Re: Kronis!

 

No: Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
Datums: 2006.22.8 08:51

Nupat  Apollo  portālā  varam  lasīt :

<<Paskatoties atpakaļ, jāsaka — visas tās Saeimas deklarācijas par komunisma, totalitārisma, okupācijas un vēl visa kā nosodīšanu.... To var runāt par sistēmu kopumā, bet vai tas attiecas uz Krieviju, tas vēl ir jautājums. Kāpēc šodien Krievija jāapvaino visos grēkos? Krievijas Federācija un Latvijas PSR bija divi līdztiesīgi partneri tajā sistēmā. >>

(pasvītrojums  mans.  R. )

Galvenais: to sacijis Krievijas sūtnis Latvijā!  Intervijas virsraksts:

< Vārdu «okupācija» aizstāsim ar citu!>

Mans jautājums:  vai  par  atklātu  melu  paušanu  diplomāts  nav  izraidāms  no  Latvijas ?                             Ričs.               

 

 

               

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.22.8 08:59

Rič, vai Tu justos labi, ja amerikāņi Tevi visu laiku lamātu par okupantu?

To vajadzētu atstāt vēsturniekiem, bet pašiem dzīvot šodienā, respektējot cittautiešus un vienlaikus liekot viņiem respektēt mūsu valsti un valodu, tāpat kā jebkur citur - Vācijā, Francijā, Zviedrijā vai Dānijā.

Ausma

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.22.8 10:08

Ar to vēstnieks visticamāk gribēja atvērt acis Spurim un pārējiem vēstures daltoniķiem, ka Krievija bija pakļauta tādam pašam teroram, stulbumam, kā Latvijas PSR. Tas ka demogogi un tirāni dzīvoja Krievijā , viņiem dzīvi vieglāku nepadarīja.

Ar cieņu ...

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.22.8 10:34

uz ātro nevarēju atrast Riča minēto rakstu Apollo.  varbūt atsūtīsi adresi, ja nav novākts.

ir gan raksti par Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanu Jeļcinam par to, ka viņš aicināja bruņotiem spēkiem nevērsties pret civīlistiem, kā arī bija instrumentāls Latvijas atbrīvošanā, komūnismu gāšanā. (piebildēs minētais par viņa dzeršanu, vai attiecību pret čečeniem nav šinī gadījumā būtisks.)

par Riča teikto, ir milzīga starpība par okupāciju ij okupantiem. okupācija bija, to neatzīst būtu vēstures melošana, veltīga iztapšana, kā arī Latvijas valsts tiesības pamata atteikšana. Padomju Latvija nebija līdzvērtīgs partneris Padomju Krievijai kurjai bija noteikšana visās jomās, pat valodas jautājumā savā Impērijā.

krievu tauta cieta briesmīgi, kā arī vislielākie pretinieki ļaunai iekārtai bija krievi, bet tas neizstrīpo lielkrievu šovinismu vai imperialismu.

lamāt kādu par okupantu ir vienkārši stulbi, apvainojoši.  pahsiem latviešiem vajadzētu apsaukt latvieti kas apvaino kādu par okupantu tā kurinot naidu.  latviešiem jābūt korektiem ar visiem bet draudzīgi ar tiem citas tautības kas ir pretīm nākoši.

manuprāt Kalužnijs ir tik bieži tīši apvainojis Latviju, ka viņa turēšanu Latvijā ir Krievijas spļāviens latviešu tautai sejā.

aija

 

 

 

No: OWL102@aol.com <OWL102@aol.com>
Datums: 2006.22.8 10:57

Vai "kolonists" būtu Aijai vairāk pieņemams? Nedomāju, ka naids ir vairs kurinams, bet stāvoklis gan jāieņem  kontaktā ar utainajiem. Līdzīgi žīdiem ar ugunskrustu, kas laikam ar likumu ir Latvijā aizliegts?

Gunars

 

 

 

No: Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
Datums: 2006.22.8 10:57

Minētā  raksta  adrese:    

http://apollo.lv/portal/news/72/articles/80924

      Ričs.

