Re: Parīzes nemieri

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/3/05 1:51AM

Seventh night of Paris violence
The unrest has been spreading Violence has flared for a seventh night in immigrant communities to the north-east of Paris.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4401670.stm

Jā nu gadījuma kāds lasa tikai latviski rakstošos mēdijus, tad varbūt ir palaidis garām, ka Parzies ziemeļu rajonos notiek īsti grautiņi. Tā sakot, cilvēki ir cilvēki pat ja viņi ir krāsainie.

Interesanti, ko domā par šadu notikumu gaitu pragramatiskie domātaji :)

--

Ar cieņu ...

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 11/3/05 4:00AM

Latviski rakstošajos mēdītājos šī ziņa ir:

---

Parīze, 3.nov., LETA--DPA/REUTERS. Vairākās Parīzes priekšpilsētās naktī uz ceturtdien turpinājās nemieri, kas ilgst jau nedēļu.

Jauniešu bari trakoja deviņās Parīzes ziemeļu un austrumu priekšpilsētās, aizdedzinot aptuveni 40 automašīnas, divus autobusus, neskaitāmus atkritumu konteinerus, kā arī izdemolējot vismaz vienu skolu un tirdzniecības centru.

Nemieru savaldīšanai Parīzes ielās izvietoti simtiem policistu, no kuriem dažas vienības atsauktas no futbola spēles.

Bars jauniešu ielauzās tirdzniecības centrā Bobiņī priekšpilsētā, Parīzes ziemeļaustrumos un aptuveni 40 no viņiem uzbruka pārdevējiem veikalā. Aizdedzināta vismaz viena automašīna un mēģināts nodedzināt arī policijas iecirkni.

Blānmesnilas priekšpilsētā nodedzināta kāda skola un aptuveni desmit automašīnas, kā arī izdemolēts pamests policijas iecirknis.

Ielās Parīzes ziemeļaustrumos patrulēja aptuveni 500 policisti īpašā bruņojumā ar vairogiem, lai aizsargātos no nemiernieku uzbrukumiem.

Nemieri sākās pagājušo ceturtdien Parīzes Klišīsusbuā priekšpilsētā, kur no nāvējoša elektrības trieciena gāja bojā divi 15 un 17 gadus veci afrikāņu izcelsmes pusaudži, kas, bēgot no policijas, bija paslēpušies elektrības sadales skapī. Klišīsusbuā priekšpilsēta dzīvo daudzi imigranti un nabadzīgas ģimenes un tā ir bēdīgi slavena ar jauniešu bandu vardarbību.

Policistus pārstāvošā arodbiedrība nemierus nodēvējusi par "pilsoņu karu" un aicināja iekšlietu ministru Nikolā Sarkozī vardarbības pārņemtajās pilsētas daļās ieviest komandantstundu.

Francijas premjerministrs Dominiks de Vilepēns trešdien atcēla plānoto vizīti uz Kanādu, bet Sarkozī atcēla braucienus uz Afganistānu un Pakistānu, lai mobilizētu valdības centienus apspiest nemierus.

---

Un kāda te būtu vienīgā patiesā morāle?

--

Rumpis :)

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/3/05 7:48AM

nevis morāle vai taisnība bet secinājums gan. to latvieši zin no savas nesenās vēstures: ekonomiski i tiesiski nevienādi sadalītas kopienas kad savienotas ar etnisku vai reliģisku identitāti ir laika jautājums uguns pulvermucā.

līdz ar to atbilde tam pašam par to neierobežoto brīvo imigrāciju kas it kā esot visiem tiesība. valsts nevar atļauties vairāk imigrantu nekā var integrēt kā labus, miermīlīgus, taisnīgu likumu atbalsojošus pilsoņus. to nevar atļauties pat tik bagāta valsts kā Amērika, kur nu vēl tāda ar stipri ierobežotiem līdzekļiem integrēt jaunos pilsoņus. jo nabadzīgāka valsts, jo vairāk jāierobežo imigrācija uz tiem kas vēlās integrēties miermīlīgi sabiedrībā, nevis to revolūcionāri apgāzt augšpēdus.

Krievija 50 gadu laikā iznīcinot vai izsūtot latviešus uz Sibīriju, bet to vietā ieplūdinot kādu miļons krieviski runājošo strādnieku Latvijā noveda pie genocīda robežas i atstāja nestabilus apstākļus kurjas racionālais iespējamais atrisinājums ir miermīlīga integrācija ar tiem kas to grib bet nemieru cēlāju izraidīšana.

turklāt skatoties uz visai augsto latviešu saprecēšanos ar krieviem iepretīm igauņiem ir lietuviešiem (tautības mazāk čupojās savā starpā), nav izbēgama latviešu ģenētiskā pārmaiņa. tapēc iepretīm citām tautām kas nav apdraudētas tas ir dzīves vai nāves jautājums saglabāt latviešu tautu kā vēsuriski saistītu bet arvienu radošu atvērtu kultūru, īpaši caur valodu.

aija

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/3/05 9:47AM

Rumpis rakstija:

<< Jauniešu bari trakoja deviņās Parīzes ziemeļu un austrumu priekšpilsētās, aizdedzinot aptuveni 40 automašīnas, divus autobusus...>>
< Un kāda te būtu vienīgā patiesā morāle?>

Demonstrē vai nedemonstrē, fizikas likumi no tā nemainīsies. Ja turpmāk vēl kāds stulbenis, no policijas bēgdams, atlauzīs durvis, ielīdīs transformatoru būdā un pieķersies pie plikiem vadiem, strāva šo nositīs tik un tā. Bet Korānā tas nav rakstīts, laikam tadeļ islamiskie imigranti pat tādas elementaras lietas nezin un grib vainu par savu puišu galējo stulbumu uzvelt Francijas varas iestadem. Nu nekas nesanāks - pat Francijas prezidents tomer nevar fizikas likumus atcelt... Bet, kā jau kādā Azimova romānā teikts, "Pret stulbumu paši dievi cīnās veltīgi".

Nāksies frančiem beidzot atcerēties, ka sabiedriskā kārtība jāuztur ne tikai ar paijāšanu, bet nepieciešamības gadijumā ari ar spēku. Ja vajadzīgs, ar nopietnu bruņotu spēku. Domāju, ka neko citu kā brutālu spēku šie "miermīlīgie imigranti" nesaprot, tadeļ ir pēdējais laiks to pielietot. Noteikti būtu jāpārbauda ari, vai kādi nekārtībās iesaistītie gadijumā nav nelegāli imigranti, kuri tada gadijuma butu nekavejoši jādeportē. Musdienu tehnologija ļauj pavisam lēti ierakstīt notikumus video formā un vēlāk atšķetināt, kuri ir uzsācēji, kurš nodarījis konkretus zaudejumus, laupījis, dedzinājis u.t.t.

Viens nu gan ir skaidrs - abstraktā multikulturālisma sapņi (vai murgi) tagad par laimi Eiropā pamatā ir jau izsapņoti, tautas sāk mosties un saprast patieso situāciju. Ļoti pamācošs ir ari Niderlandes piemērs. Ari mums vajadzētu mācīties no citu kļūdām, pirms vēl pašu kļūdas nodara tik milzīgu kaitējumu.

Harijs

 

 

 

From: ZAGARINS@stcc.edu
Date: 11/3/05 10:59AM

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais nopriecājās:

<Viens nu gan ir skaidrs - abstraktā multikulturālisma sapņi (vai murgi) tagad par laimi Eiropā pamatā ir jau izsapņoti blablabla>

Jā. Priecājies, priecājies, pasaules karš ir sācies. Ziedosim Amerikai Latvijas padomjlaikos celtos cietumus, kur noslēpt teroristus no pasaules mīkstčauļu līdzjūtīgām acīm.

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs

==atkal tā divdaļīgā *!$# viens otra izslēdžošā domāšana!==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/3/05 11:00AM

Harijs: < Nāksies frančiem beidzot atcerēties, ka sabiedriskā kārtība jāuztur ne tikai ar paijāšanu, bet nepieciešamības gadijumā ari ar spēku. Ja vajadzīgs, ar nopietnu bruņotu spēku. Domāju, ka neko citu kā brutālu spēku šie "miermīlīgie imigranti" nesaprot, tadeļ ir pēdējais laiks to pielietot. Noteikti būtu jāpārbauda ari, vai kādi nekārtībās iesaistītie gadijumā nav nelegāli imigranti, kuri tada gadijuma butu nekavejoši jādeportē.>

labs punkts, ka ar leģislatūru nevar atcelt dabas likumus.

bet pie šiem taviem augšminētiem stipriem vārdiem gan gribētu pievienot varbūt ne visiem pašsaprotamo par melns pret balto starpība kad notiek miermīlīga kautvai masīva protestu pulcēšanās salīdzinot ar vardarbīgu kur demolē, laupa, dedzina, spridzina, dauza, vai pat kauj.

tas ir pamatā nepieciešami saglabāt demokrātisko tiesību miermīlīgi pulcēties. ir milzīga atšķirība šādiem vardarbīgiem nemieriem iepretīm Baltijas dziesmotās revolūcijas miermīlīgiem masu protestiem kur cīnijās ar simboliem, nevis dūrēm, nažiem, vai lodēm.

aija

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 11/3/05 11:08AM

Zjagatiņu Jurītis: < Ziedosim Amerikai Latvijas padomjlaikos celtos cietumus, kur saudzēt teroristus no pasaules mīkstcahuļu līdzjūtīgām acīm.>

Domā, ka savā Masačūzetsā paliksi nomaļus no pasaules procesiem? ;-)

--

Rumpis :)

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/3/05 11:16AM

Juris Zagarins rakstija:

< Priecājies, priecājies, pasaules karš ir sācies.>

Tieši pseidomultikulturālu himēretnosu mākslīga veidošana bija un ir viens no galvenajiem nestabilitates avotiem pasaule. Palasi Gumiļova darbus par etnoģenēzi. Neizdevās "vienotā padomju tauta", neizdosies ari citas savstarpēji nesavietojamu etnosu un religiju kombinācijas. Skaidra izpratne par to var tikai uzlabot situāciju.

< Ziedosim Amerikai Latvijas padomjlaikos celtos cietumus, kur noslēpt teroristus no pasaules mīkstčauļu līdzjūtīgām acīm.>

Šajā biznesā Lavija tomer nav iesaistīta.

http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=12691433 

Kalvītis: Latvijā nav slepenu CIP cietumu
3. novembris 2005 16:12

Premjers Aigars Kalvītis uzsver, ka Latvijā nav ASV Centrālās Izmeklēšanas pārvaldes (CIP) slepenu ieslodzījumu vietu, informēja premjera preses sekretārs Arno Pjatkins.

“Visas oficiālās ieslodzījuma vietas ir zināmas, ar to sarakstu var iepazīties Tieslietu ministrijā,” portālam “Delfi” sacīja Pjatkins.

Trešdien laikraksts “Washington Post” paziņoja, ka CIP nopratina un tur ieslodzījumā par saistību ar “Al-Qaeda” aizdomās turētos cilvēkus slepenās ieslodzījuma vietās Austrumeiropā. Tie ir daļa no slepenās cietumu sistēmas, kas tika izveidota pēc 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem.

Šādu cietumu esamību savā teritorijā noliedza arī Polija. Padomju laika nocietinātās teritorijas ir daļa no tīkla, kurā ietilpst ieslodzījuma vietas astoņās valstīs, tajā skaitā Taizemē un Afganistānā, vēsta laikraksts, atsaucoties uz vairāku ASV un citu valstu amatpersonām, kas ir informētas par šo pasākumu, rakstīja “Wašington Post”.

Laikrakstā teikts, ka ieslodzījuma vietu esamība un atrašanās vieta ir zināma tikai dažām amatpersonām ASV, un, visbiežāk, arī tās valsts vadītājam un augsta ranga izlūkošanas dienestu pārstāvjiem, kur atrodas ieslodzījuma vieta.

Harijs

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/05 11:20AM

Sveiki!

Rumpis Bezpalīdzīgais man pavaicāja tā:

< Domā, ka savā Masačūzetsā paliksi nomaļus no pasaules procesiem? ;-)>

Nē, Rumpi Bezpalīdzīgais! Es tā nedomāju, i tāpēc es Harijam Bezpartejiskajam līdzi nepriecājos, jo es negribētu nonākt situācijā, kur man būtu jāizpilda i Rīgas i apkārtnes humanitārā sabumbošana.

