latvijā nevis jāstarte uz ES, tacju viņs startēja. Netika, bet ja būtu ticis, visas tās problēmas ar kurām vins strādā sjodiem, būtu pie vienas vietas- viņs kopā ar ģimeni būtu sildījies Briseles saulītē un pārticībā. Bet tomēr labāks par Sjkēli.

Alnis.

 

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 10/29/04 5:29

Sveiki

Pamodos no sapjna par Latviju agrā rīta stundā (ASV). Sāku te rakāties caur vecām vēstulēm kuras pataupiju jo nespēju tās iesviest atkrituma kastē.

Te piezīme no Indula Lāci Pūkam gandrīz 3 g. atpakaļ. Vai kauktas ir ainijies?

Zigrida

From: Indulis Lacis < indulislacis@yahoo.com >
Reply To: sveiks@latnet.lv 
To: sveiks@latnet.lv
Subject: Par Pūku...
Sent: Saturday, December 8, 2001 7:38 PM

Sveiki, man bija tā laime Pūku personiski satikt Rigā, lai gan tad, bija sarunas kopā ar Alni, par Rītdienas problēmām un nākotnes iecerēm. Viņš bija patīkami draudzīgs , bet neko sevišķu nestāstīja par savām pārliecībām, tikai pieminēja, ka viņš gādā par Valsts aizmirstajiem bērniem, kas man likās ļoti izcils mērķis un darbs. Tai reizē, liekās, es biju visrunīgākais un nespēju aptvert Pūka necieņu pret visu rietumniecisko.

Nu, katram jau sava bite ir iedzēlusi - man arī, taču respektēju viņa tiesību izpaust savu pārliecību...

Indulis

> Pašlaik es un ļoti daudzi Latvijas iedzīvotāji jūtas ievesti tunelī,
> kura galā solīja gaismu. Bet nu jau 10 gadu iets, bet gaismas kā nav tā
> nav. Un neviens tā arī nemāk pateikt kur tad viņa ir. Vienīgais ko
> prot saulvezji teikt ir, ka ejam par kūtru, ka raitāk jāliek solis, ka
> platāk jāliek kājas, ka mugura jātur taisnāka un ka galva ir pa zemu
> noliekta. Bet nupat jau esam strādājuši kā traki, esam raiti
> tipinājuši un plati likuši soļus, pastiprināti tīrījuši
> durpriekšas un pucējuši zobus un turējuši taisnas muguras un cēluši
> galvas. Bet, kur tad ir tā gaisma, tā arī neviens pateikt nevar.
> Saulvezji patiesībā sēzj saulītē un pa megafonu mūs komandē. Tāpēc
> paskatoties visapkārt, vienviet tālumā tomēr vīd vēl gaisma un tā ir
> tā vietam kur uzsākām gājumu. Tie dazji, kuri saka, ka jāpakāpjas
> atpakaļ un ar lauzni jāizsit jauna eja pretīm gaismai netiek ņemta
> vērā. Saulvezji, kuri ved tumsā sāk jau gājējiem piegriezties, tā
> kā visticamāk drīzumā arvien vairāk tipinās atpakaļ pretī vienīgai
> saredzamai gaismai, kur jau laipni smaida palatais Rubika ģīmis. Un tad
> kad mums atkal būs spēka un apņemšanās uzsākt ceļu par jaunu. Bet
> saulvezji patiesībā jau tagad ir pārcelušies uz citām zemēm, šeku
> redzamās vairs tikai hologrāfiskie Savādi gan attēli.
> Tā nu ir ar to gaismas redzēšanu un iešanu. Pēc šīs vēstules droši
> vein atkal daļa sveikotāju ņemsies pamācīt, ka vaina bijusi nepareizā
> soļu ritmā un intensivitatē. Bet par gaismu tā arī nekā prātīga
> nepateiks.
>
> Pūks, gatavs drusku pastrādāt jaunas ejas veidošanā.

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 10/29/04 8:43

< Nē paldies, Viestur Grūtsirdīgais. Nebraukšu pie Tevis ciemos Tevi pārliecināt demokrātiskā veidā ka es esmu vairāk nekā viena no anonīmajām Sveika balsīm. Turpināšu Tevi vienā mierā zākāt par Viesturu Grūtsirdīgo, kas nezina kas ir demokrātija un kas arī negrib zināt kas ir demokrātija jo acīmredzot vieglāk sanāk tomēr ik rītu un ik vakaru noraukt asariņu, saliekt muguriņu un žēl nopūsties ka tas Zjagariņsj tāds maita kas nebrauc ciemos demokrātiskā veidā pierādīt ka viņš nav vis tikai viens no anonīmajām Sveika balsīm.>

Milais Papa- un Mamagaili: tu jau pats nemaz nesaproti kas ir demo-kratija! Kops tu nac no Mazascusas, tas ir piedodami. Nodod sveicienus savam biedram Jankeli Kohnam.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/29/04 9:41

Viesturs:

< No kurienes Vilis ņem ka eksistē kadi godigie kas piedalās valsts nodarbēs nemeklējot labumiņus sev? Parādi man kaut vienu, kas neizmantos iespēju, kas rodas esot vajadzīgajā vietā vajadzīgajā laikā. (varbut tikai tie kuriem PAŠIEM neko nevajag, kuriem jau tāpat VISS IR. Bet parādi tadu kuram latvijā VISS IR) >

uz pašlabuma jā, bet visiem pašlabums nav hirarčizēts kā tas pats. drīzāk pēc tā kas visvairāk trūcis.

pat pieticīgos apstakļos augušiem nauda & materiālas ērtības var nebūt vissvarīgākās, jo tas kas vēl sāpīgāk trūcis ir garīgais. nabadzību var panest, ja visapkārt ir savējo atbalsts, pieņemšana,draudzība.

aija

 

 

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 10/29/04 9:55

Zigrīda:

< Te piezīme no Indula Lāci Pūkam gandrīz 3 g. atpakaļ. Vai kauktas ir mainijies?>

Zigrid, zinu, ka vismaz viens cilveks strādā pie musu sākotnejās idejas, bet kads bus iznakoms, to es nezinu. Pūks ir pazudis, kā visi zinam, tikai Alnis šad tad iečiepstās par ko ir prieks.

Indulis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/29/04 10:02

Sveiki!

Aija Baltā Mahte mums par pašlabumu zināja pateikt tā:

< . . . visiem pašlabums nav hirarčizēts kā tas pats. drīzāk pēc tā kas visvairāk trūcis.>

Tātad dažiem pašlabums ir hirarčizēts pēc tā, ka pietrūkst dūšas uzņemties pilsonisku pašatbildību.

< pat pieticīgos apstakļos augušiem nauda & materiālas ērtības var nebūt vissvarīgākās, jo tas kas vēl sāpīgāk trūcis ir garīgais.>

Jeb, kā Juronkulis smejas, sūtīsim lumpenproletariātu baznīcā, lai lūdz Dieviņu sagādāt garīgās vērtības un Apjomīgo Paketi.

Juris Papagailis

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/29/04 10:02

p.s.

taisnības trūkuma sajūta (uz savu vai savējo ādu protams) ir ārkārtīgi dziļš dzenulis - pašam piedzīvojot vai savējos traumātisku netaisnību. kā citādi izskaidrosi nabadzīgo ļaužu un tautu pretestību pat līdz upurlīmenim?

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/29/04 10:11

Sveiki!

Indulis:

< Zigrid, zinu, ka vismaz viens cilveks strādā pie musu sākotnejās idejas >

Ja atceros sākotnējo ideju pareizi, tad tā bija likvidēt korupciju un gādāt, lai tauta balsotu par pareiziem kandidātiem kārtējās vēlēšanās.

Juris Papagailis

 

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 10/29/04 10:16

Aija:

< pat pieticīgos apstakļos augušiem nauda & materiālas ērtības var nebūt vissvarīgākās, jo tas kas vēl sāpīgāk trūcis ir garīgais. nabadzību var panest, ja visapkārt ir savējo atbalsts, pieņemšana, draudzība.>

Nu ja, tev būt pareiz ja spēj dzīvi tā turpināt. Kas notiek kad pēksņi visu pazaudē?

Vienīgais laiks (kā es aceros) kur būt trūcigam neskādēja, bij DP nometnees.

Bijām visi vienā laivā un tai pašā nabadzībā.

Šini laikmetā dzīvot trūcībā , vienalga cik bagātīgi noskaņots garīgi nav tik vienkārši. Atkarājās cik nabadzīgs, vai ne?

Zigrida, ne turīga, ne trucīga

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/29/04 10:20

Juris Papagailis:

< Jeb, kā Juronkulis smejas, sūtīsim lumpenproletariātu baznīcā, lai lūdz Dieviņu sagādāt garīgās vērtības un Apjomīgo Paketi.>

vajadzīgs Juronkuļa citāts, vismaz no tevis, ņemot vērā, ka arī Papagaiļa lomā tev trūkumi, jo tev patīk pārkontekstualizēt, kanibalizēt, vai vienkārši sagrozīt cita teikto.

pagriežoties pie būtiskā:

klasiskā grieķu literatūrā ir varonis un ir upurs. šo literatūru rakstīja dižciltīgie vīrieši tā tad vienīgi viņu vērtības saglabājušās tiešā rakstītā veidā. kādas bija sieviešu vērtības, kādas bija kalpināto vērtības var tikai netieši secināt.

pēc klasiskām vērtībām varonis ir izdzīvotājs nevis upuris. viņš dara visu lai nekļūtu par upuru & lai uzvarētu. Uliss krāpj, zog, melo, vilina, piemāna, izmulķo, jo viņš ir varonis. Ačils kauj, laupa, ņem ko grib, izvaro, jo viņš ir varonis.

Ulisa sieva Penelope ir klasiskās pasaules ideāls - upurs kas pārcieš visu. vīrs 10 gadi izklaidējās ar dēkām pa visu pasauli, šī ar pārcilvēcīgu pacietību gaida tikai šo kādreiz atgriežamies.

abi tipi iegājuši Eiropas pasakās.

divas izdzīvošanas stratēģijas.

tagad ir cilvēki kam neder & nepietiek ne ar vienu ne otru galējību, jo ne viens ne otrs vairs īsti neder kā cilvēces izdzīvošanas stratēģijas. & protams neizdzīvos cilvēce, nebūs arī ne varoņi, ne upuri.

parastāk neredz nevis tīrus viena vai otra tipus, bet kādā procentā savienojumu. manuprāt ir iespējams šinī alčēmijas cilvēces laboratorijas izmēģinājumos atrast arī kādus laimīgākus savienojumus.

> == Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
> /Aija Baltā Mahte/

aija (vismaz pašreiz)

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/29/04 10:50

Zigrida

< Nu ja, tev būt pareiz ja spēj dzīvi tā turpināt. Kas notiek kad pēksņi visu pazaudē?>

retorisks jautājums?

vai nav atkarīgi no attiecības & apstākļiem cik ātri un kādas iespējas ir atgūt pamatu, ja zaudē materiālo?

tad man tev pretjautājums:

bet, ja pēkšņi zaudē garīgo pamatu - visas dzīves jēgu & nozīmi, cik liels spēks atliek atgūt materiālo pamatu?

< Vienīgais laiks (kā es aceros) kur būt trūcigam neskādēja, bij DP nometnees. Bijām visi vienā laivā un tai pašā nabadzībā. >

lai arī nabadzības vienlīdzība zinams konstants, bija tur dažāda rakstura, pieredžu, izglītību & resursu izmantošanas spējas cilvēku

< Šini laikmetā dzīvot trūcībā , vienalga cik bagātīgi noskaņots garīgi nav tik vienkārši. Atkarājās cik nabadzīgs, vai ne?>

nav vienkārši, bet par cik nabadzīgi, nabadzība nav pamatfaktors pats par sevi kā neatkarīgs no cita.

atšķirās vai dienu no dienas no rokas mutē dzīvo uz ielas saraujot ko var, vai bēgļu nometnē kur paļaujās uz cita žēlastību/ gādā cits. vajadzētu būt abiem pagaidu stāvoklim, ja tādā nokļuvis, tomēr kā zinam ir pasaulē kultūras kas jau paaudzēm dzīvo uz ielu vai bēgļu nometnees & līdz ar to viņiem izveidojusies sava raksturīgā kultūra & visām kultūrām ir sava bagātība & nabadzība.

aija

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/29/04 11:27

Indulis:

< Zigrid, zinu, ka vismaz viens cilveks strādā pie musu sākotnejās idejas, bet kads bus iznakoms, to es nezinu. Pūks ir pazudis, kā visi zinam, tikai Alnis šad tad iečiepstās par ko ir prieks.>

Indul. ieblejas, ne iecjiepstas, jo ragainie mauj bauro un blēj. Pār mausjanu vai baurosjanu neņemos nosaukt savu darbību, bet ieblēsjanās var būt.

Alnis.

 

  

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/29/04 11:40

Sveiki!

Es tiku pierakstījis šitādu vo piezīmi:

<< Jeb, kā Juronkulis smejas, sūtīsim lumpenproletariātu baznīcā, lai lūdz Dieviņu sagādāt garīgās vērtības un Apjomīgo Paketi.>>

Un nu Aija Baltā Mahte steidzas aizstāv Profesora Daktera Juronkuļa godu:

< vajadzīgs Juronkuļa citāts, vismaz no tevis, ņemot vērā, ka arī Papagaiļa lomā tev trūkumi, jo tev patīk pārkontekstualizēt, kanibalizēt, vai vienkārši sagrozīt cita teikto.>

Es jau neiešu Tev senā pagātnē meklēt Juronkuļa izteicienus par vēlamību šķirot nabagus no bagātiem un par demokrātijas smieklīgumu, bet tepat pirms pāris nedēļām viņš rakstīja, lūk, tā:

<<< tanī nabadzigākaja 10% daudz "ienākumu vienības" (households) šobrīd vairs nesastāv no parastām ģimenēm -- vīrs, sieva un bērni -- bet gan cilvēkiem, kas dzīvo kopā, bet par nākotni un bērniem daudz nedomā.>>>

Es nedomāju, ka es pārmērīgi daudz "pārkonsteksualizēju, kanibalizēju vai vienkārši sagrozīju" Profesora Daktera Juronkuļa teikto, jo viņa doma, acīmredzot, bija aizrādīt, ka tiem nabadzīgākiem 10% pietrūkst to garīgo vērtību kas piemīt visbagātākiem 1% lai dzīvotu pilnvērtīgu un pašpaļāvīgu dzīvi, respektīvi, lai daudz domātu par savu nākotni.

Starp citu, savu spārnoto domu Profesors Dakteris Juronkulis noapaļoja tai pašā rindkopā ar sekojošiem vārdiem:

<<< Lai gan es neesmu augstākajā 1% ne no īpašuma nedz no ienākumu ziņas, es esmu ļoti priecīgs, ka viniem iet labi, jo viņi taču samaksā 33% no ienakuma nodokliem, kas citādi varbūt būtu jāsedz mums.>>>

Es domāju, ka Profesora Daktera Juronkuļa "lielais prieks" ir liekulīgs, un es tā viņam arī toreiz aizrādīju sacīdams, ka droši vien viņš vēl daudz vairāk priecātos ja viņam pašam būtu gadījusies iespēja padzīvoties par brīvu velti tai nabadzīgāko 10% šķirā.

< klasiskā grieķu literatūrā ir varonis un ir upurs. šo literatūru rakstīja dižciltīgie vīrieši tā tad vienīgi viņu vērtības saglabājušās tiešā rakstītā veidā. kādas bija sieviešu vērtības, kādas bija kalpināto vērtības var tikai netieši secināt. pēc klasiskām vērtībām varonis ir izdzīvotājs nevis upuris. viņš dara visu lai nekļūtu par upuru & lai uzvarētu. Uliss krāpj, zog, melo, vilina, piemāna, izmulķo, jo viņš ir varonis. Ačils kauj, laupa, ņem ko grib, izvaro, jo viņš ir varonis. Ulisa sieva Penelope ir klasiskās pasaules ideāls - upurs kas pārcieš visu. vīrs 10 gadi izklaidējās ar dēkām pa visu pasauli, šī ar pārcilvēcīgu pacietību gaida tikai šo kādreiz atgriežamies. abi tipi iegājuši Eiropas pasakās. divas izdzīvošanas stratēģijas. tagad ir cilvēki kam neder & nepietiek ne ar vienu ne otru galējību, jo ne viens ne otrs vairs īsti neder kā cilvēces izdzīvošanas stratēģijas. & protams neizdzīvos cilvēce, nebūs arī ne varoņi, ne upuri. parastāk neredz nevis tīrus viena vai otra tipus, bet kādā procentā savienojumu. manuprāt ir iespējams šinī alčēmijas cilvēces laboratorijas izmēģinājumos atrast arī kādus laimīgākus savienojumus.>

Nu redzi, šito žoožojumu es nocitēju visā pilnībā, neko nepārkonsteksualizējis & nenokanibalizēju & nesagrozījis.

Juris Papagailis

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 10/29/04 1:44

Alnis:

< Indul. ieblejas, ne iecjiepstas, jo ragainie mauj bauro un blēj. Pār mausjanu vai baurosjanu neņemos nosaukt savu darbību, bet ieblēsjanās var būt.>

Alni, es jau Tevi negibeju noturēt par bucīgu ragaini, bet gan par ņipru cālēnu no Siguldas.

Indulis

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/29/04 5:10

Es neapvainojos, bet reiz vecāki mani pataisīja par Alni, tad jādzīvo vien ir. Skolas laikā gan pats, gan citi tā dēļ ir staigājusji ar zilu aci, bet tagad priecājos, jo tāds vārds ir rets un to atceras un iegaumē. Godīgi sakot alni baurojot gan neesmu dzirdējis, briezjus gan.

Alnis.

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/29/04 5:10

Juris:

< Ja atceros sākotnējo ideju pareizi, tad tā bija likvidēt korupciju un gādāt, lai tauta balsotu par pareiziem kandidātiem kārtējās vēlēšanās.>

Tu tomēr sajauci. Mēs gribējām gādāt, lai tauta balsotu par pareiziem kandidātiem pēc pareiza vēlesjanu likuma, lai pie valdīsjanas netiktu korumpēti, negodīgi un zagļi.

