Re: Vēlēsim vai nevēlēsim?

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 8/14/05 4:35

Sveiki!

Vilis šobrīd izsmej kādu diezgan absurdu teoriju par to, ka pasaule radusies dažādu nejaušību sakritības rezultātā - kaut kas krita, kaut kas plīsa, kaut kas sprāga (daudzus miljardus gadu), kamēr izveidojās pašreizējā pasaules aina visā sarežģītībā - augi un kukaiņi, zivis un putniņi, lopi un cilvēki. Tā sakot, tumšā maisā kratījās detaļas tikmēr, kamēr sakratījās kaut kas jēdzīgs.

Piekrītu, ka šāda teorija tiešām ir smieklīga. Taču man ir nelabas aizdomas, ka tā NAV evolūcijas teorija. Manuprāt, evolucionistu strīds ar kreacionistiem jau nav par to, vai viss radies nejauši vai to radījis Dievs (tas drīzāk ir ateistu strīds ar ticīgajiem), bet gan par VEIDU, KĀ pasaules tapšana notikusi.

Godīgi sakot, 1. Mozus grāmatas 1. nodaļas BURTISKA izpratne noved pie tikpat neticamas teorijas kā iepriekš aprakstītā.

Vents

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 8/14/05 6:21

Dažu labu reizi liekas, ka Jūs, cieniejamie kungi, nemaz neatraujat acis no jūs stiprinošajiem bībeles pantiem. Bet der ieskatīties arī vēsturē. Kas tad ir vainīgs, ka evolūcijas terija izradījās tik ateistiska? Atmineesim, ka Čarlzs Darvins bija īstens kristietis (kā vairums tā laika izglītotie cilvēki), varētu pat teikt kristīgs fundamentālists, ja salīdzina ar mūsu pašu Vili. Viņš atklāja sakarību, ka sugas pielāgojas dabas apstakļiem. Hmzs, kas tad tur tik neprasts, kā smejies, tas diez vai tas izraisa apmulsumu pat Uldim. Un problēma izradijās faktā, ka kristīgā baznīca gan jau ka pirmo (piemirsu, kā tos pirmos baznīcas tēvus tur nu sauca), bija ar Dievišķo iedvesmu nosprieduši, ka kristiešu dievs visu ir radījis (tā sakot, ne tikai neizmirušie dionozauri taisa apspriedes), un radījis nevainojami (jo kā smejies, kaut kā var radīt pat Da Vinčī). Proti, Dievs ir radījis visu tādu, lai tas lieliski iekļautos tur, kur tas nolikts un nekādas izmaiņas vairs nav vajadzīgas. Kā jūs saprotat, tad naivā, bet patiesā Darvina doma izrādījās ārkartīgs ķecerisms, kā jau vairums progresīvu domu par to, kur jau baznīcai bija savs, bībelē pamatots, viedoklis. Vents saka, ka strīds nav starp evolucionistiem un kreacionistiem, un es viņam piekrītu - jo kreacionistiem vispar nav teorijas, vispār nekādas! Vienus vienīgus postulātus nevar uzkstīt par teoriju! Ka jau dienās rakstīja Rumpis, reliģiskiem fanātiķiem (viņš rakstīja par musulmaņiem, es to attiecīnu ari uz kristiešiem un budistiem utt)nāksies samierināties, ka viņu ticības pamatojumu uzskatīs par vēsturisku daiļdarbu. Tā sakot, viņi ar savu slikto uzvedību - necienīgu izturēšanos pret patiesību - to ir pelnījuši.

< Godīgi sakot, 1. Mozus grāmatas 1. nodaļas BURTISKA izpratne noved pie tikpat neticamas teorijas kā iepriekš aprakstītā.>

Ja patīk mītiski zemes izcelšanās akti, tad es sirsnīgi iesaku Hiduistu mācību, viņa ir aptuveni tuva eneģētiskajam pasaules rašānās modelim, kārtīgas devas opija ietekmē pat nevar atšķirt ;)

Ar cieņu ...

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 8/15/05 12:02

Taspaci!

Man nav grutibu pievienoties Tavam aizradijumam par Carli Darvinu. Protams, vins pec savas parliecibas nevaretu piekrist plasakiem evolucionistu uzskatiem un parliecibai. Lieki teikt, ka ari si zinatne nozare nav izdarijusi un nevar izdarit zinatniskus izmeginajumus ar parliecosiem pieradijumiem par pasaules izveidosanos.

