Re: Lūgums prezidentei

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.21.7 18:04

pievienoju piebildi Dienas rakstam ar 28 latviešu sabiedrībā

pazīstamiem parakstiem "Mūs satrauc naida vilnis":

<Aija Veldre Beldava, beldavsa@indiana.edu, 22.07.2006 00:57:58: Cerams maksliniekiem, rakstniekiem pievienosies ari zinatnieki, citi akademiki.>

aija

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.21.7 20:27

Un es Tev turpat atbildēju. Un ja Tu vēl nesaproti- nekāda "naida viļņa" nedz diskriminācijas Latvijā pret homoseksuālistiem, zoofiliem, gultā kakātājiem, etc., *NAV*, protesti parādās, kad šīs mioritātes sataisās rīkot parādes ar plakātiem "pisīsim viens otru dirsā, jo tas ir forši", "mana kaziņa- pati labākā", "kā es mīlu pist siltus līķus", "mēs diršam gultā un ar to lepojamies, tas ir *COOL*, pievienojies mums"...

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

"A paranoid is a man who knows a little of what's going on."
William S. Burroughs

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.21.7 23:50

Uldis:

< Un es Tev turpat atbildēju.>

tieši to pašu pats parakstoties ar segvārdu bet uzrunājot mani kā es parakstījos ar īsto Dienā arī ieliki Delfos, lai gan Delfos par šo tematu nebiju rakstījusi.

spriežot no homofobijas iepretīm jebkā kas tiem neierasts vai svešs, rupjībām, nespējai vai negribai izklāst vai aizstāvēt savus uzskatus pamatoti, tai vietā izmantojot ad hominem uzbrukumus, draudus vai vardarbību, var secināt ir savs nozīmīgs skaits vīriešu Latvijā kas jūtās ārkārtīgi nedroši par sevīm.

aija

 

 

 

No: Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
Datums: 2006.22.7 03:55

Esmu savā paziņu lokā pārrunājis šos jautājumus, un konstatējis, ka absolūti lielākajai daļai nav nekas speciāls sakāms par homoseksuālistiem, kamēr tie agresīvi nesāk "kačāt pravas". Arī manā paziņu lokā daži homoseksuālisti ir, bet tie ir mierīgi un klusi cilvēki, necenšas izrādīties, vai sludināt savu atšķirīgo, un arī gājienos negrasās iet. Un domstarpību nav, jo neviens otram netraucē. Man izskatās, ka tieši šī agresīvā izrādīšanās provocē aso pretreakciju. Bet man homoseksuāli noskaņotie vīrieši pat patīk, jo tie samazina konkurenci pie meitenēm ;-)

--
Rumpis :)

 

 

 

No: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
Datums: 2006.22.7 07:02

Aija:
< var secin
āt ir savs nozīmīgs skaits vīriešu Latvijā kas jūtās ārkārtīgi nedroši par sevīm.>

Sviesc...

AB

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.22.7 08:03

Rumpis wrote:

< Esmu savā paziņu lokā pārrunājis šos jautājumus, un konstatējis, ka absolūti lielākajai daļai nav nekas speciāls sakāms par homoseksuālistiem, kamēr tie agresīvi nesāk "kačāt pravas". Arī manā paziņu lokā daži homoseksuālisti ir, bet tie ir mierīgi un klusi cilvēki, necenšas izrādīties, vai sludināt savu atšķirīgo, un arī gājienos negrasās iet. Un domstarpību nav, jo neviens otram netraucē. Man izskatās, ka tieši šī agresīvā izrādīšanās provocē aso pretreakciju.>

mana pieredzē ar Latvijas iedzīvotājiem, vienalga vai tie latvieši vai citi pēc tautības, liek secināt nozīmīgs skaits ir ļoti jūtīgi kur uzskata savas tiesības ierobežojam, bet šis jūtīgums nepaplašinājās kur citu tiesiskās tiesības būtu pieļaujamas. turklāt bieži uzskata par sev personīgu uzbrukumu vai provokāciju, ja kāds atklāti demonstrē savas atšķirīgās bet likumu priekšā aizstāvamās tiesības.

visai parasti "pareizais" vairākums neiecietīgi nostājās iepretīm citādi domājošiem, šinī gadījumā liedzot seksuālai minoritātei - kas nav krimināla - (kur pielīdzināt ar pedofīliem, zoofīliem,nekrofīliem ir krimināla goda aizskaršana) miermīlīgu demonstrācīju kāda ir garantēta demokrātiskās valstīs. tā šie tiesību liedzēji paši kačā pravas nostādot šīs minoritātes kā zemākas šķiras vai necilvēkus kurjiem nav tās pašas tiesības kā vairākumam pulcēties, publiski izteikties, demonstrēt.

uzskatīt, ka pašam ir tiesības runāt, bet citam būtu piespiesti jālien kaktā un klusēt ir atņemt tiesības.  tiesības atņem kriminālos gadījumos bet homoseksualitāte nav pēc Latvijas likuma krimināla.

aija

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.22.7 08:26

AB:

