Re: Lasāmviela Svētdienai  

 

 

 

ericrikans  <ericrikans@chartermi.net>
18 Feb

http://aeronautics.ru/archive/wwii/baltic_nazis/latvia/index.htm

Ērika

 

 

 

aabele@sveiks.lv 
18 Feb

Veca lapa.

Ausma

 

 

 

 

Aija Veldre Beldavs 
18 Feb

filma "Fire and Ice" par Ziemas karju 1939. g. pieminēja Molotova-Ribbentropa Paktu kā Staļina - Hitlera Eiropas sadalījuma mēģinājumu. Molotova-Ribbentropa Pakts arī ir tas ielogojums kurjā būtu jāskata 2. pasaules karjš, nevis kā vienkāršu naciķu pret padomju cīņu kā to lasa krievu propogandas lapās, vai pat vēl vecās rietumu vēstures grāmatās.

minētā krievu saite protams nepiemin šo kritisko ielogojumu. nepiemin, ka Poliju ieņemt arī steidzās Krievija, ka krievi Katīnā nogalināja poļu virsniekus nemaz nerunājot par civīlistiem ko bija saņēmuši 1939 - 1940. g.  nepiemin, ka krievi mēģināja uzvelt vāciešiem Katīnas slepkavības, bet joprojām pat šodien ir tie kas ij rietumos ij austrumos atrod grēkāžus starp itkā visvājākiem.

nepiemin, ka Vācija ar Krieviju bija SABIEDROTIE pirms karja, kā arī sabiedrība izbeidzās nevis kad Poliju dalīja 1939, g, l. sept. kad bez vāciešiem iegāja arī krievi (kā "atbrīvotāji" kas tomēr izdarīja Katīnas zvērības).  sabiedrība izbeidzās kad Vācija uzbruka tieši Krievijai 22. jūnija 1941. g. pēc tam kad Krievija bija okupējusi Baltijas valstis 17. jūnijā 1940. g.

krievu vietne nepiemin bezcerīgos apstākļus kādos bija Baltijas valstis kad rietumu valstis atstāja tās uz savu likteni bet krievi bija zvērīgi izrēķinājušies pēc metodes kādas arī piekopa Karēlijā (kur slepeni nogalināja "neuzticamos" pirms uzbruka Somijai) ij Polijā.

tagadējie uzbrukumi par "naciķiem" atklāj cik nekaunīgi melīga ir propoganda.  sagrozot faktus, izmetot būtiskos apstākļus - puspatiesības kopā ar tīšiem meliem - piemetot vēl apzīmējumu "šodienas naciķi" vai "neo-naciķi" tikai norāda uz šo vārda lietotājiem, ka tie vēl nav gatavi konfrontēt savu pagātni godīgi kā to šķiet daudz drīzāk cenšās somi uc kas saredz pasauli ne tikai divās krāsās.

aija

 

 

aabele@sveiks
19 Feb

Aija, kamēr arī citi rietumnieki to nesapratīs un neliks pretī pierādījumus, nekas nemainīsies. Diemžēl arī paši Rietumi sava izdevīguma labad ir tik daudz sagrēkojuši pret t.s. bijušajām sociālisma valstīm, nerunājot nemaz par Baltijas valstīm, ka izvēlas labāk klusēt. Lai gan tieši tagad Rietumiem ir iespēja izpirkt savu vainu.

Ausma

 

 

 

Rumpis  <rumpis.listes@gmail.com>
19 Feb

Neviens nekādu vainu negrasās izpirkt. Negrasās pat atzīt.

--
Rumpis :)

 

 

 

 

Juris Zagarins 
19 Feb

Sveiki!

Aija Baltah Mahte tagadējiem uzbrucējiem aizrādīja tādu lietu:

<<< tagadējie uzbrukumi par "naciķiem" atklāj cik nekaunīgi melīga ir propoganda.  ...[tie] tikai norāda uz šo vārda lietotājiem, ka tie vēl nav gatavi konfrontēt savu pagātni godīgi ... >>>

Savukārt Ausmas Tante ij salieca muguriņu, ij norauca asaraiņu ij žēl nopūtās tā:

<<Aija, kamēr arī citi rietumnieki to nesapratīs un neliks pretī pierādījumus, nekas nemainīsies. Diemžēl arī paši Rietumi sava izdevīguma labad ir tik daudz sagrēkojuši pret t.s. bijušajām sociālisma valstīm, nerunājot nemaz par Baltijas valstīm, ka izvēlas labāk klusēt. Lai gan tieši tagad Rietumiem ir iespēja izpirkt savu vainu.>>

Ij Rumpis Bezpalīdzīgais pauda bezpalīdzību tā:

< Neviens nekādu vainu negrasās izpirkt. Negrasās pat atzīt.>

No savas puses es tikai gribētu aizrādīt, ka tie ne tikai nav gatavi ne konfrontēt ne izpirkt ne atzīt savu pagātni, tie nav arīdzan gatavi konfrontēt savu tagadni, nemaz nerunājot par nākotni. Respektīvi tie "tie" esam mēs paši katrs viens, kas konsekventi atsakās kaut vienā vienīgā vēstulītē apliecināt savu pilsonisko atbildību nostiprināt ir nosargāt savas personīgās valsteles reprezentatīvās demokrātijas pamatojumu Satversmei atbilstošā likumdošanā.

Žagariņa Kungs

 

 

 

Ričard Spuris 
19 Feb

Nav iebildumu  Ausmas  domai, vien  gribēju  iebilst, ka  demokrātija  mums  dod  iespēju  (vismaz  laiku  pa  laikam) veicināt  šo  sapratnes  maiņu.  Man  šodien  nedod  miera  viens  jautājums:

    Kādēļ  Latvijas  zinīgie  ļaudis  neizmantoja  Krievijas  sūtņa  Latvijā  izteiku  ("Krievija nekad nav kādu iekarojuse")  lai  atvērtu  acis  rietumniekiem  par  Krievijas  dabu?  Varēja  taču  elegantā  apdarē  pasaulei  pasniegt (arī  Krievijai) dokumentu  kurā  vispirms  minētu  sūtņa  apgalvojumu, pēc  tam  faktu  uzskaiti, sākot  ar  Šeremētjeva  ziņojumu  caram.  Un  to  visu  vismaz  3  valodās, kā&nbs p; kirilika  tā  modernā  rietumu  iespieduma  izvedumā.  Tas  būtu dokuments, apzeltītā  rāmī  ievietojams  ikviena  Krievijas  kaimiņa  valsts  pilsoņa  pajumtē.

          Jeb  kaut  kas  tāds  jau  būtu  darīts, bet  esmu  palaidis  garām?     Ričs.

 

 

 

Juris Zagarins 
19 Feb

Sveiki!

Ričs Labestīgais pauda nesaprašanu...

<    Kādēļ  Latvijas  zinīgie  ļaudis  neizmantoja  Krievijas  sūtņa  Latvijā  izteiku  ("Krievija nekad nav kādu iekarojuse")  lai  atvērtu  acis  rietumniekiem  par  Krievijas  dabu?>

Tādēļ, ka Latvijas zinīgie ļaudis saprot (to skaitā, piemēram, LR t.s. Dzelzs Lēdija ir Ledus Jaunava) tāpat kā to saprot arī Amerikas zinīgie ļaudis, ir kā to saprata arī, piemēram, jau 17. gs. Providences kolonijas gubernators Roger Williams kad runa bija par Jaunanglijas pamatiedzīvotāju apkarošanu, ka, "All men of conscience or prudence ply to windward, to maintain their wars to be defensive."

Žagariņa Kungs

== Lai gan tieši tagad Rietumiem ir iespēja izpirkt savu vainu.==
     /Ausmas Tante/

 

 

 

Aija Veldre Beldavs 
19 Feb

Ričs:

<   Kādēļ Latvijas zinīgie ļaudis neizmantoja Krievijas sūtņa Latvijā izteiku ("Krievija nekad nav kādu iekarojuse")  lai atvērtu acis rietumniekiem par Krievijas dabu?>

izkaisīta informācija ir, bet tāpat kā ar sveika pierakstīšanos daudziem nav zinama vai piējama kur tā ir sakopota lai nav vienam pašam jādara pētniecība no sākuma/ ritenis jāizgudro.

manuprāt tādi gadījumi kā Kalužnija kārtējie izaicinošie izteikumi arī vajadzētu būt izaicinājums sakopt pamatotas atbildes, kā arī iemesls kapēc svarīgi mācīties latviešu vēsturi Baltijas telpas ietvarā.

aija

 

 

 

Ugis Berzins  <ugis.berzins@tele2.se>
19 Feb

Ausma,

"citi rietumnieki" nepakustinās pat asti, nemaz nerunājot un cerēt ka pastāvēs jebkāda interese "likt pretī" pierādījumus. Latvijai pašai ir jādara darbs un jāmeklē atbalstītāji ..... Ausma, vainu izpērk tikai Bihbelē ....

Ugis

PS "Uzvarētāji" vienmēr turējušies kopā .....

 

 

 

 

Jānis Grigals 
19 Feb

Juris Zagarins:

<... "tie" esam mēs paši katrs viens, kas konsekventi atsakās ...nostiprināt ir nosargāt savas personīgās valsteles ...>

Man šī "valstele" ir vienīgā dārgā dzimtene.

 

 

 

 

Ričard Spuris 
19 Feb

Jānis Grigals <jg@sveiks.lv> wrote:

< Man šī "valstele" ir vienīgā dārgā dzimtene. >

        Nu tad  pastāsti:  ko  dari, jeb  plāno  darīt , lai  no  savas  puses  "dārgā  dzimtene"  rītu  būtu  saulaināka  kā  šodien?

