Re: Spēriens dupsī

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 12/28/05 7:03

Šodienas DIENĀ:

http://www.diena.lv/latvijas_zinas/lasit.php?id=266693

 Ričs.

Latvijas lauku sievietes piedāvā atbalstu prezidentei

Dita Arāja

Vai drīkst, prezidentes kundze? ievaicājas Latvijas Lauku sieviešu apvienības (LLSA) Kurzemes koordinatore Maija Zaļuma un apsien Vairai Vīķei–Freibergai pašdarinātu lina priekšautiņu. Tā ir tikai viena no daudzajām veltēm, ko Valsts prezidentei bija sarūpējušas uzņēmīgās Latvijas novadu lauku sievietes, trešdien viesojoties Rīgas pilī. V.Vīķe–Freiberga viņas bija ielūgusi, lai iepazītos un uzzinātu par lauku sieviešu ikdienu un aktivitātēm, un pēc tikšanās secināja — Latvija kā ar audeklu ir pārklāta ar aktīvām sievietēm, kas izstaro enerģiju un apkārt top gaišāks.

Viešņas ne tikai priecājās par iespēju spiest roku prezidentei, bet arī aizrautīgi stāstīja, kā zemgalietes pirmās atklājušas mikroprojektu iedarbīgo palīdzību uzņēmējdarbības sākšanā un savstarpējo kontaktu veidošanā, un kā šīs gudrības nodevušas kolēģēm pārējos Latvijas novados. Te katrai savs veiksmes stāsts. Piemēram, Mārīte Lipska no Ludzas bijusi bezdarbniece, bet, iesaistoties mikroprojektu kustībā, ar 500 latu atbalstu atspērienam par biznesu pārvērtusi savu aizraušanos — kulināriju un pēc Jaungada Ludzā plāno atvērt bērnu kafejnīcu. Kā savu čaklo un prasmīgo roku pierādījumu viņa prezidentei bija atvedusi veselu zemnieku sētu, darinātu no piparkūku mīklas.

Iveta Meijere no Tukuma stāstīja, ka lauku sievietēm dažkārt bail savus darinājumus pārvērst par preci un pārdot. Tādēļ iedrošinājumam lieti noder LLSA atbalsts — mācības un tā dēvētā mentoru kustība, kad profesionālajā karjerā veiksmīgās dod padomus un privātbiznesam drošus pamatus palīdz ielikt iesācējām.

"Mīļā prezidente, nu jūs redzat, cik zinošas ir mūsu meitenes. Ja vien vajag palīdzību, dodiet ziņu," jokoja Latvijas Lauk-saimniecības universitātes profesore, aktīva lauku sieviešu kustības veicinātāja Baiba Rivža. Prezidente apsolīja: "Nemaz nebrīnieties, ja kādudien piezvanīšu un lūgšu padomu." Jo, viņasprāt, svarīgi ir zināt, ka blakus ir stipras latviešu sievietes plecs.

 

 

 

From: "zdzenis@earthlink.net" <zdzenis@earthlink.net>
Date: 12/28/05 9:17

Ceru ka VVF mudinās un atbalstīs sievietes kas ir uzņēmīgas un grib būt pastāvīgas.

Pie mums arī daudz apņēmīgas sievietes kas ir iesākušas vairākas tirdzniecības uzņēmumus no partikas piegādes līdz kāzu planotājām. Atbalstu dod mazas biznes organazācijas kamēr tiek uz pekām.

Es labāk viņas nosauktu par antreprenierēm ne lauku sievietēm. Šeit saimniecības pakalpojumi ir ļoti cienīti.

