Re: Melnā sestdiena

 

 

No: Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
Datums: 2006.22.7 09:36

http://apollo.lv/portal/news/73/articles/78747

     Labi  vismaz  ka  atsaucēs  (komentāros)  parādās  arī  pa  pratīgam  teicienam, kas  mazliet  atsver  aprobežotos  naida  izkliedzienus.  Pat  DIENĀ  lasam  akla  naida  pārspīlētas  vēstules, ko  izsauc Latvijas  pazīstamo  inteliģences  pārstāvju  atklātā  vēstule  VVF.

   Visvairāk  žēl  ka  tik  daudz  enerģijas  tiek iztērētas  muļķīgās  emociju  izpausmēs, kas  tiešām  atņerm  uzmanību  no  īsteni  postoša  ļaunuma  mūsu  valstī.  Ar Lembergu, Šleseri  un  citiem  vairs  nav  ne  laika  ne  enerģijas  vertēt  un  apkarot.  Kā  savā  laikā  arī  Sveikā  lasījām: "Tas  ir  bīstami  -  var  iekost  bite, vai  nejauši  nokrist  no  balkona...".  Bet  tagad, pret  tā  jau  dabas  apdalītajiem, savādākajiem  var  bez  bailēm  droši  doties  cīņā  ar  visiem  piemērotiem  "ieročiem".  Pie  tam  slēpjoties  anonimitātē!!.

               Kaut  nu  atrastos  Latvijā  pietiekoši  cilvēku  no  "klusā  vairākuma",kuri  savu  līdzsvaroto  vārdu  iemestu!   Lai  drīzāk  šī  "melnā  sestdiena"  tiktu  nodota  aizmirstībā.                            Ričs.

 

 

 

No: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
Datums: 2006.22.7 09:59

Nesaprotu, kas tur ir melns? Neviens neiebilst pret sex minoritātēm, iebilst pret orientācijas eksponēšanu. Pagājušais gads jau rādīja, ka nevajag izrādīt savu sex orientāciju, šogad to vērā neņem... Paši tak zināja, ko dara, kāds tamn var būt būtu rezultāts.

AB

P.S. PĀRLIEKU SLIMĪGA UZMANĪBAS PIEVĒRŠANA ŠAI PROBLĒMAI.

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.22.7 10:01

AB:

<     Visvairāk žēl ka tik daudz enerģijas tiek iztērētas muļķīgās emociju izpausmēs, kas tiešām atņerm uzmanību no īsteni postoša ļaunuma mūsu valstī.>

piekrītu.  iespējams pat -tīšs veids- kā novērst uzmanību no Latvijai patiešām kritiski apdraudošām problēmām.  Latvijas ienaidnieki atraduši perfektu -diversiju,- veidu kā sašķelt tautu. turklāt nomelnot i nacionālistus i kristīgos kurjus varētu sagaidīt kā pretojoties padomiskam. ar šo gājienu samesti kopā ar krievu nacionālboševikiem.

homofobijai ir tik stipra korelācija ar izglītības ierobežojumiem, ka to izmanto par rasisma pazīmi.  homofobi tiek uzskatīti kā tumši, māņticīgi, ne visai inteliģenti.

homofobija ir arī saistīta ar daļēji apspiestu uzskatu, ka vīrieši ir pārāki par sievietēm, ka vīrietim "atvietot" sievieti kā "pasīvam" partnerim ar otru vīrieti ir sevi pazemot kā līdzīgu sievietei.  (to starp citu apliecina, ka būt aktīvam partnerim, vai izvarot vīrieti nav pazemojoši, kā arī, ka lesbisms bieži

homofobiskās sabiedrībās netiek uzskatīts par pietiekoši nopietnu lai uztraukties.

aija

 

 

 

No: Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
Datums: 2006.22.7 11:09

AB:

< Nesaprotu, kas tur ir melns?>

      Melns  ir  milzu  naids  kas  parādās  rakstos  un darbībā.  Ļaunākais  -  tas  nevēršas  pret  nopietnām  šodienas  Latvijas  problēmām, un  valsts  apzadzējiem, bet  citādiem  cilvēkiem, kuru  problēmas  retais  cenšas  izprast, jo  naids  ir  akls.

< P.S. PĀRLIEKU SLIMĪGA UZMANĪBAS PIEVĒRŠANA ŠAI PROBLĒMAI.>

Pareizi  -  ja  cilvēki,  savu  neizpratni  apzinoties,   šai  problēmai  vienkārši  pagriestu  muguru, tā  pagaistu  tāpat  kā   tā  pagaisuse  pārējā  kulturālajā  pasaulē.  Bet  daļa  ir  ar  mieru  pat iet  kopā  ar  šodienas  Krieviju, kaut  tikai  ar  pūļa  spēku  pierādītu  savu  "taisnību".  Šo  slimību  var  attaisnot  vienīgi  ar  pagātnes  dzīvi   aiz  žoga.                                                                              Ričs.

 

 

 

No: Janis - <idoc1_2006@hotmail.com>
Datums: 2006.22.7 13:25

Richs:

< Melns  ir  milzu  naids  kas  parādās  rakstos  un darbībā.>

Vārds "milzu" pirmajā teikumā ir milzu pārspīlējums.

