Re:  Paši tie suņi

 

 

From:       rikards37@sbcglobal.net
Date:       10/21/05 8:04AM

Par ko liecina Jaņa Freimaņa līdzšinējā darbība, raksti? Pievienoju rakstu TVNET portālā, kas, manuprāt, skaidri liecina par kasīšanās iespējass meklēšanu. Ne jau lai censtos saskatīt kaut ko labu vai cerīgu, bet tieši pretēji ‑ lūk drauds...

   Viens Freimanis jau dižu podu netālā pagātnē, vai tas varētu būt tas pats?

Ričs.

http://www.tvnet.lv/news/latvia/index.php?id=4836305

[Skat. arī Kas jauns Latvijā? - "Trešais spēks paceļ galvu"]

 

 

 

From:       beldavsa@indiana.edu
Date:       10/21/05 9:39AM

nubet Jānis Freimanis izsaka skaidri kā domā viens otrs agrākais vai pat šeit palikušais sveikotājs.:)

Freimaņa tēze:

trešais spēks kā nejauks rotveilera sugas suns ir ārzemju latviešu vadītais masoniskais kabāls kas vai nu kontrolē vai "finansili piesedz un politiski angažē uzskatu bloku Diena LTV1 ‑ Delna," īpaš izceļot minoritāšu uc demokrātiskus vai pseido‑demokrātiskus jēdzienus.

pamatojums tēzei:

"Diena un LTV1 pauž klaju nepatiku pret TP un A. šķēli, kā arī nicinājumu pret TB/LNNK prievītēm un LPP mācītājiem."

"Dienas bloka aizstāvamais varētu būt nosacīti labais zēns JL, lai gan arī ne pilnībā, jo pietiekami daudz jau tiek rakstīts arī par jaunlaicēnu kļūdām, tāpat par to iekšējām ķildām."

kā jau te agrāk šogad parādijās Sveikā pret‑integritātes ieteikums bija ārzemes letiņus izolēt lai veido savu pašu politisko partiju.

jāprasa kam šī sašķelšanās varētu kalpot?               

aija

 

 

 

From:       mahris@myself.com
Date:       10/21/05 2:08PM

Interesanta Freimaņa loģikas rotaļa.

Freimaņa premisa ‑ jebkura prese ir ķada politiska spēka kalpībā. Tālāk vienkārši. Diena nekalpo tam, nekalpo tam, nekalpo tam. Tātad (3 non datur) Diena kalpo TAM.

Var jau būt, ka konkrētajā gadījumā Freimanim taisnība, nejūtos kopenhāgens. Bet vai tiešām tik neiespējami iedomāties avīzi, kas nekalpo nevienam politiķim?                    

Mahris

 

 

 

From:       bikernieks@gmail.com
Date:      
10/21/05 2:33PM

Kur Tu, Rič, redzi draudu? Politisko spēļu aizkulises nekad nav bijušas tīras... Sava daļa patiesības tur ir.

Nevajag meklēt blusas tur, kur viņu nav. Nav veršanās pret ārletiņiem vai viņu darbiem. Tikai kārtejo reizi secinājums ir viens ‑ pirms dot padomu, jāiepazīst attiecīgā virtuve, nevis brīnīties, ka labi domāto kāds nepieņem.

Blusas pašlaik meklē ārletiņi.. Tā šķiet.                          

AB

 

 

 

From:       zagarins@stcc.edu
Date:       10/21/05 3:15PM

Sveiki!

Ābē ārletiņiem ieteica nedarīt tā:

< Nevajag meklēt blusas tur, kur viņu nav.>

Visas lietas ir relatīvas, kā smejas Aija Baltā Mahte, un no blusas viedokļa varbūt tiešām būtu labāk, ja tas suņa saimnieks kam nepatīk, ka viņa suns pastāvīgi kasās viņai noticētu, ka viņas nemaz tur neesot.                       

Juris Saimnieks

==Kas ir paši tie suņi, tas visiem redzams. Bet kas ir viņu saimnieki?==
     /Jānis Freimanis/

==War is hell==
    /George W. Twigg/

 

 

 

From:        rumpis.listes@gmail.com
Date:        10/21/05 5:04

Mahris:

< Bet vai tiešām tik neiespējami iedomāties avīzi, kas nekalpo nevienam politiķim?>

"Rīgas Santīms" nekalpo nevienam politiķim ;‑)

‑‑

Rumpis :)

 

 

 

From:        uldis.matiss@rogers.com
Date:        10/22/05 10:16

Sakarā ar Jāņa Freimaņa vēstuli "Trešais spēks" publicētu www.tvnet.lv,  Marģers Pinnis raksta:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Sveicinati,

J. Freimana rakstitais man lika atcereties viedokla rakstu, ko lasiju The Wall Street Journal, pirms nedaudz gadiem, kas manuprat deva labus padomus ka reaghet uz absurdiem uzbrukumiem. Tas WSJ raksts iesakas ar anekdotu:

Divi Amerikas židi, veci draugi, satiekas kafejnica, kur viniem ierasts kopa lasit avizes, dzert kafiju un parunaties. Viens no viniem lasa savu vietejas židu kopienes avize, bet otrs lasa antisemitisku khenga lapu, ko vinš pa celam uz ielas nopircis no kada neo‑nacistu simpatizetaja. Šamais smaidot lasa neo‑nacistu aviziti un laik pa laikam pie sevis pasmejas. Pirmais, beidzot ieverodams, ko otrais lasa, tam izbrina jauta: "Vai Tu traks palicis? ‑ No kura laika Tu sacis lasit tadus meslus?" Otrais atbild: "Milais draugs, padoma, taja ebreju kopienes avize ko Tu lasi, tikai stasta par diskriminaciju pret židiem, par kapu apganišanu, par naidu pret Izraelu un par augošo anti‑semitismu Eiropa. Bet avize ko es lasu apgalvo, ka mums pieder visas bankas, ka mes kontrolejam Holivudu un visas masu medijas, un ka esam veiksmigi izpirkuši visus politikhus. Man daudz labak patik lasit labas zinas!

Margers Pinnis
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uldis Matīss

 

 

 

From:        beldavsa@indiana.edu
Date:        10/22/05 10:34

:))))))

liels paldies Uldim Matīsam!

joks daudz labāks nekā manis vēl neuzrakstītā piezīme, ka visi akadēmiski nozīmīgie raksti tagad jārāmē jaunā globālisma paradigma ietvarā.

aija

 

 

 

From:        Zagarins@stcc.edu
Date:        10/22/05 11:44

Sveiki!

Aija Baltā Mahte izteica Marģerim Pinnim atzinību:

< joks daudz labāks nekā manis vēl neuzrakstītā piezīme, ka visi akadēmiski nozīmīgie raksti tagad jārāmē jaunā globālisma paradigma ietvarā.>

Man gan daudz labāk patika Aijas Baltā Mahtes vēl neuzrakstītā piezīme!

Juris Akadēmiski Nozīmīgais

==God, I know we are your chosen people, but couldn't you choose somebody else for a change?==
    /Shalom Aleichem/

 

 

 

From:        rumpis.listes@gmail.com
Date:        10/22/05 12:41

Aija:

< Freimaņa tēze: trešais spēks kā nejauks rotveilera sugas suns ir ārzemju latviešu vadītais masoniskais kabāls kas vai nu kontrolē vai "finansili piesedz un politiski angažē uzskatu bloku Diena ‑ LTV1 ‑ Delna," īpaš izceļot minoritāšu uc demokrātiskus vai pseido‑demokrātiskus jēdzienus.>

No kurienes ir ņemta šī Freimaņa(?) tēze? Sākotnējās saites norādītajā tekstā tādu neatradu.

‑‑
Rumpis :)

 

 

 

 

From:        beldavsa@indiana.edu
Date:        10/23/05 1:21

Rumpis:

< No kurienes ir ņemta šī Freimaņa(?) tēze? Sākotnējās saites norādītajā tekstā tādu neatradu.>

Te citāts no Freimaņa teksta:

<< trešais spēks kā nejauks rotveilera sugas suns ir ārzemju latviešu vadītais masoniskais kabāls kas vai nu kontrolē vai "finansili piesedz un politiski angažē uzskatu bloku Diena ‑ LTV1 ‑ Delna," īpaš izceļot minoritāšu uc demokrātiskus vai pseido‑demokrātiskus jēdzienus.>>

citāts no teksta, minoritātes no teksta, rotveilers no pievienotās bildes kā arī bez teksta esmu dzirdējusi par agresīviem suņiem no cita avota, trešais spēks no virsraksta, bet ārzemju vadītais masoniskais kabāls i uzskati par demokrātiju no izteicieniem kādus esmu dzirdējusi tieši vai netieši saistītus ar augšminētiem jēdzieniem, starp to arī vienā šī raksta piezīmē.

kurjas daļas viena daļa iekšletiņu uzskatos tu uzskati kā neesošu, īpaši lasot starp rindām?

aija

 

 

 

From:        rumpis.listes@gmail.com
Date:        10/23/05 2:55

Es tikai brīnījos, ka atkal nespēju kaut kādus vārdus tekstā atrast, un jau padomāju, ka man atkal vadātājs piemeties ;‑) Par pārējo man speciālu komentāru nav. Nu, varbūt vienīgi, ka pašos pirmsākumos uz ārletiņiem daudzi skatījās ar cerībām, ka nu atbrauks īstie zinātāji, un parādīs, kā visas lietas pareizi darāmas, un izvedīs Latviju saulītē, bet laikam jau viena daļa no pirmajiem braucējiem iespaidu samaitāja, parādīja, ka tādi paši cilvēki vien ir, gan viduvējības, gan rausēji, un aizspriedumi nebija ilgi gaidāmi :) Bet ārletiņi‑iekšletiņi nav vienīgais dalījums, tāpat jau ir pilsēta‑lauki, Rīga‑nerīga, Kurzeme‑Latgale, Latgale ‑ pārējā Latvija, un arī sīkāki pretstati ;‑)

 

 

 

From:        harijs@gmail.com
Date:        10/23/05 6:49

Maris Janis Vasilevskis wrote:

< Bet vai tiešām tik neiespējami iedomāties avīzi, kas nekalpo nevienam politiķim?>

Ja, neiespejami. Vismaz Latvijas apstakļos. Starp citu, ari ASV apstakļos.