Tiešām labas ziņas. Paldies Rič

Zigrida

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 12/28/05 9:48

Zigrida,

Latvijā ir bijusi izdevība satikt biežāk sievietes kurjas grib un būtu arī spējīgas uzsākt savu biznesu...... Problēma ir finansēšana un Latvijas vīriešu piēja...... Grūti nokārtot nepieciešamo finansēšanu ....... Vīri un bērni, Latvijas vide, visumā sagaida, ka sieva visus apkalpo .... tad parasti neiznāk laika savam biznessa..... Pirms pāris gadiem, no ES, uz Latvija aizplūda vairāki miljoni sieviešu uzņēmējdarbības veicināšani un pabalstam ....... Paskatieties kam līdzekļus "piesprieda" un cik uzņēmumi no akcijas darbojās vēl šodien ....... Mes latviesi esam viena fantastiska tauta Ugis agrā rīta stundā, kaimiņu kaķu koncerts uzmodināja un patlaban nenāk miegs .....

 

 

 

From: "zdzenis@earthlink.net" <zdzenis@earthlink.net>
Date: 12/28/05 11:10

Sveiks Ugi

Nu tad laiks dot tiem vīriešiem spērienu dupsī un slotu rokā.

Ceru ka kaķa koncerts beidzās un esi jau gatavs uz miegu tāpat kā es.

Visu labu
Zigrida

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 12/29/05 3:35

Vai tas notiks pēc sastādīta saraksta, jeb pirmie atrausies tie, kas tuvāk? ;-)

--
Rumpis :)

 

 

 

From: ugis.berzins@tele2.se
Date: 12/29/05 3:56

Zigrīda,

Tu to aču nedabūsi gatavu ...... :-)

Latvijas sievietes tanī ziņā nav maināmas .....

Divi piemēri:

1: pie mums mājā pirms kādiem 10 gadiem. 8 latvieši, 1 sieviete un 7 vīrieši. Bijām virtuvē uzklājuši kafijas galdu, sieva teica, lai katrs iet un paņem ko grib .... Gaidījām - nekas nenotika ... :-) Seva aizgāja pakaļ, es aizgāju nekas veirāk nenotika. Sieva pavaicāj sievietei vai neko negrib? Jā gan ...... veai esot kādapaplāte? Jā ir. Viņa paņēma paplāti, paprasīja katram vīrietim ko grib - atnesa ........ Pats tikai komentēju, ka bija jāpprec sieva no Latvijas -

tad kā Leiputrijā ....... :-)

2. Konferencē Norvēģijā - bija kādi 4 dalībnieki no katras Baltijas tautas. Pēc viena referāta paziņoja, ka var aiziet pakaļ kafijai un kūciņai ... Es aizgāju ..... Ne latvieši, ne igauņi ne lietuvieši nekustās ...... Pēc kāda laiciņa viena lietuviete izsaucās "mani nabag vīrieši" un atnesa saviem tautasbrāļiem. To noskatījās latviete un izdarīja tāpat .... Igaunīši palika bešā, jo nebija neviena sieviete līdz .... :-)

Ugis, redz kā ārā sniega vētriņa plosās ....

Pēcpusdienā ir solīti 18 m/sec. (vējš)

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 12/29/05 7:47

Ugis Berzins wrote:

< Pēc kāda laiciņa viena lietuviete izsaucās "mani nabag vīrieši" un atnesa saviem tautasbrāļiem. To noskatījās latviete un izdarīja tāpat .... Igaunīši palika bešā, jo nebija neviena sieviete līdz .... :-)>

smējos zemē vārtīdamās! nekad nēsmu kautko tādu redzējusi, ka konferenču sieviete apgādātu vīriešus. šie baltiešu zinātnieki nebūs braukuši uz Amēriku iegūt pieredzi.

universitātes rīkotās konferencēs, ja atvērtas studentiem, iegūst pieredzi grūstoties ar šiem izsalkušiem studentiem, šstrunts par dzimumu. problēma ir katram tikt pie galda pirms izliktais iztukšots.:)

reiz Sveikam stāstīju kā nepieredzējuši rīkotāji bija izlikuši cienastu ārpus lekcijas telpas. pa lekcijas laiku studenti no kādas izlaistas klases bija visu pievākuši.

aija

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 12/29/05 8:22

Smejies, smejies, ja domā, ka Uģa stāsts ir precīzs ;-) Tikpat labi varu iedomāties, ka vīrieši bija iegrimuši kādā sarunā, un pat nepamanīja, ka pātraukumā var iēest un iedzert. Bet ja feministēm labāk patīk "aci pret aci, zobu pret zobu", var jau arī tā. Man gan labāk patīk savstarpēja izpalīdzība, un ja man vienreiz kaut ko pienesīs, es centīšos nākošreiz ko labu atdarīt.

