Re: Nesaprotami

 

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 1/13/05 2:21
Subject: Te tev nu bija - visi prieki veejaa...

Thursday, January 13, 2005 10:48 AM PST
Russia parliament disappointed by Latvia president declaration
Itar-Tass Thu, 13 Jan 2005 7:08 AM PST
MOSCOW, January 13 (Itar-Tass) - The State Duma, Russian parliament’s lower house, met with disappointment the assessment of results of the Second Word War outlined in a declaration of Latvian President Vaira Vike-Freiberga, said Konstantin Kosachyov, chief of the committee for international affairs.

STATE DUMA PERPLEXED BY ASSESSMENT OF RESULTS OF WWII EXPRESSED BY LATVIAN PRESIDENT
Russian Information Agency Novosti Thu, 13 Jan 2005 9:04 AM PST
MOSCOW, January 13 (RIA Novosti) - The historical assessments of the results of WWII made in the declaration of Latvian president Vaira Vike-Freiberga caused "perplexity and disappointment" in the State Duma, State Duma international committee head Konstantin Kosachyov stated on Thursday.

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 1/14/05 12:51

Vai kāds var izskaidrot - kāpēc? Jau vakardien Sveikā paradījās Induļa Lāča pārsūtītā ziņa no "Krievuparlaments vīlies par Latvijas prezidentes deklarāciju", bet vēl šodien neviens, ne Sveikā, ne jebkurā Latvijas ziņu sniedzējā par to nav minējis ne mazāko atsauksmi... Manuprāt, VVF darbība attiecībā uz 9.maija ielūgumu taču iedarbojas. Tagad Maskava ir iedzīta stūrī - uz šo deklarāciju taču būs jāatsaucās, jo to lasa visi pasaules politikas augstākie vadītāji. Ja krievu parlaments "vīlies", tadtaču viņiem ir aizsitusies elpa no mazās valsts drosmīgās izdarības. Tādēļ jautājums: kāpēc Latvijā visi par to klusē?

Ričs.

 

From: zdzenis@earthlink.net
Date: 1/14/05 2:15

Lenam, lenam Rič Maskavai vienmēr ir tipiska "knee jerk" reakcija par visu

Latvisku, Igauņu un Lietuvisku.

Visvarīgāk ir lai visas trīs Baltijas valsts ir vienās domās. Ka jau Dienā bij teikts, vēl jau ir laiks. Man patīk redzēt kā Maskavā lēkā ka būt utis biksēs.

Nu jasaņemās un jābāz degunu āra, jūs noteikti Čikāga esat nosaluši.

Vakar pie mums bij pār pa 60 F. Šorīt silts lietins bet temperatūra krītās, slapjs sniegs. Kur palika sausās baltās ziemas, vai nu par daudz rietumos vai par maz austrumos.

Zigrida

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/15/05 6:12

Ričs: < [kāpēc] vēl šodien neviens, ne Sveikā, ne jebkurā Latvijas ziņu sniedzējā par to nav minējis ne mazāko atsauksmi...>

Tāpēc, ka neviens tai Krievijas Domei nepievērš uzmanību ne tikai pašā Krievijā, bet arī ārpus tās ;)

2G

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 1/15/05 12:06

Mila Zigrida! Ka lai visas tris Baltijas valstis patraditu vienpratibu, ja tas nav jau pasiem? Atceries, ka ciesa kopa sastradasanas tam vel isti nav iemacita. Kopigi runa tikai krievu valodu.

Atceriers ari, ka tris Baltijas valstu diktatori ne reizies neatrada par vajadzigu satikties privati vai oficiali.

Visnormalakas ilgtermina social-vesturikas attiecibas ar krieviju ir lietuvīesiem. Tas ari ir tas valstiskakas. Un tur es redzu vairak draudzibas vai tas potenciala ka mes to parasti ieverojam.

Igauniem ir lielaka (un asaka) saliedetiba; vesturiski ari vismaz vien kopigsdumpisa. bet latviesu gandriz vienmer ir bijusi saskelti. Latviesi ir alpojusi loti dazadiem kiungiem no sv. Romas imperijas lidz Krievijas imperijai. Diemzel, saja laika esam iemacijusies palauties uz gudru tevu, pieredzejusu saimnieku un stipru vadoni. Rezultatus jau pazistam, un tomer ... daudzi vel gaida labo zemes saimnieku.

Ko varam sagaidit 9. maija. Latvijas prezidente brauks, bet vel izdomas, ko darit pirms tam un ko teikt Maskava. Lietuvas prezidents , manupart ari braukks, lai stiprinatu savas samera labas attiecibas ar Krieviju. Igaunu braulks tapec, ka Somijas prezidents ari brauks. Ko iegus? Tik isa laika neka, varbtiu pagus sakt kadu gatavosanos ilgakam un lielakakm sarunam. Pasreiz gan krievija nav drosa, ka ta to velas. Tapec jau laipniba ni vienas, un kircinasana no otrasbpuses.

Kas mani satrauc? Vispirms jau tapec, ka latviesu domasanas pamata ,liela mera domine naids un bailes. Tas nav piemerots ilgstosam labam attiecibam. Citi velas vairak paklauties Krievijai, un tas var tikai vairot naidu un bailes.

Man pasam visvairak impone tas, ko manm skaidri pateica Kinas Socialo Zinatnu Akademija. Kiniesi skaidri un atklati pateica, ka visas vinu simpatijas ir Krievijas pakunzetu tautu puse. Vini pateica ari, ka Kinai ir nenokartibas attiecibas ar Krieviju, bet ķa to del vini karu ar Krieviju nesaks.

Tad man vel impone princa Biusmarka vesa domasana krievu lietas, ka ari tas, ka Rietumos beidzot liekas nobeigta Rietumromas imperijas cilveku un zem zemju dalisana. Austrumrimas dalisana (Balkanos, Tuvejos Austrumos) ta vel turpinajas. Tas notiek ar varu, un tapec neka isti nenokartos. Ja varaskare vispar ir cilvekam dabiba (ne tikai iemacita), tad sai civilizacijai ista miera nesagaidit.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/15/05 4:13

Sveiki!

Profesors Dakteris Gundars Zigrīdai Dūšīgajai atgādināja tādu lietu:

< Atceries, ka ciesa kopa sastradasanas tam [Baltijas Valstīm] vel isti nav iemacita.>

Ciešu kopā sastrādāšanu Baltijas valstis māk tīri labi ar jebkuru dominējošo lielvaru, un tāda lieta tām nemaz nav jāmāca. Ciešu kopā sastrādāšanu savā starpā (nemaz nerunājot par veco labo reprezentatīvo demokrātiju) neviens, pat ne Rietumu demokrātijas kanadiskajā novirzē stāžējusies Dzelzs Lēdija un pat ne visvisādi latviešu izcelsmes brīvprātīgie padomnieki no pirmās rangas Amerikāņu universitātēm vēl līdz šim nevienam nav pat mēģinājuši iemācīt, jo tas, lūk, būtu pretrunā ar laika garu, respektīvi brīvo tirgu.

< Ja varaskare vispar ir cilvekam dabiba (ne tikai iemacita), tad sai civilizacijai isra miera nesagaidit.>

Īsto mieru, protams, sagaidīsim tikai tai mūsu Dieva lemtajā Mīļajā Stundiņā, bet tiesa Tev ir: pa brīvo laiku prēmptīvus karus un varmācīgas okupācijas kūdot un pie katras izdevības turpinot uzskatīt demokrātiju par neko vairāk kā iespēju ik pa tik un tik gadiem ievēlēt sev pašiem līdzīgus seklus idiotus par saviem vispasaules Vadoņiem mēs mūsu civilizācijai itin nekādu mieru nemūžam nesagādāsim.

Juris Žagatiņš Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/16/05 9:27

Gundar King wrote: < Ka lai visas tris Baltijas valstis patraditu vienpratibu, ja tas nav jau pasiem? Atceries, ka ciesa kopa sastradasanas tam vel isti nav iemacita. Kopigi runa tikai krievu valodu.>

paga, VVF taču krieviski -tik labi- vēl neprot. & par sastrādāšanu, vai gaidi tūlītēju pilnību kā Atēnu pilnās bruņās piedzimstot lecot no Zeva galvas?!

sastrādāšana jāsaprot relatīvi. baltieši =ir= nozīmīgi sastrādājuši gan ārpus Baltijas (kautvai AABS) & iekšēji (kautvai sadodoties rokās vienreizējā kopības demonstrācijā).

ļoti ceru šis gadījums nenorāda uz citu virzienu. Latviju protams var izmantot kā ķīli sadalīt šo svarīgo telpu.

< Atceriers ari, ka tris Baltijas valstu diktatori ne reizies neatrada par vajadzigu satikties privati vai oficiali.>

nesaprotu, vai te runa pagriezta uz Ulmaņa laika, vai tu nopietni uzskati Baltijas valstu tagadējos vadītājus par diktatoriem?

