Re: Ārkārtīgi nepatīkama ziņa

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.27.3 05:18

Prezidente zaudē savaldību

Liene Barisa, «Neatkarīgā»

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīdis sestdien pie Brīvības pieminekļa pēc ziedu nolikšanas pārvērtās asā diskusijā starp klātesošajiem un Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Augstākā Latvijas amatpersona, neizturot ļaužu kritiku par nenoņemto žogu ap pieminekli, zaudēja iecietību un, liekot lietā arī žestu valodu, norādīja uz ļaužu nezināšanu un izpratnes trūkumu.

--

Ar cieņu ...

 

 

 

No: zdzenis@earthlink.net <zdzenis@earthlink.net>
Datums: 2006.27.3 09:04

Nu, nebiju klāt bet man tie nevaidzīgie zogi ari krīt uz nerviem.

Skatoties no otra puses pelķa.

Zigrida

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.27.3 10:17

zzz wrote:

< A pilnīgi loģiska parādība - tantiņai sen jau urīns galvā sakāpis, pardon par nesmalku tautas izteicienu. Man drīzāk jautājums - bildītes no šī vēsturiskā akta kauč kur dabūt varētu?>

Nu izskatās ka ir tikai 1 raksts NRA, kur arī tikai viena bilde.

http://www.nra.lv/zinas/aktualitate/article.php?id=115917&d=2006-03-27

Diez vai šitā preterorisma kara laikā būs kāda neoficiāla bilde, bet katra gadījuma tas ir nepatīkams pavērsiens, jo liekas pirmo reizi deportētie ir kļuvuši atkal mazsvarīgi Latvijai, jo jāraujas pie lielvalstu siles - tak lielie arzemju kungi brauks!

--

Ar cieņu ...

 

 

 

 

No: Gundar King <kingga@plu.edu>
Datums: 2006.27.3 10:50

A, bet acu baltumi vel  nav dzelteni.

Visu labako,

Gundars

 

 

 

 

No: zdzenis@earthlink.net <zdzenis@earthlink.net>
Datums: 2006.27.3 11:02

zzz atkal murgo, VVF neaplika zogu ap pieminekli, pietiek kas pietiek.

Z

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.27.3 11:52

Protams cien. IK aka zzz izteicas ārkartīgi nesavaldigi un netaktiski.

  Bet:

Pēc ziedu nolikšanas viņa no vairākiem piemiņas brīža dalībniekiem izpelnījās asu kritiku par nenoņemto žogu ap Brīvības pieminekli. Ļaudis prezidentei pārmeta, ka pieminekļa iežogošana bijusi pazemojoša gan tiem cilvēkiem, kuri 16. martā vēlējušies godināt leģionāru piemiņu, gan arī tiem, kas sestdien gribēja pieminēt komunistiskā terora upurus. "Leģionāri nodrošināja jums iespēju aizbēgt uz ārzemēm, bet tagad jūs viņus noniecināt," no pūļa V. Vīķei-Freibergai sauca kāds pavecāks vīrs.

Cilvēkiem, kas uzdrīkstējās viņu kritizēt, prezidente atbildēja paceltā balsī un sava sakāmā beigās piesita pirkstu pie deniņiem, norādot, ka "ar galvu vajaga domāt". "Prasiet tiem, kas to sētu nenoņēma, nevis tiem, kas cīnījās, lai to noņemtu," sev zināmu sarunu un notikumu nezināšanu cilvēkiem pārmeta V. Vīķe-Freiberga. Taču šādā veidā prezidentei neizdevās pārliecināt klātesošos, un arī pēc asās diskusijas ļaužu neapmierinātība nemazinājās. Cilvēki joprojām bija pārliecināti, ka prezidentes pienākums bijis nodrošināt upuru piemiņu.

Politologs Andris Runcis vērtē, ka prezidentes izturēšanās un pirksta piesišana pie deniņiem ir augstākā mērā necieņas izrādīšana pret tautu un tautas apvainošana. "Šādi žesti nav pieņemami Valsts prezidentei. Nedrīkst zaudēt savaldību," sacīja A. Runcis. Viņš sprieda, ka būtu nepieciešama atvainošanās un, ja tā būtu cita līmeņa amatpersona, sankcija varētu būt pat amata zaudēšana.

----

VVF nav tikai visiem pazīstama valsts sieva! Viņa ir valsts prezidents un tas uzliek zināmus pienākumus. Diez vai viņa sadūšōsies atvainoties tautiešiem tikpat drosmīgi, ka viņa to darīja Izraēlā atvainojoties par blēņām?

--

Ar cieņu ...

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.27.3 11:55

skaļi norādīt sliktu arī sīkumos par VVF jau iesākās labi sen.  Man sevišķi iekrita tie sīkumi (pārspīlēti uzsverot uzvedību, izteiksmi vairāk nekā kautko patiešām substantīvu.) ar to nesaku, ka visam piekrītu, vai, ka viņa nav kļūdas taisījusi.

1) katram savs skats

2) tomēr cilvēks.

bet caur gadiem sekojusi šķiet =viena daļa=: kreisajiem viņa nepatīk, jo nav ierindniece kādu iecerēja bet labējiem šķiet viņa neaizstāv Latvijas intereses pietiekoši iepretīm starptautiskā spiediena. kreisajiem nedara kā vajaga, kādēļ labprāt pastrīpo labējo satraukumu, bailes, nevarības/mazvērtības sajūtu. ir protams arī latviešu tieksme nevis viens otru atbalstīt, bet viens otru noēst, bet man šķiet šeit ir kas vairāk. arī Ukrainā oranžie sašķēlušies viens otram krāgā ziliem par labu...

aija

  ps

ne groups.sveiks, ne kiss redzēju parādamies zzz piebildi, kā arī zzz neatnāca uz manu pastkasti (pārējie gan).
[zzz acīmredzot rakstīja personīgu vēstuli tampašam. Red.]