Man loti impone nelaika, akademika Edgara Imanta Silins un vima kolegu lielais darbs, kas mani parliecina, ka radibas procesoi nav beigusies, un ka tie var nosverties viena vai cita virziena. Vai kads no sveikotajiem ir so lieldarbu lasijis? Te zemak ir pilniga norade:

Silins, Edgars Imants. Lielo patiesibu meklejumi. Riga: Jumava, 2002.

Visu labako, novelot sveikotajiem but ne tikai rakstitajiem, bet ari lasitajiem,.

Gundars

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 8/15/05 12:37

Gundars rakstīja:

< Vai kads no sveikotajiem ir so lieldarbu lasijis?>

Jā, esmu izlasījis - starp citu, ņēmu vērā arī Tavu ieteikumu Sveikā pirms laba laika. Ne visam grāmatā varēju piekrist, brīžam šķita, ka akadēmiķis Siliņš pārlieku aizrautīgi interpretējis zinātnes faktu materiālu atbilstīgi dažiem Austrumu filozofiju priekšstatiem. Taču kopumā darbs man šķita ļoti interesants un rosināja uz daudzām pārdomām.

Tik labus vārdus gan nevaru teikt par cita akadēmiķa - prof. Andra Buiķa - grāmatu "Vai mēs esam tie, kas patiesībā esam." Tā manai saprašanai likās diezgan šarlatāniska - tāds ar zinātni vāji piesegts ezotērisms. Arī akadēmiķis Kalviņš savā intervijā lieto dažus Buiķa grāmatā sastopamus jēdzienus, kam īstu pamatojumu neredzu, - vismaz Dieva identificēšanai ar "Visuma informācijas lauku" piekrist nevaru.

Vents,
laikam jau skeptisks mistiķis ;))

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 8/15/05 4:03

Sveiki!

Profesors Dakteris Gundars uzslavēja Profesoru Dakteri Edgaru Imantu Siliņu:

<< Man loti impone nelaika, akademika Edgara Imanta Silins un vima kolegu lielais darbs, kas mani parliecina, ka radibas procesoi nav beigusies, un ka tie var nosverties viena vai cita virziena. Vai kads no sveikotajiem ir so lieldarbu lasijis?>>

Un Vents Apjomīgais komentēja:

< ... Siliņš pārlieku aizrautīgi interpretējis zinātnes faktu materiālu atbilstīgi dažiem Austrumu filozofiju priekšstatiem.>

Siliņš tiešām pārcenšas modernās zinātnes atzinumus pamatot svešu tautu ticības sistēmās un vispār bieži vien izplūst plašos un seklos žoožojumos kas krīt uz nerviem ne mazāk kā Aijas Baltās Mahtes ietilpīgās nesakarības. Bet nodaļa "Slēgta un atvērta tipa sabidrības": Totalitārisms un demokrātija" ir pārāk īsa un faktiski neizsaka neko vairāk kā autora grūto nopūtu pašās beigās, "Sic transit gloria mundi" - it kā to nodaļu viņš bija vispār savā grāmatā ielicis tikai aiz nepatīkama pienākuma apziņas. Vispār, Siliņš domā, ka "atvērta tipa sabiedrība" ir gan labāka nekā "slēgta tipa sabiedrība" bet kas jādara, lai tādu nodrošinātu viņam nav ne jēgas, jo viņš par to nekā nesaka. Saka gan, ka demokrātija vēsturiski, t.i. senā Grieķijā un atkal vidus laiku t.s. renasansē izraisījās pateicoties kaut kādiem spontāniem individuālisma uzplaukumiem. Grāmatas beigās viņš it kā ieteic korejiešu "iņ" un "jan" simbolā ietverto vienību Dao pielūgt, jo "Īstenie Lielo patiesību meklētāji seko Dao ceļam, Lielo Patiesību universālajam komplementaritātes principam".

Es, savukārt, uzskatu, ka "atvērtā tipa sabiedrība" balstās nevis uz spontānas individualitātes uzplaukšanas un uz pārcilvēcīgām spējām ar prātu aptvert rūpīgi nobalansētas pretrunas bet uz atsevišķu individu uzņēmības demokrātijas pamatlikumu nosargāt. (Nestāstiet man, ka katram vienam no mums elektromagnētisma teorijā radušos komplementaritātes principu jeb paradigmu iemācīties palīdzētu izraisīt kaut kādu īpašu individualitātes uzplaukumu Latvijā!) Nevis lūgt Apjomīgo Paketi no neviena Kunga Dieva, vienalga, katoliskā vai luteriskā vai pagāniskā vai daoiskā, un nevis grūti pūst par "21. gadsimta sākuma iezīmēm" un par "fantastisko tautu" un par nepietiekami stingru gribību karot pret islamiskiem lupatgalvām visas pasaules mērogā, bet katram vienam mēģināt pierunāt savus totalitārisma samaitātos līdztautiešus prasīt likuma maiņu, kas nodrošinātu Satversmei atbilstošu tiešas atbildības saiti starp Saeimas deputātiem un viņa atsevišķā reģiona vēlētājiem.

