Temats: ekonomista Ulda Oša uzskati

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.19.11 10:39

vai Sveika ekonomiem vai citiem nebūtu piebilde pie Ulda Oša "Ekonomists: Latvijas ekonomisks un socils attstbas modelis nav ilgstoi dzvotspējīgs" raksta?  Oša ieteikumi ir reformēt uzskatot par galveniem virzītājspēkiem reģionālo attīstību, kā arī virzīšana uz ilgtermiņu mērķu sasniegšanu, to starpā izglītību.  Delfu piezīmes nav kritiskas, vairums izsaka savu nepatiku par profesora uzstāšanos bet pašiem analītisku vai praktisku ieteikumu nav.

arī jautājums speciālistiem:  kā panāk ilgtermiņa kopīgus valsts līmenī mērķus paļaujojoties tikai uz brīvā tirgus pašplūsmes? ja katrs indivīds vai korporācija iegulda kur tam peļņas ziņā visizdevīgāk, tad kāda ir motivācija uz ilgtermiņa kopīga labuma no kurja ieguldītājs nesaņems tūlītēju, tiešu peļņu, ņemot vērā, ka vairumam tikai labsajūta nav pietiekoša peļņa.

aija

 

 

No: <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.19.11 11:37

Par reģionālo attīstību pilnīgi piekrītu. Rīga jau uzpūtusies kā burbulis un, lai uzpūstu vēl lielāku, naski ved iekšā svešu darbaspēku. Es Oša vietā ietu vēl tālāk - ierosinātu pārcelt galvaspilsētu uz Madonu ar visiem ministriem un Saeimas deputātiem, tāpat augstskolas, kas nav saistītas ar rūpniecību. Un visas jaunceltnes no Rīgas - arī uz Madonu vai vismaz Pļaviņām, tas ir pats Latvijas vidus. Lai tad Rīga klūst par otru Honkongu, bet Latvija lai turpina attīstīties tur, kur viņai jāatttīstās.

Ausma

 

 

 

No: George J Viksnins <viksning@georgetown.edu>
Datums: 2006.19.11 11:33

Sveiki Aija!

Tā kā Uldis ir reiz pie manis mācijies, es labprāt apskatīšu. Vai vari piespēlēt vēri, lūdzu?

Starp citu, man "ekonoms" nozīmē kādas organizācijas šefpavārs vai "major domo," bet tos, ko kādreiz sauca par tautsaimniekiem, tagad dēvē par "ekonomistiem."

Ar sveicienu, Juronkulis

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.19.11 12:30

delfi nav pats referāts, bet ir atstāsts:

<http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=16112269>

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Ekonomists: Latvijas ekonomiskās un sociālās attīstības modelis nav ilgstoši dzīvotspējīgs

LETA

19. novembris 2006 16:02

Uldis Osis

Pašreizējais Latvijas ekonomiskās un sociālās attīstības modelis nav ilgstoši dzīvotspējīgs un neatbilst Nacionālā attīstības plāna filozofijai un nostādnēm, uzskata ekonomikas speciālists, profesors Uldis Osis.

"Ekonomistu apvienība 2010" informēja, ka profesors, uzstājoties ar lekciju par ekonomikas attīstību un tendencēm laikā no 2001.gada līdz 2005.gadam un sniedzot inflācijas, darbaspēka emigrācijas un citu problēmu analīzi, minēja, ka Latvijas ekonomiskā attīstība ir ekstensīva un balstīta uz tradicionālām nozarēm.

"Tradicionālās nozares nodrošina mērenu ekonomikas stabilitāti, bet tālākās izaugsmes iespējas ir ierobežotas," sacīja Osis.

Lekcijas laikā, kas notika "Spīdolas gada balvas" pasniegšanas ceremonijā, Osis minēja vairākus ieteikumus jaunajai valdībai un Saeimai. Profesors uzskata, ka valdības politikas fokusu no īstermiņa un vidējā termiņa risinājumiem būtu nepieciešams virzīt uz ilgtermiņa mērķu sasniegšanu, atbilstoši Latvijas izaugsmes modelim un Nacionālās attīstības plānam.

Ekonomista skatījumā, būtu jāveic arī radikāla izglītības un zinātnes sfēras reforma, veicinot tirgus attiecību un konkurences mehānismu ieviešanu, izglītības iestāžu konsolidāciju, šajā jomā būtiski palielinot investīcijas.