 

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.27.3 12:16

Sveiki!

Ziga Mahtes Duhša apsauca zzz, rakstīdama tā:

< zzz atkal murgo, VVF neaplika zogu ap pieminekli, pietiek kas pietiek.>

Nē. Dzelzs Lēdijai tādi darbi pašai nav jādara. Nedz arī viņai pašai nav jāšauj ar plinti virsū Irākas buntiniekiem. Nedz arī viņa nebija tā, kas izlēma Satversmē ierakstīt Stiprās Laulības.

Lieta ir analoga Amerikas tautas attiecībām pret savu prezidentu, LR Dzelzs Lēdijas boifrendu G.W.Buša kungu. Par lielajiem grēkiem - par melošanu lai izraisītu karu ij par zinātnes apņirgāšanu ij netolerances sludināšanu pamatojoties reliģiskā aizspriedumā - labprāt visu piedod, bet bez žēlastības apsmej katru sīku runas kļūmīti ij dusmas uzvirmojumiņu.

Žagariņa Kungs

==skaļi norādīt sliktu arī sīkumos par VVF jau iesākās labi sen.==
    /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.27.3 12:28

Deportācijas es nekad nepiedošu Padomju Savienībai un tai skaitā Krievijai. Tieši vai netieši, nav latviešu, kas no tām nebūtu cietuši.

Taču par pēdējo gadu tračiem ap Brīvības pieminekli man ir cits viedoklis. Diemžēl, to apsēduši ļautiņi, kas tiecas pēc "pazīmēšanās" un viegli gūstamas slavas. Tur vairs neiet cilvēki, lai paustu savu sāpi, bet gan tie, kas vēlas gūt politisko kapitālu. Un man sāp sirds par tiem aklajiem, kas uz to iekrīt.

Ausma

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.27.3 12:47

Sveiki!

Ausmastant, kuros laikos cilvēki gājuši pie Brīvības pieminekļa "paust savu sāpi"?  (Vai toreiz, kad viens plānprātiņš tur mēģināja imolēties?) Bet ne taču toreiz, kad Brīvības piemineklis tika uzcelts! Nedz arī Ulmaņa laikos ne. Nemaz ne Padomju laikos. Ne Trešajā atmodā un ne šodien ne. Visos laikos cilvēki tur ir gājuši lai smeltos spēku. Padomju laikos gan laikam tikai tā - lēnītēm. Mana paša tante Sašiņa, būdama skolotāja, ik dienas toreiz esot staigājusi garām Brīvības piemineklim ij pat neuzdrošinājusies savas acis pacelt uz to, gadījumā, ja, Dievs pasarga, kāds skauģis tādu skatienu nepaziņotu autoritātēm.

Žagariņa Kungs

==Un man sāp sirds par tiem aklajiem, kas uz to iekrīt.==
    /Ausmas Tante/

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.27.3 13:23

Es arī studiju laikā katru dienu staigāju garām. :-) Uz tramvaju.

Mans spēks ir tur, ka es neko, ne cilvēku, ne pieminekli, ne ideju, ne reliģiju nepadaru par elku. Tāpēc arī spēju saredzēt, kāda aura valda ap Brīvības pieminekli. Atmodas laikā tas bija ierocis brīvības izcīnīšanai. Tagad - vieta, kur makšķerē vientiesīgo balsis. Fakts, lai cik žēl arī nebūtu.

Ausma

 

 

 

No: tas pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.27.3 13:46

Es tiešām nezinu, kā tas izskatās no Aiviekstes puses caur Panarāmu skatoties, bet man liekas ka Ausmas tante tagadiņ viļas. Es par savu balsi jau izlēmu 2 gadus atpakaļ, bet arī man nepatīk šī valsts varas ņemšanās ap Brīvības pieminekli ar savām netīrām rokām. Tahad tas žogs ir vajadzīgs, lai piešpaktelētu to mūsu brīvības simbolu (jo viņš neizskatījās pietiekami labs (ne jau priekš mums bauriem, kam viņš bija pietiekami cildens pat ar sūnām apaudzis) priekš svešiem kungiem. Arī 16 marts bija piekāpšanās krievijas spiedienam. Proti valsts varai savajadzējās piemineklis pie kura teikt runas un spiest svešiem kungiem rokas - bet tie bauri, kam viņš nozīmē ko vairāk, lai pasēd aiz žoga un pa šķirbām škielē. Bet par tām balsīm, pat ja tur kāds arī zvejo, vai viņam var to liegt, ja tagad zvejo visur, kur vien var nozvejot? Gribu zvejoju ar karogu pie brīvības pieminekļa, gribu no plakātiem ar brīvības pieminekli un karogu! Smuki, ka cilvēki pašlabuma dēļ kaut vai kļūst kaut mazliet nacionālāki (uzdzied dziesmas pastaiga ar karogu - galu galā, tai krievu rīgā latviski parunāt mazliet skaļāk (kaut ar reizēm ikdiena vecrīgā rodas iespaids, ka esi kaut kādā citā valstī - tik daudz svešu valodu). Bet nē, nedrīkst -- tad jau jajautā, vai tas ir valsts piemineklis vai tautas? Un kam vajadzīga šī tautas un valsts šķelšanās?

--

Ar cieņu ...

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.27.3 13:59

< ir vajadzīgs, lai piešpaktelētu to mūsu brīvības simbolu (jo viņš neizskatījās pietiekami labs (ne jau priekš mums bauriem, kam viņš bija pietiekami cildens pat ar sūnām apaudzis) priekš svešiem kungiem.>

Ā, znač remontēt pieminekļus ir slikti? Nu ko, jauka doma.