Zjagatiņu Jurītis, Mītnes Zemes Drošības Šefa Izpildkomandants Globālos Jautājumos

==labs punkts, ka ar leģislatūru nevar atcelt dabas likumus.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/3/05 11:20AM

Aija Veldre Beldavs rakstija:

< bet pie šiem taviem augšminētiem stipriem vārdiem gan gribētu pievienot varbūt ne visiem pašsaprotamo par melns pret balto starpība kad notiek miermīlīga kautvai masīva protestu pulcēšanās salīdzinot ar vardarbīgu kur demolē, laupa, dedzina, spridzina, dauza, vai pat kauj.>

Protams, piekrītu. Tomēr pašreizējie nemieri Parīzē pilnigi skaidri pieder pie bezjēdzīgas vardarbības, kurā pie tam cieš daudzi to pašu kopienu cilvēki un viņu īpašums.

Harijs

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/3/05 11:27AM

< Premjers Aigars Kalvītis uzsver, ka Latvijā nav ASV Centrālās Izmeklēšanas pārvaldes (CIP) slepenu ieslodzījumu vietu, informēja premjera preses sekretārs Arno Pjatkins.>

patiešam tautai paziņotas labas ziņas!

reizēm arī mazām valstīm jābūt mugurkauls, ja negrib lai to degunus galīgi neiegrūž milzeņu sūdos.

aija

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/05 11:30AM

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais pasniedza vēsturi tā:

< Tieši pseidomultikulturālu himēretnosu mākslīga veidošana bija un ir viens no galvenajiem nestabilitates avotiem pasaule.>

Nē. Visa pasaule ir bēgļu un trimdinieku pilna nevis pseidomultikulturālisma himneretnosu mākslīgas veidošanas dēļ bet tāpēc, ka cilvēki visā pasaulē visu garo pagājušo gadsimteni ir bijuši spiesti bēgt bezjēdzīgus impēriskus karus, nacionālisma ideoloģijās pamatotus etniskās tīrīšanas pasākumus un koloniālās apspiešanas.

PAr spīdzināšanas iestāžu ziedojumiem lietas labā Harijs Bezpartejiskais informēja:

<Šajā biznesā Lavija tomer nav iesaistīta.>

Nu, vai Tev nemaz nav kauns? Šitik gļēvi izrādās Tavas valsts vadonīši. Sēž gan un fotogrāfējas imperātora klēpī, bet tālāk par ateju tīrīšanu neielaižas.

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs

==atkal tā divdaļīgā *!$# viens otra izslēdžošā domāšana!==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/05 11:38AM

Sveiki!

Aija Baltā Mahte priecājs līdz ar Hariju Bezpartejisko:

< patiešam tautai paziņotas labas ziņas! reizēm arī mazām valstīm jābūt mugurkauls, ja negrib lai to degunus galīgi neiegrūž milzeņu sūdos.>

Kaunies Tu, Aija Balto Maht, šito ziņu uzskatīt par mugurkaula parādību!

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs

==atkal tā divdaļīgā *!$# viens otra izslēdžošā domāšana!==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/3/05 11:46AM

Juris Zagarins rakstija:

< tāpēc, ka cilvēki visā pasaulē visu garo pagājušo gadsimteni ir bijuši spiesti bēgt bezjēdzīgus impēriskus karus, nacionālisma ideoloģijās pamatotus etniskās tīrīšanas pasākumus un koloniālās apspiešanas.>

Impēriskie kari un kolonialā apspiešana tieši ir daļa no himēretnosu varmācīgas veidošanas. Etniskās tīrīšanas un citi starpetnosu konflikti ir sekas no mēģinājumiem administratīvi un/vai ideoloģiski apvienot nesavietojamus etnosus.

<<Šajā biznesā Lavija tomer nav iesaistīta.>>
< Nu, vai Tev nemaz nav kauns?>

Ne, nemaz :-)

Harijs

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/05 11:56AM

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais turpina pasniegt vēsturi:

< Impēriskie kari un kolonialā apspiešana tieši ir daļa no himēretnosu varmācīgas veidošanas.>

Nē. No kariem un no varmācības cilvēki bēg. No bēgļu kopienām pamazām veidojas jaunas pilsoniskas kopienas, un tad, kad kāda dominējošā kopiena sadomā to procesu mainīt etniskās tīrīšanas ceļā, tad sākas atkal jauni kari. Padomijas izjukšana notika relatīvi miermīlīgi, bez kara, it kā par priekšzīmi visai pasaulei. Bet te nu Tu mums sludini varmācību un etnisko tīrīšanu it kā Tu no savas tautas vēstures nebūtu itin neko iemācījies.

<< Nu, vai Tev nemaz nav kauns?>>
< Ne, nemaz :-) >

Skaidrs. Cik asininskārs Tu pats, tik gļēvs Tu pats.

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs

==reizēm arī mazām valstīm jābūt mugurkauls, ja negrib lai to degunus galīgi neiegrūž milzeņu sūdos.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 11/3/05 1:42PM

Juris Zagarins wrote: < Jā. Priecājies, priecājies, pasaules karš ir sācies. Ziedosim Amerikai Latvijas padomjlaikos celtos cietumus, kur saudzēt teroristus no pasaules mīkstcahuļu līdzjūtīgām acīm.>

Tradicionāli maldīgs ieskats.

Padomijā bija daudz cietumnieku, bet ne cietumu. Vai zini, kas ir nāras? (ne tās, kas jūŗā)

Tā ka cietumu, ko ziedot, nav nevienā postpadomju valstī. Ja kādam vajag cietumniekus - jebkuŗā vairumā.

Mahris

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/3/05 1:51PM

Juris Zagarins rakstija: < Padomijas izjukšana notika relatīvi miermīlīgi, bez kara, it kā par priekšzīmi visai pasaulei.>

Ja, man ari dažkārt uzmācas aizdomas, ka tas bija priekšzīmīgi plānots un organizēts process.

Harijs

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 11/3/05 2:00PM

Harijs: < Ja, man ari dažkārt uzmācas aizdomas, ka tas bija priekšzīmīgi plānots un organizēts process.>

Nāk atmiņā, ka 80-to gadu beigās ER brauca uz kādu Baltijas Asambleju (?) Tallinā. Kad atbrauca atpakaļ Rīgā, mēs protams sākām viņu izvaicāt, kas jauns, kā visas mūsu neatkarības lietas, kas toreiz vēl tik skaidras nebija, virzās uz priekšu un kādas cerības u.t.t. Labi atceros, ka ER toreiz labi apdomāja jautājumu, un laikam atbildi arī ;-) un pēc nelielas pauzes atbildēja: - Lietas iet pareizajā virzienā, bet šķiet, ka tie neesam mēs, kas to nosaka ;-)

--

Rumpis :)

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/05 2:42PM

Sveiki!

Mahris Šņabdegunis aizrādīja par manu tradicionāli maldīgo ieskatu:

< Tradicionāli maldīgs ieskats. Padomijā bija daudz cietumnieku, bet ne cietumu. Vai zini, kas ir nāras?>

Nāras es esmu skatījis Okupācijas muzejā. Zinu kas viņas ir. Varbūt mūsu kungi zem "austrumeiropas" pierakstījuši Sibīriju?

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs

==reizēm arī mazām valstīm jābūt mugurkauls, ja negrib lai to degunus galīgi neiegrūž milzeņu sūdos.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 11/3/05 2:53PM

Juris Zagarins wrote:

< Nāras es esmu skatījis Okupācijas muzejā. Zinu kas viņas ir. Varbūt mūsu kungi zem "austrumeiropas" pierakstījuši Sibīriju?>

Mahris, kurš lielos vairumos patērē alu un brendiju, bet šņabi nelieto, uzskata par lietderīgu precizēt:

Nāras nav spīdzīnāšanas forma.

Nāras ir ekonomiskās nabadzības viena aspekta, cietumu trūkuma, izpausme. Tā kā cietumu nav, cietumniekus krauj uz dēļiem divos vai trijos stāvos.

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/3/05 3:19PM

Sveiki!

Mahris Šņabdegunis, kurš lielos vairumos patērē alu un brandavīnu, man aizrādīja:

< Nāras ir ekonomiskās nabadzības viena aspekta, cietumu trūkuma, izpausme.>

Vai teroristam nav gana labi?

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs

==reizēm arī mazām valstīm jābūt mugurkauls, ja negrib lai to degunus galīgi neiegrūž milzeņu sūdos.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 11/3/05 3:32PM

Juris Zagarins wrote: < Mahris Šņabdegunis, kurš lielos vairoumos patērē alu un brandavīnu, man aizrādīja:>

Klausies, plenci, Tu esi atturībnieks, vai? Neviens sevi cienošs alkoholiķis nesajauks brendiju ar brandavīnu.

Mahris

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 11/3/05 3:49PM

you wrote: < Neviens sevi cienošs alkoholiķis nesajauks brendiju ar brandavīnu.>

Tas tiesa.

Uldis, sēzj pie kompja un malko parastu vīnu (El Cortez, 2002) >:-}

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/4/05 4:26AM

Aija Veldre Beldavs wrote:

< līdz ar to atbilde tam pašam par to neierobežoto brīvo imigrāciju kas it kā esot visiem tiesība. valsts nevar atļauties vairāk imigrantu nekā var integrēt kā labus, miermīlīgus, taisnīgu likumu atbalsojošus pilsoņus. to nevar atļauties pat tik bagāta valsts kā Amērika, kur nu vēl tāda ar stipri ierobežotiem līdzekļiem integrēt jaunos pilsoņus. jo nabadzīgāka valsts, jo vairāk jāierobežo imigrācija uz tiem kas vēlās integrēties miermīlīgi sabiedrībā, nevis to revolūcionāri apgāzt augšpēdus.>

Neko sev taisnīgi likumi, kur vieni dzīvo pārbagātībā, bet citi "Parīzes ziemeļaustrumos". :) Turklāt viņi tais "ziemeļaustrumos" nonakuši pa lielai daļai ne jau aiz savas vainas, bet gan aiz likteņa kļūdas.

Turklāt Harija "fizikas likumi" ir varen sagrožiti, jo kā viņs zin tad visam migracijas kustībam pamatā ir dzinējspēks, kas šini gadījuma ir ekonomiskā difrenciācija. Un pat ja samazinās imigrācijas vadītspēju, vienalga novest legalo un nelegālo imigraciju lidz nullei, pastāvot tika lielam dzinejspēkam diez vai izdosies. Tādi ir tie fizikas likumi. Ja negribat migrāciju samaziniet dzinējspēku, jo migrācijas augsta potenciāla aizsargizolācijas ir strupeceļš un tas ir tikai laika jautajums, kad viņa tiks caursista, dzinējspēka palielināsanās tendencei saglabājoties.

Pamatā, šie fizikas likumi ir arī tie, kas noteica šī cilvēktiesību punkta izveidošanu, ka nav izredzēto nāciju, izredzēto reģionu, ka smejies pax romanica mantinieku ;)

--

Ar cieņu ...

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 11/4/05 4:31AM

Tas.pats: < Neko sev taisnīgi likumi, kur vieni dzīvo pārbagātībā, bet citi "Parīzes ziemeļaustrumos". :)>

Vai taisnīgums ir tad, kad visi dzīvo vienādi? Ā, nu ja, viss skaic.

2G

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/4/05 4:48AM

Taisnīgi ir tad kad katrs saņem pēc nopelniem, nevis pēc dzimšanas vietas, sabiedriskā stāvokļa, ticības un (ne)domāšanas pakāpes :) Turklāt bez reāliem nopelniem ir jābūt vispār iespējai būt noderīgam un gūt nopelnus.

--

Ar cieņu ...

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 11/4/05 5:20AM

Peec nopelniem kā priekšā? PSKP? :]

< Turklāt bez reāliem nopelniem ir jābūt vispār iespējai būt noderīgam un gūt nopelnus.>

Incanti, ka sabiedriskais stāvoklis un domāšanas pakāpe netiek pieskaitīta pie nopelniem.

2G

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/4/05 5:29AM

2G wrote: < Peec nopelniem kā priekšā? PSKP? :]>

Labais un sliktais kļuvis relatīvs kopš partija pagalam, koa? Man tevis žēl, bet ne visiem tā.

< Incanti, ka sabiedriskais stāvoklis un domāšanas pakāpe netiek pieskaitīta pie nopelniem.>

Nevajag jaukt (ne)domāšanas pakāpes ar domāšanas pakāpēm, lai gan lidzīgas, tās tomēr ir krietni atšķirīgas. Un sabiedriskais stāvoklis jau nu gan nav nopelns, skat kaut vai uz Bušu Junioru, tu man neiestastisi, ka šitāds Bušs Juniors, ja viņš būtu piedzimis Latgalē būtu kaut kas ;)

--

Ar cieņu ...

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 11/4/05 5:34AM

Tas.pats: < Labais un sliktais kļuvis relatīvs kopš partija pagalam, koa? Man tevis žēl, bet ne visiem tā.>

Tu neatbildēju uz jautājumu - nopelniem kā priekšā? Un kā, un kurš to novērtēs.