Juris Normatīvais

PS Ieteicu izlasīt Stephen Wolfram, "A New Kind of Science".

 

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 8/16/05 5:57

Sveiki!

Juris rakstīja:

< Siliņš tiešām pārcenšas modernās zinātnes atzinumus pamatot svešu tautu ticības sistēmās un vispār bieži vien izplūst plašos un seklos žoožojumos kas krīt uz nerviem ne mazāk kā Aijas Baltās Mahtes ietilpīgās nesakarības...>

...un ne mazāk kā Jura monotonie aicinājumi "katram vienam" rakstīt vēstulīti par to, cik svarīgi "katram vienam" rakstīt vēstulīti par to, cik svarīgi...

...un gan jau ka arī manos "paladziņos" ir ne mazums kaitinošu lietu.

Nu ko tur var darīt, mēs mazi cilvēciņi, un mūsu liktenis ir citam citu kaitināt un uz nerviem krist... ;))))

Vents,
asariņu notrausdams

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 8/16/05 7:12

Sveiki!

Vents Apjomīgais notrauca asariņu, salieca muguriņu un žēli nopūtās:

<...un gan jau ka arī manos "paladziņos" ir ne mazums kaitinošulietu.>

Laipni lūdzu uzrakstīt vienu īsu sakarīgu vēstulīti, lai aicinātu savus totalitārisma tumsonībā vēl joprojām smokošos līdztautiešus saprast, ka demokrātija nenāks Kunga Dieva dotā Apjomīgās Paketes veidolā bet gan no pilsoniskās atbildības uzņemšanās katra viena indivīda līmenī.

Juris Normatīvais

==racionālais prāts ir ar spēju pacelties virs pirmatnējām emocijām.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 8/16/05 7:16

Paldies saku Dieviņam, pat Juris Normatīvais beidzot sapratis, ka vēlēt ir svarīgāk nekā mainīt likumu!!! :-)

Ugis G Berzins, laimīgs - atpakaļ Sveika ..... :-)

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 8/16/05 7:46

Sveiki!

Uģis Fantastiskais būdams elementārais matemātiķis tomēr pateicās Kungam Dieviņam:

< Paldies saku Dieviņam, pat Juris Normatīvais beidzot sapratis, ka vēlēt ir svarīgāk nekā mainīt likumu!!! :-)>

Ar vārdu sakot, balsot par TPVCK? Par Repsjes kungu? To nu gan pat Ausmas Tante sākusi saprast, ka izvēlēties starp Latvijas t.s. "polītiskām partijām" tādā iekārtā, kur pietrūkst Satversmē paredzētās atbildības saites starp ievēlēto deputātu sarakstiem un atsevišķā vēlēšanu apgabala vēlētājiem nav nekas vairāk kā dārgi apmaksāts prātus jaucošs tingeltangelis. Diemžēl tik tālu pat Ausmas Tante vēl nav aizdomājusies, ka asariņu notraukt, muguriņu saliekt un žēli nopūsties arī nav svarīgāk nekā uzrakstīt īsu, sakarīgu vēstulīti saviem totlaitārisma tumsībā nomocītajiem līdztautiešiem prasīt Satversmei atbilstošu likuma maiņu.

Laikam jau Ausmas Tante baidās, kopā ar Tevi, ka tāda likuma maiņa, kas aizliegtu deputātu kandidātiem vienlaicīgi balotēties vairākos vēlēšanu apgabalos izraisītu Latvijā bezprecedenta haosu, vai ne?

Juris Normatīvais

==spēja izvēlēties kas aktivizē vai noklusina dzīvību (kā arī atšķirt no dusošā stāvokļa) pēc analoģijas laikam būs izprast kas tajā dzīvības mečāniskā robežas lācītī īsti iekšā.==

/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 8/16/05 8:03

Katrs viens Žagariņš var rakstīt, cik grib, mani vairāk uz vēlēšanām nedabūs, kamēr valsts nepierādīs, ka spēj aizstāvēt visus pavalstniekus, ne tikai bagātos. Iztikas minimums 106 lati, bet minimālā alga uz papīra - vēl tikai būs 90 latu. Kā lai ģimene no tā iztiek? Vai var divi strādājošie ar minimālo algu izskolot vienu bērnu, nemaz nerunājot par trim? Pensionārus šoreiz pat nepieminēšu.