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.22.8 12:15

Gunars: < Vai "kolonists" būtu Aijai vairāk pieņemams? Nedomāju. ka naids ir vairs kurinams, bet stāvoklis gan jāieņem kontaktā ar utainajiem. Līdzīgi žīdiem ar ugunskrustu, kas laikam ar likumu ir Latvijā aizliegts?>

dusmās droši vien esmu pati kādreiz kaut vai sevī lamājusies par okupantiem vai kolonistiem, kā arī esmu saņēmusi visdažādīgākās lamas no citiem (visvairāk tapēc, ka esmu sievieškārtas) kad viņi ir dusmīgi.  nedomāju jāpieņem arčaiskika, joprojām vēl ļoti izplatīta vidus austrumos ij cittur, nulles tolerances mentalitāti.

manuprāt jāizšķiro nopietns drauds no cilvēka vājības.  dusmās vairums cilvēku ir izteikušies arī pret vistuvākiem cilvēkiem tā, ka vēlāk nožēlo.  man nav naids pret nekādu kopienu, kā arī stiprā veidā noraidu kolektīvu vainu.  katra paaudze ir atbildīga par savu uzvedību, darbu, nevis citu.  lai gan saprotu, ka dziļa disfunkcionalitāte var prasīt vairākas paaudzes lai atrisinātu, nepieņemu kā ētiku, ka būtu nezcik paaudzes vainojamas vai vainīgas.

manuprāt nav taisnīgi, ka Holokosta dēļ aizliedz visā pasaulē lietot zīmes kurjas ir tūkstošiem gadus vecas, daudz senākas nekā Holokosts - starp amērikas indiāņiem, tibetiešiem, senām kriestiešu sektēm utt.

tas manuprāt ir ļaut Hitleram nozagt ij fiksēt vienā ļaunā nozīmē zīmi kurjai bijušas daudzas visumā pozitīvas nozīmes.  tas ir neievērot zīmju mainīgo būtību.  viena zīme var nozīmēt dažādas lietas mainoties telpai vai laikam.  ja atceros pareizi, reiz iemetu Sveikā kur ugunskrusts bija atrasts arī starp seniem ebrejiem.  vispār tas ir ļoti sens daudzu ticību sens simbols.

lasīju, ka latvieši nedrīkstēs lietot ugunskrusta zīmi cimdos ko pasniegs NATO dalībniekiem.  diplomātiski - ar racionalitāti, jo pretējā gadījumā būs brēka, sabojās visu citu.  bet taisnīgi tomēr nav.

latviešiem pašiem jāsaprot savi dziļākie ētikas principi, nevis verdziski jāpieņem tādi kas izveidojušies citos apstākļos, citā laikā, citā telpā, ja tas nesaskan ar paša pieredzēm.

aija

 

 

 

No: Ugis Berzins (Tele2) <ugis.berzins@tele2.se>
Datums: 2006.22.8 12:44

Ausma: < Rič, vai Tu justos labi, ja amerikāņi Tevi visu laiku lamātu par okupantu? To vajadzētu atstāt vēsturniekiem, bet pašiem dzīvot šodienā, respektējot cittautiešus un vienlaikus liekot viņiem respektēt mūsu valsti un valodu, tāpat kā jebkur citur - Vācijā, Francijā, Zviedrijā vai Dānijā.>

ir jau sakāmvārds, ka cilvēka atmiņa ir īsa!

Tu aizmirsti vienu svarīgu lietu, kā piemērus minot: " ....Vācijā, Francijā, Zviedrijā vai Dānijā..." Nevienā no minētām, nedz arī citās zemēs,kur  valsts pēc brīvības atjaunošans ar lielāko prieku atļāva palikt pensionētiem okupācijas armijas piederīgiem, sveštautiešiem kas atnāca uz Latviju kā "iekarotāji" ar daudzām privilēģijām! Pirms kara Latvija Eiropā bija tā valsts kurā visvairāk tika darīts minotitāšu labā .......!!!!!