2G

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.27.3 14:17

Skatoties, kurā laikā. Šoreiz riteņbraucēju svētki būtu iederējušies vairāk.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.27.3 14:19

< A kamdēļ viņu nevar remontēt NATO samita laikā, drosi vien ticējums neļauj, ka tai laikā remontētie pieminekļi slikti stāv??>

Hmm. Vai kaut kas mainījies un tas pasākums ir pārcelts no novembra uz kādu citu mēnesi? Ja nē, tad esi tik laipns un pamēģini atcerēties, kādi divi svarīgi datumi ir novembrī, no kuriem vismaz viens ir svarīgāks arī par 25.martu?

2G

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.27.3 14:20

Man ir ierosinājums neatsākt šo diskusiju, ņemot vērā to, ka pozīcijas jau ir iepriekš zināmas un no tā fleima nebūs nekādas jēgas.

2G

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.27.3 15:15

Jā, tiešām dīvaini. Agrāk mēs ar to pašu nevarējām vienoties nevienā jautājumā, tagad pēksņi esmu opozīcijā 2G. (Kurš vēlas izbeigt šīs pārunas pat tās nesākot- incanti, kāpēc).

Tad man Tev jājautā - pats cēli to zjogu vai virenkārši riteņbraucēju svētki neienāca prātā???

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.28.3 01:21

No Aiviekstes puses caur Panorāmu tiešām liekas, ka Rīgā tikai ar retiem izņēmumiem nerunā latviski. :-)

Bet vai skraidīšana ar karogu padara Rīgu latviskāku? Tiem atlikušajiem rīdziniekiem mazāk vajadzētu lamāties, pētīt, kur prezidente piedūrusi pirkstu - pie deniņiem vai pieres, bet patiešām sākt domāt ar galvu un darīt ko valsts labā, kamēr nav pazaudēti arī latviskie lauki, jo te vecie drīz apmirs, turpretī jauno vairs tikpat kā nav.

Bet vieglāk jau ir spēlēt patriotiskas spēlītes...

Ausma

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.28.3 02:11

Hmzs, mīļā Ausmas tante, kamdēļ neprasīt citādi - lai valsts kaut ko izdara Latvijas lauku labā? Proti, lai izbeidz izšķērdēt naudu "pasaules politikas" stutēšanai, bet lai uzsāk valsts stratēģisko plānošanu un attīstības programmas. Protams neaizmirstot pildīt savus tiešos pienākumus, nodrošināt pamatizglītību, sociālo aizsardzību, infrastruktūras nodrošināšanu maksājot pilnu cenu. Protams, labi ka mums ir vismaz VVF, bet tas kārtību valstī nepadara lielāku. Un aicinājums nesakārtotai valstij palīdzēt ir aicinājums mīlēties ar vējdzirnavām, vienu spārnu ķersi no cita dabūsi un traucēsi miltu malšanai.

Bet prezidents nedrīkst uzvesties kā kaprīza damiņa, viņš ir valsts seja - amatpersona.

--

Ar cieņu ...

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.28.3 07:06

Sveiki!

Ausmas Tante grūti pūta tā:

<< Tiem atlikušajiem rīdziniekiem mazāk vajadzētu lamāties, pētīt, kur prezidente piedūrusi pirkstu - pie deniņiem vai pieres, bet patiešām sākt domāt ar galvu un darīt ko valsts labā, kamēr nav pazaudēti arī latviskie lauki, jo te vecie drīz apmirs, turpretī jauno vairs tikpat kā nav.>>

Ij Taspats Sīkumaloms grūti pūta tā:

< Hmzs, mīļā Ausmas tante, kamdēļ neprasīt citādi - lai valsts kaut ko izdara Latvijas lauku labā?>

Savukārt manuprāt kamdēļ neprasīt, lai Ausmas Tante pate ij Sīkumaloms pats sāk domāt ar galvu ij neapmierinās ar gaidīšanu, lai tie citi ko darītu? Ja jau jums abiem pilsoniskās atbildības uzņemšanās pret Vēlēšanu likuma neatbilstību Satversmes pamatnoteikumam par reprezentatīvās demokrātijas kārtību spēlē "sīkuma lomu" ij tautas ij valsts dzīvē, tad kamdēļ neprasīt, lai jūs abi šo domu ij pārdomātu ij atmestu?

Žagariņa Kungs

==ir protams arī latviešu tieksme nevis viens otru atbalstīt, bet viens otru noēst, bet man šķiet šeit ir kas vairāk.==
    /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

No: <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.28.3 07:22

Taspats: < Hmzs, mīļā Ausmas tante, kamdēļ neprasīt citādi - lai valsts kaut ko izdara Latvijas lauku labā?>

Ak, Normund, tā valsts stratēģiskā plānošana un attīstības programmu rakstīšana taču ir tik sarežģīta, ka vieglāk apšpļaudīt prezidenti, paklapēt pa čekas maisiem, pavicināt karogus, uztaisīt svētu ģīmi baznīcā utt., utt.

Tāda sajūta, ka šis latviešiem būs pēdējais gadsimts - izšķīdīs pasaulē, bet palikušie cits citu aprīs bez sāls. Manija kaut kāda uznākusi, vai?

Latviešus glābs tā partija, kas radīs skaidru, saprotamu, pieņemamu valsts attīstības stratēģiju un taktiku. Tev taisnība, Normund, par vējdzirnavām - pieķerot te vienā, te otrā vietā, neko vairāk par sāpīgu punu nevar dabūt. Tikai lielajām zivīm pašreizējais stāvoklis ir labvēlīgs - šīs vairojas, ka vai traks. Turpretī mazās, pazaudējušas mērķi, kož cita citu nost. Pārāk ilgi tas turpinās, tauta noasiņo.