Rakstos -precīzāk komentāros pie rakstiem - nav pat vērts apspriest, jo iens centigs cilvvēks var uzražot vismaz 60 stundā, ja cenšas ielikt kādu domu un 120 - ja necenšas. Daļas komentāru nebūtu, ja portālos un mainstream media tiktu adekvāti pārstāvēts pretpraidistu viedoklis. Pašlaik ir tā, ka mazākuma/vairākuma viedoklis ir pārstāvēts ārkārtīgi disproporcionāli -- vienīgais medijs, kas man piējams un kur viedokļi kaut cik atspoguļo "ielas" noskaņojumus ir Lemberga NRA.

Darbos - kopumā arestēti esot apmēram 11 cilvēki, pret vienu ierosinats kriminalprocess. Bez komentariem, ka saka - katrā tādā uzskatu sadursmē ir cilvēki , kas iziet ārpus likuma novilktās līnijas. Protams, ka, tāpāt kā pagājušogad, sagaidāms ir, ka tie, kas finansē "gejlietas", taisa politiku, ES, Sorosa un citas naudiņas to darot, šo pierakstīs visai sabiedrībai. Būs vēl massivāks moralizējošas propagandas spiediens, tiks simetiem reižu uzsvērti himēriskie "Latvijas tēls," "Latvijas interses", "šausmas, ko par mums domās Eiropā", cilvēkus centīsies pazemot, piedēvējot vienu vienīgu motivāciju - naidu, piedēvējot padomiskumu, krieviskumu -- Latvijas valsts PR galva

Ojārs Kalniņš jau parādīja ceļu. Vienīgi, šie cilvēki neņem vērā, ka tādā veidā tie diskriditē jau tā ne visai cienīto ES, un kādreiz leilai daļai šie "argumenti' peigriezīsies--cilvēki sāks domāt: "kas, maniem uzskatiem šai savienībāa nav nozīmes; man būsr tikai jāpieņem viss, ko sveši kungi un kundzes bāž rīklē--ieskaitot visādu riebeklību popularizēšana--es nedrīkstu nedz mēģināt tai kaut ko mainīt, nedz arī saglabāt to, ko uzskatu par pareizu vai vērtību es?"

Tā ka nevajag par "svarīgākajiem" un mazsvarīgākajiem jautājumiem--tikt vaļā no sorosītiem un citiem "starpniekiem" starp cilvēkiem un "demokrātiju" un viņu moralizējošajiem priekšrakstiem arī ir svarīgi. Kategoriski iestāties par to, ko uzskata par pareizu ir daļa no šī vaļā tikšanas procesa--par to, lai tiktu uzturēta likuma vara un kārtība, atbildība prasāma no valdības.

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.22.7 13:46

Bet vispār es esmu ļoti sarūgtināts par to, ka Rīgas centrā jau otro gadu pēc kārtas kaut kas tāds var notikt. Un domāju, ka nav nepamatoti runāt par "milzu naidu" - pats gājiens tika atcelts, un vēršanās pret minoritāšu pārstāvjiem pēc viņu sapulcēm liek bažīties par to, ka anti-praidisti vēršas nevis pret "slikta dzīvesveida propagandu" praida izskatā, bet gan pret pēc seksuālās orientācijas atšķirīgajiem cilvēkiem kā tādiem. Un tas jau var būt ļoti bīstami.

Tāpat mani sarūgtina policijas bezdarbība, arī jau otro gadu pēc kārtas, un ne tikai praidu gadījumā. Domāju, ka masīva spēka pielietošana šajā gadījumā, īpaši šodien, būtu attaisnojama.

Vēl mani izbrīna LTV attieksme - kaut arī reportāzja par praidu izskatās, ka būs diezgan plaša, tā ir 15 minūtes pēc Panorāmas sākuma.

2G

 

 

 

No: Jānis Grigals <jg@sveiks.lv>
Datums: 2006.22.7 15:42

Richs:

< Visvairāk  žēl  ka  tik  daudz  enerģijas  tiek iztērētas muļķīgās  emociju izpausmēs...>

Homoseksuālisma slavinātāji dabūja to, ko paši bija izsaukuši. Pamatā tā bija spēja cilvēku atbilde uz bezkaunīgo dezinformāciju saucot netikumu par lepnumu. Tik bezkaunīgu publisku muldēšanu un ņirgāšanos par tikumību cilvēki nevar pieciest. Iecietība pret noziegumu ir nodevība pret cilvēci. Dezinformācija ir noziegums. Un te nav ko meklēt, kas finansēja pretpraida darbības! Kas savulaik finansēja barikādes?

  --
Jānis Grigals

 

 

 

No: 2G Listes <2g.listes@gmail.com>
Datums: 2006.22.7 15:45

< Homoseksuālisma slavinātāji dabūja to, ko paši bija izsaukuši. Pamatā tā bija spēja cilvēku atbilde uz bezkaunīgo dezinformāciju saucot netikumu par lepnumu. Tik bezkaunīgu publisku muldēšanu un ņirgāšanos par tikumību cilvēki nevar pieciest.>

Hmm, un mētāšanās ar sūdiem mūsdienās ir tikums, ar ko jālepojas? Savādi.