Mes latviesi esam viena fantastiska tauta

Ugis G. Berzins

PS tāpat kā par Savienību, tāpat arī par Impērijas noziegumiem pret vācu tautu un Vācijas valsti neviens nerunā ...... Kamēr nebūs dokumentētas un kā vēsturiski pareizi atzīti "uzvarētāju" darbi un nedarbi, vēstures grāmatas būs nepilnīgas - ar citu vārdu viltojumi jo apzināti noklusē zināmus faktus ....

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.22.8 13:35

<...valsts pēc brīvības atjaunošans ar lielāko prieku atļāva palikt pensionētiem okupācijas armijas piederīgiem...>

Kam bija tas prieks? Tev? Nevienā no Tevis pieminētajām valstīm nav bijusi tik sarežģīta situācija. Kā būtu, ja Latvija tieptos kā āzītis uz tiltiņa un karaspēks te paliktu vēl ilgāk? Kādas ir tās daudzās privilēģijas? Es zinu tikai vienu - saņemt pensiju no Krievijas. Viņi to tērē Latvijā un vismaz no tās PVN tiek valsts budžetam. Nekādus valsts apvērsumus vai terora aktus viņi pa šiem gadiem nav izdarījuši. Tas, ka krieviņiem grūtāka galva iemācīties latviski nekā libāniešiem vai somāliešiem - gan skaidrs. :-)

Ausma

 

 

 

No: Uldis Matiss <uldis.matiss@rogers.com>
Datums: 2006.22.8 19:55

Ausma, nu labi, ka Tev ar Kalužniju ir viens viedoklis. Kronis, tiešām kronis!

Kalužnijam teikt, ka "Krievijas Federācija  un Latvijas PSR bija divi līdztiesīgi partneri tajā sistēmā" ir tīrie meli.

Vai tad nav pietiekoši daudz vēsturnieku sprieduši, ka Baltijas valstis ir bijušas okupētas?

Un kāpēc vajadzētu būt vēsturniekam, lai par to izdarītu spriedumu? Ir vēl pietiekoši daudz latviešu, igauņu un lietuviešu, kuri paši piedzīvoja šo okupāciju, arī es. Tiem, kurus aizsūtīja uz Sibiriju nevajag vēsturnieku palīdzību, lai teiktu, ka bija okupācija.

Uldis Matīss

 

 

 

No: Ugis Berzins <ugis.berzins@tele2.se>
Datums: 2006.22.8 22:11

Ausma:

< Kam bija tas prieks? Tev? Nevienā no Tevis pieminētajām valstīm nav bijusi tik sarežģīta situācija... Kā būtu, ja Latvija tieptos kā āzītis uz tiltiņa un karaspēks te paliktu vēl ilgāk?>

Kā jau teicu, pašu izvēle - igauņi, lietuviesi, pili, čehi, ungari utt "tika vaļā"! Latviesi "laikam jutās drosāki -ja okupācijas varas "atliekas" paliek valstī ....

< Kādas ir tās daudzās privilēģijas?>

Pats to gan neesmu uz savas ādas piedzīvojis, bet man ir stāstīts un esmu par to lasījis (nav dokumentētu pierādījumu pie rokas), ka jaunienākušiem sveštautiešem esot bijusi priekšroka uz dzīvokļiem, darbavietu utt. !?

< Es zinu tikai vienu - saņemt pensiju no Krievijas.>

Pensijas no Krievijas saņem arī latvieši (pat Saeima ievēlēti!) Fantastiski - bet saprotami ka tie "par Latvijas okupaciju" neko nav dzirdējuši ..... ;-)

< Viņi to tērē Latvijā un vismaz no tās PVN tiek valsts budžetam.>

"ArīTu Brut" ..... Ausma, Gundars [Ķeniņš Kings] atkārtoto reizi apstiprinājis, ka ir labs pasniedzējs .... Arī Tev pelņa svarīgāka par tautu un valsti .... !!??????