Reklāmveidotāji var censties, cik spēj, būšu pret tām imūna, nepārliecinās mani ne zemeņoga, ne putukrējums. :-) Lūk, kad nāks pie varas paša sātana partija, tiem, kam slikti, sliktāk jau vairs nepaliks, bet bagātajiem gan ir ko zaudēt, jo arī citur viņus tāds rožudārzs vairs negaida, ātri vien izsīks Latvijā sagrābtais. Gads vēl atlicis, politiķi diezgan daudz var iespēt, labojot 15 gados pieļautās kļūdas.Ja ne, paši vien būs vainīgi.

Ausma

 

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 8/16/05 9:42

Juris Zagarins raksta:

< kur pietrūkst Satversmē paredzētās atbildības saites starp ievēlēto deputātu sarakstiem un atsevišķā vēlēšanu apgabala vēlētājiem>

Momentā, uzliku meklēt satversmē "saite" - nav!!! Vai tas nozīme, ka mēs lasām divas satversmes? Vai varbūt tas jālasa starp rindām?

Ar cieņu ...

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 8/16/05 9:51

Juris Zagarins wrote:

< Ar vārdu sakot, balsot par TPVCK? Par Repsjes kungu? To nu gan pat Ausmas Tante sākusi saprast, ka izvēlēties starp Latvijas t.s. "polītiskām partijām" tādā iekārtā, kur pietrūkst Satversmē paredzētās atbildības saites starp ievēlēto deputātu sarakstiem un atsevišķā vēlēšanu apgabala vēlētājiem nav nekas vairāk kā dārgi apmaksāts prātus jaucošs tingeltangelis. Diemžēl tik tālu pat Ausmas Tante vēl nav aizdomājusies, ka asariņu notraukt, muguriņu saliekt un žēli nopūsties arī nav svarīgāk nekā uzrakstīt īsu, sakarīgu vēstulīti saviem totalitārisma tumsībā nomocītajiem līdztautiešiem prasīt Satversmei atbilstošu likuma maiņu.>

Mēs Eiropā un Latvijā taču nēdzīvojam ne Savienībā nedz Impērijā ! Mums ir demokrātiskā brīvība vēlēt par ko vēlamies un kam uzticam ....

Nekad neesmu noteicis, kas jāvēl - svarīgi ir vēlēt, kas ir pirmais solis ņemt pilsonisko atbildību .....

Normatīvisti nekad nav bijuši jaunradoši - tiem svarīgākais ir bijis sekot normām .... :-)

Daži dzīvo diferenciālnolīdezinājumu pasaulē un aizmirsuši vienkāršo loģiku un matematiku ..... Ja tā nebūtu, tad jau sen būtu sapratuši ka likuma maiņa tikai pavairotu tirgošanos un mazinātu darba efektivitāt dažādās valsts instancēs ...

Ugis, saulainā augusta mēnesga pēcpusdienā, piesauc Dieviņu, Laimesmāti, Pērkoņtēvu uc, lai palīdzētu normatīviem saprast loģiku .... :-)

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 8/16/05 10:01

Ausma Ābele wrote:

< Katrs viens Žagariņš var rakstīt, cik grib, mani vairāk uz vēlēšanām nedabūs, kamēr valsts nepierādīs, ka spēj aizstāvēt visus pavalstniekus, ne tikai bagātos.>

Varbūt Tev nav zināms: katris vēlētājs, kurš atsakās piedalīties balsošanā, savu balsi atdod savam ienaidniekam....

< Lūk, kad nāks pie varas paša sātana partija, tiem, kam slikti, sliktāk jau vairs nepaliks, bet bagātajiem gan ir ko zaudēt, jo arī citur viņus tāds rožudārzs vairs negaida, ātri vien izsīks Latvijā sagrābtais. Gads vēl atlicis, politiķi diezgan daudz var iespēt, labojot 15 gados pieļautās kļūdas.Ja ne, paši vien būs vainīgi.>

Vainīgi būs arī visi tie balstiesīgie valsts iedzīvotāji, kuri līdz vēlēšanām neko citu nedarīs kā vien sodīsies par polītiķu pieļautajām kļūdām un viņu ļaundabīgo rīcību. Demokrātija nevien dod iespējas, bet arī sagaida pienākuma pildīšanu pret viņu. Paraugu un piemēru kā to darīt netrūkst. Ja gribas spītēt Žagariņam, var atrast citus paraugus kā rīkoties, ja ir griba darīt... Ričs.