Alnis.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/29/04 5:59

Jā, bet redzi ka Tu pats, Rītdienai Prieksjnieks būdams, tomēr sadomāji ar godu palīdzēt sarūpēt pienācīgu honorāru Repsjes kungam cerībā, ka Repsjes kungam tādā veidā sanāks pa spēkam likvidēt korupciju un iemācīt tautai balsot par pareiziem kandidātiem.

Juris Papagailis

 

 

 

From: gailitis@ca.inter.net
Date: 10/30/04 1:15

Alnis piekrit Viesturam un piemin vienu cilveku rakstija:

< Tiesji tā. Man stastija Ainars Latkovskis par sarunu ar prokuroru Maizīti, kurs tiesjām teica sjādus vārdus: Kāds ir tas daudzums, kad VINIEM būs diezgam? Kad reiz pateiks- mums pietiek, tagad stradasim tautai? Lai gan ir starpība vai zog valsts miljonus vai dara kā Latkovskis: kad bija tiksanās ar tautu, visi teica, ka Latkovskim jāpaliek Latvijā nevis jāstarte uz ES, tacju viņs startēja. Netika, bet ja būtu ticis, visas tās problēmas ar kurām vins strādā sjodiem, būtu pie vienas vietas- viņs kopā ar ģimeni būtu sildījies Briseles saulītē un pārticībā.Bet tomēr labāks par Sjkēli.>

Saprotu, Alni, ka daudziem padalikus pardzivojušiem un tagad kairinatiem ardažadam ipatnam iespejam, cilvekiem ir pilnigi sveša man izteikta nostaja. Bet iepretim visam nejaukam ko biežak dzirdi nakot no Rietumiem, ir ari daudz kas ta nedoma nedz darbojas tados savtigos pašlabuma nolukos. Zinu vismaz vairakus cilvekus kas ta nedoma un ir darbojušies un ziedojuši tautas laba no savas izdzives lai palidzetu parejiem. Tas celums, nesavtiba un sava tuvaka milestiba bija viena no svarigakam ipašibam kas pacela Rietumus tik augsta limeni. Protams to beidzamos gados atri sak zaudet un ar to ari sak brukt Rietumu sabiedriba.

Vilis G. <')))><

 

 

 

From: gailitis@ca.inter.net
Date: 10/30/04 1:15

Sveiki,

Viesturs jauta:

< No kurienes Vilis ņem ka eksistē kadi godigie kas piedalās valsts nodarbēs nemeklējot labumiņus sev? Parādi man kaut vienu, kas neizmantos iespēju, kas rodas esot vajadzīgajā vietā vajadzīgajā laikā. (varbut tikai tie kuriem PAŠIEM neko nevajag, kuriem jau tāpat VISS IR. Bet parādi tadu kuram latvijā VISS IR)>

Nu redzi, Viesturs tikai pasvitro kada tauta dzivo dzimtene. Bet tas sašutums un pesimisms, tikai apliecina cik neuzticigi cilveki ir palikuši. Es nu gan nesakšu visus ar to pašu pindzeli krasot, jo visi nu gan nav tadi. Nesakšu uzdot vardus, un saprotu dažiem tas bus gruti noticet, bet ari Latvija dzivo tadi kas neskatas uz pašlabumu un nesavtigi darbojas citu laba. Un pietam, neviena pasaules puse atradisi tadus kam viss ir. Daži nak tuvu, bet tas "viss" ir pareizi janoverte.

Tada tautas pesimistiska nostaja nedod tai lielas ceribas nakt cita gaisotne un labaka nakotne.

Vilis G. <')))><

" Kads labums no ta ja cilveks iegust visus pasaules labumus bet zaude savu dveseli? "

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 10/30/04 8:51

Juris Papagailis:

< Ja atceros sākotnējo ideju pareizi, tad tā bija likvidēt korupciju un gādāt, lai tauta balsotu par pareiziem kandidātiem kārtējās vēlēšanās.>

Stav rakstīts: Neaizsieni vērsim muti kamēr tas velk kuļamo padarīšanu! Gunars

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/30/04 8:55

Sveiki!

Vilis G. <')))>< par Viestura Grūtsirdīgā grūtsirdību izteicās tā:

< Bet tas sašutums un pesimisms, tikai apliecina cik neuzticigi cilveki ir palikuši.>

Un tad vēl Vilis G. <')))>< no sevis piemetināja tādu prieka vēsti:

< Tas celums, nesavtiba un sava tuvaka milestiba bija viena no svarigakam ipašibam kas pacela Rietumus tik augsta limeni. Protams to beidzamos gados atri sak zaudet un ar to ari sak brukt Rietumu sabiedriba.>

Es Tev pateikšu, Vili G. <')))><, ka es daudz vairāk cēluma, nesavtības un sava tuvākā mīlestības redzēju savā laikā Afganistānas tautā nekā es redzu šodien tajās "kristīgo" ļaužu masās tepat mīļajā Amerikā un ieskaitot arī nolūzušos Latvijas tautiešus Kanadā kas ir ar mieru noticēt jebkādiem ASV prezidenta G.W.Buša kunga meliem lai attaisnotu stāšanos iekšā ASV prezidenta G.W.Buša kunga Gribīgo Koalīcijā lai palīdzētu bez žēlastības slaktēt nost tos nolādētos lupatgalvas kas atsakās saprast "demokrātiju" kamēr paši atrunājas no demokrātiskās pilsoniskās atbildības sacīdami: "Jā, bet vēstulītes rakstīt jabkurai latviešu valodas avīzītei ir veltas pūles jo viņi jau tā vai tā manas vēstulītes nenopublicēs."

< Tada tautas pesimistiska nostaja nedod tai lielas ceribas nakt cita gaisotne un labaka nakotne.>

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

< " Kads labums no ta ja cilveks iegust visus pasaules labumus bet zaude savu dveseli? ">

Nav nekāds labums arī ja Baltais Tehvs neieguvis itin nekādus pasaules labumus zaudē savu dvēseli.

Juris Papagailis

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/30/04 10:26

Vilis G. <')))><:

< Tas celums, nesavtiba un sava tuvaka milestiba bija viena no svarigakam ipašibam kas pacela Rietumus tik augsta limeni. Protams to beidzamos gados atri sak zaudet un ar to ari sak brukt Rietumu sabiedriba.>

tev liekas "cēlums, nesavtība un sava tuvākā mīlestība" īpaši Rietumu raksturīpašības?!

Rietumi kādā ziņā? reliģiskā (judeo-kristīgā vai plurālā)? filozofiskā? ekonomiskā? politiskā? kulturālā? tiesiskā? zinātniskā?

visi aspekti ar savām iespējām & cerībām nonākuši pie savām pretrunu absurditātēm.

kas notiek kad iekārtas apspiestie kristieši kļūst par ortodoksāliem apspiedējiem pēc tam kad tiek pie reliģiskās varas? Augustīns pastrīpoja, Dievs sargā taisnīgos bet soda ļaunos (nevien Vecā Derībā bet arī Jaunā Derībā ar piemēru kur Dievs padara Paulu aklu par neklausīšanu) no tā atvasinot doktrīnu, ka laicīgai baznīcai ir tiesības & pienākums sodīt tai nepakļāvīgos līdz pat nāves sodam. Tas noveda pie militantas baznīcas kas kāva herētiķs, pagānus, atkritējus un visus kas tai neklausīja. kas notiek kad brīvības sludinātāji (tirgus vai filozofijas) izmanto šo brīvību lai ierobežotu citu brīvību (jo konkurancē viss atļauts) lai paši uzvarētu?

kas notiek kad zinātnieki sarijusies hubris sevi par dieviem uzskata bez atbildības vai relevances pret dzīves bagāto pasauli, vai cilvēcīgu dzīvi?

kas notiek kad ideoloģiju pagriež uz vardarbīgu apspiešanu un tauta pieņem kārtības un drošības vārdā, jo tai trūkst apņēmības un izdoma pašiem savest iekšēju vai sev apkārt kārtību.

ar to protams ne Austrumi, ne kāds cits iedomāts pretstats Rietumiem netiek iecelts pareizā lomā. tādi asevišķi nekad nav pastāvējuši, arvienu bijusi izmaiņa starp pasaules dažādiem stūrjiem. Rietumi ir Austrumos un Austrumi ir Rietumos, kādēļ drīzāk skatīties lokāli kādi īpatnējas izmaiņas un maiņas notikušas.

aija

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 10/30/04 2:11

Juris Papagailis:

< Tādēļ, ka ārzemē rezidējošais Uģis Fantastiskais kamēr cīnīdamies par dzīves iztiku un "laimi" pa brīvo laiku gatavo domrakstiņu lai pierādītu, ka LR Vēlēšanu likumā aizliegt Latvijas t.s. "polītisko partiju" lokomotīvēm vienā reizē kandidēt vairākos LR vēlēšanu apgabalos Latvijā izraisītu tādu haosu, kāds Visā Eiropā vēl līdz šim nebija pieredzēts.>

Lūdzu ievērot, arī Latvijā!

Ar jauno likumu situācija būtu vēl bēdīgāka nekā tā ir šodien.

Ugis, atgriezies no darbīgām dienām Latvijā.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/30/04 3:10

Sveiki!

Uģis Fantastiskais par ideju LR Vēlēšanu likumā aizliegt t.s. "polītisko partiju" lokomotīvēm apiet Satversmes pantu par reģionālām vēlēšanām mums pateica tā:

< Lūdzu ievērot, arī Latvijā! Ar jauno likumu situācija būtu vēl bēdīgāka nekā tā ir šodien.>

Lūdzu ievērot, arī Latvijā! Uģis Fantastiskais ir viens fantastisks tautietis! Viņš domā, ka visiem latviešiem jābūt tik pat fantastiskiem kā viņš.

Juris Nefantastiskais

PS Eu, Uģi Fantastiskais! Līdz gadu mijai palikuši tikai divi mēnesīši. Paspēsi apgūt pietiekoši elementārās matemātikas lai pierādītu, ka demokrātija situāciju Latvijā padarītu vēl bēdīgāku nekā pastāvošā Vēlēšanu likumā pieļautā demokrātijas apiešana?

 

 

 

From: ervie@hotmail.com
Date: 10/30/04 4:00

Juris Nefantastiskais:

< PS Eu, Uģi Fantastiskais! Līdz gadu mijai palikuši tikai divi mēnesīši. Paspēsi apgūt pietiekoši elementārās matemātikas lai pierādītu, ka demokrātija situāciju Latvijā padarītu vēl bēdīgāku nekā pastāvošā Vēlēšanu likumā pieļautā demokrātijas apiešana?>

diez vai tur kas japierāda - demokratija ir atkarīga no veletajiem un kandidātiem. labāk pierādi ka pec likuma izmaiņas kandidēs tie kas tagad nekandidē un veletāaji nebalsos par vieniem bet balsos par citiem. latvijā balso par partijam. tapēc lai taptu ieveletam ir tikai divi varianti - vai nu piedalities kada sarakstā vai ari taisīt pašam savu.

v.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/30/04 4:55

Sveiki!

Viesturs Grūtsirdīgais grūtsirdīgi nopūtās:

< demokratija ir atkarīga no veletajiem un kandidātiem.>

Demokrātija ir atkariga no cilvēka dabas tāda kāda viņa ir. Vienīgais priekšnoteikums kas attiecas uz Tevi personīgi - Tev pašam jāgrib būt brīvam un atbildīgam sava tautas indivīdam un jāprasa, lai likums būtu atbilstošs Tavas valsts demokrātiskai Satversmei.

< labāk pierādi ka pec likuma izmaiņas kandidēs tie kas tagad nekandidē un veletāaji nebalsos par vieniem bet balsos par citiem.>

Par Tevi jau no gadiem ilgas pazīšanās (kā vienu no Sveika anonīmajām balsīm) es labi zinu, ka visa mana skaidrošana Tev pa vienu caurumu iekšā, pa otru tūlīt atkal ārā. Totalitārisma upurs tāds. Tāpat kā Uģim Fantastiskajam, tāpat kā Ventam Apjomīgajam, tāpat kā Tampašam Sīkuma Lomam, tāpat kā Aijai Baltai Mahtei, tāpat kā itin visiem Iekšlatvijas un Ārlatvijas Baltiem Tehviem un Baltām Mahtēm, demokrātija Tev nenozīmē neko citu kā elementārās matemātikas ceļā pierādāmu iznākumu, nevis likumā pamatotu tautas sadzīves procesu.

< latvijā balso par partijam. tapēc lai taptu ieveletam ir tikai divi varianti - vai nu piedalities kada sarakstā vai ari taisīt pašam savu.>

Vēl viens variants būtu prasīt Satversmei atbilstošu likumību, kas aizliedz Latvijas t.s. "partijām" demokrātiju apiet ar t.s. lokomotīvju mehānismu un atļauj vēlētājiem izvēlēties sava reģiona sarakstu un sava reģiona sarakstu grozīt ar plusošanu un svītrošanu tā, lai rezultāts būtu daudzmaz atbilstošs vēlētaju izvēlei un lai ievēlētajiem deputātiem atmaksātos atskaitīties pret saviem vēlētājiem, nevis tikai un vienīgi atbilstošs "partiju" lokomotīvju mecenātu mahinācijām aizkulisēs.

Juris Papagailis

 

 

 

From: gailitis@ca.inter.net
Date: 10/30/04 5:00

Nu redzi, Jurits man velas šo to pateikt.....pietam viena garā garāa teikuma! ;o)))

< Es Tev pateikšu, Vili G. <')))><, ka es daudz vairāk cēluma, nesavtības un sava tuvākā mīlestības redzēju savā laikā Afganistānas tautā nekā es redzu šodien tajās "kristīgo" ļaužu masās tepat mīļajā Amerikā un ieskaitot arī nolūzušos Latvijas tautiešus Kanadā kas ir ar mieru noticēt jebkādiem ASV prezidenta G.W.Buša kunga meliem lai attaisnotu stāšanos iekšā ASV prezidenta G.W.Buša kunga Gribīgo Koalīcijā lai palīdzētu bez žēlastības slaktēt nost tos nolādētos lupatgalvas kas atsakās saprast "demokrātiju" kamēr paši atrunājas no demokrātiskās pilsoniskās atbildības sacīdami: "Jā, bet vēstulītes rakstīt jabkurai latviešu valodas avīzītei ir veltas pūles jo viņi jau tā vai tā manas vēstulītes nenopublicēs.">

Un es Tev ari pateikšu Žagariņurit aka papagaili, ka viena ziņa es Tev piekritu. Nabadzigakas tautas tas iepriekš minetas ipašibas ir daudz vairak istenotas jo cilveki ir daudz vairak viens otram nepieciešami,- palidzet un sadarboties. Minetas Kristigo laužu massas ko Tu šeit iejauc ir kristigas tikai varda visplašakaja nozime un vairumam to uzvešanas un darbi nemaz neatteicas ta varda pareizam apzimejumam. To izmaiņu var noverot ari Rietumos kad kada šausmiga avarija vai notikums (piem. 9-11) piespiež cilvekiem mainit savu uzvedibu.

Nez kads tur sakars ar noluzušiem tautiešiem šeit, jo lidzigi tiem amišiem ieskaitot tos no tas pupu pilsetas štata netalu no Springfieldas, cilveki tic dažadiem "meliem" gan no Buša ka ari Kerija kunga. Uzskats atkarajas kurja cuka tiek kauta.

Nez ari kads sakars ar lupatgalvu slaktešanu, jo nekada ziņa visi ir noladeti. Pabiju kopa pat šonedeļ ar vairakiem un protams kaut nebija Kristieši, viņu morale un uzvediba varetu apkaunot daudzus šeit dzivojošos varda "kristiešus". Un viņiem ļoti patika ari museja nepilniga "demokratija" un velmes to iegut savas dzimts vietas bija lidzigas šejieniešiem.

Ta ka Jurit papagaili, beidz spelet vismaz man to makrosu par avizites rakstišanu un labak butu pašam padzivot ar apkartnes cilvekiem un iepazisties ar "grass roots" patiesibam.

Beidzot es izteicos šadi " Kads labums no ta ja cilveks iegust visus pasaules labumus bet zaude savu dveseli? "

Un Juris Papagailis piemetinaja: Nav nekāds labums arī ja Baltais Tehvs neieguvis itin nekādus pasaules labumus zaudē savu dvēseli.

Dargumiņ, ludzu nemaisi abolus ar apelsiniem..... Tas neatteicas tikai uz Baltiem Teviem, bet visiem ieskaitot Tevi. Vairakumam cilveku ir daudz labakas iespejas atrast dzives patiesibas dzivojot bez tiem pasaules labumiem, ka pats apliecinaji par afganistaniešiem. Protams tas nav axioms tikai noverojums.

Vilis G. <')))><

"Zivtiņa nekad nespej atrast udeni, lidzigi cilvekam kurš nekad nespej atrast Dievu! "

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/30/04 5:29

Es neapvainojos, bet reiz vecāki mani pataisīja par Alni, tad jādzīvo vien ir. Skolas laikā gan pats, gan citi tā dēļ ir staigājusji ar zilu aci, bet tagad priecājos, jo tāds vārds ir rets un to atceras un iegaumē. Godīgi sakot alni baurojot gan neesmu dzirdējis, briezjus gan.

Alnis.

-----

Nupāt atgriezos no medibām, kur noskaidroju jautajumu- kā bauro vai mauj alnis. Stāsta kads mednieks:

<<Reiz gaju uz gaidīsjanas torni, jo man bija cūkas atļauja. Peksņi dzirdu steneesjanu- kā vecis, kam sāp vēders- auh, auh- dobji. Skatos, nāk alņa mamma, bet tai pakaļ alņa tēviņs un sten. Te pēksjņi tas sāk osjņāt gaisu un redzu, ka ir saodis mani, jo sāk nākt uz manu pusi. Es apgriezjos un laizju ļekas vaļā. netālu ir grāvis, pārlecu tam pāri, bet tad saņemu plinti un domāju- aizmukt jau tā vai tā nevarēsju, jāaizstāvas. Tomēr alnis, redzēdams, ka es vairs nebēgu, arī apstājas, sāk sjūpot galvu un kratīt savus lielos ragus. Padizjojies iegāja mezjā- un tad tikai sākās! koki lūza, skaidas gāja pa gaisu. Vārdu sakot, lika man saprast kas te ir stiprākais un seksigākais. >>

<< Vecīt, bet Tu tacju alni sjaut nedrīkstēji>>, iebilst cits mednieks

<< Bet man tacju bija jāizstāvās, ko citu varēju darīt?>>

<< Bēgt, laist ļekas vaļā cik ieksjā, jo nevienam nepieradisi, ka nevarēji aizbēgt. Ko līdi ceļā alnim, kurs nodarbojas ar cilts vairosjanu.>>

Alnis.