Harijs

 

 

 

From:        beldavsa@indiana.edu
Date:        10/23/05 9:10

Rumpis:

< Bet ārletiņi‑iekšletiņi nav vienīgais dalījums, tāpat jau ir pilsēta‑lauki, Rīga‑nerīga, Kurzeme‑Latgale, Latgale ‑ pārējā Latvija, un arī sīkāki pretstati ;‑)>

nosmējos par šo piezīmi, domāju varētu sastiķēt tikai no tīkla sarunām vien jaunu nacionālu lugu:

<Saulcerite [22.10.2005, 17:02] Atkal viens Antins!! Man jau stikla kalna vairs nemaz nav vietas! Pardaudz to Antinu!>

laikam starp sīkākiem pretstatiem būs dženders, ārods, izglītība, vienaudži, optimisti iepretīm pesimistiem vai citi psīčoloģiski ‑ filozofiski nodalījumi.

nelaime, ka izvērtējot cilvēkus 1, 2, 3 kā ievietojamus kastītē A, pieņem, ka nākošo kurju līdzīgi varētu ievietot šajā kastītē pēc vienas īpašības, var izrādīties citās īpašībās ar 1, 2, 3 nemaz nedalās.  viņa pārējās īpašības varbūt labāk saskan ar vairumu cilvēku kas ievietoti kastītē I vai N vai citā...

labi, šajā punktā arī izteikts attiecīgais.  turpinu ar palagu kas vairāk domāts noskaidrot savas pašas domas, nav citiem jālasa:

‑‑‑‑‑

cilvēkiem var būt analoģiskas pieredzes kas atšķir kas ir līdzīgākas kādam citam nodalījumam nekā tajā kurjā sabiedrība viņus mēdz iedalīt.  teiksim muzikas gaumi kas reizēm izsaka kādu īpašu kopienu, tomēr muzikas iespaidi zinamos apstākļos ātri ceļo.

katrs cilvēks ir indivīds, kurja īpatnējo pieredžu i tieksmju kombinācija izņem to ārā no pilnīgas pieredzētamības attiecībā uz raksturu, tieksmēm, vērtībām.  ir cilvēki kas jūtās drausmīgi nepiederoši tajās kastītēs kādos ielikti sabiedrībā kurja pieradusi pie stingrām klasifikācijām.

karojošais feminisms vai ģērbšanās krustojums (cross dressing) geju praidā ir ir tikai viskliedžošākās visredzamākās pazīmes no cilvēkiem kas izjūt "trešo kategoriju" stingri duāli izdalītā sabiedrībā.

pati esmu uzaugusi nejūtot īsti piederošai nekādai stingrai tradicionāli klasificētai kategorijai, arvienu jūtot sevi robežā, nevis centrā.  nedzīvojot latviešu centrā, trūkstot latviešu izglītībai nebiju pat "īsta" latviete lai gan latviskums bija viena pamatvērtība.  tapēc izjūtu cik daudzi cilvēku līdzīgi nejūtās kā īsti piederoši sabiedrības uzspiestās kategorijās, kā arī centos savās personīgās attiecībās pirmā kārtā attiekties pret cilvēku, nevis viņa dominanto sabiedrības kategoriju.

ironiski esmu iemācījusies Sveikā nebūt pārāk romantiskai sakarā ar augšminēto "brīvdomību."  esmu sajutusi pretējo, cik daudz šīs pamatkategorijas tomēr arī iespaido cilvēku viņam pašam to atzīstot vai neatzīstot. līdz šim esmu kautcik atradusi aizsargātu joslu universitātē, bez tam starp vēl universitātes uz robežas īpatņiem kā zff cienītājiem, kur nebijis kliedžoši jājūt "normālās" kategoriju nērtības.

vai kā viens cilvēks ar kurju man iznāca dziļas apmaiņas teica norādot uz filmas "Some Like it Hot" kontekstā rēcīgi šokejošiem beigus vārdiem: "nobody's perfect!"  varbūt šādai vajadzētu vairāk būt attiecība latviešiem vienam pret otru.:)

aija

 

 

 

From:        Zagarins@stcc.edu
Date:        10/23/05 9:12

Sveiki!