< Sviesc...>

visai parasts psīčoloģiskās analīzes secinājums (pārbaudi literatūru). iesākās ar pusaudža pieredzēm kas izraisa nemieru par savu pašu seksualitāti.

aija

 

 

 

No: Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
Datums: 2006.22.7 09:11

AB:

< Sviesc...>

Augu tauku maisījums, jo īstu sviestu tagad nopirkt ir grūtāk ;-)

--
Rumpis :)

 

 

 

No: Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
Datums: 2006.22.7 09:12

Aija:

< visai parasts psīčoloģiskās analīzes secinājums (pārbaudi literatūru). iesākās ar pusaudža pieredzēm kas izraisa nemieru par savu pašu seksualitāti.>

Nezinu, kas tā par modi dažus retus gadījumus vispārināt un pasludināt par normu? ;-)

--
Rumpis :)

 

 

 

No: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
Datums: 2006.22.7 09:59

Aija:

< visai parasts psīčoloģiskās analīzes secinājums (pārbaudi literatūru). iesākās ar pusaudža pieredzēm kas izraisa nemieru par savu pašu seksualitāti.>

Njea, sviestu Tu te raksti.

AB

 

 

 

No: Jānis Grigals <jg@sveiks.lv>
Datums: 2006.22.7 16:39

Aija:

< tiesības atņem kriminālos gadījumos bet homoseksualitāte nav pēc Latvijas likuma krimināla.>

pašnāvības taisīšana arī nav kirmināla

Aija, tiešām neredzi vai izliecies? Pēc Latvijas likumdošanas ir tiesības aizliegt publiskus pasākumus kas vērsti pret tikumību. Bez kriminālas rīcības ir arī stāvoklis, kad cilvēks rīkojas netikumīgi, bet nenodara kaitējumu citiem. Par šādiem gadījumiem kriminālā atbildība neiestājas. Bet ja uz šādu uzvedību vedina citus, tad tas jau ir krimināli. Piemēram pašnāvība un vedināšana uz pašnāvību, prostitūcija un ievilināšana prostitūcijā, narkomānija un dezinformācija par narkotiku ietekmi...

Ja salīdzina, kura uzvedība ir tikumīgāka - vienaldzība pret praida netikumības slavinājumiem vai praidistu apmētāšana ar sūdiem, tad, neapšaubami otrā ir tikumīgāka. Vēl labāk būtu, ja ar praidistu ierobežošanu nodarbotos policija savu pilnvaru ietvaros.

   --
Jānis Grigals

 

 

 

No: Vents Zvaigzne <vents_zvaigzne@inbox.lv>
Datums: 2006.22.7 18:07

Sveiki!

Jānis Grigals rakstīja:

< Pēc Latvijas likumdošanas ir tiesības aizliegt publiskus pasākumus kas vērsti pret tikumību.>

Lai šo likumu piemērotu, vispirms būtu precīzāk jādefinē, kas īsti uzskatāms par vēršanos pret tikumību. Manuprāt, šā iemesla dēļ var aizliegt staigāšanu plikiem un seksuāli provocējošu darbību veikšanu. Var aizliegt publiskus aicinājumus stāties seksuālās attiecībās. Ja reiz gribam būt pavisam stingri savā tikumībā, pat publisku skūpstīšanos var aizliegt. Bet, kā jau Aija savulaik rakstīja, aizliegt VISIEM, nevis tikai dažiem. Vai tikumības dēļ var aizliegt kādu cilvēku miermīlīgu manifestāciju, ja tās dalībnieki tērpušies sabiedriski pieņemamā apģērbā un neaicina uz netikumīgām darbībām? Domāju, ka ne. Ja piketā stāv cilvēks ar plakātu, uz kura rakstīts: "Vai tu pret homoseksuāliem cilvēkiem savā darbā, savu radu un paziņu vidū tu izturies tāpat kā pret pārējiem?" tad es šajā jautājumā nesaskatu neko netikumīgu. Ja uz plakāta rakstīts: "Mēs vēlamies grozīt likumu, lai tiktu atļautas homoseksuālistu laulības un bērnu adopcija," tad es šādai prasībai varu nepiekrist un uzskatīt ka tās IZPILDĪŠANA būtu netikumīga, bet vienalga neatzīstu, ka netikumīga un nepieļaujama būtu prasības publiska IZTEIKŠANA.

Vents

 

 

 

No: Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 01:51

Vents:

< Lai šo likumu piemērotu, vispirms būtu precīzāk jādefinē, kas īsti uzskatāms par vēršanos pret tikumību.>

Man, piemēram, netikumīga šķiet sadošanās rokās. To vajadzētu uz stingrāko aizliegt ;-)

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 04:58

Rumpi, diezin vai Tavai prasībai būs atbalstītāji, jo sadošanās rokās cilvēkiem neliekas ne pazemojoša, ne netikumīga.