P.S. Uz parejo atbildesju rīt.

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/30/04 5:29

Uģis:

< Lūdzu ievērot, arī Latvijā! Ar jauno likumu situācija būtu vēl bēdīgāka nekā tā ir šodien.>

Kādeļ?????!!!! Ja kaut ko apgalvo, tad,ludzu ari pamato.

Alnis.

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/30/04 5:33

Juris:

< Jā, bet redzi ka Tu pats, Rītdienai Prieksjnieks būdams, tomēr sadomāji ar godu palīdzēt sarūpēt pienācīgu honorāru Repsjes kungam cerībā, ka Repsjes kungam tādā veidā sanāks pa spēkam likvidēt korupciju un iemācīt tautai balsot par pareiziem kandidātiem.>

Atsķitībā no daudziem, es tomēr kaut ko centos darīt, jo kā pats redzi, Tu plāpā jau vairākus gadus, bet no pļapasjanas nekas labāks nepaliek , lietas nekust un nerealizējas. Kaut kas mainās tikai no darīsjanas. varbūt kļūdijos, varbūt vēl arī izdosies, censjos darīt vēl ko citu, bet Tu tikai plājpā un pļāpā..... un vēl izsmej tos, kuri dara.

Alnis.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 1:10

Sveiki!

Alnis Prieksjnieks apvainojās tā:

< Kaut kas mainās tikai no darīsjanas. varbūt kļūdijos, varbūt vēl arī izdosies, censjos darīt vēl ko citu, bet Tu tikai plājpā un pļāpā..... un vēl izsmej tos, kuri dara.>

Tevi izsmiet, Alni Prieksjniek, nav nekāda lielā māksla. Darīt šo to pats nezini ko nav ne par mata tiesu labāk nekā saprast to, ko pats dari. Ja Tu nevari pierunāt ne Viesturu Grūtsirdīgo ne Uģi Fantastisko ne Aiju Balto Mahti, Tu nevarēsi pierunāt ne Repsjes kungu ne Dzelzs Lēdiju ne Satversmes Tiesu cienīt demokrātiju. Labāk ej vienā mierā maksjķerēt un nebojā sev nervus un neiedomājies, ka Tava darīšana attaisno Tavu nesaprašanu.

Juris Papagailis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 1:22

Sveiki!

Vilis G. <')))>< sludināja tā:

< Un es Tev ari pateikšu Žagariņurit aka papagaili, ka ... cilveki tic dažadiem "meliem" gan no Buša ka ari Kerija kunga. Uzskats atkarajas kurja cuka tiek kauta.>

Un es Tev pateikšu, Vili G. <')))>< , ka ASV prezidenta G.W.Buša kunga meli ir bez precedenta Amerikas vēsturē.

< Ta ka Jurit papagaili, beidz spelet vismaz man to makrosu par avizites rakstišanu un labak butu pašam padzivot ar apkartnes cilvekiem un iepazisties ar "grass roots" patiesibam.>

Paldies par padomu, Vili G. <')))><! Ar "grass roots" patiesībām esmu iepazinies. Tik tālu man ir skaidrs, ka Tu neesi gatavs aizstāvēt demokrātiju savā dzimtenē.

< Vairakumam cilveku ir daudz labakas iespejas atrast dzives patiesibas dzivojot bez tiem pasaules labumiem, ka pats apliecinaji par afganistaniešiem.>

Diemžēl Tev ir svarīgāk dzīvot ar tiem pasaules labumiem nekā atrast dzīves patiesības.

< Protams tas nav axioms tikai noverojums.>

Protams.

< " Zivtiņa nekad nespej atrast udeni, lidzigi cilvekam kurš nekad nespej atrast Dievu! ">

Juris Papagailis jeb Zivtiņa

 

 

 

From: ervie@hotmail.com
Date: 10/31/04 2:30

juri, es nevelos ar tevi strideties kaut vai tapec ka no šiem stridiem nekas nemainās - ne tavā ne manā pusē. bet.

< Demokrātija ir atkariga no cilvēka dabas tāda kāda viņa ir.>

"cilveka daba" ir labakajā gadijumā vienkaršots modelis sabiedrisko zinatnieku un politologu galvās, uz kuru skatoties tie izdara savus secinājumus un vēlējumus.

demokrātija ir veids kā kadas cilveku grupas pieņem kopigus lēmumus. un ja tiešām var sameklēt "atkarību" demokratijai no cilveka dabas, tad tā būs pastarpināta un stipri nosacīta ar kontekstu.

< Vienīgais priekšnoteikums kas attiecas uz Tevi personīgi - Tev pašam jāgrib būt brīvam un atbildīgam sava tautas indivīdam un jāprasa, lai likums būtu atbilstošs Tavas valsts demokrātiskai Satversmei.>

es cenšos būt brivs un atbildigs savas valsts pilsonis un mans subjektivais viedoklis ir ka nav verts matus skaldīt par to lai musu valsts pilsoņu uzrakstītu un pieņemtu divu likumu savstarpejā atbilstība būtu 100%-īgi perfekta. manuprat pietiek ar apstakļiem samērīgu atbilstību.

< demokrātija Tev nenozīmē neko citu kā elementārās matemātikas ceļā pierādāmu iznākumu, nevis likumā pamatotu tautas sadzīves procesu.>

tur jau ir tā lieta, ka tu uzskati ka tautas sadzīves process ir pamatots likumā (un nevis likums ir pamatots procesā). lidz ar to tu uzskati ka ar matematikas formulas izmaiņu tu regulēsi un manipulēsi ar sabiedrību.

< Vēl viens variants būtu prasīt Satversmei atbilstošu likumību, kas aizliedz Latvijas t.s. "partijām" demokrātiju apiet ar t.s. lokomotīvju mehānismu un atļauj vēlētājiem izvēlēties sava reģiona sarakstu un sava reģiona sarakstu grozīt ar plusošanu un svītrošanu tā, lai rezultāts būtu daudzmaz atbilstošs vēlētaju izvēlei un lai ievēlētajiem deputātiem atmaksātos atskaitīties pret saviem vēlētājiem, nevis tikai un vienīgi atbilstošs "partiju" lokomotīvju mecenātu mahinācijām aizkulisēs.>

tukši vārdi.

ja tev nepatīk "partijas", tad ludzu - tev ir demokratiska iespeja veidot Savu Partiju.

ja tev nepatik lokomotives - ludzu - tev ir demokratiska iespeja pieradit visiem citiem pilsoņiem, ka lokomotive X ir darijusi to un to (vai nedarijusi kautko citu) un lidz ar to nav tai veltitas uzticibas verta. citiem vardiem - tev ir visas demokratiskas iespejas izmainīt situaciju latvijā tā kā tu uzskati par pareizu. bet tu jau negribi neko reali mainīt - tev pilnigi pietiek ar iespēju sveikā paķengāties par fantastiskajiem tautiešiem kas nevelas atbalstīt tavas himeriskās idejas...

v.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/31/04 7:41

Juris:

< Demokrātija ir atkariga no cilvēka dabas tāda kāda viņa ir. Vienīgais priekšnoteikums kas attiecas uz Tevi personīgi - Tev pašam jāgrib būt brīvam un atbildīgam sava tautas indivīdam un jāprasa, lai likums būtu atbilstošs Tavas valsts demokrātiskai Satversmei.>

demokrātijas atkarība no esošās, nevis vēlamās cilvēku dabas arī nes sevī savu pretrunību. bez attīstības un izglītības tikai daļa no cilvēkiem ir ar konstruktīvu pieeju kā vienlaikus būt brīvam un atbildīgam, īpaši apstākļos kur jābūt pārcilvēkam + aplaimotam lai tikai iztiktu.

< demokrātija Tev nenozīmē neko citu kā elementārās matemātikas ceļā pierādāmu iznākumu, nevis likumā pamatotu tautas sadzīves procesu.>

ja pamatprincips (-likums, -konstrukcija, -premise) izturīgs un daudzsološs, arvienu paliek šī veselīgā sakne pie kā atgriezties, vienalga kā & ko vēl jebkurjā laikā. ievēlēšana uz ierobežotu amata gadu skaita ir viens svarīgs mečanisms kas dod iespēju izlabot vai tālāk attīstīt iepriekšējās vēlēšanas.

< Vēl viens variants būtu prasīt Satversmei atbilstošu likumību, kas aizliedz Latvijas t.s. "partijām" demokrātiju apiet ar t.s. lokomotīvju mehānismu un atļauj vēlētājiem izvēlēties sava reģiona sarakstu un sava reģiona sarakstu grozīt ar plusošanu un svītrošanu tā, lai rezultāts būtu daudzmaz atbilstošs vēlētaju izvēlei un lai ievēlētajiem deputātiem atmaksātos atskaitīties pret saviem vēlētājiem, nevis tikai un vienīgi atbilstošs "partiju" lokomotīvju mecenātu mahinācijām aizkulisēs.>

ja partiju/ lokomotīvju mečanisms atkārtoti ir ar nevēlamu iznākumu, laiks padomāt par pamatstruktūras atbilstību Latvijas demokrātiskām vajadzībām. vienkāršāk & vismazāk traucējoši, ja var izlabot ar mazu maiņu, nevis izmest visu ārā lai sāktu no jauna, vai pāraudzēt tautu (kas nav iztulkojums, ka nevajadzīga izglītība & informācija).

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 7:54

Sveiki!

Viesturs Grūtsirdīgais grūtsirdīgi nopūtās:

< juri, es nevelos ar tevi strideties kaut vai tapec ka no šiem stridiem nekas nemainās - ne tavā ne manā pusē. bet.>

Jā ... bet. Par Tevi, kā jau teicu, man sen ir skaidra bilde. Ar Tevi es sarakstos tikai lai nosistu laiku un patrenētos latviešu valodā.

< un ja tiešām var sameklēt "atkarību" demokratijai no cilveka dabas, tad tā būs pastarpināta un stipri nosacīta ar kontekstu.>

Tā var runāt tikai gribīgs totalitārisma upurs.

< tur jau ir tā lieta, ka tu uzskati ka tautas sadzīves process ir pamatots likumā (un nevis likums ir pamatots procesā). lidz ar to tu uzskati ka ar matematikas formulas izmaiņu tu regulēsi un manipulēsi ar sabiedrību.>

Demokrātijas likumība nav nekāda matemātiska formula. Tikai gribīgs totalitārisma upurs vienā mierā var argumentēt, ka elementārā matemātika pierāda, ka cilvēka daba atbilst patvaļīgam vadonismam. (Un, ka jālūdz Dieviņš par Apjomīgo Paketi.)

< tukši vārdi. ja tev nepatīk "partijas", tad ludzu - tev ir demokratiska iespeja veidot Savu Partiju.>

Demokrātiskas iespējas veidoties tautas gribai atbilstošām partijām nepematojas ne manā personigā gribā ne kādas citas individuālas personas vadonībā.

< ja tev nepatik lokomotives - ludzu - tev ir demokratiska iespeja pieradit visiem citiem pilsoņiem, ka lokomotive X ir darijusi to un to (vai nedarijusi kautko citu) un lidz ar to nav tai veltitas uzticibas verta.>

Vismaz, paldies Dieviņam, man ir demokrātiska iespēja Tevi publiski nozākāt.

< citiem vardiem - tev ir visas demokratiskas iespejas izmainīt situaciju latvijā tā kā tu uzskati par pareizu. bet tu jau negribi neko reali mainīt - tev pilnigi pietiek ar iespēju sveikā paķengāties par fantastiskajiem tautiešiem kas nevelas atbalstīt tavas himeriskās idejas...>

Es gribētu gan, lai Tu saprastu kas ir demokrātija, bet saprotu, ka tas nekad nenotiks un tāpēc apmierinos ar Tevis publisku zākāšanu un ķengāšanu..

Juris Himeriskais

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/31/04 8:05

Sveiki!

Juris:

< Tevi izsmiet, Alni Prieksjniek, nav nekāda lielā māksla. Darīt šo to pats nezini ko nav ne par mata tiesu labāk nekā saprast to, ko pats dari. Ja Tu nevari pierunāt ne Viesturu Grūtsirdīgo ne Uģi Fantastisko ne Aiju Balto Mahti, Tu nevarēsi pierunāt ne Repsjes kungu ne Dzelzs Lēdiju ne Satversmes Tiesu cienīt demokrātiju. Labāk ej vienā mierā maksjķerēt un nebojā sev nervus un neiedomājies, ka Tava darīšana attaisno Tavu nesaprašanu.>

Sveiks, Juri, prātvēder!

Tiesji to pasju es varētu ieteikt arī Tev, jo Tu ar savu pamācīsjanu jau esi visiem apnicis un pat apvainojis, sabojājis nervus sev un citiem, bet sēdi tiesji tajā pasjā peļķitē kurā es. Neesi ticis ne par matu tālāk. Un arī netiksi. Man tajā ziņā ir lielākas izredzes.

Alnis.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 8:07

Sveiki!

Aija Baltā Mahte:

< demokrātijas atkarība no esošās, nevis vēlamās cilvēku dabas arī nes sevī savu pretrunību. bez attīstības un izglītības tikai daļa no cilvēkiem ir ar konstruktīvu pieeju kā vienlaikus būt brīvam un atbildīgam, īpaši apstākļos kur jābūt pārcilvēkam + aplaimotam lai tikai iztiktu.>

Demokrātija nav nekāda utopija. Demokrātijā katrs kurš var atļautioes pilnu laiku nesakarīgi piežoožot Sveiku ir arī lieliska iespēja pamēģināt vadīties no personīgās pieredzes demokrātijā lai apgaismotu līdztautiešus, kas tā demokrātija tāda ir un kāpēc tādu vajag un kā to nostiprināt. VAdonība ir cilvēku dabā bet demokrātija ir mehānissms kā šo dabisko vadonību iegrožot. Nevis nekāda utopija kur katrs indivīds pilnā mērā rīkojas pēc Dieva dotā saprāta.

< ja partiju/ lokomotīvju mečanisms atkārtoti ir ar nevēlamu iznākumu, laiks padomāt par pamatstruktūras atbilstību Latvijas demokrātiskām vajadzībām. vienkāršāk & vismazāk traucējoši, ja var izlabot ar mazu maiņu, nevis izmest visu ārā lai sāktu no jauna, vai pāraudzēt tautu (kas nav iztulkojums, ka nevajadzīga izglītība & informācija).>

Nu paldies par to. Demokrātijas pamatlikums nav jāmet nekur ārā, lai nostiprinātu demokrātiju. Demokrātijas vienīgais prestats tik blīvi simbiotiskā pasaulē kā mūsu ir bezlikuma vadonība jeb totalitārisms un mums visiem vajadzētu skaidri zināt uz kādu postu tas ved.

Juris

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 9:06

Sveiki!

Alnis Prieksjnieks dižojās:

< Neesi ticis ne par matu tālāk. Un arī netiksi. Man tajā ziņā ir lielākas izredzes.>

Tev ir labākas izredzes nekā man gribīgi pakārtoties savam vadonītim. Izredzes pierunāt līdztautiešus aizstāvēt demokrātiju Tev nebūs itin nekādas kamēr Tu pats nesapratīsi kāda vella dēļ vajadzēja prasīt Vēlēšana likuma atbilstību Satversmes noteikumam par reģionālām vēlēšanām.

Juris

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 10/31/04 11:29

Juris:

< Jā ... bet. Par Tevi, kā jau teicu, man sen ir skaidra bilde. Ar Tevi es sarakstos tikai lai nosistu laiku un patrenētos latviešu valodā.>

ir bagātākas iespējas arī latviešu tīklā spēlēt parodijas par vīrieštipiem nekā Sveikā

< Tā var runāt tikai gribīgs totalitārisma upurs.>

tā var runāt grībīgs ne gluži sekmīgs "Comedy Central" pretendents

< Demokrātijas likumība nav nekāda matemātiska formula.>

pēc analoģijas demokrātisks likums kā ierakstīts ir daļēji pielīdzinams formulai, īpaši kad ar formulu var kautko risināt vai attīstīt. & vispār, ja papūlās var analoģijā savest visu ko.

< Tikai gribīgs totalitārisma upurs vienā mierā var argumentēt, ka elementārā matemātika pierāda, ka cilvēka daba atbilst patvaļīgam vadonismam. (Un, ka jālūdz Dieviņš par Apjomīgo Paketi.) >

upurs būs pats kad iedomājies kritiskā masa ir tikai tavi uzskati

< Demokrātiskas iespējas veidoties tautas gribai atbilstošām partijām nepematojas ne manā personigā gribā ne kādas citas individuālas personas vadonībā.>

ne no indivīdiem agregāts, ne no kolektīvās procesas mistiski kā no Debesīm...nu un?

< Vismaz, paldies Dieviņam, man ir demokrātiska iespēja Tevi publiski nozākāt.>

jep, tie kas iztērēs lielu krājumu bagātības par neko arī netrūkst

< Es gribētu gan, lai Tu saprastu kas ir demokrātija, bet saprotu, ka tas nekad nenotiks un tāpēc apmierinos ar Tevis publisku zākāšanu un ķengāšanu..>

liekas ar to zākāšanu & ķengāšanu tev kā īsti neiet & neiet, tikai atgriežas atpakaļ

< Juris Himeriskais>

drīzāk te atkal Juris Paredzamais

aija

 

 

 

From: ervie@hotmail.com
Date: 10/31/04 11:36

;) gana smieklīgi jura rakstīto lasīt.