Viņaprāt, jāizstrādā radikāla administratīvi teritoriālā reforma, kas jāīsteno, pieņemot pašreizējos plānošanas reģionus par reģionālās attīstības galvenajiem virzītājspēkiem. Turklāt jāapvieno uzņēmējdarbības valsts atbalsta sistēmas, pauda ekonomikas speciālists.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

aija

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.19.11 13:39

Sveiki!

Profesors Dakteris Juronkuli$ta, paņēmis atpūtu no N. Čomska zubrīšanas, pauda ieinteresētību Aija Baltahs Mahtes piespēlētā ziņojumā:

< Tā kā Uldis ir reiz pie manis mācijies, es labprāt apskatīšu. Vai vari piespēlēt vēri, lūdzu?>

Uldis Osis, būdams Profesora Daktera Juronkuli$ta māceklis, rūgtās realitātes spiests ir konstatējis, ka 15 gadus pēc šoka terapijas vēl arvien ir tādas problēmas valsts saimniecībā kā inflācija ij darba spēka emigrācija ko nespēj atsvērt ne ES dotācijas ne darba spēka imports, ij nu pauž atzinumu, ka tagad ir pienācis īstais laiks "pieņemt pašreizējos plānošanas reģionus par reģionālās attīstības galvenajiem virzītājspēkiem" ij "konsolidēt uzņēmejdarbības valsts atbalsta sistēmas".

No savas puses es tikai piemetināšu, ka visi Profesora Daktera Juronkuli$tas mācekļi Latvijā nepanāks neko vairāk par apjomīgu purva garainīšu savairošanos iekams ne Aija Baltah Mahte ne Profesors Dakteris Juronkuli$ta pats nebūs uzrakstījis vienu vienīgu īsu, sakarīgu vēstulīti lai mudinātu savus totalitārisma samaitātos līdztautiešus saprast tādu lietu kā reprezentatīvās demokrātijas pamatojumu LR Valsts Satversmē noteiktajā reģionālās reprezentācijas principā ij nepieciešamību to nostiprināt LR Vēlēšanu Likumā ierakstot noteikumu, ka ātsevisķu reģionu tautas deputātu kandidātu vēlēšanu sarakstos drīkst kandidēt tikai atsevišķi deputātu kandidāti, ar vārdu sakot, katrs kandidāts tikai vienā ij vienīgā reģionā.

Žagariņa Kungs

==latviešiem atkal uzvelts nopietns uzdevums.==
   /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

 

No: Maris Janis Vasilevskis <mahris@myself.com>
Datums: 2006.19.11 13:55

George J Viksnins wrote:

< Starp citu, man "ekonoms" nozīmē kādas organizācijas šefpavārs vai "major domo," bet tos, ko kādreiz sauca par tautsaimniekiem, tagad dēvē par "ekonomistiem.">

- Tēti, kas bija Markss?
- Ekonomists.
- Tāpat kā Klāras tante?
- Nu nē, Klāras tante ir vecākā ekonomiste.

Mahris

 

 

 

No: ilmars <ia@ibna.lv>
Datums: 2006.19.11 14:01
George J Viksnins wrote:

< Tā kā Uldis ir reiz pie manis mācijies, es labprāt apskatīšu.>

Domājams -ārkārtīgi nesekmīgs skolnieks.

Ilmārs

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.19.11 14:39

Citēju Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>:

< No savas puses es tikai piemetināšu, ka visi Profesora Daktera Juronkuli$tas mācekļi Latvijā nepanāks neko vairāk par apjomīgu purva garainīšu savairošanos iekams ne Aija Baltah Mahte ne Profesors Dakteris Juronkuli$ta pats nebūs uzrakstījis vienu vienīgu īsu, sakarīgu vēstulīti lai mudinātu savus totalitārisma samaitātos līdztautiešus saprast tādu lietu kā reprezentatīvās demokrātijas pamatojumu LR Valsts Satversmē noteiktajā reģionālās reprezentācijas principā ij nepieciešamību to nostiprināt LR Vēlēšanu Likumā ierakstot noteikumu, ka atsevisķu reģionu tautas deputātu kandidātu vēlēšanu sarakstos drīkst kandidēt tikai atsevišķi deputātu kandidāti, ar vārdu sakot, katrs kandidāts tikai vienā ij vienīgā reģionā.>

Nē, labāk tad uzreiz dibināt LATVIJAS SAVIENOTĀS VALSTIS ar kādiem 5-7 štatiem, mazāk vai vairāk jau nebūtu ekonomiski izdevīgi. Aiviekste tad atrastos Vidusdaugavas štatā. :-)

Ausma

 

 

 

No: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
Datums: 2006.19.11 14:59

ilmars:

< Domājams -ārkārtīgi nesekmīgs skolnieks.>

Es gan tā nedomāju, jo nejau aiz garalaika viņam nākas atdzīt paša veidotās ekonomiskas sistēmas bankrotu. Latvijai nav resursu Ķīnas tipa tautsaimniecībai, bet taisni tāda mums te veidojas.

