Noras Kūlas Priedītes godināšana

2005. g. 13. martā

Trimdas draudzes sabiedriskās telpās Bruklainā (Bostonas priekšpilsētā), MA.

Redaktora un dzejnieka Ērika Raistera (1905 - 1967) piemiņas balvu ikgadus piešķir kā atzinību par izcilu rosību un sekmīgu darbību latviešu kultūras jomā, galvenais - žurnalistikā un literatūrā. 2004. gada balva piešķirta bostonietei Norai Kūlai Priedītei. Vairāk kā trīsdesmit gadu tecējumā Nora Kūla ir devusi apceres, kritiku un esejas žurnāliem Treji Vārti, Jaunā Gaita, LaRAs Lapa, Žurnāls (kam bija redaktore), avīzēm Laiks un Latvija Amerikā, kā arī tulkojumus bērnu žurnālam Mazputniņš. Nora Kūla bija arī lektore vai ieviržu vadītāja literatūrā un folklorā 2X2 un 3X3 nometnēs. Viņa bija aktīva līdzdibinātāja un darbiniece Latviešu Rakstnieku apvienības (LaRA) grāmatu klubam, kas savas darbības laikā izdeva 21 grāmatu.

Godināšanas programmā Ērika Raistera fonda priekšniece Eleonora Šturma teica ievadu un Helmi Rožankovska - referātu par Noru Kūlu. Vārdus teica Rita Gāle, Maija Meirāne un Anna Žīgure. Neklātienē piedalījās Voldemārs Avens, Baiba Bičole,  Jānis Krēsliņš. Ingrīda Gutberga deva brīnišķīgu klavierkoncertu.

Uzklikšķiniet uz bildītēm, lai tās palielinātu...

Nora Kūla runā. Pie pults - Helmi Rožankovska.Eleonora Šturma pārdod loterijas biļetesIvars Galiņš, ULdis Bluķis un Juris RaudsepsPriekšplānā Nora KūlaAnna Žīgure un Rasma Birzgale-VītolaEleonora Šturma

Annas Žīgures raksts "Sumina latviešu literatūras daudzinātāju" Latvijas Vēstnesī trešdien 23. martā

Kas jauns Latvijā?