Re: Ar Krieviju jādraudzējas

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/22/05 5:12AM

http://www.nra.lv/zinas/aktualitate/article.php?id=96297&d=2005-04-22

Agnese MARGĒVIČA

2005-04-22

Bušs uzsvērs, ka ar Krieviju jādraudzējas

Džordžs Bušs, maijā apmeklējot Rīgu, Latvijas amatpersonām uzsvērs nepieciešamību sadarboties ar Krieviju, paziņojusi ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa. Viņa Baltijas valstu vidū izcēlusi Latvijas prezidentes lēmumu doties uz 9. maija svinībām Maskavā, jo tas saskan ar ASV nostāju.

<..>

Šonedēļ, viesojoties Maskavā, K. Raisa skaidrojusi, ka Dž. Buša lēmums apmeklēt Rīgu pirms došanās uz Uzvaras dienas svinībām nav nedraudzīgs žests pret Krieviju. Trešdien, vēl atrazdamās vizītē Maskavā, K. Raisa sniedza interviju Krievijas telekanālam NTV, kur, skaidrojot Dž. Buša lēmumu apmeklēt vairākas postpadomju valstis, uzsvēra: "Gribētu cerēt, ka krievu tauta sapratīs, ka mums ir draudzīgas attiecības ar Latviju un draudzīgas attiecības ar Gruziju. Bet tas nekādā ziņā neizslēdz ne draudzīgas attiecības ar Krieviju, starp ASV un Krieviju vai Krieviju un Gruziju, vai Krieviju un Latviju."

"Tādēļ, kad prezidents [Bušs] dosies uz Latviju un Gruziju, viņš dosies kā šo valstu draugs. Viņš dosies runāt par nepieciešamību sadarboties ar ikvienu, ieskaitot Krieviju, un es domāju, ka tā būs ļoti laba vēsts. Tādēļ es gribētu cerēt, ka krievu cilvēki arī uz to raudzīsies draudzīgā noskaņojumā," paudusi ASV valsts sekretāre. K. Raisa arī izteikusies, ka bijušajām padomju republikām ar Krieviju "vienmēr būs ciešas attiecības dēļ ekonomiskajām un kultūras saitēm".

<...>

 

 

 

From: zdzenis@earthlink.net|
Date: 4/22/05 8:45AM

Nozeloju kad tik agri sveika e-kaste ieskatijos.

Gandrīz sabojāja garstāvokli uz visu dienu.

Margevica nezin starpību starp draudzību un sadarbošanos. Liek vārdus

Buša mutē kas nav taisnība.

Vienoties uz kopīgiem mērķiem but pareizāk teikts.

Z

Ja šeit tik precīzi pieliekam vērību latvieš vārdiem par ko ne arzemes?

Nesaprotu par ko jāmaina un jaizkropļo ipašvardus,. "Raisa" ????

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 4/22/05 9:58AM

Turies, Ziga, nepadodies! Latvieši to vienkārši nevar atļauties. Par to liecina arī Z.Mežavilka raksts Delfi: http://www.delfi.lv/news/comment/comment/article.php?id=10957976

Arī komentāri liecina to pašu! Vēl trakāk: vakar pabeidzu lasīt Jāņa Lejiņa romānu triloģijas "Zīmogs sarkanā vaskā" otro daļu - "Ķēniņš". Traks var pailkt par mūsu tautas likteni domājot: tikai tādēļ ka atrodamies pie Baltijas jūras, starp divām lielvalstīm, tās nepārtraukti plāno un rīkojās lai mūs apspiestu, iznīcinātu.

Atliek spēcināt sevi ar domām ka šī nelaime (ģeogrāfiskais novietojums) mums nodrošinās izcilu nākotni. Dzīve mūs tā būs norūdījuse nepārtrauktos pārbaudījumos, ka mēs būsim spējīgi izturēt nākotnes izdzīvošanas grūtības internacionālisma plūdos, kur daudzas tautas noslīks. Tā tas noticis līdzšinējā vēsturē. Mēs vēl tomēr esam dzīvi - par spīti!!! Nav iemesla kādeļ tas nenotiks arī nākotnē. Vien jāturas!

Daudz laba! Ričs.

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/23/05 9:42AM

Zigrīda: < Nozeloju kad tik agri sveika e-kaste ieskatijos. Gandrīz sabojāja garstāvokli uz visu dienu.....>

Man katru 3 dienu dienu sabojā garstavokli ziņas, ka Amerikas vardarbīgā armija atkal šauj uz cilvekiem, kas ciņas par savas zemes neatkarību, ka imperiskā domāsāna samin tauats tiesības uz panoteikšanos un autonomiju. Un zin, neviens pat nedomā tur neko mainīt. Un es pilnīgi piekrītu, ka raisa (līdzīdzīgi kā Gorbačocva sieva) teica to, ko vina teica - mums ļoti rūgtu patiesību, ka ASV un Krievijas attiecības ir daudz svarīgākas (Krievija liela naftas eksportētāja, ne velti pec šīs vizītes naftas cenas nokritās), nekā attiecības ar puspliku niekkalbīti Latviju.

Richs: < *Turies, Ziga, nepadodies!* Latvieši to vienkārši nevar atļauties.>

Turies, jo kungu tiešām ir daudz un kalpu (kangaru un čību pienesēju) vajadzēs visiem, tā kā varēs vēl savu piķīti iesist un savu godu atstrādāt. Bet neskatoties uz visu to, latviesi izdzīvos un par to jau nav nemazākās šaubas, jo ir jau vēl viņu vidū vīri un sievas, kas kungu priekšā ceļos nemetīsīes un želestību nelūgsies, nedz svešu, nedz vietējo.

Ar cieņu ...

ps.s taisni vai gribas dungot raiņa dzejolīti par tam lauztajām priedēm, savādāk jau sak piemirsties.

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 4/23/05 10:50AM

Raiņa "Lauztās priedes" ir gauži iedvesmojoša, pacilājoša dziesma. Jo sevišļi ja verdzības vara moca tavus tuviniekus un tu nespēj ne nieka viņiem līdzēt, vien spītā zobus griest, un dziedāt šo dziesmu cik skaļi vien spēj. Arī es tā jaunībā domāju.

B e t - 1967.gadā pirmo reiz pēc kara atgriezos savā tēvzemē. Pēc 2 nedēļu ciemošanās ar piederīgajiem, skolas biedriem un jauniegūtiem paziņām, mītnes zemē atgriežoties, es biju pārtapis. Biju pārliecināts, un esmu vēl arvien: daudz svarīgāks par lauzto priežu simbolu man kļuvis zāles un kāpu kārklu simbols - iet vētra pāri, kas lepnās priedes lauž, tik zāle un kārkli dzīvību turpina. Viņu spīts izdzīvo.