   Nedomāju  kā  pārmetumu  tiem  kas  vienīgi  vārdos  vēl  latvju  tēvzemi  par  dāgo  sauc, bet  tādēļ  lai  dzirdētu   ka  kāds  kaut  ko  arī  dara.  Līdz  šim  "Sveikā"  par to  izdodas  dzirdēt  gaužām  reti.                                          Ričs.

 

 

 

Uldis Liepkalns 
19 Feb

Jā, Rič,

atskaites par tēmu "ko  es daru, jeb  plānoju  darīt, lai  no  savas  puses  "dārgā  dzimtene"  rītu  būtu  saulaināka  kā  šodien" mēs īpaši reti dzirdam no aizjūras tautiešīem (ja par "darīšanu"neuzskata neskaitāmus mudinājumus iekšzemes latviešiem darīt), savukārt "iekšzemes latviešiem nav tik daudz laika mudināt citus rakstīt vēstulītes, jo viņi ir aizņemti ar darīšanu.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"Why are women wearing perfumes that smell like flowers? Men don't like flowers. I've been wearing a great scent. It's called New Car Interior."
-Rita Rudner-

 

 

 

 

Ervins Miezitis 
19 Feb

Molotova rīkojumu izpildītājs Pavels Sudoplatovs, savā grāmatā «Special Tasks - The Memoirs Of An Unwanted Witness», 101. lpp raksta kā viņš sagatavoja Latvijas okupāciju ar šādiem vārdiem:

"An ultimatum was issued and President Ulmanis was forced to resign; our troops occupied the country and Ulmanis was arrested."

Ref:. «Special Tasks - The Memoirs Of An Unwanted Witness»,

1994 Little, Brown And Company Inc. ISBN 0 316 91217 4.

    Tālumnieks

 

 

 

 

Aija Veldre Beldavs 
19 Feb

Uldis: < Jā, Rič, atskaites par tēmu "ko es daru, jeb plānoju darīt , lai no savas puses "dārgā dzimtene"  rītu būtu saulaināka kā šodien" mēs īpaši reti dzirdam no aizjūras tautiešīem (ja par "darīšanu"neuzskata neskaitāmus mudinājumus iekšzemes latviešiem darīt), savukārt "iekšzemes latviešiem nav tik daudz laika mudināt citus rakstīt vēstulītes, jo viņi ir aizņemti ar darīšanu.>

kapēc uzbrūci Ričam vai citiem kas sevi atzīst par latvieti ar pienākumu pret savu tautu?  Ričs ir darītājs, ne tikai mudinātājs. aktīvi piedalījies visu mūžu latviešu pasākumos, piem. dievturos. arī seko līdzi tam kas notiek Latvijā, ziņo par attieksmi kāda notiek ārzemēs.  bez tam darītu ko varētu, ja zinātu kā vēl var reāli līdzēt.  sadarbība prasa abpusēju izmaiņu (piem. ieteikumus, norādes), ne tikai aktivitāti no vienas puses.

drīzāk varētu prasīt Jurim kapēc, ja neatradis ko meklē no sveikotājiem, nemeklē citu ceļu lai panāktu grozījumus latviešu likumos.  Jurim arī ir iespēja aizbraukt uz Latviju vismaz pa reizēm lai saskaņotu savu darbību ar vietējiem.  Juris dara svētīgu darbu uzturot savu mājas lapu, lai gods par to, bet ne jau par to ir runa, bet par nemitīgiem pārmetumiem sveikotājiem kad tie nedara Juraprāt.

aija

 

 

 

 

Ričard Spuris 
19 Feb

Uldis: < atskaites par tēmu "ko  es daru, jeb  plānoju  darīt , lai  no  savas  puses  "dārgā  dzimtene"  rītu  būtu  saulaināka  kā  šodien" mēs īpaši reti dzirdam no aizjūras tautiešīem (ja par "darīšanu"neuzskata neskaitāmus mudinājumus iekšzemes latviešiem darīt), savukārt "iekšzemes latviešiem nav tik daudz laika mudināt citus rakstīt vēstulītes, jo viņi ir aizņemti ar darīšanu.>

Katrā  ziņā, Uldi  -  Tev  šoreiz  pilnīgi  taisnība.  No  savas  puses  tam  varu  pievienot  2  skaidrojumus :  viens  otris  ir  pensionārs, līdz  ar  to  tiešām ir  vairāk  laika  (arī  dzīves  pieredze!)  uzlabojumu  meklēšanā, un  otrkārt:  no  dzimtenes  tautiešiem  ļoti  reti  dzird  jautājumus  par  sabiedriskās  dzīves  jautājumiem.  Un  vienmēr  der  atcerēties  ka  ir  runa  par  darīšanu  kas  ir  ārpus  maizes  darba  darīšanas.  Un  ne  jau  vienmēr  arī  mums  gāja  tik rožaini.  Bija  pat  reīzēm  jāizpilda  2  pilnas  darba  slodzes. Darbi  dzimtenei  bija jāplāno  ārpus  visa  tā.                 Ričs.

 

 

 

 

Jānis Grigals 
19 Feb

To, ko Ričs domāja un mīlēja izsaka nevis tas, ko viņš teica, bet tas kā Ričs rīkojās.

Jānis centās nepieļaut, ka latvju zemi apsaukā par valsteli, bet Ričam pretēji - attaisnojumus prasoša uzvedība likās savas zemes mīlestības apliecinājums.

Neesi apmaldījies?

  --
  Jānis

 

 

 

 

Aivis Bikernieks 
19 Feb

Aija: < kapēc uzbrūci Ričam vai citiem kas sevi atzīst par latvieti ar pienākumu pret savu tautu?  Ričs ir darītājs, ne tikai mudinātājs.>

Un ko pati esi izdarījusi?

Arī es varu piedalīites dazjādos pasākumos, sekot līdzi notikumiem. Es arī varu ieteikt, kas un kā, jo idejas ģenerēt nav grūti, tikai jāatrod veids kā to īstenot. Kādas ir tavas aktivitātes, ja neskaita sveikošanu un nepārtrauktu listēšanos?

AB

 

 

 

 

Aija Veldre Beldavs 
19 Feb

AB: < Un ko pati esi izdarījusi? Arī es varu piedalīites dazjādos pasākumos, sekot līdzi notikumiem. Es arī varu ieteikt, kas un kā, jo idejas ģenerēt nav grūti, tikai jāatrod veids kā to īstenot. Kādas ir tavas aktivitātes, ja neskaita sveikošanu un nepārtrauktu listēšanos?>

nu apsolīts man piem. referāts 15-17 jūnija ĀBS (Association for the Advancement of Baltic Studies) kurja pieņemtā priekšlikumā iesāku ar Laimas metaforu kā īpaši būtisku Baltijas telpai.:)  bet varbūt tev neliekas domu izmaiņām kāda nozīme, tikai laika tērēšana.

var arī to vispārināt par avīžu vai grāmatu lasīšanu, ka tie nosit laiku kādu vajadzēja pielietot tupeņus stādīt, ābeles kopt, pastalas gatavot, vai varbūt audzēt stādus kādus var pārvērst par biodegvielu (kurjai dažādīga praktiska pielietojamība).

aija

 

 

 

 

Uldis Liepkalns
19 Feb

Ričs: < Un  vienmēr  der  atcerēties  ka  ir  runa  par  darīšanu  kas  ir  ārpus  maizes  darba  darīšanas.>

Redzi, Rič,

tie, kas Latvijā strādā, un kuriem nav laika kulstīt gaisu Sveikā (faktiski pasākums bez jebkādas atdeves, būsim godīgi, cik arī mēs te nerunātu par vēlēšanu likumu un vēstulītēm, kodējumiem un vēl jebko, tas neko nemainīs, pat ja visi 100 Sveikotāji pilnīgi pamestu visus savus darbus un norīta līdz vakaram vienīgi rakstītu vēstulītes kodētājiem, tā ka Sveiks ir tāds Draugu stipri samazināts modelis, daudz vecāks gan, bet tikai mūsu pašu priekam), dara gan savu maizes darbu, gan arī citus darbus. Arī maizes darbs nav nekas nosodāms- darot to, mēs stiprinām Latvijas ekonomiku, lielākā daļa no mums arī uztur kādu radiņu(s), kuram(iem) valsts nespēj nodrošināt neko vairāk, kā vietu mezjā zem eglītes. Par cik esmu uzņēmējs, mans ieguldījums ir vēl lielāks- nodokļi + labi apmaksātas darbavietas dazjiem desmitiem cilvēku (mani klienti pārsvarā ir ārzemēs, tā ka ārzemju naudiņa ieplūst Latvijā un palīdz mūsējiem).

Nedomāju, ka ja es pārmestos uz vēstulīšu rakstīšanu, vai, teiksim, sāktu dziedāt vietējā korī, vai sāktu vazāt bluķi ap māju noteiktos datumos, tas nestu lielāku labumu Latvijai, kā šobrīd.

P.S. Arī šobrīd nenormēts darba laiks- divas un vairāk slodzes, bez brīvdienām un atvaļinājumiem vispār, cilvēkiem Latvijā nav nekas ārkārtējs. Atļaušos piebilst, īpaši uzņēmējiem.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

When a man tells you that he got rich through hard work, ask him: 'Whose?  
   --Don Marquis--

 

 

 

 

Juris Zagarins
19 Feb

Greetings!