< ... skat kaut vai uz Bušu Junioru, tu man neiestastisi, ka šitāds Bušs Juniors, ja viņš būtu piedzimis Latgalē būtu kaut kas ;)>

Interesanti, kas būtu, piemēram, Einšteins vai Rasels, ja viņš būtu piedzimis Latgalē.

2G

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/4/05 5:49AM

2G wrote: < Tu neatbildēju uz jautājumu - nopelniem kā priekšā? Un kā, un kurš to novērtēs.>

Huh, cik labi ka vairs nav partijas laiki, un tu nevari no manis neko pieprasīt :) Un izvairos es atbildēt, jo īsti neesmu parliecināts par atbildes universālismu, ti pozitīvam cilvēkam pietiks, negatīvistam, būs par ko pukoties. Proti, runa iet par sabiedrisko labumu un vērtētāja ir taisnīga sistēma. Kāda ir ši taisnīgā sistema - atzitos nezinu, bet skaidrs kā dienā, ka tā nav tā kas tagad pastāv, ko arī pierāda šie grautiņi Parīzē (iedomājies, tas nenotiek pie mums, bet bagatajā Parīzē).

< Interesanti, kas būtu, piemēram, Einšteins vai Rasels, ja viņš būtu piedzimis Latgalē.>

Latgales Einšteins un Rasels!! ;)

--

Ar cieņu ...

 

 

 

From: 2g.listes@gmail.com
Date: 11/4/05 6:25

Tas.pats: < Huh, cik labi ka vairs nav partijas laiki, un tu nevari no manis neko pieprasīt :)>

Kas tev netraucē runāt kā šīs partijas runasvīram...

< Un izvairos es atbildēt, jo īsti neesmu parliecināts par atbildes universālismu, ti pozitīvam cilvēkam pietiks, negatīvistam, būs par ko pukoties. Proti, runa iet par sabiedrisko labumu un vērtētāja ir taisnīga sistēma.>

Šī ir tautoloģija, jo "pēc nopelniem" un "taisnīga sistēma" ir viens un tas pats.

< Kāda ir ši taisnīgā sistema - atzitos nezinu, bet...>

Pie tā arī paliec, esi tik laipns.

< skaidrs kā dienā, ka tā nav tā kas tagad pastāv, ko arī pierāda šie...>

Aha, un tas, ka šīs sistēma vispār pastāv, nepierāda neko.

< grautiņi Parīzē (iedomājies, tas nenotiek pie mums, bet bagatajā Parīzē).>

Bagātība ir relatīva lieta.

<< Interesanti, kas būtu, piemēram, Einšteins vai Rasels, ja viņš būtu piedzimis Latgalē.>>
< Latgales Einšteins un Rasels!! ;)>

Kaut kā tādi nav manīti, kaut gan varbūt dzimuši ir.

2G

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/4/05 8:31AM

2G wrote: < Kas tev netraucē runāt kā šīs partijas runasvīram...>

Tavā frazē ir jauks vārdiņš *KĀ*, viņš man ļoti iet pie sirds, jo man patīk brīvība - dzīvot *kā* vien man patīk, kamēr es nevienam ar to netraucēju. Un ja tie partijas vīri būtu darījuši tā *kā* runāja un *kā* bija rakstīts, tad tas viss būtu bijis pavisam savādāk. Isāk sakot, "neskati vīru no cepures".

< Šī ir tautoloģija, jo "pēc nopelniem" un "taisnīga sistēma" ir viens un tas pats.>

Mazliet tas tiešām tā ir. Bet precizēt atškiribas es ņeņemšot, lai galigi nekristu kaunā. Ar draugiem pie alus kausa es parunat par to varu, bet ar kašķigiem onkuļiem (un tantēm) negribu :)

< Aha, un tas, ka šīs sistēma vispār pastāv, nepierāda neko.>

Un ko pierādīja verdzības iekārta, monarhijas, tirānijas, ko pierāda mūsdienu ķīnas politiskā sistēma?

< Bagātība ir relatīva lieta.>

Jā tava bagātība vienmēr ir lielāka nekā manēja :)

--

Ar cieņu ...

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/5/05 9:06AM

Harijs ieteica stingrību. jautājums kādos apstākļos varu iespējams paliekoši apspiest ar varu. Craig Smith saka nemieri ir tieši vērsti pret iekšlietu ministra Nicolas Sarkozy stingrās pieejas, ka islāmas jaunieši teikuši nemieri nebeigsies līdzko Sarkozy nav atlaists. Premjērministrs Dominique de Villepin satikās ar jauniešu pārstāvjiem cenšoties panākt mierīgāku atrisinājumu.

< neizbēgami norādot uz integrācijas nesekmēm.>

nemieri ir starp skaitliski arvien pieaugušu Francijas kultūrā neasimilējušies jauniešu skaitu (lai gan dzimuši Francijā, pat jau vairākas pāudzes) i franču kultūru kāda tā izveidojusies eiorpiskā garā.

karjus laika gaitā uzvar tie kas spēj sevi atražot.

<http://www.nytimes.com/2005/11/05/international/europe/05france.html>

The violence has isolated the country's tough-talking, anticrime interior minister, Nicolas Sarkozy, whom some people blame for having worsened the situation with his blunt statements about "cleaning out" the "thugs" from those neighborhoods.

France has been grappling for years with growing unrest among its second- and third-generation immigrants, mostly North African Arabs, who have faced decades of high unemployment and marginalization. Critics say Mr. Sarkozy's confrontational approach has polarized the communities and the government.

"It's a game that has been started between the youth and Sarkozy," said a French-Algerian man wearing CHanel sunglasses outside Aulnay's mosque, in a converted warehouse. He would give his name only as Nabil. "Until he quits," he said, "it's not going to get better."

Prime Minister Dominique de Villepin met Friday afternoon with more than a dozen youths from troubled neighborhoods at his palatial offices in central Paris, hoping to find a solution to the unrest. He has promised to put in place an "action plan" before the end of the month to improve conditions in the country's poor neighborhoods.

aija

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/5/05 9:54AM

Aija Veldre Beldavs rakstija: < jautājums kādos apstākļos varu iespējams paliekoši apspiest ar varu.>

Vara šādos gadijumos ir jāpielieto stingri un nežēlīgi, nevis ilgi un nedroši jācimperlējas, kā tagad Parīzē. Galvenā īstā islamisko dedzinātāju prasība ir, lai Francijas policija vispār nerādās imigrantu parņemtajos kvartālos, un tad viņi tur uzturēšot savu islamisko kārtību pec šariāta likumiem. Franči manuprāt būtu pilnīgi dulli, ja uz to ielaistos. Islama varas anklāvu veidošana ir tik klasisks un labi zināms musulmaņu agresijas paveids, ka to gan būtu bijis viegli paredzēt jau iepriekš - protams, ja dažu valstsvīru acis nebūtu aizmiglotas ar bērnišķīgām multikulturālisma ilūzijām. Ieviest komendanta stundu, izvērst armijas palīgspēkus un bez kavēšanās lietot ieročus pret gangsteriem vajadzeja jau sen, tīkko nemieri turpinājās ilgāk par pāris dienām. Godīgu cilvēku intereses manuprāt vienmēr stādāmas augstāk, neka "humānisms" pret sabiedrībai atklāti naidīgiem noziedzniekiem.

< nemieri ir starp skaitliski arvien pieaugušu Francijas kultūrā neasimilējušies jauniešu skaitu (lai gan dzimuši Francijā, pat jau vairākas pāudzes) i franču kultūru kāda tā izveidojusies eiorpiskā garā.>

Vajadzēja frančiem agrāk domāt, cik daudz neasimilējamus imigrantus laist iekšā valstī... Pat tagad nav par vēlu pārbaudīt, cik no viņiem dzīvo bez dokumentiem vai bez likumīga pamata atrasties Francijā. Toties MUMS vel ir nedaudz laika padomāt un mācīties no citu kļūdām. Diemžēl atrodas cilvēki vadībā, kuri pilnā sparā atbalsta Turcijas uzņemšanu ES un citas tamlīdzīgas kritiski bīstamas idejas.

Harijs

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/5/05 10:10AM

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais pamācīja Aiju Balto Mahti:

< Vara šādos gadijumos ir jāpielieto stingri un nežēlīgi blablabla>

Piekrītu. Bez humanitāriem uzlidojumiem nekādas kārtības nebūs i pēc tam jālaiž iekšā Latvijas Nacionālie Bruņotie spēki.

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs, Mītnes Zemes Drošības Šefa Assistents Globālos Jautājumos

==karjus laika gaitā uzvar tie kas spēj sevi atražot.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/5/05 4:07PM

Katrā gadījumā uz šo brīdi nemieri iet plašumā, jo policijai pietrūkst Harija prasītās Staļinistiskās stingrības un sibirijas plašumus, kur paraudzināt nepaklausīgos. Turklāt sāk parādīties pazīmes, ka šī protestējoša daļa sāk organizēties mazākās grupās. Neskatoties uz skaitajiem skatiem ar postījumiem, cilvēki cietuši nav (2 nejaušam). Francijas policija ir arestēju jau ap 500 cilvēku. Ja nemieri tiks apsiesti ar rupju spēku, skaidrs kā dienā ka Francija izplatsies galēji labējie noskaņojumi (aptuveni tādi paši, kā Harijam ;)), tas vienlaikus nozīmē dezintegrāciju Eiropā, jo Francijas labējiem diezin ko pie sirds neiet arī visi šitie albāņi, poļi uc migranti no

Austrumeiropas. No otras puses, interesants fakts ir ka ziņas par šiem nemieriem publiski parādījas tikai pēc 4 naktīm.

Vispār jau baigi interesantais notikumu pavērsiens, turklāt notikums pagaidam ir Francijai lokāls un nemaz negrasās veidoties pa vispasaules musulmaņu sacelšanos.

Ar cieņu ...

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/5/05 4:24PM

tas_pats rakstija:

< Vispār jau baigi interesantais notikumu pavērsiens, turklāt notikums pagaidam ir Francijai lokāls un nemaz negrasās veidoties pa vispasaules musulmaņu sacelšanos.>

Optimists... Katrā ziņā šie notikumi ir visai labi noderīgi kā "acu atvērēji" tiem, kuri vēl varbūt ticēja pasaciņām par vienotu multikulturālu sabiedrību.

Derīgi ir ari padomāt, kapec visur, kur vien dzīvo musulmaņi, tie vienmēr iznāk nabadzīgi un pret savām valstīm noskaņoti. Varbūt tomēr tur ir viņu pašu vaina arī?

Harijs

 

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/5/05 4:41PM

Harijs Buss wrote:

< Optimists... Katrā ziņā šie notikumi ir visai labi noderīgi kā "acu atvērēji" tiem, kuri vēl varbūt ticēja pasaciņām par vienotu multikulturālu sabiedrību.>

Tur tev varetu būt taisnība, ģērb tādu rietumu barbaru kādās drēbēs gribi, bet cieņu pret cilvēku, kultūru tu viņam neiemācisi citādi, kā ar spēku :) Ja tu pamanīji, tad šie nemieri jau nav bez iemesla, bet tikai kā naida kampaņas reakcija. Ta sakot, atnaca tādi franči iekaroja lielāko ziemeļafrikas daļu, izveidojot arī imigrācijas ceļus un nu viņi vēl gānīsies? Es pilnīgi saprotu bijušās Metropoles, kas nu uztraucas ka viņu labklājību izjauks "pagātnes kļūdas", bet ko harijs tā "uzvilcies" nesaprotu.

< Derīgi ir ari padomāt, kapec visur, kur vien dzīvo musulmaņi, tie vienmēr iznāk nabadzīgi un pret savām valstīm noskaņoti. Varbūt tomēr tur ir viņu pašu vaina arī? >

Jā, padomāsim gan, kamdēļ musulmaņi Sauda arabija, Pakistānā, Irānā, Ēģiptē un Alžīrā ir tik trūcīgi - kamdēļ uz viņu rēķina dzīvojošies rietumeiropieši ir tik turīgi!

Ar cieņu ...

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/5/05 4:44PM

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais pauda noderīgumu:

< Katrā ziņā šie notikumi ir visai labi noderīgi kā "acu atvērēji" tiem, kuri vēl varbūt ticēja pasaciņām par vienotu multikulturālu sabiedrību.>

Šie notikumi ir visai labi noderīgi arī tiem, kas priecājas par pasaules karu kā vienīgo iespējamo savas asinskārās un gļēvulīgās taisnības pierādījumu.