< Visnormalakas ilgtermina social-vesturikas attiecibas ar krieviju ir lietuvīesiem.>

Lietuva jau vispār vēsturiski vairāk bijusi ar lieltautām kā jau reiz austrumu Eiropā lielvara. tajā ziņā kulturāli latviešiem kopīgāks ar igauņiem.

< Igauniem ir lielaka (un asaka) saliedetiba.>

Toivo Raun jau arī pusjoko, ka Latvija ir vājākā ķēdes daļa Baltijā bet Latvijā arī vissmagākie apstākļi - vismazāk viendabīgums. no otras puses, var uztvert to kā izaicinājumu risināt grūtu problēmu. ja varētu ar pareizi izveidotu struktūru pārvarēt uztveri par dažādību kā negatīvu, bet to pārvērst par resursu...izveidotos derīgs modelis arī citiem. mēs esam laikmetā kurjā stipras, ātras izmaiņas.

vispār man liekas visas trīs Baltijas valstis, katra ar savām problēmām bet arī ar savu iespēju/ spēku tieši kopā ir ar savu pilnīgumu. ja spētu Baltija izkosties cauri savam uzdevumam, tā dotu daudz pasaulei.

< Ko varam sagaidit 9. maija.>

pareizi tautai ļoti cieši & rūpīgi izsekot kas notiek. ja Vairai izdodās izteikt baltiešu/ latviešu intereses, lai veicās. tomēr, jābūt kautkāda drošība pēc dažādiem iespējamiem iznākumiem, lai arī nezkādi "brīnumi" nenotiktu. nekādi nepieļaut piekrist, parakstīt Maskavā bez rūpīgas adekvāta laika vēlākas apskates pašās mājās.

< Kas mani satrauc? Vispirms jau tapec, ka latviesu domasanas pamata ,liela mera domine naids un bailes.> \

mani uztrauc kad Lielvara, tā no kurjas varētu prasīt vislielāko atbildību, ir tā kas izrāda naidu un bailes! (vispār, liekas sprīdīšiem jābūt gudrākiem, cēlākiem, labākiem vienalga kāds taisnīgums.)

< Kiniesi skaidri un atklati pateica, ka visas vinu simpatijas ir Krievijas pakunzetu tautu puse.>

arī to piesardzīgi saprast. protams Ķīna arī ir lielvara & tās rīcība Tibetā uc kur ir viņas intereses nav neko mazāk nežēlīgas.

< Ja varaskare vispar ir cilvekam dabiba (ne tikai iemacita), tad sai civilizacijai isra miera nesagaidit.>

jā, ir tās attiecības kurjas veido & attīsta dziļumā kā pieturas punkts čaosā.

aija

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 1/16/05 2:36

Aija, meginasu pasakidrot tev vel nesaprotasmo:

1. Kopiga Baltijas valstim ir atskiriba vienai no otras. Ka tas nav ;labo, to vislabak apzinās agrakie Baltijas valstu virskungi (krievi uin vaiciesi). Vacijas laika nometnes sarunajas kropliga vacu valoda, bet ķainakos laikos pasas Baltijas valstis (un ari arzemju konferences) zinaytnieki no Baltijas valsti,m sarunajasa krievu valoda). Kad arzemju baltiesi bija pietiekami samacijusies anglu valodu, vartejam noorganizet AABS, un ari tad bija nepieciesami noraidit vairakus ierosinajmus, kas uzsvera tris tautu federalu organizaciju, ne profesionali kopigu.

2. Tris dikgtatori bvaldija Baltijas valstis tikai 1930. gados. Vini nekad nesatikas, un nekafd neka nopigi nesarunaja. Saja zina situacija ir daudz labak sodien, un tur palidzes NATO un ES saites un projekti. To agrak nebija.

3. Man un citiem AABS dibinatajiem glaimo tava atziniba par nozimigo paveikto. Man gan liekas, ka ta nav tik daudz. Lielakie ieguvumi ior bijusas kopigas zinatnieku parrunas konferences un seminaros, ka ari publicetie raksti. Interesanti tomer, ka zinatnieki no Baltijas valstim vairak satiekami citas konferences un censas publicetvrakstus citur. Atsauces uz JBS medz minimalas. Paliekosi lielais ieguldijums ir nedaudzas studentu stipendijas. Diezgan drosi var teikt, ka AABS jau tagad aizeno ES paveiktais.

Cik atri Baltijas valstu zinatnieki un tehnologi iemacisies sastradat sava starpa, to radis nakotne. Ir kopigi pasakumi, bet vairums zinaytniskie gramatu, ko perk Riga un kas paradas doktora disertaciju norades ir iznakusas un ievestas no Krievijas (tas ir ari samera letakas). Pa jokam vai nopietni, Toivo Raunam ir taisniba: Latvija ir vajakais posms Baltijas valstu kede, un to zina ne tikai igauni un latviesi.

Izlasi augstak teikto velreiz. Vai tu tiesam doma, ka Baltijas valstis jau tagad veido nopietni nemamu bloku savu kopigo interesu aizstavesanai?

Visu labako kopigos darbos,.
Gundars

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/16/05 3:28

Sveiki!

Profesors Dakteris Gundars Aiju Balto Mahti pamācīja par Baltijas valstu dziļām atšķirībām, to diktatoru vēsturisko savrupturēšanos, AABS darbības relatīvo maznozīmību, un pie beigām smagi nopūtās:

< Toivo Raunam ir taisniba: Latvija ir vajakais posms Baltijas valstu kede, un to zina ne tikai igauni un latviesi.>

Tad Profesors Dakteris Gundars mudināja Aiju Balto Mahti vēlreiz viņa vārdus pārlasīt un pavaicāja tā:

< Izlasi augstak teikto velreiz. Vai tu tiesam doma, ka Baltijas valstis jau tagad veido nopietni nemamu bloku savu kopigo interesu aizstavesanai?>

Nē. Aija Baltā Mahte domā, "Ko tad nu mēs! Mēs jau tikai tādi - folkloristi bez formālas izglītības politikā!"

Citā sakarībā Profesors Dakteris Gundars vēl pateica arī tā:

< Lai tiktu pari pagasta limena domasanai (ari Krievija), ilgtermina attiecibam laikam noderes vesture tad, kad bus apguti materilau part visas Baltijas juras baseina valstim un tautam.>

Lai tiktu pāri pagasta līmeņa domāšanai jeb nesakarīgai žoožošanai & polifoniskai vaimanāšanai mums katram būtu jāuzraksta viena vēstulīte, lai atgādinātu totalitārisma samaitātajiem līdztautiešiem, ka Satversmes pamatnoteikumam par Saeimas deputātu vēlēšanām pa atsevisķiem vēlēšanu apgabaliem ir dziļa un nopietna jēga ko nav labi mūsu vadonīšiem atļaut apiet.

Juris Žagatiņš Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 1/16/05 3:35

Neonkuli,

paldies par taviem skaidrojumiem.

Vestulites vieta es vairakkart piemineju pasvaldibu decentralizaciju gan sava jaunaja gramata "Saimnieciskie apsverumi Latvijas talakai izaugsmei" un garaja raksta par pasvaldibu reformam "Public Administration" (UK), pagajusa gada 4. numura.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From:       Zagarins@stcc.edu
Date:      
1/16/05 3:50

Kā jau vairākkart skaidrots, runa te nav par pašvaldību decentralizāciju bet par Saeimas, respektīvi valsts vadības demokratizāciju.

Juris Neonkulis Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek.  Vairāk nē.  Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==

 /Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/16/05 3:58

Juris Zagarins wrote:

< Kā jau vairākkart skaidrots, runa te nav par pašvaldību decentralizāciju bet par Saeimas, respektīvi valsts vadības demokratizāciju.>

lai nebūtu pārpratumu, tavā izpratnē (vēlreiz), kāda konkrēti ir starpība decentralizācijai no demokratizācijas?

aija

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 1/16/05 4:06

Neonkuli, es vel gaidu un gaidu varasviru atbildes uz agrak rakstitam vestulitem un citiem ieteikumiem reformwet Saeimas velesanas. Loti iespejams, ka vini tas nevelas reformet, un tuvakais praktiskais g*jiens bus palauties uz velesanam apgabalos. Si pieeja saskan ari ar ES pasvaldibu decentralizacijas reformu. Sis process jau ir iesacies vairakas izpausmes un nemaz nav par agru tajas ieskatities dzilak.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/16/05 4:36

Sveiki!