Pievēršanās homoseksuālismam var gūt atbalstu, jo tas atrisina tādu problēmu kā bērnu radīšana, vārdu sakot, mīlējoties savā starpā dzimumiem nerodas nekāda atbildība. Vai tas nav vilinoši? Tāpēc popularizēt šo mīlēšanās veidu nemaz nav tik nevainojami tautas attīstībai, vai tad nepietiek neauglīgu ģimeņu. Tāpēc gan Rietumeiropa, gan Amerika izdara lielu kļūdu, to atbalstīdamas, demokrātija taču nav visatļautības sludināšana. Un mīlēšanās ir pārāk intīma lieta, lai to iznestu uz ielas. Lai katrs savā gultā dara, kā viņam liekas labāk, tak nevajag uzspiest citiem, kam tas neliekas ne patīkami, ne labi. Visādi "lepnuma" festivāli ir tieši šī uzspiešana.

Mētašanās ar izkārnījumiem pazemo gan pašu mētātāju, gan cilvēku, uz ko tas vērsts. Tas mūsu sabiedrībai godu nedara, lai arī kāds būtu šī darījuma mērķis.  Tomēr šo soli, uzskatu, radījis ne ļaunums, bet izmisums, jo katra tauta saceļas pret apstākļiem, kas liedz tai izdzīvot. Un maza tauta, kā latvieši, lai gan vairums "metēju" , cik saprotu, bija krievvalodīgie, vissāpīgāk izjūt sevis apdraudēšanu. Taču arī krievi šobrīd nebūt nav pārliecināti par savas tautas spožu nākotni, tāpēc šoreiz abas "kopienas" ir apvienojušās.

Ausma

 

 

 

No: Janis LV <janislv2@yahoo.fr>
Datums: 2006.23.7 05:16

Ausma:

< Tomēr šo soli, uzskatu, radījis ne ļaunums, bet izmisums, jo katra tauta saceļas pret apstākļiem, kas liedz tai izdzīvot.>

Aiz kā tad, Ausma, tas izmisums? Padzirdēja, ka kaut kur sanāks kopā kāda ļaužu grupiņa un nonāca tādā izmisumā, ka sāka kakāt kulītēs?

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 05:29

< Mētašanās ar izkārnījumiem pazemo gan pašu mētātāju, gan cilvēku, uz ko tas vērsts.>

Nevaru neatgādināt, ka dažādas darbības, tajā skaitā cilvēka cieņu pazemojošas darbības, ar "tautas interesēm" visaktivāk attaisno dažāda kalibra komunisti, fašisti un nacisti, un tas ir objektīvs fakts.

No savas subjektīvās puses varu piebilst, ka attaisnot rupju huligānismu ar "izmisumu" par "tautas" nākotni ir tas pats, kas attaisnot zagli ar argumentu "bet viņš citādāk nevarēja paēst / iedzert / nopirkt mašīnu".

2G

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 06:11

JānisLV:

< Aiz kā tad, Ausma, tas izmisums? Padzirdēja, ka kaut kur sanāks kopā kāda ļaužu grupiņa un nonāca tādā izmisumā, ka sāka kakāt kulītēs?>

Var saprast, ka aiz bailēm apkakājas, bet vai tādēļ mēsli jāmet citiem virsū. :-)

Ausma

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 06:15

2G:

< No savas subjektīvās puses varu piebilst, ka attaisnot rupju huligānismu ar "izmisumu" par "tautas" nākotni ir tas pats, kas attaisnot zagli ar argumentu "bet viņš citādāk nevarēja paēst / iedzert / nopirkt mašīnu".>

Es neko neattaisnoju. Ja mazvērtības kompleksi pāraug vardarbībā, tas jāsoda, nevis jāattaisno.

Ausma

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 06:19

Ausma:

< Es neko neattaisnoju. Ja mazvērtības kompleksi pāraug vardarbībā, tas jāsoda, nevis jāattaisno.>

Āā, tad frāze "šo soli, uzskatu, radījis ne ļaunums, bet izmisums" ir aicinājums uz sodīšanu? Ko tik daudz jaunu neesmu uzzinājis pēdējās pāris dienās.

 

 

 

 

No: Vents Zvaigzne <vents_zvaigzne@inbox.lv>
Datums: 2006.23.7 07:22

Ausma rakstīja:

< Pievēršanās homoseksuālismam var gūt atbalstu, jo tas atrisina tādu problēmu kā bērnu radīšana, vārdu sakot, mīlējoties savā starpā dzimumiem nerodas nekāda atbildība. Vai tas nav vilinoši?>

Tādu problēmu kā bērnu (ne)radīšana, atbrīvojoties no jebkādas atbildības, pirmām kārtām atrisina pretapaugļošanās līdzekļu lietošana. To dara lielākā tautas daļa, atrodot savai rīcībai tūkstošiem dažādu attaisnojumu. Nopirkt aptiekā prezervatīvus vai kontracepcijas tabletes ir daudzkārt vienkāršāk nekā mainīt orientāciju, turklāt par to neviens nenosoda. Neesmu pamanījis, ka plašāka sabiedrība pret šo sērgu kaut kā īpasši vērstos. Drīzāk gan rauc degunu vai smīkņā, kad kāds katoļu, pareizticīgo vai konservatīvu protestantu garīdznieks bilst ko nosodošu šajā sakarā.