Ir savs laiks un vieta lepnajām priedēm, bet nenicināsim kārklus, ja tas ir vienīgais veids kā dzīvību uzturēt. Dzīvs cilvēks taču ir vairāk vērts, kā miris varonis, ne tā?

Ričs.

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/23/05 11:42AM

Hmzs,

pirmais, ne man dota vara lemt kam dzīvot, kam nē, nav man nedz tādu tiesību, nedz varas, nedz pat griba uz to. Nu kaut kā parāk smags būtu tads pienākums. Tā kā jādzīvo vien ar tādiem cilvēkiem, kādi viņi ir un sevišķa izvēle jau nav dota.

Otrais, iedziļinoties savās atmiņās nezkāpēc, man gan nākas atzīt, ka man derīgāki ir izrādījušīes mirušie varoņi - leģendas par viņiem, kas man ir uzmundrinājušas pārkāpt, reizi no reizes, pāri "kārklu" ikdienai un ieskatīties "dzīvei acīs", pie reizes uzmundrinot "kārklus", ka viņu pusē ar var "spīdēt saule". Bet vistrākais ir tas, ka man jau ne pirmo reizi tieši uzdod jautājumu - kā ir labāk, lūzt vai liekties. Un līdz šim es vienmēr esmu atbildējis - lūzt. Jā, tas ir idealistiski, bet vienlaicīgi, tā ir ticība savam spēkam, ta ir ticība savai tautai un savai zemei. Un kas varbūt vēl nicināmāks, kā neticība un padošanos liktenim? Vai tāds cilvēks, jau nav pelnījis sodu par savu mazdūšību vien?

Un treškārt, par kuriem kārkliem tu runa, vai tik ne par tiem vecajiem kārklvāciešiem, kārklkrieviem, kārklameriķāniem ... vai tiešām tu domā, kā tādi "kārkli" ar vēl ko var dot bez tā, ka viņi vēl ir? Es ceru, ka tas neizklausīsies komiski, bet man gribetos teikt, ka slikts ir tas karkls, kas par priedi negrib izaugt ;)

Ar cieņu..

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 4/23/05 12:07PM

Tas pats: < Par varoniem dzirdam tikai legendas. Man tas reiz bija Lacplesisīs, tagad Odisejs.>

Saucam vinus ka gribam, bet Latvijas lielie kaimini ir un paliek Krievija un Vacija. Reiz bija Hanzas savieniba, kas nevareja aizsargat Livonijas piolsetas, bet ari tas vairs nav jau sen. Varam ceret, ka tagad ar lielajiem kaiminiem sadzivot bus vieglak, paliekot ES pasparne un NATO aizsardziba. Tacu savienibas nak un iet.

Visu labako,

Gundars

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 4/23/05 12:29PM

tautai vajag zāle, kārkli & priedes & arī citas dzīves formas. zālei nav jāstāv vienā vai otrā pusē, tā turās pie zemes & iztur vienalga kādi vēji, plūdi, uguņi...bet pati par sevi ir kas - zālājs, prērija. latviešiem ir arī daudz cits.

varoņi ir piespiesti stāties vienā vai otrā pusē. pie latviešiem pārāk bieži tikuši izmantoti, noasiņojuši citu vajadzībām. Vai arī varoņi neatzīst nekādas atkarību, ir pilnīgi indivīdi. Kā paturēt varoņus tautas aizsardzībai?

ja visa zāle & kārkli pārtaptu par priedēm, uznākot īstai vētrai, viss varētu aiziet bojā. bet, ja zālē & kārklos paspējušās saglabāties (kā 1979. g. dzejas antoloģijā) "Dzīvs priedes čiekurs" tad ir izredzes sēkliņām izaugt par jaunu mežu.

tagad gan maiņas notiek tik ātri, ka nekādiem jauniem mežiem vairs nav iespējas uzaugt. analoģija stiepjas tikai kautcik.

< Par varoniem dzirdam tikai legendas. Man tas reiz bija Lacplesisīs, tagad Odisejs.>

Odisejs, viltīguma simbols, iepretīm tiešā spēka.

varbūt vislabāk atgūt seno raganu mainīguma burvību (šape šifting) spējas iepretīm apstākļiem, te kļūstot par zāli, te par priedu, vai kas tikvien apstākļiem vajadzīgs.:)

aija

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 4/23/05 1:08PM

Aija, lai kads ir Odisejs, vins ir ari gudrs diezgan, lai tiktu gala ar viltigam sievietem un stipriem ienaidniekiem.

Visu labako,

Gundars

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 4/23/05 1:26PM

Var jau mainīt savas tautas varoni pret svešo - ir jau pasaulē slavenāks. Taču latviešiem izcilākais un piemērotākais ir Sprīdītis. Protams - tautas pasakas, ne jau Brigaderes Sprīdītis. Ričs.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 4/24/05 7:34AM

par kādām viltīgām sievietēm ir runa?

Circe (saules dieva Helios meita, tā tad pati dieviete, lai gan apzīmēta par raganu) pārmainīja jūrniekus par cūkām, var iedomāties pēc šo virieštipiskām dabām. tomēr vēlāk viņa kļuva Odisejam par mīļāko & arī palīdzēja lai viņa kuģi izvairītos no briesmām turpmākā posmā. sirēnas nebija viltīgas, tikai viņu dziesmas bija bīstami vilinošas - vīriešu vājība. arī Calypso kas kļūst viņam mīļākā (vai nebija 9 gadu?) palīdz izvairīties no briesmām, nevis ļauna pretiniece. pēdīgi Nausicā viņu izglābj vienkārši aiz savas labestības & viņas vecāki iedod kuģi lai atvietotu noslīkušo ar kurju pēdīgi pabeigt braucienu mājās.

ja runa par Penelopi, viņa viltu lietoja pret bildītājiem, ne pret Odiseju. iepretīm vīram Odisejam viņa bija tikai vientiese blondīne. vīriņš jādelējās pusmūžu pa pasauli kā lielais varonis ar varenām dēkām, šī šķīsti & pacietīgi gadiem gaida mājās, atvairot visus citus gribētājus pēc vislabākās patriarčālās ideoloģijas. būtu Odisejs atradis viņu kopā ar vienu no bildniekiem, nav grūti iedomāties kas būtu noticis ar Penelopi pēc senās klasiskās pasaules dubultstandarta. (reāli protams gribētāji bija pēc Penelopes valstiņas kurju mantoja apprecot valstiņas mantnieci.)

aija

 

 

 

From: arubenis@ix.netcom.com
Date: 4/24/05 8:09AM

Tas Pats: <Man katru 3 dienu dienu sabojā garstavokli ziņas, ka Amerikas vardarbīgā armija atkal šauj uz cilvekiem, kas ciņas par savas zemes neatkarību >

Par kadu "savas zemes neatkaribu" 'ar cienu" sapno? Vai tie kuri ar trim lidmasinam nosita 3000 nevainigus cilvekus?