2G

 

 

 

No: Janis LV <janislv2@yahoo.fr>
Datums: 2006.23.7 01:58

Jānis Grigals:

< Homoseksuālisma slavinātāji dabūja to, ko paši bija izsaukuši.>

Ko lai saka... Savu tikumību daudzi demonstrēja, kakājot maisiņā un nēsajot izkārnījumus sev līdz, kamēr pienāk piemērots brīdis ar to sviest kādam. Vai varbūt nodarbojās ar fekāliju harvesting publiskajās tualetēs? Rīgā taču ne visai daudz tādas ir atlikušas. Kaut ko pretīgāku iedomāties ir grūti.  Arī savu cieņu pret dienišķo maizi daudzi izrādīja, apmētājot savus līdzcilvēkus un pilsētas viesus ar olām. Vārdu sakot, bija iespēja vērot un dzirdēt visai zemiskas darbības un aicinājumus, kas tomēr kaut kā nesaskan ar aicinājumiem uz tikumību. Vai varbūt tie tomēr bija aicinājumi uz vardarbību?

jlv

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.23.7 08:03

AB:

< Nesaprotu, kas tur ir melns? Neviens neiebilst pret sex minoritātēm, iebilst pret orientācijas eksponēšanu. Pagājušais gads jau rādīja, ka nevajag izrādīt savu sex orientāciju, šogad to vērā neņem... Paši tak zināja, ko dara, kāds tamn var būt būtu rezultāts.>

vēršanās ir pret pašiem cilvēkiem, ij pret viņu tiesībām piedalīties miermīlīgā, likumīgā gājienā.  turklāt rupjā, pazemojošā veidā kas protams norāda uz šo pašu nepiekritēju zemiskumu.

tas ir nebūtiski attiecoties uz tiesībām vai vairākumam viņu viedoklis, orientācija, vai izteiksme ir estētiska vai tikumīga. būtiskais jautājums ir vai viņiem ir vai nav tiesība pēc likuma piedalīties gājienā.  kādā veidā piedalīties gājienā var noteikt ar likumu bet tas jātiecas uz visiem, nevis tikai šo vienu kopienu. piemēram ļoti parasti nepieļauj demonstrēt kailiem pat nūdistiem.

aija

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.23.7 08:14

Jānis Grigals:

< Homoseksuālisma slavinātāji dabūja to, ko paši bija izsaukuši.>

kurjš nosaka visiem kas ir tikums vai netikums?  to var darīt atsevišķa kopiena vai ticība kurjā (cerams brīvprātīgi) piederi, bet valsts pārstāv visus, tai ir atbildība noteikt kas ir likumīgs vai nelikumīgs.

dezinformācija nav atšķirīgs viedoklis bet ir tīša patiesības sagrozīšana. parasti dezinformāts pats ciniski zin, ka izplata melus.

vēlreiz, JāniG, homoseksualitāte nav noziegums pēc Latvijas vai ES likumiem.  tā tad homoseksualiem ir izteiksmes tiesības līdzīgas kā citiem tik lielā mērā cik tie nepārkāpj citus likumus kas attiecās uz visiem.

ja tu uzskati, ka homoseksualitāte ir netikums, noziegums, vai dezinformācija, tev ir tiesības uz savu viedokli, bet arī tu to drīksti izteikt likuma ietvarā fiziski neuzbrūkot otram.  arī kā saka iespaido kā to uztvers (sekas princips).  tie kas apmētā citus ar izkārnījumiem izrāda savu zemiskumu, nevis to pret kā demonstrē.

aija

 

 

 

No: Jānis Grigals <jg@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.7 17:39

Aija:

< kurjš nosaka visiem kas ir tikums vai netikums? ... tie kas apmētā citus ar izkārnījumiem izrāda savu zemiskumu, nevis to pret kā demonstrē.>

Manā uzvedībā ticībai nav nekādas nozīmes. Katrs var ticēt kam grib, nozīme ir tikai patiesībai. Ticība ir netikums, reizēm pilnīgi cilvēku sakropļojošs. Varētu pat apskatīt homoseksuālisma un ticības kopīgās netikumiskās iezīmes. Ticība nereti tiek izmantota savas uzvedības attaisnošanai. Baznīcas un valsts vismaz netieši atbalsta šo viltus morāli, kur nepamatota ticība ir attaisnojums.

Pietiek tikai noticēt, un tu būsi debesīs. Pietiek tikai noticēt, ka "krievvalodīgajam" iedzīvotājam ir tiesības pretendēt uz krievu valodu kā valsts valodu Latvijā un tādas tiesības uzradīsies. Pietiek tikai noticēt, ka homoseksuālismam nav ne vainas un tāds tas kļūs. Pietiek tikai noticēt, ka čurāšana gultā ir slavējama un tāda tā kļūs. Atkārtošu vēlreiz to anekdoti:

Pirmais: Vai pēc psihologa apmeklējuma tu vairāk neciet no slapināšanas gultā?

Otrais: Tagad neciešu, tagad es ar to lepojos.

Nu lai viņi lepojas ar ko grib. Nevaru viņus izmainīt. Man gan ir pamats domāt, ka bēgšana no sāpēm (tāpat kā dzīšanās pēc laimes) ir pašnāvība. Jūtām ir jābūt savā vietā. Jūtas nav mērķis, jūtas ir līdzeklis. Sajaukt to ir kaitīgi. Ja nejutiīsi sāpes, vienmēr paliksi ar savām kļūdām.

Tas, ka cilvēka brīvās gribas neaizskaramības dēļ ir bīstami ietekmēt viņa nepamatoto ticību, nenozīmē, ka drīkst pieļaut viņa murgu publisku sludināšanu. Cilvēki mācās no apkārtnes. Sabiedrība ir autoritāte, kuras viedoklis tiek pieņemts par patiesu. It sevišķi jauniešiem, kamēr izveidojas spēja veidot patsāvīgus uzskatus. Šī iemesla dēļ valsts nedrīkst legalizēt aplamu uzskatu slavināšanu. Kā piemērs, kur valsts cenšas ierobešot nepamatotas ticības slavināšanu ir mantoto reliģiju atdalīšana no valsts un skolas. Otrs piemērs būtu alkohola reklāmas ierobežošana un narkotiku reklāmas aizliegums. Kā piemērs, kur ticība legalizē pretlikumīgu uzvedību, ir "mācītāju partijas" panāktais pretkonstitucionālais likuma grozījums, kur par valsts naudu skolās tiek pasniegta ticības mācība.

