Re: Pašvaldību vēlēšanas

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 3/13/05 4:35

Pašvaldību vēlēšanu provizoriskie rezultāti:

http://www.pv2005.cvk.lv/pvrez/ 

Rīgā gan pašlaik (svētdien 13. marta priekšpusdienā) balsis saskaitītas vēl tikai 22 no 158 iecirkņiem.

Harijs

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 3/13/05 8:19

Interesanti, ka pašreiz (15:15) minētajā CVK lapā iecirkņu skaits Rīgā, kuros jau ir saskaitītas balsis, samazinājies no 22 uz 14 no 158. Nez, ko tas varetu nozīmēt... :-(

Harijs

 

 

 

From: aiviskip@nycap.rr.com
Date: 3/13/05 8:21

Paldies, Harij par šo izcili informatīvo avotu! Varēju apskatīt detaļās, kas noticis Jaungulbenes pagastā.

Alvis

 

 

 

From: uldis.matiss@rogers.com
Date: 3/13/05 9:58

Tagad ziņo 144 no 158 iecirkņiem. Plkst. 16: 00 pēc Latvijas laika.

Uldis Matīss

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 3/13/05 9:59

delfos vairākas interesantas analīzes, piem. šī kapēc latvieši neprot sastrādāt & tapēc zaudē. vai kāds negribētu arī Sveikā par to piezīmēt?

arī žēl, kad latvieši & citi kas dzīvo Latvijā nespēj pat runāt viens ar otru lai noturētu/izveidotu lokālās intereses iepretīm lielvarām kurjām savas intereses.

aija

--------

Socialdemokrats, pensionars, 13.03.2005 14:20, 13.03.2005 15:24

Logiski butu,ja socildemokratiskas partijas JL un LSDSP butu koalicija.

-------------------------------------- --------

Cenšos izprast Jūsu logiku un to, kāpēc aiz formālās shēmas nesaskatāt dziļākas lietas. Jaunlaiks un LSDSP ir IDEOLOGISKI PRETINIEKI, ne konkurenti un ne partneri. Mums ir PILNĪGI AŠĶIRĪGI MĒRĶI, bet kopīgs elektorāts šo mērķu sasniegšanai.

Lieta tāda, ka Jaunlaiks patiešām ir sociāldemokrātisks VĀRDOS, savā vēlētājam adresētajā uzrunā. Jūs, kā vērīgs cilvēks, esat pamanījis šo ārējo sociāldemokrātismu. Bet jau aizmirsies, ka Jaunlaiku ideologs Repse publiski un pilnīgi viennozīmīgi noliedza jebkādu sociāldemokrātismu - "Apturēsim, nelaidīsim sociāldemokrātus!" - pirms nesena laika brēc Jaunlaiku ideologs. Vinš ir paveicis solīto - sociāldemokrātiskais elektorāts par labākiem sociāldemokrātiem uzskata Jaunlaiku, nevis LSDSP. Kāpēc Jaunlaiks un LSDSP ir pretinieki? LSDSP apvieno vienkāršos darba cilvēkus un sirmgalvjus (vairākumā latviešus). Pēc sastāva lielā mērā esam senīla (vecišķa) partija, jo jaunāki darba cilvēki cer kaut kā izgrozīties, strādājot ilgākas stundas par mazu samaksu. Kāpēc stāties partijā, ja brīvā laika tāpat ir par maz? Tad nu partijā vairāk stājas sirmgalvji, kuriem laika vairāk, spēka mazāk un sociālās problēmas ir aktuālas. Tātad, LSDSP jau pēc sava biedru sastāva ir piesaistīts sociālai problemātikai. Jaunlaiks apvieno energiskus jaunus cilvēkus ar labu izglītību - šauras "savējo" aprindas, kuras pašas sevi nez kāpēc uzskata par progresīvām. "Progresīvs" ir labs vārds un šie cilvēki ļoti vēlas GŪT SEV visu labāko - labas mašīnas, labu apgērbu, labi apmaksātu darbu, labus nekustamos īpašumus un visu citu, kas reklāmās tik skaisti piestāv jauniem cilvēkiem. BET nelaime ir tā, ka šie labi izglītotie, energiskie cilvēki ir piedzimuši mazliet par vēlu. Ar darbu Latvijā NEVAR nopelnīt turīgumu. Darbs ir lēts, bet labi dzīvot gribas jau jaunībā. Pašlaik "Jaunlaicēniem" ir 28-32 gadi - labākais spēka vecums. Pirms 13-15 gadiem, 1990.-92.g.g., kad tika dalīta lielā manta, Jaunlaicēniem bija 15-17 gadi. Tad viņi vēl pagalmā spēlēja hokeju un mācījās angļu valodu. Vēl daži gadi pagāja labas izglītības iegūšanai ārzemēs. Un te nu mūsu jaunieši ir - visā savā spēka briedumā. Taču mantu jau sadalījuši vecāki biedri, kuriem jau ir 40-50 un vairāk gadi (Tautpartija, Latvijas celš un citas labējās partijas). Tāpēc neapmierinātie jaunieši taisa partiju, kuras uzdevums - pārdalīt mantu taisnīgāk, lai arī Jaunlaicēniem tiek no agrāk privatizētā pīrāga. "Vecie buki" ne ar labu, ne ar spēku savu mantu jaunākajai pāudzei neatdos. Atliek vienīgi ņemt varu vēlēšanās, mainīt likumus un stumt "vecos bukus" malā. "Korumpanti, zagļi, blēži!" - klaigā Jaunlaicēni. Vēlētājs priecājas, jo bagātos "večus" bar un nosoda gudri un energiski jaunieši. Taču Jaunlaiks nesaka, ka risina tikai "savējo" problēmas, kurām nav nekāda sakara ar vēlētāju ikdienas dzīvi un sociālajām problēmām. Tāpēc Jaunlaiks nav sociāldemokrātisks.

Teiktais skan skarbi un ciniski. Bet palūkosimies šeit pat DELFOS - vēl viens diskutētājs saskata vēlēšanās tikai mantas dalīšanas iespēju:

Taskaņi, 13.03.2005 14:22

Aprobežoti bāleliņi viņiem labāk lai krievi pie mums zog! :) Lai tak mūsu tautieši paliek labāk bagātāki beigās tak tāpat pašu tautai paliks :)

-------------------------------------- ------------

Jautājums: Kāpēc vēlētājam svarīgāks par paša dzīvi ir kļuvis Jaunlaika jauniešu uzplaukums? Neticu, ka šie jaunieši vēlētājus apmānīja nejauši. Pārāk laba ir jauniešu izglītība, pārāk savtīgi, nepacietīgi un patmīlīgi ir šie cilvēki. Viņi apzināti runā vienu, bet dara citu. Tāpēc Jaunlaiks ir ciniskākais LSDSP politiskais pretinieks.

-------

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 3/13/05 10:15

arī šī piebilde - nu nesaprotu nevarības sajūtu...

nesaprotu kā var pieņemt, ka automātiski dod "savējiem" nevis viskvalificētākiem (protams tiem kas ir lojāli Latvijai) & vispār nesaprotu kā var pasīvi gaidīt lai kāds baro (vai nebaro).

aija

---------

Vot-ta, 13.03.2005 15:42 Iesaku normaliem latviesiem ipasi neuztraukties par Rigas domes velesanas rezultatiem. Protams, visdrizak pie varas tiks cittautiesi kopa ar vietejiem kangariem. Protams, cittautiesi kas bagataki. Latviesus izspiedis no valsts un pasvaldibas parvaldes, latviesu uznemejiem bus gruti laiki. Parasti labi atalgotos uznemuma un valsts darba amatos pienem savejos. Ta ka cittautiesu uznemumi plauks, bet latviesu ne, visiem latviesiem bus relativi grutak atrast labu darbu. Tas pats ar parvalde. Tomer sakarigaka tautas dala ir spejusi izdzivot vel sliktakos apstaklos un pati sarupet sev un saviem berniem iztiku. Japienem ka faktu, ka liela tautas dala nav spejiga ne uz ko vairak, ka lamat visus tautiesus par zagliem un ceret uz pabalstiem, ko atmets no sava galda pie varas esosie cittautiesi. Nu ko, tadi nu mes esam. Pat ja vel soreiz izdosies sastadit labajo vairakumu, pec cetriem gadiem, pateicoties naturalizcijai, vara Riga bus zaudeta. Tomer ir parlieciba, ka tautas normalaka dala ir spejiga pati veidot savu dzivi, neskatoties uz to, kas ir pie varas, un nesamierinasies ar svesa galda pabiram.

--------

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 3/13/05 11:56

Es saprotu, cilvēks ilgstoši ir dzīvojis padomju iekārtā un ta mācīts, bet kā gan Aija var ticēt šādam murgam? Cik gan ilgi izvilks uznēmums (uz komerciāliem pamatiem balstīts), kas ņems darbā tikai "savējos", kas nebūs labi speciālisti? Par valsts un pašvaldību pakalpojumiem gan ir tā kā saka cilvēks, par birokrātu vienmēr iekārto "savējos", bet šo tradiciju ieviesa jau "nacionalās" partijas būdamas pie varas. Par vēlēšanu rezultatiem Rīgā varu teikt tikai vienu, ka es paredzu ļoti politizētu Rīgas domes darbību, bagātu ar skandāliem un populistiskiem izlēcieniem, jo ir nepieciešama plaša "nacionālo" partiju koalicija, lai atturetu promaskaviskos spekus no pretenzijām uz varu. No otras puses, ir ari skaidrs, ka jebkura no lielajam partijam, kas būtu spējīga vienoties ar promaskaviskajiem spekiem tiešam varētu valdit, bet LSDSP pieredze pagajušaja sasaukuma liecina par "polistisko pašnāvību".

Par vislielāko neveiksminieku šais vēlēsanās es uzskatu Tevzemi un brīvību, un tas vinai ir par sodu, ka nevēlējās iepriekšējā sasaukuma stradāt kopā ar LSDSP pie latviskākas rīgas izveides. Par vēlēšanām vispār- es saku, ka viņas bija samērā nedemokrātiskas lielajās pilsētas, pateicoties 5% barjerai, kuras rezultatā Rīgā 16% vēlētāju balsis tiks pārdalītas, vai tiešām mēs vismaz pašvaldibu limenī nevarējām izvairīties no šī matematiskā absurda?

Ar cieņu ..

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 3/13/05 12:23

vai tiešam tas nav skaidrs ko saku?: nesaprotu kā var automātiski dot "savējiem" neievērojot kvalifikācijas.

t.i. esmu PRET nepotisma kā pret nepotisma ir jebkurjš kas atbalsta demokrātiskus principus. esmu PAR sastrādāšanu, NEVIS par etnisko tīrīšanu, zemiskiem aizspriedumiem utt.

kvalificēju PAR lojalitāti, jo dot vislielākam speciālistam kas ir PRET Latvijas valsti ir PRET Latvijas valsts interesēm.

(ar to nedomāju nekādas raganu medības vai lojalitātes īpašas sijāšanas, bet vienkārši faktu, ka ne jau mazās valsts izdzīvošana visiem svarīga bet pat pretēji.)

aija

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 3/13/05 12:26

IZskatot visus cvk materialus visvairak mani parsteidza:

http://www.pv2005.cvk.lv/akt/

Proti, zem* v*l*t*ju aktivitate. Tom*r ir kaut k*das probl*mas ar tiem v*l**anu sarakstiem. V*l*t*ju aktivit*te ir samazin*jusies par 20%. P*d*j* parbaude b*s Saeimas vel**anas, un ja tur b*s ~70% aktivit*te, tad, es ticu ka Juris, m*s mudin*s uzrakst*t ar* k*du v*stuliti par v*l*t*ju sarakstiem.

Ar cie*u ...

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 3/13/05 12:42

vēl piezīme.

Tatyana Ždanoka diezvai nekļūst populārkā par VVF. viņa tiek citēta ārzemju presē & kautkur kādā latviešu portāli redzēju, ka vērtēta Latvijā kā viena no visievērojamākām personām.

nav man šaubas par vijas talantu, inteliģenci, uzņēmību bet Ždanoku par Latvijas Prezidenti vai Premjērministri?

par viņu nebalsotu, jo šķiet kautkāda iemesla dēļ viņai liels garīgi neizlīdzināts neizstrādāts naids pret latviešiem. persona kas nīst kādas zemes pamattautu nav piemērota pārstāvēt tautu.

salīdzinājumā VVFai nav tāds naids pret cittautiešiem - viņa meklējusi vairāk izlīdzinājumus nekā konfrontācijas. kaut tādi kam trūkst naids būtu vairākumā.

aija

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 3/13/05 12:56

Aija, Tu esi naiva. Demokrātija ir tāda, ka - kurš maksā, tas pasūta mūziku. Atšķirībā no nedemokrātijas, kad visu izšķir vardarbība, ieroči, piespiešana, kgb metodes. Protams, ka demokrātija ir labāka. Taču man ir noriebusies nevarības sajūta, tāpat kā daudziem citiem Latvijā, kas tāpat kā es šajās vēlēšanās nepiedalījās. Man ir noriebies, ka ar mani kā vēlētāju manipulē. Var ievēlēt savējos, ne savējos, kvalificētos, ne kvalificētos, lojālos, ne lojālos, iznākums vienalga būs viens un tas pats - tautas kalpu rīcību noteiks vienīgi tie, kam nauda ar maisu. Naudas kalpiem jāsacenšas tikai par to, kurš veiksmīgāk apmuļķos vēlētājus un tiks pie varas, lai pēc tam īstenotu naudīgo intereses.

Krievi nāk! Latvieši apspiež! Tā mūs te Latvijā skalda un valda. Tak skriešus jāskrien uz vēlēšanu iecirkni kā vieniem, tā otriem, lai ievēlētu bruņiniekus, kas aizstāvēs. Aktīvā tauta smuki un glīti ievēl deputātus, kas pec tam vēlētājiem spļauj virsū. Man pietiek! Avansā vairs nebalsošu. Vēlēšanu iecirknī parādīšos tikai tad, kad būs izpildītas šādas prasības:

- ieviests progresīvais ienākuma nodoklis;
- algas un pensijas tādas, lai ne ģimenēm, ne vientuļniekiem nav vajadzīgi pabalsti no pašvaldības;
- izstrādāts un sākts realizēt reāls reģionu attīstības plāns,
- vienlaicīgi iesaldējot sveštautiešiem piederošās Rīgas attīstību.

Tas, kas notiek reģionos, ir vistīrākais genocīds pret latviešu tautu. Jaunatne jau tagad vergo Rietumu valstīs. Un kas gaida nākotnē? Ja te nebūs ražošanas uzņēmumu, tikai tūrisms, puišiem un meitenēm cits nekas neatliks kā būt par bagāto tūristu laika kavētājiem. Vai arī par milzīgu naudu jāpērk dzīvokļi no cittautiehiem Rīgā.

Valsts ir maza, un neprasu daudz.

Ausma

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 3/13/05 1:26

Aija Veldre Beldavs wrote: <nesaprotu kā tas_pats varēja apgriezt otrādi ko teicu. vai tiešam tas nav skaidrs ko saku?: nesaprotu kā var automātiski dot "savējiem" neievērojot kvalifikācijas.>

Bet tas cilv*ks, kura cit*tu, j*s pievienoj*t, apgalvoja pavisam, ko citu - vi** apgalvoja, ka t* ir vien*g* iesp*ja, diskrimin*jot cilv*kus p*c principa "sav*jais" /"sve*ais", k* dz*vot *rti. Mafija t* sakot ;).> t.i. esmu PRET nepotisma kā pret nepotisma ir jebkurjš kas atbalsta demokrātiskus principus. esmu PAR sastrādāšanu, NEVIS par etnisko tīrīšanu, zemiskiem aizspriedumiem utt. Nu tad laiks atbr*vot latvie*us no necie*as pret "krieviski run*jo*iem",

kas c*n*s par sav*m, vi*upr*t taisn*g*m, ties*b*m uz cie*u. kvalificēju PAR lojalitāti, jo dot vislielākam speciālistam kas ir PRET Latvijas valsti ir PRET Latvijas valsts interesēm. (ar to nedomāju nekādas raganu medības vai lojalitātes īpašas sijāšanas, bet vienkārši faktu, ka ne jau mazās valsts izdzīvošana visiem svarīga bet pat pretēji.)

Aijai, k* Latvijas pilsonei (?), nav ties*bas piepras*t v*l k*du papildus lojalit*ti, k* tas ir noteikts latvijas likumos. Un latvijas likumos nav prasita lojalitate (ps. gr*ti p*rbaud*ms lielums), pa*vald*bas str*d*jo**m person*m! Ja Aija dom*, ka Latvijas pilson*ba ir pietiekams lojalit*tes pier*d*jums, tad es gribetu atg*din*t, ka *danokas kundzei ir pilson*ba, bet lojalit*te ir ap*aubama. Turkl*t es mulstu no jaut*jumu, kurs likumdo*anas akts var*tu piepras*t *o lojalitati, jo pilson*bas instrument*rijs t*du neparedz.

Ar cie*u ...

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 3/13/05 1:30

Ausma: < Vēlēšanu iecirknī parādīšos tikai tad, kad būs izpildītas šādas prasības:

ieviests progresīvais ienākuma nodoklis...>

Un no kurienes tā pārliecība, ka tieši progresīvais ienākuma nodoklis, nevis, piemēram, esošā nodokļa sistemātiska iekasēšana, izskaužot t.s. aplokšņu algas, ir panaceja visām sociālajām nelaimēm...

2G

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 3/13/05 2:09

Ausma, es tev stiprā veidā nepiekrītu par atturēšanos no vēlēšanām. tā ir uzdošana, padošanās & citam nododot lēmējtiesības bez mēģināšanas.

tomēr tu esi uzrakstījusi ļoti spēcīgu vēstuli kas nepārprotmi liek saprast kā jūtās ļoti daudzi latvieši uz kurjiem neklausās pat pašas etniskā vadība, kur nu vēl tie kam naids vai nerūpes par latviešiem.

manuprāt šeit ir viena vēstule ko aizsūtīt Dienai (izdzēšot pirmo teikumu, norādi uz mani). patiešām lūdzu lai to dari, jo tikai tā tie kam ir tā nauda sāks saprast cik bezcerīgi jūtās daudzi godīgi cilvēki. parasti jau neuztraucās, ja pašam nav atņemtas cerības & tiesības izņemot, ja tieši iegrūž sejā.

diemžēl pasaule kļūst arvien nejaukāka & tie kas izsakās varbūt tiks uzklausīti bet tie kas klusē noteikti nē.