Ar cieņu ...

 

 

 

No: Uldis Liepkalns <uldis@parks.lv>
Datums: 2006.19.11 15:57

Ilmārs:

< Domājams -ārkārtīgi nesekmīgs skolnieks.>

Skatoties, kādā līmenī, ja domāts privātā, tad viņš, laikam, bija labi visu to apguvis jau 90'to sākumā (Disclaimer- tas gan jāuztver kā hearsay- jo konkrēto uzņēmēju tagad nezināšu, kur atrast un tiesā nevarēšu liecināt vai atbildēt), bet viņš man stāstīja, ka ar G-24 kredītu viņam nēsot bjis problēmu - 15% (laikam $ 50 000) kukulis Osim un Oša paraksts rokā gan.

Lai Jums adekvāta diena :)
Uldis

 

 

 

No: Gundar King <kingga@plu.edu>
Datums: 2006.19.11 16:45

Ausma: < Es Oša vietā ietu vēl tālāk - ierosinātu pārcelt galvaspilsētu uz Madonu ar visiem ministriem un Saeimas deputātiem, tāpat augstskolas, kas nav saistītas ar rūpniecību. Un visas jaunceltnes no Rīgas - arī uz Madonu vai vismaz Pļaviņām, tas ir pats Latvijas vidus. Lai tad Rīga klūst par otru Honkongu, bet Latvija lai turpina attīstīties tur, kur viņai jāatttīstās.>

Ausma!

Iznak, ka ES un Latvijas valsts subside Rigas izaugsmi.  Tiesam ir iestades, ko var parcelt citur.   Piemra pec, Igaunija izglitibas iestades koncentre Terbata.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.20.11 09:58

nu re, tautsaimnieks profesors Gundars atbalsta vienkāršu lauku ļaužu interešu balss pārstāvi Sveikā Ausmas priekšlikumu, netikai iedzīvināt laukus ar jaunu nozīmi bet arī pacelt akadēmiju neatkarīgākā lomā tuvāku arī īstiem darba cilvēkiem, ne tikai izredzētiem.

kā arī ar ilgstošu [informācijas/ zināšanas] vērtību aiz īslaicīgām atsevišķo konkurējošo ekonomisko iestāžu vai indivīdu interesēm!:)))

cerams šis viedoklis nokļūst kur tas vajadzīgs!

aija

 

 

 

No: Gundar King <kingga@plu.edu>
Datums: 2006.20.11 12:56

Aija, es atbalstu valsts iestazu patvietosanu uz mazakam pilsetam (ne jau tiesi uz laukiem) vairaku iemeslu del.

   1.  Riga ir parpildita, un izmaksas arvien dargak ar jauniem tiltie, celiem un visu citu.  Ta ir liela starpiba no ta laika pirma 1.pasaules kara, kad Riga izveda daudz no sarazota un daudz pelnija.  Tagad Riga par daudz dzivo no valsts naudas.

   2.  ES velas naudu dalit pa apgabaliem.  Tiem jabut saimnieciski stiprakiem. Kad tas klus skaidraks, tad varbut ari beigsies  centieni veidot  tadus ka mikroregionus Liepaja un Ventspili, parejo Kurzemi aizmirstot.

   3.  Mazpilsetam jabut pietiekami lielam, lai pievilktu privatos ieguldijumus. Padomju laika razosataju pilsetinas (Ogre) si baze ir nepietiekami maza.  Ne jau visi velas un var stradat viena fabrika.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

No: <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.20.11 14:05

Gundar, Madona nav lauki. Un tik skaists, visiem saprotams nosaukums. :-) Arī ainavas skaistas, un kur tad vēl Gaiziņa klātbūtne. Latvijai pa vidu, un kaimiņu robežas nav tālu, ja vispār Latvijā par tālumu var runāt. Ar tādām iespējām, ko tagad dod ES, varētu brīnišķīgu valstiska mēroga sporta, kultūras un atpūtas centru uzbūvēt. Rīgai ir jāizvēlas - vai nu ražošana un tranzīts, vai kultūra un izglītība, pārceļot rūpniecību ārpus Rīgas. Uz abiem zirgiem jau tagad nevar pajāt, sastrēgumos taču cilvēki zaudē šausmīgi daudz dārgā laika.