Diemzel tava padomiska domasana der gan tikai kakim zem lipas. ARis.

 

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/24/05 8:42AM

NU patiesībā izdomat apvainojumus un pašam viņu apstiprināt, taisni tā ir Staļinistiskā metode, un par šiem nepieradītajiem apvainojumiem es tev varētu ar tīru sirdsapzīņu piešķirt izcilības nozīmīti un TEV jau nu gan nevajadzēja nekur mukt, savas apmelošanas un vardarbības velmes tu lieliski būtu apmierinājis pēc kara tepat. Kamēr tādi argumenti pārliecinās - Staļinisms klidīs pa pasauli kā visu saprātīgo cilvēku murgs. Piedodiet, bet taisnība ar reizem ir jasaka acīs...

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 4/24/05 9:01AM

Ar To Pašu nevajag strīdēties- viņam ir bērnības trauma- kad vinš bija maziņš, viņam no augšējā plaukta uz galvas uzkrita Marksa un Engelsa Kopotie raksti- visi 67 sējumi. Kopš tā laika viņam visur rādās ļaunie imperiālisti ;(

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"Imagination was given to man to compensate him for what he is not; a sense of humor to console him for what he is."

--- Sir Francis Bacon --

 

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 4/24/05 9:28AM

Jāpiebilst, ka Irākā ir notikušas vēlēšanas, un tājās "neatkarības cīnītāji", kuriem tik ļoti patīk spridzināt bumbas, nez kādēļ nepiedalījās. Un vispār tā ir tāda ļoti interesanta cīņas par neatkarību forma - nogalinot savus tautiešus.

2G

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/24/05 9:28AM

Greetings!

Uldis Adekvātais quoted the immortal words of the late great Sir Francis Bacon:

<"Imagination was given to man to compensate him for what he is not; a sense of humor to console him for what he is.">

Googlequotes were given to Uldis Adekvātais to compensate for lack of imagination; www.ass.lv to console him for lack of a sense of humor.

George the American

==Vai man tagad eksporta vajadzībām vārds būtu jāmaina...==
/Rumpis Bezpalīdzīgais/

 

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/24/05 9:43AM

Uldis Liepkalns wrote: < Ar to pašu nevajag strīdēties- viņam ir bērnības trauma- kad vinš bija maziņš, viņam no augšējā plaukta uz galvas uzkrita Marksa un Engelsa Kopotie raksti- visi 67 sējumi. Kopš tā laika viņam visur rādās ļaunie imperiālisti ;(>

Imperiālisms ir ļauns un rēals. Bet visvieglāk otra saskatīt tās nepilnības, ko tu centies nesaskatīt sevī. Kas ir vainīgs pie musdienu Latvijas nelaimēm?

- komunisti!!

Kas sagrāva torņus ņujorkā?

- Mēs īsti nezinām, bet gan jau ka bija komunisti

Kāpēc ceļas dzīves dardzība?

- Tāpēc ka komunisti ....

Hmzs, kaut kas ne tā, bet nu nekas, ta jau tāda imperial.... ptu, komunistu sazverestība, johaidī!

2G Listes wrote:

< Jāpiebilst, ka Irākā ir notikušas vēlēšanas, un tājās"neatkarības cīnītāji", kuriem tik ļoti patīk spridzinātbumbas, nez kādēļ nepiedalījās. Un vispār tā ir tāda ļotīnteresanta cīņas par neatkarību forma - nogalinot savustautiešus.>

Vajadzeja tev pēc kara iet par "izstrebiteļu" tad tu būtu vilku no meža izrunājis ;) Tā sakot vēlēsanas, drošība, kolhozs - civilizācijas uzvara. Do you wan't a shoot someone?

Ar cieņu ...

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 4/24/05 10:18AM

Tas Pats: < Hmzs, kaut kas ne tā, bet nu nekas, ta jau tâda imperial.... ptu, komunistu sazverestîba, johaidī!>

Personīgi domāju, ka šoreiz esi izteicis neapstrīdamu patiesību, pats to nemaz nevēlēdamies. Tu vēlējies ironizēt, un pats Tev piekrītu, jo Buš ir rīkojies noziedzīgi. Taču tas nemaina faktu, ka komunisma verdzības desmitgades ir atstājušas pēdas un daudz kas šodien izskaidrojams tieši ar to, jo visi esam no tā iespaidoti vairāk kā līdz šim spējām aptvert. Ja komunisms būtu izčākstējis pēc 10 gadu valdišanas mūsu zemē, 90% no šodienas nelaimēm (tām nopietnākajām!) nebūtu pamata - trimdas latvieši būtu atpakaļ savās vietās, palikušajos nebutu ieaudzināts naids pret visu kas atrodas ārpus padomijas robežām, un sen mēs kopīgi būtu atguvuši savu īsteno vietu Eiropā. Tagad tas prasīs daudz lielākas pūles, pacietību un ticību uz sevi. Jo sevišķi pēdējo!

Ričs.

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 4/24/05 10:47AM

2G: < Un vispār tā ir tāda ļoti interesanta cīņas par neatkarību forma - nogalinot savus tautiešus.>

Metode ir folklorizēta - Sit savējos, lai svešie baidās ;-)

Rumpis :)

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/24/05 10:49AM

"Neatkarības cīnītāji" kuriem tik ļoti patīk spridzināt bumbas, respektīvi Gribīgo Koalīcijas karavīri un viņu vadoņi Rīgā un Vašingtonā Irākas vēlēšanās nepiedalījās tāpēc, ka viņi sevis uzskata par cittautiešiem. Un vispār tā ir tāda ļoti interesanta cīņas par neatkarību forma - nogalināt cittautiešus.