šķiet krieviem daudz vairāk talants & uzņēmības uz sklajām taktikām, grūstīšanos utt. Zinu tas nav latviešu dabā, bet tāda ir dzīve. nesaprotu, jo ja visbagātākie ir krievi, kā arī trūcīgie - kā nākās, ka šie ir apvienoti mērķos, bet latvieši nē?

atceros kā gadus atpakaļ biju vienā pirmsksolas bērnu Lieldienu olu pilsētas rīkotā meklēšanā. olas bija izkaisītas & sīkiem bija jāmeklē, bet dažas agresīvās mātes pret aizliegumiem pārkrustoja līniju & vilka savus bērnus līdz palīdzot tiem sakravāt olas grozā.

nodomāju - baigais sacensību treniņš nevainīgu bērnu izklaides vietā. redzēju kā daži sīkie atvilkās redzot, ka no viņiem gaidīta sacensība. viena māte pārmeta savam bērnam, ka tas būs dzīvē zaudētājs. simbolisks rituāls...

aija

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 3/13/05 2:28

Ausma: << Vēlēšanu iecirknī parādīšos tikai tad, kad būs izpildītas šādas prasības:
ieviests progresīvais ienākuma nodoklis...>>

2G: <Un no kurienes tā pārliecība, ka tieši progresīvais ienākuma nodoklis, nevis, piemēram, esošā nodokļa sistemātiska iekasēšana, izskaužot t.s. aplokšņu algas, ir panaceja visām sociālajām nelaimēm...>

Kā, tas taču ir loģiski- vajag atņemt tiem, kam ir, un sadalīt tiem, kam nav :)

(Tiesa, tas kaut kur jau ir dzirdēts).

BTW- vecs amerikāņu joks- Kas iznāk, kad bagātā tēvoča mantojumu sadala visiem nabaga radiniekiem?

Atbilde: Vispārēja nabadzība.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

Aim Low, Reach Your Goals, Avoid Disappointment.

Secure Your Cyberspace!

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 3/13/05 2:44

tas_pats: < Nu tad laiks atbr*vot latvie*us no necie*as pret "krieviski run*jo*iem", kas c*n*s par sav*m, vi*upr*t taisn*g*m, ties*b*m uz cie*u.>

jā oponentu nekad nevajag necienīt. minētie krievi ir ultranacionālisti kas grib izplēst krieviski runājošo kultūru pāri krievu robežām citās zemēs, vienalga, ka tās ir mazas & Krievija ir bezgal plaša. lai arī Krievija viņus negrib atpakaļ, viņiem vajadzīgas Mazās Krievijas citu zemēs.

tas nenozīmē, ka latviešiem vai mari tautai vai sibīriešu tautām vai citām ir jānoguļās uz upurpaplātes labprātīgi lai viņus apēstu & vairs nestāvētu "progresa" ceļā.

ja Latvijas tauta zaudē savu valodu, tā zaudē to uz kāda pamata tā izveidojās kā tauta un valsts. Latvija nav Latvija bez latviešu valodas, tā var būt tikai pārtautota kādas citas varas province.

< Aijai, k* Latvijas pilsonei (?), nav ties*bas piepras*t v*l k*du papildus lojalit*ti, k* tas ir noteikts latvijas likumos. Un latvijas likumos nav prasita lojalitate (ps. gr*ti p*rbaud*ms lielums), pa*vald*bas str*d*jo**m person*m! Ja Aija dom*, ka Latvijas pilson*ba ir pietiekams lojalit*tes pier*d*jums, tad es gribetu atg*din*t, ka *danokas kundzei ir pilson*ba, bet lojalit*te ir ap*aubama. Turkl*t es mulstu no jaut*jumu, kurs likumdo*anas akts var*tu piepras*t *o lojalitati, jo pilson*bas instrument*rijs t*du neparedz.>

nekādu papildus lojalitātes zvērastu ne prasu, ne gaidu. godīgs cilvēks ir lojāls pret zemi kas to uztur bet negodīgs cilvēks var zvērēt uz kaudzi Bībelēm, citiem SR, vai karogiem & darīs kā gribēs.

par Ždanoku nebalsotu, jo ar savām rīcībām viņa liek domāt, ka nekompromitējoti kāda sava personīga iemesla dēļ nīst latviešus. protams tā tikai mana uztvere kas var būt nepareiza. tam nav nekāds sakars ar tiesisko.

tiesisks pamats nejolitātei rodās, ja kāds rupjā veidā pārkāpj likumus, piem. iesaistoties terorismā, vai veicinot terorismu vai valsts ar varu apvērsumu.

aija

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 3/13/05 2:59

Uldis: <Kā, tas taču ir loģiski- vajag atņemt tiem, kam ir, un sadalīt tiem, kam nav :)>

ne gluži tā tas ir. kā Ausma norāda disfunkcionālā ir situācija kad labklajības sacensībā latvietis ir pret latvieti. latvieši izkūst pa svešām zemēm. tos atvieto ne jau latvieši pašā zemē.

vienaldzība pret citu labklajību nav raksturīga tautām kam bijusi tūkstošgadīga pieredze tirgošanā & arī tirdzniecībā ir vissekmīgākie.

pēc cilšu domāšanas, arvienu vispirms ir atbildība pret pārējiem ciltī.

šī domāšana arī raksturīga pirmām tautām. irokvoju tautā ēdienu, arī vīriešu medīto, saņem klana mātes & to izdalīja tā, ka visi paēduši. slava (status) nāca no spējas visvairāk gādāt par citiem. savi labumi arī, jo ap šādu cilvēku & viņa projektiem paši drūzmējās citi.

aija

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 3/13/05 3:20

2G: < Un no kurienes tā pārliecība, ka tieši progresīvais ienākuma nodoklis, nevis, piemēram, esošā nodokļa sistemātiska iekasēšana, izskaužot t.s. aplokšņu algas, ir panaceja visām sociālajām nelaimēm...>

Tas ir no pieņēmuma, ka neviens bagātais pie savas turības nav ticis likumīgi. Ja nu vienīgi kāds bārdains vīrs pie sava vekseļa ;-)

Bet progresīvais nodoklis faktiski visvairāk iesitīs tikai labi atalgotajiem vadītājiem un speciālistiem, kamēr īpašnieki to viegli apies. Neredzu iemeslu, kāpēc lai īpašnieks nedzīvotu sava Gernsijas ofšoram piederošā mājā un nebrauktu ar dārgu dienesta auto. Visi labumi ir, bet it kā ne paša. Kam viņam vajag lielus legālos ienēkumus? ;-)

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 3/13/05 3:29

Aija Veldre Beldavs wrote: < vienaldzība pret citu labklajību nav raksturīga tautām kam bijusi tūkstošgadīga pieredze tirgošanā & arī tirdzniecībā ir vissekmīgākie. pēc cilšu domāšanas, arvienu vispirms ir atbildība pret pārējiem ciltī. šī domāšana arī raksturīga pirmām tautām.>

Nu ko,Aija - Tevis minētais taču prasītu mācīšanos no citu pieredzes, bet ... Pat no saviešu pieredzes, kuri varētu klēpjiem pieredzi dzimtajai zemei atdot, nu reti, gauži reti ir kāds kurš Latvijā atzīst, vai gribētu ņemt pretīm. Vienīgo prasību ko īsti mana ir pēc varas. Pēc tūlītējas lielas peļņas, vienalga kādiem līdzēkļiem. Protams, netrūkst labestīgas parādības, bet diemžēl, pagaidām tās ir izņēmumi, un atkopšanās prasīs daudz ilgāku laiku kā to cerējām. Arī mēs tam nebijām gatavi, jo ir ļaunāk kā paši daudzinājām... Ričs.

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 3/13/05 3:43

Ausma wrote: < Man pietiek! Avansā vairs nebalsošu. Vēlēšanu iecirknī parādīšos tikai tad, kad būs izpildītas šādas prasības:

    - ieviests progresīvais ienākuma nodoklis;>

Par progresīvo ienākuma nodokli jau esam daudz runājuši, bet... Izskatās, ka Tu gribi, lai nebūtu bagāto. Bet vai nebūtu labāk, ja nebūtu nabago? ;-)

< algas un pensijas tādas, lai ne ģimenēm, ne vientuļniekiem nav vajadzīgi pabalsti no pašvaldības;>

Jau tagad sociālā nodokļa slogs žņaudz gan darba devējus, gan ņēmējus. Nudien neredzu, ka šim bēdīgajam stāvoklim būs atrisinājums, kamēr latvieši (līdzīgi kā lielākā daļa Eiropas tautu, diemžēl) būs ar nepietiekamu dzimstību, kas nenodrošina pat tautas saglabāšanos. Šodienas strādājošie nodrošina pensijas un pabalstus, bet strādājošo skaits fiziski samazinās ar katru gadu.

Un ne katra alga ir nopelnīta, īpaši valsts iestādēs, kur daudz ir papīru pārkrāmētāju no viena galda stūra uz otru. Vai arī tiem vajadzētu algas pielikt? Drīzāk jau tos vajadzētu no darba atlaist un labāk saglabāt viniem pabalstus algas apmērā, bet lai tik nedara neko, tad valstij un sabiedrībai jau būtu ieguvums ;-)

< izstrādāts un sākts realizēt reāls reģionu attīstības plāns, vienlaicīgi iesaldējot sveštautiešiem piederošās Rīgas attīstību.>

Esmu rīdzinieks, dzīvoju daudzdzīvokļu mājā, un maksāju pilnīgi visus nodokļus. Nekādas aplokšņu algas nesaņemu. Kāpēc mani būtu jāsoda par to, ka dzīvoju Rīgā? Esmu dzimis rīdzinieks, jo mani vecāki te jau dzīvoja. Vai neesmu pelnījis, ka ziemā no manas ielas tiek notīrīts sniegs? Ko esmu noziedzies pret Latviju, lai manā ielā nesalāpītu bedres asfaltā?

< Tas, kas notiek reģionos, ir vistīrākais genocīds pret latviešu tautu. Jaunatne jau tagad vergo Rietumu valstīs.>

Uz rietumiem strādāt brauc bez nacionālās pazīmes. Un "vergot" rietumos bieži vien ir daudzkārt izdevīgāk nekā Latvijā.

< Un kas gaida nākotnē? Ja te nebūs ražošanas uzņēmumu, tikai tūrisms, puišiem un meitenēm cits nekas neatliks kā būt par bagāto tūristu laika kavētājiem. Vai arī par milzīgu naudu jāpērk dzīvokļi no cittautiehiem Rīgā.>

Tādu milzīgu ražošanas uzņēmumu kā senāk, laikam jau vairs te nebūs. Tie laiki izskatās pagājuši. Un ne tikai Latvijā, bet daudzās Eiropas valstīs. Masu ražošana pārceļas uz Ķīnu un apkārtējām valstīm.

Rumpis :)

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 3/13/05 4:06

Aija Veldre Beldavs rakstija: < irokvoju tautā ēdienu, arī vīriešu medīto, saņem klana mātes & to izdalīja tā, ka visi paēduši.>

Un kā šai tautai iet pašlaik? (Nevareju atrast iekš " List of Native American Indian Tribes and Languages", varbut nezinaju, kā pareizi raksta šo vārdu angliski).

Harijs

 

 

 

From: ajaunb@latnet.lv
Date: 3/13/05 4:14

Ausma wrote: < Aija, Tu esi naiva. Demokrātija ir tāda, ka - kurš maksā, tas

>pasūta mūziku. Atšķirībā no nedemokrātijas, kad visu izšķir vardarbība, ieroči, piespiešana, kgb metodes. Protams, ka demokrātija ir labāka. Taču man ir noriebusies nevarības sajūta, tāpat kā daudziem citiem Latvijā, kas tāpat kā es šajās vēlēšanās nepiedalījās. Man ir noriebies, ka ar mani kā vēlētāju manipulē. Var ievēlēt savējos, ne savējos, kvalificētos, ne kvalificētos, lojālos, ne lojālos, iznākums vienalga būs viens un tas pats - tautas kalpu rīcību noteiks vienīgi tie, kam nauda ar maisu. Naudas kalpiem jāsacenšas tikai par to, kurš veiksmīgāk apmuļķos vēlētājus un tiks pie varas, lai pēc tam īstenotu naudīgo intereses.>

Jā, es sirdī varētu piekrist, bet esmu šos uzskatus sevī pārvarējis un tagad man diemžēl jāteic - "Ausma, Tu esi naiva". Mana kaktu politoloģija ir tāda, ka jebkurā sabiedrībā ir neliela elite un liela masa. Elite iestāsta masai, kas tai jādomā, jārunā un jādara, kādas drēbes jāvalkā, kādi seriāli jāskatās, kādi dezodoranti jāpūš padusēs un kāds eiroremonts jātaisa.

Uz šī fona demokrātija ir tikai viena no iespējamām pārvaldes formām, pārvalde var būt arī oligarhiska vai aristokrātiska, var būt starpformas, par to jau Aristotelis skaisti rakstīja "Politikā", bet pārvaldes formai pārmērīgas nozīmes nav, un ilgākā laikā tās cikliski mainās. Mūsdienās visi ķerti uz demokrātiju, kas ir vistīrākā naudas vara, jo pa kājām nemaisās ne varas mantošanas tradīcijas, ne reliģiski apsvērumi.

Bet, ja nu masa grib demokrātiju, - nav problēmu! Elite mīļā miera labad viņai to noorganizē - sadalās partijās un tēlo milžu cīņas. Ar masu tiek manipulēts, un tā ir jābūt; masa nespēj sevi pārvaldīt, un tas viņai nav jādara. Patiesībā arī demokrātijas gribēšanu masai ir iedvesusi elite; citos apstākļos visi varbūt cildinātu monarhiju. Ir tāds nostāsts, ka Krievijā dekabristu sacelšanās laikā vienkāršie ļaudis esot sakūdīti kliegt, ka šie gribot Konstitūciju. Klieguši ar, domājuši, ka tā ir kāda sieviete, kurai būtu jākļūst par carieni. Vai mēs esam citādi? Zīgerists jau aizmirsies?

Andris J.,
Ikšķilē, ar skatu uz dārzu.

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 3/13/05 4:21

<< Aija Veldre Beldavs rakstija: irokvoju tautā ēdienu, arī vīriešu medīto, saņem klana mātes & to izdalīja tā, ka visi paēduši.>>

Harijs: <Un kā šai tautai iet pašlaik? (Nevareju atrast iekš " List of Native American Indian Tribes and Languages", varbut nezinaju, kā pareizi raksta šo vārdu angliski).>

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

An old Indian chief sat in his hut on the reservation, smoking a ceremonial pipe and eyeing two U.S. government officials sent to interview him. "CHief Two Eagles" asked one official, "You have observed the white man for 90 years. You've seen his wars and his material wealth. You've seen his progress, and the damage he's done." The chief nodded in agreement. The official continued, "Considering all these events, in your opinion, where did the white man go wrong?" The chief stared at the government officials for over a minute and then calmly replied, "When white man found the land, Indians were running it. No taxes, no debt, plenty buffalo, plenty beaver, women did all the work, medicine man free, Indian man spent all day hunting and fishing, all night having sex." Then the chief leaned back and smiled. "Only white man dumb enough to think he could improve system like that."

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

My wife came home from the doctor's office and said that he told her she couldn't make love. I've always known this, but how he find out?

Secure Your Cyberspace!

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 3/13/05 4:32

Rumpis: <Un ne katra alga ir nopelnīta, īpaši valsts iestādēs, kur daudz ir papīru pārkrāmētāju no viena galda stūra uz otru. Vai arī tiem vajadzētu algas pielikt? Drīzāk jau tos vajadzētu no darba atlaist un labāk saglabāt viniem pabalstus algas apmērā, bet lai tik nedara neko, tad valstij un sabiedrībai jau būtu ieguvums ;-)>

Un īpaši silti ap sirdi kļūst, kad palasa Delfus, kur šie pie kāda nodokļiem veltīta raksta darba dienas laikā sarakstījuši 1000+ komentārus: "Mēs gan visu naudu saņemam legāli, nekādu aplokšņu, maksājam visus nodokļus, godīji strādājam (lasi- čatojam Delfos)", ne mirkli neiedomājoties, ka mēs maksājam viņiem algas, un arī šos "pilnībā nomaksātos nodokļus" maksā ne viņi, bet UZŅĒMĒJI par viņiem- nu naff ne valstij, ne viņiem nekādas "SAVAS" naudas, izņemot to, kas nodokļu veidā iekasēta no tiem Ausamas nīstajiem personāzjiem, KURI KAUT KO DARA.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"During a recent business trip to Boeing's Everett, Wash., factory, I noticed several 747 and 777 airliners being assembled. Before the engines were installed, huge weights were hung from the wings to keep the planes balanced. The solid-steel weights were bright yellow and marked, "14,000 lbs."

But what I found particularly interesting was some stenciling I discovered on the side of each weight. Imprinted there was the warning: "Remove before flight."

Secure Your Cyberspace!

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 3/13/05 4:41

Ausma wrote: < - tautas kalpu rīcību noteiks vienīgi tie, kam nauda ar maisu. Naudas kalpiem jāsacenšas tikai par to, kurš veiksmīgāk apmuļķos vēlētājus un tiks pie varas, lai pēc tam īstenotu naudīgo intereses.>

BTW, Ausma, negribi izmēģināt savus spēkus uzņēmējdarbībā? Nupat saņēmu tiesu izpildītāja pavēsti par Ls 170 nomaksu VID (lēmums pieņemts 2004. gada februārī) par HVZ ko (sods piespriests manam uzņēmumam, kurš ir likvidēts 2001. gadā (pie kam BEZ KĀDIEM PARĀDIEM JEBKAM, T.SK. VALSTIJ).

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

True wisdom is less presuming than folly. The wise man doubts often, and changes his mind; the fool is obstinate, and doubts not; he knows all things but his own ignorance.
-- Akhenaton--

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 3/13/05 4:48

es pats rakstīju: < BTW, Ausma, negribi izmēģināt savus spēkus uzņēmējdarbībā? Nupat saņēmu tiesu izpildītāja pavēsti par Ls 170 nomaksu VID (lēmums pieņemts 2004. gada februārī) par HVZ ko (sods piespriests manam uzņēmumam, kurš ir likvidēts 2001. gadā (pie kam BEZ KĀDIEM PARĀDIEM JEBKAM, T.SK. VALSTIJ).>

Un kurš man šādos apstākļos var pārmest vēlmi pārsviest savu uzņēmumu uz Tongu, vārtīties tur pludmalē vienalga kādos bruncīšos un no turienes vienlīdz slaidi uzspļaut gan Zjagariņam, gan Latvijas Valstij???