Vai praids būtu dezinformācija? Jā, gan no valsts puses, ja tā to būtu pieļāvusi, gan no to organizatoru puses. Netikuma saukšana par lepnumu ir nepatiesa. Praidisti savu nepamatoto ticību nevar izmantot par attaisnojumu. Valsts to pieļaujot izsaka savu piekrišanu. Neviens savu nepamatoto ticību nevar izmantot kā uzvedības attaisnojumu, diemžēl ir nācies ciest no cilvēkiem, kuri to dara. Praidisti cenšas izvairīties no sāpēm, ko rada netikuma apziņa. Ja tas viņiem izdotos, viņi vēl vairāk zaudētu līdzsvaru un dzīvas uztveres spēju. Lai mazinātu dvēseles mokas un nebūtu jāattīstās praidisti grib rast atbalstu apkārtējos, lai viņu nepamatoto ticību pieņemtu arī apkārtējie.

To, kas ir netikums, nenosaka mana ticība. To nenosaka akadēmiķi. To nosaka dzīve, cilvēka būtība, patiesība. Tikums ir tad, kad cilvēks tiek uz priekšu sapratnē, prasmē, dzīves piepildījumā. Tā pat kā viss cilvēces spēks, arī tikums balstās garīgumā. Tas, ka cilvēks nespēj attīstīt dzīmummīlestību, neapšaubāmi ir netikums kā jebkura nespēja atbilstoši dabas likumiem vadīt dzīvi. Jauno laiku latviešu valodā šis netikumības jēdziens pat ir stipri aizēnojis citus netikumības veidus.

Nespēju pat īsti stādīties priekšā, kā var homoseksuālismā nesaskatīt netikumību. Protams, cilvēks var neskatīties un ticēt visam kam. Jeb arī Tu, Aija, tici, ka cilvēks vispār nav spējīgs kaut ko novērtēt? Kādu pierādījumu netikumībai Tu gribi? Vai nepietiek ar to, ka homoseksuālisms izspiež sajūtas, kas nodrošina cilvēka tikumību - panākumus dzīvības uzturēšanā. Jā, homoseksuālisms nav noziegums, tas ir tikai netikums, bet tas ir pietiekoši, lai aizliegtu to publliski saukt par "lepnumu". Jebšu vajadzētu arī atļaut atļaut uz afišu stabiem lipināt vilinošus plakātus izmēģināt homoseksuāļu klubu asās izjūtas? Kā Tu domā, Aija? Un narkotiku asās izjūtas?

Nekriminālais homoseksuālisms tomēr statistiski varētu būt mazākumā. Man dzīvē ir nācies sastapties ar diviem homoseksuālistiem. Viens man, jaunam čalim, stāstīja, ka šim esot labas grāmatas par programmēšanu un laba mašīna ar ko pavizināties. Es par tādiem homoseksuālistiem tad neko vēl nebiju dzirdējis, bet kad viņš man iekoda ausī, nācās pielietot fizisku spēku, un, neskatoties uz to, ka viņš bija vīrietis augstākajā spēka briedumā, tika izlikts aiz durvīm. Lai gan tas bija PSRS laiks, kad homoseksuālistus vajāja, lai atbrīvotos no viņa uzbāzībām, nācās iesaistīt darbavietu. Bija diezgan liels ļembasts. Kā izteicās zinošāki, šis izskatījās pēc čekas savervēta ziņotāja. Šeit man palīdzēja tas, ka homoseksuālists, lai arī augumā lielāks, izrādījas fiziski mazspēcīgs. Kad biju apjēdzis šādu cilvēku esamību, sapratu ka bērnībā biju izjutis vēl vienu homoseksuālistu - katoļu mācītāju. Nezinu, kas šo atturēja iet līdz galam, varbūt cietuma redzējums, varbūt kaut kāds blakusapstāklis, bet arī toreiz man paveicās.

Jānis Grigals

 

 

 

No: Indulis Gleske <iugleske@ttlc.net>
Datums: 2006.23.7 20:58

Aija:

<snip>

<homofobijai ir tik stipra korelācija ar izglītības ierobežojumiem, ka to izmanto par rasisma pazīmi.  homofobi tiek uzskatīti kā tumši, māņticīgi, ne visai inteliģenti.>

Toties homoseksuālie var rādīt labu paraugu as publiskām plikas pakaļas rādīšanām. Pilnīgi saprotu.

< homofobija ir arī saistīta ar daļēji apspiestu uzskatu, ka vīrieši ir pārāki par sievietēm...>

Aija, vai Tu vienmēr tici, ko raksti? Vai arī pati mēģini saprast?