< Demokrātijas likumība nav nekāda matemātiska formula. Tikai gribīgs totalitārisma upurs vienā mierā var argumentēt, ka elementārā matemātika pierāda, ka cilvēka daba atbilst patvaļīgam vadonismam. (Un, ka jālūdz Dieviņš par Apjomīgo Paketi.)>

jautajums: kur manā ieprieksejā mailā bij kaut vards minēts par "patvaļīgu vadonismu"? (or, that's simply your wišful thinking?)

< Demokrātiskas iespējas veidoties tautas gribai atbilstošām partijām nepematojas ne manā personigā gribā ne kādas citas individuālas personas vadonībā.>

bet šeit tev NAV taisniba. demokratija pamatojas jebkurā indivīda personīgā gribā un vienlaikus arī iespējā kaut ko paveikt. (izņemot gadijumus kad šis kaut kas ir tieši aizliegts ar likumu)

< Vismaz, paldies Dieviņam, man ir demokrātiska iespēja Tevi publiski nozākāt.>

fēl frē. lidz ar to es jūtos kā nepieciešams elements tava psihologiskā komforta nodrošinašanai. istenībā tas ir daudz.

< Juris Himeriskais>

(ES ZINĀJU KA TU IZMANTOSI ŠO VARDU! :)

v.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 12:00

Sveiki!

Aija Baltā Mahte mani pamācīja tā:

< ir bagātākas iespējas arī latviešu tīklā spēlēt parodijas par vīrieštipiem nekā Sveikā>

Es jau Tev tāpat varētu norādīt uz bagātīgām iespējām arī cituviet latviešu tīklā nospēlēt parodijas par sievieštipu.

< pēc analoģijas demokrātisks likums kā ierakstīts ir daļēji pielīdzinams formulai, īpaši kad ar formulu var kautko risināt vai attīstīt. & vispār, ja papūlās var analoģijā savest visu ko.>

Tev taču itin nemaz nav jāpiepūlas, lai visvisādas nesakarības pierakstītu.

<< Demokrātiskas iespējas veidoties tautas gribai atbilstošām partijām nepematojas ne manā personigā gribā ne kādas citas individuālas personas vadonībā.>>

< ne no indivīdiem agregāts, ne no kolektīvās procesas mistiski kā no Debesīm...nu un?>

Nē. No debesīm nāk t.s. Apjomīgā Pakete & Fantastiskā Tauta. Tikai totalitārismā izputināta dvēsele vai arī totalitārisma gribīgs apologēts var argumentēt, ka tautas gribai atbilstošas polītiskas partijas izveidot ir katra indivīda brīva izvēle.

< liekas ar to zākāšanu & ķengāšanu tev kā īsti neiet & neiet, tikai atgriežas atpakaļ>

Aha. Un Tev ar lielo žoožošanu iet & iet, ja? Zināma špāse man, atvainojos, tomēr ir Tevi nosaukt īstā vārdā.

Un Viesturs Grūtsirdīgais grūtsirdīgi nosmējās:

< ;) gana smieklīgi jura rakstīto lasīt.>

< jautajums: kur manā ieprieksejā mailā bij kaut vards minēts par "patvaļīgu vadonismu"?>

Tā iekārta kurā Tu patlaban dzīvo ir patvaļīgs vadonisms, respektīvi elitāro kleptokrātu grūstīšanās ap tautas mantu, bet Tu man vairākkārt esi rakstījis, ka tā iekārta priekš Tevis esot gana laba.

< demokratija pamatojas jebkurā indivīda personīgā gribā un vienlaikus arī iespējā kaut ko paveikt. (izņemot gadijumus kad šis kaut kas ir tieši aizliegts ar likumu)>

Nē. Jebkura indivīda personīga griba var tik pat labi izpausties patvaļīgā vadonisma iekārtā kā demokrātijā. Likums par ko šeit ir runa ir demokrātijas pamatlikums, nevis patvaļīgā vadoņa izdomāti brīvības ierobežojumi.

<< Vismaz, paldies Dieviņam, man ir demokrātiska iespēja Tevi publiski nozākāt.>>

< fēl frē. lidz ar to es jūtos kā nepieciešams elements tava psihologiskā komforta nodrošinašanai. istenībā tas ir daudz.>

Jā. Tāpat kā Aiju Balto Mahti, tāpat arī Tevi man ir zināmā mērā špāse nosaukt īstā vārdā.

Juris Paredzamais

 

 

 

From: ervie@hotmail.com
Date: 10/31/04 12:15

juris pamāca:

< Tā iekārta kurā Tu patlaban dzīvo ir patvaļīgs vadonisms, respektīvi elitāro kleptokrātu grūstīšanās ap tautas mantu,>

man sčiet, ka tu dzivo tikpat patvaļīga vadonisma iekārtā, lidz ar saviem elitārajiem kleptokrātiem. atskirība ir viena: Latvijā (ta pat ka citas post soc teritorijās) vesturisku notikumu rezultātā bija radusies nozogama "tautas manta". pie tevis nekad tada nav bijusi. viss smuki kadam bij un ir piederējis. un valstij vai pašvaldībai pieder tikai tas ko tā ar nodokļiem ir iekasējusi, davanās saņēmusi vai ari kautkadu iemeslu deļ konfiscejusi.

< Jebkura indivīda personīga griba var tik pat labi izpausties patvaļīgā vadonisma iekārtā kā demokrātijā. Likums par ko šeit ir runa ir demokrātijas pamatlikums, nevis patvaļīgā vadoņa izdomāti brīvības ierobežojumi.>

tu par "demokratijas pamatlikumu" runā gandriz tadu pašu izteiksmi kā VBGailītis par Dzivo Dievu. atskirībā no tevis Vilim vismaz ir pamats tā runāt.

v.

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/31/04 12:24

Juris Pratvders atkārto:

< Alnis Prieksjnieks dižojās: < Neesi ticis ne par matu tālāk. Un arī netiksi. Man tajā ziņā ir lielākas izredzes.>>

Bet kur tad tā peļķe palika, kurā mēs abi sezjam?

Un turpina:

< Tev nebūs itin nekādas kamēr Tu pats nesapratīsi kāda vella dēļ vajadzēja prasīt Vēlēšana likuma atbilstību Satversmes noteikumam par reģionālām vēlēšanām.>

Kur Tu ņēmi, ka nesaprotu?

Alnis Grūtgalvis.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 12:57

Sveiki!

Viesturam Grūtsirdīgajam sčiet tā:

< man sčiet, ka tu dzivo tikpat patvaļīga vadonisma iekārtā, lidz ar saviem elitārajiem kleptokrātiem. atskirība ir viena: Latvijā (ta pat ka citas post soc teritorijās) vesturisku notikumu rezultātā bija radusies nozogama "tautas manta". pie tevis nekad tada nav bijusi. viss smuki kadam bij un ir piederējis. un valstij vai pašvaldībai pieder tikai tas ko tā ar nodokļiem ir iekasējusi, davanās saņēmusi vai ari kautkadu iemeslu deļ konfiscejusi.>

Privātīpašums un pašnoteikšanās ir cilvēka dabai atbilstošs iestādījums un tādas lietas kopsumma nav liekama nekādās pēdiņās. Tā "tautas manta" ko piesavinājušies Padomijas nomenklatūristu pēcteči Iekšlatvijā nav tā tautas manta par ko ir runa vairāk nekā desmit gadu pēc Padomijas izkūpēšanas. Tā tautas manta par kuru ir runa šodien ir valstiska vara un teikšana nevis tikai iespēja apzagt lētticīgās totalitārisma samaitātās tautas sūri grūti pelnītās pensijas izdevīgi konvertējot rublīšus repsīšos. Runa nav par vēsturi bet par tagadni un par nākotni. Par valstiskas saimniecības attīstību atbilstoši tautas talantam un gribai.

NAv jābūt īpaši augsta ranga juronkuliskā skolā izglītotam, lai saprastu, ka Amerikā notiek tāda pati tautas mantas apzagšana un attīstības bremzēšana un skhjiru noslānošanās kā Latvijā. Tāpēc jau nav brīnums, ka pulkiem Balto Tehvu un Balto Mahšu atrodami ne jau tikai Iekšlatvijā vien bet arī Ārlatvijā.

Bet, kā jau Tev neskaitāmas reizes paskaidrots, tā demokrātija kas jau vairāk nekā 200 gadu ir bijusi pamatā nu jau varbūt tiešām izsapņotajam t.s. Amerikas Sapnim ir bijusi pamatota nevis Amerikas tautas pārākumā, nevis Dieva svētībā, nevis Amerikāņu vadoņu unikālā labestībā bet likumā kas iemantots no Eiropas pašas Apgaismības, respektīvi tai pašā likumā, ko Latvijas tauta atjaunoja savā valstī pēc Padomijas patvaļīgā vadonisma izkūpēšanas un kuru nu Tu apņirgā salīdzinādams to ar Viļa G. <')))>< ticību Dievam.

< tu par "demokratijas pamatlikumu" runā gandriz tadu pašu izteiksmi kā VBGailītis par Dzivo Dievu. atskirībā no tevis Vilim vismaz ir pamats tā runāt.>

Nē. Tu par Patvaļīgo Vadonismu runā gandrīz ar tādu pašu izteiksmi kā Vilis G. <')))>< par Dzīvo Dievu. Ne Tev ne Vilim G. <')))>< nav taisnība, ka demokrātija nāk no ticības Mīļajam Dzīvajam Dieviņam un no lūgšanām par Apjomīgo Paketi. Nemaz neruājot par sekulāru vēlmju domāšanu.

Juris Paredzamais

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 1:05

Sveiki!

Alnis Prieksjnieks pauda grūtu galvu:

< Kur Tu ņēmi, ka nesaprotu?>

Ņēmu no tā, ka Tev vēl arvien svarīgākais par visu ir gala iznākums, respektīvi korupcijas likvidēšana zem pareizā vadonīša, nevis demokrātijas nostiprināšana. Citādu Tu nebūtu apmierinājies ar sava vadonīša reklamēšanu pēc tam kad Tavs vadonītis Tev pateica, ka viņam tas nesanākot izdevīgi prasīt Vēlēšanu likumu sakārtot atbilstoši Satversmes pantam par reģionālām vēlēšanam.

Juris Paredzamais

 

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 10/31/04 2:32

Sveiki!

Žagariņš rakstīja:

< Tu par Patvaļīgo Vadonismu runā gandrīz ar tādu pašu izteiksmi kā Vilis G. <')))>< par Dzīvo Dievu. Ne Tev ne Vilim G. <')))>< nav taisnība, ka demokrātija nāk no ticības Mīļajam Dzīvajam Dieviņam un no lūgšanām par Apjomīgo Paketi. Nemaz neruājot par sekulāru vēlmju domāšanu.>

Iespējams, ka Tev ir taisnība. Tomēr atļaušos arī neticēt tam, ka vienīgais ceļš, kā sasniegt demokrātiju, ir pakļaušanās Taviem vadošajiem norādījumiem - "Sveikā", Latvijā, Amerikā un pasaulē.

Manis pēc Tu, Juri, vari aģitēt par jebko - par dabas saglabāšanu, bērnu aizsardzību, kodolieroču likvidēšanu vai smēķēšanas kaitīgumu. Veids, kādā Tu to dari, ir totalitārs, tas pieļauj tikai divus viedokļus - Tavējo un nepareizo. Tāpēc ir gluži loģiski, ka būs maz tādu, kas gribēs Tevi atklāti atbalstīt, un, pat ja atbalstīs, tad tā, lai Tu to neuzzini.

Domāju, ka tas Tev pašam ir labi zināms, un pieļauju, ka sagādā pat gandarījumu. Tas ir veids, kā Tu vari uzturēt sevis kā mūžīga revolucionāra tēlu un vienmēr būt opozīcijā. Šķiet, ka baidies no iespējas kādreiz pārstāvēt vairākumu.

Mazliet par citu tēmu. Šodien atcerējos Tavu sašutumu par ASV iebrukumu Irākā. Tu (laikam gan pamatoti) norādīji, ka ASV savulaik stutēja un atbalstīja Sadamu Huseinu, ļaujot viņam izveidot necilvēcīgu režīmu.

Tad raugi, līdz šim no Tavas puses esmu lasījis apvainojumus ASV valdībai tikai post factum - kad ASV varonīgais karaspēks jau bumbo Bagdādi, Kabulu, Belgradu vai kādu citu pilsētu. Neesmu pamanījis, ka Tu atklāti vērstos, piemēram, pret ASV pašreizējo atbalstu Uzbekistānas diktatoram Karimovam, kura radītais režīms neatpaliek no Huseina sistēmas (paziņa vairāk nekā gadu nostrādāja Taškentā, var apliecināt), bet kurš ASV ir svarīgs partneris operācijām Afganistānā. Ja Tu ziedotu savu enerģiju, lai protestētu pret šādu atbalstu, es Tevi saprastu. Tomēr šķiet, ka Tu kārtējo reizi "pamodīsies" brīdī, kad ASV bombardēs Taškentu.

Vents

 

 

 

From: alnis@apollo.lv
Date: 10/31/04 2:43

Va vella! Tas Vents gan bliezzj kā ar veseri pa naglas galvu!!!!!!

Alnis

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 5:11

Sveiki!

Vents Apjomīgais ieskatījies Vinnija Pūksa psiholoģisko triku rokas grāmatiņā konstatē, starp citu, tādu konstatējumu:

< Šķiet, ka baidies no iespējas kādreiz pārstāvēt vairākumu.>

Nē, Vent Apjomīgais, no tādas lietas es gan nebaidos. No Tavas nemitīgās slepenās bazūnēšanas par Apjomīgo Paketi gan baidos.

< Mazliet par citu tēmu. Šodien atcerējos Tavu sašutumu par ASV iebrukumu Irākā. Tu (laikam gan pamatoti) norādīji, ka ASV savulaik stutēja un atbalstīja Sadamu Huseinu, ļaujot viņam izveidot necilvēcīgu režīmu. Tad raugi, līdz šim no Tavas puses esmu lasījis apvainojumus ASV valdībai tikai post factum - kad ASV varonīgais karaspēks jau bumbo Bagdādi, Kabulu, Belgradu vai kādu citu pilsētu. Neesmu pamanījis, ka Tu atklāti vērstos, piemēram, pret ASV pašreizējo atbalstu Uzbekistānas diktatoram Karimovam, kura radītais režīms neatpaliek no Huseina sistēmas (paziņa vairāk nekā gadu nostrādāja Taškentā, var apliecināt), bet kurš ASV ir svarīgs partneris operācijām Afganistānā. Ja Tu ziedotu savu enerģiju, lai protestētu pret šādu atbalstu, es Tevi saprastu. Tomēr šķiet, ka Tu kārtējo reizi "pamodīsies" brīdī, kad ASV bombardēs Taškentu.>

Droši vien pamodīšos tikai tad, kad ASV valdība man uzliks par pienākumu pārraudzīt Latvijas promaskaviskā režīma infrastruktūras humanitāro apbumbošanu Rīgā.

Juris, ASV Homeland Security Bruņoto Spēku Apaksjkomandants

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 10/31/04 5:50

Juris Zagarins wrote:

< Privātīpašums un pašnoteikšanās ir cilvēka dabai atbilstošs iestādījums>

Nu šo apgalvojumau gan naktos paskaidrot vair*k, jo dabigi nekada privatipašuma nav. Nav piedzivots, ka zebrai b*tu privatipašums. Dazz nedazdako iekarojumu ceļā, vai ieksejo karu vai arejo starvalstisko karu rezultā musdienu pasaulē ir nosprausta robezzas, ka valstim, tā ar* sakotnejajiem privatipašumiem. Privatipašums parasti uzrodas ierobezotiem resursiem, lai uzdzītu viņu cenu! Nevajag aizmirst, ak feodalisms sabruka taisni tapēc ka bija nēfektiva privatipašuma pardale un sadale- koncentreta galvenokart aristokr*tu rokas un neņema verā plutokr*tu intereses. No otras puses, taisni privatipašuma trukums ir 90% karu iemesls! Tais skaitā Iraks demokratizacijas kara - kad nosacits Hudseina oligarhijas privatipašumu pardalei tapa veikta militara operacija un ideloģisks, propogandas karš, ko veica svešas valsts ieinteresetas oligarhu grupas!

< Nav jābūt īpaši augsta ranga juronkuliskā skolā izglītotam, lai saprastu, ka Amerikā notiek tāda pati tautas mantas apzagšana un attīstības bremzēšana un skhjiru noslānošanās kā Latvijā. Tāpēc jau nav brīnums, ka pulkiem Balto Tehvu un Balto Mahšu atrodami ne jau tikai Iekšlatvijā vien bet arī Ārlatvijā.>

T* ir glob*la sist*mas kritika, kuru m*s visi zin*m. Da*i *o probl*mu risina apgalvojot, ka t* ir dabisk* kart*ba, citi, ka cita risin*juma nav, vel citi vienkar*i t*lo vai ar* ir mu**i. Bet probl*mas saglab*jas. Un **d* aspekt* pats Juris ar* ir baltais t*vs. No otras puses, taisn*ba jau ir ar* tiem, kas saka ka nav jau alternat*vas. Kaut gan ja alternat*vu vienkar*i gaid*t, vi*a jau neb*s nekad!

< Bet, kā jau Tev neskaitāmas reizes paskaidrots, tā demokrātija kas jau vairāk nekā 200 gadu ir bijusi pamatā nu jau varbūt tiešām izsapņotajam t.s. Amerikas Sapnim ir bijusi pamatota nevis Amerikas tautas pārākumā, nevis Dieva svētībā, nevis Amerikāņu vadoņu unikālā labestībā bet likumā kas iemantots no Eiropas pašas Apgaismības, respektīvi tai pašā likumā, ko Latvijas tauta atjaunoja savā valstī pēc Padomijas patvaļīgā vadonisma izkūpēšanas un kuru nu Tu apņirgā salīdzinādams to ar Viļa G. <')))>< ticību Dievam.>

Un k* Juri ar latvie*u sapni, kad vi*i pameta zemniec*bu un dev*s uz pils*tu peln*t naudu? Vai tu atceries, kas notika ar *o sapni? Amerik**u sapnis ir t*ds pats, berni***gs lidz matu gali*iem. Turkl*t, likums ir tikai formula. Amerikas demokratija ir demokratisks aristokratisms. Balto cilv*ku oligarhijas grupas ir parvald*ju*as *o valsti t*, lai neviens nepamana, ka to parvalda oligarhi, sevi**i neiedzi*inoties. Statistiski videj* cilv*ka (p**a) politisk*s izglit*bas l*menis ir tik ap*aubams, ka nav jau gr*ti t*du p*li vad*t. K* teiktu tic*gie, dieva valst*ba pieder gar* nabagajiem ;), jo vi*iem ir labi! T* k* visi kas j*tas ar sist*mu neapmierin*ti, var mierin*t sevi, ka par*jie ir gar* nabagie - ta sakot, kaut kas no taisniguma .. :)

Ar cieņu ...