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"It's discouraging to make a mistake, but it's humiliating when you find out you're so unimportant that nobody noticed it." Chuck Daly

Secure Your Cyberspace!

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 3/13/05 4:53

Priekš kam Tonga, ja Gernsija ir tuvāk, kā teiktu kāds bārdains vīrs ar māju pie jūras? ;-)

Rumpis :)

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 3/13/05 5:07

Grensijas klimatā es ar svārciņiem izskatītos muļķīgi, IMHO :) Bet Ausmai- ja nu viņa gadījumā to nav pamanījusi- Tavu pensiju Tev maksā visi Latvijā bāzētie Sveikotāji, izņemot kādu bārdainu vīru, kurš, AFAIK, par savu 29 M vekseli ir pamanījies pilnīgi likumīgi nenomaksāt ne santīma nodokļu.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"Americans who travel abroad for the first time are often shocked to discover that, despite all the progress that has been made in the last 30 years, many foreign people still speak in foreign languages"
-- Dave Barry--

Secure Your Cyberspace!

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 3/13/05 6:24

Sveiki!

Ausmas Tante mēģināja Aijai Baltai Mahtei ieborēt tādu lietu: < Aija, Tu esi naiva. Demokrātija ir tāda, ka - kurš maksā, tas pasūta mūziku. Atšķirībā no nedemokrātijas, kad visu izšķir vardarbība, ieroči, piespiešana, kgb metodes. Protams, ka demokrātija ir labāka. Taču man ir noriebusies nevarības sajūta, tāpat kā daudziem citiem Latvijā, kas tāpat kā es šajās vēlēšanās nepiedalījās.>

Jāā. Skaidrs. Demokrātija ir štrunts tikai mazu atkāpi no totalitārisma un Vēlēšanu likums vēl lielāks štrunts! Gaidīsim uz Tā Kunga labvēlību un uz tautas eventuēlu izglītošanos par daudz fantastiskāku tautu. Gaidīsim uz To Apjomīgo Paketi! Jeb kā Herr Schwaukstē savā laikā izteicās, "Drei - drei und zwei ist finf, eins zu - seks, zwei zu - das ausmacht - gleich schon - schon akt, und zwei noch, is punktum fiks und fertig zehn."

Ausma, Tu esi naīva!

Juris

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 3/13/05 6:51

Juris Zebru Pavēlniex raxtīja: < Jāā. Skaidrs. Demokrātija ir štrunts tikai mazu atkāpi no totalitārisma un Vēlēšanu likums vēl lielāks štrunts! Gaidīsim uz Tā Kunga labvēlību un uz tautas eventuēlu izglītošanos par daudz fantastiskāku tautu. Gaidīsim uz To Apjomīgo Paketi! Jeb kā Herr Schwaukstee savā laikā izteicās, "Drei - drei und zwei ist finf, eins zu - seks, zwei zu - das ausmacht - gleich schon - schon akt, und zwei noch, is punktum fiks und fertig zehn." Ausma, Tu esi naīva!>

Vismaz pēdējā teikumā man Tev jāpiekrīt.

Reti jau tāds priex gadās :)))

A par "apjomīgo paketi" man jāpiekrīt citam Sveikotājam (sorry, neatceros kuram) "Ja vēlēšanas kaut ko mainītu, tās aizliegtu". No sevis varu piebilst- esi droš, augstākminētajā gadījumā tās aizliegtu arī Masačūsetsā. Un Tu varētu rakstīt vēstulītes, cik vien vēlies, visām anglicki raxtošajām sava miestiņa avīzjelēm. Es gan domāju, ka ja Tu to beidzot sapratīsi, mēs satiximies Tongā, abi raibos svārciņos, iejūzēsim pa wiskijam... Un nesāc stāstit, ka Tu blah blah Latvijai. Ja Tu būtu blah blah Latvijai, mēs ar Tevi sen to wiskiju būtu kādā Rīgas krodziņā noprovējuši, nebūtu uz Tongu jāgaida un jāklausās Tavus solījumus pa webkameru savu piķi parādīt.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"Yeah, I love being famous. It's almost like being white, y'know?"
---Chris Rock--

Vai pārfrāzējot immortālo Krisu Roku (lai Jurim nebūtu lieki jāpiepūlas):
"it's almost like being Latvian, yep?"

Secure Your Cyberspace!

 

 

 

From: uldis.matiss@rogers.com
Date: 3/13/05 8:23

Ausma jau daudz neprasa, tikai: <Vēlēšanu iecirknī parādīšos tikai tad, kad būs izpildītas šādas prasības:

  • ieviests progresīvais ienākuma nodoklis;

  • algas un pensijas tādas, lai ne ģimenēm, ne vientuļniekiem nav vajadzīgi pabalsti no pašvaldības;

  • izstrādāts un sākts realizēt reāls reģionu attīstības plāns, vienlaicīgi iesaldējot sveštautiešiem piederošās Rīgas attīstību.>

  • Tikai, lai valdiba, dome, kuru citi iev'el'es bez Ausmas l'idzdal'ibas, izpilda vi'nas pras'ibas. Tas nekas, ka citi v'el'et'aji neprasa proporcion'alu nodok'lu sist'emu un R'igas att'ist'ibas iesald'e'sanu.

    Uldis Mat'iss

     

     

     

     

    From: pistole@ebtech.net
    Date: 3/13/05 8:54

    Uldi, vai tad Ausma prasa vairāk par to kas mums Kanādā jau sen ir? Ja Rīgas rajonā vairākums ir no krievu izcelsmes un līdz ar to demokrātiski balsotāji (izvēlētāji), ko tad citi tur dzīvojošie (latvieši) var sagaidīt vairāk par korupciju?

    Zigis.

     

     

     

     

    From: gailitis@ca.inter.net
    Date: 3/13/05 10:36

    Ausmiņ,

    Turpini sapņot mīļā!! ;o)
    Jauki jau but ja būtu, bet diemžel liekas musu muža to nesaredzesi dzimtene.......
    Iemeslus domaju paša sapratisi, un neklastišu vairak jo nevelos samaitat garastavokli......

    Vilis G. <')))><

    "A democracy is not a society where the majority rules; a democracy is a society in which it is safe to be in the minority."

     

     

     

     

    From: beldavsa@indiana.edu
    Date: 3/13/05 11:59

    << irokvoju tautā ēdienu, arī vīriešu medīto, saņem klana mātes & to izdalīja tā, ka visi paēduši.>>

    Harijs: < Un kā šai tautai iet pašlaik? (Nevareju atrast iekš " List of Native American Indian Tribes and Languages", varbut nezinaju, kā pareizi raksta šo vārdu angliski).>

    Iroquois

    http://www.iroquois.net

    Home=>History=>The Six Nations: Oldest Living Democracy on Earth=>

    Iroquois pārstāvji tika formāli ielūgti Konstitūcijas rakstīšanas laikā & to iespaids ir tiešs uz Amērikas demokrātijas priekšstatiem.

    Iroquois sieviešu tiesības bija iedvesme pirmām amerikāņu feministēm. lai gan Morgan uc nosauca viņu iekārtu par matriarčiju, īsteni jēdziens ir nejēdzīgs, jo matriskā vara = demokrātiska, egalitāra, biarčiska varas līdzsvars pamatots padomes pārrunās. matristiskās sabiedrības iepretīm patriarčālām nav pamatotas uz centralizētu, hirarčisku, autoritāru varu.

    starp citu Iroquois izcēlās kā cīnītāji bet sievietēm piederēja būtībā visa manta sākot ar dzīvojamo ēku & sieviešu padome ievēlēja & varēja atsaukt visus cilšu virsaišus.

    aija

     

     

     

    From: hbush@apollo.lv
    Date: 3/14/05 12:57

    A, latviski tos parasti raksta "irokezi". Vismaz Kupera romanu tulkojumos ;-)

    Harijs

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/14/05 1:08

    Pistole (Zigis) wrote: < Ja Rīgas rajonā vairākums ir no krievu izcelsmes un līdz ar to demokrātiski balsotāji (izvēlētāji), ko tad citi tur dzīvojošie (latvieši) var sagaidīt vairāk par korupciju?>

    Atzīšos, ka šo domu nesapratu. Vai varu palūgt to izvērst un izskaidrot?

    Rumpis :)

     

     

     

    From: arubenis@ix.netcom.com
    Date: 3/14/05 7:43

    Aija: < jā oponentu nekad nevajag necienīt. minētie krievi ir ultranacionālisti kas grib izplēst krieviski runājošo kultūru pāri krievu robežām citās zemēs, vienalga, ka tās ir mazas & Krievija ir bezgal plaša. lai arī Krievija viņus negrib atpakaļ, viņiem vajadzīgas Mazās Krievijas citu zemēs.>

    Vai tad maskaliem jebkada kultura ir? Es domaju ka tie ed savu kartosku, ed voblas, dzer vodku un taisa pleskas. Vai ta ir kul'tura?

     

     

     

    From: beldavsa@indiana.edu
    Date: 3/14/05 8:21

    "maskaļi," kā sapratu agrāk vienojās nav tas pats kā krievi vai krievvalodīgie. apzīmējums ir par īpašu agresīvu pārkultūras parādību kas izmanto dažādas maskas. maskaļa apzīmējumā nav tas kas arī krievu kultūrā izveidojies laika dziļumos par daudzpusīgu savu īpatnējo izveidojumu.

    efekts uz vietējām dzīves izpausmēm ir kā tsunami ļoti īsā laikā iznīcinot kas prasīja gadus tūkstošus dabai izveidot, iznīcinot cilvēku saliņas vienreizējs dabas īpatnējais cilvēces adaptīvo īpašību savienojums. pretēji miermīlīgākām dabas procesām, tas ir strauja nežēlīga postoša procesa.

    ir tie kas saka, labi iztīrīt visu veco, vienalga lai arī tam tūkstošgadīgi izveidojusies identitāti, arvienu sākt no jauna. vienīgi tā tas nenotiek dabā, dzīves formas to starpā kultūras uz reizi neveidojās. arī cilvēka individuālā & kolektīvā kopienas vai cilvēces apziņa nav tāda.

    bez šaubām savienojumi & atdalījumi notiek visur & vislaik bet tas prasa ļoti ilgu laiku lai izveidoties dabas cilvēku kopienu mākslas darbs. ja visu tikai ātrā laikā sakuļ - neatdalās formas kas prasa ilga laika tecējumu lai izveidotos.

    bet šinī gadījumā vienkārši atvieto ar izplētušos monokultūru, nevis kautko dziļāku no alternatīvas kaimiņu kultūras bet visseklāki vieglāko. tas ir kas estētiski ir tik nepatīkami par nevien rietumu komerciālo kultūru bet arī ar citām strauji ar varu uzspiestām parādībām. vietējam nav laiks adaptēties, ieņemt pārkultūrisko sevī, sagremot lai stiprinātu sevi. tas tikai iznīcina kādu stipru nāvējošu ķīmikāliju izveidojusies ilgā laikā dažādību.

    ķīmiskas vai alčīmiskas procesas bez tam nav tikai sastāvs bet kādos apstākļos, kādā laikā savienojās.

    aija

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/14/05 12:54

    Uldis: < negribi izmēģināt savus spēkus uzņēmējdarbībā? Nupat saņēmu tiesu izpildītāja pavēsti par Ls 170 nomaksu VID (lēmums pieņemts 2004. gada februārī) par HVZ ko (sods piespriests manam uzņēmumam, kurš ir likvidēts 2001. gadā (pie kam BEZ KĀDIEM PARĀDIEM JEBKAM, T.SK. VALSTIJ). Un kurš man šādos apstākļos var pārmest vēlmi pārsviest savu uzņēmumu uz Tongu, vārtīties tur pludmalē vienalga kādos bruncīšos un no turienes vienlīdz slaidi uzspļaut gan Zjagariņam, gan Latvijas Valstij???>

    Uldi, acīm redzot februāris ir bijis ražīgs mēnesis. :-) Man no gaisa nokrita nevis 170, bet 280, kopā ar soda uzrēķiniem. Un nevis par 2001., bet 1997.gadu. Tagad kādu laiku būs jāiztiek ar 40 latiem mēnesī, jo trešdaļu - 20 latus - jau martā paspēja atvilkt. Uzņēmējdarbības sākumā man bija mīnusos 700 latu, tad nāca likums par kompensēšanu pa vairākiem gadiem, līdz Repšes nākšanai pie varas man arī neko neprasīja, tāpēc biju pārliecināta, ka nomiršu kā godīga sieviete. :-)

    Tā ka, mīļie bagātnieki, man nav iemesla jūs žēlot un neprasīt progresīvo ienākuma nodokli. :-) Vismaz tas nodoklis netiks atvilkts no jūsu dienišķās maizes.

    Ausma

     

     

     

    From: viksning@georgetown.edu
    Date: 3/14/05 3:19

    Ausmiņ, mīļā sirds, visā pasaulē valdība ir tikušas vaļā no sodošiem progresīvajaiem nodokliem,bet Tu gribi to tagad uzspiest Latvijai. Kā kāds jau minēja, ja valdība sekmīgi iekasēs tos nodoklus kurus izblēdi, tad jau bū progresīvi diezgan. Varu citēt dažus datus no Perkins attistibas ekonomikas ("Development Economics") grāmatas --

    Tanzānijā 75% 984,g, bet 35% 1997.g.
    Bangladešā 60% " , " 25% "
    Bolivijā 40% " , " 13% "
    Brazīlijā 60% " , " 25% "
    Trinidadā-Tobāgo 70% " , " 35% "

    Šie dati ir no 455. lpp. 2001.g. izdotajā versijā. Tagad būs vēl jaunāka.

    Amerikā Reagana valdības laikā samazināja augstāko likmi no 70% līdz 28%, bet tagad Masačuzetas liberāļi ir to atkal uzskrūvējuši aughā līdz 39,3%.

    Uldi, man liels prieks, ka Tu tomēr turpini cept pankūkas. Tu esi viens no vissakarīgākajiem autoriem šini bardakā. Par to paldies no manis!

    -- Juronkulis

    George J Viksnins
    viksning@georgetown.edu

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/14/05 4:04

    Ausma: < Tā ka, mīļie bagātnieki, man nav iemesla jūs žēlot un neprasīt progresīvo ienākuma nodokli. :-) Vismaz tas nodoklis netiks atvilkts no jūsu dienišķās maizes.>

    Tas man atgādina vecu veco anekdoti:

    Nakts. Zem ielas laternas staba kāds vīrs kaut ko ļoti cītīgi meklē. Apstājas garāmgājējs un apvaicājas, ko tas vīrs meklē. Vīrs atbild:

    - Pulksteni pazaudēju :(
    - Kurā vietā?
    - Tur, drusku tālāk.
    - Bet kāpēc to meklē šeit?
    - Šeit ir gaišāks...

    Izskatās, ka arī te tiek meklēts tur kur gaišāks, nevis tur kur pazudis ;-)

     

     

     

    From: Zagarins@stcc.edu
    Date: 3/14/05 4:04

    Sveiki!

    Profesors Dakteris Juronkuli$ta Ausmas Tantei mēģināja elementārās matemātikas ceļā pierādīt, ka visā pasaulē esot atmests progresīvā nodokļa jēdziens pateicoties Dieva mierā nonākušajam ģeniālajam reaganomistam Ronaldam Reaganam, un tad vēl arī stāvus līdz debesīm uzslavēja Uldi Adekvāto, sacīdams:

    < Uldi, man liels prieks, ka Tu tomēr turpini cept pankūkas. Tu esi viens no vissakarīgākajiem autoriem šini bardakā. Par to paldies no manis!>

    Ja Uldis Adekvātais priekš Tevis šai bardakā ir tik sakarīgs, Profesor Dakter, tad taču Roobentehvs priekš Tevis šai bardakā būs gatavais pravietis!

    Juris Neonkuli$ta

    PS Šaubos, vai Uldis Adekvātais savas paša ceptās pankūkas arī pats ēd.

    == and who under these circumstances dares to question my desire to relocate my business to the kingdom of Tonga, there to lounge around on the beach in whatever ministkirt I might choose for myself and to spit on a high trajectory at both Žagariņš and the Latvian state.==

    /Uldis Adekvātais/

     

     

     

    From: mahris@myself.com
    Date: 3/14/05 6:54

    Arturs Rubenis wrote: < Vai tad maskaliem jebkada kultura ir? Es domaju ka tie ed savu kartosku, ed voblas, dzer vodku un taisa pleskas. Vai ta ir kul'tura?>

    Par kultūru - tas vārds ir ietilpīgs. Noteikti esi skolā mācījies par keramikas kultūru, neolīta kultūru un tā tālāk.

    Pirms zākāt kādas ierašas, derētu tās iepazīt. Kāpēc Krievijas prese tik sašutusi par VVF izteikumiem? Nu taču tādēļ, ka katram krievam zināms: pie voblas dzer alu.

    Šodienas Vesķi vēlēšanu reportāžā tipiska ainiņa: sēd divi mužiki pie iecirkņa, paklājuši sniegā biļetenus, uzlikuši vodkas trauciņu un bauda, piekožot sālītu gurķi.

    Gurķi, saproti, gurķi uzkož pie vodkas, nevis voblu.

    Starp citu, palaikam interesanti palasīt tādu presi.

    Vesķi 6 lappuses pilnas ar vēlēšanām. Virsrakstu piemēri:

    Un vēl viena Maskavas ziņa, kas nav ieinteresējusi latvisko presi.

    Vairākas lielas Krievijas avīzes rīko internetā tautas aptauju: Vai Putinam vajadzētu atsaukt VVF sūtīto ielūgumu?

    Rezultāti būs zināmi 18. martā.

    Mahris

     

     

     

    From: pistole@ebtech.net
    Date: 3/14/05 9:47

    Juronkulis: < Varu citēt dažus datus no Perkins attistibas ekonomikas ("Development Economics") grāmatas --

    Šie dati ir no 455. lpp. 2001.g. izdotajā versijā. Tagad būs vēl jaunāka.>

    Sveiks Prof. Viksnin!