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 8/16/05 10:50

bravo, Rič!

Nebalsošana, klusēšana, mutes turēšana ir aizstāve, sastingušā dzīvnieka taktika kad nespēj ne bēgt, ne cīnīties.

angliski runājoša listei aizsūtīju Astrīdas Stankhes tulkojumu no Vizmas Belševicas slavenās dzejas, oriģinālā. (kā mainījusies - bagātinājusies mana saprašana no tā laika kad iepazinos ar šo dzeju daudzus gadus atpakaļ!):

Vēji trako. Vēji kauc. Rīga klusē.
Klusē akmens sievas kailas,
Klusē heraldiskie zvēri.
Klusē torņi. Torņu galos
Gaiļi klusē.

Vēji ārdās. Vēji rēc. Rīga klusē.
Tā kā atslēga, kas klusē,
Kad ap dzelzi svīstot sitas
Paņēmēja pulss.

Iekarotājs vienmēr krīt.
Viņa asinis uz bruģa
Klusē.
Vēji vēzē. Vēji sit. Rīga klusē.

Vienaldzba? Trulums? Gļēvums?
Nejautā. Tev neatbildēs.
Pārējošam vajag kliegt.
Taisnoties. Pierādīt.
Mūžīgais var klusēt.

ironija, spēks šajā dzeja ir pretrunībā, jo rakstot, daloties ar dzeju nav Belševicas klusēšana. kad Belševica tika izmesta no rakstnieku savienības, viņas dzejas sāka lasīt arī ārpus Latvijas.

pie tam, nav tādi laiki kādi bija jāiztur Staļina vai pēcstaļina vēl iebiedētā laikā.

īsti spītēt Žagariņam (kad tas ko Juris grib panākt ir ar pretēju rezultātu) varētu: pieņemt Žagariņa ieteikumus zināšanai bet darīt ko pats atzīst par pareizu.

ceru Ausma tomēr arī apsvērs ne tikai Žagariņa bet arī citu sveikotāju nepiekrišanu boikotēt vēlēšanas kā diezgan labu taktiku piespiest maiņas.

aija

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 8/16/05 11:25

Sveiki!

Aija Baltā Mahte Ausmas Tanti kaunināja tā:

< īsti spītēt Žagariņam (kad tas ko Juris grib panākt ir ar pretēju rezultātu) varētu: pieņemt Žagariņa ieteikumus zināšanai bet darīt ko pats atzīst par pareizu.>

& tā:

< ceru Ausma tomēr arī apsvērs ne tikai Žagariņa bet arī citu sveikotāju nepiekrišanu boikotēt vēlēšanas kā diezgan labu taktiku piespiest maiņas.>

Tātad - kā? Ko darīt? Caurām dienām nesakarīgi žoožojot & Vizmas Belševicas dzeju skandējot & Galveno Prieksjnieku Matiasu Dapfnera kungu citējot & asariņu notraucot & muguriņu saliecot & žēli nopūšoties, "Ko tad nu mēs! Mēs jau tikai tādi - folkloristi!" - ar to Tu piespiedīsi kaut kādas maiņas? Ar balsošanu pa Uģa Fantastiskā modei par TPVCK & Repsjes kungu Tu piespiedīsi kaut kādas maiņas (ārpus tām, ka nāk arī par brīvu velti pilnīgi bez nekādām lūgšanām - Kunga Dieva doto laika tecējumu & katra viena atsevišķā indivīda nezbēgamu novecošanos & Dieva Mierā aiziešanu)?

Laipni lūdzu uzraksti vienu īsu sakarīgu vēstulīti saviem nabaga totalitārisma sekas nepārcietušiem līdztautiešiem par vajadzību sakārtot Vēlēšanu likumu Satversmes burtam & jēgai vairāk atbilstošu tā, lai Saeimas deputātu kandidāti nedrīkstētu turpmāk pierakstīties vairākos vēlēšanu apgabalu sarakstos vienlaicīgi!

Juris Normatīvais

==psīčoloģiski grūti pieņemt, ka ieiešana mūžībā ir apziņas beigas uz visiem laikiem==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 8/16/05 11:53

Sveiki!