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 10/31/04 6:03

Tas pats wrote:

< Nu šo apgalvojumau gan naktos paskaidrot vairāk, jo dabigi nekada privatipašuma nav. Nav piedzivots, ka zebrai būtu privatipašums.>

Nav arī novērots, ka zebras strādātu (nezinu par Tevi), bet es gan to daru.

< Tā ir globāla sistēmas kritika, kuru mēs visi zinām. Daži šo problēmu risina apgalvojot, ka tā ir dabiskā kartība, citi, ka cita risinājuma nav, vel citi vienkarši tēlo vai arī ir muļķi. Bet problēmas saglabājas. Un šādā aspektā pats Juris arī ir baltais tēvs. No otras puses, taisnība jau ir arī tiem, kas saka ka nav jau alternatīvas. Kaut gan ja alternatīvu vienkarši gaidīt, viņa jau nebūs nekad!>

Ceru, ka es un mans dēls un viņa bērni nepiedzīvosim šo "alternatīvu". OTOH, kas Tev liedz braukt dzīvot starp zebrām? Ar Āfrikas vīzām taču nevarētu būt pārāk lielas problēmas...

Kopsavilkums- tinies pie zebrām (pie mums demokrātija- domāju, ka neviens no Sveikotājiem neliks Vetto šim Tavam plānam), bet nemēģini mums uzspiest savu alternatīvu!

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

The nice thing about standards is that there are so many of them to čoose from.
Andrew S. Tanenbaum

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 10/31/04 6:26

Sveiki!

Taspats Sīkuma Loms ierunājās tā:

< Nav piedzivots, ka zebrai b?tu privatipašums.>

Nav piedzīvots, ka Tampašam Sīkuma Lomam būtu privatīpašums.

< T? ir glob?la sist?mas kritika, kuru m?s visi zin?m. Da?i ?o probl?mu risina apgalvojot, ka t? ir dabisk? kart?ba, citi, ka cita risin?juma nav, vel citi vienkar?i t?lo vai ar? ir mu??i. Bet probl?mas saglab?jas. Un ??d? aspekt? pats Juris ar? ir baltais t?vs.>

Nē. Es tomēr esmu Juris Himeriskais, Paredzamais. Tu gan - Baltais Tehvs Taspats Sīkuma Loms.

< Un k? Juri ar latvie?u sapni, kad vi?i pameta zemniec?bu un dev?s uz pils?tu peln?t naudu? Vai tu atceries, kas notika ar ?o sapni?>

Mana vectēva tēva otrais dēls Jānis Žagariņš Rīgā ar paša pelnīto naudiņu nopirka brūža Waldschlösschen pārstāvniecību restorānā Avotu un Stabu ielas stūrī un tur viņam un visai Žagariņu ģimenei klājās tik labi, ka līdz pat šai dienai Lielos kapos netālu no Poruka pieminekļa saglabājies liels melns obelisks ar vārdu Schagariņ tanī iegravētu.

< Amerik??u sapnis ir t?ds pats, berni???gs lidz matu gali?iem.>

Bērnišķīgs varbūt gan tas Tev varētu likties, bet tomēr bīsties humanitāro uzlidojumu, vai ne?

< Turkl?t, likums ir tikai formula. Amerikas demokratija ir demokratisks aristokratisms. Balto cilv?ku oligarhijas grupas ir parvald?ju?as ?o valsti t?, lai neviens nepamana, ka to parvalda oligarhi, sevi??i neiedzi?inoties. Statistiski videj? cilv?ka (p??a) politisk?s izglit?bas l?menis ir tik ap?aubams, ka nav jau gr?ti t?du p?li vad?t. K? teiktu tic?gie, dieva valst?ba pieder gar? nabagajiem ;), jo vi?iem ir labi! T? k? visi kas j?tas ar sist?mu neapmierin?ti, var mierin?t sevi, ka par?jie ir gar? nabagie - ta sakot, kaut kas no taisniguma .. :)>

Jā jā, vari sevi mierināt, vari.

Juris Paredzamais

Ar cieņu ...

 

 

 

From: gailitis@ca.inter.net
Date: 11/1/04 12:42

Sveiki atkal,

Žagariņurits vismaz paskaidroja kurjam "melim" vinš tic vairak, un redzami, tas nav GWB. Tas ir OK by me. Jo es nebudams amitis nevelešu ne vienu no tiem. Pietiek mums to meļu šini robežas puse.

Un kautkadigi vel noskaidrojis ka es nevelos aizstavet demokratiju dzimtene. "Pot calling the kettle black?"

Tad bez šaubam apliecina ka man ir svarīgāk dzivot ar tiem pasaules labumiem nekā atrast dzives patiesības. Ko lai saku par šo apvainojumu lai neizskatitos par lielibu? Vacija dzivoju bez neka, un gandriz nomiru bada. Tur pardzivotas briesmas man palidzeja atrast tas dzives patiesibas kurjas es Juritim jau sen meiģinaju nesekmigi paskaidrot. Tapec, iepretim J.Z., rakstu no skarbas dzives piedzivota, ne jau tikai teorizeju.

Šij pus diķim tiekot esu vienmer palidzejis tiem kam truka. Pec Latvijas brivibas atgušanas, gandriz ikgadu esu vedis un sutijis palidzibu tautiešiem un dažadam palidzibas iestadem. Kas ienaca, tas aizgaja citu laba. Axioms: Pasaules labumi vairojas tad, ja ar tiem dalas, ne jau izmanto tos savtigi tikai uz pašlabumiem.

Tapec, liekas Jurit Papagaili, sedot sava Springfieldas mikstaja ripuļkresliņa Tu mani kritize nevieta, un runat (rakstit) protams ir daudz vieglak neka ko darit.

Vilis G. <')))>< - sludinatajs -

It is easier to preač ten sermons than it is to live one.

 

 

 

From: gailitis@ca.inter.net
Date: 11/1/04 12:45

Aija ir jautajumiem parpilna......

< tev liekas "cēlums, nesavtība un sava tuvākā mīlestība" īpaši Rietumu raksturīpašības?! Rietumi kādā ziņā? reliģiskā (judeo-kristīgā vai plurālā)?>

Nu ne jau vienigi, bet šini nozime ASV vesture Tev paskaidrotu ka ta ir viena no ipatnam valstim kas tika dibinata uz šiem principiem kam bija judeo-kristiga pamatstruktura, ka to izprata tas tautas dibinataji sava konstitucija. Plurala (multikulturala) struktura tikai sarežģi sabiedribu, ka to liecinam visapkart.

< filozofiskā? ekonomiskā? politiskā? kulturālā? tiesiskā? zinātniskā?>

Jā, protams kristietibas Weltanšaūng ir ipatns un pretrunigs parejiem, bet manuprat atbilst daudz labak visakart noverotai istenibai.

< visi aspekti ar savām iespējām & cerībām nonākuši pie savām pretrunu absurditātēm.>

Nepiekritu.....

< kas notiek kad iekārtas apspiestie kristieši kļūst par ortodoksāliem apspiedējiem pēc tam kad tiek pie reliģiskās varas?>

Ja tie apspiestie kristiesi ir tadi tikai varda, protams reliģia un politika pirms pastara dienas dalisies ar to varu (kroņiem). Šo starpibu starp (patiesu kristieti un religijas sekotaju) jau pietiekoši emailes iepriekš aprakstiju.

< Augustīns pastrīpoja, Dievs sargā taisnīgos bet soda ļaunos (nevien Vecā Derībā bet arī Jaunā Derībā ar piemēru kur Dievs padara Paulu aklu par neklausīšanu) no tā atvasinot doktrīnu, ka laicīgai baznīcai ir tiesības & pienākums sodīt tai nepakļāvīgos līdz pat nāves sodam.>

Augustins Bibeli tik pavirši neizprata! Tev ieteiktu parlasit Apustuļu Darbus un velak Pavila paša liecibas kas noraida šadu maņticibu. Pagaidi, laicigas baznicas daris vel trakakas lietas. Tapec es ar tadam daudz nesabiedrojos un satiekos vairak ar istam kristiešu draudzem.

< Tas noveda pie militantas baznīcas kas kāva herētiķus, pagānus, atkritējus un visus kas tai neklausīja.>

Nekas jauns Aijuc, palasi Fox's Book of Martyrs, un sapratisi ko laiciga baznica reliģijas lomas veicinata izpildija vesture, un tad palasi Jaņa Atklasmes gramatu ja velies izprast ko ta daris tuvaka nakotne.

< kas notiek kad brīvības sludinātāji (tirgus vai filozofijas) izmanto šo brīvību lai ierobežotu citu brīvību (jo konkurancē viss atļauts) lai paši uzvarētu?>

Jep, briviba spej but baudita pilna mera tikai kad ta neparkapj cita brivibu. Tapec brivibai ir otra puse, kas to ari ierobežo un pieprasa atbildibu. Ista un ilgstoša briviba nespej pastavet greciga cilveka sabiedriba.

< kas notiek kad zinātnieki sarijusies hubris sevi par dieviem uzskata bez atbildības vai relevances pret dzīves bagāto pasauli, vai cilvēcīgu dzīvi?>

Vai velejies kadu sprediķi uzstadot šo jautajumu? ;o)

< kas notiek kad ideoloģiju pagriež uz vardarbīgu apspiešanu un tauta pieņem kārtības un drošības vārdā, jo tai trūkst apņēmības un izdoma pašiem savest iekšēju vai sev apkārt kārtību.>

Ideoloģija, ka ari parejas ipašibas nespej ilgi pec istenšanas pastavet, un iemesls ir tas pats iepriekš minetais!

< ar to protams ne Austrumi, ne kāds cits iedomāts pretstats Rietumiem netiek iecelts pareizā lomā. tādi asevišķi nekad nav pastāvējuši, arvienu bijusi izmaiņa starp pasaules dažādiem stūrjiem. Rietumi ir Austrumos un Austrumi ir Rietumos, kādēļ drīzāk skatīties lokāli kādi īpatnējas izmaiņas un maiņas notikušas.>

Jep, atkal pareizi novero, tikai pienac pie cita secinajuma neka es! Sac ar piena glazi un pamazam ieliec pa karotei koko un sac maisit. Vairs nebus ne balts ne tumši bruns, bet gan pusbruns maisijums. To principu vari pielietot izskaidrojot tos Tev minetos apstakļus jo tas princips darbojas lidzigi tam otrajam termodinamikas noteikumam.

Vilis G. <')))><

"Kad Dievs beidza savu radišanas darbu Vinš apzimeja visu ka labu."

Kautkas to visu samaitaja, vai ne?

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 11/1/04 1:40

Uldis Liepkalns wrote:

< Nav arī novērots, ka zebras strādātu (nezinu par Tevi), bet es gan to daru.>

Latviešu valoda interesanti atsķir divas lietas: darbs un str*d**ana tiri fonetiski - dar*t un ciest). Es grib*tu teikt, ka es bie**k darbojos nek* str*d*ju. Un man nav *aubu, ka zebra ar darbojas, lai sevi nodro*in*tu un vi**m tas izdodas t*ri labi.

< Ceru, ka es un mans dēls un viņa bērni nepiedzīvosim šo "alternatīvu". OTOH, kas Tev liedz braukt dzīvot starp zebrām? Ar Āfrikas vīzām taču nevarētu būt pārāk lielas problēmas... Kopsavilkums- tinies pie zebrām (pie mums demokrātija- domāju, ka neviens no Sveikotājiem neliks Vetto šim Tavam plānam), bet nemēģini mums uzspiest savu alternatīvu!>

Tu izklausies p*c veca aristokr*ta, kas puksteja par jaun* kapit*lisma izvirt*bas laikiem. No otras puses, es jau Jums neko nelieku dar*t, jo man jau pa*am Nav nekadas alternat*vas. Tikai at**ir*ba no tevis, es neskatos uz *o sist*mu ro*ain*m ac*m. T* sist*ma ir t*lu no piln*bas.

Ar cieņu ...

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 11/1/04 2:30

Juris Zagarins wrote:

< Mana vectēva tēva otrais dēls Jānis Žagariņš Rīgā ar paša pelnīto naudiņu nopirka brūža Waldschloesschen pārstāvniecību restorānā Avotu un Stabu ielas stūrī un tur viņam un visai Žagariņu ģimenei klājās tik labi, ka līdz pat šai dienai Lielos kapos netālu no Poruka pieminekļa saglabājies liels melns obelisks ar vārdu Schagariņ tanī iegravētu.>

Un vi*u neaizr*va uz Sibiriju, neno**va pasaules karos? Kad priv*t*pa*umu p*rdala, tad cilv*ka dz*v*bai ir niec*ga vert*ba. Bet p*rdal*t ir nepiecie*ams, kad visiem nepietiek. Bet ekonomikas pamatm*c*ba ir ka cilv*kam nekad nepietiek!

< Bērnišķīgs varbūt gan tas Tev varētu likties, bet tomēr bīsties humanitāro uzlidojumu, vai ne?>

Neb*stos gan. B*s nepat*kami, apk*rt*jo d**, kas nevar sevi aizst*v*t un nesaprat*s. Ko gan man var nodar*t, es savu esmu atradis.

Ar cieņu ...

 

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 11/1/04 3:17

Sveiks!

Juris:

< Nē, Vent Apjomīgais, no tādas lietas es gan nebaidos. No Tavas nemitīgās slepenās bazūnēšanas par Apjomīgo Paketi gan baidos.>

Kāpēc jābaidās? Mana nemitīgā slepenā bazūnēšana par Apjomīgo Paketi (cik nu es bieži vispār rakstu Sveikā) taču ir tikpat nekaitīga un smieklīga, cik Tava nemitīgā atklātā bazūnēšana par Apjomīgo Avīžrakstu.

< Droši vien pamodīšos tikai tad, kad ASV valdība man uzliks par pienākumu pārraudzīt Latvijas promaskaviskā režīma infrastruktūras humanitāro apbumbošanu Rīgā.>

Un kāpēc ne agrāk? Ja redzi, ka Latvijā ar ASV atbalstu veidojas promaskaviska diktatūra, sāc bazūnēt jau tagad.

Vents

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/1/04 6:22

Sveiki!

Ventam Apjomīgajam mani publiskie aicinājumi līdztautiešus informēt par demokrātijas pamatojumu likumībā šķiet tik pat smieklīgi kā paša slepenībā veiktā Apjomīgās Paketes bazūnēšana:

< Mana nemitīgā slepenā bazūnēšana par Apjomīgo Paketi (cik nu es bieži vispār rakstu Sveikā) taču ir tikpat nekaitīga un smieklīga, cik Tava nemitīgā atklātā bazūnēšana par Apjomīgo Avīžrakstu.>

Es jau saprotu, Vent Apjomīgais, ka tas nemaz Tev nenākas viegli bazūnēt savējo viedokli slepenībā, lai neapķēzītos ar manām zākām un ķengām. Es jau saprotu un jūtu Tev līdzi.

< Ja redzi, ka Latvijā ar ASV atbalstu veidojas promaskaviska diktatūra, sāc bazūnēt jau tagad.>

Nē, jo es, būdams zvērināts ASV pilsonis, neesmu brīvs pārkāpt savu pilsonības zvērastu.

Juris, ASV Homeland Security Bruņoto Spēku Apaksjkomandants

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/1/04 6:58

tavs pilsonības zvērasts ir gatavība sargāt savu valsti pret tās tautas (we the people) ienaidniekiem & tas ir tas pats pienākums kā izvēlēt no amata Amērikai kaitīgus politiķus un atbalstīt brīvu godīgu informācijas izmaiņu kā Amērikas darbojošās demokrātijas pamats.

neesi tu brīvs izplatīt slepeninformācīju kāda tev ticami arī nav, ja neesi attiecīgā amatā. pieņemu tavs pašdevētais tituls tev šādu priviliģētu un atbildīgu informācīju nepiedāvā.

aija

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/1/04 7:32

Sveiki!

Nedomā vis mani izprovocēt, Aija Balto Maht ar savu pašdēvēto feministes tituli! Kad laiks pienāks izbeigt saprašanu un uzsākt darīšanu tad bliezīšu Venta Apjomīgā naglai pa galvu bez brīdinājuma un bez žēlastības.

Juris, ASV Homeland Securitu Bruņoto Spēku Apaksjkomandants

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 11/1/04 7:37

Aija:

< neesi tu brīvs izplatīt slepeninformācīju kāda tev ticami arī nav, ja neesi attiecīgā amatā. pieņemu tavs pašdevētais tituls tev šādu priviliģētu un atbildīgu informācīju nepiedāvā.>

Viņam ir pieejama pilnīgi slepena informācija cik mušu ir viņa kotletēs un to viņš te nevienam neizpaudīs :)

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

Civilization advances by extending the number of important operations whič we can perform without thinking about them.
Alfred North Whitehead

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/1/04 7:48

Juris, ASV Homeland Securitu Bruņoto Spēku Apaksjkomandants:

< Nedomā vis mani izprovocēt, Aija Balto Maht ar savu pašdēvēto feministes tituli! Kad laiks pienāks izbeigt saprašanu un uzsākt darīšanu tad bliezīšu Venta Apjomīgā naglai pa galvu bez brīdinājuma un bez žēlastības.>

jā, jā, "Securitu (zem ļipas - kā sauca tavu kaķi?) Apaksjkomandant," pareizā piederība ir dzīvība bet nepareizā nāve - a dumpīga augstprātība & uzpūtība pret uz mūžiem nolemtās Taisnības ir tas pats kā pārkāpt visa Likuma būtību, jo Visa nozīme saistīta attiecībā ar Vienīgo pareizo Centru ap kā viss cits rinķo.

aija

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 11/1/04 8:26

< kamēr Tu pats nesapratīsi kāda vella dēļ vajadzēja prasīt Vēlēšana likuma atbilstību Satversmes noteikumam par reģionālām vēlēšanām.>

Vai tad tu pats neesi tas regionalais murgs?