Indulis Gleske
Ar ierobezjotu izglītību

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.24.7 11:42

šķiet policisti šoreiz neizturēja pienākuma pārbaudījumu. nespēja &/vai negribēja aizsargāt pret saniknotu pūli kas bija viņu uzdevums. par to raksta Eiropā, visur. tie kas neuztraucās, vai pat priecājās, varbūt piedzīvos, ka arī viņiem pienāks reize kad nesargās.  jebkurjš cilvēks var nokļūt apstākļos kur ir minoritāte.  šādos apstākļos latvieši paši bijuši pat bieži. demokrātija nav kā te daži gveldz, vairākumam uzspiežot savu gribu mazākumā, bet mazākuma aizsardzība, tiesība uz savu viedokli. tie kas aizstāv uzbrukumu likumīgai demonstrācijai tiek Latvijas ienaidnieku izmantoti.  tieši par šādu savstarpēju naidu, īpaši no kristīgiem kas parāda savu dziļo neiecietību, vai nacionālistiem kas piebilda stereotipus par nacionālismu kā naida kurēju, ienaidnieki var tikai priecāties.

aija

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.24.7 12:09

Aija:

< demokrātija nav kā te daži gveldz...>

Esmu priecīga, ka mans Dāvis nedzīvo Spānijā, kur veči viņu likumīgi varētu izmantot savām seksuālajām iegribām. Bet, kas zin, to lezbieti Lindu jau ceļ prezidentes godā, pienāks laiks, kad veči arī te varēs izmantot 12 gadīgus bērnus. Nīderlandē pederasti dibinot savu politisko partiju, tiecoties pēc varas. Padod velnam tikai mazo pirkstiņu! Guļamistabā lai katrs dara, ko grib. Bet ļaut slavināt šādas lietas, nu, piedodiet...

Ausma

P.S. Kāpēc ārzemju latviešu vidū ir tik daudz lezbiešu un homoseksuāļu?

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.24.7 12:09

Ja vairākums uzspiezj savu gribu mazākumam, tā IR demokrātija. Ja mazākums uztiepj savu gribu un izdarības vairākumam, neraugoties uz vairākuma kategoriskajiem protesties, tā nav demokrātija, bet gan pedokrātija. Tiesības uz viedokli mazākumam ir un tās neviens neapstrīd. Taču  ja vairākums negrib redzēt gultā kakāšanas entuziastu "viedokli" lepojašanās gājienu izskatā, arī vairākumam ir savas tiesības, tad mazākumam jāstāv pie ratiem. Un praids NAV viedokļa paušana, bet agresīva un uzbrūkoša pederastijas propoganda.

tie kas aizstāv uzbrukumu likumīgai demonstrācijai tiek Latvijas ienaidnieku izmantoti.  tieši par šādu savstarpēju naidu, īpaši no kristīgiem kas parāda savu dziļo neiecietību, vai nacionālistiem kas piebilda stereotipus par nacionālismu kā naida kurēju, ienaidnieki var tikai priecāties.

Tiešām priecājos.

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

 

 

 

No: Indulis Gleske <iugleske@ttlc.net>
Datums: 2006.24.7 14:54

Ausma tā:

< ......P.S. Kāpēc ārzemju latviešu vidū ir tik daudz lezbiešu un homoseksuāļu?>

Kā Tu zini?

Indulis Gleske

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.24.7 15:04

Palasi "Dienu", viņi visi tur uzstājas. Tik nevienam normālas orientācijas cilvēkam vārds netiek dots - lai radītu iespaidu, ka visi atbalsta zilos un neviens- antipraidistus. Kas, maigi izsakoties, ne tuvu tā nav - jo nu visi, kas vēlējās pateikt ko labu par pederastu tiesībām, visos iespējamajos Latvijas mēdijos to jau ir izdarījuši. Domāju, ka tagad viņus var arī saskaitīt precīzai statistikai- nedomāju, ka kaut viens gultā kakātāju fans būtu palicis neizteicies.

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.24.7 15:08

Sveiki!

Ausmas Tante bezkaunīgi pauda savu seksuālo orientāciju ij publikas priekšā karināja savus seksuālos atribūtus tā:

< Esmu priecīga, ka mans Dāvis nedzīvo Spānijā, kur veči viņu likumīgi varētu izmantot savām seksuālajām iegribām.>

Ausmas Tant, tik pat labi Tu varētu priecāties, ka Tavs Dāvis dzīvo tur, kur dzīvo Uldis Adekvātais jeb Gultā Kakātājs kur viņš pēc iegribas likumīgi var kakāt Tava Dāvja gultā.

< Kāpēc ārzemju latviešu vidū ir tik daudz lezbiešu un homoseksuāļu?>

Kāpēc iekšzemes latviešu vidū ir tik daudz gultā kakātāju?

Žagariņa Kungs

==Tas priecē...=
   /Uldis Adekvātais jeb Gultā Kakātājs/

 

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.24.7 16:16

Lūdzu, Žagariņa Kungs, atslēdzieties no Sveika uz vienu mēnesi! Cerams, tas būs pietiekami ilgs laiks pārdomām par to, vai apsaukāšanās ir tas labākais arguments no inteliģenta cilvēka.

Ausma

 

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.24.7 16:29

Sveiki!

Ausmas Tante mani lūdza atslēgties uz vienu mēnesi:

< Lūdzu, Žagariņa Kungs, atslēdzieties no Sveika uz vienu mēnesi!>

Nē, Ausmas Tante! Neatslēgšos vis. Turpretī turpināšu gan laipni lūgt Tevi atslēgties uz trīs mēnešiem, minimums, lai pārdomātu savas seksuālās orientācijas bezkaunīgo reklamēšanu ij savu seksuālo atribūtu publikas priekšā nemitīgo karināšanu.