Uzvelt latviešu tautas demogrāfiskās problēmas homoseksuālisma izplatībai, manuprāt, būtu pavisam aplami.

Vents

 

 

 

No: Janis LV <janislv2@yahoo.fr>
Datums: 2006.23.7 07:34

Ausma:

< Es neko neattaisnoju. Ja mazvērtības kompleksi pāraug vardarbībā, tas jāsoda, nevis jāattaisno.>

Ai, ai, Ausma, vēl tikko netiešā veidā Tu paudi ja ne gluži atbalsti, tas vismaz meklēji attaisnojumu šādai rīcībai, turklāt ne jau spontānai, bet acīmredzami izplānotai, jo tomēr jau tā kulīte ir vispirms ir jāsagādā, tad vēl jāsagaida atbilstošs brīdis, lai to masu dabūtu tur iekšā, bet lai nu runas par sūdiem vārda tiešā nozīmē šoreiz izpaliek...  Daudz intersantāk būtu uzzināt atbildīgo dienestu darbības pēc tam, kad to rīcībā nāca t.s. valsts noslēpuma tumsā tītās ziņas par apdraudējumu drošībai, bet izskatās, ka pavisam drīz jau mēs to arī dabūsim uzzināt. Jā, un vai Tu nekad neesi iedomājusies, ka citos apstākļos un citu iemeslu gadījumā arī Tu pati vai kāds no tavas ģimenes varētu kļūt par mērķi šiem nac. sūdu sviedējiem?

jlv

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 07:56

2G:

< Āā, tad frāze "šo soli, uzskatu, radījis ne ļaunums, bet izmisums" ir aicinājums uz sodīšanu?>

Tad jau labi, ka esi kļuvis gudrāks! Ko tad Tu gribēji - līdīs kauties, apmētās citus ar mēsliem - vēl palaidīs bez soda!

Ausma

 

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 08:10

Vents:

< Uzvelt latviešu tautas demogrāfiskās problēmas homoseksuālisma izplatībai, manuprāt, būtu pavisam aplami >

Vent, nemaz tik aplami nav. Kā lai neauglīga ģimene noskatās uz tādiem, kas paši sevi nosoda ar dzimtas neturpināšanu. Pilnīga veselas sievietes vai pilnīgi veseli vīrieši atsakās no sava cilvēciskā pienākuma!

Protams, pretapaugļošanās līdzekļi arī jālieto, jo bērni ne tikai jārada, bet arī jāuzaudzina, jāizskolo. Toties homoseksuālajās attiecības var iztikt bez kontracepcijas līdzekļiem, nav jābojā veselība. Kas par brēku izcēlās, kad arī vīriešiem piedāvāja pretapaugļošanās tabletes!

Ausma

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.23.7 08:27

Vents:

< Uzvelt latviešu tautas demogrāfiskās problēmas homoseksuālisma izplatībai, manuprāt, būtu pavisam aplami.>

patiešām homoseksualisms nav viens no vairākiem pamatcēloņiem Latvijas vai Eiropas demogrāfiskām problēmām.  histērija pret praida demonstrāciju drīzāk ir simptoms nevarībai vai negribai atsvērt īstos cēloņus - grēkāzis.

kotikvien nevarētu veikt, ja to pašu enerģiju, emociju, līdzekļus kas vērsta pret praidu sabiezētu lai veicinātu kaut vienā veidā veselīgu bērnu dzimšanai, audzināšanai, ģimenes attīstībai!

aija

 

 

 

 

No: Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 08:33

Jānis LV:

<< Aiz kā tad, Ausma, tas izmisums? Padzirdēja, ka kaut kur sanāks kopā kāda ļaužu grupiņa un nonāca tādā izmisumā, ka sāka kakāt kulītēs?>>

Ausma:

< Var saprast, ka aiz bailēm apkakājas, bet vai tādēļ mēsli jāmet citiem virsū. :-)>

Par šo riktīgi izsmējos :-))

--
Rumpis :)

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 08:35

Jānis LV:

< vai Tu nekad neesi iedomājusies, ka citos apstākļos un citu iemeslu gadījumā arī Tu pati vai kāds no tavas ģimenes varētu kļūt par mērķi šiem nac. sūdu sviedējiem?>

Varu gan iedomāties, tāpēc esmu pret jebkuru vardarbību. Tas tomēr nenozīmē, ka nav jāmeklē cēloņi un iemesli, kāpēc cilvēks rīkojas vardarbīgi. Ja tos atrod, vardarbību laikus iespējams novērst. Tāpēc esmu arī pret čekas maisu publicēšanu, jo naidu pret čeku, tēlaini izsakoties, cilvēki iezīda kopā ar mātes pienu. Kāpēc lieki tracināt cilvēkus, izraisīt vadrarbību, ja tam galīgi nav nekādas jēgas. "Lepnumiešiem" vajadzēja klausīt policiju, jo mūsu sabiedrība tos tikai piecieš, un nevajag mest izaicinājumu ar lepniem gājieniem visu priekšā, var taču rīkot svētkus savā starpā. Arī leģionāru gājienus pie Brīvības pieminekļa viena daļa Latvijas iedzīvotāju nesaprot, tāpēc labāk pateicības jūtas paturēt sirdī, bez izrādīšanās. Paši leģionāri jau to saprot, tikai politiķi - nē, jo tas dod viņiem papildus bonusus. Politiķi pieraduši, ka viņiem ne par ko nav jāatbild, arī par tautas sagatavošanu vienai vai otrai lietai ne. NSS arī laikam jau ir partija, un cik prātīgi rīkojas?