Zhagarinja Kungs: < Ja jau jums abiem pilsoniskās atbildības uzņemšanās pret Vēlēšanu likuma neatbilstību Satversmes pamatnoteikumam par reprezentatīvās demokrātijas kārtību spēlē "sīkuma lomu" ij tautas ij valsts dzīvē, tad kamdēļ neprasīt, lai jūs abi šo domu ij pārdomātu ij atmestu?>

Žagariņa kungs, vai Jums ir ērti, visu laiku plivinoties pie viena vējdzirnavu spārna? :-)

Ausma

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.28.3 07:43

< Ak, Normund, tā valsts stratēģiskā plānošana un attīstības programmu rakstīšana taču ir tik sarežģīta, ka vieglāk apšpļaudīt prezidenti, paklapēt pa čekas maisiem, pavicināt karogus, uztaisīt svētu ģīmi baznīcā utt., utt.>

Iesākuma ir griba un atziņa, ka tas jādara - kā viņa rodas: spļaujot virsū esošajam autoritātēm, ākstoties ar karogiem, vai pat klaji melojot - viss viens, tāpat darītāji būs citi. Iesākumā vajag noticet, ka bez šī smagā darba neiztikt un tagad ir laiks, kad mēs mācamies ar puniem. Es ceru, ak vienu brīdi būs vieglāk nodarboties ar smago, nevis vēl paciest punus.

< Tāda sajūta, ka šis latviešiem būs pēdējais gadsimts - izšķīdīs pasaulē, bet palikušie cits citu aprīs bez sāls. Manija kaut kāda uznākusi, vai?>

Nu un lai. Vai tad tāpēc var atļauties dzīvot, kā pagadās? Galu galā pēdējais iespaids ir vissvaigākais. ;)

Latviešus glābs tā tautas daļa, kas būs gatava pacelt galvu brīdī, kad viņu vajadzētu nolikt uz plaukta, lai netraucē. Heh, kā man jaunībā pēc neveiksmēm teica - skola maksā naudu - un tagad mēs maksājam asins naudu, lai iemācītos, ka pa roku galam neko nedrīkst palaist ("gudrie, varenie" ir gudri priekš sevis).

Savukart Juris vaicā:

< Savukārt manuprāt kamdēļ neprasīt, lai Ausmas Tante pate ij Sīkumaloms pats sāk domāt ar galvu ij neapmierinās ar gaidīšanu, lai tie citi ko darītu? Ja jau jums abiem pilsoniskās atbildības uzņemšanās pret Vēlēšanu likuma neatbilstību Satversmes pamatnoteikumam par reprezentatīvās demokrātijas kārtību spēlē "sīkuma lomu" ij tautas ij valsts dzīvē, tad kamdēļ neprasīt, lai jūs abi šo domu ij pārdomātu ij atmestu?>

Tamdēļ, ka daudz svarīgāk par pašu likumu ir cieņa un viņa ievērošana. Latvijā uz šo brīdi valda pilnīga tiesiskā anarhija. Ievērojam tikai tos likumus, kas mums izdevīgi un derīgi (vai kurus spiež ievērot vara), pieveram acis uz neizdevīgajiem, bet vairumu vispār nesaprotam (ko nereti atkal izmanto vara). Kāda nozīme šādā situācija vairs kaut kādām niansēm likumā kuru neviens īsti nesaprot (un arī neinteresē), kur nu vēl runāt par cieņu? Kā smejies, lai tos likumus ievēro, kas viņus izdomāja!

--

Ar cieņu ...

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.28.3 08:51

Sveiki!

Ausmas Tante man pavaicāja tā:

< Žagariņa kungs, vai Jums ir ērti, visu laiku plivinoties pie viena vējdzirnavu spārna? :-)>

Tev nepiestāv šitāda ņirgāšanās, Ausmastant! Uzstāties, ka Tev ir ērti visu laiku ij asariņu noraukt ij muguriņu saliekt ij žēli pūst cerīgās gaidās uz Apjomīgās Paketes (AP) partijas parādīšanos, kas "radīs skaidru, saprotamu, pieņemamu valsts attīstības stratēģiju un taktiku", manuprāt ir gluži vienkārši nožēlojami. Punu jau Tu no neviena par tādu nolīšanu polītiskā katolismā nedabūsi, bet neceri arī jele uz nekādiem lieliem rezultātiem šaisaulītē!

Žagariņa Kungs

==sensena reakcija, pagriezt otrādi.bet pagriezt otrādi var dažādi.==
    /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <aija.veldrebeldavs@gmail.com>
Datums: 2006.28.3 10:30

< Hmzs, mīļā Ausmas tante, kamdēļ neprasīt citādi - lai valsts kaut ko izdara Latvijas lauku labā?>

vieta ir abiem, analizēt apstākļus, kā arī darīt (=uzstāties ar savām prasībām valdībai, piedalīties civīlā sabiedrībā). nebūtu Ausma rakstījusi, nezinātu kāds ir viedoklis viņpusē, būtu tikai to balsis kas iet piketos ko arī pasaules žurnalisti uztvertu par tautas balsi.

neesmu pierunāta, ka VVF "uzvedās kā kaprīza dāmiņa," tas ir tavs iztulkojums kā būtu Prezidentam jāuzvedās.  piesist pirkstu pie pieres lai uzsvērtu domu virs jūtu uzvirmojumiem, ir visai izteiksmīgs žests.  nav gluži tik dramātiski kā novilkt kurpi, dauzīt galdu, kliegt mēs jūs apraksim, bet tu jau gaidi no dāmas ne tik stiprus žestus.:D

aija,

 