Un tad vēl Harijs Bezpartejiskais pauda šādu padomāšanas derīgumu:

< Derīgi ir ari padomāt, kapec visur, kur vien dzīvo musulmaņi, tie vienmēr iznāk nabadzīgi un pret savām valstīm noskaņoti. Varbūt tomēr tur ir viņu pašu vaina arī?>

Būtu derīgi arī padomāt kāpēc Latvijas Nacionālie Bruņotie Spēki vēl līdz šim nav paspējuši ieviest itin nekādu kārtību kur vien dzīvo musulmaņi. Būtu derīgi arī padomāt kāpēc Uldis Adekvātais trīsreiz dienā dara TO ar savu nabaga kundzi, nemaz nedomādams vairs par itin nekādu sevis atražošanu. Būtu derīgi arī padomāt, vai Hariju Bezpartejisko un visus viņa totoalitārisma tumsonībā pagrimušos līdztautiešus nevajadzētu humanitāri sabumbot par demokrātijas apjnirgāšanu savas paša personīgās tauteles ietvaros.

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs, Mītnes Zemes Drošības Šefa Assistents Globālos Jautājumos

==patiešam tautai paziņotas labas ziņas!==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/5/05 5:02PM

tas pats rakstija:

< Tur tev varetu būt taisnība, ģērb tādu rietumu barbaru kādās drēbēs gribi, bet cieņu pret cilvēku, kultūru tu viņam neiemācisi citādi, kā ar spēku :)>

Rietumu vai austrumu, bet cilvēkiem jadzivo savā etnokultūrā, nevis jameģina uzspiest savs dzīves veids citiem. Ja islamistiem nepatīk Francija - lielisks veids, kā uzlabot savu dzīvi, ir atgriešanās pie savām etniskajām saknēm Alžīrijā, Somālijā u.t.t. Domāju, ka arī franči drīz nonāks pie tā paša labi zināmā lozunga "čemodāns - lidosta - etniskā dzimtene".

< Es pilnīgi saprotu bijušās Metropoles, kas nu uztraucas ka viņu labklājību izjauks "pagātnes kļūdas", bet ko harijs tā "uzvilcies" nesaprotu.>

Man nepatīk tiešās briesmas Latvijai kā ES sastāvdaļai no nekontrolējamas naidīgu imigrantu plūsmas. Ja jau pat tagad kādi nožēlojami 0.2% iedzīvotāji grib diktēt, ko universitātes pasniedzējs drīkst teikt intervijā un ko nē, tad kas vēl būs pie lielāka imigrantu skaita, piemeram Turcijas uzņemšanas ES gadījumā? Pēdējais laiks atjēgties un izdarīt secinājumus no citu valstu kļūdām.

Neviena sistēma neiztiek bez kļūdām. Svarīgi ir, cik ātri un enerģiski šīs kļūdas atklāj un labo to radītās kaitīgās sekas.

< Jā, padomāsim gan, kamdēļ musulmaņi Sauda arabija, Pakistānā, Irānā, Ēģiptē un Alžīrā ir tik trūcīgi - kamdēļ uz viņu rēķina dzīvojošies rietumeiropieši ir tik turīgi!>

Jā, derētu paskaitīt, kādi ienakumi ir šo valstu vadībai no naftas eksporta, un cik no tā nonāk parejiem iedzīvotājiem.

Cerams, ka līdz ar alternatīvo energijas avotu attistību šis "naftas šeihu" vēsturiski īslaicīgais uzplaukuma periods aizies aizmirstībā un viņi varēs turpināt nodarboties ar kamieļu selekciju un citām beduīniem piestāvošām lietām arī turpmākajos gadu tūkstošos.

Harijs

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/5/05 5:45PM

Harijs Buss wrote: < Domāju, ka arī franči drīz nonāks pie tā paša labi zināmā lozunga "čemodāns - lidosta - etniskā dzimtene >

Kāda tad tur vairs lidosta, kā mūsu pusē teica - pa špalām ;) Jo novedot tavu izteicienu līdz galam, -- katrai tautai jādzīvo tur kur dievs to ir nolicis un ar tiem resursiem, ko nu dievs viņiem ir atvēlējis, bet cik es zinu, tad eiropa un visa rietumu civizācija, bez pastāvīgas citu teritoriju izlaupīšanas īsti nevar vairs izdzīvot ;)

< Pēdējais laiks atjēgties un izdarīt secinājumus no citu valstu kļūdām. >

Nu ja šīs "francijas kļūdas" velēsies atceļot uz mūsu bezrobežu paradīzi, tad tie jau nebūs tie mazie procenti, jo viņi jau francijā ir 10%. Bet katra gadījumā Eiroptimistiem ir nu par ko uztraukties, ka pa vēlu ieraudzīja to ko viņiem teica -- bet nu es jau par to neutraucos, jo tā jau var par histeriķi kļūt!

< Jā, derētu paskaitīt, kādi ienakumi ir šo valstu vadībai no naftas eksporta, un cik no tā nonāk parejiem iedzīvotājiem.>

Jā tā arī ir viena interesanta nianse, ka šie "bagātie galmi", neskatoties uz to ka viņiem īsti vairs neko nevajag, turpina pārdot savus resursus, laikam jau ieraduma spēks ;)

< Cerams, ka līdz ar alternatīvo energijas avotu attistību šis "naftas šeihu" vēsturiski īslaicīgais uzplaukuma periods aizies aizmirstībā un viņi varēs turpināt nodarboties ar kamieļu selekciju un citām beduīniem piestāvošām lietām arī turpmākajos gadu tūkstošos. >

A tev pašam, Harij, nav bail, ka būs jāatgriežas siena pļavā? Un jamēž govs mēsli? Es kaut kā, laikam esmu palaidis garam, kāda tev tur tautība bija, jo man, kas pieder zemnieku tautai, globālas saimniecības krīzēs gadījumā nekas nebūtu iebilstams atgriezties pie naturālās saimniecības. Tad man droši vien būtu izdevīgas labas attiecības ar beduīniem, kas manu sieru aizgādātu kur nu vajag (apejot manus polū konkurentus) tamdēļ netaisi mūspusei neslavu.

Ar cieņu ...

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/5/05 6:01PM

tas pats rakstija:

< A tev pašam, Harij, nav bail, ka būs jāatgriežas siena pļavā? Un jamēž govs mēsli? >

Naturālā saimniecība nav nemaz tik katastrofāli slikta. Arī tā var dzīvot un izdzīvot. Tomēr tā civilizācija, pie kuras ari es piederu, ierobežotu resursu gadījumā vienmēr ir izgudrojusi kaut ko jaunu, kas ļauj pārvarēt agrākos ierobežojumus. Nešaubos, ka tā notiks arī ar naftas ierobežojumiem.

Starp to pašu, Kalifornijā jau tagad ir diezgan daudz ūdeņraža uzpildes staciju, skat. http://www.cafcp.org/fuel-vehl_map.html

gan jau arī vecā Eiropa sasparosies ieviest alternatīvus energijas avotus transportam. Turklāt daudzi darba veidi patiesībā nemaz neprasa fizisku klātbūtni, pietiek ar darbu caur tīkliem. Pasažieru transporta loma nākotnes sabiedrībā neapšaubāmi samazināsies.

< Tad man droši vien būtu izdevīgas labas attiecības ar beduīniem, kas manu sieru aizgādātu kur nu vajag (apejot manus polū konkurentus) tamdēļ netaisi mūspusei neslavu.>

Beduīni visticamāk netiks neko daudz ārpus Arābijas pussalas, tikko izbeigsies viņu gandrīz monopola loma naftas piegādēs.

Harijs

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 11/6/05 2:07AM

Harijs Buss wrote: < Vara šādos gadijumos ir jāpielieto stingri un nežēlīgi, nevis ilgi un nedroši jācimperlējas, kā tagad Parīzē.>

Cik labi vienmēr zināt pareizas atbildes.

Lai pārliecinātos, cik konsekvents esi savos uzskatos, labprāt uzzinātu, vai Tevis ieteiktās metodes vajadzēja lietot:

Mahris

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/6/05 9:16AM

Harijs: < Ieviest komendanta stundu, izvērst armijas palīgspēkus un bez kavēšanās lietot ieročus pret gangsteriem vajadzeja jau sen, tīkko nemieri turpinājās ilgāk par pāris dienām.>

iesācēji bija jauniešu bandas, daļa kriminālas - saistītas ar narkotiku, ticības motivētie nemiernieki cik lasu bija sadalīti iepretīm attieksmi. nemieri šķiet bijuši koordinēti.

bet 10. dienā bija pašu iedzīvotāju vadītāju vadītais protests PRET bandu demolēšanu, dedzināšanu. nodedzināti netikai veikali bet pāris skolas, kā arī bērnu uzraudzīšanas (daycare) centrs.

nezinu vai to darīja bet pirmkārt valsts spēkiem vajadzēja tūliņ noslēgt telpu kurjā iesākās vardarbības, apcietināt demolētājus kurji, kā Harijs saka demolēja pašu trūcīgo ļaužu īpašumus.

atbalstami būtu tie islamticīgie kas ir pret vardarbību - šinī gadījumā galu galā savā dzīvojamā telpā.

piekrītu, nevar atstāt vietējām bandām "kārtības uzturēšanu" bet varbūt ir iespējama kāda pilsētas/valsts sadarbība ar tiem iedzīvotājiem kas arī patiešām vēlās dzīvot mierīgi.

aija

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 11/6/05 9:08PM

Harijs: < Vara šādos gadijumos ir jāpielieto stingri un nežēlīgi...>

Cilvēku atmiņa esot īsa! Haqrijam īpaš īsa ..... :-)

Pagājis tikai labs gadu desmits kopš Harijs pats jutāšs drošs savā vidē ... :-) Bija taču daudz mazāk smagās kriminalitātes ...... Valsts varai bija visas tiesības ....... Drošā un laimīgā valsts ..... -)

Kaut Harijam izdotos saņemt atļauju pārcelties uz "drošu" valsti ...

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta
Ugis G. Berzins bija pie kaimiņa svinēt dzimšanas dienu ...

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/7/05 1:39AM

Ugis Berzins rakstija:

< Ugis G. Berzins bija pie kaimiņa svinēt dzimšanas dienu ...>

Sekas tiešām ir labi jūtamas. Citā reizē pēc tik pamatigas svinēšanas uzreiz ar auto nebrauc un Sveikā arī uzreiz neraksti, fantastiski apreibušais tautieti...

Harijs

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/7/05 6:38AM

Sveiki!

Uģis Fantastiskais Harija Bezpartejiskā asinskāro gļēvulību komentēja šļupstēdams:

<< Pagājis tikai labs gadu desmits kopš Harijs pats jutāšs drošs savā vidē ... :-)>>

Savukārt Harijs Bezpartejiskais Uģa Fantastiskā šļupstēšanu komentēja tā:

< Citā reizē pēc tik pamatigas svinēšanas uzreiz ar auto nebrauc un Sveikā arī uzreiz neraksti, fantastiski apreibušais tautieti...>

Bet kā tad palika par lietas būtību?

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs, Mītnes Zemes Drošības Šefa Assistents Globālos Jautājumos

==reizēm arī mazām valstīm jābūt mugurkauls, ja negrib lai to degunus galīgi neiegrūž milzeņu sūdos.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/7/05 7:57AM

acīmredzami vēl turpinājās... kāds jaunietis izteicies avīžniekiem, ka turpināsies līdzko 2 policisti beigti (zobs pret zoba!), divi jau ir slimnīcā bet bet varbūt simbolikai nepietiek, jo paredzami atveseļosies. vienalga, ka divu jauniešu nāvi šoreiz nevar taisnīgi uzvelt kārtībniekiem.

šķiet nestabilā sabiedrībā aug, pieaug zinama spriedze pēc kam visai nenozīmīgs gadījums uzsper pulvermucu gaisā. visaugstākā islāmu vadība Francijā izlaidusi fatwa nosodot tos kas piedalās vardarbībā. dedzināšanā, demolēšanā gan piedalās neapmierinātie vai asas sajūtu meklētāji - esot portugāļi ir pat franču pašu jaunieši kas izmanto izdevību trakot uz valsts ir tur dzīvojošo ļaužu rēķina.

zinu, varbūt ne pašlaik vietā, tomēr, cerīgās domas no manas puses: nevis iesācies 3. pasaules karjš, bet būs pagrieziens pret vardarbību no citām imigrantu kopienām kas arī cietušas nabadzību, bet nav trakojušas. arī parastais cilvēks kas islāmticīgais arvien vairāk nespēs attaisnot kapēc vardarbīgas izpausmes iepretīm cilvēcei nomācošām problēmām, kā krasu nevienlīdzību, nāk tieši no viņu it kā miermīlības apliecinošās ticības konstruktīvu pieeju vietā. katrā gadījumā daba visumā ir atvērta pašlabojoša sistēma. tie ir cilvēki kas paši cieš kad izvēlās sev visgrūtākos ceļus.

aija

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/7/05 8:56AM

Sveiki!