Mahris Šņabdegunis uzstādīja retorisku jautājumu:

<< Bet vai tiešām tik neiespējami iedomāties avīzi, kas nekalpo nevienam politiķim?>>

Harijs Bezpartejiskais uzreiz zināja atbildēt tā:

< Ja, neiespejami. Vismaz Latvijas apstakļos. Starp citu, ari ASV apstakļos.>

Neiespējami jebkurā gadījumā ņemot vērā ka atsevišķais bezpartejiskais pilsonis Harijs Bezpartejiskais nesaprot priekš kam tā demokrātijas izkārtne vispār vajadzīga ņemot vērā, ka itin neviena polītiskā partija tā vai tā nav itin nekas vairāk kā viena liela prettautiska cūcība kurai nav itin nekāda pamatojuma itin nevienā Satversmes pantā.

Juris ASV Apstāklis

==kurjas daļas viena daļa iekšletiņu uzskatos tu uzskati kā neesošu, īpaši lasot starp rindām?==
    /Aija Baltā Mahte uzrunāja Rumpi Bezpalīdzīgo/

 

 

 

From:        hbush@apollo.lv
Date:        10/23/05 9:23

Juris Zagarins rakstija:

< itin neviena polītiskā partija tā vai tā nav itin nekas vairāk kā viena liela prettautiska cūcība kurai nav itin nekāda pamatojuma itin nevienā Satversmes pantā.>

Domaju, ka ļoti daudzi Latvijas vēlētāji Tavam skaidrojumam piekristu :)))

Tomer es gan parasti izsakos precizak un ne tik t*laini.  Latvijas Satversmē partijām nav paredzēta it nekāda politiskā loma.

Harijs

 

 

 

From:        beldavsa@indiana.edu
Date:        10/23/05 9:31

protams, ka ir iedomājama avīze kas nekalpo īpašam politiķim, lai gan nebūs iedomājama kas nekalpo īpašai filozofijai kurjai būs tieksmes vērtēt vienu politiķi virs cita.

strukturāli tomēr Latvijas partiju sistēma nozīmīgi atšķirās no ASV ar atšķirīgām sekām laika tecējumā.

Latvijas partiju sistēma nosacīti noved pie apstākļiem, ka tās kalpo nevis tautas daļām kādas tie it kā pārstāv, bet partijas i to dižvīru ierobežotām interesēm. trūkst mečānismu kas šos pamatapstākļus mainītu.

ASV partiju sistēma evolvējusi pa citu ceļu.  kautgan tajā parādās disfunkcionālas autoratīvas pazīmes kā agrāk McCarthy vai tagad Buš (kurju pirmo reizi neievēlēja ar populāro vairākumu), sistēmai ir pietiekoši pašlabojošās īpašības, ka ar laiku mainās nosliece pēc tautas dominantām sajūtām.  šādas pazīmes jau ir redzamas Buša pievilcībai pēdējā laikā stipri krītot, varbūt jau uz krīzes līmeni.

aija

 

 

 

From:        bikernieks@gmail.com
Date:        10/23/05 9:37

Šī garā paladziņa īsā jēga ir: ??

Teorija, kārtējais konstatējums, kas vairāk vai mazāk izglītoties i zināms.

Izskatās, ka tālāk par tukšu vāvuļošanu tā arī netiekam :)))

Skumji, bet fakts.

AB

 

 

 

From:        beldavsa@indiana.edu
Date:        10/23/05 9:46

konkrētie iebildumi ir: ???  negatīva attieksme neskaitās.

aija

 

 

 

From:        bikernieks@gmail.com
Date:        10/23/05 10:02

Skaitās. Paturu tiesības būt skeptiskam par taviem garajiem palagiem un

nulles līmeņa darbiem.

AB

 

 

 

From:        beldavsa@indiana.edu
Date:        10/23/05 10:10

labi, pieņemts, tava attieksme pret mani ir negatīva: izstrīpoji visu ko saku kā nulles vērtību kā to dara Žagariņš, ne jau vienīgais.

no problem.

iesāksim ar =tavām= gudrībām, =taviem= sabiedrībai derīgiem darbiem =tavā= skaidrā uzrādījumā.  pieņemu sveikotājiem ir tiesības tos izvērtēt. vai arī tas tā nav?

aija

 

 

 

From:        bikernieks@gmail.com
Date:        10/23/05 3:05

Es ceru, ka saprati pareizi ‑ man nav nekādu iebildumu pret taviem rakstu darbiem, ar kuriem Tu  liec šo to jaunu padomāt, uzzināt. Skeptisks esmu

pavisam citā jautājumā ‑ Tu rinā par Latvijas problēmām, taču tikai runā. Ja darbi arī sekotu, Tavā priekšā noņemtu cepuri.

AB

 

 

 

From:        "Pistole" <pistole@ebtech.net>
Date:        10/23/05 8:11

Aivi, Tu arī gudri raksti. Pastāsti mums, ko Tu sagaidi no mums ārlatviešiem vairāk par gudru nunāšanu? Kādus darbus pats esi veicis? Vari arī paskaidrot, kāpēc Tu lieto Central & Eastern European kodējumu, Windows ‑ 1250,  rakstot vēstules Sveikam? Vai tiešām esi iekšlatvietis, jeb tikai kā tāds izliecies?