Ričs Labestīgais:

<Tagad tas prasīs daudz lielākas pūles, pacietību un ticību uz sevi. Jo sevišķi pēdējo!>

Tas prasīs elementāru cilvēcīgu saprātu vairāk nekā lielas pūles, pacietību un ticību sev. Izbeigsim mudināt totalitārisma samaitātos līdztautiešus uz lielām pūlēm, pacietību un ticību sev bet mudināsim viņus uzņemties pilsonisko atbildību par reprezentatīvās demokrātijas likuma sakārtošanu saskaņā ar LR Satversmes pamatlikumu.

Juris

 

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 4/24/05 11:01AM

Te tiek apzināti vai neapzināti (varbūt tāpēc, ka tas jau par otro dabu kļuvis) tiek jauktas atšķirīgas lietas - pretošanās kustība, partizāni, teroristi un bandīti no vienas puses, visi tie, kas Irākā šauj, spridzina un cērt galvas savējiem, bet kas ir Irākas pilsoņi lielā daļā, un okupācijas spēku karavīri, kas tiešām nav Irākas pilsoņi no otras puses. Un Irākas okupācija no Baltijas valstu okupācijas atšķiras ar to, ka okupācijas karaspēks nepiedalās vēlēšanās, un pilsonības sastāvs netiek mainīts ar liela skaita cittautiešu iepludināšanu un nometināšanu Irākā.

Rumpis :)

 

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 4/24/05 11:02AM

Tas Pats: < Vajadzeja tev pēc kara iet par "izstrebiteļu" tad tu būtu vilku no meža izrunājis ;) Tā sakot vēlēsanas, drošība, kolhozs - civilizācijas uzvara. Do you wan't a shoot someone? >

Pamēģini pārvarēt nervozumu, lasot ziņas, un paskaitīt, kāda ir irākiešu-amerikāņu upuru attiecība šajos "brīvības cīnītāju" teroraktos.

Es saprotu, ka var nepatikt Bušs vai ASV. Es saprotu, ka Bušs vai ASV var nepatikt ļoti ļoti. Bet tam nevajadzētu būt par iemeslu kļūt par idiotu vai divkosi.

2G

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 4/24/05 11:03AM

Žagariņš: < "Neatkarības cīnītāji" kuriem tik ļoti patīk spridzināt bumbas, respektīvi Gribīgo Koalīcijas karavīri un viņu vadoņi Rīgā un Vašingtonā Irākas vēlēšanās nepiedalījās tāpēc, ka viņi sevis uzskata par cittautiešiem. Un vispār tā ir tāda ļoti interesanta cīņas par neatkarību forma - nogalināt cittautiešus.>

Nē, viņi nepiedalījās tādēļ, ka neviens unterkomendante viņiem nenolasīja lekciju par pareizu reģionālo reprezentāciju <g>

2G

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/24/05 11:30AM

Sveiki!

Rumpis Bezpalīdzīgais paskaidroja:

< Irākas okupācija no Baltijas valstu okupācijas atšķiras ar to, ka okupācijas karaspēks nepiedalās vēlēšanās, un pilsonības sastāvs netiek mainīts ar liela skaita cittautiešu iepludināšanu un nometināšanu Irākā.>

Ak Dievs! Vai Tu gribēji, lai mainītos irākiešu-amerikāņu upuru attiecības šajos "brīvības cīnītāju" teroraktos, vai? Jeb vai Tu gribēji teikt, ka "brīvības cīnītājiem" atšķirībā no teroristiem vienīgais ceļš uz neatkarību būtu ar lielām pūlēm, pacietību un ticību nogaidīt kamēr ASV & Co. to izcīna? Jeb vai Tu gribēji teikt, ka latviešiem, atšķirībā no irākiešiem nekāda neatkarība vispār nebija vajadzīga un tāpēc bez nekādiem teroraktiem apmierinājās ar liela skaita cittautiešu iepludināšanu un nometināšanu Latvijā?

Juris Idiotiskais Divkosis

==Nē, viņi nepiedalījās tādēļ, ka neviens unterkomendante viņiem nenolasīja lekciju par pareizu reģionālo reprezentāciju <g>==
/Polītologs Divigā/

 

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 4/24/05 12:15PM

Es tikai gribēju teikt, ka Tu raksti pilnīgas blēņas. Un tagad to pasaku :)

Rumpis :)

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/24/05 1:45PM

Jā, labi. Bet ne jau es biju tas kas apzināti vai neapzināti sajauca to sliktos irākiešus un tos labos okupācijas spēku karavīrus. Tos sajauca karš par kuru Tu un Tavs draugs Poliitologs Divigaa mums tagad mēģina iestāstīt, ka to iesākām, lai irākiešiem būtu neatkarība.

Tagad Tu pasaki mums kurš pasaules Dižvadonis pagājušā gadsimtā tas bija, kas savā pasaules mēroga bestsellerī rakstīja, ka karš ir Dieva dots iestādījums, lai pasauli attīrītu no sliktiem cilvēkiem?

Juris Blēņotājs

==Un vispār tā ir tāda ļotīnteresanta cīņas par neatkarību forma...==
/Polītologs Divigā/

 

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 4/24/05 1:54PM

Par dižvadoni nezinu, bet ja tādu nosauksi, bez skaidriem pierādījumiem vienalga neticēšu ;-)

Rumpis :)

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/24/05 2:19PM

Minētais Dižvadonis bija, protams, Ādolfs Hitlers. Skaidrais pierādījums Tev būtu - kas? Mana aizlidošana pie Tevis ciemos parādīt piķi?

Juris Precīzais Muldētājs

 

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 4/24/05 2:46PM

Ja par pierādījumiem runājam, tad man vairāk interesē precīzs pirmavots, no kurienes tas ir ņemts :)

 

 

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 4/24/05 6:58PM

Ričs: < Buš ir rīkojies noziedzīgi.>

Rič, piedodi, ka iznemu no konteksta Tavu apgalvojumu par Buša noziedzibu. Domaju, ka tas teiciens butu japamato, vienigi nē, ja tu esi, - nu, viens no tiem, kuriem tikai patik nist Bušu, tadel. ka vins velesanas uzvareja - ja ta, tad to saprotam...