Taspats Cienījamais Sīkumaloms noņirgājās tā:

< Momentā, uzliku meklēt satversmē "saite" - nav!!! Vai tas nozīme, ka mēs lasām divas satversmes? Vai varbūt tas jālasa starp rindām?>

Cienījamais Taspats Sīkumalom! Satversmē ir rakstīts, ka Saeimas deputātu vēlēšanām ir jānotiek pa atsevišķiem vēlēšanu apgabaliem. Punkts. Protams, šī punkta apiešanu, respektīvi - apsmiešanu - vari apstiprināt ar cieņas pilnu ņirgāšanos par tā jēgu. Taču, šī punkta jēga nav nekas ne vairāk ne mazāk kā demokrātiskās reprezentācijas "saite" starp deputātu un viņa vēlētājiem.

Juris Normatīvais

==mana filozofija, ja jāizšķirās starp + vai -, kapēc ne + ==

/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 8/16/05 2:05

Aija: < ceru Ausma tomēr arī apsvērs ne tikai Žagariņa bet arī citu sveikotāju nepiekrišanu boikotēt vēlēšanas kā diezgan labu taktiku piespiest maiņas.>

Velti ceri, Aija, balagānā vairāk nepiedalos. Es jau pašvaldību vēlēšanās nevēlēju, un vēlēšanu boikotēšanu turpināšu līdz tam brīdim, kad politiķi atjēgsies.

Katrs atsevišķi daļa politiķu vispār izskatās gluži normāli, bet kā tiek kopā, tā podi vien gāžas. :-) Tieši prātīgo politiķu dēļ šī sistēma tik ilgi spēj agonēt. Mainīt neko viņi nespēj, bet arī nomirt neļauj.

Demokrātiskā iekārtā izravēt nezāles var tikai tad, ja vairumam pilsoņu atveras acis. Latvijā tas vēl nav noticis, tāpēc der atļaut bērnam, lai paņem rokā ogles - savēl lielākos bļavējus, lielākos nekauņas, lielākos solītājus un solījumu nepildītājus, lielākos nejēgas - un kad beidzot visiem vēlētājiem vadzis būs pilns, varēs sākt visu no gala.

Ausma

 

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 8/16/05 3:04

Ausma: < Velti ceri, Aija, balagānā vairāk nepiedalos.>

vau! nebiju iedomājusies tieši tevi kā Sveika pirmrindnieci revolūcionāristi, anarčisti! pat es savos brīvdomības garstāvokļos nedotu bērnam degošu ogli rokās.

burn, baby, burn!

(bet padomju cīņu iesākuma saukļus zinās visi labāk nekā es.)

labi, nosvilināsi visu, kas atgriezīsies no mirušiem?

(protams jaunienācēji aizpildīs tukšumu.)

nebiju iedomājusies Latviju kā mājvietu ugunsbrīnumputniem kas no pelniem izceļās.

aija

 

 

 

From: OWL102@aol.com
Date: 8/16/05 6:19

Ausma: < Velti ceri, Aija, balagānā vairāk nepiedalos.>

Dom*ju, ka vēlēdama Tu varētu vair*k aptaurēt tos razbainiekus, kas Tev ēdas. Cit*di, nevēlēdama pret tiem, tu klusēdama vēlē par viņiem. Vai tas Tev ir pa pr*tam? Čikag* mēs protam vēlēt agri un bieži.

Cerēdams uz sidraba zvaniņu skaņu - Gunars.

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 8/16/05 7:38

Juris: < Satversmē ir rakstīts, ka Saeimas deputātu vēlēšanām ir jānotiek pa atsevišķiem vēlēšanu apgabaliem. Punkts.>

Juri, Tu atkal vilto Satversmi. Nav teikts, ka "ja'notiek". Ir sarez'g'i'ts pali'gteikums, ko es interprete'ju ka' "ja notiek".

Protams, Tev tiesi'bas uz savu interpreta'ciju (ST le'muma nav), bet nesaki, ka Satversme' ta' raksti'ts.

Mahris

 

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 8/16/05 10:49

Sveiki!

Mahri Šņabdegun! Kā jau sen, sen atpakaļ Tev tika paskaidrots, Latvijas Republikas Satversme ir mazrunīga un Latvijas Republikas Satversmes ir pamatota Eiropas Apgaismības atzinumos. Latvijas Republikas Satversmē neviens pants nav interprtetājams kā tāda tukša liekvārdība kā "ja notiek".