Zigis.

 

 

 

From:        beldavsa@indiana.edu
Date:        10/24/05 12:19

AB:

< Es ceru, ka saprati pareizi ‑ man nav nekādu iebildumu pret taviem rakstu darbiem, ar kuriem Tu  liec šo to jaunu padomāt, uzzināt. Skeptisks esmu pavisam citā jautājumā ‑ Tu runā par Latvijas problēmām, taču tikai runā. Ja darbi arī sekotu, Tavā priekšā noņemtu cepuri.>

kādi darbi tev padomā?  ko uzskati par "darbu"?

lai saprastu Latvijas apstākļus cenšos samazināt nezināšanas robus. priekšstati daudzi mainījušies no tā laika kad sāku piedalīties latviešu tīklā.  citi jau būtu uzrakstījuši vismaz pāris grāmatu par pārdzīvojumiem.  sajūtu pretešķības asāk nekā sākumā.

niši vēl meklēju, neesmu atradusi vai izveidojusi gribēto.

aija

 

 

 

From:         bikernieks@gmail.com
Date:        
10/24/05 3:51

Sveiks, Zigi!

Man ar to rakstīšanu ir tā, pārāk maz laika varu veltīt sev, vairāk aizņem darbs, tādēļ Sveika diskusijām tikai sekoju, pats reizēm tikai izmetu kādu frāzi, lai paustu savu nostāju kādā jautājumā. No ārlatviešiem es patiesībā negaidu nekādus brīnumus, pilnīgi nekādus. Esmu savā ne pārāk garajā mūžā redzējis dažādus ārlatviešus, gan pozitīvus cilvēkus, ganarī negatīvus. Tādi ir arī iekšlatviešu vidū. Bet ne par to stāsts. Tā vien gribētos Latviju salīdzināt ar cilvēku, kas ir mazliet atkopies no grūtas slimības, taču bez labu speciālistu palīdzības atgūt veselību saviem spēkiem nespēj. Pašlaik speciālisti tik to vien dara, kā meklē pašlabumu, izšķiež slimnieka mantu, kaut arī pats slimnieks vēl ir dzīvs un kādu laiku mirt negrasās. Šo speciālistu vidū ir ne tikai iekšlatvieši, bet arī trimdā, klaidā dzivojošie.  Piemēram, man ir bijis skumji apmeklēt poltiski represēto pasākumu Ikšķilē pirms dažiem gadiem, kad Jaunā Laika priekšvēlēšanu kampaņa gāja pilnā sparā. Tad Jaunais laiks zvejoja sev vēlētāju balsis, bet kas šajā laikā ir mainījies šiem politiski represētajiem cilvēkiem viņu grūtajā dzīvē? Vai Vaira Vīķe Freiberga ir kādu reizi ieradusies uz šādu pasākumu? Reiz, kad viņai bija izsūtīts īpašs aicinājums piedalītes šādā pasākumā, viņa atradās Kleistos, kur no pajūga skatījās uz publiku uz zirgam pakaļā. Vai politiski represētajiem šādā gadījumā jājūtas īpaši pagodinātiem? Toties katru ebreju/žīdu pasakumu gan apmeklē bez aizķeršanās, kavēšanās. Vai vēl kāds gadījums. 16. marts, kad Leģionāri piemin savu pirmo došanos kaujā. Vai tad viņi neļāva jūsu vecākiem, jums izglābties no padomijas? Šos cilvēkus pasludina bez maz par varai nevēlamiem, naida kurinātājiem.

Es nesen Sveikā pacēlu jautājumu par to, vai klaida latviešiem vispār būtu jābalso Saeimas vēlēšanās, ja paši te nemas nedzīvo. Atceros, bija asi pārmetumi. Jau toreiz skaidroju savu nostāju. Varu atkārtoties un izklāstīt savu nostāju vēl reizi. Lai ārsts spētu slimnieku izārstēt, viņam pacients ir jāizmeklē, jānoskaidro kaites, jāizstrādā ārstēšanas režīms. Lai zinātu Latvijas kaites, vajadzības ir jāatrodas te, Latvijā, un jāpadzīvo, lai izprastu procesus, kas te notiek. Negribu neko sliktu teikt par ārlatviešiem, un neteikšu arī. Katram ir izvēle par ko balsot vai nebalsot Saeimas vēlēšanās. Tikai viens gan ir skaidrs, klaidā dzīvojošie atbildību par savu politisko izvēli uz savas ādas neizjūt kā to jūt katrs Latvijā dzīvojošais ‑ ar maku, ar darba apstākļiem, veselības aprūpi, iespējām izglī toties. Klaidā dzīvojošais reizi četros gados nobalso par tā laika politisko simpātiju un dzīvo tālāk, toties savā ziņā par viņu balsojumu cieš vietējie.