Uldis Adekvātais quoted the immortal words of none other than the best friend of archie prusaks:

< "When a man tells you that he got rich through hard work, ask him: 'Whose?'">

Truer words were never spoken. So why don't you take a break from your hard work and instead of treating us from time to time to utter gibberish and random quotes write a short, coherent letter exhorting your fellow countrymen to wake up from the deep sleep of totalitarian self-delusion and take a stand for representational democracy according the letter and the spirit of the constitution your ancestors took the time off from their money -grubbing to provide for you and for me and for them?

George W. Twigg

==bet varbūt tev neliekas domu izmaiņām kāda nozīme.==
    /Aija Baltah Mahte/

==Jānis centās nepieļaut, ka latvju zemi apsaukā par valsteli...==
    /Jānis Centīgais/

 

 

 

 

Ričard Spuris 
19 Feb

Uldis: < cik arī mēs te nerunātu par vēlēšanu likumu un vēstulītēm, kodējumiem un vēl jebko, tas neko nemainīs ...>

Ne  mazāko  iebildumu  -  vien  atzinība  un  sveiciens: lai  darba  prieks  un panākumu  svētība  dod  prieku  Tev  un  Taviem  mīļajiem !

 Es  biju  domājis  tos  cilvēkus  kuriem  paliek  brīvs  laiks, un  sevišķi  tiem  kuri  vēlas  sevi  vairāk  apliecināt  kā  to  var  ikdienas  darbā, jo  piestrādājot  kāda  lielāka  mērķa  labā, cilvēks  pats  jūtas lielāks  un  spēcīgāks.

                                                                                                         Ričs.

 

 

 

Indulis Lacis
19 Feb

Sirsnigi atbalstu domu Jura rakstitam. Vai nu beidzot butu  pienacis laiks beigt aicinat laudis uz bezjedzigo vestulisu rakstisanu un atlaut pasiem Latvijas laudim izskirties par labako veidu ka savu Valsti stiprinat. Tagad jau pasaule ir atverta un mums "sejieniesiem" vairs nav jamaca "turieniesus" ka viniem jadzivo. Labs padoms tomer ir vieta, bet tas ir attiecigi jaizverte, bet ne tudal jāizmet ka nederigs, tapec vien ka nak no aizjuras...

Indulis

 

 

 

 

Indulis Lacis
19 Feb

Izludzos piedosanu - sava raksta es gribeju pieminet Uldi L., nevis Jurkungu Z.

Indulis

 

 

 

 

Juris Zagarins 
19 Feb

Sveiki!

Indulis Zvaigžņotais samuldējās tā:

< Sirsnigi atbalstu domu Jura rakstitam. Vai nu beidzot butu  pienacis laiks beigt aicinat laudis uz bezjedzigo vestulisu rakstisanu un atlaut pasiem Latvijas laudim izskirties par labako veidu ka savu Valsti stiprinat. Tagad jau pasaule ir atverta un mums "sejieniesiem" vairs nav jamaca "turieniesus" ka viniem jadzivo. Labs padoms tomer ir vieta, bet tas ir attiecigi jaizverte, bet ne tudal jāizmet ka nederigs, tapec vien ka nak no aizjuras...>

Paldies! Ir tiešām pienācis laiks Uldim Adekvātajam uzrakstīt vienu īsu, sakarīgu jēgas pilnu vēstulīti saviem prastajiem līdztautiešiem par pienākumu ij nostiprināt ij nosargāt no senčiem mantoto reprezentatīvo demokrātiju ievedot Vēlēšanu likumā vienu vienīgu vārdkopiņu par atsevišķiem kandidātu sarakstiem atsevišķos vēlēšanu apgabalos. Tāpat Jānim Centīgajam ir Aijai Baltai Mahtei ir Harijam Bezpartejiskajam ir Profesoram Dakterim Juronkuli$tam ir Rumpim Bezpalīdzīgajam ir Uģim Fantastiskajam ir tā tālāk. Arī Indulim Zvaigžņotajam, kurš esot gan tādu vēstulīti uzrakstījis, bet neviens to nav redzējis.

Žagariņa Kungs

==ne jau par to ir runa, bet par nemitīgiem pārmetumiem sveikotājiem kad tie nedara Juraprāt.==
    /Aija Baltah Mahte/

==Izludzos piedosanu - sava raksta es gribeju pieminet Uldi L., nevis Jurkungu Z.==
    /Indulis Zvaigžņotais/

 

 

 

Maris Janis Vasilevskis 
19 Feb

Ervins Miezitis wrote:

< Molotova rīkojumu izpildītājs Pavels Sudoplatovs, savā grāmatā «Special Tasks - The Memoirs Of An Unwanted Witness», 101. lpp raksta kā viņš sagatavoja Latvijas okupāciju ar šādiem vārdiem: "An ultimatum was issued and President Ulmanis was forced to resign; our troops occupied the country and Ulmanis was arrested.">

Jā, arī krievu oriģinālā lietots vārds "okupācija".

Tikai šīs sarunas kontekstā tam maza nozīme. Augsti stāvoša čekista personīgais viedoklis, izteikts memuāros - tas nav oficiāls dokuments.

Starp citu, apgalvojums par S. kā Latvijas okupācijas sagatavotāju ne gluži precīzs. Ja ticēt memuāru autoram, tas, ko viņš gatavoja, būtiski atšķiras no vēlāk notikušā.

S. esot gatavojis Latviju par satelītvalsti ar zināmām neatkarības pazīmēm un vedis sarunas ar Munteru kā iepējamu premjeru.

Staļins pēdējā brīdī, jau pēc S. vizītes Rīgā, mainījis plānu, veicot okupāciju mums zināmajā formā. Pēc S. domām, cerībā, ka Hitlers iestidzis Francijā un nevarēs iebilst darbībām, kas, pēc S. viedokļa, drusku pārsniedz savstarpēji saskaņotās.

Mahris

 

 

 

Juris Zagarins
19 Feb

Sveiki!

Mahris Šņabdegunis par Sūdopļotovu zināja pastāstīt tādu lietu:

< S. esot gatavojis Latviju par sateli'tvalsti ar zina'ma'm neatkari'bas pazi'me'm ...>

Nez' vai šis Sūdopļotovs nav rada tam pašam Basnopļotovam par kuru Alberts Bels rakstīja Latviešu labirintā: : "PSRS sabrukums neiznīcināja Basnopļotovu"

Žagariņa Kungs

== var arī to vispārināt par avīžu vai grāmatu lasīšanu, ka tie nosit laiku kādu vajadzēja pielietot tupeņus stādīt, ābeles kopt, pastalas gatavot, vai varbūt audzēt stādus kādus var pārvērst par biodegvielu (kurjai dažādīga praktiska pielietojamība).==
   /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

 

tas_pats 
21 Feb

Aija Veldre Beldavs wrote:

< tagadējie uzbrukumi par "naciķiem" atklāj cik nekaunīgi melīga ir propoganda.  sagrozot faktus, izmetot būtiskos apstākļus - puspatiesības kopā ar tīšiem meliem>

Vai tas attaisno latviešu naciķu līdzskrējējus 2 pasaules kara laikā? Vai tas attaisno kolabrocinismu ar naciķiem? Vai Aija ar tikpat kaislīgām putām ir ar mieru izganīt Bangerski un citus nacisma līdzskrējējus, kā viņa gāna "krievu atbrīvotājus"? Es saprotu, ka rietumnieki ilgstoši uzskatījuši krievijas teritoriju par lielo ļaunuma impēriju. Bet laiki ir mainījušies, ir jāpalīdz krievijai veidoties par jaunu, atmetot vecos aizspriedumus. Protams, ērtak ir dzīvot turpinot ierasto anikomunistisko domāsanu vārdu komunisms nomainot uz krievija, bet tas tikai norāda uz stagnāciju. Protams, krievija neizmainisies vienā dienā, vai nedeļa, pat ne gadā - bet ja rietumi spiedīs krieviju būt sevis necienīgai - viņa reaģēs ar dažādu paveidu "spēka" kultu.

--
Ar cieņu ...

 

 

 

 

Ugis Berzins  <ugis.berzins@tele2.se>
21 Feb

tas_pats wrote:

< Vai tas attaisno latviešu naciķu līdzskrējējus 2 pasaules kara laikā? Vai tas attaisno kolabrocinismu ar naciķiem? Vai Aija ar tikpat kaislīgām putām ir ar mieru izganīt Bangerski un citus nacisma līdzskrējējus, kā viņa gāna "krievu atbrīvotājus"?>

Varbūt par lietām varētu runāt niansētāk!?

Tā ir vienmēr bijus Latvijas problēma, ka iedzīvotāji vienmēr bijuši dalīti savos uzskatos un līdzskrējēji ir bijuši visos laikos un izpatikšana visām sistēmām. Mūsdienu problēma ir, ka tagad daudzas lietas vērtē savādāk nekā to darīja tad, kad tas notika! Daudzi tikai šodien, sevišķi ieinteresētā jaunā pāudze, sāk apzināties kas tad īsti Latvijā notika aizritējušos 100 gados!  Liela daļa par pagātni nevēlas runāt - esot jāizmirst un jādzīvo tikai nākotnei.

Mani rudenī Latvijā pārsteidza, kad runa bija par atlīdzības maksu pieprasīšanu no Krievijs,(viņš pats bija divreiz izsūtīts uz Sibīriju) ka draugs teica -izbeidziet šīs lietas .......

< Es saprotu, ka rietumnieki ilgstoši uzskatījuši krievijas teritoriju par lielo ļaunuma impēriju. Bet laiki ir mainījušies, ir jāpalīdz krievijai veidoties par jaunu, atmetot vecos aizspriedumus.>

Atvainojos, nevis Krievijas teritoriju bet gan sistēmas kas šo teritoriju pārvaldījušas, ir bijušas ļaunuma impērijas, impērijas kas vienmēr ir apspiedušas Baltijas teritorijas, apspieduši un daļēji pat iznīcinājušas teritoriju iedzīvotājus!