Žagariņa Kungs

==Esmu priecīga, ka mans Dāvis nedzīvo Spānijā...==
   /Ausmas Tante/

==Ja vairākums uzspiezj savu gribu mazākumam, tā IR demokrātija.==
   /Gultā Kakātājs/

 

 

 

 

No: Indulis Gleske <iugleske@ttlc.net>
Datums: 2006.24.7 16:42

Ausma tā:

< Lūdzu, Žagariņa Kungs, atslēdzieties no Sveika uz vienu mēnesi!>

Vai Tu domā ar vienu mēnesi pietiks? Un kur Tu uzzināji ka viņš ir inteliģents? Viņš to mēģina slēpt.

Indulis Gleske

 

 

 

 

No: Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
Datums: 2006.24.7 17:30

Ausma wrote: 

< P.S. Kāpēc ārzemju latviešu vidū ir tik daudz lezbiešu un homoseksuāļu?>

   Vai nepalidzēsi  man  saprast  kur  Tu  ņēmi  šīs  ziņas?  Un  kāds  ir  %  salīdzinot  ar  citām  grupām?  Citādi  ir  bažas  ka  Tevis  sacītajam  ir  mazs  sakars  ar  patiesību.                                                          Ričs.

 

 

 

No: V.B. Gailitis C.E.T. <gailitis@ca.inter.net>
Datums: 2006.24.7 17:53

Sveiki,

Vairakas aptaujas un izmeklešana pedejos gados ir atklajusi ka visplašak apdzivotos rajonos kur dzivo, klaiga un proteste šie cilveciņi, to skaits nepienak pat pie 3% no visas sabiedribas. To demonstrešana un parades uz ielam liek domat ka viņu ir daudz vairak! Protams viņu aizstavji meiģina pavairot šadu iespadu un desinformaciju.

Vilis G.  <'))))><

 

 

 

No: Indulis Gleske <iugleske@ttlc.net>
Datums: 2006.24.7 22:31

Uldis man paskaidro:

< Palasi "Dienu", viņi visi tur uzstājas. Tik nevienam normālas orientācijas cilvēkam vārds netiek dots - lai radītu iespaidu, ka visi atbalsta zilos un neviens - antipraidistus.>

Paldies. Nu jā, es "Dienu" nelasu, izņemot ja Sveikā kas parādās. Varētu teikt ka lielā tiesa ko zinu par notikumiem Latvijā nāk caur Sveiku. Nozjēlojama situācija, jo jālasa starp rindām un caur aizspriedumu filtriem. Tāpēc man viegli pārprast.

Bet par tiem praidistiem vai praiduļiem vai kā viņus sauc - izklausās ka rīkoja kādu dievkalpojumu, un teicās rīkot kādu gājienu, kur varētu publiski izrādīt savu lepnību par to ka viņi  dara ko viņi dara. Tad kādi krievi demonstrēja pret viņiem, lai apmelnotu Latvijas tēlu visai pro-homoseksuālistu noskaņotā ES.

Un vēl izrādās ka lielā daļa letiņu plašajā pasaulē ir homoseksuāli.  Tas man ir par pārsteigumu, es pats tikai vienu pazinu.

Novēlu Latvijai labas sekas mēģināt ierobezjot h-s iespaidu, bet ja ASV ir piemērs, kā tā lieta iet, tad jau tik viegli nebūs. Šeit jau skolās (neatceros kurā štatā) liek mācības grāmatas pārakstītas lai uzsver vēsturisku cilvēku orientāciju. Ir svarīgi zināt vai kāds zinātnieks arri bija h-s, vai kāda rakstniece bija lesbiete. Protams, tā kā pamatskolas izglītība jau ASV iet podā, nav brīnums ka jāmeklē kas jauns kas kidu uzmanību saistītu.

Ar vārdu sakot, visa demonstrēšana par un pret, plikas pakaļas un kas viss, ir samērā redzama lieta, bet kad sāks vērst iespaidu pret skolām, tad būs tā lieta daudz bīstamāka.

Indulis Gleske

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.25.7 01:49

Richs:

<Vai  nepalidzēsi  man  saprast  kur  Tu  ņēmi  šīs  ziņas?>  

Ja atskaita dažus mācītājus, tad visi lielie cīnītāji par seksuālo minoritāšu tiesībām ir tikai ārzemnieki, vairums ārzemju latvieši. Tas liek domāt, ka šo minoritāšu ārzemju latviešu vidū ir ārkārtīgi daudz. Pastāv gan arī otra iespēja - par šo propagandu tiek dāsni samaksāts un mūsu tautieši šajā gadījumā pilda tikai t.s "Trojas zirga" lomu.

Ausma

 

 

 

No: Janis LV <janislv2@yahoo.fr>
Datums: 2006.25.7 02:03

Ausma:

< Esmu priecīga, ka mans Dāvis nedzīvo Spānijā, kur veči viņu likumīgi varētu izmantot savām seksuālajām iegribām. ... P.S. Kāpēc ārzemju latviešu vidū ir tik daudz lezbiešu un homoseksuāļu?>