Var no aizokeāna, aizjūras fantastiski skatīties uz Latviju un dot gudrus padomus, tikai ir jājautā, vai šie padomi ir piemēroti Latvijas situācijai? Kādēļ rodas vēlem noteikt diagnozi, pacientu un viņa slimības vēsturi neredzot? Te Ričs deva saiti uz Tvnet publicēto rakstu par suņu cīņām (http://www.tvnet.lv/news/latvia/index.php?id=4836305), tad es pielieku š saiti http://www.delfi.lv/news/comment/comment/article.php?id=12595229. Te arī mūzjdiuen zjultainais autors atklāj savu attieksmi pret Latvijā notiekošo.

Es esmu iekšlatvietis, tādēļ lietoju šo kodējumu. Pašlaik studēju socioloģiju un strādāju. Studēju, lai ar kritisku aci skatītos uz to, kas notiek Latvijā.

AB

 

 

 

From:         Zagarins@stcc.edu
Date:        
10/24/05 5:07

Sveiki!

Iekšlatvietis Ābē norauca asariņu, salieca muguriņu un smagi nopūtās:

< Tā vien gribētos Latviju salīdzināt ar cilvēku, kas ir mazliet atkopies no grūtas slimības, taču bez labu speciālistu palīdzības atgūt veselību saviem spēkiem nespēj.>

Savukārt man tā vien gribētos Iekšlatvieti Ābē salīdzināt ar pagrimušu valsteli...

< Piemēram, man ir bijis skumji apmeklēt poltiski represēto pasākumu Ikšķilē pirms dažiem gadiem...>

Tas taču ir tīri cilvēcīgi būt noskumušam cilvēkam, kas brīvs būdams tomēr konsekventi uzvedās kā polītiski represētais.

< Vai Vaira Vīķe Freiberga ir kādu reizi ieradusies uz šādu pasākumu? Reiz, kad viņai bija izsūtīts īpašs aicinājums piedalītes šādā pasākumā, viņa atradās Kleistos, kur no pajūga skatījās uz publiku uz zirgam pakaļā.>

Labi vēl, ka viņa neatradās Bagdadē kur no hummera ar ASV Prezidentu G.W.Buša kungu pie stūres skatītos uz irākiešu pakaļām lai ar savu priekšzīmi iemācītu šamiem demokrātiju.

< Es nesen Sveikā pacēlu jautājumu par to, vai klaida latviešiem vispār būtu jābalso Saeimas vēlēšanās, ja paši te nemas nedzīvo. Atceros, bija asi  pārmetumi. Jau toreiz skaidroju savu nostāju. Varu atkārtoties un izklāstīt savu nostāju vēl reizi. Lai ārsts spētu slimnieku izārstēt, viņam pacients ir jāizmeklē, jānoskaidro kaites, jāizstrādā ārstēšanas režīms. Lai zinātu Latvijas kaites, vajadzības ir jāatrodas te, Latvijā, un jāpadzīvo, lai izprastu procesus, kas te notiek. Negribu neko sliktu teikt par ārlatviešiem, un neteikšu arī.>

Tātad Tu tāpat kā Viesturs Grūtsirdīgais un Rumpis Bezpalīdzīgais gribētu, lai es pie Tevis Tavās mājās apmestos uz dzīvi un uzņemtos Tevis ārstēšanu, ja?

< Katram ir izvēle par ko balsot vai nebalsot Saeimas vēlēšanās. Tikai viens gan ir skaidrs, klaidā dzīvojošie atbildību par savu politisko izvēli uz savas ādas neizjūt kā to jūt katrs Latvijā dzīvojošais ...>

Un Tev arī ir izvēle ‑ pašam ārstēties vai arī neārstēties un ārstēšanās vietā pacietīgi gaidīt uz manu ārstēšanu. Man viens ir skaidrs, Latvijā dzīvojošais Iekšlatvietis Ābē savu atbildību par savu polītisko izvēli uz savas ādas nejūt tā kā to izjūt jebkurš Iekšlatvijā rezidējošs rotvailers, nemaz nerunājot par rotvailera blusām.

< Var no aizokeāna, aizjūras fantastiski skatīties uz Latviju un dot gudrus padomus, tikai ir jājautā, vai šie padomi ir piemēroti Latvijas situācijai?>

Mans padoms ir ļoti piemērots Tavai situācijai: lūdzu uzraksti vienu īsu, sakarīgu vēstulīti saviem totalitārisma tumsonību nepārdzīvušajiem līdztautiešiem par nepieciešamību uzņemties pilsonisko atbildību par reprezentatīvās demokrātijas pamatlikuma nosargāšanu atbilstoši Latvijas Republikas Satversmes Septītajam Pantam.

< Es esmu iekšlatvietis, tādēļ lietoju šo kodējumu. Pašlaik studēju socioloģiju un strādāju. Studēju, lai ar kritisku aci skatītos uz to, kas notiek Latvijā.>

Nu pēdējais laiks izveseļoties un iesākt rakstīt nevis nesakarības un vāvuļojumus bet īsas, kodolīgas, sakarīgas vēstulītes kā Tavu senču izcīnītā Latvijas labā vārda cienīgs pilsonis.