Ceru, ka pēdējo daļu (par cienastu ārpus lekcijas telpas) īpaši rūpīgi Uģis izlasīs, kurš citādi tikai Latvijas latviešus par zaglīgiem iztēlo.

--
Rumpis :)

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 12/29/05 8:32

Rumpis:

< Man gan labāk patīk savstarpēja izpalīdzība...>

arī es cienu savstarpējo izpalīdzību, ja tā nav izdalīta pēc iestigušām džendera lomām.

< Ceru, ka pēdējo daļu (par cienastu ārpus lekcijas telpas) īpaši rūpīgi Uģis izlasīs, kurš citādi tikai Latvijas latviešus par zaglīgiem iztēlo.>

savas līdzības ir studentiem vienalga no kādas kultūras.

aija

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 12/29/05 8:42

Ņu, un kāda iestigusi džendera loma ir gadījumā, ja dāma atnes man kafiju, un kāda gadījumā, kad kafiju viņai atnesu es? :-)

--

Rumpis :)

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 12/29/05 9:02

nekāda. abpusēja izmaiņa.

arī šeit reizēm piedāvā viens iegādāt dzērienus vai našķus citiem neatkarīgi no dzimuma.

aija

 

 

 

From: rikards37@sbcglobal.net
Date: 12/29/05 9:04

Te nu man jāiet Uģim palīgā (patiesībā jau tikai aizsteidzos priekšā), jo esmu pārliuecināts, ka arī pret mani varētu līdzīgu domu vērst. Vienkārši neticu ka Uģis "tikai latviešus" kaut kādi negatīvi iztēlo. Esmu pārliecināts, ka viņam, tāpat kā man, vienkārši galvenokārt latviešu izdarības un notikumi ir ievērības cienīgi. Tas nozīmē: notikumi mūsu dzimtā! Trimdas noslēguma gados ikviens latvietis brīvajā pasaulē jebkurā pasaules nostūrī varēja droši uzmeklēt otru latvieti pilnā pārliecībā ka viņu uzņems kā savējo. Mēs bijām kļuvuši kā īstena radu cilts. Kopš 15 gadiem tas vairs tā nav, un tas ir sāpīgi, kaut saprotami. Jo mums ir stipri vienaldzīgi kas notiek jebkuras citas tautas vidē, jo tikai viņi paši tā īsti var sev palīdzēt, tāpat kā izdzīvot mūsu tautai spējam īsti palīdzēt tikai mēs paši - Tu un es. Kaut nu izdotos par to vienoties, Jaunajā gadā ieejot!

Priecīgi to sagaidīt !!!

Ričs.

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 12/29/05 9:19

Neņemos spriest, ko otrs cilvēks domā, spēju lasīt citu domas man nepiemīt, bet lasot Uģa tekstus nepamet sajūta, ka Latvijā viss ir nepareizi.

--
Rumpis :)

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 12/29/05 9:39

Aija: < nekāda. abpusēja izmaiņa. arī šeit reizēm piedāvā viens iegādāt dzērienus vai našķus citiem neatkarīgi no dzimuma.>

Tieši tas jau bija mans punkts. Tad par ko bija jāsmejas tajā situācijā? Vai novērotājs zināja visas attiecības to ilgākā garumā un vai pietiekami precīzi tās aprakstīja?