Aija Baltā Mahte apžoožojās, starp citu, tā:

< parastais cilvēks kas islāmticīgais arvien vairāk nespēs attaisnot kapēc vardarbīgas izpausmes iepretīm cilvēcei nomācošām problēmām, kā krasu nevienlīdzību, nāk tieši no viņu it kā miermīlības apliecinošās ticības konstruktīvu pieeju vietā.>

Parastā Aija Baltā Mahte kas purviņagaraiņticīgā arvien vairāk nespēs attaisnot kāpēc viņa nevīžā uzrakstīt itin nevienu sakarīgu vēstulīti par pilsonisko atbildību nosargāt Eiropas Apgaismības mantojumu nemaz nerunājot par cilvēci nomācošām problēmām kas nāk tieši no viņas pašas personīgās it kā miermīlību apliecinošās žoožošanas konstruktīvas pieejas vietā.

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs, Mītnes Zemes Drošības Šefa Assistents Globālos Jautājumos

==reizēm arī mazām valstīm jābūt mugurkauls, ja negrib lai to degunus galīgi neiegrūž milzeņu sūdos.==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/7/05 1:49PM

Juris Zagarins rakstija: < Bet kā tad palika par lietas būtību?>

Ne lietu, ne būtību man tajā vēstulē neizdevās atšifrēt. Man vispar radas iespaids, ka rakstīšanas laikā fantasts mani bija sajaucis ar kādu citu personu.

Harijs

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/7/05 2:36PM

Sveiki!

Uģis Fantastiskais Harija Bezpartejiskā asinskāro gļēvulību komentēja šļupstēdams:

<<<< Pagājis tikai labs gadu desmits kopš Harijs pats jutāšs drošs savā vidē ... :-)>>>>

Savukārt Harijs Bezpartejiskais Uģa Fantastiskā šļupstēšanu komentēja tā:

<<< Citā reizē pēc tik pamatigas svinēšanas uzreiz ar auto nebrauc un Sveikā arī uzreiz neraksti, fantastiski apreibušais tautieti...>>>

Tad es uzstādīju Harijam Bezpartejiskajam sekojošo jautājumu:

<< Bet kā tad palika par lietas būtību?>>

Un nu Harijs Bezpartejiskais atbildēja tā:

< Ne lietu, ne būtību man tajā vēstulē neizdevās atšifrēt. Man vispar radas iespaids, ka rakstīšanas laikā fantasts mani bija sajaucis ar kādu citu personu.>

Tātad Tu tomēr nejuties vis drošs tādā iekārtā, kur nemieru gadījumos vara tika pielietota stingri un nežēlīgi, nevis ilgi un nedroši cimperlējoties?

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs, Mītnes Zemes Drošības Šefa Assistents Globālos Jautājumos

==katrs lai dara ko grib atļautības robežās==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/7/05 3:26PM

Juris Zagarins rakstija: < Tātad Tu tomēr nejuties vis drošs tādā iekārtā, kur nemieru gadījumos vara tika pielietota stingri un nežēlīgi, nevis ilgi un nedroši cimperlējoties?>

Nevaru atbildet uz šo jautajumu. Man nav nācies but nemieru zonā PSRS, kamer vara bija vel stipra un spejiga aizsargaties. Normālam civiliedzīvotājam ne pie kādas varas nav labi atrasties starp dzirnakmeņiem - nesodītiem bandītiem no vienas puses, un valsts varu, kurai jātjauno kārtība, no otras puses.

Tomer man liekas pilnigi skaidrs, ka _neviena_ normāla valsts mūsdienās nedrīkst pieļaut tādu ilgstošu sabiedriskas kartibas graušanu un ņirgāšanos par valsts varu, kāda nu jau gandriz divas nedeļas notiek Francijā. Ja nonācis jau tik tālu, ka normaliem pilsoņiem jataisa demonstrācijas, pieprasot valstij beidzot nodrošināt kārtību (t.i. darīt to savu galveno pienākumu, kura deļ vispar valsts eksistē), tad ar šādu valsti nav kaut kas kārtībā. Ja narkotirgoņu un islama ekstrēmistu organizēti bandīti var šaut uz policiju un ievainot vairakus desmitus policistu, bet policistiem nav brīv lietot ieročus pret šāvējiem, tas nav normāli. Ja dedzinātāju bandu rīcības rezultātā iet bojā kaut viens iedzīvotājs, tas ir pilnīgi nepieļaujami un brēktin brēc pec (beidzot!) energiskas rīcības no varas struktūru puses. Ja valsts prezidents, bez kura ziņas (atšķirībā no Latvijas) Francijā nekas nevar notikt, ir kļuvis pārāk vecs, iesīkstējis vecās dogmās un nedēļām ilgi neizlēmīgs, tad viņam vajadzētu demisionēt. Bet šīs lietas, protams, jārisina pašiem frančiem. Liekas, ka nu jau daudzi saprot, ka Francijā vajadzīga enerģiskāka vara ar skaidru, ilūziju neaizmiglotu skatu uz nopietnajām problēmām valstī.

Būtu žēl, ja seno gallu pēcteči, samiksēti ar vairs nekontrolējamiem agresīvu imigrantu pūļiem, jau tagad izrādītos par bezspēcīgu, sabrukošu himēr-etnosu. Tas varētu izraisīt ari tālākus negatīvus procesus Eiropā.

Gan notikumi Francijā, gan iespējamās to tālākās sekas vistiešākā veidā ir svarīgas arī Latvijai kā ES dalībvalstij ar vaļējām robežam attieciba pret citām dalibvalstīm.

Harijs

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/7/05 4:41PM

Harij, valsts valdības pats pirmais pienākums nav gādāt par nežēlīgas varas pielietošanu nemiera gadījumos. Valsts valdības pats pirmais pienākums ir gādāt, lai tādi nemieri nemūžam neizceltos. Kad tie ir izcēlušies, tad ir posts līdz kamēr notiek nopietna pretīmnākšana, un nekāda nežēlīgas varas pielietošana to postu vairs mazināt nevarēs. Gluzi otrādi, nežēlīgas varas pielietošana lai nemierus apspiestu - bez jebkādas pretīmnākšanas un paša vainas atzīšanas - tikai vedinās uz vēl lielāku un vēl ilgstošāku postu. Žēl, ka tik daudzi no mums no vēstures neko nemācāmies. Žēl, ka pārāk daudz priecājamies par kariem, par vardarbīgu norobežošanos no paša vardarbības upuriem, un par nežēlīgas varas pielietošanu paša neveiksmes gadījumos, kad vēlmju domāšana un skaisti sapņi par etniskās tīrības piekopšanu izrādās pretrunā ar tik pat vēlamo pilsoniskās brīvības ideālu, jeb konkrēto demokrātiju pamatotu pilsoņu atbalstītā likumībā. Žēl, ka demokrātiju apņirgājam. Žēl, ka caurām dienām žoožojam gļēvas, asinskāras nesakarības.

Francijas himēretnoss radās Francijas bubuļtautu dzimtenees nodarītā posta rezultātā. Francijas pienākums nav vis brutāls karš pret šo savu himēretnosu bet daudz nopietnāka apņemšanās nekā līdz šim radoši sadzīvot ar to. Francijas tauta zina, kas ir revolūcija un uz ko ved stulba nežēlība.

Un, kas attiecas un Latvijas lomu Eiropā, Tu pats labi zini, ka Latvijas Nacionālie Bruņotie Spēki pašrocīgi savas valsts robežas nonoslēgs pret nevienām bubuļtautām jeb svešiem himēretnosiem, un ASV NAcionālie Bruņotie spēki arī to mums par prieku nedarīs. Tu labi zini, ka Latvijas Nacionālie Bruņotie Spēki ir stipri vien aizņemti Gribīgā Koalīcijā kopā ar ASV Nacionāliem Bruņotiem Spēkiem izmisīgā cīņā pret vispasaules bubuļtautām pašu bubuļtautu dzimtenē, piedošanu, midzenī.

Juris

 

 

 

From: tas.pats@sveiks.lv
Date: 11/7/05 5:24PM

<< Bet kā tad palika par lietas būtību?>>

Harijs Buss wrote:

< Ne lietu, ne būtību man tajā vēstulē neizdevās atšifrēt. Man vispar radas iespaids, ka rakstīšanas laikā fantasts mani bija sajaucis ar kādu citu personu.>

Harij, atcereries Baku, Suhumi, Erevānu? Vai tiešam tu jau esi aizmirsis, kā to darīja!

Ar cieņu ...

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 11/7/05 5:24PM

Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs, Mītnes Zemes Drošības Šefa Assistents Globālās Apbumbošanas Jautājumos, wrote:

< Francijas pienākums nav vis brutāls karš pret šo savu himēretnosu bet daudz nopietnāka apņemšanās nekā līdz šim radoši sadzīvot ar to.>

Tas ir, visiem francūzjiem turpmāk būs staigāt parandzjās un nepārtraukti maxāt zociālos pabalstus neko darīt negribošam Himērstnosam, lai neaizskartu tā smalkākās jūtas?

< Tu labi zini, ka Latvijas Nacionālie Bruņotie Spēki ir stipri vien aizņemti Gribīgā Koalīcijā kopā ar ASV Nacionāliem Bruņotiem Spēkiem izmisīgā cīņā pret vispasaules bubuļtautām pašu bubuļtautu dzimtenē, piedošanu, midzenī.>

Vai tiešām visi 100 Latvijas Nacionālie Bruņotie Spēki ir tur aizņemti ??? Es vēl šodien 3 redzēju tepat Latvijā. >:-}

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

"The reason why worry kills more people than work is that more people worry than work."
Robert Frost

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/7/05 5:44PM

Juris Zagarins rakstija: < Valsts valdības pats pirmais pienākums ir gādāt, lai tādi nemieri nemūžam neizceltos.>

Ja, protams. Diemžēl franči pārāk ilgi dzīvoja multikulturālās ilūzijās. Veiksmīgi asimilējuši agrākās tautas, kuras vēl ne tik sen dzīvoja tagadejas Francijas teritorijā, viņi iedomājās, ka spēs asimilēt vienalga ko, tajā skaitā Ziemeļafrikas muslimus. Tā bija rupja kļūda.

< Kad tie ir izcēlušies, tad ir posts līdz kamēr notiek nopietna pretīmnākšana, un nekāda nežēlīgas varas pielietošana to postu vairs mazināt nevarēs.>

Mazināt tiešām nevar. Bet var neļaut izplesties tālāk. Ja vienā Parizes priekšpilsētā vēlākais pēc otrās demolēšanas nakts būtu izsludinata un stingri uzspiesta komandanta stunda, nobloķētas visas izejas un veikta rūpīga pārbaude (pretošanās gadijumā atbildot ar vismaz tādu pašu spēku), atrasti vainīgie dedzinašanās, tad tagad nebūtu plaša mēroga vandālisma akcijas simtiem pilsētās, ar tendenci izplesties uz citam valstim. Būtu palicis dzīvs tas nelaimīgais, ko "nabaga apspiestie" pirmdien nogalināja, tadeļ ka viņš gribēja nodzēst tīši pielaisto uguni. Desmitiem policistu nebūtu ievainoti, un pat ja būtu - tad viņi vismaz zinātu, ka tas nav bijis veltīgi.

Tagad Francijas valdība un prezidents ir paradījuši visai pasaulei, ka viņi ir vāji, rīcības nespējīgi un nevar nodrošināt likumību un kārtību valstī. Tas ir slikti priekš mums visiem, toties sagādā milzīgu prieku islamistiem. Varam gaidīt nākošos uzbrukumus, un ne tikai Francijā vien.

< Gluzi otrādi, nežēlīgas varas pielietošana lai nemierus apspiestu - bez jebkādas pretīmnākšanas un paša vainas atzīšanas - tikai vedinās uz vēl lielāku un vēl ilgstošāku postu.>

Vesture ir atrodami dažādi piemēri, taja skaitā tieši pretēji Taviem apgalvojumiem. Jebkurā gadījumā vissliktākais, ko vara var darīt, ir bailīgi minstināties un nedēļām ilgi kā paralizētai nespēt pieņemt nekādu lēmumu.

Absolūtas nesodāmības sajūta ir lipīga un reibinoša, tā ātri izplatās tālāk kā stipra bezmaksas narkotika, ja šādas lietas nepārtrauc jau pašā sakuma stadijā.

Arī ASV ir bijuši tādi piemēri, un vienmēr galu galā neizbēgami tik un tā nonāk pie spēka lietošanas - un tas palīdz. Tad labāk jau šo spēku pielietot, kamēr augonis vēl mazs un nav pārgājis visu valsti apņemošās metastāzēs.