Aija Baltā Mahte centās izdibināt manu izpratni:

< lai nebūtu pārpratumu, tavā izpratnē (vēlreiz), kāda konkrēti ir starpība decentralizācijai no demokratizācijas?>

Pašvaldību decentralizācija nozīmē pagasta pilsoņiem atļaut pašiem savus pagasta večus ievēlēt. Valsts varas demokratizācija nozīmē tautas deputātus valsts parlamentā ievēlēt no atsevišķiem vēlēšanu apgabaliem tā, lai deputāti būtu spiesti atbildēt katrs savai konkrētai šaurākai vēlētāju grupai kamēr strādājot it kā visas valsts labā. Tas ir tā, lai viņiem nebūtu jāatbild tikai un vienīgi savu partiju vadībām, bet arī pavisam konkrētiem vēlētājiem. Tas ir tā, kā, piemēram, Amerikā kongresmeņi strādā visas valsts mērogā bet atbild vistiešāk savām konkrētām relatīvi šaurām "konstituentu" kopienām. Piemēram, es domāju, ka Amerikā būtu tāds pat bardaks kā Latvijā, ja kongresmeņus ievēlētu visas valsts iedzīvotāji, jeb, vēl trakāk, partijas drīkstētu atļaut katram kongresmenim kandidātam balotēties vienlaicīgi cik vien apgabalos viņām iepatiktos, jo tad ne partijām ne kongresmeņiem nebūtu nevienam citam jāatbild kā saviem mecenātiem un, protams, atšķirībā no Latvijas, viņiem pat nebūtu neviena augstāka vara kurai pakļauties. (Varbūt Eiropas Savienībai? Varbūt Ķīnai? Varbūt Tam Kungam Bogam?)

Juris Neonkulis Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 1/16/05 5:05

Juris Zagarins rakstija:

< Pašvaldību decentralizācija nozīmē pagasta pilsoņiem atļaut pašiem savus pagasta večus ievēlēt.>

Te gan minēta tikai, latviski izsakoties, reprezentatīvā decentralizacija, pilniba atstajot novarta funkcionalo decentralizaciju.

Harijs

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/16/05 5:17

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais manu paskaidrojumu komentēja latviskā izteiksmē:

< Te gan minēta tikai, latviski izsakoties, reprezentatīvā decentralizacija, pilniba atstajot novarta funkcionalo decentralizaciju.>

Tu saki! Tātad pagasta vecim piešķirt kaut kādu izpildvaru arī?

Juris Neonkulis Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 1/16/05 5:29

Varam spriest, vai Latvijai piemērotāka mažoritārā vai proporcionālā sistēma.

Bet apgalvot, ka vispār mažoritārā labāka (sliktāka), demokrātiskāka (nedemokrātiskāka) - tā ir vai nu nezināšana vai demagoģija.

Abas neskaitāmos piemēros pierādījušas un pierāda savu spēju uzturēt stabīlu demokrātiju.

Mahris

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/16/05 5:43

Te nav runa par to. Runāt tiešām var par visu ko, bet konkrēti kaut ko padarīt ir daudz vieglāk iedomāties pie tās pašas sistēmas kas Latvijā jau pastāv. Ar vārdu sakot, nevis Satversmi pārrakstīt un nevis no Tā Kunga Boga lūgt Apjomīgo Paketi bet prasīt likumu, lai partijas ievērotu Satversmes noteikumu par Saeimas deputātu ievēlēšanu no atsevišķiem vēlēšanu apgabaliem. Tas ir prasīt, lai katra partija katram vēlēšanu apgabalam sagatovotu atsevišķu kandidātu klāstu. Tikai tad kandidātu svītrošanai/plusošanai būtu kaut kāda aprēķināma nozīme vispār, un tikai tad katram kandidātam un katram deputātam būtu interese uzklausīt savu vēlētāju viedokļus un viņiem sniegt atskaites par savu darbību.

Juris Neonkulis Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: RUTENS@aol.com
Date: 1/16/05 6:21

Sveiki!

Dēļ laika trūkuma (un pašvaka veselības stāvokļa) patlaban negribu ielaisties plašās diskusijās, bet te viena maza piebilda.

Māri, Tu rakstiji:

< Varam spriest, vai Latvijai piemērotāka mažoritārā vai proporcionālā sistēma. Bet apgalvot, ka vispār mažoritārā labāka (sliktāka), demokrātiskāka (nedemokrātiskāka) - tā ir vai nu nezināšana vai demagoģija.>

No Eiropas ES valstīm Austrijai, Belģijai, Čekijai, Dānijai, Ciprai, Igaunijai, Grieķijai, Luksemburgai, Polijai, Slovākijai un Somijai ir proporcionālas, daudz mandātu vēlēšanas sistēmas ar personīgo balsu sastāvdaļu (t.i., ir kāds variants no + pievilkšanas un kandidātu vārda izsvītrošanas.) Bet krasā atšķirībā no Latvijas, vēlēšanas likumi šājās valstīs *aizliedz* kandidāšanu vairāk kā vienā vēlēšanas apgabalā.

Maz blakus piezīme -- līdz 1969. gadam Somijā bija atļauts vienlaikus kandidēšanu vairākos apgabalos. Bet tas tika aizliegts, jo 'tad, kad viens un tas pats cilvēks drīkst kandidēt vairākos vēlēšanas apgabalos, vēlēšana sistēma var tikt ļaunprātīgi izmantota tā, lai kāds cilvēks ar liela atbalsta no vēlētājiem palīdza ievēlēt kādu, kurš viens pats nebūtu vēlētāju piekrišanas saņēmis.' (Citējums no Valtiopāivāt, Asiakirjat - Somijas parlamentārā komisija par konstitucionāliem likumiem. Pati esmu vainīga par neveiklo tulkojumu no angļu valodas.) Pamata doma Somijas komisijas dalībniekiem bija ka neaizliegt šādu praksi samazināja vēlētāju noteikšanu par saviem ievēlētiem pārstāvjiem.

Visu labu,
Elizabete

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 1/16/05 8:37

Juris atkal gudri muld.

No kā un kāda izpildvara bija dota demokrātiskās ASV Čikāgas mēram Daley ka tas varēja dot pavēli nakts tumsas aizsegā uzart Meig's Field lidostas skrejceļus? Likumīga vai nē, pavēle tika izpildīta. Vēl šodien tie ir nelietojami un nekas tur netiek darīts lai situāciju mainītu. Likumīgas vai nē, arī Staļina un Hitlera pavēles tika izpildītas. Daley vē l šodien nesēž cietumā par nepiešķirtas varas piesavināšanos. Pagasta vai pilsētas vecim, vara ir liela un daudzi to arī lieto kā pašam patīk, nedzirdu ka kāds sēdētu cietumā.

Interesanti, cik vēstulītes Tu Juri aizsūtīji Daleyam lai viņš nepārkāpj konstitūcijā dotās amata robežas un kāda bija atbilde?

Zigis.

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 1/16/05 9:21

Sirsnīgs paldies Elizabetei! Skaidrāk jau nu gan laikam vairs nevar pierādīt cik pareiza ir Žagariņa doma. Kaut nu mums rastos gana darītāju tās iedzīvināšanai Latvijā. Ričs.

 

 

 

From: RUTENS@aol.com
Date: 1/16/05 10:36

Sveiki!

Nupat savā rakstā ieraudzīju vienu kļūdu -- Slovākija *nav* sadalīta atsevišķos vēlēšanas apgabalos. Eiropas ES valstis kurām ir proporcionālas listes sistēmas ar personīgo balsu sastāvdaļu, bez Slovākijas vienīgi Nīderlandei nav daudzmandātu apgabali. Tātad, teikums vajadzēja būt:

No Eiropas ES valstīm Austrijai, Belģijai, Čekijai, Dānijai, Ciprai, Igaunijai, Grieķijai, Luksemburgai, Polijai, un Somijai ir proporcionālas, daudz mandātu vēlēšanas sistēmas ar personīgo balsu sastāvdaļu (t.i., ir kāds variants no + pievilkšanas un kandidātu vārda izsvītrošanas.) Bet krasā atšķirībā no Latvijas, vēlēšanas likumi šājās valstīs *aizliedz* kandidāšanu vairāk kā vienā vēlēšanas apgabalā.

Visu labu,
Elizabete

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/17/05 1:51

Gundars: < vartejam noorganizet ĀBS, un ari tad bija nepieciesami noraidit vairakus>

Hmm, ĀBS? Ja nejaucu abreviatūrās, pirms kādiem gadiem 10 brīdi strādāju kaimiņos ĀBS Latvijas birojam LU ēkā - IREX Latvijas birojā.

2G

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 1/17/05 11:43

2G,

Pareizi vien ir. AABS (Baltijas studiju veicinasanas apvienibas iniciali valodas apzimejuma) galvenais birojs (AABS@starpower.net) ir bijis Nujorka (Bruklina), Nudzersīja un Vasingtonas tuvuma (Darnestauna)BirojuBValtijas valstis (kopa ar IREX) sakuma man izdevas novietot RTU galvena eka ar skatu uz lielo laukumu, velak LU galvena eka. Darbibai sasaurinoties (IREX faktiski vairs par zinatni Baltijas valstis fāktiski vairs nerupejas), AABS biroja Edgars Kariks tagad palidz studentiem un citiem informeties par studiju iespejam Amerika, intervet stipendiju kandidatus un sadalit AABS informaciju interesantiem.(AABS@lanet.lv).