 

 

No: OWL102@aol.com <OWL102@aol.com>
Datums: 2006.28.3 11:17

< Bet prezidents nedrīkst uzvesties kā kaprīza damiņa, viņš ir valsts seja amatpersona>

Drīkst gan! Mēs nedrīkstam lūgt to, kas mūsu, bet ņemt. Esmu ar mieru apsargāt viņas aizmuguri un viņas tiesības uzvesties kā īstai prezidentei. Gunars

 

 

 

 

No: Pormals@aol.com <Pormals@aol.com>
Datums: 2006.28.3 11:34

Jautajums jau ir vai vina ir uzvedusies nepareizi. Zurnalisti spej uznemt visdazadakos veidus no cilveka grimases, lai panaktu savu negativo noradi. Labak paskatisimies, ka tie kas Prezidenti loti kritize, ko tie vai vinu vecaki darija Padomijā. Daudzi vel sodien sapno par to laiku specveikaliem, kur vecaki toreiz iepirkas. Busim pacietigi. Augs jauna pāudze, kurai nebus bailes.

Pormals

 

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.28.3 11:53

Sveiki!

Arthurs Pormals mierināja ij Ausmas Tanti ij Aiju Balto Mahti, sacīdams tā:

< Busim pacietigi. Augs jauna pāudze, kurai nebus bailes.>

Tu saki?

Nebūs bailes no Kunga Dieva lūgt Apjomīgo Paketi?

Žagariņa Kungs

==ir arī tie kam vairs nav jāpierāda, dara ko grib==
    /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.28.3 12:19

< Labak paskatisimies, ka tie kas Prezidenti loti kritize, ko tie vai vinu vecaki darija Padomijā. Daudzi vel sodien sapno par to laiku specveikaliem, kur vecaki toreiz iepirkas.>

Vai varētu. lūdzu, konkrētāk ar pirkstu parādīt?

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"For those who may not know this: When the preacher says, 'You may now kiss the bride,' he's only speaking to the groom." - David Gunter  

 

 

 

 

No: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
Datums: 2006.28.3 12:30

< Vai varētu. lūdzu, konkrētāk ar pirkstu parādīt?>

njā, būtu interesanti... :))

AB

 

 

 

 

No: Jānis Grigals <jg@sveiks.lv>
Datums: 2006.28.3 12:48

Juris Zagarins: < .. Ja jau jums abiem pilsoniskās atbildības uzņemšanās pret Vēlēšanu likuma neatbilstību Satversmes pamatnoteikumam par reprezentatīvās demokrātijas kārtību spēlē "sīkuma lomu" ij tautas  ij valsts dzīvē, tad kamdēļ neprasīt, lai jūs abi šo domu ij pārdomātu ij atmestu?>

Atvainojos, bet vai Juris nepateikutu, kurā Satversmes punktā, var izlasīt paša minēto "Satversmes pamatnoteikumu par reprezentatīvās demokrātijas kārtību".

Ja nevar tādu atrast, tad izriet secinājums, ka Juris māna cilvēkus.

  --

  Jānis Grigals

 

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.28.3 12:51

Gunars: < Drīkst gan! Mēs nedrīkstam lūgt to, kas mūsu, bet ņemt. Esmu ar mieru apsargāt viņas aizmuguri un viņas tiesības uzvesties kā īstai prezidentei.>

Aha, reku viņa ir *rietumu* demokrātijas izpratne, ka valsts vīrs, kas kalpo tautai var katru atsevišķu pilsoni nosaukt par ko vien grib ... Es gribēšu redzēt gan, cik enerģiski Gunārs mierinās sevi ar - drīkst gan  - kad viņu nolamās cits valsts ierēdnis, ko viņs netik ļoti mīl.

Pormals: < Labak paskatisimies, ka tie kas Prezidenti loti kritize, ko tie vai vinu vecaki darija Padomijā. Daudzi vel sodien sapno par to laiku specveikaliem, kur vecaki toreiz iepirkas. Busim pacietigi. Augs jauna pāudze, kurai nebus bailes.>

Nu gan jau ka nē, jo specbodē tikt var tik glaudot varu pa spalvai - un vilks spalvu met, bet tikumu nē - tas nekas, ka varas nesējs cits. Tā kā visticamāk tie ir tie mūžīgi neapmierinātie (kurus neviena vara nemīl), un diemžēl, mūsu valstī ir ar ko būt nepamierinātam. Un jaunā  pauadze tiešām aug - man acis smejas, kad es saku, ka Latvija būs normāla valsts un ka sīnī valstī ir vērts ieguldīt savus pūliņus. Sev jā, tur ir vērts, bet tālāk nea - mēs esam pasaules pilsoņi un labums visur vienāds! Bez maz, ka tik nauda un bauda. Tā kā gaidi vien - pie šitādas valdīšanas Latvijā jaunatne būs tik cik valsts iestādēm vajadzīgs. Un padomā pats, ko gan dod ka tu esi latvietis sava valstī, ja pat tavas valsts prezidente runājot par tevi piesit roku pie pieres!

--

Ar cieņu ...

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.28.3 13:06

Sveiki!

Jānis Grigals atvainojās: < Atvainojos, bet vai Juris nepateikutu, kurā Satversmes punktā, var izlasīt paša minēto "Satversmes pamatnoteikumu par reprezentatīvās demokrātijas kārtību". Ja nevar tādu atrast, tad izriet secinājums, ka Juris māna cilvēkus.>

Jānis Grigals nav bijis klāt, kad Sveikā ticis tirzāts LR Satversmes Septītais pants. (Tiesa, Mahris Šņabdegunis domā, ka tas rakstīts subjunktīvā izteiksmē - ja būtu tad būtu - ij neko īpašu neizsaka. Bet es tā nedomāju, jo tautas deputāta ievēlēšana no vēlētāju loka, kas šaurāks nekā visa valsts ir viens no reprezentatīvās demokrātijas pamatprincipiem visās vasltīs, kur reprezentatīvā demokrātija ir dibināta uz Eiropas Apgaismības atziņu mantojuma.)