Indulis

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/24/05 8:22PM

Rumpis wrote: < Te tiek apzināti vai neapzināti (varbūt tāpēc, ka tas jau par otro dabu kļuvis) tiek jauktas atšķirīgas lietas - pretošanās kustība, partizāni, teroristi un bandīti no vienas puses, visi tie, kas Irākā šauj, spridzina un cērt galvas savējiem, bet kas ir Irākas pilsoņi lielā daļā, un okupācijas spēku karavīri, kas tiešām nav Irākas pilsoņi no otras puses. Un Irākas okupācija no Baltijas valstu okupācijas atšķiras ar to, ka okupācijas karaspēks nepiedalās vēlēšanās, un pilsonības sastāvs netiek mainīts ar liela skaita cittautiešu iepludināšanu un nometināšanu Irākā.>

Nu ja problēmai pievēršas no Rīgas un caur alus kausu, acīmredzot, tā arī sanāk, bet dabā ir mazliet savadāk. ASV visus savus līgumus ir noslēgusi ar ASV kompānijām, kas, protams, izmantot lojālus viestradaniekus. Okupantu armiju nemaz nav tik viegli apkarot, jo tai ir brutals parspēks un iraka ir plakana, tur nav kur isti paslepties. "Savejie" - ar badu un varu piespiestie, kas ir ar mieru kalpot jebkurai varai. Vai tad tu ar lieki domāji, vai Rubiku vajag sedīnāt vai nē, viņs tak ar bija tavējais?? Un okupācija no okupācijas neatšķiras ar vienu lietu - nebrīvību, pret ko jau nu roku pacelt nav jākaunas bet ir pat pienākums, un es ceru, ka visi kas te gudri apsriežas nemirkli to nekavēsies darīt, kad krievi līdzīgā veida merdēs Latviju un nevis turpinās meditēt, kaitot jaukas mantras par pareizo un kļudaino.

2G: < Pamēģini pārvarēt nervozumu, lasot ziņas, un paskaitīt, kāda irirākiešu-amerikāņu upuru attiecība šajos "brīvībascīnītāju" teroraktos. Es saprotu, ka var nepatikt Bušs vai ASV. Es saprotu, ka Bušs vai ASV var nepatikt ļoti ļoti. Bet tam nevajadzētu būt par iemeslukļūt par idiotu vai divkosi.>

Es labāk esmu idiots, muļķis un bezcerīgs kretīns, nevis vieglprātīgs vardarbības lidzskrējējs. Tie Irākas teroristi cinās netiaki par par Irākas brīvība un tiešībam uz to bet ari par Latvijas un citu mazo valstu brīvības tiesībām. Tās ir tiešibas uz autionomiju un netakarību, ko nedrīkst pārtraukt neviena lielvalsts, slēpjoties aiz vissvettakajiem iemesliem. Un velti tu saki, ka es neieredzu ASV, ta tas ir nemaz ar nav, es neieredzu politiku, ko tagad isto šī lielvalsts, bet ko ritdien jau var lietot jekura cita lielvalsts ar tadiem pasiem panākumiem, jo kaut kur sēdēs līdžīgi mantristi, kas skaitīs savas mantras par nograutajiem torņiem, "savejajiem ielikteņiem - stučkistiem", un vel dievs vien zin ko un paklusītem berzes saujas par veselīgio naftu, ko paklusītem pa lielo trubu laupa un kas pilda viņa mašīnītes vēderu.

Ar cieņu ...

 

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/24/05 8:42PM

Ričard Spuris wrote: < Personīgi domāju, ka šoreiz esi izteicis neapstrīdamu patiesību, pats to nemaz nevēlēdamies. Tu vēlējies ironizēt, un pats Tev piekrītu, jo Buš ir rīkojies noziedzīgi. Taču tas nemaina faktu, ka komunisma verdzības desmitgades ir atstājušas pēdas un daudz kas šodien izskaidrojams tieši ar to, jo visi esam no tā iespaidoti vairāk kā līdz šim spējām aptvert. Ja komunisms būtu izčākstējis pēc 10 gadu valdišanas mūsu zemē, 90% no šodienas nelaimēm (tām nopietnākajām!) nebūtu pamata - trimdas latvieši būtu atpakaļ savās vietās, palikušajos nebutu ieaudzināts naids pret visu kas atrodas ārpus padomijas robežām, un sen mēs kopīgi būtu atguvuši savu īsteno vietu Eiropā. Tagad tas prasīs daudz lielākas pūles, pacietību un ticību uz sevi. Jo sevišķi pēdējo!> .

Ir pagajuši jau 15 gadu, bet mēs šito mea culpa skaitam un NEKO nedaram? Kad tad tas beigsies?? Ta jau mēs varam visu nakamo gadsimtu pukstēt un čikstet, ka tie komunisti sasoditie. Lai cik viņi bija riebigi, mes esam šeit un tagad, bet viņi ir vestures meslainē. Un tas kas notiek tagad ir tikai musu roku darbs. Par velu mes ar to pretkomunisma rungu tagad alejamies, komunistu ta vairs nav, pat tie kas bija, nu ir privatizeti, un ceļ savu personigo labķajibu. Vienkarši mes nevar izdomat, ka tad to musu ilgi gaidito brivibu, valsti nu celt un ko nu darit, jo nav tak neviena kunga kas LIEK! Brivibai ir savs smagums un mes to nevar pacelt, proti, mes esam atgriezušies pie 30 gadu valsts iekšeja vajuma, mes neesam atraduši pretzales šai ligai.

Mes daudz runajam, lai raditu viziju par dizu darbibu, tai paša laika sezzam rokas klepi salikuši un pie sevis pukstam, ka neko jau tapat darit nav jegas. Nu kada velna pec kadam jabrauc uz Latviju, tur tak sabojatie tautieši, bet tak labi tepat? Un ta visur gan, te gan tur, gan visur kur. Risinam savas ikdienas nedienas, bet pāri visam tam, lai skatas musu laika "prats, gods un sirdsapziņa" - cik labi, ka tada VVF mums ir uz ko to visu nogazt. Un tie nav komunisti, tie esam mēs paši - tadi kadi nu mes esam.

Ar cieņu ...

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 4/24/05 9:21PM

Indulis Lacis wrote: < Rič, piedodi, ka iznemu no konteksta Tavu apgalvojumu par Buša noziedzibu. Domaju, ka tas teiciens butu japamato, vienigi nē, ja tu esi, - nu, viens no tiem, kuriem tikai patik nist Bušu, tadel. ka vins velesanas uzvareja - ja ta, tad to saprotam...>

Nekad, nevienu neesmu nīdis un nenīdīšu sava prieka dēļ, jo ļoti labi apzinos, ka tas kaitigi vairāk man pašam. Vispār neesmu no naida turētājiem. Arī grūti piekrist ka noziedzības fakta saskatīšanu izraisa vienīgi naids. Domāju ka varēsi tik tālu man piekrist.