Ārzemju latviešu vidū, mīļā Ausma, ir tieši tik pat daudz lezbiešu un homoseksuāļu kā Latvijas latviešu vidū, un Spānijā, Ausma, arī daudzās citās zemēs, pieauguši cilvēki ir tiesīgi lemt par to kādā veidā un ar ko tie dibinās savas privātas un juridiskas attiecības. Tavs Dāvis nevienam tur nav vajadzīgs, piedod, bet negribēju aizskart Tavu patmīlību. Bērnu (un ne tikai) seksuāla izmantošana vai aizskaršana visās Eiropas zemēs ir krimināli bargi sodāma rīcība.  Taču šeit Latvijā laikam mongoļi-tatāru, kuriem izvarošana un savu izkārnījumu atstāšana ir sava veida pārākuma apliecinājums, pēcteči ir tiktāl ietekmējuši apziņu, ka ļaudis nespēj izprast to, ka bez anālas kopošanās ir iespējami vēl citi attiecību veidi, to lieliski varēja demonstrēja plakatiņi un krekliņi ar uzrakstiem Nopirde. Man liekas dziļi aizskaroši apspriest citu [pieaugušu] cilvēku savstarpēju seksuālo praksi vai tehniku... klāt gan nebiju, bet man šķiet, ka savos pasākumos draudzības dienu organizētaji par to runāja vismazāk un ar seksu kā tādu nodarbojās savās guļamistabās un savā intimitātē...

jlv

 

 

 

No: Janis LV <janislv2@yahoo.fr>
Datums: 2006.25.7 03:17

Ausma:

< Ja atskaita dažus mācītājus, tad visi lielie cīnītāji par seksuālo minoritāšu tiesībām ir tikai ārzemnieki, vairums ārzemju latvieši. Tas liek domāt, ka šo minoritāšu ārzemju latviešu vidū ir ārkārtīgi daudz. Pastāv gan arī otra iespēja - par šo propagandu tiek dāsni samaksāts un mūsu tautieši šajā gadījumā pilda tikai t.s "Trojas zirga" lomu.>

Ausma, ārzemnieki ir pieraduši pie leģitīmas vienlīdzīgas attieksmes, viņi apzinās, ka neviens nav tiesīgs viņus publiski nozākāt vai diskriminēt, atsakot darbu vai izsakot draudus, kas, cik varu vērot, ir ierasta parādība Latvijā. Savu tiesību apzināšanās [propaganda izklausās ar diezgan negatīvu nokrāsu] ir apsveicama, un es ceru, ka arī Latvijā vīrieši un sievietes aizvien vairāk sāks vērsties pret tādiem darba devējiem, kuri atļaujas aizskarošas piezīmes un darbības. Un vēl, ārzemnieki apzinās, ka personas, kas ir izteikušas draudus, aicinājumus uz vardarbību vai aizskārumus, par šādām darbībām tiek sauktas pie atbildības noteiktā kārtībā. Man no sirds žēl, ka dažam sveikotājam seksa partneris ir piekakājis gultu, palagus vajag izmazgāt un arī sekot tam, ko savā gultā laiž.

jlv

 

 

 

No: Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
Datums: 2006.25.7 08:42

Ausma:

< Ja atskaita dažus mācītājus, tad visi lielie cīnītāji par seksuālo minoritāšu tiesībām ir tikai ārzemnieki, vairums ārzemju latvieši...>

Aizdomas  apstiprinās  -  Tavs  apgalvojums  par  daudzajiem  homoseksuāļiem  ārzemju  latviešu  vidū  nav  balstīts  zināmos  faktos, bet  vienīgi  personīgā  uzskatā  par  dzīves  notikumiem.  Šajā  uzskatā, kad  cilvēki  palīdz  un  atbalsta  kādu  noteiktu  grupu, Tev  var  būt  tikai  divi  skaidrojumi. 

     1.  Vai  nu  viņu  vidū  daudz  tieši  tādi  paši  cilvēki  kā  aizstāvamajā  grupā,  vai
     2.  viņiem  par  to  aizstāvību  tiek  samaksāts.

   Nebūtu  gan  domājis  ka  arī  Tu esi  tik  izteikta  pagātnes  pieredzes  lieciniece.  (Patiesībā  neticu  vēl  tagad, jo  ļoti  labi  zinu  ka  arī  Latvijā, par  spīti  pagātnes  audzināšanai, ir  pašaizliedzīgi, izpalīdzīgi, līdzcilvēkus  atbalstoši  cilvēki.)

  Grūti  tikai  saprast  kā  vēl  tagad, kur  ārzemju  latvieši  pašaizliedzīgi  palīdzējuši  visdažādākos  veidos  Latvijas  cilvēkiem  atgriezties  cilvēcīgākā  pasaulē  kā  tas  bijis  jāpiedzīvo  pagātnē,  ka  vēl  šodien  nāk  šādi  apgalvojumi  no  visumā  vieda  cilvēka  kādu  mēs  Tevi  esam  iepazinuši...

    Rietumu  pasaulē  esam  mācīti, ka  cilvēks  vēl  vienmēr  ir  cilvēks  ar  visām  sevī  slēptajām  vienreizējām  vērtībām  pat  tad  ja  daba  jeb  dzīves  notikumi  viņu  ir apdalījuši.  Diez' vai  zināsi  ka  šejienes  skolās  bieži  zināmi  gadījumi  kad  klasēs  kopā  liek  mācīties  ar  dažiem  "citādiem"  (smagas  slimības,  iedzimtības  vai  citādi  cietušiem)  bērniem. Tā  tiekam  pieradināti  saprast  ka  visi  cilvēki  nav  un  nevar  būt  100%  vienādi  un  arī  citādajiem  ir  tādas  pašas  cilvēka  tiesības  kā  ikvienam  pilnvērtīgajam.