Ausma

 

 

 

No: Gundar King <kingga@plu.edu>
Datums: 2006.20.11 14:22

Ausma,  man nekas nav pretim Madonai, Cesim, vai Valmierai.  No sim trim,  tikai Valmiera pasreiz var attīstīt rūpniecību.  Tomer visos gadijumos janem vera optimalais saimnieciskais profils.  Ja ari lauksaimnieciba nakotne nodarbinas arvien mazaku skaitu, logiska attīstība apgabalos jāsāk ar lauksaimniecīnas patēriņu, produktu pārstradi un to piegadi tirgos.

Par to domajot, man nak prata briniskigais un skaistais Tilamukas piensaimnieku aprinkis Oregonas ziemelrietumos, un intensivas laiksaimnieciba Vasingtona stata ziemelrietumos.  Tilamukas piensaimnieki ir izveidojusi savu pienotavu un sierotavu tiklu, ka arī veiklu un zinigu kooperativu pardosanai, kur labi ir ieverotas paterētaju velmes (mes musu gimene parasti perkam Tilamukas piena produktus; tie nav letakie, bet ir garsigakie).  Šie saimnieiskie pamati pieļauj uz vietas paturet dalu no jaunas pāudzes, bet citus sagatavot citiem darbiem Sietla un tas tuvuma (Sietla jau sen ir parpildita, un tur razotajiem nav vietas; visim lielie razotāji atrodas aomeram stundas autobrauciena attaluma no lielpilsetas centra), kur mazpilsetas zied un zalo.

Visu labako,
Gundars

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.21.11 02:24

Gundar, tiem lielajiem Amerikas apjūsmotājiem, protams, nav nācies nogaršot ne Lazdonas piensaimnieka (atrodas blakus Madonai), ne Cesvaines piensaimnieka (ap 20 km no Madonas) produkciju. Lec uz augšu un jūsmo par svešām zemēm, kaut gan pašu tēvzemē tas pats un vēl labāk jau tagad, un nākotnē vēl vairāk. :-) Olģerts visu laiku cīnījās par to, ka vismaz trimdas laikrakstiem Latvija jāparāda vispusīgāk, ne tikai no kultūras puses. Palika nesaprasts... Bet laikam jau kāds pieprasījums, tāds arī piedāvājums, ārpusē dzīvojošie jūtas labāk, sameklējot kādu nesmukumu par Latviju, lai vairāk attaisnotu neatgriešanos dzimtenē.

Ausma

 

 

 

No: Maris Janis Vasilevskis <mahris@myself.com>
Datums: 2006.21.11 04:36

Cesvainiešus nepērku, viņi ir blēži. Ražo sviestu, kura cena blakus citu firmu paciņām izskatās pievilcīga. Līdz brīdim, kad mājās uzliec brilles un izlasi "180g".

Mahris

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.21.11 04:52

Es gribu ēst sviestu, nevis palmu taukus, tāpēc neskatos uz cenu, bet gan kurā paciņā ir vairāk sviesta nekā augu tauku. :-)

Ausma

 

 

 

No: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
Datums: 2006.21.11 06:56

Sveiki!

Ausmas Tante pierakstīja, starp citu, tādu lietu:

< Olģerts visu laiku cīnījās par to, ka vismaz trimdas laikrakstiem Latvija jāparāda vispusīgāk, ne tikai no kultūras puses. Palika nesaprasts... Bet laikam jau kāds pieprasījums, tāds arī piedāvājums, ārpusē dzīvojošie jūtas labāk, sameklējot kādu nesmukumu par Latviju, lai vairāk attaisnotu neatgriešanos dzimtenē.>

Godīgi atzīšos, ka Olģerta cīņu nebiju pamanījis. Bet runājot par tiem nesmukumiem, man kā vislielākais nesmukums uzkrīt, ka Ausmas Tante gadiem ilgi nenogurusi ņirgājas par pilsonisko pašatbildību nostiprināt ij nosargāt reprezentatīvās demokrātijas pamatlikumu, kā tas jau kopš Latvijas Republikas dibināšanas stāv ierakstīts Latvijas Republikas Satversmē.