Atļāvos šo apzīmējumu lietot tādēļ, ka, līdzīgi ļoti lielai cilvēces daļai, Buša kara izraisīšanai pret Iraku neredzēju pārliecinoša iemesla.

Manuprāat, viņš meloja karu uzsākot un turpināja to vēl ilgi, kaut katra nākošā diena nesa pretējas liecības. Nevaru priekrist , ka jebkāds karšs, šādi iesākts, varētu nest jebkādu svētību. Ričs.

 

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 4/25/05 12:58AM

Tas Pats: < Tie Irākas teroristi cinās netiaki par par Irākas brīvība un tiešībam uz to bet ari par Latvijas un citu mazo valstu brīvības tiesībām.>

Irāka ir maza valsts? Paldies, labi izsmieties pirmdienas rītā ir ļoti noderīgi <g>

No visas sirds iesaku tev painteresēties par to, par ko tu grasies rakstīt, pirms meties klabināt taustiņus :) Teiksim, ja tu rakstītu nedaudz īsāk - kas nebūtu neiespējami, skatoties uz tavu vārdu plūdiem - un ietaupīto laiku izmantotu iepriekšējai faktu izpētei, tevis rakstītā kvalitāte jūtami paaugstinātos.

2G

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/25/05 1:22AM

2G Listes wrote: < Irāka ir maza valsts?>

Salīdzinot ar ASV, Ķīnu, Krieviju - jā! Es ceru, ka šāds apgalvojums nenodaris postu taviem darba devējiem un tu nepārplīsi no smiekliem.

Ar cieņu ....

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 4/25/05 1:33AM

Ņemot vērā to, ka Ķīnā ir reizes četras vairāk iedzīvotāju nekā ASV un reizes astoņas-deviņas vairāk nekā Krievijā, šis apgalvojums ir vienkārši izcils <g> Negribi pieteikties kādā statistikas pārvaldē vai socioloģisko pētījumu firmā par metodoloģijas izstrādātāju? <g>

2G

P.S. Okei, Irākas iedzīvotāju skaits ir tikai kādi 25 miļoni. Kas gan netraucēja tai savulaik uzturēt 3. vai 4. lielāko armiju pasaulē, un šī iemesla dēļ vien saukt Irāku par mazu valsti ir smieklīgi. Un varētu arī atrauties no Irākas "brīvības cīnītājiem".

 

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/25/05 2:02AM

Un kāpēc tad tu piemirsti teikt, ka šī armija bija bruņota pamata ar ASV, Krievijā un eiropā ražotiem ieročiem, kuri nebija nedz nolaupīti, nedz izvesti nelegāli. Un līdzās Irakai ir viens no "melnākajiem" pasaules režimiem cilvēk tiesību jomā - Saudu Arābija, kapēc "cilvēktiesibas un demokratija" netika ievietstas tur?

Ar cieņu...

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 4/25/05 2:42AM

Oj, fleimeris :D Mēģinam diskusiju novirzīt no savas ģeniālās valstu izmēru novērtējuma metodoloģijas uz citiem jautājumiem?

Nu, nu <g>

2G

 

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 4/25/05 6:51AM

< Kad pagājušajā nedēļā skatījos pasaules kartē, joprojām Krievija mums bija daudz tuvāk par Ameriku. No Krievijas mēs esam piedzīvojuši daudz vairāk pārestību un ļaunuma, tāpēc tā man izraisa daudz vairāk bažu. Nēnu, varam jau pārdzīvot sieviešu grūto likteni Bahamu salās, pasaulē ir daudz netaisnību, kuras būtu jālabo, bet sakoncentrēties uz kaut ko vienu, pilnībā ignorējot otru, pie tam ļoti lielu un tuvu - tas man šķiet dīvaini.>

Man domāt, ka:

1) šajā konkrētajā gadījumā šobrīd tas ir modīgi - būt neapmierinātam ar ASV un/vai Bušu.

2) vispārīgi ņemot, ir daudz vieglāk pieklabināt listes par netaisnībām un "netaisnībām" Irākā vai kādā citā tālā vietā, nekā parūpēties par kādam netaisnības labošanu tepat aiz stūra.

2G

 

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 4/25/05 6:53AM

Aga, jo rūpējoties par taisnības ieviešanu tepat aiz stūra, var viegli pa snuķi atrauties, ne tā kā tālumā ;-)

Rumpis :)

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 4/25/05 7:28AM

Ta Pats: < cik labi, ka tada VVF mums ir uz ko to visu nogazt. Un tie nav komunisti, tie esam mēs paši - tadi kadi nu mes esam.>

lielākas izredzes tiem kas dara & ja viens ceļš aizslēgts pagriežās cittur. arvienu jāstrādā ar to kas ir, nevis ar to ko -būtu- pelnījuši.:)

aija

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 4/25/05 8:06AM

2G: < 2) vispārīgi ņemot, ir daudz vieglāk pieklabināt listes par netaisnībām un "netaisnībām" Irākā vai kādā citā tālā vietā, nekā parūpēties par kādam netaisnības labošanu tepat aiz stūra.>

piekrītu tev, ka pirmā kārtā domāšanas rāmim jābūt ap netaisnību labošanu paša zemē. ar to tev nav īsteni strīds ne ar tas_pašu, ne Žagariņu, varbūt pat ar nevienu aktīvu sveikotāju. tas gan nozīmē ievirzīt sevi pareizi savā internacionālā rāmī.

viena daļa cilvēku jau labu laiku ir pienākuši pie nopietna jautājuma, kas ir "taisnīgs" karjš & vai karošana nav ārkārtīgi primitīvs & stulbs veids kā izkārtot lietas, kā arī cīņā uzvarētāja "patiesību" vairs ne visi pieņem kā patiesību. Ir cilvēki kas saprot nevar nenoteikti turpināt karjot kad tečnoloģija attīstījusies tā, ka iespējams iznīcināt cilvēci.

konkrēti protams Latvijai jātrod veids kā izpildīt savus NATO pienākumus, jo tas vismaz dod tai likumīgu tiesu arī tikt pasargātai no uzbrukumiem tās suverenitātei. manuprāt gan vajadzētu izmantot iespēju ar poļu atvilkšanos & turpmāk piestrādāt darīt visu lai latviešu bruņotie spēki tiek lietoti tikai nepārprotamiem labestības (kas palīdz civīlistiem, nevis kalpo kādas citas valsts savtīgām interesēm) vai savas tautas tieša uzbrukuma aizsargāšanas nolūkiem.

aija

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 4/25/05 8:18AM

Rumpis: < Un ja visas okupācijas ir vienādas, kā vērtē Vācijas un Japānas okupāciju pēc Otrā pasaules kara? Varbūt vāciešiem un japāņiem arī vajadzēja pretoties, un nepretodamies viņi ir kļūdījušies?>

jā, protams, ka visas okupācijas nav vienādas norāda 2. pasaules karja sadalījums rietumu & krievu okupācijas zonās. tiem kam laimējās pārbēgt rietumu zonās piem. Eiropā bija nesamērami lielāka varbūtība netikt izvarotam, noslepkavotam, apzagtam, vai vēlāk krasi represētam.