Satversmes Tiesas lēmuma par šo jautājumu nav tāpēc, ka Satversmes 7. panta jēgu jēgu sačakarēja jau pašā Pirmā Saeimā tas pats visumīļais Jānis Rainis, kas, būdams Satversmes līdzautors tomēr savas lielummānijas vadīts sevi balotēja savas partijas priekšgalā visos piecos vēlēšanu apgabalos. Satversmes Tiesai savos lēmumos gribot negribot jāvadās no precedenta, nevis tikai no Satversmes panta jēgas. Tu, turpretīm, brīvs pilsonis būdams, esi tik pat nožēlojams savas valsts pamatu apņirgātājs kā Taspats Sīkumaloms, Uģis Fantastiskais, Vents Apjomīgais, Harijs Bezpartejiskais, Arturs Roobentehvs, Aija Baltā Mahte, Ausmas Tante, u.v.d.c. kad Tu apgalvo, ka es esot "viltojis Satversmi" piesaukdams Satversmes 7. panta burtisku citātu.

Juris

==tumsoņiem viss tas pie kājas.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

 

From: uldis.matiss@rogers.com
Date: 8/17/05 5:00

Ausma: < Katrs viens Žagariņš var rakstīt, cik grib, mani vairāk uz vēlēšanām nedabūs, kamēr valsts nepierādīs, ka spēj aizstāvēt visus pavalstniekus, ne tikai bagātos.>

Kad pie varas nāks paša sātana valdība, tad jau būs par vēlu.

Man tiešām ir neiespējami saprast, kā Ausma un viņas līdzdomātāji nesaprot to, ka ar nebalsošanu viņi veicina Dzimtenes, PCTVL un līdzīgu partiju panākumus. PCTVL jau tagad ir 2. populārākā partija Latvijā aiz Jaunā Laika.

Uldis Matīss

 

 

 

From: indulislacis@yahoo.com
Date: 8/17/05 2:27

Ausma: < Velti ceri, Aija, balagānā vairāk nepiedalos.>

Ausma, ari es esmu mazliet parsteigts par Tavu nostaju. Tu jau saci izklausities pec kadreiz dziedatā: "Mes jaunu pasauli sev celsim..." Vai to atceries un, vai pec tā atkal ilgojies?

Indulis

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 8/17/05 3:50

Kad āra latviešiem nav argumentu, viņi ķeras pie parastā - vai atkal ilgojies... :-) Starp citu, kam pateicoties tik daudz balsu ieguva populistiskā Repšes partija? Vai palīdzēja ilggadējā vecās demokrātijas pieredze? :-)

Ausma

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 8/17/05 4:54

Sveiki!

Ausmas Tante norāja āra latviešus:

< Starp citu, kam pateicoties tik daudz balsu ieguva populistiskā Repšes partija? Vai palīdzēja ilggadējā vecās demokrātijas pieredze? :-)>

Tas nav nekāds rājiens norādīt uz savas pašas trūkumiem citos. Ar vārdu sakot, Baltai Mahtei nosaukt Balto Tehvu par Balto Tehvu nav nekāds rājiens.

Juris

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 8/17/05 6:28

Uldis Matīss: <Kad pie varas nāks paša sātana valdība, tad jau būs par vēlu.>

Uldi, tas var notikt jau nākamajās Saeimas vēlēšanās, neatkarīgi no tā, vai Ausmastante piedalīsies vēlēšanās vai ne. Tiem, kam jāskaita katrs santīms, apstākļi Latvijā paliek arvien smagāki. Gribot negribot tie, kas spēs, aizceļos uz citām ES valstīm labāk apmaksāta darba meklējumos. Kā vēlētāji viņi būs zuduši... Es neaizbraukšu, bet laicīgi piesakos, ka nebalsošu. Priekš tam ir gudrās galvas, lai domā, kā tikt no šī muklāja laukā. Ja grib Latviju glābt, lai gada laikā izdara to, ko nav izdarījuši 15 gados.

Es pilnīgi saprotu - ja neievēlēs "mūsējos", ievēlēs "viņējos". Un tā būs pilnīga katastrofa, jo tie par saviem pavalstniekiem domā vēl mazāk nekā pašreizējās labējās partijas un par valsts vadīšanu vispār neko nejēdz, tikai bļaustās. Diemžēl Latvija ir tur, kur viņa pašreiz ir tieši tādēļ, ka mūsu partijas nerēķinās ar saviem vēlētājiem šīs pārliecības dēļ - ja ne citādi, aiz bailēm uz vēlēšanu iecirkni aizskries. Tāpēc, ja uz kādu laiku iestājas pamiers, gan vieni, gan otri mazliet pakustina, lai nesaskaņas sāktos no jauna. Tas tak tik ērti, pa to laiku paši var darīt, kā tīk. Bet cik ilgi var tā spēlēties? Agrāk vai vēlāk pilnais vadzis tomēr nolūst.

Lavīna ir sākusi velties, un to apturēt kļūs aizvien grūtāk.