    Laikam esmu galigs mulkis un nesaprotu ko progresivs nodoklis nozime. Vai tad apaksejie piemeri ir vienigie kas ilustre progresivu nodokli? Ari man nupat nodoklu norekina laiks ir klat, tabeles ir piesutitas, no tam redzu ka maksajamais nodoklis mainas no gada ienemuma = Federalais no 16 lidz 29 %. Pez ta ir vel provincialais no 6.05 lidz 11.16% no ienakuma.

    Vai lai es uzskatu ka valsts mani apzog ar parak lielu progresivo nodokli, jeb vai Tu to neuzskatri par progresivo? Klat pielieku tabeli attača, apskati pats. Kapec lai mes gudrojam par milonaru nodokliem, mazus cilvecinus ka mani, ari progresivais nodoklis ietekme. Vai ne ta?

    Zigis.

     

     

     

    From: arubenis@ix.netcom.com
    Date: 3/14/05 9:49

    Ausma jau daudz neprasa, tikai: dod, dod, dod. Visu par baltu velti! Ko tur vel purgajies? Nedzirdeji? Dod,dod,dod! Umpapa, umpapa.

    A balsot, nipačom nipaidu. Lai tie maskaviesi nobalso muna vita! Vot, i byus baļa! Ricu-racu paspelesim. I olu idzersem. Umpapa, umpapa.

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 12:18

    Pilnīgi pareizi, Rubenīt, par baltu velti saujiņai ierāvēju Latvijas bagātības nevar atdot. Un uz <<maskaviesi nobalso >> makšķeres es neuzķeršos - uz pievienošanos Krievijai tā kā tā ceļš ir slēgts.

    Ausma

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 1:10

    Juris Neonkuli$ta Juronkuli$tam: < Ja Uldis Adekvātais priekš Tevis šai bardakā ir tik sakarīgs, Profesor Dakter, tad taču Roobentehvs priekš Tevis šai bardakā būs gatavais pravietis!>

    Drusku pazīstot Juronkuli šaubos, vai viņam kāds pravietis ir vajadzīgs, jo viņam pašam prātīga galva uz pleciem ;-)

    < PS Šaubos, vai Uldis Adekvātais savas paša ceptās pankūkas arī pats ēd.>

    Heh, ja neko citu nejauku pateikt neattapi, vismaz šādu "domu" izmocīji? ;-))

    Rumpis :)

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 1:19

    Ausma: < Tā ka, mīļie bagātnieki, man nav iemesla jūs žēlot un neprasīt progresīvo ienākuma nodokli. :-) Vismaz tas nodoklis netiks atvilkts no jūsu dienišķās maizes.>

    Nē nu, latvisko "ja nav man, tad lai nav nevienam" es pamanīju, taču tā arī neatradu pamatojumu, kādēļ uzlikt lielākus nodokļus tiem, kas tos jau maksā, ir labāk nekā piespiest maksāt nodokļus tos, kuri to nedara...

    2G

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 2:03

    Tak tas jau no tās pašas sērijas par meklēšanu tur, kur gaišāks ;-)

    Rumpis :)

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 4:03

    Kamēr nebūs skartas to intereses, kas pasūta mūziku, tikmēr neviens pie aplokšņu algām klāt neķersies.

    Ausma

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 4:03

    Rumpis 13.martā: < Tas ir no pieņēmuma, ka neviens bagātais pie savas turības nav ticis likumīgi. Ja nu vienīgi kāds bārdains vīrs pie sava vekseļa ;-) Bet progresīvais nodoklis faktiski visvairāk iesitīs tikai labi atalgotajiem vadītājiem un speciālistiem, kamēr īpašnieki to viegli apies. Neredzu iemeslu, kāpēc lai īpašnieks nedzīvotu sava Gernsijas ofšoram piederošā mājā un nebrauktu ar dārgu dienesta auto. Visi labumi ir, bet it kā ne paša. Kam viņam vajag lielus legālos ienēkumus? ;-)>

    To, cik jaiekasē no īpašniekiem, cik no labi atalgotajiem darbiniekiem, no kādām summām - tas jānosaka gudrajām galvām. Progresīvais nodoklis taču domāts sabiedrības progresam, nevis bagātnieku aplaupīšanai. Šāda nodokļa trūkums pašlaik Latvijas sabiedrību nevis virza uz attīstību, bet gan rosina saraust vairāk un vairāk bagātības par katru cenu un jebkuriem līdzekļiem.

    Ausma

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 4:03

    Rumpis: < Par progresīvo ienākuma nodokli jau esam daudz runājuši, bet... Izskatās, ka Tu gribi, lai nebūtu bagāto. Bet vai nebūtu labāk, ja nebūtu nabago? ;-)>

    Nav gan manīts, ka progresīvais nodoklis kādā valstī visus būtu pataisījis par nabagiem.

    Rumpis: < Vai neesmu pelnījis, ka ziemā no manas ielas tiek notīrīts sniegs? Ko esmu noziedzies pret Latviju, lai manā ielā nesalāpītu bedres asfaltā?>

    Ausma: Tā ir demagoģija. Iesaldēt Rīgas attīstību nenozīmē ļaut sabrukt tās infrastruktūrai, bet gan nebūvēt tur vairāk debesskrāpjus un jaunus ražošanas objektus. Galvaspilsētai jāattīstās proporcionāli reģionu attīstībai. Bet Repšes valdība uz reģioniem aicināja pārcelties pensionārus. Kāpēc neuzbūvēt kādu debesskrāpi, piemēram, Pļaviņās un nepārcelt uz turieni kaut vai kādu zinātnes institūtu? Citādi - kas tas būs par novada centru, ja tur dzīvos vieni pensionāri.

    Krievu laikā pat mūsu necilajā pagastā bija darbs gan lauksaimniecības, gan mežsaimniecības, gan pārtikas ražošanas, gan enerģētikas speciālistiem, te dzīvoja padsmit zinātņu kandidāti un pat divi zinātņu doktori.

    Ausma

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 4:03

    Uldis: < ... no tiem Ausamas nīstajiem personāzjiem, KURI KAUT KO DARA.>

    Prasīt to, kas pienākas, nenozīmē ienīst.

    Ausma

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 4:04

    Uldis: < Grensijas klimatā es ar svārciņiem izskatītos muļķīgi, IMHO :) Bet Ausmai- ja nu viņa gadījumā to nav pamanījusi- Tavu pensiju Tev maksā visi Latvijā bāzētie Sveikotāji, izņemot kādu bārdainu vīru, kurš, AFAIK, par savu 29 M vekseli ir pamanījies pilnīgi likumīgi nenomaksāt ne santīma nodokļu.>

    Žēl, ka jums redze tik šaura, ka ofšoros saskatāt vienu pašu bārdaini. Es redzu, ka to tur ir lērums, un tas tikai tāpēc, ka viņiem ir faktiskā noteikšana Latvijas likumdošanā. Bet pret ofšoristu privilēģijām jācīnās pašiem uzņēmējiem. Tiesa, ja tik šaurs skatiens, tad jau grūti...

    Ausma

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 4:18

    2G: < Nē nu, latvisko "ja nav man, tad lai nav nevienam" es pamanīju, taču tā arī neatradu pamatoju, kādēļ uzlikt lielākus nodokļus tiem, kas tos jau maksā, ir labāk nekā piespiest maksāt nodokļus tos, kuri to nedara...>

    Jā, nabadziņi, ja no pirmā tūktsoša mēneša peļņas liekus 5 latus samaksās, pagalam būs... Taču vēl ir izeja - nobankrotēt, un nemaksāt miljoniem nodokļus vispār, SIA jau nav zemnieku saimniecība, no kuras var pēdējo santīmu ar uzviju izspiest.

    Ausma

     

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 4:36

    Ausma: < To, cik jaiekasē no īpašniekiem, cik no labi atalgotajiem darbiniekiem, no kādām summām - tas jānosaka gudrajām galvām.>

    Var jau būt, ka esmu naivs, bet joprojām uzskatu, ka tieši visbagātākajiem ir vislielākās iespējas izvairīties no lielo nodokļu maksāšanas. Izlaižot pirkšanas-pārdošanas un visādu mītisku pakalpojumu papīrus caur ārzonas firmām, visa pelņa paliek tur, un Latvijā formāli uzņēmums knapi savelk galus kopā. Manā ieskatā nodokļu nemaksāšana ir sava veida bizness. Netīrs, noziedzīgs, līdzīgi kā narkotiku tirdzniecība, kontrabanda vai prostitūcija, bet tomēr bizness, jo nodokļos nesamaksātās summas veido ieņēmumus. Un šī biznesa pievilcīgumu nosaka gan nodokļu likmes, gan valsts spēja ar to cīnīties. Un ieviešot progresīvo nodokli mēs nodokļu nemaksāšanas biznesu tikai padarīsim izdevīgāku, un tam pievērsīsies arī tie, kas līdz šim zobus sakoduši tomēr tos nodokļus maksāja. Nu jā, varam jau palielināt VID, Finansu policiju, Ekonomikas policiju, vēl kādas struktūras, bet vai tas palīdzēs? Kādi ir šībrīža rezultāti? Vai ir jau izskaustas "aplokšņu algas", piemēram? Kāpēc izgudrot jaunus nodokļus, ja vēl vecie netiek apmierinoši iekasēti? Kāpēc nepārtraukti domāt jaunus likumus, un novārtā atstāt jau pieņemto likumu ievērošanu?

    Rumpis :)

     

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 4:37

    Ausma: < Jā, nabadziņi, ja no pirmā tūksoša mēneša peļņas liekus 5 latus samaksās, pagalam būs... Taču vēl ir izeja - nobankrotēt, un nemaksāt miļoniem nodokļus vispār, SIA jau nav zemnieku saimniecība, no kuras var pēdējo santīmu ar uzviju izspiest. Progresīvā nodokļa likme ar amplitūdu 0,5%?? Es atvainojos, tas ir pieteikums Mērfija balvai vai kas?>

    Jā, starp citu, cik ir pēdējās aplēses par pelēkā sektora apjomu Latvijas ekonomikā? Kādreiz tika nosaukti 40-50%, tātad, 40-50% no valsts kopbudžeta, sociālo budžetu ieskaitot. Kas, protams, ir sīkums, salīdzinot ar 0,5% amplitūdas progresīvo nodokļa likmi.

    2G

    diplomēts tukšu salmu kūlējs... soore, politologs, bet līdz kaut kam tādam nebūtu spējīgs patstāvīgi aizdomāties. Laikam dzīves pieredzes trūkums :(

     

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 4:50

    Ausma: < Žēl, ka jums redze tik šaura, ka ofšoros saskatāt vienu pašu bārdaini. Es redzu, ka to tur ir lērums, un tas tikai tāpēc, ka viņiem ir faktiskā noteikšana Latvijas likumdošanā. Bet pret ofšoristu...>

    Pag, pag, noteikšana Latvijas likumdošanā taču bija legāli strādājošajiem un nodokļus maksājošajiem uzņēmējiem un darba ņēmējiem?

    Vai tomēr nē, un noteikšana ir offšoros sēdošajiem bārdaiņiem un nebārdaiņiem? Ja tomēr pēdējiem, tad kā viņus viņu offšoros skars progresīvā nodokļa likme?

    2G

     

     

     

    From: uldis@parks.lv
    Date: 3/15/05 4:55

    Ausma: < Prasīt to, kas pienākas, nenozīmē ienīst.>

    Nu re, tur jau ir tā galvenā atsķirība mūsu uzskatos. Tu uzskati, ka Tev "Kaut kas pienākas". Es neuzskatu, ka man pienākas jebkas, izņemot paša nopenīto. Un neceru, ka kāds kādam kaut ko atņems un atdos man. Tas mani stimulē vairāk domāt par darbu un varu droši apgalvot- tā ir daudz auglīgāka nodarbe.

    Lai Jums adekvāta diena :)
    Uldis

    "Pasaule tev neko nav parādā. Tā te bija jau ilgi pirms tevis."

    Secure Your Cyberspace!

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 5:03

    Ausma: < Kamēr nebūs skartas to intereses, kas pasūta mūziku, tikmēr neviens pie aplokšņu algām klāt neķersies.>

    Tātad, mūziku pasūtā legāli nodarbinātie un visus nodokļus maksājošie valsts un privātuzņēmumu darbinieki? Nē nu, būt jau labi.. Tev nerodas sajūta, ka tas kaut kā neštimmē ar pašas iepriekš teikto?

    2G

     

     

     

    From: mahris@myself.com
    Date: 3/15/05 5:29

    Uldis Liepkalns wrote: < Nu re, tur jau ir tā galvenā atsķirība mūsu uzskatos. Tu uzskati, ka Tev "Kaut kas pienākas". Es neuzskatu, ka man pienākas jebkas, izņemot paša nopenīto.>

    Maza nianse.

    Teiktais skanētu ļoti pārliecinoši, ja Tu to bāztu degunā, teiksim, man. Bet Ausma, cik saprotu, ir pensionāre. Viņai tik tiešām kaut kas pienākas, gan no Tevis, gan manis. Cik tieši - par to, protams, varam kaulēties.

    Mahris

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 5:31

    Ausma: < Rumpis: Izskatās, ka Tu gribi, lai nebūtu bagāto. Bet vai nebūtu labāk, ja nebūtu nabago?

    Ausma: Nav gan manīts, ka progresīvais nodoklis kādā valstī visus būtu pataisījis par nabagiem.>

    Te ir pārfrazējums. Progresīvais nodoklis nepadarīs visus par nabagiem, bet pamatīgi samazinās legālo turīgo skaitu.

    < Rumpis: Vai neesmu pelnījis, ka ziemā no manas ielas tiek notīrīts sniegs? Ko esmu noziedzies pret Latviju, lai manā ielā nesalāpītu bedres asfaltā?

    Ausma: Tā ir demagoģija. Iesaldēt Rīgas attīstību nenozīmē ļaut sabrukt tās infrastruktūrai, bet gan nebūvēt tur vairāk debesskrāpjus un jaunus ražošanas objektus.>

    Cik nu zinu, tad valsts tos debesskrāpjus neceļ. Tie visi ir privāti projekti. Tāpat nezinu arī ražošanas objektus, kurus celtu valsts. Bet privātais savu naudiņu skaita, un ja viņam būs loģiskāk un izdevīgāk celt savu noliktavu pie Rīgas robežas, ar pierunāšanu vien neizdosies viņu pārliecināt, ka to vajag celt, piemēram Kandavā, ja kravas viņš saņem caur ostu, un tālāk tās izsūta pircējiem Rīgā.

    < Galvaspilsētai jāattīstās proporcionāli reģionu attīstībai. Bet Repšes valdība uz reģioniem aicināja pārcelties pensionārus. Kāpēc neuzbūvēt kādu debesskrāpi, piemēram, Pļaviņās un nepārcelt uz turieni kaut vai kādu zinātnes institūtu?>

    Ja? Kuru institūtu? Vai mums tādi institūti vēl ir palikušu? Te gan būtu atsevišķs jautājums par valsts atbalstu izglītībai un zinātnei, kas Latvijā ir nožēlojami niecīgs, un iespējams ka ir viszemākais visā ES, bet atgriezīsimies pie institūta. Vai tie zinātnieki arī būs ar mieru pārcelties uz Pļaviņām? Ko viņi tur darīs no darba brīvajā laikā? Vai vietējā pašvaldība būs pretimnākoša? Vai vietējā infrastruktūra ir gatava pieņemt tādu iedzīvotāju pieplūdumu? Vai pietiks skolu, bērnudārzu, dzīvokļu un visa pārējā? Vai nebūs ar steigu jāpaplašina ūdens un kanalizācijas attīrīšanas iekārtas? Tur ir milzums jautājumu, un milzums ar to saistīto izdevumu, kamēr lielākās pilsētās vienīgais mīnuss parasti ir dārgāka zeme būvniecībai. Manuprāt, ar milzu projektiem mēs iebrauksim purvā, un dārgi par to maksāsim. Man šķiet, ka daudz kas tomēr ir atkarīgs arī no vietējās pašvaldības. Kāpēc vienā pagastā viss jūk un brūk, bet blakus pagastā tomēr ir dzīvība? Vai tā pati Pļaviņu vietējā vara ir kaut ko darījusi, lai atdzīvinātu uzņēmējdarbību savā teritorijā? Vai tad viss ir jāgaida no valsts, no centra, no Rīgas vai Briseles?

    < Citādi - kas tas būs par novada centru, ja tur dzīvos vieni pensionāri. Krievu laikā pat mūsu necilajā pagastā bija darbs gan lauksaimniecības, gan mežsaimniecības, gan pārtikas ražošanas, gan enerģētikas speciālistiem, te dzīvoja padsmit zinātņu kandidāti un pat divi zinātņu doktori.>

    Mūsu laiki atšķiras no agrākajiem ar to, ka mazākā problēma parasti ir kaut ko saražot, bet lielākā - atrast tam pircēju. Tāpēc jau ir tās pārdevēju, marketinga un reklāmas speciālistu armijas, kuras daudzi uzskata par tīriem liekēžiem pretstatā ražotājam, bet kuras veic šo ārkārtīgi grūto un nepateicīgo darbu - pārdot. Un ja runājam par zinātniekiem, tad viena lieta ir fundamentālās zinātnes, kur tiešām ir granti, subsīdijas, vienkārši naudas jāatrod, lai zinātne attīstītos vai vismaz neiznīktu, bet otra ir pielietojamie pētījumi. Un kā ir ar tiem otrajiem? Vai pēc tiem ir pieprasījums?

    Rumpis :)

     

     

     

    From: profundis@inbox.lv
    Date: 3/15/05 5:47

    2G Listes wrote: < Progresīvā nodokļa likme ar amplitūdu 0,5%?? Es atvainojos, tas ir pieteikums Mērfija balvai vai kas? Jā, starp citu, cik ir pēdējās aplēses par pelēkā sektora apjomu Latvijas ekonomikā? Kādreiz tika nosaukti 40-50%, tātad, 40-50% no valsts kopbudžeta, sociālo budžetu ieskaitot. Kas, protams, ir sīkums, salīdzinot ar 0,5% amplitūdas progresīvo nodokļa likmi.>

    Apzin*ta faktu sagroz**ana ir specifiska *pa**ba (laikam jau profesion*la). Nodok*u iekas***nu lieliski uzlobotu pas*kums - visp*r*ja *pa*uma deklar**ana (l*dz*gi, k* visp*r*j* izgl*t*ba un soci*l* apdro*in**ana). Lai neb*tu t*, ka p*k**i vien* dien*, vienam "lauku puisim" uzrodas 3 miļoni. Es atminu, kad runa par *o g*ja 90. gadu s*kum*, tad pretarguments bija "rekets" un tamlidz*gas par*d*bas, ar ko m*su valsts kart*bas sargi nesp*ja tikt gal*. Diez k*p*c m*sdien*s par to vairs nerun*... T* sakot, ja tu proti "nopeln*t", tad nevajag no t* kautr*ties ;). P*c tam jau var*s daudz efekt*v*k cin*ties ar nelegaliem biznesiem un nemaks*tiem nodok*iem un dieva d** nesauciet to par iejauk*anos privat*j*s liet*s ;)

    Ar cie*u ...