Kad es vadiju AABS nodibinasanas darbu 1968.gada, vecakie ba;ltiesu zinatnieki lotio nopietno domaja par AABS ka cinas organizaciju ar atritinatiem karogiem, katras nacijas zinatnieku uzdevumiem atseviski. Pie sadas izceles, galvenais darbs butu bijis uzbrukt padomju varasa darbibai un attaisnot pretestibu.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 1/18/05 2:43

Vispāreja rietumu kultūras uzvara un demokrātijas pamati bildēs ;)

<http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_pictures/4185719.stm >

Alleged prisoner abuse photos

Photographs shown to a court martial where three soldiers from the Royal Regiment of Fusiliers are facing charges over the alleged ill-treatment of civilian prisoners at a humanitarian aid camp in Iraq, 2003.
WARNING: Graphic content

Protams, tas ir tas ko mes no visu karu vestures zinam, kas notiek okupetās valstīs. Patiesibā kultūras uzplaukums piemklēvisas valstis, kuras okupē demokratisko spēku karaspēks. Es ceru, ka visi kara atbalstītājui drīzuma nonķas šādā rietumu kulotūras triumfa zona.

Ar cieņu ...

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/18/05 2:52

Atšķirība starp tevis tik ļoti nemīlētajām demokrātiskajām valstīm un tik ļoti mīlētajām nedemokrātiskajām valstīm ir tāda, ka pirmās vismaz dažreiz spīdzinātāji tiek tiesāti. Žēl, ka, liekot linku uz šīm bildēm, tu nepamanīji linkotās ziņas virsrakstu.

2G

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 1/18/05 3:30

2G: < Atšķirība starp tevis tik ļoti nemīlētajām demokrātiskajām valstīm un tik ļoti mīlētajām nedemokrātiskajām valstīm ir tāda, ka pirmās vismaz dažreiz spīdzinātāji tiek tiesāti.>

"What difference does it make to the dead, the orphans, and the homeless, whether the mad destruction is wrought under the name of totalitarianism or the holy name of liberty and democracy?"
- Gandhi

Harijs

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 1/18/05 3:33

2G wrote: < Atšķirība starp tevis tik ļoti nemīlētajām demokrātiskajām valstīm un tik ļoti mīlētajām nedemokrātiskajām valstīm ir tāda, ka pirmās vismaz dažreiz spīdzinātāji tiek tiesāti.>

Hmzs, vai ar to tu man meģini atgadināt cik uzstājīgi ASV pirms Irākas kara organizēja amerikāņu militāristu neizdošanas garantijas visās "jaunājās demokrātijas" valstīs? Diez cik uz pasaules ir tādas valstis, kam nepieciešams ASV atbalsts iekšpolitisku jautājumu risināšanā, ka vinas ir gatavas pakalpot jebkada veida??

Ar cieņu ..

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/18/05 4:53

Sveiki!

Uzrunādams Topašu Sīkuma Lomu Polītologs Divigā Apaksjļipas Savienoto Valstu demokrātiju daudzināja tā:

< Atšķirība starp tevis tik ļoti nemīlētajām demokrātiskajām valstīm un tik ļoti mīlētajām nedemokrātiskajām valstīm ir tāda, ka pirmās vismaz dažreiz spīdzinātāji tiek tiesāti.>

Apaksjļipas demokrātiskā Dižvadoņa karadarbības gribīgie izpildītāji tiek tiesāti gan, bet tikai par tik, par cik tas piedēvē pašam Dižvadonim un viņa gribīgajiem apjūsmotājiem nevainības auru. Nemaz nav jāpiesauc pīsņiks Gandijs, lai atspēkotu Polītologa Divigā demokrātiskās vadonības daudzināšanu!

Juris Žagatiņš, Mītnes Zemes Drošības Bruņoto Spēku Apaksjkomandants

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/18/05 8:32

Juris Zagarins wrote: < Apaksjļipas demokrātiskā Dižvadoņa karadarbības gribīgie izpildītāji tiek tiesāti gan, bet tikai par tik, par cik tas piedēvē pašam Dižvadonim un viņa gribīgajiem apjūsmotājiem nevainības auru.>

tā tad ar šeit teikto pieņemi savu oponentu viedokli, vienalga kāda demokrātiskā struktūra, jo to apies Dižvadoņi jebkādā sistēmā?!

manuprāt nav vis vienalga. ja tā mācīts, ja vairums tauta pieņēmusi vērtību, ka Ženevas līgums par spīdzināšanu būtu jāievēro, ka ir robežas ko drīkst darīt cilvēkam, tad arī ienāks prātā, ka pavēle spīdzināt vai seksuāli pazemot varētu būt pretrunā ar pieņemamo.

atklājumi par Abu Ghraib & Guantanamo ir nākušas kā šoks daudziem tautā kas neiedomājās amerikāņi tādas lietas darītu & nemaz tik daudz nedzird aizbildinājumus "tā tas ir, nekā nevar darīt" vai "bet kā citādi uzzinās vai vainīgs?"

pieņēmis autoritāru dzīves skatu, pats ticis apstrādāts, iemācījies klausīt bez domāšanas, liela iespēja arī bez iebildumiem darīs ko dara citi vai klausīs pavēli arī kad tā nāk pretrunā ar normātīvām robežām ko drīkst darīt cilvēkam. tie ir tie kas tieši izdara tās vardarbības bet (kā atkal & atkal tiesas liecībās), šiem tika teikts, nepieciešams pazemot & salauzt.

dažāda līmens pavēlnieki varbūt domā, bet ciniski attaisno kā "nepieciešamu" valsts drošībai utt. jo augstāk komandā, jo mazāk iespēja, tiks tiesāts par ko apakšnieks tieši izdarījis (izņemot, ja zaudē karju & tiesā uzvarētāji).

vispār vibrutālākie & visasiņainākie pavēlnieki ir drošībā krēslā sēdētāji burokrāti/ teorētiķi kas pie rakstamgalda paraksta papīrus lai notiek šausmas kur pašam tieši nav jāptraipās ar īstām asinīm.

(& vispār, ja skatās uz bruņoto spēku tradīcijām, tajās arī brutalizē & pazemo pat līdz spīdzināšanas līmenim savējo karjavīrus lai iemācītu klausību. atšķirās cik lielā mērā.)

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/18/05 11:21

Sveiki!

Aija Baltā Mahte piežoožoja prāvu paladziņu par manu komentāru par šeit teikto, iesākot ar vārdiem:

< tā tad ar šeit teikto pieņemi savu oponentu viedokli, vienalga kāda demokrātiskā struktūra, jo to apies Dižvadoņi jebkādā sistēmā?!>

Nē. Es nepieņemu savu oponentu, Sveiks kopas Balto Tehvu un Balto Mahšu "viedokli". Nedz arī es nepieņemu, piemēram, Ziga Nolūzušā viedokli, ka bijušā Čikāgas pilsētas galvas Dēlija vēsturiskās autokrātiskās izdarības kaut kā nebūt attaisno viņa un Tavu u.c. Balto Tehvu un Balto Mahšu pastāvīgo žēlo pūšanu "Ko tad nu mēs!" un zobu laumiņas jeb Tā Kunga Boga pielūgšanu un fatalistisku pilsoniskās pašatbildības noliegšanu par savas valsts demokrātijas pamatnostādnēm likumā. Kā jau neskaitāmas reizes esmu atkārtojis, bet Tev un citiem Baltiem Tehviem un Baltām Mahtēm tas nepielec un nepielec - pareizāku, Satversmei atbilstošu Vēlešanu likumu prasīt nemainīs neviena cilvēku raksturu un tas nebūs nekāds brīnumu pretlīdzeklis pret cilkvēcīgām vājībām valsts vadībā ne augstos ne zemos amatos, nedz arī tas neizraisīs nekādu Eiropā vēl līdz šim nepiedzīvotu haosu un jukas elementārās matemātikas līmenī. Tas būs pats pirmais solītis pareizā virzienā prom no polifoniskas vaimanāšanas jeb nesakarīgas žoožošanas jeb vēlmju domāšanas un pats pirmais solis virzienā uz pašatbildības uzņemšanos valsts vadībā, tas viss. Kā bijušais sveikotājs Valdis Jūrmalnieks savā intervijā dialogi.lv pateica (skat. Kas jauns Latvijā: "Es darīju un punkts!"), tā tas arī neapšaubāmi ir: "Visu, kas ir izdarīts, esam izdarījuši mēs." Bet no otras puses ir arī tā: "Visu, kas nav izdarīts, neesam izdarījuši mēs".