Krievija vēl šodien skatās uz Latviju kā gārdu kumosu! Šo skatu nemitīgi pauž Latvijā atstātie bijuši okupanti, okupanti kas vēlās atjaunot savas privilēģijas - bez tām nejūtās komfortabli .... !!!!!

Krievijas valdības aizritējušā piecgadē neko praktiski nav darījusi lai latviešiem būtu iemesls savus uzskatus radikāli mainīt!

< Protams, ērtak ir dzīvot turpinot ierasto anikomunistisko domāsanu vārdu komunisms nomainot uz krievija, bet tas tikai norāda uz stagnāciju. Protams, krievija neizmainisies vienā dienā, vai nedeļa, pat ne gadā - bet ja rietumi spiedīs krieviju būt sevis necienīgai - viņa reaģēs ar dažādu paveidu "spēka" kultu.>

Ir atkal daļējs pārpratums: komunismu nenomaina pret Krieviju bet gan pret krievu Impēriju!

Cik man labi Krievijas pazinē4ji ir vairākkārt stāstījuši, ir jāsaprot, ka Krievijas iedzīvotājiem Baltija neinteresē .......

Nekad agrāk nebiju dzirdēsji, ka cīnīšanās pret imperialismu esot stagācija! Vienreizējs secinājums!

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta
Ugis G. Berzins

 

 

 

Juris Zagarins 
21 Feb

Sveiki!

Taspats Sīkumaloms pauda pilsonisko atbildību atīecībā pret Lielkrieviju:

<< Bet laiki ir mainījušies, ir jāpalīdz krievijai veidoties par jaunu, atmetot vecos aizspriedumus.>>

Ij Uģis Fantastiskais Tampašam Sīkumalomam lika priekšā:

< Varbūt par lietām varētu runāt niansētāk!?>

Ij aizrādīja arī tādu lietu:

< Nekad agrāk nebiju dzirdēsji, ka cīnīšanās pret imperialismu esot stagācija! >

Ij pa virsu vēl arī tādu lietu:

< Mes latviesi esam viena fantastiska tauta>

Novēlu Tampašam Sīkumalomam laimīgu sadarbošanos ar Lielkrieviju ij Uģim Fantastiskajam godpilnu uzvaru cīņā pret Lielkrieviju!

Žagariņa Kungs

==Sirsnigi atbalstu domu Jura rakstitam.==
    /Indulis Zvaigžņotais/

==jā, bet arī ir svarīgi saprast niances.==
    /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

 

tas_pats 
21 Feb

Ugis Berzins raksta:

< Varbūt par lietām varētu runāt niansētāk!?>

Labi, ja jau vēlaties runāt par "krievu" okupantiem niansēti - tad lūdzu! Okupāciju izveda daļa sarkanās armijas vienību, un ierobežots NKVD kontingents - pārējie tika baroti ar tādu pašu propogandu, kā mēs - piemēram!

< Tā ir vienmēr bijus Latvijas problēma, ka iedzīvotāji vienmēr bijuši dalīti savos uzskatos un līdzskrējēji ir bijuši visos laikos un izpatikšana visām sistēmām.>

Tas ka tā ir muždien, ar nav attaisnojums. Bet ja jau par to negribam runat, tad nerunājam KONSEKVENTI par visu - bet nevis vazājam sarkanos par grīdu, bet uz pelēkajiem pieveram acis.

< Mūsdienu problēma ir, ka tagad daudzas lietas vērtē savādāk nekā to darīja tad, kad tas notika! Daudzi tikai šodien, sevišķi  ieinteresētā jaunā pāudze, sāk apzināties kas tad īsti Latvijā notika aizritējušos 100 gados!  Liela daļa par pagātni nevēlas runāt - esot jāizmirst un jādzīvo tikai nākotnei.>

Nu par pagātni aizmirst gan nevajag, bet nevajag ar ļaut viņai noteikt mūsdienas. Šodien ir jaskatās uz priekšu, uz attīstību. Un nevajag aizmirst, ka notikušais nav maināms, lai kas ar vēstures grāmatās rakstīts. Un atbildība par notikuso daļas vienlīdzīgās daļās uz visiem "vēstures veidotajiem" (runa neiet par rakstītajiem, bet gan darītājiem)

< Krievija vēl šodien skatās uz Latviju kā gārdu kumosu! Šo skatu  nemitīgi pauž Latvijā atstātie bijuši okupanti, okupanti kas vēlās atjaunot savas privilēģijas - bez tām nejūtās komfortabli .... !!!!!>

Nav taisnība, vietējie cilvēki tikai mēģina šeit dzīvot ērti - jā reizem izmanto atsauci uz padomju laiku, kā ērtības paraugu zināmās jomās, tamdēl jau uz reizi nevajag parverst to par ideloģisku bubuli. Un ja ērtības sasniegšanai ir jālamā Latvija, kamdēļ nē?

< Krievijas valdības aizritējušā piecgadē neko praktiski nav darījusi lai latviešiem būtu iemesls savus uzskatus radikāli mainīt!>

Un Latvijas valdība ir? Vai mēs tik te gadījuma nestrīdamies par "baļki un skabargu"?

< Ir atkal daļējs pārpratums: komunismu nenomaina pret Krieviju bet gan pret krievu Impēriju! Cik man labi Krievijas pazinē4ji ir vairākkārt stāstījuši, ir jāsaprot, ka Krievijas iedzīvotājiem Baltija neinteresē .......>

Ļaunuma impērija ir jūsu galvās, uz zemes tās nav! Tas ir iemesls aizstavēt jūsu labklājību pret arēju ietekmi, jo redz jūs apdraud "ļaunuma impērija". Krievija meklē sev piemērotu attīstības ceļu, vai tiešam jūs cerat, ka ar savam pastavīgajam pretenzījām jūs palielināt rietumu demokratijas atbalstu krievijā?

< Nekad agrāk nebiju dzirdēsji, ka cīnīšanās pret imperialismu esot stagācija! Vienreizējs secinājums!>

Jā, ja cīnās pret imperiālismu jau 50 gadus (ti, mūža lielako daļu) bez lielām izmaiņām.

--

Ar cieņu ...

 

 

 

 

Aija Veldre Beldavs
21 Feb

tas_pats:

< Vai tas attaisno latviešu naciķu līdzskrējējus 2 pasaules kara laikā?>

nacistu līdzskrējēji varbūt bija viena daļa baltijas vāciešu tā turpinot gadu simteņu elītās prašas par vācu tautas pārākumu iepretīm tur kādiem aborigēniem austrumos.

< Vai tas attaisno kolabrocinismu ar naciķiem?>

kolaborocija patiesā nozīmē ir brīvprātīga, nevis drausmīgu gadījumu sajukuma bezizejas laika izmisīgs mēģinājums glābt dzīvību.  īstie kolaboranti ir mērķtiecīgi pagrīdnieki kas ir gatavi nodot valsti kas bija devusi tiem vietu kur dzīvot, cenšas to sagraut, nevis uzlabot/ pārmainīt.

apzīmēt latviešu kaujnieku vienības, leģionārus, par kolaborantiem ir ļaunprātīgi, sevišķi, jo ir piējama arī tīklā informācija par sarežģītiem 2. pasaules karja apstākļiem kurju iesāka divi lielie sabiedrotie - Krievija ar Vāciju parakstot Molotova - Ribbentropa paktu. ja gribi apvainot kādu konkrēti, vismaz runā kā informēts cilvēks ar konkrētām liecībām.

kā jau esmu nezcik reižu rakstījusi, neaizstāvu it nekādu krimināldarbību pret nevainīgiem cilvēkiem vai beztiesas aizdoma dēļ slepkavības (atriebības vai citu iemeslu dēļ) vai tās būtu bruņotās vienībās, policisti, specdienestnieki utt. & vienalga.

< Vai Aija ar tikpat kaislīgām putām ir ar mieru izganīt Bangerski un citus nacisma līdzskrējējus, kā viņa gāna "krievu atbrīvotājus"?>

pirms tu ielieci sevi dieviņa soģa lomā, cik daudz esi iedziļinājies tā laika apstākļiem kad bija jārīkojās ar nepilnīgu informāciju (piem. kad nevienam nevarētu visļaunākos murgos ienākt prātā kautkas tik briesmīgs kā kas notika)?

ja ir jāstājās pretīm krieviem kas ir nepārprotami parādījuši ar Baigo Gadu, ka ir gatavi noslaucīt Latviju ar visiem latviešiem no pasaules, vai profesionāls karjavīrs nedomās par reālām metodēm kā stāties pretīm Impērijai kurjai ir labi apbruņoti miļoni karjaspēks?

latviešiem tai laikā bija tuvi rietumi bet rietumi nekādu palīdzību nedeva.  vienīgais kas reāli stājās pretīm Krievijai bija Vācija. nebija Latvija Somija kurjā ledus, meži, purvi palīdzēja atturēt uzbrukumu.  kur būtu latvieši ņēmuši ieročus kad izdevība Baltijas valstīm sadarboties bija palaists garjām?