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 6:07

    Taspats: < Apzin*ta faktu sagroz**ana ir specifiska *pa**ba (laikam jau profesion*la).>

    Ausma teica: Jā, nabadziņi, ja no pirmā tūksoša mēneša peļņas liekus 5 latus

    samaksās...

    Un kur es "apzināti" un "profesionāli" sagrozu faktus? Vai varbūt lasīt un rēķināt nemācēšana ir "apzināta" un "specifiska" tas_pats iezīme?

    2G

     

     

     

    From: Zagarins@stcc.edu
    Date: 3/15/05 6:48

    Sveiki!

    Ausmas Tante atšķirībā no Sveiks kopā sastopajiem žēlabainiem konservatīviem ofšoros saredz veselu lērumu bārdaiņu:

    < Žēl, ka jums redze tik šaura, ka ofšoros saskatāt vienu pašu bārdaini. Es redzu, ka to tur ir lērums, un tas tikai tāpēc, ka viņiem ir faktiskā noteikšana Latvijas likumdošanā.>

    Es no savas puses pašā sveiks kopā redzu veselu lērumu Ausmas Tanšu u.c. Balto Mahšu un Balto Tehvu kas uzskata, ka pilsoniskas atbildības uzņemšanās par demokrātijas pamatlikuma nosargāšanu tautas dzīvē vai nu spēlē sīkuma lomu vai to apdraud to ar bezprecedenta haosa izraisīšanu un samierinās ar Dieva Tā Kunga lūgšanu par tautas pārtapšanu par vēl fantastiskāku tautu un par t.s. Apjomīgo Paketi.

    < Bet pret ofšoristu privilēģijām jācīnās pašiem uzņēmējiem.>

    Tātad - pašam lērumam bārdaiņu, ja? Un kamēr tas nenotiks, jādodas uz dzīvi Tongas vai Grencijas vai kādā citā ķēniņvalstī, skatīties kā Uldis Adekvātais vārtās liedaga smiltīs savā paša izvēlētā minibruncītī?

    Un Rumpis Bezpalīdzīgais drusku pazīdams Profesoru Dakteri Jurokuli$ta man pateica tā:

    < Drusku pazīstot Juronkuli šaubos, vai viņam kāds pravietis ir vajadzīgs, jo viņam pašam prātīga galva uz pleciem ;-)>

    Es diezgan labi pazīstu Profesoru Dakteri Juronkuli$ta, un es nemaz nezšaubos, ka viņš bez kārtīga pravieša nemaz dzīvot nevarētu.

    Juris Neonkuli$ta.

    ==Var jau būt, ka esmu naivs...==
    /Rumpis Bezpalīdzīgais/

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 6:53

    << Drusku pazīstot Juronkuli šaubos, vai viņam kāds pravietis ir vajadzīgs, jo viņam pašam prātīga galva uz pleciem ;-)>>

    Jujris: < Es diezgan labi pazīstu Propfesoru Dakteri Juronkuli$ta, un es nemaz nezšaubos, ka viņš bez kārtīga pravieša nemaz dzīvot nevarētu.>

    Tagad laikam tikai pats Juronkulis var izšķirt mūsu strīdu ;-)

    --

    Rumpis :)

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 6:56

    Latvijā visstraujākais darbaspēka izmaksu pieaugums ES

    Luksemburga, 15.marts, LETA. Vidējās stundas darba izmaksas 25 Eiropas Savienības (ES) valstīs 2004.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, ir pieaugušas par 2,6%.

    Straujākais izmaksu pieaugums no visām ES valstīm ir reģistrēts Latvijā - par 12,7%, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

    Divpadsmit eirozonas valstīs darbaspēka izmaksas ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2003.gada ceturto ceturksni, ir palielinājušās par 2,2%.

    Iepriekšējā ceturksnī 25 ES valstīs bija reģistrēts pieaugums par 2,4% un 12 eirozonas valstīs - par 1,8%.

    Mazākais darbaspēka izmaksu pieaugums pagājušā gada ceturtajā ceturksnī ir bijis Itālijā - par 1,4%, Vācijā - par 1,7%, Nīderlandē - par 2%, Luksemburgā - par 2,5% un Francijā un Zviedrijā - par 2,6%. Savukārt lielākais pieaugums reģistrēts Latvijā - par 12,7%, Slovēnijā - par 12,3%, Lietuvā - par 6,4% un Igaunijā - par 5,3%.

    "Eurostat" aplēsēs vēl nebija iekļauti dati par Beļģiju, Spāniju, Īriju, Ungāriju, Poliju, Grieķiju, Maltu un Kipru.

     

     

    From: uldis@parks.lv
    Date: 3/15/05 7:04

    Mahris: < Bet Ausma, cik saprotu, ir pensionāre. Viņai tik tiešām kaut kas pienākas, gan no Tevis, gan manis. Cik tieši - par to, protams, varam kaulēties.>

    OK, tas nebija uzbrauciens ne Ausmai personīgi, ne pensionāriem vispārīgi, bet Ausmas proponētajai "labumu pārdalīšanas" idejai kā tādai. Un ja es pareizi sapratu, viņas ideja neaprobezjojās ar pensionāriem.

    BTW, es diezgan pamatīgi stutēju savu māti, ar pensiju viņai sanāktu tik īrei un rupmaizei.

    Lai Jums adekvāta diena :)

    Uldis

    Television is the first truly democratic culture - the first culture available to everybody and entirely governed by what the people want. The most terrifying thing is what people do want.

    Clive Barnes

    Secure Your Cyberspace!

     

     

     

    From: tas.pats@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 7:06

    2G Listes wrote: < Un kur es "apzināti" un "profesionāli" sagrozu faktus? Vai varbūt lasīt un rēķināt nemācēšana ir "apzināta" un "specifiska" tas_pats iezīme?>

    Ja tu tiešām esi politilogs, kā sevi dēvē, tad tev ir tīri labi zināms, ka progresīvā nodokļa mērķis nav palienāt nodokļu kopmasu (tas ir iekasēt vairāk), bet gan veicināt darba iespējas visiem. Proti, progresīvais nodoklis, padara neizdevīgi nodarbinat vienu "atbildīgu" personu par 2000 Ls/menesi, bet gan 5 pa 400Ls/menesī. Tā veidojot bāzi, lai visiem būtu iespējas attīstīties un ekonomika varētu izvēleties labākos, jo bez atbilstoša darba savus talantus nepierādīsi. Līdzīgs mērķis ir pensionēšanās vecumuma pazemināšānai. Mūsu valstī viss notiek otrādi.

    Ar cieņu ...

     

     

     

    From: uliss@ibna.org.lv
    Date: 3/15/05 7:27

    Lieliski - viena talantīga un izglītota projektu vadītāja vietā uzdot vadīt vienu projektu 4 vājiem projektu vadītājiem.

    Īsākais ceļš uz bankrotu.

    Ilmārs

     

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 7:35

    Taspats: < ... progresīvais nodoklis, padara neizdevīgi nodarbinat vienu "atbildīgu" personu par 2000 Ls/menesi, bet gan 5 pa 400Ls/menesī. Tā veidojot bāzi, lai visiem būtu iespējas attīstīties un ekonomika varētu izvēleties labākos, jo bez atbilstoša darba savus talantus nepierādīsi. Līdzīgs mērķis ir pensionēšanās vecumuma pazemināšānai. Mūsu valstī viss notiek otrādi.>

    Nu, ja progresīvā nodokļa mērķis nav palielināt nodokļu kopmasu, jeb pavisam vienkārši izsakoties - savākt valstij naudiņu, tad kāpēc gan tas būtu jāievieš, ja to pilnīgi varētu aizstāt ar aizliegumu saņemt/pelnīt vairāk par 500/1000/2000 (katrs var iedomāties te savu skaitli) latiem mēnesī? ;-) Bet nudien nesaprotu, kā tas veicinātu darba iespējas visiem, ja bezdarbs ir relatīvs. Jā, ir daudz cilvēku bez darba, bet ja jāatrod kvalificēts un uzticams darbinieks, tad tā jau ir milzīga problēma, jo derīgie jau kaut kur strādā, bet pieteikties ļoti bieži nāk tādi, kuru kvalifikācijas ir pilnīgi nepietiekamas, vai arī atsauksmes no iepriekšējām darba vietām negatīvas.

    --

    Rumpis :)

     

     

     

    From: tas.pats@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 7:35

    Ilmārs wrote: < Lieliski - viena talantīga un izglītota projektu vadītāja vietā uzdot vadīt vienu projektu 4 vājiem projektu vadītājiem. Īsākais ceļš uz bankrotu.>

    Nu bet katrā gadījumā tu padomāsi (nu nav jau tas obligati) - varbūt tomēr var pieņemt darbā 4. bez pieredzes, nevis maksāt "lielo piķi" - vienam "pieredzes bagātam", kas vairāk domā, kā kaut ko nedarīt, jo viņam jau pietiek. Un bez darba sēdošs cilvēks nekad nekļūs par "pieredzes bagātu" speciālistu :)

    Ar cieņu ...

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 7:37

    Taspats: < Ja tu tiešām esi politilogs, kā sevi dēvē, tad tev ir tīri labi zināms, ka progresīvā nodokļa mērķis nav palienāt nodokļu kopmasu (tas ir iekasēt vairāk), bet gan veicināt darba iespējas visiem. Proti, progresīvais nodoklis, padara neizdevīgi nodarbinat vienu "atbildīgu" personu par 2000 Ls/menesi, bet gan 5 pa 400Ls/menesī. Tā veidojot bāzi, lai visiem būtu iespējas attīstīties un ekonomika varētu izvēleties labākos, jo bez atbilstoša darba savus talantus nepierādīsi. Līdzīgs mērķis ir pensionēšanās vecumuma pazemināšānai. Mūsu valstī viss notiek otrādi.>

    Jā.... Pareizi, labāk paņemt nevis, piemēram, maģistru par, piemēram, 600 Ls/mēn, bet gan divus bakalaurus par 300 Ls/mēn. Vai, vēl labāk, 4 ar vidusskolas izglītību par 150 Ls/mēn. Vai, pavisam labi, 8 ar pamatskolas izglītību par 75 Ls/mēn. Nezinu, kur tu to esi samācījies, bet domugājiens ir vienkārši ģeniāls :]

    2G

    P.S. Tu nepaskaidroji, kur es sagrozīju Ausmas teiktos "faktus".

     

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 7:38

    Ilmārs: < Lieliski - viena talantīga un izglītota projektu vadītāja vietā uzdot vadīt vienu projektu 4 vājiem projektu vadītājiem.>

    :)

    Man kaut kā negribētos lidot lidmašīnā, kuru uz zemes lidojumam ir sagatavojuši "lētie" mehāniķi un kuru pilotē "lētais" pilots ;-)

    --

    Rumpis :)

     

     

     

    From: arubenis@ix.netcom.com
    Date: 3/15/05 7:40

    Mahris: < Un ve'l viena Maskavas zin'a, kas nav ieinterese'jusi latvisko presi. Vaira'kas lielas Krievijas avi'zes ri'ko interneta' tautas aptauju: Vai Putinam vajadze'tu atsaukt VVF su'ti'to ielu'gumu? Rezulta'ti bu's zina'mi 18. marta'.>

    Kads brinums? Tante izrunajusies, nelaidis pari robezas. Nu, kas vainas? A bet es, saprotams, azejos par tiem maskaliem. Griez ka gribi, visi citi vainigi, ne maskali. Un te es nedomaju tikai etniskus kreivinus. Tie cilveki nav vainigi. Mums letiniem ari pulka maskalu. Par proti, tas pats Pics Spicka (jeb ka tur vinu sauc!) Unm turklat Pleksana svainis, vot!~ es par tadu sugu smejos ( ne asaras, ka to dara musu milais zagarinu juruks. Nabaga zens. (Bet vinam smuka xikelite, gluzi ka Pleksanam. Un skumigas acis.) ARis.

     

     

     

     

    From: arubenis@ix.netcom.com
    Date: 3/15/05 7:40

    Aija: < ķīmiskas vai alčīmiskas procesas bez tam nav tikai sastāvs bet kādos apstākļos, kādā laikā savienojās.>

    Zin ko, tu par daudz gudri runa. Paladzini vien sanak. Kas vainas, sakums aizmirstas lasot rakstinu, beigas aizmirstas beigas. Sak, nez ko tas skukis tur atkal sadzejojis. Tira folklora, vairak nekas. ARis.

     

     

     

    From: owl102@aol.com
    Date: 3/15/05 8:04

    Ausma: < Kamēr nebūs skartas to intereses, kas pasūta mūziku, tikmēr neviens

    pie aplokšņu algām klāt neķersies.>

    Aplokšnu alga nekur nepaliks, varbut ies dzilak zem galda, kamer skaidra nauda domines cirkulacijā. Tai pēdas sadzit ir daudz grūtāk, pat neiespējami. Kadreiz varbut pienaks čeku (ne čekas) laiki, kad katrs lats filtrēsies caur bankām un visur atstās pēdas no tiem, kas ap to ir grābstijušies. Tad varēs piedzit nodokļus, progresīvus vai ne, un valstij ienaks nauda ko sķendēt pa īstam. Gunars

     

     

    From: beldavsa@indiana.edu
    Date: 3/15/05 8:16

    jā...

    drošvien var iesākt, ka padomju laiki samaitājuši (pieņemsim) visus ar pārliecību, ka bez krāpšanas dzīvot nav iespējams (jo cik lasu par to laiku nebija arī iespējams). neviens arī brīvprātīgi nedos savu naudu valstij, jo (cik lasu) padomju laiki sabojāja visu brīvprātīgo (voluntēr) jēgu.

    tā tad nav nozīmes gaidīt uz godīgumu.

    iesākt ar vienkāršiem praktiski piespiežamiem likumiem & izrēķināt kas nepieciešams lai likumu jēga piespiežama.

    šeit nav viegli mazam vai viduvējam pelnītājam blēdīties, jo visi banka konti, izdevumi pieejami nodokļu kārtībniekiem pēc vajadzības. ja it kā peln maz, bet braukā apkārt ar dārgu mašīnu, dzīvo lepnā mājā utt. to ievēros.

    aija

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 8:25

    Vai pie Enron arī padomju laiki bija kā vainīgi? Un pie Itāļu piena pārstrādātāja Parmalat? ;-)

    --

    Rumpis :)

     

     

     

    From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
    Date: 3/15/05 8:34

    tas pats rakstīja: <varb**t tom**r var pie*Üemt darb*Ĺ 4. bez pieredzes, nevis maks*Ĺt "lielo piķi" - vienam "pieredzes bag*Ĺtam", kas vair*Ĺk dom*Ĺ, k*Ĺ kaut ko nedar**t, jo vi*Üam jau pietiek.>

    Skaidrs. "Tas pats" domā, ka cilvēks strādā tikai tad, kad viņam vajag naudu. Kad naudas jau pietiek, viņš strādāt vairs negrib. Domāju, ka cilvēku ar šādiem uzskatiem neviens darbā negribētu ņemt, kur nu vēl tādam algu pielikt - nedod, Dievs, viņam varbūt pietiks un viņš vairs nestrādās!

    Pieredze gan rāda, ka kvalificētiem speciālistiem ar plašām zināšanām un pieredzi savs darbs parasti PATĪK un PADODAS. Tieši šis apstāklis arī licis viņiem vairāk censties un ļāvis sasniegt atzīstamu līmeni. Protams, tam līdzi nāk arī savu spēju apzināšanās un vēlme, lai tās tiktu atbilstoši novērtētas. Šādu cilvēku savā uzņēmumā vēlas redzēt ikviens prātīgs darba devējs, turklāt nav jābažījas arī par to, ka algas pielikums vai piemaksa tādu varētu "samaitāt".

    Par to, ka viens kompetents un labi atalgots speciālists ir daudzkārt vērtīgāks par četriem nekompetentiem, kas saņem maz, esmu pārliecinājies visās darbavietās, kurās man nācies strādāt. Protams, ir vērts ņemt apmācībā (par mācekļa algu) arī kādu jaunu censoni, kam vēl nav pieredzes, bet tam jānotiek speciālista vadībā, nevis vienatnē. Tad ir arī izredzes, ka māceklis kādreiz kļūs par tādu pašu speciālistu.

    Taču četri slikti atalgoti neprašas viena profesionāļa vietā - ārprāc!

    Vents

     

     

     

    From: beldavsa@indiana.edu
    Date: 3/15/05 8:51

    Vents: < Taču četri slikti atalgoti neprašas viena profesionāļa vietā - ārprāc!>

    tieši uz tā gan šeit tiecās vismaz zemākos darba līmeņos, jo zemākos līmeņos darās ar tiem kas vismazāk spējīgi kautko par to darīt. xtrēmais sakarā ar cietumiem, garīgi ievainotiem & vispār ar tiem kas kautkādīgi ir atkarīgi bez pašiem savas varas pamata. tajā skaitā paredzami būs penzionāri pēc ne tik ilga laika nākotnē kas nebūs spējuši sarūpēties iepriekši. vēl nopietnāk bāreņi, nabadzīgas vientuļās mātes & bērni nestabilās "ģimenees."

    aija,

     

     

     

    From: tas.pats@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 8:56

    2G Listes wrote: < Jā.... Pareizi, labāk paņemt nevis, piemēram, maģistru par, piemēram, 600 Ls/mēn, bet gan divus bakalaurus par 300 Ls/mēn. Vai, vēl labāk, 4 ar vidusskolas izglītību par 150 Ls/mēn. Vai, pavisam labi, 8 ar pamatskolas izglītību par 75 Ls/mēn. Nezinu, kur tu to esi samācījies, bet domugājiens ir vienkārši ģeniāls >

    :]

    Starp citu, ja tu pamaniji, tad tu neruna par darbu, bet gan par "tituliem". Ir tiešām daudz izdevīgāk, algot 3 ar vidējo izglītību (kurus tev pašam jāapmāca), nevis "karot" ar vienu maģistru, kurš uz katru aicinājumu strādāt atbild ar 10 iemesliem, kāpēc to nevar darīt ;). Pie mūsdienu izglītības kvalitātes, izņemot diplomu, studentiem jau prāta ziņā (tīri profesionāli) nekas derīgs klāt nav nācis. Un nevajag domāt, kā kartīgam padomju cilvekam - progresīvais nodoklis nav pienākums (tā un tikai tā!), bet stimulējošs (veicinošs).