Juris Žagatiņš Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/19/05 1:32

< "What difference does it make to the dead, the orphans, and the homeless, whether the mad destruction is wrought under the name of totalitarianism or the holy name of liberty and democracy?" - Gandhi>

Nu nevajag, ja. Tu esi pietiekami gudrs, lai saprastu, kā ir organizētas starptautiskās attiecības.

2G

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/19/05 1:39

< Apaksjļipas demokrātiskā Dižvadoņa karadarbības gribīgie izpildītāji tiek tiesāti gan, bet tikai par tik, par cik tas piedēvē pašam Dižvadonim un viņa gribīgajiem apjūsmotājiem nevainības auru. Nemaz nav jāpiesauc pīsņiks Gandijs, lai atspēkotu Polītologa Divigā demokrātiskās vadonības daudzināšanu!>

Buļļa kakas.

ASV politikas Irākā un Buša Juniora kritikai ir jābūt robežām, aiz kurām šī kritika pārstāj pretendēt uz jebkādu saistību ar objektivitāti. Un viena no šīm robežām ir tieši šeit.

Neatzīstot to, ka Abugreibas spīdzinātāju tiesāšana ir morāli pareizs solis, un ka šāda rīcība ir vairāk raksturīga demokrātijām vispār nekā nedemokrātijām vispār, tiek kājām gaisā apgriezts priekšstats par to, kas ir labi un pareizi, un kas nav.

2G

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/19/05 5:58

Sveiki!

Polītologs Divigā manis teikto rakturoja par buļļa kakām:

< Buļļa kakas. /.../ Neatzīstot to, ka Abugreibas spīdzinātāju tiesāšana ir morāli pareizs solis, un ka šāda rīcība ir vairāk raksturīga demokrātijām vispār nekā nedemokrātijām vispār, tiek kājām gaisā apgriezts priekšstats par to, kas ir labi un pareizi, un kas nav.>

Ja Tu man gribēji iestāstīt, ka Irākas iekarošana un militāra okupācija uz klaju melu un reliģiski fanātiskas vēlmju domāšanas un liekulības pamata ir morāli pareizs solis, un ka šāda rīcība ir vairāk raksturīga demokrātijām vispār nekā nedemokrātijām vispār, tad es Tev ieteiktu izbeigt publiski paust buļļa kakas.

Juris Žagatiņš Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/19/05 6:09

Izlasi vēlreiz, ko es rakstīju.

Un vēlreiz.

Un vēlreiz.

Paldies. Vismaz kaut kāda attāla nojausma par šo burtu savirknējuma jēgu radās? Uz izpratni es, protams, neceru.

2G

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/19/05 6:20

Sveiki!

Izlasīju vēlreiz un vēlreiz un vēlreiz. Tu teici, ka dižvadoņa polītikas izpildītāju sodīšana ir rīcība kas vairāk raksturīga demokrātijām vispār nekā nedemokrātijām vispār. Uz izpratni Tu varēji gan varbūtiņās cerēt bet nevis uz manu piekrišanu.

Juris Žagatiņš Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/19/05 6:26

Āa, tātad, ir pretēji, ja? Nu, nu, cik tad irākiešu cietumsargi tika tiesāti Sadama tiesās??

2G

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/19/05 6:53

Sveiki!

Polītolog Divigā! Liekulīga grekāžu meklēšana nav tā lieta, kas vairāk raksturīga demokrātijām vispār nekā nedemokrātijām vispār. Saddamam Husseinam arī laiku pa laikam bija izdevīgi savus vecos draugus un pat savus ģimenes locekļus apslaktēt, lai plašākas publikas priekšā apliecinātu savu teikšanu. Nav nemaz dziļi jārok informācijas datu bazēs, lai atrastu gadījumus, kad viņš pats savus bendes licis nobendēt.

Juris Žagatiņš Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/19/05 7:00

1kārt, apslaktēt vai notiesāt?

2kārt, tātad, process, kas šobrīd notiek, tavuprāt, ir nevis tiesa, bet "liekulīga grēkāžu meklēšana"? Tātad, ASV nav demokrātiska valsts, jo izpaliek tiesu vara un tās neatkarība. Un tad - kāda velna pēc tu te fleimo sveikā, nevis ņem plinti un cīnies par demokrātiju savā dzīvesvietā???

2G

P.S. Un tad daži aizjūras latvieši brīnās, kādēļ vietējie brīžiem nelaipni izsakās par nevietējiem kopumā - profesors un unterkomandants Žagariņš, kā izrādās, gadiem ilgi māca mūs būvēt demokrātiju Latvijā caur reģionālo reprezentāciju, kamēr pats, kā izrādās, dzīvo totalitārā valstī....

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/19/05 7:42

manuprāt Juris arī nav adekvāti atbildējis manai piezīmei, ka viņa agrāk teiktais it kā pieņem savu oponentu viedokli, vienalga kāda demokrātiskā struktūra, jo to apies Dižvadoņi jebkādā sistēmā. protams struktūra ir svarīga. ir pieturas punkts & atgriezensiski veido cilvēkraksturu vienlaikus kad cilvēkraksturs savā vēsturiskās pieredzes gaitā veido struktūru.

pašai man izveidojusies sajūta postsovjetu telpa kurjā tagad arī patiešām daudzi ir cietēji, tomēr ir ar labām izredzēm izveidot gluži jaunu paradigmu kas nav ne sovjetsocialistiska, ne verdziska rietumu imitācija.

tai ir iespēja izmantot abas pieredzes, jo tai pieejami pētnieki no visas pasaules pieredzēm katrs ar savu perspektīvu lai izvēlēties kas derīgs & atmest nederīgo. bez tam tas nav jādara mežonīgā lieleksperimentā ar miļoniem upuriem: par pieredzi jau ir dārgi, dārgi samaksāts. turklāt domāju būs nevis viens bet dažādi atrisinājumi pēc rietumu, vidus, dienvidu un austrumu sadalījumiem no tās telpas kurja bija ne-RietumEiropa (kaut daļa iestājušās ES).

aija

 

 

 

From: rumpis@pudele.com
Date: 1/19/05 7:42

Zagariņa nostāju Irākas jautājumā var pārfrazēt apmēram tā - Netikli ieņemtu bērnu ārstēt nedrīkst.

Rumpis :)

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/19/05 7:43

Sveiki!

Polītolog Divigā! Kā jau neskaitāmas reizes skaidrots, Amerika savā uzbūvē ir demokrātiska valsts un tās kongress un tās senāts pietiekoši efektīvi atspoguļo tautas gribu un pietiekoši efektīvi uzliek tautas deputātiem atskaitīšanās pienākumu. Amerikas dziļā problēma ir tās pilsoņu piekrišana totalitārai prezidentūrai globālās valdīšanas jautājumos, un tur nav vainojama tikai un vienīgi amerikāņu tauta bet arī latviešu tauta, kas šo vadonību gribīgi akceptē, to uzskatīdama par "brīvā tirgus", piedošanu, demokrātijas pašu krāšņāko ziedu.

Tiesas vara Amerikā strādā pietiekoši labi, bet Irākā tā tiek pielietota, lai izolētu Vadoni un Viņa vispasaules gribīgos apjūsmotājus no atbildības par savas polītikas izgāšanos. Irākā, starp citu, tiek tiesāti tikai un vienīgi zaldāti, nevis "privātie kontraktori" kas ir imūni pret Amerikas tiesām, jo Amerikas tiesas vara līdz Irākai nesniedzas citādi, kā caur militāro varu.

Jūs "vietēji" izsakiet vien tālāk savu nelaipnību pret maniem ieskatiem, bet fakts ir tāds, ka jūs "vietējie" esat klimpas, kas sapņo par eventuēlu pārcelšanos uz kādu no Amerikas siltajiem štātiem, lai nebūtu vairs jānīkuļo savā paša bezatbildībā iestigušajā valstelē.

Juris Žagatiņš Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/19/05 7:51

Es pati raksīju: < domāju būs nevis viens bet dažādi atrisinājumi pēc rietumu, vidus, dienvidu un austrumu sadalījumiem no tās telpas kurja bija ne-RietumEiropa (kaut daļa iestājušās ES).>

protams nevajadzēja izlaist latviešiem pašu svarīgāko: ziemeļeiropu (Balto-Skandināviju) :)

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/19/05 7:54

Sveiki!

Rumpim Bezpalīdzīgajam izpaudās tāds viedoklis: < Zagariņa nostāju Irākas jautājumā var pārfrazēt apmēram tā - Netikli ieņemtu bērnu ārstēt nedrīkst.>

Ārstēt ne tikai drikst bet gribot negribot jāārstē. A šito Tu sauc par ārstēšanu?

Aija Balto Maht! Tev jau nemaz nav iespējams atbildēt adekvāti uz Tavu piezīmi, ka es pieņemot savu oponentu viedokli. Tev taču, atšķirībā no Polītologa Divigā, pietrūkst formālās izglītības polītikā.