Padomā, cik daudzi nevainīgi cilvēki Francijā jau ir cietuši no vandāļu rokām - dedzina taču to pašu priekšpilsētu iedzīvotāju automašīnas, veikalus, skolas, pat bērnudārzus. Pat ja tas viss ir apdrošināts (diez vai, par pilnu vērtību), tad tomēr to atjaunot īsā laikā nevarēs. Protams, ka arī turpmāk vēl mazāk bus tādu darba devēju, kuri gribēs nesodītos dedzinātājus ņemt darbā. Nekādi oficiāli pretdiskriminācijas soļi nelīdzēs, atradīsies veidi kā atteikt tā, ka nevarēs piekasīties.

Manuprāt, un es vienmer palikšu pie šī viedokļa, godīgu likumpaklausīgu pilsoņu intereses un aizsardzība nešaubīgi stādāma augstāk par gangsteru un varmāku "interesēm". Kārtība ir jānodrošina, tas ir pats pirmais, vissvarīgākais valsts uzdevums. Tālak jau var risināt ilgstošās problemas ar citiem, vēlams mierīgiem līdzekļiem. Ja valsts vara hroniski nespēj nodrošināt mieru un kārtību valstī, aizstāvēt savus godīgos pilsoņus, tad nav jēgas tādai valstij.

< Žēl, ka pārāk daudz priecājamies par kariem, par vardarbīgu norobežošanos no paša vardarbības upuriem, un par nežēlīgas varas pielietošanu paša neveiksmes gadījumos, kad vēlmju domāšana un skaisti sapņi par etniskās tīrības piekopšanu izrādās pretrunā ar tik pat vēlamo pilsoniskās brīvības ideālu, jeb konkrēto demokrātiju pamatotu pilsoņu atbalstītā likumībā.>

Es nekādā ziņā nepriecājos par kariem. Tieši otrādi. Tomer man aizvien vairāk liekas, ka "pilsoniskās brīvības ideāls" nav pielietojams apstākļos, kad to nekaunīgi izmanto pretēji tā jēgai. Tas, ko dara islamiskie (un nu jau arī visādi citādi) ekstrēmisti Francijā un citur, ir brīvības un demokrātijas perversa izvarošana un nogalināšana. Ir laiks atvērt acis, noņemt rozā brilles un beidzot saskatīt realitāti. Demokrātija pienākas tiem, kuri to spēj cienīt, novērtēt, kopt un sargāt.

Harijs

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 11/7/05 5:53PM

Harijs wrote:

< Demokrātija pienākas tiem, kuri to spēj cienīt, novērtēt, kopt un sargāt.>

Mjā, pilnīgi piekrītu. Tas bija Čerčils, kurš teica, ka demokrātija, kas nespēj sevi aizstāvēt, nav ne graša vērta.

A Zjagatiņš sava Mazpisetas bunkurā, zilo draugu aizsargāts, pagaidām jūtas droš, tādēļ tik mutīgs.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis, Zjagariņam par mierinājumu nupat nomainījis savu neesošo divriteni pret E klases mersi. (Mersis gan vēl ir ceļā no Bavārijas.)

The British Empire was created as a by-product of generations of desperate Englishmen roaming the world in search of a decent meal.

Bill Marsano

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/7/05 6:08PM

Harijs Bezpartejiskais:

< Diemžēl franči pārāk ilgi dzīvoja multikulturālās ilūzijās.>

Diemžēl franči pārāk ilgi dzīvoja savās koloniālās ilūzijās.

< Tā bija rupja kļūda. >

Tik tiešām, tā bija rupja kļūda.

< Tagad Francijas valdība un prezidents ir paradījuši visai pasaulei, ka viņi ir vāji, rīcības nespējīgi un nevar nodrošināt likumību un kārtību valstī. Tas ir slikti priekš mums visiem, toties sagādā milzīgu prieku islamistiem.>

Jā, un kādu prieku tas Tev sagādātu, ja Tavs nāves ienaidnieks izrādītos idiots?

< Varam gaidīt nākošos uzbrukumus, un ne tikai Francijā vien.>

Tos jau varējām gaidīt sen, kopš Latvijas Dzelzs Lēdija brīvprātīgi iestājās Gribīgo Koalīcijā.

< Vesture ir atrodami dažādi piemēri, taja skaitā tieši pretēji Taviem apgalvojumiem. Jebkurā gadījumā vissliktākais, ko vara var darīt, ir bailīgi minstināties un nedēļām ilgi kā paralizētai nespēt pieņemt nekādu lēmumu.>

Jā. To vēl šobaltdien apgalvo t.s. "žēlabainie konservatīvi" - tātad, ka Vietnamas karā būtu pareizāk darīts to zemi padarīt neauglīgu ar kodoļieročiem.

< ASV ir bijuši tādi piemēri, un vienmēr galu galā neizbēgami tik un tā nonāk pie spēka lietošanas - un tas palīdz.>

Vai te runa būtu par integrācijas uzspiešanu dienvidštātiem? Vai tiešām?

< Tad labāk jau šo spēku pielietot, kamēr augonis vēl mazs un nav pārgājis visu valsti apņemošās metastāzēs.>

Vara ir laba lieta, bet tā jāpielieto smalkjūtīgi. Tu esi rupjš.

Juris

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/7/05 7:00PM

Juris Zagarins rakstija:

< Vai te runa būtu par integrācijas uzspiešanu dienvidštātiem? Vai tiešām?>

Tadu gadijumu ASV ir daudz, ari samera nesenā vesturē. Piemeram, masu nemieri LosAndželosā 1992. gadā. Skat.

http://www.answers.com/main/ntquery?method=4&dsid=2222&dekey=1992+Los+Angeles+riots&gwp=8&curtab=2222_1 

Skan ļoti pazīstamī, vai ne:

< Arsonists struck in that neighborhood and others, taking out their anger on defenseless businesses. Looters threw bricks to smaš windows and Molotov cocktails to start fires. Cars were torčed to block intersections; others were carjacked and their drivers beaten. Snipers šot at rescue personnel. By darkness, stores were being openly looted and fires burned unfought as fire officials refused to send firemen into personal danger.>

Tomer štata un federālās varas reakcijas ātrums un apjoms bija pavisam cits, nekā tagad Francijā. Pievers uzmanību, ka komandanta stundu izsludināja jau otrajā dienā, drīz ari sāka ierasties militarie palīgspēki policijai. Ceturtās dienas beigās situācija sāka normalizēties. Pec nedeļas viss bija noklusis. Derēja Širakam savlaicīgi iepazīties ar citu valstu pieredzi...

< Vara ir laba lieta, bet tā jāpielieto smalkjūtīgi. Tu esi rupjš.>

Uzskatu to savā ziņā par komplimentu... Nav jēgas varai, ja to nepielieto tad, kad tas nepieciešams. Pievers uzmanību faktam, ka es nekādā veidā neesmu politiķis un pats pēc varas netiecos.

Harijs

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/7/05 8:03PM

Sveiki!

Es Harijam Bezpartejiskajam pateicu tā:

<< Tu esi rupjš.>>

un Harijs Bezpartejiskais reaģēja tā:

< Uzskatu to savā ziņā par komplimentu... >

Tu esi idiots. Bīstams.

Juris

 

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 11/7/05 8:31PM

Harijs Buss wrote:

< Tadu gadijumu ASV ir daudz, ari samera nesenā vesturē. Piemeram, masu nemieri LosAndželosā 1992. gadā.>

Nu, Tu drusku vienpusīgi traktē nemieru aprimšanas cēloņus. Aprimšana sākās, kad valdība izgudroja juridisku triku, kas ļāva apiet zvērināto attaisnojošo spriedumu četru policistu lietā, tātad likvidēt tiešo nemieru iemeslu.

Mahris

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/7/05 8:59PM

Maris Janis Vasilevskis rakstija: < Nu, Tu drusku vienpusīgi traktē nemieru aprimšanas cēloņus.>

Kad Justice Department ceturtajā dienā nāca klajā ar savu paziņojumu par nolūku par jaunu izmeklēt Rodneja Kinga lietu, pamatā viss jau bija beidzies (pat korejieši - izlaupīto veikaliņu ipašnieki jau bija sadūšojušies uztaisīt savu demonstrāciju). Tiesas procesu atjaunošana nāca stipri vēlāk. Vispirms bija vairākas apelācijas, tikai tad nāca apvainojums policistiem cilvektiesību parkapšanā. Tas ievilkās ilgi, tikai pec gada paziņoja rezultatus (divus policistus attaisnoja pilniba). Nemierus samērā ātri pārtrauca tieši armijas iesaistīšana. Izlasi to linku, tur ir uzskaitīts ko iesaistīja, kopā ap 10 tukstošiem bruņotu vīru. Konflikta pamats jau patiesībā vispār nebija tik daudz par piedzērušos braucēju Rodneju Kingu, kurš pretojās policijai un par to "dabūja bietē", bet gan sakarā ar iedzivotaju strukturas maiņu par labu hispanosiem un sīko veikalu pārņemšanu (korejieši tos atpirka no melnajiem).

Harijs

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/7/05 9:05PM

Juris Zagarins rakstija:

< Tu esi idiots. Bīstams.>

Cik daiļā, akadēmiski noslīpētā stilā izsakās tie amerikāņu profesori... kur nu mums, samaitātajiem iekšletiņiem, līdz TĀDAM līmenim pacelties.

Harijs

 

 

 

From: mahris@myself.com
Date: 11/8/05 3:25AM

Harijs: < Nemierus samērā ātri pārtrauca tieši armijas iesaistīšana.>

Uzvarai tēvu vienmēr bijis daudz.

Grūti pateikt, kā būtu risinājušies notikumi ar pliku armiju, bez solījuma novērst juridisko netaisnību. Un kā - ar pliku solījumu, bez armijas. Tikpat labi varam pieņemt, ka solījums, ja to dotu pēc pirmās sasistās vitrīnas, vispār novērstu nemieru sākšanos.

Lai nu kā tas būtu, ASV valdība izdarīja divas lietas. Sagatavoja armiju. Un padevās nemierniekiem, izpildot viņu pamatprasību.

Par to, ka tiesas process vilkās ilgi - nu, gluži revolucionāru likumību rietumos negaida pat paši radikālākie. Valdība kategoriski paziņoja, ka vainīgie poliči sēdēs aiz restēm, un publika noticēja.

Mahris

 

 

 

From: bikernieks@gmail.com
Date: 11/8/05 3:50AM

Tas.pats: < Harij, atcereries Baku, Suhumi, Erevānu? Vai tiešam tu jau esi aizmirsis, kā to darīja!>

Arī Tbilisi vajadzētu pieminēt.

AB

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/8/05 8:06AM

Mahris: < Lai nu kā tas būtu, ASV valdība izdarīja divas lietas. Sagatavoja armiju. Un padevās nemierniekiem, izpildot viņu pamatprasību.>

skatoties no sabiedrības izdzīvošanas, tās kārtību uzturētāja viedokļa ir nepieciešami abi. cittur tos apzīmē arī par burkānu ir pātagu. ja ir it kā neapslāpējami, atkārtojami nemieri, tiem ir savi cēloņi kurjus ar pliku varu izdzēst nevar, tikai apspiest.

lai to izjustu jāskatās uz austrumu Eiropas neseno vēsturisko pieredzi. te minēja Tbilsi apspiešanu 1989. g. ar mēģinājumu saglabāt status quo. galīgi plika nežēlīga uzbrūkoša vai represīva netaisnīga vara uz laiku var panākt savu kā tas notika Staļina laikā, bet to masveida liecības apslēpt parasti nevar, tas iekustina masīvas netaisnības sajūtas kas pirmās izdevības pagriežās pret vainīgā iznīcinot tā kustību. pamatnetaisnības kādas veica Padomju iekārta ar laiku to arī gāza lai arī to mēģināja beigās izglābt ar reformācīju.

varas pielietošana jāuztver vairumam kā taisnīgu kārtības uzturēšanu, nevis vienkāršu apspiešanu vai brutalitāti. pat kad policisti, kurju uzdevums būtu taisnīgi noturēt mieru, to dara ar nepiemērotu brutalitāti vai netaisnām metodēm, pret viņiem radīsies pamatots naids kā tas arī nereti notiek tepat amerikāņu pilsētās, nemaz nerunājot par bruņoto spēku rīcībām ārzemēs.

kas notiek kad ir sadursme kurjā ir galīgi pretēji mērķi? 80. g. otrā pusē sadūrās Baltijas tautas etniski ekoloģiskās izdzīvošanas reformācijas fronte nevien ar regresīvo Interfronti kas gribēja paturēt asimētrisko ar varu iegūto, bruņoto spēku ir kolonistu nostiprināto krievu virsroku. sadūrās arī ar sajukumu Maskavā kurjas mērķis bija glābt Krievijas varu reformas veidā pārveidojot Impēriju par kautko tuvāku pieņemamākai ir dzīvotspējīgai federācījai neizbēgami krievu vadībā. šajā gadījumā pārestības kādas bija pārdzīvotas Padomijas cietumā ir neuzticība krievu valdības stabilitātei bija tik smagas, ka tikai pilna neatkarība apmierināja Baltijas valstis. bija arī tas laiks kad Padomija sāka visiem jau redzami ekonomiski klibot.