šī patiesība tomēr neattaisno Hirošima & Nagasaki, vai Irakas invāziju kā pēdējo iespējamo gājienu. abi bija "preventīvi" gājieni kurja sekas turpināsies nenoteikti ilgi.

aija

 

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/25/05 10:42AM

Aija Veldre Beldavs wrote: < konkrēti protams Latvijai jātrod veids kā izpildīt savus NATO pienākumus, jo tas vismaz dod tai likumīgu tiesu arī tikt pasargātai no uzbrukumiem tās suverenitātei. manuprāt gan vajadzētu izmantot iespēju ar poļu atvilkšanos & turpmāk piestrādāt darīt visu lai latviešu bruņotie spēki tiek lietoti tikai nepārprotamiem labestības (kas palīdz civīlistiem, nevis kalpo kādas citas valsts savtīgām interesēm) vai savas tautas tieša uzbrukuma aizsargāšanas nolūkiem.>

Oficiāli NATO ar Irāku nekādīgi nav saistīta, šī kampaņa nav saņēmusi nevienas starptautiskas organizācijas svētību, pat ne NATO! Latvijas piedalīšānās šai avanturā ir tīri viņas griba un neizglitotības jautājums, pateicoties - manuprāt - dažas labas sievietes mazizglitotībai. Es solos savus vārdus ņemt atpakaļ, ja Freibergu jaunāko no prezidentes kancelejas pārcels par prezidentes labas gribas sūtni uz kādu humānās palīdzības punktu irakā, kur nav amerikāņu kara bāze.

Ar cieņu ...

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 4/25/05 10:50AM

Aija un citi interesenti kaiminu attiecibas!

Mamn ir sajuta, ka sis diskusijas virsraksta del man piesuj ipasas draudzibas izjutas pret musu lielajiem kaiminiem. Man tadu draudzibas izjutu nav. Lai cik gruti ir paregot nakotni, rekinos, ka abi kaimini vel ilgi bus tur, kur vini jau ir. Bus nepieciesami atrast savstarpeji izdevigas sadzivosanas iespejas. Cik var spriest no citu valstu piedzivojumiem, ekonomiskas attiecibas vien nav izskirosas. Ilgtermina attiecibas svarigaka par pliku Lacplesa varonibu vai Spridisa atjautibu vienkarsa pasaku pasaule bus reala gudriba (ar savu viltibu).

Par muzigam savienibam un ligumiem kas ilgst, kamer saule spid un zale aug zala, esmu skeptisks. Pasaule mainas parak atri, lai varetu rekinaties ar nemainmigam attiecibam. Tas nu dod izaicinajumu attiecibas sāsinat vai uzlabot laika, kad vel pastav atbalsta un aizsardzibas savienibas.

Manus skeptiskos uzskatus vairo lasijumi par jau piemineto Magnu, danu princi (un Livonijas karu). Daudz kas nav valdnieku un valstu attieciba mainijies.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 4/25/05 3:56PM

Uldis: <<< uz galvas uzkrita Marksa un Engelsa Kopotie raksti- visi 67 sējumi. >>>

Arturs Rubenis: << Kada iesejuma tie bija - mikstie vaki vai ar cietiem un spiciem galiem? Uz laba papira vai uz avizpapira nodrukati? Originalvaloda jeb krievu tulkojuma? '-)))>>

Ārpusniekiem - tīrai informācijai.

Protams, uz laba papīra. Protams, cietos vākos. Svētos vīrus drukāja tikai tā.

Un, protams, krieviski.

Par oriģinālu nezinu, bet senģēniji nebija tik diži, lai apgrūtinātu latviešu tulkotājus.

Latviski smagākais komplekts - nesenā jubilāra Volda Raksti.

3. izdevums vēl tagad ļoti daudzās mājās - staļinlaika brīvprātīgi obligātā parakstīšanās.

4., oficiāli (melīgi) saukts par pilnu, retāks - Leonīda laikā neparakstītājs neriskēja.

Mahris

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 4/25/05 4:00PM

Mīļais taspats,

Tev tiešām to 67 sējumu kritiens ir radījis neatgriezeniskas sekas...

Uldis, saskumis.

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 4/25/05 4:02PM

Tas Pats: < Un līdzās Irakai ir viens no "melnākajiem" pasaules režimiem cilvēktiesību jomā - Saudu Arābija, kapēc "cilvēktiesibas un demokratija" netika ievietstas tur?>

Ēēe... cik cililiedzīvotāju (vai militārpersonu) bez pēdām pazūd Saūda Arābijā katru nakti? Neesmu informēts, painformē, lūdzu.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"Everybody lies, but it doesn't matter because nobody listens."
--Nick Diamos--

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 4/25/05 4:15PM

>Aga, jo rūpējoties par taisnības ieviešanu tepat aiz stūra, var >viegli pa snuķi atrauties, ne tā kā tālumā ;-) On 4/25/05, 2G Listes ><2g.listes@gmail.com> wrote: > > > Un velti tu saki, ka es neieredzu ASV, >ta tas ir nemaz ar > > > nav, es neieredzu politiku, ko tagad isto Ä‘˙® >lielvalsts, bet ko ritdien > > > jau var lietot jekura cita lielvalsts ar >tadiem pasiem pan˙˙kumiem, jo > > > kaut kur sÄĆdÄĆs l˙®dĹ«˙®gi mantristi, >kas skait˙®s savas mantras par > > > nograutajiem torĹ˙iem, "savejajiem >ielikteĹ˙iem - stuÄ˙kistiem", un vel > > > dievs vien zin ko un >paklus˙®tem berzes saujas par vesel˙®gio naftu, ko > > > paklus˙®tem pa >lielo trubu laupa un kas pilda viĹ˙a maÄ‘˙®n˙®tes vÄĆderu. > > > Ar cie Ĺ˙u >... > > > > Kad pagājušajā nedēļā skatījos pasaules kartē, >joprojām > > Krievija mums bija daudz tuvāk par Ameriku. No Krievijas >mēs esam > > piedzīvojuši daudz vairāk pārestību un ļaunuma, >tāpēc tā man > > izraisa daudz vairāk bažu. Nēnu, varam jau >pārdzīvot sieviešu > > grūto likteni Bahamu salās, pasaulē ir daudz >netaisnību, kuras > > būtu jālabo, bet sakoncentrēties uz kaut ko >vienu, pilnībā > > ignorējot otru, pie tam ļoti lielu un tuvu - tas >man šķiet > > dīvaini. > > Man domāt, ka: > 1) šajā konkrētajā >gadījumā šobrīd tas ir modīgi - būt > neapmierinātam ar ASV un/vai >Bušu. > 2) vispārīgi ņemot, ir daudz vieglāk pieklabināt listes >par > netaisnībām un "netaisnībām" Irākā vai kādā citā tālā > >vietā, nekā parūpēties par kādam netaisnības labošanu tepat aiz > >stūra. > > 2G > -- Rumpis :)