Juris Vāvuļošanas Ārsts

==kopēji var izstrādāt vislabāko plānu uz kāda pamata aizstāvēties.==
    /Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From:       bikernieks@gmail.com
Date:       10/25/05 4:46AM

Zjagatiņu Juri!

Es vēl joprojām neesmu dzirdējis Tavus argumentus par to, ko tā vēstulīte reāli ietekmēs Latvijas politiskajā dzīvē. Man nav tik daudz laika, ko tērēt bezjēdzīgā darbībā. Būtu ka un praties un no savas Mazpisānijas ‑ oi Masačūsetsas  ‑ pārcēlies uz Latviju padzīvot nevis no auto logiem uz to paskatījies. Te daudzi dzīvo bez cerības, ka spēj kaut ko ietekmēt, un tā arī biezji vien ir ‑ tauta domā vienu, politiķi otru, un brīnumainā kārtā notiek politiķiem vēlamais... :( Ko saki par šādu politisko brīnumu?

AB

 

 

 

 

From:       Zagarins@stcc.edu
Date:      
10/25/05 6:47AM

Sveiki!

Iekšlatvietis Ābē lieku reizi pierādīja, ka viņam, tāpat kā Ventam Apjomīgam, Aijai Baltai Mahtei, Harijam Bezpartejiskajam, Rumpim Bazpalīdzīgajām, A.Roobentehvam i Spriganajam i Spraunajam u.c. ir gana laika ko tērēt galīgi bezjēdzīgā darbībā:

< Es vēl joprojām neesmu dzirdējis Tavus argumentus par to, ko tā vēstulīte reāli ietekmēs Latvijas politiskajā dzīvē.>

šitā nule saņemtā Tava vēstulīte protams itin nekā neietekmēs Latvijas polītiskā dzīvē. Ne tik cik Tava iepriekšējā un netik cik neviens Tavs tukš vāvuļojums un asaraina pinkšķēšana par savu sūri grūto likteni savu ārletiņu apsaimniekoto Ieksjlatvijā rezidējošo rotvaileru un viņu blusu padotībā.

< Būtu ka nu praties un no savas Mazpisānijas ‑ oi Masačūsetsas  ‑ pārcēlies uz Latviju padzīvot nevis no auto logiem uz to paskatījies.>

Būtu es nu praties un būtu es nu ievācies Tavā dzīvoklītī un uzņēmies Tavu ārstēšanu, ja? Tad arī varbūt Tev būtu priecīgāks prātiņš , ja?  Nemaz nesapņo! Neesmu es nekāds veterinārārsts, neesmu es nekāds entimologs, Iekšlatviet Ābē, lai bez atmaksas tērētu savu dārgo laiku tādā tik bezjēdzīgā darbībā. Trallini vienā mierā pats savu dārgo laiku savā bezjēdzīgā bezcerībā grabinādams tukšas vēstulītes pļāpu kanālos un sapņo vien tālāk vienā mierā par visādiem skaistiem polītiskiem brīnumiem un Kungs Dievs ar Tevi un visiem Taviem bezcerīgiem domu biedrīšiem un biedrenītēm gan Iekšlatvijā gan Ārlatvijā gan cituviet un mūžīgi mūžos itin visā laiktelpā.

Zjagatiņu Jurītis

==būs ragiem, nagiem jāizstāvās.  to vislabāk var darīt, ja ir ļoti labi informēti par savu vēsturi, kā arī neļaujas sev izskalot smadzenes, ka būtu Saulcerītei pašai brīvprātīgi jāiekāpj zārkā.==
    
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

 

From:       beldavsa@indiana.edu
Date:       10/25/05 8:30AM

Aivis:

< No ārlatviešiem es patiesībā negaidu nekādus brīnumus, pilnīgi nekādus.>

tas labi, ka atzīsti viņi zem ādas nav citpasaulieši, tomēr ar citu pieredzi.  arī tie kas jau trešā pāudzē vēl sevi par latviešiem ir tādi, jo ir izvēlējušies tādi būt pēc daudzām pārbaudēm kapēc nepieņemt ērtāku identitāti.  tev

< Tā vien gribētos Latviju salīdzināt ar cilvēku, kas ir mazliet atkopies no grūtas slimības, taču bez labu speciālistu palīdzības atgūt veselību saviem spēkiem nespēj. Pašlaik speciālisti tik to vien dara, kā meklē pašlabumu, izšķiež slimnieka mantu,>

pagājušā gadsimtā bija runa par slimo vīru Turciju...šķiet tā pārdzimusi, atkopusies, ka eiropiešiem bailes.

ja der slimnieka analoģija, tavuprāt ārsti nespēj vienoties par diagnozi vai zālēm?  zāles protams veicina lai pats ķermenis varētu labāk iedarbināt savu pašlabošanas mečānismus.