Harijam patiesība, ka neizlemtība vai sajukums var būt izšķirīgs. Baltijas tautas fronte sadarbojās mērķtiecīgi, vienoti, sakarīgi, pat bezbailīgi iepretīm pretiniekiem kas bija pieraduši pie 50 gadus visumā paklausības kādu bija ievedis valsts terors ir to uzturējis tā drauds. kad valsts palaida skrūves vaļā pēc iesākuma pārbaudēm bija tūlītēja reakcija. bet arī mērķtiecīga stingra apspiešana pati par sevi ir laikā nolemta kad to uztver kā netaisnīgu, apspiedējvaru.

arī skatoties plašāk uz laiku kad sabruka Padomija, tas bija laiks kad izira Impērijas vispār pasaulē. bija izirušas vairums Eiropas kolonijas, pirms tam Ottomanu turku impērija. šķita impērīju laiks bija pagājis.

bet kas notiek tagad ar islāmticīgo kustību? veidojas jauns islāmticīgo globālisms, tā tad Impērija. bet veidojās netikai vadoņu izplānots bet arī spontāni tautas zāles līmenī tapēc, ka vairums islāmticīgie jūt netaisnības spiedienu, nicināšanu no citiem. jo vairāk nicina islāmticīgos, jo vairāk viņi arī atrod atbalstu viens otrā pārvarot citas atšķirības, ieskaitot tās pēc tautības vai škiras.

Francijas nemieri pagaidām šķiet vairāk šķiru raktura nekā ticības. tos bez šaubām kūda zinamas islāmu tīkla vietnes, bet islāmu vadība Francijā nemierus apzīmogojusi ar fatwa. tomēr nemiers arī netieši veic mērķus kādi ir tiem kas grib pasaules mēroga islāmticīgo Impēriju, kā arī veicina impēriju jēdzienu atdzimšanu vispār.

aija

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/8/05 8:50AM

Sveiki!

Aija Baltā Mahte bezbailīgi nožoožojās, starp citu, tā:

< blablabla šķita impērīju laiks bija pagājis.>

Tātad Latvijas Nacionālo Bruņoto Spēku piedalīšanās Irākas okupācijā bija vēl viena pazīme, ka, tavuprāt, impēriju laiks bija pagājis, ja?

< bet kas notiek tagad ar islāmticīgo kustību? veidojas jauns islāmticīgo globālisms, tā tad Impērija.>

Islamticīgo "globālismu" izraisa tādi rupji idioti kā Tu ir Tavs domubiedrs Harijs Bezpartejiskais ir Izraēlas Vadonis Ariels Šarons ir ASV prezidents G.W.Buša kungs ir Co. ir LR Dzelzs Lēdija, sludinādami ir piekopdami varmācīgu "norobežošanos" no islāmticīgām tautām ir okupācijas ir spīdzināšanas ir deportāciju ceļā visā globālā pasaulē ir visā laiktelpā.

< tomēr nemiers arī netieši veic mērķus kādi ir tiem kas grib pasaules mēroga islāmticīgo Impēriju, kā arī veicina impēriju jēdzienu atdzimšanu vispār.>

Impērijas jēdziena atdzimšanu veicina pirmā vietā tādi rupji idioti kā Tu ir tā tālāk kas nespēj saprast, ka paši ar savu nerimtīgo nesakarīgo žoožošanu nesludina neko vairāk kā impērijas jēdziena nevis atdzimšanu, bet nostiprināšanu ir iemūžināšanu ir pašmājas demokrātijas apņirgāšanu ir paklausību ir pakļautību anti-islamiskajai globālajai impērijai.

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs, Mītnes Zemes Drošības Šefa Assistents Globālos Jautājumos

==katrs lai dara ko grib atļautības robežās==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/8/05 9:19AM

Aija Veldre Beldavs rakstija: < lai to izjustu jāskatās uz austrumu Eiropas neseno vēsturisko pieredzi. te minēja Tbilsi apspiešanu 1989. g. ar mēģinājumu saglabāt status quo.>

Aija, es saprotu, ko Tu gribi teikt. Tomer manuprāt ir neadekvāti, apvainojoši un nepieļaujami salīdzināt tautu pašnoteikšanās kustību savā vēsturiskajā teritorijā ar samērā nesenu imigrantu sarīkotiem grautiņiem, dedzināšanām un slepkavībām patvēruma zemē, kura nodrošinājusi tiem pašiem imigrantiem iespēju neapdraudēti dzīvot un pat saņemt materiālus un citus pabalstus. Turklāt Gruzijā toreiz bija mierīgas demonstrācijas, nevis kaut kādi laupītāju un dedzinātāju uzbrukumi narkotirgoņu un religisku ekstrēmistu vadībā.

Neliec blakus nesalīdzinamas lietas.

Harijs

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 11/8/05 10:28AM

Harijs: < Neliec blakus nesalīdzinamas lietas.>

tas bija mans nolūks lai saprastu vispārīgi apskatīt ļoti atšķirīgo civīlo protestu iepretīm pūļa demolācīju.. sveikā bija jautājums kāda ir atšķirība, tad arī centos to atbildēt pēc dažādām mērauklām.

atšķirības:

1) miermīlīga iepretīm vardarbīga
2) pamatota atzītos cilvēktiesību likumos iepretīm vienkāršai demolēšanai, dedzināšanai, laupīšanai
3) mērķtiecīga reforma iepretīm jukuma, terora, panikas veidošana

utt.

diemžēl redzu ir cilvēki kas neatšķir šādas it kā pašsaprotamas pamatatšķirības.

aija

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/8/05 11:26AM

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais Aiju Balto Mahti centās saprast, bet aizrādīja viņai tādas lietas:

<< Tomer manuprāt ir neadekvāti, apvainojoši un nepieļaujami salīdzināt tautu pašnoteikšanās kustību savā vēsturiskajā teritorijā ar samērā nesenu imigrantu sarīkotiem grautiņiem, dedzināšanām un slepkavībām patvēruma zemē, kura nodrošinājusi tiem pašiem imigrantiem iespēju neapdraudēti dzīvot un pat saņemt materiālus un citus pabalstus. Turklāt Gruzijā toreiz bija mierīgas demonstrācijas, nevis kaut kādi laupītāju un dedzinātāju uzbrukumi narkotirgoņu un religisku ekstrēmistu vadībā.>>

Tāpat arī Amerika bija nodrošinājusi nēģeriem iespēju neapdraudēti dzīvot un pat saņemt materiālus un citus pabalstus, bet kad sāka notikt grautiņu Amerikas lielpilsētās, tikai rupji idioti ir asinskāri gļēvuļi runāja par šamo deportēšanu uz savu "neseno senču" dzimtenēm. Paldies Dievam Amerika ar militāro spēku 60'os gados, pamatojoties uz Satversmes pamatlikumību, nevis sarūpēja nēģeriem Harijas Bezpartejiskā loloto "komandanta stundu" bet sarūpēja gan viņiem daudz labākas izredzes integrēties Amerikas tautā nekā bija pastāvējušas pirms tam.

Impērijas sekas ir multikulturālisms. To vairs ar nekādu nežēlīgu varu jeb rupju idiotismu jeb gļēvu asinskāri nevar atdarīt.

Savukārt Aija Baltā Mahte Harija Bezpartejiskā pamācības mēģināja saprast tā:

< tas bija mans nolūks lai saprastu vispārīgi apskatīt ļoti atšķirīgo civīlo protestu iepretīm pūļa demolācīju.. sveikā bija jautājums kāda ir atšķirība, tad arī centos to atbildēt pēc dažādām mērauklām.blablabla diemžēl redzu ir cilvēki kas neatšķir šādas it kā pašsaprotamas pamatatšķirības.>

Cik es redzu, Tavas atšķirības ir tikai Tava personīgā gaumes lieta. Starp citu, Francijā nenotiek nekāda pūļa sacelšanās "reliģisku fanātiķu vadībā". Kā jebkurā revolūcijā, tā izceļas kā spradziens no nenozīmīgas dzirksteles, bet to kurina Aijas Baltās Mahtes nesakrīgā žoožošana ir Harija Bezpartejsikā rupjā, idiotiskā, gļēvā "konservatīvā" asinskāre.

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs, Mītnes Zemes Drošības Šefa Assistents Globālos Jautājumos

==katrs lai dara ko grib atļautības robežās==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/8/05 12:27PM

Juris Zagarins rakstija:

< Paldies Dievam Amerika ar militāro spēku 60'os gados, pamatojoties uz Satversmes pamatlikumību, nevis sarūpēja nēģeriem Harija Bezpartejiskā loloto "komandanta stundu" un deportācijas bet sarūpēja gan viņiem daudz labākas izredzes integrēties Amerikas tautā nekā bija pastāvējušas pirms tam.>

"Tu saki??" ((C) Paulīne)

Tad kādēļ masveida nemieri ASV notika ari pec 60-tajiem gadiem un notiek joprojām? Gan 1992. g. Los Angeles, gan citi, un pavisam nesen New Orleans pēc lielās vētras? Kaut kā nav redzams, ko tad integrācijas ziņā reāli devušas šīs "daudz labākās izredzes". Izredzes it kā ir, bet integrēšanās taču tik un tā nav. Apmeklē kādu "Činatown", vai latinosu piepilsētu, vai melno rajonu, ja netici :-)

Cita lieta, ka parasti tādus pūļa mēģinājumus dedzināt, laupīt, nogalināt kā Parīzē, ASV apspiež ātri un efektīvi. Tas ir pareizi darīts, jo sabiedriskās kārtības uzturēšana un godīgu pilsoņu aizsardzība ir svarīgāks uzdevums, nekā politkorekta filozofēšana. Taja ziņā Eiropai (protams, ari Latvijai) vel daudz kas jamacas no Štatiem.

< Impērijas sekas ir multikulturālisms.>

Ne, tikai politkorekta liekulīga runāšana par multikulturālismu. Oficiālas kvotas un noteikumi. Aizliegums uzlikt atklātus uzrakstus "baltajiem iēja aizliegta" (ja, tieši baltajiem) - bet tas jau nenozīmē, ka tapec nepastāv pats aizliegums.

Multikulturālisms ir kaut kā līdzīgs komunismam: pamatidejas it kā būtu labas, nelielās grupās tas strādā labi, bet valstu vai tautu līmenī neizbēgami nonāk pie bēdīga (bieži ari asiņaina) gala. Reāls īsts multikulturālisms nēksistē, tas ir tāda pati abstrakcija, kā komunistiskā sabiedrība. Neatbilst cilvēka dabai ne viens, ne otrs. Abi ir tikai mākslīgas "wišful thinking" izprātotas abstraktas konstrukcijas.

< To vairs ar nekādu nežēlīgu varu jeb rupju idiotismu jeb gļēvu asinskāri nevar atdarīt.>

Ja, ja. "Ir izveidojusies principiāli jauna cilvēku kopibas forma - padomju tauta". Un, dabiski, uz mūžīgiem laikiem. Ehh, cik pazīstami tas viss... Mēs tur jau esam bijuši, bet Tu (varbūt) sapratīsi tikai pēc ilūziju izgaišanas.

Harijs

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/8/05 1:05PM

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais nocitēja Paulīni:

< "Tu saki??" ((C) Paulīne) Tad kādēļ masveida nemieri ASV notika ari pec 60-tajiem gadiem blablabla>

Te nu ir tas "žēlabaino konservatīvu" parastais trumpis. Katrs masveida nemiers tikai pierāda, ka jebkāda piekāpšanās un jebkāda universālo cilvēktiesību atzīšana ir mīkstčaulība kas tikai ved uz vēl lielākiem masveidu nemieriem, un vienīgā pareizā rīcība ir asinspirts vienreiz par visām reizēm, un stingra norobežošanās no jebkādām pārpalikušām cilvēku atliekām.

Harij, lai saprastu vēsturi, tā ir jāmācās daudz nopietnāk un daudz pazemīgāk nekā Tu un Aija Baltā Mahte to dara.