Žagariņa Kungs

==Nē, labāk tad uzreiz dibināt LATVIJAS SAVIENOTĀS VALSTIS ar kādiem 5-7 štatiem, mazāk vai vairāk jau nebūtu ekonomiski izdevīgi. Aiviekste tad atrastos Vidusdaugavas štatā. :-)==
   /Ausmas Tante/

==Oša ieteikumi ir reformēt uzskatot par galveniem virzītājspēkiem reģionālo attīstību==
   /Aija Baltah Mahte/

 

 

 

No: <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.21.11 07:13

Redz, Juri, Olģerts rakstīja vēstulītes Brīvās Latvijas izdevējiem, bet pienāca atbildes no pašiem lasītājiem, ka viss ir OK, neko vairāk nevajag. Ja lasītājiem nevajag, protams, izdevēji necentīsies. Par Laiku nezinu, bet Tava lapa ir daudz vispusīgāka par BL. Olģerts, dzīvodams Latvijā, saprata, kur ārtautiešiem ir robi zināšanās par Latvijas šodienu. Mani tas daudz neuztrauc, ja negrib zināt, lai nezina, tikai reizēm kaitina tās visgudrības no aizjūras puses, kas neiet kopā ar īstenību.

Ausma

 

 

 

No: Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
Datums: 2006.21.11 08:04

Atļauj iebilst,Ausma! Var jau būt ka kāds tā domā, taču no savas puses apgalvošu, ka Latvijas nesmukumi mums vairāk sāp, ne kā jebkas pasaulē notiekošais. Jo mums tā ir "mūsu Latvija" - augstākā vērtība šai saulē, par kuras dzīvību ir domāts un drebēts viss aizgājušais mūžs. Piekrītu, ka būtu vairāk jāmeklē labais, bet nesmukumi jau paši duras acīs un ausīs...
Tādēļ!                                                                  Ričs.

 

 

 

No: <aabele@sveiks.lv>
Datums: 2006.21.11 08:18

Tev atļauju iebilst, Rič! :-) Tu esi tāds "baltais zvirbulis", negribu teikt, ka visu bijušo trimdinieku lokā, bet vienas daļas gan. Jā, bet kāpēc tomēr tāda plaisa starp Taviem sapņiem un uzdrošināšanos? :-)

Ausma

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.21.11 08:34

Ričs:

< Piekrītu, ka būtu vairāk jāmeklē labais, bet nesmukumi jau paši duras acīs un ausīs...  Tādēļ!>

skaisto izceļ lai ir prieks, lepnums, labsajūta iepretīm pēlējiem, ņaudējiem, laba nevēlētājiem.  vakar šķirstot caur nezcik video uz YouTube ar latviešu tēmu, uzskrēju uz skolas izlaiduma deju slīdītēm kurjā bija jaunieši tautas tērpos pie kurjas kāds jefiņš (būs no delfu skādniekiem vai kas salicis pa tīklu par "baltiešu nacistiem" utt) ierakstījis kā vienīgo piezīmi kautko kā "hahahahaha - patrioti," itkā par to būtu drausmīgi jākaunās.

sliktais arī jāievēro lai labotu, meklētu risinājumus, vai no tā mācītos lai neatkārtotu līdzīgu.  ilgstošs labums nav iespējams neskatoties patiesībai taisnīgi, lietišķīgi acīs nemeklējot pirmkārt vainas bet kā pārveidot uz labāku.

aija

 

 

 

No: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
Datums: 2006.21.11 09:06

Ausma:

< Tev atļauju iebilst, Rič! :-) Tu esi tāds "baltais zvirbulis", negribu teikt, ka visu bijušo trimdinieku lokā, bet vienas daļas gan. Jā, bet kāpēc tomēr tāda plaisa starp Taviem sapņiem un uzdrošināšanos? :-)>

ir dažādi putni, katrs ar savu dziesmu, labi, ka tā. bet kapēc tik bieži ir vairāk interese mērīt ko dara, kā dara, cik labi dara cits nekā pats?

aija

 

 

 

No: Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
Datums: 2006.21.11 09:46

Ausma:

< Tev atļauju iebilst, Rič! :-) Tu esi tāds "baltais zvirbulis", negribu teikt, ka visu bijušo trimdinieku lokā, bet vienas daļas gan. Jā, bet kāpēc tomēr tāda plaisa starp Taviem sapņiem un uzdrošināšanos? :-)>

                    Izmantošu Tavu atļauju arī šoreiz. Pirmkārt - nebūs taisnība, ka esmu kāds "baltais zvirbulis", jo tad trimda nebutu sasnieguse visu to ar ko šodien varam lepoties. 