Eu, vai Jūs nevarētu sākt rakstīt kaut kādā sakarīgā formātā, visas Jūsu atbildes tampašam galīgi naff baudāmas :(((

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

We must guard against becoming so engrossed in the specific nature of the roots and bark of the trēs of knowledge as to miss the meaning and grandeur of the forest they compose.

-- George S. Patton--

 

 

 

From: ajaunb@latnet.lv
Date: 4/25/05 4:47PM

Uldis L. wrotēja: < Eu, vai Jūs nevarētu sākt rakstīt kaut kādā sakarīgā formātā, visas Jūsu atbildes tampašam galīgi naff baudāmas :((( >

Tas pieder pie stila, kad sākas runas par ķīniešiem. Cik tad ilgi Internets vairs spēs turēties pretī hieroglifu spiedienam...

Andris J., Ikšķilē, ar skatu uz dārzu.

 

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 4/25/05 4:54PM

Forma atbilst saturam ;-)

Rumpis :)

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 4/25/05 5:03PM

Rumpis wrote: < Forma atbilst saturam ;-)>

Kas ir, tas ir :D :D :D

Uldis

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/26/05 1:52AM

Uldis Liepkalns wrote: < Ēēe... cik cililiedzīvotāju (vai militārpersonu) bez pēdām pazūd Saūda Arābijā katru nakti? Neesmu informēts, painformē, lūdzu.>

Nu es, īsti neinteresējos par šāda veida statistiku (mani vairāk aizrauj militāras agresijas, nekā geonocīds), bet es esmu pārliecināts, ka "Amnesty international" tev var izlīdzēt. Jo pamatā tas ir viņu apgalvojums. Turklāt Saudu arābijā sabiedrība nav etniski tik sadalīta, kā tas bija Irākā, līdz ar to neapmierināto ar ir mazāk, bet pedējās ziņas ir ka katru meneesi iznicina pa kādam "kaujinieku" grupējumam.

Ar cieņu....

ps. cik jauki kaujinieks iegājies valodā, kā bruņota savadākdomājošā apzīmejums vel no Čečenijas kara laikiem.

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 4/26/05 6:05AM

<jauki kaujinieks iegājies valodā, kā bruņota savadākdomājošā apzīmejums vel no Čečenijas kara laikiem.>

Ēē... vai ta šis jau beidzies?

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

What do you do when you see an endangered animal that eats only endangered plants?

Steven Wright

 

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 4/26/05 6:33AM

Nu pirmais un otrais čēčenijas karš ir beidzies, bet ir saglabājusies bruņota pretestība.

Ar cieņu ...

 

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 4/26/05 6:59AM

Kad un cikos beidzās otrais? Nebūsi krievijas valdības TV par daudz saskatījies?

http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2005/04/25/33177.shtml

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"A committē is a creature with three or more legs and no brain."
-- Robert Heinlein--

 

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 4/26/05 7:03AM

< Nebūsi krievijas valdības TV par daudz saskatījies?>

Tas vismaz daudz ko izskaidrotu.

2G

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 4/26/05 7:48AM

Tas Pats: < Nu pirmais un otrais čēčenijas karš ir beidzies, bet ir saglabājusies bruņota pretestība.>

iznīcināt kādas telpas dzīvo sabiedrību, cilvēkus, infrastruktūru, ekoloģiju lai iegūtu, vai noturētu varu nebūs apgaismotības racionālā garā.

kad nav demokrātisks vai efektīvs veids kā izteikt nepatiku & atsaukt centrālās Krievijas ielikteņus "neatkarīgās" republikās, atliek kas?

NYT raksts par Baškortostana līdz šim miermīlīgiem ar atļauju (permit) protestiem pret korumpētiem centrālās valdības klausīgiem ielikteņiem kas nevis norimst izplēšoties.

bilde no penzionāres ar no valdības aizstāvjiem atņemtu koku saņēmusi triecienu pa purnu robežojās sureālā. (īsteni tas esot bijis protests pēc nopietnāka kautiņa 4 dienas agrāk kur policisti apcietinājuši & piekāvuši jaunus vīriešus tuvējā pilsētiņā.)

http://www.nytimes.com/2005/04/26/international/europe/26russia.html

protams no NYT nevar zināt cik daudz tauta atbalsta protestētājus, jo šīs neatkarīgās republikas vadonis Murtaza Rakhimov saka neapmierināti ir tikai daži par viņa autokrātisko vadības stilu kurjā galvenais financiālais ieguvējs esot dažiem, īpaši viņa dēlam. NYT filmēto protestētāju laikā lielāka pro-valdības demonstrācija bija pilsētas Ļenina centrā no profecionāliem demonstrantiem kas iebraukuši 100 busos.

nez cik tauta grib lai nodokļus izmanto uzturēt profecionālus demonstrantus?

aija

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 4/26/05 8:18AM

Aija BAltā Mahte mums pateica tā:

< iznīcināt kādas telpas dzīvo sabiedrību, cilvēkus, infrastruktūru, ekoloģiju lai iegūtu, vai noturētu varu nebūs apgaismotības racionālā garā.>

Nē. Apgaismotības racionālā garā būs noziedot vienu gadu savas profesionālās karjeras, lai uzrakstītu vienu sakarīgu vēstulīti saviem totalit;arisma smagi iedragātiem līdztautiešiem par nepieciešamību nosargāt reprezentatīvās demokrātijas pamatlikumu.

Juris

Kas jauns Latvijā?