< Es saprotu, ka rietumnieki ilgstoši uzskatījuši krievijas teritoriju par lielo ļaunuma impēriju. Bet laiki ir mainījušies, ir jāpalīdz krievijai veidoties par jaunu, atmetot vecos aizspriedumus.>

nespēlē antiņu.

tu arvienu aizmirsti, ka latviešiem iesākumā vislielākais ienaidnieks bija vācu dižciltīgā ideoloģija kas simtiem gadiem verdzināja "zemākās" tautas.  no sākuma tie sastrādāja, redzēja cerību Krievijā, nevis ar nemainīgo monarčiju.

visa iespēja bija Krievijai nodibināt labas attiecības ar saviem maziem kaimiņiem bet nevajadzēja tas, vajadzēja absolūta nežēlīga vara, lielvalsts imperiāla kontrole.

pēc zvērīgām krievu izrēķināšanām Latvijā un ne tikai Latvijā, pirms tam Karēlijā, vēlāk visā Baltijas telpā iesk. Polijā (Katīnā utt.) skaidrs, ka tie nav tikai daži kriminālisti vai bandas bet valsts politika.  Staļins ar saviem dombiedriem bija atbildīgs visaugstākā līmenī.

izvarot sievietes, izlaupīt miermīlīgos nevainīgos iedzīvotājus pa visu iekaroto telpu bija visaugstākās Padomju Krievijas komandas atļauts kā izrēķināšanās.

pēc austrumu Eiropas iekarošanas Krievija ieveda savu nežēlīgo iekārtu kurju nostiprināja ar izsūtījumiem, slepkavībām, vergu darbu Gulāgā.

seno prūšu zemi galīgi izslaucīja no nevien aboriģēnu atliekām bet arī vācu kolonistiem, atvietojot ar savu militārās bāzes koloniju.

tā nav tikai aizmirstama vēsture. par visu to Krievija atbildību neuzņemās vēl šodien.  kā jau Kalužnijs stāsta krievi nekad nekur neesot nekā slikta darījuši.  Latvijā dzīvojoši krievvalodnieki izlamā latviešus par gansiem, nacistiem, fašistiem utt.  tā tad nekāds iemesls domāt, ka kautkas mainījies.

< Protams, ērtak ir dzīvot turpinot ierasto anikomunistisko domāsanu vārdu komunisms nomainot uz krievija, bet tas tikai norāda uz stagnāciju. Protams, krievija neizmainisies vienā dienā, vai nedeļa, pat ne gadā - bet ja rietumi spiedīs krieviju būt sevis necienīgai - viņa reaģēs ar dažādu paveidu "spēka" kultu. -- Ar cieņu ...>

Latvija nevar mācīt Krieviju.  Krievijai pašai jātiek galā ar savu attieksmi kas tik lielā mērā ir ļaunprātīgi nicinoša, apvainojoša, melīga, draudoša.

nāvīgā kļūda marksistiem, bolševikiem uc tā laika radikāļiem, līdzīgi kā tagadējiem islāmistu ekstrēmistiem, ka tie uzskatīja, ka mērķi attaisno līdzekļi, ka cilvēka žēluma nav jāpazīst, drausmīgas vardarbības drīkst darīt lai gāztu ļauno iekārtu.

latvieši kautko no vēstures ir iemācījušies.  viņiem arī nav nekādas pretenzijas uz citu tautu telpām.  reāli labākas attiecības ar Krieviju ir galvenokārt Krievijas/ krievu rokās.  ne jau latviešiem ir vajadzība pēc naida.  viņiem ir vajadzība lietas reāli redzēt.

aija

 

 

 

Juris Zagarins
21 Feb

Sveiki!

Aija Baltah Mahte nesavtīgi noziedoja krietnu posmu savas profesionālās karjeras lai pamācītu Topašu Sīkumalomu tā:

< nespēlē antiņu.>

ij tā: 

< nāvīgā kļūda marksistiem, bolševikiem uc tā laika radikāļiem, līdzīgi kā tagadējiem islāmistu ekstrēmistiem, ka tie uzskatīja, ka mērķi attaisno līdzekļi, ka cilvēka žēluma nav jāpazīst, drausmīgas vardarbības drīkst darīt lai gāztu ļauno iekārtu.>

ij tā:

< kā jau esmu nezcik reižu rakstījusi, neaizstāvu it nekādu krimināldarbību pret nevainīgiem cilvēkiem...>

ij tā:

< latvieši kautko no vēstures ir iemācījušies.  viņiem arī nav nekādas pretenzijas uz citu tautu telpām.  reāli labākas attiecības ar Krieviju ir galvenokārt Krievijas/ krievu rokās.  ne jau latviešiem ir vajadzība pēc naida.  viņiem ir vajadzība lietas reāli redzēt.>

Jā. Tāpēc arī latvieši vienā mierā atļauj savai Dzelzs Lēdijai drasēt par plintnieci ASV prezidenta G.W.Buša karagājienā pret islama tautām, vai ne?

Žagariņa Kungs

==Sirsnigi atbalstu domu Jura rakstitam.==
    /Indulis Zvaigžņotais/

==jā, bet arī ir svarīgi saprast niances.==
   /Aija Baltah Mahte/

 

 

OWL102@aol.com 
21 Feb

tas.pats@sveiks.lv writes:

< Vai tas attaisno latviešu naciķu līdzskrējējus 2 pasaules kara laikā? Vai tas attaisno kolabrocinismu ar naciķiem?>

Jā. Bez cieņnas. Gunars

 

 

 

 

OWL102@aol.com 
21 Feb

beldavsa@indiana.edu writes:

< ja ir jāstājās pretīm krieviem kas ir nepārprotami parādījuši ar Baigo Gadu, ka ir gatavi noslaucīt Latviju ar visiem latviešiem no pasaules...>

Aija, lūdzu nestrīdies ar To_pašu. Tas aizņem telpu Internetā un parodizē interesi no cūkas auss zīda maku izstrādāt. Viņa saprašana (tāpat kā mūsējās) pamatojas uz tā, ko mēs zinam un saprotam. Tas_pats šeit izrāda deviāciju no šādas saprašanas un intereses trūkumu ko uzlabot.. Bez cieņas, Gunars

 

 

 

 

Aija Veldre Beldavs 
21 Feb

Gunars:

< Tas_pats šeit izrāda deviāciju no šādas saprašanas un intereses trūkumu ko uzlabot..>

diemžēl, tīklā var lasīt līdzīgu atkārtoti pa visiem stūrjiem.

viena daļa būs provokatori kas cenšas sakurināt naidu, radīt apjukumu, notērēt lasītāju laiku, tīši disinformēt, izjaukt patiesas informācijas izmaiņas.  labi, viņiem ir savs uzdevums.

bet tīklā ir arī daudzi kas patiešām nav informēti, ieskaitot jauniešus.  ja kāds nestājās pretīm puspatiesībām vai tiešiem meliem, tad arī tā paliek.

protams laiks ierobežots, bet pilnīgi klusēt arī nav pareizi, vienalga cik netaisni, nepatīkami.

varbūt ievēroji brēku kas sacēlās ap neskaidrību kā VVF formulējusi atvainošanos Izraelai ciemošanas laikā (atvainojās jau Ulmanis, arī pati VVF agrāk), jo ir atšķirības kā parādījies dažādīgi latviešu avotos ij Izraelas avotos, vai ir atvainošanos kā reiz teica par Latvijas valsts nespēju aizkavēt ij pretoties briesmām kas notika tās telpā kad tā bija kļuvusi karja zonā okupēta valsts, vai tomēr pieņemts, ka Latvija kā valsts esot bijusi vainīga.

apstākļi pietiekoši sarežģīti, ka pat izglītots cilvēks var izteikties nepatiesi ne aiz ļaunprātības, bet neziņas kā pareizi formulēt.

īsteni man pašai šķiet dažas lietas vienkāršas:

Holokosts nekādīgi nebūtu noticis brīvā Latvijā pirms to okupēja. (Ulmanis deva ebrejiem patvērumu.)  arī, nebūtu bijis Molotova-Ribbentropa pakts, nebūtu vispār bijis 2. pasaules karjš.

aija

 

 

 

Ugis Berzins <ugis.berzins@tele2.se>
21 Feb

Aivis Bikernieks wrote:

< Un ko pati esi izdarījusi?... Kādas ir tavas aktivitātes, ja neskaita sveikošanu un nepārtrauktu listēšanos?>

Patiešām esmu vairāk kā pārsteigts par šādu argumentāciju! Buju domājis kā tā beidzot pieder "pagātnes grēkiem" - nožēlojamā kārtā liekas vēl vienmēr plaukst un zaļo!

Pēc Latvijas atjaunošanas bija daudz tādu kas bija ar mieru pārcelties uz Latviju un piedalīties valsts atjaunošanā un celšanā ......

Tie nebija vēlami! (es biju viens no viņiem) Mēs esot tie rietumos bankrotējušie ......

Kādu laiku šinī un citās stulbībās (piemēram ka Saeimā jāievēl tie paši - tie esot pietiekoši sazagušies un turpmāk domāšot arī par tautu ... ;-) ) noklaisījos, negribēju kā Don Kičots cīnīties ar vēja dzirnavām - turpināju gūt panākumus ārpus Latvijas robežām!

Es personīgi uz tik lētu provokājiju netaisnotos! Tā ir mana daļa ko es daru un mani draugi to zin .......

Latvija vēl šodien nav gatava mācīties no citu kļūdām un pieredzes .... "Mēs paši"

Kamēr pārāk daudz iedzīvotāji Latvijā būs gatavi pacelt pirkstiņu tikai tad, ja par to saņems atlīdzinājumu $ vai Eiro ..... un nebūs gatavi cīnīties par kādu ideju, savādāku nākotni, nekas nemainīsies. Bēgšana uz ārzemēm nav un ebūs atrisinājums"

Ugis G. Berzins

 

 

 

Juris Zagarins 
21 Feb

Sveiki!