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 11/1/04 8:26

Vents:

< Tomēr šķiet, ka Tu kārtējo reizi "pamodīsies" brīdī, kad ASV bombardēs Taškentu.>

Ne, ta ir tacu Mazacusa!

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 11/1/04 8:26

< NAv jābūt īpaši augsta ranga juronkuliskā skolā izglītotam, lai saprastu, ka Amerikā notiek tāda pati tautas mantas apzagšana>

Vai tev lieliska pieredze sini lauka? Tad jau esi turpat vai biļonars. Es domaju, ka paliki pliks ka zutis, kad pazaudeji savas akcijas IFTEKa. Jankelim Kohnam ari esot lieliska pieredze apzagsana. Pagaidi, kad tev uzliks nodoklus. Tad blausi par regionalo nebusanu.

 

 

From: ericrikans@chartermi.com
Date: 11/1/04 8:42

Arturs:

< Jankelim Kohnam ari esot lieliska pieredze apzagsana.>

Vai vēlies lai tavas vestules pārsūtu Sīmanim Vīzentālam jo viņam sāk pietrūkt Latvijas antisemistu.

Eriks,
gatavs balsot par režīma maiņu.

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 11/1/04 9:10

Aija:

< atšķirās vai dienu no dienas no rokas mutē dzīvo uz ielas saraujot ko var, vai bēgļu nometnē kur paļaujās uz cita žēlastību/ gādā cits. vajadzētu būt abiem pagaidu stāvoklim, ja tādā nokļuvis, tomēr kā zinam ir pasaulē kultūras kas jau paaudzēm dzīvo uz ielu vai bēgļu nometnees & līdz ar to viņiem izveidojusies sava raksturīgā kultūra & visām kultūrām ir sava bagātība & nabadzība.>

Labrīt Aija.

Tavas piezīmes vienmēr piespiez man dziļāk pārdomat ko rakstīšu.

Persoonīgi nedomāju ka var iztikt galīgi bez viena vai otra kopīgi. Dzīvojot mūzīga trūcība var sarūgtināt cilvēku. Otrkārt ja vis ir parocīgi var nespēt izjust "empathy". Mēģināt staigat cita kurpēs? Tur rādās tas tukšums. Nespeju atrast šo vārdu latviski, negribu lietot līdzjūtību jo tas vairāk nozīmē ka ir zēlastība utt. Tāpat ar veselību. Ja ir, vari uzskatīt sevi par turīgu. Ja ne, pat ar naudu makā trūcīgs savā veidā.

DP un citas bēgļu nometnes nevar salīdzināt. Tas tikai mums bij caurbraukšanas brīdis kamēr atrāda galvotāju citur. Turpinājam dzīvot cik normāli varējam. Diemzēl tiem bēgļiem Afrikā un citur tās ir pastāvīgs stāvoklis. Liela starpība starp "Šould-be un is-be". Tā ir tā dzīvīte patik vai nepatīk. Cilvēkiem dzīvot kā bites stropā nav dabīgi. Tādēļ ir ielas cilvēki un tagadējās problēmas lielās pilsētās. Redz kas notika ar visām tām komūnām 60's un 70's gados. Kur tagad viņas ir?

Zigrida

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/1/04 10:03

Sveiki!

Zigrīda Dziļdomīgā Aijai Baltai Mahtei pateica tā:

< Tavas piezīmes vienmēr piespiez man dziļāk pārdomat ko rakstīšu.>

Jā. Man arī.

Aija Baltā Mahte nevarēja atcerēties:

< kā sauca tavu kaķi?>

Cocopuff.

< dumpīga augstprātība & uzpūtība pret uz mūžiem nolemtās Taisnības ir tas pats kā pārkāpt visa Likuma būtību, jo Visa nozīme saistīta attiecībā ar Vienīgo pareizo Centru ap kā viss cits rinķo.>

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

< baltu tautu vēsturiskā mantojuma izlietošanas iespējas un ierobežojumi saistīti ar realitāti, ka līdz neseniem laikiem bija mutvārdiski pamatotās kultūras līdzīgi kā trešās pasaules iedzimto tautas (iesk. eskimi, Āfrikas pundurciltis & khoisānu valodu runātāji, Austrālijas aboriģēni...).>

== The history of Latvia is not a laughing matter. Till recently we lived in trees and mushrooms we did gather.==
/Valdis Artavs/

Juris Ap Ko Viss Rinķo

== manuprāt ir iespējams šinī alčēmijas cilvēces laboratorijas izmēģinājumos atrast arī kādus laimīgākus savienojumus.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 11/1/04 10:25

Juris:

< Ventam Apjomīgajam mani publiskie aicinājumi līdztautiešus informēt par demokrātijas pamatojumu likumībā šķiet tik pat smieklīgi kā paša slepenībā veiktā Apjomīgās Paketes bazūnēšana:>

Jā, jo šie aicinājumi un bazūnēšana ir pilnīgi bezjēdzīgi - neatkarīgi no tā, vai runa ir par Apjomīgo Avīžrakstu, Apjomīgo Paketi vai ko citu. Ja esi pamanījis, Sveikā jau krietnu laiku sarakstās samērā neliels cilvēku loks, kas šos aicinājumus zina no galvas, bet kam ne prātā nenāk izpildīt Tavus (vai kāda cita) norādījumus. Par to, kāpēc Sveikā tik reti redzam parādāmies jaunus vārdus, drīksti padomāt pats kādā mierīgā brīdī.

< Es jau saprotu, Vent Apjomīgais, ka tas nemaz Tev nenākas viegli bazūnēt savējo viedokli slepenībā, lai neapķēzītos ar manām zākām un ķengām. Es jau saprotu un jūtu Tev līdzi.>

Tavas zākas un ķengas nevienu neapķēza. Pierasta lieta, tāpat kā viss, kas daudzkārt bez izmaiņām atkārtojas. Vēl pēc kādiem gadiem, saņemot kārtējo zāku un ķengu porciju no Tevis, varēs atviegloti nopūsties: "Paldies Dievam, Žagariņš vēl dzīvs un pie veselības." Nedomā, ka es ar Tevi te pļāpāju, lai šo stāvokli kaut kā mainītu. Vienkārši patrāpījās streķītis brīva laika un sagribējās parunāties. :))

<< Ja redzi, ka Latvijā ar ASV atbalstu veidojas promaskaviska diktatūra, sāc bazūnēt jau tagad.>>
< Es, būdams zvērināts ASV pilsonis, neesmu brīvs pārkāpt savu pilsonības zvērastu.>

Šito gan es nesapratu. Pastāsti, kā Tavu bazūnēšanu ierobežo Tavs pilsoņa uzticības zvērasts ASV.

Vents

P.S. Novēlu Tev rīt jestras Prezidenta vēlēšanas.

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/1/04 11:17

Zigrīda:

< Tavas piezīmes vienmēr piespiez man dziļāk pārdomat ko rakstīšu.>

Labrīt Ziga, manu piezīmju motivācija ir kolaboratīva, nāk no dzīvām attiecībām ar citiem (arī kad virtuālā versijā) - fakti ir cik tik vien vajadzīgi visapkārt kur skatās, ja atver acis un grib redzēt.

ko redzu? dominanto ticības sistēmā (belief system) vairumā ir varoņētika arčaiski primitīvā nozīmē - darīt kas vajadzīgs lai pats izdzīvotu, tā uzskatīta kā dievišķā TAISNĪBA. pēc šīs ētikas pretīmnākšana, žēlastība, empātija ir VĀJĪBAS pazīmes, vai liecinājums, ka nepieder IZLASEI.

arī ja upurs skatās lielām žēlām mēmām izmisuma pilnām acīm viņa rīkli pārgriežot, varonim tas nebūtisks, jo žēlums ir nevien nebūtisks bet kaitīga emocija. ir tikai dzīves un nāves cīņa kurjā pieņemamā emocija nav vis līdzjūtība, bet prieks, ka pats nav upurs & ar upurēšanu apliecina, ka nav.

nāvei nolemtie ir nožēlojamās vergu kopienas. apkārt daudzkrāsu varīgam centram, tās izbalē kā nu kurjš baltā nāvē. upuri un vergi ir zaudējušas visas tiesības uz dzīvi, brīvību, vai tiesībām meklēt savu laimi.

< Persoonīgi nedomāju ka var iztikt galīgi bez viena vai otra kopīgi. Dzīvojot mūzīga trūcība var sarūgtināt cilvēku. Otrkārt ja vis ir parocīgi var nespēt izjust "empathy". Mēģināt staigat cita kurpēs? Tur rādās tas tukšums. Nespeju atrast šo vārdu latviski, negribu lietot līdzjūtību jo tas vairāk nozīmē ka ir zēlastība utt. Tāpat ar veselību. Ja ir, vari uzskatīt sevi par turīgu. Ja ne, pat ar naudu makā trūcīgs savā veidā.>

ar laiku varoņētika (kā viss) nonāk pretrunības strupceļā. kā predatoriem pietrūkst medījums, uzvarētājiem pietrūkst vergu darba spēks. kad pietrūks vergi no dabīgām kopienām, jāizveido mečanizēti robotizēti vergi & praktiskāk izmantot zombijus & mankurtus, nevis neorgānisku mašīnu.

< DP un citas bēgļu nometnes nevar salīdzināt. Tas tikai mums bij caurbraukšanas brīdis kamēr atrāda galvotāju citur. Turpinājam dzīvot cik normāli varējam. Diemzēl tiem bēgļiem Afrikā un citur tās ir pastāvīgs stāvoklis. Liela starpība starp "Šould-be un is-be". Tā ir tā dzīvīte patik vai nepatīk. Cilvēkiem dzīvot kā bites stropā nav dabīgi. Tādēļ ir ielas cilvēki un tagadējās problēmas lielās pilsētās. Redz kas notika ar visām tām komūnām 60's un 70's gados. Kur tagad viņas ir? >

šeit pat Amērikā viszemākā beztiesas kastē (caste), kurja tik zema, ka pat nediskriminē pēc dzimuma vai ādas krāsas ir kriminalizētie garīgi slimie. reti mani aizkustināja kā raksts ko var sajust rakstījis cilvēks dziļu pieredzi:

"Nāve kastē" (A Death in a Box)

http://www.nytimes.com/2004/10/31/magazine/31PRISONER.html

daži domā civilizācīju vajadzīgs vērtēt pēc tā kā apietās ar vismazāk spējīgiem sevi aizsargāt...citi saka tāda mīkstpēdiņu sirds klausīšana novedusi tikai nekārtībās & likumu novājināšanā.

par neklausīšanas spējām nevis par nopietniem krimināliem pārkāpumiem tiek cilvēki iegrūsti cietumu apstākļos kas salauž viņus pavisam uz pašnāvību. aprakstītais gadījums ir 21 g. v. sieviete cietumā pēc vairāk kā mēness izolāciju speciāli veidotā sodamkambarī kas tāds būvēts ar nolūku salauzt gribu par uzspļaušanu sargam. tika ievietota sistēmā pēc sadursmes ar savu māsu & pēc tam vairs netika no sistēmas ārā, jo nespēja apgūt nepieciešamo klausīšanas attieksmi pret sistēmas stingro reglamentu.

lai gan nebūtisks kriminālētikas jautājumā, iedomājos attēls viņas nenormālā svara dēļ izsauks vairumam riebumu, nevis līdzjūtību, īpaši vīriešos, ticami tās ir tieši zāles (bieži bez izvēles piespiestas arī kad ir alternatīvi) &/vai slimība, nevis raksturs saistīts ar pārlieko svaru.

pēc varoņētikas, visi nelaimē kļuvuši vai nesekmīgi cilvēki ir ATKRITUMI, paši vainīgi & vēl ir tie kas teiks Dieva sodīti par neklausību.

aija

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/1/04 12:02

Sveiki!

Vents Apjomīgais uzskata manus publiskos aicinājumus apgaismot līdztautiešus par pilsonisko atbildību sargāt demokrātijas pamatotību likumībā par tikpat bezjēdzīgiem kā savējās Apjomīgās Paketes bazūnēšanu slepenībā:

< ... šie aicinājumi un bazūnēšana ir pilnīgi bezjēdzīgi - neatkarīgi no tā, vai runa ir par Apjomīgo Avīžrakstu, Apjomīgo Paketi vai ko citu.>

Laipni lūdzu tādā gadījumā uzlikt filtru manai adresei tā, lai mani aicinājumi Tev netraucētu turpināt Sveiks kopā slepenībā bazunēt savu Apjomīgo Paketi.

< Ja esi pamanījis, Sveikā jau krietnu laiku sarakstās samērā neliels cilvēku loks, kas šos aicinājumus zina no galvas, bet kam ne prātā nenāk izpildīt Tavus (vai kāda cita) norādījumus.>

Jā, esmu to pamanījis, un par to tikai priecājos, ka Sveiks kopā Balto Tehvu un Balto Mahšu īpatsvars neaug. Priecājos arī, protams, ka manus aicinājumus visi jau zina no galvas.

< Par to, kāpēc Sveikā tik reti redzam parādāmies jaunus vārdus, drīksti padomāt pats kādā mierīgā brīdī.>

Paldies par drīkstēšanu! Kā Aija Baltā Mahte mums nesen aizrādīja, tīmeklī pastāv plašs pļāpu kanālu klāsts kur katrs jaunpienācējs var brīvi izvēlēties paust savus personīgos viedokļus par lietām kas katram pašam šķiet svarīgākas nekā tās, kas Sveiks kopā tiek pārrunātas. Jeb, kā Viesturs Grūtsirdīgais smejas par Latvijas republikas t.s. "polītiskām partijām" - tāpat arī katram vienam ir lieliska iespēja pašam savu vēstkopu izveidot, kur jaunpienācējus pacienāt ar saviem personīgiem viedokļiem par lietām kas pašam šķiet tās visbūtiskākās. Tātad - es Tevi aicinu (respektīvi - Tu drīksti!) kādā mierīgā brīdī padomāt par sava paša slepeno Apjomīgās Paketes bazunēšanas vēstkopas atklāšanu!

< Tavas zākas un ķengas nevienu neapķēza.>

Paldies par mierinājumu, Vent Apjomīgais, bet es jau to pats arī zināju bez Tavas teikšanas. Tikai brīnos, ka Tev pašam acīmredzot tomēr sirsniņa sāp gan no manām zākam un ķengām, jo citādi jau Tu arī nesagaidījis manu ierosinājumu būtu pats mierīgā brīdī panācis savas personīgās Apjomīgās Paketes slepenās bazunēšanas vēstkopas atklāšanu.

<< Es, būdams zvērināts ASV pilsonis, neesmu brīvs pārkāpt savu pilsonības zvērastu.>>

< Šito gan es nesapratu. Pastāsti, kā Tavu bazūnēšanu ierobežo Tavs pilsoņa uzticības zvērasts ASV.>

Ar to saprašanu Tev tiešām ir tā pašķidri, Vent Apjomīgais! Par valsts slepeno nodomu atklāšanu mani varētu iesēdināt teroristu cietumā, respektīvi atņemt tiesības zākāt un ķengāt Sveiks kopā latviešu tautas Baltos Tehvus un Baltās Mahtes. Tā, lūk.

Juris ASV Homeland Security Bruņoto Spēku Apaksjkomandants

< P.S. Novēlu Tev rīt jestras Prezidenta vēlēšanas.>

Novēlu Tev katru dienu jestru deputātu koalīciju veidošanos.

 

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 11/1/04 12:15

Aija

Izlasiju tavu atbildi un varu saprast no kurienes tādas domas varētu nākt. Kur vien griezamies katru dienu varam atrast naidīgu uzvešanos starp cilvēkiem. Cilvēks ir kļūdīgs dabā, neviens nav nevainīgs. Vissvarīgāk ir kā mēs dalamies ar savām kļūdām. Pašlaik burvīgs rudeņa skats caur manu logu kas palīdz man tikt caur ar bēdīgo rakstu ko pieliki. Pielīmēju pie leduskapa atgādinājumu ģimenei jo meita ari līdzjūtīga daba. "The world is full of sadnes, but that does not mean we have live sadly"

Pasaulē ir daudz skumjas, bet tādēļ nav jādzīvo skumjās.

Nu jāiet ar grābekli lapas satīrīt.

Novēlu tev arī labu dienu.

Zigrida

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 11/1/04 12:40

< Vents Apjomīgais uzskata manus publiskos aicinājumus apgaismot līdztautiešus par pilsonisko atbildību sargāt demokrātijas pamatotību likumībā par tikpat bezjēdzīgiem kā savējās Apjomīgās Paketes bazūnēšanu slepenībā:>

Pareizi esi sapratis. Un tas nebūt nenozīmē, ka man būtu kas iebilstams pret līdztautiešu pilsonisko atbildību sargāt demokrātijas pamatotību likumībā.

< Laipni lūdzu tādā gadījumā uzlikt filtru manai adresei tā, lai mani aicinājumi Tev netraucētu turpināt Sveiks kopā slepenībā bazunēt savu Apjomīgo Paketi.>

Kāpēc gan? Tavi aicinājumi mani it nemaz netraucē, turpini tādā pašā garā. Tāpat mani nekas netraucē šad tad, kad gribas ar Tevi parunāties, atgādināt par Tavu aicinājumu bezjēdzību. Protams, es labi apzinos arī savu atgādinājumu bezjēdzību, tāpēc negrasos ar tiem piebērt Sveiku katru dienu. Bet laiku pa laikam ierakstīšu gan.