< Nekādus valsts apvērsumus vai terora aktus viņi pa šiem gadiem nav izdarījuši. Tas, ka krieviņiem grūtāka galva iemācīties latviski nekā libāniešiem vai somāliešiem - gan skaidrs. :-)>

Par tām grūtām vai vieglām galvām grūti izteikties, jo man nav pieejama statistika .... Rietumos vismaz mēdz teikt, ka smadzenes  (kas ir smagākas par vieglo gaisu) satur vairāk ..... ;-)

Ugis, cerībā ka lietus mākoņi ies citu ceļu - dazi āra darbi vēl jāpaveiz, pirms došanās uz Latviju ... :-)

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.8 01:14

Uldis: < Ausma, nu labi, ka Tev ar Kalužniju ir viens viedoklis. Kronis, tiešām kronis!>

Uldi Matīs, par to, ka Latvija bija beztiesīga psrs laikos, es zinu labāk par Tevi. Taču visu tautu lamāt par okupantiem var tikai tie, kas labi nogruntējušies mītnes zemēs un kuriem par dzīvi Latvijā nav nekādas atbildības.

Ausma

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.8 01:39

Ugjis: < jaunienākušiem sveštautiešem esot bijusi priekšroka uz dzīvokļiem, darbavietu utt. !?>

Tavai zināšanai, tās privilēģijas bija psrs laikos, ne tagad, pēc Latvijas atbrīvošanās darbu zaudēja vienlīdz visi. Un kāpēc cilvēki nevar saņemt pensiju, ko nopelnījuši? Protams, Rīgā bijušie iebraucēji ir nesalīdzināmi labākā stāvoklī nekā vietējie, jo viņiem ir dzīvokļi, bet aborigēniem pēc psrs politikas - nav.

Taču tāpēc nav jālamājas un jāceļ naids, bet gan "patriotiskajām" partijām vajag paredzēt pabalstus ne tikai tiem, kas dodas no Rīgas prom, ja nespēj maksāt dārgos nodokļus, bet arī tiem, kas dodas uz Rīgu strādāt, ja provincē nav darba. Lai nav jādodas projām uz Īriju vai citām Eiropas valstīm. Faktiski Rīgas pašvaldībai tas būtu pat izdevīgāk, jo tagad daudzi dzīvo un strādā galvaspilsētā, bet viņu nodokļus saņem provincē, kur viņi deklarējušies.

Ausma

 

 

 

No: Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
Datums: 2006.23.8 07:49

Ausma  rakstija:

< Uldi Matīs, par to, ka Latvija bija beztiesīga psrs laikos, es zinu labāk par Tevi. Taču visu tautu lamāt par okupantiem var tikai tie, kas labi nogruntējušies mītnes zemēs un kuriem par dzīvi Latvijā nav nekādas atbildības.>

Nesaprotu  iemeslus, vien  redzu  notiekošo:  saprašanās  grūtības  rada  nevēlēšanās  jeb  nespēja  sadzirdēt  (pareizāk  -  salasīt)  kas  ticis  sacīts, un  kas  ar  sacīto  domāts.  Tiek  akli  pieņemta kāda  nepareizība  un  tad  tā  apkarota, itkā  sarunu  partnera  sacīta.

   Savā  pirmajā  vēstulē  zem  nosaukuma  "Kronis",  citēju  Krievijas  diplomāta  apgalvojumu:   << Krievijas Federācija un Latvijas PSR bija divi līdztiesīgi partneri tajā sistēmā. >>     Pēc  tam  jautaju  vai  diplomāts  nav  jāizraida  no  valsts  par  klaju  melu  paušanu. Nav  ne  mazākās  jausmas  kur  Ausma  varēja  atrast  iemeslu   rakstītajam:   "Taču  visu  tautu  lamāt  par  okupantiem  var  tikai  tie, kas  labi  nogruntējušies  mītnes  zemēs."?