Uģis Fantastiskais aizstāvēja Aijas Baltahs Mahtes pašaizlidzīgo savas profesionālās karjeras noziedošanu Tāpaša Sīkumaloma apgaismošanas labad, bet nobeidza savu penteri sacīdams tā:

< Kamēr pārāk daudz iedzīvotāji Latvijā būs gatavi pacelt pirkstiņu tikai tad, ja par to saņems atlīdzinājumu $ vai Eiro ..... un nebūs gatavi cīnīties par kādu ideju, savādāku nākotni, nekas nemainīsies. Bēgšana uz ārzemēm nav un ebūs atrisinājums">

Kamēr Uģis Fantastiskais ar skatu uz savu personīgo ārzemi nebūs gatavs bez jebkādas atlīdzības pacelt pirkstiņu, lai palīdzētu saviem prastajiem līdztautiešiem saprast, ka reprezentatīvā demokrātija pamatojas nevis labos nodomos ir nemitīgā sašutuma pilnu žēlabu paušanā bet gan pareizā likumdošanā ko var garantēt tikai ir vienīgi vienkārša pilsoniska atbildība pret savu valsti, tikmēr Uģis Fantastiskais turpinās bīties bezprecedenta haosa izraisīšanos Latvijā ir turpinās slēpties savā personīgajā ārzemē.

Žagariņa Kungs

== viena daļa būs provokatori kas cenšas sakurināt naidu, radīt apjukumu, notērēt lasītāju laiku, tīši disinformēt, izjaukt patiesas informācijas izmaiņas.  labi, viņiem ir savs uzdevums.==
    /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

 

Ugis Berzins  <ugis.berzins@tele2.se>
21 Feb

Kungs Žagarins aizvien biežāk murgo jo apgalvo lietas kuras neviens sveikotājs tā nav tecis!

Ugim Fantastiskajam ir tikai labi izglītoti un zinīgi cilvēki, viņš nekad nav slēpies un nedomājot to darīt nākotnē.

Tikai žēl, ka Kungam Žagariņam vienkāršā matemātika izrādās esam hiperbiliski pieaugoša problēma !

Redzēsim kad Kungs Žagarins atstās impēriju, impēriju kuras vadonis beidzot atzīstās un runā patiesību ....... impērija atkarīga no labvēlīgiem naftas piegādātājiem .......

Būtu skaists skats redzēt Kungu Žagariņu kratoties veca vērša vilktā karietē ...... :-)

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis G. Berzins, sāks pakot ceļa somu nākamam braucienam uz Latviju

 

 

 

 

OWL102@aol.com
21 Feb

beldavsa@indiana.edu writes:

< viena daļa būs provokatori kas cenšas sakurināt naidu, radīt apjukumu, notērēt lasītāju laiku, tīši disinformēt, izjaukt patiesas informācijas izmaiņas>

Tādi jau tikai komūnistu rajonos darbojas. Citur tādus ignorē, pat par tiem vairs  nesmejas. Tas pie krieviem bija amats par ko gan cēla partijas augstumos gan sūtīja uz Sibiriju. Apsūdzība un spriedums bija tas pats - provokators. Neatceros kā mužiki tos sauca. Gunars

 

 

 

 

OWL102@aol.com 
21 Feb

beldavsa@indiana.edu writes:

< ka pat izglītots cilvēks var izteikties>

Aija, Tev būtu šeit materiāls vēl vienai disertācijai - kā atškirt izglītošanos no treniņa. Par to ilgi nav nekas rakstīts. Kopš Saturday Eveneing Post's bija īstens Saturday Evening Post, ko varēja lasīt piektdienas vakaros. Atceries? Gunars

 

 

 

 

Juris Zagarins
21 Feb

Sveiki!

Uģis Fantastiskais pauda hiperbīlisko matemātiku:

< Kungs Žagarins aizvien biežāk murgo jo apgalvo lietas kuras neviens sveikotājs tā nav tecis! Ugim Fantastiskajam ir tikai labi izglītoti un zinīgi cilvēki...>

Es nekad neesmu apgalvojis, ka Tev nav "tikai labi ir izglītoti ir zinīgi cilvēki"! Es esmu gan aizrādījis, ka Tu esi vairākkārt atkārtojis, ka mēģināt vienā vēstulītē paskaidrot Latvijas prastajiem tautiešiem kāpēc būtu vajadzība reprezentatīvo demokrātiju nostiprināt ar likumu, kas aizliegtu partijām vienus un tos pašus kandidātus balotēt vairākos vēlēšanu apgabalos vienlaicīgi - tātad, mēģināt to darīt varētu Latvijā izraisīt visā Eiropā vēl līdz šim nepieredzētu haosu. Par pierādījumu elementārās matemātikas līmenī Tu mūs smīdināji ar rindokopiņu par to, ka dažās patvaldību vēlēšanās nebija bijusi dikti enerģiska savstarpējā sacensība starp dažādīgajām pastāvošām t.s. "polītiskām partijām" ir arī nebija dikti lielas intereses šajās "milžū cīņās" no iedzīvotāju, respektīvi, vēlētāju puses.

< ...viņš nekad nav slēpies un nedomājot to darīt nākotnē.>

Viņš atteicās kā Donkihots cīnīties ar dzirnavām ir turpināja veikt pasākumus  savā ārzemē. Tai pašā ārzemē, kur doties saviem prastajiem līdztautiešiem viņš neieteica, jo, lūk "bēgšana uz ārzemēm nebūšot nekāds atrisinājums".

< Redzēsim kad Kungs Žagarins atstās impēriju, impēriju kuras vadonis beidzot atzīstās un runā patiesību ....... impērija atkarīga no labvēlīgiem naftas piegādātājiem .......>

Gan jau mēs visi pametīsim katrs savu impēriju jeb katrs savu kā nu kurai impērijai gribīgi paklausīgo valstelīti (piedod, ja vari, Jāni Centīgais!) ir dosimies uz to Pastaro Tiesu aiz mākoņiem.

< Būtu skaists skats redzēt Kungu Žagariņu kratoties veca vērša vilktā karietē ...... :-)>

Mani uz manu kapu droši vien vilks liels, spīdīgs melns limuzīns.

< Mes latviesi esam viena fantastiska tauta>

Uģis Fantastiskais ir viens fantastisks tautietis.

Žagariņa Kungs

==pat izglītots cilvēks var izteikties nepatiesi ne aiz ļaunprātības, bet neziņas kā pareizi formulēt.==
   /Aija Baltah Mahte/

==Aija, Tev būtu šeit materiāls vēl vienai disertācijai==
   /Dakteris Gunars Bezdē/

 

 

 

 

tas_pats
21 Feb

Aija Veldre Beldavs raksta:

< viena daļa būs provokatori kas cenšas sakurināt naidu, radīt apjukumu, notērēt lasītāju laiku, tīši disinformēt, izjaukt  patiesas informācijas izmaiņas.  labi, viņiem ir savs uzdevums.>

Es neesmu nedz provokārtors, nedz man ir kāds īpašs mērķis nosist Jūsu dārgo laiku. Man ir tikai

vecs kaitīgs ieradums, atgādināt, ka vēsture nevienmēr ir tāda, kādu gribētos.

"..Staipekņu mūzzaļajā paklājā ieguldītas betona plāksnes. Tajās iecirsti to nāciju pārstāvju vārdi, kuru piederīgie gājuši bojā Neiengammē. Pavisam 28. Trešajā plāksnē no ceļa puses čatri vārdi: Luksenburgen, Esten, Litauer, Letten. Luksenburgiesi, igauņi, lietuvieši, latvieši ... Tāļu, tālu no dzimtenes ... Kur skarbā siena beidzas, paceļas akmens obelisks, atgadinotkrematorijas skurteni. Noliekam vainagu. Biju ja ne pirmais, tad viens no nedaudzajiem mūsu republikā, kuri apmeklējuši šō piemiņas vietu, kaut ari no Salaspils te tika atsūtīti četri tūkstoši. Tāpāt nav ziņu, ka te ieradies kāds emigrācijā dzīvojošajiem tautiešiem, kaut gan šī vieta viņiem sasniedzama ērtāk un te apglabāti daudzi latvieši. <..> Bojā gajušie taču nav tikai nedzīvi tūkstoši, kurus piemin vēstures stundās. Arī uz viņiem attiecas Fučika vārdi par to, ka ikkatram no viņiem bija savs vārds, sava seja, savas domas... " 1971

< arī, nebūtu bijis Molotova-Ribbentropa pakts, nebūtu vispār bijis 2. pasaules karjš.>

Nu padevās tev skaisti izteicieni, tādus parasti skaita zīmīgos datumos no tribīnes. Vēsture liecina ko citu - 2 pasaules karu, ieprogrameja jau Kompjenā, kad parakstīja mieru. Talāk sekoja Minhene un pārejais Kompjenas miera līguma uzraudzīšanas process. Molotova - Ribentropa pakts tikai nodrošināja vāciešiem drošu aizmuguri Francijas okupācijai. Turklat no visa šī pakta noziedžīgs ir tikai "slepenais protokols" par neskaidri definētam ietekmes zonām, proti, juridiski strikta papīra par pasaules sadali nav. Sekas šīm protokolam padara viņu noziedzīgu, bet teikšu godīgi - Staļina režīmam Krievijā tas bija sīkums, jo aiz muguras bija 20 pašu tautas terorizēšanas laiks, kas neparmatu nav mazāk noziedzīgs! Starp citu, ka tas nākas, ka pēc noziedzīga "ziemas kara" Latvijai un Staļiniskai savienībai vēļoprojām bija diplomatiskās attiecības - juridiski formulējot, Latvija to neuzskatīja par noziegumu?