    P.S. Tu nepaskaidroji, kur es sagroziju Ausmas teiktos "faktus". Tu zinot patiesos iemeslus, mēģini iedīdīt Ausmas tanti sev nepieciešamājā lomā, lai lepni varētu vinai piekārt "titulu". Ausmas tante saka, ka progresīvais nodoklis ir vajadzigs, varbūt viņai vēl isti nav skaidrs kāpēc un komplektā ar ko, bet ne jau tāpēc (zinot patiesos iemeslus) drīkst progresīvo nodokli padarīt par 17. gada apvērsuma analogu. Tā ir apzināta demogoģija.

    Ar cieņu ...

     

     

     

    From: tas.pats@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 9:06

    Vents Zvaigzne wrote: < Taču četri slikti atalgoti neprašas viena profesionāļa vietā - ārprāc!>

    Protams, ka tas t* ir. Bet laikmet* kad ar dzenas p*c me*on*gas pe*nas ar jebkuriem l*dzek*iem, pavisam ikdieni*** par*d*ba ir viena profesion**a p*rslogo*ana, lai tikai neb*tu j*t*r*jas cita profesion**a sagatavo*anai, gan jau kad vi*a "resurs" beigsies m*s p*rpirksim no cita uz**muma nepiecie*amo "speci*listu".

    Ar cie*u ....

     

     

     

    From: mahris@myself.com
    Date: 3/15/05 9:57

    Aija: < ... padomju laiki samaitājuši (pieņemsim) visus ar pārliecību, ka bez krāpšanas dzīvot nav iespējams (jo cik lasu par to laiku nebija arī iespējams). neviens arī brīvprātīgi nedos savu naudu valstij, jo (cik lasu) padomju laiki sabojāja visu brīvprātīgo (volunteer) jēgu.>

    Ne pārāk sen kādam ASV ministram iznāca šmuce par kalponi - nelikumīgu emigranti (slapjā mugura, protams, sāņema algu aploksņē). Droši vien ministru bija samaitājusi padomju iekārta, tāpat kā pārējos tūkstošu tūkstošus, kas izmanto lētos meksikāņus, bet netop pieķerti, jo nav tik redzami.

    Mahris

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 10:02

    Divigā vaicā, kur sagrozījis Ausmas faktus. Te jau tas ir - pašā pirmajā vēstulē rakstīju, ka mūziku pasūta tie, kam lielāks maiss ar naudu. Divigā kā kārtīgs profesionālis tūlīt secināja, ka mūziku pasūta tie, kas maksā nodokļus. Ļoti pazīstams paņēmiens. :-) Tiem, kam grūtāk pielec, atkārtošu vēlreiz - mūziku pasūta tie, kas nopērk partijas un deputātus. Ar nodokļu maksāšanu, diemžēl, tam nav nekāda sakara.

    Manuprāt, vislabākais ieteikums ir Gunaram -

    <<Aplokšnu alga nekur nepaliks, varbut ies dzilak zem galda, kamer skaidra nauda domines cirkulacijā. Tai pēdas sadzit ir daudz grūtāk, pat neiespējami. Kadreiz varbut pienaks čeku (ne čekas) laiki, kad katrs lats filtrēsies caur bankām un visur atstās pēdas no tiem, kas ap to ir grābstijušies. Tad varēs piedzit nodokļus, progresīvus vai ne, un valstij ienaks nauda ko sķendēt pa īstam. Gunars>>

    Vai to nesaprot tie, kam nauda ar maisu? Protams, ka saprot, tikai viņiem tas nav izdevīgi, tāpēc imitē darbošanos ar "knābi" un "delnu". Mūsu bankas sen jau gatavas katru latu filtrēt caur banku, un tas izmaksātu daudz lētāk nekā uzturēt iestādes, kas tikai spēlē teātri, nevis cīnās ar korupciju vai citiem likumpārkāpumiem.

    Ausma

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 10:02

    Uldis: < Nu re, tur jau ir tā galvenā atsķirība mūsu uzskatos. Tu uzskati, ka Tev "Kaut kas pienākas". Es neuzskatu, ka man pienākas jebkas, izņemot paša nopenīto.>

    Tu neesi pateicis neko jaunu. :-) Latviešiem sen jau ir pasaka par ragaviņām, ar ko vilkt darbnespējīgos uz mežu. :-)

    Ausma

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 10:02

    Rumpis: < Cik nu zinu, tad valsts tos debesskrāpjus neceļ. Tie visi ir privāti projekti. Tāpat nezinu arī ražošanas objektus, kurus celtu valsts. Bet privātais savu naudiņu skaita, un ja viņam būs loģiskāk un izdevīgāk celt savu noliktavu pie Rīgas robežas, ar pierunāšanu vien neizdosies viņu pārliecināt, ka to vajag celt, piemēram Kandavā, ja kravas viņš saņem caur ostu, un tālāk tās izsūta pircējiem Rīgā.>

    Valstij nav jāceļ, valstij jāgādā, lai celt būtu izdevīgi tur, kur valstij un visiem tās iedzīvotājiem izdevīgi. Ar nodokļu atlaidēm, infrastruktūras sakārtošanu, dažādiem pasākumiem. Pļaviņas pašā Latvijas centrā, dzelzceļš uz trijām debess pusēm, autoceļi tāpat. Kāpēc Rīgai ar debesskrāpjiem jāzaudē sava neatkārtojamā seja? Tāpēc, ka no Pļaviņām ar vilcienu stundu jābrauc, lai tiktu uz operas izrādi? Tāpēc, ka kravām pa dzelzceļu jābrauc cauri Pļaviņām uz Rīgu, uz daudziem saceptajiem objektiem?

    Viss iet galīgi šķērsām, bet cietēji ir reģionu iedzīvotāji, kur pat uz necilo apkopējas vietu ir padsmit pretendentu ar augstāko izglītību.

    Ausma

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 10:02

    Uldis: < BTW, es diezgan pamatīgi stutēju savu māti, ar pensiju viņai sanāktu tik īrei un rupmaizei.>

    Uldi, un to Tu uzskati par normālu lietu? Tas ir pazemojoši, ka cilvēkam par mūža darbu vēl vajadzīga stutēšana. Bērniem pienāktos gādāt tikai par saviem bērniem, tikai tā viņi atmaksā saviem vecākiem par rūpēm. Kādu demogrāfisko sprādzienu varam gaidīt, ja uz bērniem gulstas arī vecāku apgādāšanas nasta.

    Ausma, raksta vēstuli divus palaidņus ganot, trešais mazberns arī vairs nav viens, janvārī tika pie māsiņas

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 10:02

    2G: < Progresīvā nodokļa likme ar amplitūdu 0,5%?? Es atvainojos, tas ir pieteikums Mērfija balvai vai kas? 2G diplomēts tukšu salmu kūlējs... soore, politologs, bet līdz kaut kam tādam nebūtu spējīgs patstāvīgi aizdomāties. Laikam dzīves pieredzes trūkums :( >

    Divigā, profesionāli, vai nebūtu laiks braukt pa citādām dzelzceļa sliedēm? Šīs te līkumus vien met, uz priekšu nemaz netiek.

    Ausma

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 10:02

    Rumpis: < Man kaut kā negribētos lidot lidmašīnā, kuru uz zemes lidojumam ir sagatavojuši "lētie" mehāniķi un kuru pilotē "lētais" pilots ;-)>

    Gribētos, negribētos, bet visi jau nevar kā Rumpis - piedzimt zābakos ar visu maģistra grādu rokās. :-)

    Bet ar to vienu talantīgu projektu vadītāju ir tapat kā ar banku Baltija - šluss, un visa tā būda pagalam, turpretī no četriem aug rezerve.

    Kas mūs ārstēs nākotnē, kad pašreizējie ārsti būs veci, bet jaunie izklīduši pa visu pasauli?

    Ausma

     

     

     

    From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
    Date: 3/15/05 10:04

    Tas pats turpināja: < Protams, ka tas t’ ir. Bet laikmet’ kad ar dzenas p*c me*onÓgas pe*nas ar jebkuriem lÓdzek*iem...>

    Varbūt derētu nedaudz pieklusināt epitetus - ticu, ka daudzi sapņo par "mežonīgu peļņu ar jebkuriem līdzekļiem" (īpaši tie, kas pagaidām vispār nemēģina gūt nekādu peļņu vai tikko sāk to darīt), bet praksē tā izrādās mīts. Ne jau visiem "veicas" kļūt par narkotiku, ieroču vai iekšējo orgānu tirgoņiem, kur šāds rezultāts varbūt arī ir iespējams. Realitāte ir prozaiskāka - jāmēģina nodrošināt izaugsmi un arī peļņu ilgākam laikposmam, protams, cenšoties to izdarīt ar iespējami zemākiem izdevumiem - tāpat ilgtermiņā (augstākas izmaksas sākumā, kuras ved pie zemākām nākotnē, ir izdevīgākas nekā zemākas sākumā, kuras ved pie daudzkārt augstākām nākotnē).

    < pavisam ikdieni•*’ par’dÓba ir viena profesion’*a p’rslogo•ana, lai tikai nebštu j’t*r*jas cita profesion’*a sagatavo•anai, gan jau kad vi*a "resurs" beigsies m*s p’rpirksim no cita uz**muma nepiecie•amo "speci’listu".>

    Esmu strādājis uzņēmumos, kur darba devēji balstījās uz šādu loģiku. Rezultāts - vai nu dzīve viņus piespieda mainīt šo pieeju, vai arī pēc gadiem pieciem firma sāka nīkuļot un beigās netika "ne pašam, ne Sašam". Gan jau arī patlaban daudzi uzņēmumu īpašnieki piekopj šādu kadru politiku, tikai es ar viņiem vairs nesaistos.

    Pārslogots cilvēks ir pārslogots cilvēks - agrāk vai vēlāk viņš sāk strādāt sliktāk. Nemaz nerunājot par iespējamu uzņēmuma izaugsmi un jaunu klientu piesaisti. Speciālista pārpirkšana ir izplatīta parādība, taču dārga - pārpirktajam parasti jāmaksā lielāka alga nekā nupat atlaistajam. Turklāt, atlaižot vienu pārslogotu speciālistu, pārpirktais jau iepriekšējā darbā ir tikpat "izpumpēts", tāpēc nestrādā labāk. Ņemt lētus pusprofesionāļus, izspiest viņus kā citronus un pēc tam nomainīt ar nākamajiem tādiem pašiem - drošs ceļš uz biznesa lejupslīdi, jo visu laiku klibo darbu koordinācija, kvalitāte un nav iespējams nodrošināt pastāvīgu klientu loku. Izdevīgāk ir sākt ar kārtīgiem profesionāļiem un, kad viņu darbā sākas pārslodze, pieņemt viņiem palīgā (un viņu apmācībā) zemāk atalgotus cilvēkus "ar izaugsmes iespējām", kas, biznesam pakāpeniski pieaugot, var kļūt par līdzvērtīgiem speciālistiem. Ja bizness pēkšņi pieaug lēcienveidā, tad jāņem darbā jauns (vai vairāki) augstas klases speciālists.

    Nu tā apmēram. Gan jau kāds darba devējs no sveikotāju vidus (es pats esmu tikai diezgan pieredzējis darba ņēmējs) mani palabos, ja maldos.

    Vents

     

     

     

    From: uldis@parks.lv
    Date: 3/15/05 10:44

    Ausma: < Uldi, un to Tu uzskati par normālu lietu? Tas ir pazemojoši, ka cilvēkam par mūža darbu vēl vajadzīga stutēšana. Bērniem pienāktos gādāt tikai par saviem bērniem, tikai tā viņi atmaksā saviem vecākiem par rūpēm. Kādu demogrāfisko sprādzienu varam gaidīt, ja uz bērniem gulstas arī vecāku apgādāšanas nasta.>

    Nea. par normālu es to neuzskatu. Bet kam sūdzēsies? Sekosim Zjagariņa aicinājumiem un rakstīsim vēstulītes "Aiviekstes ziņām" cerībā, ka tas ko mainīs?

    Lai Jums adekvāta diena :)

    Uldis

    May you live all the days of your life.

    -- Jonathan Swift

    Secure Your Cyberspace!

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 10:47

    < Starp citu, ja tu pamaniji, tad tu neruna par darbu, bet gan par "tituliem". Ir tiešām daudz izdevīgāk, algot 3 ar vidējo izglītību...>

    Okei, labāk nevis viens ar 2 gadu pieredzi par 600 Ls/mēn, bet divi ar 1 gada pieredzi par 300 Ls/mēn vai 4 ar nekādu pieredzi par 150 Ls/mēn? Daudz kas mainījas no šīs temrinu maiņas? Tu esi kādreiz mēģinājis strādāt intelektuāli ietilpīgu darbu, nemaz nerunājot par šāda darba menedzēšanu?

    < domāt, kā kartīgam padomju cilvekam - progresīvais nodoklis nav pienākums (tā un tikai tā!), bet stimulējošs (veicinošs). Tāpat kā...>

    Jop, aploksņu algas un smadzeņu aizplūšanu visnotaļ veicinošs.

    < Tu zinot patiesos iemeslus, mēģini iedīdīt Ausmas tanti sev nepieciešamājā lomā, lai lepni varētu vinai piekārt "titulu". Ausmas tante saka, ka progresīvais nodoklis ir vajadzigs, varbūt viņai vēl isti nav skaidrs kāpēc un komplektā ar ko, bet ne jau tāpēc (zinot patiesos iemeslus) drīkst progresīvo nodokli padarīt par 17. gada apvērsuma analogu. Tā ir apzināta demogoģija.>

    Nē, apzināta demagoģija ir runāt, ka kaut ko vajag, nespējot pamatot, kādēļ vajag.

    2G

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 11:00

    < Divigā vaicā, kur sagrozījis Ausmas faktus. Te jau tas ir - pašā pirmajā vēstulē rakstīju, ka mūziku pasūta tie, kam lielāks maiss ar naudu. Divigā kā kārtīgs profesionālis tūlīt secināja, ka mūziku pasūta tie, kas maksā nodokļus. Ļoti pazīstams paņēmiens. :-) Tiem, kam grūtāk pielec, atkārtošu vēlreiz - mūziku pasūta tie, kas nopērk partijas un deputātus. Ar nodokļu maksāšanu, diemžēl, tam nav nekāda...>

    Jā, man tiešām grūti pielec, kā cilvēks var vispirms apgalvot, ka "mūziku pasūta tie, kam lielāks maiss ar naudu", bet pēc tam uz manu jautājumu, ar ko progresīvā nodokļa ieviešana ir labāka ar nenomaksāto nodokļu labāku iekasēšu, atbild ar, citēju: "Kamēr nebūs skartas to intereses, kas pasūta mūziku, tikmēr neviens pie aplokšņu algām klāt neķersies". No šādas atbildes var secināt divas lietas: vai nu "mūziku pasūta" tie, kas legāli maksā nodokļus, vai arī progresīvais nodoklis kārtējo reizi visvairāk sodīs tos, kuri ir godīgi, bet tiem, kuri nav, nenodarīs nekādus zaudējumus.

    Un pēc tam vēl norāda, ka progresīvais nodoklis sastādīšot 5 latus uz 1000 latiem jeb 0,5%.

    Par tiem pazīstamajiem paņēmieniem - interesanti, cik plaši šajā listē ir izplatīta tradīcija brīdī, kad aptrūkstas argumenti, piesaukt šāda veida frāzes :)

    2G

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 11:00

    << Progresīvā nodokļa likme ar amplitūdu 0,5%?? Es atvainojos, tas ir pieteikums Mērfija balvai vai kas?>>

    Ausma: < Divigā, profesionāli, vai nebūtu laiks braukt pa citādām dzelzceļa sliedēm? Šīs te līkumus vien met, uz priekšu nemaz netiek.>

    Vai 5 no 1000 ir 0,5% vai nav?

    Var nebūtu laiks sakārtot domas un padomāt loģiski, pirms rakstīt?

    2G

     

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 11:24

    Ausma wrote: < Gribētos, negribētos, bet visi jau nevar kā Rumpis - piedzimt zābakos ar visu maģistra grādu rokās. :-)>

    Manā piedzimšanā nebija nekā pārdabīga ;-)

    < Bet ar to vienu talantīgu projektu vadītāju ir tapat kā ar banku Baltija - šluss, un visa tā būda pagalam, turpretī no četriem aug rezerve.>

    Daudzi citi, kuriem bija tikai "parastie" projektu vadītāji, nemaz līdz tai būdai netika ;-)

    < Kas mūs ārstēs nākotnē, kad pašreizējie ārsti būs veci, bet jaunie izklīduši pa visu pasauli?>

    Vai nu mums būs dakteri no Ķīnas, Indijas vai Filipīnām, vai arī mums būs jāklīst pa pasauli savus latviešu dakterus meklējot.

    --

    Rumpis :)

     

     

     

    From: kingga@plu.edu
    Date: 3/15/05 12:59

    Rumpis wrote: < LatvijÄ* visstraujÄ*kais darbaspÄ“ka izmaksu pieaugums ES>

    Ienakumu nevienlidziba Latvija pasreiz ir aprekinata ar Dzini indeka skaitl;i 34, drusku mazak ka Igaunijas 35 (Turcija 46), bet talu aiz saimnieciski attistiam zemem, kur kapitals ir uzkrajies jau ilgaku laikiu.. Nevienlidziba

    attistas tapec, ka dazi atrpod labakus ienakumu avotus, strada vairak, vai

    izmanto savu izglitibu veiklak un izdevigak. Vinu parastie nodokli ir tie, kas cel valsts labklajibu.