Juris Žagatiņš Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/19/05 8:20

man netrūkst formālas izglītības folklorā - antropoloģijā. viens ko šajā disciplīnā iemācās ir godīgi atzīt savas nezināšanas, attieksmi & palīdzēt atklāt paša iespējamus aizspriedumus & redzes aklos punktus. no mana lauka negaida "nekļūdīgu pārcilvēku," tikai tādu kas godīgi izklāsta kā ticis pie saviem uzskatiem.

turklāt manā laukā atzīts princips, ka nav jābūt vienam pašam pilnīgam vai nemaldīgi absolūti pareizam, tikai jācenšas būt atvērtam izmantojot pēc iespējas visobjektīvākās vai vislīdzsvarotākās metodes kādas zin (pirmais vai otrais atkarīgs vai dara kvantitatīvi mēramus statistiskas pētījumus, vai kvalitātīvas). tā ir vērtība dot pēc iespējas visiem izteiksmes iespēju (balsi),

īpaši palīdzot tiem kurjiem varas struktūra vai dominantie uzskati noslāpē kā "ne lietas kursā."

katram ir savs perspektīvs - i tam kas lauka & formālās izglītības centrā (profecionālis), i tam kas ārpus tā, i tam kas nomalē vai pušelnieks. tāpat skatās uz jautājumu par "iekšējo" & "ārējo" vai "pusējo" ("halfie) attiecībā uz kopienas piederību. domāju vairums austrumeiropas šejienes pētnieku ir "halfie" kurjiem saknes un varbūt sirds ir austrumeiropā, bet dzīvo Amērikā.

tāpat var būt "tikai folklorists" kas apzinās politika ir lauks kurjam nevar paiet garjām uzskatot dainošanu par "tikai estētiski - garīgu pārdzīvojumu." pat dainošanai neizbēgami ir savs politiskais raksturs & pat ar iespējām būt pat negants strīdus lauks (field of contention) kurjā apdziedāšanās manuprāt ir emblemātisks simbols.

aija

 

 

 

From: Viesturs.Ragze@kc.lv
Date: 1/19/05 8:26

Aija wrote: < turklāt manā laukā atzīts princips, ka nav jābūt vienam pašam pilnīgam vai nemaldīgi absolūti pareizam, tikai jācenšas būt atvērtam izmantojot pēc iespējas visobjektīvākās vai...>

Nu redz..... Politika kā praktiskas pieejas tehnologija paredz tieši pretejo - sasniegt merķi parliecinot citu par sevi kā absoluti pareizu, sasniegt savu merķi izmantojot cita atvertibu utt utjp... Tīrs "brīvais tirgus".

V.

- re kā kondolīza deklarēja, ka nesīs demokrātiju visur kur vajag, neatkarīgi no saņemeju vēlmēm un uzskatiem-

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/19/05 8:40

< Polītolog Divigā! Kā jau neskaitāmas reizes skaidrots, Amerika savā uzbūvē ir demokrātiska valsts un tās kongress un tās senāts>

Blēņas! Juss pats īsi pirms tam rakstījāt, ka process pār tiem spīdzinātājiem nav tiesas process, tātad, tiesa nav neatkarīga, tātad, ASV nav demokrātiska valsts. Tādeļ, underkomendant, ņemiet, lūgtum, rokā plinti un ejiet cīnīties par demokrātiju savās mājās. Citādi sanāk, ka jūs ar bezprinciālu ļurināšanu nodarbojaties, cienītais :DD

2G

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/19/05 8:43

Viesturs Ragľe wrote: < -re kā kondolīza deklarēja, ka nesīs demokrātiju visur kur vajag, neatkarīgi no saņemeju vēlmēm un uzskatiem- >

Kondolīzas taisnošanos gadijās vakar dzirdēt kā parasti posmā kad braucot ar mašīnu uzgriežu radio. nu tieši tas pats analoga iespaids it kā runātu Krievijas vēstnesis ar Dienas žurnalistiem. Kondolēza tikai sūdzējās, kā žurnaliste nelietīgi mēģina apcelt viņas labo slavu & "vīra" (sievas?) vārdu, bet žurnaliste pretīm, ka tikai citē ko šī pati teikusi & tā turpināt...

laikam jau i dženders i izglītība lielā mērā ir tieksme locīt celi & varbūt pat nomesties uz zemes Realpolitikas Visuvarenā Elka priekšā. <g>

aija

 

 

 

From: harijs@gmail.com
Date: 1/19/05 8:53

Aija Veldre Beldavs wrote: < pat dainošanai neizbēgami ir savs politiskais raksturs & pat ar iespējām būt pat negants strīdus lauks (field of contention) kurjā apdziedāšanās manuprāt ir emblemātisks simbols.>

Jā, patiesi! Politiska apdziedāšanās, vareni! :-) Iedomasimies, cik tas butu jauki un daudz interesantak par mākslīgi sarežisētajiem un pārsvarā melīgajiem TV reklāmu videoklipiem, ja, piemeram, to vietā partijas pirms vēlēšanām veiktu savstarpeju apdziedāšanos Dziesmu svētku estrādē, desmitiem tūkstošu cilvēku klātbūtnē. Tikai bez mānīšanās, nekādu papildus mākslinieku iesaistīšanu! :-) Varētu būt ari kada partijisku deju grupu izrādīšanās. Ja grib drusku modernāk - KVN tipa komandu sacensības (šejienieši sapratīs :) , tās varētu ari pa TV rādīt. Daļēji tas jau notiek Domburšovos ;-) Un kur nu vel visādi konkursi - šovi tipa "seksīgākā partijniece", "īstākais zemnieks politikā", "skaļākais bļāvējs" un ta joprojām ;-) Tos labprāt skatītos daudz lielaks skaits vēlētāju, nekā sausās un vairumam pilnigi nesaprotamās diskusijas par makroekonomiku un zinātņietilpīgo ražotņu attīstīšanu. Nekādas ietekmes uz ievēlēto deputātu pēcvēlēšanu darbibam nebūtu ne vienam, ne otram risinajumam, tā ka taja ziņa neviens neko nezaudētu.

Uz daudz bēdīgākas nots - man gan tāda nelaba sajūta, ka diemžēl drīzāk par musdienu politikas emblemātisku simbolu varētu kalpot pie nogalināta kinorežisora līķa ar asiņainu iedurtu dunci piestiprināts papīrs ar slepkavas religiski - politisku deklarāciju un jauniem nāves draudiem vel kadam (kādai) politiskam pretiniekam.

Harijs

 

 

 

From: aija.veldrebeldavs@gmail.com
Date: 1/19/05 9:43

kas būtu iedomājies aiz nopietnā publiskā Harija paslēpies iekšēja persona - režisors ar visai stipru izdomu! <g>

iedomājos par vienu no antropoloģijas tēviem Malinowski kas izgudroja jēdzienu iesaistīts novērotājs (participant observer) iepretīm pozitīvistiskiem tā laika uzskatiem.

savā teltī viens pats dienasgrāmatā lamājās lietojot rasistiskus uc apvainojošus vārdus pret dažādām kopienām pretējus savai ārēji nosvērtai personai sludinot līdzvērtību, līdztiesības. kā polis bija karja laikā notupināts salās & jutās reizēm kā cietumā.

bet, Harij, pirms uzņemies šādu realitātes šova režiju, kas noteikti arī pievērstu daudz vairāk uzmanības, iepazīstinies labāk ar apdziedāšanās būtību & saknēm kā proto-demokrātiskām.

radniecīgs ar inuitu proto-tiesas sistēmu kurjā dziesmas karjā sadūrās pretinieki. arī klasiskā pasaulē retorika darbojās tiesas sistēma. pretēji tevis teiktam, ka turpmāk neietekmē, ietekmē vairāk nekā tiesas sistēma kurju neatzīst par taisnīgu. funkcija bija 1) normātīvo piegludināšana aktualitātei & 2) pretešķību izlīdzināšana. latviešu apdziedāšanā visu varēja izlaist, varēja apdziedāt cilvēku kurju uzskatīja par kopienas normu pārkāpēju, bet pēc tam bija domāts pielikt punktu, naidu vairs neturēt kad negatīvais izgāzts.

teicējas izvēlēja ne tikai tapēc, ka skaļa & skanīga balss, bet uzticēja pieredzējušām sievām ar atbildības sajūtu kur & kā apdziedāt cik ilgi.

kinorežijas asiņainais līķis ir tāda maldīga patriarčāla domāšana, ka ar iebiedēšanu var panākt ilgtermiņa pārmaiņas. apdziedāšanās atzina arī ilgstošas & cilvēcīgas procesas.

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/19/05 11:35

Sveiki!