--
Rumpis :)

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 12/29/05 10:14

bija jāsmejās, jo aprakstītais bija karikatūra/joks arī, ja uz patiesu gadījuma pamatots, ka igauņi palika bešā sieviešu trūkuma dēļ.

aija

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 12/29/05 10:17

Smiešanās par igauņiem mūs varētu apvienot ;-)

--
Rumpis :)

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 12/29/05 10:21

Rumpis:

< lasot Uģa tekstus nepamet sajūta, ka Latvijā viss ir nepareizi.>

nu tad es tavu balsojumu atsveru ar savējo pretējo. man tāds iespaids par Uģi nav. lieki teikt, patriots ir ne tikai tas kas pieņem kā neizbēgamu vai pareizu, bet arī saredz kur nav labi, padomā kā var būt labāk.

aija

 

 

 

From: rumpis.listes@gmail.com
Date: 12/29/05 10:31

Pagaidām nekas vairāk par sociālās atbildības dziesmām viņa ieteikumos nav dzirdēts. Bet vecā Eiropa jau ir tiktāl pārsocializējusies, kas man šķiet, ka jau ir diezgan plašas ļaužu grupas, kas vairākās pāudzēs jau dzīvo no sociāliem pabalstiem, un strādāt tiem nav ne mazākā nodoma. Es šādus "sociālistiskus" eksperimentus negribētu Latvijā piedzīvot. Mans uzskats ir, ka pārlieku devīga sociālā aizsardzība katastrofāli samazina vēlēšanos strādāt.

--
Rumpis :)

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 12/29/05 11:12

Aija: < arī šeit reizēm piedāvā viens iegādāt dzērienus vai našķus citiem neatkarīgi no dzimuma.>

ĒĒĒ, pie mums sievietēm gādāt par dzērieniem ir sliktais tonis. :-)

Ausma

 

 

 

From: beldavsa@indiana.edu
Date: 12/29/05 11:17

Rumpis: < Mans uzskats ir, ka pārlieku devīga sociālā aizsardzība katastrofāli samazina vēlēšanos strādāt.>

pieņemu, ka McKinseyQuarterly minētie mazkvalificētie universitātes beigušie ķīnieši nepiemēroti pasaules līmens darba spēkam grib strādāt bet kā mazkvalifēti laikam būtu jālasa šitako sēnes. bet tos kas darbu vispār neatrod kopā ar nespējīgiem uz ragavām ziemas laikā uz mežu?

aija

 

 

 

From: aabele@sveiks.lv
Date: 12/29/05 11:37

Uģi, nevajag raudāt par Latvijas sievietēm, jo iemidzināt stiprā dzimuma modrību ir viņu hobijs un aicinājums.:-) Un tad tie, kurus nav izdevies "iemidzināt", patiešām ir pelnījuši speciālu uzmanību. :-)

Padomā pats - tikai 15 gadi pagājuši, bet jau pat plintes vīrus Latvijā komandē sievietes! Merkele Vācijā, tāda kautrīga, vīrieškostīmā vien staigā pa varas gaiteņiem, kad viņai roku bučo, izskatās, ka divi geji būtu sastapušies. Toties mūsu latviskā VVF zied kā puķīte to kaktusiņu vidū! Un velti Žagariņa Kungs gremžas, ka viņa "sēž Bušam klēpī", sievietes gan zina, ka tad viņas ir noteicējas, nevis otrādi. :-)

Latvijā sievietēm ir sava stratēģija un taktika, viņām nav jābūt feministēm, jo ar zobu pret zobu vai dūri pret dūri no stiprā dzimuma neko nevar panākt. Cik liela vara tad ir sievietēm ASV, kur tā spēcīgā feministu komanda?

Ausma

P.S. Jā, un mūsu mīļais Uģis šajā ziņā arī ir īsts latvietis - laiku īsina pie datora, ēdienreizes gaidīdams, pat ceļojuma somu ļauj sieviņai sakrāmēt. :-)

 

Kas jauns Latvijā?