Viss, par ko rakstīju, nav piekāpšanās, bet gan saprātīga rīcība. Pasniedzot ēdienu, kas vēl nav gatavs, var iedzīvoties tikai vēdergraizēs.

Ausma

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 08:40

Aija:

< kotikvien nevarētu veikt, ja to pašu enerģiju, emociju, līdzekļus kas vērsta pret praidu sabiezētu lai veicinātu kaut vienā veidā veselīgu bērnu dzimšanai, audzināšanai, ģimenes attīstībai!>

Ja praidieši rīkotu nevis ietekmīgus "lepnuma" gājienus, bet gan rīkotu ziedošanas kampaņas bērnunamiem, daudzbērnu vai trūcigajām ģimenēm, ar viņiem tiešām lepotos, nevis apsvaidītu ar atkritumiem.

Ausma

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 08:44

Ausma:

< Ja praidieši rīkotu nevis ietekmīgus "lepnuma" gājienus, bet gan rīkotu ziedošanas kampaņas bērnunamiem, daudzbērnu vai trūcigajām ģimenēm, ar viņiem tiešām lepotos, nevis apsvaidītu ar atkritumiem.>

Baidos, ka tad viņus nolinčotu par savas "netiklības" reklamēšanu bērnu starpā.

2G

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.23.7 08:54

Ausma:

< Ja praidieši rīkotu nevis ietekmīgus "lepnuma" gājienus, bet gan rīkotu ziedošanas kampaņas bērnunamiem, daudzbērnu vai trūcigajām ģimenēm, ar viņiem tiešām lepotos, nevis apsvaidītu ar atkritumiem.>

praidieši nav izņēmums, ka tiem nav tev jāiztop. labdarība ir brīvprātīga - katrs izvēlās kā, ko, cik, kapēc, pēc savām motivācijām (ieskaitot sirdsapziņu).

ar atkritumiem apmētāt citus ir nelikumīga vardarbība.

starp citu, šeit kautcik pazīstu divas turīgas lezbietes kas audzina bērnu.  tas tev ij Ventam nebūs pieņemams veids kā izrādīt labdarbību, bet cik varu pati novērot, šķiet bērns (afro-amerikāņu puisītis) ir laimīgāks turīgā mājā kur par viņu rūpējās, mīlē nekā bezpersonīgākā patversmē.

aija

 

 

 

No: Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 09:05

Ausma:

< Ja praidieši rīkotu nevis ietekmīgus "lepnuma" gājienus, bet gan rīkotu ziedošanas kampaņas bērnunamiem, daudzbērnu vai trūcigajām ģimenēm, ar viņiem tiešām lepotos, nevis apsvaidītu ar atkritumiem.>

Ziedot var arī tagad, un vispareizākais ziedojums jebkurā gadījumā ir anonīms, lai neizceltu ziedotāju.

--
Rumpis :)

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.23.7 09:37

Ausma:

< Arī leģionāru gājienus pie Brīvības pieminekļa viena daļa Latvijas iedzīvotāju nesaprot, tāpēc labāk pateicības jūtas paturēt sirdī, bez izrādīšanās.>

nevar šeit vispārināt.  pirmkārt neļaut miermīlīgi demonstrēt var attaisnot tikai valsts drošības/ krīzes gadījumā.  kā var redzēt no Amērikas, Ķīnas, Krievijas uc lielvalstu piemēriem ļoti viegli to pārspīlēt, padarīt par politisku ieroci lai samazinātu, ierobežotu tiesības pretiniekiem vai citādi domājošiem, kas apslāpētu dialogu, informācijas izmaiņu ar kurju vienīgi var pa īsto atrisināt cēloņus.  otrs piemērs ir nosaukt par anti-semītiem visus tos kas nepiekrīt Izraēlas valdības politikai tā arvienu ievietojot Izraelu īpašā kategorijā kā atsevišķu no visām citām valstīm ij tautām.

otrkārt katra kopiena pati izvēlās cenu - iespējamus ieguvumus, zaudējumus kad tā demonstrē pret vairākuma uzskatiem.

visļaunāk tiesības pārkāptas kad vienam atļauj, bet pretiniekiem nepieļauj.  ļaudīm rodas nepilnīgs stipri izgrozīts priekšstats kurju lietojot kā pamatu savai rīcībai neatrisina īstās problēmas.