Polītologs Divigā šoreiz manis teīkto raksturo nevis kā buļļu kakas, bet kā blēņas:

< Blēņas! Juss pats īsi pirms tam rakstījāt, ka process pār tiem spīdzinātājiem nav tiesas process, tātad, tiesa nav neatkarīga, tātad, ASV nav demokrātiska valsts.>

Taču tai pašā iepriekšējā vēstulītē es pats Tev uzrakstīju tā:

<< Tiesas vara Amerikā strādā pietiekoši labi, bet Irākā tā tiek pielietota, lai izolētu Vadoni un Viņa vispasaules gribīgos apjūsmotājus no atbildības par savas polītikas izgāšanos. Irākā, starp citu, tiek tiesāti tikai un vienīgi zaldāti, nevis "privātie kontraktori" kas ir imūni pret Amerikas tiesām, jo Amerikas tiesas vara līdz Irākai nesniedzas citādi, kā caur militāro varu.>>

Un tad vēl Polītologs Divigā mani mudināja lūgtum tā darīt:

< Tādeļ, underkomendant, ņemiet, lūgtum, rokā plinti un ejiet cīnīties par demokrātiju savās mājās. Citādi sanāk, ka jūs ar bezprinciālu ļurināšanu nodarbojaties, cienītais :DD>

Ne tikai plinti ņemšu lūgtum rokā bet Mītnes Zemes Drošības Bruņoto Spēku uzdevumā gaidīšu pavēli novadīt humanitāro uzlidojumu savā svētajā cīņa par demokrātiju savā dzimtenē un pret Latvijas Balto Tehvu un Balto Mahšu bezprincīpa ļurinātāiem, profesionāliem folkloristim.

Juris Žagatiņš Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 1/19/05 12:13

Zjagariņš wrote: < Jūs "vietēji" izsakiet vien tālāk savu nelaipnību pret maniem ieskatiem, bet fakts ir tāds, ka jūs "vietējie" esat klimpas, kas sapņo par eventuēlu pārcelšanos uz kādu no Amerikas siltajiem štātiem, lai nebūtu vairs jānīkuļo savā paša bezatbībā iestigušajā valstelē.>

Konstatēja Masačūsetsas Klimpa, izgāzusies Sprigfīldas Zvilnī, un piedraudēja

< Ne tikai plinti ņemšu lūgtum rokā bet Mītnes Zemes Drošības Bruņoto Spēku uzdevumā gaidīšu pavēli novadīt humanitāro uzlidojumu savā svētajā cīņa par demokrātiju savā dzimtenē un pret Latvijas Balto Tehvu un Balto Mahšu bezprincīpa ļurinātāiem, profesionāliem folkloristim.>

Varbūt iesākumā uzraksti kādu raxtiņu kādai anglicki raxtošai Atspermatrača avīčelei?

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

True wisdom is less presuming than folly. The wise man doubts often, and čanges his mind; the fool is obstinate, and doubts not; he knows all things but his own ignorance.
-- Akhenaton--

Secure Your Cyberspace!

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/19/05 1:51

Greetings!

Uldis Adekvātais quoted the late great immortal Akhenaton:

< True wisdom is less presuming than folly. The wise man doubts often, and changes his mind; the fool is obstinate, and doubts not; he knows all things but his own ignorance.>
<--Akhenaton-->

I have known surprisingly unassuming fools. Uldis Adekvātais is one who knows full well the enormity of his ignorance and often has doubts about waiting for his son to complete his Latvian education before emigrating to an American red state.

George Twig, Homeland Security Armed Forces Undercommander

==Enough. No more. Another way must be found or hacked out.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 1/19/05 4:12

Juris: < Nedz arī es nepieņemu, piemēram, Ziga Nolūzušā viedokli, ka bijušā Čikāgas pilsētas galvas Dēlija vēsturiskās autokrātiskās izdarības kaut kā nebūt attaisno viņa un Tavu u.c. Balto Tehvu un Balto Mahšu pastāvīgo žēlo pūšanu "Ko tad nu mēs!">

Juri, kā parasti, Tu citu viedokli nepieņem un uzskati sevi par viszinošu.

Case in point: Tu saki bijušā Čikāgas galvas Dēlija ....

Tavai zināšanai, vecais Daley ir jau sen miris un sapuvis. Patreizējais mērs ir vecā dēls un vēl šodien ir Čikāgas mērs, tā tad nav nekāds bijušais. Līdz ar to vēl ir laiks viņam aizsūtīt Tavu vēstulīti par varas uzurpēšanu.

Bez tam, ja Tu kā raksti "Nedz arī es nepieņemu ... " , tad taču to pieņem, vai ne tā?

Zigis.

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 1/19/05 4:33

2G wrote: < Es ar to tev mēģinu piespiest palasīt, ko pats raksti.>

Es zinu, ko es rakstu, vēl vairāk, es tam ticu, jo neesmu dzirdējis _NEVIENU_ iemeslu, kas varētu attaisnot Irākas avantūru. Veicot Irākas avantūru ASV pārkāpj 3 ļoti pazistamus starptautisko attiecību principus - Valsts suverinitāti, tautas pašnoteikšanās tiesības un Irakiešu cilvēktiesības, līdzīgi, ka 1945 gada darīja ASV sabiedrotā, "Sarkanā armija" ienākot un ilgstoši paliekot Latvijā. Pat ja ASV būtu panākusi 100% rezultātu nevis mūsdienu krahu, no kura visi brīdināja ASV, pat Irākas avantūra neataisnotu sevi, jo nav jēgas sakārtot vienu valsti, upurējot "demokrātisku un iecietīgu" starptautisko attiecību pamatprincipu uzticamību. Vēl vairāk Irākas avantūra ir nosodāma, jo paver ceļu nevien "demokrātiskā imperalisma" centieniem ar varu ieviest sev nepieciešamo kārtību kāda no valstīm, bet arī krietni vien māzāk demokrātiskiem rēžīmiem, balstoties uz "demokrātiskā imperiālisma" analoga, uzsākt lidzīgas avantūras. Kopā pasaule tiks pārdalīta, un nedod dievs, ja kādai lielvarai šķītīs par maz, jo tas nozīmēs 3 pasaules karu (līdzīgi, ka 2 un 1 pasaules karš). Kopumā, ASV tragadējā politika, brīvas pasaules vietā organizē jaunu pasaules katastrofu...Ps. sodien BBC no 5 aktuālajiem rakstiem - 3 ir par Irākas krīzi, 1 par valdonības politikas bankrotu un tikai viens par palestīniesu jaunā vadītāja miera centieniem.

Ar cieņu ...

 

 

 

From: ed.smits@gmail.com
Date: 1/19/05 4:51

Pistole wrote: < Tavai zināšanai, vecais Daley ir jau sen miris un sapuvis.>

Zigi: Ahhh, bet kurš bija tas mērs kas autokrātiski izdarījās šinī gadijumā? Lasot tavu orģinālo ēpastu es arī pieņēmu ka runa te gāja par mirušo tēvu, kurš bija slavens ar šādām lietām. Vai šinī gadijumā bija dēls? Ja tā, tad tev vajadzēja mums to arī pateikt, nevis tēlot kautādu gudrāku par Juri pēc tam.

Edgars

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 1/19/05 6:50

Isa piezimite pie atspreklin progresiva Zagatina domam: Amisu tautas vairakums neakcepte liberali progresivo regresistu tendences un tapec Zagatinam ir grutas dienas izskaidrot savu neskaidro nostaju vienkarsos sadzives vaicajumos. Sarkanie naciki nav parak populari sini zeme.

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 1/19/05 7:51

Sveiks Edgar!

Pārlasi vēlreiz ko es rakstīju. Runa bija par Meig's Field, lidlauks uz pussaliņas Mičigan ezerā, spļāviena attālumā no Čikāgas pilsētas centra. To uzara pirms kāda pusotra gada, kad vecā Daley dēls bija un ir mērs. Neskatoties uz to ka federālā nauda bija tanī ieguldīta ar nosacījumu ka lidlauks paliks vēl ilgu laiku aktīvs. Par šo lietu mēs jau iepriekš spriedām, domāju ka Harijs un Juris to var apstiprināt. Dēls augot daudz ko iemācās no tēva. Es tur biju nupat starp Ziemsvētkiem un Jauno Gadu.

Zigis.

 

 

 

From: "Pistole" <pistole@ebtech.net>
Subject: Re: Vestulites

Juris atkal gudri muld.

No kā un kāda izpildvara bija dota demokrātiskās ASV Čikāgas mēram Daley ka tas varēja dot pavēli nakts tumsas aizsegā uzart Meig's Field lidostas skrejceļus? Likumīga vai nē, pavēle tika izpildīta. Vēl šodien tie ir nelietojami un nekas tur netiek darīts lai situāciju mainītu. Likumīgas vai nē, arī Staļina un Hitlera pavēles tika izpildītas. Daley vē l šodien nesēž cietumā par nepiešķirtas varas piesavināšanos. Pagasta vai pilsētas vecim, vara ir liela un daudzi to arī lieto kā pašam patīk, nedzirdu ka kāds sēdētu cietumā.