cik pati lasu rakstus par korupciju, vērtību krīzēm, daudziem grūtības izdzīvot "normāli" šķiet diagnozē nav nemaz tik liela domstarpība.  domstarpība ir par dziedināšanu.

ja domā varbūt vairāk holistiski, kas būtu tas kas veicinātu cilvēkiem sastrādāt?  šeit trimdā tas nebija izdevīgums bet emocionāla piederības i atbildības sajūta kas lika cilvēkiem arī pašupurēties kad tas nebija ērti.  šķiet līdzīgas sajūtas būs bijušas Latvijā pēc Staļina pārdzīvošanas kad vispirms izveidojās vides aizsardzības kustība kas saredzēja smagā industrializācijas piesārņošanā arī savas tautas iznīkšanu kopā ar dabu.

dzīšanās pēc naudas labklajības ir spēcīga saprotama dziņa, tomēr tā nevieno.  katrs ir par sevi vai varbūt tiešiem savējiem.

< mainījies šiem politiski represētajiem cilvēkiem viņu grūtajā dzīvē? Vai Vaira Vīķe Freiberga ir kādu reizi ieradusies uz šādu pasākumu?>

Prezidenti nevar mērīt pēc vienas šauras mērauklas, bet jāskatās uz visas viņas pienākumiem.  tev šķiet viņai vajadzēja apmeklēt represēto atceres, varbūt tas ir pareizi, ka bija svarīgi apmeklēt, tā tad atņemi viņai punktu šajā gadījumā.  varbūt viņa izrēķināja, nav domstarpību par šo jautājumu, skaidrs, ka viņi bija represēti.  tu saki viņa apmeklē visas ebreju svinības.  tas gan ir plus ‑ ir nepieciešami dziedināt attiecības starp tautībām kādas

kļuva nelabas pagājušā gadsimta iekrītot lielvalstu politiku intrigās i to veidotos melu kampāņos.  vispār būs domstarpības kā lai publiskās personas izdala savu laiku, īpaši ceremoniālos gadījumos.

< Es nesen Sveikā pacēlu jautājumu par to, vai klaida latviešiem vispār būtu jābalso Saeimas vēlēšanās, ja paši te nemas nedzīvo.>

balsošanas tiesības nosaka likums ‑ nevis dzīvošanas vieta, bet pilsonība dod balss tiesības.  reiz balsot varēja tikai augstākas šķiras vīrieši, tādi kam piederēja nozīmīgi īpašumi, utt.

< Klaidā dzīvojošais reizi četros gados nobalso par tā laika politisko simpātiju un dzīvo tālāk, toties savā ziņā par viņu balsojumu cieš vietējie.>

ka tik augstā procentā balso klaidā dzīvojošie norāda uz atbildību.  Sveikā parādijās "ģeniālais" ieteikums iekšletiņiem vispār nebalsot.  pieņemu PCTVL gan neiesaka šādu stratēģiju saviem biedriem.

< Var no aizokeāna, aizjūras fantastiski skatīties uz Latviju un dot gudrus padomus, tikai ir jājautā, vai šie padomi ir piemēroti Latvijas situācijai?>

brīnos atkal par atšķirībām mentalitātē.  es gan nevienu rakstu neuztveru kā "gudra padoma došanu" bet par informāciju kurju starp citu izvērtēju lai nonāktu pati pie saviem uzskatiem.

aija

 

 

 

 

From:       Zagarins@stcc.edu
Date:      
10/25/05 8:53AM

Sveiki!

Iekšlatvietis Ābē savā vāvuļojumā nopinkšķējās, starp citu, arī tā:

<<  Klaidā dzīvojošais reizi četros gados nobalso par tā laika politisko simpātiju un dzīvo tālāk, toties savā ziņā par viņu balsojumu cieš vietējie.>>

I nu Aija Baltā Mahte Iekšlatvieti Ābē mierināja tā:

< ka tik augstā procentā balso klaidā dzīvojošie norāda uz atbildību.>

Atvainojos, Aija Balto Maht! Tava un mana balsošana augstā procentā par TPVCK nenorāda uz itin nekādu apbrīnojamu atbildību. Par maniem laipniem lūgumiem uzņemties konkrētu atbildību par Latvijas Republikas reprezentatīvās demokrātijas nostiprināšanu atbilstoši Satversmes Septītam Pantam Tu nu jau gaidiem ilgi esi konsekventi paudusi neuzņēmību, nevarelību, i nesaprašanu. Varbūt esmu vienīgais Sveikā kas nesaprot Tavas ikdienas pinķerīgos žoožojumos paustās ilgas pēc "nišes jeb konkrētas rīcības lai atrastu vislabāko plānu uz kāda pamata aizstāvēties"?

Zjagatiņu Jurītis

== brīnos atkal par atšķirībām mentalitātē.==
    /Aija Baltā Mahte/

Kas jauns Latvijā?