Ari Tavā jautājumā diviem vārdiem iebildīšu - "sapņiem" un "uzdrošināšanos". Dzīves norises man ir pierādījušas, ka mani sapņi bieži ir krietni tuvāki realitātei, kā citiem pate realitāte. Ja 1967.gadā ,pēc Latvijas apmeklējuma, manu pārliecību , ka sarkanā tiranija sabruks tāpat kā daudzas citas pirms tās, apzīmēja par sapni, tad man bija grūti to apstrīdēt. Pate dzīve pierādija, ka manas domas nebija tikkai sapnis.

Uzdrošināšanos Tu attiecini uz manu nespēju jau šodien būt atpakaļ tēvzemē, ko uzskatu par trimdas pienākumu. Domāju, ka Tev gan, jo sevišķi kā padomju laika pārdzīvotājai , vajadzētu atzīt - ne visu ko cilvēks grib vai vēlas, viņam lemts piepildīt vai sasniegt. Vai tiešām Tev dzīvē vienmēr bija iespējams darīt un sasniegt visu ko vēlējies, ja tas nesaskanēja ar Tavu līdzcilvēku vēlmēm, mērķiem un vajadzībām? Ir taču tādas vērtības kā pienākums un atbildība pret saviem līdzcilvēkiem, jo sevišķi nākošo pāudzi. Esmu pārliecināts ka šīs divas vērtības bija tās kuras veidoja trimdas sabiedrības panākumu pamatus. Šīs divas vērtības man kā individam kavē piepildīt personīgās vēlmes. Ar "uzdrošināšanos" tam nav nekāda sakara. Ričs.

 

 

 

No: aabele@sveiks.lv
Datums: 2006.21.11 11:26

Rič, padomju laikā mums bija tāds izteiciens "Vecākiem jāuztur bērni līdz 60 gadu vecumam." :-)

Tam bija savs iemesls - veči nelaida jaunos pie teikšanas, jaunajiem nebija viegli tikt labāk apmaksātos amatos. Tagad ir otrādi - jaunie nolikuši pie vietas večus. :-)

Zinu ASV kādu latvieti, kas bieži vien sauc palīgā policistus, kad bērni un mazbērni (narkomāni) pārāk nodara pāri. Latvijā viņš nav bijis, jo te, lūk, ejot briesmīgi. :-)

Ausma

 

 

 

No: Riga LVB <amberland@wi.rr.com>
Datums: 2006.21.11 11:22

Vai ir iespējams pirkt Lazdonas, jeb Cesvaines sieru šinī krastā (ASV)?

Laimonis Beķeris

 

 

 

No: Maris Janis Vasilevskis <mahris@myself.com>
Datums: 2006.21.11 12:45

Ausma:

< Es gribu ēst sviestu, nevis palmu taukus, tāpēc neskatos uz cenu, bet gan kurā paciņā ir vairāk sviesta nekā augu tauku. :-)>

Ir vairākas firmas, kas ra˛o 82% sviestu. Ar diezgan līdzīgu kvalitāti. Es nnesmu tik bagāts kā Tu un uz cenu skatos.

Bet cesvainieši mani mēģina šmaukt (vienreiz piešmauca). Izlaiž paciņu, kas vizuāli nav atšķirama no standarta 200g, un lepni izceļas ar cenu līdzvērtīgu produktu rindā. To sīkiem burtiņiem rakstīto 180g viegli nepamanīt.

Ja šmaucas ar svaru, tad varbūt šmaucas vēl kaut kur. Tādam partnerim es neuzticos. Par laimi viņi nav monopolisti, varu to pašu nopirkt no godīga ražotāja.

Mahris

 

 

 

No: Gundar King <kingga@plu.edu>
Datums: 2006.21.11 12:52

Zinasanai, velos piebilst, ka Cesvaines un apkartnes sieri bija slaveni vel pirms Pirma pasaules kara!

Visu labako,
Gundars

Kas jauns Latvijā?