Žagariņa Kungs - piesitis roku pie pieres, nemāna cilvēkus

==vieta ir abiem, analizēt apstākļus, kā arī darīt==
    /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

No: zdzenis@earthlink.net <zdzenis@earthlink.net>
Datums: 2006.28.3 14:00

zzz jeb IK: < Zigrīda atkal murgo, nevienā vietā neesmu apgalvojis ka tantiņa personīgi būtu žogu aplikusi.>

Lūdzu ej klupt specjālistiem un direktooram Guntim Gailītim virsu. Tie ir tie kas salīga darba līgumu ar Akmens apstrades centru AKM Ltd.

Tipiska vīrieša iedomība bez domāšanās uz priekšu.  Ieminējos jau 21 Martā par tiem sūda zogiem,  VVF jau bridināja 24 Martā lai novāc. Ko tu grib lai viņa vairāk dara, sāk slaucīt ielas. !!!!!!!!!!!!!!!

Nepatīk gājiens ar pirkstu sišanu pret deniņiem kas nozīmē "Pratiņ nāc mājās" ja neesi vienā domā ar kādu.

Prasts un pazemīgs gājiens,  persoonīgi domāju kad būt vērtīgi viņai atvainoties pre kuriem  zests bij domāts. Laikam cerēja no bļaustītājiem saprašanu,  par velti.

Lab kad neesi manā klātbūtnē kad izsaku patiesību kad mērs ir pilns. Latvijā sievietēm ir jābūt pieklājīgam un saprātīgām citādi nosauc par "tirga bābu"

Labāk par tirga bābu ne paklāju.

Par ko nenosūtiji apakšējo vēstuli cau sveiku?

Zigrida

Unkulīts - bez dūšas sveika dalībnieks

> [Original Message]
> From: zzz <zzzsveiks@inbox.lv>
> Cc: <zdzenis@earthlink.net>
> Date: 3/27/2006 6:01:11 PM
> Subject: Re: arkartigi nepatikama ziņa
>
> zdzenis@earthlink.net wrote:
> > zzz atkal murgo, VVF neaplika zogu ap pieminekli, pietiek kas pietiek.
> >
> > Z
>
> Zigrīda atkal murgo, nevienā vietā neesmu apgalvojis ka tantiņa
> personīgi būtu žogu aplikusi.
>
> Abet lai viņai būtu viela apdomāšanai, citēšu pats sevi :)>
> zxcv (2006-03-27 18:31)
>
>  >"Prasiet tiem, kas to sētu nenoņēma, nevis tiem, kas cīnījās, lai
to
> noņemtu," sev zināmu sarunu un notikumu nezināšanu cilvēkiem
pārmeta V.Vīķe-Freiberga.
>
> Ei nu ei? Vai tas būtu mājiens ka tantiņa pati cīnījās kā lauva
> lai sētu noņemtu, abet mīļotās elpēpistu partijas iekšlietu
> ministrelis jaundžeikers viņu pasūtīja? Nu ko tantiņ, varbūt
> vajadzēja ar galvu domāt, cūkmenu par premjeru ieceļot?
>
> Izziņa:
> tantiņa - vaira vīķe-freiberga, prezidente, kura augstajā
> ķeblītī sēžot ir atradusi daudz un dažādus veidus kā
> uzlikt tautai.
> cūkmens - pašreizējais premjers kalvītis
> elpēpisti - Latvijas pornogrāfiskākā, pardon, pirmā partija
>

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.28.3 14:45
BET- Prezidente IR VALSTS AUGSTĀKĀ AMATPERSONA, viņai gāzt uz Rīgas Domi kaut kā neklātos. BTW, es arī neticu, ka viņai nu NEKĀDAS teikšanas- izdomās Rīgas Domes attiecīgās komisijas priekšsēdētājs uzcelt Ķīnas mūri ap Rīgas pili papildus jau esošajam- un ko- sēdēs viņa Rīgas pilī un rādīs vaicātājiem pirkstu pret deniņiem- sak, ejiet prasiet Rīgas Domes 105. sētu celtniecības nodaļas prorabam, kā lai es zinu no kurienes un nafig te tas zjogs?

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

No: OWL102@aol.com <OWL102@aol.com>
Datums: 2006.28.3 15:14

<...ja pat tavas valsts prezidente runājot par tevi piesit roku pie pieres!>

Ja Tu citādi nesaproti, jālieto zīmju valoda. Ta nozīmē - prātiņ, nāc mājās, nešķied to uz cieņu.

< Labak paskatisimies, ka tie kas Prezidenti loti kritize, ko tie vai vinu vecaki darija Padomijā. Prezidente nekā nepareizi nedarija. Es varbūt ieteiktu viņai citu frizūru, bet viņa drīkst žestikulēt kā vien vajadzīgs lai pūlis to dzirdētu (es neteicu 'saprastu')>

Nesaprotu, kāds tam sakars ar specveikaliem, pat nezinu lāga kas tie tādi..

< prezidents nedrīkst uzvesties kā kaprīza damiņa>

Mums viņa ir jāaizstāv, vienalga kas. "My Mother, drunk or sober" - neatceros autora, bet viņa ir viss, kas mums pašlaik ir. Gunars

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.28.3 15:40

< Mums viņa ir jāaizstāv, vienalga kas. "My Mother, drunk or sober" - neatceros autora, bet viņa ir viss, kas mums pašlaik ir. Gunars>

Tas ir cool, iepriekšējā versija, ko biju dzirdējis, bija "My country right or wrong". Par piemāvušos Prezidenti, tas ir zināms progress.