--
Ar cieņu ...

 

 

 

 

Pormals@aol.com 
21 Feb

Kvotējums no Tas Pats

< Bojā gajušie taču nav tikai nedzīvi tūkstoši, kurus piemin vēstures stundās. Arī uz viņiem attiecas Fučika vārdi par to, ka ikkatram no viņiem bija savs vārds, sava seja, savas domas...>

... Ko Jus sakiet sveikotaji. Vai sis karakteris ir izbedzis no "Sarkankalna", vai dzivojis parak ilgi kolektīvā, ta ka pratins saskobijies.  Rakstu, ka viens no siem trimdas "vaininiekiem", kas ir bijusi ne tikai apmeklet, bet pat ieksa. Sim viram der pazistama dzejnieka poēmas beigu rindas:

        "Un beidzot  prom tur Sarkankalnā
          Vins novīta kā puķe salnā".

Cikagietis

 

 

 

 

 

Aija Veldre Beldavs 
21 Feb

tas_pats:

< Es neesmu nedz provokārtors, nedz man ir kāds īpašs mērķis nosist Jūsu dārgo laiku. Man ir tikai vecs kaitīgs ieradums, atgādināt, ka vēsture nevienmēr ir tāda, kādu gribētos.>

pirmkārt kur tu redzi, ka es tevi nosaucu par provokatoru?  neesmu tevi satikusi, nepazīstu tevi ārpus Sveika izmaiņām, nezinu ne tavas motivācijas, ne tavas pieredzes.  viena daļa tev līdzīgi izteikto gan esmu redzējusi tīklā.

manā prātā tie kas ienākuši Sveika telpā kļūst īpašā telpā kur vajadzētu būt zinama līdztiesības spēja brīvi izteikties, kā arī tikt uzklausītam tikai sava vārdu vērtības dēļ.  protams ideāls ko kautcik cenšās īstenot galvenokārt starp studentiem universitātē. kā var redzēt no realitātes kur daudzi cilvēki ir Sveiku atstājuši sarūgtināti, drošvien uzskatot, ka viņiem personīgi uzbrukts.

reāli man pašai sanākuši visai daudz konfliktu.  domāju ir cilvēki kas atstājuši Sveiku vismaz daļēji tapēc, ka es tajā kārtēji uzturos.  man vairs ar Juri izmaiņas tikpat kā vairs nav, jo Juris pastāv uz savu tiesību apzīmēt mani kā viņam patīk, bet man tas atkal nav pieņemami, kādēļ neatbildu kur esmu nosaukta viņam tīkamā vārdā.

īsti nesaprotu ko gribi teikt ar citātu, arī būtu vēlams, ka nepieņemtu, ka visi zin citāta autoru. par bojā gājušiem ebrējiem esmu mācījusies skolā no bērnības, kā arī visur cittur šeit Amērikā.  kad biju bērns tas mani ļoti sagrāva.  skatījos arī uz bildēm, dzejām, rakstiem, attēliem, muzēja liecībām - negribēju ticēt, ka cilvēks var būt tik jauns.  bet cik ilgi vari tieši tikpat dziļi šausmināties?  tāpat šausminājos par rases naidu kādu pati redzēju, zinot ka tikai nesen vēl ar ielas tiesu tika slepkavoti Amērikas melnie.  starp pirmiem klases darbiem pamatskolā atceros "pētījumu" par Amērikas pirmās tautām, kā tās iznīcināja kolonisti.  bija arī stāsti ko dzirdēju no veciem latviešiem. protams izjutu arī traumu kāda bija latviešu bēgļiem kas visu nozīmīgo bija pazaudējuši. viss tas kopā izveidoja zinamu manu attiecību kā arī vajadzīgs.  šausmām vajadzētu pāriet uz paša attīstību negribēt lai tādas lietas vairs atkārtojās, ne tikai starp ebrejiem bet jebkādiem cilvēkiem.  negribu ļaunu nevienai tautai.  man tas ir pietiekoši stipri, ka negribu ļaunu pat ne tām kurjas apdraud citus, gribu tikai lai izbeidz draudus.

< Arī uz viņiem attiecas Fučika vārdi par to, ka ikkatram no viņiem bija savs vārds, sava seja, savas domas... >

neesmu čehoslovāka komūnistu vadoņa Julius Fucik slaveno "Karātavu zīmes" (Notes from the Gallows) lasījusi.  vikipedijā ir liels apraksts par Fuciku kā visiem Padomju laika skolniekiem bija jālasa par viņa varonīgo pretestību nacistiem:

< http://en.wikipedia.org/wiki/Julius_Fucik >

vikipedijā teikts, ka bijis kontroversija cik no viņa rakstītā kas no nacistu cietuma slepus iznests autentisks, kā arī aizdomas, ka viņa atraitne uzspodrinājusi lai pagrīdnieki izskatītos simpātiskāki. tomēr nav iemesls neticēt tieši šim citatam, pat, ja izskaistināts, vienalga, piekrītu, ka arvienu jebkur ir varoņi īsti cilvēki kas dara ko vara pēc savas dziļākās pārliecības visās pusēs.  tas bez tam neatkarīgi no tā kā viņu darbi citu izmantoti kā tas īpaši spilgti ar Fuciku kad kļuva par Padomju iekārtas varoni.  Fucika īstā cilvēka dvēselē ieskatīties nevaru, nevaru spēlēt soģa lomu.

"I would like people to know that there were no nameless heroes. That they were human beings who had their names, their faces, their longing, and their hopes, and that for that reason, even the pain of the last one among them was no less than the first one's pain, whose name remains. I would like them all to stay close to you always, like acquaintances, like kin, like you yourselves."

< Nu padevās tev skaisti izteicieni, tādus parasti skaita zīmīgos datumos no tribīnes.>

whatever.  kaut skaita arī no tribīnes, vienalga, skaties vai izsaka patiesību.

protams, nekas nerodās no nekā, visam ir savi iepriekšējie cēloņi vai kontingenti.  Vācijas nozīmīgu pagriezienu uz Hitleru patiešām var daļēji saskatīt pazemojošos apstākļos kādus Francija atriebīgi uzgrūda 1. pasaules uzvarētai Vācijai, pēc tam badam ij sabiedrības sabrukumam.  šādi apstākļi arvienu ir bīstami, kā arī demokrātijai laba nesološi.  bet lielvaru likstas ir ar vislielāko negatīvo iespaidu.  Vācija kad tika sakauta tomēr bija spiesta konfrontēt ko bija izdarījusi, Vācijā šodien tomēr ir demokrātija ar tautu kurja vērtē attiecīgas vērtības.

< proti, juridiski strikta papīra par pasaules sadali nav.>

vēsture jāskatās savā sarežģītībā, arī Molotova - Ribentropa pakts.  tas, ka tāds bija, kautvai slepens ir ar lielu nozīmi parādīt, ka nevar atdalīt vienkāršā dualismā nacisms pret komūnisma, ka abi tās pašas saknes, to pašu apstākļu ij ideoloģiju dzimuši.

< Sekas šīm protokolam padara viņu noziedzīgu, bet teikšu godīgi - Staļina režīmam Krievijā tas bija sīkums>

jā, es jau teicu, ļaunums bija radikāli revolūcionārā principā, ka visbriesmīgākās vardarbības attaisnojamas, jo pēc tam būšot utopija.  ļaunums bija nežēlot cilvēku, padarīt viņu bez sejas, bez vārda, bez cilvēcības.  ļaunums joprojām ir tas pats arī šodien.

< Starp citu, ka tas nākas, ka pēc noziedzīga "ziemas kara" Latvijai un Staļiniskai savienībai vēļoprojām bija diplomatiskās attiecības - juridiski formulējot, Latvija to neuzskatīja par noziegumu?>

jā, Latvijai, kā arī pārējām Baltijas valstīm vajadzēja pārtraukt diplomātiskās attiecības protestā par Staļina iebrukumu Somijā. FDR (Roosevelt) vismaz izteicās publiski pret uzbrukuma lai gan nekāda palīdzība Somijai nebija no citām valstīm oficiāli (aizbrauca daži brīvprātīgie palīdzēt karjot arī no Amērikas). Tautu Savienība tomēr izslēdza Padomju Krieviju no sava skaita - milzīgs brīnums, ka reiz nevis realpolitika bet godīgums uzvar.  vai kāds zin vai Latvija balsoja par izslēgšanu?

nesekmīgi meklējot atbildi, atkal iznāca palasīt cik grūti bija iegūt Latvijai de jure atzīšanu, cik ārkārtīgi liels nopelns Latvijas tapšanā bija Zigfrīdam Meierovicam.

aija

 

 

 

 

Juris Zagarins
21 Feb

Sveiki!

Aija Baltah Mahte paskaidroja:

< man vairs ar Juri izmaiņas tikpat kā vairs nav, jo Juris pastāv uz savu tiesību apzīmēt mani kā viņam patīk, bet man tas atkal nav pieņemami, kādēļ neatbildu kur esmu nosaukta viņam tīkamā vārdā.>

Nevis kā man patīk, bet kā tas ir, Aija Balto Maht! Neiedomājies, lūdzu, ka man dikti patīk Tavs īstenais vārds!