   Ja  kāds  spētu  izskaitļot  procentos  cilvēkus  kuri  uzņemas  atbildību  par Latviju, un  kuri  to  nicinoši  apsaukā,  man  ir  pārliecība  ka  starp  ārlatviešiem  tādu  būtu  iespaidīgi  mazāk...

   No  savas  puses  ieteiktu  meklēt  un  uzsvērt  vairāk  to   kas mūs  kā  latviešus  saista  kopā  un  padara  par  vērtību  tautu  saimē, kā   censties  atrast  iemeslus  citus  noniecināt  tikai  tādēļ,  ka  tiem  bijis  citāds  liktenis.

                                                                                                             Ričs.

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.23.8 08:49

Ausma: < Taču visu tautu lamāt par okupantiem var tikai ...>

par kādu "visu tautu" ir runa? okupants bija Padomju Krievija ar savu karjaspēku kam bija jāizvācās. tam nekādas cilvēcīgas tiesības nebija citu tautu zemēs, tas bija iekarotājs, okupants.

piekrišana ļaut palikt penzionētiem no karjaspēka ar ģimenēm bija pragmātiska vai pat cilvēcīga piekāpšanās. kolonisti (patīk vai nē - faktuāls apzīmējums) bija tie kas ienāca Padomju Krievijas valdīšanas laikā kad pašai tautai nebija izvēles par imigrācijas/emigrācijas politiku.  šāda izvēle ir pamattiesība kurju lauza.

protams nekas labs netiek panākts, ja izlamā kādu par kolonistu, ja viņš centies integrēties.  nav arī nekas pretīm cilvēkam viņa tautības dēļ.  tas kas cenšas integrēties, kas patiešām vēlās labvēlīgī dalīt savu nākotni ar latviešu tautu, arī jāpieņem kā savējais kas var bagātināt ar savu pieredzi.

bet tie kas mēģina izveidot "Mazās Krievijas" uz mazu valstu ar apdraudētu pamattautu rēķina ir kolonisti kas turpina veicināt lielkrievu imperiālismu, šovinismu, joprojām okupanti.

Kaļužnija politika nav nekas cits kā krasā veidā piespiest latviešiem pieņemt melīgu imperiālu vēstures versiju izmaiņā par solītiem īslaiku labumiem kurjiem pat, ja būtu kautkāda vērtība, nav

ar garantiju.  cik uzticama līdz šim bijusi lielvalsts?  cik līgumus lauza pēc vajadzības Padomju iekārta?

labas attiecības izveidojās, izveidojoties uzticībai.  uzticība neizveidojās no draudiem, meliem, apvainojumiem, asimētriskās varas pastrīpošanas.

aija

 

 

 

No: Uldis Matiss <uldis.matiss@rogers.com>
Datums: 2006.23.8 09:12

Ausma, vai Tu izlasīji manu iepriekšējo vēstuli pirms Tu rakstīji atbildi?

Lūdzu izlasi to vēlreiz un dari to atkārtoti, kamēr saproti.

Es savā vēstulē nelamāju nevienu tautu, es nevienu nelamāju. Man vispār ar lamāšanos nav pieredzes. an žel, ka gandrīz katrs mēģinājums izmainīt ar Tevi domas, izraisa Tavu naidu pret latviešiem, kuri dzīvo ārzemēs.

Uldis Matīss

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.8 10:00

Uldi, bet kā tad skan šis?

< Ausma, nu labi, ka Tev ar Kalužniju ir viens viedoklis. Kronis, tiešām kronis!>

Kur esmu teikusi, ka man ar Kalužniju viens viedoklis? Es tiešām okupāciju izjutu uz savas ādas, nevis Tu. Un es dzīvoju Latvijā kopā ar šiem cilvēkiem, nevis Tu. Un man kā šeit dzīvojošajai pamattautas daļai ir jābūt atbildīgai, kā sadzīvojam ar kaimiņiem. Jūs tur aiz okeāna varat runāt kā gribat, jūs nekādas sekas no kļūdām neizjutīsit. Protams, esat tādi paši latvieši kā mēs šeit, taču dzīvojam katrs citā valstī, tāpēc atbildam vispirms par savu valsti.