< Tāpēc esmu arī pret čekas maisu publicēšanu, jo naidu pret čeku, tēlaini izsakoties, cilvēki iezīda kopā ar mātes pienu. Kāpēc lieki tracināt cilvēkus, izraisīt vadrarbību, ja tam galīgi nav nekādas jēgas.>

tikt ģimenei vai pašam apvainotam vai aizdomās kā kolaboracionistam ar padomju iekārtu nebūs tik bīstami kā ar nacistu.  nav jau tā padomju noziedznieku medīšana ne tuvu līdzīga.  pie tam, piemēram starp somiem kur līdzīgi latviešiem bija daudzi no pirmā pasaules karja iesaistīti sarkani orientēti ir vairāk uzsvars uz traģisko cēloņu saprašanu nekā uz vainīgo nomedīšanu, sodīšanu/ nekad nepiedošanu.  man šķiet Somija ir modelis kā pārvarēt pagātnes traģiskās kļūdas, šinī gadījumā nežēlīgos sarkanos atvietojot ar sociāli atbildīgu orientācīju kurja izvēlās neciest ekstrēmus nabadzībā vai ultrabagātībā.

ko darīt var atbildēt tikai pats, nevis dot otram padomu īpaši, ja patiešām draud netaisnīga izrēķināšanās atriebība. var dalīties ar pieredzēm, uzskatiem, vērtībām.  var cīnīties lai saprastu patiesā ietvarā. tā traģiskai pagātnei iedodot īstu jēgu kā iespēju maldīgam, nepilnīgam cilvēkam censties, cerēt neatkārtot tieši tādas kļūdas bet turpināt cilvēces attīstību.

aija

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 11:43

2G:

< Baidos, ka tad viņus nolinčotu par savas "netiklības" reklamēšanu bērnu starpā.>

Vai Tu, kad ziedo, vienlaikus reklamē arī savas mīļākās seksuālās pozas? :-) Katrs ziedotājs taču ir seksuāli neitrāls, ja vien tieši tas nav mērķis. :-)

Ausma

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 12:00

Ausma:

< Vai Tu, kad ziedo, vienlaikus reklamē arī savas mīļākās seksuālās pozas?>

Nē, savukārt Tev brīžiem ir visai attāls kontaksts ar realitāti. Spēj iedomāties virsrakstu, piemēram, "Seksuālo minoritāšu apvienība "Mozaīka" vāc ziedojumus bērnunamam" un tam sekojošo, piemēram, Dimitera vai Ozoliņa reakciju?? Lūk, lūk.

2G

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 12:02

Aija:

< starp citu, šeit kautcik pazīstu divas turīgas lezbietes kas audzina bērnu.>

Aija, tas puisītis noteikti būtu laimīgāks kopā ar tēvu un māti, bet, protams, labāk tā nekā patversmē. Un Tu jau nezini, kāpēc viņas ir lezbietes. Agrāk nelaimīgas mīlestības dēļ gāja klosterī... Nedomāju, ka homoseksuāļu sabiedrība ir dikti vienveidīga, tur var atrasties ne viena vien sieviete, kas nav pratusi izsargāties no abortiem, vīlusies kādā vīrietī vai nav saņēmusi no vīrieša pretmīlestību.

Ausma

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 12:06

2G:

< Spēj iedomāties virsrakstu, piemēram, "Seksuālo minoritāšu apvienība "Mozaīka" vāc ziedojumus bērnunamam" un tam sekojošo, piemēram, Dimitera vai Ozoliņa reakciju?? Lūk, lūk.>

Ja viņi ziedojot uzsver seksuālo minoritāti, tad skaidrs, kāds ziedošanas mērķis. Bet ja tavs kaimiņš vai kolēģis klusām ziedos, neuzsverot savu orientāciju, Tev taču būs pret viņu lielāka cieņa, vai ne?

Ausma

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 12:17

Ausma:

< Ja viņi ziedojot uzsver seksuālo minoritāti, tad skaidrs, kāds ziedošanas mērķis. Bet ja tavs kaimiņš vai kolēģis klusām ziedos, neuzsverot savu orientāciju, Tev taču būs pret viņu lielāka cieņa, vai ne?>

Paklau, par ko Tu īsti tagad runā?

Tā bija Tava tēze: "Ja praidieši rīkotu nevis ietekmīgus "lepnuma" gājienus, bet gan rīkotu ziedošanas kampaņas bērnunamiem, daudzbērnu vai trūcigajām ģimenēm, ar viņiem tiešām lepotos, nevis apsvaidītu ar atkritumiem." Tagad pastāsti man, lūdzu, kā Tu zini, ka viņi to nedara? Kā Tu vari zināt, vai viņi to dara vai nedara, ja ziedošana ir jābūt, kā Tu to pati norādi, anonīmai? M? No offense, bet kur īsti slēpjas loģika Tevis rakstītajā?

2G

 

 

 

No: Maris Janis Vasilevskis <mahris@myself.com>
Datums: 2006.23.7 12:51

Sekss nav vienīgā vēlme, kas vairumam cilvēku iedzimta. Vēlme pēc bērniem arī. Necīnās pediņi par adoptēšanas tiesībām, lai mūs kaitinātu. Viņi tiešām grib bērnus.

Mahris

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 14:25

Sveiki!