Žagariņa Kungs

== neesmu čehoslovāka komūnistu vadoņa Julius Fucik slaveno "Karātavu zīmes" (Notes from the Gallows) lasījusi.==
   /Aija Baltah Mahte/

==nekas nerodās no nekā, visam ir savi iepriekšējie cēloņi vai kontingenti.==
   /Aija Baltah Mahte/

==whatever...==
   /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

 

 

tas_pats
22 Feb

Pormals@aol.com raksta:

< ... Ko Jus sakiet sveikotaji. Vai sis karakteris ir izbedzis no "Sarkankalna", vai dzivojis pārāk ilgi kolektīvā, ta ka pratiņs saskobijies.>

Tas ir ļoti jauki, ka zini par ko iet runa - vai pie viena nevarētu pastāstīt arī Aijai un pārējiem sveikotajiem, ko Latvieši darīja Vācu nāves nometnees, kamēr Leģions aizstāvēja šo sistēmu (zem komunisma apkarošanas maskas)?

Ps. tas ir citāts no kādas grāmatas, kas man pagadījās zem rokas un tikai ...

--
Ar cieņu ...

 

 

 

tas_pats
Feb 22

Aija Veldre Beldavs raksta:

< kā var redzēt no realitātes kur daudzi cilvēki ir Sveiku atstājuši sarūgtināti, drošvien uzskatot, ka viņiem personīgi uzbrukts.>

Tad nevajag uzbrukt personīgi, bet tomēr turēties pie lietas. Par lietu tak var brīvi izteikties, pieturoties pie zināmajiem faktiem. Nevajag šausminaties, ka tas cilvēks saka to, bet gan noraidīt teikto pēc būtības (nevis pēc subjektīva traktējuma). Turklāt daža laba fakta nezināšana nav noziegums, bet gan labojama lieta ...

< kad biju bērns tas mani ļoti sagrāva....  bet cik ilgi vari tieši tikpat dziļi šausmināties?>

Citēts ir autors, kas pats sēdēja vāciešu nāves nometnē - latvietis, kopā ar citiem latviešiem. Arī no manas ģimenes vācieši aizrāva cilvēkus pie sevis vērdzībā.

< neesmu čehoslovāka komūnistu vadoņa Julius Fucik slaveno "Karātavu zīmes" (Notes from the Gallows) lasījusi.>  

Nekad neesmu pats lasījis Fučiku, bet vai tas maina vardu būtību?

< protams, nekas nerodās no nekā, visam ir savi iepriekšējie cēloņi.>

Nu tad Aija, kāda ir mācība - ko ir japiedāvā jaunajām vertībām? Vai ne mieru un labklājību? Vai pēc aukstā kara pasaule piedavā Krievijai šadus apstākļus, lai tur neizveidotos jauns totalitārais režīms?

< vēsture jāskatās savā sarežģītībā, arī Molotova - Ribentropa pakts.  tas, ka tāds bija, kautvai slepens ir ar lielu nozīmi parādīt, ka nevar atdalīt vienkāršā dualismā nacisms pret komūnisma, ka abi tās pašas saknes, to pašu apstākļu ij ideoloģiju dzimuši.>

Vistrakākais ir ka šīs abas noziedzīgās idiologijas ir izaugušas no domas ka cilvēks pats nosaka, kāda būs viņa dzīve. Tā sakot, kad cilvēks kļust lemējs, darītājs un ieguvējs. Viņi tikai bija piemirsuši, ka atbildēt ar pašiem nāksies.

< jā, es jau teicu, ļaunums bija radikāli revolūcionārā principā, ka visbriesmīgākās vardarbības attaisnojamas, jo pēc

tam būšot utopija.  ... ļaunums joprojām ir tas pats arī šodien.>

Es tiešām neesmu nekāds vardarbības anatoms, bet man visbriesmīgakais Staļinismā šķiet fakts, ka vardarbība notika puslepeni un ar meliem tas viss tiek attaisnots, gūts sabiedrības atbalsts. Turklāt sabiedrība un paši upuri to attaisno kā nepieciešamību, jo nenojaušs nedz patiesos apmērus, nedz patieso nežēlību ...

--
Ar cieņu ...

 

 

 

Juris Zagarins
Feb 22

Sveiki!

Aija Baltah Mahte apraudāja miroņus:

<< daudzi cilvēki ir Sveiku atstājuši sarūgtināti, drošvien uzskatot, ka viņiem personīgi uzbrukts.>>

Ij Taspats Sīkumaloms Aijas Baltahs Mahtes asaras komentēja tā:

< Tad nevajag uzbrukt personīgi, bet tomēr turēties pie lietas. Par lietu tak var brīvi izteikties, pieturoties pie zināmajiem faktiem. Nevajag šausminaties, ka tas cilvēks saka to, bet gan noraidīt teikto pēc būtības (nevis pēc subjektīva traktējuma). Turklāt daža laba fakta nezināšana nav noziegums, bet gan labojama lieta ...>

Nē! Tas ir tas pats polītkorektuma malds, ko sludina, piemēram, Harijs Bezpartejiskais ar saviem mēģinājumiem pierunāt Bezpartejiskā kundzi uzņemties postmoderatora lomu Sveiks2 vēstkopā vai kā nu gribi. "Turēšanās pie lietas" nekādā veidā neattaisno itin nekādu pilsonisko bezatbildību jeb prastu idiotismu jeb nemitīgu savas fantastiskās tautas tupības apraudāšanu jeb Dieviņa lūgšanu par apjomīgo paketi jeb lādzīgāku vadoni. Šitas nav nekāds "krodziņš" kur vienā mierā katrs var izmuldēties bez attiecīgām konsekvencēm. Šis ir tāds pats kara lauks kā īstā pasaule, kur gribīgā Dzelzs Lēdija dala īstas plintes īstā civilizāciju sadurmses asinspirtī.

Žagariņa Kungs

== kad biju bērns tas mani ļoti sagrāva.==
   /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

Pormals@aol.com 
Feb 22

Taspats: < Arī uz viņiem attiecas Fučika vārdi par to, ka ikkatram no viņiem bija savs vārds, sava seja, savas domas... >

Viss ko saki jau ir daļēji pareizi. Varbūt tikai nevajadzēja jaukt vācu nāves nometnees iekšā ar Salaspils lēģeri. Tur jau sākumā vairākumā, arī vēlāk, bija lielākais vairums spekulanti un dezertieri. Vai Tu zini arī to, ka dažus Salaspils nometnē salaulāja. Vienam šo ceremoniju izpildīja pats Krauze.

cikāga.

 

 

 

 

Jānis Grigals 
Feb 22

"tas pats" te diezgan kaismīgi aiztāv krievus, gan tagad gan kara laikā,iepretī vāciešiem.

Tuvojas 16. marts. Leģionāru piemiņai veltu šīs rindas.

Cik es no saviem vecākiem zinu, tad vācieši tika sagaidīti kā atbrīvotāji un tikai vēlāk sajūsma noplaka, it sevišķi pēc žīdu apšaušanas. Tolaik esot valdījis uzskats, ka vāciešu būtu uzvarējuši karu, ja nebūtu bijis žīdu genocīda. Šāda necilvēcība atgrūda daudzus sabiedrotos un iemantoja ienaidniekus. Šis zvēriskums nostādīja vāciešus un krievus uz salīdzināmiem ļaunuma svaru kausiem.

Ja neskaita šo apstākli, tad vācieši piedāvāja latviešu leģionāriem diezan nozīmīgas nacionālās pašizpausmes iespējas, kas krievu armijā būtu pilnīgi neiedomājami. Ja salīdzina abas apmātās varas, tad krievu armijā bijusi piecreiz lielāka mirstība kā vācu.Tas arī  kaut ko izsaka.

Ja salīdzina okupētās Latvijas jauniešu iespējas, tad grūti pateikt, kam bija lielāka cerība palīdzēt Latvijai - doties kurēliešos un tikt apšautiem, doties leģionāros un izjust vācu virsvadību jeb slēpties stūrītī un  vispār neko nepasākt. Es cienu jebkuru no šīm izvēlēm.Tāds traģisks bija okupētas Latvijas liktenis. Tāpat cienu arī tos latviešus, kas saglabāja latvietību krievu armijā. Kad abās frontes pusēs skanēja tās pašas latviešu dziesmas. Mēs būsim stiprāki par centieniem mūs sanaidot pašiem ar sevi.

Dievs svētī Latviju!

  --
  Jānis Grigals

 

 

 

 

2G Listes  <2g.listes@gmail.com>
Feb 22

Ja drīkst, paužu savu piekrišanu šim tā vissakarīgākajam, kas par šo tēmu šeit uzrakstīts.

2G

 

 

 

 

Uldis Liepkalns
Feb 22

Pievienojos.

Savukārt Normundam ieteiktu padzert zālītes (vai tieši otrādi- izbeigt tās dzert, atkarībā no status quo), jo ietekme acīmredzami ir negatīva.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"Five senses; an incurably abstract intellect; a haphazardly selective memory; a set of preconceptions and assumptions so numerous that I can never examine more than minority of them - never become conscious of them all. How much of total reality can such an apparatus let through?"  
C. S. Lewis

 

 

 

 

Juris Zagarins 
Feb 22

Greetings!

Uldis Adekvātais quoted the immortal words of the late great C.S. Lewis:

< "Five senses; an incurably abstract intellect; a  haphazardly selective memory; a set of preconceptions and   assumptions so numerous that I can never examine more than  minority of them - never become conscious of them all. How much of total reality can such an apparatus let through?">

Yes, but how would Aija Baltah Mahte say that in Latvian?

George W. Twigg

==pat es varu saprast.:)==
   /Aija Baltah Mahte/

PS I join Uldis Adekvātais and Polītologs Divigā in congratulating Jānis Centīgais for his very sensible letter, even though it was written in the language of his ancestors.

 

 

 

Kas jauns Latvijā?