Netērējiet laiku, metot ar akmeni ziņnešiem vai cilvēkiem, kas izmisumā pamet dzimteni, tas lavīnu neapstādinās. Labāk atzīstiet, ka jūsu padomi arī nav bijuši diezcik prātīgi, vismaz kaimiņiem veicies labāk. Ja dzimtene dārga - domājiet! Nevis par sevi, par Latviju!

Ausma

 

 

 

 

From: <aabele@sveiks.lv>
Date: 8/17/05 6:41

Juris: <Tas nav nekāds rājiens norādīt uz savas pašas trūkumiem citos.>

Juri, es jums uzreiz teicu, ka ar Repši nebūs labi. Un tad jūs mani rājāt tāpat kā tagad par nebalsošanu. Es neeju pretī straumei sava prieka pēc.

Ausma

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 8/17/05 10:23

Sveiki!

Ausmas Tante dižojās tā:

< Juri, es jums uzreiz teicu, ka ar Repši nebūs labi.>

Es teicu jau sen pirms Tu tā teici, ka ar Repsjes kungu nebūs labi.

Juris

 

 

 

From: Vents_Zvaigzne@mccann.lv
Date: 8/18/05 2:17

Juris: < Es teicu jau sen pirms Tu tā teici, ka ar Repsjes kungu nebūs labi.>

Re kā!

Es gan par Repšes kunga labumu vai sliktumu maz interesējos. Partija "Jaunais laiks" manai saprašanai bija viscerīgākā, tāpēc par to nobalsoju gan Saeimas, gan pašvaldību vēlēšanās. Gluži iespējams, ka par JL balsošu arī nākamajās vēlēšanās neatkarīgi no Repšes kunga esamības vai nēsamības tajā.

Vents

 

 

 

From: Ilmars Andersons <uliss@ibna.org.lv>
Date: 8/18/05 2:31

Ausma: < Starp citu, kam pateicoties tik daudz balsu ieguva populistiskā Repšes partija? Vai palīdzēja ilggadējā vecās demokrātijas pieredze? :-)>

Interesantas pārmaiņas tavās piezīmēs - tu vairs neslavē TP, bet tikai gāni JL.

Ilmārs

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 8/18/05 8:57

Ausma laikam netic, ka Krievija ar pabalstu no Latvijas iekšienes varētu atkal noteikt kas notiek Latvijā.

racionālāka taktikta (nekā nemaz nevēlēt/uzdot tiem kas naidīgi pret Latvijas pastāvību) būtu piespiest atbildību. tagad, pirms vēlēšanām organizēties, pieprasīt stingras redzamas ātras pārbaudamas maiņas kas panāktu atbildību pret vēlētājiem. tas būtu ar noteikumu, ka balsos par citu partiju, ja nebūs redzamas ātras pārbaudamas maiņas. vienā gadā taču var panākt daudz, šī ir izdevība panākt kautko ilgstošu Latvijas labā.

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 8/18/05 9:06

Sveiki!

Vents Apjomīgais bazūnēja:

< Partija "Jaunais laiks" manai saprašanai bija viscerīgākā blablabla par JL balsošu arī nākamajās vēlēšanās neatkarīgi no Repšes kunga esamības vai nēsamības tajā.>

Ja interesē, pameklēšu Tavu vēstulīti kurā Tu svēti (katoliski) apņēmies bazūnēt savu neapmierinātību gadījumā, ja "partija" - jeb Repsjes kunga atbalsta komanda - Jaunais Laiks nepaspētu piepildīt savus priekšvēlēšanu solījumus.

Es Tev ieteiktu nevis pa Uģa Fantastiskā Elementārā Matemātiķa modei publiskos forumos klāstīt par kuru "partiju" Tu taisīsies nākamreiz balsot bet gan uzrakstīt īsu, kodolīgu vēstulīti saviem totalitārisma apmātiem līdztautiešiem par nepieciešamību brīvas sadarbības ceļā nosargāt reprezentatīvās demokrātijas pamatlikumu atbilstošu Latvijas Republikas Satversmei.

Juris, kurš konsekventi balso par TPVCK

==nevar pieņemt kā "mīlestību" to kas uzspiests ar varu bezizejas izmisumā bet tiek nosaukts par brīvu izvēli.==

/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: bikernieks@gmail.com
Date: 8/18/05 11:48

Trāpīts!

un ko dod vēlēšanas? jaunus ķēmus veco vietā :)

AB

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 8/18/05 12:31

tad lai parādās Ausmas vēstule kopā ar Ulda Matīsa piebildi kādās lielākā plašsaziņās!

aija

 

Kas jauns Latvijā?