<< Impērijas sekas ir multikulturālisms. >>
< Ne, tikai politkorekta liekulīga runāšana par multikulturālismu.>

Daudz lielāka liekulība ir kurināt asinspirti pret bubuļtautām un prasīt polītkorektu uzvedību un pieklājīgu uzrunu no pašiem bubuļiem.

< Multikulturālisms ir kaut kā līdzīgs komunismam: pamatidejas it kā būtu labas, nelielās grupās tas strādā labi, bet valstu vai tautu līmenī neizbēgami nonāk pie bēdīga (bieži ari asiņaina) gala.>

Komunisma viskrāšņākais zieds esi Tu pats ar visu savu demokrātijas apņirgāšanu un šaurpauraino, aizpriedumaino "konservatīvo" asinspirts sludināšanu.

< Reāls īsts multikulturālisms neeksistē, tas ir tāda pati abstrakcija, kā komunistiskā sabiedrība.>

Reāls īsts multikulturālisms eksistē visā pasaulē un ir eksistējis jau no laika gala. Reāla īsta šaurpaurainība un norobežošanās no jebkādiem svešniekiem arī, protams, eksistē no laika gala. Bet, kā jau teicu, komunisma viskrāšņākais zieds esi tieši Tu pats, kad Tu ieteic varmācības ceļā panākt kaut kādu komunistisku monokultūru savā paša pilsētelē.

< Ehh, cik pazīstami tas viss... Mēs tur jau esam bijuši, bet Tu (varbūt) sapratīsi tikai pēc ilūziju izgaišanas.>

Saprotu gan, ka Tev, pateicoties ilgstošai komunisma indoktrinācijai, demokrātijas ilūzijas jau bērnībā ir izgaisušas. Tātad sēdi nu vien pacietīgi gaidi līdz mūža galam, lai Tavi pretinieki Tevi uzrunā polītiski korektāk un un lai parādās Tev Dieva dots patīkamais un saprātīgais Vadonis ar dūšu pielietot nežēlīgu varu lai Tevi pasargātu no bubuļa.

Zjagatiņu Jurītis, Teroristu Galvenā Pūzjņa Ateju Aprūpētājs, Mītnes Zemes Drošības Šefa Assistents Globālos Jautājumos

==katrs lai dara ko grib atļautības robežās==
/Aija Baltā Mahte/

 

 

 

From: kingga@plu.edu
Date: 11/8/05 1:05PM

Harijs: < Ja, ja. "Ir izveidojusies principiāli jauna cilvēku kopibas forma - padomju tauta". Un, dabiski, uz mūžīgiem laikiem. Ehh, cik pazīstami tas viss... Mēs tur jau esam bijuši, bet Tu (varbūt) sapratīsi tikai pēc ilūziju izgaišanas.>

Labi rūkts, lauva!

Visu labāko,
Gundars

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/8/05 1:07PM

Juris Zagarins rakstija:

< Te nu ir tas "žēlabaino konservatīvu" parastais trumpis...>
< lai saprastu vēsturi, tā ir jāmācās daudz nopietnāk...>
< Komunisma viskrāšņākais zieds esi Tu pats...>
< Tev, pateicoties ilgstošai komunisma indoktrinācijai...>

Bet kā tad palika par lietas būtību?

Harijs

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/8/05 1:34PM

Par lietas būtību palika tā, Harij Bezpartejiskais, ka Amerikā kopš 60'o gadu pilsoņtiesību kustības ir panākta nesalīdzināmi labāka nēģeru integrācija Amerikas tautā nekā bija pirms tam.

Juris

==Labi rūkts, lauva!==
/Profesors Dakters Gundars/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/8/05 1:52PM

Juris Zagarins rakstija: < Par lietas būtību palika tā, Harij Bezpartejiskais, ka Amerikā kopš 60'o gadu pilsoņtiesību kustības ir panākta nesalīdzināmi labāka nēģeru integrācija Amerikas tautā nekā bija pirms tam.>

"Tu saki??" ((C) Paulīne, vēlreiz)

Nez, kas tā tāda "Amerikas tauta"? Kaut kas līdzīgs "Padomju tautai"?

Amerika ir diezgan liels kontinents, kuru parasti iedala Ziemeļamerikā, Centrālamerikā un Dienvidamerikā. Ameriku apdzīvo daudzi un ļoti dažādi etnosi. Kura tad ir tā "Amerikas tauta", kurā panākta "nesalīdzinami labaka" nēģeru integrācija?

Starp citu, kapec tikai nēģeru integrācija panākta nesalīdzināmi labāka? Kā ir, piemeram, ar vjetnamiešu integrāciju hispanosu vidē Dienvidkalifornijā, vai japāņu integrāciju ebreju tautā San Francisco? (vai otrādi, nezinu, kuru tur ir vairak :-) Un kur paliek pamatiedzīvotāji - indiāņu daudzās ciltis, vai tie integrējas savā starpā, jeb ar ķīniešiem, vai kā?

Harijs

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/8/05 2:06PM

Sveiki!

Harijam Bezpartejiskajam labpatika paņirgāties:

< "Tu saki??" ((C) Paulīne, vēlreiz)>
< Nez, kas tā tāda "Amerikas tauta"? Kaut kas līdzīgs "Padomju tautai"?>

Nē, Harij Bezpartejiskais. Nekas līdzīgs Tavai tautai.

< Amerika ir diezgan liels kontinents, kuru parasti iedala Ziemeļamerikā, Centrālamerikā un Dienvidamerikā. Ameriku apdzīvo daudzi un ļoti dažādi etnosi. Kura tad ir tā "Amerikas tauta", kurā panākta "nesalīdzinami labaka" nēģeru integrācija?>

Netēlo idiotu. Jau rādies bez visas tēlošanas lielisks idiots.

Juris

==Labi rūkts, lauva!==
/Profesors Dakters Gundars/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/8/05 2:09PM

Juris Zagarins rakstija: < Netēlo idiotu. Jau rādies bez visas tēlošanas lielisks idiots.>

Bet kā tad palika par lietas būtību?

Harijs

 

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/8/05 3:32PM

Lietas būtība, Harij Bezpartejiskais, ir, ka zem vārda Amerika parasti saprotam Amerikas Savienotās Valstis, kuras tauta sastāv no salašņām no visas pasaules. Taču tā ir integrējusies vienā tautā un tā ir lepna par savu grūto, pretrunīgo vēsturi un par savu multikulturālo mantojumu. Amerikas tauta nav nekāds "himēr-etnoss" kas bezpalīdzīgi, bezpartejiski, fantastiski, adekvāti un apjomīgos sapņos aizsapņojusies ņirgājas par demokrātiju. Taa nav nekāds "himēretnoss" kādam Tu un Tavi komunistiskā totalitārisma miegu neizgulējušie līdztautieši jūtaties piederīgi savā brīnumainā kārtā atjaunotajā etniskajā dzimtenelītē, Harij!

Nebūtu nemaz nekorekti runāt arī par citām Amerikas kontinenta valstīm un to tautām - katra no tām ir unikāla bet visas no tām sastāv no salašjnām no visas pasaules kurās pamattautas un vergu tautas tikai ar grūtībām ir izcīnījušas savas cilvēktiesības. Neviena no tām nav nekāds "himēr-etnoss".

Lietas būtība ir, ka nēģeru integrācija ir panākta nesalīdzināmi labāka kopš cilvēktiesību kustības sesdesmitos gados un kuras gaitā notika daudz postošu nemieru un grautiņu un kuras gaitā Amerikas Savienoto Valstu valdība ar tās tiesiskā un militārā spēka palīdzību panāca Amerikas Satversmē noteikto cilvēktiesību apstiprināšanu - nevis likvidēšanu, nevis deportācijas, nevis nekādu etnisko tīrīšanu. Pirms tam, nēģeri bija daudz rupjāk diskriminēti. Nēģeriem ar integrāciju klājās pat grūtāk nekā pamattautām, kas tika gandrīz pilnībā iznīcinātas. Citām tautām šī asimilācija notikusi daudz vieglāk tāpēc, ka citas tautas nav Amerikā ievestas ķēdēs savažotas kā vergi un netika uzskatītas par naidīgiem lopiem kā tika uzskatītas pamattautas. Citas tautas Amerikā ieradās kā bēgļi no kariem tālos kontinentos un no svešu koloniālistu vardarbībām. Viņas viegli integrējās un asimilējās Amerikā tāpēc, ka Amerikas tautai pret tām nebija principiālu, ilgstošu aizspriedumu. Ir, protams, ķīniešu kvartāli, itāļu kvartāli, poļu kvartāli, tagad arī vietnamiešu kvartāli, krievu kvartāli Amerikas lielpilsētās, un arī mazākas kopienas kas sadzīvo neasimilētas un par kurām "prastā tauta" mēdz stāstīt prastus jokus. Pat vietnamieši, kuri visvairāk cieta tieši no Amerikas kungu idiotisma viegli asimilējas, jo Amerikas tauta, atšķirībā no, teiksim, Francijas tautas, neliek svešas izcelsmes pilsoņiem ciest rasistisku diskrimināciju ne izglītībā, ne darba iespējās, ne dzīves vietas izvēlē.

Tev patīk domāt ķēmu bildēs Harij, bet lietas būtība nav nekāda ķēmu bilde kur vienīgais tautas piederības kritērijs ir senču sakņu senatnīgums un pielāgošās padotībā kundzībai kas ir pamatota senču sakņu senatnīgumā jeb etniskā tīrībā.

Juris

==Labi rūkts, lauva!==
/Profesors Dakters Gundars/

 

 

 

From: bikernieks@gmail.com
Date: 11/8/05 4:42

Tātad Zjagatiņa kungs no Mazpisānijas ir salašņa? Un visi citi ārletiņi no šīs valsts ar?

AB

 

 

 

From: zagarins@stcc.edu
Date: 11/8/05 4:50

Sveiki!

Ābē atrakstīja vēstulītē tādu jautājumu:

< Tātad Zjagatiņa kungs no Mazpisānijas ir salašņa? Un visi citi ārletiņi no šīs valsts ar?>

Tā nu viš irrr.

Zjagatiņa kungs no Mazpisānijas

==Labi rūkts, lauva!==
/Profesors Dakters Gundars/

 

 

 

From: hbush@apollo.lv
Date: 11/8/05 4:50

Juris Zagarins rakstija: < Taču tā ir integrējusies vienā tautā un tā ir lepna par savu grūto, pretrunīgo vēsturi un par savu multikulturālo mantojumu.>

Tu pat iedomāties nevari, cik plāna ir civilizētības lakas kārtiņa uz Tava attelotā politkorektā Amerikāņu tautas (un jebkuras citas "sintētiskas" tautas) tēla, un cik viegli tas izjuks savstarpēji karojošos īstos etnosos, ja gadīsies kāds grutāks dzīves posms.

Bet, kamēr vēl var, dzīvo vien savās "pareizajās" ilūzijās, tā noteikti ir vieglāk. Lai Tev veicas, visā nopietnībā.

Harijs

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 11/8/05 4:52

AB wrote: < Tātad Zjagatiņa kungs no Mazpisānijas ir salašņa?>

Zjagatiņa k-gs laikam nav salašņa. Viņš jau pats sevi katrā nākošajā parakstā definē pilnīgi konkrēti un nepārprotami, salašņu sarakstā vēl neesmu redzējis.

Visu ko citu gan.

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

"I never vote for anyone. I always vote against."
W.C. Fields

 

 

 

From: Zagarins@stcc.edu
Date: 11/8/05 5:31

Sveiki!

Harijs Bezpartejiskais man aizrādīja vot tādu lietu:

< Tu pat iedomāties nevari, cik plāna ir civilizētības lakas kārtiņa uz Tava attelotā politkorektā Amerikāņu tautas (un jebkuras citas "sintētiskas" tautas) tēla blablabla>

Savukārt Tu pat iedomāties nevari, ka Tev nav itin nekāda civilizētības kārtiņa uz Tava attelotā politnekorektā Latvijas tautas (un jebkuras "autentiskas" tautas) tēla blablabla.

< Lai Tev veicas, visā nopietnībā. >

Tev nu gan, draudziņ, es nekādu veiksmi nenovēlu, visā nopietnībā.

Juris Mazpisānijas Salasjņa

==Labi rūkts, lauva!==
/Profesors Dakters Gundars/

 

 

 

From: uldis@parks.lv
Date: 11/8/05 5:34

you wrote:

< Juris Mazpisānijas Salasjņa>

Sorry, veči un dāmas,

I was wrong, ir gan salašņa- kā pats viennozīmīgi testimonē >:-}

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

"The foolish and wicked practice of profane cursing and swearing is a vice so mean and low that every person of sense and character detests and despises it."
George Washington

Kas jauns Latvijā?