    Visu labako, gozedamies pavasar saulite,

    Gundars

     

     

     

     

    From: kingga@plu.edu
    Date: 3/15/05 1:13

    Ausma wrote: < To, cik jaiekasē no īpašniekiem, cik no labi atalgotajiem darbiniekiem, no kādām summām - tas jānosaka gudrajām galvām. Progresīvais nodoklis taču domāts sabiedrības progresam, nevis bagātnieku aplaupīšanai. Šāda nodokļa trūkums pašlaik Latvijas sabiedrību nevis virza uz attīstību, bet gan rosina saraust vairāk un vairāk bagātības par katru cenu un jebkuriem līdzekļiem.>

    Ausma, atliksim pie malas tavu nepieradito, visparigho argumentu, ka turigie velas saraust iespejami daudz naudas. Lai nu ta butu, un tad Latvija butu vairak iekrajumu. Sapelnito naudu zekes neglaba, bet liaz apgroziba.

    Visu labako,

    Gundars

     

     

     

    From: kingga@plu.edu
    Date: 3/15/05 1:22

    Tas Pats: < Bet laikmet* kad ar dzenas p*c me*on*gas pe*nas ar jebkuriem l*dzek*iem, pavisam ikdieni*** par*d*ba ir viena profesion**a p*rslogo*ana, lai tikai neb*tu j*t*r*jas cita profesion**a sagatavo*anai, gan jau kad vi*a "resurs" beigsies m*s p*rpirksim no cita uz**muma nepiecie*amo "speci*listu".>

    Ists specialists ir brivs un daudzkart meklets cilveks, jo vins ar savam zinasanam un iemanam var pacelt savu cepuri umn aiziet uz labaku vietu..

    Visu labako,

    Gundars

     

     

     

     

    From: tas.pats@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 1:47

    2G Listes wrote: < Okei, labāk nevis viens ar 2 gadu pieredzi par 600 Ls/mēn, bet divi ar 1 gada pieredzi par 300 Ls/mēn vai 4 ar nekādu pieredzi par 150 Ls/mēn? Daudz kas mainījas no šīs temrinu maiņas?>

    Jā, jo skaidrs kā dienā, ka viens no tiem kam ir 1 gada pieredze un kam maksa 300Ls/menesi neizturēs un atradīs veidu, kā uzsāk konkurentuzņēmumu ;) Protams, uzņēmmejam tas ir neizdevīgi, bet valstij pavisam cits skatījums. Kamēr tas kam ir 600Ls, ir ko zaudet un diez vai viņš izkustinās savu pak.. hmzs, dzīves rutīnu, lai kaut ko pasāktu!

    < Tu esi kādreiz mēģinājis strādāt intelektuāli ietilpīgu darbu, nemaz nerunājot par šāda darba menedzēšanu?>

    Mēs esam līdzīga tirgus sektora darbinieki ;)

    << domāt, kā kartīgam padomju cilvekam - progresīvais nodoklis nav pienākums (tā un tikai tā!), bet stimulējošs (veicinošs). Tāpat kā...>>

    < Jop, aploksņu algas un smadzeņu aizplūšanu visnotaļ veicinošs.>

    Tas nav arguments, jo arī tagad tas viss notiek, nav ko biedēt, neesmu naivs. Tās nav savienojamas problēmas.

    Ar cieņu ...

     

     

     

    From: tas.pats@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 2:06

    Gundar King wrote: < Ists specialists ir brivs un daudzkart meklets cilveks, jo vins ar savam zinasanam un iemanam var pacelt savu cepuri umn aiziet uz labaku vietu..>

    Teorētiski tas ta ir, bet es gribētu atgādināt seno grieķa (tā kas sēdēja mucā) prozaisko jautājumu - kapēc cilvēki ziedo kropļiem, bet neziedo filosofiem? - tapēc ka par kropli var kļūt visi , bet par filosofu tikai retais.

    Līdzīga situācija ir, it sevišķiki ar intelektuālo darbu - neviens jau isti nevar pateikt, cik tad tāds "intelektuāls darbinieks" atbilst uzņēmuma interesēm (peļnās maksimizēsānai) un vai nevar iztikt ar "lētāku". Latvijā ar augstajām tehnoloģijām nodarboties ir vienkārši entuziasms, jo samaksāt par to te reti kurš ir spējīgs. Kā smejies, nevar ilgi pārtik tikai no "gardumiem", reizēm arī vajag "rupmaizi" paēst, bet uz tās "košļāšanu" ir daudz konkurentu. No otras puses reti kurs šīs nozares "menedžeris" ir spējīgs vispār iedziļinaties tehnoloģijās, kas tāļu parsniedz ikdienas "rupmaizi", līdz ar to novērtējums ir sagaidām neobjektīvs (profesionāli neadekvāts).

    Ar cieņu ...

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 2:09

    << Okei, labāk nevis viens ar 2 gadu pieredzi par 600 Ls/mēn, bet divi ar 1 gada pieredzi par 300 Ls/mēn vai 4 ar nekādu pieredzi par 150 Ls/mēn? Daudz kas mainījas no šīs temrinu maiņas?>>

    Tas Pats: < Jā, jo skaidrs kā dienā, ka viens no tiem kam ir 1 gada pieredze un kam maksa 300Ls/menesi neizturēs un atradīs veidu, kā uzsāk konkurentuzņēmumu ;) Protams, uzņēmmejam tas ir neizdevīgi, bet valstij pavisam cits skatījums. Kamēr tas kam ir 600Ls, ir ko zaudet un diez vai viņš izkustinās savu pak.. hmzs, dzīves rutīnu, lai kaut ko pasāktu!>

    Lai rastos divi uzņēmumi, kuros katrā tiek nodarbināti 4 nekvalificēti tirliņi par niecīgu samaksu? Jā, tas lieliski izskaidro to, kādēļ Latvijas ekonomikā dominē ražošana un pakalpojumi ar niecīgu pievienoto vērtību. Nav jau jēgas iespringt un apgūt kādu nodarbi meistarības līmenī, jo normālu algu jau tāpat nemaksā; un, ja ieviesīs progresīvo nodokli, tā paliks vēl zemāka.

    << Tu esi kādreiz mēģinājis strādāt intelektuāli ietilpīgu darbu, nemaz nerunājot par šāda darba menedzēšanu?>>

    < Mēs esam līdzīga tirgus sektora darbinieki ;)>

    Nu, nu, kas tad tev ir zināms par manu "tirgus sektoru"?

    <<< domāt, kā kartīgam padomju cilvekam - progresīvais nodoklis nav pienākums (tā un tikai tā!), bet stimulējošs (veicinošs). Tāpat kā...>>>

    << Jop, aploksņu algas un smadzeņu aizplūšanu visnotaļ veicinošs.>>

    < Tas nav arguments, jo arī tagad tas viss notiek, nav ko biedēt, neesmu naivs. Tās nav savienojamas problēmas.>

    Interesanti, kā "nav savienojamas problēmas" tādas divas parādības kā algu līmenis un fakts, ka, lasot zemenes Anglijā vai Īrijā, var nopelnīt vairāk nekā šeit, strādājot intelektuālu darbu? Kurā posmā tās ir "nesavienojamas"?

    2G

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 2:18

    2G: < Vai 5 no 1000 ir 0,5% vai nav? >

    Divigā demonstrē augstu profesionālismu - 5 lati pārvērtušies par 0,5%. Ne mans nolūks, ne vajadzība runāt par kaut kādiem noteiktiem procentiem, tas lai paliek ekonomistu, finansistu un grāmatvežu ziņā. Mans nolūks ir pateikt, ka velns nav tik briesmīgs, kā viņu mālē, un maksātāji no progresīvā nodokļa ne izputēs, ne nomirs. Bojā aiziet tie, uz kuriem potenciālie progresīvā nodokļa maksātāji noskatās no augšas kā uz kādiem diedelētājiem - cik cilvēku šoziem nav nosaluši gan uz ielas, palikušie bez pajumtes, gan savā dzīvoklī, jo nav bijis naudas apkurei. Aptiekariem galvenais nav izsniegt slimniekiem ārstu izrakstītās zāles, bet gan kopā ar sirdzēju izrēķināt, kurus medikamentus cilvēks var atļauties pirkt, kurus ne. Latvisko ragaviņu princips darbojas labi, tikai, kā teikts Viļa Svētajos rakstos, nekas uz šīs pasaules nav pastāvīgs, un tie, kas bija pirmie, var kļūt pēdējie, tātad - ragaviņās iekšā...

    Nu nav man bijis nekad žēl, ka cilvēki prot pelnīt. Taču Latvijā pelnīšana, diemžēl, pārvērtusies par pašmērķi, gluži kā sportā - tikai ātrāk, tikai augstāk, tikai tālāk. Visas pārējās vērtības tiek mīdītas kājām. Tāpēc naivi ceru, ka vismaz progresīvais nodoklis varētu iezīmēt kaut kādas robežas cilvēku alkatībai un rosināt ieguldīt naudu ne tikai tālāk pirkšanai un pārdošanai. Viens pazīstams Latvijas uzņēmējs skaidri un gaiši reiz teica - vislabākās iespējas nopelnīt ir nesakārtotā valstī. Saprot, pagāni, arī to, ka paši zāģē zaru, uz kura sēž, tāpēc drebelīgi tikai rauj un rauj, cerot, ka no krītošā zara pēdējā brīdī nospruks nost. Tam vienreiz vajadzētu pielikt punktu.

    Ausma

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 2:20

    Gundars: < Ienakumu nevienlidziba Latvija pasreiz ir aprekinata ar Dzini indeka skaitl;i 34>

    Paldies! Tagad atceros, ka agrāk esmu tādu indeksu dzirdējis. Vai tas ir kur Internetā atrodams? Kāds ir tā precīzais nosaukums pēc kura meklēt?

     

     

     

    From: aabele@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 2:27

    Vai kāds zina, kā mūsu Alnim veicies vēlēšanās?

    Ausma

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 2:35

    Ausma: < Divigā demonstrē augstu profesionālismu - 5 lati pārvērtušies par 0,5%. Ne mans nolūks, ne vajadzība runāt par kaut kādiem noteiktiem procentiem, tas lai paliek ekonomistu, finansistu un grāmatvežu ziņā.>

    Citēju no šodien 11:15 TEVIS (!!!) rakstītās vēstules: "Jā, nabadziņi, ja no pirmā tūksoša mēneša peļņas liekus 5 latus samaksās, pagalam būs", kur TU (!!!) runā par 5 latiem no 1000, tātad, 0,5%.

    < Mans nolūks ir pateikt, ka velns nav tik briesmīgs, kā viņu mālē, un maksātāji no progresīvā nodokļa ne izputēs, ne nomirs.>

    Pastāsti man, ak jel, vienreiz un par visām reizēm, kādēļ progresīvā nodokļa likme ir labāka par esošo nodokļa likmju iekasēšanu no _visiem_, kam tā būtu jāmaksā? Kādēļ palielināt nodokļus tiem, kas jau tos maksā, ir labāk nekā panākt _vienlīdzību_ nodokļu nomaksā? Sasodīc, kā man vēl noformulēt šos jautājumus, lai saņemtu uz tiem atbildi?

    < Nu nav man bijis nekad žēl, ka cilvēki prot pelnīt. Taču Latvijā pelnīšana, diemžēl, pārvērtusies par pašmērķi, gluži kā sportā>

    Emm, mēs šeit šodien visu dienu muti dzesējam par (privātpersonu) _ieņēmumiem_, kurus te daži grib aplikt ar progresīvo likmi, vai par _peļņu_ un nodokli uz to??

    < pazīstams Latvijas uzņēmējs skaidri un gaiši reiz teica - vislabākās iespējas nopelnīt ir nesakārtotā valstī.>

    Tad kādēļ labāk ir palielināt nodokļus tiem, kas tos jau maksā, palielinot vēlmi nemaksāt, nevis SAKĀRTOT nodokļu iekasēšanu, lai nodokļus maksātu VISI, KAM TIE JĀMAKSĀ???

    2G

     

     

     

    From: kingga@plu.edu
    Date: 3/15/05 2:40

    Ausma, nesakartota valsti var vieglak nozagt, nevus stradat. Sekmigai saimnieciskai darbibai nepieciesama sakartotiba, resp. puslidz stabila kartiba un institucjas

    Visu labako,

    Gundars.

     

     

     

    From: kingga@plu.edu
    Date: 3/15/05 2:43

    Rumpis wrote: < Paldies! Tagad atceros, ka agrāk esmu tādu indeksu dzirdējis. Vai tas ir kur Internetā atrodams? Kāds ir tā precīzais nosaukums pēc kura meklēt?>

    Dzini(Gini) indeks bus atrodams UNDP papiros. To parasti censas izmanto socialistiski noskanoti radikali, kas mekele lielaku vienlidzibu. To, protams, ar 5 latiem no 1000 neviens nevar izveidot.

    Visu labako,

    Gundars

     

     

     

    From: tas.pats@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 2:47

    2G Listes wrote: < Lai rastos divi uzņēmumi, kuros katrā tiek nodarbināti 4 nekvalificēti tirliņi par niecīgu samaksu? Jā, tas lieliski izskaidro to, kādēļ Latvijas ekonomikā dominē ražošana un pakalpojumi ar niecīgu pievienoto vērtību. Nav jau jēgas iespringt un apgūt kādu nodarbi meistarības līmenī, jo normālu algu jau tāpat nemaksā; un, ja ieviesīs progresīvo nodokli, tā paliks vēl zemāka.>

    Mazās algas jau progresīvais nodoklis neiespaido, bet visvairāk ķers tos kas ieņem valts amatus ar lieliem ienākumiem , pateicoties šo amatu "politiskajai atbildibai". No otras puses, pec 4 gadiem visiem šiem mazatalgtiem tirliņi bus ar "4 gadu" pieredzi un konkurences dzīti bus bijusi spiesti vai nu celt kvalifikaciju, vai meklēt citu "tirgus sektoru". 2G galīgi netic tirgus ekonomikas priekšrocībām un ļoti labprāt redzētu ariskokrātisku dižciltīgo kastu, un pārejiematveli tikai to vien ka turpinat saņemt bezdarbnieka pabalstu un lasīt zemenes Irija?

    < Interesanti, kā "nav savienojamas problēmas" tādas divas parādības kā algu līmenis un fakts, ka, lasot zemenes Anglijā vai Īrijā, var nopelnīt vairāk nekā šeit, strādājot intelektuālu darbu? Kurā posmā tās ir "nesavienojamas"?>

    Iemesli dažādi. Ij a darbaspēks maksā vairāk nejau tāpēc, ka tur zemenes intelektuālas, bet gan tapec ka paši īri ir aizņemti labāk apmaksātos darbos. Lai būtu labāk apmaksātas darbavietas, vajag veiksmīgus uzņemumus, bet lai butu veiksmīgi ūzņēmumi ir nepieciešamms zināt 'know-how", bet to pa lielai daļai ir iepsejams uzzinat tikai pirms tam strādajot, nevis mācoties universitātē ;) Tagad mums ir slikti, tapec ka netiek maksimāli dotas iespējas strādat jaunajam darbaspēkam, bet gan viņa resursi tiek novadīti uz Patērēšanu, ļaujot "profesionāļiem" suksteties, ka citi uz neko nav spējīgi. Tā sakot, suns uz siena kaudzes. Tā sakot, vajag diskriminet spējīgos lai dotu iespēju mazliet vājākiem, bet varbūt ar lielāku potenciālu parādīt sevi. Kāds tam sakars ar intelektuāla darba vispērējo zemo novērtējumu, ko nosaka pieprasījuma un piedāvājuma attiecība!!

    Ar cieņu ...

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 2:51

    Ausma: < Mans nolūks ir pateikt, ka velns nav tik briesmīgs, kā viņu mālē, un maksātāji no progresīvā nodokļa ne izputēs, ne nomirs.>

    Un visvairāk mani fascinē tas, ka progresīvo ienākuma nodokli, kuru maksā no algām, ar tādu degsmi aizstāv cilvēks, kurš pirms 2 dienām rakstīja, citēju: "algas (...) tādas, lai ne ģimenēm, ne vientuļniekiem nav vajadzīgi pabalsti no pašvaldības".

    Starp citu, jau šobrīd nodoklis no algas reāli ir ap 50%, ja pieskaita to sociālā nodokļa daļu, ko maksā darba devējs.

    Apgalvojumā, ka algu aplikšana ar lielākiem nodokļiem palielinās algas, slēptā "loģika" man personiski nav izzināma.

    Progresīva ienākuma nodokļa sistēma, kas Eiropā ir raksturīga t.s. sociālā tirgus valstīm, piemēram, Skandināvijā, starp citu, tieši paredz plašus un apjomīgus valsts un pašvaldību pabalstus. Un krietna daļa skandināvu šos lielos nodoklus maksā tādēļ, ka ir pārliecināti, ka:

    - atbalsta trūcīgākos sabiedrības locekļus;

    - daļu samaksātā saņem atpakaļ caur pabalstiem un valsts un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem: izglītību, medicību uc.

    - saslimšanas, invaliditātes gadījumā un pensijas vecumā saņems no valsts un pašvaldībām diezgan lielus pabalstus un pensijas.

    Šāds uzskats prasa tādu uzticēšanās līmeni valstij un pašvaldībām, kās pie mums nav iedomājams (skatīt kaut vai jau citēto Ausmas vēstuli). Un to, kā var uzskatu, ka politiķi ir blēži un zagļi, apvienot ar pārliecību, ka no progresīvā nodokļa iekasēto palielināto budžeta ieņēmumu viņi nenokrāps un nenozags, es arī nesaprotu un laikam nekad nesapratīšu.

    2G

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 2:52

    Ausma wrote: < Divigā demonstrē augstu profesionālismu - 5 lati pārvērtušies par 0,5%. Ne mans nolūks, ne vajadzība runāt par kaut kādiem noteiktiem procentiem, tas lai paliek ekonomistu, finansistu un grāmatvežu ziņā.>

    Lai aprēķinātu, ka 5 lati ir 0.5% no 1000 latiem, pietiek ar pamatskolas izglītību, tur augstas profesionalitātes neprasās ;-)

    < Mans nolūks ir pateikt, ka velns nav tik briesmīgs, kā viņu mālē, un maksātāji no progresīvā nodokļa ne izputēs, ne nomirs.>

    Piekrītu. Tie kas varēs (tie turīgākie, īpašnieki un darba devēji), nemaksās, un smiesies par tiem, kas nevarēs nemaksāt (darba ņēmēji, augsti atalgotie speciālisti).