Manupazemīgoprāt Ausmas Tantei vajadzētu vai nu izbeigt publiski paust savu seksuālo orientāciju ij atribūtus vai arī atslēgties no Sveiks kopas uz, minimums, trīs mēnešiem - kā to dara Harijs Bezpartejiskais jeb Latvian Piano Stool Technician ij kā to dara Vents Apjomīgais jeb Tas Būtu Galīgi Bez Jēgas ij kā to dara Jānis jeb Simpsonite jeb Kofera Kungs jeb Sherlock jeb Vārds Uzvārds.

Žagariņa Kungs jeb George W. Twigg

== uzskatīt, ka pašam ir tiesības runāt, bet citam būtu piespiesti jālien kaktā un klusēt ir atņemt tiesības.==
   /Aija Baltah Mahte/

==A paranoid is a man who knows a little of Uldis Adekvātais' sexual attributes.==
   /Žagariņa Kungs, paraphrasing William S. Burroughs/

 

 

 

 

No: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
Datums: 2006.23.7 17:31

Neredzu neko nebijušu! Lai runā zemāk pievienotā ziņa. Protests ir izpausmes forma.

AB

Iecere dibināt pedofilu partiju Nīderlandē izsauc sašutumu

Publicēta: 11:58 31.05.2006.

Hāga, 31.maijs, LETA--DPA. Nīderlandes pedofilu kustības paziņojums par nodomu dibināt politisko partiju radījis valstī plašu sašutumu, trešdien ziņo vietējie mediji.

Nīderlandiešus īpaši šokējis partijas mērķis cīnīties par likumu izmaiņām, lai panāktu, ka tiktu atļautas "abpusēji labprātīgas" seksuālās attiecības starp pieaugušajiem un bērniem sākot no 12 gadu vecuma.

Partija, kas tiek veidota uz pedofilu kustības "Martijn" bāzes tiks saukta Brālīga mīlestība, brīvība un dažādība (NVD). Tā cīnīsies arī par to, lai nepilngadīgām personām, sākot no 16 gadu vecuma, tiktu atļauts darboties pornogrāfiskās filmās.

Tradicionālo partiju pārstāvji jaundibināmās partijas platformu novērtēja kā pilnīgi nepieņemamu, bet daži skaidri izteicās par šādas partijas aizliegšanu.

Savukārt citi pauda pārliecību, ka nīderlandiešu vēlētāji nekad nebalsos par NVD kandidātiem, pat ja partijai izdotos panākt tās reģistrēšanu.

Laikraksts "Algemēn Dagblad", atsaucoties uz NVD pārstāvi, ziņo, ka partija iecerējusi savus kandidātus izvirzīt jau 2007.gadā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

Sabiedriskās domas aptaujas dati liecina, ka divas trešdaļas nīderlandiešu atbalsta kriminālsodu piemērošanu par pedofilijas propagandu vai izrādīšanu, trešdien vēsta laikraksts "De Telegrāf".

Tajā pašā laikā katrs ceturtais izteicis viedokli, ka pedofilu partijas aizliegšana būtu nepieņemama cenzūras izpausme.

LETA DPA,

Copyright © LETA

 

 

 

No: Jānis Grigals <jg@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 18:04

Vents:

< Ja piketā stāv cilvēks ar plakātu, uz kura rakstīts: "Vai tu pret homoseksuāliem cilvēkiem savā darbā, savu radu un paziņu vidū tu izturies tāpat kā pret pārējiem?" tad es šajā jautājumā nesaskatu neko netikumīgu. Ja uz plakāta rakstīts: "Mēs vēlamies grozīt likumu, lai tiktu atļautas homoseksuālistu laulības un bērnu adopcija," tad es šādai prasībai varu nepiekrist un uzskatīt ka tās IZPILDĪŠANA būtu netikumīga, bet vienalga neatzīstu, ka netikumīga un nepieļaujama būtu prasības publiska IZTEIKŠANA.>

Gājienu zem nepatiesa nosaukuma, saucot netikumu par lepnumu, nevar neuzskatīt kā tikumību graujošu. Saukt par lepnumu nozīmē aicināt pievienoties. Tevis minētajos plakātos arī es nesaskatu neko aizliedzamu. Pirmajā ir uzstādīts jautājums, otrajā izteikta prasība. Vispār jau arī jautājums un prasība var būt ar dezinformatīvu saturu, piemēram: "Vai pēc vakardienas orģijām galva neplīst?" Otrā plakāta prasība satur maldinošu domu, ka ir iespējamas viendzimuma laulības, bet, tas tieši neattiecas uz tikumību, bet gan uz sapratni.

--
Jānis Grigals

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.23.7 18:23

Grigals wrote:

< GБjienu zem nepatiesa nosaukuma, saucot netikumu par lepnumu, nevar neuzskatНt kБ tikumНbu graujoПu. Saukt par lepnumu nozНmГ aicinБt pievienoties. Tevis minГtajos plakБtos arН es nesaskatu neko aizliedzamu. PirmajБ ir uzstБdНts jautБjums, otrajБ izteikta prasНba. VispБr jau arН jautБjums un prasНba var bШt ar dezinformatНvu saturu, piemГram: "Vai pГc vakardienas orЛijБm galva neplНst?" OtrБ plakБta prasНba satur maldinoПu domu, ka ir iespГjamas viendzimuma laulНbas, bet, tas tieПi neattiecas uz tikumНbu, bet gan uz sapratni.>

Paldies, Jāni, par Tavu šo un iepriekšējo vēstuli. Citādi mani jau sāka mākt aizdomas, ka esmu nacists, retrogrāds un visu cilvēces sliktāko iespējamo īpašību iemiesojums :D ,jo piekrītu Tev gandrīz visā (nepiekrītu par Baznīcu, jo Dievam ticu).