 Bez  tam  -  būsi  taču  lasījuse  ka  Anglijā  dzīvo  cilvēks - ģēnijs, kurš  spēja  sevi  attīstīt  un  tagad  cilvēcei  tik  daudz  dot  ar  savu  pārāko  inteliģenci, tikai  tādēļ,  ka  arī  viņš  tiek  uzskatīts  par  cilvēku  ar  tādām  pašām  tiesībām  kā  viņa  līdzcilvēki, kaut  gan  viņš  ir  vairākkārtīgs  fizisks  kroplis, šī  vārda  visbrutālākajā  nozīmē. Pēc  "melnās  sestdienas"  notikumiem  Rīgā var  spriest -  Latvijā  viņam  šīs  iespējas  nebūtu.

    Spēja  ieklausīties  un  izprast  līdzcilvēku  taču  esot  cilvēka  dievišķā  daļa, ne  tā?                                                                                      Ričs.

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.25.7 09:46

Es te lasu jūsu pārspriedumus un spriedumus, bet man tas viss disonē ar realitāti. Man bija tas prieks nebūt pagājušo nedēļas nogali Rīgā un es maz pievērsu uzmanību masu mēdijiem. Tagad ieskatoties faktos, es secinu sekojošo:

Divi īpašu vajadzību klubi sava starpā konfliktē, par pagajušā gada notikumiem, kad viens no īpašo vajadzību klubiem, piekakajā otra kluba dievnamu.

Arī šogad runa neiet par attieksmi pret pederastiem jebšu vīrmīļiem un sievmīlēm, bet gan par baznīcas sakrametiem - laulību, grēku utt! Sabiedrībai lielā mēra šie sakramenti ir vienaldzīgi tikpat lielā mēra cik pati baznīca.

Kamdēļ šī burtiski privātā "speciāļo interešu klubu" lietā ieņem tik lielu ievērību, ka pat nomāc Lemberga skandalu, es nemaz nerunāju par citām daudz būtiskākkām lietām - kaut vai Šengenas līguma pievienošanas naudas izsaimniekošanu?

Kauns visiem, kas piedalās šai cirkā - kas nespēj valdīt savas emocijas un klausīt savam prātam.ieņemt konstruktīvu nostāju, bet pēkšķ, kā jau paraduši, kad skatās savus meksikāņu seriālus. Kauns par tiem "brīvo profesiju parstāvjiem", kas sacer skribenītes, tā vietā lai atvērtu tautai acis uz patiešām problēmam - uz nabadzību, uz izmisumu, - vai Latvijā trūkst reālu problēmu???

Protams, aizdiķa ļaudīm, jau ar ērti, jo beidzot mēs varam spriest par vienu un to pašu, sīkās mušas massu mēdiju fokusēto zilonīti! Ja jūs gribāt kādu dupsēt, vai nodarboeties ar viendzimuma dzimumattiecībām, - Latvija ir īstā vieta, kur nevienam tas neinteresē! Tas ko mēs lasām mēdijos nav nekas cits "izdaiļots" analogs, kā kinologu plēšanās ar kaķu mīlētājiem, kurš dzīvnieks ir cilvēķam nozīmīgāks, bet neviens suns vai kaķis šai strīdā necietīs, jo mūsu jūtas pret viņiem jau nemainīsies.

Es ceru, ka nevienam nav jāskaidro, kam šīs zemiskās kaislības ir nepieciešamas (vai ja nav skaidrs, varam par to apsriesties!) un nākotnē atturēsieties no šādu provokāciju izmantošanas , savu zemāko džīnu apmierināsanai...

Ar cieņu ...

 

 

 

No: George Viksnins <viksning@georgetown.edu>
Datums: 2006.25.7 11:47

Sveiks sveikotāji!

Runājot par kaķu mīlētājiem un zemiskām kaislībām, lūdzu uzmaniet savus kajkus, ja tie gadījumā tiek Žagariņa kungam tuvumā... Sen atpakaļ universitātē bija garas un plašas debates par to, vai būtu derīgi atļaut homiski domātājiem savu klubu, ar universitātes budžeta atbalstu. Es ieminējos, ka man ir pilnīgi vienalga, ko citi dara labierīcībās aiz aizslēgtām durvīm vai arī savā guļamistabā -- lai bāž viens otram kur no gadās -- bet uzdot to kā atsevišķu nodarbību -- līdzīgi, teiksim, šaha klubam -- likās drusku par daudz. Kad es tā ieminējos pie bridza galda, viens Harvardā izglītots vecpuisis man gan aizrādītja -- "Nu ar to tas taču pietiek" (George, that's quite enough of that!). Kolēgas gardi nosmējās...

Juronkulis

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.25.7 13:19

Sveiki!

Profesors Dakteris Juronkuli$ta, paņēmis atpūtu no lielas N.Čomska zubrīšanas, mums sekojošo joku izstāstīja:

< Sen atpakaļ universitātē bija garas un plašas debates par to, vai būtu derīgi atļaut homiski domātājiem savu klubu, ar universitātes budžeta atbalstu.Es ieminējos, ka man ir pilnīgi vienalga, ko citi dara labierīcībās aiz aizslēgtām durvīm vai arī savā guļamistabā -- lai bāž viens otram kur no gadās -- bet uzdot to kā atsevišķu nodarbību -- līdzīgi, teiksim, šaha klubam -- likās drusku par daudz. Kad es tā ieminējos pie bridza galda, viens Harvardā izglītots vecpuisis man gan aizrādītja -- "Nu ar to tas taču pietiek" (George, that's quite enough of that!). Kolēgas gardi nosmējās...>

Atvainojos, bet es lāga nesaprotu par ko tie kungi tik gardi nosmējās...

Žagariņa Kungs

==ir tie kas "var, jo var" bez attaisnojuma.==
   /Aija Baltah Mahte/

 

Kas jauns Latvijā?