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.28.3 15:48

< Mums viņa ir jāaizstāv, vienalga kas. "My Mother, drunk or sober">

Es varētu tam piekrist, ja viņa būtu tiekoties ar Bušu piesitusi ar roku pie deniņiem - vai ar kādu citu ārzemnieku. Betšu pret pašas tautu, kas šai dienā bija atnākuši pie brīvības pieminekli (un tie nebija izbijuši komunisti). Un ja jau viņa nejutās vainīga, kamdēļ tad viņa tik enerģiski aizstāvējās, jo vainīgo uz laukuma nebija - ko tad klaigāt? Ehh, tā sirdsapziņa, pat lielām dāmām viņa reizēm nostrādā un šoreiz galīgi nevietā. :)

--

Ar cieņu ...

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.28.3 16:00

Sveiki!

Dakteris Gunars Bezdē par Dzelzs Lēdiju wrotēja:

< ...viņa ir viss, kas mums pašlaik ir.>

Es tiešām lāga nesaprotu visu šito trādirīdu ap Dzelzs Lēdijas cemmes lēkmīti. Bet nestāsti Tu mums, lūdzu, ka šī esot viss, kas mums pašlaik ir! Joheidi! Mums taču ir Aija Baltah Mahte. Mums taču ir Ausmas Tante. Un tas vēl arī nemaz nav viss, kas mums ir!

Žagariņa Kungs

== neesmu pierunāta==
    /Aija Baltah Mahte/

==palikušie cits citu aprīs bez sāls.==
    /Ausmas Tante/

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.28.3 16:08

Žagariņa Kungs: < Bet nestāsti Tu mums, lūdzu, ka šī esot viss, kas mums pašlaik ir! Joheidi! Mums taču ir Aija Baltah Mahte. Mums taču ir Ausmas Tante. Un tas vēl arī nemaz nav viss, kas mums ir!>

Jā, Tautieši,

neaizmirsīsim, ka mums ir arī Latvijas Zebru Nobumbošanas Unterfeldfēbelis, aka Drošības Zemes Humanitārais Apakškomendants aka Kunk Šagaring, aka etc., etc...

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things behind one's back that are absolutely and entirely true.
Oscar Wilde

 

 

 

No: Jānis Grigals <jg@sveiks.lv>
Datums: 2006.28.3 17:08

Žagariņa Kungs: < Jānis Grigals nav bijis klāt, kad Sveikā ticis tirzāts LR Satversmes Septītais pants.>

Nebūšu gan bijis klāt 7. Satversmes panta iztirzāšanā.

Vai patiešam Juris domā, ka pēc pašreizējās vēlešanu kārtības ir kāds vēlēšanu apgabals, kurā vēletāja balss(saprātīgi noapaļojot, protams) ir neproporcionāli stipra vai vāja? To taču var pārskaitīt.

  --

  Jānis Grigals

 

 

 

 

No: Jānis Grigals <jg@sveiks.lv>
Datums: 2006.28.3 17:08

Nav nekā laba no prezidentes Vairas un nesāksim skaldīt cilvēci pa dzimumiem!

Notikumu gaita bija sekojoša:

* jau labu laiku pirms 16 marta dažas krievu aprindas sauca leģionārus par fašistiem un noziedzniekiem,

* Vaira-Vīķe Freiberga izteicās, ka 16. martā nav nekā atzīmējama, tad atkārtoti novērtēja, ka tie, kas 16. martā rīkos gājienu ir Latvijas ienaidnieki (aptuveni tā),

* Rīgas dome paziņoja, ka piemineklis uz 16 martu tiks apjozts ar sētu remontam un atteicas sakanojot gājienu,

* Rīgas dome paziņoja, ka remota sētas būvēšanu atliek, bet drošībnieki pa nakti uzbūvēja daudkārt iespaidīgāku sētu,

* leģionāru pieminētāji pirmo reizi "neatkarīgā" Latvijā netiek pielaisti pie Brīvības pieminekļa un noliek ziedus pie Okupācijas muzeja,

* drošībnieu sēta otrā naktī tika nojaukta, bet drīz tās vietā parādās remonta sēta,

* prezidente paziņo, ka 25. martā pie Brīvības pieminekļa neies, bet teiks runu brāļu kapos,

* sēta ap pieminekla priekšpusi 25. martā uz dažām stundām tiek paplēsta, bet iepriekš tiek uzstādītas arī stalažas,

* Vaira ierodas arī pie Brīvības pieminekļa un saņem savas rīcības novērtējumu no klātesošajiem, uz ko taisnojas, ka bijusi pret sētu, izliekas paštaisna un pārāka.

  --

  Jānis Grigals

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.28.3 18:16

Sveiki!

Jānis Grigals vaicāja vai es patiešām domāju tā:

< Vai patiešam Juris domā, ka pēc pašreizējās vēlešanu kārtības ir kāds vēlēšanu apgabals, kurā vēletāja balss (saprātīgi noapaļojot, protams) ir neproporcionāli stipra vai vāja? To taču var pārskaitīt.>

Nesaprotu Tavu jautājumu. 

Žagariņa Kungs

==Nav nekā laba no prezidentes Vairas...izliekas paštaisna un pārāka.==
    /Jānis Grigals/ 

==Ja VVF sākusi spēlēt šādu lomu, pa to gan vajadzēja nevis klusēt bet visiem likt zināt, SEVIŠĶI viņai pašai.==
    /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

No: Jānis Grigals <jg@sveiks.lv>
Datums: 2006.29.3 12:44

Apskatāmais 7. pants no Satversmes skan:

"7. Sadalot Latviju atsevišķos vēlēšanu apgabalos, Saeimas deputātu skaits, kurš ievēlams katrā vēlēšanu apgabalā, noteicams proporcionāli katra apgabala vēlētāju skaitam."