< Jā, esmu to pamanījis, un par to tikai priecājos, ka Sveiks kopā Balto Tehvu un Balto Mahšu īpatsvars neaug. Priecājos arī, protams, ka manus aicinājumus visi jau zina no galvas. Paldies par drīkstēšanu! Kā Aija Baltā Mahte mums nesen aizrādīja, tīmeklī pastāv plašs pļāpu kanālu klāsts kur katrs jaunpienācējs var brīvi izvēlēties paust savus personīgos viedokļus par lietām kas katram pašam šķiet svarīgākas nekā tās, kas Sveiks kopā tiek pārrunātas. Jeb, kā Viesturs Grūtsirdīgais smejas par Latvijas republikas t.s. "polītiskām partijām" - tāpat arī katram vienam ir lieliska iespēja pašam savu vēstkopu izveidot, kur jaunpienācējus pacienāt ar saviem personīgiem viedokļiem par lietām kas pašam šķiet tās visbūtiskākās. Tātad - es Tevi aicinu (respektīvi - Tu drīksti!) kādā mierīgā brīdī padomāt par sava paša slepeno Apjomīgās Paketes bazunēšanas vēstkopas atklāšanu!>

Vai no šā visa esmu pareizi sapratis, ka Sveiks ir Tevis izveidota vēstkopa vienam mērķim - Vēlēšanu likuma maiņai ar Apjomīgā Avīžraksta metodi? Zinu gan, ka esi stāvējis klāt Sveikam no pašiem pirmsākumiem, bet gribu dzirdēt no Tevis skaidru atbildi.

< Paldies par mierinājumu, Vent Apjomīgais, bet es jau to pats arī zināju bez Tavas teikšanas. Tikai brīnos, ka Tev pašam acīmredzot tomēr sirsniņa sāp gan no manām zākam un ķengām, jo citādi jau Tu arī nesagaidījis manu ierosinājumu būtu pats mierīgā brīdī panācis savas personīgās Apjomīgās Paketes slepenās bazunēšanas vēstkopas atklāšanu.>

Sirsniņa man nesāp vis, citādi es jau sen būtu pametis jauko Sveika kompāniju. Tomēr atkarībā no Tavas atbildes uz manu iepriekšējo jautājumu nekavējoties izlemšu, kā man rīkoties. Ja tik tiešām Sveiks ir Tava privāta vēstkopa Tavu vienīgi pareizo uzskatu propagandai, tad vairs i neiepīkstēšos, bet dibināšu alternatīvu pļāpu kanālu citu uzskatu paušanai.

< Ar to saprašanu Tev tiešām ir tā pašķidri, Vent Apjomīgais! Par valsts slepeno nodomu atklāšanu mani varētu iesēdināt teroristu cietumā, respektīvi atņemt tiesības zākāt un ķengāt Sveiks kopā latviešu tautas Baltos Tehvus un Baltās Mahtes. Tā, lūk.>

Ak tā. Tātad, kamēr kādas riebīgas diktatūras atbalstīšana būs ASV "slepenais nodoms" (arī Latvijā), Tu turēsi muti? Bet līdzko no "slepenā nodoma" izaugs pavisam atklāta bumbošana, Tu sāksi bazūnēt un gānīt Amerikas valdību? Vai pareizi sapratu? (Tik tiešām, ar saprašanu man laikam kļūst arvien šķidrāk.)

< Novēlu Tev katru dienu jestru deputātu koalīciju veidošanos.>

Paldies, katru dienu tas diez vai notiks, kaut arī būtu interesanti. Bet laiku pa laikam - noteikti.

Vents

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/1/04 1:20

Sveiki!

Vents Apjomīgais uzdrīkstējās pavaicāt man tā:

< Vai no šā visa esmu pareizi sapratis, ka Sveiks ir Tevis izveidota vēstkopa vienam mērķim - Vēlēšanu likuma maiņai ar Apjomīgā Avīžraksta metodi?>

Nē, no šā visa Tu neesi neko sapratis. Sveiks kopas izveidotājs ir tautietis vārdā Guntis Bārzdiņš, kas visā Sveiks kopas vēsturē ir Sveiks kopā ierakstījis ne vairāk kā trīs vēstulītes, un tas bija pašā sākumā, tātad pirms desmit gadiem. Atceros, ka vienā no tām viņš rakstīja, ka ideālais vēstuļu skaits vēstkopā būtu apmēram desmit dienā. Taču man viņš nekad neko nekad nav pārmetis un stipri šaubos, vai viņš vispār pat atceras, ka viņš šo vēstkopu reiz izveidoja.

Es jau varētu pats izveidot savu vēstkopu, savu blogu vai vēl ko citu, kur Tu nedrīkstētu slepeni bazunēt savu Apjomīgo Paketi. Bet mani, lūk, netraucē Tavas Apjomīgās Paketes slepenā bazunēšana un tāpēc arī es, lūk neatrakstos no Sveiks kopas.

Un vēl viena lietiņa, kā jau arī glasperlenšpielerim antifeļetonistam Harijam Bezpartejiskajam paskaidroju. Tam avīžrakstiņam ko Tev kā atbildīgam pilsonim pienāktos uzrakstīt par Vēlēšanu likuma vēlamo atbilstību Satversmes noteikumam par reģionālām vēlēšanām nav jābūt ne briesmīgi apjomīgam ne papīrītī nodrukātam. Tā vēstulīte varētu būt arī ļoti īsa un kodolīga un elektroniskā medijā izplatīta. Tā varētu būt pat ļoti smalķūtīgā valodā uzrakstīta.

Tā sākotnējā ideja par Apjomīgās Paketes vēlamību un panākšanu bazunēšanas ceļā bija Tava ideja, nevis mana.

< Ak tā. Tātad, kamēr kādas riebīgas diktatūras atbalstīšana būs ASV "slepenais nodoms" (arī Latvijā), Tu turēsi muti? Bet līdzko no "slepenā nodoma" izaugs pavisam atklāta bumbošana, Tu sāksi bazūnēt un gānīt Amerikas valdību? Vai pareizi sapratu? (Tik tiešām, ar saprašanu man laikam kļūst arvien šķidrāk.)>

Ar Tevi taču ir tā, ka pat pavisam vienkāršu latviešu valodu nesaproti! Atkārtoju - kad pienāks brīdis atmest saprašanu un uzsākt darīšanu, tad bliezīšu Tavai naglai pa galvu bez brīdinājuma un bez žēlastības. Tas, lūk būs vienā reizē mans amerikāniskais un latviskais pilsoniskais pienākums un nekāda smalķūtība tad vairs mani netraucēs jo par nekādu gānīšanu jeb zākāšanu/ķengāšanu tad vairs nebūs ne runas bet par humanitāro bumbošanu.

Juris ASV Homeland Security Bruņoto Spēku Apaksjkomandants

 

  

From: ervie@hotmail.com
Date: 11/1/04 1:20

Vents:

< Par to, kāpēc Sveikā tik reti redzam parādāmies jaunus vārdus, drīksti padomāt pats kādā mierīgā brīdī.>

o, iemesls vienkaršs: daudzi turpina dzīvoties internetā nemaz neuzzinot par news:latnet.lv eksistenci. piemeram gana interesantas un saturigas sarunas noris delfu forumos un citur. attistiba iet uz priekšu. izskatās ka newslistes paliek nišas produkts, gluži kā BBS un FIDO.

v.

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/1/04 4:36

Ēriks gatavs balsot par režīma maiņu:

< Vai vēlies lai tavas vestules pārsūtu Sīmanim Vīzentālam jo viņam sāk pietrūkt Latvijas antisemistu.>

& tomēr vecie aizspriedumi nav pazuduši... Kerry teicis viņa katoļticība atbilst Amērikas demokrātijas pamatprincipam atdalīt ticību no valsts politikas, līdzīgi kāda bija Kennedy pieeja. Buša politika turpretī atklāti "in your face" paša vārdos ir teokrātiski motivēta.

aija

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 11/1/04 8:43

< Es, būdams zvērināts ASV pilsonis, neesmu brīvs pārkāpt savu pilsonības zvērastu>

Ka' dzimis Latvijas pilsonis esi ticis pie pases bez zve'resta. Ka' nedzimis ASV pilsonis esi bijis spiests zve're't.

Vai tas nozi'me', ka Amerikas pilson'a piena'kumus sta'di augsta'k? Sa'ku doma't, ka apspriez'amajam projektam par amatu ierobez'os'anu ubultpilson'iem ir nopietns pamats.

Mahris

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/1/04 9:08

Sveiki!

Mahris Šņabdeguns ir sācis domāt tā:

< Sa'ku doma't, ka apspriez'amajam projektam par amatu ierobez'os'anu dubultpilson'iem ir nopietns pamats.>

Domā, domā. Bet nedomā, ka Tavs "nopietnais pamats" glābs Tevi no eventuēlās humanitārās apbumbošanas!

Juris ASV Homeland Security Bruņoto Spēku Apaksjkomandants

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 11/1/04 11:07

Māri, neesi taču naīvs!

Kuram ārlatvietim bija jāzvēr par uzticību Latvijai lai tiktu pie pases? Pēc neatkarības atgūšanas deviņdesmito gadu sākumā pietika ar anketas izpildīšanu, pateikšanu ka dokumenti ir pazuduši, ir Latvijas pilsonis, samaksā naudu un pase klāt. Latvija atņēma pavalstniecību tiem kas nepieprasīja pavalstniecību atgūt un pasi saņemt. Jaunu pavalstniecību saņemot (Kanādas, ASV vai citas valsts), bija tai valstij jāzvēr uzticība. Tur jau ir tā divpavalstniecību neloģika. Kurai lielāka uzticība? Ubi bene, ibi patria? Man ir dzim'sanas apliecība un oriģināli 1944 gada Latvijas dokumenti, tomēr esmu tikai Kanādas pavalstnieks, bez Latvijas pases.

Zigis, Latvijai nolūzušais zars.

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 11/2/04 4:03

Žagariņš rakstīja:

< Nē, no šā visa Tu neesi neko sapratis. Sveiks kopas izveidotājs ir tautietis vārdā Guntis Bārzdiņš, kas visā Sveiks kopas vēsturē ir Sveiks kopā ierakstījis ne vairāk kā trīs vēstulītes, un tas bija pašā sākumā, tātad pirms desmit gadiem. Atceros, ka vienā no tām viņš rakstīja, ka ideālais vēstuļu skaits vēstkopā būtu apmēram desmit dienā. Taču man viņš nekad neko nekad nav pārmetis un stipri šaubos, vai viņš vispār pat atceras, ka viņš šo vēstkopu reiz izveidoja.>

Nu re kā. Paldies par informāciju!

< Es jau varētu pats izveidot savu vēstkopu, savu blogu vai vēl ko citu, kur Tu nedrīkstētu slepeni bazunēt savu Apjomīgo Paketi. Bet mani, lūk, netraucē Tavas Apjomīgās Paketes slepenā bazunēšana un tāpēc arī es, lūk neatrakstos no Sveiks kopas.>

Tad jau viss kārtībā. Tā mēs varam, viens otru netraucēdami, darīt katrs savu: Tu turpini izplatīt bezjēdzīgus aicinājumus par Apjomīgā Avīžraksta resp. Mazapjomīgās Vēstulītes nepieciešamību, bet es laiku pa laikam norādu uz šo aicinājumu bezjēdzību. Prieks beidzot saprasties!

< Un vēl viena lietiņa, kā jau arī glasperlenšpielerim antifeļetonistam Harijam Bezpartejiskajam paskaidroju. Tam avīžrakstiņam ko Tev kā atbildīgam pilsonim pienāktos uzrakstīt par Vēlēšanu likuma vēlamo atbilstību Satversmes noteikumam par reģionālām vēlēšanām nav jābūt ne briesmīgi apjomīgam ne papīrītī nodrukātam. Tā vēstulīte varētu būt arī ļoti īsa un kodolīga un elektroniskā medijā izplatīta. Tā varētu būt pat ļoti smalķūtīgā valodā uzrakstīta.>

Paldies, bet es šo Apjomīgo Avīžrakstu resp. Mazapjomīgo Vēstulīti nerakstīšu un tāpēc nejutīšos zaudējis ne piliena no savas pilsoniskās atbildības. Draudi man ar humanitāro bumbošanu vai nedraudi, nerakstīšu. Tikai laiku pa laikam atgādināšu, ka Tavi aicinājumi ir bezjēdzīgi.

< Ar Tevi taču ir tā, ka pat pavisam vienkāršu latviešu valodu nesaproti! Atkārtoju - kad pienāks brīdis atmest saprašanu un uzsākt darīšanu, tad bliezīšu Tavai naglai pa galvu bez brīdinājuma un bez žēlastības. Tas, lūk būs vienā reizē mans amerikāniskais un latviskais pilsoniskais pienākums un nekāda smalķūtība tad vairs mani netraucēs jo par nekādu gānīšanu jeb zākāšanu/ķengāšanu tad vairs nebūs ne runas bet par humanitāro bumbošanu.>

Es tomēr šaubos, vai Tu jel kādreiz tiksi pielaists pie bliešanas. Taču, ja Tev rodas aizdomas, ka ar ASV svētību Latvijā tiek gatavota promaskaviska diktatūra, dod ziņu.

Vents

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/2/04 5:29

Sveiki!

Vents Apjomīgais man pateica tā:

< Tu turpini izplatīt bezjēdzīgus aicinājumus par Apjomīgā Avīžraksta resp. Mazapjomīgās Vēstulītes nepieciešamību, bet es laiku pa laikam norādu uz šo aicinājumu bezjēdzību. Prieks beidzot saprasties!>

Prieks ir liels, Vent Apjomīgais! Turpini vien slepenībā savu katolisko Dievu lūgt par savu Apjomīgo Paketi un es laiku pa laikam norādīšu uz šo lūgšanu bezjēdzību.

< Taču, ja Tev rodas aizdomas, ka ar ASV svētību Latvijā tiek gatavota promaskaviska diktatūra, dod ziņu.>

Tā svētība nāk no Tavām bezjēdzīgām lūgšanām, Vent Apjomīgais. Turpināšu laiku pa laikam Tev dot ziņu.

Juris

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 11/2/04 8:03

< Amerik**u sapnis ir t*ds pats, berni*** gs lidz matu gali*iem. Turkl*t, likums ir tikai formula. Amerikas demokratija ir demokratisks aristokratisms. Balto cilv*ku oligarhijas grupas ir parvald*ju*as *o valsti t*, lai neviens nepamana, ka to parvalda oligarhi, sevi**i neiedzi*inoties.>

"TA pasa" apgalvojumi, kurus, sekodams pa zagarina pedam, piesmere "Sveika", aprada pargudra jefina jefinisku muldesanu, kurai ar dzives istenibu nav nekada sakara.

Saprotams, ka mulkis var piesmeret papiru pec sirds patikas. Kas to var liegt. Bet labuma, pat cukam nebus nekada....

Nacikis paliek nacikis, sarkans, bruns vai zils.

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 11/2/04 10:53

Sveiki nozelojama Amerikas velesanu diena!

Majas atgriezies, redzu, ka the Economist ir visu pareizi pateicis paris vardos jau uz vaka. Izvele: Nekompetents vai nesakarigs! Ta ari nonaku pie sledziena, ka velesanas zaudes neieveletais zaudetajs. Zaudetajs bus ari ieveletais, jo valdit tikai tautas vienas puses atbalstu var tikai tik izcils kandidats, kads sogad nestarteja.

Vīsu labako,
Gundars

 

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 11/2/04 11:19

tas_pats wrote:

< Nav piedzivots, ka zebrai b*tu privatipašums.>

Sveiki! Zel, ka tas pats nav ar mums vairak dalijies savos Afrikas zebru dzuves verojamos. Es uz dienvidiem no Saharas tuksnesa Afrik* nēesmuj celojies, un ta palaujos uz teikto saja zebru gadijuma. Lauvam gan esoit teritoriala kartiba! Lielie merkaki esot pat tuvaki cilvekam.

Tuvak pie majas, es gan busu ieverojis, ka vismaz putniem un zveriem ir savas privatas teritorijas vai aizsargati ipasumi. Ja no tas pats tam netic, ludzu vinu iegadaties vai aiznemties kadu dusigu sunuku vai runcuku, un tad paskatities, ka vini savu ipasumu apzime par savu..

Lielisks ir tas pats, kad vins norada, ka privatipasums uzradas apstaklos, kur lidzekli vajadzigais ir tikai ierobezotos kvantumos. Kada gudriba! Manatai tikai tad ir vertiba, ja ta nav neierobezoti un brivi dabujama. Agrak par tadu kopigu mantu minejam tiro gaisu, ko elpoja visi. Tacu sodien tas pats laikam noradis, ka vina tuvuma tada vairs nav.

Visu labako,
Gundars

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 11/2/04 3:32

Eriks, gatavs balsot par režīma maiņu:

< Vai vēlies lai tavas vestules pārsūtu Sīmanim Vīzentālam jo viņam sāk pietrūkt Latvijas antisemistu.>

Vina vieta ir vestures meslaine. Gan jau nonaks vins pats. Nemaz nepulies. Galu gala, vins tikai nacikis vien ir.

 

 

From: janislv2@yahoo.fr
Date: 11/2/04 4:08

Vislabako komentu izteica šovakara panoramā Sandra Kalniete, tas gan izskaneja pašās beigās, tomer bija baigi labs: "Cerams, ka Latvija neuzkāps uz grābekļa otrreiz".

jlv

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/2/04 4:37

Latvija nesenā vēsturē ir uzkāpusi uz grābekļa neskaitāmas reizes. Viena no tām reizēm bija toreiz, kad Ledus Jaunava pauda Dzelzs Lēdijas, piedošanu, Latvijas tautas gribīgumu Irākas tautai ar Latvijas Nacionālo Bruņoto Spēku palīdzību uzdāvināt demokrātiju un tai pašā reizē lūdza izslēgt mikrofonu pirms izteikt savu viedokli par Francijas valdības nostāju šai jautājumā.

Juris Grābeklis

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 11/3/04 7:20

Viss jau kungi ir labi, tikai dieva de* neaizmirstities, par ko jūs run*jat:

Saeimas priek*s*d*t*ja Ingr*da *dre

Un dievs man liecinieks, manupr*t, eiropas komis*rs ir pislis pret t*du amatu. J*s kungi burtiski atz*stat, ka Latvijas labkl*j*ba un labais t*ls jums ir vienaldz*gs. Un j*su vien*g* interese ir apmierin*t savas neizpratnes un p*** kaisl*bu rad*t*s aizvainot*bas j*tas. J*su provinci*lisms ir smiekl*gs un no**lojams. Un t*d* gar* turpinot, j*s k**siet par Latvijas liel*kajiem ienaidniekiem, kalpodami savt*giem un autorit*riem sp*kiem Latvij*, kuru uzkurin*ti j*s l*dz*gi neizpratnes par*emtajiem krievu kopienas p*rst*vjiem ver*aties pret Latvijas simbolu: Saeimas priek*ed*t*ju!