Ja runāju jums pretim, vai tad tas uzreiz jāuztver kā ļaunums pret ārlatviešiem? Tad jau man jāsāk apvainoties un uzskatīt, ka ienīstat iekšlatviešus, ja vienmēr uzsverat to padomisko domāhanu un savu pārākumu.

Cilvēki gan te, gan pie jums ir dažādi. Man ir ārlatvietis vīrs, un mums nav ne mazāko domstarpību šajos jautājumos. Jo viņš uz mums neskatās no augšas, bet cenšas izprast. Kādreiz man nākas piekrist viņam, citreiz viņš piekrīt man. Un tas notiek objektīvi izrunājoties, nevis vienam otru apvainojot.

Ausma

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.23.8 10:27

Ausma: < Un es dzīvoju Latvijā kopā ar šiem cilvēkiem, nevis Tu. Un man kā šeit dzīvojošajai pamattautas daļai ir jābūt atbildīgai, kā sadzīvojam ar kaimiņiem. Jūs tur aiz okeāna varat runāt kā gribat, jūs nekādas sekas no kļūdām neizjutīsit.>

tavi uzskati nav visiem iekšletiņiem, kautvai par šo to IK ir izteicies pretēji. varbūtība viņam būs ilgāk jādzīvo ar savu uzskatu sekām, jo šķiet jaunāks.

nepareizi, ka ārletiņiem nav itnekādas sekas, ja kļūdās.  sekas arvienu ir par to kas ir pašam vissvarīgākais.  vispār tas nav attaisnojums neievērot to teikto, īpaši, jo šķiet liela sakritība dažādos uzskatos.

loģika ir daļēji neatkarīga no dzīves vietas, ja izvērtē tos pašus faktorus. reizēm pareizāk (vērtējot pēc darbības vai uzskatu sekām) izsaka no mežmales vērojot, reizēm paša meža vidū.

aija

 

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.23.8 12:31

Sveiki!

Ausmas Tante:  <<Un man kā šeit dzīvojošajai pamattautas daļai ir jābūt atbildīgai, kā sadzīvojam ar kaimiņiem.>>

Aija Baltah Mahte: < loģika ir daļēji neatkarīga no dzīves vietas, ja izvērtē tos pašus faktorus.  reizēm pareizāk (vērtējot pēc darbības vai uzskatu sekām) izsaka no mežmales vērojot, reizēm paša meža vidū.>

Abām taisnība! Abām zelts! Tāpēc lūdzu katru vienu no jums tagad uzrakstīt vienu vienīgu īsu, sakarīgu vēstulīti kādam savam tuvam, totalitārisma miegu neizgulējušam līdztautietim, par nepieciešamību kādam citam tādam pašam paskaidrot par demokrātijas pamatojumu pilsoņu pašu nosargātā, valsts Satversmei atbilstošā likumībā. Nevis, kā smejas Gultā Kakātājs, lai nospiedošā vairuma aizspriedumam pret tautas svešķermeņiem būtu vienīgā teikšana, bet lai tautas deputāti būtu spiesti atbildēt tieši saviem paša reģiona vēlētājiem personīgi.

Žagariņa Kungs

==Pag, pag, Tambovas vilks Tev līdzpilsonis :)  Beidz mani apvainot, iesūdzēšu tiesā par cilvēktiesību aizskārumu - man pederasti nav pat sugas brāļi, kur nu vēl līdzpilsoņi.==
   /Gultā Kakātājs/

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.8 13:50

Uldis Matiss raksta:

< Kalužnijam teikt, ka "Krievijas Federācija  un Latvijas PSR bija divi līdztiesīgi partneri tajā sistēmā" ir tīrie meli. Vai tad nav pietiekoši daudz vēsturnieku sprieduši, ka Baltijas valstis ir bijušas okupētas? Un kāpēc vajadzētu būt vēsturniekam, lai par to izdarītu spriedumu? Ir vēl pietiekoši daudz latviešu, igauņu un lietuviešu, kuri paši piedzīvoja šo okupāciju, arī es. Tiem, kurus aizsūtīja uz Sibiriju nevajag vēsturnieku palīdzību, lai teiktu, ka bija okupācija.>