Vai Juris patiešām domā, ka šis pants ar pašreizējo vēlēšanu likumu tiek pārkāpts?

Jānis Grigals

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.29.3 13:38

Tas tiek apiets, nevis pārkāpts. Tiesa, Mahris domā, ka tas vispār nav ne pārkāpjams ne apejams, jo viņaprāt tas vispār neko būtisku neizsaka. Tiesa, Taspats Sīkumaloms domā, ka svarīgāks par vēlēšanu likumu ir cieņa pret to un tā ievērošana. (Viņš domā, ka pastāvošais Vēlēšanu likums, kas pieļauj LR t.s. "polītiskām partijām" balotēt vienus un tos pašus savus vadošos kandidātus itin visos vēlēšanu apgabalu sarakstos vienlaicīgi, mums būtu vairāk jāciena un rūpīgāk jāievēro.)

Žagariņa Kungs

 

 

 

No: Maris Janis Vasilevskis <mahris@myself.com>
Datums: 2006.29.3 15:00

Paldies par Jurim  netipiski objektīvo vērtējumu.

Gribu vēlreiz precizēt divas situācijas, kuras Juris bezdievīgi putro.

1. Vēlēšanu likums ir nelikumīgs (pretrunā ar Pamatlikumu, Satversmi). Tad nekādas vēstules nav vajadzīgas, jāsniedz prasība Satversmes tiesā.

2. Vēlēšanu likums nav pretrunā ar Satversmi, bet ir stulbs, nepareizs un visādi greizs. Tad, protams, jācīnās par tā maiņu propagandas līdzekļiem - vēstulēm, petīcijām, demonstrācijām un tā tālāk.

Mahris

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.29.3 16:16

Sveiki!

Neko ne dievīgi ne bezdievīgi neputroju, Mahri! Kā jau es neskaitāmas reizes esmu paskaidrojis, LR Vēlēšanu likums Satversmes Septīto pantu nepārkāpj:  tas atļauj LR t.s. "polītiskām partijām" to _apiet_ un tas ir to atļāvis jau no pašiem pirmsākumiem, kad Jānis Pliekšāns, pats viens no Satversmes autoriem būdams, pats sevi nostādīja par zociķu lokomotīvi itin visu piecu vēlēšanu apgabalu sarakstu priekšgalos. Šo precedentu nebūtu iespējams lauzt citādi kā ar tautas referendumu, jo ne LR "partijām" ne LR elitei tas nebūtu izdevīgi to uz pašiniciatīvas pamata izdarīt.

Nu jau vairāk nekā trīs gadus, izejot no darba grupas "Rītdienai" lēmuma ( tās pēdējās elpas vilciena) esmu laipni aicinājis god. sveikotājus, katru vienu, uzrakstīt vienu vienīgu īsu, sakarīgu vēstulīti un aicināt savus pārējos totalitārisma tumsonībā notrulinātos līdztautiešus darīt tā pat - uzrakstīt vēstulīti par Septīta Panta burta un jēgas apzināšanas nepieciešamību un par nepieciešamību Vēlēšanu likumā ierakstīt aizliegumu "polītiskām partijām" vienus un tos pašus kandidātus likt vairākos sarakstos vienlaicīgi.

Rezultāts man līdz šim ir pierādījis, ka neviens sveikotājs to negrasās izdarīt. Daži, piemēram Aija Baltah Mahte, Ausmas Tante, A. Roobentehvs i Spriganais i Spraunais, Harijs Bezpartejiskais  u.v.d.c . vispār nespēj saprast par ko ir runa. Daži, piemēram Taspats Sīkumaloms, Vents Apjomīgais, Indulis Zvaigžņotais u.v.d.c. uzskata, ka tas būtu par maz darīts un tā vietā no Dieva jālūdz un pacietīgi jāgaida Apjomīgā Pakete. Daži, piemēram Alnis Prieksjnieks un Uldis 'Ismatis u.v.d.c. šo Apjmīgo Paketi mēģina atrast iestājoties un darbojoties Repsjes kunga atbalsta komandā. Daži pat, līdzīgi kā Uģis Fantastiskais domā, ka tādas vēstulītes uzrakstīšana mīļajā Latvijā varētu izraisīt bezprecedenta haosu un mēģina mums ar elementārās matemātikas palīdzību to pierādīt. Daži, piemēram, Profesors Dakteris Juronkuli$ta, domā kā tādas vēstulītes uzrakstīšana būtu salīdzinama ar bezzobaina suņa riešana un labāk ļaut karavānai vienā mierā ripot tālāk. Daži, piemēram, Tu pats  u.v.d.c., domā, ka Septītais pants ir vispār lieks, kaut kāds sarezģītā gramatiskā izteiksmē pierakstīts dinozaurs no aizpagājušā gadusimteņa. Daži, kā, piemēram, Viesturs Grūtsirdīgais, domā, ka man būtu jāparāda piķis pirms jebko man pa prātam izdarīt.

Tā kā, nemaz man nestāsti, Mahri Šņabdegun, ka "būtu jācīnās par likuma maiņu ar propagandas līdzekļiem". Es labāk savu naudiņu izdodu par labu šņabīti un sava īsā mūža atlikušās dieniņas veltīju tā baudīšanai.

Žagariņa Kungs

==cik ilgi var dzīvot zem chaosa neziņas spiedieniem?==
    /Aija Baltah Mahte/

 

 

Kas jauns Latvijā?