Lai Jums adekvāta diena :)

Uldis

"When childhood dies, its corpses are called adults and they enter society, one of the politer names of hell. That is why we dread children, even if we love them. They show us the state of our decay."

Brian Aldiss

 

 

 

No: Vents Zvaigzne <vents_zvaigzne@inbox.lv>
Datums: 2006.24.7 01:55

Žagariņa kungs:

< Manu pazemīgoprāt Ausmas Tantei vajadzētu vai nu izbeigt publiski paust savu seksuālo orientāciju ij atribūtus vai arī atslēgties no Sveiks kopas uz, minimums, trīs mēnešiem - kā to dara Harijs Bezpartejiskais jeb Latvian Pieno Stool Tečnician ij kā to dara Vents Apjomīgais jeb Tas Būtu Galīgi Bez Jēgas ij kā to dara Jānis jeb Simpsonite jeb Kofera Kungs jeb Šerlock jeb Vārds Uzvārds.>

Žagariņa kungs!

Mani, lūdzu, šeit iekšā nepiniet, ne nu es esmu solījies atslēgties no Sveiks kopas, ne arī to darījis.

Patiesā cieņā,
Jūsu Vents Apjomīgais

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.24.7 10:26

Greetings!

Uldis Adekvātais a.k.a Gultā Kakātājs quoted the immortal words of the late great Brian Aldiss:

< "When childhood dies, its corpses are called adults and they enter society, one of the politer names of hell. That is why we dread children, even if we love them. They show us the state of our decay.">

Yes, yes. Wow. No truer words were ever spoken. You Sīkais definitely shows us the state of your decay. Amen.

George W. Twigg a.k.a. Žagariņa Kungs

==Vai pГc vakardienas orЛijБm galva neplНst?==
   /Jānis a.k.a. Simpsonite a.k.a. Kofera Kungs a.k.a. Sherlock a.k.a. Vārds Uzvārds/

==Dievam ticu==
   /Uldis Adekvātais a.k.a. Gultā Kakātājs/

==...es esmu solījies atslēgties no Sveiks kopas==
   /Vents Apjomīgais a.k.a. Tas Būtu Galīgi Bez Jēgas/

 

 

 

 

No: Vents Zvaigzne <vents_zvaigzne@inbox.lv>
Datums: 2006.24.7 07:59

Žagariņa kungs mani "citēja":

==...es esmu solījies atslēgties no Sveiks kopas==
/Vents Apjomīgais a.k.a. Tas Būtu Galīgi Bez Jēgas/ 

Paldies, ka izrāvāt vārdus no konteksta, šādas darbības Jums gluži labi piestāv un atbilst Jūsu diskusijas manierei. Bet projām no Sveika Jūs mani ar to nedabūsiet, jo es neesmu solījies atslēgties no Sveiks kopas un negrasos to darīt.

Patiesā cieņā,
Jūsu Vents Apjomīgais :-)

 

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.24.7 10:26

Sveiki!

Vents Apjomīgais jeb Tas Būtu Galīgi Bez Jēgas, izrādās, nav vis solījies atslēgties no Sveiks kopas ij nemaz negrasās to darīt:

< ... es neesmu solījies atslēgties no Sveiks kopas un negrasos to darīt.>

Atvainojos par pārpratumu. Nu labi, turpināsim diskusijas.

Vienā iepriekšējā vēstulītē Tu, Vent Apjomīgais  jeb Tas Būtu Galīgi Bez Jēgas, pamācīji Ausmas Tanti (kas, laikam, tiešām būs atslēgusies no Sveiks kopas uz, minimums, trīs mēnešiem lai pa to laiku vairs publiski nepaustu savu seksuālo orientāciju) tā:

<< Uzvelt latviešu tautas demogrāfiskās problēmas homoseksuālisma izplatībai, manuprāt, būtu pavisam aplami.>>

Tur nu es Tev piekrītu par visiem simts procentiem! Latviešu tautas demogrāfiskās problēmas butu jāuzveļ, manuprāt, vai nu kādam katoļu, pareizticīgo vai konservatīvu protestantu garīdzniekam vai viņa domu biedram Ventam Apjomīgajam jeb Tas Būtu Galīgi Bez Jēgas.

Žagariņa Kungs, Kārtīgs Luterānis

==Neesmu pamanījis, ka plašāka sabiedrība pret šo sērgu kaut kā īpasši vērstos.==
    /Vents Apjomīgais jeb Tas Būtu Galīgi Bez Jēgas/

 

Kas jauns Latvijā?