    < Bojā aiziet tie, uz kuriem potenciālie progresīvā nodokļa maksātāji noskatās no augšas kā uz kādiem diedelētājiem - cik cilvēku šoziem nav nosaluši gan uz ielas, palikušie bez pajumtes, gan savā dzīvoklī, jo nav bijis naudas apkurei. Aptiekariem galvenais nav izsniegt slimniekiem ārstu izrakstītās zāles, bet gan kopā ar sirdzēju izrēķināt, kurus medikamentus cilvēks var atļauties pirkt, kurus ne. Latvisko ragaviņu princips darbojas labi, tikai, kā teikts Viļa Svētajos rakstos, nekas uz šīs pasaules nav pastāvīgs, un tie, kas bija pirmie, var kļūt pēdējie, tātad - ragaviņās iekšā...>

    Šie vārdi ir aizkustinoši, bet tie nemaina jau agrāk izteikto - nodoklis, kuru nemaksā, valsts kasi nepapildina. Jau agrāk bija izteikta te doma - vai vērts izdomāt jaunus nodokļus, ja vecie tiek iekasēti nepilnīgi? Turklāt, ja vecie nodokļi tiek iekasēti nepilnīgi, tas ne tikai apzog valsti, bet arī kropļo tirgu, radot nodokļu nemaksātājam nepamatotas priekšrocības.

    < Nu nav man bijis nekad žēl, ka cilvēki prot pelnīt. Taču Latvijā pelnīšana, diemžēl, pārvērtusies par pašmērķi, gluži kā sportā - tikai ātrāk, tikai augstāk, tikai tālāk. Visas pārējās vērtības tiek mīdītas kājām. Tāpēc naivi ceru, ka vismaz progresīvais nodoklis varētu iezīmēt kaut kādas robežas cilvēku alkatībai un rosināt ieguldīt naudu ne tikai tālāk pirkšanai un pārdošanai. Viens pazīstams Latvijas uzņēmējs skaidri un gaiši reiz teica - vislabākās iespējas nopelnīt ir nesakārtotā valstī. Saprot, pagāni, arī to, ka paši zāģē zaru, uz kura sēž, tāpēc drebelīgi tikai rauj un rauj, cerot, ka no krītošā zara pēdējā brīdī nospruks nost. Tam vienreiz vajadzētu pielikt punktu.>

    Vai būt turīgam, pat bagātam ir tikai alkatības rezultāts? Piedāvāju apskatīt man mīļu piemēru - uzņēmumu "SAF Tehnika", kura vairākus īpašniekus es labi pazīstu. Īpašnieki visi ir latviešu inženieri un speciālisti, tagad jau Lato Lapsas grāmatas par 500 Latvijas miļonāriem personāži. Ar savām gaišām galvām

    un prasmīgām rokām vīri no nulles, bez kādām privatizācijām un seritifikātiem radīja uzņēmumu, kas ražo sakaru iekārtas un tās eksportē uz visu pasauli. Arī uz Ķīnu, ja kas ;-) Un rūpnīca viņiem atrodas Rīgā, un tajā ir radītas daudzas darba vietas. Domāju, ka valsts no šī uzņēmuma saņem daudz nodokļu, gan no paša uzņēmuma, gan darbinieniekiem. Kāpēc mums būtu jāsoda īpašnieki, kuri ilgus gadus ir pašaizliedzīgi strādājuši un tikai tagad sāk baudīt sava darba augļus, ar kādiem papildus nodokļiem? Vai vēlamies citiem iespējamiem censoņiem dot signālu, ka Latvija ir uzņēmējdarbībai naidīga vide, un ja viņiem ir perfekta biznesa ideja, lai jau laicīgi pārceļ savu uzņēmumu uz citu, uzņēmējdarbībai draudzīgāku valsti, un maksā nodokļus tai? Vai mēs esam tik bagāti, lai to atļautos?

    --

    Rumpis :)

     

     

     

     

    From: 2g.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 3:02

    < Mazās algas jau progresīvais nodoklis neiespaido, bet visvairāk ķers to skas ieņem valts amatus ar lieliem ienākumiem , pateicoties šo amatu "politiskajai atbildibai".>

    1kārt, tas ir atkarīgs no tā, kādas nodokļa likmju robežas tiks noteiktas. Es personiski šaubos, vai pirmais pakāpiens sāksies no 1000 vai 2000 latiem. Ļooooti šaubos. 2kārt, vai tev nav ienākusi prātā doma, ka šiem amatiem "ar politisko atbildību" algas tiks vienkārši palielinātas, lai segtu reālo ieņēmumu zudumu no nodokļa? Kas nozīmēs papildus nodokļu ieņēmumu no valsts sektora nonāksanu atpakaļ turpat; savukārt privātā sektorā strādājošajiem šī algas daļa būs zaudēta, vismaz uz kādu laiku?

    < No otras puses, pec 4 gadiem visiem šiem mazatalgtiem tirliņi bus ar "4 gadu" pieredzi un konkurences dzīti bus bijusi spiesti vai nu celt kvalifikaciju,>

    Nafig viņiem to darīt, ja, sekojot tavai loģikai, neviens viņiem labākas algas nemaksās, jo pieņem darbā 4 tirliņus pa lēto ir izdevīgāk, nekā 1 vai 2 speciālistus?

    < vai meklēt citu "tirgus sektoru".>

    Kur atkal sākt no apakšas, strādājot par zemu samaksu?

    Pārlasi taču, ko raksti, pirms spiest Send pogu :D

    < 2G galīgi netic tirgus ekonomikas priekšrocībām un ļoti labprāt redzētu ariskokrātisku dižciltīgo kastu, un pārejiematveli tikai to vien ka turpinat saņemt bezdarbnieka pabalstu un lasīt zemenes Irija?>

    Paklau, beidz kabināt man te visādas sūnainas birkas. Jo es varu arī atbildēt, un darīt to pietiekami adekvāti - izglitība tāda, un ne jau šis ir pirmais fleima karš.

    << Interesanti, kā "nav savienojamas problēmas" tādas divas parādības kā algu līmenis un fakts, ka, lasot zemenes Anglijā vai Īrijā, var nopelnīt vairāk nekā šeit, strādājot intelektuālu darbu? Kurā posmā tās ir "nesavienojamas"?>>

    < Iemesli dažādi. Ij a darbaspēks maksā vairāk nejau tāpēc, ka tur zemenes intelektuālas, bet gan tapec ka paši īri ir aizņemti labāk apmaksātos darbos. Lai būtu labāk apmaksātas darbavietas, vajag veiksmīgus uzņemumus, bet lai butu veiksmīgi ūzņēmumi ir nepieciešamms zināt 'know-how", bet to pa lielai daļai ir iepsejams uzzinat tikai pirms tam strādajot, nevis mācoties universitātē ;)>

    Kāda jēga cilvēkam strādāt, ja nav cerību saņemt labāku algu? Skat. augstāk.

    < Tagad mums ir slikti, tapec ka netiek maksimāli dotas iespējas strādat jaunajam darbaspēkam, bet gan viņa resursi tiek novadīti uz Patērēšanu, ļaujot "profesionāļiem" suksteties, ka citi uz neko nav spējīgi. Tā sakot, suns uz siena kaudzes. Tā sakot, vajag diskriminet spējīgos lai dotu iespēju mazliet vājākiem, bet varbūt ar lielāku potenciālu parādīt sevi. Kāds tam sakars ar intelektuāla darba vispērējo zemo novērtējumu, ko nosaka pieprasījuma un piedāvājuma attiecība!!>

    Nu, šis ir vispār bezjēdzīgs vārdu savārstījums. Apgalvojums, ka "jaunajam darbaspēkam" kāds Lielais Ļaunais neļauj strādāt, bet "novirza viņu resursus uz patērēšanu" vien ir ko vērts. Utt.

     

     

     

    From: rumpis.listes@gmail.com
    Date: 3/15/05 3:32

    2G Listes wrote: < Paklau, beidz kabināt man te visādas sūnainas birkas. Jo es varu arī atbildēt, un darīt to pietiekami adekvāti - izglitība tāda, un ne jau šis ir pirmais fleima karš.>

    Jamam ir iestājies Zagariņa sindroms, ar gaišredzību vispārākā pakāpē, kad par visiem vislabāk zina viņu patiesos nodomus, kas akal atļauj birkas piekarināt ;-) A ja racionāli uz to lietu paskatās, tas nozīmē to, ka jamam argumenti ir izbeigušies ;-) Bet vispār jau smieklīgi - austrumi ar rietumiem ir satikušies ;-)

    --

    Rumpis :)

     

     

     

    From: tas.pats@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 3:36

    << Mazās algas jau progresīvais nodoklis neiespaido, bet visvairāk ķers to skas ieņem valts amatus ar lieliem ienākumiem , pateicoties šo amatu "politiskajai atbildibai".>>

    2G Listes wrote:

    < 1kārt, tas ir atkarīgs no tā, kādas nodokļa likmju robežas tiks noteiktas. Es personiski šaubos, vai pirmais pakāpiens sāksies no 1000 vai 2000 latiem. Ļooooti šaubos.>

    Protams, viss ir atkarīgs no likuma prakstiskās izpausmes,nevis simboliskiem risinajumiem.

    < 2kārt, vai tev nav ienākusi prātā doma, ka šiem amatiem "ar politisko atbildību" algas tiks vienkārši palielinātas, lai segtu reālo ieņēmumu zudumu no nodokļa? Kas nozīmēs papildus nodokļu ieņēmumu no valsts sektora nonāksanu atpakaļ turpat; savukārt privātā sektorā strādājošajiem šī algas daļa būs zaudēta, vismaz uz kādu laiku?>

    Un tas liks "privātajā sektora strādājošos" beidzot atmineties par savam pilsoņu pienākumiem kontrolēt valsts iestādes!

    << No otras puses, pec 4 gadiem visiem šiem mazatalgtiem tirliņi bus ar "4 gadu" pieredzi un konkurences dzīti bus bijusi spiesti vai nu celt kvalifikaciju,>>

    < Nafig viņiem to darīt, ja, sekojot tavai loģikai, neviens viņiem labākas algas nemaksās, jo pieņem darbā 4 tirliņus pa lēto ir izdevīgāk, nekā 1 vai 2 speciālistus?>

    Tāpēc, ka viņi bus uzņēmuma līdzdibinātāji un paši noteiks to, cik drīkst "ņemt arā" no uzņēmuma, lai tas nebankrotētu.

    << vai meklēt citu "tirgus sektoru".>>

    < Kur atkal sākt no apakšas, strādājot par zemu samaksu? Pārlasi taču, ko raksti, pirms spiest Send pogu :D>

    Nesapratu, vai tiešām tu tici, ka tirgus saimnieciba visi ir spējigi izturet konkurenci?

    << Iemesli dažādi. Ij a darbaspēks maksā vairāk nejau tāpēc, ka tur zemenes intelektuālas, bet gan tapec ka paši īri ir aizņemti labāk apmaksātos darbos. Lai būtu labāk apmaksātas darbavietas, vajag veiksmīgus uzņemumus, bet lai butu veiksmīgi ūzņēmumi ir nepieciešamms zināt 'know-how", bet to pa lielai daļai ir iepsejams uzzinat tikai pirms tam strādajot, nevis mācoties universitātē ;)>>

    < Kāda jēga cilvēkam strādāt, ja nav cerību saņemt labāku algu? Skat. augstāk.>

    Iztikas pelnīšana, radošā izpausme ... sacensibas kāre galu galā (cenšanās iedzīvoties bagātība) - ir pavisam neatkarīgas lietas no algas lieluma, jo alga ir lieta relatīva pret apkārtējo situāciju.

    << Tagad mums ir slikti, tapec ka netiek maksimāli dotas iespējas strādat jaunajam darbaspēkam, bet gan viņa resursi tiek novadīti uz Patērēšanu, ļaujot "profesionāļiem" suksteties, ka citi uz neko nav spējīgi. Tā sakot, suns uz siena kaudzes. Tā sakot, vajag diskriminet spējīgos lai dotu iespēju mazliet vājākiem, bet varbūt ar lielāku potenciālu parādīt sevi. Kāds tam sakars ar intelektuāla darba vispērējo zemo novērtējumu, ko nosaka pieprasījuma un piedāvājuma attiecība!!>>

    < Nu, šis ir vispār bezjēdzīgs vārdu savārstījums. Apgalvojums, ka "jaunajam darbaspēkam" kāds Lielais Ļaunais neļauj strādāt, bet "novirza viņu resursus uz patērēšanu" vien ir ko vērts.> Utt.

    Ehh, nuja tā vairs nav politologija, bet gan jau socioloģija. Tā sakot cilveks meklē dzīves piepildijumu jebkura gadījumā. Ja nevar profesionāli, var kā "pateretājs". Bet profesionāli viņš nav spejīgs, jo neskatoties uz pat uz to ka viņs nejaušām ir ieguvis labu izglītību un ir ar talantu sava nozarē, vinam nav atbilstoša darba, jo tajā sēd labi iekārtojies "profesionālis" ar 50% potenciālu, bet ar "pieredzi". Protams, ka šis cilveks atmetis ar roku un ies uz citu tirgus sektoru, lai nopelnītu sev un gimenei iztikai. Es ceru, ka tu atminies šo dilēmu iekš J.Podnieka filmas "Vai viegli but jaunam?". Nekas jau nav mainījies, tikai vel pasliktinajies, jo nu jau bez gribas, talanta un sakariem ir vel nepieciešama nauda, lai izsistos.

    Ar cieņu ...

     

     

     

    From: tas.pats@sveiks.lv
    Date: 3/15/05 3:47

    <<< 2G galīgi netic tirgus ekonomikas priekšrocībām un ļoti labprāt redzētu ariskokrātisku dižciltīgo kastu, un pārejiematveli tikai to vien ka turpinat saņemt bezdarbnieka pabalstu un lasīt zemenes Irija?>>>

    2G: << Paklau, beidz kabināt man te visādas sūnainas birkas. Jo es varu arī atbildēt, un darīt to pietiekami adekvāti - izglitība tāda, un ne jau šis ir pirmais fleima karš.>>

    Rumpis: < Jamam ir iestājies Zagariņa sindroms, ar gaišredzību vispārākā pakāpē>

    Tas bija jautājuma formā, ar domu, ka 2G spēs paskaidrot, kāda ir alternatīva, jo man sanāk tieši šādas konsekvences. Un mans uzdevums nav iežmiegt 2G asti bluķī, bet gan atklāt pēc iespējas vairāk šķautnes, lai ja nu kāds no sekotajiem (sarunas "konversacijas" sekotājiem) atgriežas pie šīm domām, būtu nojauta, kur ir asumi. Nedz es, un man domāt arī ne 2G, nav dievi un no mūsu veridikta nekas nemainisies, bet ja piedomās pie šīs probleams pietiekami daudz cilvēku, tad gan var notik pietiekami daudz laba.

    Ar cienu ...

     

     

     

     

    From: Zagarins@stcc.edu
    Date: 3/15/05 4:02

    Sveiki!

    Ausmas Tante Uldim pateica tā: << Tas ir pazemojoši, ka cilvēkam par mūža darbu vēl vajadzīga stutēšana.>>

    Un Uldis Adekvātais atzinās tā:

    <Nea. par normālu es to neuzskatu.>

    Un norauca asariņu, salieca muguriņu un nopūtās tā:

    < Bet kam sūdzēsies? Sekosim Zjagariņa aicinājumiem un rakstīsim vēstulītes "Aiviekstes ziņām" cerībā, ka tas ko mainīs?>

    Nē! Laiks pienācis DARĪŠANAI! Laiks ir cauri RUNĀŠANAI! Pienācis izšķirošais brīdis parādīt piķi, sēsties iekšā Boingā un lidot prom uz Tongas ķēniņvalsti, lai tur vārtītos smiltājā pašu izvēlētos minibruncīšos un raidītu slaidus spļāvienus uz Zjagariņu un uz Latvijas valsti.

    Juris DARĪTĀJS

    < May you live all the days of your life.--Jonathan Swift>

    ==May you quote great quotes and may you not forget the infinite possibilities that are born of faith.==
    /George DOER/

    ==If elections could change anything, they'd outlaw them.==
    /Viesturs Grūtsirdīgais/

     

     

     

    From: alnis@apollo.lv
    Date: 3/15/05 4:09

    Ausma: < Vai kāds zina, kā mūsu Alnim veicies vēlēšanās?>

    Sveiki!

    Ja jau nelielas, tad tas nozimē, ka nevisai. JL Siguldā ieguva tikai vienu mandatu. Domaju, ka skaidrot kadeļ, Jums nebūs interesanti. Mūsu kampaņa bija centralizēta, nostadīta galvenokārt uz Rīgu, tadeļ arī provincēs visur rezzultāti ne visai. Bet jaņem verā, ka piedalāmies pirmo reizi.

    Mani darbi JL ir citi. Pat ja butu ievelets, savu mandati butu atdevis, jo savos gados vairs negribu stradāt kaut kadā rezjimā. Gribu gulēt cik gribu, celties kad gribu un braukt uz maksķeresjanu- kad to vēlos.

    Ceru, ka tagad ari dzirdēsiet?lasīsiet mani biezzjāk.

    Alnis.

     

     

     

    From: arubenis@ix.netcom.com
    Date: 3/15/05 4:47

    Ilmārs: < Lieliski - viena talantīga un izglītota projektu vadītāja vietā uzdot vadīt vienu projektu 4 vājiem projektu vadītājiem. Īsākais ceļš uz bankrotu.>

    Vel vienkarsak butu visu to ievakto nodokli nodot kadai nabagmajai. Lai jau kadiem tantukiem tiek. Un pasiem jaiztiek bez pasvaldibu kopejiem pakalpojumiem. (Lai irst ielas, lai udens krajas noteku vietas.. utt.)

     

     

     

     

    From: arubenis@ix.netcom.com
    Date: 3/15/05 4:47

    < Bet Ausma, cik saprotu, ir pensiona're. Vin'ai tik ties'a'm kaut kas piena'kas, gan no Tevis, gan manis.>

    Kapēc vinai "pienaktos"? Varbut nepienaktos lieki plapat. Tadai domai es piekristu.

     

     

     

     

    From: arubenis@ix.netcom.com
    Date: 3/15/05 4:47

    < P*c tam jau var*s daudz efekt*v* k cin*ties ar nelegaliem biznesiem un nemaks*tiem nodok*iem un dieva d** nesauciet to par iejauk*anos privat*j*s liet*s ;) Ar cie*u ...>

    Lai gan tema ir par pasvaldibu velesanam, saruna nonakusi pie bagatibu sadales. Un tur tas idejas izklausas diezgan aplamas. Bet nu daliet vien. Ja jau tadas lustes. Ar vai bez...

     

    Kas jauns Latvijā?