Šeit mazliet neiet polēmika par okupāciju, bet vairāk par to kas okupēja. Mūs nepkupēja nacionāla krievija vai pat formāli Krievijas federacija, jo krievija pati tai laikā raustījas terora važās. Proti, Krievija un Latvija dzīvoja ar vienu likteni. Un juridiski jau tas visiem ir skaidrs, ka noziedzīgi nav krievi, bet staļinisti. Vienkārši "virtuves" līmenī to visu novienkāršo un šis virtuves līmenis atgriežas publiskājā telpā, kā ačgarnība, kad pie vainas nonāk krievija un krievi, kuri patiesībā arī ir upuri.

Ar cieņu ...

 

 

 

No: OWL102@aol.com <OWL102@aol.com>
Datums: 2006.23.8 15:49

tas.pats@sveiks.lv writes:

< Un juridiski jau tas visiem ir skaidrs, ka noziedzīgi nav krievi, bet staļinisti>

Vai tie būtu gruzīni par kuru darbiem mēs apsūdzam nabaga krieviņus? Tam pašam dēetu noskaidrot kas ir juridisks un kas ir propaganda. Liekas vinam vēl daudz kas būtu skaidrojams, bet trūkst pamatzināšanas uz kā izskaidrošanu krāmēt. 

Gunars

 

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.8 15:56

Arī latvieši bija staļinisti, komunistu pakalpiņi - turklāt nemaz ne tik maigi! Vai tu esi gatavs atvainoties par latviešu staļinistu

nodarītajiem noziegumiem??

Ar cieņu ...

 

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.23.8 15:59

Gunar, vai nepietiek jau ar to, ka pats okupācijas fakts atzīts? Uz tā varētu krāmēt nākotnes attiecības.

Ausma

 

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.23.8 16:27

Ausma: < Gunar, vai nepietiek jau ar to, ka pats okupācijas fakts atziits? Uz tā varētu krāmēt nākotnes attiecības.>

Errr, Ausma, atzīts kur???

http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=15323553

Lai Jums adekvaata diena :)

Uldis

The tax advisor had just read the story of Cinderella to his four-year-old daughter for the first time. The little girl was fascinated by the story, especially the part  where the pumpkin turns into a golden coach.  

Suddenly she piped up, "Daddy, when the pumpkin turned into a golden coach, would that be classed as income or a long-term capital gain?"

 

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.23.8 17:13

Greetings!

Gultaa Kakaataajs flashed his fairy tail:

< "Daddy, when the pumpkin turned  into a golden coach, would that be classed as income or  a long-term capital gain?">

It could be classed as Profesora Daktera Gundara invisible hand of the free market in action. Or it could be classed as Britney Spears crossing the line of public decency:

   I used to be a girlfriend
   and I know I did it well
   Oh yes you know its true
   You'd call me cinderella
   All you had to do was yell
   And I'd be there for you

George W. Twigg

==manuprāt etnogrāfiskā pieeja atsver varonīgo teoriju cepšanu sabiedriskās zinātnēs.==
  /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.23.8 18:20

At 00:13 2006.08.24.˙, you wrote:

<<Greetings!
Gultaa Kakaataajs flashed his fairy tail:
<snip>
George W. Twigg
>>

Nu re, cilvēx ir izārstējies vienas vismaz no vienas "idea fix". Iedod maniakam kaut ko citu leprozitārās rezervuācijas, tpfu, reģiognitīvās reprezervuācijas vietā (sorry, sajuka), un iepriekšejās mānijas kā ar roku noņem :)

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

Only cultured people like learning; ignoramuses prefer to teach.
--Edouard Le Berquier--

 

Kas jauns Latvijā?