Re: Katrīnas pārbaude

 

 

From:       beldavsa@indiana.edu
Date:       9/2/05 9:29

kā jau visi zin, lai gan sagatavošanās itkā bija maksimāla, tā nebija pietiekoša, īpaši neparedzot dambja (levē) sabrukšanu kādēļ tagad pastiprinās kritika par valdības nespēju izvairīties no briesmām kādas notikušas.  bez nezcik līķiem, patvērumā cilvēki palika bez ūdens, dzēriena 3 ‑ 4 dienas.  New Orleans pārņēma kriminālas bandas, notika laupīšanas, uzbrukumi, izvarošanas. cietēji protams galvenokārt nabadzīgākie, īpaši melnādainie.  (IU folkloras listē parādijās bažas par Fats Domino ģimenes likteni, kā arī citiem muziķiem.)

1/3 no Louisiana aizsargiem (National Guard), vēl vairāk no Mississippi aizsargiem bija Irakā. viena daļa mājās strādājā kā policisti, ugunsdzēsēji, tā arī šajā ziņā izveidojoties vājībai.

drausmīgi, bet arī brīdinājums sagatavoties, jo nebūs jau pēdējo reizi.  bridinājums arī citiem ārpus Amērikas, jo daba sakarā ar globālo sasilšanu kļūs nežēlīgāka.

aija,

  par visu civīlistu apmācību ko darīt briesmu laikā

 

 

 

From:       viesturs.r@gmail.com
Date:       9/2/05 9:37

interesanti, varbūt kāds zina, kas notiks ar asv aizsardzibas ministrijas palidzibas sutijumiem latvijas bruņotiem spēkiem ‑ tad laikam nekadi hummer auto vairs nespīd?

v.

 

 

 

From:       tas.pats@sveiks.lv
Date:       9/2/05 9:41

ASV federalajai aizsardzibas ministrijai gar luisianu ir tikpat liela interese, kā musejai par latgali. Hummeri būs, jo nu laikakm jauni papildinajumi Irakai (ti karam pret pasaules terorismu) no misipi kadu laiku nebus, tamdēļ vajadzes citus karavirus.

__> kad dievs grib sodit amerikaņus, viņš uzsuta tiem zemestrices un orkanus, bet kad viņš grib sodīt citas tautas ‑ viņš uzsuta tiem amerikaņus! <___

Ar cieņu ...

 

 

 

 

From:       OWL102@aol.com
Date:       9/2/05 10:00

beldavsa@indiana.edu writes:

<par visu civīlistu apmācību ko darīt briesmu laikā>

Pagājušā kara pārdzīvotāji atcerēsies līdzīgasa skādes nodarītas pilsētām no  t/l Sabiedroto gaisa spēkiem, pēc tam okupācījas spēkiem no austrumu puses.

Pārdzīvotāju disciplīnu stiprināja netikai tūlītēja nošaušana, bet ari laupāmā materiāla trūkms - tukšie barības preču veikali un paredzētie šādu briesmu atkārtojumi. Izņemot, protams, Dresdeni. Veselīgie (kaut ari izsalkušie) vīrieši bija no pilsētām "izbraukuši", pārējie muļļājās pa drupām. Palīdzību no pārējās valsts arī nevarēja sagaidīt.Salīdzināsim to ar New Orleanas notikumiem.

Augstākā Tiesa, kā ari Pāvests ir vecumā, kaqs to varētu atcerēties. Es ari. Gunars

 

 

 

From:       beldavsa@indiana.edu
Date:       9/2/05 10:22

esmu dzirdējusi, ka vismaz iesākumā vācieši tomēr bija labi trenēti kā atkopties no uzlidojumiem, utt.

arī neapšaubu karja tiesa uztur disciplīnu uz vissmagākā rēķina.

bruņotie spēki rīkosies kā bruņotie spēki.  valstij būs sava aizsardzības programma, par to jāinteresējās tautai.

bet mans ieteikums tieši par civīlistiem: kā var sarīkot vienkāršu kaimiņu starpā iepriekšēju plānu ar treniņu ko darīt paredzamos briesmu laikos pašā pirmā līmenī, ja infrastruktūra vēl nav iedarbojusies, vai sabrukusi.  (pat bērniem vajādzīgs treniņš kā izbēgt, ja mājā izceļās teiksim ugunsgrēks, vai uznāk vētra.) to protams koordinēt sadarbībā ar valsts dažādo līmeņu sagatavotību paredzamos briesmu gadījumos.

aija

 

 

 

From:       OWL102@aol.com
Date:       9/2/05 10:50

beldavsa@indiana.edu writes:

< esmu dzirdējusi, ka vismaz iesākumā vācieši tomēr bija labi trenēti kā atkopties no uzlidojumiem, utt. arī neapšaubu karja tiesa uztur disciplīnu uz vissmagākā rēķina.>

Karja tiesa te nebija iejaukta. Luftsčutz personāls lietu nokārtoja uz vietas. Tavs raksts ir tikpat bērnišķīgs kā amerikāņu brīnīšanās kāpēc latvieši nav saukuši policju naktī no 13 un 14 jūniju 1941. gadā... Kādreiz bija atomkarja apmācības pamatskolās, pamatotas uz paredzēto apstākļu "būtības" nesaprašanu - slēpties zem galda, utt. Turpinājās sociālās sadzīves un gargabalu tamborēšanas klases. Gunars

 

 

 

From:       beldavsa@indiana.edu
Date:       9/2/05 10:50

tā tad tu neatbalsti civīlistu apmācību tapēc, ka amerikāņu apmācības slēpties zem galda atomkarja uzlidojumā bija bērnišķīgas?!!

man prātā drīzāk bija Izraēlas vai Šveices modelis, ka atbildīga ir arī tauta, ne tikai bruņotie spēki, policisti (kad tie var arī nebūt uzturēt kārtību).

aija

 

 

 

From:       OWL102@aol.com
Date:       9/2/05 11:14

Civilistu apmācības šeit ir bloķētas no advokātiem, kas ir gatavi sūdzēt skolu ja bērns "jūtas nedroši" kāda skolotāja klātienē. Šodien ne skolotāji ne principāli nedrīkst izdarīt "spiedienu uz bērna psīči". Nedrīkst pat vairs lietot sarkanu zīmuli rakstu darbu labošanai!  Izraelas un Šveices modeļi ir brīnišķīgi, jo ir pamatoti uz reālu briesmu novēršanu, kādas šeit nedrīksts pat demonstrēt, jo varbūt kāds par to var "nervozēt"..

Pusei klases vajadzētu "counseling"... Gunars.

 

Kas jauns Latvijā?