Interesanti, cik vēstulītes Tu Juri aizsūtīji Daleyam lai viņš nepārkāpj konstitūcijā dotās amata robežas un kāda bija atbilde?

Zigis.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/19/05 8:06

Sveiki!

Arturs Roobentehvs konstatēja tādu lietu:

< Zagatinam ir grutas dienas izskaidrot savu neskaidro nostaju vienkarsos sadzives vaicajumos. Sarkanie naciki nav parak populari sini zeme.>

Nemaz nav grūti: Ej dirst sini zeme.

Juris Zagatins Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc Sarkanais Nacikis

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: ed.smits@gmail.com
Date: 1/19/05 8:13

Zigi - es sīki izlasiju ko tu uzrakstiji, te nekur neesi pieminējis kad tas notikās:

< No kā un kāda izpildvara bija dota demokrātiskās ASV Čikāgas mēram Daley ka tas varēja dot pavēli nakts tumsas aizsegā uzart Meig's Field lidostas skrejceļus? Likumīga vai nē, pavēle tika izpildīta. Vēl šodien tie ir nelietojami un nekas tur netiek darīts lai situāciju mainītu.>

Zinu ka tu esi lidošanas entuziasts un tādēļ varbūt zināsi par šādām lietām, bet vai mums pārejiem būtu jāzin kurš Daley's bija pie šprices? Ja par to agrāk Sveikā gaja runa tad ne es to atceros ne es to gribu atcerēties, man tas nav svarīgi. Man tikai liekās ka tavas epasta izmaiņas ar Juri atgādina vecu precētu

pāri, visu laiku kašķejās, ķerās pie katra sīkuma, katrs meģina pierādīt ka ir gudrāks par otru utt. Vai tu tiešām domāji ka Juris nezināja ka vecais Daley's jau sen kapā? Bet tev uzreiz jāparāda visiem ka Juris atkal gudri muld.

Edgars

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/20/05 1:12

< Es zinu, ko es rakstu, vēl vairāk, es tam ticu, jo neesmu dzirdējis _NEVIENU_ iemeslu, kas varētu attaisnot Irākas avantūru.>

Nē, pie kājas Irakās "avantūra", tu šeit runā par tiesas procesu pār Abugreibas spīdzinātājiem. Sniedz, lūdzu, savu izvērtējumu tam.

Par Irāku kopumā runāt nav jēgas, nekāda jauna patiesība no šīs sarunas vienalga nedzims.

2G

 

 

 

From: profundis@inbox.lv
Date: 1/20/05 4:43

Amerikāņu cietums Irākā, vai tam ir kaut kāds pamats? Kas devis ASV militāristiem tiesības apcietināt Irākiešus? Atbilde - okupācija. Līdz ar to okupācijas īstenotāji ir arī vainīgi notiekošajā. Šie karavīri ir tikai "ieroči" varasnesēju rokās. Tā sakot, vardarbību uzsākot - uzsākot karu - bija jāapzinās, cik lielā mērā mēs spējam šo vardarbību kontrolēt. Tagad tiesās "izpildītājus" nevis atbildīgos.

< Par Irāku kopumā runāt nav jēgas, nekāda jauna patiesība no šīs sarunas vienalga nedzims.>

Situācijas analīze ļauj novertēt problēmas un būt gataviem nakošo reizi tās neatkārtot. Bez kļūdu atzīsanas nevar sākties to labošana, jo ja nav kļūdu, nav nepieciešamības kaut ko mainīt. Ar cieņu ...

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 1/20/05 5:32

Nē, liec mierā Irākas okupaciju, un pastāsti, lūdzu, par šo konkrēto prāvu. Kā tu vērtē faktu, ka šāda prāva notiek? Nevis saistībā ar tiesībām apcietināt irākiešus, bet saistībā ar cietuma spīdzinātāju tiesāšanu.

< Situācijas analīze ļauj novertēt problēmas un būt gataviem nakošo reizi tās neatkārtot. Bez kļūdu atzīsanas nevar sākties to labošana, jo ja nav kļūdu, nav nepieciešamības kaut ko mainīt. >

Ņemot vērā visai ierobežoto informācijas apjomu, kas mums ir pieejams, par _situācijas analīzi_ runāat ir nevietā.

2G

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 1/20/05 7:25

Viesturs wrote:

< True wisdom is less presuming than folly. The wise man doubts often, and čanges his mind; the fool is obstinate, and doubts not; he knows all things but his own ignorance.>
<--Akhenaton-->

nez vai var iedomāties reliģisko revolūcionāru - monoteistu - Amenhotepu IV kas sevi pārdevēja par Akhenatonu sakam šādus vārdus, jo viņš bija pārliecināts par savu pareizību. protams vecā iekārta pēc tam mēģināja izdzēst visas pazīmes no viņa revolūcijas, kas gan neizdevās, jo bija sasniegts jēdzienu apstākļu sabiezējums ko nevarēja vienā personā izdzēst.

Juris Zagarins wrote:

< George Twig, Homeland Security Armed Forces Undercommander>
<==Enough. No more. Another way must be found or hacked out.== /Aija Balt
ā Mahte/>

yeah, American-style twigs and bushes all need to be hacked out of their monomaniacal Orwellian tendencies to plagiarize and rewrite history.

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/20/05 8:06

Greetings!

Aija Baltā Mahte wrote:

< American-style twigs and bushes all need to be hacked out of their monomaniacal Orwellian tendencies to plagiarize and rewrite history.>

Excuse me? Plagiarize? Rewrite? Can you give some examples? And what does Harry have to do with any of this?

George Twig, Homeland Security Armed Forces Undercommander

==Enough. No more. Another way must be found or hacked out.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: pistole@ebtech.net
Date: 1/20/05 10:52

Edgars Šmits: < Zinu ka tu esi lidošanas entuziasts un tādēļ varbūt zināsi par šādām lietām, bet vai mums pārejiem būtu jāzin kurš Daley's bija pie šprices? >

Labrīt Edgar!

Ja nezini, mana "draudzīgā" vārdu izmaiņa ar Juri turpinās jau gandrīz sešus gadus. Man, un iespējams daudziem citiem, ir galīgi apnicis lasīt Jura ieteikumu par vēstulīšu sūtīšanu Latvijas avīzēm, sakarā ar vēlēšanu likuma ievērošanu. Kāpēc gan es nedrī kstu no viņa to pašu prasīt? Nevienam no mums ir spiesta lieta piedalīties sveika diskusijās, satura "Monitors" nav. Ir taču tik viegli nevēlama rakstītāja nelasītu vēstuli izdzēst, kaut vai manu, vai vienk ārši bloķēt saņemšanu.

Neapšaubu ka Juris Žagariņš ir izglītots cilvēks, neskatoties uz to pēc manām domām bieži muld gan.

Zigis.

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 1/20/05 10:52

Pistole rakstija: < Runa bija par Meig's Field, lidlauks uz pussaliņas Mičigan ezerā, spļāviena attālumā no Čikāgas pilsētas centra.>

Tas notika 2003.g. martā, Ričard M. Daley lauza agrak sasniegto vienošanos un vienpersoniski pieņema tadu lemumu, nevienu par to iepriekš pat nebridinot. Ta sakot, amerikaņu demokratijas triumfs ;) Pats interesantakais, ka viņam tik tiešam par to nekas nebija, un lidlauks tagad aizaudzis ar zāli.

http://www.aopa.org/whatsnew/newsitems/2003/03-1-157x.html

Mayor Daley bulldozes Chicago's Meigs Field

http://homepage.interaccess.com/~hollp/Articles/Chicago/Chicago.html

Meigs Field
Harijs

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 1/20/05 11:19

Sveiki!

Zigis Nolūzušais par mani pateica tā:

< Juris Žagariņš ir izglītots cilvēks, neskatoties uz to pēc manām domām bieži muld gan.>

Es gan uzskatu, ka vislielākā muldēšana ir atkratīšanās publikas priekšā no pilsoniskas atbildības pret demokrātijas pamatlikumu, aizbildinoties ar tādām atrunām kā, "Ko tad nu mēs! Mēs jau tikai tādi nolūzušie zari!" vai arī "Ko tad nu mēs! Čikāgas mērs Dēlijs patvaļīgi lika uzart Meig's Field uz pussaliņas Mičigan ezerā, spļāviena attālumā no Čikāgas pilsētas centra!" Vai arī "Ko tad mēs! Mēs jau tikai tādi folkloristi bez formālas izglītības polītikā!"

Juris Zagatins Jaunmodīgais Pogresīvais Liberālais Taisnīgais & Vēl Kaut Kāc Sarkanais Nacikis

== Pietiek. Vairāk nē. Cits ceļš atrodams vai izcērtams.==
/Aija Baltā Mahte/

 

Kas jauns Latvijā?