Visu vajag dar*t ar v*su galvu ...

Ar cieņu....

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/3/04 7:55

Gundars:

< Majas atgriezies, redzu, ka the Economist ir visu pareizi pateicis paris vardos jau uz vaka. Izvele: Nekompetents vai nesakarigs!>

teļukā centrs tautai esot bijušas "vecās vērtības" (values)...

šoreiz Floridas balss nepārprotami Bušam.

aija,

atliek gaidīt vēl uz Ohio

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 11/3/04 8:31

Ja godigi, es *oku par I.*dres personu jau laikam esmu izslimojis, kop* vi*a k*uva par Saeimas priek*s*d*t*ju. Ko tur var dar*t, k*da tauta, t*das valsts amatpersonas. Un nav ko te tagad publiski kais*t pelnus uz galvas, it sevi**i ja nav padom*, k* p*c tam to uzb*rto dran*i dab*t nost! T* sakot, vilciens jau krietnu laiku, k* jau ir aizg*jis, un nav ko te lam*t konduktoru. No otras puses, tas k*rt*jo reizi pier*da cik m*s esam nenobriedu*i savos l*mumos, un cik kapr*za ir sabiedr*bas cie*a. Tas diem**l daudz vairak negodu dara sabiedr*bai, nevis skabarg*m, kas to ir izprovoceju*as.

Ar cie*u pret Latvijas Saeimu un Latvijas demokr*tisko iek*rtu ... !

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 11/3/04 9:15

Aija:

< atliek gaidīt vēl uz Ohio>

Nu redzi, cik īstā laikā parādījās Osamas Bin Ladena videolenta ;-) Uzskatāms arhetipiskā ļaunuma un briesmu iemiesojums, joprojām nenotverts un bīstams, spēcīgi ietekmēja hroniski iebiedētos vēlētājus. Vai tagad saproti, kadeļ Osama joprojam nebija notverts? :-) Kas gan būtu Kristus bez Sātana...

Harijs

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/3/04 9:37

vai paskatījies kartē kā ģeogrāfiski sadalās Amērikas karte kuŗas balsoja par Bušu, kuŗas pret? pret Bušu ziemeļi, Jaunanglija (nozīmīgi ne tikai Ņuhampšira bet Ņujorka) un kā varēja paredzēt rietumu krasta ziemeļi & nozīmīgi Kalifornija.

Teksasa, žēl, ka tā nekļuva par neatkarīgu valsti lai nebojātu pārējās...

jāvācās ārā no Indianas - Blūmingtona ar universitāti ir tikai maza oāze, patvērums...

aija

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 11/3/04 9:46

Ko Tev republikāņi tik briesmīgu nodarījuši, ka no viņiem tā jāmūk?

Vents :))

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 11/3/04 9:51

Indulis Lacis wrote:

< ....Bet vēsā galvā var atrasties sasalušas smadzenes, kas liedz padomāt kāda veidā šī, Latvijā *iecienītā* persona, tika līdz Eiropas komisāres krēslam. Tā taču bija Latvijai liela blamaža, ko Emsis aikulisēs izkārtoja.>

Un kā šī *iecinita* persona tika par saeimas priekšsedetaju? KĀPEC TAD NEVIENS NEKO? Tapec, ka tad MUSDIENU kritiķiem vajadzeja vienoties ar to pašu Zaļo Emsi par REPŠES valdības izveidošanu! Pats Jaunais laiks grasijas *dres vietā iekartot savu Auksto Lēdiju un tas bija okey? Tad kas slikts, ka Emsis atbalstija savu cilveku? Ja ar puli viņam bija sliktakas attiecibas, neka autoritarajam Repšem. Pūlis vienmer ir mīlejis "stingru roku"! Un kur ir priekslikums izvirzīt kandidatu velešanu ceļā, ja jau gribam šim KOMISARAM tautas atbalstu. Varbūt šada veida priekšlikums atvērs acis, ka šis amats ir pavisam nosacīts gods.

Ar cieņu ...

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/3/04 9:56

Vents:

< Ko Tev republikāņi tik briesmīgu nodarījuši, ka no viņiem tā jāmūk?>

viņi manī izsauc nelabas fantāzijas kuŗās gribu ar smagiem zābakiem spert & dauzīt. domāju tas manu skaidro domāšanu traucē.:)

aija,

uz kādām stundām prom

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 11/3/04 10:31

Harijs:

< Nu redzi, cik īstā laikā parādījās Osamas Bin Ladena videolenta...>

Es visu laiku doma'ju, ka Osamas skalpu Bus's taupa prieks've'le's'anu nede'l'ai.

Bet ari' ta' ka' tagad nav slikti.

Mahris

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 11/3/04 11:20

John Kerry uzdod, G.W. Buš ievēlēts atkal uz četriem gadiem par ASV prezidentu.Šoreiz gan or vairāku milionu tautas nodoto balsu vairākumu. Tā saka ka: Tautas balss esot Dieva balss! Apsvecu Prezidentu!

Zigis.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/04 11:23

Sveiki!

Mahris Šņabdeguns bāž savu degunu ne savās darīšanās:

< Bet ari' ta' ka' tagad nav slikti.>

Manuprāt sliktāk būtu, ja Mahrim Šņabdegunim būtu kāda teikšana.

Juris Grābeklis

== Latviešiem vajag kārtīgi pa aci dabūt, un tikai tad viņi atjēdzas. ==
/Atis Lejiņš/

 

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 11/3/04 11:34

Aija:

< viņi manī izsauc nelabas fantāzijas kuŗās gribu ar smagiem zābakiem spert & dauzīt. domāju tas manu skaidro domāšanu traucē.:)>

Aija, jau labu laiku nojautu no kurienes tavs vejss pūš. Nu, norausi asariņu un atver plakstiņus, lai tiktu vaļa no savām pašas izsauktajām nelabajām fantazijām.

Labu veseļošanos!

Indulis

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/04 11:35

Sveiki!

Zigis nolūzušais rakstīja tā:

< Apsvecu Prezidentu!>

Paldies Dievam arī Tev manā zemē nav teikšanas.

Juris Grābeklis

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 11/3/04 11:41

Aija,

tikai neskaties uz ziemeļu robežu. Pie mums ieklīda pietiekoši daudz Vietnamas kara "Draft dodgers", kuri gan iekļāvās Kanādas sabiedrībā visai sekmīgi. Tu neesi vienīgā, lasu avīzē ka arī Kalifornijā "inteliģence" skatoties uz mūsu pusi.

Zigis.

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 11/3/04 11:46

Maris Janis Vasilevskis wrote:

< Es visu laiku doma'ju, ka Osamas skalpu Bus's taupa prieks've'le's'anu nede'l'ai. Bet ari' ta' ka' tagad nav slikti.>

Noķeršana ir, ta sakot, finalizēta operacija. Neatgriezeniska. Bet videolentas var vel kadreiz noderēt... Domaju, ka Osamam tagad notveršana nedraud vel vismaz dažus gadus. Vienīgi ja nu šis pats kādā prāta aptumsumā aizbrauks pieteikties pie Latvijas militaristiem Afganistānā, tie to lietu varētu ņemt nopietni... :-)

Harijs

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 11/3/04 12:01

Juris:

< Paldies Dievam arī Tev manā zemē nav teikšanas.>

Juri, cik ir Tavas zemes? Vai Tu nemēģini iestāstīt Latvijai politiķiem, lai ievēro vēlēšanas likumu? Kas Tev dod tiesību divās valstīs mēģināt uzspiest savu gribu? Nopirkta pase?( Par velti taču to nedabū ne vienā ne otrā )

Zigis.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/04 12:31

Sveiki!

Kā jau parasts, tāpat kā Ventam Apjomīgajam u.c. Sveiks kopas Baltiem Tehviem un Baltām Mahtēm, Zigim Nolūzušajam ar to saprašanu ir tā pašķidri. Nemūžam neesmu mēģinājis iestāstīt nevienam polītiķim, lai viņš/viņa ievērotu Vēlēšanu likumu, nedz arī neesmu nevienu sveikotāju mēģinājis pierunāt mudināt nevienu polītiķi ievērot Vēlēšanu likumu. Un itin nevienam nekad nekur neesmu mēģinājis itin neko uzspiest! KĀ jau Ventam Apjomīgajam mūsu nesenajā sarakstē paskaidroju, manas tiesības rakstīt vēstulītes Sveiks kopā vai jebkurā drukātā vai elektroniskā medijā ir tādas pašas kā Venta Apjomīgā tiesības rakstīt vēstulītes Sveiks kopā vai jebkurā elektroniskā vai drukātā medijā un tādas pašas, starp citu, kā Tavas tiesības. Un ja nu Vents Apjomīgais iedomājas uzstāties, ka slepena Apjomīgās Paketes bazunēšana ir jēdzīgāka nodarbošanās nekā līdztautiešus mudināt saprast pilsonisko atbildību par Vēlēšanu likuma atbilstību Satversmes burtam un jēgai, tad tā ir viņa personīgā darīšana, un lai viņš turpina vien mierīgi savu slepeno Apjomīgās Paketes bazunēšanu Sveiks kopā! Tāpat arī Tu drīksti turpināt savus eksperimentus ar elektronisko pareizrakstību, un miers ar Tevi. Bet ja nu Tu, tāpat kā Vents Apjomīgais sāksi man pārmest, ka es te kādam kaut ko mēģinu uzspiest, tad es Tevi tāpat kā viņu nosaukšu īstā vārdā un turpināšu tā darīt kamēr man apnīk.

Savu LAtvijas pilsonību es ieguvu Latvijā piedzimstot un savu Amerikas pilsonību es iemantoju naturalizējoties par amerikāni kopā ar saviem vecākiem. Un vēl, ja Tu domā, ka pilsonība ir tik vien kā nopirkta pase, tad pirms jaucies Amerikas darīšanās ar saviem apsveikumiem manam prezidentam laipni lūdzu Tev papriekšu nopirkt Amerikas pasi.

Juris

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/3/04 12:34

Pistole rakstija:

< Apsveicu Prezidentu!>

Protams, jāpsveic. Putins ari dikti priecājas, ka GWB ievelets uz vel vienu termiņu. Tikko redzeju viņu pa Krievijas TV - izskatījās patiesi ļoti priecīgs, pat atvieglots (tas bija uzņemts tieši pec Kerija zvana GWB par zaudejuma atzīšanu).

Harijs

http://www.apollo.lv/portal/articles/33037  

Putins: Buša uzvara nozīmē, ka ASV nebaidās no terora

LETA–REUTERS

Trešdiena, 3. novembris (2004) 19:12

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Džordža Buša uzvara sīvajā cīņā par ASV prezidenta amatu nozīmē, ka ASV neļaus teroristiem sevi iebiedēt. «Ja Bušs uzvarēs, es varēšu vienīgi priecāties, ka amerikāņu tauta nav atļāvusi iebiedēt sevi un ir pieņēmusi vissaprātīgāko lēmumu,» pēc sarunām ar Itālijas premjerministru Silvio Berluskoni Kremlī sarīkotajā preses konferencē teica Putins.

Putinam un Bušam izveidojušās ciešas attiecības, kuras neizjauca Krievijas pretošanās karam Irākā un spriedze abu valstu partnerattiecībās karā pret teroru un Osamas bin Ladena tīklu «Al Qaeda». [...]

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 11/3/04 12:51

Žagariņš pauda:

< Un ja nu Vents Apjomīgais iedomājas uzstāties, ka slepena Apjomīgās Paketes bazunēšana ir jēdzīgāka nodarbošanās nekā līdztautiešus mudināt saprast pilsonisko atbildību par Vēlēšanu likuma atbilstību Satversmes burtam un jēgai, tad tā ir viņa personīgā darīšana, [..]>

Nē, Vents Apjomīgais neapgalvo, ka Apjomīgās Paketes bazūnēšana "Sveikā" būtu kaut vai par matu jēdzīgāka par Apjomīgā Avīžraksta resp. Mazapjomīgās Vēstulītes sludināšanu "Sveikā". Tās abas ir vienlīdz bezjēdzīgas nodarbes. Tāpēc Vents Apjomīgais pat negrasās bazūnēt "Sveikā" Apjomīgo Paketi - ne atklāti, ne slepeni. Lūdzu, pieņem zināšanai. :))

Vents Apjomīgais

P.S. Apsveicu Tevi ar jestru prezidenta Buša pārvēlēšanu Tavā valstī, kā arī ar pavisam jestru demokrātu uzvaru uzvaru Tavā Masačūsetsā. Atšķirībā no Aijas Tevi Tavā štatā republikāņi nekaitinās.

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/04 1:03

Sveiki!

Vents Apjomīgais slepenībā bazunē savu Apjomīgo Paketi:

< Nē, Vents Apjomīgais neapgalvo, ka Apjomīgās Paketes bazūnēšana "Sveikā" būtu kaut vai par matu jēdzīgāka par Apjomīgā Avīžraksta resp. Mazapjomīgās Vēstulītes sludināšanu "Sveikā". Tās abas ir vienlīdz bezjēdzīgas nodarbes. Tāpēc Vents Apjomīgais pat negrasās bazūnēt "Sveikā" Apjomīgo Paketi - ne atklāti, ne slepeni. Lūdzu, pieņem zināšanai. :))>

Ja nu tas tā būtu kā Tu saki, tad Tu arī nemaz nebūtu uzrakstījis savu vēstulīti, jo kas gan tur par jēgu?

Juris Grābeklis

< P.S. Apsveicu Tevi ar jestru prezidenta Buša pārvēlēšanu Tavā valstī, kā arī ar pavisam jestru demokrātu uzvaru uzvaru Tavā Masačūsetsā. Atšķirībā no Aijas Tevi Tavā štatā republikāņi nekaitinās.>

Nejaucies, lūdzu, manas zemes darīšanās.

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 11/3/04 1:10

Uzmanigie verotaji bus ieverojusi, ka Dzordzs Buss uzticas vien*gi saviem vistuv*kiem l*dzstradniekiem. Ari no tiem vins prasa absolutu paklaus*nu.

Daudzi citi savu sadarbibu ar vinu ir nozelojusi.

Visu labako,
Gundars

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 11/3/04 1:11

Žagariņš rakstīja:

< Ja nu tas tā būtu kā Tu saki, tad Tu arī nemaz nebūtu uzrakstījis savu vēstulīti, jo kas gan tur par jēgu?>

Nu tak ka nekādas, es jau vakar Tev to rakstīju, vai Tu lasi ar? Vienkārši gribējās ar Tevi pa ilgiem laikiem parunāties, un to nu var darīt arī tad, ja sarunas iznākums jau iepriekš skaidri zināms.

< Nejaucies, lūdzu, manas zemes darīšanās.>

Ne prātā nenāk. Tikai apsveicu Tevi, vairāk neko.

Vents

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/04 1:22

Sveiki!

< Vienkārši gribējās ar Tevi pa ilgiem laikiem parunāties, un to nu var darīt arī tad, ja sarunas iznākums jau iepriekš skaidri zināms.>

Pamēģini man par prieku citureiz savā vēstulītē ierakstīt kaut kādu nebūt jēgu.

<< Nejaucies, lūdzu, manas zemes darīšanās.>>
< Ne prātā nenāk. Tikai apsveicu Tevi, vairāk neko.>

Jā, jā. Tu un Tavs bēdu brālis V. Putina kungs. Slepenā bazūne.

Juris Grābeklis

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 11/3/04 1:47

Žagariņš rakstīja:

< Pamēģini man par prieku citureiz savā vēstulītē ierakstīt kaut kādu nebūt jēgu.>

Nē. Tas būtu pilnīgi bezjēdzīgi.

< Jā, jā. Tu un Tavs bēdu brālis V. Putina kungs. Slepenā bazūne.>

Kurš no mums - es vai Putins?

Vents

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/3/04 2:07

Nupat skatījos TV Panorāmā Juronkuli (nez kapec ārā uz ietves pie savas mājas :) un ari viņš saka, ka Bin Ladena lenta palidzejusi GWB uzvarai.

Harijs

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/3/04 2:31

Tolstojs teica, visi domā par pasaules mainīšanu, nevis par sevis mainīšanu & budistu paruna saka, mācītājs (=skolotājs) parādīsies kad māceklis ir gatavs. kapēc ne mācītājs pašā māceklī?

aija

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/04 2:52

Sveiki!

Aija Baltā Mahte pārlasīdama KAru un Mieru uzgājusi kādu Tolstoja domas graudiņu un šai sakarībā uzstāda sveikotājiem jautājumu:

< visi domā par pasaules mainīšanu, nevis par sevis mainīšanu & budistu paruna saka, mācītājs (=skolotājs) parādīsies kad māceklis ir gatavs. kapēc ne mācītājs pašā māceklī?>

Tāpēc, ka māceklis katru rītiņu un katru vakariņu norauc asariņu, saliec muguriņu un žēli nopūšas, " Ko tad nu mēs! Mēs jau tikai tādi - folkloristi!"?

Juris Mācītājs

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 11/3/04 3:04

tev gan tagad labi- 4 gadus atkal viss būs kā būs, ne asariņas jātrauc, ne muguriņa jāliec, ne Massačūsetsas avīzjelēm jāraksta :)))

Varēsi veltīt visu laiku Latvijas gānīšanai.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

Civilization advances by extending the number of important operations whič we can perform without thinking about them.
Alfred North Whitehead

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/04 3:25

Greetings!

Uldis Adekvātais thoughtlessly copied down a sentence from Alfred North Whitehead:

"Civilization advances by extending the number of important operations which we can perform without thinking about them."

Dear Uldis Adekvātais! In that case you must be thinking yourself a highly civilized man to be able to shrug off the notion of responsibility for the government of your country.

< Varēsi veltīt visu laiku Latvijas gānīšanai.>

I put it to you that my "gānīšanās" is directed at you personally, not at your country.

George

== The history of Latvia is not a laughing matter. Till recently we lived in trees and mushrooms we did gather.==
/Valdis Artavs/

Kas jauns Latvijā?